-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ بهمن ۱۱, دوشنبه

Latest News from Koocheh for 01/31/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه، با رای شعبه ۵۴ تجدید نظر دادگاه انقلاب به ریاست قاضی موحد، محبوبه کرمی، فعال حقوق بشر و عضو کمپین یک میلیون امضا، به سه سال حبس تعزیری محکوم شده است. این حکم به وکیل وی، محمد شریف، ابلاغ شده است.

پیش‌تر برادر خانم کرمی در گفت‌وگو با رادیو کوچه وضعیت روحی ایشان را نامساعد اعلام کرده و گفت‌ه بود:  «به دستور پزشک معالج ایشان را به بیمارستان منتقل کردیم و در حال حاضر به علت نبودن تخت خالی در بیمارستان امام حسین در صف انتظار به سر می‌بریم.»

محبوبه کرمی در روز 11 اسفند 88 بازداشت و تا زمان برگزاری دادگاه در زندان اوین به سر می‌برده است. نام‌برده در روز 27 مرداد ماه با تودیع وثیقه 500 میلیون تومانی از زندان آزاد شد.

به گفته برادرش، محسن کرمی اتهام مطرح شده برای محبوبه کرمی اغتشاش و شرکت در تجمعات ذکر شده است.

وی پیش از این در دادگاه بدوی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی، به تحمل چهار سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

وی در دادگاه، از اتهام «نشر اکاذیب» مبرا شده و برای عضویت در «مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران» به تحمل دو سال حبس و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «اجتماع و تبانی با قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور» نیز به تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

شایان ذکر است که وی پیش از این پنج بار بازداشت شده که در همه پرونده‌ها، حکم تبرئه برای خانم کرمی صادر شده بود.

بیشتر بخوانید:

«انتقال محبوبه کرمی به بیمارستان پس از آزادی از زندان»


 


رادیو کوچه

سه‌شنبه – 12 بهمن ماه 1389 – 1 فوریه 2011


 


خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، با صدور حکمی از سوی شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی پیرعباس، نوید خانجانی، دانش‌جوی محروم از تحصیل و فعال حقوق‌ بشر به ۱۲سال حبس تعزیری و جریمه نقدی محکوم شده است.

هم‌چنین وی در حکمی که پیش‌تر به وکیل وی ابلاغ شده بود، از کشور ممنوع‌الخروج شده است.

به گزارش جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، نوید خانجانی پیش از این در ۲۹ آذرماه سال جاری به اتهام نشر اکاذیب، تشویش اذهان و تبلیغ علیه نظام به واسطه‌ی انتشار اخبار و گزارش‌ها و انجام مصاحبه با تلویزیون و رادیوهای بیگانه، عضویت در شورای مرکزی کمیته گزارش‌گران حقوق بشر و هم‌چنین تشکیل گروه محرومین از تحصیل مورد محاکمه قرار گرفته بود.

این حکم به وکیل وی خانم شیما قوشه در طی چهار صفحه ابلاغ شده است.

نوید خانجانی ۱۱ اسفند ماه سال گذشته در اصفهان بازداشت و پس از گذراندن ۶۵ روز حبس موقت در بند دو-الف سپاه زندان اوین، سیزدهم اریبهشت سال جاری با قرار وثیقه‌ی ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. این فعال حقوق بشر ۲۵ روز نخست بازداشتش را در سلول انفرادی به سر برده بود.

بیشتر بخوانید:

«‌نوید خانجانی، فعال حقوق بشر آزاد شد»


 


مریم یوسفی‌پور/ رادیو کوچه

در این برنامه کارشناس محور‌، بحث سنت در مقابل مدرنیته و یا سرگشتگی انسان امروز بین این دو عنصر زنده و نسبتن پویا مورد نظر قرار گرفته است و سعی شده تا دلایل این سرگشتگی بررسی شود. انسان شرقی امروز ظاهرن به سمت مدرن شدن پیش می‌رود ولی اساسن با مفهوم حقیقی آن آشنا نیست چرا‌که از هر طرف که بچرخد خود را در چنبره سنت‌های کهن خویش که گاه ریشه در خرافات و گاه ریشه در باورهای کهن نیاکان آن‌ها دارد اسیر می‌یابد. در واقع انسان شرقی هرگز نخواهد توانست و البته به گمان دکتر «جعفرزاده» کارشناس برنامه، هرگز نباید تصور کند یا حتا بخواهد که به آن مدرنیته غربی دست یابد و یا برسد چرا که بهترین راه، از نظر ایشان، آن است که سنت را به حال پویای سابق خویش بازگرداند.

در این دو برنامه از عناصر مشخصی سخن به میان می‌آید مکه در مفهوم غربی و شرقی آن تفاوت‌های اساسی وجود دارد. مثل گاه‌شماری از دید انسان‌غربی و مدرن امروزی و گاه‌شماری از دید انسان‌شرقی و به‌خصوص ایرانیان.

کارشناس مجری: «جواد بشارتی» – موسیقی‌دان

کارشناس مهمان: دکتر «مانی جعفرزاده» – متخصص در زمینه فلسفه زیبا‌یی‌شناسی از اسپانیا


 


خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، زهرا حاتمی، معلم و از بنیان‌گذاران جهاد سازندگی که به اتهام دیدار با خانواده‌های زندانیان سیاسی پس از انتخابات بازداشت شده بود پس از ۶۱ روز با قید وثیقه آزاد شده است.

به گزارش کلمه، وی ۵۶ روز از این مدت را در انفرادی به سر برده و تحت بازجویی قرار داشت.

در مدت بازداشت وی، دو بیانیه از سوی معلمان و یک بیانیه از سوی برخی از خیرین برای آزادی وی منتشر شد.


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

با گذشت بیست سال از زمان استقلال یک گروه از روشن‌فکران تاجیک سرسختانه تلاش دارند، تا‌ هفت‌‌و‌نیم میلیون ساکن این کشور دوباره به خط عربی اساس فارسی برگردند.

به خطی، که تا زمان پای گذاشتن ارتش روسیه به قلمرو آسیا مرکزی میان تاجیکان رایج بود و تنها پس از «انقلاب اکتبر» جای آن را خط «لاتین» و سپس خط «سرللک» گرفت.

فعلن هفت‌و‌نیم ملیون ساکن تاجیکستان به خط «سرلک» می‌نویسند و تمام کارگزاری هم با این خط انجام می‌شود.

اما تنها یک گروه کوچک اتباع تاجیکستان از خط فارسی آگاهند و می‌توانند با این خط مکاتبه کنند و یا مطالب بخوانند.

بیش‌تر روشن‌فکران تاجیک می‌گویند با گذشتن به خط فارسی مشکل‌های موجود در زبان تاجیکی هم رفع شده، مردم به منبع زیاد اخبار و کتاب دست‌رسی پیدا خواهند کرد.

«ستار ترسن» از ادیبان سرشناس تاجیکستان بازگشت به خط فارسی را برای تاجیکان «بازگشت به اصل خود» می‌داند.

آقا «ترسن» می‌گوید در دوران شوروی زبان فارسی هم‌چون زبان کتاب‌ها دینی از میان برده شد، ولی‌ حالا فرصت است، که تاجیکان دوباره به خط تاریخی خود روی آرند و ثابت کنند که اصل ایران بزرگ‌اند.

«مادام که اساس‌گزار ادبیات ایران هم استاد رودکی باشد، پس، چگونه ما تاجیک و آن‌ها ایرانی و زبان ما تاجیکی و زبان آن‌ها فارسی بوده است؟ نه، زبان ما فارسی یا پارسی است» افزود او.

همان‌طوری اشاره رفت، پس از «انقلاب سال ۱۹۲۰» در «بخارا» و روی کار آمدن حکومت «پنترکستی» نخست زبان فارسی از نظام کارگزاری رسمی دور کرده شد و سپس در سال ۱۹۲۸ میلادی جای خط فارسی را «لاتین» گرفت.

گفته می‌شود پس از آن که خط لاتنی جای‌گزین خط فارسی شد، نفرانی را که با خط نیاکان کتاب می‌خواندند و یا نامه می‌نوشتند، «دشمن خلق» اعلان می‌کردند.

در پی چنین مناسبت، کتاب زیادی که به خط فارسی و مال شاعران بزرگ بود، یا به آب پرتافته شدند یا سوزانده شدند و یا خود مردم از ترس آن که آن‌ها را «دشمن خلق» می‌گویند، خودشان آن کتاب‌ها را در زیر خاک پنهان کردند.

اما در آخر سال ۱۹۳۹ میلادی، هنوز تمام ساکنان، خط لاتین را از خود نکرده، دولت شوروی اصلاحات در الفبا خلق‌ها آسیا مرکزی را به راه ماند.

در پی این اصلاحات، در سال ۱۹۴۰ خط سرلک روسی جای‌گزن خط فارسی شد.

تاریخ‌نویسان تاجیک می‌گویند، در سال ۱۹۴۰ میلادی هر کسی‌ که فارسی و لاتنی می‌دانست اما خط سرلک را نمی‌دانست، هم‌چون بی‌سواد شناخته می‌شد.

تا آخر سال‌ها هشتادم قرن گذشته وضعیت زبان تاجیکی و خط آن دیگر تغیر نکرد.

تنها در سال ۱۹۸۹ میلادی در پی پافشاری و تلاش‌ها روشن‌فکران تاجیک قانون زبان تاجیکی قبول کرده شد، که «قانون زبان تاجیکی (فارسی)» عنوان داشت.

«محمدجان شکری» در کتاب «خراسان است این‌جا» چنین می‌نوسد: «۲۰ جلی سال ۱۹۹۴ در اجلاسیه شورا عالی جمهوری تاجیکستان طرح قانون اساسی بررسی شد. یکی از بند‌ها قانون اساسی این بود: «زبان دولتی جمهوری تاجیکستان زبان تاجیکی (فارسی) است.»

«ستار ترسن» ادیب سرشناس تاجیک می‌گوید، «ما همان خیل قرار کردیم زبان تاجیکی و در درون قوسین فارسی. به چه تلاش‌ها به میان آمد. اما آن امروز از میان رفت. برای چه نمی‌دانم.»

حالا عنوان قانون زبان تاجیکی بدون واژه فارسی باقی مانده است.

زیرا در سال ۱۹۹۴ میلادی یک عده از نماینده‌ها مجلس تاجیکستان پیشنهاد کردند، تا واژه فارسی از عنوان قانون زبان تاجیکی و از قانون اساسی فروگذار شود.

آن‌ها برای آن پیشنهاد خود چنین دلیل می‌اوردند، که ما تاجیکیم نه ایرانی و زبان ما تاجیکست نه فارسی.

همین‌طور روز ۲۰ جلی ۱۹۹۴ پارلمان تاجیکستان از نام زبان ما و از تعبیر زبان تاجیکی (فارسی) واژه فارسی را بیرون انداخت.

هم‌چنین پارلمان اصطلاحاتی را چون «دادگاه»، «دادگستر»، «دادستان» و «رییس جمهوری» رد کرده، به جای آن‌ها واژه‌‌ای‌ را از قبیل «سد»، «سدیه»، «پراکورار»، که از زبان روسی آمده است، قبول کردند.

در آخرین برسی طرح قانون زبان تاجیکی در دو سال پیش دو نماینده «حزب نهضت اسلامی» تلاش کردند، تا عنوان زبان تاجیکی «زبان تاجیکی فارسی» باشد، ولی‌ این پیشنهاد از سوی وکلان دگر پذیرفته نشد.

خود مقامات رسمی تاجیکستان هم می‌گویند حالا ضرورتی برای بازگشت به خط فارسی را نمی‌بینند.

این حرف‌ها از زبان رییس‌جمهوری تاجیکستان «امام علی رحمان» نیز رسمن در سال ۲۰۰۸ میلادی در پی تلاش‌ها و دعوت‌ها روشن‌فکران تاجیک برای بازگشت تاجیکان به خط فارسی صدا داد.

وزیر معارف تاجیکستان نیز بارها گفته است، که دیگر نیازی برای بازگشت به خط فارسی نیست. وی باور دارد، که بازگشت به خط فارسی کار سهل نبوده، از یک سو مبلغ بیش‌تری را تقاضا و از سوی دگر مردم را به بی‌سوادی خواهد کشاند.

ولی‌ «اسکر حکیم» کارمند «مجلس ملی تاجیکستان» پلته بالایی پارلمان کشور می‌گوید، «تاجیکستان می‌تواند زنه به زنه به خط فارسی گذرد، که برای این ضرور است، تا دولت برنامه خاصی را قبول کند.

با این حال، مخالفان و جانیب‌داران بازگشت به خط فارسی در تاجیکستان زیادند و هر کدامی آن‌ها برای عقیده خود دلیلی‌ هم دارند. اما کارشناسان می‌گویند فعلن تنها رییس‌جمهوری می‌تواند این وضع را تغییر داده، دیگران را برای بازگشت به خط فارسی مایل کند. عمری، که اجرا آن از سوی رییس جمهوری در حال حاضر بعید به نظر می‌رسد.


 


مه‌شب ‌تاجیک/ رادیو کوچه

ریخت دادن به اشیا کار بسیار سختی است، زیرا گاهی ماده‌ای چغر و سخت روبه‌روی تندیس‌گر است که باید ساعت‌ها با آن ور برود تا به نتیجه‌ای شاید مطلوب برسد. درست همانند آفرینش انسان است که اگر تنها ورز دادن باشد، چیز خوش‌آیندی شاید از آب در نیاید ولی زمانی که روح هنرمند در آن دمیده می‌شود، از فرم و شکل خارج شده و جان می‌گیرد و این‌گونه است که شاید زمانی که شما به مجسمه‌ای نگاه می‌کنید، این احساس را دارید که این موجود زنده است فقط در این زمان نشسته و حرکتی نمی‌کند. هنری مور از آن دسته مجسمه‌سازانی است که جسم و روح اشیا را به هم بافته است و تندیسی‌هایی نو به‌وجود آورده است.

«هنری اسپنسر مور» هنرمند مجسمه‌ساز انگلیسی در ۳۰ جولای سال ۱۸۹۸ در انگلستان متولد شد. وی مشهورترین مجسمه‎ساز بریتانیا محسوب می‎شود. مور شهرت خود را مدیون مجسمه‎های «آبستره» غول‌پیکر مرمر و برنز ریخته‌گری ‌شده می‎داند که به‌طور معمول در اندازه‌های بزرگ، با موضوعات انتزاعی ساخته شده‌اند. مور در ایجاد روند نوگرایی در هنر بریتانیا فرد موثری بوده است. از وی به‌عنوان بنیان‌گذار نوع جدیدی از مجسمه‎سازی مدرن یاد می‎شود.

شهرت دیگر او در زمینه «نگارگری» است. نقاشی‎های وی از مردمی که در خلال جنگ جهانی دوم در پناه‌گاه‎های زیرزمینی می‎زیستند، از اهمیت خاصی برخوردار هستند. گرچه دوران کودکی‎اش را در خانواده‌ای تهیدست سپری کرد ولی با ورود به دنیای هنر و کسب مهارت در خلق مجسمه‎های برنزی و مرمری در ابعاد بزرگ، تا انتهای عمر از کسب درآمد، بی‌نیاز شد. وی در سال ۱۹۲۱ برنده‌ی بورس تحصیلی کالج سلطنتی هنر لندن شد. دیدار از موزه‌ی لندن او را با هنر مجسمه‎سازی بومیان «آمریکا»، «مکزیک»، «مصر» و «آفریقا» آشنا کرد و اولین آثارش را با وفاداری به هنر «مایاها» خلق کرد. آثار این دوره هنری مور، پیکره‎هایی خشن، زاویه‌دار و با‌خطوط تیز هستند.

طراحی‌های هنری مور به‌طور عمده شامل دو نوع متمایز است، نوع اول را می‌توان طرح‌های تمرینی خواند، بدین معنی که این طراحی‌ها به‌عنوان «وسیله‌ای برای ایجاد ایده‌های مجسمه‌سازی» کشیده شده‌اند. شاید طراحی‌های زندگی را نیز باید به این دسته بیفزاییم که در زمان دانش‌جویی‌اش گاه به گاه به کشیدن این طراحی‌ها می‌پرداخت. و طراحی‌های نوع دوم که به‌طور کامل متمایز هستند، عبارت‌اند از طراحی‌های پناه‌گاهی که به‌عنوان ارایه‌ی مصور صحنه‌های مشاهده شده در پناه‌گاه‌هاست، و در حوزه‌ای وسیع‌تر، طراحی صحنه‌های خیالی مانند جمعیت در حال نگریستن به یک شی طناب‌پیچ شده را نیز می‌توان نام برد. طراحی‌های وی تا سال 1928 مطالعه مستقیم پیکر انسان در یک حالت طبیعی است، به گونه‌ای که حالت سه‌بعد‌نمایی دارند. این طراحی‌ها با طراحی‌های مشابهی از «رودن» قابل مقایسه است و حجم  توده‌ی مواد را، به‌صورتی قوی بیان می‌کنند.

از دهه ۱۹۳۰ پس از آشنایی با هنر «سورئالیست»  به‌طور تقریبی سبک شخصی خود را پیدا کرد و به خلق تندیس‌های خمیده با خطوط نرم روی آورد. او قبل از ساخت مجسمه‎ها هزاران طراحی می‎کرد و از بین آن‌ها مورد مناسب را انتخاب و شروع به ساخت می‎کرد. مور در زمان دو جنگ جهانی بسیاری از آثار خود را در ارتباط با خشونت و درد جنگ جهانی طراحی و هدف این طراحی‎ها را به تصویر کشیدن واکنش مردم لندن در مقابل بمباران‌های شبانه‌ی هواپیماهای آلمانی عنوان می‎کرد. مدتی را نیز در معدن از معدن‌چیان طراحی می‌کرد و آن‌ها را به تصویر کشید و به‌طور تقریبی از اواخر دهه‌ی 1940 به ساختن مجسمه‎های مومی پرداخت که در واقع آن‌ها دلیلی برای آغاز ساخت مجسمه‎های غول‌پیکر برنزی می‌دانست. از آن پس هنری مور با مطالعه طبیعت و طراحی کردن از انسان‎ها، موجودات دریایی و غیره به درک ذهنی متفاوتی از طبیعت و انسان‎ها رسید. او در این رابطه می‎گوید.

«طراحی‌های من به‌طور عمده برای کمک به کار مجسمه‌سازی کشیده شده‌اند، به‌عنوان وسیله‌ای برای ایجاد ایده‌های مجسمه‌سازی و برانگیختن شخص برای ایده‌ی اولیه‌، هم‌چنین به عنوان روشی برای غربال ایده‌ها و بهبود‌بخشیدن به آن‌ها، علاوه بر این، مجسمه‌سازی در مقایسه با طراحی، وسیله‌ی بیان کندی است و من طراحی را برای بیان ایده‌هایی که برای به واقعیت در آوردن‌شان به‌صورت مجسمه، مجال کافی وجود ندارد، روزنه‌ای مفید می‌یابم و طراحی را به‌عنوان یک روش مطالعه و مشاهده اشکال طبیعی نیز به کار می‌برم.»

بعد از این مرحله، حدود 1936‌ وی شروع کرد به قرار دادن پیکره‌ها در یک محیط محصور. جالب است که یکی از طراحی‌های این سال، «پیکره‌هایی را در یک غار» نشان می‌دهد که نوید طراحی‌های پناه‌گاهی است. در فاصله‌ی بین 1937 تا 1938، هنری مور رشته‌ی کاملی از طراحی‌های ویژه‌ی مجسمه‌سازی فلزی را خلق کرد که در آن‌ها شش یا هفت پیکره‌ی اصلی در مقابل فضایی ایستاده‌اند که عقب نشسته و با خطوط کنارنمای تیره نشان دهنده‌ی تعداد زیادتری از پیکره‌های مشابه اشغال شده است.

در طول سال‌های جنگ، ایده‌ی مجسمه‌ای نقش گرفت و سپس در سال 1943، هنری مور مامور تراشیدن مجسمه‌ای از «مریم عذرا و کودک» برای کلیسای «سنت ماتیوی نورتمپتون» شد. این ماموریت ذهن او را متوجه گروهی یادبودی از این قبیل کرد، و در نتیجه پدید آمدن یک رشته طراحی بر اساس همین موضوع نو (گروه خانوادگی) را در پی داشت. از افتخارات بین‌المللی وی می‌توان به کسب جایزه بیست‌و‌چهارمین دو سالانه ونیز، و دومین دوسالانه «سائوپائولو» اشاره کرد. تندیس جایزه سینمایی «بفتا» نیز به دست وی طراحی شده است. مجسمه‎های غول پیکر «هنری مور» امروزه در بسیاری از پارک‎ها و فضا‎های شهری قرار دارند. در باغ موزه‌ی هنرهای معاصر تهران نیز اثری از این هنرمند نام‌دار وجود دارد. هنری مور  در 31 آگوست 1986 درگذشت.

رید، هربرت، هنری مور (سرگذشت و آثار)، ترجمه حشمت‌اله صباغی، کارون، 1370


 


امیر و کاملیا / رادیو کوچه

مهرداد دوم یا مهرداد بزرگ «اشک نهم» نهمین شاه ایران از دودمان «اشکانی» است که از حدود ۱۲۳ تا ۸۷ پیش از میلاد سلطنت کرد. لقب کبیر را به‌دلیل مقتدر‌ بودن و نظم و سازمان دادن به امور ایران به او داده‌اند. وی هنگامی به شاهی رسید که ایران از هر سو آماج تهاجم اقوام مختلف شده بود. مهرداد با دلاوری و درایت تمام نواحی اشغال شده را پس گرفت و مرزهای ایران را در شرق تا کوه‌های هیمالیا و در غرب تا میان‌رودان رساند. در زمان پادشاهی او «ایران» و «رم» هم‌مرز شدند. وی هم‌چنین به اوضاع داخلی ایران نظم و سازمان داد و اقتصاد شکوفایی را پایه‌ریزی کرد.

مهرداد پس از نشستن بر تخت شاهی نخست بابل را از تازیان پس گرفت و سپس لشکر به ارمنستان کشید. وی در سال ۱۱۳پیش از میلاد سراسر میان‌رودان را به دست آورد و آن‌گاه رو به شرق نهاد. پیش از رسیدن مهرداد به شاهی، حدود سال ۱۳۳پیش از میلاد در شرق، سکاها به مرزهای ایران و بلخ تاختند، دولت بلخ را نابود کردند و دولت‌های کوچک یونانی را تا نزدیک هندوستان ا‌ز میان بردند. آن‌ها به داخل ایران نیز تاخته و «پارت» و «گرگان» را لگدکو‌ب اسبان خود کردند. گروهی از آنان به سیستان و افغانستان رفته و حکومتی «سکایی» پدید آوردند و از این پس سرزمین زرنگ سکستان (سیستان) نامیده شد.

حتا «اردوان‌ دوم» شاه ایران که پدر مهرداد ‌دوم است نیز در نبردی با آنان کشته شد. مهرداد با نبردی سهمگین سکاها را چنان شکست داد که دیگر مدت‌ها متعرض ایران نشدند. او «پارت» و «هرات» را آزاد کرد و دولت سکایی سیستان را وابسته به دولت اشکانی کرد. وی هم‌چنین «مرو» و بخش‌هایی از «فرارود» را نیز تصرف کرد. پس از پیروزی‌هایی که ذکر آن رفت مهرداد فرصت یافت تا به امور داخلی کشور بپردازد. او نخستین کس از خاندان اشکانی است که خود را شاهنشاه خواند و ادعا کرد که خاندان اشکانی از نسل اردشیر دوم هخامنشی است.

این کار او اقدامی آگاهانه بود تا در پرتو ارتباط یافتن با هخامنشیان پادشاهی اشکانیان را بر حق جلوه دهد. مهرداد‌دوم بسیار پای‌بندی به فرهنگ، آداب و سنن ایرانی بود. وی با تلاشی خستگی ناپذیر بر آن شد تا فرهنگ ایرانی را از مظاهر فرهنگ «یونانی هلنی» پاک کند. در عرصه بازرگانی و سر و سامان‌دادن به اقتصاد کشور مهرداد اقدامات بسیاری کرد و در روزگار او بود که را بازرگانی ایران به چین که در تاریخ به «راه ابریشم» معروف است گشوده شد. از این پس مبادلات کالا میان «چین»، «‌هند»، «عربستان» و برخی سرزمین‌های دیگر موجب شکوفایی اقتصاد کشور شد.

به‌دلیل اهمیت سرزمین‌های غربی ایران و میان‌رودان مهرداد در سال ۹۴پیش از میلاد به سرزمین‌های شمالی میان «دجله و فرات» تاخت و پس از کسب پیروزی‌هایی در این منطقه رود فرات را به‌عنوان مرز غربی ایران تعیین کرد. وی هم‌چنین در امو‌ر ارمنستان که دارای اهمیت بسیاری بود و شاهان آن از تبار اشکانی بودند دخالت کرد. در سال ۹۶پیش از میلاد رومیان در راستای سیاست جهان‌گشایی خود به کرانه‌غربی رود «فرات» رسیدند و مصمم بودند که ایران و هند را به قلمرو خود ضمیمه کنند.

فرمانده قوای روم شخصی به‌نام «سولا» بود. مهرداد به‌خاطر گرفتاری‌های زیادی که در آن زمان برای اشکانیان پیش آمده بود صلاح دید که با رومیان وارد جنگ نشود، لذا به آنان پیشنهاد صلح کرد. این پیمان بسته شد ولی نماینده اشکانی به‌دلیل تحقیری که «سولا» بر او روا داشته بود در بازگشت اعدام شد. در پایان زندگی مهرداد‌دوم (حدود ۸۷ پیش از میلاد) در شرق و غرب تهاجماتی صورت گرفت. شاه ارمنستان از مرگ مهرداد بهره جسته و بخش شمالی میان‌رودان را تصرف کرد. در این زمان «گودرز» که در زمان مهرداد دوم در بابل قیام کرده بود برای مدت کوتاهی به شاهنشاهی رسید.

منابع

ویکی‌پدیا


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

ما در سلسله برنامه‌های خدایان نجات‌شان نمی‌دهند، سعی کردیم به مشکلات عمومی متدینین به سه دین «‌هندوئیسم، مسیحیت و اسلام‌» که از دید شمار رسمی پیروان، برترین بودند، بپردازیم، گرفتاری‌های مورد بررسی در این برنامه‌ها صرفن به مواردی اختصاص یافت که تنها ایرادات منتج از نوع اعتقادات دینی‌شان بود، ما صادقانه تلاش کردیم به دور از هر‌گونه تعصبی با ارایه مستندات در حد توان صرفن منعکس‌کننده بزرگ‌ترین معضلات این گروه‌ها باشیم و از آن‌جایی که شنوندگان فارسی‌زبان این برنامه‌ها عمدتن مسلمان‌اند، برنامه‌های بیش‌تری به مسلمانان اختصاص یافت.

خدایان نجات‌شان نمی‌دهند، عنوانی کلی برای کسانی بود که با توسل بر دین و خدای معرفی‌شده توسط دین‌شان آن‌چنان گرفتار معتقدات‌شان هستند که این باورمندی بزرگ بر تمامی مناسبات‌شان سایه‌ای عظیم افکنده است، بسیاری از مشکلات این مومنان از قلم افتاد، اما هر‌چه که بود تنها انتظارات عنوان‌شده و بعضن مکتوبی بود که از تاریخ‌چه این متدینین و منتقدان به آن‌ها روایت شد، داستان کوتاه فال به‌عنوان حسن ختامی برای این مجموعه برنامه است .

«فال»

اگه بخوای فالت را بگم باید قول بدی خوب گوش بدی و بعد فراموشش کنی، تا هم من لو نرم و هم تو این بقیه عمرت رو با دلهره نگذرونی.

یک وقتی می‌یاد که دیگه موهات سفید شده و چشم‌هات کم‌سو،  یک افسردگی موذی و یک یاس دلهره‌آور و قدیمی شده مونست و توی یک حنجره پر از عقده جز دمل‌های چرکی از کلماتی متعفن چیزی برای قی‌کردن نداری و تو که ترسویی و نقاب نجابت بر چهره‌داری همه را به یک‌باره فرو می‌دهی و تمامی احشای روی هم ریخته‌ات عفونی‌شده و می‌میری .

تو بلند می‌شی و قدت می‌رسه تا آسمون و درازای هر پایت می‌شه چند صد کیلومتر یا شاید هم بیش‌تر‌، اون‌وقت به اون پایین که نگاه کنی می‌بینی چه‌قدر ترکیدنت مشمئز‌کننده و دق‌هایت کوچک و بودنت حقیر بوده، خوش‌حال می‌شی که بلند شدی و رها شدی و ول می‌شی تو بی‌کرانگی و لذت‌بردن از خلا و لعنت می‌فرستی به خودت که چرا این‌همه سال، آن‌قدر کوتوله بودی و نمی‌دونستی راه خلاص چه‌قدر راحته‌‌…. که ناگهان یک موجود خیلی درازتر از تو، محکم خیلی محکم می‌زنه پس گردنت وگوشت رو می‌گیره و کشون کشون می‌بردت یک‌جایی که پر از آتیش و دود و کوفت و نکبت و آلات شکنجه فراهم شده توسط یک بیمار سادیسمیه و سرت داد می‌کشه آن‌قدر این‌جا می‌مونی تا آدم شی و تو دیگه راهی نداری و حتمن باید آدم بشی ومسلمن آن‌قدر عقب‌افتاده‌ای که نمی‌دونی چه‌طوری باید آدم شد.

کم‌کم با درازای دیگه دوست می‌شی و اونا حالیت می‌کنند، اون‌هایی از این دوزخ جسته‌اند که باور کردن، هر‌چی سرشون اومده  عین عدالته و وقتی اقرار کردن،  دیگه کار تمومه و تو که استاد خفه شدنی خیلی سریع به ذهن دم دستی و کودنت این باور رو می‌دی که هر چی اینا می‌گن درسته و تو صف انتظار تطهیر می‌شینی و آب توبه می‌ریزند سرت و آخر سر آن‌قدر که اون موجود فوق دراز مهربونه، براتون با واسط توضیح می‌ده که این شکنجه‌های بیمار‌گونه تنها کیسه‌کشیدن به روی بدن کثیفیه که باید برای ورود به بالاتر  نظیف بشه و تو با اون مغز گنجشکی حقیرت خوش‌حال می‌شی که چه عالی که این دراز آن‌قدر خوبه که من کم‌ترین رو هم داخل آدم حساب کرد و کیسه کشید.

بعدش وارد یک‌جایی شبیه کشور‌های استوایی می‌شی و تا وارد می‌شی لنگ‌های درازت رو که حالا به مرحمت این جای استثنایی منعطفه و کش می‌یاد و پیچ می‌خوره و هر حالتی رو که بخوای می‌گیره لب ساحلی عجیب و رویایی می‌اندازی گردنت و تاب می‌خوری و با جانور‌هایی به‌نام پری مونث و مذکر حال می‌کنی، اون هم اون‌جوری که اگه توی اون دنیا این‌جوری می‌کردی حتمن صد سال دیگه هم از جهنم بیرون نمی‌اومدی و نفس می‌کشی و خلاصه خوش می‌گذره، که یک‌هو یک آدم درازتر از تو می‌یاد و بهترین پری مذکر تو رو می‌بره و تا می‌یای اعتراض کنی می‌شنوی خفه (‌این اون ور به ما نزدیک‌تر بوده‌) و خلاصه هر چی که برای توست از نوع درجه‌ ده و دست‌دوم و کپک‌زده و به درد نخوره و تو باز عقده‌ای می‌شی و سرخورده و مایوس، باز گلویت پر می‌شه از تاول‌های چرکی و نگاهت یخ می‌کنه به آسمون روبه‌رو و تصمیم می‌گیری که دیگه چرک‌ها رو قورت ندی و تف کنی بیرون و آن‌قدر که بی‌مخی نمی‌فهمی اون فکرت رو می‌خونه و همین نکته  آشکار باعث می‌شه که درازترین، دهنت رو با دست محکم بگیره و تو دست و پا بزنی و اون لنگ‌های دراز اهدایی برات بشه دردسر و بدون این‌که بخوای بخوره توی صورتش و اون هم تو رو از صفحه خلقت حذف کنه و تازه راحت می‌شی و قدر نبودن را فقط وقتی نبودی می‌تونی درک کنی، ولی حیف نیستی تا درک کنی.


 


خبر / رادیو کوچه

سما بهمنی فعال حقوق بشری محبوس در زندان مهاباد، شنبه ۹ بهمن ماه با اتمام مدت حبس از زندان این شهر آزاد شده است.

به گزارش هرانا، این فعال حقوق بشر در حالی از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب مهاباد متحمل یک سال حبس تعزیری شد که پیش‌تر از سوی دادگاهی در سنندج، به همین اتهام مورد محاکمه و به سه سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.

سما بهمنی از اعضای سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران پیش‌تر در مردادماه سال ۸۸ به علت تلاش برای تهیه گزارش از مناطق کردنشین و دیدار با خانواده فرزاد کمانگر به هم‌راه همسر خود بازداشت و توسط دادگاه انقلاب شهر سنندج به اتهام تبلیغ علیه نظام و عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، به سه سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.

نام‌برده علاوه بر حکم فوق، از تردد در مناطق کردنشین و ارتباط با افراد دارای سابقه بازداشت سیاسی منع شده بود که در پی عزیمت به شهر مهاباد برای انجام امور شخصی به دلیل نقض حکم دادگاه سنندج بازداشت و به زندان مهاباد منتقل شد.

بیشتر بخوانید:

«یک سال حبس برای سما بهمنی فعال حقوق بشر»


 


اکبرترشیزاد/ رادیوکوچه

در بخش نخست از تعریف «پروپاگاندا» و چگونگی استفاده حکومت‌ها و احزاب سیاسی در جهان و ایران از آن ابزار برای وارونه نشان‌دادن حقایق به مردم سخن گفتیم. به موازات گسترش ابزارهای اطلاع‌رسانی آزاد در دهه‌ی اخیر، پروپاگاندای جمهوری‌‌اسلامی نیز روش‌هایش را تغییر داد. حال برآنیم تا از این روش‌های نو سخن بگوییم.

یکی از روش‌هایی که دست‌گاه تبلیغاتی جمهوری‌اسلامی برای موجه نشان دادن حمایت‌های مالی خود از گروه‌های تروریستی در دیگر کشورهای جهان به کار می‌بندد، این‌ است که با بهره بردن از تفکرات طیف چپ‌نوی بین‌الملل، خود را مدافع ملت‌های مظلوم و ستم‌دیده در عالم نشان داده و در واقع ریشه‌ی حمایت خود از این گروه‌ها را مظلومیت مردم آن مناطق اعلام کند. واقعیت این است که جمهوری‌اسلامی در این‌کار خود گزینشی عمل می‌کند و صداقت ندارد. کسی نیست که نداند سرکوب و کشتار مظلومان در دیگر نقاط جهان مانند «چین» و «روسیه» و «آمریکای جنوبی» نیز صورت گرفته و می‌گیرد و اگر بنای دفاع از مظلوم باشد، چه تفاوتی میان مسلمانان «چچن» و یا چین با «لبنان» و «فلسطین» وجود دارد که داد وامظلومای جمهوری‌اسلامی برای بعضی بلند شده و در برابر دیگران سکوت می‌کند. حقیقت این است که بحث دفاع از مظلوم در میان نیست و سخن به تمامی، از منافع سردمداران جمهوری‌اسلامی است.

یکی دیگر از موضوعاتی که جمهوری‌اسلامی از ابتدای تشکیل خود همیشه سعی کرده است تا آن را به ایرانیان بقبولاند، عدم وجود آزادی در غرب است. دست‌گاه تبلیغاتی جمهوری‌اسلامی با علم به این موضوع که مردم اعتماد خود را به سخنان سیاست‌پیشگان داخلی از دست داده‌اند، در دهه‌ی سوم برای پیش‌برد این هدف خود راه دیگری در پیش گرفته است و آن استفاده از سخنان و مواضع اساتید ایرانی و غربی که در دانش‌گاه‌های آن کشورها مشغول به تدریس هستند، برای ثابت کردن وجود سانسور در غرب است. حقیقت آن است که آزادی اندیشه و گفتار در هیچ کجای جهان به‌طور مطلق وجود نداشته و یک ایده‌آل می‌باشد و تمامی روشن‌فکران و آزادمردان سال‌هاست که برای رسیدن به آن در تلاش‌اند، اما از دیگر سو نشان دادن همین سخنان اساتیدی که با نظام حاکم و موجود در غرب مخالف‌اند، خود نشانی از وجود میزان بالایی از آزادی بیان در این کشورهاست که به مخالفین خود اجازه می‌دهد تا آزادانه بر علیه آن سخن بگویند و هم‌چنان بتوانند به کار و تدریس‌شان ادامه دهند.

یکی دیگر از موضوعاتی که همیشه از موضوعات اساسی پروپاگاندای جمهوری‌اسلامی بوده، بحث اسراییل است. روش جدیدی که دست‌گاه تبلیغات برای سرکوب این کشور، اهداف و روش‌های حکومتی آن برگزیده است، دوباره نشان دادن یهودیان در جهان و عدم یک دستی آنان است و این‌که صهیونیزم و به تبع آن رفتار دولت اسراییل مورد قبول تمامی یهودیان در جهان نیست. واقعیت این است که همواره بسیاری از رفتارهای دولت اسراییل مورد انتقاد آزادی‌خواهان و روشن‌فکران در جهان بوده است، اما همین حاکمان جمهوری‌اسلامی که از متفاوت و جدا بودن حساب یهودیان و صهیونیست‌ها سخن می‌گویند، خود از سویی در داخل کشور همه‌ی یهودیان را به چشم جاسوسان اسراییل نگاه کرده و مورد ظلم و ستم قرار می‌دهد و از سوی دیگر «هولوکاست» را به‌عنوان یک حقیقت تاریخی که متعلق به تمام یهودیان است، انکار می‌کند.

از روش‌های دیگر تبلیغاتی این پروپاگاندا، انبوه و میلیونی نشان دادن موافقان خود و سیاست‌هایش و اندک و کم‌شمار جلوه‌دادن مخالفین‌اش است. برای این‌کار نیز از ابزارهای فراوانی بهره می‌برد، از بسیج کردن و آوردن کارمندان ادارات و دانش‌آموزان به تظاهرات دولتی گرفته، تا استفاده از تکنیک‌ها و روش‌های فیلم‌برداری و نرم‌افزارهای کامپیوتری، برای چند برابر نشان‌دادن جمعیت موافقان. در سوی دیگر با سانسور‌کردن اخبار و اطلاعات مخالفان و عدم پوشش تصویری آن‌ها سعی در حذف و نادیده‌گرفتن‌شان می‌کند، نمونه‌ی عینی این روش برخورد با دو تظاهرات خودجوش مردمی در 25 خرداد و حکومتی 9 دی، پس از انتخابات ریاست‌جمهوری بود.

می‌توان به فهرست موضوعاتی که پروپاگاندای جمهوری‌اسلامی سعی در وارونه نشان‌دادن آن‌ها داشته است، چندین مورد دیگر نیز افزود، اما سعی من بیش‌تر بر آن بود تا نشان دهم، که جمهوری‌اسلامی چگونه بر مبنای شرایط زمانی و موقعیت جهانی روش‌های تبلیغاتی خود را روز به روز تغییر می‌دهد.


 


خبر / رادیو کوچه

جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با استیضاح حمید بهبهانی، وزیر راه و ترابری که به جهت خدماتش لقب «پدر راه‌های ایران» را کسب کرده است مخالفت و تصریح کردند که کارنامه وزیر راه قابل قبول است و نباید این استیضاح صورت بگیرد.

به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری اسلامی در خصوص پیش‌رفت‌های دولت در حوزه راه و ترابری گفت: «در حال حاضر سرعت ساخت آزادراه‌ها، بزرگ‌راه‌ها و خطوط ریلی دو و سه برابر شده است.»

محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهوری نیز چندی پیش از تحول گسترده در بخش راه‌های ایران خبر داد و تصریح کرد دولت دهم در آستانه انعقاد قراردادهایی به مبلغ بیست و پنج هزار میلیارد تومان برای تحقق این تحول بزرگ است.

این در حالی است که سوم بهمن ماه طرح استیضاح حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری با امضای 22 تن از نمایندگان در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.

گفتنی است  استیضاح وزیر راه و ترابری سه‌شنبه 12 بهمن در مجلس برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید:

«وزیر راه‌و‌ترابری سه‌شنبه استیضاح می‌شود»


 


خبر / رادیو کوچه

هاله سحابی،  فرزند عزت‌اله سحابی با صدور حکمی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به دو سال حبس تعزیری و پرداخت جریمه نقدی محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدید نظر تایید شده و مورد اجرا قرار گرفت.

به گزارش میزان خبر، هاله سحابی سال گذشته و زمانی که برای اعتراض به تحلیف محمود احمدی‌نژاد در میدان بهارستان حاضر شده بود، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و مدتی را در بازداشت به سر برده بود.

هاله سحابی فرزند عزت‌اله سحابی از فعالان سیاسی و رییس شورای فعالان ملی مذهبی است. هم‌چنین او یک قرآن پژوه و عضو شورای مادران صلح است.

گفتنی است دو تن از فرزندان محمد توسلی نیز سال گذشته در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب محکوم به دو و شش سال حبس شدند که حکم دو سال حبس لیلا توسلی به اجرا گذاشته شد و او در حال سپری کردن حبس خود در زندان اوین به سر می‌برد.

هم‌چنین حکم شش سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق سارا توسلی هم اکنون در مرحله تجدید‌نظر است.

بیشتر بخوانید:

«حکم محکومیت لیلا توسلی فعال مدنی»

«آزادی لیلا توسلی، محمود نعیم‌پور و کاظم رضایی»


 


رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، «جان باری»، آهنگ‌ساز معروف فیلم‌های «جیمز باند» و «کابوی نیمه‌شب» و برنده پنج جایزه اسکار بر اثر حمله قلبی در سن 77 سالگی درگذشته است.

به گزارش ورایتی، باری با نام اصلی جان باری پرندرگست سال 1933 در نیویورک متولد شد.

این آهنگ‌ساز اولین بار با رهبری گروه «جان باری سون» به شهرت رسید. در بین آثار معروف او در مجموعه جیمز باند می‌توان به فیلم‌های «دکتر نو»، «گلدفینگر»، «شما فقط دو بار زندگی می‌کنید» و «اختاپوس» اشاره کرد.

او دو جایزه اسکار اول خود را سال 1967 برای بهترین ترانه و بهترین موسیقی فیلم «Born Free» دریافت کرد. باری سال 1969 برای ساخت موسیقی «شیر در زمستان» یک اسکار دیگر به افتخارات خود اضافه کرد.

او با گرفتن اسکار بهترین موسیقی برای «از درون آفریقا» در سال 1986 و «با گرگ‌ها می‌رقصد» در سال 1991 تعداد جوایز اسکار خود را پنج عدد رساند.


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

در پنج سال اخیر حدود ده هزار تن از مخالفان دولت افغانستان به پروسه صلح پیوسته‌اند، اما بیش‌تر این افراد دوباره با مخالفان یک‌جا شده‌اند.

حاجی محمداکرم رییس اداری کمیسیون تحکیم صلح می‌گوید این حدود ده هزار طالب در اثر تلاش‌های آنان از جنگ دست کشیده و به پروسه صلح پیوسته بودند.

وی افزود بیش‌تر این افراد به دلیل بی‌کاری و عدم تامین امنیت‌شان دوباره با مخالفان یک جا شده‌اند.

کمیسیون تحکیم صلح به هریک از مخالفان دولت افغانستان که دست از جنگ کشیده و به صلح بپیوندد امان‌نامه و صد دلار آمریکایی می‌دهد.

در روزهای اخیر نیز صدها تن از مخالفان دولت در ولایت‌های شمالی کندز و بغلان و هم‌چنان در ولایت جنوبی هلمند به پروسه صلح پیوسته‌اند.

دولت افغانستان نیز در ماه‌های اخیر شماری از طالبان زندانی را به عنوان حسن نیت برای تشویق طالبان به گفت‌و‌گو آزاد کرده است.

اما شماری از تحلیل‌گران در افغانستان می‌گویند بیش‌تر طالبان و به خصوص فرماندهان آنان پس از آزادی از زندان دوباره سلاح گرفته و به جنگ با دولت پرداخته‌اند.


 


دوشنبه 11 بهمن 89 /  31 ژانویه 2011

note3اجرا: زهره‌

note3استودیو: اعظم

note3تقویم‌ تاریخ

note3گزیده‌ی اخبار مطبوعات ایران

note3روزنگاشت – «فیلم‌ساز و روزنامه‌نگار، فمینیست» – محبوبه

note3پس‌نشینی‌ تند – «وارونگی حقیقت» – اکبر ترشیزاد

note3بخش اول خبر‌ها

note3مجله‌ی جا‌ماندگان – «‌فال‌» – شراره سعیدی

note3پارس‌نامه – «مهرداد دوم اشکانی» – امیر و کاملیا

note3گزارش روز – «به کشتار در ایران پایان دهید» – اردوان روزبه

note3مجله خبری کابل – آرین

note3دایره‌ی شکسته – «من خلق می‌کنم پس هستم» – مه‌شب تاجیک

note3بخش دوم خبرها

note3گزارش تاجیکستان – «تاجیکان در نمراه بازگشت به خط فارسی» – کیومرث

note3‌آهنگ فرهنگ – «سنت و مدرنیته» – مریم یوسفی‌پور


 


خبر / رادیو کوچه

دادستان عمومی و انقلاب تهران روز یک‌شنبه اعلام کرد برای دو نفر از مدیران سایت‌های آن‌چه آن‌ها «مستهجن» می‌خوانند حکم اعدام صادر شده و این احکام برای تایید نهایی به دیوان عالی کشور ارسال شده است.

به گزارش فارس، عباس جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، اظهار داشت این احکام در دو دادگاه مختلف صادر شده و در حال حاضر در دیوان عالی کشور است.

آقای دولت آبادی نام این دو متهم را ذکر نکرد، اما پیش از این خانواده سعید ملک‌پور اعلام کرده بودند که در پرونده موسوم به مضلین ۲ (برخورد با سایت‌های اینترنتی مستهجن) برای او حکم اعدام صادر شده است.

این در حالی است که نام متهم دیگر این پرونده اعلام نشده است.

از سویی دیگر فاطمه افتخاری، همسر سعید ملک‌پور، پیش‌تر در نامه‌ای به صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه ایران، نوشته بود که اتهامات همسرش که در جریان یک دادگاه ۱۵ دقیقه‌ای مطرح شده «خلاف واقع» است و به راحتی با حضور یک متخصص علوم کامپیوتر در دادگاه می‌توان عدم صحت آن‌ها را ثابت کرد.

بیشتر بخوانید:

«سعید ملک‌پور، متهمی بلاتکلیف در فشاری مضاعف»

«سعید ملک‌پور به اعدام محکوم شد»


 


اردوان روزبه/ عکس/ رادیو کوچه

ardavan@koochehmail.com

بار دیگر اعدام یک‌باره و بی‌اطلاع یکی دیگر از معترضان به جریان انتخابات در ایران که در روز عاشورای سال 88 دستگیر شده بود موجی از اعتراض و تعجب را در بین مجامع بین‌المللی و طرف‌داران حقوق‌بشر و ایرانیان فعال مدنی را بر‌انگیخت. در روز یک شنبه سی‌ام ژانویه فعالان مدنی و معترضان به این حکم در برابر دفتر حفظ منافع جمهوری اسلامی گرد هم آمدند و خواستار برخورد با این اعدام‌ها در ایران شدند.

بیشتر بخوانید:

«به کشتار در ایران پایان دهید»


 


اردوان روزبه‌ / رادیو کوچه

ardavan@koochehmail.com

بار دیگر اعدام یک‌باره و بی‌اطلاع یکی دیگر از معترضان به جریان انتخابات در ایران که در روز عاشورای سال 88 دستگیر شده بود موجی از اعتراض و تعجب را در بین مجامع بین‌المللی و طرف‌داران حقوق‌بشر و ایرانیان فعال مدنی را بر‌انگیخت. در روز یک‌شنبه سی‌ام ژانویه، فعالان مدنی و معترضان به این حکم در برابر دفتر حفظ منافع جمهوری اسلامی گرد هم آمدند و خواستار برخورد با این اعدام‌ها در ایران شدند.

«زهرا بهرامی» شهروند ایرانی‌هلندی که در پی اعتراض‌های روز عاشورا دستگیر شده بود، در ابتدا به جرم سیاسی اعتراض، مورد بازجویی قرار گرفت و بعد به اتهام حمل مواد‌مخدر در دادگاه مورد محاکمه قرار گرفته و محکوم به اعدام شد. در حالی که هنوز به جرم اصلی و دلیل دستگیری‌اش یعنی حضور در اعتراض‌های روز عاشورا رسیدگی نشده بود و حتا پاسخ اعتراض به حکم اعدام و تقاضای عفو وی نیز منتظر جواب بوده است.

شتاب‌زدگی اجرای این حکم تا به آن حد بود که «ژینوس شریفی» وکیل او اجرای حکم را غیر‌قابل باور خوانده بود و اظهار کرده بود که این حکم باید حداقل به او ابلاغ می‌شده است. دختر وی نیز با ابراز بهت از اجرای یک‌باره حکم اعدام مادرش اظهار کرده بود که باور نمی‌کرده است که صبح‌گاهی که او منتظر تغییر حکم بوده، مادرش اعدام شده است.

پیش‌تر نیز حکم اعدام «جعفر کاظمی» و «محمد علی حاج‌آقایی» نیز که از معترضان جریانات بعد انتخابات بوده‌اند به بهانه ارتباط با سازمان مجاهدین خلق بدون اعلام و ابلاغ به وکیل، اجرا شده بود.

در پی اعدام این شهروند ایرانی هلندی، اگرچه دولت هلند به توقف ارتباط با دولت جمهوری اسلامی به دلیل اعدام «زهرا بهرامی» بسنده کرده است اما به نظر می‌رسد جامعه جهانی نیز با حساسیت بالایی نسبت به این اعدام‌ها برخورد نمی‌کند

قبل‌تر از آن نیز «علی صارمی» به همین دلیل و بدون اعلام قبلی به دلیل فیلم‌برداری از تظاهرات اعتراضی به نفع سازمان مجاهدین اعدام شد. این در حالی است که از زندان‌های دیگر ایران نظیر زندان ارومیه، سنندج، کردستان، قم، مشهد و در زندان‌های دیگر، خبر‌هایی از اعدام‌های گسترده می‌رسد.

در پی اعدام این شهروند ایرانی هلندی، اگرچه دولت هلند به توقف ارتباط با دولت جمهوری‌اسلامی به دلیل اعدام «زهرا بهرامی» بسنده کرده است اما به‌نظر می‌رسد جامعه جهانی نیز با حساسیت بالایی نسبت به این اعدام‌ها برخورد نمی‌کند.

حاکمیت در ایران نیز به تازگی موج تازه‌ای را از اعدام‌ها به راه انداخته است که خود می‌تواند نشانه تحرکی تازه در آن باشد. آیا این افراد دست‌خوش انتقام جریان‌های بعد انتخابات هستند؟ آیا رهبران مدعی به جنبش مردم ایران توانسته‌اند با اعتراض و ایجاد فضای هم‌راهی ملی نسبت به جلوگیری از این انتقام‌جویی اقدام می‌کنند؟

«یکی از معترضا‌ن اشاره می‌کند»

امروز یک‌شنبه سی‌ام ژانویه است و ما در مقابل دفتر حافظ  منافع جمهوری اسلامی هستیم. مردم شعار می‌دهند: «‌این دفتر جنایت تعطیل باید گردد» این شعارها بر علیه اعدام و کشتار در ایران ئائه می شود. مردم در مصر، تونس برای انجام تغییرات به خیابان‌ها آمدند و وقتی ایرانی‌ها این صحنه را   می‌بینند، یاد روزهایی میافتند که خوشان در کشور خودشان برای تغییر مبارزه کردند و آرزو‌مند این هستند که روزی دوباره این تحولات در ایران به شکل جدی‌تری پی‌گیری شود و به پیروزی نهایی برسد.

این اجتماع مقابل دفتر حفظ منافع ایران است. سوال این است که آیا حساسیتی نسبت به این مسئله از طرف جمهوری اسلامی وجود دارد که این تجمع این‌جا برگزار می‌شود؟

«یکی دیگر از معترضا‌ن اشاره می‌کند»

همان‌طور که به بیانیه‌های نهادهای مدافع حقوق بشر اعتنایی نمی‌کنند، به راحتی هم می‌کشند، که البته الان در دفتر هستند و صدا را می‌شنوند، و مطمعنن خوششان نخواهد آمد از این‌که در شهر «واشنگتن»، پایتخت ایالت‌متحده، ایرانیان بر علیه این دفتر و بر علیه منافع جمهوری‌اسلامی شعار بدهند. ولی در نهایت این رژیم آن‌قدر وقیح است که فکر نمی‌کنیم حضور این تعداد ایرانی در مقابل این دفتر ککی از این آقایان بگزد.  ولی ایرانی‌ها ساکت نمی‌نشینند برای این‌که ببینند هر جنایتی در ایران رخ دهد.

روز یک‌شنبه سی‌و‌یکم ژانویه گروهی از فعالان مدنی و طرف‌داران حقوق بشر با اعتراض به اعدام‌ها‌ی گسترده در ایران در جلوی دفتر حفظ منافع جمهوری‌اسلامی در واشنگتن گرد هم آمدند و با اعتراض به اعدام‌ها در ایران و موج گسترده دستگیری‌ها و نقض حقوق انسانی در ایران از جامعه‌های بین‌المللی خواستار برخورد جدی‌تر با این حرکت شدند.

«یکی دیگر از حاضران در این جمع اعتراضی توضیح می‌دهد»

ما در روز یک‌شنبه در جلوی دفتر جنایت جمهوری‌اسلامی جمع می‌شویم و تظاهراتی بر علیه رژیم جنایت‌کار انجام می‌دهیم. امروز در این‌جا به‌خاطر اعدام‌های شتابزده‌ای که طبق قانون  جمهوری اسلامی که هر 8 ساعت یک نفر را اعدام می‌کند جمع شدیم که صدای حق‌طلبانه ملت ایران را به گوش جهانیان برسانیم.

یکی از حاضران در این اعتراض با اعلام این‌که روند گسترش اعدام در جمهوری اسلامی نگران‌کننده است ابراز می‌کرد که اگر برخورد جدی صورت نگیرد بی‌شک این روند موج گسترده‌تری خواهد داشت.

معترضان در برابر دفتر حفظ منافع جمهوری اسلامی با شعار‌هایی نظیر «توقف اعدام در ایران»، «برخورد با دستگیری‌ها و اعدام‌ها در جمهوری اسلامی» و «محاکمه عاملان اعدام‌ها» نسبت به اعدام‌ها در جمهوری اسلامی اعتراض کردند. این معترضان هم‌چنین با حرکت به‌سوی سفارت مصر به هم‌راهی با معترضان مصر پرداختند.

گالری:

«اعتراض به اعدام برابر دفترحفظ منافع جمهوری‌اسلامی»


 


رادیو کوچه

تیم فوتبال استقلال تهران در مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی ایران روز دوشنبه در ورزش‌گاه تختی میزبان شهرداری یاسوج است.

استقلال در ورزش‌گاه تختی تهران برای صعود به جمع چهار تیم نهایی جام حذفی به میدان می‌رود و در صورت پیروزی در نیمه‌ نهایی با ملوان انزلی بازی می‌کند.

در یکی دیگر از بازی‌های مرحله یک چهارم نهایی پرسپولیس هم میزبان سپاهان است که برنده این مسابقه در نیمه‌نهایی باید به مصاف فولادخوزستان برود.

بیشتر بخوانید:

«تراکتورسازی به هم‌شهری خود رحم نکرد»


 


منبع: نارنجی

موسسات تحقیقاتی در سراسر دنیا سالانه اقدام به انتشار آمار پدیده‌های خاص دارای رشد مثبت و یا منفی می‌کنند. اینترنت هم یکی از همین پدیده‌ها است که هر ساله شاهد رشد روز افزون آن در سراسر دنیا هستیم.

شرکت فوکوس با جمع آوری داده‌های خام و پرورش آن‌ها، نموداری از اینترنت تولید کرده است که بعضی از اعداد منتشر شده در آن، قابل توجه است.

در سال ۲۰۱۰ میلادی 1.9میلیارد نفر از جمعیت دنیا دارای آدرس ایمیل بودند. در این سال شلوغ ۱۰۷ تریلیون ایمیل رد و بدل شد که معادل ۲۹۴ میلیارد ایمیل در هر روز است.

نکته جالب این‌جاست که ۸۹ درصد این ایمیل‌ها هرزنامه بوده‌اند. دیگر خودتان کل زمانی را که کاربران صرف پیدا کردن و جداسازی ایمیل‌های حقیقی از هرزنامه‌ها نمودند را محاسبه کنید.

تعداد کاربران اینترنت هم به ۲ میلیارد نفر رسیده که نسبت به سال ۲۰۰۹ میلادی ۱۴درصد افزایش داشته است.

در جنگ میان مرورگرهای اینترنت، اینترنت اکسپلورر، مرورگر پیش فرض سیستم عامل ویندوز با در اختیار داشتن ۴۷درصد از سهم کل مرورگرها، هم‌چنان بر این عرصه حکم‌رانی می‌کند. فایرفاکس و کروم هم به ترتیب با در اختیار داشتن ۳۱درصد و ۱۵درصد از این سهم، دنباله رو این مرورگر هستند.

جالب این‌جاست که بدانید شبکه اجتماعی فیس‌بوک ۶۰۰ میلیون عضو دارد که ۷۰درصد از آن‌ها در خارج از ایالات متحده هستند و از این ۶۰۰ میلیون، ۲۵۰ میلیون نفر از آن‌ها در سال ۲۰۱۰ به این سایت پیوسته‌اند.

‎این کاربران روزانه ۲۰ میلیون برنامه فیس‌بوکی نصب می‌کنند و سالانه ۳۶ میلیارد عکس به فیس‌بوک آپلود می‌نمایند.

توئیتر هم در سال گذشته پذیرای ۱۰۰ میلیون کاربر جدید بوده که کل کاربران این سایت ۲۵ میلیارد بار توییت را پشت سر گذاشته‌اند.

یوتوب نیز میزبان ویدیوهای کاربرانی بود که در هر دقیقه، ۳۵ ساعت ویدیو آپلود می‌کردند و در هر روز ۲ میلیارد ویدیو تماشا می‌کردند.


 


مینا احدی/ سخن‌گوی کمیته بین‌المللی علیه اعدام

شیوا محبوبی/ سخن‌گوی کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی

روز پنج‌شنبه ٢٧ ژانویه مینا احدی و شیوا محبوبی با سه نفر از مسوولین کمیسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا، هایدی هوتالا، کونسیاکو گونکاله وس و اوا هایکیلیا، در مقر پارلمان اروپا ملاقات کردند. مینا احدی و شیوا محبوبی در این نشست درمورد گسترش اعدام در ایران و این‌که جمهوری اسلامی در هفته‌های گذشته هر هشت ساعت یک نفر را اعدام کرده است و به‌طور مشخص درمورد اعدام فعالین سیاسی و خطر اجرای حکم اعدام تعداد قابل توجهی از فعالین سیاسی گزارشی یه مسوولین اتحادیه اروپا ارایه دادند و خواهان بایکوت سیاسی و دیپلماتیک جمهوری اسلامی، ممنوعیت سفر مقامات این حکومت به کشورهای اروپائی و بستن سفارت‌خانه‌های آن شدند.

در این ملاقات نمایندگان کمیته علیه اعدام و کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، بسنده کردن اتحادیه اروپا به صرف بیانیه علیه جمهوری اسلامی را مورد انتقاد تند خود قرار دادند و انتظار مردم ایران از نهادهای بین‌المللی از جمله اتحادیه اروپا برای انزوای سیاسی کامل جمهوری اسلامی و فشار به جمهوری اسلامی برای پایان دادن به اعدام‌ها و آزادی زندانیان سیاسی را با آن‌ها در میان گذاشتند. شیوا محبوبى از طرف کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، ٩ کیس زندانیان سیاسى را که در طول ٩ هفته کارزار «من صداى او هستم» تهیه و پخش شده بود و کیس زهرا بهرامى و طومار حمایت از او را به مسوولین کمیسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا ارایه داد.

مسوولین کمیسیون حقوق بشر در پاسخ به این خواست، به پیچیدگی اجرای این سیاست در عمل اشاره کردند اما در عین حال علاقه‌مندی خود را برای اقدامات سیاسی تندتر علیه حکومت اسلامی اعلام کردند. مسوولین حقوق بشر اتحادیه اروپا در عین حال به‌طور مشخص از مسوولین کمیته علیه اعدام و کمیته مبارزه آزادی زندانیان سیاسی خواستند که لیست زندانیان سیاسی مشخصی را که خطر اعدام آن‌ها را تهدید می‌کند، به آن‌ها ارایه دهند تا جمهوری اسلامی را برای لغو احکام اعدام آن‌ها تحت فشار قرار دهند. این لیست در اختیار آن‌ها قرار داده شد.

به‌دنبال این ملاقات، کاترین اشتون مسوول روابط خارجی اتحادیه اروپا روز گذشته در بیانیه‌ای از جمهوری اسلامی خواست کلیه اعدام‌ها را بلافاصله متوقف کند و در اسرع وقت مهلتی را برای خاتمه دادن به اعدام تعیین کند.

٢٨ ژانویه ٢٠١١


 


خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه، هفتمین روز از تظاهرات اعتراضی علیه رییس جمهوری مصر با بازگشت نیروهای پلیس به خیابان‌های پایتخت آغاز شد و مخالفان خواستار اعتصاب سراسری شده‌اند.

به گزارش الجزیره، مخالفان حسنی مبارک، رییس جمهوری مصر، با حضور در خیابان‌های قاهره، پایتخت، و به خصوص میدان تحریر این شهر، به تجمع اعتراضی خود برای وادار کردن رییس جمهوری به کناره‌گیری از قدرت ادامه دادند.

شام‌گاه روز گذشته نیز گروه‌هایی از مردم هم‌چنان در خیابان‌های پایتخت دیده می‌شدند و گزارش‌های رسیده از برخی دیگر از شهرهای مصر، از جمله اسکندریه، سوئز، منصوره و دمنهور نیز حاکی از ادامه تجمع‌های اعتراضی است.

این در حالی است که هم‌زمان، از اواخر شب گذشته، ماموران پلیس پس از چند روز غیبت، بار دیگر برای حفظ امنیت به خیابان‌های پایتخت اعزام شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«تعطیلی دفتر شبکه الجزیره در قاهره»


 


محبوبه‌ شعاع / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

سی و یکم ژانویه برابر با زادروز «هلکه ساندر» فیلم‌ساز، روزنامه‌نگار و یکی از چهره‌های معروف جنبش فمینیستی در «آلمان» است. او زاده سال 1937 است و از موسسان گروه زنان «نان و رز» است.‌ هلکه در سال ۱۹۷۴ مجله «زنان و فیلم» را منتشر کرد، که در آن زمان تنها مجله فیلم فمینیستی در اروپا بود.

«هلکه ساندر» در سی‌و‌یکم ژانویه سال 1937 در «برلین» به دنیا آمد. او در بیست سالگی به مدرسه هنرپیشگی هامبورگ رفت و دو سال بعد یعنی در سال ۱۹۵۹ با نویسنده فنلاندی «مارکو لاهتلا» ازدواج کرد.

محبوبیت اجتماعی هلکه سال‌های ۱۹۶۲ و ۱۹۶۳ آغاز شد. یکی از دلایل محبوبیت او این بود که وی در کنار تحصیل در رشته فیلم و تلویزیون، به کار خبرنگاری پرداخته و فعالیت‌های اجتماعی خود را گسترش داد.

او در ژانویه ۱۹۶۸ به هم‌راه دیگر یاران خود «شورای آکسیون رهایی زنان» را تاسیس کرد. یکی از اقدامات عملی این شورا ایجاد محل‌هایی برای گذراندن اوقات فراغت کودکان بود. در زمینه بحث‌های تئوریک نیز شورای آکسیون رهایی زنان به ویژه مباحثی در زمینه ارتباط بین زایمان زنان و سرکوب و استثمار آنان را طرح می‌کرد. این مبحث تئوریک بیان هنری خود را در فیلم «کودکان گاو نیستند» نشان می‌دهد.

از دهه هفتاد، تاثیر متقابل استعداد هنری و فعالیت‌های اجتماعی هلکه در زندگی او شکل برجسته‌تری پیدا می‌کند. او از موسسان گروه زنان «نان و رز» است. در سال ۱۹۷۲ فیلم «قرص جلوگیری از حاملگی را آزاد کنید» را ساخت و در سال ۱۹۷۴ مجله «زنان و فیلم» را منتشر کرد، که در آن زمان تنها مجله فیلم فمینیستی در اروپا بود.

هلکه ساندر در کنار فعالیت‌های هنری و اجتماعی خود از سال ۱۹۸۱ به تدریس در مدرسه هنرهای تجسمی هامبورگ پرداخت. یکی از ویژگی‌های کار او برجسته کردن ساختارهای اجتماعی و نقد رادیکال تاثیرات سیاست بر زندگی زنان و کودکان است.

در مصاحبه‌ای که در سال 2008 به مناسبت هفتاد سالگی هلکه با وی شده است از او پرسیده شد به نظر شما چه موضوعاتی بایستی مرکز توجه افکار عمومی قرار گیرد؟

در پاسخ ساندر گفته بود: «برای من جالب است بدانم، آیا در جایی از دنیا مدل فکری‌ای به وجود آمده که جای‌گزین تفکر نظامی‌گری شود یا نه. من نمی‌دانم آلمان دقیقن چه‌قدر برای اقدامات نظامی در خاورمیانه بودجه هزینه کرده، ولی می‌دانم با همین پول می‌شد به طریق غیرنظامی تاثیرگذاشت.‌»

منبع‌ها:

گوگل

ویکی‌پدیا

شهرزادنیوز


 


Ardavan Roozbeh/ Radio Koocheh

ardavan@koochehmail.com

Translated by Kave

It seems that the Intelligence Service has gained valuable experiences in section 350 of Evin prison and would like to apply them to create a similar section in Rajaee Shahr prison.

Rajaee Shahr prison is considered to be a land of exile for convicted, and the prisoners were sent there formerly when they were sentenced by judiciary officials’ insistence to be exiled. It used to be a place for dangerous criminals who were supposed to stay there forever. But since political prisoners were sent there, this violent act has become something so usual that these days, because of an increase in the number of political prisoners, they transfer political prisoners to hall number 12 of section 4 of this prison.

According to the informations we have received from this prison, political prisoners are not allowed to contact anyone outside the prison, no phone is available and polluted atmosphere is horrendous. This section has been provided by the Intelligence Ministry. Earlier, we have been informed that in Orumiyeh prison, Intelligence Service officials along with a security team, had reached this prison and proceeded to beat political prisoners.

Rajaee Shahr prison is considered to be a land of exile for convicted, and the prisoners were sent there formerly when they were sentenced by judiciary officials’ insistence to be exiled

According to Mahsa Amrabadi, the Etemad Meli correspondent, who was arrested earlier herself, and now her husband, Masoud Baastani, is detained; political prisoners situation  is really too bad. The cold weather, lack of proper heating equipment and space, dirt and lack of sanitary has created a very bad situation for civil rights activists and journalists detained there. After Mahsa Amrabadi, despite complaints of prisoners and their families, nothing has been done so far to improve the detainees situation.

We had a chat with this reporter whose husband, Mr. Baastani, is currently detained in this prison:

Recently after some changes in Rajaee Shahr prison, it seems that there are more pressure imposed to political prisoners. Could you please give us more details about the political prisoners there?

Yesterday morning, after I called my husband, he informed me that they were transferring all political prisoners in Rajaee Shahr to another section and they might not have access to telephone for some days. But today as I called a person in Rajaee Shahr, they informed me that they have moved them to section 4 in this prison which is a dreadful place. This section has got no heating equipment and all the windows are broken. So because of the cold weather in Karaj, standing the cold there is very tough.

On the other hand, I have been informed that the bathrooms in this section are very dirty and we are extremely concerned about their health situation. Also this prison has   an area called Mokhaberat (telecommunications) with many telephone booths but it has been shut down and the person who gave us these informations also stated that the political prisoners who are nearly 60 are not allowed to use the phones and they are disconnected completely with outside. The families of these prisoners are very concerned about them.

Since Baastani and his companions are also journalists, what do you think would be the reason for this violence? There are reports on violence toward political prisoners we have heard in other prisons too. Do you think that something new is happening?

I don't know whether something new is happening or not but from the kind of behaviour they have with political prisoners we can conclude that the pressure is worse on both prisoners and their families. And transferring them from a section to another shows that the pressure is going to be even more severe. Because contrary to Evin Prison, in Rajaee Shahr, they could use telephones in the past, but now, in this situation, they have no access to phones any more and this is worse since we can only meet our beloved once in two weeks.

Above all, detaining these prisoners in Rajaee Shahr prison is illegal because as you know, any convicted transferred to Rajaee Shahr prison must have an ”exile” warrant. That means that the convicted must have committed a crime that deserves ”exile”. But most of prisoners who have been arrested after the elections, are transferred there illegally without any judgement or trial, to this prison where is a place of exile. In a phone call I had with Tehran Attorney General, I complained about the issue. It is very interesting that he did not believe that this was illegal. Anyway, this is not the only illegal thing that they are doing.

Since Iranian Medias outside the country are pursuing the issue and yourself you are a journalist, is there the possibility of informing people about political prisoners in Iran? And have you been able to do anything to raise awareness toward this situation?

Raising awareness about the situation of detainees is not possible through the medias inside the country at all and if one of the journalists dare to go for this would be either arrested or should face other problems. Since the very first time they transferred the prisoners to this place, we have been following up many times. We went to see the Attorney General, judicial authorities and regime officials and expressed our objection. But not only it was useless but also they imposed even more pressure. A Prosecutor is supposed to defend the rights of oppressed, but he talks in an illegal way and acts politically and this is so bad and unfortunate.

Farsi


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر‌های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته‌های این بخش دارید می‌توانید برای ما ارسال کنید.

آذین

پشت چراغ قرمز‌، در تاریکی این روزها غرق شده بودم که پسرک گل‌فروش  دسته نرگس‌ها رو جلوی صورتم گرفت‌، برگشتم‌،‌ بوی نرگس  منو به دنیا برگردوند‌. زمستون آمده و در حال رفتن بود‌ و من که تمام زمستون‌ها رو با بوی نرگس زندگی می‌کردم هیچم از نرگس یاد نبود. تمام گل‌هاشو که خریدم‌، دنیام شد عطر نرگس‌،  با بوی نرگس آغشته شدم‌، بس که این روزها سیاه بودن‌، بس‌که خبر اعدام شنیدیم  دیگر عطر نرگس هم یادم رفته بود.

باور کن می‌شه تمام زمستون رو با عطر نرگس سر کرد باور کن می‌شه به‌جای بذر این همه نفرت،‌ سراسر ایران را نرگس کاشت. اون وقت  زمستون‌ها به جای‌ خبر اعدام‌، ‌با عطر نرگس بیدار می‌شیم. اون وقت این همه احساس سرما  نمی‌کنیم ، این همه از غصه اعدام بر خود نمی‌لرزیم‌.

باور کن می‌شه ماندلا بود تا دعای کودکان دنیا بدرقه بستر بیماریت باشند‌، می‌شه ماندلا بود و نیک ماند‌، می‌شه یک لحظه به خود آمد که هیچ‌وقت برای جبران دیر نیست، می‌شه نماد نفرت نبود و نماد صلح شد و عشق

این همه خشونت و نفرت ما را به کجا خواهد برد؟ با آینده ما چه خواهد کرد‌؟ با آینده کودکان  سرزمینمان؟ ‌باور کن گاهی هم باید مادرانه تصمیم گرفت فرق ندارد مرد باشی یا زن‌،‌ اگر مادر باشی،  اگر کودکت را تمام شب‌های تب‌دارش به آغوش کشیده باشی هرگز دیگر نمی‌توانی این همه سنگدلانه حکم اعدام فرزندی ، پدری ، مادری  را بدهی . مادر که باشی   اشک هیچ کودکی را در  هیچ جای جهان تاب نمی‌آوری‌، ‌مادر که باشی غصه هر کودک، غصه فرزند خود توست‌، بعد دیگر چار پایه‌، طناب دار‌، گلوله‌، خشونت‌، اعدام و سیاهی جای خود را می‌دهند به تمام گل‌های نرگس دنیا و شاید هم گل یخ‌، خط خطی کودکانه در پس زمینه سرد زمستون‌.

باور کن می‌شه ماندلا بود تا دعای کودکان دنیا بدرقه بستر بیماریت باشند‌، می‌شه ماندلا بود و نیک ماند‌، می‌شه یک لحظه به خود آمد که هیچ‌وقت برای جبران دیر نیست، می‌شه نماد نفرت نبود و نماد صلح شد و عشق.

عطر همه نرگس‌های زمستانی  تقدیم به آنان که در این زمستان طولانی وطن‌، ‌زمستانی‌ به بلندای سی سال‌، غریبانه رفتند و نیستند تا شریک باشند با ما در عطر نرگس‌های امسال ‌و به مادران عزا‌دار‌، پدران چشم به راه‌،‌ همسران عاشق‌، کودکان بی‌قرار و حتا به تو‌. به تویی که نمی‌دانی چه می‌کنی و فرو رفته‌ای در این خشونت ،‌در این نفرت‌.‌ پشت چراغ قرمز چارراه نگه‌دار نرگس بخر، بو کن‌، دیگر نخواهی توانست حکم اعدام بدهی‌،‌ کودکی را به آغوش بکش‌، او دیروز همانی است که امروز کشتی‌. نرگس‌ها را در نگاهش ببین این همه بذر نفرت نکار‌،‌ هیچ می‌دانی چه درو خواهی کرد؟


 


رادیو کوچه

1065 میلادی - روزی که «گرشاسپ‌نامه» پایان یافت. به نوشته تاریخ عمومی شعر و ادبیات (جهان)، «اسدی توسی» شاعر ایرانی «گرشاسپ‌نامه» را به سبک «فردوسی» در وصف گرشاسپ، یل و گردن فراز ایران باستان و برخاسته از «سیستان»، به پایان برد. وی این کار سنگین را به تشویق و کمک مالی حکم‌ران وقت «اران» (جمهوری آذربایجان فعلی) انجام داده بود که این حکم‌ران زرتشتی و از بازماندگان ساسانیان می‌خواست که کارهای نیاکان زنده و ماندگار بماند.

1971 میلادی - زادروز «لی یونگ آئه»، یکی از معروف‌ترین بازی‌گران زن کره‌ای است. او با بازی خود در نقش «دائه یان‌گوم» در درام تاریخی جواهری در قصر در سراسر دنیا، به ویژه کشورهای شرق و جنوب‌شرق آسیا، خاورمیانه و به‌خصوص ایران، محبوبیت و شهرت بسیاری کسب کرده‌است.

1320 خورشیدی - روزنامه «مردم» که بعدن «ارگان حزب توده» عنوان گرفت در این‌روز، نخستین شماره خود را در تهران منتشر ساخت. این روزنامه که زمانی به «پراودای» ایران معروف بود در طول عمر خود چند بار زیر‌زمینی شده است. حزب توده دهم مهرماه 1320 در ایران آغاز به‌کار کرد و در پی تیراندازی به شاه در محوطه دانش‌گاه تهران در 15 بهمن 1327 غیرقانونی اعلام شد.

1797 میلادی - زادروز «فرانتس شوبرت» (‌(Frants Shubert‌، آهنگ‌ساز برجسته اتریشی دوران رمانتیک است که با وجود عمر کوتاه آثار زیادی تصنیف کرده است. شوبرت علاقه بسیاری به آواز داشت و بسیاری از کارهای زیبای آوازی خود را در نوجوانی تصنیف کرد. در هجده سالگی حدود ۱۵۰ کار آوازی ساخت و در نوزده سالگی که تجارب بسیاری در ساخت موسیقی آوازی به‌دست آورده بود ۱۸۰ اثر شامل کارهای «آوازی»، «اپرا»، «سمفونی» و «مس» خلق کرد.

1876 میلادی - در این‌روز دولت واشنگتن در اجرای قانون مصوب کنگره این کشور دستور داد که همه بومیان (سرخپوستان) به «رزرویشن‌ها» (اراضی محصوری که برای‌شان در نظر گرفته شده بود) منتقل شوند. بومیان منطقه (ایالات متحده آمریکای شمالی) از هنگام استقرار انگلیسی‌ها در این سرزمین در سال 1607 با آنان در حال جنگ و مبارزه بودند. تصاحب اراضی علت اصلی این مقاومت بود. دل‌بستگی و وفاداری به فرهنگ ملی و خودداری از کارکردن برای مهاجران علل دیگر. نبرد بومیان با مهاجران و دولت واشنگتن تا دهه 1890 ادامه داشت.

1900 میلادی - قیام «محمد صالح» بر ضد استعمار انگلستان در «برنئوی شمالی» (ایالت صباح از اعضای فدراسیون مالزیا) با قتل او در این روز پایان یافت. ترور صالح عملی سازمان یافته به‌شمار آمده است. انگلیسی‌ها که داشتند برنامه هند را در برنئو پیاده می‌کردند و با کشت توتون و صدور محصولات کشاورزی و تجارت آغاز کرده بودند هنگامی که به دریافت مالیات و وضع ضوابط دیگر دست زدند که علامت حکومت کردن و استعمار بود با اعتراض محمد صالح، یک رهبر محلی، رو‌به‌رو شدند اما اعتنا نکردند. صالح که چنین دید مردم را به قیام دعوت کرد و از سال 1894 با انگلیسی‌ها وارد کار مبارزه شد که فصلی از مبارزات ملت‌ها تشکیل می‌دهد.



 


خبر / رادیو کوچه

یک روز پس از تعلیق تماس‌های دیپلماتیک دولت هلند با ایران، روز یک‌شنبه، سفیر هلند به وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی احضار شده و مراتب اعتراض دولت این کشور به سفیر هلند ابلاغ شده است.

این در حالی است که دولت هلند پیش‌تر اعلام کرده بود که در اعتراض به اعدام زهرا بهرامی، شهروند ایرانی- هلندی، کلیه تماس‌های دیپلماتیک خود با ایران را به حال تعلیق درآورده است. اما بر اساس گزارش رسانه‌های ایران، سفیر این کشور هنوز در تهران به سر می‌برد.

منابع خبری ایرانی می گویند مدیرکل امور ایرانیان وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی به سفیر هلند گفته است قوه قضاییه این کشور که حکم اعدام خانم بهرامی را صادر و اجرا کرده از دولت این کشور مستقل است و تمامی شهروندان ایرانی در برابر قانون یک‌سان هستند.

بر اساس این گزارش، مقام‌های وزارت امور خارجه به سفیر هلند گفته‌اند «اجازه داده نخواهد شد تا قاچاق‌چیان مواد مخدر در زیر چتر حمایتی کشورهای خارجی به اقدامات خلاف قانون و ناشایست در کشور دست بزنند.»

منابع خبری پیش از این از احضار کاظم غریب آبادی، سفیر جمهوری اسلامی در هلند به وزارت خارجه این کشور خبر داده بودند.

دادسرای انقلاب تهران پیش‌تر خبر داده بود که زهرا بهرامی زن ایرانی – هلندی به علت فروش و نگه‌داری مواد مخدر روز شنبه نهم بهمن اعدام شده است.

بیشتر بخوانید:

«تعلیق روابط سیاسی هلند و ایران»


 


مرتضا خسروی (هیچ) / رادیو کوچه


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

آفرینش

1) نحوه رسیدگی به تخلفات قضات مشخص شد

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=77050

نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز پس از تصویب کلیات لایحه نظارت بر رفتار قضات، رسیدگی به تخلفات انتظامی قضات را در صلاحیت دادگاه عالی انتظامی قضات قرار دادند.

2) غرب در مهار امواج انقلاب اسلامی ناکام ماند

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=77051

معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی نیروهای مسلح در آستانه فرارسیدن یوم‌اله 22 بهمن، با تاکید به ناکامی سناریوهای غرب برای مهار امواج انقلاب اسلامی، گفت: «تهدیدهای آمریکا و قدرت‌های استکباری علیه انقلاب اسلامی فاقد کارایی و اثرگذاری است.»

جام جم

1) دیدار مبارک با فرماندهان ارشد نظامی

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100834516553

براساس گزارش خبرگزاری‌ها از مصر، حسنی مبارک، رییس‌جمهوری مصر در جریان دیدار از یک پای‌گاه نظامی با فرماندهان ارشد نظامی این کشور دیدار کرده است.

2) مصر مانند آتش‌فشانی متلاطم است

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100834526034

مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا در گفت‌وگو با هفته‌نامه نیوزویک گفت: «انقلاب جوانان مصر در صورتی به ثمر می‌نشیند که شرایط رسیدن به دموکراسی فراهم شود.»

تهران امروز

1) پاسخ ایران به جوسازی هلندی

http://www.tehrooz.com/

دادستان تهران در واکنش به فضاسازی‌های اخیر دولت هلند درباره اعدام یک تبعه ایرانی با پاسپورت هلندی تاکید کرد که این فرد به‌دلیل فعالیت در زمینه مواد مخدر به‌ویژه یافتن مقادیری کوکایین در منزلش اعدام شده است. جعفری دولت‌آبادی در خصوص اظهارات دولت هلند مبنی بر این‌که بعد از اعدام زهرا‌ بهرامی مناسبات خود با ایران را به حالت تعلیق در خواهد آورد، گفت: «ما قاضی بوده و به کارهای دیپلماتیک کاری نداریم، اما دولت‌ هلند باید بداند که دولت‌ها حق ندارند در مسایل حقوقی کشورها دخالت کنند.»

2) عذرخواهی جمعی در آستانه استیضاح وزیر

http://www.tehrooz.com/

این روزها موضوع استیضاح وزیر راه‌وترابری سبب شده تا مدیران این وزارت‌خانه در تکاپو باشند. پس از افتتاح آبرومند آزادراه جنجالی تهران،پردیس و تعریف‌های غیر‌منتظره از وزیر راه‌وترابری و تاکید بر پدر راه ایران بودن او در حضور مجلسیان و رییس دولت‌دهم دیگر نوبت معاونان، حمید بهبهانی بود که در جمع خبرنگاران حاضر شوند تا به بهانه دهه فجر گزارش عمل‌کرد شرکت‌های تحت مدیریت‌شان را ارایه دهند.

رسالت

1) رای اعتماد مجلس به علی‌اکبر صالحی

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=53434

علی‌اکبر صالحی  با اخذ رای اعتماد از مجلس هشتم به‌عنوان وزیر امور خارجه به دولت دهم پیوست. به گزارش ایرنا، صالحی با کسب 146 رای موافق از مجموع 241 رای، به‌عنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.

2) رسیدگی به شکایات مردمی سرعت می‌گیرد

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=53447

مدیرعامل سازمان حمایت مصرف‌کنندگان گفت: «براساس قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، سازمان تعزیرات حکومتی موظف است که گزارشات انجمن‌های حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان را با اولویت‌ بیش‌تری در دستور کار خود قرار دهند.»

خراسان

1) رییس جمهوری: کاهش قیمت‌ها از فروردین آغاز می‌شود

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=11&day=11&id=564496

رییس‌جمهوری روز گذشته در صحن علنی مجلس و در جریان دفاع از وزیر پیشنهادی امور خارجه با اشاره به این‌که از فروردین ماه برکات طرح هدف‌مند‌کردن یارانه‌ها بیش‌تر مشخص می‌شود گفت: «کاهش قیمت‌ها از فروردین‌ماه آغاز می‌شود.»

2) تحریم ایران از دستور کار اتاق بازرگانی بین‌المللی خارج شد

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=11&day=11&id=564270

محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی ایران روز گذشته اعلام کرد که تحریم ایران از دستور کار اتاق بازرگانی بین‌المللی خارج شد. به گفته نهاوندیان، قرار بود در شورای جهانی اتاق بازرگانی بین‌المللی موضوع تحریم ایران در دستور کار قرار گیرد و با مخالفت ایران این موضوع از دستور کار خارج شد.

همشهری

1) بورس مصر تعطیل شد

http://www.hamshahri.net/news-127040.aspx

تلویزیون دولتی مصر اعلام کرد: «بازار سهام و همه بانک‌های این کشور در روز یک‌شنبه تعطیل خواهند بود.» بورس مصر روز شنبه نیز تعطیل شده بود. شاخص سهام در بورس مصر طی روزهای اخیر 17درصد کاهش داشته است.

2) مبارک برای ترک قدرت آماده می‌شود

http://www.hamshahri.net/news-127048.aspx

امروز یک هفته از ناآرامی‌های خیابانی و تظاهرات علیه حکومت مبارک در مصر می‌گذرد، درحالی‌که مردم مصر گفته‌اند در خیابان‌ها می‌مانند تا مبارک از قدرت برود.

کیهان

1) معاون وزیر مسکن و شهرسازی: متقاضیان جدید مسکن مهر زمین می‌گیرند

http://www.kayhannews.ir/891111/4.htm#other405

ابوالفضل صومعلو گفت: «از آن‌جا که نزدیک به 3‌سال از اجرای برنامه مسکن مهر می‌گذرد، تاکنون تقریبن به تمامی واجدین شرایط ثبت‌نام شده زمین واگذار شده و عملیات اجرای پروژه‌ها در حد مطلوب پیش رفته است.»

2) آمادگی هند برای پرداخت پول نفت ایران به یورو

http://www.kayhannews.ir/891111/4.htm#other405

یک مقام وزارت دارایی هند با اعلام آمادگی کشورش برای پرداخت پول نفت ایران با یورو و ارزهای دیگر به غیر از دلار گفت اختلاف ارزی دو کشور تا یک ماه آینده حل می‌شود.

دنیای اقتصاد

2) تحلیل باهنر از سه مرحله گذار

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=242093

محمدرضا باهنر، نماینده با نفوذ مجلس برای نخستین بار به نقد قانون تثبیت قیمت‌ها پرداخته و اجرای آن طرح را برای اقتصاد ایران زیان‌بار خوانده است. باهنر که اخیرن با ارایه طرحی، بحثی پردامنه را درباره چگونگی انتخاب و اداره بانک مرکزی کشور به راه انداخته است، اما با اظهارات جدیدش نگاه‌های کارشناسی را به فرازی مهم از تاریخ برنامه‌های اقتصادی ایران برگردانده است.

2) اوضاع مسکن در «42 روز» اول هدف‌مندی

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=242016

مهدیس فرقانی: 42 روز از اجرای قانون هدف‌مند‌کردن یارانه‌ها می‌گذرد و تحقیقات رسمی و میدانی در بازار مسکن حاکی از عدم تغییر «قیمت معاملاتی» است. هرچند مشاوران املاک می‌گویند طی این مدت برخی مالکان «قیمت‌های پیشنهادی» را افزایش داده‌اند، اما این تلاش فروشنده‌ها برای افزایش قیمت ناکام بوده است.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

خبرهاي گذشته