-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مرداد ۱۳, چهارشنبه

Latest news from Jaras for 08/04/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



زهرا رهنورد در دیدار با روزنامه نگاران
جرس: زهرا رهنورد، استاد دانشگاه در آستانه سالروز بزرگداشت سالروزمشروطه و روز خبرنگار از حاکمیت خواست تا به رفتارهای پلیسی خود پایان دهد و با آزادی زندانیان سیاسی ، آزادی مطبوعات و رسانه ها ، اجرای بی تنازل قانون اساسی و برگزاری انتخاباتی آزاد آرامش را به کشور بازگرداند .

 



به گزارش خبرنگار کلمه، وی روز گذشته در دیدار با روزنامه نگاران ضمن تبریک روز خبرنگار گفت :«جای تاسف است که در این ایام و در حالی که به سالروز بزرگداشت مشروطه نزدیک می شویم مشروطه ای که با شعار آزادی ، عدالت و قانون ،تقسیم قوا و مطبوعات به عنوان رکن چهارم مشروطه تحقق یافت زندانها پر از روزنامه نگاران و سایر افراد نخبه این کشور است . زندانیانی که همه افرادی فرهیخته ، آزادی خواه و عدالت طلبند. »

او با اشاره به اعتصاب غذای هفده زندانی سیاسی در زندان اوین اضافه کرد :«در میان این هفده زندانی که به دلیل اهانتها و نابسامانیهای بند ۳۵۰ اعتصاب غذا کرده اند هشت خبرنگار هم هست و حاکمیت به جای دلجویی از آنها در چنین ایامی آنها را در سلول انفرادی و در اعتصاب غذا رها کرده است .»
 

این نویسنده همچنین با تقسیم زندانیان بر اساس تفکیک جنسیت گفت :« اکنون حداقل ۲۳ زن هم به عنوان زندانی سیاسی در زندان در شرایط بسیار سخت و غیر انسانی محبوس هستند که قطعا این رفتارها چه با این زندانیان و چه زندانیان مرد شایسته جمهوری اسلامی نیست و آزادی آنها مبین اعتماد و اعتقاد به ارزش های اخلاقی و انسانی است .»

وی همچنین زندانیان را براساس موقعیت های اجتماعی به زندانیان گمنام ، زندانیان وابسته به گروه ها و زندانیان سرشناس و … تقسیم کرد و ادامه داد :«در میان این جمع زندانیان گمنام انسانهای شریف و آزادیخواهی هستند که بدون هیچ گونه گرایش گروهی، حزبی به بهانه حضور در مراسمی یا نوشتن در وبلاگی یا فرستادن پیام کوتاهی دستگیر و به عنوان طعمه یا گروگان نگه داری و مورد اذیت و آزار قرار گرفته اند . آزادی زنان و زندانیان گمنام می تواند مقدمه آزادی ها و اقدامات دیگر باشد و مطمئنا قلب خانواده های شهدا نیز تا حدودی با این اقدام ها تسکین می پذیرد .»
 

رهنورد با بیان اینکه در شرایط بحرانی کشور که سیاست های غلط داخلی و جنگ طلبی ها و فرصت سوزی های بخشی از حاکمیت سایه شوم تهاجم و جنگ را بر منطقه افکنده است تاکید کرد:« با چنین شرایطی و تحریم های جهانی که حکایت از آغاز دوران سختی برای توده های فقیر و ملت زجر کشیده ایران است کسب مشروعیت داخلی ، اکسیر حیات بخشی است که برخی از مشکلات را از سر راه ایران عزیزمان دور می کند. رفع محیط خفقان ، پلیسی و آزادی مطبوعات قدم مهمی در این زمینه است .»

به گفته این استاد دانشگاه در زمان مظفر الدین شاه و محمد علیشاه با وجود بگیر و ببندها و تعطیل کردن ها و بازگشایی ها در روند مشروطیت تعداد روزنامه ها از شش عدد به نزدیک صد عدد رسید و ملت حرف خود را می گفت و آنها هم آن را می شنیدند آیا حاکمیت فعلی از دولت قاجار هم کمتر و تنگ نظر تر است که این چنین به بستن دهانها ادامه می دهد؟
 

او با اشاره به رفتارهای عجیب حاکمیت در این روزها گفت :« گروکان گیری خانواده آقای مصطفایی وکیل شجاع که آنها نتوانسته اند در این روزها به او دسترسی پیدا کنند، یکی از روشهایی است که به هیچ وجه در یک حاکمیت عاقل و عادل مشاهده نشده است . کدام حکومتی با گروگانگیری و انتقام جویی و انداختن زندانیان در خفای سلولهای انفرادی و تهدید فرزندان ، دختران و زنانشان می تواند به خواسته اش برسد. البته می دانم که این رفتار مورد توافق همه ارکان حاکمیت فعلی نیست و انتظار می رود به میمنت این ایام مبارک حاکمیت با تغییر این روش ها به فضای تمامیت خواه خود خاتمه و به اخلاق و انسانیت نزدیک شود .»
 

این استاد دانشگاه بار دیگر در پایان سخنانش تاکید کرد:« مناسبتهای زیادی در پیش است و فرصتی دست داده تا حاکمیت مردم را از خود راضی کند آخرهای ماه شعبان است و ماه مبارک رمضان را نیز در پیش داریم . روز خبرنگار و سالگرد انقلاب مشروطه و روز قدس هم می تواند فرصتی باشد تا حاکمیت اصلاحات و مطالبات مردم را پاسخ گوید . هر یک از این ایام در سرنوشت تاریخی و عدالت خواهی و مذهبی کشور ما برکت خاصی داشته است. چرا آن را قدر نمی دانیم و با تکیه بر این گنجینه اسطوره ای که در قلب ملت فرهنگی و دینی ما جای دارد همه زندانیان را آزاد نمی کنیم ؟حاکمیت مطمئن باشد که با این حرکت کوچک نشده و از دید هیچ کس هم به جا زدن محکوم نخواهد شد .بلکه شجاع ، قابل انعطاف ، موقعیت شناس و مردم دوست محسوب می شود .»
 


 


تظلم خواهی خانواده زندانیان اعتصاب کننده از علما و مراجع
جرس:جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی در اعتراض به ظلم های وارده به عزیزانشان در بازداشتگاهها و زندان ها با نگارش نامه ای سرگشاده به مراجع تقلید از آنان درخواست کردند حالا که مسئولان و مراجع ذی ربط صدای اعتراض ما را نمی شنوند و اگر هم بشنوند به جای رسیدگی تهدید به شرایط و اوضاع بدتر می کنند، به داد ما برسید و به وضعیت زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ که در انفرادی و اعتصاب غذا به سر می برند و نیز بند نسوان که طبق آخرین اخبار واصله شرایطی بس نامطلوب دارند، از طریق اعزام نماینده و یا هر طریقی که مصلحت می دانید، رسیدگی فرمایید.


در بخشی از این نامه آمده است: اینک ما خانواده های زندانیان سیاسی با وقوف به شرایط بحرانی کشور که بر اثر بی تدبیری آنان که صالح نیستند و صلاح ملک و ملت را به اطاعت از هوای نفس برای لختی بیشتر ماندن بر مسند قدرت فروخته اند، به وجود آمده است، بیش از این نمی توانیم صحت و سلامت جسم و روح عزیزانمان را در بند ظلم تاب بیاوریم و سکوت کنیم.

 

این نامه که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح ذیل است:
 

محضر مبارک علمای اعلام و مراجع عظام

با سلام و تبریک ایام مبارک شعبانیه

همان گونه که مستحضرید بیش از یک سال از انتخابات ریاست جمهوری دهم می گذرد. انتخاباتی که با حضور پرشور مردم آگاه ایران می توانست نقطه عطفی در تاریخ کشورمان باشد. اما متاسفانه نه فقط با بی تدبیری مسئولان بلکه بر اساس شواهد و قرائن که روز به روز آشکارتر می شود، با طراحی توطئه بزرگ علیه مردم حقیقت جو و آزادی طلب کشورمان، هیچ شیرینی بر کام ها ننشست و سروری لب ها را به خنده نگشود. ضربات باتوم در همان شب انتخابات بر سر و روی مردم معترض کوبیده شد و درد جسم و روح انسان هایی که رایشان را جستجو می کردند، در هم پیچید. خون ها به ناحق بر زمین ریخت و دستگاه تبلیغاتی همه تلاشش را برای نگاه داشتن ماه حقیقت بر پست ابرهای دسیسه و نیرنگ و فریب به کار برد.
 

بهترین و خدوم ترین و پاک ترین فرزندان این ملت به زندان های هول انگیز گرفتار آمدند و تنها پایمردی آنها، خانواده های رنج کشیده شان و مردم حاضر در صحنه توانست موجب روشنگری و افشای حقایق شود و جریان اقتدارگرا و خشونت طلب را تا حدی از شتاب فزاینده به سوی نابودی ایران و اسلام عزیز بازدارد.
 

اینک ما خانواده های زندانیان سیاسی با وقوف به شرایط بحرانی کشور که بر اثر بی تدبیری آنان که صالح نیستند و صلاح ملک و ملت را به اطاعت از هوای نفس برای لختی بیشتر ماندن بر مسند قدرت فروخته اند، به وجود آمده است، بیش از این نمی توانیم صحت و سلامت جسم و روح عزیزانمان را در بند ظلم تاب بیاوریم و سکوت کنیم.

ما معتقدیم جای فرزندان و عزیزان مان که شعور بالا و درک عمیق و نبوغشان حتی بر دشمنان شان پوشیده نیست و اتفاقا همین مسئله جرمشان را سنگین تر کرده است، زندان نیست اما متاسفانه فریادهایمان در این یک سال و اندی به جایی نرسیده و مراجع قضایی و قضاوتی که به اذعان خودشان مطیع اوامر مقامات امنیتی هستند، بنای شنیدن ندای حق ما و زندانیان بی گناه را ندارند.
 

ما طی این مدت طولانی، صبر و انتظار را برای به سامان آمدن اوضاع پیشه کردیم اما متاسفانه هم زمان با مناسبت میلاد فرخنده صاحب الامر و الزمان حضرت بقیه الله  که انتظار مهر و عطوفت بیشتری وجود داشت؛ در عوض مصائبی بر زندانیان سیاسی رفت که نه تنها روح آنان و ما خانواده های مضطربشان را آزرد، بلکه به زعم ما قلب مبارک آن حضرت را که غایبی حاضر و ناظر است به درد آورد.

رعایت نکردن حقوق اولیه انسان هایی مومن که به اقتضای جور زمان و زمامداران به بند کشیده شده اند، آن هم در شب میلاد مسعود دردانه زهرا(س) را چگونه می توان تاب آورد و چنین شد که فریاد اعتراض مظلومین دربند به ما رسید و صدای ضجه های ما را نیز در روز میلاد مهدی عدالت گستر به عرش اعلی رسانید.
 

حضرات علما و مراجع عالی قدر
 

اینک ما در نهایت استیصال از ظلمی که به عزیزانمان می رود، مطلع شده ایم که آنان پس از بدرفتاری های مضاعف و تنبیه های غیرمنصفانه از جمله بازافکنده شدن به انفرادی، تصمیم به اعتصاب غذا گرفته اند. قطعا ایشان این تصمیم را با علم به به ضررش برای سلامتی خود گرفته اند و نیز با توجه به “شرایط مستحدثه” معتقدیم که اعتصاب غذای عزیزانمان از باب “اکل میته” برای گرسنگی در حال مرگ است و آنان این اقدام را برای جلوگیری از گناه بزرگ جری شدن ظلم و ادامه ظلم مرتکب شده اند. با این همه نگرانی های عمیق از سرنوشت فرزندانمان که فرزندان اسلام و فرزندان شما بزرگواران عالم دین و پاسدار حریم مسلمانی هستند، ما را بر آن داشت تا بار دیگر مصدع اوقات شریف شده و بر اساس وظیفه نسبت به خطراتی که جان و روح این پاکان دربند را تهدید می کند، هشدار دهیم و از محضر مبارکتان در این ماه معظم و در آستانه ماه مبارک رمضان تمنا کنیم، حالا که مسئولان و مراجع ذی ربط صدای اعتراض ما را نمی شنوند و اگر هم بشنوند به جای رسیدگی تهدید به شرایط و اوضاع بدتر می کنند، به داد ما برسید و به وضعیت زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ که در انفرادی و اعتصاب غذا به سر می برند و نیز بند نسوان که طبق آخرین اخبار واصله شرایطی بس نامطلوب دارند، از طریق اعزام نماینده و یا هر طریقی که مصلحت می دانید، رسیدگی فرمایید.


چشم امید ما بعد از خدا به شماست که در طول تاریخ پشتیبان ایران و مردم بی پناه بوده اید.

والسلام علی من اتبع الهدی

جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی

۱۲ مرداد ۱۳۸۹

برابر با ۲۲ شعبان المعظم ۱۴۳۱


 


جـــرس: احسان عبده تبریزی، دانشجوی ایرانی دانشگاه بریتانیا، پس از قریب به هفت ماه بازداشت در سلولهای انفرادی و چند نفرۀ بند ٢۴۰ و ٢۰۹ زندان اوین، شنبه نهم امردادماه به بند ٣۵۰ آن زندان منتفل شد.


به گزارش منابع خبری جرس، خانواده وی خاطرنشان کرده اند که "این انتقال، بعد از چهار روز اعتصاب غذای خشك و وخامت حال وی صورت گرفته است."


اعتصاب غذای احسان عبده تبریزی بعد از آن صورت گرفت كه حكم تبدیل قرار بازداشت وی به قرار وثیقه به مبلغ هشتاد میلیون تومان به وی ابلاغ می شود، و وی این حكم را در بند ٢۴۰ می پذیرد و انتظار می كشد كه دو روزه آزاد شود، اما پس از آن به مدت سه هفته اقدامی برای آزادی وی صورت نمی گیرد.


سابقه اعتصاب غذای احسان به اسفند ۸۸ باز می گردد كه وی در طول اسفند و فروردین به مدت ۴۴ روز برای آزادی خود اعتصاب غذای غیرخشک می كند و بدین ترتیب، این زندانی سیاسی دوبار برای آزادی، خود را در موقعیت مرگ قرار می دهد.


عبده تبریزی دانشجوی دكترای دانشگاه دورام انگلستان و محقق تاریخ است و چند كتاب پژوهشی وی تا به حال فرصت چاپ نیافته اما از وی چندین مقاله منتشر شده است. وی در دی ماه گذشته، و زمان ورود به ایران دستگیر می شود و به بند انفرادی ٢۰۹ زندان اوین انتقال می یابد.


دانشجویان دانشگاه اسكس و دورام انگلستان، تاکنون اعتراضات متعددی به این دستگیری كرده اند.


پدر احسان، دكتر حسین عبده تبریزی، استاد دانشگاه و اقتصاددان منتقد به سیاست های محمود احمدی نژاد بوده و مدیرمسئولی روزنامه سرمایه را نیز برعهده داشته است. مادر احسان نیز دچار بیماری ام اس حاد است و هر سال به مدت چهار ماه در بیمارستان بستری می شود.


خانواده وی می گویند دستگیری طولانی تك فرزند خانواده، آثار ویران كننده ای بر وضعیت جسمی مادر بیمارش بر جای گذاشته است.

 



 


جرس: با افزودن نام 21 شرکت جدید به فهرست تحریم ها، ایالات متحده تحریم های جدیدی را علیه ایران به اجرا گذاشته است.
 

وزارت دارایی آمریکایی روز سه شنبه از قرار گرفتن نام مقام های ارشد سه سازمان ایرانی در فهرست تحریم های ایالات متحده خبر داد.

به گزارش بی بی سی، این افراد به همکاری با "سازمان های تروریستی" از جمله طالبان متهم شده اند.

نام 21 شرکت نیز که به فعالیت برای دولت ایران و همکاری با برنامه اتمی و نظامی این کشور متهم شده اند، در فهرست تحریم ها قرار گرفته است.

تحریم های جدید در راستای سیاست دولت باراک اوباما برای افزایش فشار بر ایران برای توقف غنی سازی هسته ای اعمال شده اند.

دولت آمریکا همچنان خواستار تغییر رفتار منطقه ای ایران است.

پی جی کراولی، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا گفت تحریم های بین المللی باعث شده دولت ایران تغییراتی در تفکر استراتژیک خود به وجود بیاورد.

آقای کراولی گفت: "تجارت با ایران به تدریج مشکل تر شده است.هزینه معاملات برای ایران بالاتر رفته است. آن چه می بینیم باعث دلگرمی است."

دو نفر از تحریم شدگان از فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران هستند که به حمایت مالی و تسلیحاتی از گروه های حزب الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی در فلسطین متهم شده اند.

دو فرمانده دیگر نیز به اتهام حمایت از طالبان در افغانستان تحریم شده اند. ایالات متحده نیروی قدس را به پشتیبانی از بعضی از اعضای طالبان متهم کرده است.

تحریم های جدید آمریکا همچنین شامل رئیس کمیته ایرانی بازسازی لبنان است که به همکاری با حزب الله متهم است.

دفتر کمیته امداد امام خمینی در لبنان و رضی موسوی از کارکنان دولت ایران در لبنان نیز از دیگر تحریم شدگان هستند.

رابرت آینهورن، از دیپلمات های ارشد آمریکا که مسوول نظارت بر تحریم های ایران و کره شمالی در وزارت امورخارجه این کشور است، گفت واشنگتن چاره ای جز افزایش فشار بر تهران ندارد زیرا پیشنهادهای ارائه شده برای گفتگو با شکست مواجه شده اند.

آقای آینهورن گفت: "هدف از اعمال تحریم ها این است که رهبران ایران را به این نتیجه برساند که به جای عمل نکردن به تعهدات بین المللی، به نفع کشورشان است که پاسخگوی نگرانی های جدی درباره اهداف هسته ای خود باشند."

استوارت لوی، معاون وزارت دارایی آمریکا در امور مبارزه با تروریسم و اطلاعات مالی نیز هدف از اعمال تحریم بر بعضی از شخصیت های حقیقی و حقوقی ایرانی را مشکل تر کردن فعالیت های این کشور برای حمایت از گروه های تندرو در خاورمیانه عنوان کرده است.

بر اساس قوانین ایالات متحده، تحریم شدگان نمی توانند با شهروندان و سازمان های آمریکایی معامله کنند و دارایی های آنها نیز در آمریکا مسدود می شود.


 


جرس: روز سه شنبه 12 مرداد هشتاد ونه حجت الاسلام مهدی کروبی دبیر کل حزب اعتماد ملی و نامزد معترض به انتخابات ریاست جمهوری با خانواده 
حجت الاسلام احمد رضا احمد پور زندانی سیاسی در قم تماس تلفنی داشت.

به گزارش رسیده به جرس، مهدی کروبی در این تماس سلامتی و آزادی احمد پور و همه زندانیان سیاسی را آرزو کرد . همچنین همسر حجت الاسلام احمد پور ضمن سپاسگزاری از  کروبی بخاطر توجه خاص به زندانیان سیاسی و حمایت از وی را باعث افتخار دانست . 

احمد پور حدود 4 ماه از محکومیت یک ساله خویش به اتهام تبلیغ علیه نظام ، اقدام علیه امنیت ملی کشور ، نشر اکاذیب و هتک حیثیت روحانیت را گذرانده و هم اینک در زندان مرکزی قم بند ویژه روحانیت بسر می برد .


 


جرس: پنج زندانی دیگر از هفده زندانی سیاسی بند ۳۵۰که از روز دوشنبه گذشته دست به اعتصاب غذا زده اند،  به بهداری اوین منتقل شده و پس از دریافت خدمات اولیه پزشکی دوباره به سلول های انفرادی منتقل شدند و به اعتصاب غذای خود ادامه دادند.
 

طبق اخبار رسیده از زندان اوین به کلمه عبدالله مومنی ،فعال دانشجویی ،بهمن احمدی امویی ، روزنامه نگار ، جعفراقدامی فعال مدنی، ابراهیم (نادر) بابایی فعال مدنی و از جانبازان جنگ ایران و عراق و کیوان صمیمی ، روزنامه نگار از جمله این زندانیان بوده اند .

پیش از این نیز چهار زندانی دیگر به دلیل وخامت حال شان به بهداری اوین منتقل شده بودند .
 

خانواده این هفده زندانی از شنیدن این اخبار بسیار نگران شده اند و خواهان رسیدگی هر چه سریع تر مسولان زندان به خواسته های عزیزان شان شده اند آنها همچنین از دادستان تهران می خواهند که امکان ملاقات باآنها را برای شان فراهم آورد .

فاطمه آیینه وند همسر عبدالله مومنی که از شنیدن این خبرها نگران شده است گفت :« نمی دانم شوهرم در چه وضعی است و به شدت نگران هستم . اما با وجود وعده معاون دادستان آنها حتی تماس تلفنی هم با ما نداشته اند و این مرا به شدت نگران کرده است .»
 

بهرام احمدی ،برادر بهمن احمدی امویی هم گفت « از برادرم که از زمان آخرین ملاقاتش با همسرش بیش از دوهفته گذشته ، تاکنون خبری نداریم چرا که ملاقات هفتگی اش هم لغو شده است . هشت – نه روز اعتصاب غذا می تواند به اعضای داخلی بدن انسان از جمله کلیه و کبد آسیبهای جدی وارد کند . چرا مسوولان زندان پنج خواسته زندانیان را که کاملا معقول و قانونی است بر آورده نمی کنند تا هفده خانواده هر چه زودتر از این تشویش و نگرانی نجات یابند . شنیدن این اخبار واقعا ما را نگران و مضطرب کرده است .»
 

علی ملیحی فعال دانشجویی و عضو ادوار تحکیم وحدت، حسین نورانی نژاد روزنامه نگار و عضو جبهه مشارکت، ، علی پرویز فعال دانشجویی، حمیدرضا محمدی فعال سیاسی، جعفراقدامی فعال مدنی، بابک بردبار عکاس خبری، ضیا نبوی دانشجوی محروم از تحصیل، کوهیار گودرزی فعال حقوق بشر و وب نگار، مجید دری فعال دانشجویی، مجید توکلی فعال دانشجویی، کیوان صمیمی روزنامه نگار، غلامحسین عرشی و محمد حسین سهرابی راد از دیگر زندانیان منتقل شده به سلول انفرادی هستند که از نه روز گذشته در اعتصاب غذا به سر می برند.
 

همچنین پیمان کریمی آزاد از بازداشت شدگان حوادث عاشورا که به بیماری دیابت مبتلا است پس از دو روز اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شده و از حال وی تاکنون خبری در دست نیست.


 


جرس: صفار هرندی بر این باور است که تحمل و مدارا موجب شد تا ميليون‌ها نفر از کسانی که گمان سلامت نسبت به آن افراد داشتند، متوجه شوند اينان برای آشوب در کشور از جاهای ديگر مأموريت داشتند.

 

صفار هرندی تصريح کرد: اگر نظام در گذشته اين کار را می‌کرد، نه فقط محيط فتنه شفاف نمی‌شد بلکه امامزاده‌هايی از ميان فتنه‌گران به وجود می‌آمدند ولی امروز کسی حرمت و ارزشی برای سران فتنه قائل نيست که يک دليل آن درايتی بود که در ارتباط با پيگيری قضايی اين افراد نشان داده شد.

وی در ادامه در خصوص برخورد با برخی آقازاده‌ها که جرم آنها مشخص شده است، بيان داشت: بارها از زبان مسئولان قضايی شنيديم افرادی مانند فرزند آقای هاشمی که در خارج از کشور است، در موضع اتهام قطعی هستند و اگر وارد کشور شوند، به طور حتم در فرودگاه دستگير خواهند شد.

وی عنوان کرد: البته اگر کسانی که امروز به راحتی درباره آنها قضاوت می‌کنيم، يک سال پيش دستگير شده بودند، به دليل روشن نبودن قضايا، بسياری حاضر نبودند زير بار اين حرف‌ها بروند و بين نيروهای داخلی بر سر اين موارد تقابل صورت می‌گرفت.

محمدحسين صفار هرندی ،وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در همايش دانشجويی با عنوان "طرح ولايت " که در سالن آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه بين‌المللی امام خمينی‌(ره) قزوين برگزار شد، گفت: بارزترين مشخصه انقلاب اسلامی فرهنگی بودن آن است، رهبران انقلاب آن بيش از هرچيز دارای مشخصه فرهنگی هستند.

وی اضافه کرد: با توجه به اين موضوع، يکی از کسانی که مسئوليت وزارت فرهنگ و ارشاد را در دهه ۶۰ به‏عهده داشت، بعد از مدتی اعلام کرد بايد درِ اين وزارتخانه بسته شود و اين کار را نيز انجام داد و در آن مقطع اين انديشه شکل گرفت که ما بايد از صفر برای فرهنگ مطلوب کار کنيم.

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی يادآور شد: يکی از چهره‌هايی که می‌خواست فرهنگ انقلاب اسلامی را محقق کند مخملباف بود که از بنيانگذاران حوزه هنری است و اولين فيلم‌های او يعنی توبه نصوح و بايکوت گويای دغدغه‌های ذهن انسانی است که احساس می‌کرد بايد بخشی از آنچه در دوران مبارزه انقلابی در ذهن می‌پروراند در ساحت هنر انقلابی جامه عمل بپوشاند.

وی توضيح داد: بعد از مدتی اين بحث انحرافی که آيا تعهد مقدم بر تخصص است يا بالعکس، مطرح شد. و بر اساس آن به بهانه بهره‌گيری از دانش و تخصص کارشناسان، رويکرد به چهره‌های پيش از انقلاب آغاز شد.

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: حاصل اين تعامل که به خوبی طراحی نشده بود آن شد که فردی مانند مخملباف با انديشه هنر ايدئولوژيک در دهه ۶۰، اکنون فيلم نزديک به پورنو را می‌سازد.

وی گفت: اين مسير در دهه ۶۰ آغاز، در دهه۷۰ با آهنگ تندتری جلو رفت و در نيمه دهه ۷۰ با روی کار آمدن جريان اصلاحات به عنوان ارزش قابل اتکا، رويکرد حکومتی شد. 


تهاجم فرهنگی

صفار هرندی با اشاره به طرح تهاجم فرهنگی توسط رهبری در سال ۱۳۶۹ افزود:  در آن زمان آقای خاتمی وزير فرهنگ و ارشاد بود و در جلسات رسمی اعلام می‌کرد من چيزی به عنوان تهاجم فرهنگی را قبول ندارم و رابطه حاکم بر مناسبات فرهنگی تنها بده و بستان و تعامل است.

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به لزوم توجه به اصالت در فرهنگ تصريح کرد: آيا می‌توانيم بگوييم نظام اسلامی داريم ولی فرهنگ آن را از هر گوشه‌ای بگيريم يا بايد فرهنگ مبتنی بر نگاه ملی و اعتقادی خود داشته باشيم در حالی که دنيای بيرون ما نيز می‌گويد فرهنگ ما متاثر از ديدگاه تاريخی ماست.

صفار هرندی تأکيد کرد: مشکل بعضی آقايان حالت وادادگی، هراس و تحت تاثير ارعاب دشمن واقع شدن است البته برخی نيز شيفته دنيای غرب هستند و از اين راه نان می‌خورند.

وی اعلام کرد: مشکل امروز فرهنگی ما اين است که بعضی‌ها فکر می‌کنند مسئله فرهنگ به همين سادگی است که گفته شود هرکه می‌خواهد به اينجا آمده و هرگونه دلش می‌خواهد فعاليت کند، البته در‌های کشور با رعايت چارچوب‌ها به روی همه باز است.

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دوران تصدی خود در وزارت فرهنگ و ارشاد ادامه داد: در آن زمان حرفمان اين بود که بر اساس اين نگرش بايد راه شروع شود و به لطف خدا نيز اين راه ادامه دارد زيرا در دولت دهم نيز ادامه همان مسير است يعنی دولت تغيير نکرده است و شخصيت‌هايی که می‌شناسيم اکثراً چهره‌های خدوم انقلابی و فرهنگی هستند و طبيعی است که همان راه بايد دنبال شود.

وی  بدون اشاره به عملکرد خود در مقام وزیر ارشاد، تأکيد کرد: نمی‌توان پذيرفت که عرصه فرهنگ می‌تواند از ديگر عرصه‌های حکومتی مجزا باشد و چون ايران متعلق به همه ايرانيان است اگر کسی طبق قانون و با غيرت جلوی انحراف فرهنگی را بگيرد، بگوييم اين سخت‌گيری‌های بی‌جا موجب رميدن مردم می‌شود. جلب آرای جماعتی از مردم به قيمت زير پا گذاشتن اصول پذيرفته اخلاقی و اعتقادی، طبعاً با چارچوب‌های اصول گرايی ناسازگار است. 


فیلتر کنید

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت جلوگیری از افزایش مراجعه به ماهواره اضافه کرد: از آنجا که نسبت به مفاسد ماهواره‌ها و سايت‌های بيرونی احساس خطر می‌شود، بالطبع بايد از طريق فيلترکردن از اشاعه امواج مفسده آميز جلوگيری شود.

صفار هرندی در پاسخ به سؤالی در خصوص صحت سپردن بودجه فرهنگ به رحيم مشايی توضيح داد: ايشان رئيس کميسيون فرهنگی است که البته در هيچ دوره‌ای رئيس دفتر رئيس جمهور رئيس کميسيون فرهنگی نبوده است. 


سمفونی همخوانی ندارد

وی با اشاره به اخبار منتشره در خصوص برخی از اقدامات فرهنگی دولت تصريح کرد: برای جامعه‌ای که اين‏گونه اخبار را دريافت می‌کند، اين شبهه به وجود می‌آيد که آيا کشتيبان را سياست ديگری آمده است...؟!

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی توضيح داد: در انتخابات ۸۴ و ۸۸ مردم آقای احمدی نژاد را به دليل اينکه بدون بازی برای کسب رأی مردم و صادقانه پيش آمد، انتخاب کردند، در حالی که برخی نامزدهای انتخاباتی برای جلب آرای مردم کارهايی به‏خلاف شأن خود کردند.
روشن است که اگر پيروز انتخابات ۸۴ و ۸۸ و دولت برآمده از آن بخواهد در ميانه راه متوسل به ترفندهای شکست خوردگان انتخابات اخير شود؛ راه به جايی نخواهد برد.

صفارهرندی تأکيد کرد: استنباط ما اين است که آقای احمدی نژاد در اطرافش آهنگ‌هايی به صدا درمی‌آيد که با سمفونی عمومی ايشان همخوانی ندارد و ان‌شاءالله ايشان به زودی متوجه شوند و اين هر آهنگی را به هماهنگی تبديل کنند.


 

 


جـــرس: در واکنش به اظهارات رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مبنی بر "آماده بودن طرح و نقشۀ حمله به ایران"، برخی از مقامات جمهوری اسلامی هشدار دادند که این حمله و جنگ، "نشان از عجز آمریکا است" و "به زیان آن کشور خواهد بود."


دریادار مایکل مولن رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، روز یکشنبه هفته اخیر، در مصاحبه خود با شبکۀ تلویزیون آمریکایی ان بی سی، اطمینان خاطر داد که "نقشۀ حملۀ آمریکا به ایران آماده است و در صورتی که جمهوری اسلامی خود را به سلاح اتمی تجهیز کند، قابل اجرا نیز می باشد." وی در عین حال نگرانی شدید خود را از نتایج چنین حمله ای پنهان نکرد و گفت "اقدام و حمله نظامی علیه ایران می تواند نتایجی ناخواسته و غیر قابل پیش بینی در پی داشته باشد، آن هم در منطقه ای که اکنون به طرز باورنکردنی و عجیبی بی ثبات است."


به گزارش ایرنا، منوچهر متکی، وزير خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به اظهارات دریادار مولن خاطرنشان کرد "جنگ در خاورميانه به زيان آمريکا است چرا که اکنون شرايط کاملا متفاوت است."

متکی تصریح کرد "آمريکايی ها با تکبر برآمده از خودخواهی و خودبزرگ بينی تصورشان اين است که جهان در دوران هيتلر و جنگ جهانی به سر می برد و تصور می کنند هر کاری که بخواهند، می توانند تحميل کرده و انجام دهند. البته فرمانده آمريکايی و عناصری که او را هدايت می کنند حرفهايی از اين دست طی سالهای اخير بسيار گفته اند. مطالبی را که وزير دفاع وقت آمريکا بر روی عرشه ناو جنگی آمريکا در خليج فارس مطرح کرد، فراموش نمی کنيم."


به گزارش ایسنا، احمد وحيدی وزير دفاع جمهوری اسلامی نیز، روز سه شنبه و پيش از ترک ايران برای سفر به سلطان نشین عمان گفت "اظهارات مايک مولن با ادعاهای امريکا مبنی بر تغيير رويکرد، مذاکره و صلح‌طلبی مغايرت دارد."


وی افزوده که سخنان مولن نشان از "عجز و ناتوانی‌ امريکا در برابر اراده مستحکم ملت ايران" است.


محمود احمدی نژاد، طی چند روز گذشته و در مصاحبه ای با شبکه برون مرزی صدا وسیمای جمهوری اسلامی (پرس تی وی)، ادعا کرده بود که اطلاعاتی در دست دارد که بر اساس آنها آمریکا قصد دارد - طی سه ماه آینده- حداقل علیه دو کشور خاور نزدیک جنگ بر پا کند.


 


نیلوفر زارع
 جرس : اظهارات "محمد رضا نقدی" رییس سازمان بسیج مستضعفان مبنی بر تاسیس 7 هزار پایگاه جدید طی سال جاری واکنش رهبران جنبش سبز را به دنبال داشته است. "میرحسین موسوی" و "مهدی کروبی" در آخرین دیدار خود ضمن ابراز نگرانی از تغییر کارکردها و اهداف بسیج گفته اند :" بسیجی که امام با هدف دفاع از صیانت و امنیت مرزهای کشور در مقابل تهدید های خارجی بنا نهاد و هشت سال در جبهه های جنگ تحمیلی جان فشانی کرد، اکنون به حزبی نظامی- سیاسی برای سرکوب مردم، دانشجویان و دراویش و خواسته های مدنی آنان و مهندسی در انتخابات ها بدل شده است." این اظهار نظر را می توان یکی از صریح ترین واکنش های رهبران جنبش سبز نسبت به قلب ماهیت اهداف بسیج به حساب آورد. آنها پیش از این نیز بارها نسبت به سوء استفاده های سیاسی، امنیتی و اقتصادی حکومت از بسیج هشدار داده بودند اما به نظر می رسد که هشدارهای تازه رهبران جنبش، محصول نگرانی فزاینده آنان نسبت به  تسلط یافتن گروه های نظامی و شبه نظامی بر سرنوشت کشور است.

 

سیطره تمام عیار

 

تئوریسین های هوادار حکومت تقریبا در این تحلیل متفق القول هستند که بدون اتکا به تشکل شبه نظامی بسیج ، امکان سرکوب اعتراض های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته میسر نبود. این تحلیلی است که  ظاهرا بالاترین مقام های تصمیم گیر در جمهوری اسلامی نیز بدان باور دارند. چنان که فرمانده کل سپاه پاسداران سال گذشته به مناسبت سالروز بسیج گفت که "آیت الله خامنه‌ای" از نقش سپاه و بسیج در "فرونشاندن فتنه" ستایش کرده است. آقای خامنه ای خود نیز با ادعای این که دشمن از طریق جنگ نرم قصد براندازی جمهوری اسلامی را دارد از بسیجیان خواسته بود مقابله با جنگ نرم را اولویت اصلی خود قرار دهند.

 

یک سال و دو ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری شواهد حاکی از اتکای بی سابقه حکومت به این نهاد شبه نظامی است. اظهارات اخیر فرمانده بسیج مبنی بر  تاسیس 7 هزار پایگاه دیگر در سراسر کشور طی سال جاری در کنار ادعای دیگر او مبنی بر این که  "هم اكنون حدود 20 هزار نفر از دانشجويان بسيجي براي اجراي كارهاي عمراني در روستاها مشغول فعاليت هستند."  گواهی آشکار از اراده حکومت برای بسط ید بسیج در همه حوزه هاست. اعطای چنین ماموریت های دامنه داری به بسیج نیازمند بودجه های نجومی است . بودجه ای که بر اساس اعلام نشریه برنامه (ارگان معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری) در سال 88 بيش از 445 ميليارد برآورد شده و این در حالی است که به دلیل محدودیت های حکومتی امکان تهیه گزارش های مستقل برای تایید یا تکذیب این رقم وجود ندارد.

 

مزد سرکوب

 

ناظران مخالف حکومت معتقدند که گسترش ماموریت های بسیج در حال حاضر مزدی است که آنان بابت مقابله با معترضان پس از انتخابات ریاست جمهوری دریافت می کنند. به عقیده ناظران، حکومت در نگرانی از اوج گیری مجدد اعتراض های عمومی  قصد اعطای رانتهای بیشتر به بسیج را دارد تا در روز مبادا دوباره آنان را برای سرکوب فعالیت های معترضان به خدمت بگیرد. تصمیم به تاسیس 7 هزار پایگاه جدید بسیج در سراسر کشور را نیز می توان بر مبنای این فرضیه تحلیل کرد. تاسیس پایگاه های جدید،  میلیشیای بسیج را در محله های شهرهای کوچک و بزرگ متراکم تر می کند و دلگرمی حکومت را برای غافلگیر نشدن در مواجهه با نارضایتی های عمومی در آینده افزایش می دهد. رهبران جنبش سبز نیز درست از همین زاویه است که نسبت به فعالیت های کنونی بسیج اظهار نگرانی می کنند. آنها معتقدند که بسیج از اهداف اولیه خود یعنی صیانت از مرزهای کشور و مقابله با بیگانگان به کلی دور افتاده و به حزبی دست ساز دولت تبدیل شده که با در اختیار گرفتن رانت های متعدد،  توان خود را صرف سرکوب فعالیت های  معترضان حکومت  می کند.  بیانیه پانزدهم میرحسین موسوی هم در تاکید بر همین نکته نوشته شده بود. او با یادآوری رسالت های اصلی بسیج در سالهای آغازین تاسیس اش گفته بود "قرار نبود بسیج جیره‌خوار دولت شود و به ازای دستگیر کردن مردم در اجتماعات پاداش سرانه بگیرد. " موسوی در این بیانیه همچنین گفته بود "افسوس بر بسیج اگر تا حد یک حزب سیاسی تنزل کند؛ این آن چیزی نیست که امام ما برای بسیجیان می‌خواست. قرار نبود بسیج به دستگاهی تبدیل شود که اختیار انتخاب و آزادی رای را از مردم بستاند."

 

ریزش پشت ریزش

 

قلب ماهیت فعالیت های بسیج طی سالهای گذشته رویگردانی بسیاری از چهره های تئوریک این تشکل را به همراه داشته است اما نماد این رویگردانی را می توان "محمد نوری زاد" دانست. روزنامه نگار و کارگردانی که سالهای سال به عنوان یک هنرمند بسیجی شناخته می شد و از هواداران سرسخت حکومت به شمار می رفت . نوری زاد یکی از آفرینندگان اصلی برنامه مستند روایت فتح بود که به داستان زندگی و شرح دلاوری های رزمندگان ایرانی در جنگ با عراق اختصاص داشت. تحلیلگران معتقدند که این مستند نشان دهنده آرمان ها و اهداف بسیج در سالهای آغازین شکل گیری اش بوده و با مشاهده آن و مقایسه اش با عملکرد کنونی بسیج، می توان تغییر کارکرد این تشکل را به طور کامل درک کرد. نوری زاد نیز به عنوان یکی از دست اندرکاران اصلی مستند ( روایت فتح)  پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته درست بر همین نکته انگشت گذاشت و حکومت را به دلیل رفتار سرکوب گرانه با معترضان و فاصله گرفتن از اهداف اصلی انقلاب مورد سرزنش قرار داد. وی در سه نامه سرگشاده به رهبر جمهوری اسلامی و یک نامه سرگشاده به رییس قوه قضاییه از آنها  خواست تغییری در سیاست‌های خود در نحوه برخورد با معترضان ایجاد کنند اما فرجام نامه های نوری زاد، ماه ها بازداشت موقت، ضرب و شتم در زندان و مواجهه با حکم سه سال و نیم حبس و پنجاه ضربه شلاق بود. برخی ناظران معتقدند هدف اصلی از به زندان انداختن  نوری زاد که تا قبل از نامه نگاری به آقای خامنه ای از نیروهای خودی حکومت محسوب می شد زهر چشم گرفتن از آن دسته منتقدان وضع موجود است که هنوز در تشکل هایی چون بسیج و سپاه حضور دارند. بر اساس این تحلیل حکومت قصد دارد با نمایش ناشکیبایی خود منتقدان خودی را نیز به سکوت فرابخواند و آنها را ناگزیر سازد در صورت عدم تمایل به همکاری، بی سر و صدا کنار بکشند. این سرنوشتی است که تاکنون بسیاری از منتقدان درون نظام با آن روبرو شده اند و گمان می رود که در صورت تداوم فضای سرکوب در جامعه، گروه وسیع تری از منتقدان خودی نیز از آنچه رهبر جمهوری اسلامی" کشتی نظام" خوانده اند پیاده شوند.

 

 ناظران بر همین اساس معتقدند که حکومت به جبران ریزش نیروهای فکری اش تلاش روزافزونی برای جلب هوادار از طریق اعطای رانت های مالی و اعتباری دارد. این وضعیت به ویژه با الگوی به کارگرفته شده از سوی حکومت در قبال تشکل بسیج همخوانی دارد و اعضای آن به لطف هواداری از وضع موجود است که می توانند از فیلترهای متعدد رد شوند و منافع مادی مختلفی را به دست آورند. با این وجود هنوز هم تردیدهای فراوانی در توانایی بسیج برای مقابله با فعالیت های مخالفان حکومت وجود دارد و تضمینی نیست که این تشکل در بزنگاه های حساس آینده بتواند ماشین سرکوب خود را با قدرت قبل به کار بیاندازد. از دید ناظران،وابستگی بیش از حد بسیج به رانت های اقتصادی و اعتباری، ضریب از هم پاشیدگی آنان در زمان بحران را افزایش داده و بنابراین دور از ذهن نیست که اگر حکومت با وضعیتی شکننده تر از حال حاضر روبرو شود بسیاری از نیروهای بسیجی حمایت از آن را دیگر به صرفه ندانند.

 


 


 

جرس: به دنبال انتشار گزارش تکان دهنده جرس درباره حمزه کرمی در همین ستون با عنوان "اعتراف گیری بعد از 20 بار فروکردن سر یک زندانی سیاسی در توالت فرنگی"اطلاعات جدیدی درباره این زندانی سیاسی به خبرنگار  جرس در تهران رسید. حمزه کرمی بعد از چهارده ماه زندان به دلیل شدت شکنجه، هم اکنون در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان طالقانی تهران در حال اغماست.

حمزه کرمی طی نامه ای خصوصی پنج صفحه ای به مقام رهبری شرح شکنجه هائی را که در طول هفتاد روز زندان انفرادی و ده ماه بعد از آن بر وی وارد آمده است نوشته است. وی موفق می شود این نامه - که یکی از اسناد تاریخی حقوق بشر در دوران زمامداری آقای خامنه ای است - را به دست هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان رهبری برساند. از آنجا که او سالها مدیرکل سیاسی دفتر هاشمی در زمان ریاست جمهوری وی بوده است، هاشمی با خواندن نامه وی به گریه می افتد.

یکی از اموری که بازجویان از کرمی می خواستند اعتراف بگیرند، اقرار به روابط نامشروع با یکی از بستگان طراز اول رهبران جنبش سبز و دو نفر از بستگان طراز اول یکی از مقامات عالیه بی بصیرت بوده است. کرمی بارها امتناع می کند، تا اینکه در بار بیستمی که سر او را در توالت فرنگی پر از نجاست فرو می کنند و با احساس خفگی به اعتراف به خواست بازجویان تن می دهد و آنچه را می خواستند می نویسد و امضا می کند. از دیگر موارد اعتراف تحت شکنجه کرمی اختلاس و فساد مالی مهدی هاشمی فرزند هاشمی رفسنجانی بوده است.

هاشمی رفسنجانی نامه را شخصا نزد آقای خامنه ای می برد و به او می گوید این نامه را به دفتر شما ندادم، مبادا در پیچ و خم نامه های اداری فراموش شود، می خواهم شخصا برایتان بخوانم تا مبادا اگر به دستتان بدهم فراموشش کنید یا بدست یکی از کارگزاران بیت بدهید و به سرنوشت دیگر نامه ها دچار شود. وی تمام مفاد نامه پنج صفحه ای حمزه کرمی را برای رهبر جمهوری اسلامی می خواند و بعد از آقای خامنه ای می پرسد باز هم می گوئید اعترافهای یک سال اخیر زیر شکنجه اخذ نشده است!؟

آقای خامنه ای می گوید نامه را به من بدهید یکی را می گذارم رسیدگی کند. هاشمی رفسنجانی می گوید با عرض معذرت من به نمایندگان شما اعتماد ندارم، اجازه دهید من هم یک نفر نماینده تعیین کنم تا پابپای نماینده شما مسئله را دنبال کند و تحقیقات خود را سریعا در اختیار من بگذارد. اگر مباحث مطروحه در این نامه بررسی شود پرده از بسیاری از امور دیگر بعد از انتخابات برخواهد داشت. آقای خامنه ای قول می دهد که نماینده وی با کمال بی طرفی به ادعاهای کرمی رسیدگی کند و عملا پیشنهاد هاشمی رفسنجانی را نمی پذیرد.

آقای خامنه ای رسیدگی به شکایت حمزه کرمی را به غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور و وزیر سابق اطلاعات می سپارد. محسنی اژه ای در جریان رسیدگی شکایات کرمی چند بار وی را احضار کرده جزئیات شکنجه ها را از وی جویا می شود، نام بازجویان را می پرسد و قول می دهد که با خاطیان برخورد کند. گزارش نهائی محسنی اژه ای هنوز تنظیم نشده بود که حمزه کرمی به دلیل شدت شکنجه و تألمات بعدی ناشی از آنها به حالت اغما فرو رفته به سی سی یو منتقل می شود.

منبعی که خبر فوق را در اختیار خبرنگار جرس در تهران قرار داد تصریح کرد اگر چه با افشای این مسئله چه بسا فشار بر حمزه کرمی و آقای هاشمی رفسنجانی افزایش یابد و با اینکه اطمینان دارم هیچیک از این دو نفر راضی به علنی شدن مسئله نیستند، اما اهمیت فراوان مفاد این گزارش و تاثیری که در سرنوشت بسیاری زندانیان گمنام سیاسی دارد مرا به افشای این مسئله وادار می کند. جرس بعد از تحقیق صحت کامل این گزارش از چند منبع متفاوت اقدام به انتشار آن می کند.
 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به jaras-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به jaras@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته