-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ فروردین ۵, جمعه

Lastest News from Shahrgon for 03/25/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



- فایرفاکس و گوگل از ارتقای مرورگرهای خود برای شناسایی گواهی های جعلی مورد نظر خبر داده‌اند 

یک شرکت فعال در زمینه امنیت اینترنت از دستیابی هکرهای مستقر در ایران به گواهی دیجیتال خدمات پست الکترونیکی یاهو و گوگل و دیگر نرم افزارهای ارتباطی مانند اسکایپ خبر داده است.

شرکت کمودو در نیوجرسی آمریکا که در زمینه صدور گواهی دیجیتال فعالیت می کند، اعلام کرده است هکرهایی از داخل ایران توانسته اند با رخنه به درون سایت یکی از واحدهای اروپایی این شرکت، گواهی دیجیتال سایت هایی مانند جی میل، یاهو، اسکایپ و مرورگر فایرفاکس را جعل کنند.

کمودو با اشاره به آدرس اینترنتی هکرها و نوع تمرکز حملات آنها احتمال می دهد این حمله از سوی دولت ایران و برای به دست آوردن نام کاربری و کلمه عبور ای میل شهروندان این کشور انجام شده باشد.

گواهی دیجیتال(Digital Certificate) سندی الکترونیک است که به کاربران اطمینان می دهد تبادل اطلاعات بین مرورگر آنها و سرور سایت مورد رجوع رمزگذاری شده است و شخص سومی به آن دسترسی ندارد.

حمله مورد اشاره کمودو در پانزدهم مارس انجام شده و این شرکت پس از کشف این موضوع، گواهی های جعل شده را باطل کرده است.

جعل گواهی دیجیتال سایت های اینترنتی به دولت ها اجازه می دهد با تغییر مسیر ترافیک آنلاین، به مکاتبات الکترونیک آنها دسترسی پیدا کنند.

از سوی دیگر، جعل گواهی دیجیتال مرورگرهای اینترنتی به هکرها اجازه می دهد در فعالیت آنلاین کاربران جاسوسی کنند.

هنوز معلوم نیست اطلاعات کاربری چه تعداد از شهروندان ایرانی دزدیده شده است.

محمود عنایت، کارشناس اینترنت به بی بی سی فارسی گفت: "شرکت کمودو می گوید که این حمله را خیلی زود شناسایی کرده و گواهینامه های صادر شده را باطل کرده است. همچنین به تمامی سایت هایی که گواهینامه ها به اسم آنها صادر شده، این موضوع اطلاع داده شده است."

فایرفاکس و گوگل از ارتقای مرورگرهای خود برای شناسایی گواهی های جعلی مورد نظر خبر داده اند.

شرکت مایکروسافت هم به روزرسانی هایی را انجام داده است و از کاربران خواسته هر چه زودتر مرورگر های خود را به روزرسانی کنند.

محمود عنایت به کاربران اینترنت توصیه کرد برای جلوگیری از خطر دسترسی احتمالی هکرها به اطلاعات شخصی آنها در اولین فرصت مرورگرهای خود را به روز کنند.

آقای عنایت گفت: "به کاربران ایرانی توصیه می شود از مرورگرهای کروم یا فایرفاکس استفاده کنند و مرورگرهای خود را به روز کنند. همچنین به کاربرانی که نگران امنیت خود هستند، توصیه می شود که پس به روز کردن مرورگرهای خود، رمزهای عبورشان را عوض کنند."

او همچنین گفت که به کاربران توصیه می شود برای دسترسی به پست الکترونیک از سرویس های امن و قابل اطمینان وی پی ان استفاده کنند.

دولت های مختلف تاکنون چند بار برای به دست آوردن اطلاعات شهروندان از طریق جعل گواهی دیجیتال سایت های ارتباطی اقدام کرده اند.

یکی از تازه ترین موارد، تلاش دولت سابق تونس برای نفوذ به حساب کاربری شهروندان در شبکه های اجتماعی و کنترل فعالیت آنها از طریق پاک کردن پیام های مخالفان بود.

-- بی.بی.سی


 


ابراهیم مهتری یکی از زندانیان سیاسی معدودی است که جرات کرد و شهادت داد که در ماه اوت سال ۲۰۰۹ و در دوره حبسش از سوی یکی از شکنجه‌گرانش مورد تجاوز قرار گرفته است. این ژورنالیست ۲۸ ساله که به فرانسه پناهنده شده، چهارم فوریه سال ۲۰۱۰ داستانش را برای لیبراسیون تعریف کرد.

روز شنبه صبح این مرد جوان این بار در پاریس و در محله سیزدهم پاریس، گویی بار دیگر دچار کابوس شد. ساعت سه صبح، وی در حالی که سعی می کرد بر بی خوابی‌ش، به دلیل اتفاقاتی که در ایران برایش روی داده بود، غلبه کند مورد حمله از سوی دو مرد قرار گرفت که یکی از آنها فارسی را با «لهجه ایرانی» حرف می‌زد. این دو مرد پیش از آن که سعی کنند او را خفه کنند، ابراهیم را کتک زدند و زخمی کردند.

به گزارش پلیس، ابراهیم مهتری با یک میله فلزی و با یک کاتر - با تیغی ده سانتی متری- در ناحیه ران، شکم و بازو مورد حمله قرار گرفته بود. در همان زمان هم، یکی از دو مهاجم سعی کرد وی را با یک طناب یا کابل خفه کند که ناگهان آژیر یک ماشین پلیس به گوش رسید و آن دو ناشناس را فراری داد.

ابراهیم مهتری سپس توانست از جایش بلند شود و به هتلی در همان نزدیکی برود. وی از آنجا به بیمارستان منتقل شد. مدارک پزشکی وی گواهی می‌دهند که در ناحیه گردن وی آثار خفگی و «جراحت‌های خطی» حتی به طول ده سانتی متر، وجود داشتند.

روز ۲۰ اوت سال ۲۰۰۹، ابراهیم مهتری در تهران در خیابان از طرف سپاه پاسداران ربوده شد. وی سپس در زندان به مدت پنج روز مورد تجاوز و شکنجه - با ضربات کابل، باطوم الکتریکی و با سیگار- قرار گرفت. یعد از پنچ روز، زندانبانان که گمان می‌کردند او مرده است، وی را در جایی در حومه تهران رها کردند. وی اما دست به عملی استثنایی زد: با نام خودش در لیبراسیون همه آنچه بر سرش آمده بود تعریف کرد و شاید همین امر، دلیل حمله به وی باشد.

لیبراسیون/ ژان پیر پرن / ترجمه از فرانسوی: هلیا جوانشیر / منبع: سایت ایران در جهان


 


جمعی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین، هم زمان با آغاز سال نو، با انتشار بیانیه ای خطاب به ملت ایران تاکید کرده اند که « برای ما نوروز با چرخش زمین نمی‌آید و نمی رود که بهار ما با پایمردی و مقاومت بر سر آرمانها و عهدی که با شما بسته ایم ساخته می شود. روز نوی همه ما با آزادی و سربلندی ایران و مردمش ساخته می شود.روز نوی ما وقتی ساخته می شود که کسی به خاطر عقایدش راهی زندان نشود و هیچ قلمی به خاطر نقد قدرت شکسته نشود.»آنها در این بیانیه همچنین ضمن تقدیر از مقاومت و ایستادگی رهبران جنبش سبز میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همسران آنها، خواستار رفع هرچه سریع تر حصر خانگی آنها شده اند.

متن کامل این بیانیه که توسط یاران گمنام جنبش سبز در زندان اوین در اختیار کلمه قرار گرفته، به این شرح است:

مردم آزادی خواه ایران 

بار دیگر بهار از راه رسید و ما همچنان در زندان هستیم، اما هوای بهار ما را با خودش به شهرها و روستاها می برد، به خیابان ها، کوچه ها، کوهها، دشت ها و مزارعی که مدتهاست قدم بر آن نگذاشته ایم.ما دلمان برای همه جاده های سبز کشورمان تنگ شده است، همچنان که شوق دیدار دوباره کویر و بیابان های وطن هر روز در ما بیشتر می شود.

این دومین سالی است که بسیاری از ما به جرم آزادی خواهی و حق جویی در کنار هفت سین خانه های خود ننشسته ایم و از خانواده های خود دورهستیم. اگر این دومین نوروزی است که ما زندانیان سبز حوادث پس از انتخابات تحویل سال را در زندان جشن می گیریم تعدای از زندانیان سیاسی همچون برخی از فعالان کارگری، زنان، روزنامه نگاران و دانشجویان سالهاست که بدون یک روز مرخصی آمد و شد چندین و چند بهار را تنها از پس میله های آهنین زندان و سقف های بلند و سیاه آن شاهد بوده اند.

اما برای ما نوروز با چرخش زمین نمی‌آید و نمی رود که بهار ما با پایمردی و مقاومت بر سر آرمانها و عهدی که با شما بسته ایم ساخته می شود. روز نوی همه ما با آزادی و سربلندی ایران و مردمش ساخته می شود.روز نوی ما وقتی ساخته می شود که کسی به خاطر عقایدش راهی زندان نشود و هیچ قلمی به خاطر نقد قدرت شکسته نشود.نوروز ما وقتی ساخته می شود که رای مردم به هیچ انگاشته نشود و تنها انتخابات آزاد سرنوشت مردم را رقم بزند.روز نوی ما زمانی رقم می خورد که همه زندانیان سیاسی و عقیدتی آزاد بشوند، انتخابات آزاد در کشور برگزار بشود، رسانه ها از سانسور رها بشوند و همه شهروندان از حق قانونی برگزاری تجمع برخوردار بشوند و به حقوق قانونی و شهروندی شان احترام گذاشته شود.

ما جمعی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ که اغلب بعد از حوادث انتخابات پرمناقشه دهم به زندان افتاده ایم، اکنون ضمن تبریک آغاز سال ۱۳۹۰ و گرامیداشت نوروز باستانی، بار دیگر بر پای بندی خود به آرمانهای آزادیخواهانه و دمکراسی طلبانه خود تاکید می کنیم و به شما اطمینان خاطر می دهیم که هرگز به خاطر دیدن بهار طبیعت در خارج از فضای زندان بهار واقعی شما مردم را با زندانبابان معامله نکنیم و به دیکتاتور کمترین باجی ندهیم.

ما همچنین در آغاز سال ۱۳۹۰، ضمن تقدیر از مقاومت و ایستادگی رهبران جنبش سبز میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همسران آنها، عالی ترین مقامات حکومت ایران را مسوول سلامت و امنیت آنها می دانیم و فراموش نکرده ایم که بیش از این رییس قوه قضاییه بارها اعلام کرده بود که برخورد با سران جنبش اعتراضی تنها با دستور رهبری نظام صورت خواهد گرفت.پس مسوولیت حصر خانگی رهبران جنبش سبز را متوجه کسانی می دانیم که رییس قوه قضاییه پیش از این به آنها اشاره کرده بود.ما خواهان رفع هر چه سریع تر حصر همراهان مقاوم، شجاع و صبور جنبش سبز، میرحسین موسوی، مهدی کروبی، زهرا رهنورد و فاطمه کروبی هستیم

جمعی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ 

-- کلمه


 


در واکنش به اين اتهام سخنگوی حزب الله در مصاحبه با تلويزيون العربيه ضمن تکذيب اين ادعا از اظهار نظر درباره تظاهرات اعتراضی در شهر درعا خود داری کرد .

تاکنون منابع رسمی جمهوری اسلامی ايران واکنشی نسبت به اين اتهامات که می گويد نيروهای بسيج به نيروهای امنيتی سوريه برای پايان دادن به اعتراض ها کمک می کنند نشان نداده اند .

پيشتر نيز مخالفان ايرانی مدعی شدند که نيروهای حزب الله لبنان به نيروهای امنيتی ايران در سرکوب معترضان در اين کشور کمک کرده اند اما هيچ منبع مستقلی اين ادعا را تاييد نکرد .

شاهدان عينی در شهر درعا در جنوب سوريه بامداد روز چهارشنبه ۲۳-۳-۲۰۱۱ اعلام کردند نيروهای امنيتی سوريه ۶ نفر از تجمع کنندگان در مقابل مسجد العمری در اين شهر را به قتل رساندند.

بر اساس اين گزارش يک پزشک معروف در اين شهر به نام علی المحاميد که برای مداوای زخمی شدگان در مقابل مسجد حضور داشت نيز به ضرب گلوله نيروهای امنيتی سوريه کشته شد.

منابع رسمی امنيتی سوريه اما خبر حادثه را به شکل متفاوتی نقل کرده اند. آنها اعلام کردند يک گروه مسلح عليه تيم پزشکی را در نزديکی مسجد العمری حمله کرد و دکترعلی المحاميد ، يک راننده آمبولانس ، يک مامور امنيتی و تعدادی از مهاجمان در اين حادثه کشته شدند.

دستگاه امنيتی سوريه در بيانيه ای اعلام کرده است که " عوامل کشتار ، ايجاد رعب و دست زدن به سرقت مسلحانه و آتش زدن اماکن عمومی در درعا " را بازداشت خواهد کرد.

مخالفان دولت در چندمين روز اعتراضات اعلام کرده اند تا زمانی که خواسته های آنها بر آورده نشود همچنان به اعتصاب خود ادامه می دهند.

تظاهرات مردم درعا عليه نظام سوريه يکی از بزرگترين تظاهرات اعتراض آميزسياسی طی سالهای گذشته است.

شاهدان عينی می گويند قبل از هجوم افراد مسلح برق منطقه وارتباط تلفنی قطع شده

وسپس ماموران به سمت مترضان شليک کردند.

يک فعال حقوقی در سوريه گفت نيروهای امنيتی سوريه ساعت يک بامداد روز چهارشنبه عليه معترضين حمله کردند. وی تاکيد کرد تعداد معترضان بيش از هزار نفر بود.

مقامات امنيتی سوريه به معترضين هشدار داده بودند که تا ساعت ۳ بامداد مهلت دارند که منطقه را ترک کنند ولی معترضين به هشدار نيروهای امنيتی اهميت ندادند.

ديدبان حقوق بشرسوريه اعلام کرد نيروهای امنيتی سوريه روز سه شنبه لؤی حسين فعال حقوق بشر را بازداشت کردند.

لؤی حسين از سال ۱۹۸۴تا سال۱۹۹۱ در سوريه زندان بود .ديدبان حقوق بشر افزود از هنگام آغاز اعتراض های مردم سوريه تاکنون تعداد کشته شدگان به ۱۰ نفر رسيد.

کشور سوريه از سال ۱۹۶۳ يعنی از زمان به قدرت رسيدن حزب بعث تاکنون بوسيله قانون" شرايط فوق العاده " اداره می شود.

مردم اين کشور بارها در تظاهرات مختلف خواستار لغو اين قانون شدند اما دولت اين خواسته ها را برآورده نساخته است.

-- العربيه


 


به گزارش خبرگزاری فرانسه، شاهدان عينی و فعالان حقوق بشر اعلام کرده‌اند که در خشونت‌های بی‌سابقه روز چهارشنبه در شهر درعا، واقع در جنوب اين کشور، دست‌کم صد نفر جان خود را از دست داده‌اند.

ايمان الاسواد، يکی از فعالان حقوق بشر در تماس تلفنی از قبرس با اين خبرگزاری، گفته است: «مطمئنأ بيش از صد نفر کشته شده‌اند و شهر درعا به يک هفته نياز دارد تا شهيدان خود را خاک کند.»

اين فعال حقوق بشر نيروهای امنيتی سوريه را متهم ساخت که از گلوله‌های واقعی عليه تظاهرکنندگان استفاده می‌کنند.

يک فعال ديگر عرصه حقوق بشر اعلام کرد که «تعداد کشته‌شدگان شهر درعا و مناطق اطراف آن از ۱۵۰ نفر بيشتر است.»

پيش از اين بر اساس اطلاعات فعالان حقوق بشر و شاهدان عينی تعداد کشته‌شدگان روز گذشته در درعا ۱۵ نفر اعلام شده بود.

امروز بيش از ۲۰ هزار نفر در مراسم تشييع جنازه‌ چند تن از کشته‌شدگان که از مسجد العمری آغاز شده بود شرکت کردند.

مردم شرکت‌کننده در اين تشييع جنازه شعار می‌دادند: «با روح و خون خود، خودمان را فدای تو می‌کنيم ای شهيد.»

همچنين نهادهای مدافع حقوق بشر از بازداشت‌های گسترده در سوريه خبر داده‌اند. به گزارش «ديده‌بان حقوق بشر در سوريه» احمد هديفه، دانشجوی رشته روزنامه‌نگاری و وبلاگ‌نويس ۲۸ ساله امروز توسط نيروهای امنيتی در دمشق بازداشت شد.

«ديده‌بان حقوق بشر در سوريه» می‌گويد وی به دليل «فعاليت‌های‌اش در فيس‌بوک در دفاع از اعتراضات شهر درعا» دستگير شده است. اين دانشجو در فيس‌بوک نوشته بود: «بازداشت‌های بی‌سابقه فعالان جامعه مدنی از سوی نيروهای امنيتی صورت گرفته است.»

سازمان عفو بين‌الملل نيز به‌نوبه خود فهرستی از ۹۳ نفر از دستگيرشدگان در شهرهای مختلف سوريه را منتشر کرده است. اين سازمان اعلام کرده که «تعداد واقعی بازداشت‌شدگان ظاهرأ بسيار بيشتر است.»

در فهرست عفو بين‌الملل از نوجوان ۱۴ ساله تا بزرگ‌سال ۴۵ ساله ديده می‌شود. دانش‌آموزان، روشنفکران، روزنامه‌نگاران و فعالان در اين فهرست هستند.

«کميته حقوق بشر سوريه» نيز که مقر آن در لندن است در تارنمای خود اعلام کرد که مقام‌های سوريه‌ای خالد المصری، سربازی را که حاضر نشده به مردم معترض در مسجد العمری شليک کند، کشته‌اند. اين خبر از سوی منابع ديگر تأييد نشده است.

شهر درعا ۷۵ هزار نفر جمعيت دارد و در ۱۲۰ کيلومتری جنوب دمشق، پايتخت سوريه، واقع است. در اين شهر از روز ۱۸ مارس تجمع‌هايی عليه حکومت بشار اسد برگزار شده است.

مقام‌های حکومتی سوريه اعتراضات اخير در شهر درعا را درگيری با يک «باند مسلح» عنوان کرده‌اند که در مسجد العمری اين شهر «اسلحه پنهان کرده و چهار نفر را کشته‌اند.»

جنبش اعتراضی بی‌سابقه‌ای از روز ۱۵ مارس در سوريه آغاز شده است. اين جنبش پس از فراخوانی در فيس‌بوک با عنوان «انقلاب سوريه عليه بشار اسد ۲۰۱۱» شکل گرفت.

در اين فراخوان آمده بود که اين جنبش در راه «سوريه بدون استبداد، بدون قانون وضعيت فوق‌العاده و دادگاه‌های ويژه» مبارزه می‌کند.

در آغاز تجمع‌های کوچکی در دمشق برپا شد و سپس اعتراضات به جنوب اين کشور کشيده شد.

حزب بعث سوريه به رهبری حافظ اسد و پسرش بشار اسد نزديک به نيم قرن است که بر اين کشور حکومت می‌کند.

-- راديو زمانه


 


حدود دو هفته پس از زلزله و سونامی سهمگین شمال شرق ژاپن، صبح روز پنج‌شنبه ۴ فرودین (۲۴مارس) پس لرزه شدیدی بار دیگر بخشی از شمال و شرق این کشور را لرزاند. پتر کویات، گزارشگر شبکه رادیوهای دولتی آلمان (ARD) در توکیو می‌گوید این لرزش در پایتخت ژاپن نیز محسوس بوده است.

وحشت و نگرانی ساکنان توکیو در روزهای اخیر افزایش پیدا کرده است. آب لوله ‌کشی این شهر به مواد رادیواکتیو آلوده شده است. کارشناسان مواد غذایی می‌گویند نوشیدن آب‌لوله‌کشی برای نوزدان و کودکان خطرناک است.

 

نگرانی مقامات دولتی و پخش بطرهای آب میان مردم 

ذرات رادیواکتیوی که از نیروگاه اتمی فوکوشیما خارج شدند توسط باران شسته شدند و به رودخانه‌هایی ریختند که آب‌لوله‌کشی شهر توکیو را تأمین می‌کنند. کارشناسان ژاپنی تأکید می‌کنند که این آلودگی کوتاه مدت است.

با این حال، ساعاتی پس از پخش خبر آلودگی آب‌لوله‌کشی شهر، مردم توکیو برای خرید بطری‌های آب‌ به مارکت‌ها و مغازه‌ها هجوم بردند. سخنگوی دولت ژاپن پنج‌شنبه فرودین (۲۴مارس) اعلام کرد که میزان مواد رادیواکتیو در آب‌لوله‌کشی شهر توکیو کاهش پیدا کرده است و نوشیدن آن خطری ندارد.

یوکیو ادانو در عین حال اضافه کرد: «اجازه نداریم خوش‌بین باشیم.» همزمان شهرداری توکیو پخش ۲۴۰ هزار بطری آب میان مردم این شهر را آغاز کرده است. علاوه بر آب‌آشامیدنی، سبزیجاتی که در شمال شرق ژاپن و نزدیکی نیروگاه اتمی فوکوشیما پرورش یافته‌اند نیز به مواد رادیواکتیو آلوده شده‌اند. وحشت و سردرگمی مردمی که نمی‌د‌انند در این شرایط چه باید بکنند در توکیو رو به افزایش است.

پروفسور کامیا، کارشناس مواد غذایی در توکیو به خبرنگار شبکه رادیوهای دولتی آلمان می‌گوید: «حد مجازی که دولت ژاپن برای مواد رادیواکتیو مشخص کرده، بسیار محتاطانه در نظر گرفته شده است. از این رو مصرف سبزیجات آلوده در حال حاضر هیچ خطر مستقیمی برای مصرف کننده ندارد. مصرف این سبزیجات زمانی خطرناک می‌شود که آن‌ها زمان بسیار بیشتری،‎ آلوده به مواد رادیواکتیو باقی مانده باشد.»

 

ادامه کار در نیروگاه اتمی فوکوشیما 

نیروهای حاضر در نیروگاه اتمی فوکوشیما پس وقفه کوتاهی، روز پنج‌شنبه  کار خود را از سر گرفتند. از سه رآکتور این نیروگاه دود سفید و بخار بلند می‌شود. احتمال داده می‌شود که بخار بلند شده از ساختمان رآکتورها بخار آب باشد.

کارشناس مسائل اتمی، آکیرا یاماگوچی به پتر کویات، گزارشگر شبکه رادیوهای دولتی آلمان می‌گوید: «نکته مهم اینجاست که تشعشعات رادیواکتیو در منطقه افزایش پیدا نکرده است و مقدار اندکی نیز کاهش نشان می‌دهد.»

آکیرا یاماگوچی در عین حال اضافه می‌کند که برخی از میله‌های سوخت اتمی نیروگاه احتمالأ هنوز بدون محافظ سرد کننده هستند. مهمترین محافظ سردکننده این میله‌ها، آب است که توسط سیستم خنک کننده در نیروگاه جریان پیدا می‌کند. این سیستم خنک کننده اما با وجود اتصال برق به تمامی ۶ رآکتور نیروگاه، هنوز فعال نشده است.

-- دویچه وله


 


(۴ فروردین ۱۳۹۰) کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران با انتشار بیانیه ای گفت که تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد تعیین گزارشگر ویژه برای ایران گامی مثبت برای رسیدگی به بحران حقوق بشر در کشور و پیروزی چشمگیری برای مردم ایران است.

با وجود آنکه دولت ایران تلاش کرد با گفتمان ضدحقوق بشری از رای آوردن این قطعنامه جلوگیری کند اما تصویب قاطع آن نشان داد که جامعه بین المللی به صورت شفاف و قاطع از وضعیت و عملکردهای ظالمانه دولت ایران  آگاه است.

تصویب قاطع این قطعنامه به دنبال دو سال تلاش چشمگیر و مستمر فعالان ایرانی وسازمان های حقوق بشر بوده که در نهایت موجب برقراری یک مکانیسم ویژه نظارتی برای جمهوری اسلامی ایران شد.

قطعنامه با اکثریت مطلق ۲۲ رای مثبت در برابر ۷ رای منفی تصویب شد. ۱۴ کشور نیز به آن رای ممتنع دادند. از جمله کشورهایی که رای مثبت آنها حائز اهمیت می باشد می توان به برزیل، کره جنوبی و سنگال اشاره کرد. طیف وسیعی از فعالان حقوق بشر ایرانی از تصویب این قطعنامه استقبال کردند.

شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل و رییس کانون مدافعان حقوق بشر به کمپین بین المللی حقوق بشردر مورد تصویب این بیانیه گفت: « تعیین گزارشگر برای مردم ایران حامی این پیام است که دنیا آنها را فراموش نکرده و اجازه نمی دهد که این چنین حقوقشان در معرض تخطی و تجاوز قراربگیرد. تعیین گزارشگر مسوولین حکومتی را متوجه می کند که بی توجهی به تعهدات بین المللی می تواند عواقب سوئی برای حکومت داشته باشد.»

در متن قطعنامه شورای حقوق بشر از عدم همکاری ایران با درخواست های مجمع عمومی در آذر ۱۳۸۹ ابراز تاسف شده است. شورای حقوق بشر از دولت جمهوری اسلامی خواست که « به صورت کامل با گزارشگر ویژه همکاری کرده و اجازه ورود به کشور داده و دسترسی به تمام اطلاعات لازمه برای انجام وظیفه خود را فراهم آورد. »

فعالان ایرانی و سازمان های بین المللی از سال ۱۳۸۸ برای ایجاد این مکانیسم ویژه تلاش کرده اند. به دنبال وخامت وضعیت در ایران و به دنبال انتخابات مناقشه آمیز خرداد ۸۸، سرکوب شدید آزادی اجتماعات و آزادی بیان و افزایش خیره کننده آمار اعدام، توجه جامعه بین المللی به وضعیت حقوق بشر ایران دو چندان شد.

کمپین جامعه مدنی  بین المللی برای تصویب این قطعنامه شامل صدها سازمان وفعالان حقوق بشر از اقصی نقاط جهان بوده است.

۳۸ سازمان حقوق بشری آسیا ، آفریقا و خاورمیانه در نامه ای به کشورهای عضو کنفرانس اسلامی درخواست حمایت ا این قطعنامه را کردند.  ۱۸۰ فعال حقوق زن ایرانی در نامه ای به رییس جمهوری برزیل از وی خواستند که به این قطعنامه رای مثبت دهد که همچنین شد.

علی اکبر موسوی خوئینی نماینده دوره ششم مجلس و مسئول  هیات بازدید از زندانها درخصوص این قطعنامه گفت: «این اقدام نشانگر وخامت اوضاع حقوق بشر درایران و عدم انجام وظایف  دستگاههای نظارتی مانند مجلس درمورد رسیدگی به وضعیت زندانیان ونتیجه جلوگیری از فعالیت نهادهای حقوق بشری مستقل داخلی مانند انجمن دفاع از حقوق زندانیان وکانون مدافعان حقوق بشر است وبه خاطر دفاع از حقوق افراد تحت ظلم باید از این اقدام جامعه بین المللی استقبال نمود.»

پویان محمودیان از فعالان دانشجویی و دانشجوی محروم از تحصیل به کمپین گفت: «‌دولت ایران دیگر نمی تواند نقض حقوق بشر در کشور را انکار و بر آن سرپوش بگذارد.»

پریسا کاکائی فعال حقوق بشر نیز به کمپین گفت: «تصویب قطعنامه حداقل به خانواده های قربانیان نقض حقوق بشر این امید را می دهد که زمان پاسخگویی عاملان خشونت نزدیک است. آنها تنها نیستند و تمام دنیا به آنچه اتفاق افتاده اهمیت می دهد. »

حسن یوسفی اشکوری، محقق و پژوهشگر دینی نیز به کمپین گفت: « من ده سال پیش که در زندان بودم به طور محسوسی حس می کردم که فشارهای خارجی چقدر روی ایران موثر است و اینها چقدر حساس هستند روی فشارها خارجی و اعتراضات نهادهای بین المللی علیرغم آنکه تظاهر می کنند برایشان اهمیت ندارد ولی برایشان خیلی مهم است. از این رو این نظارت ها و مصوبه ها به خصوص اگر مستقیم باشد طبعا می تواند بسیار واقع شود.»

آسیه امینی روزنامه نگار وفعال حقوق بشر نیزدر همین ارتباط گفت: « حضور گزارشگر ویژه حقوق بشر، اگر چه ستمی را که بر مردم ایران رفته است، جبران نمی کند ولی دستکم قادر خواهد بود به عنوان یک مقام ناظر با پاسخگو نگه داشتن ایران از یکسو، و تاثیر بر نگرش جهانی نسبت به وضعیت حاد نقض حقوق بشر در ایران، براین روند، تاثیر مثبت بگذارد.»

نیسم سرابندی فعال دانشجویی و حقوق زنان با اشاره به اینکه یکی از چالش های گزارشگر ویژه دسترسی واجازه دولت ایران برای ورود کشور خواهد بود به کمپین گفت:‌«‌در پیش گرفتن این روند می تواند توجه جامعه جهانی را بیش از پیش بر وخامت نقض حقوق بشر جلب کرده و از سویی اهرمی برای فشار هر چه بیشتر بر دولت ایران جهت اصلاح رفتار خویش است. گرچه یکی از چالش های گزاشگر ویژه در ماموریت حقیقت یابی، عدم استقبال  ایران برای ورود به کشور جهت تکمیل گزارشات است اما راه های دیگری چون دریافت، بررسی و تحقیق شکایات از سوی قربانیان نقض حقوق بشر و خانواده های آنان و تماس با نهادهای غیر دولتی که به صورت مشخص در زمینه ایران کار می کنند بسیار می تواند راهگشا باشد.»

یکی از فعالان حقوق بشر داخل کشور که روی موضوع اعدام ها فعالیت می کند به کمپین گفت:‌«‌. جامعه بین الملل و نهاد های حقوق بشری باید به مقوله اعدام های خودسرانه ، مخفیانه و دسته جمعی در زندان‌های ایران و خصوصا زندان وکیل آباد مشهد و زندان بیرجند حساسیت نشان داده و این موضوع رو به صورت جدی و مستمر بررسی کنند. نماینده ویژه سازمان ملل باید زندان های وکیل آباد مشهد ، زندان بیرجند و زندان تایباد برود و در مورد اعدام های پنهانی در این زندان ها تحقیق کند.»

-- کمپین بین‌المللی حقوق بشر ایران


 


به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نیروهای دولتی، سحرگاه چهارشنبه با حمله به مسجد العُمَری درعا، شش نفر از معترضان را به قتل رساندند و در بامداد همان روز نیز سه نفر دیگر را در مرکز این شهر به ضرب گلوله کشتند. بنا بر این گزارش، شش جسد دیگر نیز در همان روز در این شهر پیدا شد.

به گفته فعالان سیاسی در سوریه، با افزایش تلفات معترضان در اعتراضات اخیر، جمعیتی از مردم روستاهای اِنخیل، جاسم، خِربةالغزاله و الـحَرا سعی داشتند شب چهارشنبه به جمع معترضان بپیوندند اما نیروهای امنیتی به روی آنها آتش گشودند و هنوز از میزان تلفات احتمالی این تیراندازی خبری در دست نیست.

اعتراضات ضد دولتی در منطقه دَرعا، در جنوب سوریه در نزدیکی مرز اردن، که در روزهای اخیر و با الهام از اعتراضات هواداران دموکراسی در منطقه آغاز شده هم‌اینک به بزرگ‌ترین چالش داخلی دهه‌های اخیر برای حکومت سوریه تبدیل شده‌است.

معترضان در این کشور در جریان تظاهرات خود شعار «لا حزب‌الله، لا ایران»، «نه حزب‌الله، نه ایران» سر می‌دهند.

در همین حال ایالات متحده، روز چهارشنبه با ابراز نگرانی از سرکوب تازه معترضان در سوریه، «استفاده از خشونت، ارعاب و دستگیری‌های خودسرانه» در این کشور را محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: «ایالات متحده نسبت به خشونت شبانه‌روز گذشته توسط نیروهای امنیتی علیه شهروندان غیر نظامی در درعا بسیار نگران است.»

معترضان در این کشور در جریان تظاهرات خود شعار «لا حزب‌الله، لا ایران»، «نه حزب‌الله، نه ایران» سر می‌دهند.

وی با ابراز نگرانی عمیق از «استفاده دولت سوریه از خشونت، ارعاب و دستگیری‌های خودسرانه» و محکوم کردن این اقدامات اظهار داشت که این اقدام‌ها برای «جلوگیری از استفاده شهروندان از حقوق بشر جهان‌شمول خود صورت می‌گیرد.»

آمریکا روز دوشنبه نیز ضمن محکوم کردن سرکوب دو روز گذشته معترضان توسط حکومت سوریه، دولت آن کشور را متهم کرد که در مقابل معترضان، «از خشونت بیش از اندازه» استفاده کرده‌است.

هم‌چنین بان گی-مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه با محکوم کردن خشونت‌ها علیه معترضان در شهر درعای سوریه، خواستار انجام تحقیقات در مورد قتل ۱۵ نفر در این شهر شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مارتین نسیرکی، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه گفت: «باید تحقیقاتی شفاف در مورد این قتل‌ها صورت بگیرد و اشخاص مسئول این قتل‌ها باید با پیگرد قانونی مواجه شوند.»

وی افزود: «دبیرکل درخواست خود از مقام‌های سوریه برای خودداری از خشونت و رعایت تعهدات بین‌المللی خود در خصوص حقوق بشر ازجمله حق برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز را تکرار می‌کند.»

نیروهای امنیتی سوریه، در جریان سرکوب اعتراضات هفته گذشته درعا، چهار شهروند را کشتند و یک کودک یازده ساله نیز به خاطر استنشاق گاز اشک‌آوری که نیروهای انتظامی پرتاب کرده‌بودند ساعاتی پس از سرکوب تظاهرات جان باخت.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، يک شاهد عينی گفته است: «ماموران امنيتی و نظامی در حالی به جمعيت شليک کردند که همه در مسجد پناه گرفته بودند.»

این در حالی است که تلويزيون دولتی سوريه در گزارشی اعلام کرد که «چهار تن در پی حمله باندهای مسلح به يک آمبولانس» در درعا کشته شده‌اند.

گزارش تلويزيون دولتی سوريه همچنین تصاويری را نمایش داده است از اسلحه‌ها و نارنجک‌ها و دسته‌های پول که «از مسجد کشف شده» است.

روز چهارشنبه نیز نیروهای ضدشورش در دمشق، نزدیک به ۱۵۰ معترض را که در مقابل وزارت کشور تجمع کرده بودند، متفرق کردند. این تظاهرکنندگان خواهان آزادی زندانیان سیاسی بودند. همچنین برپایه گزارش‌ها، در شهرهای حمص و بانیاس هم تجمع‌های اعتراضی صورت گرفته‌است.

-- رادیو فردا


 


تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر با ۲۲ رای موافق در قبال ۷ رای مخالف

Diplomatلبخند دیپلمات ایرانی حاضر درمحل اجلاس حقوق بشر بر یک شکست دپیلماتیک!

۲۲ کشور شورای حقوق بشر موافق با قطعنامه پیشنهادی علیه ایران در برابر ۷ مخالف و ۱۴ ممتنع به قطعنامه ای علیه ایران رای دادند که به موجب آن باید گزارشگر ویژه حقوق بشر به ایران اعزام شود. این جلسه که ساعت ۱ بعد از ظهر به وقت ژنو پایان یافت، هیات دیپلماتیک ایران در دفاع خود از اینکه نباید قطعنامه تصویب شود، وقت عمده خود را به حمله به نقض حقوق بشر در آمریکا و متهم کردن به اینکه شورا مورد سوء استفاده قرار گرفته است گذراند و از طرح مباحث اصولی فاصله گرفت. نماینده ایران که عصبی به نظر می رسید حتی حمایت برزیل را نیز از دست داد. در این جلسه، برزیل با رای مثبت به قطعنامه عملا ماهها لابی دولت تهران را بی اثر کرد. در این جلسه هم پیمانان همیشگی ایران همچون پاکستان، کوبا و چین و چندین کشور دیگر با قطعنامه مخالفت کردند اما برزیل که دولت ایران خیلی روی ان حساب کرده بود با بیانیه ای بسیار حساب شده از قطعنامه و گزارشگر ویژه حمایت کرد.
هنگامی که بحث قطعنامه برای ایران در جلسه شورا مطرح شد، جو سنگینی را می شد در جلسه احساس کرد. چندین تن از دیپلمات های ایرانی بار دیگر به جای اینکه پشت صندلی های خود بنشینند در نزدیکی درب سالن قدم می زدند. گمانه زنی های مختلفی در مورد هیات دیپلماتیک ایران وجود دارد و از جمله آنکه برخی از دیپلمات های وزارت خارجه چندان هم از اینکه چنین قطعنامه تصویب شود ناراضی نیستند.
نمایندگان سازمان های بین المللی حقوق بشر و دیپلمات های حاضر در اجلاس معتقدند که این یکی از فجیع ترین شکست های دیپلمات های ایرانی طی سالهای گذشته است. با توجه به فاصله موافقان و مخالفان قطعنامه، کشورهای آرژانتین، بلژیک، برزیل، شیلی، فرانسه، گواتمالا، مجارستان، ژاپن، مالدیو، مکزیک، نروژ، لهستان، مولداوی، کره، سنگال، اسلواکی، اسپانیا، سوییس، اوکراین، انگلستان، آمریکا و زامبیا به این قطعنامه رای مثبت دادند.
کشورهای بنگلادش، چین، کوبا، اکوادور، موریتانی، پاکستان و روسیه به قطعنامه رای منفی دادند. کشورهای بحرین، بورکینافاسو، کامرون، جیبوتی، گابون، غنا، اردن، مالزی، موریتس، نیجریه، اوگاندا، تایلند و اروگوئه رای ممتنع دادند. رای ممتنع عملا به حساب نمی آید و رای مثبت و منفی تنها شمرده می شود. نمایندگان کشورهای آنگولا، قرقیزستان و قطر هیچ رایی ندادند و سالن را پیش از رای گیری ترک کردند.
یکی از دیپلماتهای کشور اکوادر در محل اجلاس به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که رییس هیات نمایندگانی این کشور از رای منفی به قطعنامه شخصا شرمنده است. اما تصمیم برای رای منفی به قطعنامه به صورت مستقیم از سوی رییس جمهور اکوادر آماده و محمود احمدی نژاد شخصا با وی صحبت کرده است.
تصویری که روی تلویزیون های اجلاس ثانیه هایی پس از راگیری نقش بست را در صفحه بعد می بینید. هیات رسمی جمهوری اسلامی عملا با بی توجهی به موارد مطرح شده در گزارش دبیرکل و حضوری کاملا آماتور و سیاسی در جریان نشست چهار هفته ای شورای حقوق بشر نه تنها کمکی برای شکستن ائتلاف کشورهای حامی قطعنامه نکرد، بلکه با اقدامات خود بر افزوده شدن به کشورهای حامی قطعنامه کمک کرد.

محموداحمدی نژاد و برخی مقامات بلندپایه ایرانی در چندین مورد تماس هایی را برای جلب رای کشورهایی که احتمال داده میشد رای ممتنع و حتی موافق بدهند داشته است. علی اکبر جوانفکر اوائل ماه جاری مسیحی به برزیل سفر کرد و تلاش کرد نظر رییس جمهوری این کشور را برای رای منفی یا حتی ممتنع به قطعنامه جلب کند. اما سخنان نماینده برزیل یکی از قدرتمندترین و مستدل ترین سخنرانی های امروز در محل اجلاس بود که به موجب آن ضمن استقبال از قطعنامه خواستار همکاری ایران با مکانیسم های نظارتی سازمان ملل شد. ماه گذشته هادی قائمی مدیرکمپین به همراه پروین اردلان از فعالان جنبش به برزیل سفر کردند و در گفت وگو با سازمان های غیردولتی و رسانه های این کشور خواستار رای مثبت برزیل به قطعنامه شدند. سازمان های جامعه مدنی برزیل نیز در طی اجلاس در تماس دائمی با مسوولین هیات این کشور در ژنو بودند و تلاش می کردند که مطمئن شوند رای این کشور به قطعنامه، مثبت خواهد بود.
در حالی که تا ساعاتی پیش از رای گیری، هیات برزیلی از اینکه چه رایی را به صندوق خواهد ریخت، خودداری می کرد، یکی از دیپلمات های این کشور به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که دلیل اعلام نکردن رای، جلوگیری از هر گونه تلاش ایران برای فشار آوردن به مقامات این کشور در ساعات پایانی رای گیری بوده است.
اگر چه از روزها پیش دیپلماتهای برزیلی از مثبت بودن نگاهشان به قطعنامه سخن می گفتند. با این وجود همانند بسیاری از کشورهای دیگر رای حساس برای قطعنامه ایران از پایتخت کشورها به ژنو ارسال می شود. گفته میشود که باراک اوباما به صورت مستقیم در خصوص رای برزیل به قطعنامه یاد شده صحبت کرده است.
یکی از دیپلمات های غربی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که جلسه در شوک بود به دلیل تعداد موافقان و تعداد کشورهایی که انتظار می رفت با قطعنامه مخالفت کنند اما رای ممتنع دادند و عملا پشت تهران را خالی گذاشتند. دولت ایران تلاش کرده است که اینطور وانمود کند که این قطعنامه سیاسی است و آمریکا آن را ارکستره کرده است. این درحالی است که به گفته یکی از دیپلمات ها حمله ممتد هیات ایرانی به آمریکا و همچنین اینکه شورای حقوق بشر را به نوعی وابسته به آمریکا نشان بدهند و سخنانی که به نوعی توهین به نمایندگان حاضر در جلسه بود، عملا به ضرر هیات نمایندگی ایران تمام شد. به گفته این دیپلمات، لحن و ادبیات بیانیهی خوانده شده در مخالفت با قطعنامه، تنها دقایقی پیش از رای گیری عملانشان دهنده این بود که مقامات دولتی ایران هیچ امیدی به موفقیت نداشتند و فقط می خواستند با خواندن بیانیه ای سیاسی، جو جلسه را تحت تاثیر خود قرار دهند.
برخلاف بیانیههای سیاسی و حملات هیات ایرانی در سراسر نشست به آمریکا و کشورهای غربی و متهم کردن شورا به مورد سوء استفاده سیاسی قرار گرفتن، نقش سازمان های بین المللی حقوق بشری، سازمان های محلی حقوق بشری در بسیاری از کشورهای جهان، از آمریکای لاتین تا آمریکا و از شمال آفریقا تا اروپا در متقاعد کردن کشورهایشان برای دادن رای مثبت بسیار حائز اهمیت است. یکی از اعضای سازمان های غیردولتی برزیلی به کمپین گفت که اگر رئیس جمهوری این کشور به قطعنامه رای مثبت ندهد باید پاسخگوی رفتار خود باشد. فعالیت حرفه ای و متمرکز فعالان حقوق بشری ایرانی در اروپا، آمریکا و برخی کشورهای دیگر با فراهم آوردن شواهد و مستند سازی های دقیق و قابل اتکا برای نهادهای سازمان ملل، سازمان های حقوق بشری بین المللی و نیز دولتهای عضو شورا یکی از مهمرین عوامل ایجاد بسیج عمومی برای رای به قطعنامه یاد شدهاست.
البته عملکرد بسیار ضعیف دستگاه دیپلماسی ایران، ناتوانی در ادامه انکار و سرپوش گذاشتن به وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران، آگاه شدن مردم و دولت های جهان از آنچه در کشور می گذرد و عدم همکاری دولت ایران با مکانیسم های مختلف سازمان ملل و در نهایت بی توجهی به تعهدات بینالمللی نیز نقش مهمی در جلب توجه کشورهای عضو سازمان ملل داشته است.
یکی از دیپلمات های حاضر در محل اجلاس به کمپین گفت خطای دیپلماتیک و تکراری هیات ایرانی آن است که تلاش می کند همواره در چنین جلساتی به دلیل احساسات ضدآمریکایی که در برخی کشورهای منطقه خاورمیانه و یا آمریکای لاتین وجود دارد، مباحث خود را به جای پاسخگویی به مواردی که درباره ایران مطرح میشود به حملات احساسی و کلی گویی در مورد موارد نقض حقوق بشر در آمریکا محدود کند. یکی از اعضای نزدیک به هیات دیپلماتیک لبنان از جمله افرادی بود که بعد از تصویب قطعنامه بسیار ناراحت بود. او به کمپین گفت: «آمریکا خود ناقض حقوق بشر است و چرا چنین قطعنامه ای برای آمریکا تصویب نشود؟ ایران تنها کشوری نیست که حقوق بشر را نقض می کند باید بقیه کشورها هم پاسخگو باشند.»
یکی از اعضای سازمان های غیردولتی بینالمللی حقوق بشری که درگیر مذاکرات بوده است نیز با اشاره به همین موضوع به کمپین گفت: «موضوع این است که ایران دائما از آمریکا انتقاد میکند اما هیچگاه ایران و یا کشورهای جنبش عدم تعهد و یا کشورهای اسلامی تقاضای نشست ویژه و یا قطعنامه و یا درخواست برای گزارشگر ویژه درباره آمریکا را نکرده اند. برای مثال همین پاکستان و یا کشورهای دیگری که همواره از ایران در اجلاس به دلایل مختلف خودشان حمایت میکنند، برای برگزاری نشست ویژه برای آمریکا مخالفت کردهاند.» در این میان یکی از افراد نزدیک به تیم آمریکا به کمپین گفت: «واقعا ما استقبال میکنیم. چرا که نه؟ اما هیچ کدام از این کشور عزم جدی برای چنین اقدامی را طی سالهای گذشته غیر از حملات لفظی و تبلیغاتی از خود نشان ندادهاند.» در بررسی گزارش دوره ای آمریکا در طی نشست چهار هفته ای شورای حقوق بشر، سازمان های حقوق بشری بین المللی انتقادات بسیاری را نسبت به عملکرد و وضعیت حقوق بشر در آمریکا از جمله وضعیت اعدام در این کشور ابراز داشتند. نمایندگان هیات آمریکا نیز با شنیدن انتقادات از سازمان های جامعه مدنی درخواست کردند که برای بهبود وضعیت به گفت وگوها و تلاش برای تغییر وضعیت ادامه دهند.
از دیگر نکات جالب توجه، جو بسیار احساسی حاکم پس از تصویب قطعنامه است. وقتی رای گیری آغاز شد روی دو پرده بزرگ رای های اعضا به رنگ سبز (مثبت)، رنگ قرمز (منفی) و رنگ سیاه (کسانی که سالن را ترک کردند یا رای ندادند) نقش بست. در عرض تنها کمتر از ده ثانیه شماره رنگ های سبز آنچنان انقدر زیاد شد که شگفتی بسیاری را برانگیخت. ۲۲ رای، حد بالایی بود که طی روزهای گذشته تصور آن می رفت. کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران معتقد است که به دلیل مذاکرات فشرده و جلسات مختلفی که طی روزهای گذشته در جریان اجلاس وجود داشته است، چندین رای مخالف به ممتنع تغییر داده شده است. تصویر اعضای سازمان های غیردولتی حقوق بشری که با یکدیگر تبریک می گفتند از بخش های جالب توجه رای گیری قطعنامه ایران بود. تقریبا می توان گفت در هیچ یک از جلسات نشست و یا رای گیری های مشابه چنین جوی وجود نداشت.
-- تنظیم و ویرایش شده از متن گزارش «کمپین بینالمللی حقوق بشر ایران»


 


فیلم در واقع روایت دختر کردی است که در جستجوی نامزدش در شهر پاریس سرگردان و گم شده است. "زیبا" نام برازندۀ گلشیفته فراهانی در این فیلم است. خود او گفته است که نقش اول خود را در فیلم "اگر بمیری، می کشمت"بسیار پسندیده، زیرا روایت زندگی فردی بیگانه است که جز چالش چیزی برایش نمانده است. گلشیفتۀ فراهانی گفته است که میان خود و "زیبا" احساس این همانی بسیار می کند و نقاط مشترک میان دو شخصیت بسیار است. مهمترین نقطۀ مشترک میان دو شخصیت، از نظر فراهانی، تلاش آنان برای  دستیابی به آزادی است، آنهم آزادی ای عمیق و درونی. گلشیفتۀ فراهانی پیش از بازی درفیلم رایدلی اسکات در سه فیلم معروف سینمای ایران بازی کرده بود.Golshifteh_Farahani2

بازیگرایرانی گفته است که برای بازیگر زن ایرانی مسألۀ حجاب اجباری، مسأله ایست بسیار مهم. یعنی : مثل این می ماند که بازیگر برای بازی کردن از جسم خودمحروم شده باشد. قرار است گلشیفته فراهانی در فیلم آیندۀ مرجان ساتراپی کارگردان سرشناس ایرانی بازی کند. فیلم روایت عشقی در ایران دهۀ ١٩٣٠ است که در استودیوهای آلمان ساخته شده است. خود گلشیفتۀ فراهانی گفته است وقتی در دکور صحنه های فیلم پا گذاشته از شدت هیجان گریسته است، زیرا،احساس کرده که در خیابان های تهران قدم می گذارد. بعد از این فیلم،گلشیفتۀ فراهانی در فیلم رونالد جوفه دربارۀ جنگ داخلی اسپانیا به کارگردانی رشید بوشارب بازی خواهد کرد. داستان فیلم روایت سفر دو زن به آمریکاست. ولی، به نظر گلشیفتۀ فراهانی داستان واقعی باز روایت زنانی است که در جستجوی آزادی هستند.

-- دنباله


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به shahrgon-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به shahrgon@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته