-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ فروردین ۵, جمعه

Latest News from 30Mail for 03/25/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

عید مبارکی در 22مین ماه جنبش:
1390/1/4

محمد جواد اکبرین
تحول سبز

بیست و دو ماه گذشته و حالا که قرارست به روش صاحبِ سیبستان به ۲۲ نفر، عید مبارکی بگویم ترجیح می‌دهم همه‌شان از خانواده رسانه‌های سبز باشند.

در تمام این مدت، حکومت با میلیاردها دلار پشتوانه نفت و ثروت بی‌شمار و قدرت بی‌مهار، همه‌ی توان خود را به کار گرفت تا نگذارد صدای مردم به یکدیگر برسد، تا نگذارد کنار هم جمع شوند، تا دنیا نفهمد بر آنها چه می‌گذرد؛ اما رسانه‌های سبز و سبزهای رسانه‌ها در سخت‌ترین شرایط زندگی شخصی‌شان هم نگذاشتند ارباب قدرت کامروا شوند و صدای “آزادی” در میان نعره‌ “انقلاب” گم شود.

آنها صدای مردم را به هم و به دنیا رساندند، خیابان‌های منقطع از گارد ویژه را با کلمات‌شان به هم وصل کردند، جمع پراکنده و زلف پریشان جنبش سبز را شانه زدند، در عزای خانواده‌های شهدا شریک شدند، با خانواده‌های زندانیان به ملاقات رفتند و اگر راهشان ندادند مظلومیت‌شان را فریاد زدند.

رسانه‌های سبز و سبزهای رسانه‌ها، جان و هیجانِ ایران امروز و فردایند؛ تبریک‌شان می‌گویم و دورشان می‌گردم.

ژیلا بنی‌یعقوب که سکوت اجباری‌اش به یک دنیا کلمه می‌ارزد و تا آزاد بود برای نوشتن و گفتن، ساعتی را آرام ننشست و بهمن احمدی امویی که با قلم و نگاه تیزبین‌اش به اقتصاد کاریکاتوری دولت خندید و خطرناک‌ترین دشمن کودتا شد.

فرشته قاضی و مسیح علی‌نژاد که اگر یک روز ننویسند و مصاحبه نکنند آن روز دنیا چیزی کم دارد.

اکبر منتجبی و رضا خجسته‌رحیمی و مریم شبانی و کسری نوری که اصلا اگر همین طور صاف صاف در خیابان‌های تهران راه بروند –که می‌روند- و چیزی ننویسند هم حکومت احساس می‌کند چیزی ناامن است!

مراد ویسی، رویا کریمی‌مجد، وحید پوراستاد، آرش حسن‌نیا و بهروز کارونی که رادیو فردا را سبز و شنیدنی‌تر کردند و به رسانه، تعهد و آبرویی مضاعف بخشیدند.

حنیف جانِ مزروعی و تیم همراهش در شبکه رسا و جمیله کدیور که مسئولانه و بی‌ادعا زحمت می‌کشد و خانواده کوچک خبرنگاران جرس که در تمام این بیست و دو ماه با گزارش‌ها و مصاحبه‌های خواندنی مژگان مدرس علوم، آیدا قجر و فاطمه شجاعی و دیگران، حرف تازه داشتند و خبر و نظری تازه.

نوشابه امیری و هوشنگ اسدی، زوج مهربان و خستگی ناپذیر روزآنلاین با همراهان خوش‌ذوقی مثل بهرام رفیعی و محمدرضا یزدان‌پناه

شاخه‌های مریمِ تبریک به بیست و دو رسید و من بازمانده‌ام از نام‌های محسن سازگارا، حسین باستانی، جمشید فاروقی، شروین نکویی و مهدی جامی که هر روز خالق ایده و رمق تازه‌اند… ننوشته‌ام از ابراهیم نبوی، مسعود بهنود، کامبیز حسینی، مهدی سحرخیز و آرش سیگارچی…

یاد نکرده‌ام از محمد نوری‌زاد و هنگامه شهیدی و فریبا پژوه و بقیه روزنامه‌نگاران تهران و شهرستان‌ها و خبرنگارانی که در زندان کوچک اوین و زندان بزرگ ایران و یا در هجرانِ هجرت و تبعیدند‌… دمشان گرم که این‌همه طوفان وزید و سرخم نکردند… نگاه خدا و هزار شاخه‌گل مریم بلاگردان‌شان باد.


 
 

1390/1/4

با وجود ادامه مخالفت برخی چهره‌های محافظه‌کار با برگزاری جشن جهانی نوروز در تهران، مقامات دولت ایران از قطعی شدن حضور رؤسای جمهوری ۵ کشور و ادامه برنامه‌ریزی‌ها برای برگزاری این جشن در روز یکشنبه، هفتم فروردین ماه خبر داده‌اند.

خبرگزاری مهر روز پنجشنبه چهارم فروردین به نقل از محمدرضا فرقانی، مدیرکل امور بین‌الملل جشن جهانی نوروز که مدیر کل امور بین‌الملل دفتر رئیس جمهوری ایران هم هست، از قطعی شدن حضور رؤسای جمهوری کشورهای تاجیکستان، افغانستان، ترکمنستان، ارمنستان و عراق در این جشن خبر داده است.

دولت ایران اولین جشن جهانی نوروز را سال گذشته و به دنبال ثبت روز جهانی نوروز در تقویم سازمان ملل متحد برگزار کرد و سال ۱۳۹۰ دومین سال متوالی است که این جشن به میزبانی ایران و با دعوت از مقامات عالی‌رتبه کشورهای همسایه برگزار می‌شود.

پیش از این، مقامات رسمی ایران اعلام کرده بودند که از سران ۱۲ کشور برای شرکت در جشن جهانی نوروز دعوت کرده‌اند.

به گفته آقای فرقانی، در جشن امسال، معاون نخست‌وزیر قرقیزستان، ولیعهد قطر، وزیر امور خارجه عمان و یکی از مقامات کشور جمهوری آذربایجان هم شرکت خواهند کرد.

قطعی شدن حضور ۵ رئیس جمهور در ایران در شرایطی مطرح می‌شود که در هفته‌های اخیر، انتقاد چهره‌های روحانی و سیاسی محافظه کار به تصمیم دولت برای برگزاری این جشن بالا گرفته است.

یدالله جوانی، رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران، حمید رسایی، سخنگوي فراكسيون انقلاب اسلامي مجلس، عبدالنبی نمازی، نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری و جامعه روحانیت شیراز از جمله افراد و گروههای بودند که در هفته های اخیر نسبت به برگزاری این جشن هشدار داده بودند.

گروهی از منتقدان می‌گویند که هواداران دولت با تأکید بر ملی گرایی ایرانی، از جمله تجلیل کم سابقه از کورش هخامنشی، قصد دارند که آرای مخالفان حکومت مذهبی ایران را در انتخابات آینده ریاست جمهوری، به نفع طیف خود جذب کنند.

منبع: مهر و بی‌بی‌سی

پیشینه:
«جشن جهانی نوروز باید لغو شود»
مراسم ویژه نوروزی ایرانیان در مجمع سازمان ملل لغو شد 


 
 

1390/1/4

علی پروین، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران که هیچگاه برای مصاحبه به رادیو و تلویزیون ایران نرفته است در مصاحبه ای نوروزی گفت مگر چیزی زیر گلویش بگذارند و مجبورش کنند که به تلویزیون برود.

مربی سابق پرسپولیس گفت: «هیچ وقت نمی‌رم تلویزیون. می دونی چرا؟ چون خوشم نمی‌یاد. برم بگم چی؟ من دهنم وا بشه، خیلی حرفا دارم که بزنم. این قدری که این فوتبال رو زیر و رو کنم. از همه آدمای این فوتبال حرف دارم واسه گفتن. مگه اینکه بیان به زور یک چیزی بذارن زیر گلوم که پاشو بیا اونجا. البته خوب اونها هم چون می دونن من اگه برم یک وقتی یک چیزیایی می گم که نباید گفت، اصرار نمی کنن.»

پروین متولد سوم مهر ۱۳۲۵ در تهران، محله بازار است. او در سال ۱۳۴۴ به تیم کیان رفت، بعد عضو تیم ملی جوانان شد و سال ۱۳۴۶ پیراهن پیکان را پوشید. یکسال بعد به پرسپولیس آمد و به تیم ملی ایران دعوت شد.

علی پروین که در میان هوادارانش به سلطان شهرت دارد بارها با پرسپولیس قهرمان شد، دوبار با تیم ملی به قهرمانی جام ملت های آسیا رسید و در المپیک و جام جهانی بازی کرد.

پروین در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «اگه الان جوون بودم می‌شدم فیکس بارسلونا. این بازی‌هایی که الان از این بازیکنا می‌بینی هم اسمش رو گذاشتیم فوتبال؟ به قرآن اینها که فوتبال بازی نمی‌کنن. دوره ما فوتبال، فوتبال بود. من اگه الان قرار بود سنم ۲۰ سال باشه و بتونم با شرایطی که بازیکنای ما دارن، تمرین کنم، می‌شدم فیکس بارسلونا. یکی هم‌قواره مسی. هم‌نسلای ما جور دیگه‌ای فوتبال بازی می‌کردن نه مثل امروزی‌ها.»

منبع: آفتاب و بی‌بی‌سی

 


 
 

شیرین عبادی:
1390/1/4

شیرین عبادی می‌گوید آخرین ذره آزادی سیاسی مردم ایران، پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۰۹ از آن‌ها سلب شده است.

خانم عبادی در گفت‌وگوئی با روزنامه آلمانی «وستفالن بلات» گفته است: «دولت ایران به علت تشدید مشکلات اقتصادی، پشتیبانان خود را در میان مردم این کشور به شکلی فزاینده از دست می‌دهد و به موازات آن به خشونت بیشتر علیه مردم متوسل می‌شود.»

وی در ادامه آغاز اعتراضات تازه در ایران را ممکن دانسته و افزوده است: «در زیر خاکستر آتشی نهفته که هرلحظه می‌تواند شعله‌ور شود.»

برنده نوبل صلح، در بخشی دیگر از مصاحبه خود به مردم تونس و مصر توصیه کرد که در پیشبرد روند جنبش خود، به حقوق‌بشر و دموکراسی اهمیت بدهند و مانع از آن شوند که کشورشان از یک دیکتاتوری به دام دیکتاتوری دیگری بیافتد.

منبع: جرس


 
 

با ادامه توقیف سلا‌ح‌های ورزشکاران ایرانی از سوی پلیس امارات
1390/1/4

پلیس امارات سلاح‌های تیراندازان ایرانی که راهی استرالیا بودند را ضبط کرده و ورزشکاران ایرانی با سلاح‌های قرضی با حریفان خود به رقابت می‌پردازند.

خبرگزاری ایسنا با اعلام این خبر نوشته که چنانچه این موضوع در روز‌های آینده حل و فصل نشود، تیراندازان ایرانی از شرکت در جام جهانی تیراندازی اهداف ثابت در کره‌جنوبی که قرار است 18 فروردین آغاز شود، بازخواهند ماند.

این خبرگزاری نوشته که تیراندازان ایرانی در حال حاضر در جام جهانی تیراندازی سیدنی استرالیا با تفنگ‌های قرضی به رقابت می‌پردازند و لازلو سوچک سرمربی تیم ملی تیراندازی ادامه این روند را برای روحیه تیراندازان ایرانی نامناسب توصیف کرده است.

وی گفته که تصمیم دارد از ادامه حضور ورزشکاران ایرانی در رقابت‌های سیدنی جلوگیری کند.

سهمیه المپیک 2012 لندن در رقابت‌های جام‌جهانی استرالیا و کره‌جنوبی توزیع می‌شود که با توقیف سلاح‌های تیراندازان ایرانی، کارشناسان نگران ناکامی احتمالی این تیم در کسب سهمیه المپیک هستند.

منبع: ایسنا


 
 

با تصویب قطعنامه حقوق بشر علیه جمهوری اسلامی
1390/1/4

۲۲ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل به قطعنامه‌ای رای دادند که به موجب آن گزارشگر ویژه حقوق بشر به ایران اعزام خواهد شد.

این قطعنامه پس از ارائه گزارش میاندوره‌ای دبیر کل در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران در جلسه روز پنجشنبه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اتخاذ شده است.

این قطعنامه با ۲۲ رای موافق، ۱۴ رای مخالف و هفت رای ممتنع به تصویب رسید.

هیات دیپلماتیک ایران در جلسه این شورا به جای دفاع از خود، آمریکا را متهم به نقض حقوق بشر کرد و شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را شورایی نامید که «مورد سوءاستفاده» قرار گرفته است.

به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر، نماینده ایران در جلسه این شورا که عصبی به نظر می‌رسید حتی نتوانست حمایت برزیل را را بدست آورد و نماینده برزیل با رای مثبت به قطعنامه عملا ماه‌ها لابی دولت تهران را بی‌اثر کرد.

در این جلسه همپیمانان همیشگی ایران همچون پاکستان، کوبا و چین و چندین کشور دیگر با قطعنامه مخالفت کردند.

نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر و دیپلمات‌های حاضر در اجلاس معتقدند که این یکی از بزرگترین‌ شکست‌های ایران در عرصه بین‌المللی طی سال‌های گذشته است.

آرژانتین، بلژیک، برزیل، شیلی، فرانسه، گواتمالا، مجارستان، ژاپن، مالدیو، مکزیک، نروژ، لهستان، مولداوی، کره، سنگال، اسلواکی، اسپانیا، سوییس، اوکراین، بریتانیا، آمریکا و زامبیا به این طرح رای مثبت دادند.

بنگلادش، چین، کوبا، اکوادور، موریتانی، پاکستان و روسیه نیز به قطعنامه رای منفی دادند.

یکی از دیپلمات‌های اکوادر در محل اجلاس به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت که رئیس هیات نمایندگانی این کشور از رای منفی به قطعنامه شخصا شرمنده است. اما تصمیم برای دستور رای منفی به قطعنامه به صورت مستقیم از سوی رئیس جمهوری اکوادر صادر شده بود.

منبع: کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران

در همین رابطه بخوانید
حمله هیات ایرانی به گزارش دبیرکل سازمان ملل
گزارش میاندوره‌ای دبیر کل در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران (انگلیسی)


 
 

معاون حقوقی و امور مجلس سپاه:
1390/1/4

سردار محمدرضا یزدی معاون حقوقی و امور مجلس سپاه هر گونه ابهام در خصوص واگذاری سهام مخابرات به این نهاد نظامی را رد کرد و گفت فعالیت‌های اقتصادی سپاه با مجوز آیت‌الله علی خامنه‌ای صورت می‌گیرد.

آقای یزدی در گفتگو با خبرآنلاین در پاسخ به انتقاد از عدم شفافیت فعالیت‌های اقتصادی سپاه گفت: «تا کنون از سوی هیچ یک از نهادهای نظارتی و حتی مخالفین درخواست تحقیق و تفحص از فعالیت‌های اقتصادی سپاه نشده است.»

وی در عین حال افزوده است: «از سوی برخی مغرضین و حتی دوستان، بخشی از فعالیت اقتصادی سپاه زیر سوال رفته است.»

این فرمانده سپاه گفته که «فعالیت‌های اقتصادی سپاه بر اساس دستور العملی است که به تصویب مقام معظم رهبری رسیده است و در تمام محورهای این فعالیت ما به صورت کاملا شفاف عمل می کنیم.»

آقای یزدی همچنین اعلام کرده است: «اکثر قراردادهایی که سپاه منعقد می‌کند با دولت است که بودجه آن در مجلس شورای اسلامی تصویب می‌شود و برای نمایندگان مردم، دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور و ... کاملا شفاف است.»

بر اساس تحقیقات مؤسسه رند، سپاه پاسداران ایران از زمان پایان جنگ ایران و عراق تاکنون با انعقاد ۷۶۵۰ قرارداد از طریق مؤسسات وابسته به خود فعالیت‌های اقتصادی گسترده‌ای داشته‌ است.

موقعیت ویژه سپاه، این نهاد را از شرکت در مزایده‌های اقتصادی برای خرید سهام شرکت‌ها بی‌نیاز کرده‌ و این مسئله موجب رنجش بخش خصوصی شده‌ است.

براساس برخی گزارش‌ها درآمد حاصل از فعالیت سپاه در «عرصه‌های غیرقانونی اقتصاد» تا ۱۲ میلیون دلار در سال می‌رسد. البته هیچ گزارش مالی درباره فعالیت‌های اقتصادی سپاه منتشر نمی‌شود و بودجه آن نیز محرمانه ‌است.

منبع: خبر‌آنلاین


 
 

1390/1/4

سایت «میزان خبر» خبر داده که پدر ژاله صانع حق السکوت ۷۵ میلیون تومانی بسیج را رد کرده است.

این سایت نوشته که دو تن از مسئولین بسیج غرب کشور بعد از کشته شدن صانع ژاله در تظاهرات ۲۵ بهمن سال گذشته، ۷۵ ملیون پول نقد برای پدر وی می‌برند که وی از قبول آن خودداری می‌کند.

این اتفاق در زمانی روی داده است که برادر بزرگ‌تر صانع ژاله توسط نهادهای امنیتی بازداشت و در زندان به سر می‌برده است.

صانع ژاله دانشجوی تئا‌تر دانشگاه هنر در روز ۲۵ بهمن در تهران به ضرب گلوله مستقیم نیروهای شبه نظامی به شهادت رسید و قانع ژاله پس از ادعای رسانه‌های حکومتی مبنی بر بسیجی بودن برادرش در مصاحبه با رسانه‌ها به تکذیب این موضوع پرداخت و به همین علت بازداشت شد.

بنا به این گزارش پس از رد رشوه ۷۵ ملیون تومانی، مسئولان بسیج این پدر را تهدید کرده و گفته‌اند سرنوشت مشابهی در انتظار برادر بزرگ‌تر صانع ژاله است.

پدر صانع ژاله هم در پاسخ گفته که «یک پسرم در راهی که فکر می‌کرد درست است کشته شد و پسر دیگرم هم کاری را کرده که اعتقاد دارد درست است و هر هزینه‌ای را هم می‌پردازد.»

خانواده‌های قربانیان راهپیمایی‌های اعتراضی بعد از خرداد ۸۸ ماه‌هاست که تحت فشارهای شدید نیروهای امنیتی قرار دارند تا به تکذیب خبر شهادت در تظاهرات بپردازند یا در مصاحبه‌هایی فرزندان و عزیزان خود را از حامیان حکومت جلوه دهند.

منبع: میزان خبر

پیشینه
«قانع ژاله برادر صانع ژاله دستگیر شد»
مراسم تشییع جنازه صانع ژاله به خشونت کشیده‌ شد


 
 

1390/1/4

یک شرکت فعال در زمینه امنیت اینترنت از دستیابی هکرهای مستقر در ایران به گواهی دیجیتال خدمات پست الکترونیکی یاهو و گوگل و دیگر نرم افزارهای ارتباطی مانند اسکایپ خبر داده است.

شرکت کمودو در نیوجرسی آمریکا که در زمینه صدور گواهی دیجیتال فعالیت می‌کند، اعلام کرده است هکرهایی از داخل ایران توانسته‌اند با رخنه به درون سایت یکی از واحدهای اروپایی این شرکت، گواهی دیجیتال سایت هایی مانند جی میل، یاهو، اسکایپ و مرورگر فایرفاکس را جعل کنند.

کمودو با اشاره به آدرس اینترنتی هکرها و نوع تمرکز حملات آنها احتمال می‌دهد این حمله از سوی دولت ایران و برای به دست آوردن نام کاربری و کلمه عبور ای میل شهروندان این کشور انجام شده باشد.

گواهی دیجیتال(Digital Certificate) سندی الکترونیک است که به کاربران اطمینان می‌دهد تبادل اطلاعات بین مرورگر آنها و سرور سایت مورد رجوع رمزگذاری شده است و شخص سومی به آن دسترسی ندارد.

حمله مورد اشاره کمودو در پانزدهم مارس انجام شده و این شرکت پس از کشف این موضوع، گواهی‌های جعل شده را باطل کرده است.

جعل گواهی دیجیتال سایت‌های اینترنتی به دولت‌ها اجازه می‌دهد با تغییر مسیر ترافیک آنلاین، به مکاتبات الکترونیک آنها دسترسی پیدا کنند.

از سوی دیگر، جعل گواهی دیجیتال مرورگرهای اینترنتی به هکرها اجازه می دهد در فعالیت آنلاین کاربران جاسوسی کنند.

منبع: بی‌بی‌سی


 
 

جمعی از زندانیان سیاسی اوین:
1390/1/4

جمعی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین، هم زمان با آغاز سال نو، با انتشار بیانیه‌ای با تاکید بر «عهد و پایبندی» خود نسبت به «عهدی که با ملت ایران بسته‌اند» ضمن تقدیر از مقاومت و ایستادگی رهبران جنبش سبز خواستار رفع هرچه سریع تر حصر آنها شدند.

در این بیانیه آمده است: «برای ما نوروز با چرخش زمین نمی‌آید و نمی رود که بهار ما با پایمردی و مقاومت بر سر آرمانها و عهدی که با شما بسته ایم ساخته می شود. روز نوی همه ما با آزادی و سربلندی ایران و مردمش ساخته می شود. روز نوی ما وقتی ساخته می شود که کسی به خاطر عقایدش راهی زندان نشود و هیچ قلمی به خاطر نقد قدرت شکسته نشود.»

آنها می‌افزایند: «ما جمعی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ که اغلب بعد از حوادث انتخابات پرمناقشه دهم به زندان افتاده ایم، اکنون ضمن تبریک آغاز سال ۱۳۹۰ و گرامیداشت نوروز باستانی، بار دیگر بر پای بندی خود به آرمانهای آزادیخواهانه و دمکراسی طلبانه خود تاکید می کنیم و به شما اطمینان خاطر می دهیم که هرگز به خاطر دیدن بهار طبیعت در خارج از فضای زندان بهار واقعی شما مردم را با زندانبابان معامله نکنیم و به دیکتاتور کمترین باجی ندهیم.»

زندانیان سیاسی در ادامه ضمن تقدیر از مقاومت و ایستادگی رهبران جنبش سبز میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همسران آنها «عالی ترین مقامات حکومت ایران» را مسوول سلامت و امنیت آنها دانسته‌اند.

آنها افزوده‌اند: «می‌دانیم و فراموش نکرده ایم که بیش از این رییس قوه قضاییه بارها اعلام کرده بود که برخورد با سران جنبش اعتراضی تنها با دستور رهبری نظام صورت خواهد گرفت. پس مسوولیت حصر خانگی رهبران جنبش سبز را متوجه کسانی می دانیم که رییس قوه قضاییه پیش از این به آنها اشاره کرده بود.»

زندانیان سیاسی در پایان خواستار رفع هر چه سریع تر حصر «همراهان مقاوم، شجاع و صبور جنبش سبز» (میرحسین موسوی، مهدی کروبی، زهرا رهنورد و فاطمه کروبی) شده‌اند.

منبع: کلمه


 
 

1390/1/4

مراسم چهلمین روز درگذشت محمد مختاری، از کشته شدگان وقایع 25 بهمن ماه روز جمعه در بهشت زهرای تهران برگزار می‌شود.

صفحه‌ فیس‌بوک محمد مختاری با اعلام این خبر، آدرس محل دفن وی و زمان و مکان این مراسم را بدین ترتیب اعلام کرده است:

بهشت زهرا، قطعه‌ی ۲۴۹، ردیف ۸۳، شماره‌ ۶
جمعه ۵ فروردین، ساعت ۱۵ (۳ بعدازظهر)

گفتنی است محمد مختاری، دانشجوی ۲۲ ساله و حامی جنبش سبز، در تظاهرات ۲۵ بهمن ۸۹ بر اثر شلیک مستقیم گلوله از سوی لباس شخصی های موتورسوار، از ناحیه کتف آسیب می‌بیند و به علت تاخیر در رسیدگی پزشکی و انتقال نیافتن به‌موقع به بیمارستان، فوت می‌کند.

آقای مختاری در آخرین فعالیت‌هایش در فیس‌بوک، چند پوستر تبلیغاتی برای راهپیمایی ۲۵ بهمن را به اشتراک گذاشت و در کنار یکی از آنها نوشته بود: «شاه خواهد رفت، اگر بخواهیم.»

یکی از آخرین نوشته‌های محمد مختاری در فیس‌بوک هم این است: «خدایا ایستاده مردن را نصیبم کن که از نشسته زیستن در ذلت خسته‌ام!»

منبع: جرس

 


 
 

1390/1/4

نماينده آمريکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو گفت مطمئن است که قطعنامه تعيين «گزارشگر ويژه حقوق بشر» برای ايران در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در شهر ژنو حمايت های لازم را کسب خواهد کرد.

ايلين چمبرلين دوناهو، روز چهارشنبه گفت: اميدوار است و انتطار دارد که پيش نويس قطعنامه تعيين گزارشگر ويژه ايران رای لازم را روز پنجشنبه به دست آورد.

در صورت  تصویب این قطعنامه، پس از سال ها بارديگر برای جمهوری اسلامی گزارشگر ویژه تعيين می شود و ايران در کنار برمه و کره شمالی، دو کشوری که کارنامه بدی در زمينه حقوق بشر دارند، قرار خواهد گرفت.

اين قطعنامه با تعيين يک گزارشگر در زمينه نقض حقوق بشر در ايران  این امکان را فراهم می کند  تا این گزارشگر  نتايج  تحقیقات خود را در اختيار دبيرکل سازمان ملل متحد قرار دهد.

اين قطعنامه به پيشنهاد آمريکا و سوئد در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مطرح شده است.

براي نخستين بار پس از انقلاب ايران، در سال ۱۹۸۹ رينالدو گاليندوپل به عنوان گزارشگر ويژه براي ايران تعيين شد.

منبع: رادیو فردا
 


 
 

1390/1/4

یک هیات منصفه فدرال آمریکا چهار عضو یک خانواده کلمبیایی را متهم به تلاش برای فروش ۲۲ موتور جت جنگی اف ۵ به ایران کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، فلیپه اِشِوِری، اهل کشور کلمبیا به همراه سه تن دیگر از افراد خانواده‌اش قصد داشتند ۲۲ دستگاه موتور جنگنده اف-۵ را به ایران بفروشند که در جریان یک عملیات مخفیانه مأموران فدرال آمریکا این طرح آنان کشف شده‌است.

بنا بر مدارک دادگاه، این افراد این تعداد موتور جت را در انباری در میامی نگهداری می‌کردند و قصد داشتند آنها را به قیمت ۳۲۰ هزار دلار به ایران بفروشند.

بنا بر این مدارک، مأموران مخفی اداره مهاجرت و گمرکات ایالات متحده پس از مشاهده یک آگهی اینترنتی مربوط به فروش این موتورها با فروشندگان تماس گرفته و یکی از این مأموران، خود را به عنوان دلالی برای فروش معرفی کرده‌است.

وی طی تماس‌های خود با خانواده اشوری متوجه شد که مقصد نهایی این موتورها ایران است و پس از پذیرفتن پیشنهاد خرید ۳۲۰ هزار دلاری از سوی این خانواده، مأموران دیگر اقدام به دستگیری سه تن از این افراد کردند. فلیپه اشوری خود هم‌اینک در کلمبیا به‌سر می‌برد و هنوز دستگیر نشده‌است.

در صورت قطعی شدن محکومیت این خانواده، برای هر یک از آنها کیفری معادل ۲۰ تا ۳۵ سال زندان صادر خواهد شد.

بر اساس شکوائیه صادر شده، در جنگنده ایرانی صاعقه از موتورهای اف ۵ استفاده می شود. ایران و ونزوئلا دو کشوری هستند که جت های اف ۵ را همچنان در ناوگان جنگی خود دارند.

منبع: رادیو فردا و بی بی سی

 


 
 

نماینده مردم تاکستان در مجلس:
1390/1/3

به گفته امیر طاهرخانی، نماینده تاکستان در مجلس، «کارگران بسیاری از واحدهای صنعتی در استان قزوین نزدیک به یک سال و حتی در مواردی بیش از یک سال است که حقوق دریافت نکرده‌اند.»

وی با انتقاد از عملکرد وزارت صنایع دولت دهم، مهمترین عامل این مشکلات را «سوء مدیریت» خواند و افزود: «برخی از مسئولان به فکر خودشان هستند و به فکر چاره‌ای برای حل مشکلات کارگران نیستند.»

طاهرخانی معتقد است که «مسئولان و تصمیم گیرندگان در جریان این مشکلات هستند و تا حدودی عمداً اقدامی نمی‌کنند.»

نماینده تاکستان در مجلس افزود: «بسیاری از کارخانه‌ها واگذار شده‌اند و تکلیف کارگرانشان معلوم نیست. صاحبان این کارخانه از وام استفاده کرده‌اند اما وضعیت کارگرانشان تغییری نکرده. برخی از کارخانه‌ها هم با بحران روبه رو هستند.»

این در شرایطی‌ست که تصمیم شورای عالی کار در افزایش ۲۷ هزار تومانی حداقل دستمزد ماهانه کارگران از سوی دو تشکل کارگری مستقل در ایران مورد انتقاد قرار گرفته است.

منبع: تابناک

پیشینه: کار و کارگر در سال 1389

 


 
 

علی مطهری:
1390/1/3

علی مطهری، نماینده تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی میگوید: «مساله بد حجابی به دلیل سیاست دولت‌ها در ۱٣ سال گذشته، تبدیل به موضوع روز شده و دولت فعلی نیز از پیگیری آن سر باز میزند.»

این نماینده اصولگرا، وضعیت حجاب در مناطقی از کشور را «غیر قابل تحمل» خواند و گفت: «اسلام، اخلاق جنسی مخصوص به خود دارد که با نظام خانوادگی واخلاق جنسی دنیای غرب در تضاد است.»

وی معتقد است «بیش از 98 درصد مردم ایران مسلمان هستند و بر این اساس باید روش اسلامی ‌را عمل کنیم اما در حال حاظر روش بینابین اسلام و غرب را عمل می‌کنیم که مزایای روش اسلامی را ندارد و معایب روش غربی را دارد.»

مطهری همچنین با انتقاد از عدم «نظارت بر پوشش در اداره‌ها و اماکن دولتی»، افزود: «احمدی نژاد خود را به عنوان فردی اصولگرا و حزب الهی معرفی کرد و مردم فکر کردند احمدی نژاد مخالف روش فرهنگی دولت اصلاحات است که به او رای دادند؛ اما امروز ما چیز دیگری را شاهد هستیم.»

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه گفت: «مردم روی اعتقاد خود می‌ایستند، حتی اکثر آن‌هایی که سهل‌انگاری می‌کنند، با بی‌بند و باری و ولنگاری مخالفند، لذا این وضعیت از یک حد معینی بدتر نخواهد شد.»

منبع: خبرآنلاین و جرس

 

 

 


 
 

1390/1/3

به گفته حیدر حیدری، معاون عمليات سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر، از ابتدای تعطیلات نوروزی تا صبح روز سوم فروردین، «121 نفر کشته و يک هزار و 422 نفر» مجروح شده‌اند.

وی از 779 مورد عمليات امداد و نجات توسط نيروهاي اين سازمان خبر داد و گفت: «تعداد افرادي كه توسط نيروهاي امداد به آن‌ها كمک شده، يک هزار و 725 نفر و تعداد افرادي كه درمان سرپايي داشته‌اند، 690 نفر و تعداد افراد منتقل شده به بيمارستان 765 نفر بوده است.»

معاون عمليات سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر با بيان اين كه «عمده حوادث مربوط به تصادفات جاده‌ای‌ست»، افزود: «‌در اين حوادث از تصادف يک دستگاه اتوبوس با 11 نفر كشته تا حوادثي منجر به خسارت‌هاي مالي وجود داشته كه متاسفانه در عمده اين موارد شاهد حضور خانواده‌ها بوده‌ايم.»

گزارش‌ها حاکی‌ست، جاده‌های ایران با بیش از 23 هزار کشته و 40 هزار میلیارد تومان خسارت مالی در سال، در ردیف اول حوادث مرگبار جاده‌ای جهان قرار دارند.

منبع: ایسنا

پیشینه:

افزایش چشمگیر آمار سوانح جاده‌ای

ایران با 23هزار کشته و 40هزار میلیارد خسارت در صدر جاده‌های خطرناک دنیا


 
 

1390/1/3

ارطغرل آپاکان، رئیس کمیته سازمان ملل برای نظارت بر تحریم تسلیحاتی ایران میگوید گزارش‌هائی در خصوص نقض این تحریم‌ها در دست دارد که به «غنی‌سازی اورانیوم یا تجهیزات پرتاب موشک» مربوط می‌شود.

وی که سفیر ترکیه در سازمان ملل نیز هست در گزارشی از فعالیت سه ماه اخیر این کمیته در این خصوص گفت: «افزایش تعداد این گزارش‌ها درباره نقض تحریم ایران، مایه نگرانی جدی‌ست.»

شورای امنیت سازمان ملل بر اساس این تحریم‌ها از همه کشور‌ها می‌خواهد مانع ارائه مستقیم یا غیرمستقیم تجهیزاتی به ایران شوند که با غنی‌سازی اورانیوم، فعالیت‌های بازیابی هسته‌ای، آب سنگین یا پیش‌برد سیستم‌های پرتاب موشک هسته‌ای مرتبط هستند.

خبرگزاری رویترز نیز به نقل از دیپلمات‌هایی در سازمان ملل خبر داده که این نهاد بین‌المللی درباره تلاش‌های اخیر ایران برای «واردات مواد خام ممنوعه از کره شمالی و چین» تحقیق می‌کند.

دیپلمات‌های آمریکایی، بریتانیایی، فرانسوی و آلمانی نسبت به وجود مدارکی ابراز نگرانی کرده‌اند که نشان میدهد «صادرات تسلیحاتی ایران از جمله به طالبان در افغانستان» افزایش یافته است.

حساسیت به نقض تحریم‌های تسلیحاتی ایران پس از آن بیشتر شده که پیش از این آسوشییتدپرس در گزارشی نوشته بود: «مقامات ترکیه‌ای تائید کرده‌اند، هواپیمایی که هفته پیش از ایران عازم سوریه بود و در فرودگاهی در دیار بکر متوقف شد، حامل بارهایی بوده که تحریم‌های سازمان ملل را نقض می‌کند.»

منبع: مردمک


 
 

وزارت خارجه آمریکا:
1390/1/3

وزارت خارجه آمریکا با رد اخبار مربوط به اعطای کمک مالی به بخش جهانی بی‌بی‌سی برای مبارزه با سانسور در ایران اعلام کرد که هنوز هیچ کمک مالی‌ای به بی‌بی‌سی برای مبارزه با سانسور در ایران اعطا نشده است.

روز دوشنبه، روزنامه انگلیسی گاردین در خبری نوشته بود که بخش جهانی بی بی سی به زودی کمک مالی قابل توجهی را از وزارت خارجه آمریکا دریافت می‌کند. این روزنامه افزوده بود که این مبلغ صرف مبارزه با سانسور اینترنت و مقابله با پارازیت تلویزیون در کشورهایی نظیر ایران و چین خواهد شد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که هنوز هیچ تصمیمی درباره چگونگی تخصیص بودجه ۳۰ میلیون دلاری کنگره برای مبارزه با سانسور نگرفته است.

بر اساس این اطلاعیه، بی‌بی‌سی تنها یکی از ۶۱ سازمانی‌ست که درخواست بودجه کرده، اما هنوز هیچ کمک مالی‌ای دریافت نکرده است.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا مقاله روزنامه گاردین درباره اعطای کمک مالی به بی‌بی‌سی را «نادرست و گمراه‌کننده» خوانده است.

منبع: فارین پالیسی


 
 

بازخوانی پیام های نوروزی شخص اول و دوم مملکت:
1390/1/3

مجتبی هروی
فراهنگ

پیش‌نوشت: در شرایطی به سر می‌بریم که هر شکلی از عقل، خرد و تدبیر زندانی شده است. اگرچه زندان‌های کشور و پایتخت زندان‌های کشور، زندان اوین توانایی گنجاندن همه مغزهای این کشور را ندارد، اما متأسفانه باید پذیرفت که با مسدود کردن راه‌های اطلاع‌رسانی و چرخش دانش و اطلاعات و آگاهی توانسته‌اند هر شکلی از عقل را در این کشور به بند بکشند. این یادداشت که چکیده بحث‌های دو روزه‌ی چند دانشجو و شهروند ساده است تلاش دارد ناکارآمدی زنجیرهای اطلاعاتی را نشان داده و نسبت به پیامدهای به اسارت کشیدن عقل در ایران هشدار دهد. از نظرآنان بارزترین نتیجه‌ی این وضعیت، در گفتار خود مسئولان بروز می‌یابد ـ م. ه.

-------------
ترکیب، در هم آمیخته شدن و بعد جابه‌جایی زبان، رفتار و جایگاه رهبری و ریاست جمهوری یکی از پدیده‌‌های معنادار در جمهوری اسلامی متأخر است به گونه‌ای تبدیل به مهم‌ترین نشانه‌ی آن شده است. محمود احمدی‌نژاد از ابتدای ظهورش (حتی به عنوان شهردار) تا کنون در مقام رهبری قرار گرفته و تلاش می‌کند از گفتارهای اجرایی معمولی پرهیز کند، رفتاری که سید علی خامنه‌ای را وادار به ترک مقام رهبری خود و انتخاب زبانی اجرایی‌تر کرده است.

در این یادداشت تلاش داریم با تحلیل پیام‌های نوروزی این دو، به بررسی ابعاد این جابه‌جایی بپرداریم.

پیام نوروزی رهبری و ریاست جمهوری به لحاظ پردازش رسانه‌ای کار یک نفر یا یک ایدئولوژی است. هر دو در یک استودیویی با ظاهر یک اتاق در کنار نمادهایی به دقت انتخاب شده پیام خود را خواندند. فیلم‌برداری فقط با یک دوربین انجام شد و فاصله افراد با دوربین یکسان بود. نگاه هر دو به دوربین یکسان بود و به نظر می‌رسید متن را از روی دوربین می‌خوانند. بر خلاف همیشه، آقای خامنه‌ای یادداشت‌های خودش را در دست نداشت در حالی که احمدی‌نژاد با یکی دو بار نگاه کردن به کاغذهایی کوچک به سبک پیشین خامنه‌ای، تلاش داشت بگوید از روی دوربین نمی‌خواند.

متن سخنرانی خامنه‌ای ۱۰۴۸ کلمه و متن سخنرانی احمدی‌نژاد ۱۴۴۹ کلمه بود. ممکن است طول این دو سخنرانی با هماهنگی پیشین نوشته شده باشد: ۱۵۰۰ کلمه برای احمدی‌نژاد و ۱۰۰۰ کلمه برای رهبر. البته می‌توان با پذیرش این استدلال که بیت رهبری از جایی دستور نمی‌گیرد، این نظر را رد کرد. به‌هر حال، اگر چنین هماهنگی دقیقی انجام شده باشد، می‌توان حدس زد مرکز اصلی هماهنگی در کدام طرف باشد.

مهم‌ترین نکته در سخنرانی رهبر، تکیه بسیار زیاد او به ارائه گزارش (البته برای اولین بار و بدون آماده‌سازی و زیرسازی‌های رسانه‌ای) از کارهای انجام شده است. به عنوان مثال او به «عرصه‌ی تولید علم» اشاره می‌کند و برای اولین بار اعلام می‌کند «طبق آمارهائی كه مراكز متخصص جهانی و مراكز بین‌المللی اعلام میكنند، مشاركت كشور ما در پیشرفت علمی و تولید علم در دنیا بیش از یازده درصد است.» اگرچه ایشان نام آن مرکز متخصص جهانی را نمی‌برد اما آشکار است که تنها یک مؤسسه به نام آی‌اس‌آی این آمارها را ارائه می‌کند. در سال گذشته هیچ یک از دانشگاه‌های ایران در رتبه‌بندی آی‌اس‌آی به جایگاه بالایی دست نیافتند و افزون بر این، بر خلاف نظر مثبت رهبری در استناد به این مراکز، مسئولان وزارت علوم، همیشه مؤسسه آی‌اس‌آی را یک مؤسسه صهیونیستی معرفی می‌کنند. کافی است نام همین مؤسسه را یک بار در کنار واژه‌هایی مثل لابی، اسرائیل، صهیونیسم، یا واژه‌های مشابه جست‌وجو کنید.

آقای خامنه‌ای در پیام نوروزی خود نه در قالب یک رهبر که در هیئتی نزدیک به یک مقام اجرایی ظاهر شد. اگر مثل ما محصوران در خانه مجبور به شنیدن هزار باره‌ی حرف‌های او باشید متوجه می‌شود که او گزارش می‌دهد، تلاش دارد حرف مستند بزند، آمار ارائه می‌دهد. به نظر من اگر وقت بیشتری داشت، از قیمت تخم‌مرغ و قیمت بورس و توزیع یارانه‌ها هم می‌گفت.

سخن خامنه‌ای از انگاره‌های دینی تهی‌تر شده و چون ناچار از استناد به واقعیت است مملو از شک و اما و اگر شده است (این برداشتی شهودی از روی همین یک متن است و نیاز به تحلیل سخن او در بازه‌ی زمانی طولانی‌تری دارد). او حتی وقتی می‌خواهد عنوان سال جدید را مشخص کند هم با شکی کشنده مواجه است. مثل همیشه این «دشمن» است که برنامه او را تنظیم می‌کند و او ناچار است که از روی طرح‌های «دشمن» طرحی وارونه بچیند. به نظر می‌رسد این اولین بار است که در میان پروژه‌های متکثر دشمنان بی‌شمارش مانده است کدام یک را برای تعیین هویت خودش انتخاب کند: «البته در عرصه‌ی فرهنگی هم فعالند، در عرصه‌ی سیاسی هم فعالند، در عرصه‌ی انحصارات علمی هم فعالند» و دست آخر تصمیم خودش را می‌گیرد که « اما در عرصه‌ی اقتصادی فعالیت بسیار زیادی دارند» و مثال از تحریم‌ها می‌آورد و این که آنها این برنامه‌ را «دنبال می‌کنند». قبول ما هم همین را دنبال می‌کنیم اما انتظار داشتیم رهبر ما نه از میان پروژه‌های دشمنان که از دل همان بصیرتی که خودش می‌گوید یک برنامه استخراج کند.

در این پیام خامنه‌ای چهار بار واژه «دشمن» تکرار شده است و در هر چهار بار این واژه به صورت جمع به کار برده شده است. به جز واژه‌ی دشمنان، کل متن حاوی دو واژه منفی دیگر است: ترفند و تحریم که از هر دو به عنوان فعل دشمن یاد می‌شود. در بقیه متن با آن که معلوم است ایشان ناراحتی‌هایی دارند، اما از حسن تعبیر استفاده می‌کند برای مثال در مورد حوادث منطقه می‌گوید: «عید را بر ما گوارا نمیکند» یا در جایی که از سیر پیشرفت کشور ناراحت است می‌گوید: «لیکن حرکت ما باید به نحوی باشد که بتوانیم این دهه را به معنای حقیقی کلمه مظهر پیشرفت و مظهر استقرار عدالت در کشورمان قرار بدهیم».

در این متن واژه ایران چهار بار و در هر چهار بار با منظور «ملت ایران» تکرار شده است.

مخاطب سخن خامنه‌ای چهار دسته‌اند و خامنه‌ای در مخاطب قرار دادن آنها دچار ذهنی آشفته می‌شود و نمی‌تواند ملت خودش را زیر یک پرچم و به قول خودش «به تمامه» جمع کند. ابتدا او نوروز را به سه دسته تبریک می‌گوید: «به همه‌ی هم‌میهنان عزیزمان در سراسر کشور»، «به همه‌ی ایرانیانی که در کشورهای دیگر، در سراسر جهان ساکن هستند»، و «همچنین به ملت‌های دیگری که برای نوروز ارزش و احترام قائل هستند» اما بلافاصله بقیه مسلمانان جهان را به خاطر می‌آورد که نوروز عیدشان نیست و در شرایط بحرانی زندگی می‌کنند. «البته حوادث تلخی که در برخی از کشورها نسبت به مردم انجام میگیرد …عید را بر ما گوارا نمیکند و مانع از این است که انسان شادی عید را بتمامه احساس کند». معلوم نیست باید جشن بگیریم یا نگیریم.

از سوی دیگر، می‌دانیم حوادث دیگری در داخل کشور هم رخ داده است که خامنه‌ای به آنها اشاره‌ای نمی‌کند و بیشتر از حوادث بیرونی بر ناگوارایی عید و بر ناتمامی شادی او اثر گذاشته است.

از طرف دیگر، احمدی‌نژاد در پیام نوروزی خود از پوستین ریاست جمهوری خارج شده و برای بر دوش انداختن ردای رهبری تمرین می‌کند. این ویژگی احمدی‌نژاد جدید نیست و او در همه دوره‌ها، حتی در زمان شهرداری همین رویه را داشت.

احمدی‌نژاد در پیام نوروزی خود به هیچ وجه آماری از کارهای گذشته ارائه نمی‌کند. برخلاف خامنه‌ای که تلاش دارد بگوید در سال گذشته همتی مضاعف و کاری مضاعف در جریان بود و معلوم است کسی را هم ندارد که این آمارها را برایش مرتب کند، احمدی‌نژاد خود را از ارائه هر شکلی از آمار بی‌نیاز می‌داند: «راه‌ها، راه‌آهن‌ها، بزرگراه‌ها، ‌دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، ‌فرودگاه‌ها، بندرها، کتابخانه‌ها و مراکز گوناگون در دست ساخت است» و وقتی هم بخواهد آمار ارائه دهد به صورت اتفاقی یک عدد بزرگ را انتخاب می‌کند: «در بخش تولید،‌صنعت، کشاورزی، خدمات و سرمایه‌گذاری ان‌شاءالله ایجاد 2.5 میلیون شغل در دسترس ملت ایران قرار خواهد گرفت.» وعده‌های نامشخص می‌دهد: «ظرفیت‌های ملت ایران و تجربیات سال‌های گذشته به ما این امید را میدهد که ظرف دو الی سه سال به لطف خدا مشکل بیکاری را از این سرزمین نورانی ریشه‌کن کنیم.» و در جایی دیگر به زبانی پیشگویانه می‌گوید «یک جوشش و شکوفایی علمی در ایران در حال وقوع است» و بعد با امید و آرزو بیان می‌کند «امیدوارم …. حجم فعالیت‌های عمرانی در سال جاری دو برابر شود»

مخاطب احمدی‌نژاد کسی جز امام عصرِ اختصاصی خودش نیست. او به «امام عصر» می‌گوید که چه کارهایی انجام شده است و چه چیزهایی «در دسترس ملت ایران قرار خواهد گرفت». به جز سلام اولیه که آن هم با سلام به «امام عصرعلیه السلام» آغاز می‌شود و بعد با سلام به « همه ایرانیان، رهبری عزیز، خانواده‌های معظم شهیدان، جانبازان و آزادگان و همه بشریت» ادامه پیدا می‌کند، همه متن در قالب یک گزارش به «امام عصر» نوشته شده است.

مهم‌ترین نکته جدیدی که در این متن وجود دارد دفاع احمدی‌نژاد از نوروز در برابر «امام عصر» است. او که مدتی پیش از این مخالف تعطیلات نوروز بود، حال نوروز را هدیه ملت ایران به بشریت معرفی می‌کند و از امام عصرش می‌خواهد این هدیه را از ملت ایران بپذیرد.

احمدی‌نژاد برای پیشرفت کارهای خودش از امام عصرش تشکر می‌کند: «البته این همبستگی، هوشمندی و ظرفیت مرهون عنایت و هدایت و مدیریت امام عصرعلیه السلام است.» در زبان متدینان ایرانی، این اولین بار است که برای بیان و توصیف کمک‌های «امام عصر» از واژه مدیریت استفاده می‌شود. «مدیریت» مجموعه روش‌هایی بوروکراتیک است که به فرآیندهای عقلانی و زمینی خاصی اشاره دارد و کمتر در چارچوبی دینی از آن استفاده می‌شود. احمدی‌نژاد با استفاده از این واژه تلاش دارد بگوید به امام عصرش به صورت مستقیم در کارها دخالت می‌کند. او با تکیه بر امام عصرش، اهداف سیاسی و اقتصادی خود را به پیش می‌برد.

نیازی به خرید و استفاده از دستگاه‌های شنود گران‌قیمت با پول مردم نیست، از همین پیام کوتاه هم می‌توان به پستوهای ذهن گروه احمدی‌نژاد راه پیدا کرد. به‌رغم همه دغدغه‌های آشکار آقای خامنه‌ای برای پوشاندن بخش‌هایی از شخصیت احمدی‌نژاد و ناکارآمدی‌هایش، دغدغه‌هایی که در سخنرانی مشهد به صورت فریاد بیان شد، محمود احمدی‌نژاد به صورت کامل از زیر پرچم خامنه‌ای بیرون آمده است. از نظر احمدی‌نژاد رهبری واقعی ایران در حال حاضر در دست «امام عصر» است. او فقط به «امام عصر» گزارش می‌دهد و اولین کسی است که به این توفیق نایل آمده است. هیچ کس دیگر، حتی خامنه‌ای چنین توان یا لیاقتی ندارد.

باید همه گفتارهای احمدی‌نژاد را برای شناسایی امام عصر مورد نظر او گردآوری و تحلیل کرد. در عین حال اگر بخواهیم در سطح همین پیام نوروزی کار کنیم، می‌توان شاهد یک تفاوت بنیادین بین امام عصر مورد نظر احمدی‌نژاد و دوازدهمین امام شیعیان شد. در حالی که به اعتقاد قابل احترام شیعیان، امام زمان آگاه به مسائل مردم است، گزارش‌های احمدی‌نژادی به امام عصرش، با این باور نوشته شده است که او از هیچ جا خبری ندارد. گویا ایشان هم بیتی قابل کنترل دارند و احمدی‌نژاد باید گزارش بدهد.

تنها وقتی که احمدی‌نژاد خود را یگانه مجری و گزارشگر وضع موجود بداند، او به توانایی‌های دیگری هم دست می‌یابد. از نظر او «مدیریت مادی و بریده از آسمان به پایان راه رسیده است». احمدی‌نژاد می‌تواند به امام عصرش آماری دروغین ارائه کند که در هیچ مرکز معتبری ثبت نشده است: «بیش از یک میلیون و ششصد هزار شغل به عنوان یک رکورد بیسابقه در ایران ثبت و ایجاد شد».

به این ترتیب، پرتاب شدن احمدی‌نژاد از حاشیه‌های محافل اطلاعاتی به پست ریاست‌جمهوری او را به توهم رهبری کل جهان انداخته است. از سوی دیگر، ناکامی‌های خامنه‌ای در پست‌های اجرایی او را، حتی وقتی در موقعیت رهبری نشسته، به پیگیری دغدغه‌ها و وسوسه‌های ریز و اجرایی انداخته است. با آن که این وضعیت می‌تواند جوک‌ها و لطیفه‌های مفرحی را برانگیزد، باید نسبت به پیامدهای تیره‌ و شوم آن احساس خطر کرد. در حالی که دایره‌ی محصورشدگان از منتقدان هم فراتر رفته و هر کسی که مهر آگاهی بر پیشانی دارد را به اسارت گرفته‌اند، تحلیل این دو متن نشان می‌دهد که ذره‌ای از عقل و دوراندیشی و خیرخواهی در میدان دیده نمی‌شود و همه میدان به احمدی‌نژاد و گروهش سپرده شده است.


 
 

1390/1/3

یک دیپلمات گفته که ایران قصد «واردات پودر آلومینیوم و برنز فسفری» از کره‌شمالی و چین را داشته که صدور این مواد خام به سبب امکان استفاده در صنایع موشکی و اتمی به ایران ممنوع است.

این دیپلمات به خبرگزاری رویترز گفته است: «پودر آلومینیوم که از کره شمالی صادر شده بوده، در سنگاپور توقیف شده است. برنز فسفری هم از یک شرکت چینی در کره جنوبی گرفته شده است.»

به گفته این دیپلمات، مقامات دولتی چین در ضبط و توقیف برنز فسفری همکاری داشته‌اند.

رویترز همچنین به نقل از دیپلمات‌های سازمان ملل اعلام کرده که این سازمان در مورد تلاش‌های اخیر جمهوری اسلامی برای واردات مواد خام ممنوعه از کره شمالی و چین تحقیق می‌کند.

کمیته تحریم‌های ایران در سازمان ملل به همراه گروهی از کارشناسان این سازمان انجام این تحقیقات را بر عهده دارند.

به نظر می‌رسد اشاره این دیپلمات‌ها به خبر هفته گذشته خبرگزاری فرانسه باشد که از کشف و توقیف دو محموله حاوی «تجهیزات اتمی و تسلیحات» در راه ایران به دست مقامات کره جنوبی و سنگاپور در عرض شش ماه گذشته خبر داده بود.

در هفته گذشته نام جمهوری اسلامی چندین بار در اخبار بین‌المللی در ارتباط با محموله‌های تسلیحاتی قاچاق تکرار شد، اما مقامات ایران تنها به یک خبر از اسرائیل در مورد کشف ۵۰ تن تسلیحات در راه غزه واکنش نشان داده‌اند.

منبع: رویترز و رادیو فردا


 
 

1390/1/3

یاسر خمینی در دیدار با علی کروبی ضمن محکوم کردن حصر و حبس رهبران جنبش سبز و همسرانشان، این حصر یا بازداشت ابداعی را امری غیرقابل قبول دانست و آن را محکوم کرد.

به گزارش کلمه، محمد تقی کروبی در یادداشتی که در وب‌سایت شخصی خود منتشر کرده، نوشته که یاسر خمینی (نوه آیت‌الله خمینی) در این دیدار با تجلیل از میرحسین موسوی و مهدی کروبی بازداشت آنها رامحکوم کرده است.

آن‌طور که آقای کروبی نوشته است: «یاسر خمینی به شدت از وضعیت بوجود آمده برای دو خانواده کروبی و موسوی ناراحت بودند و از اینکه در نوروز امسال نمی‌توانند به دیدار پدر بروند، گله‌مند بودند.»

وی نوشته که یاسر خمینی در این دیدار «حصر و یا بازداشت ابداعی دو یار صدیق امام به اتفاق همسرانشان که تا پایان عمر همواره مورد توجه بنیانگذار نظام بودند را بشدت محکوم کردند و آن را امری غیر قابل قبول دانستند.»

میرحسین موسوی و مهدی کروبی به همراه همسران خود بیش از یک ماه است که در بازداشت به سر می‌برند.

ادامه بازداشت این رهبران جنبش سبز با انتقاد‌های گسترده‌ای روبرو شده به طوری که مقام‌های جمهوری اسلامی برای کاهش فشار‌ها و انتقاد‌های داخلی و خارجی در روز‌های اخیر به برخی اعضای خانواده موسوی و کروبی اجازه دیدار با والدین خود را داده‌اند.

منبع: کلمه

پیشینه
علی مطهری: حصر موسوی و کروبی غیرقانونی است
دستور حصر نخست وزیر امام از بیت رهبری صادر شده است


 
 

1390/1/3

سرپرست پلیس راه استان کرمان اعلام کرد بر اثر واژگونی یک دستگاه اتوبوس در محور جیرفت‌- بم، چهار نفر کشته و 12 نفر مجروح شدند.

احمد حجت آبادی گفته که این اتوبوس سحرگاه روز چهارشنبه در مسیر زاهدان - بندرعباس حرکت بود که پس از برخورد با خودرویی دیگر واژگون شده است.

در نخستین روز سال جدید نیز یک دستگاه اتوبوس حامل کاروان «راهیان نور» بر اثر بی احتیاطی راننده در مسیر کرمان به جیرفت واژگون شد که در این حادثه 10 نفر جان باختند و 37 نفردیگر نیز مجروح شدند.

براساس اعلام مقام‌های پلیس از زمان آغاز تعطیلات نوروزی تاکنون بیش از 100 نفر بر اثر سوانح رانندگی جان خود را از دست داده و ده‌ها تن دیگر زخمی شده‌اند.

سوانح رانندگی یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در ایران به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

پیشینه
۱۱ دانشجوی دختر بر اثر واژگونی اتوبوس جان باختند


 
 

1390/1/3

محسن صفایی فراهانی و محسن میردامادی دو عضو زندانی جبهه مشارکت به مرخصی نوروزی آمدند.

صفایی فراهانی بعد از حدود پنج ماه که در بیمارستان بستری بود اجازه مرخصی یافت و روز سه‌شنبه پس از بهبودی نسبی برای تعطیلات نوروز به خانه آمد.

محسن میردامادی دبیر کل جبهه مشارکت نیز عصر روز سه‌شنبه از زندان مرخص شده است.

میردامادی که نامش در فهرست مرخصی‌های روز ۲۹ اسفند بود به دلایل نامعلوم نتواست آن روز آزاد شود و سال نو را در کنار دیگر زندانیان سیاسی در بند ۳۵۰ بود.

در آستانه سال جدید مقام‌های قضائی با مرخصی چندتن از فعالان سیاسی و مدنی موافقت کرده بودند.

لیلا توسلی، پروین جوادزاده، حمزه کرمی، فرید طاهری، زهرا جباری، محمدرضا مقیسه، محسن امین‌زاده، فیض‌الله عرب سرخی، مهدی اقبال، مهدی کریمیان، علی جمالی، رجبعلی (بابک) داشاب، هدی صابر و آرش علایی از جمله کسانی هستند که بعد از ظهر روز یکشنبه 29 اسفند از زندان اوین به طور موقت آزاد شدند.

منبع: کلمه و (+)

پیشینه
دادستان تهران: مرخصی زندانیان سیاسی «هدفمند» انجام می‌شود
زندانیان سیاسی عید نوروز مرخصی نخواهند داشت


 
 

1390/1/3

خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع امنیتی و قضایی ترکیه گزارش کرد از هواپیمای باری ایران که از سوی ترکیه مجبور به فرود در دیاربکر شده بود، سلاح خودکار به دست آمده و خدمه این هواپیما مورد بازجویی قرار گرفته‌اند.

برپایه گزارش‌های منتشر شده، روز شنبه یک هواپیمای ایلوشین غیرنظامی با هفت خدمه که به مقصد سوریه پرواز می‌کرد از سوی ترکیه مجبور به نشستن در فرودگاه دیاربکر در شرق این کشور شد تا مورد بازرسی قرار گیرد.

یک منبع آگاه در پلیس ترکیه گفته است در حالی که این هواپیما محموله خود را لوازم یدکی خودرو اعلام کرده بود، پس از بازرسی، یک جعبه‌ حامل سلاح‌های خودکار در آن کشف شده است.

به گفته این منبع آگاه، خدمه هواپیمای ایرانی گفته‌اند این سلا‌ح‌های خودکار تنها برای امنیت هواپیما بوده اما با این حال آنها برای بازرسی به ایستگاه پلیس برده شده‌اند.

روز چهارشنبه ۲۵ اسفند نیز مقام‌های ترکیه‌ای یک هواپیمای دیگر ایرانی که به مقصد سوریه در پرواز بود، وادار به نشستن در فرودگاه دیاربکر کرده بودند.

ایران به موجب قطعنامه ۱۷۴۷ که در سال ۲۰۰۷ به تصویب رسید از فروش و انتقال تسلیحات منع شده است.

منبع: خبرگزاری فرانسه و رادیو فردا

پیشینه
ترکیه یک هواپیمای دیگر ایران را به زمین نشاند
بازرسی ترکیه از هواپیمای ایرانی مشکوک به حمل سلاح


 
 

1390/1/3

در طول سال ۱۳۸۹ در نقاط مختلف ایران بسیاری از شهروندان به دلیل عقاید سیاسی و اعتراض‌های داخلی بازداشت و روانه زندان‌ها شدند.

به گزارش خانه حقوق بشر ایران، دست کم ۱۲۵۶ مورد بازداشت در ایران در سال جاری از طرف این نهاد حقوق بشری ثبت شده که منهای بازداشت‌هایی است که اعلام نشده و یا در مورد آن‌ها اطلاع‌رسانی صورت نگرفته است. این گزارش به شرح بازداشت‌ها می‌پردازد.

دانشجویان ۱۸۵ نفر بازداشت
دانشجویان در سال جاری بیش‌ترین فعالینی بودند که بازداشت شده و زندان را تجربه کرده ودر فواصل مختلفی بازداشت شدند. بهمن، اسفند، خرداد و آذر ماه فعالین دانشجویی بیش‌ترین بازداشت را در ایران داشته که به ترتیب ۷۲، ۳۲، ۳۲ و ۲۳ مورد دستگیری بوده است.
دانشجویان در مجموع و بر اساس گزارش‌های منتشر شده دست کم ۱۸۵ مورد دستگیری و بازداشت در سال جاری داشته‌اند.

اقلیت‌های مذهبی ۱۶۵ نفر بازداشت
اقلیت‌های مذهبی از جمله بهاییان، مسیحیان، دروایش گنابادی، اهل سنت و … بعد از دانشجویان دارای بیش‌ترین بازداشت هستند. بهاییان در سال ۱۳۸۹ بیش‌ترین تعداد بازداشت را در بین اقلیت‌های مذهبی داشته و ۸۲ نفر از آنان بازداشت شدند.
دراویش گنابادی نیز در ۳۹ مورد شاهد بازداشت پیروان خود بوده و مسیحیان و نوکشیان مسیحی نیز دست کم در ۱۹ مورد بازداشت شدند.
اهل سنت نیز شاهد دستگیری ۱۲ نفر از پیروان خود بوده و شش نفز از هواداران آیت‌الله بروجردی نیز در سال ۸۹ بازداشت شدند.

فعالین سیاسی ۱۲۹ نفر بازداشت
فعالین سیاسی نیز در سال جاری با بازداشت‌های گسترده و پیش‌گیرانه روبرو بوده‌اند. بسیاری از فعالین سیاسی به دلیل جلوگیری از تاثیر فعالیت‌های‌ اعتراضی‌شان بازداشت شدند. در سال جاری دست کم ۱۲۹ نفر از فعالین سیاسی بازداشت و روانه زندان‌ها شدند. نهضت آزادی ایران، جبهه مشارکت ایران اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، سازمان ادوار تحکیم وحدت، جبهه ملی ایران از جمله احزابی هستند که در سال جاری بسیاری از اعضای آنان بازداشت و روانه زندان‌ها شدند.

فعالین کرد ۱۲۹ نفر بازداشت
نقض حقوق بشر در کردستان به عنوان یکی از مهم‌ترین کانون‌های نقض حقوق بشر در ایران در سال جاری علاوه بر اعدام‌ها و صدور حکم‌های سنگین حبس و زندان، بازداشت دست کم ۱۲۹ نفر از فعالین سیاسی مدنی و خانواده‌های زندانیان کرد را در بر داشت.

روزنامه‌نگار و وبلاگ‌نویس ۴۳ نفر بازداشت
در سال جاری همزمان با توقیف نشریات، سانسور در اینترنت و بستن فضای اطلاع‌رسانی ۴۳ روزنامه‌نگار بازداشت و به زندان‌ها منتقل شدند. این روزنامه‌نگاران و وبلاگ‌نویسان به دلیل فعالیت‌های حرفه‌ای خود مورد قهر دستگاه‌های قضایی و امنیتی قرار گرفته و بازداشت شدند.

فعالین ترک ۴۰ نفر بازداشت
فعالیت مدنی و سیاسی ترک نیز در سال جاری به خاطر حقوق خود بارها مورد بازداشت قرار گرفته و ماه‌های طولانی را در زندان سپری کردند. فعالین ترک در سال جاری دست کم در ۴۰ مورد بازداشت شده و به زندان‌ها منتقل شدند.

فعالین کارگری ۲۲ نفر بازداشت
فعالین کارگری و سندیکایی در حالی که منصور اسانلو رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد و ابراهیم مددی دیگر فعال این سندیکا چهارمین سال زندان خود را سپری می‌کنند، در سال جاری ۲۲ بازداشت داشته‌اند تا در کنار نقض حقوق صنفی خود و اخراج‌های‌شان از کارخانه‌ها، مورد قهر بیش‌تر قراری بگیرند.

فعال حقوق بشر ۲۰ نفر بازداشت
در سال جاری ۲۰ تن از فعالین حقوق بشر بازداشت و روانه زندان‌ها شدند. نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر که در طول سال‌های گذشته وکالت بسیاری از زندانیان سیاسی؛ دانشجویی و مطبوعاتی را بر عهده داشت و تلاش‌های بسیاری برای احقاق حقوق آنان کرده بود در شهریور ماه بازداشت و با حکم سنگین و غیر قانونی ۱۱ سال زندان روبرو بوده و همچنان در زندان به سر می‌برد.
همچنین عمادالدین باقی فعال برجسته حقوق بشر ایران نیز برای اجرای حکم ۷ سال زندان خود از آذر ماه بازداشت و به زندان منتقل شده است.

فعالین زن ۸ نفر بازداشت
۸ فعال زن نیز در سال جاری بازداشت شدند. این در حالی است که بسیاری از زنان و دخترانی که در روز ۸ مارس برابر با ۱۷ اسفند ماه که روز جهانی بود برای اعتراض و دفاع از حقوق خود به خیابان‌ها آمده بودند بازداشت و روانه زندان‌ها شدند که از اسامی آن‌ها اطلاعی در دست نیست.

فعالین عرب ۸ نفر بازداشت
همچنین در سال جاری، بازداشت ۸ تن از فعالین عرب گزارش شد که به طور معمول اخبار نقض حقوق بشر در مورد آنان همچون بلوچ‌های ایران کم‌تر به گوش می‌رسد و گزارش می‌شود.

بازداشت‌های بیش‌تر
در طول سال جاری به خاطر تدوام اعتراض‌ها، شاهد بازداشت‌ها و دستگیری‌های گسترده‌ای در ایران بوده‌ایم. در خرداد ماه، بهمن ماه و اسفند ماه سال ۱۳۸۹ بسیاری از شهروندان در نقاط مختلف کشور به خاطر اعتراض‌ها بازداشت و به زندان‌ها منتقل شدند که نه قوه قضاییه و نیروهای نظامی و انتظامی و نهادهای بازداشت کننده اطلاع‌رسانی شفافی از تعداد آن‌ها ارائه دادند و نه گزارش‌های موثقی از آنان ارائه شد.

منبع: خانه حقوق بشر ایران
 


 
 

1390/1/3

محمد خزائی، نماینده ایران در سازمان ملل متحد اعلام کرد که جمهوری اسلامی تصمیم گرفته‌است تا مراسم ویژه نوروزی ایرانیان که قرار بود روز شنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شود، را لغو کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای خزاعی امروز ۲ فروردین اعلام کرد که این تصمیم، به خاطر ابراز همدردی با مردم مسلمان «برخی کشورهای منطقه که توسط حاکمان دیکتاتور آن‌ها یا نیروی خارجی کشته شده‌اند» گرفته شده است.

خزائی افزود: «فقط مراسم رسمی سازمان ملل متحد که در اجرای قطعنامه این سازمان و از مدت‌ها قبل با تلاش و محوریت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد برنامه‌ریزی و اعلام شده‌است برگزار خواهد شد.»

مجمع عمومی سازمان ملل در هجدهم فوریه سال ۲۰۱۰ با تصویب قطعنامه‌ای، نوروز را با عنوان جشنی با ریشه ایرانی در تقویم مناسبت‌های سازمان ملل متحد ثبت کرد و روز یکم فروردین هر سال (۲۱ مارس) را به نام روز بین‌المللی نوروز نام‌گذاری کرد.

لغو مراسم جشن نوروز در نیویورک در شرایطی صورت می‌گیرد که در هفته‌های اخیر، انتقاد چهره‌های روحانی و سیاسی محافظه کار به تصمیم دولت برای برگزاری جشنواره‌ای نوروزی در تخت جمشید بالاگرفته است.

دالله جوانی، رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران، حمید رسایی، سخنگوي فراكسيون انقلاب اسلامي مجلس، عبدالنبی نمازی، نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری و جامعه روحانیت شیراز از جمله افراد و گروههای بودند که در هفته های اخیر نسبت به برگزاری این جشن هشدار داده بودند.

گروهی از منتقدان می‌گویند که هواداران دولت با تأکید بر ملی گرایی ایرانی، از جمله تجلیل کم سابقه از کورش هخامنشی، قصد دارند که آرای مخالفان حکومت مذهبی ایران را در انتخابات آینده ریاست جمهوری، به نفع طیف خود جذب کنند.
 
منبع: مهر، بی‌بی‌سی و رادیو فردا

پیشینه:
مخالفان مشایی مطرح کردند:
«جشن جهانی نوروز باید لغو شود»


 
 

عماد افروغ در گفتگو با خبرآنلاین:
1390/1/2

عماد افروغ، نویسنده، جامعه‌شناس، و نماینده مجلس هفتم می‌گوید نخبگان جامعه ایران در دهه 1380 وضعیت نامطلوبی را تجربه کردند.

آقای افروغ در گفتگو با وب سایت خبرآنلاین گفته است که ساختارهای رسمی قدرت را تنها علت و مقصر نخبه ستیزی قلمداد نمی کند بلکه فقدان خلاقیت و شجاعت در نخبگان را نیز عامل مهم دیگری می داند که در ظهور و گسترش این وضع تاثیر فراوان داشت. افروغ اگر چه به تحمل اندک بالادستی ها در قبال نخبگان اشاره می کند، ولی از سکوت و مصلحت اندیشی نخبگان ایران نیز گله مند است.

آقای افروغ در این گفتگو اشاره می‌کند که وجه ساختاری و مستعدی برای بروز و ظهور «نخبگی مطلوب» در دهه ۸۰ وجود نداشت و همچنین نخبگان نیز «توجه لازم به وجه عاملیتی خود نداشتند و کنش‌ها و واکنش‌های مطلوب و مورد انتظار را به نمایش نگذاشتند.»

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم با اشاره به اینکه نخبگان، آن طور که باید و شاید روشنفکری و مقاومت نکرده اند ادامه می دهد: «متاسفانه وجوه ساختاری و رابطه‌ای جامعه ما نه تنها مستعد ظهور و بروز نقش عاملیتی نخبگان ما نشده است، بلکه در برخی از حوزه ها وجه منفی آن تشدید هم شده است. ما الان در شرایطی به سر می بریم که عده ای می کوشند تا نخبگی را در جامعه ما حدف کنند. یعنی یک راس داشته باشیم و یک قاعده و در این میان دیگر خبری از حلقه های واسط نباشد. به نظر من، خود نخبگان در شکل گیری چنین وضعی مقصر بوده اند.»

آقای افروغ با بیان اینکه در دهه 80 در جامعه ایران شرایط مساعدی هم برای پیدایش نخبگی وجود نداشت گفته است: «در این زمینه دو طرف مقصر بودند، هم نخبگان باید تعریف مطلوبی از نخبگی بدست می دادند و حضور خود را پررنگ می کردند و هم اینکه باید شرایط ساختاری و محیطی برای انجام چنین کاری از سوی آنها، فراهم می شد. متاسفانه این اتفاق در جامعه ما رخ نداد و به همین دلیل، ما الان وضعیت مطلوبی نداریم.»

این نماینده مجلس هفتم با ذکر این نکته که تعارف، سکوت، مصلحت گرایی و منفعت گرایی، عواملی بودند که مانع از تحقق فلسفه وجودی نخبگان شدند می گوید: «در دهه 80 محدودیت هایی ناروا بر نخبگان ما اعمال شد. اما از سوی دیگر، نخبگان ما هم حضور پررنگ و مقاومت لازم را نداشتند. آنها حتی گاهی در برابر اقدامات ناروا به جای اینکه اعتراض یا لااقل سکوت کنند، همنوایی هم کردند. زیرا این کار آنها را به منافع و اهداف مادی شان نزدیک می گرد. شاید بتوان چاپلوسی را از دیگر اقشار جامعه پذیرفت اما چنین چیزی از نخبگان قابل قبول نیست.»

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس پیشین افزوده: «من نمی توانم بگویم نخبگان ما مقاومت و حضور پررنگی داشتند اما بسترسازی های لازم صورت نگرفت. بالایی ها تاب تحمل وجه نخبگی قابل قبول را نداشتند اما نخبگان ما هم کنشگری لازم را نداشتند.»

آقای افروغ در پایان گفتگویش هم خاطر نشان کرد که اگر کشوری می خواهد به سلامت اداره شود، نخبگان آن باید از آزادی‌های لازم برخوردار باشد.

منبع: خبرآنلاین


 
 

تفسیر یک دقیقه‌ای:
1390/1/2

«حجت قندی» در وبلاگ شخصی‌اش به نام اقتصادانه، با زیر سوال بردن آمارهای مورد ادعای احمدی نژاد نوشته، «چرا من نمی‌توانم این آمار را باور کنم؟ دلیلش این است که این آمار با هیچ آمار دیگری نمی‌خواند. مثلا آمار نرخ بیکاری در ایران، که توسط مرکز آمار اعلام می‌شود افزایش پیدا کرده؛ نه کاهش.»

قندی در نوشته خود با عنوان آمار یا آرزو گفته: «اضافه کردن 4.1 میلیون نفر به بازار کار ایران در طی دو سال، علاوه بر اتخاذ سیاست‌های درست و خوش شانسی، نیاز به معجزه هم دارد. سوال دیگر این است که با چنین افزایش اشتغالی، چرا نرخ رشد اقتصادی ایران چنین پائین است؟»

به عقیده وی «این آمار اشتغال به هیچ آمار دیگر اقتصادی موجود نمی‌خواند.»

منبع: کلمه


 
 

بیانیه دراویش ایران:
1390/1/2

پایگاه اطلاع رسانی دراویش ایران با صدور پیامی تحلیلی، ضمن تبریک سال نو، نوشته «عید واقعی ما روزی خواهد بود که در آن روز فرخنده و رویایی، هیچ مکتب فکری و اندیشه‌ای سرکوب نمی‌شود و هیچ ستمی نمی‌ماند که از افکار عمومی پوشیده شود.»

این بیانیه نوشته: «هر روزتان نوروز، اما نوروز همچون روزهای دیگر خواهد بود، اگر خورشید معرفت و آگاهی، سرمای جهل و خرافه را از ضمیرمان پاک نکند و خردی اهورائی، پندار، گفتار و کردارمان را نیک نسازد، آنگاه چه عیدی و چه نوروزی!؟ عید ملت روزی خواهد بود که انسانیت را پاس داشته، همدیگر را دوست بداریم. آنروز که در سرزمین زرتشت، ستم و ستمگری نباشد و فرشته عدالت بر تخت قانون نشسته و نگهبان حقوق فرد فرد ملت ایران باشد، براستی آن روز عید خواهد بود.»

دراویش ایران گفته‌اند «پروردگارا، قلوب همه ایرانیان را به نور خویش منور کن تا جز تورا ستایش نکنند و بر طاغوت درون و برون سر تعظیم فرود نیاورند. الهی، از سرزمینمان دروغ، ریا، نفرت، خشم، خرافه، کینه و حسادت را دور فرما.  الهی، برادری و مودت را به میان هموطنانمان بازگردان و چنان کن که دلهایمان بار دیگر لبریز از محبت تو و بندگانت شود.»

این بیانه همچنین خطاب به صوفی ستیزان نوشته: «هرگاه از تنگی معیشت مردم، به تنگ آمدید و پست و مقام و قدرت نزدتان حقیر شد و دغدغه مشکلات مردم و رفع آن، امان و آسایش را از شما گرفت و قانون مبنای رفتارتان شد و توسل به نیرنگ و سیاست بازی را، کسر شأن خود دیدید، عید بر شما هم مبارک شده است.»

در ادامه پیام درویشان آمده: «در آن روز فرخنده و رویایی، هیچ مکتب فکری و اندیشه‌ای سرکوب نمی‌شود و هیچ ستمی نمی‌ماند که از افکار عمومی پوشیده شود، لاجرم نیازی به سانسور و بایکوت خبری هم نخواهد بود و چون همگان می‌توانند، آزادانه عقاید خویش را بیان کنند، آن روز عید و مبارک است، چرا که خط قرمزها را، نه سیاست که آزادی تعیین کرده و قانون پشتیبان این حق مسلم ملت خواهد بود.»

پایگاه اطلاع رسانی درویشان تصریح کرده: «در آن روز همه ایرانیان از هر قوم و قبیله و با هر زبان و گویش و با هر اعتقاد و ایمان و در هر مقام و منصب، یکسان در برابر قانونی که رای مردم به آن مشروعیت داده، در آرامش و امنیت زندگی خواهند کرد. در آنروز یزدان پاک، عید و نوروز را بر همه ایرانیان مبارک خواهد نمود.»

منبع: سایت مجذوبان نور

 


 
 

علی عباسپور:
1390/1/2

علی عباسپور می‌گوید در زمانی که قانون «تعیین تکلیف معلمان حق التدریسی» در دستور کار مجلس بود، روزانه 50 پیام کوتاه از سوی معلمین داشتم که نظراتشان را درباره طرح مجلس برای نحوه استخدام معلمان حق التدریسی ارائه می‌دادند.

علی عباسپور، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هشتم در گفتگو با خبرآنلاین با ذکر خاطرات مربوط به تصویب این طرح در مجلس گفت: «خوشحالم که نهایتا این قانون به گونه‌ای تصویب شد که هم حق معلمان و هم حق مردم و وزارت آموزش و پرورش حفظ شد.»

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به تماس‌های مکرر معلمین با تلفن همراهش هنگام بررسی این طرح گفت: «در آن روزها آنقدر تلفن من زنگ می خورد که تصور می‌کردم همه شماره مرا دارند! همه معلمین حق التدریس خواستار تعیین تکلیف خود بودند. ولو آنها که تنها یکسال با وزارت آموزش و پرورش قرارداد داشتند، خواستار استخدام 30 ساله بودند. در حالی که قانونا و منطقا با یکسال سابقه کار چنین حقی برای کسی ایجاد نمی‌شد.»

این نماینده مجلس همچنین با اشاره به همسطح نبودن معلمان حق‌التدریسی افزوده است: «برخی از این معلمان شرکتی و حق التدریسی مدرک فوق لیسانس با رتبه‌های بالا داشتند که لایق بودند در دانشگاه‌ها از آنها استفاده شود، اما برخی از آنها حتی در پیامک‌هایشان غلط املایی داشتند! مثلا در عبارت «آیا شما راضی هستید»، لغت «راضی» را به اشتباه «رازی» نوشته بودند!»

آقای عباسپور در خصوص پرونده جنجالی دانشگاه آزاد که منجر به اعمال فشارهایی علیه او تا مرز درخواست برای عزلش از ریاست کمیسیون پیش رفت، اظهار نظری نکرده و تنها به این جمله اکتفا کرد که «وقتی کسی وارد میدان سیاست میشود باید خودش را برای این مسائل آماده کند.»

علی عباسپور، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات دوره های هفتم و هشتم مجلس و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی است. آقای عباسپور همچنین برادر همسر عبدالله جاسبی هم هست.

منبع: خبرآنلاین


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته