-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ اسفند ۲, دوشنبه

Latest News from Kaleme for 02/21/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



محمد صادقی فرزند ایت‌الله خلخالی در میان بازداشت شدگان تجمع اول اسفند است.

به گزارش ندای سبز آزادی محمد صادقی فرزند ایت‌الله خلخالی در شمار بازدشت شدگان تجمع روز یکشنبه اول اسفند ماه است که توسط نیروهای امنیتی در حوالی میدان انقلاب دستگیر شده است.

در حال حاضر از وضعیت و محل انتقال وی خبری در دست نیست.


 


درتجمع یکم اسفندماه در تهران، سعیده عسگری و فرناز کمالی دو تن از فعالین دانشجویی دانشگاه آزاد تهران مرکز بازداشت شدند.

به گزارش گویا نیوز ، سعیده عسگری دانشجوی رشته ی زبان فرانسه و فرناز کمالی دانشجوی رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز، عصر دیروز، یکشنبه حوالی چهار راه فلسطین بازداشت شده اند.

بازداشت این دو دانشجوی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز، توسط سرنشینان یک خودروی “سمند نقره ای” که متعلق به نیروهای امنیتی بوده، صورت پذیرفته است.

از محل انتقال و سرنوشت این دو دانشجوی دختر تاکنون اطلاعی در دست نیست.


 


گزارش خبرنگاران کلمه از سطح شهر تهران حاکی است که در تجمع امروز – اول اسفندماه ۸۹ – ماموران به شدت از مشاهده‌ی هرگونه نماد سبزرنگ در میان تجمع‌کنندگان و حتی در بین عابران پیاده‌روها هراس داشتند، به طوری که حتی شال و روسری سبز رهگذران را نیز تحمل نمی‌کردند.

یکی از خبرنگاران کلمه مشاهده کرده است که در خیابان‌های جمهوری و ولیعصر تهران، نیروهای امنیتی به تفتیش بدنی و بازبینی کیف‌های رهگذران می‌پرداختند و کسانی هم که به این اقدام اعتراض می‌کردند، با خشونت دستگیر می‌شدند.

بر اساس این گزارش، اگر کسی در کیفش نماد سبز رنگ یا هرگونه وسیله‌ی سبز رنگ داشت، به وسیله ماموران لباس شخصی دستگیر می‌شد.

او مشاهده کرده که در این منطقه، یکی از ماموران چند بار به این شکل دستور می‌داده و زیردستانش هم اطاعت می‌کردند: «آن دختر که روسری سبز بر سر دارد را بیاورید. آن پسر را که موی بلند و فرفری دارد، دستگیر کنید.»

مشاهدات خبرنگاران کلمه همچنین حاکی است که در برخی چهارراه‌ها و میدان‌های تهران، از جمله میدان ولیعصر، خودروهای نظامی دور تا دور میدان را پر کرده بودند و نیروهای ضد شورش و لباس شخصی پیاده نیز به ارعاب مردم می‌پرداختند.

بر اساس این مشاهدات، در تجمع اول اسفندماه برای اولین بار از خودروهای سیاه‌رنگی استفاده شده است که که تا پیش از در تجمع‌های اعتراضی دیده نشده بودند؛ خودروهایی بزرگتر از ون‌های نیروی انتظامی، اما با ظاهری کاملا نظامی، با سپرها و شیشه‌هایی کاملا متفاوت از ون‌های نیروی انتظامی.

به گزارش خبرنگار کلمه، چهره‌ی این خودروها به حدی غیرعادی و نامتعارف بوده که مردم با هم می‌گفتند این خودروها ضدگلوله‌اند و به عنوان نفربر استفاده می‌شوند.

گزارش کامل تجمع اعتراضی اول اسفند در تهران را از اینجا بخوانید


 


گزارش خبرنگاران کلمه از سطح شهر تهران حاکی است که در تجمع امروز – اول اسفندماه ۸۹ – نیروهای نظامی و امنیتی برای ارعاب معترضان حاضر در خیابان‌ها، اسلحه‌های خود را بر کمر بسته و به معرض نمایش گذاشته بودند تا مردم را مورد تهدید قرار دهند.

به گزارش خبرنگار کلمه، رهگذران در واکنش به سلاح از رو بسته‌ی ماموران که به راحتی قابل مشاهده بود، به یکدیگر می‌گفتند: «قصد دارند ما را بترسانند و رعب و وحشت در دلمان بیندازند.»

بر اساس این گزارش، نیروهای لباس شخصی نیز به طور محسوسی بین مردم حضور می‌یافتند تا به مکالمات تلفنی و حرف‌های آنها گوش دهند.

حضور این نیروها در میان مردم به حدی زیاد بوده که شهروندان به طعنه به یکدیگر می‌گفتند: «آن اشتغال‌زایی که دولت از آن دم می‌زد، پس فقط به این قشر تعلق گرفته و دولت فقط در حوزه‌ی سرکوبگری اشتغال‌زایی کرده است!»

گزارش کامل تجمع اعتراضی اول اسفند در تهران را از اینجا بخوانید


 


کلمه :در باره میرحسین موسوی زیاد گفته و نوشته شده است،اما شاید کمتر از احساسات شاعرانه او سخن به میان آمده باشد.یکی از کسانی که در روزهای پیش از انتخابات ۸۸ در این باره نوشت،بهمن احمدی امویی، روزنامه نگاری است که از چند روز پس از حوادث انتخابات تاکنون به خاطر مقالات انتقادی که در باره عملکرد احمدی نژاد نوشته، در زندان اوین به سر می برد.

بستگان این روزنامه نگار زندانی پیش از این در مصاحبه ای گفته بودند که یکی از مقالاتی که به عنوان مصادیق اتهامی احمدی امویی در پرونده قضایی اش در دادگاه انقلاب وجود دارد،مقاله ای است تحت عنوان “میرحسین موسوی، اندیشه های اقتصادی تا احساسات شاعرانه” که در آن به طور مشروح به بررسی دیگاههای اقتصادی میرحسین پرداخته و البته گریزی نیز به اندیشه های شاعرانه او زده است.

در روزهایی که کسانی هم زمان با بازداشت خانگی میرحسین از او به عنوان ماندلای ایران یاد و پیش بینی می کنند که همچون ماندلا از درون زندان، جنبش سبز ایران را هدایت خواهد کرد، گزیده ای از مقاله بهمن احمدی امویی را که پیش از انتخابات در وبلاگ شخصی اش منتشر شده، بازخوانی می کنیم:

میرحسین موسوی، احساسات شاعرانه

۳۵سال پیش دکتر علی شریعتی قبل از یکی از سخنرانی هایش در حسینیه ارشاد از مخاطبانش خواست تا از نمایشگاه نقاشی یک زوج جوان در راهروهای حسینیه دیدن کنند.زوجی که ضمن سخنرانی خود، آینده ی آنها را درخشان توصیف کرد. تابلوها نام حسین رهجو و زهرا رهنورد را برخود داشت . حالا پس از ۳۵ سال کمتر کسی نام واقعی زهرا رهنورد و نام مستعار میر حسین موسوی را به یاد دارد.

در همان سال ها ، تعدادی از فعالان جوان انجمن اسلامی چند دانشگاه گروهی را برای فعالیت های سیاسی –فرهنگی بر ضد شاه تشکیل دادند . میان آن جوانان نام میر حسین موسوی هم دیده می شد . او با نام مستعار حسین رهجو فعالیت می کرد ، پشتیبانی از اندیشه دکتر شریعتی و حمایت از جنبش توده ای مردم ایران که در حال شکل گیری بود، مهم ترین اهدافی بود که این گروه پیگیری می کرد،اما مبارزه در یک گروه سیاسی هم باعث نشد هرگز از اندیشه های شاعرانه و فعالیت های هنری اش فاصله بگیرد.

به گفته روغنی زنجانی، وزیر برنامه و بودجه دولت موسوی، میرحسین موسوی یک روز در دوران جنگ در جلسه هیات دولت یک مداد را در دستش گرفت و آنقدر فشار داد تا شکست . بعد رو به بقیه گفت :” این مداد آستانه تحمل مشخصی دارد . ما هم باید بدانیم آستانه تحمل نظام و لحظه فروپاشی آن کجاست . تنها در این لحظه باید احساس خطر کرد.”

یکی از ویژگی های موسوی روحیه لطیف و شاعر مسلکی است که در اداره امور اجرایی کشور داشت . روحیه ای که برخی ها آن را یک نقطه ضعف می دانستند . مسعود نیلی معاون اقتصادی آن زمان سازمان وبرنامه ، این روحیه را به خوبی به یاد دارد :” گاهی توجهی به آمار و ارقام نداشت و عاطفی بود و احساسی عمل می کرد. ”

همسرش زهرا رهنورد هم در یکی از نوشته هایش که در همان سال ها در ” جنگ سوره ” که توسط حوزه هنری منتشر شد، تصویری از روحیه شاعر مسلک و حساس همسرش ارائه می دهد . البته او این روحیه را موجب امید به آینده می دانست :” در روزهایی که فشار و خفقان ستمشاهی به اوج خود رسیده واحساس یاس و نومیدی در میان همه رواج یافته بود . یک شب سرد زمستانی همراهم ( موسوی ) پرده اتاق را کنار زد و از پشت پنجره یک شاخه گل سرخ را در حیاط خانه مان به من نشان داد که خود را به زحمت از زیر برف بالا کشیده بود و گفت:” می بینی حتی در چنین یخبندانی هم گلی سر بر آورده است .پس همیشه می توان در سردترین لحظات به آینده ای بهتر امید داشت .”


 


کلمه_ گروه اجتماعی :

امروز اول اسفند سال ۱۳۸۹ است، از همان ساعات ابتدایی ظهر این روز هر کسی که در شهر تهران عبور و مرورمی کند، متوجه فضای فوق امنیتی حاکم بر این شهر می شود. در این روز مردم با تجمع های غیر متمرکز خود در همه نقاط شهر تهران حاضر شدند .
این تجمع ها در پاسخ به دعوت شورای هماهنگی راه سبز امید که باصدور بیانیه ای از مردم ایران دعوت کرده بود که روز یکشنبه، اول اسفندماه، ساعت سه به منظور هفتمین روز شهادت دو شهید تظاهرات ۲۵ بهمن و همچنین بزرگداشت یاد و خاطره سایر شهدای جنبش سبز و حمایت از سران جنبش سبز در میادین شهر حضور داشته باشند، انجام شد .

فضای میدان ولی عصر تهران ، ساعت ۳ بعد از ظهر

میدان ولی عصر تهران درساعت ۳ بعد از ظهر و ساعات بعد از آن در این روز بیشتر شبیه یک پادگان نظامی است ، دو رتا دور این میدان انواع و اقسام نیروهای نظامی و امنیتی یستاده اند . ماموران سپاه پاسدارن با لباس خاکی و کلاه ، ماموران گارد ضد شورش با لباسهای مخصوص و زره ، نیروهای بسیج و لباس شخصی ها، با ظاهری کاملا مشخص با بی سیم و چهره هایی محاسن دار و ماموران نیروی انتظامی با لباس سبز رنگ و باتوم و سپر به دست دور تا دور میدان ولی عصر ایستاده اند. کمتر کسی می تواند نسبت به حضور این تعداد نیرو بی توجه باشد، بسیاری از مردم از حضور این تعداد نیرو اظهار حیرت می کنند. تعدادی هم می گویند:« اینها که می گفتند جنبش سبز مرده است پس چرا این همه نیرو، چه مرده ی نیرومندی .»

اما این همه ماجرا در میدان ولی عصر تهران نیست و دور تا دور این میدان انواع خودروهای نیروهای نظامی توقف کرده و دور تا دور خیابان را بسته اند . ون های نیروی انتظامی در کنار مینی بوس ها خودنمایی می کنند . خودروهای سیاه رنگی که تا پیش از این کمتر در تجمع های اعتراضی دیده می شدند، نیز در این روز در گوشه و کنار میدان چیده شده اند. خودروهایی که به اندازه ون های نیروی انتظامی بزرگی دارند اما ظاهرشان کاملا نظامی به نظر می رسد، با سپرها و شیشه هایی کاملا متفاوت از آنچه ون های نیروی انتظامی دارند. مردم با پچ پچ می گویند این خودرو ها ضد گلوله اند و نیروها یشان را با این خودروها به میدان آورده اند اما با این همه مشخص نیست که این خودروها واقعا متعلق به چه نهادی هستند و چه کاربردی دارند ؟

پاساژهای تعطیل ، تفتیش بدنی مردم وحضور موتور سوارها

مردم که به سمت پیاده روها رفته اند به پاساژهای دربسته ی این محدوده از خیابان ولی عصر تهران نظری می اندازند، برخی از کسبه به مردم می گویند دستور نیروهای امنیتی بوده است که کرکره پاساژها را پایین بکشند تا کسی نتواند به داخل پاساژها قدم بگذارد و پناه بگیرد، اما فروشنده ها همچنان داخل مغازه هایشان هستند و به بیرون نگاه می کنند و برخی هم در مواقعی کوتاه در را به روی مشتریان اندک شان باز می کنند و دوباره و خیلی زود کرکره را پایین می کشند .

مردم به سمت پیاده روها می روند عده ای در بلوار کشاورز در حرکتند و عده ای مسیر خود را به سمت چهاراه ولی عصر پی می گیرند . چند جوان شعار مرگ بر دیکتاتور سر می دهند که خیلی زود با هجوم نیروهای امنیتی دستگیر می شوند .

خط ویژه اتوبوس های شرکت واحد حد فاصل میدان ولی عصر تا چهار راه ولی عصر، توسط موتور سوارانی که معلوم نیست نیروهای بسیج هستند یا سپاه و… کاملا اشغال شده آنها با ویراژهای وحشتناک و کوبیدن باتوم های خود به بدنه آهنی ایستگاه های اتوبوس قصد ایجاد رعب و وحشت در میان مردم را دارند. آنها گاه با عربده کشی و فریاد “حیدر حیدر “و “مرگ بر منافق” سعی می کنند مردمی را که در سکوت در پیاده روها تجمع کرده اند، به واکنش وادارند . مردم می گویند :« این نیروها انگار دلشان برای کتک زدن تنگ شده ، دوست دارند ما عکس العمل نشان دهیم تا کتک مان بزننند ، حالا که فضا را این گونه امنیتی کرده اند، ما هم در سکوت به راهمان ادمه می دهیم .»

حضور نیروهای لباس شخصی بین مردم نیز کاملا محسوس است تا جایی که خود را به مردم نزدیک می کنند و سعی می کنند مکالمات تلفنی و حرف هایشان را گوش دهند . در نزدیکی چهاراه ولی عصر تعداد این نیروها به زیاد ترین حد خود می رسد .در اینجا نیروهای امنیتی تعدادی از رهگذران را متوقف می کنند و کیف هایشان را بررسی می کنند، وقتی کسانی به این اقدام شان اعتراض می کند نیروهای امنیتی با خشونت آنها را دستگیر می کنند . اگر کسی در کیفش نماد سبز رنگ یا وسیله ای سبز رنگ داشته باشد نیز به وسیله این افراد دستگیر می شود .


تجمع های غیر متمرکز و دستگیری های سلیقه ای

برخی از مردم به خیابانهای فرعی می روند تا در آنجا امکان تحرک بیشتری بیابند، اما حتی در خیابانهای فرعی هم نیروهای انتظامی ، لباس شخصی و گارد ضد شورش حضور دارند و در هر گوشه و کناری مردم را کنترل می کنند . مردم گاهی در خیابانهای فرعی شعارهایی سر می دهند . شعارهایی مثل “یا حسین میر حسین “یا “مرگ بر دیکتاتور.”

در این روز نیروهای نظامی و امنیتی به گونه ای اسلحه های خود را برکمربسته اند که همه رهگذران به راحتی آن را ببینند. مردم به یکدیگر می گویند :«قصد دارند ما را بترسانند و رعب و وحشت در دلمان بیندازد.»

در مقابل پمپ بنزین، خیابان وصال مردم تجمعی را شکل می دهند، تجمعی که با یورش ماموران امنیتی خیلی زود از هم پاشیده می شود آنها از هر گونه به هم چسبیدن جمعیت بیم دارند و سریع مردم را متفرق می کنند .

در این منطقه ماموری دستور می دهد و دیگران ماموران اطاعت می کنند :« آن دختر که روسری سبز بر سر دارد را بیاورید . پسری را که موی بلند و فرفری دارد ، دستگیر کنید. »

مردم در طول خیابان انقلاب و از کنار دانشگاه تهران می گذرند، جایی که نیروهای انتظامی و ضد شورش حضور بسیار پررنگی دارند تا جایی که به جای نرده های دانشگاه تهران تنها رنگ سبز خاکی لباس های آنان و رنگ باتوم شان را می بینی .

مردم در گروههای چند صد نفره در پیاده روها قدم بر می دارند و از مقابل آنها می گذرند آنها با سکوت به اعتراض و سوگواری شان برای شهدای ۲۵ بهمن ماه ادامه می دهند .

خیابان آزادی ، جمهوری و حضور پررنگ نیروهای انتظامی

در خیابان آزادی ، نواب و جمهوری نیز نیروهای انتظامی و گارد ضدشورش حضور بسیار پررنگی دارند، خیابان انقلاب تا میدان آزادی بیشترین نیروهای نظامی و امنیتی را در خود جای داده است .مردم معتقدند چون در روز ۲۵ بیشترین تجمع ها در این محدوده رخ داده ، در این روز بیشترین تمرکز نیروهای امنیتی و نظامی بر این بخش بوده است ، با این همه پیاده روها مملو از مردمی است که در سکوت به راه پیمایی شان ادامه می دهند.تعداد نیروهای امنیتی و لباس شخصی آن قدر بالاست که مردم رو به یکدیگر می گویند« آن اشتغال ایی که دولت از آن دم می زد ، پس فقط به این قشر تعلق گرفته است و دولت فقط در حوزه سرکوبگری اشتغال زایی کرده است .»نیروهایی که امروز حتی با معترضانی که در سکوت تجمع کرده بودند، برخوردهایی خشن و گاه توهین آمیز داشتند.

در همین حال تعدادی از سایتهای حامی دولت مدعی شده اند که نیروهای بسیج برای پخش شکلات میان مردم آمده بودند اما مردم چنین چیزی را ندیدند و همان چهره خشن آنها را در این روز نیز دیدند .

اما در دیگر نقاط شهر تهران مثل میدان ونک ، خیابان میرداماد و نزدیکی صدا و سیمای جمهوری اسلامی هم تجمع هایی شکل گرفته، تجمع هایی که گاه به درگیری و دستگیری نیز انجامیده است . مهمترین ویژگی تظاهرات امروز در تهران وجود تجمع های غیر متمرکز در بیشتر نقاط شهر تهران بود ، موضوعی که موجب سردرگمی نیروی های انتظامی و امنیتی شده بود .همچنین حضور بسیار گسترده ماموران انتظامی و امنیتی از دیگر مواردی بود که در همه نقاط شهر دیده می شد .تا جایی که در شهرق تهران و جنوب شهر نیز ماموران نظامی حضور پررنگی داشتند . در میدان های هفت حوض تهران، تهارنپارس، صادقیه و …نیز نیروهای امنیتی حضور گسترده ای داشتند. .
همچنین خبرنگاران کلمه ، از شکل گیری تجمع هایی در شهرهای اصفهان، شیراز، رشت، مریوان و مهاباد و …اطلاع یافته اند تجمع هایی که به مناسبت این روز در این شهرها برگزار شده است و در آنها هم حضور پررنگ نیروهای امنیتی و نظامی گزارش شده است.


 


در عکس زیر، دیواره‌ی حائل آهنی ِ کار گذاشته شده در برابر کوچه بن‌بست منتهی به منزل میرحسین، قابل مشاهده است.

دیروز برخی از کارکنان نهاد ریاست جمهوری به کلمه خبر داده بودند که ماموران در حال کار گذاشتن یک در ِ بزرگ آهنی سر ِ کوچه‌ی اختر در خیابان پاستور تهران هستند. منزل میرحسین موسوی در انتهای این کوچه قرار دارد.

همچنین در ثانیه‌های ابتدایی این فیلم کوتاه نیز این حصار فلزی قابل مشاهده است.


 


لایحه بودجه ای که احمدی نژاد امروز پس از دو ماه و نیم تاخیر غیر قانونی، به مجلس ارائه کرده است، به دلیل ناقص بودن در دستور کار مجلس قرار نگرفت. نقص این لایحه، که احمدی نژاد خواستار تصویب بی‌تغییر آن شده بود، جدیدترین توهین رئیس دولت به مجلس است.

به گزارش الف هیات رئیسه مجلس به دلیل ناقص بودن جداول این لایحه از چاپ و توزیع آن خودداری کرد. با این حال دولت قول داده است تا لایحه تکمیل شده را مجددا به مجلس ارسال کند. به این ترتیب اگه سه شنبه لایحه وصول شود و به چاپ برسد در واقع از چهارشنبه بررسی بودجه شروع می شود که به این ترتیب باز هم زمان بررسی لایحه کمتر می شود.

لایحه بودجه سال ۹۰ که قرار بود ۱۵ آذر به مجلس ارائه شود امروز با دو و نیم ماه تاخیر تقدیم مجلس شد. بهانه دولت برای تاخیر در ارائه لایحه بودجه ۹۰ عدم تصویب قانون برنامه پنجم در مجلس بود. این درحالی است که لایحه برنامه ۱۸ آذر ماه به تصویب مجلس رسیده است. ضمن اینکه در سال های گذشته نیز دولت، بودجه را در موعد مقرر در قانون تقدیم مجلس نکرده بود.

گفتنی است امروز پس از تقدیم لایحه بودجه به مجلس، رئیس​ مجلس از نمایندگان خواست تا در زمانی کوتاهتر از آنچه در آیین​نامه مجلس آمده، لایحه بودجه ۹۰ را بررسی کنند که احمد توکلی درخواست رئیس مجلس را در تذکری فراقانونی دانست و لاریجانی هم این تذکر را پذیرفت.


 


گروههایی از حامیان دولت عصر امروز تحت حمایت شدید نیروهای پلیس و گارد ضد شورش در برخی از نقاط خیابان انقلاب علیه سران جنبش سیز تظاهرات کردند و شعار مرگ بر منافق سر دادند.آنها پلاکاردهایی را نیز با خود حمل می کردند و شعار حیدر حیدر سر می دادند.

به گزارش خبرنگار کلمه، در همین حال گروههایی از معترضان در سکوت کامل، ناظر صحنه تظاهرات حامیان دولت و پوشش حمایتی گسترده نیروهای نظامی و امنیتی برای آنها بودند.

براساس همین گزارش از سطح شهر تهران، امروز نیروهای ضد شورش، امنیتی، انتظامی، لباس شخصی و بسیج با هرگونه حرکت و تجمع معترضان به شدت مقابله می کردند و در مناطقی از تهران نیز به تجمع های سکوت مردم حمله و گاز اشک آور پرتاب کردند.


 


تجمع های غیر متمرکز مردم تهران با تاریکی هوا رو به گسترش است و لحظه به لحظه بر حضور مردم در برخی از نقاط تهران از جمله خیایان ولی عصر، چهار راه پاک وی، میرداماد و میدان هفت تیر در حال افزایش است.

براساس گزارش های رسیده به کلمه، در خیابان میرداماد میان مردم و نیروهای انتظامی و لباس‌شخصی درگیری هایی اتفاق افتاده است.در میدان هفت تیز نیز درگیری هایی میان مردم و پلیس ضد شورش گزارش شده است.گفته می شود که گروههایی از مردم نیز در حال حرکت به سوی ساختمان صدا و سیما در خیابان ولی عصر هستند.

این تجمع ها در پاسخ به دعوت شورای هماهنگی راه سبز امید که باصدور بیانیه ای از مردم ایران دعوت کرده بود که روز یکشنبه، اول اسفندماه، ساعت سه به منظور هفتمین روز شهادت دو شهید تظاهرات ۲۵ بهمن و همچنین بزرگداشت یاد و خاطره سایر شهدای جنبش سبز و حمایت از سران جنبش سبز در میادین شهر حضور داشته باشند،انجام می شود.

خبرنگاران کلمه از سطح شهر تهران از حضور پرشمار نیروهای ضد شورش، امنیتی، انتظامی، لباس شخصی و بسیج خبر می دهند.


 


سبز بودن، شجره طیبه‌ای است که هم و غمش ساختن و اصلاح است نه ویرانگری و تخریب. این جنبش مدنی را بهانه‌ای سازیم برای خوب زیستن؛ تا حقیقت‌خواهی و زیبایی‌پرستی را جانشین ضد فرهنگِ دروغ‌گویی و زشت‌بینی و بدخواهی کنیم.


 


معترضان در شهرهای اصفهان، شیراز،رشت، مریوان و مهاباد امروز در پاسخ به فراخوان شورای راه سبز امید برای بزرگداشت هفتمین روز شهادت محمد مختاری و صانع ژاله ،جانباختگان تظاهرات ۲۵ بهمن، دست به تجمع زده اند.

گزارش خبرنگار کلمه از شیراز حاکی است که معترضان در شیراز شعار مرگ بر دیکتاتور سر داده اند و تجمع آرام آنها بارها از سوی نیروهای نظامی و امنیتی به درگیری کشانده شده است.

در اصفهان نیز حضور معترضان در خیابان انقلاب با حمله پلیش روبرو شده است.

گزارش خبرنگارکلمه از رشت حاکی است که حضور مردم در خیابان مطهری این شهر گسترده است. نیروهای پلیس بارها با باتوم به سوی مردم حمله کرده اند. تلفن های همراه در رشت مختل شده و اینترنت در مرکز این شهر قابل دسترسی نیست.

گفته می شود مردم زاهدان نیز امروز در ساعت ۴ بعد از ظهر از خیابان دانشگاه به طرف میدان امام علی تظاهرات کرده اند و شعارهای علیه دیکتاتور سر داده اند.

اوضاع شهرهای مهاباد، مریوان و سنندج نیر متشنج گزارش شده است.


 


حضور گسترده اما غیر متمرکز مردم در تمام نقاط تهران موجب سر در گمی نیروهای نطامی، امنیتی و انتظامی شده است.هزاران نیروی یگان ویژه همچنان در سطح شهر تهران حضور دارند .

گزارش خبرنگاران کلمه از خیابان های پارک وی، میرداماد ، میدان ولی عصر و بلوار کشاورز حاکی است که در این مناطق درگیری هایی میان مردم و نیروهای گارد ویژه روی داده است و نیروهای پلیس به طرف مردم گاز اشک آور شلیک کرده اند.

حضور گسترده اما غیر متمرکز مردم نیز در خیابان ها و میدان های شهر تهران همچنان ادامه دارد.


 


تعداد نیروهای لباس شخصی،بسیج، پلیس و یگان های گارد ضد شورش در خیابان های تهران خیلی زیادتر از دوشنبه ۲۵ بهمن برآورد می شود.

به گزارش خبرنگاران کلمه،به عنوان مثال چند صد نیروی امنیتی و انتظامی در میدان و خیابان فاطمی شانه به شانه هم ایستاده اند و از هرگونه تجمع مردم جلوگیری می کنند.سمت شمالی میدان فاطمی کاملا در دست پلیس و سمت جنوبی خیابان در تسلط کامل لباس شخصی هاست.

خبرنگاران کلمه،فضای امروز شهر تهران را با سی خرداد ۸۸، مقایسه می کنند که از نوجوان تا پیرمرد در میان نیروهای سرکوبگر هست.

امروز همچینین نیروهای تازه ای از سپاه پاسداران با لباس فرم های جدید که پیش از این مشاهده نشده بودند، نیز در خیابان های تهران حضور دارند.

نیروهای امنیتی و انتظامی به صورت بی هدف، مدام در حال رفت و آمد در میان مردم هستند و گاه در خیابان ولیعصر و محدوده های خیابان مطهری تا میدان ولیعصر ، خیابان جمهوری و چهارراه ولیعصر کارت شناسایی مردم را در پیاده رو ها چک می کنند.

آخرین گزارش های خبرنگاران ما حاکی است که تجمع های غیر متمرکز مردم در انقلاب و به سمت جمالزاده ادامه دارد.


 


تعداد زیادی از موتور سواران که مشخص نیست دقیقا به کدام نیروی امنیتی و انتظامی وابسته اند، در خیابان های مرکزی تهران بویژه میدان های اصلی شهر در حال برگزاری مانور قدرت هستند.گفته می شود اغلب این موتور سواران از نیروهای لباس شخصی، بسیج و نیروهای امنیتی هستند.

به گزارش خبرنگاران کلمه، حرکات موتور سواران به گونه ای است که قصد ایجاد رعب و وحشت شدید را در میان مردم و جلوگیری از شکل گیری تجمع های بزرگ را دارند.

حضور مردم در نقاط مختلف شهر تهران بویژه خیایان ولی عصر و انقلاب چشمگیر است.تجمع های مردم در سکوت برگزار می شود

شورای هماهنگی راه سبز امید باصدور بیانیه ای از مردم ایران دعوت کرده بود که روز یکشنبه، اول اسفندماه، ساعت سه به منظور هفتمین روز شهادت دو شهید تظاهرات ۲۵ بهمن و همچنین بزرگداشت یاد و خاطره سایر شهدای جنبش سبز و حمایت از سران جنبش سبز در تجمع های تهران و شهرستان شرکت کنند


 


تجمع های پراکنده مردم، امروز و پس از ساعت ۱۵، در خیابان های ولی عصر، انقلاب و آزادی شکل گرفته است،تجمع مردم در اغلب این نقاط با سکوت همراه است .گاهی نیز مردم تجمع کننده شعار الله اکبر، مرگ بر دیکتاتور و یا حسین،میرحسین سر داده اند.

این تجمع ها در پاسخ به دعوت شورای هماهنگی راه سبز امید که باصدور بیانیه ای از مردم ایران دعوت کرده بود که روز یکشنبه، اول اسفندماه، ساعت سه به منظور هفتمین روز شهادت دو شهید تظاهرات ۲۵ بهمن و همچنین بزرگداشت یاد و خاطره سایر شهدای جنبش سبز و حمایت از سران جنبش سبز در میادین شهر حضور داشته باشند،انجام می شود.

خبرنگاران کلمه از سطح شهر تهران از حضور پرشمار نیروهای ضد شورش، امنیتی، انتظامی، لباس شخصی و بسیج خبر می دهند و فضای شهر را امنیتی توصیف کرده اند،به گونه ای که امکان تحرک تجمع کنندگان را کم کرده اند.


 


وب‌سایت «الف» در گزارشی اعلام کرد یگان ویژه پلیس و سربازان این نیرو روز ۲۵ بهمن ماه «ترسیده» بودند و گروهی از بسیجی‌ها که برخی از آن‌ها نیز بلاگر هستند با «باتوم فنری» در سرکوب‌های این روز دخالت داشتند.

به گزارش دیگربان، این سایت امروز یکشنبه اول اسفند ماه با انتشار گزارش مهدی فاطمی صدر از بسیجیان وبلاگ‌نویسی که در سرکوب ۲۵ بهمن ماه شرکت داشته نوشته که در این روز گروهی از بسیجیان مجهز به «باتوم فنری» بوده و به یگان ویژه پلیس «دلگرمی» می‌دادند.

این بسیجی وبلاگ‌نویس در گزارش خود نوشته که روز ۲۵ بهمن به همراه میثم محمدحسنی دارنده وبلاگ «دوئل»، شهاب واجدی دارنده وبلاگ «عکاس مسلمان» و حسین قدیانی دارنده وبلاگ «قطعه ۲۶» در سرکوب‌ هواداران جنبش سبز در تهران شرکت داشته است.

در این گزارش برخلاف ادعای مقام‌های امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی، این وبلاگ‌نویس بسیجی اعتراف می‌کند که در روز ۲۵ بهمن ماه حضور سبز‌ها در خیابان‌های منتهی به میدان‌های اصلی شهر قابل توجه بوده است.

این وبلاگ‌نویس در عین حال از حضور پرشمار نیرو‌های بسیج و لباس شخصی‌ها در خیابان‌ها خبر داده و نوشته که «یگان ناجا ناآزموده و ترسیده {بود}؛ سرباز‌ها نیاز به روحیه {داشتند}؛ پیشاپیش راه {افتادیم} و به اگزوز موتور‌ها گاز {دادیم} و حیدر {کشیدیم}؛ سرباز‌ها جان {گرفتند} و آن‌ها هم با باتوم روی سپر‌ها {کوبیدند}.»

وی همچنین یگان ویژه ناجا را یگانی «فشل و بی‌تدبیر» خوانده که نتوانسته است همچون نیرو‌های بسیج مردم معترض در خیابان‌ها را سرکوب کند.

پیش‌تر برخی سایت‌های محافظه‌کار نیز گزارش کرده بودند که جمعیت سبز‌ها در روز ۲۵ بهمن زیاد بوده است.

این گزارش در شرایطی از سوی سایت «الف» متعلق به احمد توکلی بازنشر می‌شود که پیش‌تر در وبلاگ «و‌تر» منتشر شده بود.


 


گزارش خبرنگاران کلمه، از میدان ولی عصر تهران و خیابان های منتهی به آن ،میدان انقلاب و خیابان های اطرافش حاکی است که تعداد زیادی از نیروهای ضد شورش، امنیتی، انتظامی، لباس شخصی و بسیج در این میدانها و خیابان های اطراف مستقر شده اند و فضای سنگین امنیتی بر این میدان ها و دیگر میدان های بزرگ شهر حاکم است.

براساس مشاهدات این خبرنگاران، برای نخستین بار تعداد زیادی اتومیبل های سیاه رنگ و بزرگ در اطراف میدان های اصلی شهر از جمله میدان ولی عصر مستقر شده که تا پیش از این و در دیگر تجمع ها دیده نشده بود.

تا لحظه مخابره این گزارش (ساعت ۱۵:۵۰)حضور نیروهای یگان ویژه ضد شورش در میدان های پاستور و حر سنگین تر از سایر میادین اصلی گزارش شده است.

شورای هماهنگی راه سبز امید باصدور بیانیه ای از مردم ایران دعوت کرده بود که روز یکشنبه، اول اسفندماه، ساعت سه به منظور هفتمین روز شهادت دو شهید تظاهرات ۲۵ بهمن و همچنین بزرگداشت یاد و خاطره سایر شهدای جنبش سبز و حمایت از سران جنبش سبز در تجمع های تهران و شهرستان شرکت کنند

شاهدان عینی از تهران به بی بی سی گفته اند: “نیروهای ضد شورش در میدان پاستور، چهارراه گارگر و خیابان آذربایجان تهران حضور دارند. نزدیک به ۱۵۰ مامور نیروی انتظامی در ضلع شرقی میدان انقلاب مستقر شده اند و ماموران شهرداری هم سطل های زباله را جمع می کنند تا از آتش زدن آنها جلوگیری شود.”

بنا به گزارش‌های رسیده از نقاط مختلف تهران، چهره تهران امروز کاملا امنیتی است و نیرو‌های امنیتی و لباس شخصی در اغلب نقاط شهر مستقر شده‌اند.

اخبار رسیده از تهران به رادیو زمانه نیز حکایت از این دارد که مخابرات تماس تلفن از خارج ایران به برخی نقاط تهران ( تماس با تلفنهای ثابت ) را از دقایقی پیش قطع کرده است. در برخی نقاط هم قطعی موبایل گزارش شده است


 


محمدتقی فاضل میبدی

ناگهان آمد ز حق شمع رسل
دولت انا فتحنا زد دهل

از درمها نام شاهان پر کنند
نام احمد تا ابد بر زر زنند
(مولوی)

از آن جهت میلاد پیامبر (ص) را میلاد اندیشه باید گفت که پیامبران سمبل خرد کمال یافته آدمیانند وبه تعبیر متکلمین درمقام عقل کل نشسته اند؛ و از دیگر سو بفرموده امام علی ( ع ) : ” یکی ازعلل حضور پیامبران در میان آدمیان برای برانگیختن عقول خفته انسانهاست “. میلاد پیامبر اسلام در روزگار و محیطی صورت گرفت که سراسر آن را جور و جهالت وخشونت وعداوت فرا گرفته بود.گرانبهاترین چیزی که وجود خورشید گونه پیامبر در این محیط به تماشا گذاشت اخلاق واندیشه عدالت در کنار هم بود.سه واژه ای که مردم با آن بیگانه بودند.

در نگاه قرآن و تعالیم پیامبر عقل و وحی دو مقوله تفکیک ناپذیرند و این دو در کنار هم معنا می دهند. به همان میزان که نهاد وحی قداست پذیر است نهاد عقل نیز به عنوان پیامبر باطن از قداست تفکیک ناپذیر است؛ و پاکترین گوهری که خداوند در ذات و نهاد انسان گذاشته گوهر خرد است. لهذا ولادت پیامبر اسلام یعنی زایش دوباره خرد در میان آدمیان خرد از دست داده و یا خردگریز که جز تعصب و تقلید از گذشتگان و یا صاحبان قدرت راهی را برای حقیقت نمی شناختند.

مورخان، تاریخ دقیق ولادت پیامبر اکرم را مشخص نکرده اند چرا که جزئیات این ولادت مبارک چندان روشن نیست و از جمله مسائلی است که نمی توان به طور قطع درباره آن پاسخ داد. آنچه که در میان علمای اهل سنت مشهور است، ولادت رسول اکرم در دوازدهم ربیع الاول سال عام الفیل بوده است. سال عام الفیل چه سالی بوده است باید با سال مسیحی مطابقت کرد که آنجا نیز مورد اختلاف است. در هر صورت طبری از مورخین اهل سنت و کلینی از راویان شیعی قول دوازدهم ربیع الاول را اختیار نموده اند،اما غالب علمای شیعه ولادت پیامبر را هفدهم ربیع الاول دانسته و اقوال دیگری نیز در این باره وجود دارد که در اینجا مجال ذکر آن نیست.

نخستین چیزی که مورخان و سیره نگاران در ولادت نبی مکرم اسلام مورد اهتمام قرار داده اند شناخت محیطی است که آن حضرت در آن جا تولد یافت وپس ازچهل سال درآن محیط مبعوث به رسالت شد. و پیش از هر چیز شناخت اوضاع اقتصادی، فرهنگی و اخلاقی مردم عربستان، که درانحطاط محض بود، برای شناخت قرآن ومحمد(ص) ضروری می نماید. علی ( ع ) در یکی از خطبه های خود شرایط زندگی و محیط عربستان پیش از بعثت را چنین بازگو می کند :

” خدا محمد ( ص ) را فرستاد، تا جهانیان را از راه و رسمی که در پیش گرفته بودند بیم دهد. و او را امین دستورهای خود قرار داد. در آن حال شما ای گروه عرب بدترین دین را داشتید و در بدترین سرزمین زندگی می کردید.در بین سنگهای خشن، و مارهای گزنده می خوابیدید، از آب تیره می نوشیدید، غذای خوبی نداشتید، خون یکدیگر می ریختید، پیوند خویش را از نزدیکان می بریدید و با آنان ستیزه می کردید. بتها در میان شما برپا بود و گناهان دست و بال شما را بسته بود.” ( نهج البلاغه، خطبه ۲۶ )

پیامبر اسلام سال های پیش از بعثت خود تماشاگر و گاه نقاد چنین محیطی بود. آداب و رسوم مردم را دور از تعقل و خرد می دید. چنین محیطی برایش قابل تحمل نبود،از بند گی بتان گرفته تا غارت گریهای قبیله ای و قومی و ستم هایی که اصحاب قدرت بر زیردستان روا می داشتند و تفاخر به انساب و گذشتگان که در اشعار آن روز تجلی میافت. این محیط و شرایط همواره محمد(ص) را رنج می داد،و هر جا قراردادی به نفع محرومان می دید در آن شرکت می کرد.نمونه آن قرارداد «حلف الفضول» است که درخانه عبد الله بن جدعان منعقد گشت.و آن دفاع از حقوق کسانی بود که خارج از قبایل بودند وحقوق آنان مورد تجاوز واقع می شد. گوشه گیری وعزلت از جامعه جهل زده آن روز از سیره های پیامبر بود ؛لهذا دوران جوانی عمر خود را به دور از مردم در غار حرا می گذرانید، همانجا که بر او وحی نازل شد. او منشا تمام این بی اخلاقی، فساد اعتقادی، فاصله طبقاتی، غارتگری و خشونتهای میان مردم را جهالت و خفتگی اندیشه می دید. لهذا هیچ بزرگی در تاریخ بیداری آدمیان بمانند پیامبر اسلام (ص ) و هیچ کتابی بمانند قرآن، انسا نها را دعوت به تعقل نکرده است. حضرت محمد (ص) برای پرورش عقول آدمیان، در زمان نزول وحی،تمام یاران را، حتی مخالفین فکری خود را به مشورت دعوت می کرد و به آرای آنان ارج می گذاشت. ارج گذاری پیامبر اسلام به گوهر اندیشه تا آن جاست که فرمود : ” انما یدرک الخیر کله بالعقل و لا دین لمن لا عقل له ؛ تمام خوبیها با عقل فهمیده می شود، کسی که از نعمت عقل برخوردار نیست، از داشتن دین، نیز محروم است “. دین و عقل دو گوهری است که در کنار هم معنا می یابد. اگر نهاد دین را تقدس ببخشیم و نهاد عقلانیت را فاقد قداست بدانیم وعرصه را بر اندیشه محدود سازیم و مردم را به پیروی از دیگران مجبور سازیم، در حق دین جفا کرده ایم. نمی توان جامعه ای را دینی کرد و نهادهای فکری و عقلانی را تضعیف نمود. شگفت این که عقل و عقلانیت در فرهنگ پیامبر تنها به معنای فهمیدن نیست،بلکه معنای مهم و ویژه ای پیدا می کند. حضرت فرمود : ” رأس العقل بعد الایمان بالله مداراة الناس ” یعنی اساس و بنیان عقل بعد از ایمان به خداوند مدارای با مردم است. یعنی جامعه عقلانی جامعه ای است که در آن خشونت نباشد، انسانی از انسانی گزند و آسیبی نبیند. حلم و بردباری رواج یافته باشد. سخنان مخالف تحمل شود، چون و چرا کردن در برابر سخنان بزرگان معمول باشد، تحقیق و تدبر جای تعصَب و تهجر ننشیند.به عقاید دیگران احترام شود.اجبار و تحمیلی در آیین و اندیشه نباشد. برای همین است که عقل برابر جهل و جامعه عقلانی در برابر جامعه جاهلی است و جامعه جاهلی به معنای جامعه بی سوادی نیست. جامعه جاهلی یعنی جامعه خشن و نابردبار.به فرموده امام علی(ع): “فی زمن عالمها ملجم وجاهلها مکرم”؛یعنی روزگاری که دهان دانشمندان بسته بودند و برای جاهلان فرصت هموار می ساختند.

تاکید پیامبر در دوران رسالتش تعقل در کنار بردباری بود. حضرت در جمله ای فرمود : ” امرت بمداراة الناس کما امرت بتبلیغ الرسالة ؛ من [از طرف خدا] فرمان دارم تا با مردم سازش نمایم چنانکه فرمان دارم رسات خویش را تبلیغ نمایم ” و در جای دیگر فرمود : “من حرم الرفق فقد حرم الخیر کله؛ هر کس از نرمش با مردم محروم است از تمام خوبیها محروم است “. در مکتب اخلاقی پیامبر همه خوبیها در رفق و مدارای با مردم قرار گرفته است.اینها تنها در سخنان پیامبر نبود،بلکه در سلوک و راه و رسم او این کلمات معنا پیدا می کرد. در فتح مکه موقعی که بر دشمنان خود پیروز شد سرسخت ترین دشمنان خود را مورد عفو قرار داد و رفق و مدارا پیشه نمود. در قرآن از طرف خدا مأموریت یافت تا با مخالفین خود از سر حکمت و موعظه و جدال به احسن درآید و بالهای عزت خود را به روی آدمیان بگشاید. برای همین است که بزرگترین سرمایه شخصیتی او اخلاق و بردباری ذکر شده است. به قول مولوی :

او به تیغ حلم چندین خلق را
وا خرید از تیغ چندین حلق را

تیغ حلم از تیغ آهن تیزتر
بل ز صد لشکر ظفر انگیزتر

بنابراین ولادت پیامبر یعنی ولادت خرد و اخلاق و روا داری با مردم. در کنار این اوصاف انسانی وصف عدالت باید گذاشت که ازاهداف تمامی انبیا است. تحقق عدالت درسلوک پیامبر به اندازه ای مورد اهتمام بود که دربرابر دشمنان، برخورد خارج ازعدالت را روا نمی داشت. جامعه ظلم گرفته را ازجامعه کفرگرفته منفورتر می دانست. فقر و ناداری را در کنار کفر قرار داد. رسالت خود را باز کردن زنجیرهایی می دانست که ظالمان به پای بشر بسته بودند. (ویضع عنهم اصرهم والاغلال التی کانت علیهم) و در یک کلام وجود نازنین پیامبر کرامت بخشیدن به آدمی بود.وآمده بود تا تاج کرامت را بر سر بنی آدم گذارد.

تاج کرمناست بر فرق سرت
طوق اعطیناک آویز برت


 


کاری کنیم که باتوم‌ها آرام‌تر فرود آیند و تفنگ‌ها خاموش شوند. کاری کنیم که خشونت از معصومیت نگاه‌مان خجالت بکشد و با لبخندمان زایل شود. یادمان باشد خشونت میدان بازی حریف است و از خشونت غیر از خشونت نمی‌زاید.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به kaleme-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به kaleme@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته