-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مرداد ۱۱, دوشنبه

Latest news from Jaras for 08/02/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



در دیدارمیرحسین موسوی و مهدی کروبی
جرس: میرحسین موسوی و مهدی کروبی با ابراز نگرانی از موج جدید تحریم ها تصریح کردند که تحریم های صورت گرفته آسیبی است که به قشر محروم جامعه وارد می آید و شرایط را برای این افراد که متاسفانه بخش عظیمی از این جامعه هستند سخت تر می کند.  


 
به گزارش سحام نیو، روز گذشته میرحسین موسوی به دیدار مهدی کروبی رفت. در این دیدار دوطرف از ضایعه درگذشت محمد نوری،هنرمند پیشکسوت کشور ابراز تاسف نموده و این حادثه را به خانواده،جامعه هنری و مردم کشور تسلیت گفتند. 


به گزارش خبرنگار سحام نیوز، در این دیدار که با هدف بررسی حوادث و رخدادهای اخیر کشور برگزار شد، در ابتدا میرحسین موسوی با ابراز نگرانی از موج جدید تحریم ها از سوی شورای امنیت سازمان ملل،اتحادیه اروپا، آمریکا،کانادا و استرالیا و صدمات ناشی از آن گفت: تحریم های اخیر که به صورت گسترده و در سطحی وسیع در حال برنامه ریزی و اجراست، موجب وارد آمدن آسیب های شدید به مردم، مخصوصا کارگران، کشاورزان و اقشار محروم جامعه خواهد شد. کشور هم اکنون با مشکلاتی نظیر تورم، رکود اقتصادی و افزایش نرخ بیکاری روبروست که این تحریم ها می تواند این عوامل را تشدید نماید.
 

مهدی کروبی نیز در این دیدار با استناد به سخنان اخیر برخی نمایندگان مجلس گفت: متاسفانه بارها و بارها نمایندگان مردم خواستار شفاف سازی در مساله حساب صندوق ذخیره ارزی شده بودند. ولی دولت زیر بار ارائه گزارش صحیح از این حساب به بهانه محرمانه بودن آن نشد! گویا کفگیر آقایان دولتی به ته صندوق ذخیره ارزی خورده است که توانایی اجرای مصوبه مجلس در خصوص توسعه مترو را نداشته اند. کروبی افزود: طبق برنامه پنج ساله چهارم ما باید ۸درصد رشد اقتصادی می داشتیم که متاسفانه بدلیل عملکرد بد دولتمردان این رشد به بیشتر از ۲درصد نرسیده است.
 

 موسوی در ادامه این دیدار افزود: خبرهای تلخ و ناگواری را از بند زندانیان گمنام سیاسی علی الخصوص بند زنان در خبرها می خوانیم که بسیار مایه تاسف و اندوه است. شاید بهتر است تا دیر نشده مقامات قضایی و امنیتی به این موارد رسیدگی کنند تا فردا که مساله ای رخ داد و پرده ها کنار رفت تقصیر را به گردن تعدادی عوامل خودسر نیاندازیم.
 

مهدی کروبی نیز در بخشی از این دیدار به جو سازی و سردرگمی برخی رسانه های جریان حاکم اشاره کرد و گفت: در کشور فتنه ای رخ نداده که سران فتنه ای داشته باشد. آنچه در این یکسال روی داده حرکت اعتراضی مردمی بوده که به دنبال حقوق از دست رفته شان بودند. اینکه برخی رسانه های جریان حاکم طی این یکسال از القابی همچون سران فتنه برای افراد نام می بردند و امروز چیز دیگری میگویند حکایت همان دم خروس است که البته گویا به دم روباه بیشتر شباهت دارد.  کروبی در ادامه افزود: فتنه چیزی نیست جز مهندسی آرای مردم و نادیده گرفتن حق رای آنان. فتنه چیزی نیست جز تهمت زدن هر روزه، آنهم از تریبون ها و رسانه هایی که از بیت المال تامین می شوند و فتنه چیزی نیست جز رفتارهای بدور از دین، قانون و انسانیت که با زندانیان سیاسی و خانواده هایشان صورت می پذیرد.
 

 کروبی و موسوی ضمن محکوم کردن تهدید های اخیر بر علیه کشور، با تاکید بر حفظ استقلال و امنیت کشور از شرایط حال حاضر کشور که نتیجه اجرای سیاست های غلط و سخنرانی های ماجراجویانه دولتمردان کشور بوده احساس خطر کردند و افزودند: تصمیمات و سخنان نسنجیده این آقایان موجب تحقیر مردم ما در دنیا شده و علاوه بر تحریم های همه جانبه، تهدید ها را نیز به همراه داشته و کار را به جایی رسانده اند که حتی عقب نشینی از برخی مواضع قبلی نه تنها امتیازی برای ما به همراه ندارد بلکه موجب بحرانی تر شدن شرایط می شود. در این وضع بحرانی تعداد کشورهای دوست و باصطلاح هم پیمان به تعداد انگشتان یکدست هم نمی رسد که البته آنها هم به دنبال منافع خودشان هستند. تحریم های صورت گرفته آسیبی ست که به قشر محروم جامعه وارد می آید و شرایط را برای این افراد که متاسفانه بخش عظیمی از این جامعه هستند سخت تر می کند.
 

این دو کاندیدای انتخابات دهم در خصوص خبر ایجاد ۷۰۰۰ پایگاه بسیج در سراسر کشور افزودند: بسیجی که امام باهدف دفاع از صیانت و امنیت مرزهای کشور در مقابل تهدید های خارجی بنا نهاد و هشت سال در جبهه های جنگ تحمیلی جان فشانی کرد، اکنون به حزبی نظامی-سیاسی برای سرکوب مردم، دانشجویان و دراویش و خواسته های مدنی آنان و مهندسی در انتخابات ها بدل شده است.
 

در پایان مهدی کروبی و میرحسین موسوی از مردم خواستند که با تشکیل شبکه های اجتماعی به تولید محتوا و آمار صحیح در خصوص بخش های مختلف کشور بپردازند. موسوی و کروبی دلیل راه اندازی این شبکه های اجتماعی را مقابله با ارائه آمارهای غلط و دروغین از سوی دولت دانسته و افزودند: کارشناسان و صاحبنظران فعال در بخش های مختلف کشور با ارائه آمار صحیح، به شفاف سازی شرایط موجود بپردازند و با آگاه سازی مردم آنان را در تصمیم گیری شرایط و برنامه ریزی برای آینده یاری کنند.


 


جرس: سید علیرضا بهشتی شیرازی، مشاور ارشد میرحسین موسوی امروز،  یازدهم مرداد در دادگاه انقلاب محاکمه می‌شود.
 

به گزارش کلمه، علیرضا بهشتی شیرازی در هفتم دی سال ۸۸ پس از ناآرامی‌های گسترده روز عاشورا مانند شمار دیگری از فعالان سیاسی- مدنی بازداشت شد.

محمود علیزاده طباطبایی، وکیل شماری از زندانیان اصلاح‌طلب از جمله علیرضا بهشتی شیرازی است.

علیرضا بهشتی شیرازی سردبیر روزنامه توقیف شده کلمه سبز و مدیر سایت کلمه، نزدیک‌ترین رسانه‌ها به میرحسین موسوی بود.

او در دوره نخست وزیری میرحسین موسوی، دبیر هیات دولت بود که با اعلام نامزدی آقای موسوی در دهمین انتخابات ریاست جمهوری، بار دیگر در مقام مشاور در کنار موسوی بود.

این سیاستمدار و روزنامه‌نگار، پس از انقلاب در حزب جمهوری اسلامی فعالیت می‌کرد، مدتی هم با روزنامه جمهوری اسلامی همکاری کرد و پس از آن به امور فرهنگی پرداخت.


 


پرویز فغفوری

 

 

سال قبل، اول مرداد، اولين مجمع انجمن صنفي در محل انجمن واقع در خيابان كبكانيان، كوچه هفتم. قرار بود مجمع راس ساعت 11 شروع شود كه با تاخير هميشگي اعضا، تقريباً ساعت 30/11 با به آخر رسيدن سيگارِ اعضاي سيگاري در بيرون ساختمان و انباشته شدن دود به مقدار كافي در سينه آنها جلسه شروع شد.

شمس‌الواعظين با سرماخوردگي و به زحمت شروع به صحبت كرد، از گرفتن‌ها گفت و گرفتاري‌ها. از كشته شدن خبرنگاري سخن بر زبان آورد كه بنا به دلايلي نام او را ذكر نكرد. مي‌گفت تا جلسه بعدي نام اين خبرنگار مقتول را فاش خواهد كرد. از راه انداختن كميته‌ها و انجمن‌هاي موازي گفت و اين كه بعضي از اعضا، با كمك يك خبرگزاري خاص (فارس) و مصاحبه‌هاي معنادار، قصد دارند تيشه به ريشه تنها تشكل بين‌المللي و مورد قبول (و وثوق) خبرنگاران در ايران بزنند، اما اين انجمن كجا و آنها كجا؟ ضمنا از عشق ناپيدا (اما كاملا ريشه‌دار) بين خودش و قاضي مرتضوي هم نكاتي را برشمرد!

نوبت به بدرالسادات مفيدي (دبير انجمن) رسيد كه شب قبلش در بيمارستان بود و آن روز هم با هزار زحمت و فقط به خاطر به حدنصاب رسيدن و اداي دين به اعضا، در جلسه حاضر شده بود. بي‌رمق سخن مي‌گفت و هنوز بي‌حالي ناشي از بيماري‌ در چهره‌اش مشهود بود. گفت كه با وجود همه پيگيري‌هايش موفق به برگزاري مجمع در حسينيه ارشاد (همانند سال قبل) نشده بود، آن هم به دليل اين كه تامين امنيت جلسه و اعضاي شركت كننده به هيچ عنوان قابل تضمين نبود.

در حين سخن گفتنش شاهد پرخاش مودبانه يكي از خانم‌هاي عضو انجمن به يكي ديگر از اعضا (از آقايان) بودم كه «اين چه وضعي است؟ قبلا آر.پي.جي به دست مي‌گرفتيد كه تانك‌هاي عراقي را بزنيد اما الان با همين سلاح، داريد جوانان را درو مي‌كنيد...»

رديف آخر بودم و ساكت، در حال مشاهده اعضاي انجمن. سر مي‌چرخاندم و سعي مي‌كردم آشنايي بيابم يا از روي قيافه‌ها بتوانم اشخاص را شناسايي كنم كه چشمم به يكي از دوستان قديمي‌ام خورد. يكي، دو بار نگاهمان با هم تلاقي كرد تا بالاخره به زحمت مرا شناخت. انگار حوصله‌اي براي حافظه‌اش نمانده بود تا در آن نقبي به گذشته بزند و خاطراتي كه با او و برادرش داشتيم را مرور كند و برسد به اين كه قبلا دوست بوديم!

در زماني كه به تنفس (و نوشيدن سانديس) در حياط انجمن اختصاص داده شده بود، سيگاري دود كرد. از توقيف روزنامه‌ها گفتيم، از بيكاري همكاران و دوري از محيط مطبوعات و اين كه در فضاي پس از انتخابات و اين همه بگير و ببند و بردن و پس نياوردنِ اين و آن، ديگر رغبتي براي كار باقي نمانده و ...

برگشتيم داخل. تعداد اعضاي حاضر به حد نصاب لازم براي برگزاري مجمع نرسيد، لاجرم مجمع دوم بايد تشكيل مي‌شد. قرار بر اين شد كه 15 مرداد ساعت 11 براي برگزاري دومين مجمع جهت انتخاب هيئت رئيسه و بازرسان و ... در محل انجمن حاضر شويم.

طبقه دوم شلوغ شد و كارت‌ها بود كه براي تمديد ارائه مي‌شد؛ چند نفر براي عضويت، چند نفر براي تمديد كارت عضويت و تعدادي نيز براي تمديد كارت IFJ پشت ميز خانم كمالي صف بسته بودند. خانم تقوي هم طبق معمول با روي خوش در حال سرهم كردن كابل‌هاي كامپيوتر و پرينترش بود. ايستادم تا دوستم عكس و ساير ملزومات تمديد كارت خود و برادرش را تحويل داد و قرار شد هفته بعد جهت دريافت كارت، مراجعه كند. خداحافظي كرديم و زديم بيرون.

***

14 مرداد، ساعت 30/21 افرادي از دادستاني تهران (به رياست وقت قاضي مرتضوي) به محل انجمن صنفي روزنامه‌نگاران ايران مراجعه، با چسباندن برچسب پلمپ آن را تعطيل و بازگشايي‌اش را موكول به زماني نامعلوم كردند؛ درست 14 ساعت قبل از برگزاري مجمع دوم ساليانه انجمن.

روز پانزدهم جمع شديم جلوي ساختمان. با ديدن وضع موجود، بعضي‌ از اعضا شروع كردند به نوشتن يادگاري روي درِ ورودي، بعضي ديگر منتظر ماندند تا به نتيجه‌اي برسند. قرار شد بزرگ‌ترهاي جمع پيگير اين قضيه شوند و نتيجه را به ديگران اطلاع دهند. پلمپ انجمن صرفاً يك امر صنفي نبود بلكه با دخالت قاضي سعيد مرتضوي، صبغه‌اي كاملا سياسي به خود گرفت. جالب آن كه تا آن موقع حركتي خلاف جوّ غبارآلود موجود در مطبوعات و به طور كلي جامعه (پس از انتخابات) از انجمن ديده نشده بود؛ نه بيانيه‌اي بر ضد نظام، نه تجمعي غيرقانوني و نه حركتي سرخود. صرفاً يك نامه سرگشاده براي دادستان جديد تهران جهت آزادي خبرنگاران دربند و بازگشايي دفتر انجمن با امضاي اكثر اعضا كه آن هم يا به دست گيرنده نرسيد يا به آن ترتيب اثر داده نشد و بي‌نتيجه ماند تا امروز.

***

پس از اختصاص دادن يك ميليون دلار به خبرنگاران در آخرين سال رياست جمهوري حجت‌الاسلام خاتمي (در قالب هديه دادن 1000 لپ‌تاپ به خبرنگاران) و تبديل آن به 3000 هديه نقدي 300 هزار توماني، از زمان روي كار آمدن دولت نهم در سال 84 شاهد از رو بسته شدن شمشير براي تنها نهاد صنفيِ قانونيِ مقبول در تمامي دنيا براي خبرنگاران ايران بوديم. گاهي به بهانه مشكلات اساسنامه، گاهي به بهانه تشكيل نشدن مجمع صنفي، گاهي با مصاحبه‌هايي كه از برخي اعضا در ديگر سايت‌هاي مخالف با انجمن منتشر مي‌شد و خلاصه تا دلتان بخواهد «بهانه» و «بهانه». مهم اين بود كه انجمن نباشد، قيمت آن چندان اهميتي نداشت. وزارت فرهنگ و ارشاد هم كه به جاي كمك به انجمن، با قطع كمك مالي به انجمن، همسويي خود را با ديگر دشمنان اين نهاد صنفي عيان كرد.

مبارزه با وزارتخانه‌هاي كار و ارشاد كم بود، پاي ديوان عدالت اداري نيز به ميان كشيده شد كه اين ارگان دولتي نيز اساسنامه انجمن و اساس كار اين نهاد را هدف گرفته بود.

اما ظاهراً اين انجمن «بايد» تعطيل مي‌شد، آن هم به هر قيمت. اين بار ديگر مسئولیت نه بر دوش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نه بر شانه وزارت کار بود، بلکه وزارتخانه‌اي دیگر باید تير خلاص را شليك مي‌كرد. حکم پلمپ ساختمان انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران توسط دادستانی تهران الصاق شده بود به نامه وزارت اطلاعات و آن هم شبی به درِ ورودي ساختمان انجمن چسبانده شد که فردای آن قرار بود مجمع عمومی انجمن برگزار شود.

***

موج عظيم ممنوع‌الخروج كردن، دستگيري، اخراج، ناپديد شدن و مخفي شدن خبرنگاران پس از پلمپ انجمن به راه افتاد.

كشته داديم، زخمي داديم، دستگير شده تا دلتان بخواهد، خروج از كشور هم كه الي ماشاءالله، اما تهمت ارتباط با بيگانگان و ايجاد اغتشاش و به دنبال آن معركه‌اي تحت عنوان اعترافات تلويزيوني (در دادگاه‌هايي كه چگونگي برگزاري آن بر همگان معلوم است) بيشتر سوزاندمان.

در اين ميان، رخ دادن افتضاح كهريزك و تعطيلي آن كه بركناري قاضي سعيد مرتضوي از مقام پرسروصداي خويش را به همراه داشت هرچند باعث خوشحالي اصحاب رسانه شد كه در طي سال‌هاي زمامداري دادستاني تهران توسط نامبرده، شاهد قلع و قمع انواع و اقسام رسانه‌هاي مكتوب و ديجيتال و پرسنل آنها بودند، اما ضربه آخر به انجمن را همين شخص زد كه قبل از تحويل ميز و اتاقش، مدت زمان پلمپ دفتر انجمن صنفي را دو ماه ديگر نيز تمديد كرد تا جانشينش (دولت‌آبادي) بيايد و ببيند و بماند و بسازد آنچه را كه او نيمه ساخته بود.

***

خوشحالي فارس و ايرنا و برنا و ... از تعطيلي انجمن مباركشان، اما اخلاق حرفه‌اي كجا رفته بود؟ كيهان و كيهانيان كه روي آنها را نيز سفيد كرده بودند. البته از آنها انتظاري نمي‌رفت و نمي‌رود. نامه‌‌هاي سرگشاده و سربسته‌اي كه به دادستان جديد تهران نوشته شد همگي بلااثر و بي‌جواب ماندند. تو گويي دادستان جديد طابق‌النعل بالنعل تمام كارهاي سلف خود را كپي كرده و قرار بود حتي بهتر و بيشتر از او انجام دهد.

***

اكنون در يك‌سالگي اين رخداد ناميمون قرار داريم. بسياري از نشريات در اين يك سال توقيف يا لغو امتياز شدند و ديگر خيال هيئت نظارت بر مطبوعات و آقاي رامين و ديگران از اين راحت شد كه توقيف موقتي در كار نيست و نشريات، يكدست و يكصدا، مداح دولت شده‌اند و نشريه‌اي كه حتي اندكي سر و گوشش بجنبد يكراست تعطيل خواهد شد. بعدازظهر دوشنبه‌ها (روزي كه جلسه هفتگي هيئت نظارت بر مطبوعات برگزار مي‌شود) نيز فقط منتظريم كه خبر لغو امتياز بشنويم؛ نه اخطار و نه توبيخ.

احكام صادر شده درمورد روزنامه‌نگاراني چون احمد زيدآبادي، بهمن احمدي امويي، مسعود باستاني، هنگامه شهيدي و ... آينده را بسيار تيره و تار نشان مي‌دهد. فعالان سياسي و مدني نيز با اتهاماتي عجيب و غريب و بعضاً مضحك (همچون ايجاد راه‌بندان مصنوعي توسط بهزاد نبوي) به لطايف‌الحيل از بازداشت موقت روانه زندان‌هاي طويل‌المدت شدند.

***

در كشوري كه طبق گفته رئيس جمهوري آن: «كاملا آزادي حكمفرماست، زنداني سياسي نداريم، تمام روزنامه‌ها هرچه مي‌خواهند مي‌توانند بنويسند و حتي بعضي وقت‌ها روزنامه‌ها عليه رئيس جمهور مي‌نويسند!» آيا مي‌رسد آن روز كه روزنامه‌نگاران بدون استرس، بدون ترس از فرداي خود و بي‌واهمه از بيكاري، بتوانند واقعيات را بنويسند يا اين آرزو، رويايي است محال؟

 

 

*عضو انجمن صنفي روزنامه‌نگاران ايران و فدراسيون بين‌المللي خبرنگاران

*نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست


 


فرهمند علیپور
جرس:محمود احمدی نژاد می گوید که معاون اولش "محمد رضا رحیمی" هیچ تخلفی ندارد حتی یک خط! "خبرنامه دانشجویان ایران" وبسایتی که در تقابل با "خبرنامه امیرکبیر" و "ادوار نیوز" راه اندازی شده، با حامد ملاداودي دبير دفتر تحكيم وحدت ، ( شاخه مورد حمایت دولت ) گفتگویی انجام داده است تا این دانشجو از دیدار اخیر محمود احمدی نژاد با دانشجویان عضو این تشکل که اخیرا و بدون حضور خبرنگاران صورت گرفت کسب خبر کند.

 


رحیمی متخلف است، دفتر ریاست جمهوری سانسور می کند


این دانشجو با یادآوری این موضوع که "مدتهاست" تشكل‌هاي مؤثر دانشجويي در سطح دانشگاه‌ها با رئیس دولت دیداری نداشته اند، به موضوع تخلفات رحیمی اشاره کرد و گفت: در بحث آقاي رحيمي به نظر ما بايد پيگيري‌هاي قضايي لازم انجام شود و مثل همه پرونده‌ها در قوه قضاييه بايد روند معمول طي شود و اين قضيه در كشور ما بايد جا بيافتد كه هيچ كس در هيچ مقامي مصونيت قضايي نسبت به تخلفات اجتماعي ندارد. در اين قضيه بحث رئيس‌جمهور اين بود كه: "آقاي رحيمي حتي يك خط تخلف هم ندارد و من چون مطمئنم ايشان تخلفي ندارد، بنابراين از او استفاده كردم ."


ملاداودی همچنین با اشاره به پخش نشدن سخنان انتقادی دانشجویان از رئیس جمهور در صداو سیما می گوید: "واقعيت اين است كه آن چيزي كه از صدا و سيما پخش شد، تهيه شده از طرف دفتر رياست‌جمهوري بود و بالاخره به علت ملاحظاتي كه دفتر رياست‌جمهوري دارد كه در واقع به ما هم ارتباطي ندارد، بسياري از بخش‌هاي جلسه منعكس نشد و جلسه خيلي فراتر از چيزي بود كه از صدا و سيما پخش شد."

 

تخلف مالی میلیاردها تومانی


احمدی نژاد در حالی به دفاع تمام قد از معاون اول خود برخاسته و او را بدون حتی "یک خط تخلف" معرفی می کند که چهره های شاخص و میانه روی اصولگرا اتهامات سنگینی را متوجه رحیمی می کنند.


اسفند ماه سال گذشته، صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه از بازداشت يک باند فساد اقتصادی در يک شرکت دولتی خبر داده و گفته بود: " افراد اين باند توانسته‌اند با جعل اسناد دولتی و قضايی، ميلياردها تومان به حقوق مردم و بيت‌المال خسارت وارد کنند که فقط اختلاس يک نفر از آنان شش ميليارد تومان است."


چندی بعد و با پایان یافتن تعطیلات نوروزی اتفاقی رخ داد که همگان فهمیدند خبری که رئیس دستگاه قضا اعلام کرده بود، پرونده ای بزرگ در ابعاد ملی است که پای افراد بلند پایه ای از دولت نیز در آن گیر است و همین موجب فشار بر صادق لاریجانی شده است. روز 15 فروردین ۲۳۳ نماينده مجلس در نامه ای به رييس قوه قضاييه با اشاره به اين که "بر اساس اخبار موثق در مورد مبارزه با مفاسد دانه‌درشت‌ها فشارهايی متوجه جنابعالی شده است" از وی خواستند مبارزه با فساد را از «بالا» شروع کند "خواه متهم از مسئولان بلندپايه کشور باشد خواه فرزند مقامات باشند."


همان روز وبسایت خبری " الف" که به احمد توکلی، از نمایندگان اصولگرای شاخص مجلس نزدیک است در گزارش مربوط به نامه نمایندگان مجلس به رییس قوه قضاییه انگشت اشاره مجلس را متوجه آقای رحیمی کرده بود و عکسی از وی را همراه با این گزارش منتشر کرده بود.

 

افشاگری نمایندگان


روز 17 فروردین، به فاصله دو روز پس از انتشار نامه نمایندگان، الیاس نادران دیگر نماینده شاخص اصولگرای مجلس هشتم طی سخنانی در صحن علنی مجلس ، رسما "محمدرضا رحیمی" را به عنوان سردسته باند فساد اقتصادی خیابان فاطمی معرفی کرد. او گفت: "آقای رحيمی رييس حلقه فساد در خيابان فاطمی است که نسبت به جمع آوری منابع از محل منابع فاسد و توزيع آن تصميم گيری می کرده است و اکنون تقريبا همه اعضای اين شبکه فاسد اقتصادی در خيابان فاطمی دستگير شده اند الا معاون اول فعلی رییس جمهور."

 

وی اضافه کرده است: "اينکه کسی را به دليل مسئوليت اجرايي اش از دستگيری مستثنی می کنند نه عادلانه است نه پذيرفتنی. شبکه فساد اقتصادی خيابان فاطمی متشکل از افرادی به اسامی جابر ابدالی، الياس محمودی، مسعودی و برخی افراد بوده که همه اين افراد دستگير شده اند."

 

الیاس نادران درباره جزییات این پرونده گفت:"در مورد اين که گفته می‌شود رحيمی در توزيع پول‌ها نقش نداشته و چک‌ها را جابر ابدالی امضا می‌کرده است هم بايد گفت حساب و چک‌ها از جابر ابدالی است اما خط موجود در چک‌ها مربوط به فرد ديگری است و مشخص کردن اينکه خط متعلق به چه کسی است کار سختی نيست و مهم‌تر از توزيع پول منشاء فاسدی است که پول‌ها از آن تامين شده و رحيمی بايد نسبت به آن به مردم و دستگاه قضايی پاسخ دهد".

 

حمله احمدی نژاد به برادران لاریجانی و افشای زمین خواری 3000 هکتاری !


تلاش ها و پی گیری برادران لاریجانی در قوه قضائیه و پارلمان برای برکناری معاون اولی که فسادش مشهود بود همچنان ادامه داشت که محمود احمدی نژاد در جمع مردم کرمان به معرفی یکی از "دانه درشت های" فساد اقتصادی پرداخت. احمدی نژاد که همواره تنها به سر دادن شعارهایی در خصوص افشای دانه درشت های اقتصادی بسنده کرده بود این بار از فردی نام برد که در اطراف شهر تهران بیش از سه هزار هکتار از زمین های دولتی را تصرف کرده است و نه وزیر جهادکشاورزی قبلی و نه وزیر فعلی نتوانسته اند زمین ها را پس بگیرند. همان زمان رسانه های نزدیک به احمدی نژاد نام این فرد را فاش کردند و او کسی نبود جز " محمد جواد لاریجانی" برادر صادق و علی لاریجانی.


رئیس دولت دهم همچنین در سخنانش علی لاریجانی رئیس مجلس و صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه را مورد حمله قرار داده و بدون اشاره مستقیم، آنان را نیز  شریک جرم و همکار با کسی عنوان کرده که در اطراف تهران 300 هکتار زمین را غصب کرده و آنان قصد دارند این اقدام وی را قانونی کنند. احمدی نژاد بدون نام بردن، مجلس به ریاست علی لاریجانی را به تلاش برای تصویب قانونی متهم کرده که در پی آن جواد لاریجانی می تواند برای این زمین ها سند مالکیت دریافت کند و ادامه داده است که اگر دولت در مقابل این عمل مقاومت کند قوه قضائیه – به ریاست دیگر برادر لاریجانی – اقدام به صدور این سند مالکیت خواهد نمود.


همان زمان بسیاری از کسانی که سخنان رئیس دولت دهم را شنیدند پی بردند که احمدی نژاد می خواهد که با این کار برادران لاریجانی را زیر فشار قرار دهد تا آنان از ادامه رسیدگی پرونده رحیمی منصرف شوند. پرونده ای که به گفته قوه قضائیه پرونده رحیمی در حال اتمام جمع آوری مدارک بود و قرار بود که رسیدگی به آن آغاز شود.


ماجرای خیابان فاطمی چیست؟


به گزارش وبسایت امروز؛ در سال اول ریاست جمهوری احمدی نژاد در میدان فاطمی دو شرکت به ثبت رسید، یکی از این شرکت ها که موسسه فرهنگی، ورزشی، هنری و جهانگردی بود با نام “آرمان گستران میهن” و دیگری “ستون استوار جهان” و به مدیریت برادران ابدالی آغاز به کار کرد. فساد مالی این شرکت ها به این صورت بود که جعفر و علی ابدالی برای گرفتن وام های کلان از بانک مرکزی اقدام می کردند و محمدرضا رحیمی با نفوذی که در دولت داشت اجازه پرداخت این وام ها را برای این دو شرکت می گرفت و در مقابل این عمل 10 تا 15 درصد از مبلغ وام را بعنوان پورسانت دریافت می کرده است.


گفته می شود که بزرگترین رقمی که رحیمی از این طریق برای برادران ابدالی توانسته بود از بانک مرکزی وام دریافت کند، وامی بوده به مبلغ بیش از هفتصد میلیون دلار که وی از این رقم حدود 5 درصد را دریافت کرده بود و در مجموع رحیمی برای خانه فاطمی بیش از یک میلیارد دلار وام گرفته بوده است.

 

دفاع رهبر از فساد مدیران


چندی پیش و پس از آنکه نمایندگان مجلس تصمیم گرفتند تا به تخلفات صورت گرفته از سوی محمدرضا رحیمی رسیدگی قانونی کنند و معاون اول احمدی نژاد را به خاطر وسعت فسادهایی که صورت داده استیضاح کنند، آیت الله خامنه ای در نامه ای محرمانه از هیئت رئیسه مجلس خواست تا طرح استیضاح رحیمی را از دستور کار مجلس خارج کنند. و به این ترتیب رسیدگی به مهمترین پرونده فساد مالی دولتی پس از انقلاب متوقف شد.


گفتنی است که پیش از این و در سال 1384 نیز پرونده مفقود شدن 300 میلیارد تومان از بودجه شهرداری در دوره شهرداری احمدی نژاد درتهران، از دستور کار مجلس خارج شده بود.

 

گم شدن یک میلیارد دلار،پیامبری احمدی نژاد، چک های 5 میلیونی و مدرک تحصیلی

 

 

محمد رضا رحیمی اما مدتهاست که نامش بر روی زبانهاست. از زمان استانداری کردستان و تخلف انتخاباتی ریاست جمهوری هفتم  در این استان که شاید برای نخستین بار در گستره وسیع  مطرح شد، در ماجرای استیضاح علی کردان این "محمد رضا رحیمی" بود که با توزیع چک های 5 میلیون تومانی بین نمایندگان مجلس قصد داشت تا رای موافقت برای "کردان " بخرد و او را از سقوط حتمی باز دارد. او در اولین ماههای ریاست جمهوری دور اول احمدی نژاد گفته بود که در سفری به سوریه یک شهروند سوری به او گفته بود که اگر خدا قصد داشت تا پیامبری در عصر جدید مبعوث کند، این پیامبر کسی نبود جز محموداحمدی نژاد!


او پیش از آنکه معاون اول رئیس جمهور شود و ریاست دیوان محاسبات را داشت دولت احمدی نژاد را "مملو از وزیران کاردان، لایق و پاکدامن معرفی کرد" اما زمانی که رحیمی از این سمت برداشته شد مشخص شد که در سالهایی که او در راس این دیوان بوده فقط در یک تخلف بیش از "یک میلیارد دلار" در سال 85 گم شده است و در سال 86 نیز تخلف بیش از دومیلیارد دلاری رخ داده است.. گزارشی که "رحمانی " جانشین رحیمی در دیوان محاسبات اعلام کرد حاضر است برای اثبات این تخلف با رئیس جمهور مناظره کند.


در مورد مدرک دکترای رحیمی نیز شبهات زیادی وجود دارد، هیچکس نمی‌داند او مدرک دکترای خود را از چه دانشگاهی گرفته . علیرضا زاکانی در جریان جلسه استیضاح کردان و در واکنش به شکایت رحیمی از رسانه‌هایی که درباره مدرک کردان خبر منتشر کرده‌بودند، مدرک رحیمی را قُلِ دوم مدرک کردان توصیف کرده بود. در شهریور ۱۳۸۸ پس از درخواست الیاس نادران، دیگر نماینده اصول‌گرای مجلس هشتم، برای بررسی مدرک دکترای رحیمی،این درخواست مورد موافقت هیات رئیسه مجلس قرار گرفت.احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس مدرک رحیمی را قطعا مدرکی قلابی و مشابه مدرک کردان می‌داند. او همچنین از دروغگویی رحیمی در جریان مدرک کردان انتقاد کرده و از احمدی‌نژاد هم به دلیل انتخاب کسی که به گفته او "سوابق دروغگویی و سوء استفاده از قدرت و سوء استفاده از مدرک جعلی دارد" انتقاد کرده‌است.خود رحیمی نیز یکبار در پاسخ به خبرنگاران در مورد مدرک دکترایش گفته بود: "مگر در مملکت هیچ مشکلی وجود ندارد که نماینده‌ها به دنبال اثبات جعلی بودن مدرک دکترای او هستند."

 

در حالی پرونده های فساد کلان مدیران و حامیان بزرگ محمود احمدی نژاد (همچون سپاه پاسدارا و بسیج) هر روز بیشتر فاش می شود که او همچنان اصرار دارد تا خود را به عنوان فردی در حال مبارزه با فساد اقتصادی در ایران معرفی کند.

 


 


طراح : Mahlon F. Craft

 


جرس: نمایندگان خانواده‌های زندانیان سیاسی امروز، دهم مردادماه به دیدار علیرضا آوایی، رییس دادگستری استان تهران رفتند.


به گزارش دویچه وله، خانم‌ها مجردی، نورانی‌نژاد و پرویزی به نیابت از ۵۰ نفر دیگر، مشکلات زندان اوین و خواست‌های افراد اعتصابی را با آوایی مطرح کردند.

 

پروانه رضا، مادر حسین نورانی‌نژاد، گفت: آقای آوایی حرف‌های ما را به آقای دادستان منتقل کرد. ایشان گفت که این موضوع کوچکی است که بزرگ شده و ما آن را پیگیری و حل خواهیم کرد. آقای آوایی گفت که با رییس زندان اوین در باره خواست زندانیان صحبت خواهد کرد. قرار شد عصر روز یکشنبه به ما خبر پیگیری‌ها را بدهند.


حسین نورانی‌نژاد رییس کمیته اطلاع‌رسانی جبهه مشارکت و روزنامه‌نگار از تابستان گذشته در زندان به سرمی‌برد.

 

خانم پروانه رضا می‌گوید که خانواده‌ها اعتراض خود به دیدارهای یک‌نفره در ملاقات حضوری را نیز به گوش دادستان رسانده‌اند: چند نفر ساعت‌ها انتظار می‌کشیم اما تنها یک‌نفر اجازه ملاقات می‌گیرد. بقیه بیرون می‌ایستند و مثلا بچه پدرش را نمی‌بیند. آقای دادستان گفت، من این را دستور نداده‌ام و مربوط به زندان اوین است. قرار شد این را هم پیگیری کنند.

 

خانواده‌های زندانیان سیاسی به آقای آوایی گفته‌اند، در صورت ادامه بی‌خبری از فرزندان و همسران خود، همگی اعتصاب غذا می‌کنند. خانم پروانه رضا تاکید می‌کند که اخبار پراکنده و تایید نشده‌ای چون انتقال یک نفر دیگر از اعتصاب‌کنندگان به بیمارستان، نگرانی آنها را صد چندان می‌کند.


او به دویچه‌وله می‌گوید: هیچ خبر مستقیمی نداریم و درست نمی‌دانیم آنچه می‌شنویم موثق و دقیق است یا نه. اگر بگذارند بچه‌های ما تلفن بزنند، دستکم واقعیت برایمان روشن می‌شود.


به گزارش جرس، روز گذشته در پی تجمع خانواده زندانیان در مقابل دادستانی تهران و دخالت نیروی انتظامی در پراکنده کردن آنان، خانواده ها مقابل دفتر آوایی تجمع کردند وی به خانواده ها قول داده بود تا با نمایندگان آنان دیدار کند.
 


 


جرس: سید محمد خاتمی درگذشت استاد محمد نوری را به جامعه هنری ایران، دلبستگان به این مرز و بوم و خاندان نوری تسلیت گفت.


به گزارش وبسایت سیدمحمد خاتمی، متن کامل این پیام به این شرح است:


بسم الله الرحمن الرحيم


با مرگ تابسوز استاد بزرگ و والامنش و هنرمند ارجمند جناب آقاي محمد نوري، ‌صداي فاخري خاموش شد كه در طنين دلنشين آن ايران عزيز و سرفراز در اوج شكوه بود. صدايي كه از دلي سرشار از عشق به ميهن و دلدادگي نسبت به ايران و ايراني و انسان بر مي خاست.


انسان منيع الطبع و هنرمندي هنرشناس رخ در نقاب خاك كشيد كه ياد و خاطره او همواره در دلهايي كه به آهنگ والايي ايران مي طپد زنده خواهد ماند.


من اين مصيبت را به جامعه هنري ايران زمين و همه دلبستگان به اين مرز و بوم بخصوص به خاندان معزز نوري و همه ارادتمندان استاد تسليت عرض مي كنم و شادي روان بلندش را از درگاه پروردگار مسألت دارم.


سيد محمد خاتمي


۱۰ مرداد ۱۳۸۹
 


 


جرس: پرونده محمد صابر عباسیان به شعبه دو دادگاه انقلاب ارسال شد.

 

به گزارش کلمه، پدر محمد صابر عباسیان گفت: "وکیل پرونده این زندانی سیاسی برای مطالعه پرونده موکلش یک هفته وقت درخواست کرده است."

 

به گفته پدر این زندانی سیاسی، وکیل محمد صابر عباسیان روز چهارشنبه ملاقات حضوری داشته است.

 

مهندس عباسیان، رئیس ستاد ۸۸ فارس و عضو شورای شاخه جوانان مشارکت منطقه فارس از ۱۷ اسفند ۸۸ در بازداشت اداره اطلاعات شیراز است و تا کنون اطلاع دقیق و کاملی از وضعیت پرونده وی در دسترس نیست.
 


 


جرس: دبيركل جبهه پيروان خط امام و رهبري گفت: اصولگرايان همواره از بازگشت ظرفيت‌هاي پاك سياسي در درون نظام استقبال كرده‌اند و اين را لازمه تضارب آراء و نزديك شدن به مفهوم واقعي جمهوريت نظام مي‌دانند.

 

به گزارش ایسنا، حبيب‌الله عسگراولادي، با بيان اين‌كه نظام جمهوري اسلامي داراي مباني است كه اين مباني طي سه دهه‌ گذشته در انتخابات‌هاي گوناگون مورد تاييد ملت قرار گرفته است، اظهار نظر کرد: اسلاميت نظام ركن ركين جمهوري اسلامي است، قانون اساسي يك ميثاق ملي است و ولايت فقيه ستون خيمه نظام است، هر كس بخواهد در چارچوب مباني نظام كه از سوي مردم پذيرفته شده فعاليت سياسي كند هيچ منعي وجود ندارد و هر كس بخواهد خارج از اين چارچوب فعاليت كند سر و صورت خود را به صخره‌هاي اراده مردم در صيانت از اين نظام الهي مي‌زند و دنيا و آخرت خود را تباه خواهد كرد.

 

وي ادامه داد: بنابراين نه تنها امكان بازگشت دوم خردادي‌ها به عرصه سياسي كشور وجود دارد، بلكه هر كس كه بخواهد در چارچوب ارزش‌هاي پذيرفته شده مردم و نظام فعاليت كند هميشه امكان فعاليت داشته است.

 

دبيركل جبهه پيروان خط امام و رهبري با بيان اين‌كه "بنده هر از چند گاهي با رييس‌جمهور محترم ملاقات دارم"، اظهار كرد: برخي از اين ملاقات‌ها در مورد مسايل كاري مثل كميته امداد و نظاير اين‌هاست و برخي هم در مورد تعامل سياسي بين‌ اضلاع اصولگرايي است. معمولا اين ديدارها به ويژه ديدار اخير در يك محيط صميمي انجام مي‌شود و هر آنچه كه براي حفظ كيان اصولگرايي لازم باشد مورد بحث و تبادل نظر قرار مي‌گيرد.

 

وي با اشاره به ديدار اخير خود با احمدی نژاد گفت: در ديدار اخير مقداري در مورد ارزيابي عملكرد اصولگرايان و آينده اصولگرايي در كشور و نيز صيانت از ظرفيت‌هاي گونه گوني اصولگرايي صحبت شد. بحمدالله نتايج خوبي گرفتيم و از نتيجه گفت‌وگوها راضي هستم.

 

عسگراولادي تاكيد كرد: هدف ما از اين ديدارها پيشبرد هرچه بيشتر گفتمان اصولگرايي در جامعه است، گفتماني كه بايد پيشرفت كشور، خدمت بيشتر به مردم و بسط عدالت در جامعه را مدنظر داشته باشد.

 

دبيركل جبهه پيروان خط امام و رهبري در پايان عنوان كرد: خوشبختانه اصولگرايان در دولت و مجلس و ديگر نهادهايي كه مردم با راي خود مديريت آن‌ها را به اصولگرايان واگذار كرده‌اند در اين مسير حركت مي‌كنند و كارآمدي خود را نيز اثبات كرده‌اند.

 

حبیب الله عسگراولادی پس از نگارش نامه ای به محمود احمدی نژاد، در راستای محتوای نامه خود با وی دیداری خصوصی داشته و در رابطه با مسائل مختلف گفت‌و گو کرده است.
 


 


یلدا آراسته
جرس: امروز وکیل علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی ایران از شکایت محمود احمدی نژاد  ازاین نماینده مجلس خبر داد. به گزارش ایلنا این شکایت در حال حاضر در دادسرای کارکنان دولت در حال رسیدگی است. شکایت از علی مطهری در حالی مطرح می شود که هشت ماه پیش از این رئیس دفتر رئیس جمهور خبر آن را داده بود .    

 

در دوران ریاست  محمود احمدی نژاد بر دولت نهم و دهم  شکایت های بسیار دولت از  اشخاص یا دستگاه های نظارتی  رخ داد.

 

نه تنها هم اکنون شکایتی از نماینده مجلس شورای اسلامی در  دادسرا وجود دارد ،که احمدی نژاد پیش از این هم از مجلس شورای اسلامی هم به شورای نگهبان  شکایت برد  و برای نخستین بارشکایت از یک مرجع تقلید هم در کارنامه دولت احمدی نزاد قرار گرفت.

 

این در حالی است که دردولت نهم ودهم هیچ رسانه منتقدی هم نتوانست به حیات حرفه ای خود ادامه بدهد.

 

احمدی نژاد جزئی از فتنه است

 

پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری در حالی که تمام اصولگرایان انگشت اتهام خود را به سوی میر حسین موسوی و مهدی کروبی گرفته بودند، علی مطهری محمود احمدی نژاد را هم مقصر اعلام کرد.

 

آقای  مطهری تاکید داشت که اصولگرایان باید به اشتباهات طرف خودی نیز توجه داشته باشند، با بی‌طرفی به ماجرا بنگرند و قضاوت منصفانه داشته باشند.

 

او اعلام کرد : " گروهی از اصولگریان و به ویژه طرفداران متعصب دولت معتقدند تا زمانیکه عاملان اصلی فتنه به اشتباهات خود اعتراف نکنند و از مردم عذر خواهی نکنند و یا محاکمه و مجازات نشوند صحبت از وحدت ملی حرف بی معناست چرا که در این صورت وحدت ملی به معنای آنچه آنان "نجات سران فتنه" می خوانند خواهد بود."

 

بر همین اساس آقای مطهری احمدی نژاد را هم یکی از" عوامل فتنه " خواند و تاکید کرد : " رئیس جمهور با نحوه خاص مناظره خود و وارد کردن اتهامات به افراد غایب در مناظره ها آغاز کننده این فتنه بود و بعد از پیروزی هم تحریک کننده معترضان بود."

 

به عقیده مطهری برای "التیام وحدت " میر حسین موسوی و محمود احمدی نژاد هر دو باید به اشتباهات خود اعتراف کرده و از مردم عذر خواهی می کردند.

 

نماینده تهران تاکید داشت : " احمدی نژاد هم باید این کار را انجام دهد. درغیر این صورت این فتنه همچنان باقی خواهد ماند."

 

از مطهری شکایت می کنیم

 

این سخنان علی مطهری دولتیان را سخت گران آمد. اسفندیار رحیم مشایی خبر از این داد که معاونت حقوقی دولت پیگیر این مسئله است و از علی مطهری به خاطر آنکه احمدی نژاد را جزئی از "عوامل فتنه " دانسته است شکایت می کند.

 

رئیس دفتر احمدی نژاد  همان جا اعلام کرد که معاونت حقوقی ریاست جمهوری تا به حال "شکایات زیادی"  در "این گونه زمینه ها " مطرح کرده است اما  نتیجه ای نداشته است.

 

از سوی دیگر علی شاهرخی رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد  که حق رئیس‌جمهور برای شکایت از علی مطهری که به وی" توهین کرده"  محفوظ است، هرچند شاید بتوان به دلیل خانواده شهید بودن از این اشتباه مطهری گذشت.

 

اودر خصوص ادعاهای علی مطهری مبنی بر معرفی احمدی‌نژاد به عنوان یکی از سران فتنه اظهار داشت: "من و تمامی نمایندگان مجلس شورای اسلامی این برداشت را نداریم و بیانیه اخیر تعداد زیادی از نمایندگان در خصوص محاکمه سران اغتشاشگران بر این مسئله صحه می‌گذارد."

 

 مهدي طائب هم اعلام کرد که "اندازه مطهری پائین تر از این است که احمدی نژاد از او شکایت کند ."

 

هر چند که تاکید کرد اگر علی مطهری نام احمدی نژاد را برده است "قوه قضائیه " باید از او شکایت کند.

 

از مرجع تقلید شکایت می کنیم

 

دولت بر سر کار اما ید طولایی در شکایت کردن دارد شکایت هایی که هر چند در دولت نهم هم وجود داشته است اما با آغاز به کار دولت دهم رنگ دیگری گرفته است .

 

 حوادث انتخابات باعث شد که  برای نخستین بار بعد از گذشت سی سال از انقلاب اسلامی دولت بر سر کار از یک مرجع تقلید شکایت کند.

 

دفتر حقوقی دولت به دلیل آنچه ایراد سخنانی توهین آمیز خواند، از آیت الله صانعی یکی از مراجع عظام تقلید شکایت کرد.

 

 یک منبع آگاه در دولت به خبرگزاری فارس گفت :"در پی سخنرانی توهین آمیز آیت الله صانعی در یکی از مجالس علیه رئیس جمهوری، دفتر حقوقی ریاست جمهوری، شکایتی علیه ایشان تنظیم کرده است."

 

وی افزود: "شکایت تنظیم شده تقدیم دادگاه ویژه روحانیت خواهد شد."

 

شکایت از آیت الله صانعی از مراجع عظام تقلید پس از سخنان ایشان در گرگان در انتقاد از برخورد با مردم در وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری و تاکید بر پرهیز از دروغگویی، است  که بخش هایی از آن نیز توسط حامیان دولت تحریف شده بود، صورت می گرفت.

 

آیت الله صانعی و دفتر ایشان سخنان منتسب به ایشان را رد کردند.

 

"ثانیه نیوز" که توسط یکی از نزدیکان احمدی نژاد مدیریت می شود 31 مرداد 1388  نوشت: "صانعی که در هفته های گذشته بارها در حمایت از آشوبگران، نظام را متهم کرده و تلویحاً شخصیت های انقلابی را مورد اهانت قرار داده بود، اخیراً نیز در اقدامی عجیب احمدی نژاد را "حرامزاده" خواند."

 

ثانیه نیوز به نقل از آیت الله صانعی  نوشت : " روزی که مثلاً برای خودش جشن پیروزی گرفته بود هم، در ملاءعام به حرامزادگی اش اعتراف کرد. مگر آنجا نگفت من سیدم و شال سبز بر گردن انداخت. پدر شناسنامه ای اش سید بود مگر؟"

 

این شایعات واکنش دفتر آیت الله صانعی را در پی داشت تا جایی که دفتر ایشان در پاسخ به رسانه های منتشرکننده این شایعه عنوان کرد: "با توجه به خبرهای منتشر شده در آن رسانه ها لازم به ذکر است آنچه در انتهای سخنرانی حضرت آیت الله العظمی صانعی آمده ناظر به حکایتی است که معظم له در اواسط سخنرانی آن را نقل کرده و هیچ ارتباطی به اشخاص و آنچه شما بیان کرده اید نداشته و ندارد و در کل در تضاد با آن است که با مراجعه به متن کامل سخنرانی معظم له از قضاوت عجولانه و دروغ سازی جلوگیری می شد البته جامعه بزرگ ایران و جهان بیدار شده و مسائل را ریشه یابی می کند، تا سیه روی شود هر که در او غش باشد."

 

از مجلس شورای اسلامی شکایت می کنیم

 

17 خرداد ماه امسال  محمود احمدی نژاد در واکنش به تهدید علی لاریجانی رئیس مجلس ایران در زمینه افشای تخلفات دولت از قانون، نامه ای به احمد جنتی دبیر شورای نگهبان نوشته و سه قانون مصوب مجلس را خلاف قانون معرفی کرد.

 

در این نامه که در اصل شکایت نامه دولت دهم از مجلس به پیشگاه شورای نگهبان بود  تاکید شده که "مجلس شورای اسلامی نباید در امور اجرایی و لوازم آن دخالت کند و تصمیماتی بگیرد که از وظایف قوه مجریه است."

 

این واکنش پس از آن بود که علی لاریجانی در صحن علنی مجلس نسبت به سخنان آقای احمدی نژاد که در جمع اعضای کمیسیون اصل نود مجلس گفت که " موارد تخلف دولت از قوانین موجود است و اگر اصرار شود موارد تخلف دولت از قانون انکار شود، آنها را به اطلاع مردم می رسانیم."

 

آقای احمدی نژاد هم  در این نامه، مجلس را به دخالت در امور اجرایی متهم کرد و با استناد به مواد قانون اساسی و نظرات آقای علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، گفت که نمایندگان مجلس در سالهای اخیر بارها قوانینی تصویب کرده اند و "دولت را مجبور می سازند تا راهی که بر اساس قانون نرفته است برگردد یا برای اجرای برنامه های خود هزینه های سنگینی بپردازد."

 

البته این شکایت دولت دهم از مجلس راه به جایی نبرد و در نهایت شورای نگهبان مجلس را محق دانست.

 

دولت از مطبوعات شکایت نمی کند

 

خرداد ماه سال گذشته و پیش از برگزاری انتخابات دبیر ائتلاف رسانه های حامی احمدی نژاد  اعلام کرد که "علی رغم آنکه دولت نهم رسانه خاصی را از نظر تعدد نسبت به دولتهای قبل در اختیار ندارد و مورد هجوم شدیدترین حملات رسانه ای از آغاز تشکیل دولت قرار داشته اما شاهد کمترین شکایت از سوی دولت نهم در دادگاه مطبوعات بوده ایم."


محمد علی روشن تاکید کرد مقایسه آمارهای صدور مجوز به نشریات  نوشتاری و الکترونیکی در دولت نهم و دولت های قبل نشان از همکاری خوب و فکر باز این دولت است.

 

پیش از این اما صفار هرندی  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت نهم اعلام کرده بود که  : " در دولت نهم شکایتی علیه مطبوعات طرح نشده و یا اگر شده آن را پس گرفته است."

 

این در حالی بود که هفده مرداد سال ۱۳۸۷ آقای احمدی نژاد،‌ یک دستور ویژه داد که اهالی مطبوعات را بسیار خوش آمد.

 

او ضمن اعلام خبر هدیه به روزنامه نگاران گفت تمامی دستگا‌ه‌های دولتی شکایت خود از مطبوعات را پس بگیرند.

 

اما مدتی بعد اعلام شد این شکایت‌ها پس گرفته نشده است.

 

هیئت نظارت بر مطبوعات  در دولت نهم  محمود احمدی نژاد به هیچ جریان منتقد دولت مجوز تازه انتشار روزنامه را نداد.

 

این هیات  در سال ۸۷ ده‌ها رسانه‌، اعم از روزنامه و هفته نامه و ماهنامه را توقیف موقت یا لغو امتیاز کرد. روزنامه‌های آینده نو، کارگزاران، تهران امروز، نشریه شهروند، نیمروز، روژهه لات،‌ ارژنگ، دنیای تصویر، خبرگزاری فارس( توقیفی سه روزه) و سایت الف با مسئولیت احمد توکلی، نماینده مجلس، از جمله مهمترین این نشریات و رسانه‌ها به شمار می‌رفتند.

 

در دولت دهم نیز بسیاری از رسانه ها به دنبال تشخیص هیات نظارت به مطبوعات فعالیت حرفه ایشان متوقف شد.

 

با این همه تکلیف شکایات جدید دولت  تا کنون مشخص نشده است . باید دید دستگاه های مربوط درخصوص این شکایت ها چه خواهند کرد .و باید دید دولتی که مفتخر به اولین ها است و در خصوص شکایت کردن از شحصیت های حقوقی و حقیقی نیز در صدر دولت های دیگر قرار دارد در مرحله بعد شکایت خود را از کدام منتقدش تقدیم دستگاه مربوط خواهد کرد 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به jaras-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به jaras@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته