-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مرداد ۱, جمعه

Latest News from Koocheh for 07/23/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.

مریم رحمانی

مدرسه فمینیستی: ازدواج یکی از قراردادهای اجتماعی است که در جوامع مختلف در طی زمان‌های متفاوت اشکال گوناگونی به خود گرفته است، برای نمونه در ایران، در گذشته‌های نه چندان دور این خانواده‌ها بودند که برای فرزندانش همسر انتخاب می‌کردند، اما به تدریج با گسترش دانشگاه‌ها و افزایش سطح تحصیلات و مدرن شدن جامعه، جوانان نقش بیش‌تری در انتخاب همسر خود به دست آوردند تا جایی که امروز بسیاری از جوانان، به ویژه در شهرهای بزرگ، خود همسرشان را برمی‌گزینند. شاید بتوان ادعا کرد که این روند در بسیاری از کشورهای دیگر دنیا نیز کم و بیش همین مسیر را طی کرده است. اما در دوران معاصر با ظهور اینترنت و شکل‌گیری فضاهای مجازی، همسر گزینی به این فضا هم تسری پیدا کرده و نتیجه‌اش حضور انواع و اقسام سایت‌های ازدواج در اینترنت است. در سال‌های اخیر، سایت‌های ازدواج در ایران نیز شروع به کار کرده است، البته کمی متفاوت از همتایانش در دیگر کشورها.

سایت‌های ازدواج در ایران را می‌توان به دو دسته ازدواج دایم وازدواج موقت تقسیم کرد، هرچند در اکثر سایت‌های مربوط به ازدواج دایم، گزینه‌ای به نام ازدواج موقت هم تعبیه شده است. در ادامه سعی خواهم کرد به بررسی یکی از سایت ازدواج در ایران با نام «سایت ایران زندگی» که خود را سایتی برای ازدواج دایم معرفی کرده بپردازم و آن را با مشابه‌های خارجی‌اش مقایسه کنم.

پیش فرض سایت‌های همسریابی: «من مرد هستم»

برای ورود به سایت ایران زندگی کاربر باید در ابتدای ثبت‌نام، هدف‌اش را از ثبت‌نام وارد کند و گزینه‌هایی که برای تعیین هدف در نظر گرفته شده شامل سه گزینه یعنی: «ازدواج موقت»، «ازدواج دایم»، «ازدواج موقت و دایم» است. مرحله بعدی برای تکمیل ثبت‌نام در این سایت، وارد کردن آدرس منزل یا حدود آن، شماره تلفن هم‌راه و ثابت، به اضافه ایمیل کاربر است، که این اطلاعات نیز برای تکمیل ثبت‌نام ضروری است. در حین ثبت‌نام به شما پیشنهاد می‌شود : «از اسامی مستعار که جنسیت شما را نشان دهد، استفاده کنید.» و در ادامه تذکر می‌دهد: «در صورتی که آدرس و مشخصات شما درست نباشد پروفایل شما توسط مدیر سایت تایید نخواهد شد». در حقیقت در این سایت‌ها کاربرهایی که می‌خواهند از امکانات این سایت استفاده کنند و ثبت‌نام کنند به شدت کنترل می‌شوند و در صورتی که ثبت‌نام فرد تایید نشود، کاربر تنها می‌تواند پروفایل اعضا را ببینید و نمی‌تواند با هیچ یک وارد گفتگو یا به اصطلاح چت شود.

هشدار «بخش پلیس»: مراقب باشید ما همه جا هستیم!

در این سایت، ۲ بخش دیگر نیز با نام‌های «بخش مشاوه» و «بخش پلیس» در نظر گرفته شده است. قسمت پلیس شامل هشدارهایی برای جلوگیری از سواستفاده افراد است. لحن و طرز ارایه این هشدارها از همان ابتدا تداعی‌گر همان برخوردهای قهرآمیز همیشگی با مردم است. نکته جالب دیگر اینکه در این سایت و در تمام سایت‌های ازدواج دایم و موقت، پیش فرض همیشگی گزینه جنسیت، «من مرد هستم» در نظر گرفته شده است که این حاکی از غلبه روح مردسالاری در این فضاهاست، یعنی در این فضای مدرن اگرچه به زنان هم فرصت حضور داده شده، اما پیش فرض این است که مردان انتخاب می کنند و زنان انتخاب می شوند. در حالی که در سایت‌های مشابه در کشورهای غیر اسلامی (تا جایی که جستجو کرده‌ام) انتخاب جنسیت بر عهده کاربر است و هیچ پیش فرضی از قبل برای گزینه جنسیت در نظر گرفته نشده است.

وقتی بالاخره در این سایت از سد ثبت‌نام گذر می‌کنید و هشدارها را در بخش پلیس می‌خوانید، برای دیدن پروفایل‌های افراد مورد نظرتان، باید محدوده سنی مرد یا زن مورد نظرتان را انتخاب کنید. بررسی های من در این سایت نشان می‌دهد که معمولن مردان، به زنان ۱۰ سال کوچک‌تر از خود علاقه دارند، هر چند در چند نمونه مشاهده کردم که مثلن مرد ۳۵ ساله‌ای سن زن مورد نظرش را تا ۵۰ سال اعلام کرده و هدف‌اش را نیز ازدواج دایم ذکر کرده است. معلوم نیست در این گونه موارد، کاربر از سرشوخ طبعی سن زن مورد نظرش را تا ۱۵ سال بالاتر از سن خود برگزیده یا دلایل دیگر دارد. اما اگر چنین تمایلی هر چند محدود برای ازدواج با زنان بزرگ‌تر از سوی برخی مردان، بدون سودجویی‌های اقتصادی یا سواستفاده های دیگر شکل گرفته باشد، جای تعمق و شاید خوش‌حالی داشته باشد. اما به‌طور معمول در این سایت مردان بالای ۴۰ سال خواستار ازدواج با دخترانی در محدوده سنی ۱۰ تا ۱۵ سال کم‌تر از سن خودشان هستند. و البته تعداد مردان مطلقه و بیوه که در سن ۴۰ تا ۵۰ به این سایت رجوع کرده بودند، بسیار است.

دخترها گزینه معقول‌تری در مورد سن مرد دل‌خواه‌شان دارند

دخترهای مراجعه کننده به این سایت، معمولن محدوده سنی مرد مورد قبول‌شان را معقول‌تر از مردان انتخاب کرده بودند، یعنی مردانی با سن ۱تا ۵ سال بزرگ‌تر از خود. البته در یک مورد دختری ۲۳ ساله در خوانسار محدوده سنی همسر دلخواهش را ۴۵ تا ۴۸ ذکر کرده و در یک مورد دیگر هم دختری، رنج سنی همسر مورد علاقه‌اش را یک سال کم‌تر ذکر کرده بود. البته دختران در سنین مختلف، الگوی سنی متفاوتی برای همسر مورد قبول‌شان برگزیده‌اند و البته در این میان، شهر محل سکونت‌شان نیز در گزینش این الگوی سنی متفاوت تاثیر داشته است. به طوری‌که برای نمونه در شهرهای مذهبی‌تر، دختران در سن ۲۷ به بالا، خواستار ازدواج با مردانی حتا تا ۱۰سال بزرگ‌تر از خود هم هستند اما این الگو نیز ثابت نیست و دخترانی در این سن که دارای تحصیلات عالی هستند مایلند با مردانی تا ۵ سال بزرگتر از خود ازدواج کنند. در محدوده سنی ۳۳-۴۵ زنان بیوه و مطلقه بیش‌تر به چشم می‌خورند.

سطح بالای تحصیلی مردان خواهان ازدواج موقت و تبلیغات چند همسری

مسئله قابل توجه دیگری که به چشم می‌خورد در مورد مردانی است که گزینه «ازدواج دایم و موقت» را برگزیده‌اند. برخی از مردان این گروه، متاهل و خواستار ازدواج موقت و حتا دایم هستند. مردانی که خواستار ازدواج موقت‌اند سطوح تحصیلی متفاوتی را از دیپلمه تا دکترا شامل می‌شوند، اما مردان دانش‌جوی مقطع لیسانس و فوق‌لیسانس بیش‌تر از سایرین خواستار ازدواج موقت هستند. آن‌چه تاثر برانگیز است سطح بالای تحصیلی مردان خواهان ازدواج موقت است. اگر در زمان قدیم برای مردان تحصیل کرده ازدواج موقت به نوعی نزول شخصیت محسوب می‌شد و حتا مردان بی‌سواد ازدواج موقت یا دوم خود را از جامعه پنهان می‌کردند، مردان تحصیل‌کرده امروزی ما در فضای مجازی بدون شرم‌ساری، گزینه ازدواج دایم و موقت را برمی‌گزینند. شاید این مسئله ناشی از آن باشد که هویت واقعی آنان در این فضا پنهان است و یا بتوان به حق ادعا کرد این موضوع ریشه در تبلیغاتی دارد که در مورد ازدواج موقت و چندهمسری به ویژه در سال‌های اخیر در صدا و سیما و نیز در دانشگاه‌ها گسترش یافته است و البته حقی است که متاسفانه قانون‌گذاران به مردان تفویض کرده‌اند و آن را قانونن رواج داده‌اند. نکته دیگر آن است که بررسی این سایت همسریابی نشان می‌دهد که مردان خواستار ازدواج موقت، در همه شهرهای کشورمان پراکنده‌اند، اگرچه در شهرهای کوچک‌تر که فرهنگ مردسالاری در آن‌ها قوی‌تر است تعداد بیش‌تری خواهان این نوع ازدواج‌اند.

دختران هم خواستار ازدواج موقت بودند

متاسفانه در بین کاربران دختر با سطح بالای تحصیلات، تک و توک دخترانی به چشم می‌خورند که خواستار ازدواج موقت‌اند. برای نمونه چند کاربر زن مطلقه و در یک مورد هم دختری مجرد با مدرک فوق لیسانس، خواستار ازدواج موقت آن‌هم با مردی ۵۰تا۶۰ ساله بود، یک مورد هم دختر  ۲۴ ساله بوشهری و ۴ مورد زن مطلقه بالای ۴۰ سال خواستار ازدواج موقت بودند. متاسفانه به علت عدم ثبت‌نام امکان گفتگو با این افراد وجود نداشت.

مشاهدات من در این سایت نشان می‌دهد که در محدوده سنی ۴۰-۶۰، مردان خواهان ازدواج با دختران ۱۰تا ۲۰سال کوچک‌تر از خود هستند، درحالی که دختران خواستار ازدواج با مردان ۱۰تا۲۰ سال بزرگ‌تر از خود می‌باشند که این مسئله می‌تواند نتیجه فشارهای جامعه بر آنان و تصور این‌که این آخرین شانس آن‌ها برای تشکیل زندگی است باشد. البته این دیدگاه‌ها با فرهنگ جامعه مردسالار هم در تطابق است مردان هرچه سن‌شان بالاتر می‌رود خواهان زندگی با زنان جوان‌تر هستند تا به قول معروف جوانی را به واسطه زنان جوان از آن خود کنند و زنان هم به دنبال سرپناهی برای زندگی‌اند که مردان مسن‌تر از امکانات بیش‌تر اقتصادی برای ایجاد سرپناهی امن‌تر برخوردارند. اما در این میان تاثربرانگیزتر آن است که دختران در این محدوده سنی همگی تحصیل‌کرده هستند و حداقل دارای مدرک لیسانس می‌باشند هرچند در بین آن‌ها مدارک تحصیلی بالاتر هم دیده می‌شود.

در این محدوده سنی، زنان متقاصی ازدواج در همه شهرها کم بودند و در بعضی شهرها اصلن زن متفاضی وجود نداشت. اما هرچند به تعدادی اندک (مثلا ۳تا۴مورد) ولی مردانی متقاضی ازدواج در این محدوده سنی وجود داشت. در این محدوده سنی بعضی از کاربرها خواستار ازدواج دایم بودند، اما افراد متاهل و مجردی هم وجود داشتند که خواستار ازدواج موقت بودند. مثلن در گرگان از ۶ مرد موجود در این محدوده سنی، ۳ زن خواستار ازدواج موقت بودند و در این میان ۲ نفرشان هم متاهل بودند. در محدوده سنی بالای ۶۰ سال هیچ موردی برای تقاضای ازدواج موقت وجود نداشت در واقع به‌طور کلی افراد خواهان ازدواج موقت در محدوده سنی ۱۸ تا ۴۷سال بودند و تک و توک می شد مردانی تا ۵۵ سال یافت که خواستار ازدواج موقت بودند (که آن‌ها هم مواردی بودند که همسرانشان فوت کرده بود).

نمونه‌هایی از اسامی مستعاری که زنان و مردان برگزیده بودند

نکته جالب دیگر در بررسی این سایت همسریابی، اسامی مستعار کاربران مرد و زن این سایت بود.

نام‌های مستعاری که زنان برای خود برگزیده بودند شامل این تیپ اسامی بود: کوچولو، کدبانو، ستاره شب، شاخه طوبا، و… بود. بیش‌تر این اسامی فارسی و عربی بودند، البته در آذربایجان اسامی ترکی و در کردستان و شهرهای کردنشین اسامی کردی استفاده شده بود.

اما نام‌هایی را که مردان به عنوان اسم مستعار خود برگزیده بودند شامل این تیپ اسامی بود: حامی، احساس، انتظار، خان بختیاری، پسر موطلایی، داریوش کبیر، جوجو، داریوش جاویدان، تندر، رودخانه، آپاچی، مرد، دل‌سوخته، شاه عقرب، دکتر، امیر اشناحاجی، ساسی، تنهاترین تنها، شاه‌کار، مردکوهستان، رییس، آغوش گرم و…

۱۴۸ ازدواج ثبت شده از طریق این سایت

بخش عضویت سایت ایران زندگی، نشان می‌دهد که تا زمان مشاهده من، ۱۴۸ ازدواج (از تیرماه ۱۳۸۸ تا تیرماه ۱۳۸۹) در بین کاربران این سایت ثبت شده است. هرچند در بخش «درباره ما» این سایت نوشته شده است که این سایت «در حال حاضر، در ایام عادی سال، هر دو روز ۱ ازدواج را به ثبت می‌رسانند.» نکته جالب آن است که این ازدواج‌ها بیشت‌ر در بین افراد ساکن در یک شهر اتفاق افتاده تا افراد از شهرهای مختلف، و گاه بین افراد از شهرهای مجاور یک‌دیگر. البته موارد ازدواج در شهر کوچکی مثل قروه در کردستان و بروجن در چهارمحال بختیاری هم انجام گرفته است؛ هرچند بیش‌تر ازدواج‌ها مربوط به شهر تهران است.

در شهرهای کوچکی مثل خاش، خلخال و پارس آباد، نه زن و نه مردی برای ازدواج ثبت‌نام نکرده‌اند البته دلیل این امر می‌تواند نبود ساختارهای تکنولوژیک و عدم وجود اینترنت در چنین شهرهای کوچکی باشد. اما در مجموع در شهرهای کوچک یا مناطق جنوبی کشورمان، تعداد زن‌های ثبت‌نام کننده، کم‌تر از مردان است که این مسئله می‌تواند به دلایل فرهنگی باشد. مثلن در مغان از استان اردبیل ۳ مرد برای ازدواج ثبت‌نام کرده‌اند اما هیچ زنی از این شهر ثبت‌نام نکرده، آن‌هم در محدود سنی ۱۸ تا ۲۸ سال که بیش‌ترین متقاصی ازدواج وجود دارد. در خارک و عسلویه هم هیچ زنی ثبت‌نام‌ نکرده بود ولی کاربران مرد از این دو شهر وجود داشتند. به نظر می‌رسد حاکمیت فرهنگ سنتی این شهرها هنوز برای دختران مانعی بزرگ در راه همسریابی مستقل است، البته علاوه بر آن سطح اقتصادی پایین در چنین مناطقی مانع بزرگی در دست‌رسی به تکنولوژی است.

بررسی آماری خواستاران ازدواج موقت در مراکز استان‌ها

در بررسی این سایت تلاش کردم تا حداقل در مراکز استان‌ها میزان افراد خواهان ازدواج موقت را بررسی کنم. بدین منظور در محدوده‌های سنی مختلف که من آن را به ۲۸-۱۸ ،۳۹-۲۹، ۶۰-۴۰ تقسیم کرده‌ام و بر مبنای این تقسیم بندی سنی صفحات اول (در هر صفحه معمولن پروفایل۴۲ نفر وجود دارد) هر شهر را به منظور استخراج میزان رواج ازدواج موقت در آن شهر بررسی کرده‌ام (تنها در تبریز که ۳۶ صفحه پروفایل از این شهر وجود داشت و در صفحه اول هیچ مردی خواستار ازدواج موقت نبود، ناچار به صفحه دوم مراجعه کرده‌ام).

مردان خواستار ازدواج موقت در محدوده سنی ۱۸ تا ۲۸ سال :

کرمان: از ۴۲ مورد مرد، ۶ مورد خواهان ازدواج موقت

کیش: از ۱۸تا مرد ۶تا خواهان ازدواج موقت

بندرعباس: از ۴۲مرد ۶مورد خواستار ازدواج موقت

آشخانه: از۳مرد ۲تا خواهان ازدواج موقت

نیشابور: از ۴۲ مرد ۱۵ تا خواستار ازدواج موقت

بیرجند: از ۴۲مرد ۱۲تا خواهان ازدواج موقت

قائنات: ۱۴مرد ۶نفر خواستار ازدواج موقت

اهواز: از ۴۲مرد ۴ مورد خواستار ازدواج موقت

هویزه: از۲ مورد مرد هر دو خواهان ازدواج موقت

مسجد سیلمان: از ۱۱ نفر ۶نفر خواستار ازدواج موقت

زابل: از ۶مرد ۳ تا خواهان ازدواج موقت

سراوان: از ۱۱تا مرد ۴تا خواستار ازدواج موقت

یزد: از ۲۴مرد ۱۲تا خواستار ازدواج موقت

ایلام: از۴۲مرد ۱۱تا خواستار ازدواج موقت

مشهد: از ۴۲مورد ۶تا خواستار ازدواج موقت

خرمشهر: از ۹مرد ۶تا خواستار ازدواج موقت

زنجان: از ۴۲مرد ۶تا خواستار ازدواج موقت

سمنان: از۴۲ مرد ۱۱مورد خواستار ازدواج موقت

قم: از ۴۲مرد،۹ تا خواستار ازدواج موقت

خرم آباد: از۴۲مرد ۱۱مورد خواستار ازدواج موقت

اراک: از ۴۲مرد ۵تا خواستار ازدواج موقت

یاسوج: از ۴۲مرد تا خواستار ازدواج موقت

قزوین: از ۴۲مرد ۹تا خواستار ازدواج موقت

همدان: از۴۲مرد، تا خواستار ازدواج موقت

ساری: از ۴۲مرد ۱۳تا خواستار ازدواج موقت

کرمانشاه: از۴۲مرد،۱۰تا خواستار ازدواج موقت

شیراز: از ۴۲مرد،۳مورد خواستار ازدواج موقت بوده

زاهدان: از ۴۲مورد،۶تا خواستار ازدواج موقت

چابهار: از ۱۱تا مرد، ۸تا خواستار ازدواج موقت و همگی دانشجو

سردشت: از ۳۲مرد،۱۱تا خواهان ازدواج موقت

تکاب: از۸مرد،۶ تا خواستار ازدواج موقت

ارومیه: از ۴۲مرد،۲تا خواستار ازدواج موقت اند

تهران: از ۴۲مرد،۳تا خواستار ازدواج موقت اند

لواسان و پاکدشت : از۴۲مرد ۱۶نفر خواستار ازدواج موقت اند

مهاباد: از ۴۲مرد،۷تا خواستار ازدواج موقت اند

اصفهان: از ۴۲مرد، ۴تا خواستار ازدواج موقت اند

گلپایگان: از۴۲مرد،۱۵تا خواستار ازدواج موقت اند

سپاهان: از ۱۱مرد،۵تا خواستار ازدواج موقت اند

لاهیجان: از ۴۲مرد،۱۴تا خواستار ازدواج موقت اند

فومن: از۱۲مرد،۷تا خواستار ازدواج موقت اند

رشت: از ۴۲مرد ،۳تا خواستار ازدواج موقت اند

گرگان: از ۴۲مرد،۷تا خواستار ازدواج موقت اند

گنبد: از ۲۴مرد،۷تا خواستار ازدواج موقت اند

شهرکرد: از ۴۲مرد،۶تا خواستار ازدواج موقت اند

بروجن: از ۱۲مرد،۶تا خواستارازدواج موقت هستند

مردان خواستار ازدواج موقت در محدوده سنی ۲۹ تا ۳۹ سال :

شهرکرد از۴۲ نفر۹ نفر خواستار ازدواج موقت اند

گرگان از ۴۲تا ۱۲نفر خواستار ازدواج موقت اند

رشت از ۴۲نفر ۵نفر خواستار ازدواج موقت اند

تبریز از۴۲نفر ۵نفر خواستار ازدواج موقت اند

ارومیه از ۴۲نفر ۴نفر خواستار ازدواج موقت اند

اردبیل از ۴۲نفر ۹نفر خواستار ازدواج موقت اند

اصفهان از ۴۲نفر ۲نفر خواستار ازدواج موقت اند

ایلام از ۴۲نفر ۸تا خواستار ازدواج موقت اند

بوشهر از ۴۲نفر۷ تاخواستار ازدواج موقت اند

تهران: ا ز ۴۲نفر ۴تا خواستار ازدواج موقت اند

بیرجند از۴۲نفر ۱۶تا خواستار ازدواج موقت اند

مشهد از ۴۲نفر ۵تا خواستار ازدواج موقت اند

اهواز از ۴۲نفر ۶تا خواستار ازدواج موقت اند

بجنورد از۴۲نفر ۱۹تا خواستار ازدواج موقت اند

زنجان از ۴۲نفر ۱۲تا خواستار ازدواج موقت اند

زاهدان از ۴۲نفر۷ نفر خواستار ازدواج موقت اند

شیراز۴۲نفر ۴ نفر خواستار ازدواج موقت اند

قروین از۴۲نفر ،نفر خواستار ازدواج موقت اند (جالب اینکه متاهل‌ها، هم گزینه ازدواج دایم و هم موقت را در این شهر انتخاب کرده‌اند در حالیکه معمولن متاهل‌ها گزینه موقت را برمی‌گزینند)

قم از۴۲ نفر ۱۸تا خواستار ازدواج موقت اند

سنندج از۴۲نفر ۴مرد خواستار ازدواج موقت اند

کرمان از۴۲نفر ۹نفرخواستار ازدواج موقت اند

کرمانشاه از۴۲نفر،۷ نفر خواستار ازدواج موقت اند

خرم آباد از ۴۲نفر ۶تا خواستار ازدواج موقت اند

ساری ۴۲نفر،۱۳ نفر خواستار ازدواج موقت اند

اراک۹تااز۴۲تا خواستار ازدواج موقت اند

بندرعباس از۴۲تا۱۱مرد خواستار ازدواج موقت اند

همدان۴تا از۴۲نفر خواستار ازدواج موقت اند

یزد۱۴تا ۴۲نفر خواستار ازدواج موقت اند

مردان خواستار ازدواج موقت در محدوده سنی ۴۰ تا ۶۰ سال :

شهرکرد از۳نفر هر۳ خواستار ازدواج موقت هستند

گرگان۶تا ۳تا خواستار ازدواج موقت است

رشت از۱۱نفر ۸ نفرخواهان ازدواج موقت

تبریزاز۴۲ نفر۸ نفر خواهان ازدواج موقت

ارومیه از۴۲مورد۷نفر خواهان ازدواج موقت

اردبیل از۱۲ نفر۹نفر خواهان ازدواج موقت

اصفهان از ۴۲نفر۹نفر خواهان ازدواج موقت

بوشهر از۷تا ۳ت خواستار ازدواج موقت هستند

تهران از۴۲نفر۱۳تا خواستار ازدواج موقت

بیرچند از۳نفرهر۳خواستار ازدواج موقت

مشهداز۴۲تا۱۱تا خواهان ازدواج موقت هستند

بجنورد از۳نفرهر۳ خواهان ازدواج موقت

آبادان از۷ نفر۴تا خواستار ازدواج موقت هستند

زنجان از۹نفر ۵نفر خواستار ازدواج موقت هستند

زاهدان از ۴مورد همه خواستار ازدواج موقت

سمنان از۳ نفر۲نفر خواستار ازدواج موقت هستند

شیراز۴۲نفر ۷نفر خواستار ازدواج موقت

قزوین از۱۰ نفر ۶نفر خواستار ازدواج موقت

قم از۴۲مورد۱۴تا خواهان ازدواج موقت

سنندج از۸ نفر۴نفر خواهان ازدواج موقت هستند

کرمان از۳۰نفر۱۴تا خواهان ازدواج موقت

کرمانشاهاز۱۷مورد۹ نفر خواهان ازدواج موقت

یاسوج۲نفرهردو خواهان ازدواج موقت

خرم آباداز۷مورد۶نفر خواستار ازدواج موقت هستند

ساری از۱۱ مورد۴ مورد خواستار ازدواج موقت

اراک از۴۲ نفر ۲۰ نفر خواستار ازدواج موقت

بندرعباس از۳۴نفر۱۴نفر خواستار ازدواج موقت هستند

همدان از۱۲نفر ۸نفر خواهان ازدواج موقت

یزد از۱۵نفر ۱۰نفر خواهان ازدواج موقت

نتایج این بررسی موردی در مورد درخواست ازدواج موقت در یک سایت ازدواج

این بررسی نشان می‌دهد که پدیده ازدواج موقت (که در همین سایت مدرسه فمینیستی، به دفعات مورد بررسی قرار گرفته*) و تقاضا برای این نوع ازدواج، به شهر یا سن خاصی محدود نیست و متاسفانه در همه شهرها و در سنین مختلف وجود دارد. البته به دلیل محدودیت نوع بررسی که صرفن به بررسی آماری در فضای مجازی و آن هم در محدوده یک سایت محدود می شود، بی شک این بررسی قابل تعمیم نیست چرا که مشخص نیست آیا کاربرانی که در این سایت ثبت‌نام کرده‌اند واقعن قصد ازدواج موقت دارند یا صرفن قصد دوستی و چت کردن با جنس مخالف. چرا که بسیاری از سایت‌های دوست‌یابی غیر ایرانی مسدود شده است و چون این سایت گزینه‌ای برای تقاضای دوستی ندارد، نمی‌توان حدس زد که کسانی که خواهان ازدواج موقت هستند منظورشان دقیقن دوستی است یا همین شکل از ازدواج. اما نکته‌ای که به نظرم دارای اهمیت است و می‌تواند زنگ خطری تلقی شود، نفس انتخاب گزینه ازدواج موقت از سوی دانش‌جویان یعنی کسانی است که قرار است آینده‌سازان جامعه ایران باشند. وقتی اقشار تحصیل کرده جامعه ما، برای نوع ارتباط خود از گزینه «ازدواج موقت» بهره می‌برند (حتا اگر با قصد دیگری باشد) در واقع به نوعی بر چنین انتخابی صحه می‌گذارند و به تثبیت و گسترش آن در جامعه یاری می‌رسانند. حال باید پرسید اگر در بخش «آینده‌ساز و مدرن‌تر» جامعه چنین تفکری نسبت به رابطه زن و مرد وجود دارد که بر «ازدواج موقت» صحه می‌گذارد، چگونه قرار است این آینده سازان به غنی شدن و تساوی‌جویی فرهنگ ایرانی کمک کنند؟ به راستی چگونه مناسبات میان زنان و مردان با چنین تفکری در میان بخش‌هایی از جامعه، به سمت برابری و رفع تبعیض پیش خواهد رفت؟

مقایسه سایت‌های ایرانی مرتبط با ازدواج با سایت‌های خارجی ازدواج

در این بخش به مقایسه سایت ایران زندگی با چند سایت غیر ایرانی که بیش‌تر اسلامی هستند پرداخته می‌شود. البته برای پی‌بردن به تفاوت سایت‌های ازدواج در جوامع مختلف، به یک سایت غیر اسلامی ازدواج نیز که متعلق به کشور هند است خواهم پرداخت.

در سایت‌های خارجی مربوط به ازدواج، بخشی به عنوان «بخش پلیس» وجود ندارد. در حقیقت در سایت‌های غیرایرانی، برای جلوگیری از مزاحمت یک عضو سایت نسبت به عضو دیگر، این خود کاربران هستند که تعیین کننده‌اند و نه «یک نیروی بیرونی به نام پلیس». در حقیقت در سایت‌های غیرایرانی ازدواج، اگر فردی برای عضوی از این سایت مزاحمت ایجاد کند تنها یک گزارش از سوی فرد آزار دیده کافی است تا پروفایل آن شخص بسته شود و از سایت بیرون انداخته شود.

در سایت‌های اسلامی غیرایرانی مربوط به ازدواج، مانند همتایان ایرانی، پیش فرض گزینه جنسیت «من مرد هستم» وجود دارد، اما در سایت‌های غیر اسلامی مربوط به ازدواج هیچ پیش‌فرضی انتخاب نشده است. در سایت‌های اسلامی غیرایرانی، گزینه ازدواج موقت اصلن وجود ندارد، چرا که این سایت‌ها متعلق به اهل سنت هستند و در میان سنی‌ها، ازدواج موقت وجود ندارد.

در سایت‌های خارجی، فرد آزاد است از بین ملیت‌های گوناگون دست به انتخاب بزند، یا افراد یک کشور می‌توانند هم میهن خود را در کشورهای دیگر انتخاب کنند.

درحالی که در «سایت ایران زندگی» فقط می توان با ایرانی‌های خارج از ایران ارتباط گرفت و نه با ملیت‌های دیگر و نه حتا مسلمانان سایر کشورها. به نظر می‌رسد سایت‌های اسلامی غیر ایرانی رویکرد بازتری در زمینه ارتباط با ملیت‌های مختلف دارند.

در سایت ایرانی شما باید مشخصات کامل خود را همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد وارد کنید، اما در سایت‌های اسلامی سایر کشورها این‌گونه نیست. در این سایت‌ها عکس زوج‌هایی را که با هم ازدواج کردند را هم می‌توان در روی سایت مشاهده کرد. بعضی از زنان در این سایت‌ها حجاب دارند و برخی ندارند. اما در سایت ازدواج ایران زندگی تنها به ذکر تعداد ازدواج‌ها و نام شهرها اشاره شده است.

در سایت‌های اسلامی غیرایرانی، زنان و مردان عکس‌های خود را در پروفایلشان قرار داده‌اند، اما در ایران کم‌تر کسی پیدا می‌شود که عکس خود را ضمیمه پروفایل خود کرده باشد.

نکته مهم آن است که در سایت‌های اسلامی غیرایرانی مربوط به ازدواج، اساسن پیش فرض آن است که افراد مجرد عضو این سایت می‌شوند و از همین رو اساسن وضعیت تاهل و تعداد فرزند از شخص ثبت‌نام کننده سوال نمی‌شود، چرا که به طور طبیعی کسی که ازدواج کرده دیگر لازم به حضور در سایت ازدواج را ندارد، در حالی که در سایت‌های ایرانی و مثلن در سایت ایران زندگی که حتا خودش را به عنوان سایتی برای ازدواج دایم معرفی کرده گزینه‌های مربوط به ازدواج و تعداد فرزند و… وجود دارد. گویا پیش فرض این سایت‌ها در ایران برخلاف همتایانشان در خارج این است که همه افراد ثبت‌نام کننده متاهل هستند یا مطلقه.

در سایت ایران زندگی، مشخصات روحی و روانی فرد و همسر مطلوب‌اش سوال شده است در حالی‌که در سایت‌های اسلامی غیر ایرانی، چنین سوالاتی وجود ندارد. هم‌چنین در این سایت مشخصات کار و مسکن فرد و میزان تحصیلات هم پرسیده، بنابراین به نظر می‌رسد در سایت‌های اسلامی غیر ایرانی مربوط به ازدواج، سهولت بیش‌تری برای ثبت‌نام افراد وجود دارد و این خود افراد هستند که در هنگام چت کردن با یک‌دیگر درباره خود و مشخصات‌شان به طرف مورد نظرشان اطلاعات می‌دهند. چرا که این موارد در اکثر جوامع، مسایلی خصوصی تلقی می‌شوند که دلیل ندارد مدیر یک سایت تمام این موارد را درباره کسانی که در آن سایت عضو می‌شوند بداند.

با توجه به بررسی‌های بالا در مجموع می توان گفت رویکرد سایت‌های ازدواج ایرانی- هم‌چون سایت ایران زندگی- روی‌کردی سخت‌گیرانه است و در واقع می‌توان گفت در این سایت‌ها به نوعی نگاه سنتی نسبت به «فردیت» و «ازدواج» در فضای مدرن (فضای مجازی) بازتولید می‌شود. ضمن آن‌که در سایت‌های ازدواج ایرانی، ترویج و گسترش ازدواج موقت و ازدواج مجدد به شکلی عریان پی‌گیری می شود، امری که حتا در سایت‌های اسلامی غیرایرانی وجود ندارد و یا اگر وجود دارد من مشاهده نکرده‌ام.

۳۱ تیر ۱۳۸۹


 


ثمر / ملودی کوچه

samar@koochehmail.com
وقتی یک هنرمند در چند زمینه از هنر فعالیت داشته باشد ممکن است تاثیر هر یک از این رشته‌ها بر روی سایر زمینه‌های فعالیت‌اش نمایان شود. این مساله هم می‌تواند تداخلی غیرمنطقی ایجاد کند و هم جنبه‌ی مثبت داشته باشد و تلفیق همگن و بدیعی از شاخه‌های مختلف هنر را پدیدار کند.

«نیک کیو» (Nick Cave) هنرمند آوانگارد استرالیایی در زمینه‌هایی مانند موسیقی، نویسندگی و نقاشی فعالیت می‌کند. او آهنگ‌ساز، ترانه‌نویس، خواننده و نوازنده‌ی سازهایی مانند گیتار و پیانوست. در عین حال، نویسنده، فیلم‌نامه‌نویس، بازیگر و نقاش نیز هست. نیک فرزند پدری نویسنده و مادری که در کتاب‌خانه کار می‌کرد بود، او موسیقی را از کودکی آموخت و نقاشی نیز رشته‌ی دانشگاهی‌اش بود. با این حال بیشتر شهرت و عمده‌ی فعالیت حرفه‌ای وی در زمینه‌ی موسیقی و با گروه د بد سیدز (The Bad Seeds) از اوایل دهه‌ی ۸۰ میلادی و در سبک‌هایی مانند راک، پانک و موسیقی تجربی بوده است.

ترانه‌های نیک کیو، موسیقی راک شاعرانه‌ای را که در جای دیگر کم‌تر دیده شده به مخاطب موسیقی‌دوست عرضه می‌کند. ضمن این‌که نگاه او از دید یک نقاش یا نویسنده، بر جنبه‌های مختلف شعر و موسیقی‌اش تاثیر گذارده و هنر وی را متمایز کرده است. دراین برنامه از ملودی کوچه با هم زندگی هنری نیک کیو را مرور می‌کنیم و به قسمت‌هایی از چند آهنگ معروف او که با هنرمندان طراز اول موسیقی استرالیا، مانند «پی. جی هاروی» و «کایلی مینوگ» خوانده است گوش می‌کنیم.


 


خبر / رادیو کوچه

«نجیب تون رزاق» نخست وزیر مالزی روز گذشته پنج‌شنبه با شرکت در یک کنفرانس خبری بر لزوم حضور بخش خصوصی در عرصه فعالیت‌های اقتصادی به منظور ریشه‌کن کردن فقر در این کشور تاکید کرده است.

به گزارش روزنامه استار آنلاین مالزی، «نجیب تون رزاق» نخست وزیر مالزی گفت : «بخش خصوصی می‌تواند با هم‌کاری نزدیک با بخش دولتی تلاش‌های این بخش را در جهت کاهش فقر در کشور موثرتر کند.»

وی گفت: «بخش دولتی و بخش خصوصی باید جهت از بین بردن فقر هم‌کاری نزدیکی داشته باشند.»

نجیب تون رزاق در ادامه عنوان کرد اگر ما هدف مبارزه با فقر را به نیروهای بازار واگذار کنیم در اثر آن با گروه‌های با درآمد بالا، متوسط، فقیر و خیلی فقیر روبه‌رو خواهیم شد.

وی در ادامه بیان کرد: «بنابراین اقدام مثبتی لازم است که این اقدام نه تنها باید از طرف دولت انجام شود بلکه بخش خصوصی نیز با حضور خود می‌تواند باعث توزیع عادلانه ثروت در میان اقشار گوناگون جامعه شود.»

گفتنی که است ۵۰۰۰ خانواده مالزیایی که در فقر آشکار زندگی می‌کنند از دو سال پیش تاکنون ماهیانه مبلغ ۸۰ رینگیت بابت کمک هزینه غذا دریافت می‌کنند که این خانواده‌ها بر اساس شرایط خاصی از جمله درآمد ماهیانه کمتر از ۴۴۰ رینگیت در ماه و داشتن دانش‌آموزان مدرسه‌ای انتخاب شده‌اند که احتیاجات اساسی غذایی آن‌ها از جمله برنج، شکر، روغن در میان آن‌ها توسط دولت رفع می‌شود.


 


مریم انجیدنی / رادیوکوچه

به گفته روان‌شناسان، همه ما به‌عنوان انسان از توانایی خاصی برای حرف زدن با خود برخورداریم، چه با صدای بلند و چه آهسته… اگرچه احتمالن پیش‌تر نیز در جریان موقعیت‌های مشکل از این توانایی استفاده کرده و با خود حرف زده‌اید، اما آیا می‌دانستید، حرف زدن با خود یکی از مهارت‌ها در مقابله با مشکلات زندگی است.

نیافتن زبان هم‌دلی در دنیای پر هیاهوی رقابت‌ها، فقدان صداقت‌ها و صراحت‌ها، احساسی است که امروزه به خیلی از انسان‌ها دست می‌دهد لذا  حرف زدن با خود  به عنوان یک راه‌کار موثر  و مهارت محسوب می‌شود.

با توجه به استرس‌های مختلفی که هر روز بر ما وارد می‌شود و یا مشکلات و پیچیدگی‌های زندگی اعم از برخورد با ناکامی‌ها، شکست‌ها و بیماری‌ها، حرف زدن با خود به همانند و گاهی بیش‌تر از  درد دل کردن با دیگران  مثمر ثمر خواهد بود.

روان‌شناسان سه روش را برای حرف‌زدن با خود در هنگام مشکلات شامل «آماده شدن در مقابل مشکلات، مواجه شدن با آن‌ها و تامل کردن در مورد چیزهای  آموخته شده» معرفی می‌کنند.

در روش آماده شدن در مقابل مشکلات، شما می‌توانید از طریق حرف زدن با خود به شیوه‌ای که کنترل شما را بر اوضاع افزایش دهد، خودتان را برای  مبارزه با مشکلات آماده کنید.

در خصوص مقابله با مشکلات، با استفاده از مهارت‌های مرتبط فکر کنید که چگونه مقابله کنید و حتا اگر تنش زا باشد، چه چیزی باید از این تجربه بیاموزید.

در این راستا از بزرگ جلوه دادن مسایل و ناراحتی‌ها قبل از رخ‌داد آن پرهیز کنید،  تهیه فهرستی از جملات تقویت‌کننده می‌تواند به شما کمک کند چرا که نشستن و نگران شدن هیچ کمکی نخواهد کرد.

وقتی مشکلی پیش می‌آید، آن‌قدر خود را از نظر روانی تقویت کنید تا احساس کنید که از عمل‌کرد خود راضی خواهید شد به خود بگویید که شما یک مقابله‌گر (مبارزه جو) هستید و می‌دانید که چگونه از مهارت‌های مقابله‌ای خود استفاده می‌کنید.

یاد بگیرید بدین طریق با خود در مورد مشکلات حرف بزنید: «این موقعیت دشواری است اما من مقاومت می‌کنم.»

با استفاده از خلاقیتان فکر کنید که چه مطالبی را می‌توانید در هنگام مواجه شدن با مشکلات به خودتان بگویید، گاهی در وضعیت‌های مشکل شوخی کردن مفید است به خودتان سخت نگیرید و از مشکلات به‌عنوان فرصت‌هایی برای آزمایش کردن مهارت‌های مقابله‌ای خود استفاده کنید، اشتباهات خود را بپذیرید و کمال‌گرا نباشید. اما بخش سوم حرف زدن با خود تامل کردن درباره چیزهایی که آموخته‌اید، می‌باشد، هنگامی که مشکلی را از سر راه برداشتید، برای مدتی درباره آن‌چه که از آن آموخته اید تامل کنید، بهتر است به اشتباهات خود پی ببرید و از خودتان بپرسید که چطور می‌توانید از اشتباهات خود کمال استفاده را ببرید، ولی زیاد خرده‌گیری نکنید، ما باید خود را به عنوان موجودی جایز الخطا که پیوسته در حال یادگیری چیزهایی جدید است بپذیریم، با این حال باید به نکات مثبت و خوب خودمان نیز توجه کنیم.

اکثر افراد هنگام حرف زدن با خود اغلب به‌طور اشتباه بر جنبه‌های منفی عمل‌کردشان توجه می‌کنند، بدون این‌که امتیازی به موفقیت‌های خود بدهند اما با ارج نهادن به کارهای درست و نیز با تصحیح خطاهای خود می‌توانیم، تجربیاتمان را شکل دهیم.

هم اینک هر یک از شما که در حال مقابله با مشکلات هستید، با گفتن این عبارت مدتی بر روی عمل‌کردتان تامل کنید:

«از اینکه خودم را به عنوان یک مبارز می‌بینم، خوش‌حالم»


 


رادیوکوچه

تیم کشتی آزاد جوانان ایران روز پنج‌شنبه به منظور شرکت در رقابت‌های جهانی مجارستان راهی شهر بوداپست شده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، تیم کشتی آزاد جوانان ایران روزهای شنبه و یک‌شنبه به مصاف رقبای خارجی خود می‌روند.

مراسم وزن کشی چهار وزن نخست ۵۰، ۶۰، ۷۴ و ۹۶ کیلوگرم این رقابت‌ها امشب جمعه برگزار می‌شود و نمایندگان ایران از بعدازظهر فردا شنبه به مصاف حریفان خود می‌روند.

ترکیب تیم کشتی آزاد جوانان ایران در رقابت‌های جهانی مجارستان به شرح زیر است:

۵۰ کیلوگرم: عبداله فولادوند

۵۵ کیلوگرم: بهنام احسان‌پور

۶۰ کیلوگرم: مهران نصیری

۶۶ کیلوگرم: محمد یوسفی

۷۴ کیلوگرم: رضا افضلی

۸۴ کیلوگرم: مسعود فیض‌اللهی

۹۶ کیلوگرم: عرفان امیری

۱۲۰ کیلوگرم: حامد اسدی

سرمربی: مجید خدایی

مربیان: قدرت‌اله پورکریمی، هادی حبیبی و حامد عباسپور

سرپرست: علی‌اکبر حیدری

رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی جوانان جهان روزهای ۲ و ۳ مردادماه در شهر بوداپست مجارستان برگزار می‌شود.

گفتنی است در دور قبل این مسابقات ایران به مقام سوم رسیده بوده است.


 


نجیب عامری / دفتر کابل / رادیو کوچه

همان‌گونه که تب جنگ در جنوب و شرق افغانستان داغ است، مبارزات انتخابات مجلس نمایندگان این کشور در شمال و مرکز  نیز داغ شده است.

قرار است در ۲۷ سنبله دومین انتخابات مجلس نمایندگان افغانستان بعد از سقوط حکومت طالبان برگزار شود. انتخاباتی که برای ۲۴۹ کرسی مجلس نمایندگان ۲۵۵۷ نامزد به رقابت می‌پردازند.

بر اساس قانون اساسی افغانستان باید ۶۸ کرسی مجلس نمایندگان به خانم‌ها اختصاص داده شود و در انتخابات پیش‌رو ۴۰۶ خانم نیز نامزد هستند.

در حالی‌که حدود یک ماه از آغاز مبارزات انتخاباتی می‌گذرد اما شماری کمی از نامزدان در استان‌های نا‌امن جنوب و جنوب شرق مبارزات‌شان را آغاز کرده‌اند.

اما در استان‌های امن شمال و پایتخت تب مبارزات انتخابات با گذشت هر روز داغ‌تر می‌شود. در مجلس نمایندگان افغانستان کابل با ۳۳ کرسی بیش‌ترین سهم و نامزدان بیش‌تر را نیز دارد. برای این‌ ۳۳ کرسی ۶۶۴ نفر به رقابت می‌پردازند.

از روز آغاز مبارزات انتخاباتی مشخص شد که رقابت میان نامزدان انتخابات مجلس نمایندگان در کابل داغ‌تر از آن است که تصور می‌شد.

نصب تصاویر کوچک و بزرگ نامزدان چهره شهر را تغییر داده و با گذشت هر روز تصاویر بیش‌تری نصب می‌شود.

فهیمه سرفراز استاد یکی از باشگاه‌های بدن‌سازی و نامزد انتخابات مجلس نمایندگان در کابل گفت: «‌دفاع از حقوق جوانان، ورزشکاران و خانم‌ها انگیزه‌ای شده تا او خود را برای انتخابات مجلس نمایندگان نامزد کند.»

به گفته خانم سرفراز مبارزات انتخاباتی در کابل به دلیل وضعیت مناسب امنیتی به گونه بهتر آن جریان دارد، ولی به دلیل نامزدان زیاد رقابت مشکل است.

اما نامزدان در جنوب کشور از هراس طالبان به مشکل می‌توانند به مبارزات انتخاباتی بپردازند.

این مشکل برای خانم‌های نامزد جدی‌تر است. خانم‌های نامزد در استان‌های نا‌امن شاکی که عدم سفر به تمام نقاط استان‌های‌شان سبب خواهد شد تا شماری زیادی از مردم از برنامه‌های آنان آگاهی پیدا نکرده و به آنان رای ندهند.

خانم شکریه عیسا خیل یک نفر از این نامزدان گفت: «به دلیل نا‌امنی نمی‌توانم به نقاط دور دست سفر کنم، ناگزیرم مردم را به منزل خود دعوت کرده و برنامه‌هایم را به آنان توضیح بدهم.»

خانم شریفه زرمتی یک نامزد مجلس نماینده گان در استان پکتیا در شرق کشور می‌گوید با نزدیک شدن انتخابات پکتیا نا‌امن شده است.

وی افزود در مجموع نامزدان به خصوص نامزدان زن نمی‌توانند آزادانه مبارزات انتخاباتی‌شان را پیش ببرند.

در این حال کمیسیون برگزاری انتخابات افغانستان از چند ماه قبل پلان برگزاری انتخابات در ۶۸۳۵ مرکز رای‌دهی را به ارگان‌های امنیتی کشور فرستادن تا اطمینان حاصل کند که می‌توانند امنیت این مراکز را تامین کنند.

فضل احمد معنوی ریییس کمیسیون برگزاری انتخابات می‌گوید: «تامین امنیت مراکز رای‌دهی از وظایف نهادهای امنیتی کشور است تا مردم بتواند با فکر آرام به پای صندوق‌های رای بروند.»

اما وی گفت که اگر بداند که در یک محل رای‌دهی جان رای‌دهنده، کارمندان کمیسیون و ناظران با خطر مواجه باشد در آن جا صندوق رای‌دهی گذاشته نمی‌شود.

نهادهای امنیتی کشور نیز پس از بررسی چند ماهه اخیرن اعلام کرد که در حال حاضر آنان توانایی تامین امنیت ۶۰۰۰ مرکز رای‌دهی را دارند.

جنرال محمد ظاهر عظیمی سخن‌گوی وزارت دفاع افغانستان گفت تا زمان برگزاری انتخابات نیروهای ارتش و پولیس افغانستان افزایش می‌یابد و از جانب دیگر نیز قرار است نیروهای تازه نفس آمریکا نیز برسد.

آقای عظیمی علاوه کرد برای تامین امنیت انتخابات با بیش از ۳۵۰ هزار نیروی داخلی می‌روند در حالی که نیروهای بین‌المللی نیز آنان را کمک می‌کند.

وی گفت تا زمان برگزاری انتخابات آنان توان‌مندی این را نیز پیدا می‌کنند تا امنیت ۸۳۵ مرکز رای‌دهی را که با تهدید مواجه است نیز تامین کند.

کارشناسان در افغانستان به این باور‌اند که انتخابات مجلس نمایندگان افغانستان به دلیل نا‌امنی با چالش‌های جدی مواجه است، اما برای رسیدن به دموکراسی و انتخابات ایده‌آل گامی به پیش محسوب می‌شود.


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته پنج‌شنبه به گزارش پلیس اتریش، مردی در مرکز وین با اسلحه کمری به سه شریک خود در شرکتی به‌نام Cerag شلیک کرده که بر اثر اصابت گلوله یک نفر کشته و دو تن دیگر مجروح شده‌اند. بر اساس این گزارش ضارب و قربانیان همه ایرانی بوده‌اند.

بنا به گزارش رسانه‌های اتریشی، در نزاعی مسلحانه در ساعت ۱۶ در وین یک ایرانی‌تبار کشته و دو نفر دیگر به شدت زخمی شده‌اند.

مرد ۷۵ ساله‌ای به نام «بقااله و.» در این تیراندازی در دفتر کشته می‌شود. به گفته پلیس، قربانی تابعیت اتریشی داشته اما ایرانی‌تبار بوده است. مرد ۵۷ ساله دیگری با نام «جمال پ- د» نیز بر اثر اصابت سه گلوله در قسمت سینه به شدت مجروح شده است. وی مدیر و مسوول شرکت Cerag است. وضع جسمی مدیر شرکت به شدت وخیم است. نفر سوم نیز مردی ۶۶ ساله به نام «اصغر الف» است که از ناحیه سینه به ضرب گلوله مجروح شده است.

به گفته پلیس، ضارب پس از تیراندازی از محل حادثه گریخته و اسحله کمری خود که ساخت کشورهای اروپای شرقی بوده را نیز در محل حادثه رها کرده است. در زمان این حادثه زنی نیز در یکی از اتاق‌های شرکت Cerag مشغول به کار بوده که به وی آسیبی نرسیده است.

پلیس وین با اطلاع از حادثه، دستور دستگیری ضارب ناشناس را صادر می‌کند. اما به گفته مقامات انتظامی، ضارب در ساعت ۲۲ و سی دقیقه خود را به ایستگاه پلیس معرفی کرده و بازجویی از وی تا بامداد جمعه ۲۳ جولای به درازا کشیده است.

به گفته پزشک امدادی، هر دو مجروح در زمان انتقال به بیمارستان به هوش بوده‌اند.

هنوز از جزییات مشاجره میان این چهار مرد اطلاعی در دست نیست. به گفته پلیس، محل حادثه بسیار آشفته بوده و کاغذهای زیادی به صورت پراکنده بر روی زمین مشاهده شده است. هر چهار نفر، سه قربانی و ضارب، ایرانی و یا ایرانی‌تبار بوده‌اند.

گفتنی است شرکت Cerag در عرصه‌های مختلفی هم‌چون مستغلات، تاسیس زیرساختارها و صنایع نفت و گاز فعال بوده است. بنا به اطلاع صفحه اینترنتی این شرکت، هم‌اکنون پروژه‌هایی در بوشهر و عسلویه از سوی شرکت Cerag در حال انجام است. بنا بر شواهد موجود، این شرکت پروانه کار در اتریش را نداشته، زیرا اغلب معاملات این شرکت در کشورهای عربی و ایران صورت می‌گیرد.


 


رادیو کوچه

ناتالی بای در سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم مونترال که از ۲۶ آگوست تا ششم سپتامبر چهارم تا ۱۵ شهریور برگزار می‌شود با دریافت جایزه بزرگ آمریکا مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.

از جمله فیلم‌های ناتالی بای می‌توان به «نجات زندگی»، «بازگشت مارتین گر»، «توازن»، «یک رابطه عجیب» و «اگر می‌توانی من را بگیر» اشاره کرد.

گفتنی است او تاکنون ۹ بار نامزد دریافت جایزه سزار معادل فرانسوی اسکار بوده و چهار بار این جایزه را دریافت کرده است. بای سال ۱۹۹۹ برای فیلم «کار عشق» برنده جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره ونیز شد.


 


در دوران باستان این جشن میان زرتشتیان دوره‏ای ده روزه داشت و از «تیر روز» از تیرماه شروع و به «باد ایزد» یعنی روز بیست و دوم پایان می‏گرفت. زرتشتیان تیرگان را «تیر و جشن Tiru-Jashn» نیز می‏نامند و برایش اهمیت فراوانی قایلند. لباس و پوشاک نو می‏پوشند و نقل و شیرینی و میوه و خوراک‏های سنتی و ویژه می‏پزند. پیش از این روز، خانه را خوب پاکیزه نموده و بامدادان شست‏ و شو می‏کنند و خواندن دو نیایش«خورشید نیایش» و «مهرنیایش» از اوستا را بسیار نیکو می‏دانند.

جشن تیرگان از شکوه‌مندترین جشن‏های ایران باستان است که به هم‌راه جشن نوروز، جشن مهرگان و جشن سده پس از ورود اسلام به ایران نیز بر پا شده و گرامی بوده‏اند. جشن تیرگان در باورهای مردم از تغییر در طبیعت و نیز افسانه‏های کهن ایرانی ریشه می‌‌گیرد


 


خبر / رادیو کوچه

رییس ساختمان شکایات و خدمات عمومی مالزی از بازداشت بیش از ۱۳ مالزیایی به جرم قاچاق مواد مخدر در طول یک سال گذشته به کشور چین خبر داده است.

به گزارش روزنامه استار آنلاین، «میکاییل چونگ» رییس ساختمان شکایات و خدمات عمومی مالزی ضمن اعلام این خبر گفت: «این افراد مالزیایی که در تماس با افراد خارجی که به عنوان گردش‌گر یا دانشجو وارد مالزی شده‌اند پس از ایجاد رابطه دوستانه، از آن‌ها جهت قاچاق مواد مخدر به کشورهای خارجی استفاده شده است.»

این مقام مالزیایی هم‌چنین نسبت به هم‌کاری با شرکت‌هایی که خود را به عنوان «شرکت‌های چندملیتی» معرفی می‌کنند اخطار داد و گفت این شرکت‌ها از چند سال پیش زنان جوان را برای مصاحبه که بیش‌تر در هتل‌ها برگزار می‌شده دعوت می‌کردند و به عنوان تجارت به کشورهای دیگر فرستاده می‌شدند و از آن‌ها در جهت قاچاق مواد مخدر استفاده شده است.

مقامات مالزیایی هم‌چنین ضمن اظهار نگرانی از این وضعیت خواستار تعیین تعداد زنان مالزیایی بازداشت شده در خارج از مرزهای این کشور شدند.


 


جمعه یکم مردادماه ۱۳۸۹- ۲۳ جولای ۲۰۱۰

شروع پخش زنده از ساعت ۴/۰۰ بعداز ظهر – به وقت تهران

note3اجرا:  دامون

note3استودیو: علی

note3 تقویم تاریخ – محبوبه

note3مهارت‌های زندگی – مریم انجیدنی

note3 بخش اول اخبار

note3روزنگاشت – «چهل سال حکومت بابای ملت»- محبوبه

note3رادیو لیچار – «گزیده هفته» -  فرورتیش

note3بخش دوم اخبار

note3 یک ترانه یک آهنگ – دامون

note3خبر ویژه کابل – نجیب عامری

note3 ملودی کوچه – «درباره نیک کیو» – ثمر سعیدی

note3 بخش سوم اخبار


 


خبر / رادیو کوچه

نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه ۲۲ جولای ۳۱ تیر با توافق بر سر بسته‌ی تحریمی علیه جمهوری اسلامی راه را برای تصویب آن در نشست آتی وزیران امور خارجه اروپا هموار کرده‌اند.

سفیران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در بروکسلدر روز گذشته پنج‌شنبه درباره رئوس تحریم‌ها علیه ایران به توافق رسیده‌اند. به گفته‌ی یک دیپلمات اروپایی، بخش انرژی ایران هدف عمده این تحریم‌ها خواهد بود.

به گفته وزیران خارجه اتحادیه اروپا، روز دوشنبه ۲۶ جولای این تحریم‌ها امضا و آن‌ها را اجرایی خواهند کرد.

به گفته‌ی مقامات اتحادیه اروپا، «متن اقدامات علیه ایران مورد پذیرش همه‌ی اعضا قرار گرفته است.» بسته‌ی تحریمی اروپا در پی تصویب قطع‌نامه‌ی شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی تنظیم شده است. آمریکا، استرالیا و کانادا نیز به‌طور یک‌جانبه تحریم‌هایی را علیه ایران برقرار کرده‌اند. آمریکا نیز هم‌چون اتحادیه اروپا صنایع نفت و گاز ایران مشمول تحریم‌های خود ساخته است.

گفتنی است محمود احمدی‌نژاد در پی اعمال تحریم‌ها توسط آمریکا و اتحادیه اروپا این عمل را بازی‌های بچه‌گانه خوانده و آن‌ها را بی‌اثر دانسته است.


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته سخن‌گوی کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد که مهلت دولت برای ارایه اساس‌نامه شرکت ملی نفت و روشن کردن رابطه مالی میان شرکت نفت و دولت تمام شده است.

به گفته سید‌عماد حسینی، سخنگوی کمیسیون انرژی، مهلت دولت برای ارایه این اساس‌نامه پایان خرداد ماه بوده که به مجلس ارایه نشده است.

وی با بیان این‌که اعضای کمیسیون انرژی عدم ارایه این اساس‌نامه را از سوی دولت پیش‌بینی می‌کردند، گفت با توجه به این‌که در دو سه ماه گذشته جدیتی در تدوین اساس‌نامه شرکت نفت از سوی دولت مشاهده نشده، کمیته‌ای در کمیسیون نفت و انرژی  تشکیل، که به پیگیری و تدوین این اساس‌نامه  بپردازد.

به نقل از حسینی، بعد از پایان تعطیلات مجلس، این کمیته اساس‌نامه تدوین شده را به اعضای کمیسیون ارایه می‌دهد و بعد از بررسی اعضای کمیسیون، اساس‌نامه پیشنهادی برای تصویب به صحن علنی مجلس ارایه خواهد شد.

سخن‌گوی کمیسیون انرژی با تاکید بر این‌که هنوز دلایل عدم ارایه اساس‌نامه شرکت نفت از سوی دولت برای نمایندگان مجلس مشخص نیست، گفت وزیر نفت بعد از تعطیلات مجلس برای ارایه توضیحات در این زمینه و پاسخ به سووالات نمایندگان به کمیسیون احضار خواهد شد.

گفتنی است مسعود میرکاظمی طی یک ماه گذشته نیز به مجلس آمده بود تا در مورد قرارداد خط لوله صلح به سوال عبداله کعبی نماینده آبادان پاسخ بگوید.

لازم به توضیح است دولت و مجلس پیش از این نیز در موارد دیگر مانند وزیر کشاورزی با اختلاف روبه‌رو شده‌اند که مجلس هشدار به استیضاح داده است.


 


خبر / رادیو کوچه

کاویز نوزدهی شهروند بهایی ساکن مشهد صبح روز پنج‌شنبه پس از احضار به دایره اجرای احکام دادسرای مشهد‌، بازداشت و برای گذراندن محکومیت ۲ ساله به زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل شده است.

بنا به اطلاع گزارش‌گران هرانا، نام‌برده به هم‌راه هشت شهروند بهایی دیگر طبق پرونده مختومه اعلام شده‌ای مربوط به مرداد ۱۳۸۴‌، به اتهام «تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در تشکیلات بهایی‌، ارتباط با بیگانگان‌، تشکیل اجتماعات غیر‌قانونی و نشر و توزیع سی‌دی و کتاب» به ۲ تا ۵ سال حبس محکوم شده‌اند.

گفتنی است تاکنون ناهید قدیری‌، نسرین قدیری‌، سیما رجبیان‌، داور نبیل‌زاده و کاویز نوزدهی برای سپری کردن دوران محکومیت بازداشت و زندانی شده‌اند.

لازم به ذکر است با آن‌که پرونده‌، اتهامات و دادگاه یک‌سان است ولی به دلیل جلوگیری از گستردگی پخش خبر این افراد به‌طور انفرادی و با فاصله زمانی احضار و بازداشت می‌شوند.


 


عکس/ محسن رضایی

با خبر شدیم یکی از رستوران‌های مرکز شهر تهران به مشتریان خود «دیزی فوری» ارایه می‌دهد.


 


خبر / رادیو کوچه

یکی از رهبران تندروهای اسلام‌گرا موسوم به طالبان پاکستانی در منطقه وزیرستان شمالی این کشور در اعلام کرد که حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی به هدف‌های متعلق به طالبان در داخل خاک پاکستان باعث اختلال در توان‌مندی عملیاتی این گروه شده است.

وی در عین حال این اختلال را موقتی توصیف کرده و گفته است که «تاثیر حملات هواپیماهای بدون سرنشین از آن نوعی نیست که بتواند نتیجه نهایی را تغییر دهد.»

حملات هواپیماهای بدون سرنشین در این منطقه، اجرای عملیات شورشیان اسلام‌گرا را دشوار و استفاده آنان از امکانات تدارکاتی و امکانات ارتباطی خود را پیچیده‌تر ساخته و رهبران شورشیان را وادار به زندگی در مخفیگاه کرده است.

در گزارش‌های مربوط به برخی از عملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی، گفته شده است که هدف این حملات ساختمان‌ها و مراکز تجمع شورشیان طالبان بوده است و به‌نظر می‌رسد که اعضای این گروه، از بیم چنین حملاتی، کم‌تر در گروه‌های بزرگ در یک محل جمع می‌شوند.

هم‌چنین، نگرانی از خبررسانی ساکنان محلی و استراق سمع مکالمات تلفن هم‌راه و بهره‌برداری از آن برای مکان‌یابی رهبران و اعضای طالبان باعث شده است تا آنان از استفاده از تلفن هم‌راه و اقامت طولانی مدت در یک مکان مشخص خودداری کنند.


 


محبوبه / رادیوکوچه

mahboobeh@koochehmail.com

یکم مرداد برابر با بیست و سوم جولای مصادف با سال‌روز درگذشت «محمد ظاهرشاه» آخرین پادشاه افغانستان بود که به مدت چهل سال با آرامش و بدون جنگ بر این کشور حکم‌روایی کرد و بعد از بیست‌و نه سال دوری از وطن به افغانستان بازگشت و به او لقب «بابای ملت» داده شد محمدظاهر در سال ۱۳۸۶ در گذشت.

«محمد ظاهر»، در تاریخ ۱۶ اکتبر سال ۱۹۱۴ در کابل زاده شد پدرش «سپه‌سالار محمدنادرخان» و مادرش «ماه‌پرور بیگم» نام داشتند او پانزده ساله بود که پدرش بر تخت سلطنت افغانستان تکیه زد، اما دوران سلطنت پدرش کوتاه بود زیرا در تاریخ هشت نوامبر سال ۱۹۳۳، در مراسم اعطای جوایز اعضای یک تیم فوتبال، با شلیک گلوله یک نوجوان حاضر در مراسم کشته شد.

قاتل محمد نادر شاه، دانش آموزی به نام «عبدالخالق» بود که به قوم «هزاره» افغانستان تعلق داشت و از عمل‌کرد نادرخان و پیشینیان او ناخشنود بود. محمد ظاهر، در هنگام کشته شدن پدرش، نوزده سال سن داشت.

او با مرگ پدرش، در تاریخ هشت نوامبر ۱۹۳۳ به پادشاهی افغانستان دست یافت و چون کم سن بود تا سال‌ها عموهایش هدایت امور کشور را به نیابت از او در دست داشتند.

دوره فرمان‌روایی ظاهر شاه بر افغانستان، دوره آرامش بود و در این مدت، برخلاف دوره‌های قبل و بعد از ظاهرشاه، افغانستان درگیر هیچ جنگی نشد و هم‌چنین در جنگ جهانی دوم از «۱۹۳۹ تا ۱۹۴۵» اعلام بی طرفی کرد.

او در سال ۱۹۶۴، قانون اساسی جدید کشور را انتشار داد. این قانون، بعدها در سال ۲۰۰۱ میلادی با سقوط طالبان و بازگشت آرامش به افغانستان، به عنوان قانون اساسی موقت پذیرفته شد.

واژه‌ی «افغان» که هم‌معنی «قوم پشتو» بوده ‌است برای نخستین بار در سال ۱۹۶۴ و در قانون اساسی تصویبی محمدظاهرشاه با تعریفی جدید و به معنی همه‌ی افراد شهروند کشور افغانستان به‌کار رفت. با این حال هنوز اکثریت فارسی‌زبانان افغانستان واژه‌ی افغان را به معنی مردم پشتو به کار می‌برند.

او به قصد مدرنیزه کردن افغانستان، به اصلاحات سیاسی و اقتصادی، تاسیس سیستم قانون‌گذاری دموکراتیک، ترویج نظام آموزش و پرورش مدرن، تاسیس دانشگاه‌ها و آموزش برای زنان اقدام کرد.

در عین حال، منتقدان ظاهرشاه، دوره حکومت او را از تاریک‌ترین دوره‌های تاریخ افغانستان می‌دانند و او را به سو مدیریت اقتصادی متهم و هم‌چنین وی را به قبضه قدرت و سپردن تمام مقامات اداری به افراد خانواده خود محکوم می‌کنند.

در سال ۱۹۷۳، زمانی که محمد ظاهرشاه در «ایتالیا» به سر می‌برد، عموزاده وی، «سردار محمدداودخان» که در آن زمان نخست وزیری را در دست داشت، با انجام کودتای سفید، شاه را از قدرت خلع کرد و با پایان دادن به نظام شاهی، در افغانستان نظام جمهوری اعلام کرد.

ظاهرشاه که در آن زمان، در حال انجام عمل جراحی بر روی چشم خود در شهر «رم»، به سر می‌برد، خلع قدرت را پذیرفت و به دوره چهل و چهار ساله حکومت خود و پدرش پایان داد.

شاه مخلوع، به مدت ۲۹ سال در ایتالیا در تبعید به سر می‌برد و در دوره حکومت کمونیست‌ها در افغانستان، ممنوع‌الورود شده بود.

ظاهرشاه در ماه اوت سال ۲۰۰۲ میلادی ده ماه پس از سقوط رژیم طالبان به دست نیروهای تحت فرمان آمریکا، به افغانستان بازگشت تا جرگه بزرگ اضطراری را، که برای تشکیل دولت انتقالی تشکیل می‌شد، افتتاح کند.

در این جرگه و نیز در قانون اساسی جدید افغانستان که در سایه نظام جدید کشور تصویب شد، به محمد ظاهر، لقب «بابای ملت» داده شده و مقرر شد تا وی تمام عمر، از حرم‌سرای کاخ ریاست جمهوری که زمانی محل اقامت وی بود، استفاده کند.

ظاهر شاه از زمان بازگشت به افغانستان، در مراسم مهم دولتی از جمله گشایش جرگه بزرگ، مراسم تحلیف رییس جمهور «حامد کرزی» و آغاز به کار پارلمان منتخب مردم، و هم‌چنین جشن‌های ملی و مذهبی، شرکت می‌کرد.

دولت افغانستان در بامداد دوشنبه ۲۳ جولای ۲۰۰۷ مطابق با یکم مرداد ۱۳۸۶ اعلان کرد که محمدظاهر شاه آخرین پادشاه افغانستان، ساعت پنج و چهل و پنج دقیقه همین روز در کابل پس از یک بیماری طولانی مدت، درگذشت.

وی را یک روز پس از مرگ در منطقه‌ای به‌نام «تپه مرنجان» قبرستانی که در آن پدر و تعدادی از اعضای خانواده وی نیز دفن بودند، به خاک سپردند.

پس از اعلان خبر وی، دولت سه روز عزای عمومی اعلان کرد که در این سه روز تمامی ادارات دولتی در این کشور تعطیل شدند و مراسم عزاداری او از مراسم کم سابقه اعلام شد.

منبع‌ها:

ویکی‌پدیا


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته پنج‌شنبه اسراییل با انتشار نامه‌ای از مجامع بین‌المللی خواست تا مانع اعزام کشتی‌های حامل کمک‌های بشر دوستانه از بندر لبنان به سواحل غزه شوند.

نماینده اسراییل در سازمان ملل با ارسال این نامه‌ به شورای امنیت مدعی شده که برخی افراد به دنبال تشدید تنش‌ها در خاورمیانه هستند و از مجامع بین‌المللی خواست تا مانع اعزام کشتی‌های حامل کمک‌های بشر دوستانه از بندر لبنان به سواحل غزه شوند.

اسراییل از لبنان و مجامع بین‌المللی خواست مانع اعزام دو کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه از بندر لبنان به نوار غزه شوند و هشدار داد با تلاش‌هایی که در راستای لغو محاصره انجام شود، برخورد خواهد شد.

گابریلا شالو، سفیر این کشور در سازمان ملل سازمان‌دهندگان اعزام دو کشتی جونیا و جولیا را متهم به تلاش برای رویارویی و افزایش تنش‌ها در منطقه کرده است. به نوشته روزنامه هاآرتص، در حمله کماندو‌های اسراییلی به یک کشتی ترکیه‌ای در تاریخ ۳۱ مه ۹ تن کشته شدند و پس از آن توجه بین‌المللی به محاصره غزه معطوف شد. این کشتی‌‌ها ‌حامل کمک‌های بشردوستانه بودند.

شالو در نامه‌ای به بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل در شورای امنیت مدعی شده است: اسراییل حق دارد بر اساس قوانین بین‌المللی از هر وسیله‌ای برای ممانعت از نقض محاصره غزه توسط این کشتی‌ها استفاده کند. وی از دولت لبنان خواست مسوولیت‌پذیری خود را نشان دهد و مانع اعزام دو کشتی جونیا و جولیا از بندر لبنان شود.

لازم به یادآوری است کشته‌شدن سه تبعه ترک و یک دو رگه ترکیه‌ای – آمریکایی در تاریخ ۳۱ می اسراییل را تحت فشارهای فزاینده‌ای برای بازگشایی مرزهای غزه قرار داده است.


 


خبر / رادیو کوچه

به دنبال اقدام دولت کلمبیا در انتشار فهرستی از نام پنج تن از رهبران گروه‌های شورشی فارک و ارتش آزادی‌بخش ملی و متهم نمودن ونزوئلا به پناه دادن به این افراد، هوگو چاوز، رییس‌جمهوری ونزوئلا قطع روابط دیپلماتیک با کلمبیا را اعلام داشته ‌است.

به گزارش سی‌ان‌ان، رییس‌جمهوری ونزوئلا پس از اعلام قطع روابط دیپلماتیک با کلمبیا برگزاری نشست فوری شورای دفاعی این کشور را خواستار شده است.

چاوز در کنفرانس مطبوعاتی عنوان کرد: «من با کمال تاسف قطع روابط دیپلماتیک ونزوئلا و کلمبیا را اعلام می‌کنم.»

الیاس خوا، معاون هوگو چاوز، نیکولاس مادورو، وزیر امور خارجه، کارلوس ماتا فیگوئروا، وزیر دفاع و لوییزا اورتگا، دادستان کل ونزوئلا در نشست فوق‌العاده شورای دفاعی کلمبیا درخصوص مسایل مربوط به امنیت ملی شرکت کرده‌اند.

مقام‌های ونزوئلا اعلام کردند بیانیه معاون رییس‌جمهوری به زودی اعلام خواهد شد.

وزیر امور خارجه ونزوئلا نیز‌ ۷۲ ساعت مهلت را برای خروج دیپلمات‌های کلمبیایی از ونزوئلا و بستن سفارت‌خانه این کشور اعلام و تاکید کرد که سفارت ونزوئلا در بوگوتا بسته می‌شود.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، نیکلاس مادورو، وزیر امور خارجه ونزوئلا گفت: «در یادداشتی دیپلماتیک به کاردار کلمبیا در کاراکاس از دیپلمات‌های این کشور خواسته‌ایم سفارت کلمبیا را ظرف ۷۲ ساعت تعطیل و کاراکاس را ترک کنند.»

لوییس هویوس، نماینده کلمبیا در سازمان کشورهای قاره آمریکا نیز در نشست اضطراری این سازمان بر اتهامات دولتش علیه ونزوئلا تاکید کرده و اعلام داشت: «۱۵۰۰ تن از شورشیان شبه‌نظامی کلمبیا در ونزوئلا پناه گرفته‌اند.»

وی تشکیل کمیسیون بین‌المللی برای حضور در مناطقی از ونزوئلا که این شورشیان در آن‌جا پناه گرفته‌اند را خواستار شده است.


 


محبوبه / رادیوکوچه

mahboobeh@koochehmail.com

  • 1339 میلادی – اظهارات «محمدرضاشاه» درباره برسمیت شناختن اسراییل، وی در مصاحبه‌ای در پرسش به سوالی که از پیش آماده شده بود به صراحت گفت که ایران اسراییل را ده سال پیش به رسمیت شناخته و این، موضوع تازه‌ای نیست. انتشار این مطلب با عکس‌العمل شدید دولت‌های عربی رو‌به‌رو شد و «جمال عبدالناصر» ضمن حمله شدید به او، روابط مصر با ایران را قطع کرد و جنگ رادیویی دو کشور آغاز شد که سال‌ها طول کشید.
  • ۱۹۴۸ میلادی: سال‌روز درگذشت «دیوید وارک گریفیث»، او که متولد سال ۱۸۷۵ میلادی بود از پیشتازان و مهم‌ترین کارگردانان سینمای اهل آمریکا بود او نه تنها در زمان خود شاهکارهای سینمایی خلق کرده، بلکه خودش تکمیل کننده هنر مستقل سینما بود.
  • ۱۹۹۹ میلادی: پرتاب تلسکوپ فضایی«چاندرا» توسط «ناسا»، تلسکوپ فضایی چاندرا یا تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا یک تلسکوپ فضایی ساخته شده توسط ناسا است که تمام فعالیت‌هایش در زمینه پرتو ایکس بوده است.
  • ۲۰۰۷ میلادی – «محمدظاهر شاه» پادشاه پیشین افغانستان در ۹۲ سالگی در شهر کابل درگذشت. محمدظاهر که در نیمه اکتبر ۱۹۱۴ به دنیا آمده بود در سال ۱۹۳۳ پس از ترور پدرش، پادشاه شد و تا سال ۱۹۷۳ به مدت ۴۰ سال بر افغانستان سلطنت کرده بود.
  • ۱۹۸۹ میلادی: سال‌روز مرگ «دونالد بارتلمی» نویسنده آمریکایی، او یکی از بنیان‌گذاران اصلی رشته نویسندگی خلاق دانشگاه هوستون بود و به پدر داستان‌های «پسانوگرایی» معروف بود او هرگز نویسنده علمی تخیلی و خیال‌پردازی نبود، اما آثاری جریان‌ساز خلق کرد که از پیش‌روترین آثار موج‌نوی علمی‌تخیلی و سایبرپانک محسوب می‌شود.
  • ۱۲۸۸ خورشیدی: انتقال احمد شاه خردسال از سفارت روسیه به کاخ گلستان، سلطان «احمدشاه» که کودکی بیش نبود از ساختمان تابستانی سفارت روسیه در زرگنده قلهک به کاخ گلستان انتقال یافت. پدرش، «شاه مخلوع» تا این روز حاضر نمی‌شد او را از خود دور سازد که «ایلخان قاجار» (پس از تبانی با دولت روسیه) با یک واحد قزاق به سفارت روسیه رفت و «احمدشاه» را که با پدر و اعضای خانواده در آن‌جا متحصن بودند بیرون آورد.
  • ۱۹۵۲ میلادی: سال‌روز ملی شدن و انقلاب جمهوری عربی «مصر»، مصر کشوری است واقع در شمال شرقی آفریقا و پایتخت آن «قاهره» است. امروز سال‏روز کودتای نظامی علیه حکومت پادشاهی «ملک فاروق» و زمینه سازی برای اعلام جمهوری در این روز در این کشور است.

 


رادیو کوچه

۹ پارک دریایی و سه منطقه در جزایر لنکاوی، ترنگانو و پهنگ در مالزی از تاریخ ۲ جولای تا پایان اکتبر سال جاری به خاطر کاهش مرجان‌ها در این مناطق به طور موقت تعطیل اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری غیرمتعهدها، «عبدالجمال مایدین» مدیر کل ساختمان پارک‌های دریایی در مالزی گفت کاهش مرجان‌ها که در اثر افزایش گرمای زمین به وجود آمده است برای اولین‌بار از سال  ۱۹۸۰ تاکنون در بدترین شرایط خود قرار دارد.

وی در ادامه گفت: «به خاطر مواجهه با این مشکل و هم‌چینن به خاطر حفاظت از موجودات دریایی این مناطق در یک دوره دو ماهه تعطیل است تا با کمک دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقی این مسئله بررسی شود.»

گفتنی است بیش از ۵۰۰ هزار گردش‌گر داخلی و خارجی سالیانه از این مناطق دیدن می‌کنند.


 


مهم‌ترین عنوان‌های رسانه‌های امروز مالزی:

خبرگزاری برناما

  • ارزش تداراکات دولتی امسال از راه‌های مختلف به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد.
  • افرادی که قربانیان قتل عام شده‌اند ممکن است صلح سودان را به‌خطر بیندازند.
  • مشتری ماده مخدر در  کلانتان قصد داشت ۱٫۲۵ میلیون رینگیت شیشه را قاچاق کند.
  • اداره زمین‌های فدرال مالزی قصد دارد ۱۰۰ طرح و زمین کشاورزی دیگر را به‌وجود آورد.
  • تقاضا برای مسافرت با مالزی از سوی توریست‌های عربی بیش‌تر شده است.
  • تصمیم بر سر پرونده دادخواست عبدالکدوس در روز ۲۷ آگوست گرفته می‌شود.
  • گروه دست راستی مالالیی (پرکاسا) خواستار شد: «جناح راست و حزب اسلام‌گرا تشکیل یک حزب جدیدی را می‌دهند.»
  • انجمن هندی‌تباران خروج براتمانیان و سامی را تایید کرد.
  • امور زیر‌بنایی آسیا  در سال ۲۰۱۱ قالبی مناسب برای سرمایه‌گذاری و شبکه بندی می‌شود.
  • City bank به سمت رسیدن به رشد دو رقمی در مدیریت تجاری می‌رسد.
  • MIDA سمیناری برای توسعه صنایع غذایی بر پا می‌کند.
  • در حین انجام بازی‌های کشو‌های مشترک‌المنافع هیچ‌گونه گوشتی در رستوران‌ها سرو نمی‌شود.
  • آمریکا سفر اتباع خود را به کنیا محدود کرد.
  • کشتی کمک‌رسان به غزه هیچ گاه به آن نقطه نخواهد رسید.
  • هوگو چاوز روابط کلمبیا با کشورش را قطع کرد.

روزنامه استار

  • بازجویی پرونده تئو بنگ هوک، وکیل مشاجره با تئو را رد کرد.
  • یک مانکن سابق به اتهام داشتن ۷۶ گرم مواد مخدر بازداشت شد.
  • کارکنان اداره پست مالزی به‌خاطر افزایش حقوق‌ها از نخست وزیر تشکر کردند.
  • دادخواست‌ها برای پرونده تئو از سر گرفته می‌شود.
  • ۴ زن ویتانامی در کیلومتر ۳۰ جاده گوپنگ در اثر تصادف جان خود را از دست دادند.
  • در ۱۰۰ سال آینده ارتفاع آب دریا در شبه جزیره مالزی ۱۰ تا ۱۳ سانتی‌متر بالا‌تر می‌رود.
  • تمامی گروه‌ها از به‌دست آوردن فرصت‌هایی برای بهتر کردن و پیش‌رفت خود تحت طرح یک مالزی واحد اطمینان دادند.
  • صنایع مبلمان به‌خاطر کمبود کارگر ضربه سختی خورده است.
  • نجیب: «بخش خصوصی می‌توانند در ریشه‌کنی فقر به دولت کمک شایانی نماید.»
  • ۱۳ مالایی به‌خاطر قاچاق مواد‌مخدر در چین بازداشت شدند.
  • رتبه دانشگاه UUM به «خیلی خوب» ارتقاع یافت.
  • طوفان‌های خلیج کار شرکت BP را به تعویق انداخت.
  • اوباما قانونی را به امضا رساند که به موجب آن افراد بی‌کار به مدت طولانی تحت حمایت‌های دولتی قرار می‌گیرند.
  • نخست‌وزیر استرالیا بار دیگر اعلام هزینه‌ها ارتقا سلامت محیط زیستی را به تعویق انداخت.

روزنامه نیو استریت تایمز

  • یک مرد سنگاپوری به‌هم‌راه دو مالایی دیگر به اتهام قاچاق مواد مخدر اعدام شدند.
  • قانون اطلاعات نیاز به بازنگری دارد.
  • ۷۵ میلیون رینگیت از سوی دولت کلانتان برای بهبود Kampung Cina اختصاص یافت.

 


گزارش تصویری هفته /شماره ۳ / رادیو کوچه

Click here to view the embedded video.


 


خبر / رادیو کوچه

گروهی از جمعیت هلال احمر مالزی که برای کمک به مردم غزه وارد خاک غزه شده بودند به دلایل شرایط اتخاذ شده از سوی وزارت امور خارجه مصر پس از ۴ روز از ادامه حضور خود در غزه بازمانده‌اند.

به گزارش روزنامه استریت تایمز مالزی، «بهاری ابومنصور» نایب رییس جمعیت هلال احمر مالزی گفت: «در ابتدا تصور ما این بود که به آسانی می‌توان وارد خاک غزه شد اما در نهایت به خاطر تصمیمات اتخاذ شده از سوی وزارت امور خارجه مصر با مشکلاتی در این زمینه مواجه شدیم و برای بازگشت دوباره به غزه ما باید منتظر نظر قطعی مقامات مصری باشیم.

وی گفت: «پیرو صحبت‌های انجام شده بین جمعیت هلال احمر فلسطین و اعضای باشگاه مالزی واحد قرار بر این شد که گرهی از جمعیت هلال احمر مالزی یک هفته قبل از ماه رمضان وارد غزه شود.»

«احمد طالب» رییس کمیته عمومی جمعیت هلال احمر مالزی که از اعضای تیم اعزامی به غزه بود اضافه کرد: «در طول اقامت در خاک غزه، اعضای اعزامی به غزه کاملن تحت نظارت سیستم‌های اطلاعاتی اسراییل قرار داشتند.»

وی در ادامه عنوان کرد مردم غزه در شرایط بدی زندگی می‌کنند و با ‌توجه به آسیب‌های جدی ساختمان‌ها و خانه‌ها، سیمان، آجر و دیگر مصالح ساختمانی از نیازهای اساسی حال حاضر مردم غزه است.


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.

مدرسه فمینیستی: مادران صلح، طی بیانیه‌ای عملیات انتحاری در سیستان و بلوچستان را محکوم کردند. متن کامل بیانیه مادران صلح را در زیر بخوانید:

مادران صلح ایران ضمن ابراز هم‌دردی با خانواده جان‌باختگان و مجروحین عملیات خشونت بار انتحاری علیه هم‌وطنان سیستان و بلوچستانی را به شدت محکوم می‌کنند.

به باور ما و هم چنان‌که نمایندگان این مناطق ابراز داشته‌اند، ریشه اختلافات قومی‌، فقر و بی‌کاری مزمن ناشی از سیاست‌های تبعیض‌آمیز دولتی نسبت به اقوام و اقلیت‌های قومی و مذهبی در ایران است.

برای ما نیک روشن است، تا دولت‌مردان و مسوولین پایتخت‌نشین به شهروندان بلوچ و سیستانی و کرد و ترک به چشم شهروند درجه دوم و سوم نگاه می‌کنند، بحران‌های قومی هم‌چنان لاینحل باقی خواهد ماند. مادران صلح ایران هشدار می‌دهند که کینه و انتقام‌جویی راه مناسبی برای حل مسایل قومی و مذهبی در ایران نیست زیرا اعمال سیاست‌های خشونت‌بار، زمینه را برای گسترش ترور و نا امنی در منطقه فراهم می‌کند.

در عین حال گوشزد می‌کنیم، راه حل مناسب برای این قبیل بحران‌ها رفتار مسالمت‌آمیز مدارا جویانه و گفتگو و مذاکره بر پایه احترام متقابل بین مسوولین و شهروندان می‌باشد.

مادران صلح ایران

۲۹ تیر ۱۳۸۹


 


شهره / واحد ترجمه / رادیو کوچه

دنیای اطراف ما پر از اشیایی است که قالب‌هایی طبیعی ایجاد کرده‌اند مثل دروازه‌های طاق‌دار، راهروها و پنجره‌ها یا حتا بخش‌هایی از موجودات جان‌دار. گاهی اوقات، ما به دنبال یافتن عناصر منحصر به فردی هستیم که شاید بتواند بعدی تازه به تصویری نهایی بیافزاید اما اغلب اوقات نیز در هنگام ایجاد یک تصویر تمایل به نادیده گرفتن آن‌ها داریم. به رغم در اختیار داشتن چنین اشیایی که آن‌قدر به ما نزدیک هستند، من معتقدم که برای خلق یک عکس تاثیر‌گذار استفاده از این تکنیک و فرم ترکیب بندی مورد نیاز است با این حال این مقوله همیشه برای ما عکاسان چالش بوده است. آزمایش روش «فریم در فریم» تا حدودی بستگی به قدرت تصور و درک شما از محیط اطرافتان دارد. و اگر شما می‌توانستید موضوعات بیش‌تری را به مجموعه‌ی عکاسی خود اضافه کنید، این مجموعه زیبا‌تر و ماندگار‌تر می‌شد. من با استفاده از ساختارهای طبیعی موجود یا موضوعاتی در قالب برخی نشانه‌های بسیار معروف و صحنه‌هایی از شهر‌، تعهد خود را نسبت به محل زندگی‌ام انجام داده‌ام. این عکس‌ها با دیدگاه تک رنگ ( مونو کروماتیک) گرفته شده‌اند.

پیاده روی در خیابان‌های شهر فرصت‌های بسیاری را در ترکیب این تکنیک ارایه می‌دهد اما اغلب اوقات من با تنی چند از محافظان از سفر روزانه به خانه بر می‌گردم. آن روزها را به خاطر می‌آورم که ساعت‌ها اطراف مکان‌های میراثی شهر جورج قدم می‌زدم و مجذوب صداها و مناظر می‌شدم. در تمام زمان‌هایی که سوار ماشین بودم و از میان این مکان‌ها عبور می کردم تا حدودی احساسات خود را از دست داده بودم و مفهوم زندگی در پنانگ[۲] را نمی‌فهمیدم. این حس باعث شده بود که من در حیاط خلوت خودم نیز احساس یک توریست را داشته باشم حتا اگر تمام عمرم را در این جزیره زندگی کرده باشم. راه رفتن در خیابان با آن درجه حرارت شدید کار سختی بود اما عدم استفاده از فرصت‌ها و  عدم خلاقیت برای من مشکل‌تر است. و سرانجام به این نتیجه می‌رسیم که نقطه‌ی مشترک زندگی و عکاسی استفاده از فرصت‌ها است.

بانک رویال اسکاتلند (RBS) از درگاه بانک استاندارد صاحب امتیاز در خیابان بیچ دیده می‌شود. در این تصویر یکی از قدیمی‌ترین معابر شهر جورج را می‌بینید، که هم‌چنان نقش مهمی را به عنوان یکی از خیابان‌های اصلی این شهر بازی می‌کند.

این عکس‌ها را طی ماه‌ها و هفته‌ها پیاده روی در شهر گرفته‌ام که همه آن‌ها واقعی و برگرفته از احساسات هستند. امیدوارم که شما هم بتوانید جذابیت‌های شهر را با قالب جدید فکری و اشتیاقی تازه برای تمام چیزهایی که در پنانگ وجود دارد، درک و احساس کنید همان‌طور که من این کار را انجام دادم.

گذر‌گاه‌های طاق‌دار یکی از تصاویر معماری شمایلی در قلب شهر جورج هستند که با قدم زدن در داخل شهر می‌توان به این نکته پی برد. این‌جا، کف زمین با کاشی پوشیده شده که هنوز این کاشی‌ها حفظ شده‌اند و من تحت تاثیر نقش و نگارهای آن قرار گرفته‌ام که احساسی کلاسیک و بی‌انتها به این تصویر می‌بخشد.

کلوین کوک[۳] –  شروع کار

سفر عکاسی من با گام‌های کوچک و تجربی مانند ور رفتن با فیلم SLR عمویم و گذراندن واحدهای کوتاه عکاسی خبری در یکی از ترم‌های دانشگاهی‌ام شروع شد. نگاه کردن از داخل منظره‌یاب دوربین و عکس گرفتن واقعن برای من جالب بود و همین‌طور به خاطر دارم که چگونه یک حلقه فیلم را با ترس داخل دوربین می‌گذاشتم زیرا امکان داشت در هنگام عکس‌برداری، فیلم داخل دوربین گیر کند.

انعکاس نور خورشید و رگه‌های نور که راهروهای مدرسه‌ی دولتی پنانگ را روشن کرده است. این عکس از داخل رستوران مدرسه در یک صبح ساکت و آرام روز شنبه گرفته شده است.

پس از مدتی‌، دوربین‌های دیجیتال در اواخر سال ۲۰۰۶ به بازار آمد که من یک دوربین نیکون D40 خریدم که یکی از اولین مدل دوربین‌های DLSR بود و قیمت مناسبی نیز داشت با این وجود، ژانویه‌ی سال گذشته بود که عشق به عکاسی دوباره در من جان گرفت و حالا من دوباره لحظه‌های اطرافم را احساس می‌کنم و قدر آن را می‌دانم. عکاسی اعتیاد‌آور است و به اعتقاد من مسری نیز هست. برخی از دوستان من عکاسی را از صفر، با دوربین‌های ابتدایی شروع کردند و بعدها تا دوربین‌های تاثیر‌گذار دیجیتالی SLR پیشرفت کردند.

نمایی از مسجد کاپتان کلینگ که سر در آن شبیه به گنبد خود مسجد است. من در آن اطراف پرسه می‌زدم تا پرسپکتیو منحصر به فردی را پیدا کنم و بالاخره این فرصت را پیدا کردم.

این مقاله‌ی عکاسی را با احترام به استادان بزرگی که با عشق و فداکاری خود الهام بخش من بوده‌اند، تقدیم می‌کنم.

صحنه‌ای از معبد دامیکاراما برمس در راه برمه.

صحنه‌ای از تانجونگ مارینا ، نمایی از ستون‌ها و نرده‌های خیابان کلیسای پیر که در سال ۱۸۹۷ تاسیس شده بود.


 


سورنا / رادیو کوچه

انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸

دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، در روز جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ خورشیدی، برابر با ۱۲ ژوئن ۲۰۰۹ میلادی برگزار شد. موقعیت و شرایط ویژه داخلی و خارجی ایران سبب شده‌ است که پیش‌بینی نتیجه انتخابات دهم، با اختلاف نظرهای بسیاری روبه‌رو شود. گرچه این انتخابات هم‌چون سایر انتخابات‌ها در ایران با انتقاداتی پیرامون عدم رعایت اصول دموکراتیک روبه‌روست.

بر اساس اعلام رسمی وزارت کشور، «محمود احمدی‌نژاد» (بیش از ۲۴ میلیون رای) در این انتخابات با اختلاف ری زیادی نسبت به «میرحسین موسوی» (بیش از ۱۳ میلیون رای) به‌پیروزی رسید. این نتیجه با اعتراض گسترده دیگر نامزدها و عده زیادی از مردم ایران مواجه شده‌ است. برخی صحت انتخابات را زیر سوال می‌برند.

نامزدهای رسمی

پس از بررسی‌های شورای نگهبان قانون اساسی چهار تن زیر به‌عنوان کاندیداهای رسمی به رقابت‌های انتخاباتی راه یافتند.

محمود احمدی‌نژاد – در چهارمین روز ثبت‌نام از داوطلبان نامزدی، به‌اتفاق تعدادی از اعضای کابینه و مشاوران، به‌وزارت کشور مراجعه و به‌طور رسمی ثبت‌نام نمود. وی یادآوری کرد که هزینه‌ای صرف تبلیغات انتخاباتی نخواهد کرد.

محسن رضایی – او با طرح ایده دولت ائتلاف ملی، پی‌گیر انتخابات دهم است. در روز ۷ اردیبهشت ۱۳۸۸، سایت تابناک که از منابع نزدیک به‌رضایی به‌شمار می‌رود، از تصمیم وی مبنی بر اعلام رسمی نامزدی خبر داد. وی در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۸۸ طی بیانیه‌ای رسمی خطاب به‌مردم ایران، نامزدی خود را اعلام کرد.

مهدی کروبی – حزب اعتماد ملی، مهدی کروبی را به‌عنوان نامزد خود در انتخابات آتی اعلام کرد. این اقدام زودهنگام به‌ایجاد شکاف در میان اصلاح‌طلبان تعبیر شد و یکی از اعضای شورای مرکزی حزب در اعتراض به‌این اقدام استعفا کرد. کروبی در سوم مهر از عدم ابراز نظر منفی آیتاله خامنه‌ای نسبت به کاندیداتوری او خبر داد و نهایتن نامزدی خود را به‌طور رسمی در یک نشست مطبوعاتی در ۲۱ مهر ۱۳۸۷ یک هفته مانده به‌برگزاری کنگره سراسری حزب اعتماد ملی اعلام کرد. غلامحسین کرباسچی به‌عنوان رییس ستاد انتخاباتی کروبی تعیین شده‌ است.

میرحسین موسوی – آخرین نخست‌وزیر جمهوری اسلامی ۲۰ اسفند ۱۳۸۷، با صدور اعلامیه‌ای، رسمن حضور خود در انتخابات را بیان داشت. وی در حالی به‌صحنه انتخابات وارد شد که قبل از آن خاتمی اعلام کرده بود که یکی از آن‌ها در انتخابات حضور خواهند داشت. اما مدتی پس از اعلام حضور وی، خاتمی با وجود فشار احزاب هوادار اصلاح‌طلب برای باقی‌ماندن به‌عنوان کاندیدا، به‌نفع وی کنار کشید.

داوطلبان مطرح رد صلاحیت‌شده :

اکبر اعلمی – نماینده دوره‌های ششم و هفتم تبریز در مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان صلاحیت وی را برای شرکت در انتخابات‌های ریاست جمهوری و مجلس قبل رد کرد. وی در روز بیستم اسفند ماه ۱۳۸۷ در یک کنفرانس خبری رسمن اعلام کاندیداتوری کرد.

رفعت بیات – نماینده زنجان در دور هفتم مجلس شورای اسلامی بود.

قاسم شعله‌سعدی – نماینده مجلس سوم و مجلس چهارم از شهر شیراز در مجلس شورای اسلامی. وی در آذر ۱۳۸۱ طی نامه به‌آیت‌اله خامنه‌ای، انتصاب وی به‌رهبری را غیرقانونی دانسته و به‌همین جهت نیز بازداشت شد. هم‌چنین صلاحیت وی برای انتخابات دوره پنجم مجلس شورای اسلامی توسط شورای نگهبان رد شده بود.

ژیلا شریعت‌پناهی – پژوهش‌گر دینی و فعال حقوق زنان و صلح

اعتراضات به نتایج

پس از اعلام نتایج اولیه در روز ۲۳ خرداد که نشان‌دهنده پیروزی چشم‌گیر احمدی‌نژاد نسبت به میر حسین موسوی و سایر نامزدها بود، موسوی طی نامه‌ای که خطاب به‌ملت ایران نوشته شده بود به این روند اعتراض کرد. موسوی نتایج انتخابات را شعبده بازی دست‌اندرکاران انتخابات و صدا و سیما دانسته و گفته که مردم به‌دنبال آن هستند که بدانند چگونه و توسط چه‌کسانی و مقاماتی طرح این بازی بزرگ ریخته شده‌ است. با وجودی‌که میرحسین موسوی در نامه خود از مردم خواسته بود از اقدامات کور جلوگیری کنند، در جاهای مختلفی از شهر تهران طرف‌داران میرحسین موسوی به برگزاری مخالفت‌هایی پرداختند. پس از تایید نتایج توسط آقای خامنه‌ای و اعلام نتایج توسط وزات کشور ایران میرحسین موسوی در نامه‌ای به‌مراجع شیعه گفته که تمامی راه‌ها برای احقاق حقوق مردم بسته شده و از آن‌ها خواسته تا به‌مسوولان تذکر دهند.

مهدی کروبی نتایج اعلام شده انتخابات را مضحک و شگفت توصیف کرده ‌است. کروبی شیوه رای‌گیری و شمارش آرا را به‌شمارش آرای آیت‌اله حسن مدرس تشبیه کرده که حتا از شمارش رایی که آن مرحوم به‌خویش داده بود دریغ کردند و گفته وضعیت موجود در بیان و بیانیه نمی‌آید و باید فکر دیگری کرد.

به‌گزارش سایت «بی بی سی» مهدی مقیمی، سخن‌گوی ستاد انتخاباتی محسن رضایی، به‌این خبرگزاری گفته ‌است که این ستاد نسبت به‌عدم اعلام جزبه‌جز آرا در حوزه‌های انتخابیه مختلف اعتراض دارد. یک‌روز پس از اعلام نتایج انتخابات، محسن رضایی در نامه‌ای به‌وزیر کشور ایران، صادق محصولی،خواستار انتشار نتایج شمارش آرا در شعب اخذ رای و حوزه‌های انتخابیه به تفکیک شد.

نامه میرحسین موسوی به علی خامنه‌ای

میرحسین موسوی در روز انتخابات دهم با نوشتن نامه‌ای اعتراضی به‌‌آیت‌اله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران اعتراض خود را نسبت به‌تخلفات انجام شده در انتخابات نشان داد. در قسمت‌هایی از این نامه آمده است: «شواهدی از مداخله تعدادی از فرماندهان و مسوولان سپاه و بسیج در انتخابات واصل گردیده است و به‌نظر می‌رسد این عمل در صورت صحت خبر علاوه بر نقض قوانین، شکاف بین فرماندهان و مسوولان رسمی و بدنه سالم و صادق نیروهای بسیج و سپاه را دامن می‌زند. از آن‌جا که دامنه اقدامات غیرقانونی فوق مشخص نیست و بخشی از اعضای شعب اخذرای و ناظران از حامیان نامزد خاص آن‌ها انتخاب شده‌اند احتمال تصرف در آرای مردم اذهان را می‌آزارد.»

تظاهرات گسترده در شهرهای مختلف ایران

در پی اعلام نتایج‌آرا شهرهای مختلف ایران از جمله تهران شاهد اعتراض‌های گسترده مردمی و درگیری با ماموران بود. ستاد انتخاباتی مرکزی میرحسین موسوی با حمله گسترده نیروهای انتظامی و استفاده از گاز اشک‌آور پلمپ شده، تلفن هم‌راه و پیامک در تهران قطع و بسیاری از منابع خبری فیلتر شدند.

مراسم تنفیذ

مراسم تنفیذ آقای احمدی‌نژاد با ۲ ساعت تاخیر و با غیبت برخی از مسوولان عالی‌رتبه فعلی و پیشین نظام برگزار شد. این مراسم بدون پوشش مستقیم از سوی رسانه ملی ایران برگزار شد. آیت‌اله‌ هاشمی‌رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس مجلس خبرگان رهبری و رییس‌جمهور هشت ساله ایران و رییس مجلس هشت ساله ایران، حسن خمینی نوه سید روح‌اله خمینی، محمد خاتمی رییس‌جمهور هشت ساله ایران، ناطق‌نوری رییس‌مجلس هشت ساله ایران، میرحسین موسوی نخست‌وزیر هشت ساله ایران و مهدی کروبی رییس‌مجلس ایران برای هشت سال، از جمله غایبان این مراسم بودند.

از اعضای سرشناس مجلس خبرگان رهبری که در این مراسم غایب بودند می‌توان به‌ابراهیم امینی، جوادی‌آملی، واعظ‌طبسی، رضا استادی، هاشم‌زاده‌هریسی، حسن روحانی، دستغیب، علی رازینی و طاهری‌خرم‌آبادی اشاره کرد. دراطراف خیابان جمهوری و تمامی خیابان‌های منتهی به‌محل مراسم تنفیذ، نیروهای انتظامی و امنیتی از صبح زود حضور چشم‌گیر داشتند.

مراسم تحلیف

پیش از مراسم تحلیف تمامی خیابان‌های منتهی به‌بهارستان بسته شد و بیش از پنج‌هزار نفر از نیروهای نظامی و امنیتی در این خیابان‌ها حضور پیدا کردند. هم‌چنین ایستگاه متروی بهارستان نیز به‌خاطر برگزاری این مراسم تعطیل موقت شده. محمود احمدی‌نژاد نیز با بالگرد وارد محوطه مجلس شد.

بسیاری از سفرای خارجی دعوت‌شده یا حاضر نشدند و یا مسوولان رده‌پایین سفارت چون دبیر سوم را به‌مراسم تحلیف فرستادند. ولی سفرای بریتانیا و سوئد (رییس دوره‌ای اتحادیه اروپا) در این مراسم شرکت داشتند. علی‌رغم اعلام علی لاریجانی مبنی بر حضور ورزش‌کاران و هنرمندان، چهره خاصی از این قشر دیده نشد. اکثریت نمایندگان عضو فراکسیون خط امام مجلس از غایبان جلسه بودند. هاشمی‌رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس مجلس خبرگان رهبری همانند مراسم تنفیذ مهم‌ترین غایب جلسه بود. از هیات رییسه مجلس خبرگان تنها هاشمی‌شاهرودی به‌عنوان رییس قوه‌قضاییه در مراسم تحلیف احمدی‌نژاد شرکت کرد. از مجلس خبرگان رهبری تقریبن تنها ۶ نفر حضور داشتند. علی اکبر ناطق‌نوری، محسن رضایی، امیدوار رضایی و محمدباقر قالیباف از دیگر غایبان این مراسم بودند.

با آغاز مراسم تحلیف در مجلس، تجمعات پراکنده‌ای در اطراف بهارستان و ساختمان مجلس برگزار شد که با درگیری‌های پراکنده و در مواردی برخورد با معترضان ادامه یافت و چندین بار از گاز اشک‌آور استفاده شد. همه مغازه‌های بهارستان و خیابان اطراف تعطیل شدند و شماری از معترضان دستگیر شدند. و در ادامه‌ی این تظاهرات و راه‌پیمایی‌های روز قدس، ۱۶ آذز و عاشورا بود که با سرکوب شدید مردم مواجه شد و اکنون که به‌سالگرد آن نزدیک می‌شویم باز هم فضای امنیتی سنگینی بر ایران سایه افکنده است.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته