خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای حقوق بشری و حامی خبرنگاران، محمد سلیمانینیا، مدیر شبکه اجتماعی متخصصان ایران و مترجم کتاب «عطر سنبل، عطر کاج» بازداشت شد.
سازمان گزارشگران بدون مرز، خبر بازداشت آقای سلیمانینیا را تایید کرده است.
براساس گزارشهای منتشر شده، آقای سلیمانینیا، روز سهشنبه، 17 ژانویه، در منزل پدریاش دستگیر شد.
پیش از این نیز آقای سلیمانینیا چندین بار به وزارت اطلاعات احضار و بازجویی شده بود.
از دلیل دستگیری و محل بازداشت آقای سلیمانینیا اطلاعی در دست نیست.
خبر / رادیو کوچه
سهام بورقانی، روزنامهنگار، صبح روز چهارشنبه، 18 ژانویه، با ورود نیروهای امنیتی به منزل بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده است.
به گزارش بیبیسی، یک منبع آگاه با تایید این خبر اظهار داشت: «صبح امروز زمانی که سهام در منزل تنها بود، ماموران به منزل وارد شده و سهام را بازداشت کردند، یادداشتی هم گذاشتند که روی آن نوشته سهام و وسایل را بردیم.»
خانواده این روزنامهنگار برای پیگیری به زندان اوین مراجعه کردند، اما به آنها گفته شده «تا شنبه تعطیل است.»
به گفته این منبع، «کسی از اینکه چه ارگانی سهام را بازداشت کرده و دلیل این بازداشت چیست خبری ندارد، از محل بازداشت آقای بورقانی نیز اطلاعی در دست نیست.»
سهام بورقانی، فرزند احمد بورقانی، روزنامهنگار و فعال سیاسی است که در ۱۳ بهمن سال ۱۳۸۶ بر اثر سکته قلبی در تهران درگذشت.
سهام بورقانی کارش را با وقایع اتفاقیه شروع کرد. در روزنامه اعتمادملی عضو گروه اندیشه و تاریخ بود و در روزنامههای شرق و روزگار هم فعالیت داشته است. او در دورهای سردبیر سایت دیپلماسی ایرانی بود.
شراره سعیدی/ رادیو کوچه
آقای بنیصدر پیش از آنکه صاحب کابینهای منسجم و قابل اطمینان برای ریاست جمهوری شود در بازی قدرت با حزب جمهوری به رینگ انقلاب فرهنگی فراخوانده شد. اتفاقی که موجب آشکار شدن پارادوکسهای رفتاری و عقیدتی او شد. شورای انقلاب در پروسه انقلاب فرهنگی حداقل سه مقصود مشخص را تعقیب میکرد: تسلط تفکرهای جناح سنتی بر کل جامعه و دانشگاهها و به وجود آوردن زمینه برای تسلط حوزههای علمیه بر ساختارهای دانشگاهی، علمی و آموزش عالی کل کشور. عبدالکریم سروش در این مورد میگوید: «دانشگاهها میباید سراپا عطر و بوی اندیشه اسلامی را به خودشان بگیرند»، محو آخرین پایگاههای عملی گروههای دانشجویی و استادی از حکومت از طریق بستن طولانی مدت دانشگاهها و اخراج کامل و نهایی استادان و دانشجویان دگراندیش و تضعیف جناح دوم در داخل ساختار قدرت.
از سویی آقای بنیصدر پس از برد در انتخابات ریاستجمهوری این پیروزی را به حساب درایت و کیفیت نظرات خاص معروف خود به «اندیشه راهنما» گذارد. به نظر میرسد که او در این دوران یقین داشت با ادامه همان رویه قبلی، مرحلههای بعدی رقابت در ساختار قدرت را هم به همان سادگی مرحله اول خواهد برد.
حسن آیت، یکی از تند روترین افراد کلیدی حزب جمهوری و عضو هیت رییسه مجلس خبرگان قانون اساسی، در یک جلسه خصوصی به اهداف متفاوت از طراحی و اجرای برنامه انقلاب فرهنگی اشاره کرده است. شخصی که با یکی از سازمانهای سیاسی مخالف حزب جمهوری ارتباط داشت این صحبتهای حسن آیت را بدون اطلاع او ضبط کرده بودند. این صحبتهای ضبط شده، در آخر خرداد 59، زیر عنوان «نوار آیت» به روزنامهها کشیده شد. بر مبنای محتوای آن نوار به نظر میرسد که این جلسه گفتوگوی خصوصی با حسن آیت مدتی بعد از شروع رسمی انقلاب فرهنگی برگزار شده بود. در بعضی از منابع، از شخصی به نام «عزتاله کفایتی» به عنوان عامل نفوذی نام برده شده که نوار آیت را ضبط و منتقل کرده است. موضوع وجود نوار آیت، که برای مدتی مخفی نگاه داشته شده بود. متن این نوار برای اولین بار در روزنامه انقلاب اسلامی روز 28 خرداد 59 (دو ماه بعد از شروع اجرایی انقلاب فرهنگی) منتشر شد.
بعد از انتشار بخشهایی از این نوار، مشخص شد که حسن آیت به موضوعهای متعددی از جمله هدف سوم انقلاب فرهنگی در رابطه با رقابت و بحران بین جناحهای درگیر در ساختار قدرت هم اشاره کرده بود. در آن زمان به آن بخش از نوار آیت، که در رابطه با درگیری در ساختار قدرت و تضعیف جناح دوم در داخل شورای انقلاب بود، تاکید بیشتری شد، و به بخشهای دیگر توجهی نشد. انتشار متن بخشی از نوار آیت توسط روزنامه «انقلاب اسلامی» با واکنش شدید روزنامه جناح رقیب، یعنی روزنامه «جمهوری اسلامی»، روبهرو شد. کش و واکش بین روزنامههای دو جناح برای مدتی ادامه یافت. به این ترتیب انتشار نوار آیت زمینه شروع یک نبرد گسترده بین دو جناح را فراهم آورد. با بررسی اطلاعات از آن زمان در جهت یافتن روندهای تاریخی، آشکار میشود که نبرد جناح آقای بنیصدر و حزب جمهوری در بهار 59، که زمینههای آن از قبل وجود داشت، خود نشانه آن بود که آن دو جناح به طرف یک درگیری تمام عیار میرفتند. درگیری گستردهای که یک سال بعد در عمل صورت گرفت و در انتهای بهار 60 به انفجار در ساختار قدرت منجر شد.
درگیری بین دو جناح ساختار قدرت از بهار 59 به بعد شکل عوض میکرد. ورود جریان سومی در این دوران به شکل روشنتری مطرح میشد. از بهار 59 به بعد مجاهدین به عنوان یک گروه سوم سعی در توسعه شکاف بین دو جناح درون ساختار قدرت داشتند. بعضی قراین نشان میدهد که آنها امید آن داشتند که، ادامه درگیری بین دو جناح درون ساختار قدرت، منجر به شکاف کامل بین دو جناح درون ساختار قدرت شود و زمینههای مورد نیاز در جهت توسعه عملکرد توسط خود آنها را به وجود بیاورد.
به نظر میرسد که هدفهای سهگانه حزب جمهوری در رابطه با انقلاب فرهنگی، برای آنها مشخص و برنامهریزی شده بود. روایت است که عبدالکریم سروش بخش نظری انقلاب فرهنگی را هدایت میکرد تا دانشگاهها باید عطر و بوی اندیشه اسلامی بگیرند، ولی حسن آیت بخش سیاسی آن را پیش میبرد. اما آقای بنیصدر در این دوران در رابطه با اجرای انقلاب فرهنگی آن سال در یک پارادوکس قرار داشت. او از سالها قبل مبلغ اسلامی کردن اندیشههای دانشگاهی بود و برای مثال او نوشته بود که در جهت ایجاد حکومت اسلامی در جهان «علم را در چهارچوب توقعات سلطه مهار نمیکنیم، بلکه با توقعات توحید دمسازش میکنیم….» با این وجود، بسته شدن دانشگاهها، در آن مقطع و در دورانی که درگیری در ساختار قدرت به طرف قطبی شدن و جنگ نهایی قدرت پیش میرفت، دیگر مطلوب نظر او نبود. از سویی جناح دوم تشکیلات و انجمن دانشجویی هوادار خود در سطح دانشگاهها نداشت که نگران تعطیلی تشکیلاتاش در اثر اجرای برنامه انقلاب فرهنگی باشد، از طرف دیگر تشکیلات دانشجویی مستقل هم رابطه خوبی با رهبری جناح دوم به عنوان یکی از بانیان حصار اجتماعی نداشتند. ولی بسته شدن دانشگاهها و خارج شدن سازمانهای دانشجویی مستقل از صحنه دانشگاهها به نفع جناح دوم نبود. این اقدام منجر به تسلط کامل سازمانهای سیاسی مربوط به حزب جمهوری در تمامی سطح دانشگاهها میشد و از این طریق در عملکرد ساختار کل جامعه هم تاثیر میگذاشت.
به این ترتیب اجرای سریع انقلاب فرهنگی در سال 59 و بستن دراز مدت دانشگاهها جز برنامههای حزب جمهوری بود، ولی این روند مسلمن به نفع جناح آقای بنیصدر در رقابت قدرتی با جناح حزب جمهوری نبود. در نتیجه موضوع بسته شدن دانشگاهها با توجه به درگیری جناحی پیشرو، در عمل به نفع رهبری جناح بنیصدر نبود. باید توجه کرد که چند سال قبل از آن آقای بنیصدر در کتابی به روشنی نوشته بود که «هم کفر امام دارد و هم توحید. اما در کفر امام نماینده گروهی است که قدرت را قبضه کردهاند.» آن کتاب به دموکراسیهای غربی در فرانسه و آلمان ایراد گرفته و آنها را نظام کفر و سلطه در نظر گرفته بود. آقای بنیصدر از یک طرف از تصمیمهای رسمی جناح اکثریت در شورای انقلاب به رهبری آیتاله بهشتی در مورد انقلاب فرهنگی و بستن دانشگاهها انتقاد میکرد، چون خود او در اقلیت همان تصمیمگیریها بود و از روزنامه انقلاب اسلامی و از ستونهای سرمقاله و کارنامه در آن زمان به صورت ایهامی به سوی رهبران حزب جمهوری اسلامی حمله میکرد. ولی از طرف دیگر او سعی میکرد به عنوان یک مقام اجرایی «رییس جمهوری بدون کابینه» بر موج به وجود آمده در پی فراخوان شورای انقلاب برای انقلاب فرهنگی سوار شود و در عمل تصمیمهای شورای انقلاب مبنی بر تعطیل دانشگاهها را آنگونه اجرایی کند که به نظر برسد به واقع این خود او است که تصمیمهای نهایی را میگیرد.
این پدیدهای بود که برخی در آن زمان آن را همچون موج سواری در دریای متلاطم سیاسی ایران خواندند. همان زمان کسانی پیشبینی کردند که موج سوار در مرحله بعد خود گرفتار موج خواهد شد. به همان رویه سعی میشد که گروههای دانشجویی مستقل از دولت را از خطرات پیروزی جناح حزب جمهوری در رقابت قدرتی پیش رو بترسانند. در این رابطه حتا با رهبران بعضی سازمانهای دانشجویی غیر دولتی هم جلسههایی گذاشته میشد. این جلسات معمولن به شکلی صورت میگرفت که علنی نباشد ولی در عین حال خبر آن به گوش روزنامهها برسد. شبیه حالت دولت بازرگان، سعی میشد به سازمانهای دانشجویی غیر دولتی تفهیم شود که به نفع خودشان است به سهمشان قانع باشند.
محمد تاجران/ رادیو کوچه
من در ازبکستان تنها سه روز ویزا داشتم. سه روز ویزای ترانزیت که برای دانستن کشور هیچی نیست.
بایستی همه آن سه روز رو تلاش میکردم و فرصتی برای آشنایی به کشور و مردمش نداشتم ولی با این حال همه تلاشم این بود که در همون زمان کوتاه هم که شده بیشترین ارتباط رو با مردم داشته باشم و زمان زیادی رو با اونها سپری کنم.
دوباره با مشکل زمان ویزا و تموم شدن اون روبهرو شدم اما اینبار در ازبکستان که خیلی از قزاقها سختگیرتر و جدیتر هستند. اما چارهای نبود چون نمیتونستم هیچکار دیگهای انجام بدم. خوشحال بودم از اینکه به زودی وارد تاجیکستان میشم و از مشکلات ویزا و زمان اون راحت میشم و این خودش امیدی بود که باانگیزهتر رکاب بزنم و نگران زمان محدود و اندک باقی مونده در ازبکستان نباشم.
سایه کوثری/ رادیو کوچه
نام نویسنده شهیر ایرانی از لیست نهایی نامزدهای بوکر آسیایی حذف شده است.
هفته پیش خبر رسید که هفت نامزد نهایی جایزه بوکر آسیا 2011 در حالی معرفی میشوند که نام «محمود دولتآبادی» و «هاروکی موراکامی» در فهرست منتخبان دیده نمیشود.
با اینکه رمان «کلنل» محمود دولتآبادی، نویسنده پیشکسوت ایرانی، به همراه جدیدترین رمان هاروکی موراکامی که پس از انتشار با استقبال روبهرو شده، جزو برگزیدگان اولیه هیت داوران جایزه بوکر آسیایی بودند اما اکنون نام این دو رمان در فهرست نهایی نامزدها دیده نمیشوند.
به نظر میرسد هیت داوران جایزه بوکر آسیا از میان 90 اثر ارایه شده، هفت رمان دیگر را برگزیدهاند.
وقتی خبر قرار گرفتن رمان کلنل محمود دولتآبادی در فهرست اولیه نامزدهای جایزه بوکر آسیایی به گوش او رسید تنها گفت: «برای من خبر مهم، خبر انتشار کلنل در ایران است و فقط امیدوارم «کلنل» در وطنم مجوز بگیرد تا مردمی که بهراستی کلنل را برای آنها نوشتهام، بتوانند این کتاب را به زبان مادریشان بخوانند.»
«کلنل»، امسال در حالی بهعنوان اولین نماینده ادبیات ایران در فهرست جایزه بوکر آسیایی قرار گرفته بود که در خود ایران سه سال است که در انتظار مجوز مانده است.
دولتآبادی درباره آخرین وضعیت این رمان گفته بود: «سه سال است که این رمان را به وزارت ارشاد فرستادهایم اما تاکنون در بلاتکلیفی مانده و هیچ خبری از انتشار آن نیست. من از ناشرم هم خواستم به ارشاد برود و خبری از انتشار این کتاب بگیرد اما متاسفانه پیگیریهای ما جوابی نداد و به راهی نرفت.»
نویسنده «کلیدر» چندی پیش هم در گفتوگویی درباره وضعیت کلنل و اصلاحیههای واردشده به این کتاب گفته بود: «بار نخست این رمان، 43 اصلاحیه خورد که بعد از انجام تمام تصحیحات، کتاب را دوباره به ارشاد فرستادند و حالا با 21 اصلاحیه جدید مواجه شده است. امیدوارم وزارت فرهنگ و ارشاد اجازه دهد تا این رمان به فارسی و در تهران منتشر شود.»
بلاتکلیفی «کلنل» در وزارت ارشاد آنقدر طول کشیده است که این رمان به بسیاری از زبانهای دنیا از جمله زبانهای آلمانی و انگلیسی و عربی و فرانسه و ایتالیایی ترجمه و منتشر شده یا در حال انتشار است. ترجمه آلمانی این رمان یک سال بعد از سپرده شدنش به ارشاد منتشر شد و این رمان تاکنون در چند کشور آلمانیزبان منتشر شده است. دولتآبادی میگوید که همزمان با ارسال کلنل به ارشاد این کتاب در سوییس نیز آماده انتشار شد، چندی بعد این کتاب در سوییس و البته بسیاری از دیگر کشورهای آلمانیزبان منتشر شد اما هنوز وضعیت انتشار آن در ایران و به زبان فارسی نامعلوم است. امسال وقتی سه نویسنده آلمانیزبان همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب، به ایران آمده بودند در جلسه داستانخوانی این نویسندگان در شهر کتاب، از آنها درباره میزان شناختشان از ادبیات ایران پرسیدند، دولتآبادی از معدود نویسندگان ایرانی بود که میشناختند. ترجمه آلمانی «کلنل»، بعد از انتشار با چنان استقبالی روبهرو شد که منتقدی آلمانی، از خواندن این رمان چنان به وجد آمد که آن را با آثار بکت و کافکا و کامو مقایسه کرد و آن را همتراز نقاشی گرنیکای پیکاسو دانست.
«کلنل» در زمان انتشار به زبان آلمانی، نامزد جایزه بینالمللی برلین نیز شد و نامش در فهرست نهایی این جایزه قرار گرفت. اینها همه در حالی اتفاق افتاده است که به گفته خود دولتآبادی، در ایران و به زبان فارسی هیچکس به جز «احمد شاملو» این رمان را نخوانده و شاملو بهعنوان تنها خواننده ایرانی متن فارسی کلنل، آن را رمانی «بزرگ» خوانده است.
«کلنل» رمانی است درباره تاریخ معاصر ایران و با محوریت شخصیت افسر خلبان کلنل محمدتقیخان پسیان. دولتآبادی این رمان را بین سالهای 62 تا 64 نوشته است.
اما اکنون نام این رمان با وجود ترجمه به زبانهای مختلف و استقبال خوانندگان، از فهرست نهایی نامزدهای بوکر آسیایی حذف شده است.
«احمد پوری»، مترجم در مورد بازماندن رمان «کلنل» به قلم نویسنده ایرانی محمود دولتآبادی، در جایزه بوکر آسیایی گفته است: «باید به این مسئله توجه داشت که هاروکی موراکامی نیز در همین مرحله از رقابت حذف شد که اگر حذف نمیشد، حذف نماینده ما در این جایزه، تاسفبرانگیزتر میشد.»
وی ضمن بیان این مطلب که پیش رفتن اثر محمود دولتآبادی، شانه به شانه رمان موراکامی که نویسندهای جهانیست، جای افتخار دارد، گفت: «البته همیشه پیرامون چنین جوایزی، حرف و حدیثهای زیادی از حقانیت و یا ناحق بودن رای داوران بودهاست و متاسفانه مسایلی همچون اعمال سلایق خاص و حتا انگیزههای سیاسی، از آفتهای جوایز جهانی به شمار میآمده است.»
این مترجم، با اشاره به جایزه نوبل ادبیات، افزود: «حتا بزرگترین جایزهی جهان ادبیات، یعنی نوبل ادبی نیز، از این اتهامات مبرا نبوده و نیست. آنچنان که بسیاری از نویسندگانی که موفق به دریافت این نشان شدهاند، از سوی کارشناسان جهانی لایق شناخته نشدهاند و در مقابل، نویسندگانی قدرتمند مثل میلانکوندرا (نویسنده چک) هنوز جایزهی نوبل را نگرفته است.»
پوری گفت: «با در نظر داشتن تمامی این توضیحات و جایگاه جوایز ادبی جهانی، به اعتقاد من اینکه رمان دولتآبادی شانه به شانه رمان موراکامی پیش رفته، جای خوشحالی دارد و تاییدیست بر استعدادهایی که در ادبیات سرزمین ما نهفته است.»
جایزه بوکر آسیایی که در سال 2006 راهاندازی شده، آثار ادبی نویسندگان کشورهای آسیایی را مورد توجه قرار میدهد.
ملاک شرکت آثار ادبی در این رقابت، انتشار آنها به زبان انگلیسی است. اما اگر کتابی سالها پیش به زبان اصلی منتشر و در سال 2011 به زبان بینالمللی ترجمه شده باشد، میتواند در رقابت برای کسب جایزه بوکر آسیایی شرکت کند.
بوکر آسیا که تا پیش از این به کشورهای آسیای شرقی تعلق میگرفت و نویسندگان کشورهای خاورمیانه در آن جایی نداشتند، در مقررات دوره جدید خود اعلام کرد که آثاری از نویسندگان کشورهای ایران، قزاقستان، قرقیزستان، ترکیه، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان که به زبان انگلیسی نوشته یا ترجمه شده باشند، نیز در این رقابت شرکت داده میشوند.
اکنون که فهرست نهایی نامزدهای جایزه بوکر آسیا اعلام شده، نام محمود دولتآبادی با رمان «کلنل» در میان نامزدها دیده نمیشود.
اقبال، رییس هیت داوران درمورد نامزدهای اولیه گفته بود: «فهرست اولیه ما از نظر موضوع، گستره و دید تنوع بسیار داشت، هم نویسندگان تازهکار داشتیم و هم نویسندگان کهنهکار. اما چیزی که این آثار را به هم نزدیک میکرد همان حسی است که از خواندن یک اثر خوب نصیبمان میشود: تاثیر مضاعف خواندن یک جمله خوب پس از یک جمله خوب. بنابراین فهرست هم نماینده بهترینهای آسیا است و هم آینه خود آسیا.»
رضا حاجیحسینی/ رادیو کوچه
هفتسنگ قبلی که داشت تمام میشد و پدر و مادرها که داشتند گوش بچهها را میکشیدند که به زور ببرندشان خانه، شعری خواندیم از «حسین پناهی»، که زمزمهمان شود تا بازی بعدی. او سروده است:
«تازه حکمت بازیهای کودکیام را میفهمم…
زووووووو…
تمرین این روزهای نفسگیر بود…»
این شعر با اوضاع و احوال امروز سرزمینمان، ایران، که روزگاری نفسگیر دارد، میتواند سیاسی تاویل شود، اما نکتهی جالب اینکه افراد، با توجه به حال و احوال نفسگیر خودشان هم با آن ارتباط خوبی برقرار میکنند. یعنی بازی و حرف از آن، میتواند اینچنین زندگی فردی و جمعی افراد را در بر بگیرد. اما در این کلام، نکتهی نغز دیگری هم هست: بازیها میتوانند تمرینی باشند برای ورود به روزهای دشوار زندگی. حالا اگر همین حرف را جور دیگری بزنیم که تلخ هم نباشد و شما را که هنوز در عالم کودکی به سر میبرید؛ نترساند، باید بگوییم که بازیها، راه یاد دادن مهارتهای زندگی به بچهها هستند. البته مراد از بچهها در اینجا نه خود «مراد»، که کودکان از یک ماه تا 99سال است.
یک روانشناس که خواست نامش را بلندبلند در کوچه نگوییم که همه بشنوند و یاد بگیرند، دربارهی بازی با بچهها میگوید: «بین یک تا 3 ماهگی، کودک بیشتر وقت خود را به خوردن و خوابیدن میگذراند، اما در همان مدت کوتاهی که بیدار است، باید از بیشترین توجه شما برخوردار باشد. به او توجه کنید، او را نوازش کنید و در آغوش بگیرید. با کودک، بازیهای کوتاهی بکنید که تمام حواس او را بهکار بگیرد. بهخصوص حواس دیداری، شنیداری و لامسه.»
این خانم روانشناس که گفتیم نسبت به اسمشان حساس هستند و این حساسیت را از ایران و از سالهای نوجوانی و جوانی با خودشان آوردهاند، میگویند که «دالی کردن» یک بازی کلاسیک کودکانه است که کودک هرگز از آن خسته نمیشود.
خانم «ژیلا» که ما این اسم را به یاد رابطهها و بازیهای مخفیانه با اسمهای الکی در سالهای نوجوانی برای او انتخاب کردیم؛ راه «دالی بازی» را هم به ما یاد میدهد: «صورت خود را پشت پتو، حوله یا چیز دیگری پنهان کنید و با گفتن یک دالی، خود را به کودک نشان دهید. انجام این کار به درک پایداری اشیا در نوزاد کمک خواهد کرد.»
حالا که همهی اینها را گفتیم، شما بیایید و به جای کودک بگذارید «آدمبزرگ». به نظرتان مشکلی پیش میآید؟ اتفاقی میافتد؟ نه، واقعن اتفاقی میافتد؟ به نظر که اتفاقی نمیافتد. مثلن شما بگویید که یک آدمبزرگ در همان مدت کوتاهی که بیدار است، باید از بیشترین توجه شما برخوردار باشد. به او توجه کنید، او را نوازش کنید و در آغوش بگیرید. با او بازیهای کوتاهی بکنید که تمام حواسش را بهکار بگیرد. بهخصوص حواس دیداری، شنیداری و لامسه.
شما به عنوان یک آدمبزرگ، ناراحت میشوید اگر یکی پیدا بشود که چنین توجهی به شما داشته باشد؟ نوازشتان کند؟ در آغوشتان بگیرد؟ بازیهای کوتاهی با شما بکند که تمام حواستان را بهکار بگیرد. بهخصوص حواس دیداری، شنیداری و لامسه.
این هم البته یک بازی بود. دیدید چه بازی جالبی شد با کلمات؟ بازی تکرار برای تولید معنای تازه. اما بس است دیگر. بلند بشوید خودتان را جمع کنید که کارها همینطور مانده. ولی حالا که حرف از تمام حواس شد، بگذارید از یک بازی نمایشی در ایران بگوییم که تمام حواس پنجگانهی مخاطب را درگیر میکند. این بازی «تعزیه» است که حتمن خودتان از نزدیک آن را دیدهاید یا دربارهی آن شنیدهاید. در تعزیه که یک نمایش مذهبی است، علاوه بر آنکه بیننده، داستانی را میبیند و آن را میشنود، اسفند هم دود میکنند تا حس بویاییاش فعال شود. چای، شربت و … نذری هم میدهند که میخورد و میآشامد. اما حس لامسه چهطور فعال میشود؟ بازیگران که از کنار تماشاگران میگذرند، چون مقدس فرض میشوند، برای تبرک، لمسشان میکنند.
این هم یک بازی نمایشی ایرانی که نه فقط همهی حواس را درگیر میکند، بلکه غربیها را هم در مواجهه با این نمایش شرقی، خوب درگیر میکند.
میبینم که پدر و مادرها آمدهاند و یک جورهایی بازی تمام است. یک گل مانده و یک دست مانده و گریه و زاری هم فایده ندارد. حالا که باید رفت، بگذارید زیر لب زمزمه کنیم که:
جهان بر چشم دانا هست بازی
نباشد هیچ بازی را درازی
جناب «فخرالدین اسعد گرگانی» در «ویس و رامین» این را میفرماید تا حواسمان باشد که زندگی کوتاه است، خوب بازی کنیم.
راستی، یکی این توپ هفتسنگ را ببرد که یادش بماند دفعهی بعد با خودش بیاورد.
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای مخالف دولت جمهوری اسلامی، مرضیه رسولی، روزنامهنگار، شامگاه سهشنبه، 17 ژانویه، در منزلش در تهران بازداشت شده است.
بر اساس این گزارشها، نیروهای امنیتی همزمان با بازداشت خانم رسولی، وسایل شخصی او را هم ضبط کردهاند.
ماموران امنیتی هنگام بازداشت مرضیه رسولی حکمی ارایه دادهاند که در آن اتهام خانم رسولی «اقدام علیه امنیت ملی» ذکر شده است.
ماموران امنیتی گفتهاند خانم رسولی را به زندان اوین منتقل میکنند.
مرضیه رسولی خبرنگار حوزه کتاب و موسیقی بود که سابقه کار در چندین روزنامه از جمله شرق و اعتماد را دارد.
لازم به اشاره است در روزهای اخیر پرستو دوکوهکی، وبلاگنویس و پژوهشگر اجتماعی نیز در محل سکونتش دستگیر شده است. مقامهای قضایی جمهوری اسلامی تاکنون درباره بازداشت وی اظهار نظر نکردهاند.
بیشتر بخوانید:
«بازداشت پرستو دوکوهکی، پژوهشگر اجتماعی»
افشان برزگر/ رادیو کوچه
سر و کار همه ما به دکتر افتاده، از دکتر داخلی و عمومی بگیر تا فوق تخصص دستگاه گوارش و قلب و مغز و اعصاب و حتا زیبایی. هنوز هم بعضی آدم بزرگها ترس زدن آمپول و دندانپزشکی را از دوران کودکی با خود دارند و همیشه از آن فراری هستند.
بعضی وقتها، تمام اعضای یک خانواده از بچه شش ماهه گرفته تا مادربزرگ 80 ساله پیش یک دکتر میروند که معمولن هم دکتر عمومی است، به طوری که دکتر مورد نظر اطلاعات کاملی از وضعیت شرایط فعلی و سوابق بیماریهای تک تک اعضای خانواده در اختیار دارد که به این پزشکها در اصطلاح عامیانه «دکتر خانوادگی» میگوییم.
بسیاری از دولتها نیز این موضوع را در ملی اجرایی کردهاند و نام آن را «پزشک خانواده» گذاشتهاند که سابقه آن به سالهای پس از جنگ جهانی دوم برمیگردد، به طوری که آمریکا برای به انزوا نرفتن پزشکان عمومی خود به دلیل افزایش تخصصهای پزشکی، از سال 1969 بورد پزشکی خانواده را به رسمیت شناخت.
پس از آمریکا نیز کشورهایی همچون کانادا، انگلیس، چین، ویتنام، تایلند، ژاپن، عربستان، فلسطین و ۶۰ کشور دیگر برنامه پزشک خانواده را مطرح و اجرا کردند، به طوری که پزشک خانواده در بیشتر کشورهای توسعه یافته، نخستین فردی است که از مشکلات مربوط به سلامت افراد مطلع میشود.
در ایران نیز طرح پزشک خانواده در سال 1373 و حدود 17 سال پیش به تصویب رسید. هدف از اجرای این طرح دسترسی آسان و بیشتر روستاییان به پزشک و خدمات درمانی، بهرهمندی عادلانه روستاییان از امکانات عمومی، کمک به ساماندهی خدمات پزشکی سرپایی در روستاها و کاهش و حذف هزینههای غیرضروری درمان اعلام شده بود.
در این طرح، بیمار پس از ویزیت توسط پزشک خانواده مستقر در مرکز بهداشتی درمانی روستا مورد معالجه سرپایی با دارو قرار میگیرد، در صورتی که مشکل به صورت سرپایی برطرف نشود، در صورت صلاحدید پزشک خانواده، بیمار به مراکز پزشکی سطح بالاتر یعنی مراکز بهداشتی درمانی شهرها یا بیمارستانها و یا مطب پزشکان متخصص و فوقمتخصص ارجاع داده میشوند.
هرچند که این طرح در سال 73 تصویب شد، اما اجرای آن 10 سال بعد اتفاق افتاد که دلیل آن نیز وجود مشکلات مالی برای تامین هزینههای طرح بود، چراکه تا پایان سال 1383 هیچ بودجه مشخصی برای بیمه روستاییان کشور وجود نداشت. اما با تامین بودجه 300 میلیارد تومانی اجرای طرح پزشک خانواده از سال 1384 یعنی نخستین سال اجرای برنامه توسعه چهارم در ایران استارت خورد.
هم اکنون و پس از گذشت شش سال از اجرای این طرح، بنابر اعلام معاون وزیر بهداشت، 22 میلیون نفر در کشور تحت پوشش طرح پزشک خانواده قرار دارند و قرار است تا پایان سال 1391 نیز تمام جمعیت کشور مشمول این طرح شوند.
هر چند که طرح پزشک خانواده بودجه کلانی را به خود اختصاص داده و تعداد زیادی تحت پوشش این طرح قرار گرفتهاند، اما انتقادات بسیار زیادی به این طرح وارد است، به طوری که چالشهای جدی بر سر راه این طرح وجود دارد.
نتایج یک پژوهش در مراکز درمانی روستایی نشان داده که این طرح با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکند که این امر در بسیاری از مواقع باعث شده، طرح فاقد کارایی لازم باشد و هزینههای میلیاردی اختصاص یافته به آن به دلیل سومدیریتهای موجود، هدر رود.
بر این اساس هرچند که طرح پزشک خانواده به صورت تئوری، طرحی کارآمد تلقی میشد، اما پس از اجرا، تبدیل به یک نظام سردرگم شده است، به طوری که رابطه پزشک و بیمار در این طرح تنها به نسخه نوشتن محدود میشود و پزشک خانواده تنها وسیلهای برای مهر کردن دفترچه بیماران است.
همچنین پزشکانی که در این پژوهش شرکت کردهاند، اعلام کردهاند که ماندن در این طرح، پزشک را از لحاظ علمی و اجتماعی به یک پزشک مرده تبدیل میکند و عدم بهرهوری صحیح از پزشکان سبب ایجاد سیکل ناقص در نظام سلامت و افت علمی و تکنیکی پزشک میشود.
وجود نواقص فراوان در سیستم ارجاع که یکی از مهمترین بخشهای طرح پزشک خانواده است، موجب شده که اجرای این طرح با چالشهای جدی روبهرو شود.
در حال حاضر پزشک خانواده مستقر در مراکز درمانی روستایی پس از ارجاع و معرفی بیمار به پزشک متخصص، در جریان پرونده بیمار خود قرار نمیگیرد و نمیداند که بیمار چه روند پزشکی را طی کرده است، بنابراین فرآیند ارجاع بیماران به صورت ناقص صورت میگیرد.
همچنین در حال حاضر تعریف درستی از وظایف پزشک خانواده در نظام ارجاع وجود ندارد و به همین دلیل نیز بیماران اعتماد لازم به پزشکان شاغل در این طرح را ندارند و خود مستقیم به سراغ پزشکان متخصص میروند که این امر به گفته پزشکان، آنها را دچار استهلاک روحی و اجتماعی میکند.
این در حالیست که در برخی کشورها، بیمار پس از سه بار مراجعه به پزشک خانواده و با تشخیص این پزشک میتواند، توسط پزشک متخصص ویزیت شود.
وجود تاخیرهای چند ماهه در پرداخت حقوق، بستن قراردادهای کوتاه مدت کاری و بیمه نبودن پزشکان از دیگر مشکلاتی است که هسته اصلی و اجرایی طرح پزشک خانواده با آن روبهرو هستند.
در حالی که هم اکنون هشت هزار پزشک بیکار در کشور وجود دارد، به دلیل وجود عوامل یاد شده، حتا پزشکان بیکار هم حاضر نیستند که وارد این طرح شده و با وزارت بهداشت همکاری داشته باشند که این موضوع به گفته مسوولان باعث شده کمبود پزشک به یکی از چالشهای طرح پزشک خانواده تبدیل شود.
البته در این بین مسوولانی هم وجود دارند که وجود مشکل نیروی انسانی در اجرای این طرح را انکار میکنند.
وجود اختلاف بین وزارت بهداشت، وزارت رفاه و سازمان بیمه خدمات درمانی، وجود 40 میلیون دفترچه بیمه برای 20 میلیون ایرانی و تحت پوشش نبودن 20 میلیون نفر دیگر در کشور، کمبود اعتبارات، وجود تبعیض میان بیمهشدگان صندوق تامین اجتماعی و سازمان خدمات درمانی برای پرداخت هزینه درمان و دهها مورد دیگر باعث شده که مجلس اعلام کند که طرح پزشک خانواده شکست خورده است.
عملکرد ضعیف وزار بهداشت در اجرای طرح پزشک خانواده باعث شد که سازمان تامین اجتماعی، طرحی به نام «پزشک امین» را به اجرا بگذارد که شرح وظایف پزشکان در این طرح بسیار شبیه طرح پزشک خانواده است.
هرچند وزارت بهداشت با اجرای این طرح به شدت مخالفت کرده و آن را موازیکاری با طرح پزشک خانواده میداند، اما مجلس به دلیل عقب ماندن طرح پزشک خانواده از اهدافش، از طرح سازمان تامین اجتماعی استقبال کرده است.
با تمام مشکلاتی که طرح پزشک خانواده در روستاها داشت، وزارت بهداشت اجرای آن را در شهرهای کوچک نیز آغاز کرده، به طوری که این طرح در شهرهای دارای جمعیت کمتر از 50 هزار نفر استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان و چهارمحال و بختیاری اجرا شده که به گفته کارشناسان همچنان دارای مشکلات فراوان و ناکارآمد است، اما بنا بر ادعای مسوولان وزارت بهداشت، اجرای این طرح بسیار مطلوب بوده است.
وزیر بهداشت و درمان نیز اعلام کرده که از این به بعد این پزشک است که به دنبال درمان بیمارى فرد مىرود و پرونده بیمار نیز به صورت الکترونیک ارجاع مىشود. هر بیماری هم که نیاز به بستری داشته باشد، این کار بنا به دستور پزشک خانواده انجام خواهد شد و هیچ کس در نوبت مراجعه نخواهد ماند. همچنین هزینه مشاورههای بهداشتى پزشکان خانواده رایگان بوده و هزینههاى درمانى هم توسط بیمه پرداخت مىشود.
مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی هم گفته که در دور جدید پزشک خانواده، هر پزشک عمومی دو تا 2500 نفر را تحت پوشش خود قرار داده و هر پزشک مکلف است به صورت شبانهروزی در اختیار مراجعهکنندگان باشد.
معاون وزیر بهداشت درباره مشکلات مالی این طرح نیز اطمینان خاطر داده است که طرح پزشک خانواده هرگز به خاطر مشکلات مالی تعطیل نمیشود و کمبود پزشک برای سال آینده برطرف خواهد شد.
تمام این وعده و وعیدهای مسوولان در حالیست که در طول شش سال از آغاز اجرای این طرح تاکنون، هر روز بر مشکلات آن افزوده شده و مخاطبان این طرح رضایت چندانی از اجرای آن ندارند.
اما با این حال کارشناسان حوزه سلامت بر این اعتقاد هستند که برای موفق شدن در عرصه سلامت راهی جز اجرای طرح پزشک خانواده وجود ندارد، چرا که این راهی است که سالها پیش کشورهای توسعه یافته آن را طی کردهاند و موفق بودهاند.
در نهایت اجرای درست طرح پزشک خانواده در کشور موجب کاهش 20 درصدی هزینه درمان میشود، هزینههایی که سالانه چند صد خانواده ایرانی را به زیر خط فقر میکشاند.
چهارشنبه 28 دی 90 / 18 ژانویه 2012
اجرا: اعظم
استودیو: دامون
تقویم تاریخ
گزیده اخبار مطبوعات چهارشنبه ایران
زخم- «کلاف سر درگم پزشک خانواده در ایران»- افشان برزگر
بخش اول خبرها
گفتههای یک دوچرخهسوار جهانگرد- «همدلی مردمان ازبکستان»- محمد تاجران
بخش دوم خبرها
مجله جاماندگان- «رینگ انقلاب فرهنگی»- شراره سعیدی
بخش سوم خبرها
هفتسنگ- «بازی، مهارت، حواس پنجگانه»- رضا حاجیحسینی
مجله خبری تاجیکستان- کیومرث
گزارش ادبی- «شانه به شانه موراکامی تا حذف»- سایه کوثری
بخش چهارم خبرها
خبر / رادیو کوچه
در ادامه انتقاد دولت روسیه از اقدام غرب برای گسترش تحریم ایران، وزیر خارجه روسیه گفته است که تحریم ایران به تعهد غرب به جلوگیری از گسترش تسلیحات اتمی ارتباطی ندارد بلکه هدف از آن، «اختناق» اقتصاد ایران و فشار بر مردم این کشور است.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، روز چهارشنبه، 18 ژانویه، در مصاحبه با خبرنگاران با اعلام مخالفت با تحریم بیشتر ایران تاکید کرد: «نتیجه روند افزایش تحریمها تشدید نارضایی و حرکت اعتراضی علیه حکومت ایران است.»
مقامات روسی در روزهای اخیر با تلاش ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای تحریم نفتی ایران، که باعث قطع منبع اصلی درآمد دولت این کشور می شود، مخالفت کرده و خواستهاند به جای وارد کردن فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی، زمینه از سرگیری مذاکرات برای حل مسئله اتمی این کشور فراهم شود.
این در حالی است که در روزهای اخیر و با تشدید تنش میان ایران و کشورهای غربی و همچنین آمریکا، روسیه به عنوان حامی ایران وارد صحنه سیاسی شود. پیشتر نیز در واکنش به تحرک و هشدار نظامی آمریکا به بسته شدن تنگه هرمز، روسیه اعلام کرده بود هرگونه بیثباتی در ایران امنیت روسیه را تهدید میکند.
بیشتر بخوانید:
«حمله به ایران، تهدید مستقیم روسیه است»
«نامه اوباما شامل هشدار و پیشنهاد مذاکره بود»
«یکم تیر، تاریخ پیشنهادی تحریم نفتی ایران از سوی اروپا»
ائتلاف سبز ملی ایرانیان،اسما، در روزهای اخیر، اقدام به انتشار بیانیهای کرده و در آن در خصوص جمهوریت و اصل همه پرسی در قانون اساسی اشاره کرده است. لازم به اشاره است این بیانیه همزمان با نزدیک شدن به انتخابات مجلس در ایران منتشر شده است.
متن این بیانیه در پی آمده است:
رجوع به آرای عمومی مردم و کسب نظر آنها با دخالت دادن درباره لزوم یا عدم لزوم و همچنین شکل و محتوای قاعدهای از قوانین و قوای عادی یا اساسی یا مسئلهای از مسایل مهم جامعه است. همهپرسی در واقع شیوهای برای اعمال نظر مستقیم و حق حاکمیت و سرنوشت آحاد مردم توسط خود آنها در نظامهای سیاسی مردمسالار است.
با توجه به موضوع و نتیجه حاصل از مراجعه مستقیم به آرای عمومی مردم، همهپرسی اشکال مختلفی به خود میگیرد. حال اگر هدف از انجام همهپرسی فقط کسب نظر مردم در خصوص انجام آن امر برای بسترسازی و تبدیل آن به قانون بدون الزام و اعمال نظر مردم و محتوای درونی نتیجه آرا عمومی باشد، آن را «همه پرسی مشورتی» میگویند و غالبا منتج به آن میشود که امروز زمامداران از این شیوه تاکنون توانستهاند برای تحکیم و تجمیع قوا با قدرت تحت حکومتشان از آن بهره جویند که در چنین شرایطی با هدف اساسی همهپرسی که بسط و گسترش مردم سالاری است صراحتن در تضاد است و نهایتن موجب آن میشود که حکومت با این شیوه از قانونگذاری به سمت کودتا و خودکامگی پیش بروند.
حال با این شناخت و تجربه تاریخی بیش از یک قرن مبارزه که به ویرانگریها و منازعات مرزهای جغرافیایی، مادی، فرهنگی، سیاسی و اعتقادیمان و نهایتن به فقر و بیسوادی و استبداد سلطنتی و دینی ایران دیروز و امروز متاثر از دخالت عوامل خارجی و خیانت زمامداران داخلی معطوف گردیده بر ماست تا با تحریم انتخابات پیشرو در وظیفه میهنی و اعتقادیمان و فارغ از تعلقات دینی، قومی، سیاسی با اعتقاد به حق حاکمیت بر سرنوشت خود و نسل آینده با اراده و تلاش برای تغییر شیوه حاکمیت و قانون اساسی در لوای استقلال و آزادی ایران حرکت و با اهتمام همه میهن دوستان که از اقوام یک سرزمین و یک نژاد میباشیم قدم برداشته و در راه آرمان و الای تمامی شهیدان و سبزقامتان راه آزادی که همانا با غیرت میهنی خون خود را در راه اعتلا و آبادانی و سربلندی ایران عزیز درمقاطع تاریخی اهدا نمودهاند بپیماییم. یقینن این حاصل نخواهد شد مگر با شناخت و آگاهی ازاصل و حقوق اساسی خود و جایگاه فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و بینالمللی دیروز و امروز کشورمان.
ائتلاف سبز ملی ایرانیان*اسما*
خبر / رادیو کوچه
علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه، 18 ژانویه، در مورد نامه اخیر دولت آمریکا به رهبر جمهوری اسلامی گفته است: «قسمت اول این نامه از موضع تهدید و قسمت دوم هم از موضع دوستی و مذاکره بیان شده است.»
به گزارش فارس، آقای مطهری افزوده است که در بخش اول، دولت آمریکا گفته است که بستن تنگه هرمز توسط جمهوری اسلامی «خط قرمز» محسوب میشود و در قسمت دوم پیشنهاد شده که دو طرف برای حل اختلاف نظرهای موجود، با یکدیگر مذاکره کنند.
این در حالی است که مشاور نظامی و همچنین امور سیاست خارجی آیتاله خامنهای در واکنش به این نامه اعلام کردند که این نامه نکته تازهای را مطرح نکرده و اگر نیاز به پاسخ باشد در زمان مناسب پاسخ آن را خواهند داد.
بیشتر بخوانید:
«استفاده از ابزارهای سیاسی در صورت تهدید ایران»
خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، 17 ژانویه، بر اثر پرتاب یک بمب دودزا به داخل محوطه کاخ سفید در واشینگتن، پایتخت آمریکا در خلال برگزاری تظاهرات جنبش اعتراضی موسوم به جنبش «تسخیر واشینگتن»، پلیس با معترضان برخورد کرده است.
به گزارش الجزیره، این در حالی است سخنگوی سرویس اطلاعاتی ایالات متحده پس از این تظاهرات اعلام کرد که گزارشی از بازداشت معترضان دریافت نکرده و پلیس تنها به متفرق کردن این تجمع تا آخرین ساعات روز سهشنبه، پرداخته است.
وی با اشاره به اینکه حدود یکهزار تا یکهزار و پانصد معترض خارج از محوطه کاخ سفید دست به تجمع زده بودند، اظهار داشت: «ظاهرن یک بمب دودزا از خارج حصار کاخ سفید به داخل پرتاب شد که توسط ماموران امنیتی کاخ خنثا شد.»
سخنگوی سرویس اطلاعاتی همچنین اشاره کرد: «همچنین از خروج افراد داخل کاخ به بیرون از خیابان پنسیلوانیا جلوگیری به عمل آمد تا وضعیت به حالت عادی بازگردد.»
این در حالی است که رییس جمهوری آمریکا، باراک اوباما، همراه خانوادهاش جهت برگزاری مراسم تولد 48 سالگی اوباما در رستورانی نزدیک کاخ سفید حضور داشتند.
لازم به اشاره است صدها نفر از معترضان در آمریکا در هفتههای اخیر جهت اعلام اعتراض به وضعیت اقتصادی در این کشور و همچنین ناکارآمدی دولت آمریکا در بهبود این وضعیت دست به تجمع و تظاهرات زدهاند.
بیشتر بخوانید:
«هشدار رییس صندوق پول درباره وضع اقتصادی جهان»
«تجمع معترضان جنبش اشغال والاستریت در واشنگتن»
کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه
عبدالغفور آرزو سفیر افغانستان در تاجیکستان گفته است نظامهای از هم متفاوت تاجیکستان و ایران و افغانستان راهاندازی تلوزیون مشترک این سه کشور فارسیزبان را به مشکل مواجه کرده است. به قول آقای «آرزو» نظام تاجیکستان دموکراسی بوده نظام افغانستان و ایران اسلامی است که در هیچ صورت با هم سازگار نیستند.
علاوه بر این به گفت «عبدالغفور آرزو» تلوزیونهای تاجیکستان بیشتر برنامههای کنسرتی پخش میکنند که برای بینندگان در افغانستان و ایران قابل قبول نبوده است. سفیر افغانستان در «دوشنبه» پیشنهاد داد که در این طرح کشورهای عضو «سازمان همکاریهای اقتصادی» نیز مشارکت ورزند.
پیشنهاد تاسیس تلویزیون مشترک فارسیزبان هنوز چند سال پیش از زبان رهبران ایران و افغانستان و تاجیکستان در دوشنبه صدا داد. ایران بارها اظهار داشته است که مسوولیتهای خود برای تاسیس این تلویزیون را انجام داده منتظر انجام مسوولیتهای جانب تاجیکستان است.
«بازداشت 140 پیرو سازمانهای افراطگرا»
مقامات انتظامی تاجیکستان در یک سال آخر تنها در شمال این کشور ۱۴۰ عضو سازمانهای دینی افراطگرا را بازداشت کردهاند. به قول آنها در حال حاضر در مقابل این افراد ۱۴ پرونده جنایی باز شده است.
دادستانی ولایت «سغد» در شمال تاجیکستان به خبرنگاران گفت که از این تعداد بازداشتشدهها ۳۶ نفرشان عضو «حزب تحریر» یک سازمان ممنوع دینی در تاجیکستان میباشند. همچنین گروه دیگر به «جنبش اسلامی ازبکستان» ربط داشتهاند.
دولت تاجیکستان حدود ۱۰ سازمان دینی، از جمله «حزب تحریر»، «جنبش اسلامی ازبکستان»، «سلفیه» و «جماعت تبلیغ» را ممنوع کردهاند.
«تغییر دین در تاجیکستان سهل نیست»
گروهی از ساکنان تاجیکستان که ادیان غیر اسلامی را قبول کردهاند از برخورد جامعه این کشور با آنها نگرانیشان را بیان داشتهاند. هرچند به گفته آنها بر پایه قانون اساسی تاجیکستان انتخاب دین برای هر نفر آزاد است. مقامات تاجیکستان میگویند در پی جنگ شهروندی در این کشور سازمانهای دینی غیر اسلامی ظهور کرده یک گروه از ساکنان مسلمان را به دینهای دیگر جلب کردهاند.
از جمله در طول این مدت به قول مقامات بیش از سه هزار ساکن مسلمان تاجیکستان مسیحیت را پذیرفتهاند. اگرچه روحانیان مسلمان این رقم را بالغ از ۱۰۰ هزار نفر میدانند. در حال حاضر در تاجیکستان بیش از ۷۰ سازمان دینی غیر اسلامی فعال است که مسیحیان، بهایان و یهودیان از جمله آنها هستند.
رادیو کوچه
1788 میلادی- نخستین دسته مهاجران انگلیسی، وارد استرالیا شدند. این گروه هشت روز بعد به سوی شمال حرکت کرد و در بندر جاکسون اقامت گزید. استرالیا مدتها مستعمره انگلستان بود و سرانجام در سال 1910 میلادی به استقلال رسید. استرالیا کشوری جزیرهای در قاره اقیانوسیه است و مردم آن از نژاد سفید بیشتر از مهاجران انگلیسی، زرد، سیاه و دو رگه هستند و به زبان انگلیسی صحبت میکنند و اکثرا پیرو دین مسیحیتاند. نوع حکومت این کشور هم جمهوری است.
1955 میلادی- «کوین کاستنر» (Kevin Costner) بازیگر و کارگردان آمریکایی در کالیفرنیا زاده شد. او اکثر فیلمهایش را خودش میسازد. با ساختن فیلم «با گرگها میرقصد» به شهرت دست یافت و صاحب جایزه اسکار بهترین فیلم و بهترین کارگردانی شد.
در نوجوانی در کلیسای محلی به عضویت گروه کر درآمد، شعر نوشت و به کلاس داستاننویسی رفت. پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، مشاغل مختلفی را امتحان کرد تا اینکه فعالیتاش را در زمینه بازیگری با تاتر آغاز کرد و پس از چندی حضور در صحنه، در سال 1980 وارد سینما شد.
«سرزمین آب»، «پستچی»، «دنیای کامل» و «تسخیر ناپذیران» از دیگر فیلمهای او در مقام کارگردان است.
کاستنر آخرین بار فیلم «کارمندان شرکت» به کارگردانی «جان ولز» را روی پرده داشت که در آن با «بن افلک» و «تامی لی جونز» همبازی است.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1778 میلادی- «جیمز کوک» به عنوان نخستین اروپایی جزایر «هاوایی» را کشف کرد و آنها را جزایر «ساندویچ» نامید.
1871 میلادی- در چنین روزی «ویلهلم» پادشاه پروس و امپراطور آلمان، نخستین امپراطوری آلمان را اعلام کردند. در میان دولتهای متعدد آلمان و پروس از همه دولتها مقتدرتر بود. ویلهلم اول بانی و موسس امپراطوری پس از تشکیل دولت واحد آلمان، امپراطوری را مورثی اعلام کرد و به همین دلیل زمان درگذشت وی پسرش فردریک سوم جای وی را گرفت. این امپراطور نیز پس از سه سال درگذشت و فرزند او ویلهلم دوم جانشین او شد. در زمان وی جنگ جهانی رخ داد که سرانجام به شکست آلمان و فرار ویلهلم دوم به هلند منجر شد .
1892 میلادی- «الیور هاردی» (Oliver Hardy) با نام اصلی «نورویل هاردی» (Norvell Hardy)، هنرپیشه کمدی سینمای آمریکا در جورجیا به دنیا آمد. وی همراه «استن لورل» گروه دو نفره تشکیل دادند که به مدت سی سال فیلمهای کمدی بسیاری را تولید کردند.
1936 میلادی- «رودیارد کیپلینگ» (Rudyard Kipling)شاعر و نویسندهی انگلیسی در چنین روزی درگذشت. کیپلینگ از سال 1882 تا 1889به روزنامهنگاری در لاهور پرداخت. داستانهای «مجموعه موجودات»، «وامها و اعتبارها»، «مرزها و تازهها» از آثار او هستند.
در اشعار حماسیاش از وطندوستی، محبت، مهرورزی و عطوفت به دیگران به زبانی ساده ستایش میکرد.
منبعها:
ریسمون
نیویورک تایمز
نقد فیلم
سینمای ما
خبر / رادیو کوچه
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روز سهشنبه، 17 ژانویه، اظهار داشت که اعضای آن از توضیحات نمایندگان محمود احمدینژاد، رییس جمهوری اسلامی، درباره عزل وزیر خارجه پیشین و نافرمانی از ابقای وزیر اطلاعات، قانع نشدهاند.
به گزارش ایسنا، کاظم جلالی اعلام کرد که محمدرضا میرتاجالدینی و فاطمه بداغی، معاونان پارلمانی و حقوقی آقای احمدینژاد، روز سهشنبه در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی حضور یافتند.
به گفته آقای جلالی، دستورکار این جلسه رسیدگی به طرح سوال نمایندگان مجلس از رییس جمهوری اسلامی درباره عزل آقای متکی در جریان سفر دیپلماتیک به کشور آفریقایی سنگال و «تاخیر در تمکین از حکم حکومتی» رهبر جمهوری اسلامی برای بازگرداندن حیدر مصلحی به مسند وزارت اطلاعات پس از عزل ناگهانی او بود.
کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس میگوید: «در خصوص تاخیر در تکمین از حکم حکومتی در موضوع وزیر اطلاعات، (محمدرضا) میرتاجالدینی گفت که پیوند رییس جمهوری با رهبری ولایی است. یک موضوعی اتفاق افتاده و حل شده است و رییس جمهوری به نظر رهبر عمل کرده و بهتر است شما آن را حمل بر حجت نمایید، کما این که در آن چند روز (خانهنشینی) کارهای کشور متوقف نشده و تعللی در وظایف رییس جمهوری صورت نگرفته است.»
یکی دیگر از سوالهای نمایندگان کمیسیون امنیت ملی درباره عزل منوچهر متکی از وزارت امور خارجه در آذر ۱۳۸۹ بود.
آقای متکی که پنج سال وزیر دولتهای آقای احمدینژاد بود، در میانه سفر دیپلماتیک به سنگال فرمان برکناری خود را گرفت. خودش این نحوه عزل را «غیراخلاقی و غیراسلامی» خواند و شماری از شخصیتهای سیاسی نزدیک به او از جمله علی لاریجانی، رییس مجلس، این رفتار رییس جمهوری اسلامی را سرزنش کردند.
آقای احمدینژاد میگوید که قبل از این سفر به آقای متکی گفته بود که دیگر در دولتش جایی ندارد، اما آقای متکی این روایت را نادرست میداند.
کاظم جلالی، درباره توضیحات نمایندگان محمود احمدینژاد درباره این عزل خبرساز گفته است: «در خصوص تغییر (منوچهر) متکی گفتند که قبل از سفر به سنگال موضوع با وزیر خارجه هماهنگ شده بود و قرار بود خبر تغییر پس از بازگشت به خبرگزاریها ارایه شود که بر اثر یک ناهماهنگی، کمی زودتر خبر بر روی خروجی خبرگزاریها قرار گرفت.»
سیدحسین تقوی، نماینده ورامین و عضو کمیسیون امنیت ملی، نیز درباره توضیح معاونان آقای احمدی نژاد گفته است: «رییس جمهوری قبل از سفر (آقای) متکی به خارج از کشور به او درباره عزلش از سمت وزیر خارجه اطلاع داده و گفته بود که عزل میشود و قرار بود روز دوشنبه پس از بازگشت متکی از سفر خارجی به ایران، حکم عزل صادر شود، اما گویا (آقای) متکی حدود ۲ روز دیرتر به کشور بازگشته و رییسجمهور تصور کرده که او برگشته است و به همین دلیل حکم عزل متکی را صادر کرد.»
لازم به اشاره است طرح سوال از آقای احمدینژاد اوایل تیرماه امسال با امضای ۱۰۰ نماینده به هیت رییسه مجلس تحویل داده شد و بر اساس آیین نامه داخلی مجلس میبایست «در اسرع وقت» به کمیسیون فرستاده و پس از چند هفته در صحن مجلس مطرح میشد.
علی مطهری، نماینده تهران و از طراحان اصلی این طرح، میگفت که هیت رییسه مجلس به نمایندگان برای پس گرفتن امضای خود فشار آورده، زیرا گمان میرود آیتاله خامنهای ترجیح میدهد با وجود اختلاف نظرها با آقای احمدینژاد و حلقه یارانش معروف به «جریان انحرافی»، دوره دوم ریاست جمهوری او بدون دردسر تمام شود.
سرانجام در آبان ماه پس از تشکیل یک کمیته ویژه در مجلس، قرار شد که نمایندگان آقای احمدینژاد در کمیسیونهای مختلف حاضر شوند و به سوالات جواب دهند.
هماکنون با قانع نشدن اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از توضیح نمایندگان رییس جمهوری اسلامی، بر اساس قانون اساسی سوالات آنها باید در صحن علنی مجلس مطرح شود.
بر اساس ماده ۱۹۷ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، رییس جمهوری موظف است ظرف مدت یک ماه از تاریخ دریافت سوال در جلسه علنی مجلس حضور یابد و به سوال پاسخ دهد.
لازم به اشاره است این نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی خواهد بود که رییس جمهوری در صحن علنی مجلس ناگزیر میشود به سوال نمایندگان پاسخ دهد.
بیشتر بخوانید:
«بررسی مقاومت رییس جمهوری برابر ابقای مصلحی»
رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
ابتکار
1) پاسخ افروغ به واکنشها درباره سخنانش در تلویزیون
http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/Article.aspx?AID=20535#93368
سخنان عماد افروغ در برنامه یکشنبهشب «پارک ملت» از شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی، سبب ابراز واکنشهایی شد که این نماینده سابق مجلس به آنها پاسخ داد.
یک سایت اصولگرا با درج مطلبی تحت عنوان «رشیدی مطلق، حسین علایی، عماد افروغ »، سخنان وی را با نوشته چند روز پیش حسین علایی در روزنامه اطلاعات و مقاله توهینآمیز رشیدی مطلق درباره امامخمینی در سال 56 مقایسه کرد. از سوی دیگر حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس نیز، روز گذشته در مجلس به انتقاد تند از این سخنان پرداخت.
این انتقادات سبب شد تا روز گذشته عماد افروغ به این سخنان واکنش نشان دهد. رییس کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم گفت: «همواره تاکید کردهام که اصل ولایت فقیه، منادی حاکمیت خدا در قالب رهنمودها و قواعد الهی، آزاداندیشی و حقیقتگرایی و رهاشدن از قیدوبندهای کاذب است و درواقع مسیری است که رستگاری دنیوی و اخروی را برای ما رقم میزند.»
2) پورمحمدی: در پرونده اختلاس هیچکس مصون نیست
http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/Article.aspx?AID=20535#93369
رییس سازمان بازرسی کل کشور با رد اهمال قوه قضاییه درباره پرونده اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی گفت: «قوه قضاییه با دقت و وسواس این پرونده را پیگیری خواهد کرد.»
به گزارش خبرآنلاین، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی در حاشیه مراسم بزرگداشت صنعت هستهای کشور درباره اینکه گفته میشود: قوه قضاییه درخصوص برخی از چهرهها که به دولت نزدیک هستند، اهمال میکنند؛ با رد این موضوع گفت: «هیچگاه اینطور نبودهاست و قوه قضاییه با دقت و وسواس و منطق حقوقی و طبق ضوابط دادرسی، کار خود را دنبال میکند.» وی با بیان اینکه این پرونده بسیار گسترده است، افزود: «با تمهید رییس قوهقضاییه بهزودی پروندهای از متهمان ردیف اول آماده میشود و آنها به دادگاه میروند و هیچکس مصون نیست.»
آفرینش
1) چراغ سبز عربستان به تحریم نفتی ایران: فقط کافی است شیرها را باز کنیم
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=16571#95052
دولت عربستان در راستای سیاستهای ضد ایرانی خود، به کشورهای غربی درباره تحریم نفتی ایران چراغ سبز نشان داد. به گزارش عصر ایران علی النعیمی وزیر نفت عربستان در گفتوگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا با اشاره به این مسئله که عربستان هم اکنون ظرفیت صادرات بیش از 11 میلیون و پانصد هزار بشکه نفت در روز را دارد، گفت که ریاض قادر است به آسانی ظرفیت تولید نفت خود را به 12 میلیون بشکه در روز برساند.
2) دولت حق افزایش قیمت حاملهای انرژی خارج از بودجه 90 را ندارد
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=16571#95054
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دولت باید قانون بودجه 90 در خصوص افزایش قیمت حاملهای انرژی را رعایت کند، گفت: «دولت اگر نظری درباره افزایش قیمت خارج از چارچوب بودجه 90 دارد این نظر را در لایحه بودجه 91 بگنجاند.» محمدرضا باهنر در گفتوگو با مهر با اشاره به جلسه کمیسیون ویژه مجلس با حسینی وزیر اقتصاد درباره بررسی افزایش قیمت حاملهای انرژی در فاز دوم هدفمندی یارانهها تا قبل از پایان سال 90، گفت: «در جلسه دیروز حسینی اعلام کرد که دولت از مصوبه مجلس در تفسیر بندی از قانون بودجه 90 درباره افزایش قیمت حاملهای انرژی قانع نشده و موافق آن نیست.»
خراسان
1) هشدار صالحی به عربستان درباره حمایت از تحریم نفتی
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=10&day=28&id=1375370
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات اخیر وزیر نفت عربستان سعودی در خصوص افزایش تولید نفت در صورت تحریم نفت ایران به مقامات ریاض توصیه کرد که از گفتمان نسنجیده بپرهیزند.
همزمان رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه نیز با سیاسی دانستن اظهارات وزیر نفت عربستان تاکید کرد: «انرژی موضوعی نیست که بتوان با اظهارات سیاسی نسبت به آن ابراز نظر کرد.»
2) جهش دوباره قیمت سکه در آشفته بازار سیاستهای پولی
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=10&day=28&id=1375357
روز گذشته رشد همزمان قیمت دلار در بازار آزاد و اونس جهانی طلا، قیمت انواع سکه طلا را به شدت افزایش داد و در شرایطی که قیمت دلار در بازار تهران به ۱۷۴۰ تومان رسید، اونس جهانی نیز قیمت حدود ۱۶۶۰ تا ۱۶۶۴ دلار را ثبت کرد و در نهایت هر گرم طلای ۱۸عیار در بازار تهران به حدود ۷۲ هزار و ۱۴۰ تومان رسید و سکه طرح قدیم و طرح جدید به ترتیب رکورد قیمتی ۷۶۵ هزار تومان و ۷۵۰ هزار تومان را ثبت کرد.
رسالت
1) فرهاد دانشجو رییس دانشگاه آزاد اسلامیشد
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=90103
در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که امروز در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، فرهاد دانشجو با رای اکثریت اعضای این شورا رییس دانشگاه آزاد شد.
2) صالحی :عذرخواهی آمانو برای انتشار اطلاعات بیفایده است
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=90106
وزیر خارجه کشورمان در خصوص درز اطلاعات کشورمان از طریق آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز گفت: «آژانس طبق اساسنامه خود حق ندارد اطلاعات مربوط به کشورهای عضو را افشا کند که متاسفانه این نهاد به طور غیر عمدی درست عمل نکرد و آمانو نیز عذرخواهی کرده، ولی عذرخواهی فایده ندارد.»
کیهان
1) سقف خروج ارز همراه مسافر از کشور 5 هزار دلار است
http://www.kayhannews.ir/901028/4.htm#other410
معاون امور گمرکی گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: «بر اساس ابلاغیه بانک مرکزی سقف خروج ارز همراه مسافر از کشور 5 هزار دلار است.»
2) وزیر کشور در همایش هیتهای بازرسی: تمامی سلایق سیاسی در انتخابات حضور دارند
http://www.kayhannews.ir/901028/2.htm#other203
مصطفی محمدنجار اعلام کرد که از هر سلایقی در چارچوب نظام برای انتخابات مجلس نهم ثبت نام داشتیم که 34 درصد اصولگرا، 14 درصد اصلاحطلب، 23 درصد مستقل و 29 درصد افراد جدید هستند.
مردمسالاری
1) هیت عالیرتبه آژانس 9 بهمن به ایران میآید
http://www.mardomsalari.com/Template1/News.aspx?NID=125163
نماینده دایم ایران در آژانس از نهایی شدن برنامه سفر هیت عالیرتبه آژانس به ایران در اواخر ژانویه خبر داد.
2) افزایش آمار زندانیان به حوادث بعد از انتخابات مرتبط نیست
http://www.mardomsalari.com/Template1/News.aspx?NID=125168
رییس سازمان زندانها در حالی که افزایش آمار زندانیان بعد از انتخابات ریاست جمهوری را قبول دارد، تاکید می کند: «بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 افزایش آمار زندانیان داشتیم، اما انتساب افزایش آمار بعداز انتخابات را غلط میدانم.» غلامحسین اسماعیلی در گفتوگوی اختصاصی با ایلنا، افزود: «رابطهای بین افزایش آمار زندانیان و حوادث بعد از انتخابات نیست، مجرمان حوادث بعد از انتخابات در جمع آمار زندانیان ما قابل توجه نیستند .»
دنیای اقتصاد
1) قادری: دولت به دنبال بنزین 1000 تومانی است
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=286665
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه دولت موظف به اجرای استفساریه اخیر مجلس در مورد اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها است، برنامه دولت را در این زمینه غیر قانونی خواند و گفت که در صورت اجرای تصمیم دولت مبنی بر تجمیع افزایش قیمتها روی یک حامل انرژی قیمت بنزین باید به بیشتر از 1000 تومان افزایش یابد.
2) قانع نشدن طراحان سوال از رییس جمهوری
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=286662
عضو کمیسیون عمران مجلس در مورد نتایج جلسه روز گذشته این کمیسیون با معاونان پارلمانی و حقوقی رییس جمهوری برای پاسخ به سوال نمایندگان در خصوص تخلف دولت در عدم اعطای تسهیلات ارزی به متروی تهران گفت: «پاسخ معاونان رییس جمهوری نمایندگان را قانع نکرد.»
خبر / رادیو کوچه
ارتش سوریه روز چهارشنبه، 18 ژانویه، اعلام کرد با آتشبس در عملیات نظامی علیه مخالفان در شهر الزبدانی، واقع در سی کیلومتری دمشق، پایتخت، موافقت کرده و به گفته ساکنان شهر، در ساعات گذشته، گلوله باران مناطق مسکونی این شهر متوقف شده است.
به گزارش الجزیره، یکی از رهبران مخالفان حکومت سوریه گفته است که این آتش بس به این دلیل برقرار شده که با توجه به حمایت گسترده مردم زبدانی از نظامیان فراری مستقر در این شهر، عملیات ارتش امکان موفقیت نداشته است.
به گفته منابع مخالف حکومت سوریه، تعدادی از نظامیانی که در اعتراض به سرکوب مردم سوریه توسط ارتش، ترک خدمت کرده و به مخالفان پیوستهاند، در شهر زبدانی هستند که یکی از مراکز تظاهرات اعتراضی وسیع علیه حکومت به رهبری بشار اسد، رییس جمهوری، محسوب میشود.
همچنین دولت سوریه درخواستی از سوی قطر برای استقرار نیروهای عرب در این کشور به منظور پایان سرکوب مرگبار معترضان را قاطعانه رد کرده است.
در بیانیه وزارت خارجه سوریه آمده است که چنین حرکتی «بحران را بدتر خواهد کرد… و راه برای دخالت خارجی هموار میکند.»
روز سهشنبه وزیر خارجه سوریه گفت از پیشنهاد قطر «متحیر» شده است، پیشنهادی که به گفته او «کاملا مردود» است.
سفر یک هیات ناظران اتحادیه عرب که وظیفه آن تصدیق اجرای یک طرح صلح بود تاثیری بر کاهش خشونتها نداشته است و سازمان ملل میگوید که پنج هزار نفر در اعتراضات ۱۰ ماه اخیر کشته شده اند.
به گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه روز سهشنبه دستکم ۱۸ غیرنظامی از جمله هشت نفر در اثر انفجار یک مینیبوس در استان ادلب و هشت نفر در شهر مرکزی حمص کشته شدند.
یک گروه فعال دیگر موسوم به «کمیته هماهنگی محلی» شمار تلفات این روز را ۳۰ نفر از جمله ۱۸ نفر در شهر حمص و هفت نفر در استان ادلب ذکر کرد.
از سویی دیگر اتحادیه عرب باید در مورد حفظ یا خروج ۱۶۵ ناظر خود از سوریه- که دستور کار آن پنجشنبه به پایان میرسد تصمیمگیری کند.
بیشتر بخوانید:
«تصرف یکی از شهرهای سوریه به دست مخالفان»
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای خارجی، گلاره باقرزاده، دانشجوی ایرانی رشته پزشکی در شهر هیوستون آمریکا به ضرب گلولهای جان باخته است. این در حالی است که تاکنون انگیزه یا هویت عامل این جنایت مشخص نیست و تحقیقات پلیس ادامه دارد.
پلیس هیوستن جسد گلاره باقرزاده، دانشجوی ایرانی را حدود نیمهشب دوشنبه، پشت فرمان اتومبیلش در یک منطقه ثروتمندنشین شهر هیوستون پیدا کرد.
به گزارش پلیس، در زمان رسیدن ماموران، اتومبیل خانم باقرزاده به دیوار یک گاراژ برخود کرده بود و هنوز موتور روشن و چرخها در حال چرخیدن بودند.
به گفته ریچارد بولتون، گروهبان دایره جنایی، ظاهرن خانم باقرزاده زمانی هدف اصابت گلوله قرار گرفته که داشته با دوستپسر سابقش با تلفن همراه صحبت میکرده است.
گروهبان بولتون به یک تلویزیون محلی گفت: «دوست خانم باقرزاده یک صدای بلندی را روی گوشی خود شنیده، او به یاد نمیآورد صدای شلیکی شنیده باشد، فقط یک صدای بلند و بعد صدای بکسوبات، مثل صدای دور شدن اتومبیل دیگری به گوشش رسیده.»
پلیس میگوید با دوست خانم باقرزاده صحبت کرده ولی او را مظنون نمیداند.
گلاره باقرزاده، سیساله، در رشته فنآوری ژنتیک مولکولی در مرکز مبارزه با سرطان آندرسون در هیوستون مشغول به تحصیل بوده و به گفته ویکتور سنتیز، سخنگوی پلیس او همچنین از فعالان حقوق زنان ایرانی بوده و در اکثر تجمعات این فعالان حضور داشته است.
به گفته این سخنگو، هنوز مشخص نیست که قتل خانم باقرزاده به گذشته خود او مربوط میشود یا ممکن است با فعالیتهایش ارتباطی داشته باشد. در هر حال پلیس اعتقاد دارد ضارب یا او را تعقیب کرده یا در آن نقطه منتظر او بوده است.
به گفته پلیس خانم باقرزاده «دشمنی ندارد و انسانی محبوب و دلسوز بوده است.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر