-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ شهریور ۱, دوشنبه

Latest news from Jaras for 08/23/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



برادر امیر جوادی فر، قربانی کهریزک

جرس: برادر امیر جوادی فر، یکی از قربانیان کهریزک با تاکید بر اینکه پیش تر شکایت خود را از عاملین کهریزک عموما و قاضی مرتضوی خصوصا اعلام کرده اند خواستار محاکمه قضات خاطی شد.
 

بابک جوادی فر، در گفتگو با گزارشگر هرانا اعلام کرد که این حکم به طور رسمی به ایشان ابلاغ نشده است و وی نیز ار طریق خبرگزاری ها آن را شنیده و دنبال کرده است.

وی در رابطه با نقش موثر قاضی مرتضوی در مورد فجایع رخ داده با اشاره به گزارش منتشر شده از سوی مجلس شورای اسلامی و پرونده ی سه هزار صفحه ای که در دادگاه انتظامی بررسی شد، گفت: "نقش قاضی مرتضوی در رابطه با انتقال بازداشت شدگان به کهریزک محرز شده و ما نیز شکایت خود را از وی به صورت رسمی اعلام کرده ایم. بر همین اساس قاعدتا بایستی یکی از سه نفری که حکم تعلیق گرفته است دادستان وقت تهران باشد."

برادر امیر جوادی فر در ادامه و طبق قانون خواستار محاکمه و مجازات تمام کسانی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این مسئله مشارکت داشته و دخیل بودند شد.

جوادی فر در پاسخ سوال گزارشگر هرانا مبنی بر اینکه آیا ایشان تمایلی به پیگیری این مسئله از طریق دادگاه های بین المللی دارند اظهار امیدواری کرد که باتوجه به افشاگری های صورت گرفته و علنی شدن شهادت سه تن از بهترین فرزندان این سرزمین، عاملین مجازات شوند تا هیچ گاه نیاز به پیگیری از طریق دادگاه های بین المللی وجود نداشته باشد.
 

بابک جوادی فر با تاکید بر عمل پیشگیرانه در رابطه با جنایات صورت گرفته در بازداشتگاه(سوله) کهریزک گفت: "امیدواریم مجازات های در نظر گرفته برای مسببین این جنایات باعث جلوگیری از تکرار موارد مشابه شود و به توجه به اینکه بنده اولیای دم نیز نیستم اما به شخصه معتقد هستم که حتی اعدام یک یا دو نفر نیز قابلیت جلوگیری را ندارد."

وی در پایان نیز تاکید کرد: " ما هم چنان نیز امیدوار هستیم که در چهارچوب قانون به کلیه ی اتهامات ریز و درشت کسانی که به هر نحو در مسئله  کهریزک نقش داشتند رسیدگی شود".
 

روز گذشته پس از گذشت یکسال از جنایت کهریزک و شهادت سه تن و شکنجه شماری از بازداشت شدگان، حکم تعلیق و عزل سعید مرتضوی و دو مقام مرتبط دیگر صادر شد. این حکم توسط شعبه یک دادگاه انتظامی قضات، به این سه مقام قضایی ابلاغ شده است. یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود به رادیو فردا گفت که  حسن حداد و حیدری‌، دو قاضی دیگری هستند که حکم تعلیق گرفته‌اند.


 


جرس: بدنبال تنش و اختلاف در روابط دولت و مجلس و عدم ابلاغ و اجرای قوانین از سوی احمدی نژاد، اولین نشست مشترک بهارستان و پاستور در سال جاری روز گذشته برگزارشد. 


در این دیدار، روساي قواي مجريه و مقننه نسبت به همدلي و كاهش مسائل بين اين دو قوه ابراز اميدواري كردند. 


علی لاريجاني در این دیداراظهار كرد: تدارك امور ديواني كشور براي تحقق رونق اقتصادي و عدالت اجتماعي و فراهم نمودن زمينه‌هاي فضائل اخلاقي و ديني در جامعه است، و اين مهم جز با ايجاد اعتدال و عقلانيت ممكن نيست.

 

وي خاطرنشان كرد: بطور طبيعي اختلاف آراء در جامعه در زمينه‌هاي مختلف بروز مي‌يابد. هدايت اين اختلافات در جاده‌ي اعتدال و عقلانيت و پرهيز از فضاي تهمت و تخريب هنر سياست‌ورزان است.


احمدی‌نژاد در این جلسه بدون اشاره به عدم اجرای قوانین مصوبه خطاب به نمایندگان گفت: قانون پایه‌ اداره کشور است و باید درست و خوب تصویب و همچنین اجرا شود. اگر شما قانون را خوب تصویب کنید، دولت هم با همه‌ی توان تلاش می‌کند که آن را به خوبی اجرا کند.


در این نشست نمایندگان مجلس دغدغه های خود درباره خصوصی سازی و نحوه اجرای دقیق قانون، مسائل فرهنگی و مسائل مربوط به کشاورزی را با احمدی نژاد در میان گذاشتند. دغدغه هایی که علی لاریجانی وقتی پشت تریبون رفت انها را بسیار جدی و دقیق خواند که با رویکرد سالم به دنبال پیدا کردن راه حلی برای رفع مشکلات بود.
 

به گزارش خبرآنلاین، چند ساعت مانده به افطار یازدهمین روز از رمضان،محوطه بهارستان علاوه بر رئیس جمهور پذیرای رحیمی معاون اول رییس‌جمهور،میرتاج‌الدینی معاون پارلمانی رییس‌جمهور و وزرای امور خارجه، راه،بازرگانی، نیرو، اطلاعات، رفاه، صنایع، مسکن، آموزش و پرورش، دفاع، کشور، ارتباطات و دادگستری، هم‌چنین رییس سازمان ملی جوانان، رییس کل بانک مرکزی، رییس سازمان انرژی اتمی بود.
 

در جلسه  از خبرنگاران خواسته شد جلسه را ترک کنند تا حرف های صریح نمایندگان مجلس به گوش دولت برسد. سخنانی که آغاز کننده آن حجت الاسلام نکونام رئیس کمیسیون اصل نود بود.نکونام که قبل از ریاست کمیسیون در نشستی خصوصی ایرادات قانونی از نگاه این کمیسیون را به رئیس جمهور گوشزد کرد ظاهرا روز گذشته بار دیگر بر اجرای دقیق قانون تاکید کرد.
 

بر اساس این گزارش، حداد عادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس یکی از سخنرانان بود و بخش عمده سخنان خود را به لزوم اجرای طرح عفاف و حجاب اختصاص داد.


نامه نمایندگان برای جذب حداکثری

249 نماينده مجلس طي بيانيه‌اي با حمايت از سخنان اخير رهبر جمهوری اسلامی در خصوص وحدت، همه عناصر صديق انقلاب را به معاضدت ملي و سياست جذب حداكثري در عرصه سياست داخلي كشور دعوت كردند. 


 


 


ری تکیه- واشنگتن پست

 

روز پنجشنبه سالروز یکی از رویدادهای اسطوره اى تاريخ ايران است کودتای سال 1953 در ایران که باعث سقوط دولت محمد مصدق شد. همدستی سیا در این واقعه باعث شد که سیاستمداران آمریکا مدت های طولانی از ایران عذرخواهی کرده است و حکومت ایران هم بارها از این موضوع شکایت کرده است. آیا مشکل از داستانی است که درباره این واقعه همه جا پیچیده است؟ نقش سیا در سقوط مصدق بسیار ناچیز بود. مسبب اصلی شکست ایران در رسیدن به دموکراسی روحانیون این کشور بودند و جمهوری اسلامی هم نتوانست آنان را از این تقصیر مبرا کند.

 

یک داستان دراماتیک  که در آن آمریکایی های  بد طینت کودتایی بر علیه مصدق به راه می اندازند، همان «عملیات آژاکس» مشهور، که آنقدر بی تامل تکرار شده که به یک واقعیت تبدیل شده است. انصاف داشته باشیم، فهرست بازیگران این داستان، گیج کننده  است:کرمیت روزولت ، برآمده از یکی از مهمترین خانواده های عالم سیاست امریکا، به اوباش و اراذل پول می دهد که بر علیه مصدق بیچاره شورش کنند، از سوی دیگر ماموران آمریکایی، شاه آواره  را قانع می کنند که به کشورش برگردد و تاج و تختش را پس بگیرد، و در عین حال کمونیست های دو آتشه و اغتشاشگران ناسیونالیست هم از آمریکا پول گرفته اند تا در خیابان ها تظاهرات به راه بیاندازند. ادامه داستان هم به این ترتیب است که آنوقت ایران که از بحرانی به بحران دیگر به تکاپو افتاده بود، روزولت نظامی ها را مجبور کرد که بر خلاف خواست قلبی شان وارد معرکه بشوند و به دولت کوتاه اما پر اهمیت دموکراتیک مصدق، پایان بدهند.

 

اما این افسانه  بخش عمده ای از واقعیت آن چه که در این جریان اتفاق افتاده است را پنهان کرده است. ایران در سال 1953 از بحران اقتصادی در رنج بود. بعد از ملی شدن صنعت نفت توسط ایران، انگلیس نفت ایران را تحریم کرد و فشار ناشی از آن بین متحدان دولت مصدق شکاف انداخت. طبقه متوسط، که نگران وضع مالی خودشان بودند آرام آرام از دور مصدق پراکنده شدند. بازاریان از مقاومت سرسختانه مصدق در مقابل انگلیس نگران بودند. قشر تحصیلکرده رفته رفته از تمایلات خود محورانهٔ مصدق احساس نگرانی می کردند، و زمانی که افسران نیروهای مسلح نیز شروع به صحبت از ناخشنودی خود از نخست وزیر و دخالت در امور سیاسی کردند آنوقت شایعات در مورد کودتای نظامی مطرح شد.

 

این تنها بخت و اقبال نبود که از مصدق برگشته بود، بلکه گروه های زیادی از جامعه ایران هم وی را تنها گذاشته بودند.

 

و البته در همین اثنا سازمان سیا در تلاش برای سرنگون کردن مصدق بود. سازمان سیا با شاه ایران، که طبق معمول قادر به تصمیم گیری نبود، و با نظامیان ایرانی تماس برقرار کرد، از جمله با ژنرال فضل الله زاهدی که یک افسر فرصت طلب بود وخود چشم طمع به نخست وزیر شدن داشت. روزولت نقشه ای کشیده بود که طبق آن شاه با یک «حکم حکومتی» مصدق را برکنار کند. فرمانی که قرار بود پانزدهم اوت به او ابلاغ شود، اما فرمانده ارتشی که قرار بود پیغام را به مصدق تحویل دهد خود دستگیر شد و آن نقشه به سرعت در هم ریخت.

 

تغییر داستان در همین جا اتفاق می افتد. با فاش شدن خبر نقشهٔ کودتا، شاه از ایران فرار کرد و زاهدی پنهان شد. اما آنچه حیرت انگیز است این است که مدارک سری آمریکا که در دهه اخیر قابل دسترس شده اند نشان می دهد که امریکا نقشه دومی برای استفاده در صورت شکست نقشه اولیه نداشت، و واشنگتن در حال آماده شدن برای قبول شکست بود. وزارت امور خارجه آمریکا و سازمان سیا  شکست کامل برنامه های مخفی شان را اعلام کرده بودند.

 

اما درست در زمانی که آمریکایی ها امیدهای خودشان را برباد رفته می دیدند و برای ترک صحنه آماده می شدند، ارتش و روحانیون با هم متحد شدند تا مصدق را سرنگون کنند. مراجع روحانی از آغاز نسبت به بحران ناشی از ملی گرائی مصدق ظنین و نگران بودند. روحانیت همیشه در مقابل تلاشهای سیاستمداران سکولار از قبیل مصدق برای مدرنیزه کردن کشور و برای ایجاد یک سیستم جمهوری و ایجاد آزادی های مدنی مقاومت کرده بود. ملا ها احترامی که شاه با وجود همه کم و کاستهایش برای مراجع و روحانیون قائل بود را عمیقا به افکار و برنامه های سکولار مصدق ترجیح می دادند. بعد از ناکام ماندن کودتا، روحانیون بلند پایه در قم، پشتیبانی تلویحی خود را از آیت الله کاشانی که سخنگوی مجلس بود اعلام کردند، و از طریق روابط خود با بازار و نفوذ جدی که بر توده مردم داشتند نقشی مرکزی در ایجاد تظاهراتی که تهران را در خود فرو برد، ایفا کردند. مصدق تنها شده بود، و پس از اینکه با تاثیر روحانیت تظاهرات خیابانی هم به نفع شاه عوض شد، آنوقت ارتش وارد قضیه شد و مصدق را برکنار کرد. و به این ترتیب تنها چند روز بعد از تلاش شکست خورده سازمان سیا، شاه با برگزاری یک جشن ملی به ایران بازگشت.

 

واقعیت این است که در طی این جریانات، روزولت و همدستان توطئه گرش بیشتر نقش تماشاگرانی حیرت زده را بازی کردند تا عاملانی موفق. در حقیقت بزرگترین تاثیر روزولت بر تاریخ ایران این بود که روایتی پر شاخ و برگ و اغراق آمیز از ماجراجوئی های خود را بیش از بیست سال پس از آن کودتا منتشر کند. این حکایت پر از اشتباه  بعد ها  به مرجعی برای تحلیل آن وقایع تاریخی، و دستمایه ای برای تخیل عوام بدل شد؛ اگرچه واقعیت این بود که واشنگتن در عمل با خامدستی خاصی در مواجهه با وقایع تهران عاجز مانده بود. پرزیدنت دوایت آیزنهاور وقتی حکایت جریان را از روزولت شنید در خاطراتش نوشت: «من گزارش پر شاخ و برگ روزولت را شنیدم، بیشتر به داستانهای یک رمان ارزان قیمت می مانست تا یک واقعیت تاریخی.»

 

سیاستمداران امریکائی علاقه خاصی به قبول تقصیر و عذر خواهی برای بدرفتاری های قدیمی دارند. اما حقیقت این است که مسئولیت سرکوب امیدهای دموکراتیک مردم ایران در تابستان 1953 در درجه اول بر گردن کسانی است که یک حرکت دموکراتیک دیگر را در تابستان 2009 نیز خفه کردند:‌ ملاها. آنها هستند که باید از مردم ایران عذر خواهی کنند.

 

ری تکیه: عضو شورای روابط خارجی آمریکا

 

 

مترجم: مهتاب گرجی

منبع: واشنگتن پست 17 اوت

 


 


مسیح علی نژاد
    جرس:بیش از یک سال است که برخی از خانواده های کشته شدگان راهپیمایی های اعتراضی بعد از انتخابات ریاست جمهوری، سکوت را به خبررسانی در مورد وضعیت خود ترجیح داده اند.


فشارهای امنیتی بر خانواده های کشته شدگان در روزهای نخست شکل گیری جنبش سبز تا آنجا بود که برخی از خانواده های شهدا احضار و بازداشت شده و برخی دیگر با قرار کفالت و یا تعهد کتبی آزاد شدند.

 

در طول این یک سال اگرچه بسیاری از خانواده ها علی رغم تمامی تهدیدات سکوت خود را شکستند و با رسانه ها در مورد رنجی که متحمل شده بودند، به گفتگو نشستند اما خانواده هایی هستند که همچنان احساس امینت نمی کنند و در مواردی ترجیح می دهند به جز نزدیکان خود،  دیگران را نیز نسبت به نحوه کشته شدن فرزندان خود مطلع نسازند. آنها غالبا کسانی هستند که فرزندان جوان دیگرشان نیز در داخل ایران زندگی می کنند و به کرات از سوی نهادهای امنیتی تهدید شده اند که اگر سکوت خود را بشکنند، آینده خوشی در انتظار فرزندان شان نخواهد بود.

 

جرس ازخانواده شهدایی که پنجشنبه ها به مزار فرزندان خود می روند در مورد شهدای گمنامی که تاکنون نامی از آنها برده نشده است،  بارها پرس و جو کرده  و تا کنون با تنی چند از این خانواده ها مصاحبه هایی نیز انجام شده است اما  عدم اجازه انتشار این مصاحبه ها کماکان به فضای نا امن سیاسی ایران مربوط است.

 

در ادامه، گفتگوی جرس با برخی خانواده های جان باختگان، در رابطه با شهدای گمنام انتخابات می آید:

 

مادر سهرابی اعرابی:  خانواده شهدای گمنام را که می بینم غم خودم یادم می رود

 

پروین فهیمی مادر سهراب اعرابی جوان نوزده ساله ای که در راهپیمایی بیست و پنج خرداد با شلیک گلوله کشته شده است، در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون در بهشت زهرا با خانواده های کشته شدگانی از وقایع انتخابات سال گذشته مواجه شده است که در رسانه ها نامی از آنها برده نشده باشد، گفته است: برخی اوقات وقتی به بهشت زهرا می روم کسانی را می بینم که  مصیبت و غم خودم یادم می رود.

 

وی که جز اولین مادرانی است که حاضر به سکوت در برابر کشته شدن فرزند خود نشد به جرس می گوید:  همه کسانی که جان شان را در جریان اعتراضات سال گذشته از دست داده اند، برای من مثل سهراب هستند، مثل اعضای خانواده ما هستند که باید یاد آنها را هم گرامی بداریم. برای من جوانان دیگری که کمتر از آنان نام برده شد و یا اساسا نامی از آن شهدا برده نشد هیچ فرقی با سهراب ندارند و گاهی وقت ها که سختی ها و مصیبت های این خانواده ها را می بینم، واقعا غم و سختی های خودم از یادم می رود.

 

خانم فهیمی در پاسخ به این پرسش که آیا در بهشت زهرا خانواده هیچ یک از این کشته شدگان را از نزدیک دیده است  می گوید:  بله ، حمید یوسف زاده  از جمله کسانی است که پنج شنبه ها برخی از خانواده اش را می بینم. پدر پیری دارد که هر بار سر مزار این جوان می نشنید و بی صدا اشک می ریزد.

 

از خانم فهیمی در مورد حمید یوسف زاده می پرسم می گوید اطلاعات زیادی در این زمینه ندارد اما  آقای یوسف زاده  ظاهرا دانشجوی جوانی بوده است که در واقعه حمله به کوی دانشگاه کشته شده است.

 

پدر بزرگ علی فتحعلیان: نوه بیست ساله ام رفته بود مسجد قبا و دیگر برنگشت

 

  یکی دیگر از خانواده های کشته شدگان راهپیمایی سی تیر می گوید: علی فتحعلیان هم دانشجوی جوانی است که در نا آرامی های مقابل مسجد قبا مورد اصابت گلوله قرار گرفت اما تا کنون مصاحبه ای از خانواده او منتشر نشده است.  تماس جرس با خانواده علی فتحعلیان هم نتیجه نداد اما پدربزرگ این جوان جان باخته تنها کسی بود که در این تماس تلفنی آرام گریست و گفت: ما دیگر کاری به کار کسی نداریم، خودشان جوابگوی اعمال خودشان هستند، نوه من اصلا سیاسی نبود فقط وقتی خیابان شلوغ شده بود او هم مثل بقیه هم سن و سالهای خودش رفته بود ببیند چه اتفاقی افتاده است که دیگر به خانه برنگشت.

 

وی می گوید: علی فقط بیست سال داشت، دانشجوی عمران بود و سرش به درسش گرم بود، همیشه هم می آمد پیش من، همین جا هم درسش را می خواند. روزی که در مقابل مسجد قبا شلوغ شده بود هم علی با لباس خانه و حتی با دمپایی رفته بود بیرون که دیگر برنگشت.

 

وی در پاسخ به این سوال که چگونه از کشته شدن او مطلع شدید، می گوید: ما تا ساعت چهار و پنج صبح به موبایل علی تلفن می کردیم تا اینکه بلاخره  پرستار  بیمارستان جواب تلفن را داد. گفت، اینجا بیمارستان است، شناسنامه را بیاورید و علی را ببرید، جنازه را که تحویل دادند، مراسم تشیع برگزار کردیم اما من نتوانستم علی را در آغوش بکشم. همه ما در بهشت زهرا با علی خداحافظی کردیم. در این یک سال هم آنچه بر همه می گذرد بر ما هم می گذرد. در سوز و گداز هستیم. 

 

وی راضی به ادامه این مصاحبه نیست و می گوید:‌ حرفی نداریم . کاری نداریم. از هلال احمر ، از ریاست جمهوری از شورای شهر آمدند ولی ما دیگه کاری نداریم. حرفی نداریم . جوان بیست ساله ای که اصلا سیاسی نبود و فقط در انتخابات شرکت کرده بود و رای هم داده بود را از دست دادیم. دیگر چه بگوییم.

 

مادر مصطفی کیارستمی:  توان پیگیری ابهامی که در نحوه جان باختن پسرم به وجود آمده را ندارم

 

نام مصطفی کیارستمی در فضای اینترنتی و در روزهای پس از نماز جمعه به عنوان یکی از جان باختگان این روز مطرح شد .اما از همان روزها این خانواده هم سکوت را ترجیح دادند.  مصطفی کیارستمی پس از نا آرامی های  مربوط به مراسم نماز جمعه ای که با سخنرانی هاشمی رفسنجانی برگزار شده بود، از خیابان با مادر خود تماس می گیرد و می گوید که شرایط مناسبی ندارد. مادر مصطفی با بیان اینکه از اتفاقات آن روز هیچ اطلاعی ندارد ، می گوید:  مصطفی سیاسی نبود اما به هر حال برای خودش عقیده ای داشت برای عقیده خودش هم ارزش قایل بود. در مسایل سیاسی نبود، صرفا به عنوان یک آدم معمولی عقایدی داشت و نسبت به باورهای خودش بی تفاوت و باری به هر جهت نبود، اما چون از واقعه روز جمعه هیچ خبری ندارم و اصلا نمی دانم بر پسرم چه گذشت برای همین شکایتی ندارم. توان این را هم ندارم که پیگیری کنم.

 

 وی ادامه داد: آدم نمی داند به چه کسی باید اعتماد کند، در این شرایط  من اصلا نمی دانم یقه چه کسی را باید بگیریم.

 

مادر مصطفی کیا رستمی می گوید: بعد از ظهر جمعه بچه ام زنگ زد و گفت من اصلا حالم خوب نیست و می خواهم برگردم خانه. من گفتم بمان تا خودم برسانمت منزل. تازه شش ماه از ازدواج او می گذشت. وقتی رساندمش خانه مدام حالت تهوع داشت و خوابش می برد و هر وقت که بیدار می شد هم  تا از او می پرسیدم  چی شد، کجا بودی، صدمه خوردی، کسی ضربه ای زد،  فقط می گفت مامان حلالم کن. برادرش را بوسید و  گفت من دیگه دارم می روم.

 

تا دوازده شب دکتر بودیم اما  وقتی رسید خانه، خوابید و هرچی فریاد کشیدیم بیدار نشد. من دیدم ضربان قلب بچه ام از کار ایستاد. همانجا زدم توی سر خودم. بچه ام جلوی چشم خودم  تمام کرد بدون آنکه به ما حرفی بزند . آن موقع ما اصلا نفهمیدیم چه شد و تا خود امروز هم فقط یک ابهام در زندگی ما باقی مانده که اذیت مان می کند. نزدیک به سه ماه من دچار افسردگی شدید شده بودم ، دچار فراموشی شدم و اصلا نمی توانستم سرکار بروم.

 

وی در پاسخ به پرسشی دیگری می گوید: اجازه بدهید صحبتی نکنم. من یک بچه دیگر دارم، خسته ام، از دوران  جنگ و جبهه  آنقدر سختی کشیده ام که بچه های من هم شاهد همه جور سختی های من بوده اند. دیگر نمی کشم. پیگیر نشدم. من توان این را ندارم. کسی را پیدا نمی کنم که حق آدم را بخواهد بستاند. با سر که نمی شود زد  یک دیوار بتونی را خراب کرد .

 

مراسم تشییع و دفن خیلی سریع تمام شد. وقتی جوی درست شد در تشییع جنازه من هم به همه می گفتم سکته مغزی کرده است.  به همه دوستان او که می آمدند و ماجرا های دیگری را در مورد جان باختن پسرم  مطرح می کردند من همه چیز را انکار می کردم چون اصلا توان این را ندارم که فردا مشکل دیگری برای من که نان آور خانه هستم و یا بچه جوان دیگرم پیش بیاید.

 

سنگ قبرهای گمنام در بهشت زهرا‌

 

خبر دفن دسته جمعی کشته شدگان اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته در رسانه های اصلاح طلب منتشر شد اما پس از انتشار این خبر در سایت نوروز، مسولان این سایت بازداشت و مورد تهدید قرار گرفتند. اینک بعد از گذشت یک سال، وقتی با برخی از خانواده های کشته شدگان مصاحبه می شود، آنها می گویند هنوز در بهشت زهرا و در کنار عزیزان آنها قبرهایی هستند که تنها با یک کد ناشناس دفن شده اند.

 

مهدی فرهادی یکی از کشته شدگان راهپیمایی اعتراضی روز عاشورا است. برادر مهدی فرهادی نیز به جرس می گوید، ترجیح می دهد، سکوت کند. یک منبع آگاه به جرس خبر می دهد، برادران مهدی فرهادی را وزارت اطلاعات شهر ری بارها احضار کرده است و از آنها تعهد گرفته است که سکوت کنند. این منبع آگاه همچنین خبر داده است که فرزندان جوان  این شهید نیز از سوی نهادهای امنیتی مورد تهدید قرار گرفته اند.

 

یکی از بستگان این شهید می گوید: وقتی به بهشت زهرا می رویم و می بینم که تعداد زیادی از کشته شدگان روزهای انتخابات را فقط با یک کد چند رقمی دفن کرده اند، خدا را شکر می کنیم که حداقل جنازه مهدی ما را به ما برگردانده اند.  

 

وی که می خواهد نامش ناشناس باقی بماند می گوید: غم خانواده های گمنام تری را در بهشت زهرا می بینیم که فشارها و سختی های ما در برابر آنها هیچ است.

 


 


یلدا آراسته
جرس: حکم تعلیق سه مقام قضایی از جمله  سعید مرتضوی صادر و به آنان ابلاغ شد ه است. این جدیدترین حکم از  دادگاه جنایات کهریزک است که  برای متهمین آن صادر شده است.  

 

صالح نیک بخت که  وکیل خانواده امیر جوادی‌فر، از جانباختگان بازداشتگاه کهریزک است،گفته: "پس از تعلیق این قضات، تمامی شاکیان این افراد می توانند با مراجعه به داسرای کارکنان دولت، شکایت خود را از آنها ، مطرح و پیگیری کنند."

 

بر اساس این حکم، این افراد  باید از سمت هایشان عزل شوند  و در خصوص اتهامات مطرح شده  در پرونده، مسئولیت خویش را پذیرفته و خارج از مصونیت قضایی مانند شهروندان عادی پاسخگو باشند.

 

این نخستین حکمی است که سر انجام  گریبان سعید مرتضوی را می گیرد و او بعد از 24 سال که در مسند های دولتی بر سر کار بوده، به عنوان یک شهروند عادی در برابر دادگاه حاضر می شود.

 

این در حالی است که پیش از این به گفته وکیل مدافع خانواده امیر جوادی فر،درخواست وکلا و اولیای دم براینکه اگر دادگاه از نظر صلاحیت ذاتی نمی تواند مرتضوی (دادستان وقت تهران) را محاکمه کند، حداقل او را به عنوان مطلع در این دادگاه احضار کند، نیز  مورد توجه و موافقت قرار نگرفته بود.

 

رازی از پرده برون شد

 

"آنچه در این میان مطرح است در خصوص برخی از رفتارهای [...] است که اگر به‌طور متواتر از افراد مختلف که در روزهای اخیر آزاد شده‌اند، نشنیده بودم، باورشان حداقل برای من و شما که در طول قریب به نیم قرن سردی و گرمی روزگار را چشیده‌ایم سخت بود. از برخوردهای خشن و بی‌محابا، آنچنان که بعد از گذشت قریب به 40 روز همچنان اوضاعشان غیرعادی است و عوارض آن روی بدنشان قابل مشاهده است. هتاکی و ابراز دشنام و فحاشی رکیک به افراد و نوامیس بازداشت‌شدگان و مردمی که برای نماز جمعه آمده بودند صورت گرفت. رفتارهایی که در فرهنگ دینی و اسلامی هیچ یک از گروه‌ها جایی ندارد و نشان‌دهنده آن است که افرادی برای این کار استخدام شده‌اند که حتی با اصول بدیهی اسلام آشنایی ندارند و البته شایعاتی نیز مطرح شده که فعلا به آن نمی‌پردازم."

 

این بخشی از نامه مهدی کروبی به آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی بود که روزهای پر التهاب سال گذشته را داغ تر کرد.

 

شاید به دنبال افشا گری های مهدی کروبی بود که پرونده بازداشتگاه کهریزک که بعد از دستور مستقیم آیت الله خامنه ای برای تعطیلی آن باید بسته می شد ، باز ماند و ادامه پیدا کرد.

 

به دنبال بالا گرفتن شایعات بازداشتگاه کهریزک، مجلس پيشنهاد مصطفي کواکبيان عضو فراکسيون خط امام(ره) را برای تشکیل   هیات  تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشتگاه ها در کميسيون حقوق و قضايي  تائید کرد.

 

تصویری واقعی از کهریزک

 

 تا آن موقع دیگر خبر این بازداشتگاه آنقدر در میان مردم پخش شده بود که صدا و سیما نیز مجبور شد که در این خصوص اقدامی بکند.

 

 بخش خبري 20:30 كه به تهيه و انتشار اخبار يكسويه شهرت دارد ،‌در اقدامي نادر ،‌ گزارشي نسبتاً‌ مفصل از بازداشتگاه كهريزك و جنايت هاي صورت گرفته در آن را پخش کرد به گونه اي كه اين بخش خبري كوتاه ،‌اين بار تا دقايقي بعد از ساعت 21 نيز ادامه يافت.

 

در اين گزارش ،‌ براي اولين بار تصاويري نزديك از بيرون و درون بازداشتگاه مخوف كهريزك به نمايش در‌آمد كه نشان مي داد ،‌اين مكان ، نه يك بازداشتگاه متعارف كه مجموعه اي از سوله ها و بناهاي احداث شده در يك محيط بياباني بوده است.

 

آغاز جنایت در کهریزک

 

چهار روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری یک گروه بیست و دو نفری از دستگیر شدگان بعد از انتخابات به کهریزک منتقل شده اند.

 

 اما همه چیز از  هیجدهم تیر شروع شد  که در آن روز پلیس ۲۷۰ نفر را دستگیر و ۱۴۵ نفر آنها را روز جمعه نوزدهم تیر به کهریزک منتقل می کند.

 

بنا به گزارشی که مجله "پنجره" در شماره یازدهم خود منتشر کرد ، سه روز بعد و در 22 تیر ماه خبر این بازداشتگاه به گوش آقای خامنه ای می رسد .

 

آقای خامنه ای به سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی دستور می دهد که همان روز "باید بازداشتگاه کهریزک تعطیل و در صورت نیاز، بازداشت شدگان همگی به زندان های رسمی منتقل گردند."

 

این دستور به سعید مرتضوی دادستان وقت تهران ابلاغ می شود که در آن زمان مسولیت این بازداشتگاه را نیز در اختیار داشته است.

 

با این همه مرتضوی با این استدلال که جا در زندانهای دیگر وجود ندارد ازاجرای این کار طفره می رود اما آقای جلیلی تاکید می کند که "در صورت نداشتن جا در سایر زندانها، بازداشت شدگان همین روز آزاد گردند."

 

 این روایتی است که سعید مرتضوی آن را انکار می کند و می گوید که چنین دستوری با این تاکید به او ابلاغ نشده است.

 

این گزارش اصرار دارد که دستور آقای خامنه ای برای بسته شدن این بازداشتگاه قبل از آن بوده است که کسی جان خود را از دست بدهد.

 

تعطیلی بعد از مرگ چهار نفر

 

خبرگزاری های ایران خبر تعطیلی بازداشتگاه کهریزک  را 6 مرداد ماه اعلام کردند. بازداشتگاهی که به خاطر "نداشتن استانداردهای لازم " تعطیل شد تا مرداد ماه  چهار کشته به جا گذاشته بود.

 

بعد تر مشخص شد که محسن روح‌الامینی و محمد کامرانی که مرگ آنها توسط نیروهای امنیتی به علت مننژیت گزارش شده بود بر اثر شکنجه جان باخته بودند. چند روز بعد نام امیر جوادی فر و رامین آقا زاده قهرمانی  نیز به کشته شدگان کهریزک اضافه شد.

 

حکم اعدام برای دو ناشناس

 

متهم به قتل امیر جوادی فر، محسن روح الامینی و محمد کامرانی  علاوه بر "اعدام"، به تحمل حبس، انفصال موقت از خدمت، پرداخت جزای نقدی، تحمل شلاق تعزیری و پرداخت دیه هم محکوم شده اند. 

 

 تیر ماه امسال سازمان قضایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی،  با صدور اطلاعیه ای، دو تن از متهمان پرونده بازداشتگاه کهریزک را که قاتلان این سه نفر معرفی شده بودند  بدون ذکر نام و مشخصات و به اتهام "ضرب و جرح عمدی منجر به قتل"، به "قصاص نفس" (اعدام) محکوم کرده بود.

 

متهم  اصلی مرتضوی است

 

به رغم حکم اعدامی اینچنینی برای این  دو نفر بازهم این سعید مر تضوی است که متهم اصلی جنایات کهریزک شناخته می شود.

 

هيات تحقيق و تفحص مجلس، سال گذشته  تقصير اصلي را متوجه سعيد مرتضوي؛ دادستان سابق تهران  كه  به دستور رييس وقت قوه قضاييه اختيار بازداشتگاه كهريزك را بر عهده داشته است، دانست و اعلام کرد :" دستور اعزام بازداشت شدگان 18 تيرماه 88 به كهريزك را مرتضوي شخصا صادر كرده بود. در اثر رفتارهاي خشونت بار ماموران با بازداشت شدگان،  محسن روح‌الاميني، امير جوادي‌فر و  محمد كامراني جان باختند. "

 

اما مرتضوی این اتهام را قبول نکرد. او اعلام کرد که  هيچ گونه مسئوليتي را در رابطه با زندان كهريزك و آزار و شكنجه و قتل زندانيان در آن، نمی پذیرد.

 

او در جوابیه خود آورد: "  اساسا عمده مدتي كه ‌١٤٧ نفر از متهمين آشوب‌هاي ‌١٨ تير در كهريزك به سر مي‌بردند اينجانب در مرخصي بودم.لذا انتساب مطالب مورد اشاره برخي رسانه‌ها به فردي كه در ايام مذكور در مرخصي بوده اشتباهي است كه از روي غرض ورزي طراحي مي‌گردد."

 

حکم تشویقی برای مرتضوی

 

اندکی بعد از این اتهامات و جوابیه در حالی که هنوز هیچ مرجع قضائی پاسخگویی نکرده بود مرتضوی با حکم احمدی نژاد سمتی جدید یافت. وی به عنوان نماينده ويژه رييس جمهور و رييس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز منصوب شد.

 

جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه‌هاي اصفهان و علوم‌پزشكي اصفهان جنبش عدالت‌خواه دانشجويي از جمله تشکل هایی بودند که در نامه هایی سرگشاده به رئیس دولت  به انتصاب سعيد مرتضوي به عنوان رئيس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ادامه فعاليت وي در اين سمت اعتراض كردند. اما این حکم بی توجه به افکار عمومی تا کنون تغییری نیافته است.

 

نام دیگری که فراموش شد

 

در پرونده بازداشتگاه کهریزک  نام سردار احمد رضا  رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی نیز در  میان بود .

 

او در زمان اجرا طرح امنیت اجتماعی، کهریزک را مکان مناسبی برای "مجازات گردن کشان و اراذل و اوباش سابقه دار در نظر گرفت تا هوای جهنمی بالای چهل درجه جنوب تهران و فقدان امکانات اولیه بهداشتی برای زندانیان و محدودیت ها و شرایط سخت بدنی، آنها را به خود آورد."

 

با این همه رادان بعد از منتشر شدن اخبار کهریزک ،  فجایع  این زندان را "یک اشتباه کوچک" خواند.و در هیچ کدام از تحقیقات و دادگاه ها نامی از او برده نشد.

 

عدالت  کی اجرا می شود ؟

 

عبدالحسین روح الامینی پدر محسن روح الامینی که یکی از کشته شدگان کهریزک است، سال گذشته و پیش از آن که دادگاهی برای عاملان این جنایات برگزار شود گفته بود: "ما امیدواریم با عوامل اصلی و پشت صحنه پرونده برخورد شود و فقط به مجازات این چند نفر عناصر سطح پائین و محلی جنایت بسنده نشود، عدالت واقعی زمانی اجرا می شود که آمران و مجوز دهندگان انجام این جنایت که در پست های بالای کشوری، قضایی و دانشگاهی قرار دارند، مجازات شوند."

 


 


  Get the Flash Player to see this rotator. var s1 = new SWFObject("http://www.rahesabz.net/picstories/image/88/tir/Base/simpleviewer.swf","flashContent", "600", "600", "9.0.124"); s1.addParam("allowfullscreen","true"); s1.addVariable("galleryURL" , "http://www.rahesabz.net/picstories/image/88/mordad/eftari manzel noori/gallery.xml"); s1.addVariable("width","600"); s1.addVariable("height","600"); s1.write("container");

 


منبع: فرزند ملت

 

This text will be replaced var so = new SWFObject('http://www.rahesabz.net/picstories/media/Mousavi/player-viral.swf','mpl','470','24','9'); so.addParam('allowfullscreen','true'); so.addParam('allowscriptaccess','always'); so.addParam('wmode','opaque'); so.addVariable('file','http://www.rahesabz.net/picstories/media/88/mordad/farzand melat.mp3'); so.addVariable('skin','http://www.longtailvideo.com/jw/upload/stylish.swf'); so.write('mediaspace');

 

 

لینک دانلود

 


 


جرس: یکی از مهمانان شرکت کننده در افطار سبز معتقد است که حضور چهره های سیاسی از جناحهای مختلف در کنار هم کمک زیادی به خنثی کردن  تفرقه افکنی های رسانه های حامی دولت دارد.


شامگاه دوشنبه گذشته  عبدالله نوری میزبان تعداد کثیری از رهبران و فعالان سیاسی جنبش سبز، اصلاح طلبان، فعالان سیاسی و روشنفکران صاحب نام کشوربود مراسمی بدون سخنرانی، با حضور طیف های مختلف فکری و آن گونه که یکی از میهمانان گفت نشانگر "یک همصدایی و اتحاد".


افطاری سبز در منزل عبدالله نوری بازتابهای زیادی در رسانه های نزدیک به حکومت به همراه داشت و این رسانه ها با خبر سازی سعی در القای اختلاف در میان اصلاح طلبان داشتند.


به گزراش رسیده به جرس،  یکی از شرکت کنندگان در مراسم  افطار سبز گفت: "برنامه بسیار خوبی بود. البته هیچ سخنرانی در کار نبود، اما تعداد زیادی از چهره‌های سیاسی پس از مدت‌ها دور هم جمع شده بودند و با یکدیگر بحث و تبادل نظر می کردند. واقعا تکثر چهره ها در این مراسم، بی سابقه بود. بسیاری از حاضرین نیز از برگزاری چنین مراسمی اظهار رضایت می کردند."


وی همچنین اضافه کرد: "بسیاری از میهمانان بر این عقیده بودند که با توجه به تبلیغات رسانه‌های اقتدارگرا درباره وجود اختلاف میان رهبران جنبش سبز و همچنین احزاب مختلف با یکدیگر، برگزاری چنین نشستی کمک زیادی به خنثی کردن چنین تفرقه افکنی هایی کرد."


وی درباره شایعاتی که در سایت‌های اصول‌گرا در ارتباط با حواشی این میهمانی و همچنین ترک جلسه از سوی سیدحسن خمینی منتشر شده است، گفت: "دروغ می گویند. این رسانه ها گویا اگر روزی چند دروغ منتشر نکنند، کارشان ناتمام می ماند. سیدحسن خمینی به دلیل قراری که از قبل داشت، جلسه را زودتر ترک کرد، و با خوش رویی از همه هم خداحافظی کرد."
وی همچنین درباره شایعه اختلاف میان خاتمی و کروبی گفت: "اتفاقا خاتمی و کروبی تقریبا در تمام مدت برنامه در کنار هم نشسته بودند و حتی عکس های یادگاری هم با هم گرفتند که حتما به زودی منتشر می شود. به هیچ وجه بحث دلخوری یا بی محلی در کار نبود."


او درباره دلایل عدم حضور میرحسین موسوی در این جلسه هم چنین گفت: "موسوی، از قبل اعلام کرده بود به دلیل حضور در یک میهمانی خصوصی، نمی تواند در چنین روزی، به این میهمانی بیاید و از همه میهمانان عذرخواهی کرده بود."


وی در ادامه اظهار داشت: "اتفاقاهمه افراد به صفت سیاسی شان دعوت شده بودند و مراسم فقط یک افطاری دوستانه نبود. این میهمانی از نظر بسیاری از میهمانان، دستاورد بزرگی برای همه بود و همچنین حکایت از اعتبار عبدالله نوری در میان فعالان سیاسی داشت."


وی همچنین از حضور محمد نوری‍‌زاد، روزنامه نگار و کارگردان، که اخیرا ششمین نامه‌اش به رهبر جمهوری اسلامی منتشر شده است، خبر داد که موردتوجه خاص جمع بود.



 



گفتنی است در این میهمانی چهره هایی چون مهدی کروبی، سیدمحمد خاتمی، سید حسن، سید یاسر و سیدعلی خمینی، احمد منتظری، سعید حجاریان، محمد نوری زاد، محمد موسوی خوئینی ها، حسن اسدی زیدآبادی، صفدرحسینی، محسن آرمین، علیرضا رجائی، علی حکمت، موسوی لاری، محمود حجتی، فیض الله عرب سرخی، محمد عطریانفر، احمد خرم، هاشم آقاجری، محمدرضا خاتمی، عباس عبدی، فریبرزرئیس دانا، سازگارنژاد، احمد قابل، رضا تهرانی، بیژن زنگنه، سید سراج الدین موسوی، جواد اطاعت، بهزاد نبوی، حبیب الله پیمان، حمیدرضاجلائی پور، غلامحسین کرباسچی، احمد صدرحاج سید جوادی، هاشم صباغیان، محمد مجتهد شبستری، محمدجواد مظفر، سید محمد موسوی بجنوردی، عبدالله رمضان زاده، ابوالقاسم سرحدی زاده، علی خاتمی، قدرت الله علیخانی، محمدعلی ابطحی، محمد نعیمی پور، مرتضی کاظمیان، علی شکوری راد، علیرضا علوی تبار، هادی قابل، اسحاق جهانگیری، مصطفی ملکیان، غلامعباس توسلی، مجیدانصاری، محمد ملکی، حسین انصاری راد، هرمیداس باوند حضور داشتند.

 


 


 



 


جرس: پنج تن از دراويش سلسله نعمت اللهي گنابادي ساكن سروستان به اتهام اخلال در نظم عمومي و مشاركت در تخريب اموال عمومي از سوي دادسراي اين شهرستان احضار شدند.

 

به گزارش مجذوبان نور، اسماعيل رحمانيان، فرزاد درويش سروستاني، علي اكبر ابراهيم زاده، حيدر اسفنجاني و رضا ثابت پيمان، پنج تن از دراويش سلسله نعمت اللهي گنابادي ساكن در سروستان هستند كه بر اساس احضاريه اي كه صبح امروز یکشنبه 31 مردادماه، دريافت كرده اند باید روز چهارشنبه سوم شهريورماه به اتهام اخلال درنظم عمومي و مشاركت در تخريب اموال عمومي در داسراي اين شهرستان حاضر شوند.

 

بنابراين گزارش چندي قبل نمايشگاهي عليه دراويش در سروستان برپا شد كه اعتراض گسترده دراويش منطقه فارس را در پي داشت و منجر به تجمع قانوني دراويش در روز دوشنبه 11 مردادماه مقابل فرمانداري سروستان شد .
 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به jaras-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به jaras@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته