برای مشاهده و دریافت روزنامه ندای سبز اینجا کلیک کنید
در روزهای پر تب و تاب سال هشتاد و هشت، روزهایی که مردم سبزمان برای گرفتن حقشان جانانه مبارزه می کردند، دولت کودتا تلاش داشت تا کوچکترین روزنه های اطلاع رسانی را به روی مردم ببندد. اما جوانان باهوش و خوشفکر، دست به ابتکاری زدند تا دریچه های واقیعت را به روی هموطنان خود همچنان گشوده نگه دارند. خبر رسانی کاغذی به سرعت در تمامی کشور گسترش یافت و هرکس در هر جایی که بود، بیانیه ها، خبرها، و قرارهای تظاهرات را روی کاغذها منتشر می کردند.
این حرکت ادامه داشت تا اولین روزنامه های تک برگی منتشر شدند. روزنامه هایی که با شکلی مدون در اندازۀ کاغذ های آ.چهار برای استفادۀ سریع هموطنانمان طراحی و آماده شد. «ندای سبز» از نخستین روزنامه هایی بود که در این قالب و با هجم وسیع منتشر شد و به سرعت مورد استقبال هموطنان سبزمان قرار گرفت. انتشار «ندای سبز» تا فروردین ماه سال جاری در 38 شماره ادامه داشت. در این مدت روزنامه های تک برگی دیگری متولد شدند و این نوید را دادند که تحولی در روند اطلاع رسانی کشور شکل گرفته است.
اکنون دور جدید انتشار «ندای سبز» با همت جوانان هوشیار و پر انگیزۀ «جنبش سبز» پیش روی شماست. وجود بیش از هشتصد هزار پرینتر خانگی در کشور و صدها هزار دستگاه کپی، این نوید را به ما می دهد که همچنانکه در روزهای منتهی به انقلاب بهمن ماه 1357، نهضت نوارهای صوتی توانست دستگاه اصلاع رسانی حکومت پهلوی را به زانو در بیاورد، جنبش سبز می تواند با نهضت روزنامه های تک برگی، تلسم دستگاه دروغ پراکنی را باطل کند و در پرتو انتشار واقعیتهایی که در کشور عزیزمان می گذرد، هر روز دست امپراتوری دروغ را برای مردم رسوا نماید و بر صفوف مستحکم جنبش اخلاقی «سبز» بیافزاید.
انتشار روزنامۀ «ندای سبز» کام گوچکی است در این راه بزرگ. همین الان شما این گام را بردارید.
ندای سبز آزادی: بهاره هدایت، مجید توکلی و مهدیه گلرو، ۳ فعال دانشجویی، صبح امروز مجددا از زندان به دادگاه انقلاب احضار و محاکمه شدند.
به گزارش دانشجونیوز، با افزایش فشارها بر دانشجویان زندانی برای تکذیب نوشته ها و بیانیه های منتشر شده از سوی ایشان، صبح امروز سه شنبه ١٢ بهمن ماه مجید توکلی، بهاره هدایت و مهدیه گلرو بار دیگر به شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی مقیسه فراخوانده شدند.
قاضی مقیسه که به همکاری با نیروهای امنیتی و عدم رعایت استقلال قضائی شهرت دارد، با حمله به دانشجویان از آنان خواسته است که با تکذیب بیانیه های منتشر شده و نوشته هایی که به بیرون از زندان درج شده است، از سایت ها و عاملان انتشار این مطالب نیز اعلام شکایت کنند. وی اعلام کرده است که در صورت پذیرش خواست مسئولان امنیتی تمامی اتهامات جاری این دانشجویان پایان یافته و پرونده در همین جلسه دادگاه مختومه خواهد شد.
بر اساس این گزارش، جلسه امروز دادگاه بدون طی کردن مراحل قانونی و بدون حضور وکیل دانشجویان برگزار شد. در جلسه امروز دادگاه، دانشجویان بار دیگر ضمن رد خواسته قاضی مقیسه اعلام کردند که در دادگاهی که تنها با حضور وکیل برگزار شود از اتهامات خود دفاع خواهند کرد.
این ٣ فعال دانشجویی همچنین روند برگزاری این دادگاه و اظهارات قاضی مقیسه به شدت اعتراض کرده اند. در پی این اعتراض ها، قاضی مقیسه با کار بردن الفاظی توهین آمیز مجید توکلی را از دادگاه اخراج کرده است. قاضی مقیسه اعلام کرده است که با عدم پذیرش درخواست او از سوی دانشجویان، جلسه بعدی دادگاه با معرفی وکلای دانشجویان در آینده ای نزدیک برگزار خواهد گردید.
افزایش فشار بر دانشجویان زندانی برای تکذیب اظهارات و بیانیه های خود و اعلام انزجار از جنبش سبز و اعتراضات سالهای اخیر، در حالی افزایش می یابد که قطع تمامی ملاقات ها و تلفن های ایشان در کنار برگزاری دادگاه های فرمایشی، احضار و بازجویی از خانواده های ایشان و اخذ تعهد از خانواده های زندانیان سیاسی مبنی بر عدم مصاحبه با رسانه ها، تا کنون با مقاومت دانشجویان و رد درخواست های غیرقانونی بی اثر مانده است.
بهاره هدایت و مجید توکلی پیش از این نیز در تاریخ ۶ دی ماه امسال در شعبه ۴ بازپرسی دادسرای اوین مجددا مورد بازجویی قرار گرفته بودند. از این دانشجویان خواسته شده بود تا با موضع گیری علیه رهبران جنبش سبز و سایت های منتشر کننده نوشته های دانشجویان، از خود رفع اتهام نمایند که این موضوع با واکنش شدید آنها روبه رو شده بود.
بهاره هدایت عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت از تاریخ ۱۰ دی ماه ۱۳۸۸ بازداشت و توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به حکم سنگین ۹ سال و نیم زندان محکوم شده است. مجید توکلی عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر نیز به ۸ سال زندان و تبعید به زندان رجایی شهر کرج محکوم شده است. این احکام از جمله سنگینتر احکام حبس صادر شده برای فعالین دانشجویی است.
مهدیه گلرو، نایب دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علامه و عضو شورای دفاع از حق تحصیل، نیز در تاریخ ١١ آذر ٨٨ بازداشت شد. وی در فروردین سال ٨٩ به اتهام “تبلیغ علیه نظام و تجمع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی”به دو سال و چهار ماه حبس تعزیری محکوم شد.
جمعی از گروههای دانشجویی خارج از کشور با انتشار بیانیه ای حرکتهای آزادی طلبانه مردم خاور میانه در رهایی از دیکتاتوری را ستودند. در بخشی از این بیانیه دانشجویان به حکومت جمهوری اسلامی هشدار داده اند که " حبس و اعدام فعالان سیاسی و مدنی، سانسور خبری و سایر اقدامات ظالمانه، تغییری در درک تودههای مردم از فساد و ظلم حکومت نخواهد داشت".
متن کامل این بیانیه به نقل از پایگاه پویش راه سبز دانش آموختگان و دانشجویان ایرانی (پرسا) در پی می آید:
جهان نظاره گر قیام حقطلبانه و آزادیخواهانه ملتهای خاور میانه بر ضد حکام مستبد و فاسدشان است. مردم منطقه که از درد مشترک نظامهای دیکتاتوری رنج میبرند، راهکار مشترک اعتراض مسالمت آمیز را در پیش گرفتهاند. نهالی که سال گذشته در ایران به وحشیانهترین شکل ممکن لگد کوب شد، امروز در تونس، مصر، یمن، اردن و... جوانه زدهاست. خوشبختانه ارتشهای تونس و مصر تاکنون تاحد نسبتا قابل قبولی از جان مردمشان در برابر نیروهای لباسشخصی و پلیس ضدمردمی محافظت کردهاند. امیداست ارتش این کشورها با ادامه این رویه همچون سپاه پاسداران و بسیج ایران ننگ ابدی شرکت در سرکوب ملت بیدفاعشان و یا سکوت در برابر آن را برای خود نخرند.
دانشجویان ، دانشآموختگان ، فعالان مدنی و حقوق بشری ایرانی در سرتاسر جهان حرکت شجاعانه مردم تونس و مصر را همدلانه تعقیب و حمایت میکنند. آنچه قلب آزادیخواهان منطقه و جهان را بیشازپیش با این قیامها همبسته ساخته، ماهیت متکثر و ضداستبدادی آنهاست. گروههای متعدد اجتماعی علیرغم اعتقادات مختلفشان، همگی دریافتهاند که زندگی آزادانه و عادلانه جز با احترام به حقوق یکدیگر میسر نخواهد شد. اتحاد در پایبندی به محافظت از این حقوق، کلید دستیابی و حفظ حکومت مردم بر مردم، پس از رهایی از سلطه خودکامگان است.بی تردید رسیدن به دموکراسی نیازمند شکل گیری نظم سیاسی بگونه ای است که امتیاز خاصی به ایدئولوژی و گروه خاصی داده نشود . قطعا تجربه رویداد های منطقه و بخصوص آنچه پس از انقلاب اسلامی در ایران گذشت درس های آموزنده ای برای نیروهای خواهان تغییر در جهان عرب دارد. در این میان ایستادگی رهبر معترضان مصری بر پایان دادن به سلطه دیکتاتور، ضمن تاکید بر تکثر اعتقادی آزادیخواهان، برای فعالان ایرانی درسآموز است.
حکومت جمهوری اسلامی ایران نیز سرنوشتی جز سایر خودکامگان نخواهد داشت. مطالبات مسالمتآمیز مردم ایران برای احترام حکومت به حق انتخاب و اعتراضشان در سال گذشته، پاسخی جز سرکوبوحشیانه، اعدام و زندان نیافت. آخرین فرصتهای حکومت امروز در حالی از دست میرود، که هر روز ایرانیان بیشتری دستیابی به حقوقشان را جز با سرنگونی حاکمان میسر نمیبینند . حبس و اعدام فعالان سیاسی و مدنی، سانسور خبری و سایر اقدامات ظالمانه، تغییری در درک تودههای مردم از فساد و ظلم حکومت نخواهد داشت. بیکاری گسترده جوانان و تنگناهای اقتصادی عاقبتی جز انباشت خشم نخواهد داشت. و هنگامیکه 'روزخشم' ملتی فرارسد، با جرقهای کوچک انبوه تودههای مردم، با عقاید مختلف از گروههای متعدد، کاخ دیکتاتوری را به لرزه درآورده و ان را سرنگون میسازند. این سرنوشت محتوم تمام فرعونهای مستبد، در تونس، مصر و ایران است.
گروههای امضا کننده:
آستین برای ایران - شاخه دانشجویی
انجمن دانشجویان ایرانی دانشگاه جورج واشنگتن
پویش راه سبز دانش آموختگان و دانشجویان ایرانی - پرسا
تشکل دانشجویان سبز حامی دمکراسی در ایران - کالیفرنیای جنوب
جنبش سبز دانشجویان ونکوور
دانشجویان سبز دانشگاه تگزاس اِی اَند اِم
سبز هیوستون
سیگما - دانشگاه ویکتوریا - بریتیش کلمبیا
کمیته همبستگی با خواستهای دموکراتیک مردم ایران - واشنگتن
کمیته همبستگی برای پیشرفت دموکراسی در ایران- نیویورک
نسل آزادیخواه ایران - اتریش
همبستگی با جنبش دموکراتیک ایران - ادمونتون (سیدمی )
در پی ناآرامیها در کشورهای عربی و گزارشات از تحرکات مردمی در سوریه، رئیس جمهور این کشور گفت: «اوضاع در سوریه با ثبات است.»
به گزارش العربیه به دنبال تظاهرات روزهای اخیر در چند کشور عربی، بشار اسد رئیس جمهور سوريه اعلام کرد که وضعیت کشور متبوعش با مصر و تونس فرق میکند. وی در عین حال از تصميم خود برای اجرای اصلاحات سیاسی جدید در این کشور خبر داد.
رئیس جمهور سوریه در گفتوگو با روزنامه «والاستریت ژورنال» آمريكا که روز سه شنبه 1-2-2011 منتشر شد، تأكید کرد كه «اوضاع در سوریه با ثبات است.»
رئیس جمهور سوريه درباره روابط کشورش با ایران گفت: «چشم پوشی از ایران غیرممکن است. چرا که ایران همپیمان کلیدی سوریه است.»
اسد درباره احتمال رسیدن موج اعتراضات تونس و مصر به سوریه گفت: «نارضایتی عمومی در سوریه وجود ندارد. علاوه بر این ما در سال جاری به اصلاحات سیاسی از طریق برگزاری انتخابات شوراهای شهر و اعطای اختیارات بیشتر به سازمانهای غیردولتی و نیز تصویب قانون جدید رسانهها اقدام خواهیم کرد.»
این در حالی است که به گزارش بیبیسی از آسوشیتدپرس گروهی از سوریها قصد دارند با استفاده از سایتهای اجتماعی فیس بوک و تویتر، این هفته تجمعات اعتراضی در این کشور برگزار کنند. این افراد خواهان تجمع در روزهای چهار و پنج فوریه شدهاند.
گفتنی است که مقامات سوریه دو روز است که سایتهای اجتماعی از جمله تویتر و فیس بوک را به طور كامل در این کشور قطع کردهاند.
ندای سبز آزادی: پوریا موسوی بعد از ظهر امروز با قرار وثیقه آزاد شد.
به گزارش خبرنگار ندای سبز آزادی، پوریا موسوی عضو جبهه مشرکت ومدیر روابط عومی نشریه آیین بعد از گذشت 20روز از بازداشتش بعد از ظهر امروزباقرار وثیقه از زندان آزاد شد
گفتنی است پوریا موسوی از فعالین ستاد میر حسین موسوی بوده است که در تاریخ 27 دی ماه توسط مامورین امنیتی بازداشت شده بود.
ندای سبز آزادی: حسین گوهری از اعضای کمپین موج سوم و عضو ستاد میر حسین موسوی با صدور قرار وثیقه و تامین ان بعد از ظهر امروز آزاد شد.
به گزارش خبرنگار ندای سبز آزادی ؛ حسین گوهری از اعضای کمپین موج سوم و ستاد میر حسین موسوی که در 28 دی ماه بازداشت شده بود بعد از صدور قرار وثیقه توسط مراجع قضایی وتامین آن توسط خانواده وی بعد از ظهر امروز از زندان اوین آزاد شد.
گفتنی است این فعال سیاسی تهیه کننده اکثر کلیپ های تبلیغاتی میر حسین موسوی در زمان انتخابات بوده است.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، روز سهشنبه از احتمال تشدید تحریمها علیه ایران بر سر برنامه هستهای این کشور خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی که به همراه شماری از اعضای دولت آلمان سرگرم دیدار از تلآویو است، در حاشیه دیدارش با شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل به خبرنگاران در این باره گفته است: «اگر ایران همچنان از تن دادن به مذاکرات درباره برنامه هستهای خود سرباز زند، ما آمادهایم که راه تحریمها را ادامه دهیم.»
صدر اعظم آلمان همچنین از ایران با عنوان تهدیدی برای اسرائیل یاد کرده و گفته است: «ما باید ببینیم آیا تحریمهای بیشتر علیه ایران ضروری هست یا خیر.»
در این میان آنگلا مرکل در باره تحریمها علیه ایران اظهار داشته است، تحریمها علیه جمهوری اسلامی تنها در صورتی کارساز و منطقی خواهد بود که بر مبنای اجماع گسترده بینالمللی صورت گرفته و حمایت روسیه و چین را نیز به همراه داشته باشد.
این سخنان پس از آن بیان شده است که آخرین دور مذاکرات هستهای میان جمهوری اسلامی و کشورهای عضو گروه پنج بعلاوه حدود ۱۰ روز پیش بدون دستیابی به نتیجه مشخصی در استانبول ترکیه به پایان رسید.
شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون با تصویب چهار قطعنامه، تحریمهایی علیه ایران وضع کرده و از این کشور خواسته است فعالیتهای حساس هستهای خود مانند غنیسازی اورانیوم را که قابلیت کاربرد در برنامه ساخت جنگافزارهای هستهای را نیز دارند، متوقف سازد.
همچنین کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا نیز تحریمهای جداگانهای را علیه ایران وضع کردهاند که دامنه آن به مراتب فراگیرتر از تحریمهای شورای امنیت است.
این در حالی است که جمهوری اسلامی گفته است، حاضر نیست بر سر «حق مشروع خود برای غنیسازی اروانیوم» با کشورهای عضو گروه پنج بعلاوه یک، شامل پنج کشور عضو دایم شورای امنیت و آلمان مذاکره کند.
* کاخ سفید می گوید باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا برای نیم ساعت با حسنی مبارک تلفنی صحبت کرد. معلوم نیست که این مکالمه پیش یا بعد از اعلامیه حسنی مبارک انجام شده است.
به گزارش بیبیسی باراک اوباما پس از گفت و گوی تلفنی با مبارک درباره اوضاع مصر سخنرانی کوتاهی انجام داد. وی گفت «آقای مبارک تشخیص میدهد که وضعیت کنونی قابل دوام نیست، و اینکه تغییر باید روی دهد. همچنین هرگونه گذار منظم باید معنیدار و صلح آمیز باشد و اکنون شروع شود.»
اوباما در پایان سخنانش گفت: «در چند روز گذشته، شور و وقاری که تظاهرکنندگان مصری به نمایش گذاشتهاند، منبع الهامی برای مردم سراسر جهان بوده است.» (03:28 به وقت تهران)
* به گزارش سیانان محمد البرادعی گفت به اعتقاد او آقای مبارک برای پاسخ گفتن به درخواستهای تظاهرکنندگان به اندازه کافی پا پیش نگذاشته است، و اعلامیه او را "حیله ای" برای باقی ماندن در قدرت اعلام کرد. این برنده جایزه صلح نوبل همچنین گفت که خواهان کناره گیری فوری آقای مبارک و انتقال قدرت به یک دولت کفیل تا زمان برگزاری انتخابات است. ( 02:04 به وقت تهران)
* درگیریهایی در نزدیکی میدان مهاتیت مصر در شهر اسکندریه گزارش میشود. شاهدان عینی می گویند که بعد از پایان سخنرانی مبارک، تظاهرکنندگان شروع به سردادن این شعار کردند: "برو بیرون". همزمان گروهی از هواداران مبارک درحالی که شعار میدادند "اصلاحات، اصلاحات، مبارک با تو هستیم" نزدیک شدند.
تلویزیون الجزیره گزارش داد که افرادی با لباس شخصی که به سلاحهای تیغهدار مسلح بودند، پس از عقب نشینی ارتش از خیابانهای "پورت سعید" ، به تظاهرکنندگان حمله کردهاند. (01:38 به وقت تهران)
* دهها هزار نفری که در میدان تحریر حضور داشتند در واکنش به اعلامیه حسنی مبارک یکصدا فریاد «برو بیرون» سر کشیدند. (00:55 به وقت تهران)
* حسنی مبارک اعلام کرد که در انتخابات ماه سپتامبر شرکت نخواهد کرد.
مبارک گفت: «اولین اولویت من بازگرداندن صلح و ثبات در کشورمان، برای اطمینان از انتقال صلح آمیز قدرت رهبری، و اطمینان از این است که مسئولیت به کسی منتقل شود که مردم در انتخابات بعدی برخواهند گزید. من قصد ندارم دوباره در انتخابات شرکت کنم.» او گفت: «ما با هم روزهای خیلی دردناکی را سپری کرده ایم. رویدادهای چند روز گذشته همه ما - مردم و رهبران - را ملزم می کند میان هرج و مرج و ثبات یکی را انتخاب کنیم.»
مبارک از پارلمان این کشور خواست ماده 67 قانون اساسی را اصلاح کنند تا اعمال محدودیت دوره بر جانشینان او ممکن شود. وی نطق خود را با این سخن به پایان برد که قصد دارد در کشورش بماند و همانجا بمیرد. (00:40 به وقت تهران)
* بنا بر گزارشات رسیده از قاهره، پخش سخنان علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی و دیگر مقامهای ایران درباره اعتراضهای مردم مصر، باعث شکاف عمیق میان احزاب اپوزیسون مصر شده است. این سخنان بدبینی دیگر احزاب را به اخوان الملسلمین افزایش داده است.
بر اساس این گزارش گروهی از اعضای اخوان الملسلمین که سعی داشتند شعارهای حزبی خود را در میدان التحریر سر دهند توسط دیگر معترضان به سکوت وادار شدند. (21:16 به وقت تهران)
* مخالفان دولت مصر با وجود آغاز ساعات منع رفت و آمد، حاضر به ترک تجمع نیستند. (19:38 به وقت تهران)
* بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تاکید کرده که جامعه جهانی باید درخواست کند که دولت آینده مصر به معاهده صلح اسرائیل و مصر که سی سال پیش به امضا رسیده، احترام بگذارد. (18:48 به وقت تهران)
* در مورد جمعیت حاضر در میدان تحریر، خبرگزاری ها و شبکه های خبری، آمارهای متفاوتی را منتشر کرده اند. بیبیسی تعداد تظاهرکنندگان را چند صد هزار نفر خوانده، در حالی که الجزیره تعداد معترضان را بیش از یک میلیون نفر اعلام کرده. رویترز هم جمعیت معترض را حداقل یک میلیون نفر دانسته ولی آسوشیتدپرس این تعداد را بیش از دویست و پنجاه هزار نفر خوانده.
* جان کری، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، در یادداشتی در روزنامه نیویورک تایمز از حسنی مبارک خواست این واقعیت را بپذیرد که زمان ترک قدرت فرا رسیده است. (18:11 به وقت تهران)
* دیوید آندرسن، پروفسور سیاست آفریقا در دانشگاه آکسفورد گفت حسنی مبارک قطعا از سمت خود کناره گیری می کند. او می گوید شاید چند روز و یا چند هفته، اما این امر چندان طول نخواهد کشید. به گفته او، اطلاعیه ارتش مبنی بر این که به معترضان شلیک نخواهد کرد، نشانه روشن و آشکاری برای حسنی مبارک بود. (17:22 به وقت تهران)
* عصام الریان، سخنگوی اخوان المسلمین گفت: هنوز زود است که درباره کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصمیمی گرفته شود. او تاکید کرده که ما خواهان انتخاباتی آزاد و عادلانه پس از ترک قدرت از سوی حسنی مبارک هستیم. (17:10 به وقت تهران)
* عمرو موسی، دبیرکل اتحادیه عرب در مصاحبه با شبکه العربیه، گفت و گو و تغییر در مصر شده است. (16:35 به وقت تهران)
* قاهره به کل تعطیل است. امنیت بندر اسکندریه را ارتش به عهده گرفته و اختلالی در عملکرد این بندر ایجاد نشده است. (16:22 به وقت تهران)
* گروهی از بانکداران و مدیران عامل شرکت های بازرگانی گفته اند هنوز آنقدر شجاع نشده اند که در تظاهرات شرکت کنند اما خواهان تغییر در کشورشان هستند. (16:05 به وقت تهران)
* در اسکندریه، دومین شهر بزرگ مصر، تظاهرات بزرگ مخالفان آغاز شده است. او می گوید هزاران مسلمان و مسیحی در این تجمع حضور دارند و این افراد از هواداران گروه ها و احزاب مختلف هستند و خواسته مشترک آنها، کناره گیری حسنی مبارک است. (16:01 به وقت تهران)
* عبدالجلیل مصطفی، از مخالفان دولت مصر و از نزدیکان محمد البرادعی گفت: مخالفان هنوز جزئیات پیشنهاد مذاکره با دولت را دریافت نکرده اند اما این پیشنهاد تا زمانی که حسنی مبارک استعفا نداده، پذیرفته نخواهد شد. (15:55 به وقت تهران)
* اوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: طبق گزارشهای تایید نشده حدود ۳۰۰ نفر در اعتراضات مصر کشته شده اند.
* محمد البرادعی، از مخالفان دولت مصر گفته است برای آغاز هر نوع گفت و گویی با دولت، حسنی مبارک باید مصر را ترک کند.
* الجزیره می گوید اخوان المسلمین اعلام کرده که با حسنی مبارک و دولت او وارد مذاکره نمی شود.
* حضور پلیس در شهر چندان چشمگیر نیست و ناظران انتظار دارند که جمعیت هر لحظه بیشتر شود.
* امروز (سه شنبه) هزاران مصری برای برگزاری تظاهراتی میلیونی در مرکز قاهره گرد آمده اند. گروه های مخالف دولت از مردم خواسته اند علاوه بر دست زدن به اعتصاب عمومی، امروز تظاهرات بزرگی در اعتراض به ادامه حکومت حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر، برگزار کنند. قرار است در شهر اسکندریه نیز تظاهراتی میلیونی برگزار شود. ارتش مصر دیشب در بیانیه ای اعلام کرد: حق مردم برای اعتراض را به رسمیت می شناسد و از اعمال خشونت علیه آنها پرهیز خواهد کرد.
مجمع روحانیون مبارز با صدور بیانیه ای به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، از ناکاردانی و عدم پایبندی به قانون در اداره کشور، بسته شدن فضای سیاسی و فکری و گسترده شدن بدبینی، تهمت و دروغ و بازتر شدن میدان برای هتاکان، نفرت پراکنی، ایجاد تفرقه و مرز بندی های کاذب در جامعه و متهم شدن کسانی که اعتراض و انتقادی دارند به هر اتهام ناروا و تلاش برای قطبی کردن جامعه انتقاد کرد و خواستار آزادی زندانیان سیاسی، امن شدن و گسترش فضای تبادل آراء و اندیشه و آزادی بیان و نقد در جامعه شد.
مجمع روحانیون مبارز در این بیانیه، با اشاره به اینکه انقلاب پیروز شد تا به هزاران سال استبداد و دهها سال وابستگی خاتمه دهد و راه رهایی و پیشرفت و سربلندی را به روی ملت ایران و همه مسلمانان و آزادگان بگشاید، تصریح کرد: انقلاب پیروز شد تا خرد به جای خرافه، عرفان بجای نادانی، ژرف نگاری و حقیقت نگری بجای ظاهر پرستی و عادت زدگی، اخلاق بجای بی ادبی، راستی بجای دروغ و فریب و حرمت نهادن به انسان بجای تباه کردن حقوق او بنشیند.
متن کامل این بیانیه به نقل از وبسایت مجمع روحانیون بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
در بامداد ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ که نسیم پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، بهار ایمان، آگاهی، آزادی، عزت و آبادانی را ملت بزرگوار ایران نوید داد، ۳۲ سال می گذرد و همه ساله این واقعه بزرگ، با شور و شکوه از سوی مردم گرامی داشته می شود.
در این دوران، در ایران و جهان حوادث تلخ و شیرین فراوان رخ نموده است ولی ملت شریف ایران راه پر فراز و نشیب را به سوی هدف والائی که بیش از یک سده داشته است همچنان با طمأنینه و وقار ادامه می دهد.
انقلاب اسلامی از حیث مبدء، روش و هدف پدیده ای ممتاز در میان حوادث و وقایع و انقلاب های تاریخی است.
ملت رشید ایران که پیشینه بلند تاریخی دارد، نقش ممتازی در آفرینش و بسط تمدن و فرهنگ بشری ایفاء کرده است و درخشش آفتاب اسلام جان او را نورانی تر و راه او را به سوی صلاح و فلاح هموارتر کرده است. ملت ما، اسلام معرفت، هدایت و آزادی را از مکتب مولی امیر المؤمنین امام علی(ع) و خاندان پاک پیامبر اکرم(ص) آموخت و سرسپرده و دلباخته پیامبر و علی و آل بیت نبی شد و مگر نه این که ایرانیان اعم از شیعه و سنی و حتی پیروان آیین های دیگر به عشق و دلبستگی خود به امام یگانه پرستان و سرور باورمندان امام علی و خاندان پاکیزه پیامبر(ص) افتخار می کنند و آثار این دلباختگی را از جمله در ادای احترام به یاد روزهایی چون عاشورا از سوی همه بخش های جامعه ایرانی می بینیم.
ایرانی، با چنین سابقه و با چنین شور و شعوری در دوران جدید تاریخ نیز پیشتاز معنویت، آزادی خواهی، استقلال طلبی و عدالت جویی بوده است که نمونه بارز آن را در یک قرن اخیر در نهضت مشروطیت می نگریم که فرمان ورود ملت به مرحله جدید تاریخ را برجسته ترین فقیهان و عالمان دینی صادر کردند و طرحه این که اولین منشور جامعه مدنی ایران از سوی فقیهی والا قدر و روشن بین حضرت آیت الله نائینی نگاشته شد.
انقلاب اسلامی با چنین خاستگاه و توسط مردمی با این سابقه درخشان رخ داد و پیروز شد.
انقلاب که بر بستر حضور آگاهانه و مصمم مردم جریان یافت، برخوردار از رهبری بود بزرگوار، عارف، حکیم، فقیه، سیاستمدار و مرجعی والا قدر که هم مظهر ایمان و همت مردم بود و هم نماد عزت و آزادی؛ که مردم، همواره خواسته بودند و از آنان دریغ شده بود.
گرچه امام همه هویت و شخصیت خود را از دیانت ناب محمدی(ص) و از ایمان و دانائی و سلوک بر آمده از تشیع علوی گرفته بود و به همین جهت بیشترین اهتمام و توصیه او به دینداری و پرهیزگاری و پای بندی به آموزه ها و ارزش های اسلامی بود ولی در همین حال مردم امام را می دیدند که آنان را علیه وضع سراسر بیداد و تبعیض و خودکامگی و تحقیر و وابستگی می شوراند و به آزادی و پیشرفت و عدالت و حق و حرمت مردم و حاکمیت آنان بر سرنوشت خویش فرا می خواند.
امام را می دیدند، از این که رژیمی فاسد، آزادی را به مسلخ برده و زندان ها را پر کرده و خیر خواهان را دربدر یا در بند یا شهید کرده است فریاد بر می آورد:
از این که مقدرات کشور در دست اجانب باشد و حاکمان بجای شناخت و تأمین مصالح و منافع ملی در خدمت سلطه طلبان باشند.
از این که حکومت بجای این که به نمایندگی از ملت ظلم ستیز در کنار مظلومان و محرومان باشد، وابسته به قدرت های سلطه گر و زورگو است دست در دست حکومت اشغالگری نهاده است که نه تنها فلسطینیان را در بدر کرده یا تحت فشار قرار داده بلکه کانون فساد در منطقه است.
از این که بجای پیشرفت علمی، فنی، اقتصادی و سیاسی، فساد در همه جا ریشه دوانده و گسترده شده است.
از این که کشور سرشار از سرمایه انسانی و طبیعی دچار عقب افتادگی است و نه آزادی سیاسی وجود دارد و نه برخورداری اقتصادی و از این که عدالت، مظلوم بزرگ در ایران زمان شاه است!
از این که نظام فاسد حاکم، سنگها را بسته و سگها را رها کرده است و اراذل و اوباش و دروغ پردازان بجای مردم و نمایندگان راستین آنان و مدافعان حقوق و حرمت جامعه در همه عرصه ها جولان دهند و صدها مورد دیگر از این دست؛
می دیدند که امام دلیرانه علیه همه این امور اعتراض کرده و مردم را به دگرگون کردن این وضع فلاکت بار و حرکت در جهت تغییر این نظام و جایگزین کردن نظامی با سامان اسلامی و انسانی فرا می خواند. ملت نیز با همه وجود رهبری او را پذیرفت و به صحنه آمد که حاصل آن پیروزی شگفت انگیز انقلاب اسلامی بود؛ انقلابی مردمی و ناب و با هدفی روشن و روشی ممتاز.
این انقلاب شکوهمند، نقطه عطف تاریخی در زندگی نه تنها ایرانیان که همه مسلمانان و حتی منطقه و جهان بود و آنان که نمی توانند عظمت آن را ببینند منکر درخشش آفتابند.
انقلاب پیروز شد تا به هزاران سال استبداد و دهها سال وابستگی خاتمه دهد و راه رهایی و پیشرفت و سربلندی را به روی ملت ایران و همه مسلمانان و آزادگان بگشاید. انقلاب پیروز شد تا حق الهی حاکمیت بر سرنوشت را که از ملتی بزرگ دریغ شده بود به او باز گرداند و بجای حکومت های فاسد، وابسته و جبار، حکومتی را بر قرار کند، برآمده از اراده و اختیار مردم و مسؤول در برابر آنان.
انقلاب پیروز شد تا خرد به جای خرافه، عرفان بجای نادانی، ژرف نگاری و حقیقت نگری بجای ظاهر پرستی و عادت زدگی، اخلاق بجای بی ادبی، راستی بجای دروغ و فریب و حرمت نهادن به انسان بجای تباه کردن حقوق او بنشیند.
انقلاب شد تا صدای بلند آزادی خواهی و استقلال طلبی و عدالت جویی بجای غریو استبداد و تملق و دروغ و سیمای روشن یگانه پرستی، آزادگی، امنیت و حرمت نهادن به همه ارزش های الهی و انسانی بجای چهره شوم تهمت پراکنی و گزافه گویی و فریب قرار گیرد.
انقلاب شد تا خردمندان مؤمن و درست کردار بجای بی خردان ریا کار و دروغ پرداز و ناکاردان به نمایندگی از مردم زمام امور را در عین پذیرش مسؤولیت در برابر خدا و مردم بر عهده بگیرند.
انقلاب شد تا بر دوران خفت بار عقب ماندگی خط بطلان کشیده شود و مسیر پیشرفت همه جانبه توأم با عدالت در عرصه های علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی هموار گردد.
انقلاب شد تا تعیین کننده سرنوشت، خود مردم و “میزان رأی ملت” باشد و نمایندگان واقعی ایمان و اراده مردم و مدافعان مصالح و منافع ملی سر کار آیند، نه قدرت های چپاولگری که ایران را جزیره امن بسط اقتدار ظالمانه خود در منطقه می خواهند انقلاب شد تا عرفان، آزادی، اخلاق و مسؤولیت پذیری، همکاری و امنیت و برخورداری و درد آشنایی در کنار هم ایران را به نمونه ای از آنچه شایسته انسان بخصوص انسان مسلمان است مبدّل کند.
انقلاب شد تا حوزه های علمیه مستقل، مراجع در اوج امنیت و احترام و عالمان و فرهیختگان دینی آزاد و رها از عوام زدگی از یکسو و تحمیل حکومت از سوی دیگر رسالت بزرگ پاسداری از دین و بسط و نشر معارف اسلامی راه جویی برای راهبردن جامعه با رعایت زمان و مکان و اقتضاءات روز کار را به انجام برسانند و حکومت از نتیجه تلاش آن بزرگواران بهره بگیرد و مسؤولیت خود را در خدمت به مردم و نشان دادن چهره رحمانی دین خدا و تأمین عدالت و آزادی و پیشرفت به انجام برساند.
انقلاب شد تا دانشگاه های ما با تأمین آزادی و حرمت استاد و دانشجو و ایجاد فضای امن مراکز عالی و آموزشی و ایجاد فضای امن، کانون جوشش علمی و ابتکار و نظریه پردازی آزادنه و حتی نقد و اعتراض مشفقانه باشد و راهبردهای مدیریت و خدمت نیروهای شایسته را فراهم آورد.
نظام جایگزین که به خصوص در آستانه پیروزی این انقلاب مطرح شد نیز “جمهوری اسلامی” بود. جمهوری به همان معنی که در جهان امروز هست و اسلامی یعنی حاکمیت ارزش های اسلامی بخصوص اخلاق و عدالت و بالاخص برای حاکمان. ارزشها و احکامی که با رعایت زمان و مکان که دو عنصر تعیین کننده در اجتهاد اسلامی است، باید بتواند جوابگوی پرسش ها و نیازهای انسان روزگار ما باشد و مصداق حکومت مطلوب و الگوی مورد نظر نیز همان است که در حکومت کوتاه ولی پر افتخار مولی امیر المؤمنین(ع) تجربه شده است.
جمهوری اسلامی حاصل آن انقلاب شکوهمند و خون بهای ملت انقلابی است و قانون اساسی که مورد بررسی نمایندگان خبره مردم قرار گرفت و بعد به همه پرسی گذارده شد میثاق وحدت ملی و پایه نظم مورد نظر است.
امام، هر گونه اعمال قدرت و دخالت در امور کشور را بدون رأی و رضایت مردم فاقد مشروعیت می دانستند. و این در حالی است که دیگر انقلاب ها، یا شبه انقلاب ها تا دهها سال بعد هیچ مبنایی برای اداره جامعه جز رأی انقلابیان (و احیاناً یک نفر) یا صلاحدید کودتاگران نداشتند اما در انقلاب اسلامی قانون اساسی فصل الخطاب در تعیین رابطه میان حکومتگران و مردم و ساز و کار تدبیر جامعه است و سندیّت و اعتبار آن هم ناشی از رأی مستقیم مردم و در واقع پیمانی است معتبر هم برای حکومت و هم مردم و لازم الرعایه از هر دو سو.
امروز از آن انقلاب عظیم و تأسیس جمهوری اسلامی دهها سال گذشته است و ملت و قدرت های بعد از انقلاب دست آوردهای ارزنده ای در زمینه های مختلف داشته اند ولی کاستی ها و اشکالات نیز کم نبوده است و طبیعی است که نمی توان انتظار داشت که در این مدت همه مشکلات حل شده باشد و ملت به همه هدف هایی که انقلاب داشت رسیده باشد.
۳۰ سال در تاریخ بلند یک ملت زمان زیادی نیست ولی آنچه مهم است و در ارزیابی باید مورد اهتمام قرار گیرد حرکت جامعه به سوی هدف های والا است که اگر چنین باشد پیروزی بدست آمده است و اگر خدای ناخواسته در جهاتی از آنها انحرافی رخ داده است باید در صدد اصلاح امور برآییم و انقلابیان راستین کسانی هستند که همواره آن هدف ها را مورد نظر دارند و خواستار اصلاح روش ها و سیاست ها و برنامه برای رسیدن به آنها هستند.
و اینک در سی و دومین سالروز پیروزی انقلاب، جا دارد که با چنین معیارهایی حرکت جامعه انقلابی به خصوص کارنامه مدیریت های مختلف و بالاخص وضیعت کنونی را مورد ارزیابی قرار دهیم تا دریابیم که تا چه حد در سیر به جانب هدف های انقلاب موفق بوده ایم و اگر احیاناً نه، چه عواملی باعث بازماندن و خدای ناخواسته انحراف از مسیر بوده است و در ورای ادعاهایی که غالباً نیز یک جانبه پراکنده می شود، بصیرت واقعی را بدست آوریم و بکار گیریم.
در سالی که گذشت ملت و کشور با پدیده ها و مسائل گوناگونی مواجه بود:
۱- فشارهای خارجی، تحریم، تهدید، کارشکنی بین المللی و عزم قدرت های بزرگ به ویژه آمریکا برای محروم کردن ایران از حقوق مسلم خویش بخصوص در زمینه علمی و فن آوری های نوین طبعاً منشأ مشکلاتی برای دولت و ملت ایران بود. افزون بر این گسترش فعالیت های تخریبی و تروریستی که دست بیگانگان کینه توز را نمی توان در آنها ندید یا دست کم مورد علاقه و بهره برداری دشمنان بیرونی بود، از جمله ترور دانشمندان شریف ایرانی که یاد و نامشان را گرامی می داریم و حوادث مصیبت باری چون آنچه در چابهار رخ داد و به شهادت و زخمی شدن عده زیادی از هم وطنان انجامید از حوادث تلخ بود و انتظار می رفت و می رود تا نیروهایی که مسؤولیت نظم و امنیت را بر عهده دارند و در جای خود تلاش و حتی فداکاری می کنند بجای دشمن سازی و برخورد گسترده با نیروهای داخلی که نوعاً نیز از سرمایه های انقلاب و کشورند همه همت خود را به جلوگیری از این جنایات و شناسایی و برخورد با دشمنان واقعی و عوامل جنایتکار آنان مصروف کنند.
۲- فعال شدن مجدد تروریست های باسابقه که دستشان به خون پاک ترین فرزندان این مرز و بوم آلوده است و سابقه همکاری و ایفای نقش ستون پنجم دشمنان قسم خورده انقلاب و مردم از جمله صدام را در کارنامه سیاه خود دارند؛ حمایت و سازماندهی پاره ای از کشورها چون انگلستان و فرانسه و شخصیت های غربی نیز حکایت از توطئه سنگین می کند تا در کنار تحریم ها و تهدید های دیگر از این عامل نیز برای ضربه زدن به کشور و ملت بهره بگیرند. بیرون آوردن آنان از لیست تروریست ها در بعضی از کشورهای اروپایی و فشار به آمریکا برای انجام چنین کاری در کنار حمایت های مال، لجستیک و تبلیغاتی از این گروههای تروریستی، امری نیست که در خاطره ملت ما که بزرگترین لطمه را از این آدمکشان یاغی خورده است برود. بدیهی است که حامیان آنان را نیز مشمول حکم و نفرتی می دانیم که نسبت به آدمکشان تروریست داریم.
۳- در مدیریت کشور نیز هر چند سخت کوشی و تلاش برای اداره کشور کم نبوده است ولی عدم پای بندی به قانون در بسیاری از موارد، ناکاردانی و احیاناً مواضع و بیاناتی که کمکی به حل مسائل نمی کند بلکه بهانه برای فشار بیشتر به کشور و ملت از بیرون فراهم می آورد؛ عدم بهره گیری از نیروهای کاردان و حتی حذف و محدود کردن بسیاری از آنان، کم اهمیتی به نقش و جایگاه مجلس و نهادهای نظارتی و بی اعتنایی به کارشناسی های دقیق سبب شده است که در برابر هزینه هایی که می شود فایده لازم نصیب کشور و مردم نشود و حتی گاه سبب هدر رفتن سرمایه ها و زیان های غیر قابل جبران گردد و در نتیجه سالها ملت و کشور را از رسیدن به اهداف چشم انداز ۲۰ ساله دورتر و حتی آن را ناممکن کند.
۴- علاوه بر بسته تر شدن فضای سیاسی و فکری، آنچه رواج یافته و گسترده تر می شود عبارت است از بدبینی، تهمت، دروغ و بازتر شدن میدان حضور هتاکان پر مدعا تا با امنیت و مصونیت، به شخصیت ها و حتی مراجع بزرگوار اهانت کنند و این فضا فرسنگ ها با آنچه مورد نظر انقلاب و امام و ستونهای انقلاب بوده و هست فاصله دارد و تأسف بیشتر این که چه بسا همسویی بسیاری از سیاست ها و رفتارهای نهادهایی که باید پاسدار امنیت و عدالت برای همگان باشند با آنرا مشاهده می کنیم و قوه محترم قضایی نیز بجای برخورد با چنین جریان هایی که سر منشأ بسیاری از فتنه ها هستند فشار خود را متوجه مظلومان می کند چناچه انبوهی از نیروهای دینی، سیاسی، دانشگاهی و صنوف مختلف دربند بسر می برند و کسی به داد آنان نمی رسد و در بسیاری از موارد دیگر تناسبی مناسب میان جرم و مجازات مشاهده نمی شود.
نفرت پراکنی، ایجاد تفرقه و مرز بندی های کاذب در جامعه و متهم شدن کسانی که اعتراض و انتقادی دارند به هر اتهام ناروا و تلاش برای قطبی کردن جامعه در بخش های خاص و ایجاد بی تفاوتی و حتی دوری روز افزون بخش های بیشتر جامعه از نظام مشکل دیگر است که وجود دارد. در حالی که سیاسیت کلی و روشن و راهبردی اعلام شده از سوی رهبری نظام برای جذب حداکثری و دفع حداقلی و پرهیز دادن از دروغ و تهمت و نکوهش از آن در عمل از سوی غوغاسالاران دروغ پرداز به صورت دفع اکثریت و عین انقلاب و نظام معرفی می شود، اقلیتی که می کوشد امکانات مالی، تبلیغاتی، مدیریتی و حتی تسلیحاتی و امنیتی را نیز به انحصار خود در آورد و در آمده است. و بدتر این که گاه می بینیم این شیوه و رفتار ناپسند مبنای عمل سیاسی، امنیتی و حتی قضایی نیز قرار می گیرد.
۵- برنامه هدفمند کردن یارانه ها بالاخره اعلام و عملیات اجرایی آن آغاز شد، کار بزرگی که اگر بدرستی انجام گیرد می تواند بسیاری از گره ها و مشکلات کشور را بگشاید و باید از اصل قضیه و همت اجرایی کردن آن تقدیر کرد.
هدفمند کردن یارانه ها از دیر باز مورد توجه بوده است و حتی تصمیمات جدی برای انجام آن نیز از سوی دولت های قبلی گرفته شده است که متأسفانه به علت همراه نبودن دستگاه های دیگر معوق مانده بود ولی بالاخره با شیوه سنجیده در برنامه چهارم لحاظ شد که البته در کنار آن تقویت مدیریت، کار آفرینی، سرمایه گذاری (اعم از خارجی و داخلی)، تقویت تأمین اجتماعی و پیش بینی رشد اقتصادی مطلوب که تأمین کنند. نیازهای رسیدن به اهداف چشم انداز ۲۰ ساله نیز مورد نظر بود و همچنین تمهیداتی اندیشیده شده بود که نه تنها به تولید و کار آفرینی لطمه وارد نیاید بلکه تقویت شود و حتی الامکان فشارهای ناشی از این برنامه را بر جامعه بخصوص گروههای کم درآمد کم کند. و باید پرسید که چرا آن برنامه عملی نشد؟ ولی به هر حال کار خود را هر وقت انجام دهند باید مورد تقدیر قرار گیرند و همه دستگاهها و آحاد ملت نیز باید همراهی و همکاری کنند ولی هوشیاری و نظارت دقیق برای این که درآمدهای ناشی از این عملیات بهیچ وجه نباید صرف کاستی های بودجه دولت بخصوص مصرف بودجه جاری شود و نیز نباید به تولید لطمه وارد آید و باید همه تلاش ها برای کم تر شدن آسیب به جامعه بخصوص قشرهای کم درآمد بکار گرفته شود لازم است در این امر نظارت دقیق، بخصوص از سوی مجلس شورای اسلامی اعمال گردد.
۶- دهه فجر انقلاب اسلامی دهه عزت، آزادی، استقلال و پاکی و راستی است و باید از سوی همه قشرهای ملت، بزرگ داشته شود و نیز لازم است برنامه ریزی ها بصورتی باشد که به هیچ وجه سوء استفاده جناحی و سیاسی از حضور مردم به عمل نیاید تا شکوه بزرگداشت دهه فجر سال روز ۲۲ بهمن به تناسب عظمت انقلاب، متعلق به همه مردم باشد. چرا که بزرگداشت این واقعه عظیم، تجلیل از انقلاب اسلامی و پاس داشت آرمان های والائی است که ملت ما از دیر باز داشته است و در انقلاب اسلامی خود را به آن نزدیکتر دیده است.
مجمع روحانیون مبارز ضمن گرامی داشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی از همگان می خواهد که به فراخور توان و امکان خویش در بزرگداشت این واقعه عظیم کوتاهی نکنند.
۷- امروز کشور نیازمند همدلی و همراهی است و همه کسانی که به انقلاب و امام و خواستهای تاریخی ملت ایران احترام می گذارند باید بتوانند در همه عرصه ها، دین خود را اداء کنند. اگر فضای امنیتی و رعب انگیز موجود به فضای امن و آزاد مبدل شود و آزادی های اساسی که در قانون اساسی آمده است رعایت گردد و تشکل ها و نهاد ها و احزاب و گروهها و افراد بتوانند با التزام عملی به قانون اساسی در صحنه حضور داشته باشند مطمئناً مردم انقلابی ما زودتر و کم هزینه تر به مقصد می رسند بخصوص اگر با نگاه به آینده شاهد تدبیر و تمهیدی باشیم که در آن انتخابات آزاد و مطلوب و سازگار با روح قانون اساسی و مردم سالاری انجام گیرد به گونه ای که همه اقشار ملت احساس کنند که نامزدهای مورد نظر خود را در صحنه دارند و ناظران و مجریان با بیطرفی کامل فقط به صیانت از آراء مردم می پردازند و محدودیت هایی که مغایر با ابتدایی ترین مواضع مردم سالاری و نیز لبّ قانون اساسی است مرتفع شود، بدون تردید دلها به هم نزدیک تر و فاصله میان ملت و آرمانهای انقلاب و شوق دفاع از نظامی که در آن همه ارزشهای الهی جایگاه والا دارد و هم حق و حرمت و آزادی مردم محترم است و هم عدالت به معنی واقعی در آن رعایت می شود و راه سوء استفاده و احیاناً ضربه زدن جریانهایی که نه اسلام را می خواهند و نه ایران را بسته خواهد شد.
آزادی زندانیان سیاسی، امن شدن و گسترش فضای تبادل آراء و اندیشه و آزادی بیان و نقد در جامعه می تواند دروازه ای باشد به آینده ای که همگان و بیش و پیش از همه اصل نظام از آن بهره خواهد برد و چنین باد!
مجمع روحانیون مبارز
۱۲ بهمن ماه ۱۳۸۹
پیش از ظهر روز دوشنبه یازدهم بهمن ماه، در آستانه سالروز ورود تاریخی حضرت امام به ایران و آغاز دهه مبارک فجر، مهندس میرحسین موسوی نخست وزیر دوران دفاع مقدس، به صورت سر زده به دیدار حجت الاسلام و المسلمین مهدی کروبی رفت. در این دیدار که در منزل مهدی کروبی انجام شد، آیت الله بیات زنجانی از مراجع تقلید که پیشتر با ممانعت نیروهای اطلاعاتی، موفق به دیدار و بازدید مهدی کروبی نشده بود، نیز حضور داشت.این دیدار پس از آن میسر شد که به صورت اتفاقی نیروهای امنیتی درمقابل منزل مهدی کروبی حضور نداشتند.
به گزارش خبرنگار سایت تغییر در این دیدار، آقایان موسوی و مهدی کروبی و آیت لله بیات زنجانی، پیرامون مسائل مختلف از جمله تحولات کشورهای عربی و رخدادهای اخیر در ایران بحث و تبادل نظر کردند.به گزارش سایت تغییر مشروح مذاکرات این دیدار به شرح زیر است:
بزرگترین دستاورد انقلاب تحقق «جمهوری اسلامی» است
در ابتدای این دیدار میرحسین موسوی و مهدی کروبی ضمن تبریک فرا رسیدن ایام مبارک دهه فجر، بزرگترین دستاورد انقلاب را تحقق «جمهوری اسلامی» برشمردند که برخواسته از خواست و اراده مردم و ماحصل رهبری فرزانه امام و ایثارگری ها و جانبازی های ملت بزرگ ایران بوده است. ایشان «جمهوری اسلامی» را نظامی مبتنی و استوار بر آراء مردمی دانسته و اعلام کردند متاسفانه برخی با سوءاستفاده از قدرت و جایگاهشان نه تنها ارزشی برای مردم قائل نیستند بلکه برای حفظ موقعیت و قدرت چند صباح خود، مردم را به ستوه آوردند و انقلاب را به انحراف کشیدند. همچنین ایشان رحلت جانگداز پیامبر رحمت و مهربانی و شهادت امام حسن مجتبی (ع) را به حضور حضرت ولی عصر و مسلمانان و شیعیان جهان تسلیت گفتند.
ما به عنوان شهروندان این کشور و عضوی از اعضای ملت آزاده ایران، خواستار توقف اعدام های بی رویه و بی حساب و کتاب هستیم
مهدی کروبی و میرحسین موسوی نسبت به تعداد زیاد اعدام ها و تعجیل در اجرای احکام اعدام، بدون طی کامل مراحل دادرسی و قانونی در کشور اعتراض کرده و آنرا ناشی از بی تدبیری حاکمان و ایجاد رعب و وحشت در جامعه قلمداد کردند. آن دو ابراز کردند: ” فارغ از چند و چون اتهامات افراد و درستی یا نادرستی این اتهامات، حق قانونی و شرعی هر انسانی است که با طی کامل مراحل دادرسی و قانونی بتواند از حقوق خود بهره مند شود.”
کروبی و موسوی متذکر شدند:«اعدام قریب به ۳۰۰ تن طی یکسال گذشته، آیا جز ایجاد رعب و وحشت در جامعه دستاوردی برای اذهان عمومی کشور دارد و نتیجه ای جز انزوای بیشتر ایران در مجامع بین المللی را بهمراه نخواهد داشت؟ آیا اعدام بدون طی شدن مراحل دادرسی و بدون اطلاع خانواده متهم اقدامی انسانی و اسلامی است؟ خودداری از تحویل جسد به خانواده و بستگان دیگر چه صیغه ای است که به تازگی آنرا باب کرده اند! لذا ما به عنوان شهروندان این کشور و عضوی از اعضای ملت آزاده ایران، خواستار توقف این شیوه هستیم و امیدواریم دستگاه قضایی کشور بتواند بطور مستقل و با رعایت حفظ اصل بی طرفی و برخوردار کردن متهمین از حقوق قانونی و شرعی خود و با عنایت به رافت و رحمت اسلامی تدبیری اتخاذ کند تا دیگر شاهد چنین روند ناصوابی در کشور نباشیم.»
دیکتاتورهای منطقه و جهان صدای انقلاب آزادیخواهانه ملت ها را در مصر و تونس و یمن بشنوند و از آن عبرت بگیرند
نخست وزیر امام و رئیس مجالس سوم و ششم شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، حوادث اخیر کشورهای عربی را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها ضمن ابراز خوشحالی از قیام مردم آزادیخواه مصر تاکید کردند:« امروز حتی در کشورهای عربی هم شاهد بالندگی سیاسی و رشد مردم سالاری هستیم. هیچ قدرتی نمی تواند بر خواست و اراده مردم مسلط شود. دیر یا زود قدرتهای دیکتاتوری و مستبد محکوم به فنا هستند. امروز دیگر ملتها آگاه شده اند و یکی پس از دیگری بر سرنوشت خویش مسلط می گردند و این اراده ملتهاست که لرزه را به تن مستبدین انداخته است. هر چند در مصر شاهدیم حسنی مبارک به جای تمکین بر خواست و اراده ملت خود سالهاست تلاش می کند تا با برگزاری انتخابات های مهندسی شده و تشکیل مجالس فرمایشی و استفاده از نیروهای اراذل و اوباش مردم را سرکوب کند اما ره به جایی نخواهد برد چنانچه امروز نیز نتوانسته است با سرکوب و ارعاب بر اوضاع مسلط گردد. البته اقدام ارتش مصر در اعلام بی طرفی و مشروع دانستن خواسته های مردمی جای بسی تشکر و قدردانی دارد و گویی ارتش به درستی صدای انقلاب مردم را برخلاف حاکمیت مستبد و دیکتاتور مصر، شنیده است.
امیدواریم صدای انقلاب آزادیخواهانه مردم مصر و تونس و یمن به گوش مستبدین و دیکتاتورهای منطقه و جهان برسد تا شاید عبرتی باشد برای بازنگری و بازبینی در اعمال و رفتارشان.امروز در مصر با وجود تنش ها و درگیری ها اجازه راهپیمایی به معترضین داده می شود تا مشخص شود کفه اقبال اجتماعی کدامین جریان سنگین تر است لذا ما معتقدیم اگر در ایران نیز به معترضین پس از انتخابات اجازه راهپیمایی داده شود مشخص خواهد شد کدام جریان از پایگاه اجتماعی و مردمی برخوردار است .
صدها کارخانه تعطیل و هزاران کارگر بی کار شدند و این همه به دلیل بی کفایتی دولتمردان کنونی و ماجراجویی و جنجال آفرینی در عرصه بین المللی است
مهندس موسوی و حجت السلام کروبی در بخش پایانی صحبت خود به وضعیت تاسف بار اقتصادی در کشوراشاره کردند و از آسیب رسیدن بیش از حد به اقشار محروم جامعه ابراز نگرانی کردند و گفتند : این روزها ساده ترین فعالیت های اقتصادی مانند نقل وانتقال پول برای فعالین اقتصادی همچون کابوس درآمده است. اکثر بانکهای جهانی برای فعالیت های تجاری در ایران ارزشی قائل نیستند و دولت به جای تصحیح امور، به فرافکنی و سانسور و مماشات روی آورده است. طبق گزارش منابع معتبر خبری هم اکنون تا سقف ۴۰ درصد هزینه های تولید به دلیل تحریم های بین المللی، افزایش پیدا کرده و تبعات مختلف ناشی از آنها نیز باعث به تعطیلی کشیده شدن بسیاری از کارخانه های کوچک و متوسط در کشور شده است. آنچنانکه طبق گفته دبیر خانه کارگر بیش از ۶۰۰ واحد تولیدی تعطیل شده و باعث اخراج و بی کار شدن هزاران نفر نیروی انسانی شده است. ما دلیل تحمیل چنین شرایطی بر مردم و کشور را تنها در بی کفایتی دولتمردان و اتخاذ سیاست ماجراجویی و جنجال آفرینی در عرصه بین المللی توسط آنان می دانیم. این درحالی است که همصدا با فعالین اقتصادی کشور، کارشناسان اقتصادی جهانی نیز اقتصاد ایران را در شرایطی بسیار ضعیف و در آستانه هشدار ارزیابی می کنند.
میرحسین موسوی و مهدی کروبی در پایان این دیدار ابراز امیدواری کردند که به یاری خداوند و با هوشیاری ملت بزرگ همیشه در صحنه،از این بحران نیز با سرافرازی و پیروزی عبور خواهیم کرد.
نماینده مجلس از کاشمر با انتقاد از تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه سال ۹۰، اعلام کرد: با توجه به تاخیر صورت گرفته مجلس حتماً به بررسی این لایحه قبل از پایان سال نمی رسد.
به گزارش خانه ملت، محمدرضا خباز در پایان جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس با استناد به ماده ۲۶۱ آئین نامه داخلی، گفت: تا به امروز لایحه بودجه سال ۹۰ به مجلس تسلیم نشده است.
خباز یادآور شد: نمایندگان طبق آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی حداقل ۳۵ روز کاری برای بررسی لایحه بودجه وقت لازم دارند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی هم در پاسخ به وارد دانستن تذکر خباز، گفت: تذکر شما درست است و دولت باید تا ۱۵ آذرماه لایحه بودجه را تقدیم مجلس می کرد.
ملک عبدالله، پادشاه اردن، دولت این کشور را برکنار کرده و معروف البخیت را مامور تشکیل دولت کرده.
به گزارش بیبیسی او خواهان "اصلاحات سیاسی بنیادین" شده است.
آقای البخیت قبلا دو سال نخست وزیر اردن بوده و به عنوان سفیر این کشور در اسرائیل هم فعالیت کرده.
از آنجا که روزنامه کیهــــان در این روزهای فتنه ی مصـــر خیلی بامزه ظاهر شد، یکی دو تا گل به خودی زد، ۴ تا آفساید
گیری اشتباه و از این حرفا، لذا این حضور بامزه کیهـــــان را بررسی می کنیم :
۱۵ روز پیش : مردم تونس به خیابان ها ریختند ! انقلاب اسلامی صادر شد ! مرگ بر بن علی امریکایی ! ( عکس خاتمی با بن علی )
۱۲ روز پیش : بن علی فرار کرد ! مصــــر شلوغ شد ! انقلاب اسلامی صادر شد! امریکا از حسنی مبارک طرفداری کرد! امریکا همیشه طرفدار فراعنه است ! ( عکس حسنی مبارک با خاتمی )
۵ روز پیش : حسنی مبارک و امریکا و اسرائیل، مردم مصـــر را با توسل به ارتش مصــــر می کشند !امریکا حمایت خود از حسنی مبارک را برداشت و می خواهد با البرادعی مصـــر را تصرف کند ! مرگ بر البرادعی امریکایی ( عکس البرادعی با خاتمی ) ! درود بر اخوان المسلمین !
امروز : اخوان المسلمین با البرادعی متحد شدند !!! مرگ بر اخوان المسلمین القاعده ی مصــــر ! امریکا همه را خریده است ! مرگ بر اسلام امریکایی !
۴ روز دیگه : نوکران اسلام امریکایی، اخوان المسلمین، با مزدور امریکا، البرادعی، مردم فریب خورده را به خیابانها ریختند ! امریکا می خواهد بر منطقه مسلط شود و این کار اسرائیل است ! فتنه ی ۸۸ ایران توسط ایادی اسرائیل به منطقه صادر شد!
۱۲ روز دیگه : فتنه گران در سوریه، به خیابانها ریختند تا با پول های امریکایی و مزدوران اسرائیلی، فتنه ای مشابه فتنه ی ۸۸ ایران، در سوریه ایجاد کنند !
۲۰ روز دیگه : امریکا می خواهد هلال شیعی را از بین برده و هلال سبز در منطقه و جهان اسلام ایجاد کند ! هلال سبز امریکایی !!! مرگ بر امریکا !
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری روز سهشنبه خود از کشورهای غربی انتقاد کرد که «چرا وقتی که فردی به جرم مواد مخدر اعدام یا به سبب جنایت و خیانت محاکمه میشود، این همه سر و صدا به پا میکنند که حقوق بشر از بین رفت و ما برای جان انسانها اهمیت زیادی قائلیم؟»
به گزارش واحد مرکزی خبر، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری فرانسه در مورد اعدامهای اخیر در ایران افزود: «اما (کشورهای غربی) حاضر نیستند از حقوق هزاران نفر بیگناه که در فلسطین کشته میشوند دفاع کنند.»
رامین مهمانپرست در ادامه گفت: «معنی دفاع از حقوق بشر و ژستهای انساندوستانه که کشورهای غربی به خود میگیرند دیگر برای ملتها قابل قبول نیست، آنها اگر میخواهند ارزیابی ملتها را از رفتار خود بدانند باید نگاهی به تحولات به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقا بیندازند.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ایران از اول ژانویه امسال به طور متوسط روزانه دو نفر را اعدام کرده است که با ادامه این روند، شمار اعدامهای سال جاری در ایران از تعداد ۱۷۹ نفر در سال ۲۰۱۰ پیشی خواهد گرفت.
در همین زمینه سازمان دیدهبان حقوق بشر روز یکشنبه نسبت به افزایش اعدامها در ایران ابراز نگرانی کرد و تخمین زد که در سال ۲۰۱۱، تعداد اعدامیها در ایران میتواند به «بیش از هزار تن» برسد.
ندای سبز آزادی: امروز در جریان استیضاح موفق وزیر راه، موارد تکان دهنده ای از عملکرد دولت در این حوزه، در مجلس مطرح شد. اما واکنش دولت برای برگرداندن نظر نمایندگان، ارسال یک اس ام اس به آنها درباره تصویب ایجاد مرز رازی! بود که موید حسینی صدر، نماینده خوی، در تذکری از آن پرده برداشت.
در ادامه، خلاصه ای از موارد طرح شده از سوی نمایندگان مخالف در صحن علنی مجلس را به نقل از خبرآنلاین، ایلنا و عصر ایران بخوانید:
اکبریان، نماینده کرج
چنانچه تکلیف شرعی برای من به وجود نمیآمد در مقابل این همه فشار برای پس گرفتن استیضاح سر تسلیم فرود میآوردم و با مصلحتاندیشی از کنار آن میگذشتم.
برخی افراد با استفاده از همه امکانات دولتی درصدد جلوگیری از استیضاح بودند.
من از افرادی که خواهان انصراف نمایندگان از استیضاح هستند، میخواهم به وظیفه نظارتی و نمایندگی خود عمل کنید و تکلیف کسانی را که به هر قیمتی قصد دارند در مسند مسئولیت بماند را روشن کنیم و اقتدار مجلس را نشان دهیم.
آیا درست است یکی از نمایندگان طرفدار وزیر به همراه معاون پارلمانی یکی از وزارتخانهها در صندلیهای نمایندگان بگردند و نمایندگان را تهدید کنند که در صورت عدم انصراف از استیضاح حوزه انتخابیه را از امکانات دولتی محروم میکنند؟ این موضوع برخلاف سیاستهای عدالتمحور دولت بوده است و من آن را جفا میدانم.
من زمانی که حادثه سقوط هواپیمان تهران ـ ارومیه را شنیدم به حال خود و به حال کشتهشدگان گریستم .اما متوجه شدم که به وظیفه نمایندگی خود درست عمل نکردم و امروز کسی نیست که با دلهوره سوار هواپیماهای ما نشود.
در حادثه سقوط هواپیما سردار شهید کاظمی نیز مجددا در همان مکان هواپیمای تهران ـ ارومیه سقوط کرد ، این در حالی است چنانچه در زمان سقوط هواپیمای سردار کاظمی علل سقوط ریشهیابی شده بود، مجددا شاهد این حادثه نبودیم.
به گفته زائرین بیتالله الحرام امسال بدترین تغییرات مشاهده شده است و هیچ کس در سازمان هواپیمایی جوابگو نیست.
استفاده از قطارهایی که ۵۰ سال کار کردهاند چقدر باید ادامه پیدا کند. با ورود بخش خصوصی انتظار میرفت ناوگان ریلی مدرنتر شود اما اینگونه نبود.
بهبهانی در هنگام رای اعتماد در برنامه تقدیمی خود از آماده بودن ۱۳ فقره تفاهمنامه و قرارداد خبر داده بود، اما در حال حاضر خبری از اینها نیست. وزیر راه تمام مخالفینی را که با امضای برخی قراردادها مخالف بودند از وزارت راه اخراج کرده است.
ای کاش بعد از سانحه هواپیما وزیر راه و رئیس هواپیمایی کشوری استعفا می کردند.
بهبهانی به جای تکمیل پروژه های نیمه تمام ، هر روز کلنگ های افتتاح می دهد. ایشان به برنامه های تقدیمی به مجلس عمل نکرده است. وعده هایش توخالی است. ۱۰ ملیارد تومان خرج قطار مغناطیسی کرد و آخرش گفت نمی شود.
مردم ساعتها در راهها مواصلاتی استانهای گلستان و مازندران گرفتار هستند و بهتر است بگوییم اتوبان تهران ـ شمال به تاریخ پیوسته است. طبق گزارش پزشکی قانونی در ۹ ماهه اول سال بیش از ۱۷ هزار نفر تلفات جادهای داشتهایم و آیا بهتر نیست جادهها به دست قاطرها بسپاریم؟
دستغیب، نماینده شیراز
علت تلفات جادهای در سیستم حمل و نقل ریلی همچنان در دست بررسی است اما با وجود خروج پیاپی قطارها از ریلها که به ۱۰ مورد رسیده است، هنوز این علت در کمیسیون عالی سوانح شناسایی نشده است؟ اگر زن و فرزندان ما مسافرین این قطارها بودند، به راحتی و با سکوت از کنار آن میگذشتیم؟
راه آهن یک وسیله ارزان برای حمل و نقل است که تحریمی بر آن اثر ندارد اما به این سیستم حمل و نقل توجه نشده و نه تنها نوسازی نشده که امکانات آن نیز کاهش یافته است. در همین حال تعداد و حجم پروژههای راه آهن بیش از اعتبارات آنهاست که باعث طولانی شدن آنها میشود و هیچ کس در دولت پاسخگو نیست.
راه آهن شیراز- اصفهان سه روز پس از افتتاح متوقف شد. چرا که زیر سازی لازم صورت نگرفته و ریلها در مقاطعی روی شنهای نکوبیده قرار داده شده بود. دو گردنه ناامن در این مسیر وجود دارد و هنوز سرعت لازم برای قطار شیراز -اصفهان تعیین نشده و جای سوال است که بدون تعیین این مساله، چگونه این راه آهن افتتاح شده است!
چرا مکان یابی ایستگاهها تا این حد فاحش است و به گفته خود وزیر ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه روی دست دولت گذاشته است. اشتباهی که به گردن مدیران قبلی استانی گذاشته شده که کاری هنرمندانه است!
راه اهنی ساخته اند که از شیراز تا آباده به جای ۳ ساعت ، ۷ ساعت طول می کشد چون استاندارد نساخته اند!
این هزینههای میلیارد تومانی از جیب چه کسانی خارج شده است؟ شرمندهام که در ایران به جای حمل چهارپایان در مسیرهای آزمایشی که در دیگر کشورها رایج است، از خانواده شهدا استفاده کرده است! این توهینی بزرگ به خانوادههای نجیب شهدای استان فارس نیست؟
اگر بنده به خاطر استفاده از وظیفه قانونیام گناهکارم، مردم حوزه انتخابیهام چه گناهی کردهاند که به آنها گفتهاید اگر دستغیب از استیضاح منصرف شود، جادههایتان را آسفالت میکنیم؟ مگر این آسفالتها وعدههای خودتان نبود؟
آقای وزیر همشهری ماست اما با ادامه کارش مخالفم. وزیر راه به مجلس احترام نگذاشته و در جلسه استیضاحش حضور نیافته است.
ذاکر، نماینده ارومیه
رای اعتماد به شما بر مبنای ادعایتان برای خروج هواپیماهای ناکارآمد از سیستم حمل و نقل بود. نتیجه آن وعدهها چه شد؟
قدرت برای حل مشکل است نه ایجاد مشکل. لذا مجلس میتواند با استیضاح مشکل را علاج کند که وقوع سوانح متعدد هوایی و به خصوص حادثه اخیر در ارومیه از جمله دلایل این اقدام است که باعث شد به موضوع صنعت هوایی ورود پیدا کنیم.
صنعت هوایی، صنعت حساسی است و هرگونه ناشیگری در آن میتواند حاشیهساز باشد. لذا مدیریت وزارتخانه باید آشنایی کافی با این بخش داشته باشد تا زمینه بروز سوانح از بین برود.
انتخاب دو مدیر غیرمتخصص در بخشهای آموزش هوانوردی و فرودگاهی که یکی دارای مدرک پزشکی و دیگری معارف اسلامی است ، میتواند باعث ضعیف شدن صنعت هوایی شود در حالی که اساس این صنعت باید بر آموزش باشد و آیا با این بیثباتی در مدیریت میتوان صنعت هواپیمایی را پیش برد.
تایید این روند از سوی وزیر راه مایه تاسف است که نتیجه آن سرویس دهی ناامن و تخلفات پیاپی است. چند سانحه دیگر باید رخ دهد که وزیر راه را استیضاح کنیم. سقوط توپولف کاسپین با ۱۶۹ کشته و ۷ روز بعد سانحه دیگری با ۱۷ کشته و ۵ ماه بعد هواپیمای تابان در مشهد و بعد فوکر در تبریز و نهایتا بویینگ ایران ایر با ۷۷ کشته در ارومیه کافی نبود؟ ۲۶۹ کشته کم است؟
این نشان دهنده افت صنعت هوایی است نه پیشرفت آن. از زمان ورود بهبهانی به وزارت راه از ۱۹۸ فرورند هواپیما به ۲۱۶ فروند رسیدهایم که نشان دهنده افزایش ۱۸ فروند هواپیمای فرسوده است. حال آنکه ۷۵ تا از این هواپیماها باید از رده خارج شود.
میلیاردها تومان سوءاستفاده مالی و قرارداد با مدیران داخلی وزارت راه وجود داشته. اما وزیر راه هیچ اقدامی را در این راستا صورت نداد بلکه اصرار بر ابقای مسئولانی داشت که این قراردادها را امضا کردند.
آقای بهبهانی! گفته اید که هر کسی کوتاهی کند با او برخورد میکنید. حال که کوتاهی از جانب خود شماست، چه باید بکنید؟ چرا برنامه چهارم و اصل ۴۴ رافراموش کردید؟ چرا پول در اختیارتان را مدیریت نکرده و هواپیما نخریدهاید؟
این رسم عدالت نیست که اینگونه مردم کشته شوند و با عامل آن برخورد نشود.
انصاری، نماینده زنجان
تا کی باید مسئولیت این همه سوانح را به گردن خلبانان انداخت؟ آیا همین عارضه به دلیل عدم تربیت خلبانان مجرب نیست؟ وقتی کسی با تخصص در رشته پزشکی عمومی در راس دانشکده صنعت هوایی قرار میگیرد و بعد هم فردی با مدرک تحصیلی معارف اسلامی جایگزین او میشود، انتظاری جز این هم نمیتوان داشت.
با عملکرد نامطلوب پیمانکاران وزارت راه و ترابری و با توجه به اسناد دیوان محاسبات و سازمان بازرسی در این باره، اگر وزارت راه بخواهد پروژههای در دست انجامش را به پایان رساند، با وجود اعتباراتی که دارد نیازمند ۲۵ سال وقت است! همین باعث افزایش میزان مطالبات پیمانکاران از سیستم راه و ترابری شده که تا سقف ۷ هزار میلیارد تومان رسیده است.
این عارضه سبب شده که شرکتهای پیمانکاری توان فنی و اجرایی خود را از دست بدهند و با بحرانهایی در این حوزه مواجه هستیم.
وزارت راه ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان به حوزههای مطالعاتی بدهکار است که پیشاپیش اعتبارات سال بعد این وزارتخانه را نیز پیشخور کرده است. این نشان میدهد که وزارت راه هیچ برنامه ریزی و اولویت گذاریای برای انجام پروژههای خود ندارد.
من از یکی از نمایندگانی که پیش از این از موافقان ابقای بهبهانی بود، پرسیدم که چند نقطه قوت وزیر را به من بگو و او از رابطه خوب بهبهانی با نمایندهها گفت و اینکه اگر به وزیر بگوییم جاده به مریخ بکشیم، قبول میکند! این به خاطر آن است که وزیر اصلا به لوازم کار آشنایی ندارد.
۲۲۰ مورد تخلف مالی در وزارت راه وجود داشته که ۴۱ مورد آن به دادسرای دیوان محاسبات رسیده است. این وزارتخانه به لحاظ عدم رعایت موازین قانونی، حجم بالایی از تخلفات را مرتکب شده که اسناد آن در دیوان محاسبات هست. از جمله ارائه مناقصاتی به برخی بستگان وزیر در پروژههای فرودگاه امام خمینی.
ندای سبز آزادی: عضو حزب کارگزان سازندگی می گوید برنامه خاصی برای انتخابات مجلس از توسط حزب کارگزاران در برهه فعلی وجود ندارد.
محمد هاشمی در گفت وگو با خبرآنلاین در پاسخ به اینکه این حزب برای انتخابات مجلس نهم قصدی برای ورود به بحث انتخابات دارد یا خیر،گفت: ازبعد از انتخابات تاکنون حزب هیچ جلسه ای نداشته ایم که بخواهیم درباره این موضوع تصمیم گیری کنیم.
وی تصمیم گیری در این زمینه را موکول به نشست شورای مرکزی حزب کرد و گفت: در صورت تشکیل جلسه ، اعضای شورا می توانند در این زمینه تصمیم گیری کنندو این موضوع را شما باید از آنان جویا شوید.
ندای سبز آزادی: پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی با انتشار متنی شدیداللحن، به خبرسازی خبرگزاری فارس علیه این سایت و بیهویت نامیدن آن از زبان یک مسئول دولتی واکنش نشان داد و نوشت:
برادران ! شما همان روزی که با تحریک نماینده ای از زبانش تیتر زدید : « هاشمی ! اکبر شاه است » شرمسار روح امام و روی رهبری شدید چون واضح و مبرهن است با داشتن آن تیتر در دست اگر فردای محشر با روح امام و یا امروز دنیا با رهبر معظم انقلاب روبرو شوید قطعا جز شرمساری نصیبی نخواهید برد هر چند ممکن است روزی در نهاد ریاست جمهوری مورد تجلیل و قدر دانی هم قرار بگیرید! مگر گستاخی به خرج دهید و چشم در چشم این بزرگان براق کنید و بگویید : « در دفاع از کیان ولایت فقیه و نظام اسلامی » چنین کردیم و امروز حق ما بی مهری و عتاب نیست که آنوقت این بزرگان حتی شما را لایق شماتت هم نخواهند دانست چرا که قالو سلام جواب تاریخی تمام بزرگان دین بر جاهلان است جاهلانی که گاه در حضور امام عصرشان هم مدعی بصیرت فراتری شدند و در جهالت خویش پوسیدند و نامی هم از شمارگان عظیم آنها در تاریخ نماند. پس ای برادران اگر عهدی با جریانی غیر از ولی فقیه دارید فاش بگویید تا لااقل از تیغ تیز نفاق در امان بمانید و اگر بر ولایت رهبری معظم انقلاب هستید چنین بر روی ایشان چنگ نزنید مگر شما از الفت متقابل این دو یار دیرین انقلاب خبر ندارید ؟ مگر نمی دانید این دو دست توانای انقلاب را دست امام بر هم نهاده و کین داخل و خصم خارج را توان گسست آن نیست ؟ مگر خبر نداری که آن برادر منتقد تیز هاشمی وقتی از میزان مهر رهبری به هاشمی خبر دار شد چنان از خود به خشم آمد که فردای اش حلالیت طلبید ؟
سخن آخر هم اینکه همانطور که زخم مکتب ایران را فریاد کیهان علیه بیانیه هاشمی دوا نکرد زخم کیهان از روشنگریهای سایت هاشمی را هم فریاد شما از بی هویتی سایت هاشمی دوا نمی کند ؟ بر شما اطمینان می دهیم که هویت آیت الله هاشمی از هیچ رسانه دیداری شنیداری مکتوب و مجازی از جمله همین «سایت بی هویت »! حاصل نیامده که شما بخواهید سلبش کنید. این مجتهد سیاسی کم نظیر هویتش را از نیم قرن تاریخ انقلاب ، همراهی امام و رهبری ، تکریم مراجع و تعظیم مردمان صاحب انقلاب کسب کرده که به یقین سلبش از عهده شما خارج است همانطوری که از عهده صداوسیمایی که در روزهای پیروزی انقلاب هم از پخش تصاویر هاشمی معذور مانده خارج است. شاید بهتر آن باشد بیش از هاشمی نگران هویت جریانی باشید که هویتش را نه از مبانی اهل مکتب اهل بیت (ع) و تاریخ انقلاب بلکه از بازیهای رسانه گرفته و چون ریشه ندارد اگر روزی رسانه نیابد از رسوب هویتش هم در تاریخ انقلاب لکه ای برجای نخواهد ماند.
ندای سبز آزادی: فاطمه امیرانی، همسر شهید باکری، به بهانه درگذشت پدر شهید حمید سلیمی، نامهای خطاب به این شهید منتشر کرد و در بخشی از آن نوشت: بعد از انقلاب عضو شورای فرماندهی سپاه تبریز بودید . به خاطر توانمندی های شما از طرف عده ای تنگ نظر مورد اتهام قرار گرفتید . حتی مدتی را در زندان در بند عمومی گذراندید . ولی به یاد دارم که جمله ای ماندگار گفته بودید که ما برای انقلاب و اسلام همه هستی مان حتی آبرویمان را هم می دهیم . این جمله بعدها برای خیلی ها تسلی بخش بود.
این نامه را به نقل از صفحه شخصی فاطمه امیرانی در فیس بوک بخوانید:
با یاد خدا
سلام بر شهدا
سلام آقا حمید (شهید سلیمی)
منم مادر احسان و آسیه ، همسر حمید باکری امروز به بهانه ی بدرقه پدر بزرگوارتان به خانه ابدی ایشان ، به بهشت زهرا رفتیم . اما اعتراف می کنم قصدم دیدن شما بود . می دانستم برای استقبال پدرتان می آیید . امروز فرصت مناسبی بود برای مرور خاطرات . اولین بار که با شما آشنا شدم بعد از ازدواج با حمید ، چند روزی به تبریز آمده بودم . خانم جوانی به دیدنم آمد و خودش را همسر حمید سلیمی معرفی کرد و از دوستیشان با حمید باکری از قبل از انقلا ب تعریف کرد .
بعدها شنیدم که شما از دانشجویان مبارز دانشکده فنی دانشگاه تبریز بودید و مرتبا به بهانه های مختلف از کلاس و دانشگاه محروم می شدید ولی با هوش و استعدادی که داشتید به کمک هم کلاسی ها امتحانات را با موفقیت می گذراندید . شیوه ای که ساواک داشت برای اخراج دانشجوها ی مبارز به جای بهانه تراشی سیاسی آنها را اخراج درسی می نمود . گویا در جلسه ای رئیس دانشگاه در مورد دانشجویان مبارز گفته بود که اینها درس نخوان هستند و در جواب شما را مثال زده بودند که با معدل عالی قبول می شدید . منزل پدریتان پاتوق بچه های مبارز بوده . به عنوان خاطره شنیدم وقتی آقا رحیم در جریان ۲۹ بهمن تبریز تیر به پایشان می خورد بعد از اینکه مدتی در منزل یکی از بچه ها مداوا می شود به تهران منزل پدری شما می آیند چون ایشان نمی توانستند بلند شوند قرار می گذارند اگر پدر بزرگوار شما وارد شدند کسی بلند نشود ، چقدر برای پدرتان تعجب آور بوده که جوانان با ادب چطور هیچ کدام به پای ایشان بلند نشده اند . شاید بعدها همه فراموش کردند که باید به پای ارزش هایی که پدر بزرگوار شما برای بدست آوردن آنها با رنج زندگی کرد باید بلند شد .
بعد از انقلاب عضو شورای فرماندهی سپاه تبریز بودید . به خاطر توانمندی های شما از طرف عده ای تنگ نظر مورد اتهام قرار گرفتید . حتی مدتی را در زندان در بند عمومی گذراندید . ولی به یاد دارم که جمله ای ماندگار گفته بودید که ما برای انقلاب و اسلام همه هستی مان حتی آبرویمان را هم می دهیم . این جمله بعدها برای خیلی ها تسلی بخش بود. بعدها هم هرکجا که فرصت خدمت به مردم و در جهت اعتلای آرمانها و اهداف انقلاب پیش می آمد با خلوص مشغول کار و خدمت می شدید .
شنیده ام برای مدتی معاون استانداری ایلام بودید ، امام خمینی دستور می دهند کسانی که فکر می کنند توان انجام وظایف در پستهای خود را ندارند استعفا دهند و شما فورا استعفای خود را نوشتید.میز و پست و مقام و حب دنیا برای شما ارزشی نداشت و شاید به همین خاطر بود روحیه ی آزادگی خود را حفظ کردید. بعد از شهادت حمید جز اولین کسانی بودید که برای تسلی ما به ارومیه آمدید . و بعد از اقامت در قم نیز باز شما اولین بودید که به دیدن ما آمدید اما ما در منزل نبودیم ولی یاداشت کوتاه شما باعث دلگرمی ما شد . بعدها در هر فرصتی که پیدا می کردید به دیدن ما می آمدید و با بچه ها بازی می کردید .بعد از شهادت آقا مهدی مدتی در لشگر عاشوار و سپس در مهندسی رزمی قرارگاه خاتم مشغول به خدمت شدید. تا اینکه در ۲۳ بهمن سال ۶۴ در عملیات والفجر ۸ به مقام شهادت نایل آمدید .آقای مهندس میر حسین موسوی نخست وزیر دولت جمهوری اسلامی در سخنرانی به مناسبت شهادت شما فرمودند ” شهید سلیمی عزیزی بود که سالها در راه خدا تلاش کرد و برای او اجری جز شهادت قابل انتظار نبود ”
مادر عزیز شما برای من تعریف کرد که شما برای ایشان معلم ،پدر ،برادر ،دوست ،و فرزند عزیزی بودید که می توانستند به شما تکیه کنند . وبا وجود شما از امتحان شهادت مجید عزیزش سر بلند بیرون آمد و یقینا با حضور روح بلند شما توانست شهادت عزیز دیگرش فرهاد را در سال ۶۷ بپذیرد و سالها را در نبود فیزیکی شما تحمل کند . امروز همسرش را با اشک بدرقه کرد .شاید خیلی ها مثل من به ثمره این ازدواج فکر می کردند . که چه فرزندان صالحی را به جامعه تحویل دادند.
دوستانی که در تشیع حضور داشتند به آرامی اشک می ریختند .و با جان ودل زیارت عاشورا را زمزمه می کردند :
السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین وعلی اصحاب الحسین
و دعا کردند :
اللهم اجعل محیای محیا محمد و ال محمد و مماتی ممات محمد و ال محمد انشاء الله
ندای سبز آزادی: عادل فردوسیپور دربخشی از برنامه نود دوشنبه شب خود، به مناسبت شروع دهه فجر، به طور ویژهای به سید حسن خمینی سلام و عرض ادب کرد.
به گزارش خبر آنلاین، عادل فردوسیپور در حین اجرای آیتم نمایش عکسهای قدیمی تصویری از تیم شاهین قم را به نمایش گذاشت که دور چهره مرحوم سید احمد خمینی فرزند امام راحل خط کشیده شده بود.
فردوسیپور در بامداد ۱۲ بهمن و آغاز ایام دهه مبارک فجر گفت: «مرحوم سید احمد آقا فوتبالیست بزرگی بودند و فرزند ایشان سید حسن خمینی هم از علاقمندان به فوتبال و از طرفداران برنامه نود هستند که از همین جا و در این ایام، جا دارد که عرض ادب ویژهای هم خدمت او داشته باشم.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی نرخ تورم در دوازده ماهه منتهی به دیماه امسال را ۱۰٫۸ درصد اعلام کرد.
به گزارش کلمه از مهر، بانک مرکزی خلاصه نتایج به دست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران بر اساس سال پایه ۱۰۰=۱۳۸۳ (۳۵۹ قلم کالا و خدمات) در دی ماه ۱۳۸۹ را اعلام کرد.
شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در دی ماه ۸۹ نسبت به ماه قبل ۲٫۷ درصد افزایش یافت. در مقایسه با ماه مشابه سال قبل، شاخص مذکور ۱۵٫۸ درصد رشد داشته است.
نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به دی ماه سال ۸۹ نسبت به دوازده ماه منتهی به دی ماه ۱۳۸۸ معادل ۱۰٫۸ درصد است.
نرخ تورم در دوازده ماهه منتهی به فروردین ماه امسال ۱۰٫۴ درصد، در اردیبهشت ماه ۹٫۹ درصد و در خردادماه ۹٫۴ درصد، در تیرماه ۹٫۱ درصد، در مردادماه ۸٫۸ درصد، در شهریورماه ۹٫۹ درصد، در مهر ماه ۹٫۲ درصد، شهریورماه ۸٫۹ درصد، در مهرماه ۹٫۲ درصد، آبان ماه امسال ۹٫۷ درصد و آذرماه ۱۰٫۱ درصد گزارش شده است.
نمایندگان مجلس هشتم به استیضاح وزیر راه رای مثبت دادند و او را از وزارت برکنار کردند.
به گزارش کلمه، بر اساس اعلام علی لاریجانی رئیس مجلس، از مجموع ۲۴۲ نماینده حاضر در جلسه، ۲۳۴ نماینده در رای گیری شرکت کردند که ۱۴۷ نفر به استیضاح بهبهانی رای مثبت دادند. تعداد مخالفان ۷۸ نفر بود و ۹ نفر نیز رای ممتنع دادند.
حمیدرضا بهبهانی، وزیر راه و ترابری دولت کودتا، اولین وزیری است که برای دفاع از خود در جلسه استیضاح در صحن علنی مجلس حضور نیافته است. بدین ترتیب مجلس اولین وزیری را که در جلسه استیضاح خود حاضر نشد، از سمتش برکنار کرد.
توکلی در جریان بررسی این استیضاح، فاش کرد که احمدی نژاد به بهبهانی دستور داده در مجلس حاضر نشود.
خانه ملت گزارش داد که لاریجانی در خصوص عدم حضور بهبهانی گفت: حضور وزیر راه و ترابری در جلسه استیضاح الزامی است و حضور نیافتن وی تخلف محسوب میشود.
وزارت خارجه آمریکا با ابراز «نگرانی ویژه» نسبت به اعدام زهرا بهرامی، شهروند ایرانی-هلندی، از جمهوری اسلامی خواست که به اعدام ها در ایران پایان دهد.
به گزارش رادیو فردا، فیلیپ کرولی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در بیانیه ای در روز دوشنبه اعلام کرد: «آمریکا از تداوم اعدام شهروندان ایرانی و عدم برخورداری آنها از حقوق بشر عمیقا نگران است» .
سازمان های حقوق بشری معتقدند که شمار اعدام ها در ایران از سال گذشته میلادی تاکنون رشد چشمگیری داشته است. در همین راستا، سازمان دیده بان حقوق بشر تعداد اعدام های انجام شده در ایران در طول یک ماه گذشته را ۷۴ نفر تخمین زده است.
وزیران خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه اقدام به مسدود کردن داراییها و ممنوعیت صدور ویزا برای الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس، و ۱۵۷ نفر از نزدیکانش کردند.
به گزارش رادیو فردا آمریکا نیز در اقدامی مشابه، دور جدیدی از تحریم ها را علیه بلاروس، یا روسیه سفید، آغاز کرد.
بلاروس در واکنش به این محدودیت ها، اعلام کرده که آن ها را با پاسخی «درخور» تلافی خواهد کرد.
تحریم ها ی جدید در پی سرکوب مخالفان در بلاروس پس از انتخابات بحث برانگیز نوزدهم دسامبر سال گذشته (بیش از یک ماه قبل) اعمال شده است. در این انتخابات، الکساندر لوکاشنکو، مجددا به ریاست جمهوری این کشور برگزیده شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر