حمزه کرمی مدیر سایت جمهوریت و از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات در ایران که به یازده سال حبس تعزیری محکوم شده است در حالی که برای دومین بار به مرخصی پنج روزه آمده بود در اثر حمله قلبی در بخش سی سی یو یکی از بیمارستان های تهران بستری شد.
به گزارش خبرنگار کلمه، حمزه کرمی مدیرکل سیاسی دولت های سازندگی و اصلاحات بوده است که پس از دهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران بازداشت به یازده سال حبس تعزیری محکوم شد.
حمزه کرمی رکورد دار طولانی ترین حکم در میان دستگیرشدگان پس از انتخابات است. یکی از بستگان وی اعلام کرد که وی در حالت نیمه هوشیار قرار دارد و پزشکان او را ممنوع الملاقات کرده اند
سید محمد خاتمی پنج شنبه ۳۱ تیر ماه در منزل محمدرضا جلایی پور از اسیران سبز و سخنگوی پویش حمایت از موسوی و خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری حضور یافت و با خانواده وی دیدار کرد.
به گزارش خبرنگار کلمه، در این دیدار که جمعی از جوانان اصلاح طلب نیز حضور داشتند ابتدا دکتر حمیدرضا جلایی پور پدر محمدرضا گزارشی از نحوه دستگیری و آخرین وضعیت وی بیان کرد و خبر داد که قرار بازداشت فرزندش امروز مجددا توسط بازپرس حیدری در مشهد تمدید شده است.
سید محمد خاتمی ضمن محکوم کردن دستگیری های گسترده در یک سال اخیر از بازداشت مجدد محمدرضا جلایی پور که از جوانان نخبه و توانا و متدین کشور است ابراز تآسف کرد و برای آزادی هرچه سریعتر وی دعا کرد.
در پایان این دیدار حضار نماز جماعت را به امامت سیدمحمد خاتمی اقامه کردند.
بازنشستگی اساتید موضوع تازه ای نیست این موضوع که تقریبا از سال ۸۴ با روی کار آمدن دولت نهم آغاز شد، تا اینکه در سال گذشته نیز چند تن از اساتید دانشگاه های علامه و تهران باز نشسته شدند و پیگیری کار آنها تا مجلس هم کشیده شد ، با این حال در روزهای اخیر خبرهایی شنیده می شود مبنی بر اینکه قرار است تعداد دیگری از اساتید دانشگاه ها قبل از سال تحصیلی جدید بازنشسته شوند خبری که اگر صحت داشته باشد جامعه علمی کشور را متضرر خواهد کرد و باعث می شود نخبگان کشور جذب دانشگاه های دیگر کشور ها شوند.
سایت خبرآنلاین با امیرطاهر خانی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این باره گفت و گویی انجام داده است.
بازنشستگی اساتید دانشگاه ها موضوعی سیاسی است یا اینکه اساتید به درخواست خودشان بازنشسته می شوند؟
مدتها قبل چنین موضوعی مطرح بود که برخی از اساتید بالاجبار دارند بازنشسته می شوند، من ملاقاتی با وزیر علوم داشتم و این موضوع را جویا شدم ، پرسیدم آیا درست است که برخی از اساتید خاص بالاجبار دارند بازنشسته می شوند و وی موضوع را تکذیب کرد و در نهایت لیستی به ما ارایه کرد که تعداد انگشت شماری از اساتید به درخواست خودشان بازنشسته شدند و درخواست آنها نیز موجود است و آن آماری که به صورت گسترده داده شده که تعداد زیادی از اساتید به صورت اجبار بازنشسته می شوند صحتی ندارد،به هر حال هر نوع اقدامی در این زمینه ضربه زدن به دانشگاهاست، آنها باید با به قدرت فعالیت های کاریشان ادامه دهند، نباید بدون درخواست آنها را از فعالیت علمی محروم کنیم، اگر چنین بحثی صحت داشته باشد منعکس می شود و قطعا کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس وزیر را برای پاسخگویی می خواهد و وزیر هم باید پاسخگو باشد.
چندی پیش وزیر علوم اعلام کرده بود که برای گزینش اساتید معیارهای حائز اهمیت است آیا این سخنان مرتبط است با بازنشستگی اساتید و یا به نوعی ایجاد محدودیت برای اساتید دانشگاه هاست؟
با توجه به سابقه ای که وزیر علوم دارد چون ایشان دارای سابقه سیاسی در وزارت کشور هستند ممکن است این شائبه بوجود بیاید، همانطور که در زمان معرفی ایشان در مجلس مطرح بود، ولی هیچ نوع معیار و ملاکی غیر از آنچه که در قانون اساسی آمده است قطعا وجاهت قانونی ندارد و من بعید می دانم آقای دانشجو چنین معیارهایی را از خودش مطرح کند، چون به هر ترتیب ایشان آدم دانشگاهی است و در عرصه های مختلف مدیریتی بوده است و بعید می دانم چنین معیار و ملاکی برای گزینش افراد بگذارد و اگر بگذارد طبیعی است که نمی تواند جنبه قانونی داشته باشد .آن کسی چارچوب نظام را قبول دارد و در این نظام رشد پیدا کرده است و دلش برای انقلاب می سوزد می تواند در این کشور فعالیت کند و در دانشگاه فعالیت کند و عامل توسعه کشور باشد. وقتی شرایط این گونه شود که اساتید بروند و جذب دانشگاههای دیگر کشورها شوند به ضرر ما خواهد بود، باید فضایی ایجاد کرد که اینها به فعالیت خودشان ادامه دهند.
وزیر در جای دیگر اعلام کرده بود که دانشگاه ها با کمبود ۲۰ هزار عضو هیئت علمی روبرو هستند که تا ۵ سال دیگر جذب می شوند این آیا با بازنشستگی اساتید همخوان است؟
ببینید اینها مسایل ریز و کوچکی است که مانع توسعه و تحقق برنامه ها و اهداف برای دانشگاه ها می شود، ما به فکر رشد و توسعه همه جانبه هستیم، باید دانشگاهها را تقویت کنیم، تقویت دانشگاها به ساختمان و دانشجو نیست، تقویت دانشگاه به بنیه های علمی دانشگاه است ، بنیه های علمی دانشگاهها هم از طریق اساتید تامین می شود، باید تلاش کنیم قبل از اینکه دشمنان مان نخبه های ما را جذب کنند، نخبه های داخل کشور را حداقل جذب دانشگاها کنیم ، حالا نخبه های بیرون از کشور پیش کش، باید تلاش شود که نخبه هایی که در جامعه وجود دارند را طرد نکنیم، فضای فعالیت به آنها بدهیم تا مشتاق به کار در دانشگاه های کشور شوند ، اگر امکاناتی فراهم کنیم که جذب دانشگاه های کشور شوند و اینها محور اصلی توسعه کشور هستند ، همانطور که می دانید توسعه علمی باعث توسعه همه جانبه کشور می شود.
موضوع دیگری هم که در ارتباط با بازنشستگی اساتید مطرح شده بود این است که هر استاد عضو هیئت علمی معادل سه استادیار حقوق می گیرد آیا این سنجش ارزیابی درستی است که کارکرد اساتید را به میزان مادی مقایسه کنیم؟
ارزش کار اساتید و فعالیت های علمی را با سطح حقوق نمی شود سنجید ، اگر چنین بکنیم به جامعه و جامعه دانشگاهی خیانت کرده ایم ، جایگاه علمی اساتید مهم است نه اینکه چه میزان حقوق دریافت کردن آنها، اینکه حقوق یک استاد را به سه استادیار بدهیم و آنها بیایند فعالیت کنند اگر جذب بشوند خوب است ، این محدویت ها نباید مانع جذب دانشیار بشوند، این کوته فکری است که بیایم اساتید را با معیار حقوقی در کشوری که میلیاردها ثروتش در جاهای مختلف هزینه می شود بسنجیم، حالا اگر در دانشگاهی برای ۵ تا استاد تمام این مقدار هزینه شود به جایی از کشور بر نمی خورد.
زهرا رهنورد با خانواده منصور اسانلو، رییس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، دیدار کرد.
به گزارش جرس، در این دیدار زهرا رهنورد ضمن همدردی با همسر و مادر اسانلو و دیگر اعضای این فعال مدنی، برای آنان و زندانی دربندشان آرزوی صبر و سلامتی کرد.
رهنورد تاکید کرد که روز و روزگار، چنین نخواهد ماند و، سختیها با پایداری و امید و صبوری، به فرجام خواهد رسید.
او همچنین با انتقاد شدید از برخوردهای غیرانسانی و غیرقانونی انجام شده با زندانیان سیاسی و خانوادههایشان در ماههای اخیر، ابراز امیدواری کرد که روند مزبور هرچه زودتر پایان پذیرد.
در این دیدار اعضای خانواده اسانلو به شرح مجموعه مشکلات و سختیها و فشارهایی که در سالهای اخیر متوجه این فعال مدنی و خانوادهاش شده است، پرداختند.
منصور اسانلو رئیس ۵۱ سالهی سندیکای شرکت واحد در چند سال اخیر، بارها مورد بازداشت و برخوردهای خشن قرار گرفته است. وی در آخرین بازداشت خود، از تابستان ۱۳۸۶ تاکنون در حبس است.
اسانلو هماینک همراه با جمعی دیگر از زندانیان سیاسی حوادث پس از انتخابات ۲۲خرداد ازجمله عیسی سحرخیز، احمد زیدآبادی، حشمتالله طبرزدی، مهدی محمودیان و مسعود باستانی در زندان رجاییشهر کرج بسر میبرد.
محمد علی ترکان، معاون سابق برنامه ریزی وزارت نفت در یادداشتی که در سایت روزآنلاین منتشر شده، دلایل عدم ارایه اساسنامه شرکت نفت به مجلس عنوان کرد.
ترکان در این یادداشت به چگونگی شکل گیری وزارت نفت نیز شااره کرد.متن این یادداشت را در ادامه می خوانید:
شاید بتوان دلیل اصلی عدم ارائه اساسنامه طی ۲۳ سال گذشته توسط دولت های مختلف را در تاریخچه این موضوع یافت.
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی وزارت نفت وجود خارجی نداشت و تنها شرکت ملی نفت به عنوان مالک مخزن و مخازن نفتی کشور محسوب می شد.پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی با تصویب شورای انقلاب وزارت نفت ایجاد شد و مالکیت نفت کشور به نمایندگی از حکومت اسلامی در اختیار این وزارتخانه قرار گرفت.
براساس اساسنامه موجود که از پیش از تاسیس وزارت نفت وجود داشته است شرکت ملی نفت مالک مخازن نفتی است و درآمدهای ناشی از فروش نفت نیز متعلق به همین شرکت است.این در حالی است که قانون تصویب شده در سال ۱۳۶۶ می گوید:نفت متعلق به حکومت اسلامی است و وزارت نفت این مالکیت را مدیریت می کند.بنابراین از ۲۳ سال پیش تا کنون بارها تاکید شده که برای شفاف شدن مالکیت وزارت نفت باید اساسنامه جدید شرکت ملی نفت به مجلس ارائه شود و نقش مالکیتی شرکت ملی نفت به نقش بهره بردار تغییرکند.در واقع اساسی ترین مساله ای که باید در اساسنامه جدید حل شود تعیین وتکلیف نقش شرکت ملی نفت است.وگرنه مسایلی چون تغییر تعداد اعضای هیات مدیره از ۵ به ۳ نفر و یا شروع سال مالی از اسفندماه یا شهریورماه در حاشیه این امر قرار دارند.
با این توضیحات باید به این نکته برسیم که مسلما شرکت ملی نفت راغب نخواهد بود تا اقتدار خود را از دست بدهد.
در حال حاضر حتی حقوق وزیر نفت نیز توسط شرکت ملی نفت ایران پرداخت می شود و این نشان از نقش حاکمیتی این شرکت دارد.براین اساس در شرایطی که تمام درآمد نفتی توسط شرکت ملی نفت اداره می شود و وزیر نفت هر زمان به منابع مالی نیاز داشته باشد این شرکت توان پرداخت آن را دارد هیچ وزیری تلاش نمی کند تا این منبع مالی بدون دردسر را از دست بدهد.
به یاد دارم زمانیکه در وزارت راه و ترابری به عنوان وزیر مشغول به فعالیت بودم به دلیل آنکه همزمان مدیریت فدراسیون کشتی را نیز در اختیار داشتم هدیه ای را از منابع مالی وزارت راه به اعضای این تیم اختصاص دادم که شامل ۳۳ سکه بهارآزادی بود.در آنزمان دیوان محاسبات با احضار من خواستار برگشت این پول به منابع مالی وزارت راه شد و بالاخره مجبور شدیم پول را از جیب خودمان به وزارت راه بر گردانیم.در صورتیکه در حال حاضر وزیر نفت تنها وزیری محسوب می شود که به دلیل داشتن حیات خلوتی چون شرکت ملی نفت با چنین مشکلاتی مواجه نیست. چرا که این شرکت بدون هیچ دغدغه ای پول مورد نیاز وزیررا در اختیارش می گذارد در حالیکه اگر اساسنامه جدید تدوین شود و نقش مالکیتی شرکت ملی نفت به وزارت نفت داده شود تمام هزینه های وزیر زیر نظر مستقیم دیوان محاسبات قرار می گیرد و در واقع قدرت عمل وزیر کم خواهد شد.البته باید تاکید کنم شاید اگر من هم وزیر نفت بودم دوست نداشتم این اختیار را از دست بدهم.
بنابراین تا زمانیکه این نگاه وجود دارد اساسنامه شرکت ملی نفت توسط هیچ وزیری به مجلس ارائه نخواهد شد.
شیرزاد عبداللهی در وبلاگ خود مطلبی را با عنوان “ونزوئلا ، چین و روسیه جایگاه علمی معتبر ندارند” منتشر کرده است.
در این مطلب این کارشناس مسایل آموزشی نوشته است :روسیه، چین و ونزوئلا ممکن است از نظر سیاسی و اقتصادی برای کشور ما مفید باشند، اما در دنیا جایگاه علمی معتبری ندارند و خود مصرف کننده دست دوم تولیدات علمی غرب هستند. دل بستن به سراب مبادلات علمی و دانشگاهی با این گونه کشورها ما را به قهقرا می برد. در همکاری های علمی و دانشگاهی نباید دنباله رو سیاست های متغیر و روزمره باشیم.
به گزارش ایلنا، معاون وزیر علوم از کاهش همکاری با دانشگاههای اروپا و افزایش رابطه با چین، روسیه و ونزوئلا خبر داد و گفت:” نگاه وزارت علوم در بحث همکاریهای علمی و بینالمللی مبتنی بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و نگاه ما به کشورهایی همچون ونزوئلا، چین و روسیه نگاه علمی و سیاسی است.”
وی در خصوص همکاریهای علمی با کشور ونزوئلا گفت:” کشور ونزوئلا در برنامههای دولت نهم مورد اولویت قرار گرفت و در حال حاضر دانشگاههای این کشور از سوی وزارت علوم ارزیابی شده و در بسیاری از رشتهها دارای اعتبار بینالمللی هستند.”
در رتبه بندی علمی دانشگاه های دنیا، بهترین ها در آمریکای شمالی و اروپای غربی قرار دارند. طبق رنکینگ های معتبر درمیان ده دانشگاه برتر دنیا ۶ تا در ایالات متحده و ۴ تا در انگلستان هستند و ۸۰ درصد از صد دانشگاه برتر دنیا در اروپای غربی و آمریکای شمالی قرار دارند.
حتی تک دانشگاه های کشورهای سنگاپور، مالزی، چین، تایوان، هنگ کنگ که در میان یکصد دانشگاه برتر دنیا قرار دارند، دارای شاکله غربی هستند و به هیچ روی رنگ و بوی محلی و بومی ندارند. این واقعیت ها باید انگیزه ما را برای دست یابی به پیشرفت علمی را دو چندان کند.
اعتراف به برتری علمی دانشگاه های غربی به معنای تائید سیاست های دولت های غربی نیست. آنها در حوزه سیاست و اقتصاد تابع منافع کشورهای خودشان هستند و سیاستمداران ما هم باید از منافع ملی کشور مان دفاع کنند. در تعارض بین منافع کشورها البته همه ما باید از منافع ملی کشور خود یک پارچه دفاع کنیم.
ما با دولت های غربی مشکلات سیاسی و اقتصادی داریم، اما اگر در مبادلات علمی، دنباله رو دیپلماسی و سیاست باشیم و سطح مبادلات علمی ایران با مراکز علمی و دانشگاهی معتبر دنیا را تنزل دهیم، دچار زیان می شویم و جایگاه علمی دانشگاه های ما از این که هست پایین تر می آید.
کشورهایی مانند روسیه، چین و ونزوئلا ممکن است از نظر سیاسی برای کشور ما مفید باشند، اما در دنیا جایگاه علمی معتبری ندارند و خود مصرف کننده دست دوم تولیدات علمی غرب هستند. در شان جامعه علمی و دانشگاهی کشور ما نیست که در تراز چنین کشورهایی طبقه بتدی شود.
در تمام کشورهایی که آموزش و علم و هنر زیر سیطره و کنترل دولت قرار گرفته، آن کشورها از نظر آموزشی، علمی و هنری دچار پسرفت شده اند. افق سیاست کوتاه اما افق روابط علمی بلند است. باید بخش های مختلف را از هم تفکیک کرد و کار هر بخشی را باید به افراد کاردان همان بخش سپرد.
اینکه ما در بحث همکاری های علمی و دانشگاهی تابع الزامات سیاست خارجی باشیم، نه ممکن است و نه مفید. کشور ما بر اساس مبانی اعتقادی با کشورهای فقیر و عقب مانده آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین روابط سیاسی و اقتصادی دوستانه دارد، اما این کشورها از نظر علمی چیزی برای عرضه کردن به ما ندارند.
درست است که ما با کشورهایی پیشرفته که امروز مرکز علم ودانش بشری هستند مشکلات سیاسی و اقتصادی داریم، اما بر اساس همان مبانی اعتقادی ما باید دانش را از هر جا که هست، به دست آوریم. در احادیث دینی آمده که ایرانی ها علم را حتی اگر در ثریا باشد به چنگ می آورند.
اگر رسیدن به قله های علمی هدف ما باشد، اگر قرار است بر اساس سند چشم انداز تا سال ۱۴۰۰ شمسی در منطقه قدرت اول علمی و آموزشی باشیم، در این صورت چاره ای جز تفکیک بین الزامات علمی و سیاسی نداریم.
منبع : وبلاگ شیرزاد عبداللهی
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام با بیاناینکه اصلاحات همزاد انقلاب اسلامی است و از آن جدا شدنی نیست،تاکید کرد: تبلیغاتی که علیه اصلاحات و انقلاب اسلامی صورت میگیرد، یک ریشه دارد. در داخل کشور به اصلاحات حمله میکنند و در خارج به انقلاب اسلامی و هر دو از یک ریشهاند. هر دو مصمماند که نظام اسلامی واقعی و حقیقی،معیوب و ناکارآمد جلوه دهند. ولی ما به هیچوجه ناامید نیستیم.
به گزارش ایلنا ، سید هادی خامنهای در دیدار جمعی از شخصیتهای احزاب و روزنامهنگاران به بیان دیگاههای خود در خصوص ادامه فعالیت اصلاحطلبان در عرصه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور پرداخت.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام در ابتدا با اشاره به حوادث سال گذشته، اظهار داشت: به نظر میرسد آنچه که اتفاق افتاد، با برنامهریزی قبلی و دارای پروسه زمانی چندین ساله بوده است و بروز این اتفاقات، ریشه در سالهای گذشته دارد و در اواخر دهه ۶۰ نشانههایی از چنین برنامهریزیها را مشاهده میکردیم.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات و موانع پیشروی اصلاحطلبان و آنچه در سالهای گذشته از این جریان سیاسی رفته است، گفت: باید سهم قابل ملاحظهای را برای آسیبشناسی جریان اصلاحات اختصاص دهیم تا ببینیم در کجا دچار کمبود بودهایم که امروز به این نقطه رسیدهایم. یعنی چطور میشود که جریان اصلاحات با هشت سال سابقه نسبتا موفق در دولت و مجلس به یکباره در انتخابات شوراها رای نمیآورد و در انتخابات ریاست جمهوری نیز وضع به این شکل رقم میخورد.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام با اشاره به اینکه این روزها نسبت به بیزمینه نشان دادن تفکر اصلاحات، تبلیغات فراوانی در رسانههای وابسته به مخالفان صورت میگیرد، گفت: علیرغم تبلیغات مخالفین، اصلاحات در مغز و دل جامعه ریشه دارد، چرا که اصلاحات همزاد انقلاب اسلامی است و از آن جدا شدنی نیست و تبلیغاتی که علیه اصلاحات و انقلاب اسلامی صورت میگیرد، یک ریشه دارد. در داخل کشور به اصلاحات حمله میکنند و در خارج به انقلاب اسلامی و هر دو از یک ریشهاند. هر دو مصمماند که نظام اسلامی واقعی و حقیقی،معیوب و ناکارآمد جلوه دهند. ولی ما به هیچوجه ناامید نیستیم.
عضو شورای بازنگری قانون اساسی تصریح کرد: مجموعه نیروهای سیاسی درون نظام با سلایق و گرایشهای متنوع مایلاند در چارچوب قانون اساسی و مصالح عمومی به فعالیت خود ادامه دهند و هر گونه مانعتراشی بر سر فعالیت شفاف و آزادانه گروههای سیاسی درون نظام، ظلم به انقلاب، اسلام و ملت ایران است.
سید هادی خامنهای با اشاره به رواج گفتمان اصلاحات ادامه داد: اهمیت گفتمان اصلاحطلبی به قدری است که امروز اگر کسی میخواهد آبرویی کسب کند و نظر مردم را به سوی خود جلب کند، از واژهها و فرهنگ اصلاحطلبی چون «پیروی از خط امام»، «قانونگرائی»، «مردمسالاری و عدالتطلبی» استفاده میکنند، که از روزگاری نه چندان دور و تا به امروز این عناوین جزء مشخصههای جریان «چپ» در دهه ۶۰ و «اصلاحطلبی» امروز بوده است.
وی با بیان اینکه تغییر در لایههای مختلف جریانها به مرور زمان شکل میگیرد و این امر به لحاظ تحول و تطور در نحوه اندیشیدن مفید ارزیابی میشود، گفت: آنچه که نباید تغییر کند، ارزشها هستند یعنی آدمی باید مراقبت کند تا ارزشهایش تغییر نکند. زیرا تغییر ارزشها یک ضعف محسوب میشود و ارزشها نباید بر اساس جناحبندیها تغییر کند.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ریشه و بنیان فعالیتهای اجتماعی بشر «فعالیت فرهنگی» است، گفت: جدیترین فعالیتها که موجب تحولات عمیق اجتماعی میشود، فعالیت فرهنگی است و در حقیقت سیاسیترین فعالیتها، فعالیت فرهنگی است.
وی افزود: فعالیتهای فرهنگی محدود به چارچوب خاصی نیستند، یعنی اگر برگزاری مراسم زیارت عاشورا ممکن نشد، دعای کمیل، اگر مراسم دعای کمیل محدود شد، دعای ندبه، اگر برگزاری و شرکت در نماز جمعه امکانپذیر نشد، نماز جماعت و خلاصه کار فرهنگی نه محدود به مکان است نه منحصر در زمان. اگر امکان نشر فرهنگ اصیل و حقیقت در رسانههای مکتوب نشد، در رسانههای مجازی و قسعلیهذا.
سید هادی خامنهای با بیان اینکه عرصه کار فرهنگی همواره باز است، اظهار داشت: ممکن است مخالفین شرایطی را پیش بیاورند تا دلها را منفعل و کار فرهنگی را به زعم خویش تعطیل کنند که این اتفاق هرگز رنگ واقعیت به خود نمیگیرد.
وی تاکید کرد: به نظر من اگر خمیرمایه مذهبی و دینشناسی در عمق و ریشه فعالیتهای فرهنگی وجود داشته باشد، آنگاه نتیجه، بهتر و پایدارتر خواهد بود و اصولا این دو مولفه در فعالیتها، ایمان، اطمینان و انگیزه را به همراه میآورد. خصوصا اینکه در جامعه ما که بافت دینی دارد و خاستگاه همه مسائل دین است باید به این موضوع توجه جدیتر داشته باشیم.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام تاکید کرد: امروز مخالفین اصلاحات با برچسبهای خاصی سعی میکنند جمعیت اصلاحات را منفعل و متهم به بیاعتقادی و بیدینی نمایند، درحالی که باید هوشیارانه به این تبلیغات منفی و غیراخلاقی پاسخ گفت و مانع انحراف افکار عمومی شد. هر چند که قاطبه ملت ایران از دروغین بودن این تبلیغات منفی به خوبی آگاهاند و از همین روی است که علیرغم صرف هزینه و انرژی فراوان برای متهم کردن جریان خط امام و اصلاحات نتوانستهاند نتیجه مطلوب را بگیرند.
وی ادامه داد : بهترین علامت ناکامی مخالفین آن است که از همه رسانههای سمعی و بصری خود به طور کامل هنوز در هر شبانهروز علیه اصلاحات استفاده میکنند و فحش و ناسزا و اتهامی نمانده است که به اصلاحات، نخبگان و شخصیتهای آن نداده باشند.
سید هادی خامنهای تاکید کرد: سایر دوستان ما نیز باید با توجه به زیرساختهای دینی و فرهنگی جامعه برای ماندگاری و گسترش اندیشه اصلاحطلبی به دین و مولفههای دینی و اعتقادی، توجه عمیق و جدی داشته باشند.
وی در پاسخ به سئوالی پیرامون محدودیتهای اعمال شده برای چهرهها و نخبگان اصلاحطلب، گفت: این مشکلات و محدودیتها اتفاق تازهای نیست. ما و دوستان سالها است که با این نوع مشکلات مواجهیم و نباید فعالیتهای خود را در چند شکل و شیوه انگشتشمار محدود کنیم و میتوان از روشهای جدید و موثر دیگر برای روحیهبخشی و روشنگری استفاده کرد.
وی در تشریح لزوم امیدوار بودن و عدم اتخاذ رویکردهای یاسبرانگیز گفت: در خصوص امیدواری، تفاوت نگاه من با شما در موضوع زمان است به نحوی که شما یکی دو سال آینده را میبینید در حالی که زمان حل مسائل در نظر من طولانی مدت است تا جایی که ممکن است نتیجه در تغییر و اوضاع احوال را بنده نتوانم ببینم.
سیدهادی خامنهای هشدار داد: جریان مقابل در برابرکارها و رویکردهای فرهنگی ما متقابلا از همان ابزار، تابلو و نماد در جهت خنثیسازی فعالیتهای ما اقدام خواهد کرد تا جائیکه امروز بسیاری از شعارهای اصلاحطلبان از سوی این جریان را به نفع خود مصادره کرده است و از آن بدتر اینکه با رسانههای خود دروغ و اتهامهای عجیب و غریبی را به جریان اصلاحات نسبت میدهند.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام اضافه کرد: اگر در جریان اصلاحات اندکی مشکل شکل میگرفت، فورا صدا و سیما دوربین خود را به کوچه و خیابان میبرد و آن را بر سر دولت میکوبید اما امروز که گرانی اظهر منالشمس است و اعتراض همه اقشار را درآورده، مردم هیچ گزارش و عکسالعملی را در رسانه ملی نمیبینند.
سید هادی خامنهای با تاکید بر لزوم توجه و دقت بر نحوه تبلیغات و کیفیت کار فرهنگی از سوی جریاناصلاحطلب گفت: امروز هنر تبلیغات در دولت کنونی به نحوی است که صفت «ترین» که مورد پسند افراد کماطلاع است را در زبان محاوره خود بسیار استفاده میکنند. آنها مدعی واژههایی چون «قانونیترین، با عدالتترین، آزادترین، بهترین، قویترین و …» میشوند.
وی افزود: باید با روشهای گوناگون مردم را با واقعیت و حقیقت بیشتر آشنا کنیم و آنچه که مهم است منطق و محتوای عمیق در بیان سخنان از سوی ما است که باید در جان مردم اثر بگذارد. راه انحراف افکار عمومی گفتن «دروغ، آن هم دروغهای بزرگ است» ولی ما این شیوه را صد درصد غیراخلاقی و ضد دینی میدانیم و معتقدیم که باید با مردم صداقت داشت و راه و چارهای جز صداقت با ملت وجود ندارد.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود اضافه کرد: امروز اصلاحات فرصتهای بسیار اندک و زودگذر و نه زمانهای طولانی دارد، پس به فراخور فرصتهای خود استفاده کند ما روزگاری تریبونهای هرچند اندک در مراکز مذهبی، علمی و فرهنگی در اختیار داشتیم اما امروز به بهانههای مختلف مانع بیان و ابراز اندیشهها میشوند.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام در پاسخ به سئوال دیگری که به ورود زور در دنیای سیاست و تعیینکنندگی قوه قهریه در معادلات سیاسی اشاره داشت، گفت: به نظر ما این روش که از دید برخی برای دراز مدت نیز برنامهریزی شده از آنجا که برخلاف طبیعت و ارزشهای دینی و اسلامی است، ماندگار نخواهد بود.
یکی از حاضرین، نظر سید هادی خامنهای در خصوص رسانه بینالمللی و مستقل پرسید که او چنین پاسخ داد: رسانه مستقل بینالمللی در صورتی موثر و مناسب است که در مدیریت آن از مشورت نیروهای داخل کشور استفاده شود و از طرح مصالح و مباحث تفرقهانگیز و آسیبزننده به وحدت نیروها پرهیز شود و به چارچوبهای فرهنگی جامعه و آرمانهای بلند مردم که همان آرمانها و اندیشه امام عزیز و شهدای گرانقدر است، پایبند باشیم.
مدیرمسئول روزنامههای توقیفشده حیاتنو، تصریح کرد: در عینحال نباید از رسانهها و مطبوعات موجود و توقیف نشده، غافل شد و بسیاری از سخنان خوب و درست و عمیق را میتوان از طریق آنها به جامعه منتقل کرد.
سید هادی خامنهای در پایان در پاسخ به سئوالی پیرامون انجام مذاکرات بین رهبران جریانات مختلف سیاسی و فرهنگی و مسئولان عالیرتبه نظام در جهت برونرفت از وضعیت فعلی گفت: اصل گفتوگو و مذاکره بسیار خوب است که البته اقدامات، مقتضیات و راهکارهای ویژه خود را میطلبد که همه گروهها و جریانات باید به آن پایبند باشند.
در ابتدای این دیدار سعید اللهبداشتی رئیس سازمان جوانان و دانشجویان مجمع نیروهای خط امام(ره) ضمن تقدیر از حضور جوانان اصلاحطلب و روزنامهنگاران در این دیدار تاکید کرد: از مهمترین وجوه اشتراک فکر و اندیشه جوانان اصلاحطلب اعتقاد و پایبندی به اندیشه، روش و منش بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در ایجاد و مبنا قرار دادن اسلام نواندیش، جمهوریت، مردم محوری و احترام به عقاید، نظرات و سلایق مختلف است به طوری که ایشان همواره بر فعالیت تشکلمند حزبی و شناسنامهدار گروههای مختلف سیاسی و اجتماعی احترام و حتی توصیه میکردند حال چگونه است که امروز علنا با این نظر و توصیه صریح امام همچون بسیاری دیگر از نظرات صریح آن حضرت مخالفت میشود و مخالفان رسما در مقام بیان به ابراز آن میپردازند و مخالفت درخوری مشاهده نمیشود.
وی گفتوگو و تعامل میان سران احزاب و جناحهای سیاسی و نیز در لایهای دیگر بین جوانان این مجموعههای سیاسی را یکی از راههای مقابله با تهدیدهای داخلی و حتی فشارهای سیاسی دانست و افزود: این روزها برای مقابله با این تهدیدات و نتایج آنها بیش از هر زمان دیگر نیازمند گفتوگو و تعامل هستیم تا به بهانه فشارهای بینالمللی شاهد افزایش محدودیت در فضای سیاسی داخلی نباشیم و به حول و قوه الهی نشاط و شادابی به صحنه اجتماعی و سیاسی بازگردد.
براساس استاندارد بینالمللی اگر فردی طی ۸ سال بتواند یک سوم درآمد خود را پس انداز کند، پس از طی این مدت میتواند خانه بخرد و این در حالی است که در کشور ما در صورت ثابت ماندن قیمت مسکن، این امر حدود ۱۰۰ سال به طول میانجامد؛ بنابراین درآمد خانوارها باید افزایش یابد و با تورم متناسب باشد.
به گزارش ایسنا، فرهاد سعدلو پاریزی – دبیر سابق کانون سراسری انبوه سازان ضمن بیان مطلب بالا با تاکید بر اینکه طرح مسکن مهر طرح بسیار خوبی است، اما نمیتواند کل اقتصاد مسکن را در بر گیرد و همه تقاضاها را تامین کند، گفت: کلیه بودجهها و تسهیلات به طرح مسکن مهر اختصاص یافته است و اگر این طرح به هر دلیلی شکست بخورد، اقتصاد شکست میخورد.
او در پاسخ به این سوال که دلیل بروز رکود در بخش مسکن چیست؟ اظهار کرد: طرح مسکن مهر منجر به بروز چنین وضعیتی در بخش مسکن شده است.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مسکن پویاست، افزود: در حوزه انبوه سازی در برنامه توسعه چهارم آمارها نشان میداد بخش مسکن دارای ۵۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی ( معادل درآمدهای نفتی) است.
سعدلو گفت: ۷۰۰ هزار واحد شهری و روستایی طی برنامه توسعه چهارم ساخته شد و بعد از ابلاغ بند «د» تبصره «ج» که همان مسکن مهر بود، در بودجه سال ۱۳۸۶ بحث مسکن مهر مطرح شد.
وی با اشاره به اینکه پس از مطرح شدن طرح مسکن مهر، شهرداریها اعلام کردند که میزان صدور پروانههای ساختمانی ۶۰ درصد کاهش یافت، تصریح کرد: مسکن در سبد اقتصادی خانوارها بیشترین سهم را به خوداختصاص میدهد، بنابراین پس از بروز رکود اقتصادی اولین کالایی که مردم احساس کردند توان خرید آن را ندارند، مسکن بود.
او با بیان اینکه میزان افزایش حقوقها و دستمزدها کمتر از نرخ تورم است، خاطرنشان کرد: دهکهای اول تا سوم نیز به کمک نهادهای حمایتی برای تهیه مسکن نیاز دارند و طرح مسکن مهر برای این اقشار و همچنین اقشار دهکهای هفتم تا دهم مطرح نشده است. طرح مسکن مهر برای تامین مسکن دهکهای سوم تا ششم که جامعه کارمندی کشور را تشکیل میدهند، مطرح شده است، اما توان مالی این افراد نیز به دلیل عدم افزایش حقوقها به طور هماهنگ با تورم کاهش مییابد.
سعدلو با اشاره به اینکه انبوه سازان به عنوان بزرگترین گروه فنی، تخصصی و اجرایی در حوزه ساختمان به این بخش سرمایه وارد کرده و بار دولت را به دوش میکشند، اظهار کرد: ماهیت مسکن مهر بر خلاف کار انبوهسازان پیمانکاری است، بنابراین مشارکت انبوهسازان در طرح مسکن مهر به معنای پیش رفتن کاری درست به روش نادرست است.
وی ادامه داد: با حاکم شدن رکود بر بخش مسکن از آنجا که اقتصاد مسکن از شرایط مناسب برخوردار نبود، متقاضی برای واحدهای ساخته شده انبوه سازان وجود نداشت و در نتیجه سرمایه آنها بلوکه شده بود و آنان به دلیل گردش مالی در طرح مسکن مهر مشارکت کردند.
او با اشاره به اینکه همه منتظر اجرای طرح مسکن مهر هستند تا قیمتها باز هم کاهش یابد، تصریح کرد: مسکن مهر در شهرهای کوچکی ساخته میشود که با مشکل مسکن روبهرو نیستند یا در شهرهای جدید با فاصله ۷۰ تا ۸۰ کیلومتری شهرهای مادر واقع شدهاند.
وی با بیان اینکه در شهرهای جدید تاسیسات زیربنایی کافی وجود ندارد، افزود: به طور مثال در پرند آب شرب وجود ندارد؛ بنابراین اگر دولت قصد دارد کمبود مسکن را از طریق ساخت و ساز در شهرهای جدید جبران کند، ابتدا باید تاسیسات زیربنایی را فراهم و سپس اقدام به چنین کاری کند.
دبیر سابق کانون سراسری انبوه سازان خاطرنشان کرد: در دولتهای گذشته هم طرحهایی مانند اجاره به شرط تملیک، فروش نقدی، استیجاری و امثال آنها وجود داشت؛ طرح مسکن مهر هم میتواند مانند یکی از این طرحها باشد.
به گفته او نمیتوان بخش خصوصی را از حوزه مسکن خارج کرد و دولت به تنهایی به ساخت و ساز بپردازد.
وی با تاکید بر اینکه مالکیت از اهمیت بسیاری در کشور برخوردار است، گفت: در طرح مسکن مهر مالکیت به مردم واگذار نمیشود، بلکه اجاره داده میشود. همچنین قیمت زمین حدود ۷ تا ۸ درصد قیمت ملک را در بر میگیرد، بنابراین اگر کسی دارای ۹۳ درصد سرمایه برای شرکت در طرح مسکن مهر باشد، میتواند ۷ درصد را نیز تامین کند.
وی با بیان اینکه طرح مسکن مهر برای انبوه سازان دارای سود نیست، گفت: شاید این طرح روی کاغذ سود ده باشد، اما با توجه به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و در پی آن افزایش نرخ تورم قیمت مسکن نیز افزایش مییابد؛ بنابراین در شرایطی که مصالح ساختمانی با رشد قیمتها روبه رو شوند، صنعت ساختمان نیز به واسطه ارتباط مستقیم با صنعت حمل و نقل افزایش خواهد یافت.
به گفته او دولت باید بازار را تحریک کند و این امر راهی جز پرداخت تسهیلات خرید ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا پرداخت تسهیلات خرید منجر به افزایش قیمت مسکن میشود؟ تصریح کرد: اگر بحران و رکود به حدی برسد که این بخش تعطیل شود، سرمایهها به طور کلی از این بخش خارج میشوند و از آنجا که سایر بخشها فاقد جذابیت برای سرمایه گذاری هستند، لذا سرمایهها از کشور خارج میشوند.
سعدلو در پاسخ به این سوال که حداقل میزان تسهیلات خرید مسکن باید چقدر باشد؟ گفت: میزان تسهیلات خرید مسکن باید حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزش خانه را در برگیرد.
وی گفت: اگر چه ممکن است پرداخت تسهیلات منجر به افزایش قیمتها شود، اما حاکمیت باید این ریسک را پیذیرد؛ چرا که اگر بخش مسکن و صنعت ساختمان تعطیل شوند، هزینه راه اندازی آن برای حاکمیت سنگین خواهد بود و آثار تورمی پرداخت تسهیلات کمتر از ضرر تعطیلی بخش مسکن است.
به گفته او افزایش میزان تسهیلات خرید مسکن منجر به افزایش متقاضیان خرید مسکن در بازار شده و در پی آن ایجاد تعادل در بخش مسکن را در پی دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا رونق بخش مسکن همواره با افزایش قیمت همراه است؟ خاطرنشان کرد: رونق بخش تولید و خرید و فروش با هم در ارتباط هستند. جابه جایی گردش وجوه مالی اقتصاد ما را تعریف میکند، بنابراین باید حرفهای نگاه کرده و اجازه ورود غیر حرفهای ها را به این بخش نداد.
سعدلو گفت: قیمتها به طور معمول باید با تورم افزایش یابد، اما افزایش قیمت در سال ۱۳۸۶ سیاستی اشتباه بود.
به گفته او در سال ۱۳۹۱ بیشترین میزان متقاضی مسکن را خواهیم داشت و از آنجا که فنر مسکن در آن زمان فشرده شده است، بیش از ۳۰ درصد افزایش قیمت خواهیم داشت.
دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش، در خصوص لزوم تعامل احزاب اصولگرا و اصلاحطلب تصریح کرد: در این مورد لازم است هر دو جناح سیاسی در کشور برای حداقلهایی که متاسفانه توسط عده قلیلی نادیده گرفته میشود تلاش کنند.
به گزارش ایلنا، فاطمه راکعی ، در خصوص جایگاه احزاب در فضای سیاسی گفت: طبق قانون اساسی و قوانین دیگر، احزاب طبق اساسنامه خود حق فعالیت و حیات سیاسی دارند. در حال حاضر متاسفانه این حق آنگونه که شایسته است ،جاری و ساری نیست و بعضی از خواستههای احزاب مبنی بر تجمعهای سیاسی و راهپیماییها و سایر مقولات درج شده در اساسنامه آنها که همه در نهایت به نفع مردم و نظام است از طرف بعضی نهادهای ذیربط نادیده گرفته میشود.
وی در ادامه گفت: اگر در یک برههای کسانی به هر دلیلی مولتی امر تکحزبی بودند اکنون این دوره تمام شده است. الان باید حرفها زده شود و حرفها شنیده شود. مردم باید از طریق احزاب با دولت و ارگانهای اجرایی در ابعاد مختلف در ارتباط باشند. بدانند چه میگذرد و به خواستهها و مطالباتشان چه پاسخی داده میشود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: در شرایط کنونی احزاب شناسنامهدار کشور برای اینکه به مسائل سیاسی پیش آمده دامن نزنند به خاطر مصالح کشور تا حدودی از فعالیتهایشان کاستهاند.
دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش گفت: علیرغم نقدهایی که ازطرف گروهی وارد است تا زمانی که قانون هست همه باید به آن پایبند باشیم و احترام بگذاریم. این یک اصل ابتدایی است که اگر رعایت نشود به همه لطمه میزند.
راکعی تصریح کرد : لازم است همه احزاب در چارچوب قوانین موجود فعالیت کنند و صدای مردم را به گوش مسئولین و صدای مسئولین را به گوش مردم برسانند. در واقع احزاب باید از طریق ایجاد ارتباط سالم در چارچوب قانون این فضای غیرعادی را تضعیف کنند . به گونهای که بتوان از طریق مجاری قانونی ، حقوق آحاد ملت و حقوق شهروندی که در قانون اساسی موجود است را پیگیری کرد.
این استاددانشگاه در مورد لزوم تغییر قوانین در بحث فعالیت احزاب گفت: قانون موجود قانون خوبی است.چرا اگر بخواهیم قانون احزاب تغییر کند لازمهاش این است که فعالیتها تا زمان مشخص شدن شرایط قانون جدید مختل شوند. فقط لازم است تبصرههائی که برای کمیسیون ماده ۱۰ که تعریف شده ضمانت اجرایی پیدا کند و البته این ربطی به فعالیت احزاب ندارد.
راکعی در خصوص لزوم تعامل احزاب اصولگرا و اصلاحطلب تصریح کرد: در این مورد لازم است هر دو جناح سیاسی در کشور برای حداقلهایی که متاسفانه توسط عده قلیلی نادیده گرفته میشود تلاش کنند.
وی در ادامه گفت: از اولین این حداقلها گردن نهادن همه افراد ، در هر سطحی و گروهی به قانون است ، همچنین باید مشارکت سیاسی مردم که همه احزاب به آن معتقدند تشویق شود، از سوی دیگر باید اجرای کامل قانون اساسی و همه مسائلی که آزادی و استقلال و امنیت جمهوری اسلامی را تضمین میکند، در دستور کار قرار گیرد.
دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش گفت: همه اینها مسائل حیاتی هستند که تمام احزاب آن را قبول دارند، که متاسفانه این حداقلها زیر سوال رفته است. لازم است نظام از این اصول مسلم زیر سوال رفته حمایت کند ،چرا که زیر سوال رفتن این مسائل درنهایت امنیت ملی را تضعیف میکند.
کشتی های ایرانی پس از تحریم های سازمان ملل متحد و آمریکا با مشکلاتی روبه رو شده اند.
سایت عصر یاران به نقل از روزنامه واشنگتن پست در این باره نوشت: با گذشت مدت زمان کوتاهی از قطعنامه جدید شورای امنیت درباره تحریم های ایران و پس از آن تحریم های مستقل آمریکا علیه ایران، توانایی این کشور برای حمل و نقل کالا به میزان زیادی کاهش یافت.
این روزنامه آمریکایی می نویسد : بسیاری از شرکت های بین المللی بیمه به دلیل ترس از تحریم های آمریکا، از تعامل با شرکت های حمل و نقل کالای ایران خودداری می کنند.
یکی از نمایندگان یک شرکت بین المللی بیمه که خواست نامش اعلام نشود در این باره گفت: بسیاری از کشتی های ایرانی که به ایران یا از آن کالا حمل می کنند تا هفته ها با مشکل نبود پوشش بیمه ای رو به رو بوده اند.
محمد رونقی معاون شرکت ایرانی “سی پارس” ارائه کننده خدمات به مالکان کشتی ها و شرکت های بیمه دریایی در سطح جهان نیز می گوید: کشتی هایی که پرچم ایران دارند در بسیاری از کشورهای جهان با مشکلاتی روبه رو هستند زیرا آنها در حال حاضر تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند و این به دلیل تحریم های جدید است . بسیاری از بنادر از تعامل با کشتی هایی که بیمه نداشته باشند خودداری می کنند.
از سوی دیگر شرکت بیمه دریایی ” لوید” اعلام کرد که به بیمه صادرات بنزین به ایران پایان می دهد و این اقدامی است که دیگر شرکت های بیمه را برای در پیش گرفتن همین شیوه، تشویق می کند.
“شین ماکجفرن” مشاور شرکت لوید در بیانیه ای اعلام کرد: لوید همچنان به تحریم ها علیه ایران پایبند است . آمریکا بازار مهمی برای شرکت لوید است.
“حسین دجمار” مدیر اداری شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران که ۱۶۰ کشتی را در ناوگان خود دارد می گوید: تحریم ها به میزان زیادی برما تاثیر ندارد. بسیاری از بنادر در سطح جهان هستند که با ما همکاری می کنند. مذاکراتی با برخی شرکت های بیمه وجود دارد تا بیمه کشتی های این شرکت دوباره انجام شود.
یکی از مسولان یک شرکت هلندی ارائه کننده خدمات بیمه کشتی نیز گفت: بیمه سعی می کند در برابر خطرات، کشتی ها را حفظ و در برابر آسیب های احتمالی، غرامت پرداخت کند. بیمه ، برای ورود کشتی ها به تمامی بنادر جهان لازم است.
وی افزود: کشتیرانی ایران از ما درخواست کمک کردند ولی ما مشتریان و منافع زیادی در آمریکا داریم لذا مجبور به رد درخواست آنها هستیم.
او ادامه می دهد: در هفته های اخیر شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با تعدادی از شرکت های بیمه حمل دریایی کالا مذاکره کرده است. تحریم های جدید همچنین باعث شد تا در یکی از فرودگاه های اروپایی، سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی متوقف شود.
محمد جلالی مدیر بخش هواپیمایی ایران مقیم شهر آمستردام با اشاره به زندگی چهار میلیون ایرانی در خارج از ایران می گوید: این اقدامات نه به دولت ایران بلکه به ایرانی ها آسیب می زند.
در همین زمینه شرکت بی پی قرارداد سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی را در شهر هامبورگ تمدید نکرده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد از کشورهای عضو این سازمان خواسته شده تا شرکت های بیمه خود را از بیمه یا ادامه بیمه کشتی های مظنون به حمل قطعات یا وسایل مورد نیاز سلاح های ممنوعه منع کنند.
شورای امنیت در قطعنامه خود همچنین از اعضای سازمان ملل متحد می خواهد تا تلاش های ایران برای ایجاد شرکت های جایگزین برای بی اثر کردن تحریم ها را نیز گزارش کنند.
البته تحریم های یکجانبه و مضاعف آمریکا با مخالف روسیه و هند روبه رو شده است.
وزیر انرژی روسیه گفته بود: تحریم های آمریکا ما را متوقف نمی کند . اگر منافع تجاری وجود داشته باشد شرکت های روسی آماده صادرات فرآورده های نفتی به ایران هستند.
شرکت های هندی نیز بارها گفته اند که همچنان به انتقال بنزین به ایران ادامه می دهند.
رویترز به نقل از منابعی که نام آن ها را ذکر نکرد از مذاکرات ایران و چین برای انجام معاملات نفتی بر پایه یوان، ارز رسمی چین خبر داد.
رویترز به نقل از منابعی که نام آن ها را ذکر نکرد از مذاکرات ایران و چین برای انجام معاملات نفتی بر پایه یوان ارز رسمی چین خبر داد.
بر اساس این گزارش ایران و چین هم اکنون در حال انجام مذاکراتی هستند که در صورت حصول توافق، دلار و یورو از معاملات نفتی دو کشور حذف می شود و ایران در برابر فروش نفت به چین یوان دریافت می کند.
قرار است ایران حسابی بر پایه یوان در بانک های چین افتتاح کند که بهای نفت خام صادراتی به چین در آن واریز خواهد شد. ایران می تواند این رقم را برداشت و برای خرید بنزین و ابزارآلات و کالاهای دیگر مصرف کند.
پیشنهاد جایگزینی یوان به جای دلار و یورو برای نخستین بار توسط شرکت ملی نفت چین در چند ماه پیش مطرح شد.
یورو و دلار از زمان بروز بحران اقتصادی در جهان طی سال های گذشته افت و خیز قابل ملاحظه ای داشته اند و به همین دلیل بسیاری از کشورها در جهت تنوع بخشیدن به منابع ارزی خود و کاهش وابستگی به این دو ارز حرکت کرده اند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد: مهلت دولت برای ارائه اساسنامه شرکت ملی نفت و روشن کردن رابطه مالی میان شرکت نفت و دولت تمام شده است.
به گزارش خبرآنلاین، اردیبهشت ماه امسال بود که رئیس مجلس در یکی از دیدارهایش با اشاره به تعلل ۱۶ ساله در ارائه اساسنامه شرکت ملی نفت به مجلس اعلام کرد: در صورتی که دولت اساسنامههای شرکتهای نفت، گاز و پتروشیمی را ارائه نکند، مجلس راساً برای تدوین این اساسنامه ها اقدام میکند .
پس از این سخنان لاریجانی بود که حمیدرضا کاتوزیان رئیس کمیسیون انرژی مجلس از تدوین پیشنویسی برای طرح اساسنامه شرکت ملی نفت در این کمیسیون خبر داد و گفت: تا پایان مهات دولت صبر میکنیم و اگر تا آن زمان این لایحه ارائه نشد، طرح مجلس را در دستور کار قرار میدهیم.
مهلت دولت برای ارائه این اساسنامه پایان خرداد ماه بود که باز هم به مجلس ارائه نشد.
سید عماد حسینی، سخنگوی کمیسیون انرژی، با بیان اینکه اعضای کمیسیون انرژی عدم ارائه این اساسنامه را از سوی دولت پیش بینی می کردند، به مهر گفت: با توجه به اینکه در دو سه ماه گذشته جدیتی در تدوین اساسنامه شرکت نفت از سوی دولت مشاهده نشد، کمیتهای در کمیسیون نفت و انرژی تشکیل شد که به پیگیری و تدوین این اساسنامه بپردازد.
به گفته وی، بعد از پایان تعطیلات مجلس، این کمیته اساسنامه تدوین شده را به اعضای کمیسیون ارائه میدهد و بعد از بررسی اعضای کمیسیون، اساسنامه پیشنهادی برای تصویب به صحن علنی مجلس ارائه میشود.
حسینی با تاکید بر اینکه هنوز دلایل عدم ارائه اساسنامه شرکت نفت از سوی دولت برای نمایندگان مجلس مشخص نیست، گفت: وزیر نفت بعد از تعطیلات مجلس برای ارائه توضیحات در این زمینه و پاسخ به سئوالات نمایندگان به کمیسیون احضار میشود.
گزارش کمیسیون اصل نود از تاخیر دولت
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس همچنین اعلام کرد: بعد از تعطیلات مجلس، کمیسیون اصل ۹۰ نیز گزارشی را منتشر خواهد کرد که تاکنون دوبار در دستور کار مجلس قرار گرفته اما قرائت نشده است و براساس آن دلایل عدم ارائه اساسنامه شرکت نفت از سوی دولت اعلام می شود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از نمایندگان مجلس از وزیر نفت سئوالاتی در صحن علنی داشتند که کمیسیون انرژی آن را مسکوت گذاشت، ادامه داد: حال با پایان یافتن مهلت دولت، این سئوالات از وزیر نفت نیز درنوبت صحن علنی مجلس قرار میگیرد.
گفتنی است مسعود میرکاظمی طی یک ماه گذشته نیز به مجلس آمده بود تا در مورد قرارداد خط لوله صلح به سوال عبدالله کعبی نماینده آبادان پاسخ بگوید.
محمدرضا خباز نماینده کاشمر در مجلس، با بیان اینکه” طی ۳ماه گذشته، فقط ۲ مصوبه دولت به مجلس ارائه شده است”، اظهار داشت: در این جلسه در خصوص ارسال مصوبات دولت به مجلس سئوال کردم که با کمال تاسف مطلع شدم دولت فقط دو مورد را فرستاده است. ظاهرا این دو مورد اساسنامه از دستشان در رفته و قصد داشتند به جای دیگری بفرستند.
به گزارش آفتاب، عضو هیات تطبیق مصوبات با قوانین و مقررات تاکید کرد: ارسال مصوبات دولت به مجلس فقط در دو مورد صورت گرفته است.
محمدرضا خباز نماینده کاشمر در مجلس، درمورد آخرین جلسه هیأت تطبیق مصوبات با قوانین و مقررات که روز چهارشنبه در مجلس برگزار شد، اظهار داشت: در این جلسه در خصوص ارسال مصوبات دولت به مجلس سئوال کردم که با کمال تاسف مطلع شدم دولت فقط دو مورد را فرستاده است. ظاهرا این دو مورد اساسنامه از دستشان در رفته و قصد داشتند به جای دیگری بفرستند.
وی افزود: اکنون دو و نیم الی سه ماه است که دولت از اجرای اصل ۱۳۸ قانون اساسی امتناع میکند. متاسفم که شرایط به گونهای شده که قبح دروغ گفتن ریخته است. میگویند همه مصوبات را به مجلس فرستادهایم، در حالی که فقط همین دو مورد ارسالی را به همه نشان میدهند و میگویند مصوبات را به مجلس میفرستیم، در صورتی که اینگونه نیست.
خباز با بیان اینکه ارتباط مجلس و دولت هنوز بر اساس اصل ۱۳۸ قانون اساسی قطع است، گفت: کار هیات تطبیق مصوبات هنوز متوقف نشده است و ما مصوبات را از طریق سایت دولت و روزنامه رسمی دریافت کرده و موارد خلاف قانون را اصلاح میکنیم. در صورت عدم اصلاح توسط دولت، رئیسمجلس اصلاحیه را برای روزنامه رسمی میفرستد.
عضو فراکسیون خط امام (ره) مجلس تصریح کرد: خیلی بد است که رئیسجمهور در حالی که برای پاسداری از قانون اساسی سوگند خورده است، از پس از عید نوروز تاکنون یک اصل مهم قانونی را اجرا نمیکند.
این نماینده مجلس در پاسخ به سئوال دیگری در مورد ابلاغ مصوبه تخصیص دو میلیارد دلار به پروژه قطار شهری از سوی رئیس مجلس، با یادآوری اینکه در زمان تصویب این طرح با آن مخالف بودم، اظهار داشت: این مخالفت به جهت تخصیص این بودجه به مترو نبود؛ بلکه اصلا در حساب ذخیره ارزی اعتباری باقی نمانده است که مجلس برای برداشت از آن قانون تصویب میکند. یعنی سر قبری گریه میکنیم که مرده در آن نیست!
وی ادامه داد: اینکه دولت میگوید حساب ذخیره ارزی محرمانه است، به خاطر این است که چیزی در آن باقی نمانده است.شرایط به گونه اس است که قبح دروغ گفتن ریخته است.
خباز در ادامه گفت: با وجود این مسائل اینکه دولت بگوید قانون را اجرا نمیکنم، خیلی بد است. در حالی که حداقل اگر بودجهای در اختیار ندارد، باید سکوت کند یا آن را از محل دیگری تامین کند. زیرا قانون را اجرا نکردن افتخار ندارد، بلکه سرافکندگی دارد. ما نام این مسأله را بدعت ناپسند نام میگذاریم که اگر رایج شود سنگ روی سنگ بند نمیشود.
عباسعلی نورا نماینده زابل در مجلس با قدردانی از وزارت بهداشت و درمان و شخص وزیر بهداشت به دلیل تسریع در امر رسیدگی به آسیبدیدگان حادثه تروریستی زاهدان، گفت: در این حادثه ناگوار۳۲۰ نفر به بیمارستان اعزام شدند که از این میان حدود ۱۵۰ نفر به صورت سرپایی مداوا شدند. اما نزدیک به ۱۶۰ نفر نیاز به عملهای جراحی طولانیتر داشتند که از این میان بر روی ۶۰ نفر جراحیهای سنگین صورت گرفته است.
به گفته وی، تاکنون ۲۹ نفر از مردم زاهدان در اثر این حادثه تروریستی به شهادت رسیدند و دو نفر نیز در کما به سر میبرند.
نورا در مورد عملکرد وزارت بهداشت در این زمینه گفت: عوامل بهداشت و درمان استان سیستان و بلوچستان، در این واقعه سنگ تمام گذاشتند. جا دارد از همه پزشکان و پرستاران تشکر کنیم. ما حتی یک مورد تنش در بیمارستان نداشتیم و ازحدود ۳۲۰ نفری هم که به بیمارستان رسیدهاند، تنها یک نفر تلفات دادهایم.
وی با اشاره به مشکلات ساماندهی خانوادهها پس از این حادثه تروریستی، ادامه داد: در خصوص مساله ساماندهی باید از مردم استان تشکر کرد که در این امر حقیقتا از مسوولین جلوتر بودند.
نماینده زابل با بیان اینکه شب بروز حادثه بسیاری از مسوولین داخل استان نبودند، از این مساله به عنوان یکی از دلایل گلهمندی نمایندگان از مسوولین نام برد و با تشکر از نهادهای امنیتی در کمک به حفظ آرامش مردم پس از حادثه، اظهار داشت: با آن حجم عظیم مردم در خیابانها، حفظ آرامش شهر خیلی کار دشواری شده بود که نهادهای امنیتی انصافا به خوبی از عهده آن برآمدند و در این زمینه باید قدردان مردم نیز بود.
وی سپس اضافه کرد: وقتی امام راحل میفرمودند این انقلاب، انقلاب مستضعفین است؛ واقعا همینطور است. تمام شهدای این حادثه از مستضعفین بودند و نکته قابل تامل هم این است که برای کمک به مصدومان انفجار اول آمده بودند. در واقع بعد از انفجار اول همسایهها به یاری مصدومان شتافتند. چون نمازگذاران را درون مسجد نگه داشته بودند.
نورا درباره شهید گلداوی هم گفت: اگر شهید گلداوی نبود، شاید صدها نفر از خانمها کشته میشدند. این شهید عزیز وقتی مامور حفاظت گیت خانمها به تروریست اول شک میکند، او را گرفته و هفت، هشت متر از محل دور میکند و سپس خود را روی او میخواباند و شدت انفجار این دلاور را به هوا پرتاب میکند.
نماینده زابل ادامه داد: پدر شهید گلداوی خادم مسجد جامع بوده و شهید گلداوی هم توی همین مسجدبه دنیا آمده است. وقتی ما به همراه آقای محمدتقی رهبر و حاجآقا ابوترابیفرد و خانم الاهیان به خانه این شهید رفتیم دیدیم همین خانهای هم که در آن سکونت دارند، از خودشان نیست. آقایان نمایندهها هم ملاحظه کردند که خانوادههای شهدا چقدر در تنگنا قرار دارند و چون حاجآقا ابوترابی فرد، درکمیسیون تلفیق بودند همکاری کردند تا در رسیدگی به خانوادههای آسیب دیده تسریع شود. آقای عزیزی معاونت راهبردی و نظارت ریاست جمهوری هم بر همین اساس مبلغی حواله کردند و البته ارگانهای دیگری هم بودند که کارهای زیادی انجام دادند که من از همه آنها تشکر میکنم.
نماینده مردم زابل درباره حاشیههای مراسم تشییع پیکر شهدا گفت: قبل از برگزاری مراسم تشییع ما متوجه شدیم که مردم به شدت از عملکرد وزارت کشور ناراحت هستند. من و آقای شهریاری و آقای فروزش هم به دلیل شعارهایی که در این راهپیمایی مردم علیه وزارت کشور میدادند از رفتن به مراسم خودداری کردیم. تحلیلمان هم این بود که بعدا کسی نگوید نمایندگان مردم را تحریک کرده بودند.
آتش سوزی گسترده در بازار تاریخی شهر کرمان به دلیل اتصال برق و انبارداری غیراصولی دهها حجره پنبه و پشم کاروانسرای “جر” کرمان را طعمه حریق گسترده کرد.
به گزارش مهر، بازار تاریخی شهر کرمان عصر پنجشنبه طعمه حریق شد و بخش عمده کاروانسرای “جر” که یکی از ۱۱ کاروانسرای این مجموعه است، در آتش سوخت.
این کاروانسرا دارای ۶۱ حجره است که حجره های سالم این کاروانسرا تبدیل به انباری شده اند و نیمی از این حجره ها نیز مخروبه هستند.
اتصالی برق دلیل اصلی آتش سوزی
این آتش سوزی به قدری گسترده بود که ۳۰ حجره این کاروانسرا که مملو از پنبه، اسفنج و پشم بود در دقایق ابتدایی آتش سوزی طعمه حریق شد.
دلیل این آتش سوزی اتصالی دستگاه پنبه زنی حین کار توسط دو کارگر افغانی گزارش شده است و قبل از اینکه ماشینهای آتش نشانی به محل حادثه برسند بخش عظیمی از این کاروانسرای تاریخی و منحصر بفرد کرمان طعمه حریق شد.
همزمان با آتش سوزی در شرق کاروانسرا لودرها در غرب درحال تخریب بودند
نکته قابل توجه در زمان حادثه این بود که در اوج آتش سوزی چند دستگاه لودر در بخش دیگری از کاروانسرا اقدام به تخریب قسمتهای باقیمانده کاروانسرای جر کردند که دلیل این اقدام آن هم درحالی که سوی دیگر کاروانسرا درحال آتش گرفتن بود کاملا مجهول باقیمانده است.
هرچند که اکثر کاروانسراهای مجموعه بازار تاریخی کرمان طی سالهای اخیر با بی توجهی مسئولان مخروبه شده و به محل تجمع معتادان تبدیل شده اند اما در میان کاروانسراهای بازار کرمان مسلما کاروانسرای “ناظر صالح” یا همان “جر” یکی از اسفناکترین روزهای خود را شاهد است و عملا تبدیل به مخروبه شده است.
این کاروانسرا که در دوران قاجاریه ساخته شده است در مجاورت راسته بازارهای کفش فروشان، پنبه فروشان و طلا فروشان است و به صورت ویژه این کاروانسرا به فروش پنبه اختصاص دارد که به دلیل مخروبه شدن نیمی از حجره های بازار در سالهای اخیر به انبار پنبه و پشم تبدیل شده است و نگهداری غیراصولی حجم انبوهی از این الیاف در کنار گرمای این روزهای شهر کرمان و سیم کشیهای غیراصولی بازار موجب شد این بنای تاریخی و منحصر بفرد طعمه یکی از بزرگترین آتش سوزی های چند سال اخیر کرمان باشد.
هر چند بارها توسط مسئولان آتش نشانی در خصوص خطرات ناشی از انبارداری های غیرمجاز در بازار کرمان هشدار داده شده است اما آتش سوزی گسترده این کاروانسرا در مرکز شهر کرمان سرانجام بر گفته های مسئولان آتش نشانی کرمان صحه گذاشت البته بر اثر این آتش سوزی میلیونها تومان سرمایه نیز به همراه کاروانسرای “جر” نابود شد.
باد و گرمای هوا آتش را شعله ور کرد
یکی از شاهدان آتش سوزی بازار کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: در یکی از حجره های کاروانسرا که کاربری انبار پنبه داشت آتش سوزی رخ داد، در ابتدا دو کارگر افغانی این حجره مغازه داران اطراف را خبر کردند اما به دلیل اینکه کپسول آتش نشانی در راسته پنبه فروشان نبود خیلی زود آتش به دیگر قسمتهای حجره گسترش یافت.
وی افزود: وزش باد در حین آتش سوزی موجب شد این حریق به سرعت به سایر حجره ها هم گسترش یابد که گرمای شدید هوا در درون کاروانسرا هم یکی دیگر از عوامل گسترش آتش سوزی بود.
وی ادامه داد: در همان ابتدا با آتش نشانی کرمان تماس گرفتیم که دقیقا ۲۰ دقیقه بعد اولین ماشین آتش نشانی به محل حادثه آمد اما کنترل آتش به دلیل وسعت آتش سوزی از دست ماموران خارج شد و چند دقیقه بعد ماشینهای آتش نشانی دیگر هم وارد صحنه آتش سوزی شدند.
اولین ماشین آتش نشانی پس از ۲۰ دقیقه به بازار رسید
یکی دیگر از شاهدان این آتش سوزی به خبرنگار مهر گفت: با وجود اینکه حجره داران بلافاصله با کمک ماموران آتش نشانی برخی از حجره ها را از پنبه خالی کردند اما به دلیل انبار شدن میزان زیاد پنبه روی هم خاموش کردن آتش، چندین ساعت طول کشید و درنهایت خسارت زیادی هم به حجره داران وارد شد.
وی گفت: یکی از مسائلی که موجب تعجب بسیاری از مردم حاضر در صحنه شده بود این بود که درحالیکه آتش راسته پنبه فروشان در غرب، کاروانسرا را فرا گرفته بود چند لودر در همان زمان در قسمت شرقی درحال تخریب بخشی از کاروانسرای جر بودند که با مخالفت مردم هم مواجه شد اما به رغم مقاومت مردم، تخریب ادامه یافت.
انبارهای غیراستاندارد و سیم کشی نامناسب بازار کرمان را تهدید می کند
مدیرعامل آتش نشانی کرمان در خصوص این حریق در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با اینکه در گذشته هم بارها نسبت به انبارداری های غیراصولی در بازار کرمان به اصناف و بازاریان هشدار داده بودیم کسی به این هشدارها توجه نکرد و درنهایت هم شاهد بروز آتش سوزی با این وسعت در کاروانسرای جر هستیم.
علی کردی یکی از مهمترین خطرات بازار کرمان را سیم کشی برق نامناسب و وجود دهها انبار غیراستاندارد در این بازار دانست و گفت: هیچ گونه اصول انبارداری و نکات ایمنی در این انبارها رعایت نمی شود و اصناف برای استفاده حداکثری از فضای این انبارها که در واقع حجره های قدیمی بازار هستند اصول چیدمان را رعایت نمی کنند.
وی افزود: نکته قابل توجه در این آتش سوزی این بود که حتی یک کپسول آتش نشانی هم در راسته بازار پنبه فروشان وجود نداشت و مردم هم برای اطفاء حریق آگاهی لازم را نداشتند.
کردی گفت: طبق تحقیقات صورت گرفته آتش سوزی حین کار دو کارگر افغانی در یکی از حجره های پنبه فروشی و به دلیل اتصالی یک دستگاه پنبه زنی روی داده است.
وی افزود: این کارگران توان خاموش کردن آتش را نداشته اند و پس از اینکه آتش گسترش یافته است، چندین دقیقه را هم صرف اطلاع رسانی به دیگر افراد کرده اند و در این دقایق آتش به مرحله ای رسیده بود که کنترل آن توسط مردم وجود نداشته است.
کردی افزود: پس از ورود ماشینهای آتش نشانی این حریق گسترده که به سایر حجره های پنبه و الیاف سوختنی گسترش یافته بود کنترل شد، اما این بازار دارای انبارهای متعدد اینچنینی است و ساماندهی انها الزامی است.
وی یکی از مشکلات بازار کرمان را سیم کشی های غیر استاندارد توسط اصناف دانست و خواستار رسیدگی به وضعیت انبارداری و سیم کشی این بازار شد.
انبارهای غیراصولی بازار مانند بمب هستند
شهردار کرمان نیز که در محل حادثه حضور یافته بود در خصوص وقوع این آتش سوزی گسترده گفت: حریق متاسفانه به بخش عمده ای از حجره ها آسیب رسانده است چون در این حجره ها پنبه، پشم و اسفنج بدون رعایت نکات ایمنی در حجم بالایی انبار شده بود.
ابوالقاسم سیف اللهی افزود: آتش پس از ورود آتش نشانی مهار شد و صدمات جانی نیز در پی نداشت.
وی تصریح کرد: متاسفانه بخش عمده ای از کاروانسرای جر تخریب شده است و در حقیقت این کاروانسرا در و پیکری ندارد و مغازه داران هم به همین دلیل حجره های آن را به محل نگهداری پنبه تبدیل کرده اند.
وی ادامه داد: چهار ماه پیش به اصناف و بازاریان کرمان در خصوص امکان حریق در این بازار به دلیل انبارداریهای غیراصولی هشدار داده بودیم اما کسی به این هشدارها توجهی نکرد.
سیف اللهی خاطرنشان کرد: این انبارها مانند بمب خفته در بازار هستند و باید هرچه زودتر برای ساماندهی این انبارها برنامه ریزی شود.
شهردار کرمان ادامه داد: در بازار تاریخی کرمان و در مرکز شهر تعداد زیادی از این انبارهای غیرمجاز وجود دارد که شایسته شان کرمان نیست.
بازار خسارت ندیده است!
کارشناس میراث فرهنگی کرمان نیز که در این آتش سوزی حضور داشت پس از اتمام آتش سوزی گسترده در بازار کرمان در کمال تعجب گفت: آتش سوزی مهار شده و بازار هم خسارت ندیده است.
بنی اسدی افزود: کاروانسرای جر مالکیت خصوصی دارد و قبل از این هم میراث فرهنگی بارها در خصوص مرمت آن به مالکان هشدار داده بود.
وی با اشاره به وجود مواد آتش زا در این کاروانسرا گفت: باید تدابیر لازم در راستای ساماندهی وضعیت این کاروانسرا اندیشیده شود.
دلیل حضور لودر در بخش شرقی کاروانسرا در حین آتش سوزی و تخریب قسمتی از این کاروانسرای تاریخی همچنان در ابهام قرار دارد.
گفتو گوهای مختلفی در زمینه چگونگی پاسخ گروه وین انجام شد و در حال حاضر پاسخ گروه وین آماده شده است که به زودی منتقل خواهد شد.
به گزارش مهر، منوچهر متکی صبح جمعه در حاشیه اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی در محل دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به موضوعاتی که در دیدار وی با اشتون نماینده اتحادیه اروپا در اجلاس بینالمللی افغانستان انجام شد، یادآور شد: این دیدار به درخواست اشتون انجام شد و با توجه به اینکه بعد از معاهده لیسبون برای ساختار اتحادیه اروپا، این اتحادیه از جایگاه جدیدی برخوردار شده است مذاکرات متعددی صورت گرفت.
وی اضافه کرد: در ساختار جدید مسئولیتها و نقشآفرینیهای بیشتری به اتحادیه اروپا داده شده است و بحث ما روابط ایران و اتحادیه اروپا در حوزههای مختلفی که ظرفیت همکاری وجود دارد بود.
متکی خاطر نشان کرد: رابطه کاملا روشن است اما زمانی که بحث اشتون مطرح میشود ذهن ها به مباحث گفتو گوی هستهای و مناسبات جهانی منتقل میشود.
وی تاکید کرد: ما در راستای مباحث ۱+۵ هم گفتو گوهایی کردیم که اشتون در مورد دیدگاههای ایران مطالبی را جویا شد. بخشی از این گفتو گو به پاسخ گروه وین اختصاص داشت که باید بگویم پاسخ گروه وین آماده شده است.
بسم الله الرحمن الرحیم
کلمه _گروه معارف: أشبه الناس برسول الله(ص) خَلقاً و خُلقاً: علی اکبر فرزند حسینِ فاطمه(س ) شبیه ترین مردم است به پیامبر خَلقاً و خُلقاً
علی فرزند ارشد حسین(ع)جرعه نوش کوثر عشق و مستی الگوی تمام عیار شجاعت و ادب ؛ در خلق و خصال همچون محمد مصطفی؛ جوانی از تبار بنی هاشم که اگرچه خلقش چون خلق محمدی آرام و باصفا بود و درسخاوت و گذشت بلند مرتبه ،اما در مقابل دشمنان دین جدش و ستمگران و نامردمان و دروغگویان زمانه اش دلیرو با صلابت ایستادگی کرد؛ پدرش حسین بن علی(ع) نیز در توصیف او چنین می گوید:…هرگاه مشتاق دیدار پیغمبر می شدیم به صورت این جوان نظر می کردیم.
و اما اکنون ، علی اکبر حسین به نظاره نشسته است زیرا پس از ۱۴ قرن نیز جوانانی برومند در مسیر کرامت انسانی طیِ طریق می کنند ودر خلق و مرام؛شهامت و دلیری ،حق طلبی وآزادگی شبیه ترین افراد به جوان برومند بنی هاشم گشته اند……….. سرو قامتانی که در راه خدا درخون خویش می غلطندو چون علی اکبر؛ اسطوره های تاریخ مقاومت و ایستادگی در مقابل ظلم میگردند.
درود خداوند بر علی اکبر حسین(ع) و علی اکبر های زمان
درود بر مادرش لیلا و بر مادران لیلاگونه ای که چنین اسطوره هایی پروریدند و به یاد رعنا قامتانشان، صبورانه ایستادگی می کنند ….
سران خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا روز گذشته در بروکسل با اعمال تحریمهای جدید علیه ایران که بخش نفت و گاز ایران را مورد هدف قرار میدهد، موافقت کردند.
به گزارش آفتاب، این تحریمها شامل ممنوعیت سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز و همچنین اعمال محدودیتهای بیشتر در بخشهای کشتیرانی و بانکداری است.
وزیران خارجه اتحادیه اروپا در نشست روز گذشته خود دربروکسل با اعمال تحریمهای جدید علیه ایران موافقت کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیران خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا روز گذشته در بروکسل با اعمال تحریمهای جدید علیه ایران که بخش نفت و گاز ایران را مورد هدف قرار میدهد، موافقت کردند.
این تحریمها برای آنکه به اجرا گذاشته شود باید در نشست روز دوشنبه هفته آینده (۴ مرداد) به تصویب رسمی وزیران خارجه اتحادیه برسد.
در همین رابطه یک دیپلمات اروپایی، گفت: وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا با اعمال تحریمهای جدید موافقت کرده اند و باید این مورد به تصویب آنها نیز برسد.
این تحریمهای غیر قانونی شامل ممنوعیت سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز و همچنین اعمال محدودیتهای بیشتر در بخشهای کشتیرانی و بانکداری است.
به موجب پیشنویس این تحریمهای خصمانه، ۴۱ نفر از مقامات ایرانی، ۵۷ شرکت و زیرمجموعههای آن و همچنین ۱۵ شرکت که از سوی سپاه پاسداران اداره میشود و همچنین شرکتهای فعال در برخی خطوط کشتیرانی ایران با تحریمهای اتحادیه اروپا مواجه میشوند.
ممنوعیت سرمایهگذاریهای جدید، ارائه خدمات فنی و انتقال فناوریهای مر تبط با نفت و گاز به ویژه در عرصه پالایش و تبدیل به مایع کردن گاز از جمله تحریمهای پیشبینی شده در متنی است که دیروز در بروکسل تصویب شد.
سرانه کار مفید در کشور کره جنوبی سالانه حدود ۲۴۰۰ ساعت و در کشور ژاپن ۱۹۰۰ ساعت است و این در حالی است که سرانه کار مفید در ایران سالانه تنها ۸۰۰ ساعت است.
به گزارش روزنامه جامجم، باید توجه داشت که کشورهای عربی در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا کمترین ساعت کاری سرانه را دارند به طوری که این میزان در کشور کویت ۶۰۰ ساعت و در کشور عربستان ۷۵۰ ساعت است که این امر ناشی از دسترسی این کشورها به ذخایر نفتی و درآمدی است که از فروش نفت به دست میآورند.
در برخی از کشورها نظیر کشور آلمان رشد منفی جمعیت موجب شده است که جمعیت سالمند نسبت به جمعیت جوان افزایش یافته و در نتیجه شاهد روند کاهش ساعات کار مفید سرانه باشند.
متوسط ساعات کار افراد شاغل در کشور انگلیس که در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی، بیشترین ساعات کار را داشته است، حدود ۴۱ ساعت در هفته است، اما در کشور آلمان متوسط ساعات کار هفتگی ۴۰ ساعت و در کشورهای فرانسه و ایتالیا به ترتیب ۳۹ و ۳۸ ساعت است.
دو کشور ژاپن و آمریکا با داشتن متوسط ساعات کاری هفتگی ۴۲ ساعت از جمله کشورهایی هستند که بیشترین متوسط ساعات کار را دارند.
در سالهای اخیر ساعات کار هفتگی در کشور ژاپن کاهش یافته است و این در حالی است که در این کشور همچنان افراد شاغل ساعات طولانی از شبانهروز را برای انجام کار اختصاص میدهند و کمتر به تفریح توجه میکنند، اما در این کشور در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، ساعت کاری افراد به ۸ ساعت کاهش مییابد، اما روزهای دیگر هفته معمولا ساعت کاری از ۸ صبح شروع شده و تا ساعت ۱۰ شب ادامه دارد، اما مردم کره جنوبی همچنان با داشتن متوسط ساعت کاری سالانه ۲۴۰۰ ساعت، پرکارترین و فعالترین مردم دنیا هستند که متوسط ساعت کاری آنها حتی از کشوری مانند آمریکا هم حدود ۴۰۰ ساعت بیشتر است.
روزهای تعطیل
روزهای کاری هفته و تعطیلات تا پایان هفته با توجه به شغل افراد و فرهنگ حاکم بر کشورهای مختلف، متفاوت است. در اغلب کشورهای اروپایی و آمریکایی، روزهای کاری هفته از دوشنبه تا پنجشنبه یا شنبه است و روز پایانی هفته یا دو روز پایانی هفته به اوقات فراغت و انجام کارهای شخصی اختصاص پیدا میکند.
اما در کشورهای مسلمان نخستین روز کاری هفته از شنبه یا یکشنبه آغاز میشود که به ترتیب تا روز چهارشنبه یا پنجشنبه ادامه خواهد داشت. در کشور ما پنجشنبه و جمعه به عنوان تعطیلی آخر هفته محسوب میشود در حالی که در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس جمعه و شنبه دو روز تعطیلی آخر هفته است،
علیرغم این که کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا بیشترین متوسط ساعات کاری سالانه را دارند از نظر میزان بهرهوری در مقایسه با کشورهایی مانند نروژ، ایرلند یا بلژیک در سطح پایینتری قرار دارند. بررسیهای انجام شده نشان داده است که میزان بهرهوری کشورها با ساعت کار نسبت معکوس دارد. به این معنی که افزایش ساعت کاری نمیتواند به معنی بهرهمند شدن از شرایط بهتر برای زندگی افراد باشد نتیجه این امر بیش از هر چیز مستلزم تشویق کاربری فناوری اطلاعات و ارتباطات در زمینههای مختلف است.
ایران کشوری با بیشترین روزهای تعطیلی
اگرچه معمولا روزهای تعطیل، تغییر خوشایندی در روند زندگی افراد شاغل محسوب میشود، اما افزایش روزهای تعطیل موجبات نگرانی کارشناسان اقتصادی را فراهم میکند. براساس بررسیهای انجام شده، ایران از بیشترین میزان تعطیلات رسمی برخوردار است و این در حالی است که اگرچه تعداد روزهای تعطیلی به کل روزهاکشور ی سال در ایران حدود ۴/۰ است در برخی از کشورها این رقم به کمتر از ۱/۰ میرسد. برای مثال کشور ایرلند و سنگاپور از جمله کشورهایی هستند که تعطیلات رسمی آنها در مقایسه با دیگر کشورها بسیارناچیز است.
البته علاوه بر ایران کشورهایی نظیر چین، مصر، هند، تایلند و ترکیه نیز از جمله پرتعطیلیترین کشورهای دنیا هستند. برای مثال در کشور چین علاوه بر تعطیلات آخر هفته برخی روزهای سال نیز به برگزاری مراسم سال نو، جشنواره بهاری یا روزهای ملی در تقویم این کشور به عنوان روزهای تعطیل در نظر گرفته شده است که با در نظر گرفتن تعطیلات سالانه که معمولا برای مدت زمان یک یا دو هفته به صورت توافقی در ادارات، شرکتها و سازمانهای مختلف تعیین میشود این تعطیلات حدود ۱۶ روز از سال را به خود اختصاص میدهد.
در کشور هند تعطیلات سالانه برای افراد شاغل در بخش خصوصی ۱۵ تا ۲۰ روز است که این تعطیلات شامل حال افراد شاغل در بخش دولتی نمیشود. در کشور اندونزی به مناسبت عید سعید فطر، پس از پایان ماه رمضان تعطیلات یک هفتهای در نظر گرفته میشود که از طولانیترین تعطیلیهای این کشور محسوب میشود. جالب است بدانید که برخلاف قانون کار، کشور ما که سالانه ۳۰ روز مرخصی استحقاقی و ۳۰ روز مرخصی استعلاجی را برای هر فرد کارمند مجاز میداند در کشور تایلند حد مجاز مرخصی سالانه برای هر کارمند ۴۰ روز است که ۱۰ روز آن تعطیلات رسمی کشور است و ۱۰ روز از آن به عنوان مرخصی استحقاقی و ۲۰ روز به مرخصی استعلاجی اختصاص پیدا میکند.
البته ۱۳ روز از سال نیز به عنوان تعطیلات مذهبی و ملی در نظر گرفته شده است که به مجموع تعطیلات کارمندان تایلندی افزوده میشود. این کشور نیز یکی از پرتعطیلیترین کشورهای دنیاست. تعطیلات رسمی کشور ترکیه تنها ۱۳ روز در سال است و در این کشور ۳ روز به عنوان تعطیلات ملی در نظر گرفته میشود.
علاوه بر این دو جشنواره مذهبی نیز در ترکیه برگزار میشود که در مجموع روزهای تعطیلی این کشور را شامل میشوند. در کشور کره جنوبی در سالهای اخیر به میزان قابل توجهی از تعطیلات ملی کاسته شده و به موازات آن روزهای بیشتری به عنوان روزهای مجاز مرخصی برای کارمندان در نظر گرفته شده است.
در این کشور علاوه بر دو روز پایانی هفته که کارمندان تعطیل هستند در دو روز دیگر منتهی به تعطیلات پایان هفته، ساعت کاری افراد از ۱۶ ساعت به ۱۰ ساعت کاهش مییابد.
بنابراین همانطور که میبینید در اغلب کشورها علاوه بر تعطیلات آخر هفته، روزهایی از سال به سبب برگزاری اعیاد، جشنها و مراسم ملی و مذهبی تعطیل است.
در کشورهای صنعتی همواره تلاش میشود تا بیش از پیش از میزان تعطیلات سالانه کاسته شود در این کشورها تعطیلات سالانه اغلب کمتر از یک هفته است.
در حالی بدهی خارجی ایران در پایان آذر ماه سال گذشته به ۲۲ میلیارد و ۱۴۸ میلیون دلار رسید که ۸ میلیارد و ۴۳۷ میلیون دلار آن باید در سال جاری بازپرداخت شود.
به گزارش آفتاب، بدهی خارجی ایران که در سال ۸۶ به رقم بالای ۲۸ میلیارد و ۶۴۷ میلیون دلار رسیده بود، از سال ۸۷ شروع به کم شدن کرد و در نهایت در سه ماهه سوم سال گذشته به ۲۲ میلیارد و ۱۴۸ میلیون دلاررسید.
بنابراین گزارش،از این میزان بدهی خارجی ۸ میلیارد و ۱۶۷ میلیون دلار بدهی کوتاه مدت و ۱۳ میلیارد و ۹۸۱ میلیون دلار بدهی میان مدت و بلندمدت است. به گزارش فارس، آمار بانک مرکزی نشان می دهد در سال ۸۹ باید بیش از ۸ میلیارد و ۴۳۷ میلیون دلار از بدهی کشور بازپرداخت شود که اوج بازپرداخت بدهی ها طی سال های آینده است. این در حالی است که بازپرداخت بدهی های ایران در سال های ۹۰ و ۹۱ به ترتیب ۲۳۴۶ میلیون دلار و ۲۰۲۶ میلیون دلار و از سال ۹۲ به بعد نیز ۵۸۴۸ میلیون دلار خواهد بود.
افت ۹ میلیارد دلاری موجودی حساب ذخیره ارزی
ذخایر بین المللی که شامل موجودی حساب ذخیره ارزی و ذخایر بین المللی بانک مرکزی است، در ۹ ماهه سال ۸۸ با افت بیش از ۹ میلیارد دلاری مواجه شده است.ذخایر بین المللی شامل موجودی حساب ذخیره ارزی و ذخایر بین المللی بانک مرکزی در سه ماهه اول ۸۸ با کاهش ۵۳۶۹ میلیون دلاری و در شش ماهه سال گذشته نیز با افت ۶۳۸۶ میلیون دلاری مواجه شد. بنابر آمار بانک مرکزی، ذخایر بین المللی که در سال ۸۷ با افزایش بیش از ۸ میلیارد دلاری مواجه شده بود، در ۹ ماهه پارسال با کاهش ۹۱۷۹ میلیون دلاری همراه بود. بر اساس این گزارش، خالص حساب سرمایه نیز در ۹ ماهه سال گذشته به میزان ۱۲ میلیارد و ۶۱۹ میلیون دلار منفی شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر