-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ شهریور ۳, چهارشنبه

Latest News from Kaleme for 08/25/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



“مسوولین زندان… با لبخند مضحکی که نشان از حظ وافر او از سرکارگذاشتن مردم داشت گفت: انتظار بکشید… انتظار…”  اینها جملات  همسر معاون سابق وزیر خارجه این کشور است که از  رفتار نامناسب زندانبان با خانواده  یک زندانی گلایه دارد. البته این روزها تمامی خانواده های اسرای سبز انتظار می کشند.  معاون وزیر امور خاراجه اصلاحات به دلیل شکایت از  تیم کودتا کننده در انتخابات راهی زندان برای بار دوم راهی زندان شده است .

همسر این اسیر در بند در یادداشتی که در اختیار کلمه قرار داده از شیوه ی برخورد زندانبان نوشته است.

متن یادداشت خانم اصغر زاده پیش روی شماست:

ظهر دوشنبه اولین ملاقات با همسرم را انجام دادم. حال عمومی اش خوب بود و مثل همیشه با روحیه بود و سرحال. به بند ۳۵۰ اوین منتقل شده بود. بندی که این روزها برای تمام خانواده هایی که عزیزی در آنجا دارند نگران کننده شده است…

تنها درخواستی که همسرم در این ملاقات از من داشت این بود که چند لباس و حوله برایش تهیه کنم. چون هنگام رفتن تنها یک پیراهن به همراه خود برده بود، که ظاهراً آن هم دزدیده شده بود و از یکی از دوستانش آقای تاجرنیا لباس قرض کرده بود.

همسرم گفت که با رئیس بند آقای بزرگ نیا هماهنگ شده است تا فردا صبح به آقای پاداشی که کارمند زندان است وسایل لازم برای او را تحویل دهیم.

اما امروز صبح که من و دخترم به دم در اوین رفتیم، بعد از مدت ها معطل شدن زیر آفتاب با زبان روزه، با برخورد زشت آن کارمند اوین به نام پاداشی مواجه شدیم، و تازه فهمیدیم ایشان خود را از مسئولین زندان هم مهمتر می داند. او بعد از آن همه معطلی، با چشم و ابرو نازک کردن و پاسخ درست ندادن سعی داشت که ما را بیشتر آزار دهد. در آخر هم که من بعد از چندین سؤال بی جواب پرسیدم که چرا وسایل را تحویل نمی گیرید، با لبخند مضحکی که نشان از حظ وافر او از سرکارگذاشتن مردم داشت گفت: انتظار بکشید… انتظار…

انگار کارمندان زندان خوششان می آید خانواده ها را آزار دهند، چون هفته پیش برخوردی مشابه نیز با خانم صفائی فراهانی شده بود.

اما می خواستم به آقای بزرگ نیا رئیس این بند بگویم که همسر من بیش از چهارماه را در سلول انفرادی گذرانده است و پیش از این هم هشت ماه در اوین بوده است و نرساندن وسایل اولیه به ایشان، در مقابل شرائط سخت زندان و بی خبری های چند ماهه چیزی نیست که روحیه ما را خراب کند.

کاش اگر مسئولین زندان احیاناً در این ماه روزه می گیرند، تنها با نخوردن غذا خیال خود را آرام نسازند و به فکر زندانیان روزه داری که امروز در بند های مختلف زندان هستند و تنها به خاطر نیات ناپاک توطئه گران است که آنجا مهمان آنها شده اند هم باشند.

رمضان ماه بخشش گناهان است، اما برای کسانی که بار گناهانشان را در این ماه بیشتر می کنند، حتماً عذابی الیم در انتظار است.

وقتی ۲۵ خرداد سال پیش برای دستگیر کردن همسرم به در خانه ما آمده بودند، گویی دادستان به سرعت حکم شکستن درب منزل را صادر کرده بود، اما نمی دانم چرا نهاد قضائی ما برای گرفتن چند لباس از خانواده فردی که سال ها برای این مملکت خدمت کرده است، باید این قدر زمان بگذارد؟!

امروز خانواده زندانیان عادی را می دیدم که طبق قوانین به کارشان رسیدگی می شد، اما انگار زندانیان سیاسی در ایران هیچ حق و حقوقی ندارند. قبل از شروع انتخابات حکم به دستگیری شان می دهند و به برهم زدن نظم عمومی متهم می شوند و بعد از شکایت به خاطر تحمل شکنجه روحی و روانی ناشی از برخوردهای زشت بازجویان، به زندان برمی گردند و حالا هم که حتی از حق تلفن زدن به خانواده هایشان هم محروم شده اند…

تنها می توانم بگویم که شما را به خدا وا می گذاریم که خود ناظر این همه بی عدالتی از جانب شماست…


 


رییس دیوان‌عالی کشور تاکید کرد: مسئولان باید با تواضع و مهربانی در قلب مردم نفوذ پیدا بکنند و تبعیت مردم از روی ترس ارزشی ندارد.

آیت‌الله محسنی گرکانی در ابتدای جلسه هیأت عمومی دیوان دیوان عالی کشور، با اشاره به اینکه دستورات پیام اسلام اگر چه در زمان خودشان و مخاطب خاصی داشته اما چون از مبدا وحی است برای همه زمان‌ها و ما آموزنده و مفیداست به ذکر روایتی از پیامبر گرامی اسلام که خطاب به معاذبن جبل می‌باشد پرداخت و افزود: پیامبر گرامی اسلام هنگامی که معاذ را به‌عنوان نماینده خود به یمن اعزام کردند، نکاتی را به او متذکر شدند که امروز نیز باید سرلوحه کار همه مسوولین قرار بگیرد.

وی اظهارداشت: پیامبر اسلام فرمودند ‌ای معاذ، کتاب خدا را به مردم آموزش بده و تربیت آنان را براساس اخلاق صالح نیکوگردان هر کس را چه خوب و چه بد در جای خود قرار ده و هیچ کس را در اموال و احکام الهی تافته جدا بافته فرض نکن، چرا که نه قدرت از آن توست و نه بیت المال.

محسنی گرکانی با بیان اینکه مطابق این روایت آموزش قرآن چه در سطوح ابتدایی و چه در سطوح عالی مطلب مهمی است که مسوولین باید به آن توجه ویژه داشته باشند، خواستار اهتمام هرچه بیشتر به ویژه آموزش و پرورش و آموزش عالی به این امر شد.

رییس دیوان عالی کشور با ذکر این نکته که تربیت باید با تواضع و گفتار نرم صورت‌پذیرد، خاطرنشان کرد: مسوولین باید با تواضع و مهربانی در قلب مردم نفوذ پیدا بکنند و تبعیت مردم از روی ترس ارزشی ندارد.

وی در ادامه و با ذکر این فراز از حدیث شریف نبوی که هر کس را چه بد و چه خوب در جای خود قرار بده، افزود: در جامعه آدم خوب و بد وجود دارد و همه باید در جایگاه خودشان حفظ بشوند. آدم بد را نباید به کلی راند این مطلب دقیقا مطابق با فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر جذب حداکثری و دفاع حداقلی است البته آنهایی که اصول را قبول ندارند، نمی‌شود با آنها کنار آمد.

آیت‌الله گرکانی ابراز امیدواری کرد که فرمایشات پیامبر اعظم الگوی حاکمیت در نظام و کشورمان قرار گیرد.

وی در ادامه با ذکر این نکته که ریشه مشکلات قضایی و بدگمانی و سوء رفتارها در کشورما عدم اعتقاد راسخ به ارزش‌های اسلامی است، تصریح کرد: اگر همه اعتقاد راسخ به ارزش‌های اسلامی داشته باشیم، شاهد این همه مشکلات و توهین‌ها و اهانت‌ها نخواهیم بود.

رئیس دیوان عالی کشور ضمن بیان جایگاه والای دستگاه قضایی خاطرنشان کرد: قوه قضاییه در راس امور کشور ماست.

آرامش و امنیت مردم به خاطر قوه قضاییه است و با قدرت قوه قضاییه است که آرامش و امنیت در جامعه حاکم است اما متاسفانه به دستگاه قضایی کمتر توجه می‌شود.


 


طرح کاهش ساعت کاری و افزایش تعطیلات عید فطر" که در راستای منویات دولت بود، با قید دو فوریت ارائه شده بود اما تنها یک فوریت آن رای آورد.

این طرح از سوی نمایندگانی از جناحین سیاسی مختلف ارائه شده بود. کما اینکه محمدرضا تابش رئیس فراکسیون اقلیت طراح آن بود و کاظم جلالی و هادی مقدسی از نمایندگان اصول‌گرا، موافقان آن بودند.

البته مخالفان این طرح نیز از هر دو جناح بودند. از احمد توکلی تا مصطفی کواکبیان. به همین دلیل کواکبیان عضو فراکسیون اقلیت در واکنش به سخنان مقدسی که این طرح را نمایش وحدت جناحین مختلف در مجلس دانسته بود، گفت: مخالفان این طرح نیز همایشی از وحدت جناحین در مجلس هستند!

احمد توکلی از مخالفان جدی این طرح گفت: این طرح اگرچه برای آسایش مردم در ماه رمضان در نظر گرفته شده است، اما نباید با دو فوریت بررسی شود.

رئیس مرکز پژوهش‌ها یادآور شد: طی ۳ سال گذشته دولت به شکل غیرقانونی ساعت کاری را کم می‌کرده و به تذکر و هشدار رئیس مجلس توجه نمی‌کند. راه وحدت بازگشت به قانون است نه اینکه تسلیم کار غیرقانونی دولت شویم. دولت ۳ سال است که اصل ۱۳۸ را زیرپا می‌گذارد.

وی در واکنش به سخنان تابش که گفته بود به توصیه پیامبر باید به کارکنان در ماه رمضان آسان گرفت، گفت: حتی اگر در اسلام آمده باشد که به کارکنان باید سهل گرفت اما نباید فراموش کرد که کلیت ارائه چنین طرحی به ضرر قوه مقننه و عقب نشینی در قبال رویکرد غیرقانونی دولت است.

توکلی ادامه داد: ما در انجام واجبات چه کرده‌ایم که برای مستحبات پیش قدم شده‌اید؟ مبارزه با فساد واجب‌تر است یا اینکه به مردم وقت استراحت بیشتر بدهیم؟

نماینده تهران با بیان اینکه نمی‌توان ساعت کار را از ۴۴ به ۳۹ ساعت در هفته کاهش داد، یادآور شد که به این ترتیب در تولید ملی تاثیر بدی به وجود می‌آید. در حال حاضر شرایط کاری کارگران سخت‌ تر است یا کارمندان دولت؟

به گفته وی نمی‌شود میان مشمولان خدمات کشوری و تامین اجتماعی تبعیض قائل شد. چه آنکه کارکنان دولت کمتر کار می‌کنند اما کارگران زیر آفتاب و کنار کوره که کار بیشتری دارند، شامل حال چنین کاهش ساعت کاری‌ نمی‌شوند.

توکلی با تاکید بر اینکه از نظر سیاسی عجله کردن به ضرر مجلس است، افزود: باید فوریت در بررسی این طرح را کنار گذاشت.

وی در پایان گفت: ما یه طور کلی کشوری هستیم که کم کار می‌کنیم و می‌خواهیم تعطیلات زیاد برویم! این که نمی‌شود! ما همین‌جوری هم کشور پر تعطیلاتی هستیم.

دولت به طور یک جانبه بدون تصویب مجلس اقدام به کاهش ساعات کاری کارکنان دولت کرد که با مخالفت جدی نمایندگان رو به رو شد.


 


هوشنگ پور بابایی وکیل حسین موسویان در پی اطلاعیه وزارت اطلاعات مبنی‌بر جاسوس بودن قطعی این عضو هیأت سابق مذاکرات هسته‌ای ایران جوابیه‌ای ارسال کرد.

در این جوابیه آمده است: پیرو اطلاعات صادره توسط وزارت اطلاعات مبنی‌بر” اقدام حسین موسویان مصداق روشن و کامل جاسوسی است” که به طور وسیعی در رسانه‌های داخلی و خارجی منتشر گردید، جوابیه‌ای به شرح ذیل جهت استحضار مردم شریف ایران و اطلاع مقامات رسمی ایفاد می گردد:

۱- دکتر موسویان در اردیبهشت ۸۶ دستگیر، تحقیقات دادرسی مشارالیه تا آذرماه ادامه و قاضی رسیدگی کننده که هم‌زمان معاونت دادستان تهران را عهده‌دار بود به تاریخ ۶/۹/۸۶ طی قراری اعلام داشت: موضوع جاسوسی از ابتدا مطرح نبوده و وزارت اطلاعات هم قبول دارد.

۲- پس از نقض قرار توسط دادستان وقت تهران، بازپرس شعبه اول امنیت اتهام جاسوسی را در تاریخ ۱/۱۲/۸۶، یعنی ۱۰ ماه بعد از دستگیری به موکل تفهیم و به‌فاصله چند روز نسبت به جاسوسی قرار منع تعقیب صادر که مورد تایید دادستان وقت قرار گرفت.

۳- نماینده دادستان حاضر در جلسه دادگاه نیز صرفا از ذیل ماده ۵۰۵ ق. مجازات اسلامی مندرج در کیفر‌خواست دفاع و نهایتا شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به تاریخ ۱۴/۱/۸۷ به جهت جمع آوری اسناد از منزل و محل کار که دلیلی بر ارائه آن به بیگانگان و افراد فاقد صالحیت ارائه نگردیده موکل را محکوم نمود. نوشته‌های مزبور دست‌نوشته‌های موکل بوده و عنوان طبقه‌بندی نداشتند.

۴- سخنگوی محترم قوه قضائیه به تاریخ ۲۷/۱/۱۳۸۷ در نشست خبری و رسمی صراحتا اعلام نمود”در این پرونده اتهاماتی وجود داشت که یکی از آنها جاسوسی بود و در مرحله دادسرا، حداقل ۳ قاضی بر روی پرونده کار می‌کردند به این نتیجه رسیدند و ایشان از این اتهام تبرئه شد.”

۵- شکایات متعددی از رسانه‌های نوشتاری در محاکم جزایی به جهت انتساب جرم جاسوسی مطرح که پس از تحقیق و رسیدگی به جهت فقدان موضوع جرم جاسوسی در پرونده، همگی به استناد ماده ۶۹۷ محکوم گردیدند.

۶- رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی چندین ماه در خصوص این پرونده با مسئولان مذاکره و مستندات را مورد بررسی قرار داد و نهایتا رسما اعلام نمود که موضوع جاسوسی و اتهامات دیگری که سایت الف منتشر نموده در پرونده وجود نداشته ضمن عذرخواهی از موکل و خانواده رسما حلالیت طلبیدند.

حال نظر به اینکه مقامات رسمی و قضایی قوه قضائیه و مقننه در احکام رسمی و نشست‌های خبری صراحتا عدم انتساب اتهام جاسوسی و تبرئه ایشان را اعلام نموده و اعتبار امر مختوم بها داشته نظر به اینکه ۳ سال از موضوع بازداشت ایشان می‌گذرد چگونه وزارت اطلاعات که حتی مطابق قوانین و در پرونده‌های امنیتی حتی ضابط دادگستری نیز محسوب نمی‌گردد و صرفا چنانچه ضابط باشد گزارشاتش مطابق تبصره م ۱۵ قانون آ. د. ک اگر موثق باشد معتبر است، پس از طی مراحل دادرسی و قطعیت حکم اعلام داشته که اقدام حسین موسویان مصداق روشن و کامل جاسوسی است.

آیا این موضوع با توجه به مراتب پیش گفته وهن دستگاه قضایی تلقی نمی‌گردد؟

آیا اعلام چنین موضوعی توسط وزارت اطلاعات بر خلاف منویات اخیر مقام معظم رهبری پیرامون “وحدت تمامی اقشار” و “جذب حداکثری” نمی‌باشد؟

بلا تردید آنانکه به قیام و قیامت اعتقادی دارند اگر چه در این دنیا پاسخ‌گو نباشند باید به اتهامات و هتک حرمت های دنیوی خود در دادگاه الهی پاسخی مناسب داشته باشد.

وکیل موسویان در انتهای جوابیه خود چنین آورده است: موکل اعلام داشته بنا بر مصالح مملکت کماکان به سکوت خود ادامه داده اما چنانچه حیثیت اینجانب مورد هتاکی قرار گیرد با شکستن سکوت خود شخصا پاسخ آقایان را خواهند داد ” تا سیه روی شود هر که در او غش باشد.”


 


عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی از ارائه طرحی به هیأت رئیسه برای استیضاح وزیر نیرو خبر داد.

سیدمحمدرضا حاجی اصغری با بیان اینکه در مجلس هشتم استیضاح وزیران مختلفی مطرح بوده که به سرانجام نرسیده است، گفت: طرح استیضاح مجید نامجو وزیر نیرو توسط کمیسیون کشاورزی آب و صنایع طبیعی به مجلس ارائه می شود و پشتوانه کار تخصصی و کارشناسی دارد.

حاجی اصغری ادامه داد: وزیر نیرو رسالتی را که برعهده یک وزیر است به خوبی انجام نداده و محورهای استیضاح در رابطه با عملکرد او شامل طولانی شدن پروژه‌ها، پایین بودن راندمان بهره‌برداری از صنایع آبی که در اختیار این وزارت است و همچنین پایین بودن راندمان تولید نیروگاه می شود.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم که با استفاده از استیضاح که ابزار نظارتی مجلس است بتوانیم به وظایف نمایندگی خود عمل کنیم.


 


تازه ترین دیدار میرحسین موسوی با جمعی از فرزندان خانواده های ایثارگران بود.  موسوی در این دیدار ضمن ترسیم آثار جنبش سبز مردم ایران، بر اتحاد و استقامت تا تحقق تغییرات مطلوب در کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار کلمه میرحسین موسوی جنبش سبز مردم ایران را موجب الفت و نزدیکی اقشار مختلف مردم به یکدیگر دانست و گفت: «راهبرد زنجیره انسانی از میدان تجریش تا میدان راه آهن در سطح ملی دنبال می شود و همه ما با تکثر آرا، عقاید و فرهنگها و قومیت ها به تدریج لکنت زبان خود را از دست می دهیم و می توانیم راحت تر با هم صحبت کنیم.»

حلقه وصل تشکلها: آزادی٬ عدالت و پاسداری از حقوق ملت

جنبش سبز زمینه آشتی ملی را فراهم  آورده است

وی در همین زمینه افزود :«تشکل های سیاسی که با سیاست های غلط از هم جدا شده بودند، به تدریج به هم نزدیکتر می شوند، با هم مذاکره می کنند و بر سر یک سفره می نشینند. آنچه نقطه وصل آنها با یکدیگر است تلاش برای آزادی، عدالت و تفاهم بر سر پاسداری از حقوق ملت است. مرزهای خودی و ناخودی به تدریج کمرنگ می شود و به جای آن تعامل و گفت و گو می نشیند. امروز به برکت یک جنبش سبز مردمی زمینه آشتی ملی، دوستی و وحدت بیش از همیشه بین فرهنگهای گوناگون، قومیت ها و شیعه و سنی و همه اقشار بوجود آمده است.»

عده ای نفع خود را در تفرقه می بینند

به نام مبارزه با جنگ نرم نفرت پراکنی می کنند

رسانه ملی را به یک رسانه تفرقه افکن یکطرفه تبدیل کرده اند

موسوی گفت :«گرچه عده ای که نفع خود را در تفرقه و شقه شقه کردن مردم می دانند با پرونده سازی و اقداماتی گسترده به نام مبارزه با جنگ نرم نفرت پراکنی را ادامه می دهند و جریانهای ناسالمی که امروز گاهی در فضای مجازی می بینیم که مقدسات را به سخره می گیرند، ریشه در این میلیاردها تومانی دارد که به عنوان جنگ سایبری و لشگر سایبری هزینه می شود. آنها می خواهند همانطور که رسانه ملی را با دخالت خود به یک رسانه تفرقه افکن یکطرفه تبدیل کرده اند فضای مجازی برآمده از جنبش سبز را با ویروس های خود آلوده کنند تا اعتماد ملت اسلامی ما از این پنجره زیبای باز شده سلب شود ولی این توطئه نیز نتیجه عکس خواهد داد.»

سیاست نامه های قدیمی هم ظلم و ویرانی ملک را قرین  هم می دانستند

نخست وزیر دوران دفاع مقدس ضمن اظهار تاسف از اینکه نظام دچار جمود، فساد و ظلم شده است، گفت: «نظام هم اکنون نمی تواند متناسب با تغییرات جهانی و تغییرات داخلی تحول لازم را در خود ایجاد کند. این موضوع طبیعی هم هست چرا که موثرترین عنصر برای تغییرات مطلوب دخالت مردم در همه امور و رعایت حق تعیین سرنوشت برای ملت و رعایت حقوق شهروندی است. حتی سیاست نامه های قدیمی هم ظلم و ویرانی ملک را با هم قرین می دانستند.»

امروز زندانهای ما از فرزندان مبارز و آزادیخواه این کشور پر شده

میرحسین گفت :«قدیم ها در کتابهای دینی خود از زندانهای منصور دوانیقی ها و هارون الرشیدها می خواندیم و امروزه زندانهای ما از فرزندان مبارز و آزادیخواه این کشور پر شده است. حتی کسانی که شاکی از اتهاماتی هستند که بر آنها وارد شده به زندان برده می شوند و تهمت زننده و دستگاههای حامی او دور از دسترس قوه قضاییه قرار می گیرند.»

رمز بازگشت نشاط به جامعه

موسوی کلیدی ترین رمز تحقق مردمسالاری را قبول آرای مردم دانست و گفت : «آرای مردم است که می تواند کشور را از بحرانی که در آن گرفتار شده ،نجات بدهد و شور و نشاط را به جامعه بازگرداند.»


 


رجبعلی مزروعی: از آ نجا که جنبش سبز یک جنبش حقوق مدنی است نگاه غالبش به مسائل داخلی کشور است اما به اقتضای شرایطی که کشورمان درآن قرار گرفته است و بدلیل سیاست خارجی تهاجمی و ماجراجویانه ای که دولت احمدی نژاد در این پنج سال پیموده و کشور را با صدور پنج قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و تشدید تحریم های اقتصادی جهانی و شبح جنگ مواجه ساخته است بناچار جنبش سبز باید نگاهش را دراین عرصه نیز بیش از پیش شفاف سازد تا تمایز راهش از اقتدارگرایان حاکم برایران معلوم گردد . هرچند رهبران جنبش سبز بمناسبت دراین باره اعلام نظر کرده اند اما به نظر می رسد که دراین باره باید عرصه گفتگو را گشوده داشت تا به جمع بندی روشن و مورد اتفاقی دراین موضوع دست یافت و آنچه در ادامه آمده است برداشتی دراین زمینه ازسوی یک عضو کوچک همراه جنبش است به امید آنکه توسط دیگران پی گرفته و تکمیل شود .

* بدیهیست که جنبش سبز به اصل آرمانی انقلاب اسلامی یعنی « استقلال » باور تام دارد و تحقق این اصل را در این می داند که مرکز ثقل تصمیم گیری دراداره امور کشور درداخل و بدون هرگونه مداخله و نفوذ خارج بوده و توسط نمایندگان واقعی مردم باشد .

* تاکید بر اصل « استقلال » به معنای بریدن از جهان و انزوا یا درافتادن با دیگران و رویایی نیست بلکه تنظیم روابط و سیاست خارجی برپایه تعامل با دیگر کشورها با هدف تامین وتضمین منافع ملی است و اصل راهنما در این باره « نه سلطه گری و نه سلطه پذیری » است . به عبارت دیگر از سه گزینه سیاست انفعالی و تسلیم پذیری ، تهاجمی و ماجراجویانه ، و فعال و تعاملی ، برگزینه سوم باور و تاکید دارد و از اینرو اجرای سیاست تنش زدایی با دیگر کشورها و اعتماد سازی در عرصه جهانی را با هدف حل بحران موجود در عرصه سیاست خارجی، تأمین و تضمین منافع ملی و رشد و توسعه کشور توصیه و تجویز می نماید .

* در رابطه با حل مشکل پرونده هسته ای نیز عبور از این دالان یعنی سیاست تنش زدایی و اعتماد سازی را ضرروی می داند . با این توجه که سیاست دستیابی به دانش و فن آوری صلح آمیز انرژی هسته ای به عنوان یک حق و در چارچوب قواعد بین المللی برای کشورمان پذیرفته شود اما احقاق این حق باید در کنار و با تأکید بر حفظ دیگر حقوق ملی نظیر استقلال، تمامیت ارضی، رشد و توسعه کشورتعقیب شود وبه هیچوجه نمی تواند و نباید دلیل و توجیهی برای بلاموضوع کردن یا نادیده گرفتن و کم بها دادن به حقوق پایه و اساسی شهروندان در داخل باشد . از آنجا که راه پیموده شده در باره این پرونده از سوی اقتدارگرایان حاکم نادرست و ماجراجویانه بوده است برگرداندن این پرونده به مسیر درست نیاز به تغییر نگاه در سیاست خارجی برپایه اصول پیشین دارد و اینکه بتوان براساس اعتماد متقابل با جامعه جهانی به حل مشکل پرداخت .

اما در موقعیت کنونی که کشورمان بدلیل عملکرد اقتدارگرایان حاکم در معرض تحریم های شدید اقتصادی و بعضا سیاسی و خطر تهاجم نظامی قرار گرفته است آشکاراست که جنبش سبز مخالف با اعمال این تحریم ها و هرگونه تهاجم نظامی به حریم سرزمینی ایران می باشد چرا که فارغ از راه پیموده شده در زمینه پرونده هسته ای ، آسیب های اصلی از ناحیه اعمال این اقدامات متوجه مردم و جنبش سبزمی شود . اعمال تحریم اقتصادی از یک سو به اقشار متوسط جامعه که نیروی اصلی و پیش برنده جنبش سبز است آسیب جدی می رساند و از سوی دیگر راه را برای سود جویی و رانت خواری اقتصادی نهاد های نظامی و امنیتی که دست بالایی دردلالی و قاچاق دارند ، هموارتر می کند . هرگونه تهاجم نظامی نیز بهترین بهانه است تا جناح حاکم ته مانده آزادیها را جمع کند و سرکوب کامل مخالفان و منتقدان وضع موجود و جنبش سبزرا عملیاتی نماید ضمن اینکه تهاجم نظامی می تواند بهانه و توجیهی شود برای همه ناکارآمدی ها و بی کفایتی های دولت احمدی نژاد در اداره امور کشور، و به سادگی مطالبات مدنی و دموکراتیک ملت ایران در قالب جنبش سبز را تحت الشعاع قرار داده وبه حاشیه ببرد. علاوه بر این با توجه به ماهیت ملی و استقلال طلبانه جنبش سبز در صورت تهاجم نظامی دفاع از تمامیت ارضی کشور کانون اهتمامات جنبش سبز قرار خواهد گرفت.

* در تاریخ معاصرایران هرگاه جنبشی اجتماعی برای دستیابی به مردمسالاری و حقوق مدنی شکل گرفته و حتی به پبروزی رسیده است سوگمندانه با مداخله قدرت های خارجی به سرانجام نرسیده و ناکام مانده است . کودتادی ۲۸ مرداد و ساقط کردن حکومت ملی دکتر مصدق و تحمیل ۸ سال جنگ پس از پیروزی انقلاب اسلامی دو نمونه آخر از اینگونه مداخلات است که دموکراسی خواهی مردم ما را ناتمام گذاشت . در شرایط کنونی نیز این خطر احساس می شود که در یک عملیات دو سویه از سوی جنگ طلبان اقتدارگرای داخلی و خارجی جنبش سبز مردم ایران در میانه راه فدا شود و راه به سرانجام نبرد . ازاینرو این جنبش افراد و گروههایی را که درداخل و خارج ایران بر طبل تحریم و جنگ می کوبند دو روی یک سکه و در تقابل با جنبش سبز ارزیابی می کند .

* جنبش سبز ریشه عمیق در تاریخ و فرهنگ مردم ایران دارد و برپایه شرایط و مقتضیات کاملا داخلی اما با درک و فهم تحولات جهانی و درانطباق با آن شکل گرفته و برای دستیابی به « دموکراسی در داخل و صلح در جهان » به پیش می رود و بدیهیست که از همه دموکراسی خواهان و صلح طلبان جهان انتظار دارد که یاریگر این جنبش بوده وبا هرگونه جنگ طلبی از سوی قدرت های خارجی علیه ایران به مخالفت برخیزند . پیروزی جنبش سبز درایران نه تنها دموکراسی را برای مردم ایران به ارمغان می آورد بلکه پیام آور صلح و آرامش برای جهان خواهد بود و یکی از شروط تحقق این پیروزی عدم مداخله خارجی در امور داخلی ایران است.

منبع: نوروز


 


پس از پنج روز که از بازگشت محمد نوری زاد ،مستندساز و روزنامه نگار به زندان اوین می گذرد ،خانواده وی همچنان از او بی خبرند و نمی دانند که در کدام بند نگه داری می شود

همسر نوری زاد  در گفت و گو با خبرنگار  کلمه ضمن بیان این موضوع گفت: دوشنبه  پس از پنج روز بی خبری از آقای نوری زاد به زندان اوین مراجعه کردیم تا شاید بتوانیم ایشان را ببینیم اما متاسفانه هیچ خبری از ایشان در دست نبود. به نظر می رسد در این مرحله که ایشان دوره ی محکومیت خود را سپری می کنند، نباید نیاز به بازجویی و نوازش مجدد داشته باشد و باید تاکنون از حال ایشان باخبر می شدیم.

خانم نوری زاد افزود : اطلاع از مکانی که یک زندانی در آن به سر می برد کمترین حق خانواده اش است. اما دریغ! اینگونه برخورد با هیچ یک از موازین شناخته شده ی انسانی- شرعی و قانونی سنخیت ندارد. ما همچنان در انتظار خبری از نوری زاد به سر می بریم و امیدواریم مسوولان زندان اجازه بدهند با ما تماس تلفنی بگیرد.

محمد نوری زاد، چهارشنبه گذشته، در پی تماس ماموران امنیتی خود را به زندان اوین معرفی کرد.

نوری‌زاد پیش از این به دلیل نوشتن نامه‌های سرگشاده به رهبری، پنج ماه را در زندان اوین تهران گذرانده و از سوی دادگاه تجدیدنظر به به سه سال و نیم حبس و پنجاه ضربه شلاق محکوم شده است.

به گفته خانواده نوری زاد مقام‌های امنیتی در تماس برای احضار او، از دلایل بازگشتش به زندان، سخنی به میان نیاورده‌اند.

محمد نوری‌زاد کارگردان، فیلمنامه‌نویس و روزنامه‌نگار ، دارای مدرک مهندسی برق ازدانشگاه علم وصنعت و مدرک درجه یک هنری (معادل دکترا) است. او فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۵۹ با پیوستن به گروه فیلم‌سازی جهادسازندگی و برنامه روایت فتح مرتضی آوینی آغاز کرد.


 


حسام ترمسی از جمله بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات است که در تیرماه سال گذشته بازداشت شد. وی به اتهام شرکت در اعتراض‌های بعد از انتخابات به یک سال زندان محکوم شد که بعد از گذراندن یازده ماه اردیبهشت ماه از زندان آزاد شد. اما به فاصله کوتاهی بعد از آزادی از ناراحتی های شدید جسمی و عصبی در رنج است که دکتر معالج حسام معتقد است که مشکل کنونی وی از دوره زندانش می باشد. وی هم اکنون در شرایط نامناسب جسمی بسر می برد و خانواده وی بشدت نگران وضعیت جسمی فرزندنشان هستند.

به همین مناسبت “جرس” با آقای حمید ترمسی پدر حسام در خصوص وضعیت وخیم جسمانی وی و علل آن به گفتگو پرداخته که در پی می آید:

آیا می توانید در خصوص آخرین وضعیت جسمانی پسرتان توضیحی بدهید؟

حدود دوماه است که پسرم بعد از گذراندن یازده ماه در زندان تحت بدترین شرایط آزاد شده است، اما با توجه به شرایط نامناسب زندان و عدم رسیدگی به زندانیان سیاسی پسرم دچار بیماری شده است. از زمانی که از زندان آزاد شد احساس ناراحتی می کرد و از درد کلیه و کمر شکایت می کرد و ناراحتی عصبی داشت که همه به خاطر شرایطی سختی بود که در زندان تحمل کرده بود. جمعه هفته پیش هم تب و لرز شدیدی کرد که ایشان را به درمانگاه منتقل کردیم و در آنجا تشخیص دادند که کبد ایشان دچار مشکل شده است که گفتند به خاطر قرص های اعصابی است که مصرف می کند. از آنجا ایشان را به بیمارستان امام خمینی منتقل کردیم اما همچنان حالش بد بود بعد از اینکه ایشان را به خانه آوردیم دو شب پیش حالش بد شد و تمام بدنش متورم شد. بعد از دوندگی فراوان توانستیم ایشان را در بیمارستان عرفان بستری کنیم و همه این دردها و نارحتی ها، عوارض شرایط نامناسب در زندان است.

در میان صحبتهایتان به شرایط سختی که پسرتان در زندان تحمل کردند اشاره کردید ، می توانید کمی بیشتر توضیح دهید؟

در چهل و شش روز اول دستگیری پسرم را بشدت شکنجه کردند و هر روز مورد ضرب و شتم قرارش می دادند. این ضرب و شتم در حالی صورت می گرفت که ایشان در زندان نبودند و در یکی از باغها نگهداری می شد و شکنجه جسمی و روحی می شد. فحش های ناموسی و تحقیرآمیز به یک جوان بیست ساله می دادند. بعد از این چهل و شش روز شکنجه زمانیکه پسرم را به زندان اوین بردند مسئولین اوین ایشان را تحویل نمی گرفت و می گفتند این در حال مردن است و دکترای زندان اوین گفتند از این آقایانی که ایشان را آورده اند تعهد بگیرید که اگر اتفاقی برای ایشان افتاد بعهده خودشان است. بعد از آن هم در زندان هر مشکل و ناراحتی که پیدا می کرد ایشان را پیش دکتر نمی بردند تمام این فشارها باعث شد که پسرم اعصابش ناراحت شود و مجبور به استفاده از قرص های اعصاب شود. چند مدت پیش هم که چند نفر از زندانیان کرد را اعدام کردند چنان در روحیه پسرم تاثیر گذاشت که گریه می کرد و می گفت من با اینها هم زندانی بودم به چه گناهی اعدام شدند؟ و مدام می گفت این بچه ها اینقدر پاک و معصوم بودند که نمی فهمم به چه جرمی اعدام شده اند؟ و تمام این مسائل روی روحیه اش اثر گذاشت حتی ما که عمری گذرانده ایم وقتی این اخبار را می شنویم حالمان بد می شود که فرزندان نجیب و بی گناه را فقط به جرم حرف زدن اعدام می کنند. نتیجه اش اینکه الان پسرم با وضعیت وخیم جسمانی روی تخت بیمارستان افتاده که تمام این ناراحتیها پیش درآمد شرایط سخت زندان است.

پسرتان چه مدت در زندان بودند؟

در ابتدا حسام به ۲۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد که بعد از آن آقای رایگانی وکیل زندانیان جنبش سبز وکالت ایشان را بر عهده گرفتند و در دادگاه محکومیت ایشان را به دوازده ماه تقلیل دادند شب عید قرار بود که پسرم را آزاد کنند اما به دلیل اعتصابات زندانیان در اعتراض به شرایط نامناسب زندان ایشان را آزاد نکردند که همین مسئله بر روی روحیه اش اثر گذاشت. از این مدت زندان هم فقط یکماه آن تخفیف داده شد و در تمام این مدت که پسرم زندانی بود همسرم هرروز یا در زندان یا در دادسرای اوین پیگیر وضعیت ایشان بود که به خاطر همین دوندگی ها مجبور شد تا بازنشستگی اجباری بگیرد تا پیگیر وضعیت حسام باشد.

به عنوان آخرین سوال شما چه نهادی را مسئول وضعیت وخیم جسمانی پسرتان می دانید؟

من تمام زندگی ام را صرف مبارزه با بی عدالتی کرده ام و حرفم را می زنم و هیچ مشکلی برای بازگو کردن بلاهایی که به سر پسرم در زندان افتاده ندارم چون معتقدم که انسان جاودان نیست پس بهتر است در این مدت زندگی زیر بار زور نرود و با شجاعت واقعیت را بگوید، اما مسئله این است که رئیس قوه قضاییه و دیگر مسئولین همه می دانند چه اتفاقاتی در زندانها به سر فرزندان ما می آید. اما هیچ مرجعی مسئولیت این اتفاقات را بعهده نمی گیرد و پاسخی نمی دهند و مدام به مردم دروغ می گویند. حقوق اولیه زندانیان در زندان رعایت نمی شود و هر چقدر هم که این نقض حقوق زندانیان را بگوییم ترتیب اثری داده نمی شود حتی اگر فردی از خودشان هم به زندان بیافتد حقوق آن را هم رعایت نمی کنند. اولین حقوق انسانی، آزادی بیان است که همین مسئله نه تنها در زندان بلکه در خارج از زندان هم رعایت نمی شود. پسر من فقط یکی از افرادی است که این بلاها بر سرش آمده خیلی از افراد هستند که من و شما خبر نداریم.


 


حامد بهداد در یادداشتی که در یکی از هفته نامه ها منتشر شده است به تمجید از ربنای استاد شجریان پرداخته است .

به گزارش پارس توریسم، بهداد در یادداشت خود که در هفته نامه پیک سبز منتشرشده نوشته است :امروز به این فکر می کردم که چرا خاطره های مااز رمضان مدام کم می شود .

مگر می شود ماه رمضان را بدون صدای ربنا سر کرد .چه طور دلشان می آید که چنین کاری راانجام دهند؟خیلی دلم می خواهد بدانم که آیا این افطار به دل خودشان می چسبد وقتی تلویزیون یا رادیو را روشن می کنند و صدای ربنا از آن نمی آید .مگر آنها که پخش ربنا را ممنوع کرده اند خودشان غیر از ما هستند که می توانند ماه رمضان بدون ربنا داشته باشند؟!آیا آن روزه ،روزه می شود که با دل خوش ورغبت و رضایت نباشد ؟مگر آن ضیافت الهی که می گویند چگونه تدارک دیده می شود ؟ما با همین صدای اذان موذن زاده اردبیلی ،صدای ربنای شجریان و خاطرات شیرینی که داریم با میل روزه می گیریم وبا میل سر سفره افظار می نشینیم .

به گزارش پارس توریسم ،بهداد درادامه یادداشت خود نوشته است :حالا دل تک تک ما پر است از این اتفاق. کدام مصلحت مهم تر است از دل مومنانی که خوشند به این خاطرات و این نغمه های روحانی و جوانانی که بااین صداهای دلنشین و جاودانه جذب می شوند . ما صدای ربنا رادر موبایل هایمان داریم .وقت افطار که می شود پای سفره افطار می نشینیم صدای تلویزیون را می بندیم و با صدای ربنا صبر می کنیم تا وقت افطار برسد.


 


سید حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران که از فروردین ماه سال جاری جهت اجرای حکم یک سال زندان به اوین فراخوانده شده بود، همچنان از حقوق یک زندانی محروم است.

به گزارش تحول سبز، حسین مرعشی از فروردین ماه تا کنون تنها ۵ روز به مرخصی آمده است ، و ماه اول در زندان را بجای بند عمومی در ۲۰۹ و ۳۵۰ سپری می کرد.این در حالی است که طبق نص صریح قانون ، زندانی که دوران محکومیتش را می گذراند بعد از گذشت یک ماه می تواند ماهانه ۵ روز در مرخصی باشد و همچنین باید از حد اقل هفته ای یکبار ملاقات حضوری با خانواده به مدت حداقل ۲۰ دقیقه برخوردار باشد.

معاون رییس جمهور اصلاحات ، ملاقات هایی کابینی که به سختی به ۱۵ دقیقه میرسد دارد و از حق تماس تلفنی هم محروم است.


 


میرباقری امروز  به صورت رسمی با حضور مراسم تودیع و معارفه معاونت سیما جای خود را به دارابی داد.

به گزارش کلمه وی پیش از ترک رسمی این پست آخرین مواضع صدا و سیما پیرامون پخش نشدن ربنای استاد شجریان را اعلام  کرد.

معاون سابق سیما درباره پخش ربنا با صدای محمدرضا شجریان از صداوسیما در ماه مبارک رمضان گفته است: شجریان به خاطر مواضع ضد انقلابی خود دیگر صلاحیت کافی برای حضور در قلب مردم را ندارد.

به گزارش  فارس، مرتضی میرباقری شب گذشته در حاشیه بازدید از پشت صحنه مجموعه تلویزیونی «نون و ریحون» که هر شب از شبکه تهران پخش می‌شود، درباره مواضع صداوسیما در مقابل پخش ربنای شجریان از سیما در جمع خبرنگاران گفت: آقای شجریان به خاطر مواضع ضد انقلابی و مواضع بدی که علیه مردم کشور خود گرفته دیگر صلاحیت‌های کافی برای حضور در قلب مردم را ندارد و خودش وجهه خود را مخدوش کرده است.

وی گفت: ما امیدوار هستیم که همچنان تا فرصت باقی است، ایشان برگردند و به تبع آن نظام هم دست لطف خود را به سر ایشان بکشد.

میرباقری توضیح نداد پس از اینکه  به مردم ابلاغ شد شجریان صلاحیت حضور در قلبشان را ندارد چه اقداماتی در این زمینه باید از سوی مردم صورت گیرد.


 


هشت شعبه سازمان دانش‌آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) با انتشار بیانیه‌ای مشترک، ضمن اعتراض به بازداشت حسن اسدی‌زیدآبادی و علی جمالی، دو عضو شورای مرکزی آن تشکل، اعلام کردند که بازداشت و فشار بر اعضا و ارکان سازمان، خللی در فعالیت‌های این تشکل ایجاد نمی‌کند.

به گزارش ادوارنیوز، در قسمتی از این بیانیه آمده است: “سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی (ادوار تحکیم وحدت)، ضمن محکوم نمودن بازداشت خودسرانه و خلاف قاعده و قانون اعضای این سازمان، نسبت به تداوم رویه کنونی از سوی حاکمیت اعلام می‌دارد که خاموش کردن صدای اعتراض و به انفعال کشاندن فعالان مدنی و معترضان به وضع موجود خیال خامی است که نتیجه‌ای جز دور شدن حاکمیت از حقیقت جامعه ایران نخواهد داشت. ادوار تحکیم وحدت زنده است و همچون گلویی است رسا برای برآوردن فریاد اعتراض به ظلم مضاعف حاکمیت بر مردم ایران.”

متن کامل بیانیه ادوار تحکیم وحدت، به شرح زیر است:

با گذشت بیش از یک سال از کودتای ننگین بیست و دوم خرداد هشتاد و هشت این‌گونه به نظر می رسد که حاکمیت سراسر نظامی-امنیتی شده فعلی، هنوز تصمیمی برای بازگشت به مسیر عقلانی نگرفته است. قصه پر غصه ما و این حاکمیت ماجراجو، اکنون به داستانی ملالت بار می‌ماند که شرح آن تکرار سرنوشت تلخ آزادی خواهی ملت در صد سال گذشته و قشری‌گری و کج فهمی حکومت است.

حکومتی که زندان‌اش دانشگاه است و دانشگاه‌اش پادگان، پادگان‌اش بنگاه بورس بازی و زد وبندهای اقتصادی است و بازارهای مالی و تجاری‌اش در تسخیر چاکران و ملازمان بارگاه؛ امنیت‌اش آسایش ناکسان است و آزادی‌اش رهایی فاسدان، بصیرت‌اش تملق چاپلوسان است و اصول‌گرایی اش شعارهای توخالی ودروغ. عدالت‌اش چپاول ثروت‌های نفتی ملت است و پیشرفت‌اش تعطیلی صنایع وکارخانجات، بیکاری و اعتیاد زنان و مردان، مکتب اسلامی‌اش در خواهرخواندگی طالبان است و ایران‌گرایی‌اش گره خورده با لاف زنی‌ها و گزافه‌گویی‌ها.

آری امروز آن‌چه بر زنان و مردان این دیار می رود تبلور حقیقت نظام‌هایی است که شرح حال آن‌ها تنها در رمان‌ها و داستان‌های تخیلی آمده است. نظام‌هایی همانند حکومت‌های ایدئولوژیک بلوک شرق که هیچ نداشتند جز دستگاه‌های امنیتی عریض و طویل و آن‌ها نیز جز پرونده‌سازی و جستجو در احوال شخصی افراد و محک زدن میزان وفاداری‌شان به حکومت، کار دیگری نمی‌کردند. نظام هایی که بازداشت منتقدان و معترضان به خود را مهرورزی می‌نامیدند و تزریق ترس وایجاد فضای رعب در جامعه خویش را اقناع مخالفان می‌دانستند و اعتراف‌گیری از مخالفان در دادگاه‌ها با شکنجه‌های جسمی و روحی را، سند افتخار خویش می‌دانستند. با جعل آمار و وارونه نشان دادن حقایق به فریب افکار عمومی می‌پرداختند و حتی دروغ‌های خویش را باور می کردند که اوضاع بروفق مراد است و ایام به کام!

در آغاز هفته اما تعدادی از نیروهای امنیتی دوتن از اعضای شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی (ادوار تحکیم وحدت) را ربوده و بی‌هیچ دلیل موجهی به مکانی نامعلوم منتقل نموده‌اند. از حواشی امر پیداست که جرم دوستان ما نیت حضور – ونه حضور – در منزل دبیرکل دربند سازمان، دکتر زید آبادی به قصد دلجویی از خانواده رنج دیده ایشان بوده است. علی جمالی و حسن اسدی ‌زید آبادی به بند کشیده شدند تا حتی مجال هم‌دردی با خانواده دوستانشان نیز از آنها ستانده شود، تا شاید خیال متوهمانه حاکمیت از شکل گیری کوچک‌ترین تجمع مخالفانش آسوده گردد و جماعتی از معترضین به کردار و اعمال حکومت، مرعوب گردند.

اما زهی خیال باطل! همان‌گونه که بارها گفته‌ایم دیر زمانی است تئوری النصر بالرعب در کوره آتشین اراده ما برای تغییر، ذوب شده است و ما نیز در کنار ملت شجاع ایران هیچ ترسی از به بند کشیده شدن و هزینه دادن بر سر خواست‌های به حق مردم نداریم.

نهادهای امنیتی تصور می‌کنند که با بازداشت اعضا و فشار بیشتر بر ارکان سازمان، قادرند در فعالیت‌های این تشکل برای ایجاد و بسط دموکراسی و حقوق‌بشر و پیگیری مطالبات مردم، خلل وارد کنند، اما از این نکته غافل‌اند که این روش پیش‌آزموده که بارها و بارها در طی سالیان گذشته در قبال سازمان دانش‌آموختگان اعمال شده است، نصیبی جز شکست نداشته، که اگر قرار بود این روش‌های سرکوب‌گرانه راهی به موفقیت داشته باشد، می‌بایست بازداشت، احضار و فشار بر اعضای شورای مرکزی و شعب استانی سازمان، باعث توقف فعالیت‌ها می‌شد. اما آن‌چه که شاهد بودیم انسجام روزافزون همه ارکان سازمان و فعالیت‌های اعضا در کنار دیگر احزاب و تشکل‌های حامی حقوق مردم، بوده است.

سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) بدین‌وسیله ضمن محکوم نمودن بازداشت خودسرانه و خلاف قاعده و قانون اعضای این سازمان نسبت به تداوم رویه کنونی از سوی حاکمیت اعلام می‌دارد که خاموش کردن صدای اعتراض و به انفعال کشاندن فعالان مدنی و معترضان به وضع موجود خیال خامی است که نتیجه‌ای جز دور شدن حاکمیت از حقیقت جامعه ایران نخواهد داشت. ادوار تحکیم وحدت زنده است و همچون گلویی است رسا برای برآوردن فریاد اعتراض به ظلم مضاعف حاکمیت بر مردم ایران.

زهری بی پاد زهرم…

ابلها مردا!

عدوی تو نیستم من

انکار توام…

ادوار تحکیم وحدت، شعبه های آذربایجان غربی، اصفهان، بوشهر، خراسان، زنجان، کرمانشاه، گیلان و همدان


 


سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: اصولا سلاح‌هایی که ایران تولید می‌کند و دارای توانایی بالایی است در جهت ثبات امنیت منطقه و جلوگیری از هرگونه تعرض است.

رامین مهمانپرست در ابتدای نشست هفتگی خود ضمن تبریک میلاد امام حسن مجتبی و هفته دولت سوخت‌گذاری راکتور اتمی نیروگاه بوشهر را به خبرنگاران و ملت ایران تبریک گفت.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مقامات آمریکا گفته‌اند، سلاح‌هایی که ایران تولید می‌کند تهدیدی برای منطقه است، گفت: آنهایی که این حرف را می‌زنند برداشت درستی ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: اصولا سلاح‌هایی که ایران تولید می‌کند و دارای توانایی بالایی است در جهت ثبات امنیت منطقه و جلوگیری از هرگونه تعرض است.

مهمانپرست ادامه داد: کشورهایی که توانایی دفاعی آنها افزایش پیدا می‌کند باعث می‌شود در برابر تهدیدها بایستد و این برای برقراری ثبات و امنیت منطقه موثر است.

سخنگوی وزارت خارجه در رابطه با مذاکرات گروه وین و اینکه آیا ترکیه و برزیل که در بیانیه تهران نقش اصلی داشتند، در این مذاکرات هم حضور خواهند داشت یا خیر گفت: بحث ایران و گروه وین در رابطه با مبادله سوخت است که در چارچوب بیانیه تهران خواهد بود، نقش جدی ترکیه و برزیل و حضور این دو کشور می‌تواند مفید باشد.

دستیار ارشد وزیر امور خارجه درباره نمایندگان انتصابی رئیس‌جمهوری در منطقه و اینکه آیا نقش آنها با دستگاه دیپلماسی تعاملی است یا خیر تصریح کرد: این مسأله نشان‌دهنده اوج توجه دستگاه اجرایی کشور در موضوعات مهمی است که برای ما حساسیت دارد و با توجه به حساسیت بیشتر رئیس‌جمهور، دستگاه سیاست خارجی این مساله را گام مثبتی را تلقی می‌کند.

مهمانپرست در مورد سرنوشت امام موسی صدر و تلاش‌هایی که باید برای مشخص شدن سرنوشت این روحانی شیعه صورت بگیرد نیز گفت: مسأله امام موسی صدر همچنان مهم است و فکر می‌کنیم همه باید تلاش کنند سرنوشت ایشان مشخص شود.

وی افزود: رابطه ما و کشور لیبی در چارچوب‌های مشخص شده پیگیری می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره زمان دیدار با گروه وین و مذاکرات خانم اشتون و جلیلی گفت: زمان مذاکرات با گروه وین هنوز قطعی نشده و زمان مذاکره آقای جلیلی و خانم اشتون هم قطعی نشده است، ولی ما اعلام آمادگی کرده‌ایم و زمینه‌ها آماده است.

مهمانپرست با اشاره به تاریخ اواخر سپتامبر و یا اوایل اکتبر متذکر شد: این مذاکرات در تاریخ‌های یاد شده باید مورد توافق قرار بگیرد.

مهمانپرست درپاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه غربی‌ها گفته‌اند با توجه به سوخت‌گذاری در نیروگاه بوشهر ایران نیاز به غنی‌سازی ندارد، گفت: مطرح کردن اینکه با راه افتادن نیروگاه بوشهر نیازی به غنی‌سازی نیست، جای تعجب دارد زیرا با راه افتادن این نیروگاه‌ها نیازی به غنی‌سازی حتما به‌وجود می‌آید.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به برنامه‌های بلند مدت ایران برای تامین برق هسته‌ای و انجام کارهای تحقیقاتی و پزشکی، اضافه کرد: ظرفیت تولید برق ما باید به بیست برابر ظرفیت نیروگاه بوشهر برسد و بنابراین برای تعیین سوخت آن باید برنامه‌ریزی داشته باشیم.

مهمانپرست در پاسخ به اینکه اوباما در مورد مذاکره با رئیس‌جمهور ایران زیر قولش زده است، گفت: جناب آقای رئیس‌جمهور طبق برنامه‌های بررسی شده در مجمع عمومی سازمان ملل حضور پیدا می‌کنند، اما برنامه‌های آقای اوباما را باید از طرف خودش بپرسیم.

سخنگوی وزارت خارجه در رابطه با تحویل موشک‌های اس ۳۰۰ از روسیه، گفت: در رابطه با امکانات دفاعی مورد نیاز کشور همانطور که این روزها شاهد آن بوده‌ایم توانایی دفاعی ما در حال افزایش است، اما در مورد قراردادهای ما با روسیه از جمله در مورد موشک‌های اس ۳۰۰ امیدواریم با اجرای تعهدات و گسترش هر چه بیشتر روابط با آنها با توجه به تعهداتی که دارند همکاری کنیم.

مهمانپرست همچنین درباره اینکه آیا ایران با کشورهای دیگری غیر از روسیه وارد مذاکره برای ساخت نیروگاه هسته‌ای خواهد شد یا خیر گفت: ما اعلام کرده‌ایم در پروژه‌های تولید برق اتمی، کشورهایی که آمادگی داشته باشند می‌توانند در یک رقابت بین‌المللی وارد این بازار جذاب شوند.

رامین مهمانپرست درباره موضع وزارت خارجه در رابطه با اتهام جاسوسی آقای موسویان گفت: بحث جناب آقای موسویان یک بحث قضایی است و ما اظهارنظر خاصی در این‌باره نداریم و دستگاه‌های امنیتی و قوه قضاییه این مسأله را بررسی می‌کند.

مهمانپرست در خصوص تقاضا‌های مکرر ملاقات سفیر انگلیس که با مخالفت علمای ایران مواجه شده است،گفت: دلیل این امر روشن است.

به خاطر مداخلاتی که انگلیس در امور داخلی کشور ما داشته است این طبیعی است که مقامات و علمای ما با انها مذاکره نمی‌کنند و اگر دولت انگلستان می‌خواهد که این رویه تغییر کند، باید در گفتار و رفتار خود تجدید نظر کند و عملکردها و اظهار نظرهای آنها اصلاح شود وقتی که آنها اصرار دارند علیه کشور ما قدم بردارند این اتفاقات می‌افتد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره پرونده مربوط به بهرامی که به گفته رسانه‌های هلندی تابعیت هلندی ایرانی دارد و در ناآرامی‌های عاشورای سال گذشته بازداشت شده است گفت: درباره پرونده‌هایی که افرادی غیر از تابعیت ایرانی تابعیت کشور دیگری را قبول کرده‌اند، چون ما تابعیت مضاعف را قبول نداریم آنها را ایرانی می‌دانیم و قوه قضاییه هم مثل شهروند عادی پرونده آنها را بررسی می‌کند.

مهمانپرست مسأله فاجعه سیل پاکستان و اقداماتی که ایران در این باره انجام داده‌است،‌گفت: فاجعه‌ای که در پاکستان اتفاق افتاده است ابعاد وسیعی دارد،حدود دو میلیون نفر از خواهران و برادران ما دچار مشکل شده‌اند و غیر از اینکه جمهوری اسلامی کاروان‌های کمکی فرستاده است، اقدامات دیگری نیز از قبیل مطرح ‌کردن در سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان اکو، این موضوع را پیگیری کرده است. در این باره مردم باید یک بسیج عمومی داشته باشد و در سفرهایی که مقامات پاکستانی به ایران کرده‌اند از جمله در مورد مذاکرات وزیر کشور پاکستان هیاتی به این کشور اعزام شده و انشاء‌الله مردم و علمای ما با یک بسیج عمومی به برادران و خواهران خود کمک خواهند کرد.
مهمانپرست در پاسخ به سوالی مبنی بر انتصاب گالانت به سمت ریاست ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی،گفت: اینکه فردی جنایتکار وقصاب جنگ ۲۲ روزه غزه را به‌عنوان رئیس ستاد مشترک ارتش انتخاب می‌کنند هشدار به ایران نیست، بلکه هشدار به بشریت است و باید به حال کشورهای مدعی حقوق بشر تاسف خورد که هیچ اقدامی نمی‌کنند.

مهمانپرست همچنین در واکنش به اظهارات جوبایرن درباره دخالت‌های خارجی در امور عراق گفت: اظهارات بایرن اظهار درستی است و ما هم می‌خواهیم آمریکایی‌ها از دخالت امور عراق دست بکشند چرا که احزاب داخل عراق می‌توانند با رایزنی‌ها در تشکیل دولت اقدام کنند.

رامین مهمانپرست درباره تشکیل نیروی امنیتی مشترک ایران و پاکستان گفت: ما و پاکستان در منطقه مرزی خود دچار مشکلاتی هستیم و این مشکلات مربوط به گروه‌های تروریستی است که با کمک سایر کشورها اقدام به برهم زدن امنیت منطقه می‌کنند.

وی افزود: ما باید کار مشترکی انجام دهیم و با رایزنی‌های دایم فعالیت‌های گروهای تروریستی را خنثی کنیم.

سخنگوی امور وزارت خارجه درباره مذاکرات سازش محمود عباس نیز گفت: در رابطه با حل مشکلات بحران‌های خاورمیانه همه باید تلاش کنند ریشه‌ها را برطرف کند اما درباره اینکه این مذاکرات سازش به جائی می‌سدیاخیر، ما معتقدیم این مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد چون تا وقتی که مردم فلسطین آواره هستندو مردم کشورهای دیگری در آن جا ساکن شده‌اند مشکلی حل نمی‌شود.

مهمانپرست با اشاره به پیشنهاد‌های ایران در این باره اظهار داشت: ما پیشنهاد خود را در این ارتباط بارها اعلام کرده‌ایم، باید فلسطینی‌ها به کشورشان برگردند و آنهایی که از جای دیگری آمدند به سرزمین اصلی خود بازگردند و سپس انتخابات آزاد برگزار شود در این صورت فکر می‌کنیم، مشکلات حل می‌شود.

کد مطلب :


 


در پی بی جواب ماندن در خواست های مکرر فخر السادات محتشمی پور از دادستان تهران برای  آگاهی از وضعیت سید مصطفی تاجزاده وی  نامه ای به  رییس دستگاه قضایی نوشت و تاکید کرد: از آن جا که دادستان منتصب شما، که قرار بود بدنامی و سوء سابقه دادستان معزول را جبران کند، طی این ده روز به رغم مکاتبات و پیگیری های اینجانب زحمت هیچ گونه اطلاع رسانی از وضعیت همسرم را به خود نداده است. این در حالی است که همسرم به تازگی عمل جراحی دیسک کمر داشته و نیاز به مراقبت ویژه و اقدامات تشخیصی درمانی متعاقب آن را دارد، نگارش این نامه ضرورت پیدا کرد.

به گزارش کلمه متن کامل نامه  محتشمی پور به آملی لاریجانی به شرح زیر است:

جناب آقای صادق لاریجانی

رئیس محترم قوه قضائیه

سلام علیکم

مستحضرید که همسر عزیزم سید مصطفی تاجزاده به دنبال شکایت حقوقی از فردی موسوم به مشفق و همکاران کودتاگرش، به همراه چندتن دیگر از امضاء کنندگان این شکایت نامه به زندان بازخوانده شده است. از آن جا که دلیل این احضار اتمام مرخصی بیان شده ایشان باید پس از زمان کوتاهی به بند عمومی منتقل شوند که متأسفانه پیگیری های خانواده نشانگر عدم انتقال است و از آن بدتر در بی اطلاعی نگاه داشتن خانواده از محل و شرایط نگهداری ایشان است که عواقب بعدی را به دنبال خواهد داشت.

از آن جا که دادستان منتصب شما، که قرار بود بدنامی و سوء سابقه دادستان معزول را جبران کند، طی این ده روز به رغم مکاتبات و پیگیری های اینجانب زحمت هیچ گونه اطلاع رسانی از وضعیت همسرم را به خود نداده است. این در حالی است که همسرم به تازگی عمل جراحی دیسک کمر داشته و نیاز به مراقبت ویژه و اقدامات تشخیصی درمانی متعاقب آن را دارد، نگارش این نامه ضرورت پیدا کرد.

متأسفم که برای درخواست ساده ای چون تماس تلفنی، گرفتن اطلاعات اولیه از محل و شرایط نگهداری و ملاقات حضوری که از حقوق اولیه هر زندانی، چه رسد به زندانیان سیاسی و فرزندان صادق و خدوم امام و انقلاب و کشور و مردم است، باید مصدع اوقات قاضی القضات شویم اما نگرانی ها و دلمشغولی های ناشی از تحرکات اخیر روزنامه دولتی ارگان کودتاگران نظامی که درعین حال تأیید کننده اعترافات سردار مشفق بوده است، موجب شد علاج واقعه را قبل از وقوع از دستگاه مسئول طلب کرده و مسئولیت هرگونه صدمه و لطمه احتمالی به جسم و جان این فرزند عزیز و غیور ملت را متوجه فوه مستقل قضائیه و شخص قاضی القضات کنیم.

بدیهی است برای رفع نگرانی های موجود ملاقات همسرم با خانواده در اسرع وقت ضروری می نماید.

فخرالسادات محتشمی پور

۳/۶/۱۳۸۹ برابر با سیزدهم رمضان المبارک


 


مردم همانها هستند که دست  خدا با آنهاست

جعی از زنان قرآن پژوه  به مناسبت ماه مبارک رمضان ماه نزول قران و خودسازی در دیداری با خانم دکتر زهرا رهنورد  دیدار و گفتگو کردند.

در این نشست، زنان قرآن پژوه به  بررسی  زمینه های مختلف تاثیر گذاری قرآن مجید و آموزه های قرآنی بر روابط اجتماعی و انسانی در یک جامعه پرداختند و در ادامه ارتباط این آموزهای دینی با جنبش سبز، مورد بحث و امعان نظر قرار گرفت.

دکتر رهنورد  در این دیدار در سخنانی  ضمن تبریک  ماه مبارک رمضان و میلاد امام حسن مجتبی اظهار امیدواری کرد در پایان این ماه مبارک تاثیر روزه داری را بر رفتار حاکمان در عمل مشاهده کنیم.

به گزارش خبرنگار کلمه رهنورد در ادامه خطاب به خانم های قرآن پژوه گفت: جنبش سبز جنبشی متکثر است و این تکثر را  ما در درجه اول از آموزه های قرآن دریافت می کنیم که می فرماید: لااکراه فی الدین، در دین اکراه وجود ندارد یا وقتی می فرماید هر کس را به اندازه توانائیش مکلف می کنیم. یعنی هرفردی به اندازه شناخت و توانائیش مکلف است و این بدان معناست که در کنار ایات و آموزه های دیگر اسلامی و قرآنی هرگونه اجباری مخالف آموزه های دینی است و ما با الهام از همین آموزه ها تنوع و تکثر را معنا می کنیم. مهم اینست که بتوانیم مطالعات قرآنی خود را در عمل پیاده کنیم نه اینکه بنابر میل و تعصب های خودمان با انسان های دیگر روبرو شویم.

این استاد دانشگاه وقرآن پژوه کشور در ادامه گفت: در قرآن کریم واژه های خدا ومردم، آغاز و انجام چیدمان قرآنی است. همین نکته اهمیت مردم، نقش و جایگاه مردم را مطرح می کند مردم همانهایی هستند که دست خدا با آنهاست، حامی آنها خداست (یدالله مع الجماعه) آنگاه شما می بینید حاکمیتی که ادعای دین ودینداری دارد چگونه جمعیت های میلیونی را در خیابان سرکوب می کند و فرزندان مردم را در زندان ها شکنجه و اعدام می کند و یا با لایحه من در آوردی بنام لایحه حمایت از خانواده کمر به انهدام خانواده های این ملت می بندد. آنقدر به مردان در این لایحه حمایت از خانواده اهانت شده که گویی مردان کشور ما فقط شخصیتشان شهوت است و زنان ما فقط منتظرشوهر هستند. باید به آنها گفت کدام یک از شما حاضرید این لایحه حمایت از خانواده در مورد خانواده خودتان اعمال شود؟ حاکمیت حاضرند دخترشان صیغه شوند یا خانم های نماینده مایلند به جرم اینکه از صبح تا شب مشغول فعالیت های اجتماعی هستند همسرانشان  زن چندم بیاورند چه ازدواج دائم کنند و چه ازدواج موقت؟

رهنورد تاکید کرد: برای همین است که معتقدم لایحه حمایت از خانواده اسم بی مسمایی است و در واقع لایحه اهانت به خانواده است که اولا این لایحه تخریب خانواده است و دوما این لایحه ای است ضد ملی، هم اهانت به مردم و هم اهانت به زن در آن مندرج شده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: درباره حجاب که به آن اشاره کردید همانطور که شما متفق القول از قرآن مجید دریافت کرده اید این آیات خطاب به آنانیست که عشق و ایمان به این لباس دارند.  باید بدانیم که اصولا اجبار با عشق و اختیار در تضاد ابدیست واجبار و خشونت لجاجت به دنبال دارد. باید  دست از خشونت نسبت به زنان و جوانان برداریم  و کارهای فرهنگی را سرلوحه خود کنیم و انتخاب را به دست مردم بسپاریم.

رهنورد با اشاره به  روایت تاریخی  لحظه وداع پیامبر با امت در مسجد گفت: پیامبر در آن صحنه ی زیبا اعلام می فرمایند که: “هر کس حقی بر گردن من دارد بگوید و مرا مجازات کند”. از میان جمع مردی بر می خیزد و می گوید که شما ناخودآگاه بر بدن من تازیانه زده اید. پیامبر پشت خود را عریان می فرمایند و خود را آماده مجازات آن فرد می کنند، ناگهان  آن مرد بر بدن مبارک پیامبر بوسه می زند.این بوسه فقط بوسه بر بدن مبارک و مطهر پیامبر اسلام نیست بلکه بوسه ای است بر ارزش ها و زیبائیهای دین پیامبر و جلوه ایست از رحمانیت دین و همچنین از منظری دیگر رابطه زیبای حاکمیت با مردم. حال شما این وضع را مقایسه کنید با وضعیت  امروز خودتان.

رهنورد همچنین در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: چنانچه حاکمیتی با نام دین اعمال انحرافی  انجام دهد و یا رفتار تحکم آمیز داشته باشد موجب بی اعتنایی به دین شده است. باید راه هایی را دنبال کنیم که از هرگونه دیکتاتوری  جلوگیری کند، حال چه دینی باشد و چه غیر دینی. ترجیع بند آزادی بدون قید و شرط زندانیان سیاسی، آزادی مطبوعات و رسانه ها و انتخابات آزاد که خواسته جنبش سبز است از جمله مواردی است که می تواند مردم ما را از در افتادن به  دام دیکتاتوری محافظت کند. این انتخابات  همچنین موجب شد مردم ما با بهایی سنگین به بخشی از حقوق خود از جمله نیاز به آزادی و دموکراسی٫اطلاع و آگاهی از وضع زندان هاو انحراف از آرمان های انقلاب واقف شوند. این بهای سنگین شهادت بهترین جوانان مملکت و زندانی شدن آزاد اندیشان، یتیمی، بیوه زنی و داغ فرزند است.

این استاد دانشگاه  در پایان ضمن ابراز امیدواری برای تحقق آرمانها  گفت: در این ماه مبارک رمضان از خداوند مسئلت می کنم که درهای رحمت خود را بر روی مردم رنج دیده ما بگشاید و حاکمیت فعلی را بر سر عقل آورد.


 


عصر دیروز حجت الاسلام والمسلمین مهدی کروبی به دیدار محمدرضاجلایی پور زندانی تازه آزاد شده، رفت. در این دیدار ایشان جویای احوالات زندانیان و بخصوص زندانیان گمنام شدند. مهدی کروبی در بخشی از سخنانش در این دیدار گفت: " جای دارد از همینجا یادی از زندانیان گمنام نموده و تلاش و ایستادگی آنها و خانواده هایشان را ارج نهیم .. در این ماه، انتظار آزادی زندانیان، خواسته ای بیراه و زیاده ای نیست که ملت آنرا می طلبند. "

تلاش و ایستادگی زندانیان گمنام و خانواده های آنان را ارج می نهمیم

به گزارش سحام نیوز٫ دبیرکل حزب اعتماد ملی در این دیدار گفت: "متاسفم از اینکه کار به اینجا کشیده شده که فرزندان کشور را به بهانه های مختلف بازداشت و در زندانها نگهداری کنند. این برای نظام ما جالب نیست."  ایشان در ادامه یادی از زندانیان گمنام کردند و افزودند: " هستند بسیاری که معروف نیستند و هزینه های زیادی را بی گناه متحمل شده اند. جای دارد از همینجا یادی از آنان نموده و تلاش و ایستادگی آنها و خانواده هایشان را ارج نهیم."

قسم خورده اند که فندق را با پتک بشکنند!

مهدی کروبی با بیان اینکه نمی توان با رعب و تهدید حکومت کرد، افزود: " قسم خورده اند که فندق را با پتک بشکنند! مگر می شود با رعب و وحشت و ترساندن مردم، حکومت کرد! هیچگاه وضعیت سیاسی کشور را اینچنین تصور نمی کردیم . متاسفانه مساله درگذشت و برگزاری مراسم ها برای نظام به چالشی بزرگ تبدیل شده است. این افتخار نیست که کار نظام به اینجا رسیده است که مردن آدم ها نیز به بحرانی بزرگ مبدل شده و مجبورند برای هر فردی که می میرد جلسه ی امنیتی تشکیل دهند که آیا اجازه برگزاری مراسم عزاداری به خانواده وی بدهند یا خیر؟! اگر اجازه دادند حال باید تصمیم بگیرند در کدام نقطه از کشور این مراسم برگزار شود تا اندک مردمانی بتوانند حضور یابند!! البته باز هم کار شورای تامین امنیت به اینجا ختم نمی شود بلکه باید در نهایت افرادی را در لیست عدم ورود به مجلس ترحیم بگنجانند و هم به آن افراد اخطار دهند و هم به صاحبان عزاء!! "

رئیس مجالس سوم و ششم در اینباره افزود: " اخیرا نیز همین مساله برای مرحوم آقای ططری نماینده پیشین مجلس و بیسجی واقعی، جبهه رفته و مسوول بسیج عشایر و همچنین حجت الاسلام و المسلمین آقای درچه ای که از روحانیون مبارز و خوش سابقه بودند، به تلخی تکرار شد. هر دوی آنها مورد تائید همه گروه ها و جناح ها بودند. ببینید کار به کجا رسیده است!! آیا این رسم و شیوه ی صحیح حکومتداری است؟!"

مهدی کروبی در مورد رفتار دولتمردان ادامه داد: "چنان رفتار می کنند که گویی تمام مشکلات کشور را حل کرده اند و اکنون وقت کافی دارند تا در امورات شخصی مردم از مراسم عروسی گرفته تا مراسم ختم دخالت کرده و تصمیم گیری کنند!

انتظار آزادی زندانیان را در این ماه پربرکت و پر رحمت داریم

دبیرکل حزب اعتماد ملی در پایان گفت: " ماه رحمت و برکت و میهمانی بزرگ مسلمین جهان نزد خداوند متعال است. در این ماه انتظار آزادی زندانیان، خواسته ای بی راه و زیاده ای نیست که ملت آنرا می طلبند. امیدوارم هر چه زودتر شاهد آزادی زندانیان باشیم تا انشاا.. شادی را در این ماه عزیز برای خانواده هایشان و ملت عزیز ایران به ارمغان بیاورد"

در ابتدای این دیدار خانواده جلایی پور از حضور مهدی کروبی قدردانی و تشکر نموده و محمدرضا جلایی پور نیز شرحی مختصر از روند دستگیری و دوران بازداشت خود ارائه نمود.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به kaleme-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به kaleme@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته