-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ دی ۲۹, پنجشنبه

Latest News from Koocheh for 01/19/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر / رادیو کوچه

وقوع زلزله‌ای به بزرگی 5.5 درجه در مقیاس ریشتر در ۱۱ کیلومتری شمال شرق شهر نیشابور در استان خراسان رضوی در ایران، دست‌کم ۱۰۰ مجروح به جا گذاشته است.

کاظم فرهمند، رییس دانش‌گاه علوم پزشکی نیشابور به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت که ۱۷ تن از مجروحان در بیمارستان بستری شده‌اند.

به گفته او، مشکل عمده مجروحان این واقعه، شکستگی استخوان در نقاط مختلف بدن است.

اما هنوز گزارشی از تلفات احتمالی این زلزله در دست نیست.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، این زلزله در شهر مشهد (در فاصله ۶۴ کیلومتری مرکز زلزله) حس شده و لرزش‌های آن «نسبتن شدید» بوده است.

لرزش زمین در شهرهای سبزوار و چناران نیز احساس شده و شیشه‌های بعضی ساختمان‌ها در نیشابور شکسته شده است.

ارتباط تلفنی در شهر نیشابور و مناطق زلزله‌زده نیز مختل شده است.

موسسه ژئوفیزیک دانش‌گاه تهران زمان وقوع این زمین‌لرزه را ساعت 16:29 به وقت محلی اعلام کرده است.


 


نعیمه دوستدار/ رادیو کوچه

……………………………………..

 «جنسیت چه رنگی است؟»

در انتخاب رنگ لباسی که می‌پوشم، خیلی‌ چیزها دخیل است. این‌که چه رنگی به پوستم می‌آید، هوا چه‌طور است، چه فصلی است، عصر است یا شب و این‌که مد این روزها چیست… اما به این‌که زنم و چند سالم است، زیاد فکر نمی‌کنم.

……………………………………..

 «دغدغه‌ی جنسیت»

وقتی باردار شدم، قبل از این‌که هر چیز دیگری برایم مهم باشد، به سالم بودن آن موجود کوچک فکر می‌کردم. اما کیست که بعد از همه‌ی این حرف‌ها، به جنسیت بچه‌اش فکر نکند؟ آدم‌های اطراف، حدس‌های خودشان را می‌زدند.

……………………………………..


 


رضا حاجی‌‌حسینی/ رادیو کوچه

………………………………………..

 «بازی، مهارت، حواس پنج‌گانه»

هفت‌سنگ قبلی که داشت تمام می‌شد و پدر و مادرها که داشتند گوش بچه‌ها را می‌کشیدند که به زور ببرند‌شان خانه، شعری خواندیم از «حسین پناهی»، که زمزمه‌مان شود تا بازی بعدی. او سروده است:

………………………………………..

 «بازی بی‌قاعده»

من قصد دارم در رادیو کوچه با شما بازی کنم. شاید هم شما را به بازی بگیرم. البته چون در این زمینه خیلی با‌استعداد نیستم، احتمال می‌دهم که خیلی زود، شما من را به بازی بگیرید. نگویید نمی‌شود که نمونه زیاد دارد این‌طور جابه‌جایی‌ها.

………………………………………..


 


پیمان عابدی/ رادیو کوچه

……………………………………

 «اسطوره‌های عیلامی»

در قسمت پیشین درباره‌ی نخستین اقوام و تمدن‌های ساکن در ایران مطالبی مختصر بیان شد. از میان این اقوام باید به عیلامیان توجه ویژه‌ای نشان داد. در اواخر هزاره چهارم قبل از میلاد قومی با نام عیلامیان، «تمدن عیلام» (Elamite civilization) را در جنوب غربی ایران شامل خوزستان، فارس و قسمتی از کرمان امروزی بنا نهادند. امروزه فرهنگ عیلام در سده‌های 12 و 13 پیش از میلاد، «عیلام میانه» نامیده می‌شود و از نیمه ابتدای هزاره اول پیش از میلاد با نام دوره «عیلام نو» شناخته می‌شود.

……………………………………

 «تاریخ‌شناسی ایران باستان»

اسطوره‌ها، آینه‌هایی هستند که فرهنگ ملت‌ها را از زمان‌های گذشته تا به حال در دست‌رس ما قرار می‌دهند و افکار بلند و منطق گسترده‌ی مردمانی ناشناخته ولی اندیش‌مند را به ما منتقل می‌کنند. ما چه اندازه از اسطوره‌ها که بن مایه‌های فرهنگی‌مان هستند آگاهی داریم؟

……………………………………


 


خبر / رادیو کوچه

نیروی دریایی آمریکا‌ برای سومین بار ظرف دو هفته چند ماهی‌گیر ایرانی را که قایقشان آسیب دیده بود نجات دادند. سخن‌گوی ناوگان پنجم آمریکا در بحرین اعلام کرد که سربازان آمریکایی مواد غذایی و آب میان ماهی‌گیران تقسیم کرده‌اند.

 به‌گفته سخن‌گوی ناوگان پنجم، قایق ماهی‌گیری ایرانی روز چهارشنبه 18 ژانویه، ‌ آسیب دیده بود. تمام سرنشینان این قایق توانسته بودند خود را به دو قایق ماهی‌گیری دیگر ایرانی برسانند و تنها یک ماهی‌گیر در قایقی مانده بود که خطر غرق شدن آن را تهدید می‌کرد. ملوانان آمریکایی روز پنج‌شنبه 19 ژانویه، ضمن نجات این ماهی‌گیر، میان سایر ماهی‌گیران ایرانی مواد غذایی و آب تقسیم کردند.

ظرف دو هفته گذشته این سومین بار است که ملوانان آمریکایی مستقر در خلیج پارس و دریای عمان به کمک دریانوردان ایرانی رفته‌اند. هفته‌گذشته آن‌ها سرنشینان ایرانی یک کشتی تجاری را که با خطر روبه‌رو شده بود نجات دادند. یک هفته پیش از آن نیز، ملوانان ناوشکن «یو.اس.اس کید» در دریای عرب یک کشتی ماهی‌گیری ایرانی را که با ۱۳‌ سرنشین از سوی دزدان دریایی گروگان گرفته شده بود نجات دادند.

این در حالی است که پس از انتشار خبر نجات کشتی ایرانی از اسارت دزدان دریایی، برخی رسانه‌های داخلی ایران منسوب به سپاه پاسداران از این عملیات به عنوان «یک سناریوی هالیوودی» یاد کرده و نوشتند: «آمریکا قصد دارد با یک سناریوی جدید حضور ناو نظامی خود را در آب‌های خلیج فارس توجیه کند.»

برخلاف واکنش منفی این رسانه‌ها، رامین میهمان‌پرست سخن‌گوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی تلاش ملوانان آمریکایی برای رهایی دریانوردان از محاصره دزدان دریایی سومالیایی را اقدامی دوستانه دانست. او گفت که همه کشورها باید با دزدان دریایی مقابله کنند.

این عملیات‌های امداد در حالی رخ داده است که معاون اول احمدی‌نژاد و چند فرمانده سپاه پاسداران در هفته‌های گذشته تهدید کرده‌اند که در صورت تحریم نفت ایران تنگه هرمز را خواهند بست. آمریکا و بریتانیا هشدار داده‌اند که چنین اقدامی را تحمل نخواهند کرد.

بیشتر بخوانید:

«نجات شش دریانورد ایرانی توسط آمریکا»


 


خبر / رادیو کوچه

علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی که در ترکیه به‌سر می‌برد، روز پنج‌شنبه، 19 ژانویه، در جریان کنفرانس خبری مشترک با هم‌تای ترک خود گفته است که کشورش آماده از سرگیری مذاکرات اتمی است.

به گزارش تلویزیون ترکیه، آقای صالحی گفته است که توصیه شخصی او این است که چنین مذاکراتی به میزبانی ترکیه آغاز شود.

به گفته او مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله سعید جلیلی، سرپرست مذاکرات اتمی این کشور، به مقام‌های ترکیه گفته‌اند که برای مذاکره آماده و در انتظار تعیین زمان و مکان آن هستند.

دیدار آقای صالحی از ترکیه به فاصله کوتاهی از سفر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی به این کشور انجام می‌شود.

پیش‌تر آقای لاریجانی هم در ترکیه از آمادگی ایران برای آغاز مذاکرات اتمی با گروه 1+5 خبر داده بود.

آخرین دور مذاکرات دو طرف یک‌سال پیش در ترکیه و بدون دست‌آورد مشخصی انجام شده است.

Click here to view the embedded video.

احمد داوود اغلو، وزیر امور خارجه ترکیه هم در پاسخ به پرسشی درباره ضمانت احتمالی این کشور به ایران درباره عدم استفاده از سپر دفاع موشکی ناتو علیه ایران گفته روابط سیاسی دو کشور در «بهترین وضعیت» قرار دارد و ضمانت دیگری لازم نیست.

مقامات آمریکایی هدف از ایجاد شبکه دفاع ضد موشکی را مقابله با خطر حملات موشکی کشورهایی مانند ایران و کره شمالی اعلام کرده‌اند.

احمد داوود اغلو وزیر امور خارجه ترکیه در ابتدای این کنفرانس خبری نسبت به پایان خشونت‌ها در سوریه ابراز امیدواری کرده و گفته بود که ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای نقش مهمی می‌تواند در این‌باره داشته باشد.

علی‌اکبر صالحی در واکنش به گفته‌های هم‌تای ترک خود گفت که ایران با تمام حرف‌های آقای داوود اغلو موافق است اما نمی‌توان انتظار داشت که همه کشورها درباره «مسائل پیچیده منطقه‌ای» از هر نظر با هم موافق باشند.

آقای صالحی گفت که میان ایران و ترکیه «افتراق نظرهایی» وجود دارد اما دو کشور تلاش می‌کنند بر اساس اشتراکات با هم هم‌کاری کنند.

ترکیه در ماه‌های اخیر مواضع صریحی در برابر بشار اسد رییس جمهور سوریه داشته و سیاست این کشور برخلاف ایران بوده که از بقای حکومت آقای اسد حمایت می‌کند.

احمد داوود اغلو گفت که ترکیه درباره همه مسایل از جمله سوریه «خیلی صادقانه و روشن» با ایران صحبت می‌کند.

به گفته وزیر امور خارجه ترکیه هدف نهایی این است که جلوی «کشتار غیرنظامیان» در سوریه گرفته شود.

بیشتر بخوانید:

«آماده رویارویی نظامی با ایران هستیم»

«سفر بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران»

«عدم اجرای تحریم‌های آمریکا علیه ایران از سوی ترکیه»

«توقف عملیات نظامی ارتش سوریه در شهر زبدانی»


 


خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، 19 ژانویه، اعضای کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان با ادای سوگند در کاخ ریاست جمهوری این کشور کار خود را به‌طور رسمی آغاز کردند.

به گزارش بی‌بی‌سی، پس از پایان دوره کاری پنج تن از اعضای این کمیسیون، دو نفر به‌نام‌های مومنه یاری و محمد‌حسین گریزوان در سمت‌های خود ابقا شدند و سه نفر دیگر جای خود را به افراد جدید دادند.

سایت ریاست جمهوری افغانستان، غلام دستگیر‌آزاد، والی پیشین نیمروز، محمد‌هاشم فولاد عضو پیشین مجلس نمایندگان و ریدا عظیمی عضو پیشین مجلس سنا را به عنوان اعضای جدید کمیسیون مستقل انتخابات معرفی کرده است.

اما فضل‌احمد معنوی، رییس کمیسیون مستقل انتخابات و هم‌چنین عبداله احمدزی، مسوول دبیرخانه این کمیسیون که دوره کاریشان به پایان نرسیده است.

آقای معنوی و عبداله احمدزی، یک‌سال بعد از دیگر اعضا، عضو کمیسیون انتخابات شده بودند و بنا براین دوره کاریشان به پایان نرسیده و کماکان در سمت‌های خود هستند.

اعضای کمیسیون انتخابات افغانستان برای سه سال از سوی رییس جمهوری این کشور منصوب می‌شوند.

قبل از فضل احمد معنوی عزیز‌اله لودین رییس کمیسیون انتخابات بود اما به دنبال طرح ادعاهایی مبنی بر تقلب در انتخابات ریاست جمهوری، حامد کرزی آقای معنوی را به‌جای او و عبداله احمدزی را به جای داوود علی نجفی، رییس دارالانشا (‌مسئول دبیرخانه) منصوب کرد.

انتخابات جنجال برانگیز پارلمانی گذشته، نخستین انتخاباتی بود که آقای معنوی آن را برگزار کرد.

آقای معنوی، مجلس نمایندگان و آقای کرزی برسر نتایج انتخابات به شدت باهم درگیر شدند.

آقای کرزی برای بررسی نتایج انتخابات دادگاه ویژه‌ای تشکیل داد و آقای معنوی این دادگاه را غیرقانونی خواند و از حکم آن اطاعت نکرد.

براساس حکم دادگاه ویژه بررسی نتایج انتخابات، حدود ۶۰ تن از نمایندگان باید جای خود را به افراد جدید می‌دادند اما سرانجام پس از چند ماه جدال سیاسی، مسوولیت تصمیم‌گیری نهایی در مورد نتایج انتخابات به کمیسیون انتخابات بازگردانده شد.

کمیسیون انتخابات پس از تجدید‌نظر در نتایج انتخابات، نه تن از اعضای مجلس نمایندگان را فاقد صلاحیت نمایندگی اعلام کرد و به‌جای آن‌ها افراد جدیدی را معرفی کرد.

مکانیسم گزینش و انتصاب اعضای کمیسیون مستقل انتخابات، از سوی مخالفان سیاسی دولت افغانستان همیشه مورد انتقاد بوده است و آن‌ها بارها اعلام کرده است که تعیین اعضای کمیسیون انتخابات از سوی رییس جمهوری، استقلال این کمیسیون را زیر سوال می‌برد.

بیشتر بخوانید:

«مشاوره‌دهی ‌نهادهای جامعه مدنی افغانستان به رییس جمهوری»


 


خبر / رادیو کوچه

بیست و یکمین هفته از مسابقات فوتبال لیگ برتر باش‌گاه‌های ایران روز پنج‌شنبه، 19 ژانویه، با برگزاری پنج‌ دیدار پی‌گیری شد که در مهم‌ترین آن‌ها، تیم استقلال تهران برابر حریف خود شکست خورد و تراکتورسازی با غلبه بر تیم حریف به صدر جدول نزدیک شد.

بیست و یکمین هفته از مسابقات فوتبال لیگ برتر از ساعت 15 امروز با برگزاری پنج دیدار آغاز شد.

در تبریز، تراکتورسازی برابر داماش گیلان به برتری سه بر یک دست یافت.

ملوان بندر انزلی در خانه برابر شاهین بوشهر بدون گل متوقف شد.

تیم مس که در کرمان پذیرای تیم نفت آبادان بود به نتیجه‌ بهتر از دو بر دو دست نیافت تا دو تیم امتیازها را تقسیم کنند.

ذوب‌آهن اصفهان پس از هفته‌ها ناکامی برابر میزبان خود فولاد خوزستان به برتری یک بر صفر رسید.

اما در مهم‌ترین دیدار این هفته، استقلال که هفته‌ گذشته دیدار خود برابر تیم قعرنشین مس را واگذار کرده بود امروز نیز نتوانست برابر دیگر تیم پایین جدول یعنی تیم فجر سپاسی شیراز به برتری دست یابد و این تیم در شیراز دو بر یک نتیجه را واگذار کرد تا جایگاه این ایم در صدر جدول دچار تزلزل شود.

روز جمعه، 20 ژانویه، نیز بیست و یکمین هفته با برگزاری چهار دیدار باقی‌مانده به پایان می‌رسد.

بیشتر بخوانید:

«تیم فوتبال پرسپولیس از شکست به تساوی رسید»


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

 برای یک روایت تاریخی گزینه‌های کارآمد، آن‌هایی هستند که با مستندات منطبق‌ باشند. اما چیدمان این روایات و نوع برداشت از این روی‌دادهاست که موجب ایجاد زوایای جدید برای استنباط‌‌هایی گوناگون از یک پدیده می‌شود. روایت آقای بنی‌صدر نیز یکی از چند صد برنامه پیرامون اشخاص تاریخی‌ است.

انتخابات مجلس اول، بر اساس مصوبه شورای انقلاب، به صورت دو مرحله‌ای صورت گرفت. روش این انتخابات به این‌گونه بود که در مرحله اول کسانی انتخاب می‌شدند که بیش از نیمی از آرا را به دست آورده باشند و افرادی که کم‌تر از نیمی از آرا را در اختیار داشتند مجددن در انتخابات مرحله دوم شرکت می‌کردند. به این ترتیب رای‌دهندگان دوبار فرصت انتخاب کاندیداهای گروه مورد نظرشان را داشتند. مرحله اول انتخابات مجلس در 24 اسفند 58 و مرحله دوم در 19 اردیبهشت 59 انجام شد. با توجه به روش دو مرحله‌ای انتخابات، گروه اکثریت قدرت‌مند در نظام سیاسی تازه‌ ظهور ایران، توانست مانع از ورود نامزدهای مستقل شود و طرف‌داران اکثریت توانستند با دو فرصت کاندیداهای خود را روانه مجلس کنند.

حزب جمهوری اسلامی در انتخابات مجلس اول با استراتژی جدیدی به میدان رقابت وارد شد. آرایش جدید حزب جمهوری برای انتخابات مجلس اول با نخستین انتخابات ریاست‌ جمهوری متفاوت بود، از میان رفتن امکان حضور کاندیداهای برگزیده حزب‌ جمهوری در انتخابات ریاست جمهوری اول موجب شد تا آن‌ها با برنامه و منظم برای انتخابات مجلس عمل کنند. حزب جمهوری و متحدانش توانستند اکثریت نمایندگان مجلس اول را با کمک تمامی رویه‌های ممکن به دست آورند. 130 کرسی از تعداد کل 241 کرسی به تصاحب نمایندگان متمایل به حزب جمهوری درآمد و اولین جلسه مجلس در روز هفتم خرداد 59 تشکیل شد. در روز 29 تیر انتخابات هیت رییسه مجلس اول صورت گرفت و «اکبر هاشمی» (از بنیان‌گذاران حزب جمهوری) با 146 رای از 241 رای به عنوان رییس مجلس انتخاب شد. و شورای انقلاب، با آغاز کار عملی مجلس در روز 29 تیر 59، به طور رسمی به کار خود خاتمه داد.

انتخاب حجت‌الاسلام «اکبر هاشمی» به عنوان رییس مجلس و نیز ترکیب هیت رییسه نشان داد که مجلس اول مانند مجلس خبرگان قانون اساسی در اختیار جناح سنتی و زیر سلطه حزب جمهوری اسلامی است. هاشمی در مجلس اول رهبر گروه اکثریت و رییس مجلس بود. متحدان حزب جمهوری در مجلس اول شامل نیروهای سنتی مذهبی، افراد وابسته یا متمایل به سازمان‌هایی مانند هیت‌های موتلفه، حجتیه و مجاهدین انقلاب اسلامی می‌شد.

سازمان نهضت آزادی به رهبری بازرگان در اولین دوره انتخابات مجلس در بهار سال 59 مجاز به شرکت بود و این سازمان توانست پنج نماینده به مجلس بفرستد که شامل «مهدی بازرگان»، «عزت‌اله سحابی»، «هاشم صباغیان»، «علی‌اکبر معین‌فر» و «ابراهیم یزدی» بودند. نمایندگان حامی دولت در مجلس فقط شامل «احمد سلامتیان» و «احمد غضنفرپور» می‌شد. این دو گروه کوچک در مجلس اول نقش اوپوزیسیون را بازی کردند. نمایندگان نهضت آزادی با نمایندگان طرف‌دار بنی‌صدر در مجلس اول فراکسیون مشترک نداشتند پس تعداد نمایندگان طرف‌دار جناح دولت در مجلس اول از تعداد انگشتان دست هم کم‌تر بود، اتفاقی که موجب شد ریاست‌جمهوری ادعای تقلب در انتخابات را مطرح کند.

از سویی ساختار قدرت حاکمه به دو دسته کاملن متمایز تقسیم شده بود. جناح اول در عمل کنترل قوه‌ قانون‌گذاری از طریق «اکبر هاشمی» و قوه قضاییه از طریق آیت‌اله بهشتی و بخش‌های دیگری مثل سپاه، کمیته و دادستانی و دادگاه‌های انقلاب را هم در اختیار داشت. جناح دوم در ساختار قدرت شامل «ابوالحسن بنی‌صدر» می‌شد که منصب ریاست جمهوری را داشت و در راس قوه اجراییه بود. اما هر سه قوه رسمی حکومتی یعنی قوه‌های اجراییه، مقننه و قضاییه زیر نظر آیت‌اله‌ خمینی عمل می‌کردند که بر تمامی اعمال آن‌ها نظارت گسترده و کاملن مسلط داشت و آن‌گونه که از مستندات آشکار می‌شود در صدد حفظ موازنه میان جناح‌های حاکم بود. روش حکومتی آیت‌اله خمینی به گونه‌ای بود که در گریز از یک‌سان‌سازی حکومت و تک‌حزبی شدن ساختار آن از جناح کم‌بنیه‌تر حمایت کرده و مشوق‌هایی در اختیارش می‌گذاشت. در همین راستا می‌توان ریاست کل قوا را برای آقای بنی‌صدر «به عنوان تنها ریاست‌جمهوری صاحب این عنوان» توجیه کرد. اما موقعیت جناح حامی دولت در داخل ساختار قدرت بعد از تشکیل مجلس اول به شدت تضعیف شد. برای مثال قانون اساسی جمهوری اسلامی در اصل 89 امکانات زیادی برای استیضاح رییس‌ جمهوری، از طریق تشخیص عدم کفایت سیاسی او، در اختیار مجلس قرار می‌داد. در قانون اساسی هیچ محدودیتی برای مجلس در تعریف عدم کفایت سیاسی رییس‌ جمهوری وجود نداشت، مگر تصویب و تایید نهایی آیت‌اله خمینی.

پست نخست‌وزیری در ساختار قانون اساسی جمهوری اسلامی مصوب سال 58 موقعیتی خاص داشت. قدرت‌های اجرایی در اداره هیات وزیران و دولت در دست نخست‌ وزیر بود که او از نظر سازمانی زیر نظر رییس‌ جمهوری قرار داشت، ولی نخست‌ وزیر از نظر عمل‌ کردی باید تابع مجلس می‌بود. پس دامنه مانور رییس‌ جمهوری گسترده نبود. اتفاقی که تمامی روسای جمهوری ایران تا قبل از تغییر قانون اساسی را آزرد.

با توجه به این قوانین مشخص است که در سال 59 هر دو جناح در صدد هم‌راهی و در اختیار داشتن این مقام بودند. جناح دولت در ابتدا «احمد سلامتیان» را به عنوان نخست‌ وزیر معرفی کرد. گروه اکثریت مجلس به رهبری «اکبر هاشمی» با تمام قوا با نخست‌ وزیری «احمد سلامتیان» مقابله کرد که منجر به عقب‌نشینی دولت شد. پس از این عقب‌نشینی، حزب جمهوری که بر مجلس مسلط بود، افراد پیش‌نهادی خود برای پست نخست‌وزیری معرفی کرد.

رقابت میان دو جناح قدرت در مورد تعیین نخست‌وزیر چندین هفته طول کشید. برخی از مذاکرات مجلس اول، بر خلاف دوران شورای انقلاب، به صورت علنی صورت می‌گرفت. هر دو جناح ساختار قدرت، از طریق روزنامه‌های خود «انقلاب اسلامی» و «جمهوری اسلامی» اقدام یه یک جنگ تبلیغاتی علیه یک‌دیگر کردند تبلیغات جناح اول با دفاع از فقه، مکتب و تبلیغات جناح دوم با دفاع از تخصص و اطلاق قدرت‌مدار و سلطه‌جو به طرف مقابل صورت می‌گرفت. بنی‌صدر، بعد از مدتی، به ناچار به نخست‌ وزیری محمد علی رجایی رضایت داد. به این ترتیب محمد‌علی رجایی، منتخب حزب جمهوری نخست‌ وزیر شد، «اگر چه رجایی خود عضو رسمی حزب جمهوری اسلامی نبود».

در حالی که موضوع تحمیل رجایی به عنوان نخست‌ وزیر به بنی‌صدر برای هم‌گان آشکار بود، اما سخنی در این مورد گفته نشد. محمد علی رجایی در روز 19 مرداد 59 کار نخست ‌وزیری را شروع کرد. مصالحه اجباری دو جناح در مورد نخست‌ وزیری رجایی نتوانست هیچ مشکلی را حل کند. رییس‌ جمهوری و نخست‌ وزیر کاملن غیر هم‌گون کارایی اجرایی نداشت. نخست‌وزیر غیر هم‌راه، مجلس رقیب و تصور داشتن پای‌گاه مردمی هم‌رده با آیت‌اله خمینی و منصب فرمان‌دهی کل‌ قوا مجموعه عواملی بود که در پیرامون آقای بنی‌صدر وقایع بعدی را رقم زد، روندی که به دور از چشم آقای خمینی نبود.


 


بهنام / رادیو کوچه

behnam@koochehmail.com

«وقتی خواهر برای درآوردن چشم برادر لخت می‌شود»

«ایلما» خواهر بزرگ‌تر «کریستیانو رونالدو» ستاره سرشناس تیم فوتبال «رئال مادرید» اسپانیا با ظهور نیمه برهنه بر روی غلاف یک مجله پرتغالی برادرش را به شدت خجالت زده کرد‌.

ایلما گفته است که رونالدو را در جریان چاپ و انتشار عکس‌های نیمه برهنه‌اش بر روی غلاف مجله نگذاشته است.

وی درباره دلیل خبر ندادن به برادر خود گفته است که پیش‌تر می‌دانست رونالدو با این کار وی موافقت نخواهد کرد‌.

خواهر رونالدو با این اقدام خود می‌خواست ثابت کند که این تنها برادرش نیست که زیبا و دارای جسمی ورزیده است.

ایلما گفته است که این مسئله هیچ مشکلی میان وی و رونالدو ایجاد نمی‌کند و تاکید کرد که ستاره رئال مادرید همیشه با وی به خوبی رفتار کرده است.

خواهر رونالدو ( 37 ساله) دارای همسر و یک فرزند است.

……………………………………………

«وقتی دوست‌دختر آدم چشم دیدن مادر آدم را ندارد»

بر اساس گزارش یک روزنامه در پرتقال «کریستیانو رونالدو» ستاره رئال مادرید اسپانیا برای تنها ماندن با معشوقه روسی‌اش مادر خود را از منزل اخراج کرده است.

رونالدو یک منزل برای مادر خود «دلوریس» و دوست وی خردیدار کرده و از او خواسته است در آن‌جا زندگی کند.

این روزنامه افزود رونالدو برای تنها ماندن با «ارینا شایک» دوست دختر روسی خود دست به این کار زده است.

در منزلی که ستاره رئال مادرید اسپانیا در آن ساکن است علاوه بر رونالدو‌، شایک دوست دختر وی و دختر آن‌ها و نیز یک پرستار کودک زندگی می‌کنند.

بر اساس این گزارش‌، مادر رونالدو همیشه با وی زندگی می‌کرده است و به خاطر پسر خود ترجیح داده است شهر خود مادیرا در پرتقال را ترک کرده و در مادرید اسپانیا زندگی کند.

……………………………………………

«رایان گیگز ترکیبی از حشره بی‌ارزش و سگ کثیف»

«رودی» برادر «رایان گیگز» ستاره مشهور «منچستر یونایتد» بالاخره سکوت را شکست و در اظهاراتی آتشین برادر خود رایان را به دلیل خیانت و برقراری رابطه نامشروع با همسرش «حشره بی‌ارزش» خواند.

رودی درباره برادرش رایان گیگز گفت‌: «او در میدان فوتبال‌، بازیکنی بزرگ است اما از لحاظ مردانگی‌، ناچیز است.»

گیگز و «ناتاشا» همسر برادرش 8 سال است که رابطه نامشروع دارند و این در حالی است که یک سال پیش رودی، برادر گیگز با ناتاشا ازدواج کرده بود.

«خوانا ویلسون»‌، عمه گیگز هم پس از فاش شدن این رسوایی به رسانه‌های بریتانیا گفته بود‌: «این وحشتناک است. رایان اصلن وجدان ندارد. او یک سگ کثیف است.»

گیگز 38 ساله با وجود آن‌که دارای همسر و دو فرزند است اما در یک سال اخیر با دو رسوایی اخلاقی بزرگ روبه‌رو بوده است.

رسانه‌های بریتانیا پیش از این رابطه نامشروع بازیکن منچستر یونایتد با «ایموگن توماس» دختر شایسته ولز را فاش کرده بودند.

گیگز تلاش زیادی کرده بود تا هویت خود در دو ماجرای رسوایی روابط نامشروعش با ایموگن توماس و همسر برادرش مخفی نگاه داشته شود.

بر طبق قانون قضایی بریتانیا افراد مشهور در صورتی که خواهان عدم فاش شدن علنی نامشان در پرونده رسوایی اخلاقی باشند می‌توانند به دادگاه مراجعه کرده و مانع انتشار آن در رسانه‌ها شوند‌.

اما تلاش‌های گیگز بی‌نتیجه ماند و اکنون این احتمال وجود دارد این رسوایی‌های اخلاقی باعث شود تا ستاره منچستر یونایتد‌، قراردادهای تجاری‌اش با برخی شرکت‌ها را از دست بدهد و عنوان نمایندگی یونیسف هم از او گرفته شود.

……………………………………………

«کریس همفریز: کیم کارداشیان را از بین می‌برم»

«کریس همفریز» همسر پیشین «کیم کارداشیان» اعلام کرد که کیم را از بین خواهد برد.

این در حالی است که کریس که قصد داشت از شکایت علیه کیم صرف‌نظر کند، پس از ویرایش یک بخش از سریالی که وی با کیم بازی کرده بود، بسیار عصبانی شد و اعلام کرد: «من کیم را از بین می‌برم. من به حقوق خودم آشنا هستم و می‌دانم چگونه این بچه موذی را از سر راه همه بردارم.»

……………………………………………

«درخواست از جنیفر لوپز برای تحریم ایران»

گروه «متحدان علیه ایران هسته‌ای» از «جنیفر لوپز»، هنرپیشه و خواننده مشهور آمریکایی خواسته تا با استفاده از موقعیت خود شرکت فیات را مجاب کند تا دادوستد با ایران را متوقف کند.

«متحدان علیه ایران هسته‌ای» که یک گروه آمریکایی است، تبلیغات خود علیه شرکت ایتالیایی فیات را به دلیل هم‌کاری تجاری با ایران شدت بخشیده و از جنیفر لوپز، هنرپیشه و خواننده آمریکایی خواسته تا از بازی در فیلم‌های تبلیغاتی این شرکت خودداری کند. این گروه که علیه ایران و برنامه هسته‌ای آن فعالیت می‌کند، می‌گوید شرکت ایوکو، یکی از شرکت‌های زیرمجموعه فیات، کامیون‌هایی را به ایران می‌فروشد.

این خواننده آمریکایی تاکنون پاسخی به این درخواست نداده است.

……………………………………………

«جدایی مهران مدیری از قهوه تلخ»

«سحر زکریا» یکی از بازیگران اصلی سریال «قهوه تلخ» عنوان کرد که حدود سه ماه است که تولید متوقف شده است. او گفت هنوز درست در جریان چرایی این تصمیم نیست ولی احتمال داده می‌شود که خبر توقف تولید صحت داشته باشد.

پس از به بازار آمدن نسخه قاچاق سه قسمت آخر سریال، شایعاتی مطرح شد که وزارت ارشاد به قسمت‌های جدید قهوه تلخ پروانه نمایش نداده و وزارت ارشاد به صورت ضمنی آب پاکی را بر دستان «مهران مدیری» ریخته و قرار است دیگر ادامه قهوه تلخ ساخته نشود. سازندگان این مجموعه تا به حال در مقابل این سخنان سکوت کرده‌اند و واکنشی نشان نداده‌اند.

از سوی دیگر سعید رجبی‌فروتن مدیر کل دفتر هم‌کاری‌های سمعی و بصری نمایش خانگی وزارت ارشاد می‌گوید: «پرونده «قهوه تلخ» در حال بررسی و گویا در حال رسیدن به مراحل نهایی است و به زودی نتیجه آن از سوی مراجع ذی‌صلاح اعلام خواهد شد.»

وی درباره این‌که ارشاد قصد ارایه پروانه نمایش به «قهوه تلخ» را دارد یا خیر، نیز تصریح کرد: «بحث قاچاق سه قسمت آخر «قهوه تلخ» باید کاملن بررسی شود تا بتوان درباره دادن مجوز به قسمت‌های قاچاق شده آن تصمیم گرفت. ابهامات این پرونده هنوز برطرف نشده است.»

……………………………………………

خبرهای خطی

آسوشیتدپرس از «آنجلینا جولی» بعد از مراسم گلدن گلوب پرسید: «هدف شما در آینده چیه؟» آنجی گفت: «خوابیدن با برد در تخت‌خواب.»

«پیت‌ بول» 31 ساله شد.

«بریتنی اسپیرز» اعلام کرد که مراسم ازدواجش تا تابستان برگزار نمی‌شود.

 


 


مهشبتاجیک/رادیو کوچه

از سینما به عنوان هنر هفتم یاد می‌شود و این‏ عبارت را به دو شیوه می‌توان تعبیر کرد اول این‌که این هنر تلفیقی از عناصر بنیادین سایر هنرهاست یا این‏که سینما، کامل‏ترین شکل هنری‏ است. امروزه به شکلی ‏قصه‏گویی در سینما تغییر کرده است و فرم‌های متفاوتی از قبل برای بیان روایت و داستان‌گویی ایجاد شده است. امروز ساختن یک فیلم مقوله‌ی متفاوتی را با دیروز طی می‌کند. چرا که رابطه‌ی تماشاگر با شرایط دوران خویش، با تاریخ و حتا این‌که فیلمی را با سرعت 24 فریم در ثانیه در سالن تاریک می‏بیند یا خیر، آن‏چنان‏که در گذشته می‏دید، اهمیت دارد. امروز سینمایی به نام سینمایی دیجیتالی به‌وجود آمده است. در سینمای دیجیتالی جزییاتی را می‏بینیم که پیش‏تر نمی‏دیدیم یا شاید به آن‏ها توجه نمی‏کردیم. چیزهایی که از نظرمان‏ پنهان می‏ماند. لحظه‏هایی، نگاه‏هایی، رنگ‏هایی. حالا تماشاگر نکته‏بین می‏تواند با تصاویری با وضوح‏ و کیفیت به‌تر به چنین جزبیاتی دست یابد. اما به همان میزان واقعیت‌ها شکل دیگری به خود گرفته است.

این‌ روزها افراد بسیاری‏ می‏توانند با دوربین‏های دیجیتال که ابزار فوق‌العاده‏ای‏ برای ساختن فیلم به شمار می‏روند، آسان‏تر و بی‏دغدغه‏ و ارزان‏تر فیلم بسازند، اما امکان تغییر دادن‏ تصاویر ثبت‏شده دگرگونی کاملی را شامل شده است. در حالی‏که در گذشته حریم موارد ثبت‏ شده در تصاویر سلولوییدی محفوظ‌تر بود. تغییراتی‏ روی نوارهای سلولوییدی انجام می‌گرفت و سپس وارد عرصه‌ی جلوه‏های ویژه می‌شد. در گذشته‌ فیلم‌سازی نگاتیوها مطرح بود، اما حالا با تکنولوژی دیجیتال‏ می‏توان همه‏چیز را بدون لمس ماده‌ی اصلی تغییر داد، بدون زخمی کردن آن‏ها. یعنی چیزی در همان لحظه‌ی ثبت‏ دگرگون می‌شود و تغییر می‌کند. شاید بیش از چندین‌بار. امروز در این قاب تماشاگر به درکی متفاوت‏ از سینما می‌رسد. زیرا دنیای واضح و ساخته شده‌ای با دگرگونی‌های ساختاری برای او به نمایش درمی‌آید.

تحولات‏ دیجیتالی، پیش‌رفت را سریع‏تر کرده است. هم‌زمان، تکامل پروسه‌ها با دقت تنظیم شده تا عقب ماندنی در کار نباشد اما نقش‌ها تا حدودی در سینما و تکامل پروسه‌ی یک فیلم تغییر کرده است. چندی پیش «لوکاس» در نشریه‏ی «آمریکن سینماتوگرافر» قدری از مسیری که خود از شروع‌کنندگان آن بود جدا می‏شود تا به عوامل فیلم اطمینان دهد که هنوز باید تصمیمات زیبایی‏شناختی گرفت و ماهیت‏ کارهای آنان، قاب‏بندی نما و تعیین زیبایی یا مناسب بودن نور به روال سابق خواهد بود. اما واقعیت این است که این‏ فن‏آوری نوین کارکنان جدیدی به‌وجود خواهد آورد که تنها پشت رایانه‏ها کار می‏کنند و به طور معمول به صورت‏ ابزار دیگری معرفی می‏شوند که در نهایت یک ‌نفر کنترل‏ خلاقه‏ای تمام گروه‏های مربوطه در دست می‌گیرد. اما آیا سینما نیز به این روش شکل دیگری خواهد گرفت؟ تصاویر پرده‌ای و حرکت‌ها و روایت و صداها تغییر خواهد کرد؟ واقعیت این است که تغییراتی زیادی با سینمای دیجیتالی در راه است. و به طور مسلم در آینده کارها به صورت متفاوتی انجام خواهد شد، اما آدم‏های توان‌مند می‏توانند خود را با تحولات‏ تطبیق دهند در چارچوب الگوی جدید، به راحتی‏ مهارت خود را به کار گیرند. سینما حتا با دیجیتالی شدن در دست انسان‌ها باقی خواهد ماند و روایت‌ها از آنان نشات می‌گیرد.

یکی از امتیازات مهم سینمای دیجیتالی کیفیتی است که تنها در هنگام پخش فیلم معلوم می‏شود. در هر پخش فیلم معمولی کمی از کیفیت فیلم کاسته می‏شود و نسبت به پروژکتور فیلم و موقعیت مکان پخش، به تدریج فیلم خش پیدا کرده و کثیف می‏شود. اما در پخش دیجیتالی‏ حتا هزارمین پخش مثل پخش اولیه شفاف و تمیز خواهد بود. شاید یکی از جنبه‏های مهم اقتصادی سینمای دیجیتالی نحوه پخش فیلم‌ها است. تهیه‏کنندگان‏ حلقه‏های متعدد و سنگین فیلم به سینماهای شهرهای مختلف و نیز در سطح جهان پراکننده نمی‌شوند. با دیجیتالی شدن مواد اولیه، سنگینی و حجیم بودن فیلم دیگر مطرح نیست، و هزینه‏ پست در نهایت کم می‏شود. به علاوه می‏توان این ارسال را از طریق‏ ماهواره‏های مخابراتی و یا خطوط تلفنی به صورت‏ اطلاعات رایانه‏ای انجام داد و به سرعت یک فیلم را از این‏ سر جهان به آن سر جهان ارسال کرد. هزینه‌ی ارسال به‏ نسبت آن‏قدر ناچیز هست که می‏توان آن را نادیده‏ شمرد. برای تهیه‏کننده، دیگر فرقی نمی‏کند که‏ فیلم‏اش را در یک سینما نشان دهد یا در ده یا صد سینما.

شخصیت‌های زیادی در سینمای دیجیتالی به‌وجود آمدند که حکم موجودات واقعی را برای تماشاگر داشتند. شخصیت‌های فیلم پر سرو‌صدای «آواتار»، «گلوم» شخصیت اصلی فیلم «ارباب حلقه‌ها»، «دوی جونز» در فیلم «دزدان دریایی کاراییب» و شخصیت اصلی فیلم «تغییر شکل‌دهندگان» از شخصیت‌های خلق شده توسط سینمای دیجیتال هستند. شخصیت‌های دیجیتالی فیلم‌های «جایی که چیزهای وحشی می‌شوند»، شخصیت دکتر منهتن در فیلم «نگهبان»، شخصیت گرندل در فیلم «بیوولف»، کاراکتر دیجیتالی جیکوب در فیلم «ماه نو» ادامه فیلم «گرگ‌ومیش»، شخصیت گربه «گارفیلد» در انیمیشنی به همین عنوان و شخصیت زامبی آلفا در فیلم «من اسطوره‌ام» از دیگر شخصیت‌های آفریده‌ی سینمای دیجیتال هستند. شخصیت‌هایی که ما با آنان به مثابه یک موجود زنده برخورد کردیم. نه یک شخصیت خلق شده‌ی چند بعدی. این امکان در سینمای دیجیتال باعث به‌وجود آمدن موجوداتی خواهد شد که در پیش‌برد داستان نقش‌هایی اساسی را ایفا می‌کنند. شخصیت اصلی و دیجیتالی فیلم «جنگ ستاره‌ها» با عنوان «جار‌جار»، شخصیت «هونورپیل» در فیلم علمی تخیلی «2012»، و همه‌ی شخصیت‌های نام برده شده، که در یک نظر‌سنجی به ترتیب از به‌ترین شخصیت‌های ساخته شده‌ی سینمای دیجیتالی شناخته شدند.


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های حقوق بشری، پیمان پاکمهر، روزنامه‌نگار تبریزی و مدیر سایت خبری «تبریزنیوز»، روز سه‌شنبه، 17 ژانویه، توسط ماموران اداره اطلاعات در تبریز با نیابت قضایی از سوی شعبه پنج بازپرسی دادسرای اوین بازداشت شده است.

به گزارش دانشجونیوز، پیمان پاکمهر که روز چهارشنبه، پس از تفهیم اتهام تبلیغ علیه نظام در دادسرای انقلاب تبریز، به زندان اوین منتقل شد، شب گذشته از بند ٢٠٩ زندان اوین با خانواده‌اش تماس گرفته و به نقل از بازجویش گفته است که تا چند روز آینده آزاد خواهد شد.

گفتنی است پاکمهر از فعالان دانش‌جویی سابق تبریز و عضو کانون دانش‌جویان مستقل دانش‌گاه تبریز در دهه ٧٠ بود که در جریان اعتراض دانش‌جویی ٢٠ تیر ٧٨ نیز مورد تعقیب قرار گرفته بود.

هم‌چنین پاکمهر فعالیت‌های مطبوعاتی خود را از ابتدای دهه ٨٠ با هم‌کاری با نشریاتی چون شمس تبریز و آن‌گاه تاسیس آژانس خبری تبریزنیوز ادامه داده است.

این روزنامه‌نگار تبریزی و فارغ‌التحصیل رشته زبان انگلیسی دانش‌گاه آزاد تبریز هم‌چنین عضو فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران و انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران بوده است.


 


سحر بیاتی/ رادیو کوچه

این‌جا آسیاست، مالزی کشوری با مردمان خون‌سرد و آرام جایی که شاید فکر کنی هیچ وقت جز این نبوده و نخواهد بود. اما تابستان 2011 همین مردمان صبور و خون‌سرد در پی اعتراض به سیاست‌های اقتصادی دولت به خیابان‌ها ریختند و پس‌لرزه‌هایی از یک تغییر بزرگ را شکل دادند.

اما کم‌کم این پس‌لرزه‌ها رنگ و بوی جدی‌تری به خود می‌گیرد، «ابراهیم انور» رهبر اپوزیسیون مالزی که به تازگی از اتهامات وارده (اتهام هم‌جنس‌گرایی) تبرئه شده است، گفت: «بهار مالزی» هم‌اکنون آغاز شده است و در انتخابات آینده حزب پاکاتان قدرت را در دست خواهد گرفت.

انور تصریح کرد که به دنبال شروع مجدد فعالیت سیاسی خود است و در انتخابات پیش‌رو از سرسخت‌ترین رقبای «نجیب تون رزاق»، نخست وزیر کنونی مالزی خواهد بود.

وی دولت «نجیب تون رزاق» را به کلاه‌برداری‌های انتخاباتی متهم کرده و گفت: «دولت کنونی موفق نشده است تا اصلاحات لازم را انجام دهد که از آن جمله می‌توان به وجود سیاست‌های اقتصادی نژادپرستانه‌ای اشاره کرد که به نفع اکثریت مالای و به ضرر اقلیت‌های چینی و هندی است.»

از سویی دیگر نخست وزیر مالزی خبر از برگزاری انتخابات پس از نمایش نتیجه واقعی اصلاحات اقتصادی دولت کنونی می‌دهد.

به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، «نجیب تون رزاق» می‌گوید: «دادن فراخوان برای انتخابات کار ساده است، اما قبل از آن باید مطمئن بود که زمان مناسب فرارسیده است و زمان مناسب نیز زمانی است که ما به وعده‌هایی‌که داده‌ایم، عمل کنیم و  مردم نیز احساس کنند وعده‌های داده شده به بار نشسته و مردم نفع برده‌اند.» «نجیب تون رزاق» هم‌چنین معتقد است که بحران اقتصادی و به‌ویژه بحران بدهی‌ها در بلوک اتحادیه اروپا شرایط تصمیم‌گیری برای زمان برگزاری انتخابات در مالزی را دشوار کرده است.

آخرین انتخابات عمومی در ماه مارس سال 2008 برگزار شد و به طور معمول دور بعدی انتخابات باید ماه مارس سال 2013 باشد، اما بنا به فشارهای داخلی و نیز افزایش برخی نارضایتی‌های عمومی، دولت مالزی اعلام کرده است که در سال جاری میلادی (2012) انتخابات زود هنگام برگزار خواهد کرد.

«نجیب تون رزاق» نخست وزیر مالزی سال گذشته میلادی اعلام کرد که قصد دارد انتخابات سراسری پارلمانی این کشور را زود هنگام در اوایل سال 2012 برگزار کند. اما به نظر می‌رسد با التهابی که موضوع پرونده «انور ابراهیم» رهبر مخالفان دولت مالزی ایجاد کرده، برگزاری چنین انتخاباتی دور از دست‌رس باشد. اما اکنون با صدور حکم برائت «انور ابراهیم» برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور در سال جاری نیز قوت گرفته است.

همان‌طور که تصور می‌شد موضوع صدور رای نهایی دادگاه اتهامات اخلاقی «انور ابراهیم» با هر نتیجه‌ای به عنوان دست‌آویزی برای اپوزیسیون برای افزایش آرای خود قلم‌داد می‌شد. در صورتی‌که رای 20 سال زندان برای انور صادر می‌شد، حامیان وی فعالیت‌های سیاسی خود را در آستانه انتخابات تشدید کرده و نظر بسیاری از مردم را به سمت خود جلب می‌کردند، از سوی دیگر اعلام حکم برائت رهبر اپوزیسیون نیز باعث می‌شود تا بسیاری از مردم مالزی به او به عنوان فردی که سال‌هاست مورد اتهام قرار گرفته و ظلم شده است، نگاه می‌کنند و این نیز احتمال شکست ائتلاف حاکم «باریسان نشنال» در انتخابات آینده این کشور را تشدید خواهد کرد.

پلیس مالزی نیز با صدور مجوز برپایی راه‌پیمایی و تجمع حامیان «انور ابراهیم» و گروه‌های مخالف دولت، در حقیقت تلاش داشت تا فضای ملتهب به وجود آمده را به سمت آرامش سوق دهد، اما این حقیقت را نمی‌توان انکار کرد که برنده این بازی در هر صورت ائتلاف حاکم نخواهد بود.

این احتمال از ابتدا وجود داشت که دست‌گاه قضایی مالزی که رییس آن نیز توسط نخست وزیر انتخاب می‌شود، با تحلیلی اساسی از شرایط موجود با صدور حکمی، فضای ابهام آلود ایجاد شده را به نفع ائتلاف حاکم و حزب آمنو (مالایی تباران متحد) تغییر دهد.

«انور ابراهیم» پس از صدور حکم برائت خود از سوی دادگاه عالی مالزی بر ادامه مخالفت با دولت مالزی تا برکناری شخص نخست وزیر این کشور و کنار رفتن حزب آمنو از قدرت تاکید کرد.

اظهارات انور پس از صدور حکم برائت خود از سوی دادگاه مالزی نشان می‌دهد که وی قصد دارد بیش‌ترین بهره برداری انتخاباتی را از شرایط به وجود آمده داشته باشد.

از طرفی حزب حاکم نیز به دنبال صدور رای تبرئه «انور ابراهیم» خود را پیش از هر زمان دیگر متعهد به قوانین این کشور اعلام کرده و از شرایط موجود استفاده می‌کند.


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های عرب‌زبان، روز پنج‌شنبه، 19 ژانویه، معاون سنی‌مذهب رییس جمهوری عراق به وسیله نیروهای واکنش سریع این کشور بازداشت و به بغداد منتقل شده است.

به گزارش النخیل، منابع آگاه اعلام کردند: «نیروهای واکنش سریع عراق با حضور در اقلیم کردستان طارق الهاشمی معاون رییس جمهوری را دستگیر و روانه بغداد کردند.»

شایان ذکر است که منابع وابسته به ائتلاف کردستان روز گذشته از حضور احتمالی معاون رییس جمهوری عراق به هم‌راه برهم صالح نخست وزیر منطقه کردستان عراق در بغداد خبر داده بودند.

به گفته برخی کارشناسان، پس از صدور حکم بازداشت برای طارق‌ الهاشمی معاون سنی‌مذهب رییس جمهوری عراق با شکایت نوری المالکی نخست وزیر این کشور به اتهام شرکت داشتن در عملیات‌های تروریستی در عراق تنش و درگیری مذهبی در این کشور افزایش یافته است.

طارق الهاشمی پیش‌تر عنوان کرده بود که نوری المالکی شیعه مذهب می‌خواهد کنترل کلیه امور را در این کشور به دست گیرد و این همان روش صدام حسین در آغاز دوران حکومت در عراق بوده است.

بیشتر بخوانید:

«بمب‌گذاری‌ها در عراق ادامه دارد»

«‌نوری المالکی دگراندیشان عراق را نمی‌پذیرد»


 


پنج‌شنبه 29 دی 90‌/ 19 ژانویه 2012

اجرا:  اعظم

استودیو: دامون

تقویم ‌تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات پنج‌شنبه ایران

شاد و ‌تندرست- «تحقیری دیگر برای کهکشانی‌ها»-  اکبر ترشیزاد

بخش اول خبر‌ها

دایره شکسته- «صفر و یک‌ها در خدمت هنر هفتم»- مه‌شب تاجیک

پاپاراتزی- «درخواست از جنیفر لوپز برای تحریم ایران» – بهنام

این‌جا آسیا است- «بهارعربی در راه مالزی»- سحر بیاتی

مجله جاماندگان- «مجموعه عوامل پیرامونی» – شراره سعیدی‌

بخش دوم خبرها


 


خبر/ رادیو کوچه

شرکت ایستمن کداک، از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین تولید‌کنندگان تجهیزات و مواد عکاسی در جهان، اعلام ورشکستگی کرده است.

کداک در دهه ۱۸۸۰ پایه‌گذاری شد و به عنوان مخترع دوربین عکاسی دستی، فن و هنر عکاسی را در دست‌رس همگان قرار داد و یکی از دوربین‌های تولیدی این شرکت، به عنوان مشهورترین شرکت در صنعت عکاسی قرن بیستم، از نخستین فرود انسان بر کره ماه عکس‌برداری کرد.

کارشناسان گفته‌اند واکنش کند به تغییرات دو دهه اخیر در فناوری عکاسی، به خصوص تکامل و رشد استفاده از دوربین‌های دیجیتال، از عوامل اصلی دشواری مالی این شرکت بود و باعث شد تا فروش آن طی پانزده سال اخیر از سی و یک میلیارد دلار در سال به کم‌تر از یک‌صد و پنجاه میلیون دلار تنزل کند.

زمانی تعداد کارکنان کداک در مرکز اصلی فعالیت شرکت در شهر روچستر، ایالت نیویورک، به شصت هزار نفر می‌رسید اما این تعداد نیز به تدریج به هفت هزار نفر کاهش یافت.


 


اکبر ترشیزاد/رادیو کوچه

تردیدی نیست که باید نخستین خبر ورزشی این هفته را به پیروزی دوباره‌ی آبی و اناری‌پوشان «بارسا» بر کهکشانی‌های «رئال‌مادرید» اختصاص دهیم. شاگردان «پپ‌ گواردیولا» به‌ترین هدیه‌ی تولد ممکن را به او تقدیم کردند. بازی‌کنان «بارسا» در شب چهل و یک‌مین سال زادروز مربی خود با یک برد شیرین در ورزش‌گاه «سانتیاگو برنابئوی» شهر «مادرید»، بار دیگر «مورینیو» و شاگردانش را تحقیر کردند. آن‌ها که نیمه‌ی نخست را با تک گل «کریستیانو رونالدو» به حریف واگذار کرده بودند در نیمه‌ی دوم با ضربه‌ی سر زیبای «کارلوس پویول» کاپیتان و مدافع کهنه‌کار خود بازی را به تساوی کشاندند و سپس با پاس اعجوبه‌ی فوتبال جهان «لیونل مسی» و ضربه‌ی دقیق «آبیدال» گل پیروزی بخش را به ثمر رسانده و یک بار دیگر پیروز نبرد بزرگ «ال کلاسیکو» شدند.

————————————————————–

در روزهایی که با نهایت تاسف تمامی مسوولان سیاسی و فرهنگی ایران در برابر جایزه‌ و موفقیت «اصغر فرهادی» در جشن‌واره‌ی «گلدن‌گلوب» سکوت کرده بودند یک فوتبالی جور دیگران را کشید. «عادل فردوسی‌پور» در برنامه‌ی این هفته‌ی نود مانند همیشه و با شجاعت تمام این موفقیت را به «فرهادی» و جامعه‌ی سینمایی کشور تبریک گفت.

————————————————————–

تیم‌ ملی فوتسال ایران که جهت آماده‌سازی خود و انجام دیدارهای تدارکاتی در کشور «کرواسی» به سر می‌برد در اولین دیدار دوستانه‌اش با این تیم موفق شد تا «کرواسی» را دو بر یک شکست دهد. نیمه اول این دیدار هم با نتیجه یک بر صفر به سود ایران به پایان رسیده بود. ایران آذر ماه میزبان «کرواسی» بود که در یک دیدار به تساوی چهار بر چهار دست یافت و در دیگر بازی با نتیجه پنج بر یک به پیروزی رسید. تیم فوتسال ایران در رده‌بندی جهانی در رده ششم و «کرواسی» در رتبه سیزدهم قرار دارد. قرار است تا این دو تیم در روزهای آینده یک دیدار دوستانه دیگر نیز با هم داشته باشند.

————————————————————–

«رودی» برادر «برایان گیگز» ستاره‌ی مشهور «منچستریونایتد» بالاخره سکوت خود را شکست و در اظهاراتی آتشین برادرش را به دلیل خیانت و برقراری رابطه نامشروع با هم‌سرش «حشره‌ی بی‌ارزش» خواند. «رودی» در گفت‌و‌گو با روزنامه‌های بریتانیایی درباره برادرش گفت: «او در میدان فوتبال، بازیکنی بزرگ است اما از لحاظ مردان‌گی، ناچیز است». طبق گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های بریتانیا، «گیگز» و «ناتاشا» هم‌سر برادرش هشت سال است که رابطه نامشروع دارند و این در حالی است که یک سال پیش «رودی»، برادر «گیگز» با «ناتاشا» ازدواج کرده بود. رسانه‌های بریتانیا پیش از این رابطه‌ی نامشروع بازیکن «منچستریونایتد» با دختر شایسته‌ی «ولز» را فاش کرده بودند. بر طبق قوانین قضایی بریتانیا افراد مشهور در صورتی که خواهان عدم فاش‌شدن نام‌شان در پرونده‌های رسوایی اخلاقی باشند می‌توانند به دادگاه مراجعه کرده و مانع انتشار آن در رسانه‌ها شوند. اما تلاش‌های «گیگز» در این راه بی‌نتیجه ماند و اکنون این احتمال وجود دارد این رسوایی‌های اخلاقی باعث شود تا ستاره‌ی «منچستریونایتد»، قراردادهای تجاری‌اش با برخی از شرکت‌ها را از دست بدهد و عنوان نمایندگی «یونیسف» هم از او گرفته شود.

————————————————————–

تیم‌ملی فوتبال ایران در ماه ژانویه با کسب ۶۲۳ امتیاز و با یک پله صعود به رده ۴۴ام به‌ترین تیم‌های جهان رسید. تیم‌ملی ایران پس از ژاپن، استرالیا و کره‌جنوبی در رتبه چهارم آسیا جای گرفت. در این رده‌بندی اسپانیا با ۱۵۶۴ امتیاز به‌ترین تیم جهان در ماه ژانویه انتخاب شد. در این رده‌بندی هلند و آلمان مقام‌های دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.

————————————————————–

پس از اظهار نظرهای «عادل فردوسی‌پور» در برنامه‌ی «نود» و گزارش‌های برخی از رسانه‌های ورزشی درباره بازیکن سه اخطاره‌ی تیم «شهرداری» تبریز در دیدار هفته گذشته‌ی خود با «پرسپولیس»، مسوولان باشگاه «شهرداری» تبریز به خبر محرومیت «سعید دقیقی» واکنش نشان دادند و در دفاع از خود تاکید کردند که این بازیکن هیچ مشکلی برای حضور در این بازی نداشته و از نظر قانونی، منعی برای بازی مقابل «پرسپولیس» وجود نداشته است. پس از این واکنش، مسوولان سازمان لیگ هم در مقام دفاع از خود برآمدند و اعلام کردند که شایعه محرومیت مهاجم «شهرداری» تبریز صحت ندارد. با وجود تمامی این موضع‌گیری‌ها برخی رسانه‌ها تردیدهایی را به‌وجود آوردند که سبب برانگیخته شدن حساسیت مدیران باشگاه «پرسپولیس» شد و آن‌ها را وادار کرد تا یک بار دیگر در برابر مسوولان برگزارکننده رقابت‌های لیگ برتر قرار گیرند. مدیرعامل «پرسپولیس» در این خصوص گفته است: «ما دنبال ارث و میراث نیستیم، با کسی هم دعوا نداریم اگر واقعن بازیکن «شهرداری» تبریز محروم نبوده، هیچ اعتراضی نداریم.»

————————————————————–

تیم کشتی آزاد «ثامن‌الحجج سبزوار» با پیروزی شش بر یک مقابل تیم «خونه به خونه بابل» عنوان قهرمانی لیگ برتر کشتی آزاد را نصیب خود کرد. دیدارهای نیمه‌نهایی، فینال و رده‌بندی نهمین دوره رقابت‌های لیگ برتر کشتی در سالن ۱۲ هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی تهران برگزار شد و تیم‌های سرمربی و مربی تیم‌ملی که این هفته توسط «رسول خادم» از کار برکنار شده‌اند، برای کسب جام قهرمانی مقابل هم ایستادند. شاگردان «محسن کاوه» روبروی یاران «غلام‌رضا محمدی» با نمایشی دور از انتظار به برتری رسیدند و روی سکوی قهرمانی قرار گرفتند. از نکات جالب توجه این دیدار شکست دو قهرمان جهان در سال ۲۰۱۱ یعنی «مهدی تقوی» و «رضا یزدانی» بود.

————————————————————–

همان‌طور که هفته‌ی گذشته نیز به طور گذرا به آن اشاره کردیم، «رسول خادم» حرکاتی را برای در اختیار گرفتن پست‌های سیاسی آغاز کرده است. او به محض این‌که به سمت مدیریت تیم‌های ملی کشتی برگزیده شد مربیان سابق این تیم‌ها را از کار برکنار کرد. بسیاری بر این باورند که المپیک لندن و موفقیت در آن نخستین گام «خادم» برای خیز برداشتن به سوی کاندیداتوری او در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 است. البته نباید فراموش کرد که «خادم» سابقه‌ی منفی حمایت از «ناطق‌نوری» را در انتخابات سال 76 در پشتوانه‌ی سیاسی خود دارد، چیزی که به باور بسیاری، هنوز از حافظه مردم پاک نشده است و این کار را برای «خادم» سخت‌تر خواهد کرد.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اثر انفجار انتحاری در یک بازار در ولایت هلمند افغانستان، شام‌گاه چهارشنبه، 18 ژانویه، بیش از ده‌ها نفر کشته و زخمی شدند. این انفجار توسط یک انتحارکننده سوار بر موتورسیکلت در میان جمعیت حاضر در بازار صورت گرفته است.

پلیس محلی اعلام کرد که 13 افغان شامل 3 افسر پلیس، کشته و 23 نفر زخمی شده‌اند.

این در حالی است که تاکنون هیچ گروهی مسوولیت این انفجار را برعهده نگرفته اما انفجارهای مناطق هلمند پیش‌تر از سوی گروه‌های شبه‌نظامی طالبان صورت گرفته است.

پس از انفجار منطقه کجکی در هلمند ژنرال جان آلن، فرمانده آمریکایی حاضر در افغنستان اظهار داشت با انفجارها و حمله‌های انتحاری که در هفته‌های اخیر صورت گرفته مشخص است که گروه‌های طالبان و رهبرانشان کنترل امور را از دست داده و هم‌اکنون غیرنظامیان را مورد هدف قرار داده‌اند.

وی در یک بیانیه این حملات را محکوم کرد و طالبان را مسوول مستقیم کشتار غیرنظامیان معرفی کرده است.

وی هم‌چنین در ادامه تاکید کرد که ملا عمر رهبر طالبان در افغانستان دیگر از عهده مقابله با نیروهای افغانستان و آیساف برنمی‌آید برای همین کشتار را به میان غیرنظامیان برده است.

اما در منطقه جنوبی هلمند نیز یک مقام اطلاعاتی ار کشته شدن دو محافظ خود در یک انفجار خبر داده است.

هم‌چنین 7 تن نیز بر اثر انفجار بمب در ولایت قندهار کشته شدند. پلیس محلی گفت انتحار کننده خود را نزدیک به فرودگاه قندهار منفجر کرده که باعث کشته شدن 7 تن از جمله دو کودک شده است.

بیشتر بخوانید:

«تفاهم با جهان به معنای پذیرفتن قانون اساسی افغانستان نیست»


 


خبر / رادیو کوچه

اعتصاب تعدادی از سایت‌های اینترنتی در اعتراض به طرحی در کنگره آمریکا باعث کاهش حمایت نمایندگان کنگره از این طرح شده است.

روز پنج‌شنبه، 19 ژانویه‌، به نقل از منابع کنگره آمریکا گزارش شد که اعتراض دانش‌نامه اینترنتی ویکی‌پدیا و صدها سایت اینترنتی دیگر به طرحی که به منظور حمایت از حقوق مولفان و مصنفان اینترنتی به کنگره ارایه شده بود باعث شده است تا برخی از امضاکنندگان طرح، امضای خود را پس بگیرند و این طرح برای بررسی مجدد به کمیته‌های مجلس نمایندگان بازگردانده شود.

طرح «مقابله با سرقت اینترنتی» در ماه اکتبر با امضای گروهی از نمایندگان کنگره از هر دو حزب دمکرات و جمهوری‌خواه ارایه شد و در دستور کار مجلس نمایندگان و سنای آمریکا قرار گرفت.

در حالی‌که تهیه‌کنندگان این طرح، تصوب و اجرای آن را برای منافع ملی آمریکا ضروری می‌دانستند، به گفته مخالفان این طرح، چنین قانونی به معنی اعمال محدودیت ارتباط و مبادله اطلاعات اینترنتی در سطح جهان بود و می‌توانست به ابزاری علیه آزادی بیان و عقیده تبدیل شود.

لازم به اشاره است این طرح از حمایت گروهی از مولفان و مصنفان آمریکایی، از تهیه‌کنندگان فیلم برخوردار بود، به نحوی که برخی رسانه‌ها از اعتراضاتی که نسبت به این طرح صورت گرفته با عنوان رویارویی هالیوود با دست‌اندرکاران کامپیوتر یا «دره سیلیکون» یاد کردند.

در مقابل، رسانه‌های خبری به خصوص رسانه‌های اینترنتی مخالفت خود را با چنین مصوبه‌ای اعلام کردند و روز گذشته، یه شکلی یک‌پارچه علیه آن دست به اعتراض زدند.

دفتر ریاست جمهوری آمریکا نیز مخالفت خود را با این طرح ابراز داشته بود و گفته می‌شد که در صورت تصویب آن در کنگره، احتمال دارد رییس جمهوری با امتناع از امضای آن، این مصوبه را وتو کند.

قرار است سنای آمریکا هفته آینده این طرح را مورد بررسی قرار دهد اما رئیس مجلس نمایندگان گفته است که با توجه به اعتراضاتی که علیه این طرح صورت گرفته، این مجلس رسیدگی به آن را به تعویق می اندازد و طرح پیشنهادی را برای بررسی بیش‌تر به کمیته‌های مربوطه عودت می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

«تعطیلی یک‌روزه بخش انگلیسی ویکی‌پدیا»


 


رادیو کوچه

1883 میلادی- برای اولین بار، لامپ رشته‌ای توسط «توماس ادیسون» ساخته شده و در نیوجرسی شروع به کار کرد. لامپ رشته‌ای که با نام‌های لامپ حبابی، لامپ التهابی، حباب نور تابان، لامپ سفیدگرمایی و لامپ سیمابی نیز نامیده شده، منبع نور مصنوعی است که نور سفید درخشانی از خود ساطع می‌کند، در تاتر، تلویزیون و صنایع فیلم‌سازی به لامپ رشته‌ای، لامپ حبابی گفته می‌شود که در استرالیا رواج بیش‌تری دارد.

1942 میلادی- در جنگ جهانی دوم ارتش ژاپن به برمه که مستعمره انگلستان بود حمله کرد. کشور برمه که تحت استیلای انگلستان قرار داشت در سال ۱۹۴۸ استقلال خود را به‌دست آورد. در سال ۱۹۷۴ طی یک همه‌پرسی ملی، جمهوری سوسیالیست برمه رسمن تحت طرح‌ریزی قانون اساسی جدید، حیات دوباره یافت.

1943 میلادی- در چنین روزی «جنیس جاپلین» (Janis Joplin) خواننده و آهنگ‌ساز آمریکایی متولد شد. وی از اسطوره‌های موسیقی راک به‌شمار می‌رود. وجه تمایز جنیس با دیگر بزرگان راک دهه‌ی شصت را صدای منحصر‌به‌فرد و خش‌دار او و نوع موسیقی‌اش می‌دانند که تلفیقی نوین از راک و بلوز بود.

      ———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1736 میلادی- زادروز «جیمز وات» اسکاتلندی مخترع «ماشین بخار» است. وی اختراع خود را در سال 1769 ثبت داد. او پی برده بود که بخار خاصیت الاستیک دارد‌. وات، قوه‌ی محرکه‌ی بخار را از طریق سیلندر و چرخ دنده به کار تبدیل کرد و سپس دریچه اطمینان برای دیگ بخار ساخت‌.

1809میلادی- زادروز «ادگار آلن پو»  (Edgar Allan Poe)است‌. نویسنده‌ای که به نگارش «داستان کوتاه» نظم نوین داد و سبکی را که الگوی این کار شده است به‌کار بست. وی در عین حال یک شاعر بود. تاریخ ادبیات عمومی (جهان) از «آلن‌ پو» به‌عنوان فردی که در تکامل داستان کوتاه‌نویسی سهم به‌سزا دارد یاد کرده است. او در کنار حرفه روزنامه‌نگاری 120 داستان کوتاه نوشت و یک دیوان، شعر سرود که اشعارش عمدتن طنز گونه است.

1990میلاد‌ی- سال‌روز درگذشت «راجنیش چاندرا موهان جین» است. او در سال ۱۹۸۹ نام «اشو» را برای خود برگزید. او یک عارف، گورو و فیلسوف هندی بود و تحصیلاتش را در هند تا درجه استادی فلسفه ادامه داد. از سال ۱۹۶۳ در اقصا نقاط هند به ایراد خطابه در زمینه‌های معنوی و عوالم روحانی پرداخت‌. در سال ۱۹۷۴ کمون خود در شهر پونا‌، هندوستان‌، را بنیان نهاد‌. در سال۱۹۸۱جهت معالجه به ایالات متحده رفت و در آن‌جا پنج سالی اقامت کرد‌. وی در مدت چهار ماه اراضی کوه‌پایه‌های ایالت اورگون را خریداری و شهری بنا نهادند که به «راجنیش پورام» مشهور شد.

1322‌خورشیدی– زادروز «فرهاد مهراد»، معروف به فرهاد، خواننده، آهنگ‌ساز و نوازنده ایرانی است. از معروف‌ترین آهنگ‌های او می‌توان به «جمعه»، «کودکانه»، «وحدت»، «گنجشکک اشی مشی» و «شبانه» اشاره کرد.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (فارسی)

ریسمون

نیویورک تایمز


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) رییس قوه قضاییه: تمام کسانی که در ترور دانش‌مندان هسته‌ای دست دارند اعدام می‌شوند

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=10&day=29&id=1377390

آیت‌اله آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه روز گذشته درجلسه مسوولان عالی قضایی، اقدامات تروریستی علیه دانش‌مندان هسته‌ای کشور را مصداق بارز فساد‌فی‌الارض دانست و تاکید کرد: «قوه قضاییه در اسرع وقت عاملان و فریب‌خوردگان این اقدامات تروریستی را به اشد مجازات می‌رساند و تمام کسانی که به صورت گروهی و باندی در این امور دخالت می‌کنند مفسد‌فی‌الارض هستند و قطعن اعدام خواهند شد.»

2) معاون وزیر نفت: عرضه بنزین و گازوییل با کیفیت یورو 4 و 5 از امروز آغاز می‌شود

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=10&day=29&id=1377372

معاون وزیر نفت از عرضه بنزین و گازوییل با کیفیت یورو 4 و 5 در 36 جای‌گاه تهران از امروز خبر داد. وی گفت: «از چهار سال پیش تلاش‌هایی در این زمینه صورت گرفت که اکنون شاهد افتتاح تولید بنزین سبز و گازوییلی با کیفیت یورو ۵ هستیم.»

کیهان

1) رمزی کلارک: ترور دانش‌مندان ایران کار آمریکا و اسراییل است

http://www.kayhannews.ir/901029/3.htm#other302

دادستان سابق ایالات متحده آمریکا با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن اقدام تروریستی اخیر خواستار پایان یافتن تبلیغات روانی و عملیات‌های تروریستی آمریکا علیه دانش‌مندان ایرانی شد.

2) فرمان‌ده پلیس دبی: آمریکا تهدید اصلی منطقه است

http://www.kayhannews.ir/901029/2.htm#other208

فرمان‌ده پلیس دبی در اظهاراتی بی‌سابقه، آمریکا را تهدید اصلی منطقه توصیف کرد. وی در کنفرانس امنیت ملی و منطقه‌ای کشورهای عضو شورای هم‌کاری، در منامه گفت: «سیاست‌های آمریکا در منطقه تهدید اصلی برای امنیت منطقه خلیج فارس است.»

 جام جم

1) جنگ سری علیه ایران

روزنامه فیگارو چاپ پاریس با انتشار مقاله‌ای با عنوان «جنگ سری علیه بمب ایران» از دخالت رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای غربی در ترور دانش‌مندان هسته‌ای به ویژه شهید‌مصطفی احمدی‌ روشن پرده بر‌داشت .

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100801853363

2) تازه‌ترین جزییات از نامه اوباما

«باراک اوباما» در بخشی از نامه خود به رهبر انقلاب تاکید کرده که آمریکا هیچ حرکت خصمانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران انجام نمی‌دهد.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100801846828

رسالت

1) اقدام وقیحانه هنرپیشه فیلم «اصغر فرهادی»

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=90245

بازی‌گر زنی که چندی پیش با گریختن از ایران چند نقش درجه 3 و 4 در چند فیلم هالیوودی پیدا کرده بود، دست به اقدامی وقیحانه و خلاف عفت عمومی زد. به گزارش فارس، انتشار تصاویر مستهجن حضور «گلشیفته فراهانی» در یک فیلم مبتذل فرانسوی بر روی سایت‌های اینترنت، نمای دیگری از پشت پرده زشت سینما را برملا کرد.

2) انتقاد توکلی از برخی هجمه‌ها به افروغ و علایی

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=90241

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با انتقاد شدید از اتفاقات اخیر در کشور هم‌چون رد صلاحیت «علی مطهری» تحت عنوان عدم التزام به ولایت فقیه، برخی موضع‌گیری‌ها علیه کسانی مانند «حسین علایی» و «عماد افروغ» را تحت عنوان «دسته‌کشی به خانه علایی و قشون‌کشی به صداوسیما علیه افروغ» مورد انتقاد قرار داد و گفت: «هجمه‌هایی که این روزها به بهانه دفاع از ولایت فقیه که افتخار فقه سیاسی اسلام است پیش آمده نگران کننده است.»

 دنیای اقتصاد

1) ضرب‌الاجل به دارندگان ارز

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=286736

بانک مرکزی به دارندگان ارزهای بدون فاکتور تا 15 بهمن ماه فرصت داد تا نسبت به تعیین وضعیت ارز خود اقدام کنند. بر اساس اعلام معاون نظارتی بانک مرکزی، دارندگان ارز بدون مدرک برای آن‌که مشمول جرایم قانون قاچاق کالا و پول‌شویی نشوند باید تا نیمه بهمن از بین دو گزینه سپرده‌گذاری ارزی در بانک‌ها یا فروش آن به این شبکه بر اساس نرخ بازار فرعی یکی را انتخاب کنند.

2) حدادیان: رییس‌جمهور از من شکایت کرد

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=286845

سعید حدادیان گفت: «شخص رییس‌جمهوری از من شکایت کرده است و آن‌ها با شیوه صحبت ما مشکل دارند، در حالی که ما از ادبیات خود احمدی‌نژاد پیروی کرده‌ایم.» وی گفت: «در هر صورت من آماده پاسخ‌گویی هستم و ترجیح می‌دهم فعلن در مورد دفاعیاتم حرفی نزنم اما اصل حرف ما صحیح بوده وی اضافه کرد: «ما احساس کردیم که با صحبت‌های مرید احمدی‌نژاد، دارد به حریم رهبری و علما تعدی می‌شود و با صحبت‌های ما سطح خروش علما پایین آمد.»

همشهری

1) تکذیب سو‌قصد به جان «هاشمی‌رفسنجانی»، محافظان تغییر نکرده‌اند

http://www.hamshahrionline.ir/news-157725.aspx

مدیر کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت خبر برخی رسانه‌های ضد‌انقلاب در خصوص تیراندازی به خودروی آیت‌اله «اکبر هاشمی‌رفسنجانی» را تکذیب کرد.

2) دلیل محدویت‌های ایجاد شده در اینترنت، شناسایی دو ویروس جدید

http://www.hamshahrionline.ir/news-157727.aspx

معاون وزیر اطلاعات درباره‌ فیلترینگ‌های انجام شده در فضای سایبری ایران توضیحاتی را ارایه کرد و گفت: «اخیرن دو ویروس توسط مسوولان امنیتی شناسایی شده‌اند که با تلاش‌های شبانه‌روزی از ورود ضربه به فضای سایبری ایران جلوگیری شد.»


 


خبر / رادیو کوچه

لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا، روز چهارشنبه، 18 ژانویه، در یک کنفرانس خبری در پنتاگون اظهار داشت که اگر ایران تنگه هرمز را ببندد، ارتش آمریکا کاملن آماده رویارویی و دفاع از این منطقه است.

وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد: «همیشه گفته‌ایم که اگر دولت ایران تهدیدی برای منطقه باشد و برخی از رفتارهایش را در منطقه ادامه دهد و اگر مجبور شویم، آماده پاسخ‌گویی نظامی خواهیم شد.»

این در حالی است که اوایل ماه جاری دولت آمریکا گفته بود بستن تنگه هرمز توسط ایران، یک خط قرمز برای آمریکا است.

آقای پانه‌تا گفت، برنامه آمریکا برنامه‌ای دایمی است. سخنان آقای پانه‌تا در حالی مطرح می‌شود که آمریکا و متحدانش در حال بررسی گام بعدی خود در برابر برنامه اتمی ایران هستند.

ارتش آمریکا در ماه جاری دومین ناو هواپیمابر خود را به خاورمیانه فرستاد و این افزایش نیرو را در منطقه جزیی از چرخش عادی نیروها ترسیم کرد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در واکنش گفته است، اگر تحریم‌ها باعث جلوگیری از صادرات نفت ایران شود، ایران تنگه هرمز را خواهد بست. در اوایل ماه جاری، یکی از مقام‌های ارشد سپاه پاسدارن گفت این تصمیم توسط رهبران ایران گرفته شده است.

هم‌چنین آمریکا و اسراییل مانور نظامی خود که قرار بود در ماه آوریل سال گذشته برگزار شود را به تعویق انداختند. آقای پانه‌تا این مانور نظامی را بزگ‌ترین مانور نظامی خوانده است.

بیشتر بخوانید:

«هدف از تحریم‌ها ایجاد حرکت اعتراضی علیه جمهوری اسلامی است»

«استفاده از ابزارهای سیاسی در صورت تهدید ایران»


 


خبر / رادیو کوچه

9 فیلم شامل «جدایی نادر از سیمین» به کارگردانی اصغر فرهادی برای حضور در فهرست نهایی نامزدهای بخش فیلم خارجی‌زبان جوایز اسکار 2012 ‌در آمریکا رقابت می‌کنند.

به گزارش رویترز، فیلم‌های نامزد شده برای دریافت بهترین فیلم خارجی در هشتاد و چهارمین جشن‌واره اسکار از کشورهای بلژیک، کانادا، دانمارک، آلمان، ایران، اسراییل، مراکش، لهستان و تایوان برگزیده شده‌اند.

انتخاب بهترین فیلم خارجی برای شرکت در مرحله نهایی اسکار از دو مرحله می‌گذرد. در مرحله اول کمیته‌ای شامل چند صد نفر در لس آنجلس ۶۳ فیلم معرفی شده را در فاصله نیمه اکتبر تا ۱۳ ژانویه دیده و ۶ فیلم را برگزیده‌اند. ۳ فیلم هم از سوی کمیته اجرایی فیلم‌های خارجی اسکار برگزیده شده‌اند.

در مرحله بعد، از میان این ۹ فیلم، ۵ فیلم توسط کمیته ویژه‌ای از نیویورک و لس‌آنجلس برای معرفی در شب اسکار انتخاب می‌شوند. این کمیته در فاصله ۲۰ ژانویه تا ۲۲ ژانویه، هر روز ۳ فیلم را تماشا خواهند کرد و رای خواهند داد.

همه نامزدهای اسکار روز سه‌شنبه ۲۴ ژانویه اعلام می‌شوند و مراسم اهدای جوایز هشتاد و چهارمین دوره اسکار روز یک‌شنبه ۲۶ فوریه در سالن تاتر کداک در هالیوود برگزار خواهد شد. این مراسم به طور زنده از شبکه‌ ای.‌بی.‌سی. پخش خواهد شد.

 بیشتر بخوانید:

«اهدای جایزه گلدن گلوب به «جدایی نادر از سیمین»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته