-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ دی ۱۴, چهارشنبه

Latest News from Emrooz for 01/03/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



جرس: آیت‏ الله صانعی در دیدار جمعی از دانشجویان، با بیان اینکه "سکوت و رضایت در برابر ظلم و ستم، سبب شراکت انسان در ظلم می شود"، تاکید کرد این سنت الهی و سنت تاریخ است که نه ظلم می‏ماند و نه ظالم، و ان شاء الله روزی فرا خواهد رسید که اسلام راستین حاکم خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله صانعی، این مرجع مردمی در جمع دانشجویان دانشگاه های تهران و کرج، با بیان مطلب فوق تاکید کرد: "در آن روز لرزه بر اندام ستمگران خواهد افتاد و آنها هیچ راه چاره‏ای در مقابل اراده ملت‏ها نخواهند داشت و روشن است که ملت‏ها با آن‏ها چه خواهند کرد."

آیت‏ الله العظمی صانعی تنفر ملت‏ها از ظلم ظالمان را نشانه آگاهی و بیداری آن‏ها توصیف کرد و افزود: "خدا را شاکریم که اعتقاد ما و شما عزیزان هنوز که هنوز است، با این همه ظلمی که به نام اسلام به ملت ها می‏شود، پابرجاست."

این مرجع منتقد حکومت، سکوت و رضایت در برابر ظلم و ستم را سبب شراکت انسان در ظلم توصیف کرد و گفت: " کسی که مستقیماً به ظلم و ظالم کمک می‏کند، در گناه آن شریک است و همچنین فرد سومی که در مقابل ظلمی که به دیگران می‏شود، سکوت کند، و راضی به آن باشد هر سه به طور مساوی در ظلم و عقاب آن شریکند. از امام سجادروایت شده که می‏ فرمایند: اگر در مشرق عالم، کسی را بکشند و در مغرب، کسی به آن قتل راضی باشد، مثل آن قاتل در گناه قتل شریک است."

این مرجع حامی جنبش سبز، مخالفت با اعمال و کردار ظالمان و کسانی که حقوق ملت ها و حقوق اسلام را پایمال می‏کنند یک وظیفه عنوان کرد و افزود: "دیگران و کسانی را هم که از اوضاع و احول اطلاع ندارند، باید آگاه کرد و حتی اگر کسی از دوستان و منسوبین یا هر کس دیگری با ستمگران همراهی می‏کند، باید با زبان نرم او را از عقوبت کارش آگاه کرد. به آن‏ها بگوییم که این سنت الهی و سنت تاریخ است که روزگاری نه ظلم می‏ماند و نه ظالم و ستمگر، فَقُطِعَ دَابِرُ الْقَوْمِ الَّذِینَ ظَلَمُوا "

آیت الله صانعی در ادامه با بیان اقسام ظلم، ظلم به اسلام، علم و دانش و فضیلت و تقوا را بزرگ‏ترین ظلم‏ها عنوان کردند و افزودند: "ظلم به مراکز علمی ازجمله حوزه‏ ها و دانشگاه‏ ها این است که عشق به تحصیل و تحقیق در این مراکز کم شود، حوزه‏ های علمیه‏ ای را که روزگاری دارای قدرت علمی زیادی بودند، اگر با برخی دخالت‏ها دچار سطحی‏ نگری و ظاهرگرایی گردند، این ظلم به حوزه است. اخراج اساتید دانشگاه‏ها و ایجاد مانع برای تحصیل دانشجویان، ظلم به دانشگاه است همان‏گونه که عدم‏ استفاده از اساتید بزرگ دانشگاه هم ظلم و ستم به دانشگاه است."

این مرجع تقلید، رشد ناهنجاری‏ های اجتماعی در سطح جامعه را ظلم و ستم به فضیلت و تقوا دانستند و افزودند: "متأسفانه روز به‏ روز شاهد افزایش روحیه تملق، تهمت، دورغ و... هستیم که منشاء زیاد شدن مفاسد اخلاقی و ناهنجاری‏های اجتماعی در جامعه بوده و هست."

وی با اشاره به سیاست مزورانه ستمگران در پیشبرد اهدافشان تاکید کرد: "بسیاری از جنایت‏کاران، متملقان و دروغ‏گویان علناً از جنایت و دروغ بدگویی می‏کنند و دیگران را به خوبی و فاصله گرفتن از بدی‏ها سفارش می‏کنند، اما مقصودشان این است و این‏گونه القا می‏کنند که فقط ما خوبیم و شما همگی بد هستید و در شرق و غرب عالم که بگردید، همگی جنایت‏کارند جز ما!"

آیت‏ الله صانعی در پایان خاطرنشان ساخت: "در حال حاضر، افراد دلسوز و معتقدی هستند که از راه‏های مختلف مطالبی را متذکر می‏شوند؛ آن‏ها نه غرضی دارند و نه دنبال پست و مقام هستند، لذا مسئولان هم باید به خیرخواهی این عده برای پیشرفت کشور توجه داشته باشند."


 


مردمک: سرلشکر عطا‌ءالله صالحی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در رژه پایانی رزمایش ده روزه ایران در خلیج فارس گفت به ناو آمریکایی «توصیه و تاکید می‌کند» به خلیج فارس بازنگردد.

فرمانده ارتش ایران گفت «جمهوری اسلامی در نظر نداد تذکر خود را تکرار کند».

ناو هواپیمابر ایالات متحده «جان سی استنیس» که پیشتر در خلیج فارس حضور داشت به گفته مقام‌های آمریکایی برای انجام ماموریتی به دریای عمان فرستاده شده و در ماه مارس به خلیج فارس باز می‌گردد.

اما عالی‌رتبه‌ترین مقام ارتش ایران این عزیمت را نشان آن دانسته که «دشمن آنچه می‌توانست از رزمایش ولایت ۹۰ دریافت کند را دریافت کرده است».

مقام‌های آمریکایی واکنش تازه‌ای به این گفته‌ها نشان نداده‌اند.

پیشتر و در پی تهدیدهای زبانی ایران به بستن تنگه هرمز در صورت تحریم نفت آن کشور، ناوگان پنجم آمریکا آماده‌باش خود را برای مقابله با تهدید‌های عملی احتمالی اعلام کرده بود.

مرکز فرماندهی این ناوگان، کشور بحرین است و ناوهای هواپیمابر این ناوگان برای انجام ماموریت‌های گوناگون در آب‌های خلیج فارس و دریان عمان مستقر می‌شوند.

رزمایش ده روزه ولایت ۹۰ در آب‌های خلیج فارس روز گذشته به پایان رسید و ایران اعلام کرد که در آن موشک‌های دوربرد، میان‌برد و با برد کوتاه تازه‌ای را آزمایش کرده است. مقام‌های نظامی ایرانی می‌گویند این موشک‌های در ایران طراحی و ساخته شده‌آند.


 


مردمک: مرکز آمار ایران نتایج طرح آمارگیری هزینه خانوار پارسال خود را منتشر کرده که نشان می‌دهد هزینه‌های خانوارهای شهری و روستایی از درآمدشان بیشتر است.

براساس نتایج منتشر شده، هزینه‌های زندگی هر خانوار چهر نفره، در شهر به طور متوسط حدودا دو برابر روستا است. با این‌حال روستاییان به دلیل درآمد کمتر، کسری بیشتری دارند.

در سال ١٣٨٩، به طور متوسط خانوارهای شهری در آمد خود را ماهی حدودا ۸۸۰ هزار تومان و مخارجشان را حدود ۹۵۰ هزار تومان اظهار کرده‌اند که ماهانه حدودا ٧٠ هزار تومان کسری دارد.

درآمد خانوار‌های روستایی هم ماهی ۴٩٠ هزار تومان اعلام شده و مخارجشان ۵٧٠ هزار تومان که کسری بودجه ماهانه ۸۰ هزار تومانی را نشان می‌دهد.

این آمار نشان می‌دهد که خانوارهای شهری و روستایی برای جبران کسری بودجه، از بعضی نیازهای خود چشم‌پوشی کرده‌اند و در مجموع هزینه‌های اظهار شده از درآمد‌ها بیشتر بوده است.

کسری بودجه خانوارهای ایرانی کاهش سال به سال سطح کیفیت زندگی خانوارهای ایرانی را نشان می‌دهد و مشخص می‌کند که بیشتر خانوار‌ها توان پس انداز برای آینده یا خرید مسکن را از دست داده‌اند.

قیمت‌ها واقعی، دستمزد‌ها غیر واقعی

در سال‌های اخیر با وجود آنکه خانوارهای ایرانی در مجموع تورم سالانه حدودا ٢٠ درصدی را تجربه کرده‌اند اما در مقابل دستمزدشان متناسب با تورم افزایش نیافته است.

بر اساس قانون کار ایران، حداقل دستمزد‌ها باید بر اساس نرخ تورم و متوسط هزینه خانوار تعیین شود. اما در سال‌های اخیر نمایندگان دولت و کارفرمایان در جلسه با نمایندگان کارگری حداقل دستمزد کارگران را تعیین می‌کنند، افزایش هزینه خانوار را در نظر نمی‌گیرند و تنها به نرخ تورم استناد می‌کنند.

نمایندگان کارگران می‌گویند نرخ توم شاخص مناسبی برای افزایش دستمز نیست چون ممکن است منعکس کننده هزینه‌های خانوار نباشد و مثلا رکود در بخش مسکن باعث کاهش تورم شود، اما معیشت کارگران دشوار‌تر شده باشد.

آمار منتشر شده انتقاد کارگران را تایید می‌کند. پارسال هزینه خانوارهای شهری و روستایی نسبت به سال ۱۳۸۸ حدود ۱۵ درصد افزایش داشت. این در حالی است که نرخ تورم رسمی در پایان سال حدود ۱۱ درصد اعلام شده بود.

سهم هزینه خوراک در هزینه‌ها

خانوارهای شهری و روستایی به طور متوسط ماهی حدود ۲۰۰ هزار تومان خرج خوراک کرده‌اند. خرید خوراکی یک چهارم هزینه شهری‌ها و بیش از یک سوم هزینه روستایی‌ها بوده است.

این اعداد نشان می‌دهد که افزایش قیمت خوراکی و مخصوصا گوشت، که میان خوراکی‌ها بیشترین هزینه را داشته، زندگی خانوارهای ایرانی را سخت‌تر می‌کند.

با توقف انتشار گزارش‌های بانک مرکزی ایران از قیمت خورده فروشی و شاخص بهای کالا و خدمات، مرجعی رسمی برای بررسی میزان افزایش قیمت خوراک در سطح کشور وجود ندارد. اما افزایش حدودا ۲۲ درصدی شاخص قیمت‌ها نسبت به سال قبل، افزایش قیمت خوراکی‌ها را تایید می‌کند.

گزارش مرکز آمار ایران در حالی منتشر می‌شود که بررسی‌ها برای تعیین دستمزد سال آینده کارگران آغاز شده و نمایندگان کارگری امیدوارند امسال موفق شوند دولت را مجاب به افزایش دستمزد‌ها کنند.

حداقل دستمزد کارگران در ایران امسال حدود ۳۳۰ هزار تومان است که تقریبا یک سوم هزینه‌های خانوار شهری است. پارسال دولت با این استدلال که افزایش دستمزد‌ها تورم‌زاست و اینکه یارانه نقدی افزایش هزینه‌های خانوار‌ها را پوشش می‌دهد، حداقل دستمزد را حتی کمتر از تورم و تنها نُه درصد افزایش داد.


 


مردمک: هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز سه‌شنبه ۱۳ دی‌ماه دستور انحلال خانه سینما را صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، این دستور طی نامه‌ای از سوی دبیر هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت ارشاد به محمد مهدی عسگرپور، مدیر عامل خانه سینما ابلاغ شده است.

فرهاد توحیدی، رئیس هیئت مدیره خانه سینما، نیز این خبر را تایید کرده و گفته که این نامه صبح امروز از سوی وزارت ارشاد به دست خانه سینما رسیده است.

با این حال محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حاشیه‌ یک مراسم رونمایی کتاب که امروز برگزار شده تاکید کرده که هنوز انحلال خانه‌ سینما «به طور قطعی» اعلام نشده است و باید منتظر بمانیم.

در متنی که با عنوان «دستور انحلال» به تشکل صنفی خانه سینما ارسال شده، نوشته است: با توجه به تمام بررسی‌های «معموله» و «مداقه» در اسناد و مدارک مربوط به مراحل ایجاد تشکل «موسوم به خانه سینما»، به این وسیله اعلام می‌شود که این تشکل ضمن عدم رعایت تشریفات قانونی مربوط به تاسیس موسسات فرهنگی و هنری، اقدامات غیرقانونی نیز انجام داده که استمرار فعالیت آن «فاقد وجاهت قانونی» است.

در این نامه همچنین تاکید شده که هر گونه اقدامی برخلاف مفاد این دستور یا عدم توقف فعالیت این تشکل ظرف ۴۸ ساعت از تاریخ صدور این نامه، از مصادیق بارز ماده واحده قانون تعطیل موسسات و واحد‌های آموزشی و تحقیقاتی و فرهنگی که بدون مجوز قانونی دائر شده و می‌شوند (مصوب ۷ دی ماه ۱۳۷۲مجلس) بوده و پیگرد قانونی دارد.

پیشتر وزارت ارشاد از خانه سینما شکایت کرده و اساسنامه جدید خانه سینما که در سال ۱۳۸۷ به تصویب رسیده و فعالیت‌های این موسسه را «غیر‌قانونی» خوانده بود.

وزارت ارشاد همچنین خواستار صدور دستور موقت برای جلوگیری از فعالیت موسسه خانه سینما و همچنین ابطال اساسنامه این تشکل شده بود.

اما هنوز دادگاه رسیدگی به شکایت وزارت ارشاد برگزار نشده، شورای فرهنگ عمومی ایران، سه‌شنبه ششم دی‌ماه، در یک نشست رای به «غیرقانونی‌بودن» خانه سینما داد.

این اقدام با واکنش مسئولان خانه سینما مواجه شد و منصور واعظی، مشاور حقوقی خانه سینما، اعلام کرد که این شورا صلاحیت قانونی برای اظهار نظر یا صدور رای در این زمینه را ندارد.

از سوی دیگر جمال خندان کوچکی، وکیل دادگستری، رای‌گیری شورای فرهنگ عمومی ایران را به مانند این دانسته بود که یک مرجع ولو دولتی بگوید قوانین مصوب مجلس که برای همگان «لازم‌الاتباع» است، غیرقانونی است.

شورای فرهنگ عمومی کشور از نهادهای زیر مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی است که محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران ریاست آن را برعهده دارد.

این وکیل دادگستری تاکید کرده بود که بهتر است در این رابطه منتظر رای قطعی دادگاه باشیم و وزارت ارشاد می‌تواند مطابق ماده ۲۷۰ قانون تجارت، ادعای خود را در محاکم دادگستری مطرح کند.

در همین حال، در واکنش به شکایت وزارت ارشاد، اوایل دی‌ماه، چهار صنف سینماگران، در حمایت از خانه سینما، با صدور بیانیه‌ای شرط مشارکت در جشنواره بین‎المللی فیلم فجر را بازپس‌گیری شکایت وزارت ارشاد از این تشکل صنفی دانسته بودند.

قرار است جلسه دادگاه رسیدگی به شکایت وزارت ارشاد از خانه سینما روز ۲۱ دی‌ ماه در یک محکمه قضائی برگزار شود.

خانه سینما بزرگ‌ترین نهاد صنفی سینماگران ایران است که در سال ۱۳۶۵ برای بهبود وضعیت رفاهی و صنفی شاغلان سینما تاسیس شد و فعالیت رسمی خود را سال ۱۳۷۲ آغاز کرد. این نهاد غیر دولتی در دو سال گذشته، بر سر سیاست‌های سینمایی با وزارت ارشاد اختلاف نظر داشته است.


 


دویچه وله: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران سه‌شنبه (۱۳ دی/۳ ژانویه) در حاشیه رژه یگان‌های حاضر در رزمایش "ولایت ۹۰" در مورد تهدید ایران هشدار داد و گفت، هر کس با ملت ایران روبرو شود باید هزینه سنگین بپردازد.

سرلشگر حسن فیروزآبادی با تأکید بر «رشد فناوری نظامی و پیشرفت علمی» ایران گفت‌، در آینده نزدیک نیز سپاه پاسداران رزمایش ویژه نیروی دریایی برگزار می‌کند.

رزمایش "ولایت ۹۰" توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ‌آب‌های خلیج فارس و دریای عمان از سوم دی ماه آغاز شد و امروز، سه‌شنبه (۱۳ دی) به پایان خواهد رسید.


 


دویچه وله: سخنگوی انجمن نظام صنفی رایانه‌ای از افتتاح اینترنت ملی خبر داده و گفته است به زودی ارتباط ایران با اینترنت جهانی مسدود خواهد شد.

پیام کرباسی، سخنگوی انجمن نظام صنفی رایانه‌ای روز سه‌‌شنبه (۱۳ دی ۱۳۹۰) در گفت‌وگویی با روزنامه «روزگار» گفته است که به‌زودی شبکه‌ی اینترنت ملی (اینترانت) در ایران راه‌اندازی می‌شود و با افتتاح اینترنت ملی، ارتباطات اینترنتی ایران با اینترنت جهانی قطع خواهد شد.

کرباسی گفته است که با راه‌اندازی اینترنت ملی، سرعت اینترنت کاربران تا دو مگابایت بر ثانیه افزایش خواهد یافت و تایید کرده است که دسترسی به برخی از وب‌سایت‌های جهانی مسدود خواهد شد.

یک عضو دیگر انجمن نظام صنفی رایانه‌ای که نامش فاش نشده است، در گفت‌وگو با همین روزنامه اعلام کرده که دلیل کندی و اخلال شبکه‌ی اینترنت در روزهای اخیر نیز تلاش‌ها و آزمایش‌ها برای راه‌اندازی اینترنت ملی است. این مقام مدعی شده است که اینترنت ملی تا دوهفته‌ی دیگر در کشور به‌راه خواهد افتد.

پیش از این رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فن‌آوری نیز از راه‌اندازی اینترنت ملی خبر داده بود و گفته بود که در چنین طرحی، تمام سایت‌های غیراخلاقی و ضداسلام مسدود خواهند شد.

سازمان‌های مدافع آزادی بیان از جمله سازمان «گزارشگران بدون مرز»، تلاش‌های حاکمیت ایران برای راه‌اندازی اینترنت ملی را «طرحی علیه آزادی بیان و قوانین اینترنت جهانی» توصیف کرده‌اند. به این اعتقاد این نهادها هدف جمهوری اسلامی ایران از این‌کار تشدید هرچه بیشتر سانسور و سرکوب کاربران اینترنتی و شهروند-خبرنگاران است.


 


مهر: رئیس سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران از دستور جدید احمدی نژاد برای بازگشت به کار خود در سمت رئیس این سازمان خبرداد و گفت: آمدن فرد جدیدی به عنوان رئیس سازمان ملی استاندارد منتفی شد.
نظام‌الدین برزگری در گفتگو با مهر گفت: شب گذشته رئیس‌جمهور به بنده اعلام کرد که از فردا صبح مجدد به عنوان رئیس سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، به کار خود در این سازمان ادامه دهم.

رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه قرار بود جلسه تودیع بنده و معارفه رئیس جدید سازمان امروز برگزار شود، افزود: چندان در جریان عدم برگزاری جلسه تودیع و معارفه امروز نیستم، اما تماس دیشب رئیس‌جمهور حاکی از این بود که باید از امروز مجدد در سمت قبلی مشغول به کار باشم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، همچنان رئیس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران هستم و حکم بنده لغو نشده است.

برزگری در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر که آمدن فرد جدید به جای شما در سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران منتفی شده است، گفت: بله. آمدن فرد جدید منتفی شده است و بنده سر کار خود حاضر شده‌ام.

پیش از این، شورای عالی استاندارد که پنجم دی ماه به ریاست محمود احمدی نژاد تشکیل جلسه داده بود، مهدی خورشیدی آزاد دبیر شورای مشاورین احمدی نژاد را با حفظ سمت به عنوان رئیس سازمان ملی استاندارد ایران منصوب کرده بود.

انتصاب داماد محمود احمدی نژاد به سمت ریاست سازمان ملی استاندارد در یک هفته اخیر با واکنش شدید برخی نمایندگان مجلس و رسانه‌ها مواجه شده بود.


 


ایلنا: حکم دادگاه فائزه هاشمی امروز از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی به ریاحی وکیل وی ابلاغ شد.

غلامعلی ریاحی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در این باره گفت: بر اساس این حکم فائزه هاشمی برابر حکم دادگاه به جرم فعالیت تبلیغی علیه نظام به شش ماه حبس و ۵ سال محرومیت از فعالیت‌ و عضویت در احزاب ٬گروه‌ها ٬ انجمن‌ها ٬ فضای مجازی و فعالیت رسانه‌ای و مطبوعاتی محکوم شد.

وکیل فائزه هاشمی درباره اینکه آیا نسبت به حکم اعتراض خواهد کرد؟ گفت: این حکم امروز اعلام شده و طبق قانون ۲۰روز مهلت داریم که نسبت به حکم اعتراض کنیم.

جلسه محاکمه فائزه هاشمی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی تشکیل و وی به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام محاکمه شده بود.


 


ایلنا: نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: برای ثابت نگهداشتن نرخ بیکاری در کشور باید سالانه بیش از یک میلیون شغل ایجاد کنیم که این به معنی سرمایه گذاری سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار است.

به گزارش ايلنا، محمدرضا باهنر در هفتمين جشنواره قهرمانان صنعت و اقتصاد، تصريح كرد: در خوشبینانه‌ترین حالت تمام منابعی که می‌توانیم برای ایجاد اشتغال در کشور ایجاد کنیم از ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار فرا‌تر نمی‌رود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای رسیدن به رشد بالای شش درصد و ایجاد بیش از یک میلیون اشتغال در سال، ۱۲۰ میلیارد دلار بودجه کم داریم.

وی افزود: دولت به ما خرده می‌گیرد که چرا با ایجاد 2،5 میلیون اشتغال در سال مخالفت می‌کنید، ما می‌گوییم اعداد و ارقام باید قابل پذیرش باشد هر چند دولت بسیار تلاش می‌کند اما باید گفت همین سرمایه موجود هم خوب مدیریت نمی‌شود.

باهنر متذکر شد: در این شرایط، یک تناقض وجود دارد. از یک طرف مسئولان درد و مشکل را می‌فهمند و با تمام وجود آن را لمس می‌کنند و طی چهار سال گذشته نیز در مجلس اقدامات متهورانه‌ای برای آزادسازی فضای کسب و کار انجام دادیم، اما از جانب ديگر درباره اجرای درست اصل۴۴ با دولت اختلاف روش داریم و معتقدیم برخی رفتارهای دولت می‌تواند بهتر باشد.


 


ایلنا: سخنگوی فراکسیون خط امام تاکید کرد: دعوای جناح‌های سیاسی پتانسیل منازعه در داخل کشور را افزایش می‌دهد.

داریوش قنبری در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، در خصوص مرز دعوای جناح‌های سیاسی تاکید کرد: منافع ملی باید خط قرمز دعوای جناح‌های سیاسی باشد و منافع جناح‌های سیاسی در صورت احتمال آسیب به منافع ملی باید تحت الشعاع منافع ملی قرار گیرند، چرا که دستیابی به منافع ملی در الویت نخست نظام است.

وی با بیان اینکه دعوای جناح‌های سیاسی پتانسیل منازعه در داخل کشور را افزایش می‌دهد، خاطرنشان کرد: این اقدامات علاوه بر ایجاد خطر برای منافع ملی منجر به افزایش ظرفیت تنش در کشور نیز می‌شود.

قنبری ضمن اشاره به گزارش کمیسیون اصل مجلس۹۰، تصریح کرد: مجلس نباید منافع یک جناح سیاسی خاص را پیگیری کند. علاوه بر این نمایندگان نیز باید بدانند که با ورود به مجلس، می‌بایست عقاید افراطی و جناحی خود را کنار بگذارند. درحالیکه متاسفانه شاهد این هستیم که برخی در پی این هستند که مجلس را تبدیل به حزب کنند.

وی ادامه داد: افرادی که به دنبال فعالیت‌های حزبی در مجلس هستند باید بدانند با این اقدامات به جایی نمی‌رسند و مردم پاسخ آن‌ها را در انتخابات مجلس خواهند داد.

قنبری ضمن انتقاد به فیلتر شدن سایت آیت الله هاشمی، تاکید کرد: عدم تحمل دیدگاه‌های فردی همچون آیت الله هاشمی به عنوان شخصی که سال‌ها به نظام و انقلاب خدمت کرده است، نه تنها فاجعه بلکه ‌‌نهایت بی‌مدارایی است. این اقدامات خلاف اصول وحدت ملی است و علاوه بر اینکه باعث رنجش نیرو‌ها ی اصیل انقلاب می‌شود، انعکاس چندان مطلوبی نیز نزد مردم ندارد.

وی اضافه کرد: در کشور‌های دیگر نه تنها مقامات گذشته اجازه اظهار نظر دارند بلکه در پیشبرد اهداف ملی از تجربیات آن‌ها نیز استفاده می‌شود در حالیکه در ایران اینگونه نیست و این مساله از سوی افکار عمومی قابل پذیرش نیست.

قنبری در پایان با بیان اینکه این اقدامات از ناحیه جریانی خاص نشات می‌گیرد، خاطر نشان کرد: اگرچه این جریان خود را اصولگرا می‌دانند ولی اقداماتشان در چارچوب اصول نیست، چرا که نه تحمل دوست و نه تحمل مخالف را دارند و غیر از صدای خود صدای دیگری را نمی‌شنوند. البته شاید منافع فردی و گروهی این عده این گونه ایجاب می‌کند ولی باید بدانند که به جایی نمی‌رسند.


 


ایلنا: سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: بستن تنگه هرمز نیز نشان دهنده عزم جدی ایران برای ایجاد ثبات در منطقه خلیج فارس است و امنیت این منطقه باید حفظ شود ایران حضور نیروهای خارجی را مغایر با ثبات منطقه می‌داند.

رامین مهمانپرست در نشست خبری صبح امروز خود در پاسخ به خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت امام موسی صدر، گفت: کسب اطلاع در رابطه با امام موسی صدر هم از طریق خانواده وی و یک هیات لبنانی دنبال ‌می‌شود و هم از سوی وزیر امور خارجه در سفری که به لیبی داشته است.

وی افزود: متاسفانه هیچ نشانه‌ای از وجود یک سند دقیق و مشخص از آخرین وضعیت امام موسی صدر به دست نیامده است و مسوولین دولت موقت لیبی قول داده‌اند که از طریق کمیته کاری که در همین رابطه تشکیل شده وضعیت امام موسی صدر را پیگیری کنند.

وی درباره اقدام به تحریم بانک مرکزی ایران از سوی دولت آمریکا گفت: اقداماتی که توسط مقامات آمریکا برای فشار به ملت ما دنبال ‌می‌شود نمی‌تواند تاثیری روی ملت ما داشته باشد.

مهمانپرست افزود‌: ما مبادلات بانکی با آمریکا و انگلیس نداشته‌ایم و اعلام این مساله تنها برای یک فشار سیاسی صورت گرفته است و کشورهایی که تصمیم به ادامه این روند را گرفته‌اند تنها منافع خود را در ارتباط با ایران از دست ‌می‌دهند و هر چه این اقدامات بیشتر صورت بگیرد ضمن اینکه نشاندهنده پیشرفت کشور ما است سبب ‌می‌شود که کشور ما از این فشار‌ها برای رشد بیشتر خود استفاده کند.

وی در رابطه با درگیری مرزبانان ایران و پاکستان افزود: جزییات دقیقی دراین باره دریافت نکردیم و اگر اتفاقی نیز رخ داده باشد با مذاکرات مامورین مرزبانی دو کشور حل خواهد شد.

مهمانپرست درباره ربوده شدن ۷ تن از تکنسین‌های ایرانی در سوریه گفت: این حادثه نشان دهنده این است که عده‌ای به دنبال فشار بر ملت سوریه و جلوگیری از پیشرفت از این کشور هستند.

وی افزود: ما با تمام امکاناتمان به دنبال آزادی اتباع کشور خود هستیم و تاکنون طبق اخباری که به دست آورده‌ایم اطلاع داریم که از سلامت کامل برخوردار هستند.

مهمانپرست در مورد سفر رییس جمهور به کشورهای آمریکای لاتین گفت: رییس جمهور به دنبال روابط خوبی که بین ایران و کشورهای آمریکای لاتین وجود دارد و در پاسخ به سفر مقامات آن کشور‌ها سفر خود ر ابه زودی آغاز خواهد کرد.

وی افزود: سفرهایی که توسط روسای جمهور صورت ‌می‌گیرد حاوی دستاوردهای بزرگی خواهد بود ما فکر ‌می‌کنیم در این کشور‌ها موضوعاتی زیادی برای همکاری وجود دارد.

سخن گوی وزارت امور خارجه درباره کاهش رابطه ایران و انگلیس در سطح کاردار گفت: به دنبال مصوبه قانونی مجلس سطح روابط ایران و انگلستان در سطح کاردار کاهش پیدا کرد و اقداماتی که مقامات انگلیسی برای خروج نیروهای خود از ایران و اخراج نیروهای ایرانی از این کشور داشته‌اند اقدامی شتابزده بود، اما قطع رابطه با انگلیس صورت نگرفته است.

مهمانپرست در این باره افزود: بحث حافظ منافع زمانی مطرح می‌شود که هر دو کشور تصمیم بگیرند برای مدت محدود یا مدت طولانی روابط خود را قطع کنند و پیش بینی بر این است که قطع رابطه ضرورت ندارد.

سخن گوی وزارت امور خارجه افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران گسترش روابط با همه کشور‌ها به غیر از آمریکا و رژیم صهیونیست است و در رابطه با انگلیس نیز اصلاح نشدن رفتار دولت مردان این کشور و تکرار رفتار خصمانه آن‌ها علیه ایران منجر به صدور این قطع نامه شد.

مهمان پرست در پاسخ به سوال دیگری درخصوص اظهار تمایل اشتون برای مذاکره با ایران گفت: پاسخ خانم اشتون قبلا داده شده است و در حال حاضر منتظریم تا تاریخ پیشنهادی و محل پیشنهادی مذاکره توسط وی داده شود و وقتی مشخص شد آقای جلیلی و تیم مذاکره کننده هسته‌ای نقطه نظرات خود را خواهند داد و با تماس‌هایی که انجام می‌شود به توافق نهایی خواهند رسید.

مهمان پرست درخصوص امضای تفاهم نامه بین وزارت امور خارجه و معاونت توسعه و نیروی انسانی ریاست جمهوری و مرکز فناوری ریاست جمهوری، گفت: این تفاهم نامه به دنبال همکاری‌های خوبی که در حال تداوم است امضاء شده است و امیدواریم با کمک وزارت امور خارجه و ریاست جمهوری بتوانیم برنامه‌های خوبی را دنبال کنیم و سرعت همکاری‌ها افزایش پیدا کند.

وی درباره فعالیت نیروهای اسلام گرایان تندرو در کلیسای نیجریه گفت: هرگونه اقدام ضد تروریستی و فعالیتی که جان مردم را به خطر بیاندازد را محکوم می‌کنیم. در یک محیط آزاد که مردم می‌توانند به حقوق خود دسترسی داشته باشند اقدامات تروریستی خلاف قوانین آن کشور است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سیاست ایران درقبال اقدامات ضد اسلامی جمهوری آذربایجان گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران توسعه همکاری‌ها و استفاده از ظرفیتهای بین دو کشور است و با توجه به زمینه فراوانی که ایران و جمهوری اذربایجان قرار دارد باید حداکثر استفاده را از این رابطه ببریم.

وی افزود: اگر ملاحظاتی درباره مسائل داخلی یک کشور وجود داشته باشد باید با تدبیر داخلی حل شود و بدیهی است که اگر مردم آزادی بیشتری درباره مسائل مذهبی و فعالیت در مسائل سیاسی کشور خود داشته باشند دولت‌ها نیز بهتر عمل خواهند کرد.

مهمانپرست درباره تلاطم در بازار ارز ایران گفت: آنچه مسلم است این است که این مسئله هیچ ربطی به تحریم بانک مرکزی ندارد و هنوز تحریم‌های اعلام شده شکل عملی به خود نگرفته است و زمان اجرای آن نیز چند ماه طول خواهد کشید. مشکلات در بازار ارز باید ریشه در جای دیگری داشته باشد و باید ریشه‌های اقتصادی آن را بررسی کرد.

وی درباره بازدید بازرسان آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران از هیات مقامات آژانس بین المللی به سرپرستی دبیر کل آژانس دعوت کرده که سفری را به ایران داشته باشند و این مسئله به دلیل همکاری خوب ایران با آژانس است.

مهمانپرست درباره سفر نزدیکان علاوی به ایران گفت: ‌مسئله و مدارک رسمی در این باره دریافت نکرده‌ایم و اگر مقامات رسمی عراق دعوت شده باشند اطلاع رسانی خواهد شد. اگر این سفر در سطح افزایش روابط دو کشور باشد بسیار پسندیده است و اگر مسئله داخلی عراق باشد بر این عقیده هستیم که مسئولین عراقی تدبیر لازم را برای بررسی مسائل خود دارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره بستن تنگه هرمز از سوی نیروهای ایرانی گفت: ‌آنچه درباره تحریم‌ها اظهار شده حاکی از این است که این تحریم‌ها کشورهای تحریم کننده را تحت فشار بیشتری قرار خواهد داد و بحث تحریم انرژی نیز با توجه به منابع نفت و گازی که در اختیار است کشورهای اروپایی را تحت فشار قرار خواهد داد و این کشور‌ها به دلیل نیاز شدید به انرژی با این تحریم مخالفت می‌کنند.

وی افزود: بستن تنگه هرمز نیز نشان دهنده عزم جدی ایران برای ایجاد ثبات در منطقه خلیج فارس است و امنیت این منطقه باید حفظ شود ایران حضور نیروهای خارجی را مغایر با ثبات منطقه می‌داند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص نوسانات موجود در بازار ارز با بیان اینکه ممکن است مسائل مختلفی در این مسئله دخالت داشته باشد، گفت: یکی از آن موضوعات مدیریت نقدینگی در داخل کشور است. شاهد بودیم که در گذشته این نقدینگی گاهی اوقات در بحث مسکن، بعضی‌ وقت‌ها در بحث سکه و گاهی در ارز متمرکز می‌شد و دولت جمهوری اسلامی ایران برای کنترل نرخ تورم و جلوگیری از افزایش قیمت مسکن تدابیری را صورت داد که تا الان مؤثر بوده است.

مهمانپرست در ادامه نشست خبری افزود: اینکه این اواخر نوساناتی در نرخ ارز صورت گرفته بحث‌هایی است که به صورت کارشناسی و فنی در حال پیگیری است و حتما با تدبیر و عزم جدی که وجود دارد به زودی این مسئله حل خواهد شد و تأثیری در ثبات اقتصادی کشور نخواهد داشت.

مهمان‌پرست با اشاره به اینکه شاهد بودید که رشد اقتصادی کشور ما در شرایطی که اکثریت کشورهای دنیا با وضعیت بد اقتصادی و بحران‌های جدی رو به رو بودند روند صعودی داشت، گفت: در زمانی که کشورهای مطرح و بزرگ اروپایی به خاطر درخواست وام ۱۰۰ میلیارد دلاری با بحران جدی رو به رو شدند و دولت‌های آنها عوض و ساقط شد، جمهوری اسلامی ایران در اوج این مسئله، طرح بزرگ هدفمند کردن یارانه‌ها را اجرا کرد که حدود سالیانه ۶0 میلیارد دلار یارانه‌ها از این سیستم جدا و به صورت هدفمند در جهت دیگری هدایت می‌شود.

وی ادامه داد: زمانی که این طرح به صورت کامل در دوره ۵ ساله به اجرا دربیاید بدین معناست که ما سالانه ۱۰۰میلیارد دلار از یارانه‌ها را حذف و در جهت مناسب خود به کار می‌گیریم.

مهمان‌پرست افزود: مقایسه بین شرایط اقتصادی کشورهای غربی که محتاج ۱۰۰ میلیارد دلار هستند تا اقتصاد خود را نجات دهند و برای کوتاه مدت بتوانند کار را ادامه دهند با کشوری که سالیانه ۱۰۰ میلیارد دلار از سوبسید را حذف می‌کند نشانگر آن است که وضعیت اقتصادی ما بسیار مناسب است.

سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: آخرین آماری که از وضعیت بورس‌های دنیا داده شد، نشان داد که بورس جمهوری اسلامی ایران به لحاظ رشد در رتبه اول قرار دارد و این در حالی است که بورس‌های کشورهای غربی و منطقه همگی شاهد سقوط شاخص‌های خود هستند.

وی با اشاره به اینکه ‌ باید با یک بررسی کارشناسانه موضوع نوسان نرخ ارز دنبال شود تا ریشه‌های آن مشخص گردد تاکید کرد: این مسئله ارتباطی به بحث‌های تحریم و سیاست خارجی جمهوری اسلامی نداردو بعضی از افراد ممکن است به دنبال سودهایی باشند چه مشروع و چه نامشروع که باید زمینه استفاده مناسب از این نقدینگی در داخل کشور به وجود آید.

وی همچنین درباره فیلتر شدن سایت سفارت انگلستان در تهران، گفت: اینکه بعضی سایت‌ها فیلتر می‌شود یا نمی‌شود در حوزه کاری ما نیست. مسئولان بخش‌های مختلف که وظیفه دارند این موضوعات را پیگیری کنند با توجه به اقداماتی که در جهت خصومت با منافع ملت ما صورت می‌گیرد تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند، ولی ما امیدواریم که کشورهای مختلف و سفارتخانه‌های این کشورها از فعالیت و سایت‌های خودشان در جهت توسعه و همکاری روابط و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها استفاده کنند و اقداماتی را صورت ندهند که تأثیر منفی بر ذهنیت مردم ما نسبت به فعالیت آنها بگذارد.

مهمانپرست درباره تهدید کشورمان به حمله نظامی و اظهارت سخنگوی وزارت خارجه در این باره گفت: طرح این گونه مسائل بخشی از سناریوی تبلیغاتی غرب است. مقامات آمریکایی بعد از شکست‌های سنگینی که در سیاست خارجی خود متحمل شدند و موج بیداری اسلامی در منطقه آنها را با فشار زیادی رو به رو کرد و بحران‌های اجتماعی و اقتصادی در کشورهای غربی به ویژه آمریکا باعث شد که اقداماتی را در جهت جاسوسی و لطمه زدن به منافع کشور ما دنبال کنند.

وی افزود: مهار هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین و فعالیت برخی جاسوسان آمریکایی در ایران که به دستگیری این افراد منجر شد آمریکایی‌ها را با یک نوع بی‌اعتباری جدی در صحنه بین‌الملل رو برو کرد و می‌خواهند فضای موجود را تغییر دهند.تهدیدات جنگی و ورود برخی از کشورها سناریوهایی است که آمریکایی‌ها می‌خواهند با آن بپردازند تا موضوعات جدیدی جایگزین مسائلی شود که حیثیت این کشور را در روابط خارجی و حضور آن را در منطقه خاورمیانه زیر سؤال می‌برد.

مهمانپرست درباره اظهارات جو بایدن مبنی بر اینکه آمریکا طالبان را دشمن خود نمی‌داند و تأسیس دفتری در دوحه برای طالبان و کمک صد میلیون دلاری آمریکا برای تشکیل این دفتر گفت: این موارد تازگی ندارد و وجود تناقض در رفتار، اقدامات و اظهارات مقامات آمریکایی مسبوق به سابقه است.

وی افزود: یک زمان مقامات آمریکایی اعلام می‌کردند که طالبان و القاعده زمینه ساز تروریسم در منطقه می‌باشند و برای از بین بردن ریشه‌های تروریسم به منطقه لشکرکشی کرده و با هزینه های زیاد نیروهای نظامی را به منطقه اعزام کرد و از درآمد کشورشان و از محل مالیات‌های مردم آمریکا، هزینه‌های هنگفتی را برای اهداف نامشروع خود در منطقه هزینه کردند.

مهمان‌پرست خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در حال حاضر فکر می‌کنند باید با طالبان و برخی گروه‌های افراط گرا ارتباط داشته باشند. آنچه برای آمریکایی‌ها اهمیت ندارد واژه‌های مقدسی مثل مبارزه با تروریسم و افراط گرایی است. آنها در مورد حقوق بشر نیز به همین گونه عمل می‌کنند.

وی افزود: هر زمانی که آمریکایی‌ها توانستند در داخل کشور خودشان و در رفتار ضد حقوق بشری که در دیگر کشورها دارند تغییر ایجاد کنند می‌توانند ادعای حقوق بشر کنند. هنوز زندان گوانتانامو و رفتارهای غیرانسانی با زندانیان ادامه دارد.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: مقامات آمریکایی برای تأمین منافع خود و امنیت رژیم صهیونیستی حاضر به هرگونه اقدامی هستند. مردم منطقه ما هوشیارند و متوجه این رفتار متناقض می‌باشند و به هیچ وجه برای سیاست‌های آمریکایی‌ها در منطقه حسابی باز نکردند.

مهمان‌پرست گفت: مردم در کشورهای منطقه معتقدند خروج مقامات آمریکایی و کشورهای غربی از منطقه می‌تواند ثبات، امنیت و پیشرفت را به دنبال داشته باشد. تا زمانی که مقامات آمریکایی در این منطقه حضور دارند و هر بار با یک گروه را تقویت و یک جریان را فعال ‌کنند و ناامنی و بی ثباتی ایجاد و از گروه‌های تروریستی حمایت به عمل آورند فقط می‌تواند خشم مردم منطقه را به دنبال داشته باشد و اینها بهانه‌هایی را برای حضور نیروهای آمریکایی در منطقه ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه دست آمریکایی‌ها رو شده، افزود: بهتر است که آمریکایی‌ها به کشورشان برگردند و به مشکلات داخلی خود بپردازند انتخابات این کشور نزدیک است و آنها استفاده‌های تبلیغاتی را از این قضیه برده‌اند و بهتر است به مسائل داخلی خود بپردازند.

مهمان‌پرست در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا با مرگ رهبر کره شمالی روابط ایران و کره شمالی تغییری خواهد یافت؟ گفت: مقامات رسمی کره شمالی اعلام کرده اند که با جابه‌جایی صورت گرفته هیچ تغییری در سیاست این کشور صورت نگرفته است. ما به آرای مردم کره شمالی احترام می‌گذاریم. تا زمانی که مردم کشوری با تمام وجود از نظامی حمایت کنند ما باید به رأی و نظر آنها احترام بگذاریم.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: کشورهایی که عادت دارند نظرشان را به نظر مردم یک کشور ترجیح دهند، زیاده‌خواه هستند و مفهوم دموکراسی را خوب متوجه نشده‌اند. تا زمانی که سیستم در یک کشور توسط مردم آن کشور مورد حمایت قرار دارد ما حق نداریم نظر خودمان را تحمیل کنیم و مواردی را که فکر می‌کنیم از نظرمان مفید است را به کشور دیگری تحمیل کنیم.

وی درباره اظهار نظراتی مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه مسئولین دولت ایران تلاش می کنند تا ارزش ریال را نسبت به دلار پایین نگه دارند تا کسری بودجه پیش آمده از طرح هدفمندی یارانه‌ها را جبران کنند، گفت: مقامات آمریکایی از وضعیت داخلی کشور ما آگاه نیستند و تاکنون هم نشان داده اند که طرح‌های دوستانه‌ای برای کشور ما ندارند و هدفشان ایجاد اختلاف در داخل کشور ما است و ملت ما به این بلوغ رسیده اند که دوست و دشمن خود را بشناسند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال اینکه رژیم صهیونیستی قدس را به عنوان پایتخت خود اعلام کرده است، اظهار داشت: اقدام کنست رژیم صهیونیستی به منزله جنایت جدید دیگر در این زمینه است و انتظار می‌رود سازمان همکاری‌های اسلامی برخورد مناسبی را در این رابطه داشته باشد.

مهمانپرست افزود: حتما کشورهای اسلامی و ملت‌هایی که در منطقه هستند عکس‌العمل مناسب را باید در قبال این جنایت جدید از خود نشان دهند سازمان همکاری‌های اسلامی باید جلوی این جنایت جدید بایستند و اجازه ندهند رژیم صهیونیستی بیش از این نسبت به مسئله قدس بی‌حرمتی‌های خود را ادامه دهد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا ایران آماده است به همه سؤالات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از جمله ابعاد احتمالی نظامی فعالیت‌های هسته‌ای پاسخ دهد؟ گفت: ما همکاری خوبی با آژانس داریم. همه فعالیت‌های ما به صورت شفاف با اطلاع آژانس صورت می‌گیرد و ما قبل از اینکه بحث جدید شورای حکام بخواهد انجام شود، داوطلبانه از آژانس دعوت کردیم و هیئتی به ریاست معاون مدیرکل به ایران آمد. همکاری خوبی داشتیم و مراکز فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز و سایت‌ها را به معرض بازدید گذاشتیم.

وی تاکید کرد: این نشانگر شفافیت کار ما و اطمینان از عملکردمان و نشان دهنده صلح‌آمیز بودن برنامه‌های کشور ما و نشانگر آن است که دیگر جمهوری اسلامی ایران هسته‌ای شده و فعالیت‌های خود را به بهترین شکل و به صورت بومی دنبال می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: اینکه مجدداً از مسئولین آژانس دعوت کردیم که به ایران سفر کنند باز هم نشانگر آمادگی ما برای همکاری است. مقامات آژانس باید از این فرصت‌ بهره‌برداری کرده و همکاری‌ها را توسعه دهند. کشور ما توانایی‌‌ها بسیار بالایی در این زمینه دارد و می‌خواهد از حقوق خود در این زمینه بهره ببرد.

وی افزود: امیدواریم درباره موضوعات مهمی که آژانس باید دنبال کند مثل موضوع خلع سلاح اقداماتی صورت بگیرد. مسئله خلع سلاح باید به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد و حتماً بیشترین سهم را در این فعالیت جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت.

وی درباره افشای طرح سری غرب برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه و انتشار گزارشات متناقض از سوی ناظران اتحادیه عرب در مورد سوریه، گفت: اتفاقاتی که در رابطه با سوریه رخ داده و اظهارات کشورهای مختلف در این زمینه را باید با دقت توجه کنیم. هرگونه دخالت نیروهای خارجی در کشورهای مختلف از جمله سوریه حتما محکوم است.

مهمانپرست افزود: به هیچ وجه مردم، دولت و جریانات سیاسی داخل سوریه موافق مداخله خارجی نیستند. هم مردم و هم دولت سوریه موافق اصلاحات هستند و موافق اینکه در مذاکراتی که بین طرفین صورت می‌‌گیرد راه‌های انجام اصلاحات شناسایی و نسبت به آن اقدام شود.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه دولت سوریه اقداماتی را در جهت اصلاحات مورد نظر دنبال کرده و انجام این اصلاحات حتما می‌تواند به وضعیت داخلی این کشور کمک کند خاطر نشان کرد: برخی از این کشور‌ها از این اصلاحات خوشحال نیستند و برخی از رژیم‌های نامشروع در منطقه وجود ثبات، امنیت و تفاهم در داخل سوریه را به نفع منافع خود نمی‌دانند.

وی افزود: به همین دلیل اقداماتی را صورت می‌دهند تا با حضور جریانات افراطی و فعالیت‌های مسلحانه تروریستی امنیت داخل سوریه را بر هم بزنند و زمینه مداخلات خارجی را فراهم کنند. هیچ فردی در داخل سوریه، اعم از گروه‌های سیاسی، مردم و دولت موافق مداخله خارجی نیستند. این مسئله داخلی است و شما شاهد حمایت گسترده مردم در مقاطع مختلف از نظام، کشور و تمامیت سوریه هستید.

مهمانپرست گفت: توصیه ما این است که کشورهای دیگر به جای دخالت، تهدید نظامی و وارد شدن به مسائل داخلی سوریه از این اقدامات خودداری کنند و اجازه دهند دولت سوریه و مردم مسیر خوبی را که دنبال می‌کنند، ادامه دهند و این مسیر می‌تواند به وضعیت بسیار بهتری در داخل این کشور منجر شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اعمال فشار آمریکا برای به مرحله اجرا در نیامدن خط لوله صلح و حضور هند در این طرح گفت: دسترسی بلندمدت و پایدار هر کشوری به منابع انرژی حتما نقش تعیین کننده‌ در برنامه‌ریزی‌های توسعه هر ‌کشور ایفا می‌کند. با توجه به اینکه منابع انرژی در حال کاهش است و خیلی از کشور‌ها در آینده نزدیک قدرت صادرات خود را از دست می‌دهند یا حتی ممکن است به وارد کننده تبدیل شوند، وجود ذخایر عظیم نفت و گاز در ایران می‌تواند برای خیلی از کشورهای بزرگی که برنامه‌های بلند اقتصادی دارند، انگیزه جدی ایجاد کند.

وی افزود: هر کشوری که برنامه بلندمدت برای توسعه داشته باشد و به انرژی نیاز داشته باشد سعی می‌کند به شکلی این نیاز خود را به صورت پایدار تامین کند. خط لوله صلح مورد حمایت و تأکید جدی کشور ماست و می‌تواند برای همه کشورهایی که در مسیر خط لوله از آن بهره‌مند باشند مفید باشد و نقش مؤثری در برنامه‌ توسعه آن‌ها داشته باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: کشورهای مختلفی ابراز علاقه داشتند که از این خط لوله بهره‌مند شوند و متناسب با علاقه‌ای که دارند و زمینه‌هایی که در این زمینه وجود دارد، مذاکرات فنی صورت می‌گیرد به هر حال این خط لوله بین ایران و پاکستان تصویب شده و مورد علاقه دو کشور است و با جدیت پیگیری می‌شود.

مهمانپرست درباره اظهارات نخست وزیر قطر در مورد حماس مبنی بر اینکه عمر حماس پایان یافته است، خاطر نشان کرد: اگر مقاومت در منطقه به نقطه پایان رسیده باشد اسرائیلی‌ها باید از همه خوشحال‌تر باشند. فکر نمی‌کنم هنوز بتوانیم آثار خوشحالی را در چهره مقامات صهیونیستی ببینیم.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: مقاومت در میان مردم و در بین توده مردم منطقه نفوذ و جایگاه دارد و دلیل اصلی فشارهای سنگین بر سوریه توسط کشورهای خاص تضعیف مقاومت است.

وی تاکید کرد: به دلیل اینکه مقاومت توانسته از خود دفاع کرده و جلوی متجاوز و جنایات رژیم صهیونیستی ایستادگی کند، همه کشورهای غربی حامی رژیم صهیونیستی دچار پریشانی شدند. آرزوی پایان رسیدن مقاومت در منطقه در دل‌های مقامات رژیم صهیونیستی و حامیان آن‌ها خواهد ماند.

مهمانپرست درباره حضور گروهک تروریستی منافقین در عراق و انجام مذاکرات بین تهران و بغداد گفت: ارزیابی ما این است که هر جریانی که وارد اقدامات تروریستی شود، نقطه پایان کارش جایی خواهد بود که هیچ کشوری حاضر به پذیرش آن‌ها نخواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه هر نوع اقدام تروریستی باید توسط همه کشور‌ها محکوم شود، گفت: کشورهای مدعی حقوق بشر باید به صورت جدی با پدیده تروریسم مقابله کنند. اینکه منافقین در پرونده خود بیش از ۱۶ هزار ترور را انجام داده‌اند چیزی نیست که بر کشورهای غربی پوشیده باشد.

مهمانپرست گفت: حمایت آن‌ها از فعالیت‌های تروریستی به هیچ وجه قابل توجیه نیست. آن‌ها بزرگ‌ترین متهم در ارتباط با گروه‌های تروریستی و حمایت از آن‌ها هستند. آن‌ها لیست گروهک منافقین را از فهرست گروه‌های تروریستی خودشان خارج می‌کنند به آن‌ها دفتر می‌دهند از آن‌ها حمایت می‌کنند و این نشان می‌دهد غرب در مبارزه با تروریسم صادقانه عمل نمی‌کند و وضعیت منافقین یکی از این شواهد است.

وی تاکید کرد: مردم و دولت عراق به هیچ وجه خواهان حضور جریانی نیستند که هم در داخل کشور خودشان ضربات بزرگ تروریستی به مردم عراق وارد کرده و هم جنایات بزرگی را در حق ملت ایران روا داشته است. هر چه سریع‌تر باید تکلیف این گروهک مشخص شود. کشورهای اروپایی که این همه ادعای حمایت از گروه‌های تروریستی و منافقین را دارند چرا از پذیرفتن این افراد سر باز می‌زنند؟ این نشان می‌دهد آن‌ها دوست دارند ناامنی در کشورهای منطقه باقی بماند، خودشان در امنیت باشند ولی از این گروه‌ها حمایت کنند.

مهمانپرست درباره مدارک اتباع ایرانی در دست سفارت انگلیس و مبالغ واریز شده به این سفارتخانه گفت: ما در معاونت کنسولی وزارت خارجه ستاد ویژه مسائل کنسولی ایران و انگلیس را تشکیل دادیم.

وی با اشاره بهاینکه این ستاد آمادگی خود را اعلام کرده نسبت به همه مسائلی که در رابطه با خدمات کنسولی وجود دارد یا مدارکی مبادله شده و قرار بوده کاری انجام شود پیگیری‌های لازم را انجام دهد گفت: تاکنون اقدامات خیلی خوبی صورت گرفته است. هر فردی که کار کنسولی داشته و مدارکی را به سفارت انگلیس داده بوده یا از طرف ایرانیان مقیم در انگلیس کار کنسولی را پیگیری می‌کردند می‌توانند با این ستاد تماس بگیرند و مسائل خود را پیگیری کنند.

مهمانپرست درباره سفر اسماعیل هنیه به تهران و هدف از انجام آن گفت: مسئولان جنبش حماس یا جهاد اسلامی و سران مقاومت در منطقه در حال حاضر از پایگاه‌های مردمی بسیار خوبی برخوردار بوده، مؤثر هستند و رایزنی‌های خوبی را با کشورهای مختلف دارند.

وی با اشاره به اینکه اینکه این رفت و آمد‌ها و رایزنی‌ها با مقامات ایران نیز هم در گذشته بوده هم در آینده خواهد بود، گفت: طبیعی است با توجه به اهمیت مسئله فلسطین این رفت و آمد‌ها صورت می‌گیرد. آنچه اهمیت دارد این است که باید از حقوق ملت فلسطین دفاع کرد و همه کشور‌ها در این زمینه مسئولیت دارند.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: گروه‌های فلسطینی با وحدت خود باید از حقوق مردم فلسطین، سرزمین فلسطین و همه خاک این سرزمین دفاع کنند و حتما نتیجه این مقامات و ایستادگی پیروزی نهایی این ملت‌ها خواهد بود، امیدواریم شاهد آزادی کامل سرزمین فلسطین باشیم.


 


دویچه وله: کارشناسان و رسانه‌های روسیه در تحلیل مانور نظامی ایران در خلیج فارس سناریوهای جنگی مختلفی را پیش‌بینی می‌کنند. صاحب‌نظران امورنظامی روسیه ظرفیت دفاعی ایران را تحلیل می‌کنند و درباره‌ی پیامدهای بروز جنگ سخن می‌گویند.

سفیر جدید روسیه در تهران درباره احتمال حمله‌ی‌نظامی علیه ایران و موضع روسیه می‌گوید: «موضع روسیه تغییرناپذیر و بسیار شفاف بوده و حمله به ایران را یک اشتباه بسیار بزرگ می‌داند که پیامدهای سنگین وغیر قابل پیش‌بینی به دنبال خواهد داشت».

این نظر سفیر روسیه را دیگر مقام‌های روسی نیز تکرار می‌کنند، اما کارشناسان این کشور با توجه به تحولات کنونی در خلیج فارس چه می‌اندیشند؟

نظر تحلیل‌گران و کارشناسان نظامی روسیه

ولادیمیر ایسی‌یف، مدیر مرکز مطالعات اجتماعی- سیاسی در روسیه، و آلكساندر پروخانوف، تحليل‌گر روس، در گفت‌وگو با رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی ایران از "ناممکن بودن حمله‌ی نظامی علیه ایران"صحبت می‌کنند. به باور آنها روند کنونی تحولات به درگيری‌های ديپلماتيک و تشديد مجازات‌ها عيله ايران خواهد انجامید. این کارشناسان در عین حال "مرحله‌ی بسيار حساس و خطرناک مناسبات ایران و آمریکا" را یادآوری می‌کنند.

گروهی دیگر از کارشناسان روسیه از سناریوی "جنگ کامل و همه جانبه‌ی آمریکا علیه ایران"صحبت می‌کنند. این تحلیل‌گران احتمال بروز جنگ علیه ایران را حتمی می‌دانند. به نظر این گروه از جمله پاول فلگن‌هاور، تحلیل‌گر نظامی روس، و یوگنی ساتانوسکی، رئیس "انستیتو خاور نزدیک مسکو"، روسیه با جنگ علیه ایران مخالفت خواهد کرد اما مخالفت این کشور نقش تعیین کننده‌ای نخواهد داشت.

«ایران قادر است تنگه هرمز را ببندد»

روزنامه‌ی روسی "ایزوستیا" هم درباره‌ی وقوع احتمالی جنگ در خلیج فارس وجدی بودن تهدید برخی از مقام‌های ایران مبنی بر بستن تنگه هرمز مطلبی را منتشر کرده است.به نوشته‌ی این روزنامه، این نخستین بار نیست که ایران دست به چنین تهدیدهای تندی می‌زند، اما این بار این تهدیدها با مانورهای نظامی همراه بوده است. بستن تنگه هرمز، به پیش‌بینی روزنامه روسی، به دو برابر شدن قیمت نفت هم خواهد انجامید.
روزنامه ایزوستیا درباره‌ی توان ایران در بستن تنگه هرمزنظرایگورکاروتچنکو، مدیر "مرکز تحلیل معاملات جهانی تسلیحات" را جویا شده است.

این کارشناس روس گفته است که ایران توان و تجربه‌ی چنین کاری را دارد: «اگر ظرف چند ساعت به چند تانکر نفتی در تنگه هرمز حمله شود، رفت و آمد تانکرهای نفتی قطع خواهد شد. ایران تنگه‌ی هرمز را از طریق مین‌گذاری هم می‌تواند مسدود کند. از سوی دیگر ایران به مقدار زیادی قایق‌های کوچک و سریع مسلح است که توپخانه‌ی سنگین کشتی‌های جنگی هم نمی‌توانند کاملا جلوی حمله‌ی آنها را بگیرند».

به گفته‌ی کاروتچنکو، این قایق‌ها را به موشک نیز می‌توان مسلح کرد.

فاجعه زیست محیطی در خلیج فارس

مدیر مرکز تحلیل معاملات جهانی تسلیحات در مسکو به ایزوستیا گفته است که ایران در مانورهای تنگه‌ی هرمز علاوه بر موشک‌های ساخت داخل، موشک‌های " اشکاوال اِ" روسی و موشک‌های ساخت چین را هم به کار گرفته است.

ایزوستیا در پایان مقاله خود به این مسئله هم اشاره می‌کند که تحریم نفت ایران سبب خواهد شد که چین با قیمتی نازل نفت را بخرد. از سوی دیگر غرق‌شدن تانکرهای نفتی در تنگه هرمز به فاجعه زیست محیطی منجر خواهد شد.

بدترین سناریوی جنگی برای ایران

پاول فلگن‌هاور، دیگر کارشناس نظامی روس هم می‌گوید: «زمینه‌ی جنگ اکنون فراهم شده و بروز جنگ عینی است. کشورهای عربی حوزه‌ی خلیج فارس، آمریکا و ایران اکنون آماده جنگ هستند. برای ایران جنگ علیه آمریکا و متحدانش در خلیج فارس فاجعه‌بار خواهد بود.سیر تحولات به سوی یک جنگ کامل است».

این کارشناس در ادامه‌ی صحبت‌هایش خاطرنشان می‌کند که اگر اتفاقی مثل دستگیری ملوانان انگلیسی در تنگه‌ی هرمز برای آمریکایی‌ها پیش بیایدامکان بروز جنگ بیشتر می‌شود.

حمله چگونه خواهد بود؟
پاول فلگن‌هاور در تحلیل اوضاع پیش‌آمده نتیجه می‌گیرد که سناریوی حمله به یوگسلاوی در ایران تکرار خواهد شد و ایران در مقابل حملات آمریکا و متحدانش قادر به دفاع نخواهد بود و شکست خواهد خورد.

این کارشناس نظامی همچنین می‌گوید: «آغازجنگ پایان حکومت جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. نیروی دریای و هوایی ایران نابود خواهد شد. ما شاهد یک جنگ کامل و همه جانبه خواهیم بود که به تنگه هرمز محدود نخواهد ماند. تمامی ساختارهای مدرن اقتصادی، کارخانه‌ها، پل‌ها و از جمله ساختارهای هسته‌ای ایران و صنایع تولید موشک نیز از بین خواهند رفت».

«در آستانه‌ی جنگ در خلیج فارس قرار گرفته‌ایم»

یوگنی ساتانوفسکی، رئیس "انستیتو خاور نزدیک مسکو" هم با توجه به سیر تحولات کنونی نتیجه می‌گیرد، در خلیج فارس شرایط پیش از آغاز جنگ حکمفرماست.این کارشناس روس می‌گوید بستن تنگه هرمز مغایر با قوانین بین‌الملل است.

ساتانوفسکی هم معتقد است که ایران توان بستن تنگه هرمز را دارد وارتش ایران را مقتدر می‌داند؛ ارتشی که می‌تواند علیه متحدان آمریکا در منطقه اقدام کند.این کارشناس اما نتیجه می‌گیرد که نقش تعیین‌کننده در این منازعات به کارگیری سلاح‌های مدرن و پیشرفته خواهد بود. وی در این رابطه می‌گوید سلاح‌های روسی که در سال‌های اخیر تحویل ایران شده‌اند، اکنون کهنه و فرسود‌ه‌اند.

هم فلگن‌هاور و هم ساتانوفسکی تأکید می‌کنند که روسیه مخالف جنگ است اما نقش تعیین کننده‌ای در سیر تحولات ایفا نخواهد کرد. به نظر آنان روند کنونی وقوع جنگ را اجتناب‌ناپذیر می‌کند.

طاهر شیرمحمدی
پارسا بیات


 


بی بی سی فارسی: ایران روز دوشنبه ۱۲ دی ماه با احضار کاردار کانادا به وزارت امورخارجه این کشور، به "وخامت فزاینده وضعیت بومیان" این کشور اعتراض کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، معاون اداره حقوق بشر وزارت امورخارجه ایران با اشاره به نامه ۲۱ دسامبر جیمز آنایا گزارشگر ویژه سازمان ملل به دولت کانادا درباره وضعیت بومیان این کشور، گفته: "وضعیت نامناسب بومیان کانادا موجب تاسف و نگرانی جامعه بین المللی است و جمهوری اسلامی ایران نسبت به نقض فاحش حقوق این افراد توسط دولت کانادا بشدت معترض است."
معاون اداره حقوق بشر وزارت امورخارجه ایران همچنین اضافه کرده است که "جمهوری اسلامی ایران از دولت کانادا می خواهد در اسرع وقت به گزارشگر ویژه سازمان ملل اجازه دیدار از مناطق مسکونی بومیان کانادا را داده و نظارت نهادهای حقوق بشری سازمان ملل بر عملکرد دولت کانادا نسبت به بومیان آن کشور را تسهیل کند."
ایران همچنین از دولت کانادا خواسته است "تا تعهدات و الزامات بین المللی حقوق بشری خود را متحرم شمرده و با جامعه بومیان آن کشور برای یافتن راه حلی پایدار برای رفع مشکلات آنان همکاری کند."
پیشتر و در روز ۲۰ ماه دسامبر گذشته، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه ای را در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران تصویب کرد که پیش نویس آن را کانادا تهیه و با حمایت ۴۲ کشور دیگر عضو سازمان ملل به مجمع عمومی ارائه داده بود.


 


مهر: بانک مرکزی در حالی هر روز نسخه‌های جدید برای بازار ارز می پیچد که نرخ دلار بی‌توجه به آن هر روز افزایش می یابد.
به گزارش خبرنگار مهر، صرافان بازار ارز نرخ دلار را 1720 تومان اعلام کردند، این در حالی است که نرخ دلار در پایان روز گذشته به قیمت 1780 تومان هم رسیده بود.

قیمت دلار در حالی به رقم بالای 1700 تومان رسیده که تحلیلگران اقتصادی این نرخ ها را واقعی نمی دانند. این روزها بازار ارز به بازار داغی برای سفته بازی تبدیل شده است.

دلالان با خرید دلار به امید افزایش قیمت، باعث افزایش تقاضا برای این ارز شده اند، در کنار آن بسیاری از صرافان از فروش ارز دلار خودداری کرده و به مشتریان اعلام می کنند که دلار برای فروش نداریم.

گشت و گذاری در بازار ارز نشان می دهد حتی افرادی که نسبت به خرید و فروش ارز اطلاع چندانی ندارند، وارد این بازار شده اند و پولهای خود را در خرید ارز سرمایه گذاری می کنند.

بانک مرکزی قیمت رسمی هر دلار را امروز باز هم افزایش داد و آن را 1118 تومان و هر یورو را 1451 تومان تعیین کرد، نرخ دلار در بازار آزاد هم به 2200 تومان رسید.

افزایش قیمت دلار باعث افزایش قیمت سکه در بازار شده است، به طوریکه هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم 637 هزار تومان، طرح جدید 625 هزار تومان، نیم سکه 303 هزار تومان، ربع سکه 155 هزار تومان و گرمی 80 هزار تومان شد.

نرخ هر گرم طلای 18 عیار در بازار داخلی هم افزایش یافت و به 61 هزار و 200 تومان رسید. نرخ هر اونس طلا امروز در بازارهای جهانی 1590 تومان است.


 


خبرگزاری فارس: رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه تحریم‌ها برای کشور مشکلی ایجاد نکرده و دشمن به تنش‌های روانی دل بسته است، گفت: استفاده از ابزارهای پولی جذاب، ایجاد ثبات در بازار و مدیریت عوامل روانی مهمترین برنامه‌های بانک مرکزی در ماه‌های پایانی برای بازار ارز و طلاست.

محمود بهمنی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: نوساناتی که طی روزهای اخیر در بازار ارز مشاهده می‌شود بیش از هر چیز منشا روانی دارد و نمی‌تواند تداوم پیدا کند.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: آنچه پیش از این در مورد سکه شاهد بودیم به روشنی نشان داد که بخش عمده‌ای از نوسانات در بازارهایی مانند سکه، طلا و ارز در شرایط فعلی منشاء روانی دارد و به همین خاطر نیز استمرار نمی‌یابد.
وی افزود: عوامل روانی در صورتی می‌توانند بیش از آنچه طبیعی است، اثرگذار باشند که سایر عوامل مانند وجود نقدینگی به کمک آنها بیاید. از این رو بانک مرکزی در شرایط فعلی به دنبال هر دو جنبه تأثیرگذاری در بازار طلا و ارز است.
بهمنی ادامه داد: پیش از هر چیز به تمامی بازیگران و فعالان بازار توصیه می‌کنم به هیچ وجه مرعوب جهش‌های مقطعی یا نوسانات لحظه‌ای نشوند، چرا که این رفتار دقیقا همان خواسته‌ای است که دشمنان نظام جمهوری اسلامی از اعمال تحریم‌های به ناحق و بی‌پایه دنبال می‌کند.
وی ادامه داد: به طور قطع و با صراحت اعلام می‌کنم که تحریم‌ها از لحاظ اقتصادی برای کشور مشکلی ایجاد نمی‌کند و دشمن با علم به این موضوع به ایجاد تنش‌های روانی دل بسته است از این رو اگر ما مرعوب آثار روانی شویم در واقع در زمین دشمن بازی کرده‌ایم.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: بازیگران بازار باید متوجه این نکته باشند که جهش‌های مقطعی و کوتاه مدت به هیچ وجه برخاسته از عوامل اقتصادی نیست و از این رو نمی‌تواند دوام و استمرار داشته باشد چنانکه بررسی روند قیمت‌ها در بازار ارز و سکه طی ماه‌های اخیر به روشنی گویای این واقعیت است.
بهمنی در ادامه افزود: بانک مرکزی به دنبال بازگرداندن ثبات و آرامش به بازار است و در این راستا بیش از آنکه در پی کاهش قیمت‌ها باشد ایجاد تعادل، ثبات و آرامش را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است چرا که معتقدیم فعالان اقتصادی برای برنامه‌ریزی و کاهش ریسک‌های خود بیش از هر چیز به ثبات نیازمندند.
وی گفت: این رویکرد به طور قطع اعتماد عمومی را نیز تقویت می‌کند و زمینه رفتارهای هیجانی را در بازار از بین می‌برد چنانکه در مورد سکه با اعمال روش پیش فروش اکنون شاهد آن هستیم.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در کنار این مسائل، پیگیری استفاده از ابزارهای پولی و مالی جذاب مانند انشار اورق مشارکت با نرخ بالا در دستور کار قرار دارد تا به این ترتیب بخشی از نقدینگی سرگردان در جامعه را به بانک‌ها هدایت کنیم.
وی اصلاح رویکرد نسبت به نرخ سود سپرده‌های بانکی را نیز در این راستا اعلام کرد و گفت: به دنبال انجام این کار در دستور کار فوری قرار دارد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته