حجت الاسلام مهدی کروبی روز چهارشنبه به عیادت نرگس محمدی رفت دراین دیدار که تقی رحمانی همسرنرگس محمدی حضورداشت آقای کروبی از نزدیک درجریان وضعیت بیماری و سلامت او قرار گرفت.
نرگس محمدی در این دیدار بیماری خود را مسبوق به سابقه ندانست و گفت:« اولین بار در سلول انفرادی دچار حمله شدم و دست و پایم از کار افتاد و تقریبا فلج شدم. این حمله ها ادامه داشت تاجایی که در برخی موارد علاوره بر فلج دست و پا حتی امکان حرف زدن نیز برایم وجود نداشت.» محمدی در ادامه تاکید کرد:« پس از حمله اول در روزهای بازداشت، روزی یک تا سه بار دچار حمله می شدم و برزمین می افتادم و حتی یکبار نیز از چند پله سقوط کردم و بعد از آزادی درحالیکه درحال انتقال به بیمارستان بودم در خیابان دچار حمله شدم و برزمین افتادم و یازده روز تحت نظر پزشک متخصص اعصاب و روان در بیمارستان گذراندم.»
نرگس محمدی در این دیدار از عدم بهبود بیماری خود خبر داد و اضافه کرد:« متاسفانه هنوز پزشکان به نتیجه خاصی نرسیده اند و نتوانسته اند منشا بیماری را تشخیص دهند و لذا باید به صورت مداوم تحت نظر آنها باشم در طول یک روز پنج بار دچار حمله می شوم.»
نرگس محمدی که دو کودک سه ساله دارد از وضعیت پیش آمده برای خود ابراز نگرانی کرد و گفت:« نمی دانم چگونه باید از کودکان خود مراقبت کنم و نمی دانم که آیا کسی درقبال به خطرانداختن سلامت جسم و روح من و ۲ فرزند خردسالم احساس مسئولیت میکند یا جان زندانیان سیاسی و خانواده آنها برای آقایان اهمیتی ندارد؟»
نرگس محمدی که مدت ۲۲ روز را در بند امنیتی زندان اوین گذرانده بود درحالی او رابه زندان بردند که فرزند خردسالش تنها یک روز بعد ازعمل جراحی از بیمارستان مرخص شده بود . محمدی پیشتر نیز در آبان ماه ۱۳۸۸ از محل کار خود به اتهام انجام فعالیت های حقوق بشری اخراج شده و تذکر دریافت کرده بود که درصورت تداوم فعالیت های حقوق بشری، بازداشت خواهد شد
آقای کروبی درحا لی که از وضعیت پیش آمده برای این فعال سیاسی به شدت متاثر شده بود اظهارامیدواری کرد که این رفتارهای غیرانسانی واسلامی در زندانهای جمهوری اسلامی کنار گذاشته شود
" باید جوانان را با کار فرهنگی جذب مسجد و نماز کرد" .
" دشمن در جنگ نرم در پی بی هویت کردن فرهنگی و دینی جامعه بویژه جوانان و نوجوانان است " .
" جنگ نرم ، هویت دینی و اسلامی جوانان ما را نشانه گرفته است " .
" حفظ حجاب اسلامی در دانشگاه ها باید در نمره دانشجویان لحاظ شود".
" سپاه پاسداران برای مقابله با جنگ نرم ارتش سایبری تشکیل داد".
اینها تنها مشتی از خروار خروار اظهاراتی است که از سوی تریبون داران حاکم در جمهوری اسلامی برای شفای " بیماری فرهنگی " جامعه به عنوان نسخه نجات بخش تجویز می شود. در اغلب موارد همین تریبون داران حاکم گاهی نسخه های متضاد هم برای درمان می پیچند که یک نمونه آن نگاه متفاوت رییس دولت دهم با دیگر هفکرانش در زمینه حجاب است.
این تضاد تنها در سطح گفتار باقی نمی ماند بلکه گاهی در گفتار و عمل یک مسوول یا مجموعه نیز به مثابه " کوسه و ریش پهن " خود را نشان می دهد.
به عنوان مثال می توان به سرمایه گذاری های کلان و البته بجا در زمینه زیست فناوری (بایو تکنولوژی ) ، انرژی هسته ای ، گسترش آموزش عالی مجازی ، شهروند الکترونیک ، تشکیل ارتش سایبری و ... از یک سو و در عین حال تلاش برای یکسان سازی فرهنگی ، یکسان اندیشیدن سیاسی ، دمیدن در بوق خودکفایی کشاورزی ، هورا کشیدن و خوشحالی به خاطر بازسازی کارخانه نساجی در زیمباوه و ... اشاره کرد.
اجازه بدهید تناقض در این گونه پندار ، گفتار و کردار را در یک چارچوب تحلیلی کلان مبتنی بر سیر تحول تمدن بشری به نمایش بگذاریم :
آلوین تافلر ، روزنامه نگار و نویسنده آمریکایی حدود 30 سال پیش کتابی نوشت با عنوان "موج سوم " که اوایل دهه 60 هجری شمسی توسط مترجم توانمند شهیندخت خوارزمی به فارسی برگردانده شد.
نگارنده این توفیق را داشت تا در همان ابتدای انتشار موج سوم نسخه ای از آن را تهیه کرده و بخواند. مدعای کتاب این است که جامعه بشری تاکنون دو موج تمدنی را که تمدن کشاورزی و صنعتی باشد تجربه کرده است . از دهه 60 میلادی هم نشانه هایی از موج جدیدی آشکار شده است که می توان آن را موج تمدن الکترونیکی یا فراصنعتی نام نهاد.
به اعتقاد تافلر ، همان گونه که موج صنعتی هنگام ظهور و استقرار با مقاومت هایی از سوی نمایندگان و ذینفعان موج کشاورزی مواجه و جامعه بشری جنگ ها و نزاع های فراوانی را تا استقرار موج جدید متحمل شد، اکنون هم جنگ میان دو موج تمدن صنعتی و تمدن الکترونیکی در حال شکل گیری است. البته در کشورهای در حال توسعه که هنوز تمدن کشاورزی جانی در کالبدش دارد، جنگ میان هر سه موج جریان دارد.
به اعتقاد تافلر، با ظهور هر موج جدید تمدنی دو طرز فکر افراطی و تفریطی درمواجهه با آن قابل مشاهده است : افراطیان ، موج جدید را پدیده ای مخرب و به منزله بلای طبیعی می دانند که در نهایت تمدن بشری را از بین خواهد برد و هیچ مرجعی را هم یارای مقابله با آن نیست. به عبارتی ؛ این طرز فکر تحولات در حال وقوع را روند محتومی می داند که به قول معروف " دیر و زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد" و همان سرنوشتی است که خدا برای بشر و جهان هستی در نظر گرفته است. در مقابل تفریطیان را افراد ، گروهها و جوامعی تشکیل می دهند که معتقدند این تغییر و تحولات نیز همانند هر پدیده مشابهی گذرا است و قرار نیست اتفاق خاصی رخ دهد ، در نتیجه نیازی نیست که جامعه بشری نگرانی و دغدغه ای نسبت به آن داشته باشد.
نویسنده موج سوم با نقد این دو نگرش نسبت به تحولات در حال وقوع ، بر این اعتقاد است که اتفاقا بشر باید با این تحولات به صورت فعالانه برخورد کند تا بتواند با کمترین هزینه غیر ضروری جایگاه مطلوبش را در آینده ای متفاوتی که برای زندگی او رقم خواهد خورد ، مشخص کند.
اگر چه آن تحولات و تغییراتی را که تافلر اوایل دهه 60 هجری شمسی پیش بینی کرده بود حتی برای نگارنده که دانشجو بود، بیشتر به تخیل شباهت داشت ، ولی اکنون تقریبا بسیاری از آن پیش بینی ها با کمی دقت برای عموم قابل درک است.
با این وصف ، نکته اینجاست که به نظر می رسد این تحولات ژرف و عمیق که هر روز آثار بیشتری از خود بر جای می گذارد ، برای مسوولان جمهوری اسلامی بویژه عناصر دولت تحمیلی دهم غیرقابل فهم و درک است و دقیقا تناقضات گفتاری و رفتاری آنان نیز به همین کاستی برمی گردد.
یک نگاه ساده به مجموعه تحلیل هایی که امروزه از تریبونهای رسمی و غیررسمی نظام بویژه از سوی سردمداران دولت برنشانده به قدرت ابراز می شود، نه تنها ادعای عدم درک تحولات جهانی از این منظر را تایید می کند، بلکه عملکردشان نیز سراسر حاوی تناقضاتی است که بیشتر به کار و رفتار یک مجموعه سردرگم و درمانده شباهت دارد.
موج سوم در ابعاد مختلف دارای شاخصه های خاصی است که بررسی آنها نشانگر میزان نفوذ این موج در هر جامعه ای است. به عنوان مثال در سپهر فنی شاخص جامعه موج سومی پیشرفت الکترونیکی و در سپهر اطلاعاتی پذیرش نتیجه این پیشرفت یعنی شکل گیری " دهکده جهانی " و تعیین جایگاه خود در این دهکده با تحمل کمترین تغییرات فرهنگی است. هیچ گروه ، جامعه یا کشور و قطب بندی منطقه ای قادر نخواهد بود مانع تکامل دهکده جهانی شود.
سپهر فرهنگی موج سوم ، پذیرش تفاوت های فرهنگی ، توجه به خرده فرهنگها ، احیای آداب و رسوم و سنتها و در یک کلام تلاش برای مهیا کردن زیستگاهی مناسب برای تمامی فرهنگ هاست. این رویه دقیقا در تقابل با سپهر فرهنگی تمدن صنعتی قرار دارد که یکسان سازی فرهنگی را ترویج می کرد.
تمدن موج سومی درزمینه دینی نیزیک تمدن معنویت گرا با پذیرش تنوع راههای دستیابی به معنویت است و به همین خاطر است که امروزه در جوامع غربی که پیشرو در پذیرش این تمدن هستند، ما با موجی از معنویت گرایی و بر عکس در کشورهای جهان سومی با پدیده متضادی به نام دین گریزی مواجه هستیم.
با این چارچوب تحلیلی ، هم صورت مساله مشخص است و هم راه حل آن. بر این اساس دیگر نمی توان در دهکده جهانی همسان سازی فرهنگی را پیش برد، با نگاه دستوری از بالا به پایین حجاب را در جامعه نهادینه کرد، با پارازیت مخاطب ماهواره ها را کاهش داد، با فیلتر کردن اینترنت این شاهراه اطلاعاتی را بر روی مشتاقان سوار بر امواج تمدنی جدید بست و یا با تشکیل ارتش سایبری به جنگ افکار مخالف رفت و پیروز از میدان خارج شد.
تمدن جدید که برخی از شاخصه های آن در کشور ما نیز قابل مشاهده است لوازم خاص خود را می طلبد. نمی توان موسسه رویان و بحث سلولهای بنیادین یا به عبارتی زیست فناوری را داشت ولی از سوی دیگر لوازم آن را پایبند نبود. نمی توان دهها شبکه خبری و تبلیغی برای مخاطبان جهانی تعریف و پخش کرد و در مقابل با پارازیت به جنگ شبکه های ماهواره ای مخالف رفت. در این مورد خاص حداقل مسوولان متوجه شده اند که اگر مقابله به مثل شود برنده میدان نبرد کدام طرف خواهد بود؟
به نظر می رسد اگر واقعا تریبون داران حاکم بر جمهوری اسلامی درد دین و فرهنگ اسلامی را دارند ، بهتر است قبل از هرگونه نسخه نویسی ، صورت مساله را به درستی درک کنند و یا به عبارتی پرسش را درست برای خودشان طرح کنند تا بتوانند پاسخ درست به آن بدهند چرا که از نظر علمی طرح پرسش درست همیشه مهم تر و واجب تر از دادن پاسخ درست است.
برای این منظور نگارنده پیشنهاد می کند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک نسخه از کتاب موج سوم را مجانی در اختیار حضرات صاحب تریبون قرار دهد تا نه با یک بار که چندین بار خواندن و تکرار آن ، به درک درستی از تحولات جهانی نایل شوند تا بتوانند خدمتی هر چند ناچیز به ملت ارائه دهند.
همزمان با اظهارات معاون اول احمدی نژاد مبنی بر تلاش دولت ایران برای حذف دلار و یورو از معاملات نفتی کشور، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خود در صنعت نفت، از مذاکرات جمهوری اسلامی با چین درباره استفاده از واحد پول چین، یوآن، در معاملات نفتی خبر داد.
ایرنا (خبرگزاری رسمی دولت) روز جمعه از قول محمدرضا رحیمی، معاون اول و سخنگوی دولت نوشته بود که "ایران از هر ارزی برای فروش نفت استفاده خواهد کرد. وی با بیان اینکه "ایران قصد دارد دلار و یورو را از سبد معاملات نفتی خود خارج كند"، تصریح کرده بود "در زمینه استفاده از ارز در قراردادهای نفتیمان، از هر ارزی كه به نفعمان باشد استفاده می كنیم و مهم، خارج كردن دلار و یورو از سبد معاملاتمان است ."
به گزارش رویترز، جمهوری اسلامی روز جمعه مذاکراتی را با چین درباره استفاده از واحد پول چین، یوآن، در معاملات نفتی دو کشور آغاز کرده است.
گفتنی است با گذشت بیش از یک ماه از تصویب دور تازه تحریمها علیه جمهوری اسلامی در شورای امنیت سازمان ملل و به دنبال آن تحریمهای فراگیر آمریکا و اتحادیه اروپا و کشورهایی چون استرالیاو کانادا، جمهوری اسلامی روزبهروز در استفاده از یورو و دلار با مشکل بیشتر مواجه شده و بیش از پیش از نظام مالی جهانی کنار گذاشته میشود.
رویترز به نقل از منابعی که نخواستهاند نامشان فاش شود، نوشته است "پیشنهاد استفاده از یوآن به جای یورو و دلار، چند ماه پیش توسط پالایشگاه دولتی سینوپک چین مطرح شده، اما اخیرا مقامات جمهوری اسلامی این پیشنهاد را رسما با چین در میان گذاشتهاند. "
این گزارش خاطرنشان کرد بر اساس این پیشنهاد، ایران که سومین تامینکننده نفت خام چین است با افتتاح حسابی بانکی به یوآن در چین بخشی از پول نفت خود را در این حساب بانکی دریافت خواهد کرد و در ازای بخشی دیگر سوخت و تجهیزات از چین خواهد گرفت.
لازم به ذکر است هفته گذشته یک مقام سفارت ایران در امارات متحده عربی اعلام کرده بود که تهران در حال بررسی تغيير واحد ارز پول نفت صادراتی به اروپا، از یورو به درهم امارات است. خبری که هنوز تایید یا تکذیب نشده است، اما به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس بانک مرکزی امارات متحده عربی ضمن رد کردن احتمال آن، این طرح را "یک شوخی" ذک کرد.
رویترز همچنین نوشته است "با توجه به میزان بالای تجارت بین دو کشور ایران و چین و رشد فزاینده آن، استفاده از یوآن بیش از درهم یا هر ارز خارجی دیگر محتمل و پذیرفتنی است؛ چرا که منابع جهانی تجارت و معاملات دوجانبه ایران و چین در سال گذشته را بیش از ۲۱ میلیارد دلار اعلام کردند و گزارش دادند که در سه ماهه اول سال جاری این میزان تقریبا ۵۰ درصد افزایش یافته است. "
با این حال، چین و روسیه، دو متحد دولت ایران طی سالهای اخیر، از حامیان صدور قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی بوده اند.
منبع: جرس
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه عالم تشنه فکر، منطق و حرف حساب است، گفت: شیطان در عصر ما از طریق دانشگاه وارد میشود و فسادش را عملی میکند. امروز یهود از راه علوم انسانی وارد شده است مسائل را علمی میکند و از این راه نفوذ پیدا میکند.
به گزارش مهر، آیت الله حائری شیرازی عضو مجلس خبرگان رهبری پنجشنبه شب در نشست ماهیانه بسیج جامعه پزشکی در سخنانی اظهار عقیده کرد: باید به فرموده مقام معظم رهبری علوم انسانی ما از قرآن نشات بگیرد و همه باید کمک کنیم تا این کار انجام شود.
وی ادامه داد: یک روحانی شیعه در عالم هیچوقت اجازه چنین حرکتی را نمیدهد و تایید نمیکند. پس عصر ما عصر تعقل است و هر کس حرف زور بزند حتی اسرائیل هم که باشد ضربه میخورد.
عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه هرکس خدمتش صادقانهتر باشد، صلاحیت دریافت رحمت رحیمیه بیشتری دارد، افزود: همه خلقت برای دعوت به رحمت رحیمیه است و هر چه شرایط سخت باشد بیشتر شامل حال انسان میشود. عدهای امانتدار هستند، اما چون بصیر نیستند امر برای آنها مشتبه شده است.
وی اضافه کرد: اگر خدا میخواست عالم بر مبنای مراد و مریدی اداره شود ریگی موفقتر بود، چراکه مرید او نارنجک به خود میبندد و انسانها را میکشد. کدام مریدی برای مراد خویش اینقدر سرمایهگذاری میکند.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با محکوم کردن اقدام تروریستی اخیر در زاهدان، ادامه داد: آن آدمی که درگوشهای از عربستان این جریان را تائید میکند باید بداند که این کار ابتدا خلیفهها را هم کشت. چون افراد خود را به آنها نسبت میدهند. باید بدانند اگر آمریکا، اروپا و عربستان یا عالم مدینه از این حرکت دفاع میکند محکوم است چون این آدم همه چیز داشت اما تفکر و اندیشه نداشت، چراکه هیچ منطقی در عالم این کار را تایید نمیکند.
وی، با استفاده از این مطلب که آنچه انسان را پیش میبرد بصیرت است مدعی شد: خداوند در کنار سایر نعمتها، نعمت حل اختلاف را به بشر داد و با ارسال پیامبران خواست تا این اختلافات را حل کند و در غیاب پیامبر با قرآن و کتابش این کار را انجام دهد و امروز مقام معظم رهبری توانستهاند با روشنگری و صحبت این فتنه را خاموش کنند. اینها عنایات الهی است که برای حل اختلاف به ما داده شده است.
حائری افزود: اگر امام نباشد مشکلات حل نمیشود. اینکه اروپا لائیک را انتخاب میکند چارهای ندارد چون نمیتواند اختلافات مذهبی را حل کند و انتخاب لائیک برای عبور از اختلافات مذهبی است آنها که نمیتوانند حکومت مذهبی داشته باشند به خاطر حجت و لاحجت است.
عضو مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به اینکه اگر اهل بیت را از کنار قرآن برداریم نتیجهای نخواهد داشت و مایه اختلاف بین مسلمین خواهد بود، گفت: این قرآن مفسر نیاز دارد.ولی امری که مطیع خدا ورسول او باشد اطاعتش واجب است و درکشور ما وجود خبرگان به خاطر این است که ببیند ولی امر در راه اطاعت خدا و رسول است.
وی همچنین با اشاره به جایگاه امام و قدردانی از نعمت امام، اظهار نظر کرد: امروز مخالفت با رهبری خطرناکتر از 10 سال قبل است، چراکه در پله بالاتری هستیم. متاسفانه این اتفاق برای عدهای افتاد اما ما نباید شادی کنیم. باید عبرت بگیریم چراکه اگر خدا کمک نکند شاید این اتفاق فردا برای ما بیفتد.
حائری شیرازی با توصیه به جمع حاضر، افزود: جانبداری از آدم مسالهدار نکنید. دینتان را برای افراد نگذارید. در قضاوت نسبت به افراد عجله نکنید و با بصیرت حرکت کنید.
مهمترین موضوعاتی که خطیبان نماز جمعه شهرهای کشور، در خطبه های نماز جمعه اول امرداد ماه ۸۹، در تریبون ها به آن پرداختند، به غیر از محکومیت انفجارهای تروریستی زاهدان و غربی معرفی کردن منشاء آن، حول محور میلاد امام دوازدهم شیعیان و موضوع مهدویت دور می زد.
در این میان امام جمعه تهران با متوجه ساختن مسئولیت انفجارهای تروریستی هفته گذشتۀ زاهدان به طرف آنچه وی آنها را "اشرار آمریكایی" نامید، هدف از این اقدامات تروریستی را، "اختلاف انگیزی بین شیعیان و اهل تسنن" دانست و مابقی امامان جمعه، آنرا "انتقام آمریکا"، "با حمایت غرب" و همچنین "وهابیت" معرفی کردند.
نمایندگان رهبر جمهوری اسلامی، در خطبه های نماز جمعه امروز، نیمه شعبان و زادروز تولد امام دوزادهم شیعیان را، بهانه ای برای طرح بحث "مهدویت" قرار داده و خاطرنشان کردند "اکنون دشمن تلاش دارد تا همین امر ارزشی حقیقی را به افسانه تبدیل کند و به خصوص آمریکا در این زمینه پیشتاز بوده و ادعا دارند منجی بشریت در دست آنهاست. آنها امام عصر را خشونت طلب معرفی می کنند و در اندیشه مصادره کردن مهدویت هستند."
ناگفته نماند امام جمعه یکی از شهرهای کشور (گرگان)، "سوء استفادههایی را كه به نام امام زمان در جامعه میشود"، مورد انتقاد جدی قرار داده و خاطرنشان کرده است "برخی با استفاده از نام امام زمان، برای خود دكان و كاسبی باز كردند ."
تهران؛ جنایتكار اصلی در خصوص حادثه تروریستی زاهدان مشخص است
احمد جنتی، خطیب امروز نماز جمعه تهران، با حمایت از مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص الزام دولت به تأمین و تهیه سوخت رآكتور و غنیسازی اورانیوم با غنای ٢۰ درصد، گفت: این موضوع نشاندهنده حفظ عزت اسلام از سوی مجلس است.
جنتی با بیان اینكه "دشمنان وحدت شیعه و سنی را هدفگیری كردهاند"، گفت: جنایتكار اصلی در خصوص حادثه تروریستی زاهدان مشخص است و دو فردی هم كه قصد ورود به مسجد را داشتند نیز، دنبالههای ریگی هستند كه این حركات انتحاری را در دستور كار دارند. "
دبیر ابقا شدۀ شورای نگهبان خاطرنشان کرد "با توجه به سخنان رهبری، امكان ندارد كه جمهوری اسلامی خواب و خام باشد و دشمن را نشناسد و مجال به دشمن بدهد تا هر كاری را كه دلشان خواست، انجام دهند. دشمنان باید بدانند كه اینگونه نیست و ما از رسیدن آنها به اهدافشان جلوگیری میكنیم. "
جنتی با تأكید بر اینكه "باید با برهمزنندگان امنیت كشور با قاطعیت برخورد شود"، گفت "آحاد مردم نیز در قبال این مسئله موظفند و بر همه مسلمانان واجب است كه با این مولود شوم كه مصداق بارز مبارزه با خدا و رسول است، مقابله كنند؛ یعنی همه مردم تكلیف دارند. "
به گفته احمد جنتی، از اول اسلام تاكنون، "نماز جمعه محل تصمیمگیری بوده است و ظرفیت بسیار بالایی دارد كه تاكنون نیز از آن به درستی استفاده شده است و از این پس نیز باید بیشتر استفاده شود. "
قم؛ آمریکایی ها به فکر مهدی سازی افتاده اند
سیدمحمد سعیدی، در خطبه های نمازجمعه شهر قم، که در شبستان امام خمینی برگزار شد، خاطرنشان کرد "آمریکایی ها به منظور به ابتذال کشاندن امر مهدویت، امروزه به فکر مهدی سازی افتاده اند."
خطیب نماز جمعه قم، با اشاره به در پیش بودن تولد پیشوای دوازدهم شیعیان، تاکید کرد "بحث پیرامون مهدی، بحث موهوم و خیالی نیست و امام عصر یک امر مسلم و تحقیق شده است و اکنون دشمن تلاش دارد تا همین امر ارزشی حقیقی را به افسانه تبدیل کند و به خصوص آمریکا در این زمینه پیشتاز بوده و ادعا دارند منجی بشریت در دست آنهاست. "
سعیدی افزود: "دشمنان، امام عصر را خشونت طلب معرفی می کنند و در اندیشه مصادره کردن مهدویت هستند و در این راه فیلم های زیادی نیز تولید کرده اند. "
وی با انتقاد از کسانی که به صورت "بی پروا برای زمان ظهور امام عصر زمان تعیین می کنند"، افزود: "این گمانه ها باطل است چرا که امام مهدی، زمانی ظهور پیدا خواهد کرد که ایمان مردم قوی و عمل آنها صالح شود و این دو شرط اساسی برای ظهور امام زمان است که باید سعی کنیم ایمان خود را ارتقا داده و فرهنگ ناب اسلام را اشاعه دهیم."
وی با اشاره به پاسخ اخیر رهبر جمهوری اسلامی به یک استفتاء پیرامون "التزام به ولایت فقیه" گفت "امتحان ولایت پذیری امتحان بسیار سختی است...در مرحله بروز وفاداری، ریزش ها نمایان می شود و در عصر غیبت امام عصر، ولی فقیه نماینده ایشان است و هیچ کس بدون التزام به ولایت ولی، نمی تواند ادعای پذیرش ولایت امام زمان را بکند."
مشهد؛ مهدویت امروز در دنیا، با چهل سال قبل متفاوت است
سید احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد با بیان اینكه امام زمان امروز و مهدویت امروز در دنیا، با چهل سال قبل متفاوت است، گفت "امام زمان امروز امام خیالاتی نیست كه با تصنیف و موسیقی بخواهیم احساسات را برایشان تحریك كنیم و حتی دشمنان نیز به وجود ایشان یقین پیدا كرده و در پی ساختن فیلمهایی در این باره هستند تا غرب را به عنوان آن موعود و منجی آخر الزمان معرفی كنند.
علمالهدی در خطبههای این هفته نماز جمعه مشهد، از برگزاری راهپیمایی "انتظار" خبر داد و گفت "با برگزاری این راهپیمایی كه صبح نیمه شعبان از فلكه برق خیابان امام رضا به سمت حرم رضوی ثابت میكنیم كه به دنبال امام عصربرویم؛ نه اینكه بنشینیم و حضرت خود تشریف بیاورند. "
علمالهدی همچنین اظهار عقیده کرد "امروز امام خیالاتی نیست كه با تصنیف و موسیقی بخواهیم احساسات را برایشان تحریك كنیم و حتی دشمنان نیز به وجود ایشان یقین پیدا كرده اند."
تبریز؛ انقلاب ما زمینه ساز حکومت ولی عصر است
محسن مجتهد شبستری، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، انقلاب اسلامی ایران را زمینه ساز حکومت ولی عصر دانست و گفت "انتظار تنها نباید به برگزاری جشن و شادمانی محدود شود ، بلکه باید با ارتقای مراتب ایمان و عمل و یکپارچگی جوامع اسلامی زمینه ظهور را فراهم کرد ."
وی اظهارداشت: ارتشا، فساد اداری و اخلاقی در جامعه با فلسفه انتظار مغایر است و باید به انقلاب وفادار بود و احکام اسلامی را رعایت کرد .
امام جمعه تبریز، با اشاره به حادثه تروریستی مسجد جامع زاهدان ، اظهارداشت: عوامل این حادثه از فرقه ضاله وهابیت و دست نشانده استکبار بودند و با این جنایت ماهیت پلید خود را نشان دادند .
اصفهان؛ بهائیت محصول باور و تفکر غلط برخی از مردم عامی است
سیدیوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان، بهائیت را محصول باور و تفکر غلط برخی از مردم عامی دانست که ناآگاهانه و از روی جهل، مدعیان ارتباط با امام زمان را باور کرده بودند.
وی در جمع نمازگزاران اصفهانی در مسجد امام آن شهر افزود: "اگر مردم فهمیده بودند که مدعیان ارتباط با امام عصر از روی نیرنگ قصد خشکاندن ریشه های اسلام و شیعه را دارند ما امروز چیزی به عنوان بهائیت نداشتیم. "
خطیب جمعه اصفهان با بیان اینکه دشمنان به این موضوع واقفند که شیعیان به امید ظهور زنده و پویا هستند، گفت:به همین دلیل دشمنان اسلام در صدد تضعیف این جایگاه از طریق وارد کردن مسائل انحرافی در اصل ظهور و مهدویت هستند.
وی همچنین هدف دیگر دشمنان را تقویت زنان و مردانی دانست که به دروغ مدعی ارتباط با امام زمان هستند تا از این طریق مردم را فریب دهند.
شیراز؛ انفجار زاهدان انتقام آمریکا بود
ایمانی، امام جمعه شیراز، در خطبه های نماز جمعه این هفته آن شهر، انفجارهای زاهدان را "انتقامی" دانست که "آمریکا به دلیل شکست اطلاعاتی خود (پیرامون ماجرای شهرام امیری) از ایران گرفت."
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز ادامه داد: امروز باید جهت گیری ما به سمت دشمن مشترک یعنی استکبار جهانی باشد و همه کسانی که رهبری و نظام اسلامی را قبول دارند باید در کنار هم مقابل استکبار و سران فتنه بایستند."
ایمانی یکی از برکات بزرگ انقلاب اسلامی را، "جوان بودن جمعیت کشور" دانست و اظهارداشت: قبل از انقلاب اسلامی، تظاهرات توسط جوانان آغاز شد و جوانان نقش عمده ای در به پیروزی رساندن انقلاب اسلامی داشتند.
ساری؛ همه ابنای بشر امیدوار به ظهور ایشان و اصلاح وضعیت جهان هستند
نورالله طبرسی، نماینده ولی فقیه در استان مازندران و امام جمعه ساری، با اشاره به در پیش بودن سالروز تولد پیشوای دوازدهم شیعیان، خاطرنشان کرد "اعتقاد به مهدویت اصلیترین شاخصه نظام اسلامی است و باید این مهم بیش از پیش تقویت و ترویج یابد.
وی افزود: حضرت ولیعصر ترسیم کننده آینده بشریت و مجری جهانیسازی است و همه ابنای بشر امیدوار به ظهور ایشان و اصلاح وضعیت جهان هستند.
نماینده مازندران در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به "تلاش دشمنان نظام اسلامی برای سست کردن اعتقادات مذهبی جوانان" اظهار عقیده کرد "شریعت اسلامی با ظهور امام زمان تکمیل می شود بر این اساس، مسئولان باید ابعاد انتظار و فرهنگ یک منتظر واقعی را تبیین کنند. "
اهل سنت زاهدان؛ انفجارهای زاهدان مصیبت بود
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان نیز، در خطبه های نماز جمعه آن شهر خاطرنشان کرد "انفجار تروریستی هفته گذشته مسجد جامع زاهدان برای همه ما ناگوار و مصیبت بسیار سنگینی بود."
اسماعیل زهی همچنین تاکید کرد "اگر امنیت در جامعه وجود نداشته باشد سلامتی نیز نخواهد بود." و ادامه داد "حمله تروریستی که در زاهدان به وقوع پیوست ضایعات سنگین جانی و مالی را در برداشت که این فاجعه همه کره خاکی را تکان داد. "
مدیردارالعلوم اهل سنت زاهدان همچنین افزود "هویت کسانی که این جنایات را انجام داده اند بر همه مشخص است و هم مردم و هم در بیانات رهبری آمده که استکبار جهانی در این حوادث دست دارد. "
گرگان؛ كسانی كه مقدسات دینی را وسیله سودجویی قرار میدهند در قعر جهنم قرار دارند
سیدكاظم نورمفیدی، امام جمعه گرگان ، درجمع نمازگزاران آن شهر، با اشاره به هراس دنیای استكباری از ظهور امام زمان اظهار داشت: آخر زمان و پایان تاریخ به وسیله یك مرد الهی همیشه توسط قلدرهای و دیكتاتورهای مورد مخالفت قرار میگیرد.
وی همچنین گفت: كسانی كه مقدسات دینی را وسیله سودجویی قرار میدهند در قعر جهنم قرار دارند.
نورمفیدی ظهر در ادامه تصریح كرد: معنی ظهور منجی عالم این است كه حكومتهای افراد خودكامه به پایان میرسد برای همین به مخالفت با اندیشههای مهدویت می پردازند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان خاطرنشان كرد: دشمنی با مصلح عالم فقط مربوط به گذشته نبوده بلكه هم اكنون در دنیا امروز با وجود همه پیشرفته علوم با تفكر مهدویت مخالفت میشود.
وی ادامه داد: در دنیای امروزی تز و تفكرهای زیادی برای مخالفت با اندیشههای مهدویت توسط قدرتهای استكباری ترویج داده میشود.
وی با اشاره به سوء استفادههایی كه به نام امام زمان در جامعه میشود، گفت: برخی با استفاده از نام امام زمان، برای خود دكان و كاسبی باز كردند كه منتظران امام زمان هوشیار باشند كه عدهای سودجو از آنها سوء استفاده نكنند.
حمزه کرمی مدیر سایت جمهوریت و از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات در ایران که به یازده سال حبس تعزیری محکوم شده است در حالی که برای دومین بار به مرخصی پنج روزه آمده بود در اثر حمله قلبی در بخش سی سی یو یکی از بیمارستان های تهران بستری شد.
به گزارش خبرنگار کلمه، حمزه کرمی مدیرکل سیاسی دولت های سازندگی و اصلاحات بوده است که پس از دهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران بازداشت به یازده سال حبس تعزیری محکوم شد.
حمزه کرمی رکورد دار طولانی ترین حکم در میان دستگیرشدگان پس از انتخابات است. یکی از بستگان وی اعلام کرد که وی در حالت نیمه هوشیار قرار دارد و پزشکان او را ممنوع الملاقات کرده اند
ندای سبز آزادی: به نقل از وبسایت شخصی آیت الله بیات زنجانی امروز جمعی از فعالان اجتماعی و مدنی آذری زبان، با حضرت آیت الله العظمی بیات زنجانی دیدار و گفتگو کردند.
در ابتدای این دیدار که در شهر زنجان برگزار شد، سه تن از حضار به ایراد سخن پرداخته و نظرات خود را پیرامون مسائل مختلف ابراز داشتند.
حضرت آیت الله العظمی بیات زنجانی پس از استماع سخنان حضار، بیانات خود را با تبریک اعیاد شعبانیه آغاز نموده و فرمودند: جای خوشحالی و مسرت است که در این روزهای مبارک، میزبان عزیزانی هستم که در عین دفاع از حقوق ملی خود، جزو جانبازان، رزمندگان و خانواده معظم شهدا هستند و این موضوع، نشان دهنده این است که شما عزیزان، در همه عرصه ها حضور مفید و موثر داشته اید که این جای سپاس و قدردانی دارد.
معظم له با اشاره و تاکید بر ارائه شدن یک تعریف صحیح از مفاهیم اصلاح طلبانه در جامعه فرمودند: تا زمانی که یک تعریف جامع از اصلاح طلبی ارائه نشود و خواسته ها بصورت دقیق و کامل تبیین نگردد، مخالفین این نظریات با توجه به در اختیار داشتن همه تریبون ها، تعریف خود از این مفاهیم را که عمدتاً در تضاد با ذات آن است را به جامعه ارائه کرده و با همان تعریف، با اصلاح طلبان برخورد می کنند.
ایشان در فراز دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه آذری ها و ترک زبانان، خود را ایرانی می دانند و به این موضوع می بالند تاکید کردند: گاهی مطلبی را نقل می کنند که مثلاً آذری ها یا دیگر اقوام بزرگ و ارزشمند ایرانی، بنای جدائی طلبی و امثال ذلک را دارند، بدون توجه به اینکه قومیت های ایران، هویت ایرانی خود را با هیچ چیزی معاوضه نمی کنند و اینکه می بینیم ارائه شدن هرگونه پرسش و نقدی از سوی آنان را، با تعاریف کذائی و من درآوردی برداشت می کنند، اشکال و ایراد به برداشت کنندگان وارد است نه به این اقوام بزرگ که یقیناً نقششان در بوجود آمدن انقلاب اسلامی هم بیش از دیگران است. برای مثال اگر حافظه های تاریخی را به گواه بگیریم، یقیناً همگان داستان مراسم چهلم مرحوم آیت الله حاج آقا مصطفی(ره) را در تبریز به خاطر دارند که از جرقه های اصلی جریانات انقلابی به حساب می آید.
ایشان تصریح کردند: زمانی که بحث قومیت ها طرح می شود، برخی بلافاصله با گرفتن موضع در برابر این موضوع، تلاش می کنند صورت مساله را حذف کنند بدون توجه به این که این موضوع، به قدری در نگاه پایه گذاران نظام جمهوری اسلامی مهم بوده که اصلی از قانون اساسی را بدان اختصاص داده اند؛ مگر می شود اصلی از قانون اساسی را به خاطر توهمات، تصورات غلط و ناصواب برخی، بطور کلی بدست فراموشی سپرد به این خاطر که برخی بنایشان این است هر سئوالی را در قالب دشمنی معنا کنند.
ایشان با تاکید بر اینکه برای ادامه حیات حاکمیت سیاسی، اعتماد مردم حیاتی است فرمودند: مهمترین عنصر برای ثبات حاکمیت، اعتماد مردم به آن است و زمانی که بواسطه عملکرد غلط، این اعتماد خدشه دار شد و یا از بین رفت، حاکمیت دچار بحران مشروعیت می شود. طبیعی است حاکمیتی که دچار این بحران شده، هرگونه حرکت اصلاحی و نقادانه را در قالب دشمنی و عناد برداشت می کند و به جای استقبال کردن از این نقدهائی که برای اداره و حیات یک جامعه ضروری است، آن را سرکوب می کند. می توان بر این موضوع تاکید کرد که مطابق فرمایش امام علی بن ابیطالب(ع)، جامعه ای را که در آن نقد و پرسش وجود نداشته باشد را باید جامعه مرده دانست.
معظم له تاکید کردند: : امروز بواسطه عملکرد غلط بخشی از حاکمیت، غیر از اینکه اعتماد مردم تا حدود زیادی ضربه دیده، با کمال تاسف این موضوع توسط برخی در حال نهادینه شدن است که دین و حکومت دینی توان اداره کشور را ندارد و در حالت خوش بینانه می توان آن را به ضعف عملکرد بازگرداند اگرچه از قرائن اینگونه بدست می آید که بخشی از جریان حاکم، با برنامه ریزی دقیق، این هدف را پیگیری می کرده است.
ایشان افزودند: بارها تکرار کرده ایم که جریانی در کشور به دنبال ضعیف جلوه دادن حکومت دینی در اداره جامعه است. این جریان قرابتی با انقلاب اسلامی و امام(ره) نداشته و ندارد بلکه با هر دو آنها مخالف است و به همین علت است که امروز نه انقلابیون اصیل در امانند و نه یاران صدیق امام. من تاکید می کنم باید در برابر این جریان انحرافی تا آخرین نفس ایستاد و در این مسیر، مشکلات را به جان خرید.
حضرت آیت الله العظمی بیات زنجانی تاکید کردند: تلاش کنید با صلابت به حرکت اصلاحی - قانونی خود ادامه دهید و یقین داشته باشید که با توجه به نیت خیرتان، خداوند شما را یاری خواهد نمود.
ایشان در پایان و در واکنش به اظهارنظر یکی از حضار مبنی بر برخی بازداشت ها و برخوردها با نیروهای مومن و وفادار به اسلام و انقلاب، فرمودند: هرگونه حرکت اصلاحی، چنین واکنش هائی را در بر دارد و طبعاً برخی از جریانات انحرافی، برای برخورد با اینگونه آراء و افکاری که برای امر به معروف و نهی از منکر زبان به تذکر گشوده اند، از هیچ اقدامی مضایقه نمی کنند که این اتهامات نیز، یکی از همان اقدامات است.
بنابراین بنده تاکید می کنم از افرادی که بواسطه عمل به تکلیف و تذکر برای اجرا و عمل به اصول به جای مانده از قانون اساسی امروز در زندانند، یاد کرده و از خانواده آنان تفقد کنید که یقیناً رضای خدا در این کار است.
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه بازرگانی و کشتیرانی گزارش می دهد که شرکت هلندی مالک یک کشتی تانکر سوخت، در اوایل ماه جاری از حمل محموله بنزین به ایران از ترکیه خودداری کرد.
این منابع به رویترز گفتند که کشتی “لیا” با پرچم لیبریا که تصور می شود در اجاره شرکت “ان آی تی سی” (شرکت ملی نفتکش ایران) بود در فاصله ۱۲ تا ۱۵ ژوئیه در بندر ازمیت ترکیه بنزین بار زده بود.
این بنزین توسط پالایشگاه “توپراس تی یو پی آر اس.آی اس” ترکیه تولید شده بود.
اما به گفته منابع ناشناس رویترز، صاحب کشتی تصمیم گرفت که به ناخدای کشتی اجازه حرکت آن به ایران را ندهد. سایر منابع به رویترز گفتند که نمی دانند لیا همان کشتی مزبور است یا نه.
این کشتی توسط شرکت “مارویو شیپمنجمنت” در هلند مدیریت می شود اما به گفته یک منبع رویترز، مالک آن شرکت هلندی “پینتیل بی وی” است.
به نوشته رویترز “مارویوز” و “ان آی تی سی” از اظهار نظر در این باره خودداری کرده اند.
ناظران معتقدند که این حادثه می تواند نشانه تاثیر موج تازه تحریم های بین المللی علیه ایران به خاطر برنامه اتمی آن کشور باشد.
یک دلال نفت به رویترز گفت: “معامله با ایران سخت تر و سخت تر می شود. این روزها امکان بیمه کردن بعضی از بارها به ایران وجود ندارد.”
به نوشته رویترز، در ماه جاری شرکت بیمه لویدز لندن گفت که محموله های نفتی به ایران را بیمه نمی کند.
براساس این گزارش، لویدز ۱۵ تا ۲۰ درصد بخش بیمه دریایی در جهان را در اختیار دارد و دارای نفوذ زیادی بر سایر بازارهای بیمه است، به این ترتیب شرکت های بیشتری درحال صرف نظر از ارائه بیمه به ایران هستند.
همزمان برخی گزارش ها حاکیست که اتحادیه های بین المللی مهم کشتیرانی درحال اعمال تغییراتی در قراردادها هستند که اعضای آنها را از هرگونه مسئولیتی در تحویل محصولات پالایش شده نفتی به ایران آزاد می کند، تا تحریم های شدید یکجانبه اتحادیه اروپا و آمریکا را نشکنند.
هفته پیش نیز گزارش شد که شرکت نفتی “بی پی” در پایان ماه ژوئن به تامین سوخت هواپیماهای مسافربری جت به شرکت ایران ایر در فرودگاه هامبورگ آلمان پایان داده است.
گفته می شود که وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است در روزهای آینده تحریم های شدیدتری را علیه ایران تصویب کنند که از جمله شامل تدابیر برای مسدود کردن سرمایه گذاری نفت و گاز در ایران است.
ناظران می گویند که در صورت تصویب این تحریم ها فشارهای اقتصادی اتحادیه اروپا بر ایران به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
مارک فیتزپاتریک مدیر برنامه عدم اشاعه و خلع سلاح در موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک در لندن به نیویورک تایمز گفت: “اینها تدابیری شدید است. محدودیت ها بر سرمایه گذاری و انتقال تجهیزات و فناوری به بخش نفت و گاز به خصوص مهم است، همینطور پیش نویس ممنوعیت ها در زمینه خدمات مختلف مالی، از جمله بخش هایی که به بیمه مربوط می شود.”
رهبران اتحادیه اروپا ماه گذشته به طور اصولی با تدابیر سخت تر علیه ایران توافق کرده بودند.
ایران برخلاف ادعای غرب برنامه اتمی اش را کاملا صلح آمیز می خواند.
وزیر بازرگانی با اشاره به تحریمهای اتخاذ شده علیه جمهوری اسلامی و "تحریم ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی"، هشدار داد "غربیها بدانند هر مزاحمتی برای کشتیهای ایرانی ایجاد کنند، از این کار پشیمان خواهند شد."
وی همچنین از مراقبت های در حد نظامی در این زمینه خبر داد.
در تحریمهای جهانی اتخاذ شده علیه برنامه های اتمی جمهوری اسلامی، بخشی از کشتیرانی جمهوری اسلامی مورد هدف قرار گرفته و علاوه بر آن مقرر شده است محموله کشتی های عازم به مقصد ایران، مورد بازرسی قرار گیرند.
در کنار این مسئله، شرکت های بزرگ جهانی بیمه، از بیمه نمودن کشتی های به مقصد ایران خودداری می کنند.
به گزارش مهر، مهدی غضنفری کعتقد است "وزارت بازرگانی با شرایط پیش آمده بر روی تحریم ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی از سوی کشورهای غربی، حمایتهای ویژه ای را از این ناوگان طراحی کرده است.
وزیر بازرگانی افزود: به هرحال، ما یک تصمیم بزرگ به لحاظ ملی گرفته ایم که بدون اینکه به حق کسی تجاوز کنیم، بگوییم و اجازه داشته باشیم که سوخت هسته ای تولید و مصرف کنیم. این جمله ای ساده، روشن و طبیعی است و این روزها نیز، تمامی کشورها به این سمت رفته اند.
وی تصریح کرد: بر این اساس، دلیلی بر تحریم کشوری نمی بینم که سوخت هسته ای می خواهد، این حرکتی ظالمانه و غیرمنصفانه است و به غیرت ملی و مذهبی هر ایرانی برمی خورد. مگر ما چه جرمی مرتکب شده ایم که در این مسیر، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را نیز تحریم می کنند.
غضنفری تاکید کرد: طبیعی است که نه وزارت بازرگانی و نه هیچ دستگاه دیگری به فکر عقب نشینی نیست.
وی اظهار داشت: زمانی در مورد بیمه کشتیرانی مشکلاتی پیش آمد و شرکتهای بیمه گر خارجی، تبانی کرده بودند تا فراتر از قطعنامه، کشتیرانی ما را تحریم کرده و در محدودیت و فشار قرار دهند. بر این اساس، وزارت بازرگانی بلافاصله مصوبه ای را از دولت اخذ کرد که براساس آن بتواند از طریق بیمه مرکزی، شرایطی را فراهم کند که کشتی های ایرانی بتوانند از بیمه استفاده کند یا اگر مراقبتهایی حتی در حد مراقبتهای نظامی نیاز باشد، صورت گیرد.
وزیر دولت دهم تاکید کرد "اگر فردی مزاحمهایی برای کشتی های ایرانی ایجاد کرد، یعنی فراتر از قطعنامه عمل کرده است و این، حق ایران است که برخورد کند."
شیرین عبادی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی تلاش بسیاری می کند تا تعداد دقیق زندانیان سیاسی منتشر نشود، گفت: با تمام این تلاش ها، از منبعی بسیار مطمئن خبر می رسد که تعداد زندانیان سیاسی در زندان های ایران، بیش از 800 نفر است.
برنده جایزه صلح نوبل، در گفتگو با خبرنگار جرس، ادامه داد: این زندانیان به طور عمده شامل روزنامه نگاران، دانشجویان، فعالان قومی، فمینست ها، بهایی ها و مسیحیان می شود.
وی با بیان این که در یک سال گذشته هشت زندانی سیاسی اعدام شدند افزود: این افراد که دادستان آنان را به تجزیه طلبی متهم کرده بود، بدون تکمیل پرونده، اعدام شدند.
عبادی همچنین درباره علت فشار بر فعالان حقوق بشری به خصوص در کانون مدافعان حقوق بشر، در ماه های اخیر گفت: دولت روز به روز بیشتر مرتکب نقض حقوق بشر می شود و علاقه ندارد که نقض حقوق بشر در کشور گزارش شود. بنابراین با کسانی که در زمینه حقوق بشر فعالیت می کنند شدت عمل بیشتری به خرج می دهد.
برنده جایزه صلح نوبل، در ادامه به وضعیت محمد صدیق کبودوند اشاره و اظهار کرد: کبودوند تنها به خاطر تاسیس یک سازمان غیردولتی حقوق بشری به 10 سال حبس محکوم شد.
وی همچنین با یادآوری پلمب دفتر کانون مدافعان حقوق بشر گفت: در سال 2008، کانون را بستند و من در این زمینه شکایت کردم، اما هیچ قاضی جرات رسیدگی به شکایت را نداشت. همکاران ما آقایان دادخواه، سلطانی، تاجیک و نرگس محمدی را دستگیر کردند تنها برای فعالیت در زمینه حقوق بشر و افرادی هم که دستگیر نشدند ممنوع الخروج شدند، مانند سیف زاده، اسماعیل زاده، نسرین ستوده و بسیاری دیگر.
عبادی همچنین به دستگیری چندباره محمدرضا تاجیک اشاره کرد و گفت: آقای تاجیک بعد از انتخابات سه بار بازداشت شد و دو بار با قرار وثیقه آزاد و تبرئه شد. بار سوم در 22 خرداد 89 مجددا دستگیر شد که دستگیری کاملا بر خلاف قانون بود.
عبادی افزایش این فشارها را ناشی از ترس حکومت از اطلاع رسانی گسترده در زمینه نقض حقوق بشر دانست و به همین خاطر شیوه کار کردن شبکه ای در ایران را سیستمی مناسب برای اطلاع رسانی و هماهنگی بین اعضای جنبش دموکراتیک ایران عنوان کرد.
جمعی از روزنامهنگاران و فعالان سیاسی پیش از ظهر امروز با حضور در منزل خواهر عبدالرضا تاجیک در شهرستان ورامین، با خانواده این روزنامهنگار دربند دیدار کردند.
به گزارش میزان خبر، در این دیدار که با حضور چندتن از دوستان روزنامهنگار عبدالرضا تاجیک و چهرههایی چون حبیبالله پیمان، مرضیه مرتاضی لنگردوی، مصطفی تاجزاده، فخرالسادات محتشمیپور، سعید شیرکوند، سعید رضوی فقیه و رضاتهرانی انجام شد، این گروه از فعالان مدنی ضمن دلجویی از خانواده تاجیک در جریان آخرین وضعیت وی دز زندان قرار گرفتند.
عبدالرضا تاجیک روزنامه نگار باسابقه و عضو کانون مدافعان حقوق بشر از 22 خرداد ماه برای سومین بار طی یکسال گذشته در بازداشت به سر میبرد.
خانواده تاجیک هفته گذشته به دنبال بیش از یک ماه بیخبری مطلق توانستند تنها ملاقاتی کوتاه به صورت کابینی با وی داشته باشند.
معاون اول رییس دولت، با بیان اینکه "ایران قصد دارد دلار و یورو را از سبد معاملات نفتی خود خارج كند"، خاطرنشان کرد "در زمینه استفاده از ارز در قراردادهای نفتیمان، از هر ارزی كه به نفعمان باشد استفاده می كنیم و مهم، خارج كردن دلار و یورو از سبد معاملاتمان است ."
به گزارش ایلنا، محمدرضا رحیمی در حاشیه مراسم ارائه گزارش روند سرمایهگذاری خارجی جهانی در سال گذشته میلادی كه در سازمان سرمایهگذاریهای خارجی برگزار شد، اعلام کرد "ما اخیرا ٢١ هزار میلیارد تومان قرارداد در پارس جنوبی با چهار شركت داخلی بستیم و كمر تحریم ها شكسته شد و حالا قرادادهای جدید در راه است . "
رحیمی در توضیح این مطلب مدعی شد "به زودی حجم قراردادهایی كه در این میدان منعقد می شود به پنجاه هزار میلیارد تومان می رسد و ایران ٢۹ هزار میلیارد تومان قرارداد جدید در پارس جنوبی را پیش رو دارد ."
گفتنی است اکثریت فازهای این حوزه نفت و گاز کشور، در دست قرارگاه خاتم الانبیاء (وابسته به سپاه پاسداران) قرار گرفته است.
رحیمی با اشاره به سودآوری بالای سرمایه گذاری در پارس جنوبی گفت : هر فاز پارس جنوبی برای ایران روزانه ده میلیون دلار درآمد دارد . در ضمن با اجرای این قراردادها ما از قطر در تولید از این میدان مشترك پیشی میگیریم .
او گفت : در زمینه استفاده از ارز در قراردادهای نفتیمان نیز از هر ارزی كه به نفعمان باشد استفاده می كنیم و مهم خارج كردن دلار و یورو از سبد معاملاتمان است .
رحیمی در حاشیه این مراسم، در پاسخ به این پرسش كه برخی اخبار حاكی است ایران قصد دارد درهم را جایگزین یورو و دلار در معاملات نفتی خود كند، گفت: ایران اختیار دارد از هر ارزی مطابق دلخواه خود استفاده كند و هر چه به نفع كشور باشد همان كار را خواهیم كرد. با كشورهای مختلف قرارهای مختلفی داریم. آنچه برایمان مهم است از رده خارج كردن دلار و یورو است.
رحیمی بدون اشاره به آمارهای داخلی و خارجی پیرامون سرمایه گذاری و جذب سرمایه در ایران، مدعی شد "نرخ بازگشت سرمایه در ایران از ٢۵ تا ۷۵ درصد است و در هیچ جای دنیا چنین امكانی برای سرمایهگذاران دنیا وجود ندارد. بر همین اساس نیز سرمایهگذاران خارجی از غرب و شرق در ایران سرمایهگذاری میكنند و رتبه ششم جذب سرمایهگذاری دنیا را بدست آوردهایم. "
گفتنی است روزنامه پول، اوایل سال جاری از قول یکی از کارشناسان اقتصادی کشور اعلام کرده بود "ایران در میان ١٢٣ کشور جهان که قابلیت سرمایه گذاری در آنها موجود است، رتبه ۷٢ را به خود اختصاص داده است ."
اواخر هفته جاری نیز، دبیر فراکسیون سرمایه گذاری مجلس شورای اسلامی گفت: در سرمایه گذاری خارجی هرگز نتوانستهایم عدد و رقم بالایی را جذب کرده و موفق عمل کنیم.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران (اکو نیوز)، محسن نریمان در این زمینه گفته است "میزان جذب سرمایه خارجی عربستان در سال گذشته برابر بود با کل سرمایه خارجی که از ابتدای انقلاب تا کنون در کشور جذب شده است لذا به هیچ وجه نمی توان گفت در سرمایه گذاری خارجی موفق بوده ایم."
رییس سازمان زندانها با بیان اینکه "هیچ حاکمیتی در جامعه امروز نمیتواند خودش را از زندان و اجرای مجازات حبس مستثنی بداند"، خاطرنشان کرد "اینکه بخواهیم تصور کنیم حکومتی بدون زندان میتواند باشد یک رویا و خیالی بیش نیست."
به گزارش رهانا، غلامحسین اسماعیلی، در مراسم تودیع مدیر کل زندانهای استان اصفهان و معرفی سرپرست اداره کل گفت: وجود زندان و ضرورت آن را باید به عنوان یک واقعیت بپذیریم و مجازات زندان را باید با مجازات جایگزین حبس و اصلاح قوانین نگهداری کرد.
وی در این مراسم گفت: هیچ حاکمیتی در جامعه امروز نمیتواند خودش را از زندان و اجرای مجازات حبس مستثنی بداند و اینکه بخواهیم تصور کنیم حکومتی بدون زندان میتواند باشد یک رویا و خیالی بیش نیست.
رییس سازمان زندانها ادامه داد "وجود زندان و ضرورت آن را باید به عنوان یک واقعیت بپذیریم و مجازات زندان را باید با مجازات جایگزین حبس و اصلاح قوانین نگهداری کرد، به طوریکه هم جامعه از خطرات و آسیبها ایمن بماند و هم محکوم و خانواده در فشار روحی و روانی قرار نگیرد."
اسماعیلی افزود: در جامعه کنونی نداشتن زندان امری است که تحقق نخواهد یافت.
وی چندی پیش به خبرگزاری ایسنا گفته بود "هم اكنون ١۷۵هزار نفر در زندانهاي كشور زنداني هستند."
این مقام مسئول، از افراد بازداشتی در بازداشتگاههای خاص ارگانهای مختلف کشور نامی نبرد.
سید محمد خاتمی پنج شنبه ۳۱ تیر ماه در منزل محمدرضا جلایی پور از اسیران سبز و سخنگوی پویش حمایت از موسوی و خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری حضور یافت و با خانواده وی دیدار کرد.
به گزارش خبرنگار کلمه، در این دیدار که جمعی از جوانان اصلاح طلب نیز حضور داشتند ابتدا دکتر حمیدرضا جلایی پور پدر محمدرضا گزارشی از نحوه دستگیری و آخرین وضعیت وی بیان کرد و خبر داد که قرار بازداشت فرزندش امروز مجددا توسط بازپرس حیدری در مشهد تمدید شده است.
سید محمد خاتمی ضمن محکوم کردن دستگیری های گسترده در یک سال اخیر از بازداشت مجدد محمدرضا جلایی پور که از جوانان نخبه و توانا و متدین کشور است ابراز تآسف کرد و برای آزادی هرچه سریعتر وی دعا کرد.
در پایان این دیدار حضار نماز جماعت را به امامت سیدمحمد خاتمی اقامه کردند.
بازنشستگی اساتید موضوع تازه ای نیست این موضوع که تقریبا از سال ۸۴ با روی کار آمدن دولت نهم آغاز شد، تا اینکه در سال گذشته نیز چند تن از اساتید دانشگاه های علامه و تهران باز نشسته شدند و پیگیری کار آنها تا مجلس هم کشیده شد ، با این حال در روزهای اخیر خبرهایی شنیده می شود مبنی بر اینکه قرار است تعداد دیگری از اساتید دانشگاه ها قبل از سال تحصیلی جدید بازنشسته شوند خبری که اگر صحت داشته باشد جامعه علمی کشور را متضرر خواهد کرد و باعث می شود نخبگان کشور جذب دانشگاه های دیگر کشور ها شوند.
سایت خبرآنلاین با امیرطاهر خانی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این باره گفت و گویی انجام داده است.
بازنشستگی اساتید دانشگاه ها موضوعی سیاسی است یا اینکه اساتید به درخواست خودشان بازنشسته می شوند؟
مدتها قبل چنین موضوعی مطرح بود که برخی از اساتید بالاجبار دارند بازنشسته می شوند، من ملاقاتی با وزیر علوم داشتم و این موضوع را جویا شدم ، پرسیدم آیا درست است که برخی از اساتید خاص بالاجبار دارند بازنشسته می شوند و وی موضوع را تکذیب کرد و در نهایت لیستی به ما ارایه کرد که تعداد انگشت شماری از اساتید به درخواست خودشان بازنشسته شدند و درخواست آنها نیز موجود است و آن آماری که به صورت گسترده داده شده که تعداد زیادی از اساتید به صورت اجبار بازنشسته می شوند صحتی ندارد،به هر حال هر نوع اقدامی در این زمینه ضربه زدن به دانشگاهاست، آنها باید با به قدرت فعالیت های کاریشان ادامه دهند، نباید بدون درخواست آنها را از فعالیت علمی محروم کنیم، اگر چنین بحثی صحت داشته باشد منعکس می شود و قطعا کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس وزیر را برای پاسخگویی می خواهد و وزیر هم باید پاسخگو باشد.
چندی پیش وزیر علوم اعلام کرده بود که برای گزینش اساتید معیارهای حائز اهمیت است آیا این سخنان مرتبط است با بازنشستگی اساتید و یا به نوعی ایجاد محدودیت برای اساتید دانشگاه هاست؟
با توجه به سابقه ای که وزیر علوم دارد چون ایشان دارای سابقه سیاسی در وزارت کشور هستند ممکن است این شائبه بوجود بیاید، همانطور که در زمان معرفی ایشان در مجلس مطرح بود، ولی هیچ نوع معیار و ملاکی غیر از آنچه که در قانون اساسی آمده است قطعا وجاهت قانونی ندارد و من بعید می دانم آقای دانشجو چنین معیارهایی را از خودش مطرح کند، چون به هر ترتیب ایشان آدم دانشگاهی است و در عرصه های مختلف مدیریتی بوده است و بعید می دانم چنین معیار و ملاکی برای گزینش افراد بگذارد و اگر بگذارد طبیعی است که نمی تواند جنبه قانونی داشته باشد .آن کسی چارچوب نظام را قبول دارد و در این نظام رشد پیدا کرده است و دلش برای انقلاب می سوزد می تواند در این کشور فعالیت کند و در دانشگاه فعالیت کند و عامل توسعه کشور باشد. وقتی شرایط این گونه شود که اساتید بروند و جذب دانشگاههای دیگر کشورها شوند به ضرر ما خواهد بود، باید فضایی ایجاد کرد که اینها به فعالیت خودشان ادامه دهند.
وزیر در جای دیگر اعلام کرده بود که دانشگاه ها با کمبود ۲۰ هزار عضو هیئت علمی روبرو هستند که تا ۵ سال دیگر جذب می شوند این آیا با بازنشستگی اساتید همخوان است؟
ببینید اینها مسایل ریز و کوچکی است که مانع توسعه و تحقق برنامه ها و اهداف برای دانشگاه ها می شود، ما به فکر رشد و توسعه همه جانبه هستیم، باید دانشگاهها را تقویت کنیم، تقویت دانشگاها به ساختمان و دانشجو نیست، تقویت دانشگاه به بنیه های علمی دانشگاه است ، بنیه های علمی دانشگاهها هم از طریق اساتید تامین می شود، باید تلاش کنیم قبل از اینکه دشمنان مان نخبه های ما را جذب کنند، نخبه های داخل کشور را حداقل جذب دانشگاها کنیم ، حالا نخبه های بیرون از کشور پیش کش، باید تلاش شود که نخبه هایی که در جامعه وجود دارند را طرد نکنیم، فضای فعالیت به آنها بدهیم تا مشتاق به کار در دانشگاه های کشور شوند ، اگر امکاناتی فراهم کنیم که جذب دانشگاه های کشور شوند و اینها محور اصلی توسعه کشور هستند ، همانطور که می دانید توسعه علمی باعث توسعه همه جانبه کشور می شود.
موضوع دیگری هم که در ارتباط با بازنشستگی اساتید مطرح شده بود این است که هر استاد عضو هیئت علمی معادل سه استادیار حقوق می گیرد آیا این سنجش ارزیابی درستی است که کارکرد اساتید را به میزان مادی مقایسه کنیم؟
ارزش کار اساتید و فعالیت های علمی را با سطح حقوق نمی شود سنجید ، اگر چنین بکنیم به جامعه و جامعه دانشگاهی خیانت کرده ایم ، جایگاه علمی اساتید مهم است نه اینکه چه میزان حقوق دریافت کردن آنها، اینکه حقوق یک استاد را به سه استادیار بدهیم و آنها بیایند فعالیت کنند اگر جذب بشوند خوب است ، این محدویت ها نباید مانع جذب دانشیار بشوند، این کوته فکری است که بیایم اساتید را با معیار حقوقی در کشوری که میلیاردها ثروتش در جاهای مختلف هزینه می شود بسنجیم، حالا اگر در دانشگاهی برای ۵ تا استاد تمام این مقدار هزینه شود به جایی از کشور بر نمی خورد.
مهدی عربشاهی دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت که روز چهارشنبه به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان شهید لواسانی بستری شد، با بهبودی نسبی وضعیتش از بیمارستان مرخص شد.
به گزارش دانشجونیوز، مهدی عربشاهی اکنون در منزل و تحت مراقبت پزشکی بستری است.
بنابر گفته پزشکان وی باید تحت درمان و مراقبت های خاص پزشکی به دلیل عارضه قلبی قرار گیرد.
این فعال دانشجویی پیش از این در زمان بازداشت موقت در زندان اوین بر اثر فشارهای وارده در بازجویی و انفرادی دچار حمله شدید قلبی شده بود.
عربشاهی که در ۶ دی ماه سال گذشته (روز عاشورا) بازداشته شده بود، نزدیک به ۳ ماه را در سلول های انفرادی بند ۲۴۰ اوین گذراند. در طول این مدت وی به شدت زیر فشار بود تا اتهامات وارده از سوی بازجویان پرونده را پذیرد.
مهدی عربشاهی در آن زمان به دلیل حمله شدید قلبی از سوی مسوولین زندان به بیمارستان قمر بنی هاشم که گفته می شود زیر نظر وزارت اطلاعات است منتقل شد. این در حالی است که وی پیش از آن هیچگونه سابقه بیماری قلبی نداشته است.
آزیتا میزبان دانشجوی دانشگاه بیرجند، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی بیرجند و مدیر مسئول نشریه سکوت، ارگان انجمن اسلامی بیرجند دو روز پیش در اثر خودکشی فوت کرد.
طی اخبار رسیده به دانشجونیوز آزیتا میزبان با خوردن سم اقدام به خودکشی نموده است. دوستان وی علت این موضوع را نامشخص اعلام کردند.
طی سال های گذشته تعداد قابل توجهی از دانشجویان در اثر فشارهای اجتماعی، شرایط و مشکلات تحصیلی خودکشی کرده اند. در اظهار نظر رسمی مشاور وزیر علوم در مصاحبه با رسانه های دولتی، خودکشی دومین علت اصلی مرگ در بین دانشجویان است.
گفتنی است تعداد دخترانی که اقدام به خودکشی می کنند بیش از پسران است. همچنین رئیس حراست کل وزرات علوم گفته بود، از هر ۲۸ مورد خودکشی دانشجویی در ایران، ۷ مورد مربوط به پسران و ۲۱ مورد مربوط به دختران است.
طی آماری نیز که مهرداد دشتی، معاون مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی اصفهان در گفتگو با ایسنا اعلام نموده در هر ترم هشت نفر از دانشجویان این دانشگاه اقدام به خودکشی میکنند.
دانشجو نیوز درگذشت آزیتا میزبان، فعال دانشجویی و عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت را به تمامی دانشجویان تسلیت می گوید.
دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران، در طول سال های رهبری آقای خامنه ای، و به ویژه با افزایش دخالت منسوبین این دفتر در مسائل سیاسی کشور، در معرض توجه روزافزون افکار عمومی قرار داشته است.
دفتر آقای خامنه ای، یا "بیت رهبری"، سازمانی بزرگ از زیر مجموعه های به هم پیوسته است. مجموعه ساختمان های مرکزی دفتر رهبری در مرکز تهران واقع است. این مجموعه ساختمان ها، که اقامتگاه شخصی آیت الله خامنه ای هم در قسمتی از آن قرار دارد، از شمال به خیابان "آذربایجان"، از شرق به خیابان "فلسطین"، از جنوب به خیابان "پاستور" و از غرب به خیابان "خوش زبان" متصل است.
گذشته از مرز شمالی مجموعه دفتر رهبری، که در امتداد خیابان آذربایجان است، مرزهای غربی، شرقی و جنوبی و غربی این مجموعه، به سایر دستگاه های حکومتی متصل هستند. به طور مشخص، در شرق آن، باغ و ساختمان شورای عالی امنیت ملی قرار دارد؛ جنوب آن، به دفتر رئیس جمهور متصل است؛ و در غرب آن هم، دیگر ساختمان های متعلق به ریاست جمهوری قرار دارند.
مسوولیت امنیت رهبر جمهوری اسلامی و دفتر او بر عهده یک واحد ویژه از سپاه پاسداران قرار دارد که "سپاه ولی امر" نامیده می شود. این سپاه در اطراف مجموعه دفتر رهبری و در داخل آن دارای پایگاه است و با هماهنگی حجازی، مسئول امنیت بیت رهبری، حفاظت از این مجموعه را به عهده دارد.
لازم به ذکر است که مسوولیت حفط امنیت مقام های ارشد جمهوری اسلامی در پایتخت (روسای سه قوه، وزرا، نمایندگان مجلس، مسوولان قضایی و ساختمان های حکومتی) بر عهده واحدی از سپاه به نام "سپاه حفاظت انصار المهدی" است. اما در میان کل مسوولان حکومتی، یک استثنا وجود دارد که آن آقای خامنه ای است که مسوولیت حفاظت از او را سپاه ولی امر به عهده دارد.
در مورد دفتر آقای خامنه ای، هر از گاه اخباری "اختصاصی" منتشر شده که مرز میان واقعیت و خیال در آنها، چندان روشن نبوده است.
اما به هر ترتیب، واضح است که در دفتر رهبر جمهوری اسلامی، محل فعالیت چهره هایی بوده که بعضا در نحوه اداره کشور و نهادهای حکومتی، نقش تعیین کننده ای داشته اند.
این گزارش، در دو بخش، به بازخوانی اطلاعاتی کلی در مورد برخی از چهره هایی می پردازد که در دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران، دارای حضور و نفوذ رسمی یا غیر رسمی هستند.بخش اول این گزارش به بررسی و معرفی اجمالی اصغرحجازی، آقا وحید، و مجتبی خامنه ای می پردازد.
اصغر حجازی
اصغر حجازی، مسئول امنیت بیت رهبری است. اما میزان نفوذ وی در دفتر رهبری بیش از سمت رسمی خود است و عملا از سال ها پیش، تاثیرگذار ترین شخصیت در دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران بوده است.
هرچند بسیاری از مسئولان کشور و سایر کسانی که به دفتر رهبر رفته و می روند حجازی را دیده و شاهد نفوذ شدید او در این دفتر بوده اند، اما وی به دقت مواظب است که هرگز در جایی که که دوربین وجود دارد حاضر نباشد و کسی از او عکسی نگیرد.
یکی از فعالان دانشجویی دهه 70 نقل می کند که "در اوایل روی کار آمدن سید محمد خاتمی خاتمی به عنوان رئیس جمهور، تعدادی از اعضای تشکل های دانشجویی به دیدار آیت الله خامنه ای رفته اند و وی، در آن دیدار به بیان مطالبی پرداخته که به نظر دانشجویان، مثبت بوده است. در پایان جلسه، دانشجویان به آیت الله خامنه ای گفته بودند که آیا اجازه دارند صحبت های او در آن جلسه (غیر عمومی) را منتشر کنند؟ و رهبر جواب مثبت داده بود. از آنجایی که دانشجویان حق نداشته اند در داخل جلسه ضبط صوت داشته باشند، پس از جلسه یکی از آنها به نزد حجازی می رود و از او خواهش می کند که با توجه به موافقت آیت الله خامنه ای، نوار ضبط شده سخنان رهبر در جلسه را برای انتشار در اختیار دانشجویان بگذارد. اما حجازی گفته بود که انتشار آن سخنان به مصلحت نیست و من رهبر را در این زمینه قانع خواهم کرد، و نتیجتا از دادن نوار به دانشجویان خودداری کرده بود."
نفوذ حجازی در دفتر رهبری، به ویژه در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی، افزایش بی سابقه ای پیدا کرد و دلیل مشخص آن هم، آن بود که عملکرد دولت خاتمی در زمینه های امنیتی و فرهنگی (به ویژه در برخورد با منتقدان حکومت) مطلوب آقای خامنه ای نبود. در نتیجه، حجازی، به همراه تعدادی از عناصر مورد اطمینان رهبر در سپاه و قوه قضاییه، و تعدادی از مسئولان و کارمندان سابق وزارت اطلاعات که در زمان پی گیری پرونده پرونده "قتل های زنجیره ای" از وزارت اطلاعات اخراج شده بودند، نقش موثری در هدایت نوعی دستگاه اطلاعاتی موازی با وزارت اطلاعات ایفا کرد. این دستگاه، در اواخر دوره مسئولیت خاتمی چنان گسترش پیدا کرده بود که حتی بعضا به جاسوسی در مورد اعضای دولت خاتمی هم می پرداخت.
حجازی، که در زمان ریاست جمهوری سیدعلی خامنه ای معاون امنیت خارجی وزارت اطلاعات بود، در هدایت عملیات اطلاعاتی موازی از همکاری مصطفی پورمحمدی نیز برخوردار بود که زمان هاشمی رفسنجانی معاون امنیت خارجی وزارت اطلاعات بود.
اصغر حجازی همچنین در دوره خاتمی، با همکاری قائم مقام سپاه پاسداران به نام "محمد باقر ذوالقدر"، نقش بسیار تعیین کننده ای در حمایت از گروه "انصار حزب الله" داشت که عمدتا متشکل از برخی اعضای بسیج بودند و به حمله به تجمعات اصلاح طلبان و به ویژه دانشجویان می پرداختند.
به هر ترتیب، در سال های اخیر، به دو دلیل مشخص، میزان نفوذ اصغر حجازی در دفتر رهبری به اندازه زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی نبوده است.
نخستین دلیل آن است که با روی کار آمدن محمود احمدی نژاد، بسیاری از کارهایی که در زمان خاتمی، دولت از انجام آنها خودداری می کرد و در نتیجه پی گیری آنها به تشکیلات دفتر رهبری محول شده بود، توسط قوه مجریه انجام می شود و احتیاجی به دخالت این دفتر در مورد آنها نیست.
دلیل دوم، افزایش نفوذ نسل جدیدی از روحانیان تندرو چون مجتبی خامنه ای در دفتر رهبر است که - همچون حجازی – به فعالیت های اطلاعاتی و امنیتی علاقه دارند. مجتبی خامنه ای، اگرچه دارای قابلیت ها و تجربیات حجازی نیست، اما در سال های اخیر در بسیاری از جلسات غیر رسمی، به عنوان نماینده یا فرد مورد اعتماد رهبر حضور یافته است. البته، این به آن معنا نیست که میان حجازی و مجتبی خامنه ای، حداقل تاکنون جنگ قدرت یا رقابتی وجود داشته است، چرا که مجتبی در مسائل امنیتی و موضوعات مربوط به بیت رهبری، در واقع تربیت یافته حجازی بوده و برای او احترام قائل است، و آقای خامنه ای نیز هنوز اصغر حجازی را دارای توانایی های منحصر به فرد می داند.
برخی از مخالفان حکومت ایران، معتقدند که حجازی یکی از هماهنگ کنندگان اصلی قتل های زنجیره ای روشنفکران ایرانی در دهه 90 بوده است. به نظر می رسد که با اطمینان نمی توان این فرض را تاکید کرد، هرچند تردیدی هم نیست که حجازی از دوستان نزدیک سعید امامی، از طراحان قتل های زنجیره ای بوده است. اصغر حجازی همچنین از حامیان "جواد عباسی کنگوری" (با اسم مستعار "جواد آزاده" یا "آملی") بوده است، کسی که بعد از دستگیری سعید امامی و همکارانش در دوران خاتمی، به عنوان مسئول بازجویی از دستگیر شدگان، با انجام شکنجه های شدید از آنها کوشید تا آنان را به اعترافات دروغ در مورد جاسوسی برای کشورهای بیگانه و فساد اخلاقی وا دارد.
"وحید "
وحید ، که در محافل حکومتی از او با نام "آقا وحید" یاد می شود، یکی از افسران سپاه پاسداران است که جدیدا در دفتر رهبری نفوذ زیادی پیدا کرده است. وی، معاون رئیس دفتر رهبری است که از آستانه انتخابات ریاست جمهوری گذشته، همراه او در مناسبت های مختلف دیده می شود و پرهیزی از انتشار عکس خود در رسانه ها ندارد.
علی رغم شایعات بسیار زیادی که در مورد وی در سایت ها منتشر شده است، اطلاعات قابل تاییدی از گذشته او یا حتی نا م واقعی او(که برخی معتقدند وحید حقانی است و برخی دیگر درست نمی دانند)در دست نیست و رشد ناگهانی او در دفتر رهبری، پدیده ای تعجب انگیز در فضای سیاسی ایران بوده است.
بسیاری از اطلاعات نادرستی که در مورد این فرد در سایت های مختلف منتشر شده، به این خاطر است که منتشرکنندگان این اطلاعات، وی را با دو فرد دارای اسامی مشابه اشتباه گرفته اند. این دو فرد عبارتند از سردار "احمد وحیدی" (نام واقعی: وحید شاهچراغی) وزیر دفاع، و سردار "احمد وحید" (نام کامل: احمدی وحید دستجردی) قائم مقام وزیر دفاع ایران.
احمد وحیدی فرمانده سابق سپاه قدس، متهم به دست داشتن در انفجار "مرکز همکاری یهودیان" در آرژانتین (آمیا) در تیرماه ۱۳۷۳ است و در لیست فراد تحت تعقیب پلیس بینالملل (اینترپل) قرار دارد.
احمد وحید دستجردی نیز، رئیس سابق سازمان صنایع هوافضا، زیر مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است. نام این فرمانده در لیست تحریم های بین المللی شورای امنیت سازمان ذکر شده و در زمان جنگ با عراق در فعالیت های مخفیانه ایران برای تامین سلاح از خارج از کشور فعال بوده، است.
به هر ترتیب، وحید ، ارتباطی با هیچ یک از دو فرد یاد شده ندارد.
نخستین باری که حضور وحید در کنار آقای خامنه ای خبرساز شد، در جریان سفر رهبر ایران به استان کردستان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری بود، که تصاویر منتشر شده در خبرگزاری های دولتی ایران، وی را در کنار رهبر در حین کوه پیمایی نشان می داد.
اما آنچه جایگاه وحید را، به عنوان یک چهره نوظهور سالهای اخیر ، در بیت رهبری به گونه ای شفاف تر به افکار عمومی شناساند، نقش وی در جریان مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری احمدی نژاد توسط رهبر جمهوری اسلامی بود. در این مراسم، او به شیوه ای که در گذشته معمول نبود، حکم ریاست جمهوری احمدی نژاد را به دست آقای خامنه ای داد تا او حکم را به احمدی نژاد بدهد، و پس از گرفتن حکم توسط رئیس دولت نیز، دوباره حکم را از دست وی گرفت.
نکته دیگری که در مراسم تنفیذ احمدی نژاد مورد توجه بسیاری از ناظران قرار گرفت، نحوه نگاه کردن از موضع بالای وحید به احمدی نژاد در هنگام حرف زدن رئیس جمهور با خامنه ای بعد از دریافت حکم ریاست جمهوری بود. احمدی نژاد در هنگام گرفتن حکم ریاست جمهوری از دستان رهبر، بر خلاف چهار سال پیش از آن، از بوسیدن دست علی خامنه ای خودداری کرد و به جای آن شانه او را بوسید. رفتار احمدی نژاد در مراسم تنفیذ، که زیر نگاه ظاهرا ناخشنود "وحید" صورت گرفت، بیشتر نوعی نمایش سیاسی به نظر می آمد که احتمالا هدف آن، پرهیز از معرفی شدن به عنوان یک "دست نشانده" رهبر بود.
نحوه حضور وحید در مراسم تحلیف احمدی نژاد در مجلس ایران، موضوع دیگری بود که جایگاه ویژه او را در نزد آقای خامنه ای نشان می داد. در مراسم تحلیف، رهبر جمهوری اسلامی شرکت نمی کند و طبیعتا در مراسم سال 1388 هم این رسم رعایت شده بود. اما نکته قابل توجه این بود که با وجود حضور نداشتن رهبر در مراسم تحلیف، وحید در این مراسم حاضر بود که نشان می داد نقش او در داخل حکومت، چیزی بیش از یک مدیر اجرایی در دفتر آقای خامنه ای است. مهم تر آنکه، جایی که در مراسم تحلیف برای او در نظر گرفته شده بود در ردیف فرماندهان ارشد نیروهای مسلح، و مشخصا میان فرمانده کل سپاه و فرمانده نیروی انتظامی ایران بود.
از سوی دیگر، نحوه حضور در اولین مراسم نماز جمعه آفای خامنه ای پس از انتخابات ریاست جمهوری (که در آن معترضان به انتخابات را تهدید به برخورد کرد) نیز قابل توجه بود: وی پیش از شروع مراسم، مسئولان عالی رتبه حکومتی را به صفوف نماز هدایت می کرد وسعی می کرد جای هر کس را تعیین کند. در فیلم کوتاهی که از زمان قبل از شروع نماز جمعه منتشر شده، مشخص است که وحید می کوشد با استقبال از هاشمی رفسنجانی، وی را به کنار احمدی نژاد هدایت کند تا این دو نفر در مراسم نماز پهلوی یکدیگر قرار بگیرند؛ اقدامی که با بی اعتنایی هاشمی رفسنجانی موجه می شود و وی به قسمت دیگری از صف نماز می رود.
ابوالفضل فاتح، مسئول كميته اطلاع رساني ستاد میر حسین موسوي در جریان انتخابات، در وبلاگ خود روایتی را در مورد ملاقات خود با "وحید" در شب انتخابات ریاست جمهوری نقل می کند که قابل توجه است. به گفته وی، نیمه شب 22 خرداد، بعد از شروع اعلام نتایج اولیه شمارش آرا توسط وزارت کشور، میرحسین موسوی ابوالفضل فاتح را همراه با نامه ای برای رهبر به بیت رهبری می فرستد که محتوای آن هشدار نسبت به تقلب در انتخابات بوده است. فاتح می گوید که در بیت رهبری، "وحید" نامه را از او می گیرد و می گوید که در مورد نحوه اعلام نتایج انتخابات به وزارت کشور "تذکر داده است"، اما نتایج انتخابات به نفع احمدی نژاد است و اعتراض کردن فایده ای نخواهد داشت.
خبر دیگری که توضیح دهنده میزان نفوذ وحید در دستگاه های امنیتی است، به بعد از مناظره تلویزیونی احمدی نژاد و موسوی (قبل از انتخابات) مربوط می شود که در جریان آن، احمدی نژاد اتهامات فراوانی را علیه هاشمی رفسنجانی وارد کرد. بعد از آن مناظره، "فاطمه هاشمی" دختر بزرگ اکبرهاشمی رفسنجانی در اعتراض به این عملکرد و رویکرد صداوسیما که زیر نظر رهبری است با رفتر رهبر تماس تلفنی می گیرد و در بیت، وحید با او صحبت می کند. فاطمه هاشمی در این گفت و گو به تندی از عملکرد دستگاههای زیرمجموعه رهبری انتقاد می کند و می گوید که پخش این تهمت ها از صداوسیما برنامه ریزی شده بوده است. در مقابل نیز، وحید دختر رفسنجانی را تهدید به برخورد می کند. اندکی بعد، مجوز مدرسه ای به نام "تسنیم" در تهران که فاطمه هاشمی موسس آن بود از سوی آموزش پرورش لغو می شود و مدیر آن به اتهام شرکت در اغتشاشات دستگیر می شود.
مجتبی خامنه ای
سید مجتبی حسینی خامنه ای متولد سال 1348 است. مجتبی دومین فرزند علی خامنه ای رهبر ایران است.
سید مجتبی خامنه ای به طور رسمی جزو مدیران ارشد بیت رهبری نیست، ولی از نفوذ بالایی در آن برخوردار است و در واقع، از میان فرزندان علی خامنه ای، او کسی است که در بسیاری از موضوعات حساس، در جلسات غیر رسمی به نمایندگی از پدرش در دفتر او اظهار نظر می کند. آقای خامنه ای تاکنون رفتاری انجام نداده که حاکی از عدم رضایت وی از دخالت های مجتبی در مسائل مربوط به دفتر وی باشد و به همین دلیل، افرادی که با رهبر ایران و دفتر او سر و کار دارند، دخالت های مجتبی را جدی می گیرند. او همچنین با فرماندهان سپاه و بسیج رابطه نزدیکی دارد و دارای نفوذ بالایی در میان آنهاست. مجتبی خامنه ای، از سال ها پیش تحت نفوذ حجازی بوده و همچون او، به نقش آفرینی پشت پرده در مسائل سیاسی و امنیتی تمایل زیادی پیدا کرده است. او در دروس مذهبی، شاگرد آیت الله مصباح یزدی، آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی و آیت الله محمد باقر خرازی (رهبر معنوی گروه موسوم به "حزب الله ایران") است و هر هفته برای خواندن دروس مذهبی به قم می رود. افراد نزدیک به رهبر ایران می گویند که مجتبی به درجه "اجتهاد" رسیده است ، اما این ادعا، با توجه به سن کم مجتبی خامنه ای و اشتغال او به فعالیت های غیردرسی فراوان، مبالغه آمیز به نظر می رسد. او به همراه برادر بزرگترش سید مصطفی سابقه حضور در جبهه های جنگ را دارد و در جبهه، همسنگر مهدی هاشمی، پسر اکبر هاشمی رفسنجانی بوده است. نخستین دخالت جنجالی مجتبی خامنه ای در سیاست، در انتخابات ریاست جمهوری 1384 بود، که وی به ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف شهردار وقت تهران کمک می کرد. اما وی در یکی – دو هفته مانده تا انتخابات نظر خود را تغییر داد و با برگزاری جلسات مختلف با چند تن از فرماندهان سپاه و بسیج، به حمایت فعالانه از محمود احمودی نژاد پرداخت. با وجود برخی شایعات در این مورد که حمایت رهبر از محمود احمدی نژاد در آستانه انتخابات، تحت تاثیر مجتبی بوده، منابع آگاه تاکید دارند که در زمان انتخابات 1384، مجتبی خامنه ای تنها نظر پدر خود را منعکس می کرده که اول به قالیباف و سپس به احمدی نژاد متمایل بوده است. به تصریح این منابع، شیوه تبلیغات انتخاباتی قالبیاف، که برای کسب آرای بیشتر سعی داشت خود را فردی مدرن و طرفدار گسترش ارتباط با غرب نشان بدهد، به تدریج باعث شد تا رهبر به این نتیجه برسد که قالیباف در مبارزه با اصلاح طلبان و غرب سرسخت نیست، و این باعث شد که وی دو هفته مانده به انتخابات نظر خود را تغییر بدهد و به حمایت از احمدی نژاد بپردازد.
گفته می شود که در پی دخالت های مجتبی خامنه ای در انتخابات ریاست جمهوری 1384، علی اکبر ناطق نوری رئیس بازرسی دفتر رهبری در گفت و گویی با رهبری نسبت به این مساله اعتراض کرده است. ظاهرا ناطق نوری به آقای خامنه ای گفته است که "آقازاده شما از آقای احمدی نژاد حمایت میکند" و رهبر جواب داده است: "مجتبی آقا است نه آقازاده". پاسخی که منجر به توقف اعتراض ناطق نوری شده است.
بعد از پیروزی احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری، ارتباطات مجتبی خامنه ای با فرماندهان سپاه و بسیج و حمایت آنها از احمدی نژاد آن قدر خبر ساز شده بود که مهدی کروبی در نامه ای سرگشاده به رهبری به شدت به دخالت های انتخاباتی فرزند وی انتقاد کرد و از کلیه مسئولیتهای حکومتی خود از جمله مشاورت آقای خامنه ای و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام استعفا داد.
کروبی در نامه جنجالی خود نوشت: "اخباری مبنی بر حمایت فرزند محترم شما - آقا سید مجتبی - از یکی از کاندیداها منتشر شد... این خبرها در مورد فعالیت ایشان به نفع یکی از کاندیداها - که سه روز قبل از انتخابات ناگهان شانس او افزایش پیدا کرد - و حتی رفت و آمد به ستاد انتخاباتی آن کاندیدا منتشر شد. شما به خوبی می دانید که دخالتهای نسنجیده اطرافیان برخی از مقامات روحانی و سیاسی در سالهای گذشته تبعات منفی فراوانی برای کشور و نظام داشته است."
پاسخ آقای خامنه ای به مهدی کروبی، بسیار تند بود. او در پاسخی کوتاه و رسمی به کروبی گفت که اگر اعتراضی به انتخابات دارد باید به شورای نگهبان شکایت کند و تاکید کرد که اجازه "بحران سازی" را به هیچ کس نخواهد داد.
برخی از مخالفان جمهوری اسلامی معتقدند که علی خامنه ای مایل است که پسرش پس از مرگ او رهبر آینده ایران بشود. تاکنون اطلاعات مشخصی که تایید کننده چنین خبری باشد به دست نیامده، اما این شایعه به طور گسترده در میان مردم ایران هم رواج پیدا کرده است، تا حدی که یکی از شعارهای مردم در تظاهرات پس از انتخابات این بود که: "مجتبی، بمیری، رهبری را نبینی".
به هر ترتیب، عده ای از ناظران تاکید دارند مجتبی خامنه ای، هم به لحاظ سابقه سیاسی و هم از نظر میزان تحصیلات مذهبی، بسیار پایین تر از آن است که در هیچ شرایطی بتوان مجلس خبرگان رهبری ر وا داشت تا او را به عنوان یکی از کاندیداهای جایگزینی آیت الله خامنه ای قبول کند.
ادامه دارد...
منبع: جرس
بیانیه کانون نویسندگان ایران به مناسبت دهمین سالگرد درگذشت احمد شاملو
هرگز از مرگ نهراسيدهام
اگرچه دستاناش از ابتذال شکنندهتر بود.
هراسِ من - باری- همه از مردن در سرزمينیست
که مزد گورکن
از بهای آزادیِ آدمی
افزون باشد...
يک دهه از سکوت سرشار از ناگفتههای شاعر سترگ ما، بامداد شعر معاصر ايران، میگذرد؛ و ما هنوز همچنان همه در انتظارِ چيدن سپيدهدم آزادی و عشق و انسان از لابهلای عاشقانهها، شبانهها، سرودها، غزلهای ناتمام، هجرانیها و ديگر نجواهای او روزان و شبان را يکی پس از ديگری در نبودِ او تجربتی مکرر داريم.
شاعری که عشق مضمون اصلی آثار اوست، سرايندهی ستايشگرِ عشق به انسان، آزادی و عدالت اجتماعی. شاعری که هماره ستيز بیامان با آزادیکُشی، اختناق و سرکوب جوهرهی کلام اوست، و ساليان خود همه به پاسداری از حرمتِ قلم و بيان سپری کرد.
حتی عنوان آثار و اشعار شاملو از دغدغههای بیدريغ او- عشق، آزادی، انسان، بهروزی مردم و ارزشهای انسانی- حکايت دارد: آهنها و احساس (۲۹-۱۳۲۶) که در لهيب آتش برافروختهی فرمانداری نظامی وقت ضبط و سوزانده شد؛ مرثيههای خاک (۱۳۳۰) که بارها به تيغ سانسور گرفتار آمد و، شرحهشرحه از دلِ خاک، جوانههای آن در سبکِ نوِ هوای تازه (۳۵-۱۳۲۶)، باغ آينه (۳۹-۱۳۳۶) و لحظهها و هميشه (۴۰-۱۳۳۹) سر برمیآوَرَد و او را در مقام شاعری بزرگ برای هميشه در پهنهی سخنسُفتهگی و سخنسنجی جاودانه میسازد.
آنگاه عشق و انسان و آزادی بار ديگر در پيکر آيدا در آينه (۴۳-۱۳۴۱)، آيدا، درخت و خنجر و خاطره (۴۸-۱۳۴۵)، ققنوس در باران (۴۵-۱۳۴۴)، مرثيههای خاک (۴۸-۱۳۴۵)، شکفتن در مه (۴۹-۱۳۴۸)، ابراهيم در آتش (۵۲-۱۳۴۹)، دشنه در ديس (۵۶-۱۳۵۰)، ترانههای کوچک غربت (۵۹-۱۳۵۶)، مدايح بیصله (تا ۱۳۶۹)، در آستانه (۷۶-۱۳۶۴)، و حديث بیقراریِ ماهان (۷۸-۱۳۵۱جلوه میکند و به اوج کمال و شکوفايی میرسد.
اما شاملو، در کنار اين همه، از طريق پلِ ارتباطیِ زبان به مرزها و عرصههای ادبی و زبانیِ فرهنگهای ديگر نيز ره میپويد و بر مخاطبان و علاقهمندان راه مینمايد: غزلِ غزلهای سليمان را بازسرايی میکند، هايکوهای ژاپنی را به ارمغان میآورد، از زبان لنگستون هيوز اعماق سياه آفريقا را درمینوردد و دردها و رنجهای تاريخی آن را با صدايی رسا فرياد میزند. ترانههای ميهن تلخ را از زبان يانيس ريتسوس و ديگر گرفتارآمدگانِ حکومت سرهنگان يونان بيان میدارد؛ و از زبان گارسيا لورکا در ترانههای شرقی افشای چهرهی قدارهبندان و پاگونبهدوشها و مرتجعان را بازمیسرايد. در تمامی اين آثار گويی تمهيدی انديشهورزانه در کار است تا اين شرايط را با اوضاع زادبومِ خويش همخوان بيابد و به بازسرايی آنها بنشيند، ناگفتهها را از دل سکوت طولانیِ مارگوت بيکل بيرون بکشد و به چيدن سپيدهدمان عشق و آزادی برخيزد.
شاملو شعر را برای مردم میسرود، مردمی که ستمبارهگان و زورمداران هماره در درازنای تاريخ تسمه از گردهی آنان کشيدهاند و ردّی طولانی و عميق از زخمهای شلاق بر گونهها و پشت آنان نهادهاند؛ پس به افشای ستم و سياهی دست برآورْد. شاعری که هرگزش هراس از مردن به اقليم او راه نبود مگر «مردن در سرزمينی که مزد گورکن از بهای آزادی آدمی افزون باشد»؛ شاعری که فقر را بهدرستی نقطهی پايان هر گونه شرف و عزت میدانست: "دريغا که فقر چه بهآسانی احتضارِ فضيلت است"، اما هرگز "نوالهی ناگزير را گردن خم نکرد."
"نان را در سال بیباران"، چون يارانه، "جُلپارهيی به رنگِ بیحرمتِ دلزدگی و به طعمِ دشنامی دُشخوار و آغشته به بوی تقلب" میديد؛ هم از اينرو ترجيح میداد چنين نام و "نانی را هرگز نبويد و نپويد و نچشد، و گرسنه به بالين سرنهادن را گواراتر از فرو دادن آن" میدانست. ستم و خودکامهگی را نيز احتضار و مرگِ آزادی و انسانيت میخوانْد؛ و اين همه را مايهی نکبت و حقارت و وهنِ انسان! زيرا انسان نزد او چنان جايگاهی داشت که بهصراحت سرود:
در غيابِ انسان
جهان را هويتی نيست !
پس گريهی سلاخانِ دلسپرده به قناریهای کوچک و به مسلخِ بردنشان، و کبابِ قناری بر آتشِ سوسن و ياس در معرکهی دستافشانی و پایکوبی و گردنفرازیِ پس از پيروزی را دگرگونه سرودی ساخت زيبِ اِفشای سيمای کريه و صدای انکرِ ستمکاران و سياهانديشان. گرچه با خشم و درد حتی "کريه" و "انکر" را صفاتی ابتر میدانست زيرا بهتنهايی گويای خونتشنگیِ آنان نيست، گويی برای توصيف دقيقِ آنان بايد همهی واژههای پلشت را به خدمت گرفت!
در تعريض به نابکاران تاريخ که خود را دوستدار و مهرورز و غمخوارِ مردم معرفی میکنند، "دوست داشتن" را "بسودهترين کلام" میدانست و معيار سنجش انسانها را "آنچه دوست میدارند:"
رذل
آزارِ ناتوان را
دوست میدارد
لئيم
پشيز را و
بزدل
قدرت و پيروزی را
پس بيهُده نيست که "دهانِ بسته" را حکايتِ وحشتِ فريبکار از لو رفتن، و "دستِ بسته" را بازداشتنِ آدمی از اعجازش میديد، اما خونِ ريخته را حرمتی به مزبلهافکنده و مابهازای سيرخواریِ شکمبارهگان و رجالهگانِ قدرتمدار.
. . . و از نگاه او، در هجوم درد و اندوه، شادیِ لبخند تنها بهرهی کسانی بود که بزرگترين جا را به خود اختصاص نمیدهند و جای کافی برای ديگران دارند، و کلام و کلمهی عفو بر زبانشان جاری است.
برای گرامیداشتِ ياد احمد شاملو، شاعر بزرگ آزادی، در دهمين سالگرد درگذشت او، روز ۲ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۴ بعدازظهر آرامگاه او را گلباران میکنيم.
کانون نويسندگان ايران
۳۰ تيرماه ۱۳۸۹
شیرزاد عبداللهی در وبلاگ خود مطلبی را با عنوان “ونزوئلا ، چین و روسیه جایگاه علمی معتبر ندارند” منتشر کرده است.
در این مطلب این کارشناس مسایل آموزشی نوشته است :روسیه، چین و ونزوئلا ممکن است از نظر سیاسی و اقتصادی برای کشور ما مفید باشند، اما در دنیا جایگاه علمی معتبری ندارند و خود مصرف کننده دست دوم تولیدات علمی غرب هستند. دل بستن به سراب مبادلات علمی و دانشگاهی با این گونه کشورها ما را به قهقرا می برد. در همکاری های علمی و دانشگاهی نباید دنباله رو سیاست های متغیر و روزمره باشیم.
به گزارش ایلنا، معاون وزیر علوم از کاهش همکاری با دانشگاههای اروپا و افزایش رابطه با چین، روسیه و ونزوئلا خبر داد و گفت:” نگاه وزارت علوم در بحث همکاریهای علمی و بینالمللی مبتنی بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و نگاه ما به کشورهایی همچون ونزوئلا، چین و روسیه نگاه علمی و سیاسی است.”
وی در خصوص همکاریهای علمی با کشور ونزوئلا گفت:” کشور ونزوئلا در برنامههای دولت نهم مورد اولویت قرار گرفت و در حال حاضر دانشگاههای این کشور از سوی وزارت علوم ارزیابی شده و در بسیاری از رشتهها دارای اعتبار بینالمللی هستند.”
در رتبه بندی علمی دانشگاه های دنیا، بهترین ها در آمریکای شمالی و اروپای غربی قرار دارند. طبق رنکینگ های معتبر درمیان ده دانشگاه برتر دنیا ۶ تا در ایالات متحده و ۴ تا در انگلستان هستند و ۸۰ درصد از صد دانشگاه برتر دنیا در اروپای غربی و آمریکای شمالی قرار دارند.
حتی تک دانشگاه های کشورهای سنگاپور، مالزی، چین، تایوان، هنگ کنگ که در میان یکصد دانشگاه برتر دنیا قرار دارند، دارای شاکله غربی هستند و به هیچ روی رنگ و بوی محلی و بومی ندارند. این واقعیت ها باید انگیزه ما را برای دست یابی به پیشرفت علمی را دو چندان کند.
اعتراف به برتری علمی دانشگاه های غربی به معنای تائید سیاست های دولت های غربی نیست. آنها در حوزه سیاست و اقتصاد تابع منافع کشورهای خودشان هستند و سیاستمداران ما هم باید از منافع ملی کشور مان دفاع کنند. در تعارض بین منافع کشورها البته همه ما باید از منافع ملی کشور خود یک پارچه دفاع کنیم.
ما با دولت های غربی مشکلات سیاسی و اقتصادی داریم، اما اگر در مبادلات علمی، دنباله رو دیپلماسی و سیاست باشیم و سطح مبادلات علمی ایران با مراکز علمی و دانشگاهی معتبر دنیا را تنزل دهیم، دچار زیان می شویم و جایگاه علمی دانشگاه های ما از این که هست پایین تر می آید.
کشورهایی مانند روسیه، چین و ونزوئلا ممکن است از نظر سیاسی برای کشور ما مفید باشند، اما در دنیا جایگاه علمی معتبری ندارند و خود مصرف کننده دست دوم تولیدات علمی غرب هستند. در شان جامعه علمی و دانشگاهی کشور ما نیست که در تراز چنین کشورهایی طبقه بتدی شود.
در تمام کشورهایی که آموزش و علم و هنر زیر سیطره و کنترل دولت قرار گرفته، آن کشورها از نظر آموزشی، علمی و هنری دچار پسرفت شده اند. افق سیاست کوتاه اما افق روابط علمی بلند است. باید بخش های مختلف را از هم تفکیک کرد و کار هر بخشی را باید به افراد کاردان همان بخش سپرد.
اینکه ما در بحث همکاری های علمی و دانشگاهی تابع الزامات سیاست خارجی باشیم، نه ممکن است و نه مفید. کشور ما بر اساس مبانی اعتقادی با کشورهای فقیر و عقب مانده آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین روابط سیاسی و اقتصادی دوستانه دارد، اما این کشورها از نظر علمی چیزی برای عرضه کردن به ما ندارند.
درست است که ما با کشورهایی پیشرفته که امروز مرکز علم ودانش بشری هستند مشکلات سیاسی و اقتصادی داریم، اما بر اساس همان مبانی اعتقادی ما باید دانش را از هر جا که هست، به دست آوریم. در احادیث دینی آمده که ایرانی ها علم را حتی اگر در ثریا باشد به چنگ می آورند.
اگر رسیدن به قله های علمی هدف ما باشد، اگر قرار است بر اساس سند چشم انداز تا سال ۱۴۰۰ شمسی در منطقه قدرت اول علمی و آموزشی باشیم، در این صورت چاره ای جز تفکیک بین الزامات علمی و سیاسی نداریم.
منبع : وبلاگ شیرزاد عبداللهی
مسیح علی نژاد
به این عکس خوب نگاه کنید؛ چه یک حاکمیت جوان کُش، خوشش بیاید چه نه، جوانی کردن سرخوش ترین فصل زندگی هر نسل است و هر جوان، به شیوه ای و سلیقه ای، دل آباد می کند در یک دیار نا آباد. این عکس متعلق به ارسلان ابدی، یکی مثل خیلی از همان جوانانی هست که ظاهرش را تنها پای صندوق های انتخابات فخر فروختند و فردا و در روز عاشورا که او نیز همانند خیل دیگری از همراهانش در گوشه ای از آن خیابان های آشفته پس از انتخابات ظاهر شد، کمترین اتهامی که بر پیشانی اش داغ شد محارب بود و مهرورزی مضاعف حاکمان که نثارش شد، نه سال و نیم زندان و التماس های مادر که کارگر افتاد، حکم نهایی این شد که او شش سال از بهترین سال های جوانی اش را باید در زندان بماند، حکمی برابر با حکم کسانی که سال ها کار سیاسی کرده اند ارسلان فقط یک روز به تشویق خیلی از ما ها شاید به خیابان رفت....
.
ارسلان فقط بیست و چهار سال دارد اما حتما مثل خیلی از هم نسل های خود برای ظاهر پیراسته به این سلیقه ی ممنوع، حساب پس داده است. لابد مثل خیلی از ما ها تا گشت ارشاد را از روبرو می دید دستی به ترس به سر می برد و تند و تند، نظم آن موهای بر افراشته بر آسمان جوانی اش را پریشان می کرد تا در قاموس پریشان خاطران متهم به تهاجم فرهنگی نشود اما حالا هفت ماه است که در اوین برای اتهام های بزرگتری محکوم شده است. خودش را که بردند، خواهرانش را نیز بردند و هیچ کس هم با خبر نشد در خانه یکی از ما ها که روز عاشورا در خانه ننشست چه گذشت.
مادری که فرزندانش سیاسی نبودند جز سکوت چاره ندید و پنداشت سکوت او راهی است برای رهایی فرزندش. حاصل سکوت، رهایی فرزند نبود اما گمنامی اش چرا. ما که برای اعظم نازنین به عظمت اشک های مادرش احترام گذاشتیم و اگرچه خانواده نگران ویسمه در ابتدا سکوت کردند، ما سکوت را جایز ندانستیم، این بار نیز همان کنیم. ارسلان تنها به جرم یک اعتماد ساده، گمنام باقی ماند. اعتمادی که استدلالی جز عشق مادرانه ندارد. بر این سکوت خرده نگیریم اما نام ارسلان را سینه به سینه و دهان به دهان بچرخانیم تا وقتی که آزاد شد نگوید، اگر مادرم مجبور به سکوت بود شما چرا؟
روز عاشورا شمار زیادی در یورش های فله ای، دستگیر شدند و به جرم سنگی در دست محکوم شدند به محاربه در برابر کسانی که اسلحه در دست داشتند. همان روز آدم کشتند، همان روز با خودروی همان ماموران نیروی انتظامی که پیش از این برای تذکر و ارشاد در سطح شهر می پلکیدند، از روی تن آدم گذشتند و جنازه را له کردند. به وعده های این جماعت اگر مادر ارسلان امید بست، ما نبنیدم و او را تنها نگذاریم.
به مادر ارسلان هم همین ها را گفته ام می گوید: اگر همین امید را هم از من بگیرند دیگر چیزی از ما باقی نمی ماند....
زهرا رهنورد با خانواده منصور اسانلو، رییس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، دیدار کرد.
بر اساس گزارش رسیده به جرس در این دیدار زهرا رهنورد ضمن همدردی با همسر و مادر اسانلو و دیگر اعضای این فعال مدنی، برای آنان و زندانی دربندشان آرزوی صبر و سلامتی کرد.
رهنورد تاکید کرد که روز و روزگار، چنین نخواهد ماند و، سختیها با پایداری و امید و صبوری، به فرجام خواهد رسید.
او همچنین با انتقاد شدید از برخوردهای غیرانسانی و غیرقانونی انجام شده با زندانیان سیاسی و خانوادههایشان در ماههای اخیر، ابراز امیدواری کرد که روند مزبور هرچه زودتر پایان پذیرد.
در این دیدار اعضای خانواده اسانلو به شرح مجموعه مشکلات و سختیها و فشارهایی که در سالهای اخیر متوجه این فعال مدنی و خانوادهاش شده است، پرداختند.
منصور اسانلو رئیس 51 سالهی سندیکای شرکت واحد در چند سال اخیر، بارها مورد بازداشت و برخوردهای خشن قرار گرفته است. وی در آخرین بازداشت خود، از تابستان 1386 تاکنون در حبس است.
اسانلو هماینک همراه با جمعی دیگر از زندانیان سیاسی حوادث پس از انتخابات 22خرداد ازجمله عیسی سحرخیز، احمد زیدآبادی، حشمتالله طبرزدی، مهدی محمودیان و مسعود باستانی در زندان رجاییشهر کرج بسر میبرد.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام با بیاناینکه اصلاحات همزاد انقلاب اسلامی است و از آن جدا شدنی نیست،تاکید کرد: تبلیغاتی که علیه اصلاحات و انقلاب اسلامی صورت میگیرد، یک ریشه دارد. در داخل کشور به اصلاحات حمله میکنند و در خارج به انقلاب اسلامی و هر دو از یک ریشهاند. هر دو مصمماند که نظام اسلامی واقعی و حقیقی،معیوب و ناکارآمد جلوه دهند. ولی ما به هیچوجه ناامید نیستیم.
به گزارش ایلنا ، سید هادی خامنهای در دیدار جمعی از شخصیتهای احزاب و روزنامهنگاران به بیان دیگاههای خود در خصوص ادامه فعالیت اصلاحطلبان در عرصه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور پرداخت.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام در ابتدا با اشاره به حوادث سال گذشته، اظهار داشت: به نظر میرسد آنچه که اتفاق افتاد، با برنامهریزی قبلی و دارای پروسه زمانی چندین ساله بوده است و بروز این اتفاقات، ریشه در سالهای گذشته دارد و در اواخر دهه ۶۰ نشانههایی از چنین برنامهریزیها را مشاهده میکردیم.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات و موانع پیشروی اصلاحطلبان و آنچه در سالهای گذشته از این جریان سیاسی رفته است، گفت: باید سهم قابل ملاحظهای را برای آسیبشناسی جریان اصلاحات اختصاص دهیم تا ببینیم در کجا دچار کمبود بودهایم که امروز به این نقطه رسیدهایم. یعنی چطور میشود که جریان اصلاحات با هشت سال سابقه نسبتا موفق در دولت و مجلس به یکباره در انتخابات شوراها رای نمیآورد و در انتخابات ریاست جمهوری نیز وضع به این شکل رقم میخورد.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام با اشاره به اینکه این روزها نسبت به بیزمینه نشان دادن تفکر اصلاحات، تبلیغات فراوانی در رسانههای وابسته به مخالفان صورت میگیرد، گفت: علیرغم تبلیغات مخالفین، اصلاحات در مغز و دل جامعه ریشه دارد، چرا که اصلاحات همزاد انقلاب اسلامی است و از آن جدا شدنی نیست و تبلیغاتی که علیه اصلاحات و انقلاب اسلامی صورت میگیرد، یک ریشه دارد. در داخل کشور به اصلاحات حمله میکنند و در خارج به انقلاب اسلامی و هر دو از یک ریشهاند. هر دو مصمماند که نظام اسلامی واقعی و حقیقی،معیوب و ناکارآمد جلوه دهند. ولی ما به هیچوجه ناامید نیستیم.
عضو شورای بازنگری قانون اساسی تصریح کرد: مجموعه نیروهای سیاسی درون نظام با سلایق و گرایشهای متنوع مایلاند در چارچوب قانون اساسی و مصالح عمومی به فعالیت خود ادامه دهند و هر گونه مانعتراشی بر سر فعالیت شفاف و آزادانه گروههای سیاسی درون نظام، ظلم به انقلاب، اسلام و ملت ایران است.
سید هادی خامنهای با اشاره به رواج گفتمان اصلاحات ادامه داد: اهمیت گفتمان اصلاحطلبی به قدری است که امروز اگر کسی میخواهد آبرویی کسب کند و نظر مردم را به سوی خود جلب کند، از واژهها و فرهنگ اصلاحطلبی چون «پیروی از خط امام»، «قانونگرائی»، «مردمسالاری و عدالتطلبی» استفاده میکنند، که از روزگاری نه چندان دور و تا به امروز این عناوین جزء مشخصههای جریان «چپ» در دهه ۶۰ و «اصلاحطلبی» امروز بوده است.
وی با بیان اینکه تغییر در لایههای مختلف جریانها به مرور زمان شکل میگیرد و این امر به لحاظ تحول و تطور در نحوه اندیشیدن مفید ارزیابی میشود، گفت: آنچه که نباید تغییر کند، ارزشها هستند یعنی آدمی باید مراقبت کند تا ارزشهایش تغییر نکند. زیرا تغییر ارزشها یک ضعف محسوب میشود و ارزشها نباید بر اساس جناحبندیها تغییر کند.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ریشه و بنیان فعالیتهای اجتماعی بشر «فعالیت فرهنگی» است، گفت: جدیترین فعالیتها که موجب تحولات عمیق اجتماعی میشود، فعالیت فرهنگی است و در حقیقت سیاسیترین فعالیتها، فعالیت فرهنگی است.
وی افزود: فعالیتهای فرهنگی محدود به چارچوب خاصی نیستند، یعنی اگر برگزاری مراسم زیارت عاشورا ممکن نشد، دعای کمیل، اگر مراسم دعای کمیل محدود شد، دعای ندبه، اگر برگزاری و شرکت در نماز جمعه امکانپذیر نشد، نماز جماعت و خلاصه کار فرهنگی نه محدود به مکان است نه منحصر در زمان. اگر امکان نشر فرهنگ اصیل و حقیقت در رسانههای مکتوب نشد، در رسانههای مجازی و قسعلیهذا.
سید هادی خامنهای با بیان اینکه عرصه کار فرهنگی همواره باز است، اظهار داشت: ممکن است مخالفین شرایطی را پیش بیاورند تا دلها را منفعل و کار فرهنگی را به زعم خویش تعطیل کنند که این اتفاق هرگز رنگ واقعیت به خود نمیگیرد.
وی تاکید کرد: به نظر من اگر خمیرمایه مذهبی و دینشناسی در عمق و ریشه فعالیتهای فرهنگی وجود داشته باشد، آنگاه نتیجه، بهتر و پایدارتر خواهد بود و اصولا این دو مولفه در فعالیتها، ایمان، اطمینان و انگیزه را به همراه میآورد. خصوصا اینکه در جامعه ما که بافت دینی دارد و خاستگاه همه مسائل دین است باید به این موضوع توجه جدیتر داشته باشیم.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام تاکید کرد: امروز مخالفین اصلاحات با برچسبهای خاصی سعی میکنند جمعیت اصلاحات را منفعل و متهم به بیاعتقادی و بیدینی نمایند، درحالی که باید هوشیارانه به این تبلیغات منفی و غیراخلاقی پاسخ گفت و مانع انحراف افکار عمومی شد. هر چند که قاطبه ملت ایران از دروغین بودن این تبلیغات منفی به خوبی آگاهاند و از همین روی است که علیرغم صرف هزینه و انرژی فراوان برای متهم کردن جریان خط امام و اصلاحات نتوانستهاند نتیجه مطلوب را بگیرند.
وی ادامه داد : بهترین علامت ناکامی مخالفین آن است که از همه رسانههای سمعی و بصری خود به طور کامل هنوز در هر شبانهروز علیه اصلاحات استفاده میکنند و فحش و ناسزا و اتهامی نمانده است که به اصلاحات، نخبگان و شخصیتهای آن نداده باشند.
سید هادی خامنهای تاکید کرد: سایر دوستان ما نیز باید با توجه به زیرساختهای دینی و فرهنگی جامعه برای ماندگاری و گسترش اندیشه اصلاحطلبی به دین و مولفههای دینی و اعتقادی، توجه عمیق و جدی داشته باشند.
وی در پاسخ به سئوالی پیرامون محدودیتهای اعمال شده برای چهرهها و نخبگان اصلاحطلب، گفت: این مشکلات و محدودیتها اتفاق تازهای نیست. ما و دوستان سالها است که با این نوع مشکلات مواجهیم و نباید فعالیتهای خود را در چند شکل و شیوه انگشتشمار محدود کنیم و میتوان از روشهای جدید و موثر دیگر برای روحیهبخشی و روشنگری استفاده کرد.
وی در تشریح لزوم امیدوار بودن و عدم اتخاذ رویکردهای یاسبرانگیز گفت: در خصوص امیدواری، تفاوت نگاه من با شما در موضوع زمان است به نحوی که شما یکی دو سال آینده را میبینید در حالی که زمان حل مسائل در نظر من طولانی مدت است تا جایی که ممکن است نتیجه در تغییر و اوضاع احوال را بنده نتوانم ببینم.
سیدهادی خامنهای هشدار داد: جریان مقابل در برابرکارها و رویکردهای فرهنگی ما متقابلا از همان ابزار، تابلو و نماد در جهت خنثیسازی فعالیتهای ما اقدام خواهد کرد تا جائیکه امروز بسیاری از شعارهای اصلاحطلبان از سوی این جریان را به نفع خود مصادره کرده است و از آن بدتر اینکه با رسانههای خود دروغ و اتهامهای عجیب و غریبی را به جریان اصلاحات نسبت میدهند.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام اضافه کرد: اگر در جریان اصلاحات اندکی مشکل شکل میگرفت، فورا صدا و سیما دوربین خود را به کوچه و خیابان میبرد و آن را بر سر دولت میکوبید اما امروز که گرانی اظهر منالشمس است و اعتراض همه اقشار را درآورده، مردم هیچ گزارش و عکسالعملی را در رسانه ملی نمیبینند.
سید هادی خامنهای با تاکید بر لزوم توجه و دقت بر نحوه تبلیغات و کیفیت کار فرهنگی از سوی جریاناصلاحطلب گفت: امروز هنر تبلیغات در دولت کنونی به نحوی است که صفت «ترین» که مورد پسند افراد کماطلاع است را در زبان محاوره خود بسیار استفاده میکنند. آنها مدعی واژههایی چون «قانونیترین، با عدالتترین، آزادترین، بهترین، قویترین و …» میشوند.
وی افزود: باید با روشهای گوناگون مردم را با واقعیت و حقیقت بیشتر آشنا کنیم و آنچه که مهم است منطق و محتوای عمیق در بیان سخنان از سوی ما است که باید در جان مردم اثر بگذارد. راه انحراف افکار عمومی گفتن «دروغ، آن هم دروغهای بزرگ است» ولی ما این شیوه را صد درصد غیراخلاقی و ضد دینی میدانیم و معتقدیم که باید با مردم صداقت داشت و راه و چارهای جز صداقت با ملت وجود ندارد.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود اضافه کرد: امروز اصلاحات فرصتهای بسیار اندک و زودگذر و نه زمانهای طولانی دارد، پس به فراخور فرصتهای خود استفاده کند ما روزگاری تریبونهای هرچند اندک در مراکز مذهبی، علمی و فرهنگی در اختیار داشتیم اما امروز به بهانههای مختلف مانع بیان و ابراز اندیشهها میشوند.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام در پاسخ به سئوال دیگری که به ورود زور در دنیای سیاست و تعیینکنندگی قوه قهریه در معادلات سیاسی اشاره داشت، گفت: به نظر ما این روش که از دید برخی برای دراز مدت نیز برنامهریزی شده از آنجا که برخلاف طبیعت و ارزشهای دینی و اسلامی است، ماندگار نخواهد بود.
یکی از حاضرین، نظر سید هادی خامنهای در خصوص رسانه بینالمللی و مستقل پرسید که او چنین پاسخ داد: رسانه مستقل بینالمللی در صورتی موثر و مناسب است که در مدیریت آن از مشورت نیروهای داخل کشور استفاده شود و از طرح مصالح و مباحث تفرقهانگیز و آسیبزننده به وحدت نیروها پرهیز شود و به چارچوبهای فرهنگی جامعه و آرمانهای بلند مردم که همان آرمانها و اندیشه امام عزیز و شهدای گرانقدر است، پایبند باشیم.
مدیرمسئول روزنامههای توقیفشده حیاتنو، تصریح کرد: در عینحال نباید از رسانهها و مطبوعات موجود و توقیف نشده، غافل شد و بسیاری از سخنان خوب و درست و عمیق را میتوان از طریق آنها به جامعه منتقل کرد.
سید هادی خامنهای در پایان در پاسخ به سئوالی پیرامون انجام مذاکرات بین رهبران جریانات مختلف سیاسی و فرهنگی و مسئولان عالیرتبه نظام در جهت برونرفت از وضعیت فعلی گفت: اصل گفتوگو و مذاکره بسیار خوب است که البته اقدامات، مقتضیات و راهکارهای ویژه خود را میطلبد که همه گروهها و جریانات باید به آن پایبند باشند.
در ابتدای این دیدار سعید اللهبداشتی رئیس سازمان جوانان و دانشجویان مجمع نیروهای خط امام(ره) ضمن تقدیر از حضور جوانان اصلاحطلب و روزنامهنگاران در این دیدار تاکید کرد: از مهمترین وجوه اشتراک فکر و اندیشه جوانان اصلاحطلب اعتقاد و پایبندی به اندیشه، روش و منش بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در ایجاد و مبنا قرار دادن اسلام نواندیش، جمهوریت، مردم محوری و احترام به عقاید، نظرات و سلایق مختلف است به طوری که ایشان همواره بر فعالیت تشکلمند حزبی و شناسنامهدار گروههای مختلف سیاسی و اجتماعی احترام و حتی توصیه میکردند حال چگونه است که امروز علنا با این نظر و توصیه صریح امام همچون بسیاری دیگر از نظرات صریح آن حضرت مخالفت میشود و مخالفان رسما در مقام بیان به ابراز آن میپردازند و مخالفت درخوری مشاهده نمیشود.
وی گفتوگو و تعامل میان سران احزاب و جناحهای سیاسی و نیز در لایهای دیگر بین جوانان این مجموعههای سیاسی را یکی از راههای مقابله با تهدیدهای داخلی و حتی فشارهای سیاسی دانست و افزود: این روزها برای مقابله با این تهدیدات و نتایج آنها بیش از هر زمان دیگر نیازمند گفتوگو و تعامل هستیم تا به بهانه فشارهای بینالمللی شاهد افزایش محدودیت در فضای سیاسی داخلی نباشیم و به حول و قوه الهی نشاط و شادابی به صحنه اجتماعی و سیاسی بازگردد.
براساس استاندارد بینالمللی اگر فردی طی ۸ سال بتواند یک سوم درآمد خود را پس انداز کند، پس از طی این مدت میتواند خانه بخرد و این در حالی است که در کشور ما در صورت ثابت ماندن قیمت مسکن، این امر حدود ۱۰۰ سال به طول میانجامد؛ بنابراین درآمد خانوارها باید افزایش یابد و با تورم متناسب باشد.
به گزارش ایسنا، فرهاد سعدلو پاریزی – دبیر سابق کانون سراسری انبوه سازان ضمن بیان مطلب بالا با تاکید بر اینکه طرح مسکن مهر طرح بسیار خوبی است، اما نمیتواند کل اقتصاد مسکن را در بر گیرد و همه تقاضاها را تامین کند، گفت: کلیه بودجهها و تسهیلات به طرح مسکن مهر اختصاص یافته است و اگر این طرح به هر دلیلی شکست بخورد، اقتصاد شکست میخورد.
او در پاسخ به این سوال که دلیل بروز رکود در بخش مسکن چیست؟ اظهار کرد: طرح مسکن مهر منجر به بروز چنین وضعیتی در بخش مسکن شده است.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مسکن پویاست، افزود: در حوزه انبوه سازی در برنامه توسعه چهارم آمارها نشان میداد بخش مسکن دارای ۵۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی ( معادل درآمدهای نفتی) است.
سعدلو گفت: ۷۰۰ هزار واحد شهری و روستایی طی برنامه توسعه چهارم ساخته شد و بعد از ابلاغ بند «د» تبصره «ج» که همان مسکن مهر بود، در بودجه سال ۱۳۸۶ بحث مسکن مهر مطرح شد.
وی با اشاره به اینکه پس از مطرح شدن طرح مسکن مهر، شهرداریها اعلام کردند که میزان صدور پروانههای ساختمانی ۶۰ درصد کاهش یافت، تصریح کرد: مسکن در سبد اقتصادی خانوارها بیشترین سهم را به خوداختصاص میدهد، بنابراین پس از بروز رکود اقتصادی اولین کالایی که مردم احساس کردند توان خرید آن را ندارند، مسکن بود.
او با بیان اینکه میزان افزایش حقوقها و دستمزدها کمتر از نرخ تورم است، خاطرنشان کرد: دهکهای اول تا سوم نیز به کمک نهادهای حمایتی برای تهیه مسکن نیاز دارند و طرح مسکن مهر برای این اقشار و همچنین اقشار دهکهای هفتم تا دهم مطرح نشده است. طرح مسکن مهر برای تامین مسکن دهکهای سوم تا ششم که جامعه کارمندی کشور را تشکیل میدهند، مطرح شده است، اما توان مالی این افراد نیز به دلیل عدم افزایش حقوقها به طور هماهنگ با تورم کاهش مییابد.
سعدلو با اشاره به اینکه انبوه سازان به عنوان بزرگترین گروه فنی، تخصصی و اجرایی در حوزه ساختمان به این بخش سرمایه وارد کرده و بار دولت را به دوش میکشند، اظهار کرد: ماهیت مسکن مهر بر خلاف کار انبوهسازان پیمانکاری است، بنابراین مشارکت انبوهسازان در طرح مسکن مهر به معنای پیش رفتن کاری درست به روش نادرست است.
وی ادامه داد: با حاکم شدن رکود بر بخش مسکن از آنجا که اقتصاد مسکن از شرایط مناسب برخوردار نبود، متقاضی برای واحدهای ساخته شده انبوه سازان وجود نداشت و در نتیجه سرمایه آنها بلوکه شده بود و آنان به دلیل گردش مالی در طرح مسکن مهر مشارکت کردند.
او با اشاره به اینکه همه منتظر اجرای طرح مسکن مهر هستند تا قیمتها باز هم کاهش یابد، تصریح کرد: مسکن مهر در شهرهای کوچکی ساخته میشود که با مشکل مسکن روبهرو نیستند یا در شهرهای جدید با فاصله ۷۰ تا ۸۰ کیلومتری شهرهای مادر واقع شدهاند.
وی با بیان اینکه در شهرهای جدید تاسیسات زیربنایی کافی وجود ندارد، افزود: به طور مثال در پرند آب شرب وجود ندارد؛ بنابراین اگر دولت قصد دارد کمبود مسکن را از طریق ساخت و ساز در شهرهای جدید جبران کند، ابتدا باید تاسیسات زیربنایی را فراهم و سپس اقدام به چنین کاری کند.
دبیر سابق کانون سراسری انبوه سازان خاطرنشان کرد: در دولتهای گذشته هم طرحهایی مانند اجاره به شرط تملیک، فروش نقدی، استیجاری و امثال آنها وجود داشت؛ طرح مسکن مهر هم میتواند مانند یکی از این طرحها باشد.
به گفته او نمیتوان بخش خصوصی را از حوزه مسکن خارج کرد و دولت به تنهایی به ساخت و ساز بپردازد.
وی با تاکید بر اینکه مالکیت از اهمیت بسیاری در کشور برخوردار است، گفت: در طرح مسکن مهر مالکیت به مردم واگذار نمیشود، بلکه اجاره داده میشود. همچنین قیمت زمین حدود ۷ تا ۸ درصد قیمت ملک را در بر میگیرد، بنابراین اگر کسی دارای ۹۳ درصد سرمایه برای شرکت در طرح مسکن مهر باشد، میتواند ۷ درصد را نیز تامین کند.
وی با بیان اینکه طرح مسکن مهر برای انبوه سازان دارای سود نیست، گفت: شاید این طرح روی کاغذ سود ده باشد، اما با توجه به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و در پی آن افزایش نرخ تورم قیمت مسکن نیز افزایش مییابد؛ بنابراین در شرایطی که مصالح ساختمانی با رشد قیمتها روبه رو شوند، صنعت ساختمان نیز به واسطه ارتباط مستقیم با صنعت حمل و نقل افزایش خواهد یافت.
به گفته او دولت باید بازار را تحریک کند و این امر راهی جز پرداخت تسهیلات خرید ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا پرداخت تسهیلات خرید منجر به افزایش قیمت مسکن میشود؟ تصریح کرد: اگر بحران و رکود به حدی برسد که این بخش تعطیل شود، سرمایهها به طور کلی از این بخش خارج میشوند و از آنجا که سایر بخشها فاقد جذابیت برای سرمایه گذاری هستند، لذا سرمایهها از کشور خارج میشوند.
سعدلو در پاسخ به این سوال که حداقل میزان تسهیلات خرید مسکن باید چقدر باشد؟ گفت: میزان تسهیلات خرید مسکن باید حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزش خانه را در برگیرد.
وی گفت: اگر چه ممکن است پرداخت تسهیلات منجر به افزایش قیمتها شود، اما حاکمیت باید این ریسک را پیذیرد؛ چرا که اگر بخش مسکن و صنعت ساختمان تعطیل شوند، هزینه راه اندازی آن برای حاکمیت سنگین خواهد بود و آثار تورمی پرداخت تسهیلات کمتر از ضرر تعطیلی بخش مسکن است.
به گفته او افزایش میزان تسهیلات خرید مسکن منجر به افزایش متقاضیان خرید مسکن در بازار شده و در پی آن ایجاد تعادل در بخش مسکن را در پی دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا رونق بخش مسکن همواره با افزایش قیمت همراه است؟ خاطرنشان کرد: رونق بخش تولید و خرید و فروش با هم در ارتباط هستند. جابه جایی گردش وجوه مالی اقتصاد ما را تعریف میکند، بنابراین باید حرفهای نگاه کرده و اجازه ورود غیر حرفهای ها را به این بخش نداد.
سعدلو گفت: قیمتها به طور معمول باید با تورم افزایش یابد، اما افزایش قیمت در سال ۱۳۸۶ سیاستی اشتباه بود.
به گفته او در سال ۱۳۹۱ بیشترین میزان متقاضی مسکن را خواهیم داشت و از آنجا که فنر مسکن در آن زمان فشرده شده است، بیش از ۳۰ درصد افزایش قیمت خواهیم داشت.
محمد رهبر
نگاه كردم چه قدر راه آمديم، همه كوههاي همسايه تجريش و خاك باران خورده دارآباد و اين ايستادگان نازنين خيابان ولي عصر شاهدند چه قدر راه آمديم، يكباره ديدم 15 سال گذشت، گذر عمر را در سپيدي موي تو ديدم، اينبار كه دوباره از زندان آمدي. گفتي كسي به دنبالت نيامده بود؛ به خنده نه گلايه، نحيف تر شده بودي، ريش بلند و چشمهاي گود افتاده. دستم آمد و در آغوش گرفتمت، استخوانها سلام مي كرد، نگذاشتم چيزي ببيني، بغضي كه در پس شيطنتي و حرف بيراهي گذشت.
اين تاجيك ماست، اين همه افتاده و رنجور، روز بعدش رفته بودي فيزتراپي و آن شب هم همه بدنت درد مي كرد. گفتم در اين انفرادي تخت هم هست، ما را ببين چه دل خوشي داريم، گفتي روي موزاييك مي خوابيدي و ساعتها در همان چارديواري راه مي رفتي، گفتي در انفرادي آدم به همه چيز فكر مي كند، به همه اشتباهات، به همه خوبيها، به همه بديها. قرار بود آن شب تا صبح حرف بزنيم، تو خوابت برد. بعضي نفرات هستند كه مثل نيلوفر مي پيچنند بر همه زمان و مكان آدم و ديگر مي ماني كه زماني كه نبود را هم يادت مي آيد يا نه. 15 سال پيش در همين دانشكده حقوق دانشگاه آزاد وسط شهر، توي ميدان فردوسي خورديم به پست هم. تو بودي، دوست راستگويمان قوچاني عزيزو چند نازنين ديگر، من و تو و قوچاني نمي دانم چه طور بود كه در اين 15 سال خودمان را به نام فاميل صدا مي كرديم و لذتي هم مي برديم، آقاي تاجيك، شما روزنامه "خرداد" بودي و ما هر دو آن سر كوچه طاهري كه شما طرف جردنش بوديد و ما نزديك خيابان وليعصر و روزنامه نشاط، نشد يك روز نبينيم هم را. اين نظام، جمهوري اسلامي يا هر چه اسمش را بگذاريم آنچه از ما گرفت، فرصت دوست داشتن بود، فرصت بودن با هم. از آن همه دوست و آشنا كسي نماند در اين حوالي، توقيف، زندان، جلاي وطن، چيزي نگذاشت برايمان. من هر وقتي فقط تو را نگاه مي كردم كه هنوز مانده بودي و مي شد باور كرد كه اين همه خاطره گسسته، اين همه ياران رفته و پراكنده حقيقت داشتند. تاجيك يادت هست كه صبح كله سحر از ورامين مي كوبيدي و مي آمدي تهران و بعد شب مي زدي به جاده و دوباره همان؟ ديوانه كرده بودي ما را با اين سعي صفا و مروه، من تا همين اواخر واقعا فكر نمي كردم، دليل مستحكمش خاله اي پير باشد كه يادگار مادر و پدر سفر كرده است. مي بيني دوستان قديمي چه قدر تو را نمي شناسند. يادت هست يك، دو سالي، صبح زودتر از ورامين مي زدي بيرون كه بروي شوش و در مدرسه اي درس بدهي؟ خود من صد بار گفتم رنج بي حاصلي است و هنوز اين همه اراده را درك نمي كنم، تا وقتي اخراجت نكرده بودند، هر يكشنبه و سه شنبه، صبح علي الطلوع پاي تخته بودي و تاريخ درس مي دادي. گفتم چه طور درس مي دي؟ گفتي: "اول سال مي گم اين كتاب همش دروغه ولي تو امتحان مياد، تاريخي كه مي گم رو باور كنين." گفتم كسي هم گوش مي ده؟گفتي :نه. مي خواستم سرم را به ديوار بكوبم. در دنياي ما آقاي تاجيك، همه چيز يعني منفعت، يعني پول، يعني شهرت، اعتبار. گفتم لا مصب خب براي چي مي ري؟ گفتي: "من دردشون رو مي فهمم، مي فهمم تو سرما جوراب ندارن و آب از دروازه كفشها مي گذره."
روزنامه شرق كه توقيف شد. آن شرق اول كه طلوعي داشت، همه ما آواره شديم، بعد هم دو سه كار ديگر پيش آمد و باز هم هيچ، در همه اين وقتها بيكار بودي و باز هم با همان پشتكار مي رفتي ورامين و برمي گشتي. بااين حال گرفتار كه مي شديم، سر بزنگاههاي سختي و در عسرت بي مواجبي، تاجيك نه نمي گفت، هر چه داشت مي داد، از جا يي جور مي كرد. نه فقط من كه دوست چندين ساله بودم، براي همه، من نديدم كه براي تقيه هم كه شده به كسي بگويي نه، اين اواخر بود كه ديگر بي پول شده بودي و صلاح و مشورت مي كردي كه بد نيست اگر زنگ بزنم به چند نفري كه 3، 4 ميليوني چند سال پيش از من گرفتند و آخرش نزدي و گفتي رويت نمي شود. گفتم تاجيك نسل تو منقرض شده، انگار اينجا نيستي عزيز، انگار همه آنهايي كه لياقت تو را داشتند رفتند از اين ولايت.
مانده ام كه در زندان بلايي سرت نياورند رفيق، من از همه بازجوها از همه شريعتمداريها، از همه خامنه اي ها تقاضا مي كنم، التماس مي كنم. كاري نكنند كه اين آخرين باقي مانده هاي خوبي هم نمانند، حيف است، باور كنيد حيف است. ديگر نيست. ما دراين سي سال نمي دانم چه ستيزي داشتيم با هر چه آرمان بود، چنان همه چيز را خالي كرديم كه حالا در خيابانهاي تهران تهي موج مي زند، از جوي كوچه ها دروغ مي زند بالا و اخلاق به يك گردش تسبيح وارونه مي شود. تاجيك و ديگراني كه هنوز مانده اند، تنها اميد ما هستند براي اينكه مي توان و مي شود در اين شور آباد هنوز گوارا بود. هنوز خوب بود. باور بفرماييد آقاي احمدي نژاد، حراست از ايمان سخت تر است از غني سازي اورانيوم، وقتي دين را در سا نتريفيوژ دنيا كرده ايد و جلوي همه دنيا مي چرخانيد، باور بفرماييد هنوز اعتقاد داشتن به كسي و دلبستن به آرمان معجزه است. تاجيك اين كار سخت را كرده. يك شب گفت: نمي دانم دروغ بد است يا خوب، چرا خوبي جواب نمي دهد، و هزار چرايي ديگر كه گريبان ما را هر روز مي گيرد و جار مي زند كه همه چيزمان را در اين مرداب، گم كرديم و گم شديم.چند روزي پيدايش نبود، گفتم كجا بودي؟ سر به بيابان زده بود، چند شب به تنهايي در كوير، هنوز برق گريه داشت. و من ترسيدم كه نكند تاجيك ديگر طاقت ما را و من را نداشته باشد. گفت حافظ بخوان : خرم آن روز كزين منزل ويران بروم... و نخواندم.
سي روز گذشته، هنوز خبري نيست، كجاي كاري برادر، هنوز انفرادي، بعضي وقتها فكر مي كنم با اين حال و روز اين بيرون هم براي تو انفرادي بود. زنگ زدم، گفتي قدم مي زني، دوساعت بعد زنگ زدم گفتي قدم مي زني، اين تنها تفريح سالهاي تو بود، مومن، خيابان محتاج قدم توست، ما را ببخش كه همراه نيستيم.
وزیر مسکن اخیرا در اقدامی غیرمنتظره از نظام مهندسی کشور خواست تا نقشه هایی را که با معماری ایرانی-اسلامی سنخیت ندارد، تایید نکنند. در حالی که هیچ گونه قواعدی برای ساخت و ساز بر مبنای الگوی ایرانی-اسلامی در کشور وجود ندارد، نیکزاد ساخت اندرونی و بیرونی، جداکردن آشپزخانه و لحاظ فاکتورهای معماری ایرانی - اسلامی در نمای ساختمان ها را نمونه هایی از ساخت و سازهای ایرانی - اسلامی اعلام می کند.
وزیر مسکن اخیرا در اقدامی غیرمنتظره از نظام مهندسی کشور خواست تا نقشه هایی را که با معماری ایرانی-اسلامی سنخیت ندارد، تایید نکنند. در حالی که هیچ گونه قواعدی برای ساخت و ساز بر مبنای الگوی ایرانی-اسلامی در کشور وجود ندارد، نیکزاد ساخت اندرونی و بیرونی، جداکردن آشپزخانه و لحاظ فاکتورهای معماری ایرانی - اسلامی در نمای ساختمان ها را نمونه هایی از ساخت و سازهای ایرانی - اسلامی اعلام می کند. کارشناسان مسکن در گفت وگو با خبرآنلاین بر این امر توافق دارند که این نظریه وزیر با توجه به شرایط فعلی حاکم بر ساخت و ساز کشور بیشتر شبیه به یک شوخی است تا پیشنهادی با پشتوانه کارشناسی.
نکته حائز اهمیت آن که وزیر مسکن و شهرسازی مدعی است که نمونه این ساخت و ساز در پروژه مسکن مهر لحاظ شده و در حال حاضر مسکن های طرح مهر دارای نمای اسلامی ، اندرونی و بیرونی و آشپزخانه جدا هستند در حالیکه این تاکید وزیر از سوی نائب رئیس انجمن انبوه سازان مسکن که در حال حاضر برای ساخت مسکن مهر با نیکزاد همکاری دارد، کاملا نقض می شود.
براساس اظهارات ربانی در حال حاضر عملا چنین چیزی در مسکن مهر رعایت نشده است چرا که فرهنگ حاکم بر جامعه براساس نیازها تغییر کرده است و دیگر چنین خانه هایی مورد استقبال قرار نمی گیرند.
این عضو انجمن انبوه سازان مسکن در عین حال تاکید دارد: در حال حاضر آپارتمان ها اکثرا با متراژ 50 تا 70 متر ساخته می شوند که از لحاظ مهندسی گنجاندن نظرات وزیر به عنوان الگوی معماری ایرانی -اسلامی به هیچ وجه امکان پذیر نیست
دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش، در خصوص لزوم تعامل احزاب اصولگرا و اصلاحطلب تصریح کرد: در این مورد لازم است هر دو جناح سیاسی در کشور برای حداقلهایی که متاسفانه توسط عده قلیلی نادیده گرفته میشود تلاش کنند.
به گزارش ایلنا، فاطمه راکعی ، در خصوص جایگاه احزاب در فضای سیاسی گفت: طبق قانون اساسی و قوانین دیگر، احزاب طبق اساسنامه خود حق فعالیت و حیات سیاسی دارند. در حال حاضر متاسفانه این حق آنگونه که شایسته است ،جاری و ساری نیست و بعضی از خواستههای احزاب مبنی بر تجمعهای سیاسی و راهپیماییها و سایر مقولات درج شده در اساسنامه آنها که همه در نهایت به نفع مردم و نظام است از طرف بعضی نهادهای ذیربط نادیده گرفته میشود.
وی در ادامه گفت: اگر در یک برههای کسانی به هر دلیلی مولتی امر تکحزبی بودند اکنون این دوره تمام شده است. الان باید حرفها زده شود و حرفها شنیده شود. مردم باید از طریق احزاب با دولت و ارگانهای اجرایی در ابعاد مختلف در ارتباط باشند. بدانند چه میگذرد و به خواستهها و مطالباتشان چه پاسخی داده میشود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: در شرایط کنونی احزاب شناسنامهدار کشور برای اینکه به مسائل سیاسی پیش آمده دامن نزنند به خاطر مصالح کشور تا حدودی از فعالیتهایشان کاستهاند.
دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش گفت: علیرغم نقدهایی که ازطرف گروهی وارد است تا زمانی که قانون هست همه باید به آن پایبند باشیم و احترام بگذاریم. این یک اصل ابتدایی است که اگر رعایت نشود به همه لطمه میزند.
راکعی تصریح کرد : لازم است همه احزاب در چارچوب قوانین موجود فعالیت کنند و صدای مردم را به گوش مسئولین و صدای مسئولین را به گوش مردم برسانند. در واقع احزاب باید از طریق ایجاد ارتباط سالم در چارچوب قانون این فضای غیرعادی را تضعیف کنند . به گونهای که بتوان از طریق مجاری قانونی ، حقوق آحاد ملت و حقوق شهروندی که در قانون اساسی موجود است را پیگیری کرد.
این استاددانشگاه در مورد لزوم تغییر قوانین در بحث فعالیت احزاب گفت: قانون موجود قانون خوبی است.چرا اگر بخواهیم قانون احزاب تغییر کند لازمهاش این است که فعالیتها تا زمان مشخص شدن شرایط قانون جدید مختل شوند. فقط لازم است تبصرههائی که برای کمیسیون ماده ۱۰ که تعریف شده ضمانت اجرایی پیدا کند و البته این ربطی به فعالیت احزاب ندارد.
راکعی در خصوص لزوم تعامل احزاب اصولگرا و اصلاحطلب تصریح کرد: در این مورد لازم است هر دو جناح سیاسی در کشور برای حداقلهایی که متاسفانه توسط عده قلیلی نادیده گرفته میشود تلاش کنند.
وی در ادامه گفت: از اولین این حداقلها گردن نهادن همه افراد ، در هر سطحی و گروهی به قانون است ، همچنین باید مشارکت سیاسی مردم که همه احزاب به آن معتقدند تشویق شود، از سوی دیگر باید اجرای کامل قانون اساسی و همه مسائلی که آزادی و استقلال و امنیت جمهوری اسلامی را تضمین میکند، در دستور کار قرار گیرد.
دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش گفت: همه اینها مسائل حیاتی هستند که تمام احزاب آن را قبول دارند، که متاسفانه این حداقلها زیر سوال رفته است. لازم است نظام از این اصول مسلم زیر سوال رفته حمایت کند ،چرا که زیر سوال رفتن این مسائل درنهایت امنیت ملی را تضعیف میکند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد: مهلت دولت برای ارائه اساسنامه شرکت ملی نفت و روشن کردن رابطه مالی میان شرکت نفت و دولت تمام شده است.
به گزارش خبرآنلاین، اردیبهشت ماه امسال بود که رئیس مجلس در یکی از دیدارهایش با اشاره به تعلل ۱۶ ساله در ارائه اساسنامه شرکت ملی نفت به مجلس اعلام کرد: در صورتی که دولت اساسنامههای شرکتهای نفت، گاز و پتروشیمی را ارائه نکند، مجلس راساً برای تدوین این اساسنامه ها اقدام میکند .
پس از این سخنان لاریجانی بود که حمیدرضا کاتوزیان رئیس کمیسیون انرژی مجلس از تدوین پیشنویسی برای طرح اساسنامه شرکت ملی نفت در این کمیسیون خبر داد و گفت: تا پایان مهات دولت صبر میکنیم و اگر تا آن زمان این لایحه ارائه نشد، طرح مجلس را در دستور کار قرار میدهیم.
مهلت دولت برای ارائه این اساسنامه پایان خرداد ماه بود که باز هم به مجلس ارائه نشد.
سید عماد حسینی، سخنگوی کمیسیون انرژی، با بیان اینکه اعضای کمیسیون انرژی عدم ارائه این اساسنامه را از سوی دولت پیش بینی می کردند، به مهر گفت: با توجه به اینکه در دو سه ماه گذشته جدیتی در تدوین اساسنامه شرکت نفت از سوی دولت مشاهده نشد، کمیتهای در کمیسیون نفت و انرژی تشکیل شد که به پیگیری و تدوین این اساسنامه بپردازد.
به گفته وی، بعد از پایان تعطیلات مجلس، این کمیته اساسنامه تدوین شده را به اعضای کمیسیون ارائه میدهد و بعد از بررسی اعضای کمیسیون، اساسنامه پیشنهادی برای تصویب به صحن علنی مجلس ارائه میشود.
حسینی با تاکید بر اینکه هنوز دلایل عدم ارائه اساسنامه شرکت نفت از سوی دولت برای نمایندگان مجلس مشخص نیست، گفت: وزیر نفت بعد از تعطیلات مجلس برای ارائه توضیحات در این زمینه و پاسخ به سئوالات نمایندگان به کمیسیون احضار میشود.
گزارش کمیسیون اصل نود از تاخیر دولت
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس همچنین اعلام کرد: بعد از تعطیلات مجلس، کمیسیون اصل ۹۰ نیز گزارشی را منتشر خواهد کرد که تاکنون دوبار در دستور کار مجلس قرار گرفته اما قرائت نشده است و براساس آن دلایل عدم ارائه اساسنامه شرکت نفت از سوی دولت اعلام می شود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از نمایندگان مجلس از وزیر نفت سئوالاتی در صحن علنی داشتند که کمیسیون انرژی آن را مسکوت گذاشت، ادامه داد: حال با پایان یافتن مهلت دولت، این سئوالات از وزیر نفت نیز درنوبت صحن علنی مجلس قرار میگیرد.
گفتنی است مسعود میرکاظمی طی یک ماه گذشته نیز به مجلس آمده بود تا در مورد قرارداد خط لوله صلح به سوال عبدالله کعبی نماینده آبادان پاسخ بگوید.
دادستانی همدان از اجرای حکم قطع دست پنج شهروند به اتهام سرقت در زندان مرکزی همدان خبر داد و با بیان اینکه دزدی آنها "احشام، اتومبیل، منزل، وجه نقد، هتک حرز، لوازم برقی، طلا و..." بوده، میانگین سنی آنها را بالای ٢۵سال اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، اکبر بیگلری با بیان اینکه "سرقت از گناهان نابخشودنی به شمار می رود" گفت: "سرقت دارای اقسامی است، مسلحانه، کیف قاپی، معمولی که سرقت حدی نیز یکی دیگر از انواع سرقت به شمار می رود.
وی در خصوص مشخصات سارقین و جرایم آنها بیان داشت: پنج سارقی که حکم قطع ید آنها امروز در زندان مرکزی همدان اجراشد میانگین سنیشان بالای ٢۵ سال بوده است و سرقت های کلانی را مرتکب شده اند که خوشبختانه تعداد کمی از آنها همدانی هستند.
بیگلری با بیان این نکته که این سارقان سابقه زیادی داشتند دزدی احشام، اتومبیل، منزل، وجه نقد، هتک حرز، لوازم برقی، طلا و... را از جمله موارد سرقت این متهمان برشمرد.
دادستان همدان با اشاره به ماده ١۹۸ قانون مجازات اسلامی شرایط حد سرقت را در مورد پنج سارقی که حکم در مورد آنها اجرا شده، بارز اعلام کرد و با تاکید بر اینکه خداوند بزرگ تمامی اعضا و جوارح انسان را دارای قداست می داند گفت: "زمانی که دستی به سرقت عادت کرد و باعث آزار مردم شد، باید کوتاه شود. "
وی در خصوص اجرا نشدن حکم در ملاء عام اظهار داشت: در طول تاریخ ملت شیعه مظلوم واقع شده و استکبار جهانی از اجرای این حکم سو استفاده می کند و ادعا دارد که ایران حقوق بشر را رعایت نمی کند.
گفتنی است سازمانها و جمعیتهای مدافع حقوق بشر معتقدند مجازات هایی چون قطع دست، سنگسار و شلاق زدن با معيار ها و مجازات در دنيای کنونی همخوانی نداشته و "شکنجه" محسوب می شوند و سازمان عفو بين الملل نیز، در سال ۱۳۸۸ طی بيانيه ای اعلام کرده بود: "مجازاتهايی چون قطع عضو و تازيانه زدن کيفرهايی بیرحمانه، غير انسانی و انحطاطآور و مصداق شکنجه بوده و شکنجه بر اساس موازين بينالمللی حقوق بشر ممنوع است."
لازم به ذکر است آيت الله يوسف صانعی، از مراجع تقلید شيعه نیز، در پاسخ به استفتايی، اجرای حدود (سنگسار، قطع يد و حد محارب) را در زمان غيبت امام دوازدهم شيعيان ممنوع دانسته و با اشاره به جرايمی که در قانون مجازات اسلامی از آن با عنوان "حدود" نام برده می شود و شامل احکام سنگسار، قطع يد و حد محارب است، خاطرنشان می کند "در اجرای حدود در زمان غيبت امام عصر، می توان به فتوای علمای فاضل و محققی همانند ميرزای قمی عمل کرد که معتقد است، اجرای حدود در زمان غيبت محل تأمل و توقف است و بايد به جای آنها تعزير کرد."
حمدرضا خباز نماینده کاشمر در مجلس، با بیان اینکه” طی ۳ماه گذشته، فقط ۲ مصوبه دولت به مجلس ارائه شده است”، اظهار داشت: در این جلسه در خصوص ارسال مصوبات دولت به مجلس سئوال کردم که با کمال تاسف مطلع شدم دولت فقط دو مورد را فرستاده است. ظاهرا این دو مورد اساسنامه از دستشان در رفته و قصد داشتند به جای دیگری بفرستند.
به گزارش آفتاب، عضو هیات تطبیق مصوبات با قوانین و مقررات تاکید کرد: ارسال مصوبات دولت به مجلس فقط در دو مورد صورت گرفته است.
محمدرضا خباز نماینده کاشمر در مجلس، درمورد آخرین جلسه هیأت تطبیق مصوبات با قوانین و مقررات که روز چهارشنبه در مجلس برگزار شد، اظهار داشت: در این جلسه در خصوص ارسال مصوبات دولت به مجلس سئوال کردم که با کمال تاسف مطلع شدم دولت فقط دو مورد را فرستاده است. ظاهرا این دو مورد اساسنامه از دستشان در رفته و قصد داشتند به جای دیگری بفرستند.
وی افزود: اکنون دو و نیم الی سه ماه است که دولت از اجرای اصل ۱۳۸ قانون اساسی امتناع میکند. متاسفم که شرایط به گونهای شده که قبح دروغ گفتن ریخته است. میگویند همه مصوبات را به مجلس فرستادهایم، در حالی که فقط همین دو مورد ارسالی را به همه نشان میدهند و میگویند مصوبات را به مجلس میفرستیم، در صورتی که اینگونه نیست.
خباز با بیان اینکه ارتباط مجلس و دولت هنوز بر اساس اصل ۱۳۸ قانون اساسی قطع است، گفت: کار هیات تطبیق مصوبات هنوز متوقف نشده است و ما مصوبات را از طریق سایت دولت و روزنامه رسمی دریافت کرده و موارد خلاف قانون را اصلاح میکنیم. در صورت عدم اصلاح توسط دولت، رئیسمجلس اصلاحیه را برای روزنامه رسمی میفرستد.
عضو فراکسیون خط امام (ره) مجلس تصریح کرد: خیلی بد است که رئیسجمهور در حالی که برای پاسداری از قانون اساسی سوگند خورده است، از پس از عید نوروز تاکنون یک اصل مهم قانونی را اجرا نمیکند.
این نماینده مجلس در پاسخ به سئوال دیگری در مورد ابلاغ مصوبه تخصیص دو میلیارد دلار به پروژه قطار شهری از سوی رئیس مجلس، با یادآوری اینکه در زمان تصویب این طرح با آن مخالف بودم، اظهار داشت: این مخالفت به جهت تخصیص این بودجه به مترو نبود؛ بلکه اصلا در حساب ذخیره ارزی اعتباری باقی نمانده است که مجلس برای برداشت از آن قانون تصویب میکند. یعنی سر قبری گریه میکنیم که مرده در آن نیست!
وی ادامه داد: اینکه دولت میگوید حساب ذخیره ارزی محرمانه است، به خاطر این است که چیزی در آن باقی نمانده است.شرایط به گونه اس است که قبح دروغ گفتن ریخته است.
خباز در ادامه گفت: با وجود این مسائل اینکه دولت بگوید قانون را اجرا نمیکنم، خیلی بد است. در حالی که حداقل اگر بودجهای در اختیار ندارد، باید سکوت کند یا آن را از محل دیگری تامین کند. زیرا قانون را اجرا نکردن افتخار ندارد، بلکه سرافکندگی دارد. ما نام این مسأله را بدعت ناپسند نام میگذاریم که اگر رایج شود سنگ روی سنگ بند نمیشود.
عباسعلی نورا نماینده زابل در مجلس با قدردانی از وزارت بهداشت و درمان و شخص وزیر بهداشت به دلیل تسریع در امر رسیدگی به آسیبدیدگان حادثه تروریستی زاهدان، گفت: در این حادثه ناگوار۳۲۰ نفر به بیمارستان اعزام شدند که از این میان حدود ۱۵۰ نفر به صورت سرپایی مداوا شدند. اما نزدیک به ۱۶۰ نفر نیاز به عملهای جراحی طولانیتر داشتند که از این میان بر روی ۶۰ نفر جراحیهای سنگین صورت گرفته است.
به گفته وی، تاکنون ۲۹ نفر از مردم زاهدان در اثر این حادثه تروریستی به شهادت رسیدند و دو نفر نیز در کما به سر میبرند.
نورا در مورد عملکرد وزارت بهداشت در این زمینه گفت: عوامل بهداشت و درمان استان سیستان و بلوچستان، در این واقعه سنگ تمام گذاشتند. جا دارد از همه پزشکان و پرستاران تشکر کنیم. ما حتی یک مورد تنش در بیمارستان نداشتیم و ازحدود ۳۲۰ نفری هم که به بیمارستان رسیدهاند، تنها یک نفر تلفات دادهایم.
وی با اشاره به مشکلات ساماندهی خانوادهها پس از این حادثه تروریستی، ادامه داد: در خصوص مساله ساماندهی باید از مردم استان تشکر کرد که در این امر حقیقتا از مسوولین جلوتر بودند.
نماینده زابل با بیان اینکه شب بروز حادثه بسیاری از مسوولین داخل استان نبودند، از این مساله به عنوان یکی از دلایل گلهمندی نمایندگان از مسوولین نام برد و با تشکر از نهادهای امنیتی در کمک به حفظ آرامش مردم پس از حادثه، اظهار داشت: با آن حجم عظیم مردم در خیابانها، حفظ آرامش شهر خیلی کار دشواری شده بود که نهادهای امنیتی انصافا به خوبی از عهده آن برآمدند و در این زمینه باید قدردان مردم نیز بود.
وی سپس اضافه کرد: وقتی امام راحل میفرمودند این انقلاب، انقلاب مستضعفین است؛ واقعا همینطور است. تمام شهدای این حادثه از مستضعفین بودند و نکته قابل تامل هم این است که برای کمک به مصدومان انفجار اول آمده بودند. در واقع بعد از انفجار اول همسایهها به یاری مصدومان شتافتند. چون نمازگذاران را درون مسجد نگه داشته بودند.
نورا درباره شهید گلداوی هم گفت: اگر شهید گلداوی نبود، شاید صدها نفر از خانمها کشته میشدند. این شهید عزیز وقتی مامور حفاظت گیت خانمها به تروریست اول شک میکند، او را گرفته و هفت، هشت متر از محل دور میکند و سپس خود را روی او میخواباند و شدت انفجار این دلاور را به هوا پرتاب میکند.
نماینده زابل ادامه داد: پدر شهید گلداوی خادم مسجد جامع بوده و شهید گلداوی هم توی همین مسجدبه دنیا آمده است. وقتی ما به همراه آقای محمدتقی رهبر و حاجآقا ابوترابیفرد و خانم الاهیان به خانه این شهید رفتیم دیدیم همین خانهای هم که در آن سکونت دارند، از خودشان نیست. آقایان نمایندهها هم ملاحظه کردند که خانوادههای شهدا چقدر در تنگنا قرار دارند و چون حاجآقا ابوترابی فرد، درکمیسیون تلفیق بودند همکاری کردند تا در رسیدگی به خانوادههای آسیب دیده تسریع شود. آقای عزیزی معاونت راهبردی و نظارت ریاست جمهوری هم بر همین اساس مبلغی حواله کردند و البته ارگانهای دیگری هم بودند که کارهای زیادی انجام دادند که من از همه آنها تشکر میکنم.
نماینده مردم زابل درباره حاشیههای مراسم تشییع پیکر شهدا گفت: قبل از برگزاری مراسم تشییع ما متوجه شدیم که مردم به شدت از عملکرد وزارت کشور ناراحت هستند. من و آقای شهریاری و آقای فروزش هم به دلیل شعارهایی که در این راهپیمایی مردم علیه وزارت کشور میدادند از رفتن به مراسم خودداری کردیم. تحلیلمان هم این بود که بعدا کسی نگوید نمایندگان مردم را تحریک کرده بودند.
سران خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا روز گذشته در بروکسل با اعمال تحریمهای جدید علیه ایران که بخش نفت و گاز ایران را مورد هدف قرار میدهد، موافقت کردند.
به گزارش آفتاب، این تحریمها شامل ممنوعیت سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز و همچنین اعمال محدودیتهای بیشتر در بخشهای کشتیرانی و بانکداری است.
وزیران خارجه اتحادیه اروپا در نشست روز گذشته خود دربروکسل با اعمال تحریمهای جدید علیه ایران موافقت کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیران خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا روز گذشته در بروکسل با اعمال تحریمهای جدید علیه ایران که بخش نفت و گاز ایران را مورد هدف قرار میدهد، موافقت کردند.
این تحریمها برای آنکه به اجرا گذاشته شود باید در نشست روز دوشنبه هفته آینده (۴ مرداد) به تصویب رسمی وزیران خارجه اتحادیه برسد.
در همین رابطه یک دیپلمات اروپایی، گفت: وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا با اعمال تحریمهای جدید موافقت کرده اند و باید این مورد به تصویب آنها نیز برسد.
این تحریمهای غیر قانونی شامل ممنوعیت سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز و همچنین اعمال محدودیتهای بیشتر در بخشهای کشتیرانی و بانکداری است.
به موجب پیشنویس این تحریمهای خصمانه، ۴۱ نفر از مقامات ایرانی، ۵۷ شرکت و زیرمجموعههای آن و همچنین ۱۵ شرکت که از سوی سپاه پاسداران اداره میشود و همچنین شرکتهای فعال در برخی خطوط کشتیرانی ایران با تحریمهای اتحادیه اروپا مواجه میشوند.
ممنوعیت سرمایهگذاریهای جدید، ارائه خدمات فنی و انتقال فناوریهای مر تبط با نفت و گاز به ویژه در عرصه پالایش و تبدیل به مایع کردن گاز از جمله تحریمهای پیشبینی شده در متنی است که دیروز در بروکسل تصویب شد.
در حالی بدهی خارجی ایران در پایان آذر ماه سال گذشته به ۲۲ میلیارد و ۱۴۸ میلیون دلار رسید که ۸ میلیارد و ۴۳۷ میلیون دلار آن باید در سال جاری بازپرداخت شود.
به گزارش آفتاب، بدهی خارجی ایران که در سال ۸۶ به رقم بالای ۲۸ میلیارد و ۶۴۷ میلیون دلار رسیده بود، از سال ۸۷ شروع به کم شدن کرد و در نهایت در سه ماهه سوم سال گذشته به ۲۲ میلیارد و ۱۴۸ میلیون دلاررسید.
بنابراین گزارش،از این میزان بدهی خارجی ۸ میلیارد و ۱۶۷ میلیون دلار بدهی کوتاه مدت و ۱۳ میلیارد و ۹۸۱ میلیون دلار بدهی میان مدت و بلندمدت است. به گزارش فارس، آمار بانک مرکزی نشان می دهد در سال ۸۹ باید بیش از ۸ میلیارد و ۴۳۷ میلیون دلار از بدهی کشور بازپرداخت شود که اوج بازپرداخت بدهی ها طی سال های آینده است. این در حالی است که بازپرداخت بدهی های ایران در سال های ۹۰ و ۹۱ به ترتیب ۲۳۴۶ میلیون دلار و ۲۰۲۶ میلیون دلار و از سال ۹۲ به بعد نیز ۵۸۴۸ میلیون دلار خواهد بود.
افت ۹ میلیارد دلاری موجودی حساب ذخیره ارزی
ذخایر بین المللی که شامل موجودی حساب ذخیره ارزی و ذخایر بین المللی بانک مرکزی است، در ۹ ماهه سال ۸۸ با افت بیش از ۹ میلیارد دلاری مواجه شده است.ذخایر بین المللی شامل موجودی حساب ذخیره ارزی و ذخایر بین المللی بانک مرکزی در سه ماهه اول ۸۸ با کاهش ۵۳۶۹ میلیون دلاری و در شش ماهه سال گذشته نیز با افت ۶۳۸۶ میلیون دلاری مواجه شد. بنابر آمار بانک مرکزی، ذخایر بین المللی که در سال ۸۷ با افزایش بیش از ۸ میلیارد دلاری مواجه شده بود، در ۹ ماهه پارسال با کاهش ۹۱۷۹ میلیون دلاری همراه بود. بر اساس این گزارش، خالص حساب سرمایه نیز در ۹ ماهه سال گذشته به میزان ۱۲ میلیارد و ۶۱۹ میلیون دلار منفی شده است.
عضو هیات تطبیق مصوبات با قوانین و مقررات تاكید كرد: ارسال مصوبات دولت به مجلس فقط در دو مورد صورت گرفته است.
محمدرضا خباز نماینده مردم كاشمر در مجلس، در گفتگو با ایلنا، در مورد آخرین جلسه هیات تطبیق مصوبات با قوانین و مقررات كه روز چهارشنبه در مجلس برگزار شد، اظهار داشت: در این جلسه در خصوص ارسال مصوبات دولت به مجلس سئوال كردم كه با كمال تاسف مطلع شدم دولت فقط دو مورد را فرستاده است. ظاهرا این دو مورد اساسنامه از دستشان در رفته و قصد داشتند به جای دیگری بفرستند.
وی افزود: اكنون دو و نیم الی سه ماه است كه دولت از اجرای اصل 138 قانون اساسی امتناع میكند. متاسفم كه شرایط به گونهای شده كه قبح دروغ گفتن ریخته است. میگویند همه مصوبات را به مجلس فرستادهایم، در حالی كه فقط همین دو مورد ارسالی را به همه نشان میدهند و میگویند مصوبات را به مجلس میفرستیم، در صورتی كه اینگونه نیست.
خباز با بیان اینكه ارتباط مجلس و دولت هنوز بر اساس اصل 138 قانون اساسی قطع است، گفت: كار هیات تطبیق مصوبات هنوز متوقف نشده است و ما مصوبات را از طریق سایت دولت و روزنامه رسمی دریافت كرده و موارد خلاف قانون را اصلاح میكنیم. در صورت عدم اصلاح توسط دولت، رئیسمجلس اصلاحیه را برای روزنامه رسمی میفرستد.
عضو فراكسیون خط امام (ره) مجلس تصریح كرد: خیلی بد است كه رئیسجمهور در حالی كه برای پاسداری از قانون اساسی سوگند خورده است، از پس از عید نوروز تاكنون یك اصل مهم قانونی را اجرا نمیكند.
این نماینده مجلس در پاسخ به سئوال دیگری در مورد ابلاغ مصوبه تخصیص دو میلیارد دلار به پروژه قطار شهری از سوی رئیس مجلس، با یادآوری اینكه در زمان تصویب این طرح با آن مخالف بودم، اظهار داشت: این مخالفت به جهت تخصیص این بودجه به مترو نبود؛ بلكه اصلا در حساب ذخیره ارزی اعتباری باقی نمانده است كه مجلس برای برداشت از آن قانون تصویب میكند. یعنی سر قبری گریه میكنیم كه مرده در آن نیست!
وی ادامه داد: اینكه دولت میگوید حساب ذخیره ارزی محرمانه است، به خاطر این است كه چیزی در آن باقی نمانده است.
خباز در ادامه گفت: با وجود این مسائل اینكه دولت بگوید قانون را اجرا نمیكنم، خیلی بد است. در حالی كه حداقل اگر بودجهای در اختیار ندارد، باید سكوت كند یا آن را از محل دیگری تامین كند. زیرا قانون را اجرا نكردن افتخار ندارد، بلكه سرافكندگی دارد. ما نام این مسئله را بدعت ناپسند نام میگذاریم كه اگر رایج شود سنگ روی سنگ بند نمیشود.
فردا ۱ مردادتولد پدرم (سید حسن خمینی)است.
پدر عزیزم تولدت مبارک.
از خدا می خواهم هر روز بزرگ تر از روز قبل باشی و نور وجودت چشم دشمنان تنگ نظرت را کور کند .
از خدا می خواهم همیشه پشت و پناهت باشد که حمایت تنها او تو را بس می باشد.
از خدا می خواهم وجود عزیز تو نازنینم را هیچ وقت از هیچ یک از ما نگیرد.
پدر عزیزم رنگ سبز چشمانت رنگ صبر امید أزادی و شادی است.
خدایا أن دو چشم زیبا را از ما نگیر.
خدا یا یوسف أل خمینی مورد حسد و مکر بد خواهان قرار گرفته.همان طور که وعده کرده ای مکر أنان را به خودشان برگردان و او را عزیز ایران و اسلام بگردان.
پدر عزیزم تولدت مبارک.
سید احمد خمینی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر