الف:سخنگوی وزارت خارجه در خاتمه در رابطه با اظهارات وزیر خارجه در مجلس مبنی بر دریافت غرامات اس - ۳۰۰ از روسیه گفت: آنچه دریافت شده پیش پرداخت بوده و آنچه پیگیری می شود دریافت خسارت است.
به گزارش مهر، ما هم شکایت کرده ایم، تکذیب احداث پایگاه نظامی ایران در ونزوئلا، پاسخ اشتون دریافت نشده، تبریک آزادی اسرای فلسطینی و ... از جمله محورهای نشست خبری این هفته سخنگوی وزارت امور خارجه با خبرنگاران است.
رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه پیش از ظهر امروز سه شنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که در محل وزارت خارجه برگزار شد، در پاسخ به سئوالی در رابطه با دریافت پول نفت صادراتی ایران به هند گفت: صادرات نفت مسیر خود را طی می کند و مشکلی در این زمینه نیست.
تفاهم کامل تهران و مسکو
خبرنگاری در خصوص دریافت غرامات اس - ۳۰۰ از روسیه گفت: جو تفاهم کامل بین ایران و روسیه برقرار است و موضوعات مختلف در دست پیگیری قرار دارد.
هنوز چیزی دریافت نکرده ایم
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوالی در رابطه با اظهارات همتای آمریکاییش مبنی بر فراهم شدن دسترسی کنسولی ایران به فرد متهم به ترور سفیر عربستان در واشنگتن گفت: در رابطه با فردی که ادعا می شود تبعه ایران است و اسم وی منتشر شده اگر ادعایی مطرح است باید اسناد هویتی را در اختیار ما قرار دهند و شرایط دسترسی کنسولی را فراهم نمایند هنوز چیزی مستقیما دریافت نکرده ایم و با وجود دو بار درخواست تا کنون امکان دسترسی کنسولی فراهم نشده و فقط اظهار نظری از طرف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مطرح شده که باید دید در رابطه با چه موضوعی بوده است.
طراحی صهیونیستی برای تفرقه افکنی
وی این سناریو را طراحی صهیونیستی برای ایجاد اختلاف بین کشورهای منطقه دانست و گفت: کشورها باید هوشیارانه مراقب توطئه ها باشند.
خبرنگاری در رابطه با اخبار مطرح شده مبنی بر دست داشتن بندر بن سلطان مقام امنیتی عربستان در ترور عماد مغنیه سئوال کرد که مهمانپرست در این رابطه گفت: ممکن است مطالبی مطرح شده باشد و برخی افراد در ترور شهید مغنیه دست داشته باشند که باید بررسی شود و در مسیر حقوقی به آن رسیدگی شود.
ما هم شکایت کرده ایم
خبرنگار یک شبکه لبنانی در خصوص طرح شکایت عربستان و آمریکا در شورای امنیت علیه ایران سئوال کرد که مهمانپرست در پاسخ گفت: ما هم نامه ای به سازمان ملل ارسال و نسبت به این اقدامات شکایت کرده ایم. کشورها باید متعهد به اصول باشند و صرفا با یک ادعا نباید به دولتها اتهام وارد کنند.
مهمانپرست در پاسخ به سئوال دیگری در رابطه با قرارداد اس -۳۰۰ گفت: این موضوع بر اساس روال تجاری بوده است که تعهدات طرفین و نحوه پرداخت خسارت یا جبران عدم اجرای آن پیش بینی شده و طبق توافق طرفین این موضوع در مجموعه ای در حال بررسی است.
اظهارات شلقم قابل استناد نیست
خبرنگاری در رابطه با اظهارات شلقم وزیر خارجه پیشین لیبی مبنی بر به شهادت رسیدن امام موسی صدر سئوال کرد که سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه تلاش های زیادی صورت می گیرد تا از آخرین وضعیت امام موسی صدر اطلاعی به دست آید گفت: اظهار نظرهای متناقضی صورت گرفته و تا وقتی اطلاعات دقیق و قابل استناد به دست نیاید نمی توان به این نوع اظهارات استناد کرد.
خبرنگاری در رابطه با حضور ناوگان ایران در دریای سرخ پرسید که مهمانپرست در این باره نیز گفت: این بر اساس حقوق کشور ما صورت گرفته و با هدف حفظ امنیت منطقه بوده است و فکر نمی کنم مسئله خاصی درباره آن قابل طرح باشد.
تکذیب پایگاه نظامی ایران در ونزوئلا
مهمانپرست خبر ایجاد پایگاه نظامی از سوی ایران در ونزوئلا را رد کرد.
پاسخ اشتون دریافت نشده
سخنگوی وزارت خارجه در رابطه با دریافت پاسخ نامه جلیلی توسط اشتون گفت: هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم.
از جزئیات خبر ندارم
وی در رابطه با گفتگوی دوشنبه شب صالحی با دبیر کل اتحادیه عرب که مورد سئوال یکی از خبرنگاران بود با اشاره به اینکه از جزئیات این مکالمه اطلاعی ندارد گفت: کلیات آن تبادل نظر در خصوص توطئه های موجود برای ایجاد اختلاف بین کشورهای اسلامی و نیز تحولات منطقه بوده است.
همه مراقب توطئه ها باشند
یکی از خبرنگاران در رابطه با احتمال واکنش عربستان به حجاج بیت الله الحرام در رابطه با انجام مناسک حج و مراسم برائت از مشرکین بعد از طرح ادعاهای اخیر سئوال کرد که سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه احساس می کنیم همه کشورها باید نقش جدی در ثبات و امنیت داشته باشند، گفت: همه باید مراقب توطئه ها باشند.
مهمانپرست عربستان را کشوری مقتدر و بزرگ در منطقه عنوان کرد و گفت: رابطه ما با عربستان به تقویت صلح و ثبات کمک می کند و مطالب و ادعاها را درست نمی دانیم و توطئه برای اختلاف میان ایران و عربستان تلقی می کنیم.
وی در رابطه با حج نیز گفت: همکاری خوبی بین مسئولان حج ایران و عربستان وجود دارد و حجاج ایرانی یکی از منظم ترین حجاج هستند و امیدواریم مراسم حج به بهترین شکل صورت بگیرد.
حتما خبر مهمی نبوده
یکی از خبرنگاران پرسید ۳ استاد دانشگاه ترکیه در تاریخ ۲۸ می توسط ایران بازداشت شده اند آیا این خبر درست است که مهمانپرست در این باره گفت: اگر مسئله مهمی بود تا الان مطرح می شد و حتما مهم نیست که بعد از۶ ماه مطرح شده است.
اهداف سیاسی پشت طرح نهفته است
مهمانپرست در خصوص طرح گزارش حقوق بشر علیه ایران و نیز تلاش های اوباما برای انتشار گزارشی مبنی بر اقدام ایران در دسترسی به سلاح هسته ای و ارتباط این دو موضوع با اتهامات اخیر به تهران گفت: این سناریو که جدیدا مطرح کرده اند آنقدر عجیب است که وزیر خارجه آمریکا آن را فراتر از افسانه قلمداد می کند و این اقدامات با هدف فشار بیشتر به مردم ایران صورت می گیرد و اهداف سیاسی پشت این طرح نهفته است و تنها گناه ملت ما این است که می خواهند مستقل باشند.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: مردم آمریکا آنقدر درک و بلوغ سیاسی دارند که متوجه شوند مقامات آمریکایی با این اقدامات منافع آنها را به خطر می اندازند و وجهه آنان را به پایین ترین سطح ممکن تنزل می دهند.
متاسفیم!
وی در پاسخ به سئوالی در رابطه با توهین به جمهوری اسلامی ایران در یکی از نشست های دانشگاهی در نروژ گفت: این موضوع شاید در برخی از کشورهای غربی نیز صورت گیرد که به بهانه آزادی بیان به پیروان ادیان اهانت می شود و به ارزش های یک کشور توهین می شود. وقتی اعتراض شود هم می گویند آزادی بیان است. ما فکر می کنیم این برداشت یک سوء استفاده از آزادی است که منجر به از بین رفتن حرمت ها می شود.
وی با بیان اینکه ما این موضوع را به لحاظ سیاسی پیگیری کرده و می کنیم گفت: متاسفیم که از واژه های مقدس مثل آزادی، دموکراسی، صلح و حقوق بشر سوء استفاده می شود و به بهانه آن رفتارهای غیر انسانی صورت می گیرد.
نیروگاه بوشهر بالاترین استاندارد ایمنی را دارد
خبرنگاری با اشاره به مطلب رسانه های غربی مبنی بر اینکه نیروگاه بوشهر توسط کارشناسان درجه ۲ روس ساخته شده و امنیت کافی ندارد سئوال کرد که مهمانپرست در این رابطه گفت: این موضوعات به هیچ وجه صحت ندارد. نیروگاه بوشهر جزء تاسیسات هسته ای است که بالاترین استاندارد ایمنی را دارد و این موضوع به تایید آژانس نیز رسیده است.
ارزش توجه ندارد
یکی از خبرنگاران در رابطه با برنامه یکی از نامزدهای جمهوریخواه در انتخابات آتی آمریکا مبنی بر حمله به ایران سئوال کرد که مهمانپرست گفت: این اظهارات ارزش توجه و پاسخ دادن ندارد.
غرامات اس۳۰۰دریافت نشده
سخنگوی وزارت خارجه در خاتمه در رابطه با اظهارات وزیر خارجه در مجلس مبنی بر دریافت غرامات اس - ۳۰۰ از روسیه گفت: آنچه دریافت شده پیش پرداخت بوده و آنچه پیگیری می شود دریافت خسارت است.
تبریک به ملت فلسطین
مهمانپرست در آغاز این نشست خبری با اشاره به آزادی تعدادی از اسرای فلسطینی که به دست رژیم نامشروع صهیونیستی در اسارت به سر می بردند آزادی آنان را تبریک گفت و تاکید کرد: ما این پیروزی را به ملت فلسطین تبریک می گوییم.
رادیو فردا: دفتر سخنگوی قوه قضائیه از تایید حکم قصاص اسد تقیزاده، محیطبان اداره کل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد، از سوی دیوان عالی کشور خبر داد و اعلام کرد: «این حکم در حال طی کردن مراحل اداری است.»
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه و دادستان کل کشور، گفت که «پرونده محیطبان تقیزاده بررسی شده و دیوان عالی کشور حکم قصاص (اعدام) وی را تایید کرده است.»
در همین حال این خبرگزاری از قول «یک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود» نوشت که هماینک «تنها راه عدم اجرای حکم اعدام، رضایت اولیای دم است.»
اسد تقیزاده، مردادماه ۱۳۸۶ در منطقه حفاظت شده دنا و در پی درگیری با پنج شکارچی غیرمجاز به سمت آنها تیراندازی میکند که در نتیجه این تبادل آتش، یک نفر از شکارچیان کشته میشود.
در رسانههای مختلف در مورد غیر عمد بودن این قتل مطالب مختلفی بیان شده است و اسماعیل کهرم، کارشناس محیط زیست، نیز در این مورد به رادیو فردا گفت که «اسد تقیزاده در حال انجام وظیفه بوده و در بین آتش باری که اتفاق افتاده، مجبور به شلیک شده است.»
وی تاکید کرد که «آقای تقیزاده قصد داشته به سمت پا و پایین بدن این شکارچی غیرمجاز شلیک کند و به همین دلیل این قتل، عمدی نبودهاست.»
اما «منبع آگاه» مورد اشاره در خبرگزاری ایرنا، در پاسخ به پرسشی در این مورد گفت: «آنچه در رسانهها منعکس شدهاست، صحت ندارد چرا که بر اساس اسناد و شواهد موجود در پرونده، شکارچیان دستان خود را به نشانه تسلیم در برابر این محیطبان بالا گرفته بودند اما محیطبان تقیزاده بدون رعایت دو مرحله ایست و تیر هوایی، اقدام به شلیک گلوله به سمت شکارچیان کرده بود.»
این در حالی است که گزارشهای دیگری حاکی است آقای تقیزاده پس از آنکه متوجه میشود مقتول تیر خورده، او را به دوش کشیده، از ارتفاع پایین میآورد و از طریق بیسیم درخواست هلیکوپتر میکند، اما به دلیل دیر رسیدن امداد، این شکارچی جان میدهد.
«منبع آگاه» مذکور در ادامه گفته است: «پرونده این محیطبان در مرحله ابلاغ به وی یا وکیل اش قرار دارد و پس از ابلاغ حکم به متهم یا وکیل وی، آنها میتوانند به حکم اعتراض کنند.»
وی افزوده است: «در صورت اعتراض متهم و وکیل وی به حکم صادره، شعبه مربوطه از رییس قوه قضاییه درخواست استیذان میکند که هنوز نامهای مبنی بر استیذان برای رییس قوه قضاییه ارسال نشدهاست.»
در همین حال، به گزارش سایت «کلمه»، محمد درویش، عضو موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، اعلام کرده است که علاوه بر اسد تقیزاده، دو محیطبان دیگر نیز به اتهام قتل در انتظار قصاصاند.
وی گفتهاست که «ماه گذشته اتفاق مشابهی در شیراز، و همین دو سه روز پیش نیز اتفاق دیگری در یزد افتاده و یک محیطبان در طرح حفاظت از یوزپلنگ در درگیری با یک شکارچی او را کشته است. هر دوی این محیطبانان اکنون در صف قصاصاند.»
در ایران ۲۷۰۰ محیطبان فعالیت دارند و تا کنون بیش از صدتن از محیطبانان حین انجام وظیفه جان خود را از دست دادهاند.
خبرگزاری فارس تعداد محیطبانان کشته شده توسط شکارچیان را «۱۰۵ نفر» اعلام کرده و تأکید کردهاست که خانوادههای آنان نه شاهد مجازات قاتلان بودهاند و نه از حقوق «خانواده شهدا» بهرهمند شدهاند.
ایلنا:رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار اعضاي هيأت مديره مجمع استانداران جمهوري اسلامي ايران، با اشاره به لزوم تبيين صحيح و منصفانه دستاوردهاي انقلاب و نظام اسلامي ايران، قدرداني و قدرشناسي نسبت به كساني كه براي انقلاب و نظام اسلامي زحمت و مرارت كشيدهاند را از اصول اسلامي و اساسي خواند و گفت: استانداران و مديران تمام ادوار پس از انقلاب اسلامي دريايي از تجربه و توانمندي هستند كه در حال حاضر با ناديده گرفتن اين سرمايه عظيم، خسران براي كشور به وجود آمده است.
آيتالله هاشمي رفسنجاني با اشاره به اينكه تبيين و نقد دستاوردهاي انقلاب اسلامي و دولتهاي گذشته همواره بايد منصفانه صورت گيرد، عملكرد برخي جريانها و رسانهها را در اين زمينه نادرست خواند و گفت: تحليل باندي و جناحي و ناديده گرفتن دستاوردهاي عظيم مسئولان و دستاندركاران گذشته، ظلم به انقلاب اسلامي است و باعث ميشود كه آيندگان نيز عملكرد حال حاضر را بهگونهاي ديگر ببينند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ناديده گرفتن توانمندي و تجربه مديران گذشته كشور را غيرقابل قبول خواند و با بيان اينكه در تمام دنيا از تجربه و توان مديران و نخبگان خود تا لحظه آخر استفاده ميكنند، تصريح كرد: اگرچه جوانان ميتوانند انرژي تازهاي به مديريت در كشور بدهند، اما كنار گذاشتن مديران باتجربه كشور حتي از بخش خصوصي، ضربه زدن به سرمايه انساني كشور است.
آيتالله هاشمي رفسنجاني يكي از ابعاد تفسيرجديد اصل 44 قانون اساسي را فعال كردن نيروهاي كارآمد و نخبگان كشور در بخش خصوصي خواند و تصريح كرد: اگر در اجراي اصل 44 به درستي عمل ميشد، بسياري از مديران باسابقه و توانمند كشور ميتوانستند موتور محركه اقتصاد كشور را به حركت درآوردند، اما متأسفانه بهگونهاي عمل شد كه نه اصل 44 فعال شد و نه از نيروهاي نخبه و توانمند كشور به درستي استفاده به عمل آمد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به لزوم كم كردن فاصله ميان مردم و به خصوص نسل جوان با نظام و مسئولان كشور، ترميم اعتماد مردم را رمز ماندگاري انقلاب اسلامي در آينده عنوان كرد و گفت: اگر مدبرانه عمل كنيم، مي توانيم ظرف دو سال و با برگزاري انتخابات مجلس، رياست جمهوري و شوراها به صورت آزاد و شفاف و همراه با نظارت و اجراي صحيح، مردم را همانند ابتداي انقلاب پشتيبان و همراه نظام و آرمانهاي آن نگه داريم.
آيتالله هاشمي رفسنجاني با اشاره به اينكه مجلس مردمي و قوي و دولت صالح و توانمند اميد به آينده را در مردم دوچندان ميكند، تصريح كرد: در بعد سياست خارجي ميتوانيم با تأكيد بر روي مشتركات منطقهاي و جهاني، تحليل درست و كارشناسانه توطئهها، ديپلماسي فعال و دوري از اظهارات تند و افراطي، بهتدريج به ترميم روابط خارجي پرداخته و زمينه توسعه و پيشرفت كشور در داخل را فراهم كنيم.
در ابتداي اين ديدار آقايان محمدحسن اصغرنيا، فضلالله شادنوش، ميرلوحي، اكبر تركان، سفيد، اوليا، عبدالوهاب، قنبري و چند تن ديگر از حاضرين ديدگاهها و دغدغههاي خود را پيرامون مسائل سياسي، اقتصادي، فرهنگي و بينالمللي بيان و خواستار مساعدت و همفكري آيتالله هاشمي در رفع مشكلات پيش روي كشور شدند.
ایلنا: رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، گفت: پیش همایش هم اندیشی اصلاح طلبان به منظور ارزیابی فعالیت اصلاح طلبان و آزمون و خطا در بخش اجرایی همایش اصلی، جمعه برگزار خواهد شد.
علی محمد غریبانی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، ضمن اشاره به اینکه همایش اصلی اصلاح طلبان در روز عید غدیر خم برگزار خواهد شد، افزود: در این پیش همایش رابطین تمام گروههای شورای هماهنگی، اعضای شورای مرکزی گروهها و احزاب عضو و غیر عضو حضور خواهند داشت.
وی تا کید کرد: در این همایش مباحثی چون بحث استقلال و تمامیت ارضی، پایبندی به قانون اساسی، وضعیت اقتصادی، تورم، بیکاری، پرورش خرافه گرایی، تبعیضات درباره استفاده از تریبونهای رسمی و ملی و مباحث مربوط به منطقه بررسی خواهد شد.
غریبانی افزود: همچنین در این همایش که در محل یکی از مجموعههای شورای هماهنگی برگزار خواهد شد، اعضا و گروهها مباحث و مشکلات خود را مطرح خواهند کرد، تا از نقطه نظرات و طرحهای اعضا در هر چه بهتر کردن فعالیت اصلاح طلبی و پیش برد اهداف اصلاحات استفاده شود.
کلمه-زهرا صدر:
دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد می گویند بیش از ۵۵ روز است که کوچکترین ارتباطی با پدر و مادر خود نداشته اند. آنها می دانند که این قطع ارتباط به دلیل برخورد قاطع پدر و مادرشان با یکی از مقامات قضایی و هم چنین خبری شدن بخشی از صحبت های ایشان در گزارشی به رسانه ها از سوی فرزندان این دو رهبر جنبش سبز بوده است.
به اعتقاد آنان ماموران بیشتر از اینکه نمی خواهند اخبار به ایشان برسد نگران هستند که صدای پدر و مادرشان به مردم برسد.
فرزندان آقای موسوی و خانم رهنورد در گفت و گوی خود با کلمه سخنان پدرشان خطاب به آن مقام قضایی را بازگو می کنند که می گفت: "من از سه نقطه های خبرها و جاهای خالی آن خبرهای واقعی را می فهمم...".
دختران این دو همراه زندانی جنبش سبز با تشریح روزهای گذشته بر خود و خانواده های خود و برخورد ماموران امنیتی در دوران زندان پدر و مادرشان می گویند: یکی از مامورها جمله ای دارد که مدام تکرارش می کند و ما هر بار فکر می کنیم که یک مرد! واقعا از اینکه به یک دختر این جمله را می گوید احساس قدرت می کند؟ مرتب می گوید "این گردن من رو می بینید تبر نمی تواند آن را بزند. مثل کوه می ماند." یا مثلا مدام می گوید "من از موضع قدرت دارم با شما صحبت می کنم ما از راس حکومتیم!".
به آنها گفته اند اگر مقام قضایی اجازه دهد ما هم اجازه دیدار می دهیم. اما حالا فرزندان میرحسین و رهنورد می گویند: "ما از پیگیری دیدار هم منصرف شدیم. خدایی هم هست . پدر و مادرمان ما را برای روزهایی سخت تر آماده کرده بودند. اینجور وقت ها بین خودمان می گوییم دل ما کنار دل های منتظر و نگران سایر خانواده هایی که اسیری در بند دارند."
گفت و گوی کلمه با دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد که حدود ۸ ماه است در زندان عالی ترین مقامات به سر می برند پیش روی شماست:
آخرین خبری که از آقای مهندس و خانم دکتر دارید چیست؟
بعد از گفتگوی قاطع پدر با یکی از مسئولان قضایی در ماه رمضان در خانه ی یکی از ما، به طور کلی ارتباطمان با پدر و مادر قطع شده است. بیش از ۵۵ روز است که ما هیچ نوع ارتباطی با آنها نداریم. اما چند روز پیش، عصر پنجاهمین روز بی خبری مطلق، با پدر بزرگ و مادربزرگم تماس گرفته و گفته اند که ما خوبیم. همین حرفهای همیشگی. همچنین یکی از اقوام را با دلایل خاص خود انتخاب کردند و در همان روز دیدار دادند. اما ما سه نفر همچنان از شنیدن صدای پدر و مادر یا دیدارشان به طور مطلق محرومیم. البته فردی که با ایشان دیدار داشت خبر داد که آنها در سلامت کامل هستند و روحیه خوبی هم داشته اند.
یعنی معتقدید چون آقای مهندس روی خوش به آن مقام قضایی نشان ندادند ارتباط شما را دوباره قطع کردند؟
البته فکر می کنیم این قطع ارتباط دو دلیل داشت، هم برخورد پدر و مادرمان بود و هم اینکه ما گزارش آن دیدار را دادیم و بخشی از صحبت های ایشان را خبری کردیم که باعث شد عصبانی شوند. به هرحال در روش جدید که اتخاذ کردند با ملاقات دادن به کسانی که خود می خواهند (که آن هم تازه بعد از ۷ هفته بی خبری مطلق و تنها یک بار بوده است) تبلیغات مورد نظر که دادن دیدار به خانواده است را فراهم می کنند اما واقعیت چیز دیگری است.
دلیل ناراحتی آن روز آقای مهندس و برخورد قاطع ایشان با آن مقام قضایی چه بود؟
در واقع به نظر ما پدر را آورده بودند خارج از پاستور که ببینند می توانند در خانه ی دخترشان با ایشان حرف بزنند و با گفتگو به توافقی برسند، که پدرم با آن برخورد راه هر گونه صحبت از آن جنس که آن ها می خواستند را از همان بست.
در آخرین ملاقات از لحاظ روحی و جسمی خانم دکتر و آقای مهندس را چطور دیدید؟
از نظر روحی که عالی هستند. حتی چند بار جلوی ما وقتی گفته می شد که انشاالله زودتر آزاد می شوید و همه چیز تمام می شود، مادرمان می گفت نه، ما آزادیمان را در کنار باقی زندانیان سیاسی می خواهیم. این را هم خیلی محکم و با استقامت می گفت. چیزی که ما دیدیم و درک کردیم این بود که خیلی شوق زندگی و ادامه راه داشتند.
پدر و مادر ما هر دو پیش از زندان در سلامت کامل بودند. آن همه فعالیت ها و چکاپ های منظم و مرسوم هم دال بر سلامتی کامل آنها بود. بعد از بازداشتشان نیز به خصوص در آخرین دیدار، به نظر ما لاغری ای که در ماه های سوم تا پنجم زندان محسوس بود کاملا برطرف شده بود. با اینکه در ماه رمضان بود و هر دو روزه بودند از نظر جسمی بهتر شده و کلا خوب بودند. ما وقتی به بابا درباره ی شایعات منتشر شده در سایت ها و روزنامه های طرفدار حاکمیت گفتیم و این که گفته می شود که حال جسمی شما خوب نیست، ایشان تاکید کردند که همه ی این ها دروغ است و ما هیچ مشکلی نداریم و خوب هستیم، ما خودمان فکر می کنیم این خبرها برون فکنی است یک جور شلوغ کردن برای انحراف افکار از واقعیات و خبرهایی که الان هست و همه می دانیم .
هنوز پزشک مورد اعتماد شما نتواسته پرونده ی پزشکی ایشان را ببیند؟
نه ما هر چه اصرار می کنیم اجازه نمی دهند که ما پرونده ی پزشکی ایشان را ببینیم. رییس زندان بان ها می گفت ما یک تیم پزشکی قوی داریم. و وقتی ما گفتیم که به تیم شما اطمینانی نداریم همانطور که به خود شما اطمینان نداریم، گفت این درد شماست که اطمینان ندارید!.
فشارها هنوز بر خانم دکتر و آقای مهندس وجود دارد؟ شرایط زندگی ایشان چطور است؟
سه ماه اول که ظاهرا خیلی سنگین بود، البته این که دقیقا بر این دو چه گذشت را هنوز به ما نگفته اند، ما هم خیلی تمایل نداریم بپرسیم. طبیعی است که آنها هم برای آرمش ما نخواهند شرحی دهند. اما چیزهایی که اتفاقی می دیدیم یا می شنیدیم این بود که مثلا متوجه شدیم به پنجره های خانه آهن جوش داده اند. تمام فضای کوچه و خانه پر از دوربین و نورافکن است و آنها در یک طبقه با درها و پنجره های جوش داده بدون هیچ گونه ارتباطی با بیرون حبس بوده اند و...
اما به طور کلی این برخوردها برای ما سخت است و گرنه مثلا پدرمان تاکید داشت که با همه ی این فشارها هم اذیت نمی شوند و از این که در راه هدف و آرمان والای خود گام بر داشته اند خدا را شاکرند. فشارها الان همین عدم ارتباطات و بی خبری های مطلق و طولانی است آن هم در حالی که مدام خبرهای دروغ در مورد ما سه تا به آنها می دهند یا به آنها می گویند که ما را به خاطر همین دو تا خبر شکسته بسته بازداشت می کنند. یا اینکه پدر جز در روز فوت پدرش آن هم تنها بیست دقیقه در یک فضای پرفشار و فوق العاده امنیتی با انبوهی مامور هیچ یک از اعضای خانواده اش را ندیده است.
به لحاظ حسی چطور؟ دوری شما و خصوصا نوه ها را تحمل می کنند؟ در این مدت ابراز دلتنگی داشته اند؟
همه ی ما انسان هستیم و دلتنگی های خودمان را داریم. آدم اگر عاطفه نداشته باشد که آدم نمی شود. قطعا پدر و مادر ما هم دلتنگ می شوند و دوست دارند دوباره دور هم جمع شویم کدام پدر و مادر یا پدر بزرگ مادربزرگی دوست دارد و به اختیار دوری از عزیزانش را انتخاب می کند؟ اما خب انگیزه و هدف آنقدر ارزشمند است که تحمل این دوران را راحت تر می کند. اوایل ماه رمضان که پدرمان بعد از یک مدت خیلی طولانی زنگ زدند، گفتیم "بابا خیلی دلمان تنگ شده" گفت "منم خیلی دلم برای شما ها تنگ شده اما اشکالی ندارد، من اینجا و شما هم آنجا با دل های تنگ دعا کنید دعای دل تنگ اثرگذارتر است. اشک های ما جمع، دعا هایمان اثرگذار و دلهایمان با صفا تر می شود."
آیا فشارها بر شما و خانواده کمتر شده یا هنوز هم در همان شرایط امنیتی اوایل زندان هستید؟
نه ما هنوز در همان شرایطیم. آنها ما را حتی در دوره ای برای انکار خبرهای رسانه های سبز تحت فشار گذاشتند.
یکی از مامورها جمله ای دارد که مدام تکرارش می کند و ما هر بار فکر می کنیم که یک مرد! واقعا از اینکه به یک دختر این جمله را می گوید احساس قدرت می کند؟ مرتب می گوید "این گردن من رو می بینید تبر نمی تواند آن را بزند. مثل کوه می ماند." یا مثلا مدام می گوید "من از موضع قدرت دارم با شما صحبت می کنم ما از راس حکومتیم!"
یکی دیگر از تهدید ها و فشار ها همیشه این بوده است که مدام می گویند شما حق حرف زدن ندارید و تهدیدهای همیشگی این است که می اندازیمتان زندان و می بریمتان پیش قاضی. پرونده قضایی دارید و هی برگ به برگه هایش اضافه می کنید. کارهای شما تبعات شغلی دارد. اخراج می شوید و...
در گذشته اعضای دیگر خانواده که کوچکترین ارتباطی با آقای مهندس و خانم دکتر داشتند توسط نیروهای امنیتی تحت فشار قرار می گرفتند. الان هم اوضاع به همان شکل است؟
بله کاملا. هر کاری که ما انجام می دهیم بلافاصله شروع می کنند بقیه اعضای فامیل و خانواده را اذیت می کنند. وقتی اعتراض می کنند که مگر ما چه کرده ایم می گویند که ما می دانیم کاری نکردید اما این برخوردها به خاطر این است که دختران خانم رهنورد خبری داده اند یا با کسی دیدار داشته اند. بقیه ی اعضای خانواده هم مرتب دچار مشکل می شوند تقریبا کسی نمانده که اذیتش نکرده باشند. بدتر از همه اینکه به سراغ دوستانمان هم رفته اند. یکی را در کنکور رد می کنند. یکی را بازداشت، یکی را اخراج، یکی را دادگاهی و ... به همه ما می گویند که با منافقین در ارتباطیم! خدا را شکر که گروه های خائن و تروریست مثل منافقین یا سایر گروه های فرصت طلب و مطرود، تمام مدت مشغول تصفیه حساب و کینه ورزی و توهین نسبت به پدر و مادر ما هستند و دشمنی آنها و خط قرمزهای پدر و مادر و همه خانواده هم روشن بوده و هست.
غیر از اینکه در ارتباط با ماموران و مسئولان قضایی آزارهایی وجود دارد، خودتان و زندگی شخصی و کاریتان هم تحت تاثیر این ماجراها قرار گرفته است؟
فشارها که خیلی شدید است. مرتب تهدید به اخراج از کار و تهدیدهای دیگر می شویم، وقتی در خیابان می رویم می بینیم که پشت سرمان هستند. حتی زمانی که جایی می رویم می آیند دنبالمان. نامه های ممنوع الخروجی ما هم که از دادگاه انقلاب آمده است. ما همه ممنوع الخروجیم از دادگاه انقلاب و با امضای یکی از مسئولین اوین که اخیرا ممنوع الخروجی سه تایمان که باز تمدید شده و بقیه هم احتمالا همین چند روزه به دستمان می رسد. نمی دانم چرا فکر می کنند ممکن است با این اوضاع ما خانواده خود را تنها بگذاریم و برویم. اصلا کجا برویم مگر جای امنی هم وجود دارد؟
غیر از این از وزارت اطلاعات نامه بر پرونده کاری ما قرار داده شده که هرگونه تغییر و تبدیل وضعیت پرونده شغلی فرزندان موسوی فعلا غیر ممکن است. نشست ها و گفتگوها (بازجویی ها) تلفنی و غیر تلفنی هم که بوده است.
آیا خبرها به آقای موسوی می رسد؟ به طور کلی چه اطلاعات و اخباری و از کجا در اختیارشان قرار می گیرد؟
اینکه با چه فیلتری خبرها را به ایشان می دهند را ما نمی دانیم اما همانطور که قبلا هم گفته شد پدرمان گفت که "با شنیدن یک جمله می شود فهمید که در کشور و دنیا چه می گذرد؟ من یک سیاستمدارم و پیر این راهم. وقتی شما خبری را نصفه نیمه به من می دهید من می فهمم که چه وقت هایی راست می گویید و چه زمان هایی عکس خبر را به من می دهید."
یکبار هم تاکید کردند که "من از سه نقطه های خبرهای شما و جاهای خالی آن خبرهای واقعی را می فهمم. به همین دلیل هم درباره وقایع منطقه و خیزش های آن، با همان نگاه خودشان تحلیل هایی داشتند که شبیه همان تحلیل های پیش از بازداشتشان بود."
کوچکترین شناخت از آقای مهندس این نکته هایی گفتید را بر هر کس آشکار می کند. به نظر شما دلیل این رفتارها چیست؟
نباید فراموش کنیم که اینها بیشتر از اینکه نمی خواهند اخبار به ایشان برسد نگران هستند که تحلیل ها و صدای پدر و مادرمان به مردم برسد. و نکته ی دیگر هم اینکه این امید را دارند که وقتی ما و ایشان تحت فشار هستیم امکان دارد که کم بیاوریم و جایی پایمان بلغزد. این دفعه بابا به مامورها گفتند "می خواهند ذهن من را سفید کنند اما ذهن من و ذهن خانم رهنورد هرگز در برابر شما سفید نخواهد شد."
پس در واقع در جریان اخبار قرار دارند.
کاملا فیلتر شده. مثلا درباره ی اخبار منطقه، بحرین را کاملا شنیده بودند اما مثلا درباره ی اخبار سوریه هیچ چیزی به ایشان گفته نشده بود. اطلاعات ایشان از هوش خودشان و به قول خودش از چیدن اخبار کنار یکدیگر است که مثل پازلی آنها را کنارهم می گذارد.
برای اینکه شما اخبار را منتقل کنید منعی ایجاد نمی شود؟
چرا. شدیدا. در ملاقات های اندکی که داده بودند هر بار به ما هشدار تند داده اند که اصلا صحبت سیاسی نکنید و فقط درباره ی مسائل خانوادگی حرف بزنید. آنها همیشه به ما می گفتند که حرف سیاسی شما باعث قطع همه ارتباطات می شود آنها در این مورد واقعا راست گفته و وفای به عهد کرده اند فعلا! اما خب بالاخره الان همه چیز به جامعه و سیاست بر می گردد. مثلا یک بار داشتیم در مورد یارانه ها صحبت می کردیم که زندان بانان کلافه شده بودند و می خواستند این بحث قطع شود و مدام وسط حرف های ما می پریدند و جملاتی از یکی از مسئولین را نقل می کردند که یک دفعه پدرمان خطاب به او گفتند "به مقام کسی کاری ندارم. مساله ای که مهم است این است که وضعیت یارانه ها دارد مردم را له می کند و وضعیت اقتصادی اسفناک است. این ظلم است و یادتان نرود که سنت الهی در مورد نتیجه ظلم تغییر ناپذیر است."
آیا در مکالمات زندان بان ها و ماموران با شما هم، بازداشت خانگی این دو عزیز انکار می شود؟
آنها که مدام می گویند جای پدر و مادر شما خیلی عالی و خوب است. ما مواظبشان هستیم و صد در صد جانشان را حفظ می کنیم! از آن طرف هم البته در ملاقات ها مادرم هر دفعه این موضوع را به روی مامورها می آورند. می گویند "این فضایی که ما را در آن حبس کرده اید چیست؟ آقای ... زندان است نه؟" و آنها غالبا اعتراض می کند که خانم رهنورد قرار شد نگویید زندان. اما مادرم از هر فرصتی برای اینکه تذکر دهد در زندان محصورند استفاده می کنند. مثلا می گویند "این زندانی که ما در آن هستیم اینجوری است و ما از وقتی که در زندانیم فلان و چنان."
ماموران از چه واژه ای به جای زندان استفاده می کنند؟
ماموران اصلا سعی می کنند درباره اش حرف نزنند. ولی بارآخر یعنی همان ۵۴ روز پیش گفتند حفظ نظام برای ما از هر چیز مهم تر است و الان هم نظام تشخیص داده که شرایط به این شکل باشد. و باز هم اسم "شرایط" را نگفتند. ولی مادر و پدر ما تاکید دارند که این زندان است چون تمام درها و پنچره ها آهن دارد و ماموران هم هر موقع دلشان بخواهد توی خانه هستند. البته اگر الان در خانه باشند چون ما نزدیک هشت هفته است که نمی دانیم کجا هستند.
ملاقات ها به چه شکل برگزار می شود؟
چند بار در ابتدا ما را داخل یک ساختمان دیگر بردند. داخل اتاق همین شخصی که ظاهرا مسئول زندان بان هاست. یک اتاق کوچک هم هست که خودش می نشیند آنجا و یک مامور زن هم همیشه چسبیده به مادرم و حتی موقع وضو گرفتن هم لباس او را رها نمی کند و مامورهای دیگر هم که هستند. بعد هم ما را بردند داخل حیاط. دفعه سومش وقتی بود که برای هدی صابر زندانی ها اعتصاب کرده بودند و برای این قضیه هم ما ۲ خط نوشته بودیم. وقتی رفتیم آن آقا گفت دیگر حیاط تمام شد. دیگر حیاط بی حیاط.
مردم می خواهند بدانند که آیا آقای موسوی و خانم رهنورد در منزل خودشان هستند یا جای دیگر.
ما خودمان هم دقیق نمی دانیم. دو-سه ماه پیش که آن بار هم برای ۴۰ روز ناپدید شده بودند رفتیم دم خانه پدرمان. بیرون در های آهنی نصب شده سر کوچه زنگ گذاشته اند، وقتی زنگ زدیم یکی جواب داد. گفتیم که ما می خواهیم از مهندس موسوی خبر بگیریم. گفت شما؟ گفتیم ما دخترانشان هستیم. گفت کدام مهندس موسوی؟ اینجا مهندس موسوی نداریم. اینجا خانه ی ماست. گفتیم اینجا کوچه اختر بوده و شما آن را بسته اید. این بن بست کوچک تنها یک خانه دارد که آن هم خانه پدری ما بود یک زمانی! از ما اصرار بود و از آنها انکار که اینجا مهندس موسوی نداریم. باز چند روز پیش هم رفتیم گفتند بعدا اگر مقام قضایی اجازه دهد دیدار می دهیم ما هم منصرف شدیم لزومی ندارد. خدایی هم هست و ما هم خیلی پیشتر پیش بینی این روزها را کرده بودیم و پدر و مادرمان ما را برای روزهایی سخت تر آماده کرده بودند. اینجور وقت ها بین خودمان می گوییم دل ما کنار دل های منتظر و نگران سایر خانواده هایی که اسیری در بند دارند.
در این مدت مردم چقدر با شما در تماس بوده اند؟
ما خودمان با هیچ کس ارتباط نداشتیم. قبلاهمیشه به ما می گفتند وارد کارهای سیاسی نشوید. خودمان هم تمایلی به سر و صدا نداشتیم نه اینکه غافل باشیم چون به هرحال در یک خانواده سیاسی همه چیز از سیاست و دنیای آن متاثر است. بنابراین ما ارتباطی با کسی نداشتیم. ولی خب الان بعد از این حصر هر جا می رویم دوستان، همکاران آشنایان و هر کس که بشناسد با مهر و محبت برخورد و ابراز دوستی می کند. و برای وضعیت والدینمان ابراز نگرانی می کنند.
با توجه به موقعیت آقای مهندس بعد از انقلاب آیا هیچ کدام از مسئولان جویای احوال شما و ایشان شده اند؟
فقط آقای خاتمی تماس داشتند و هم به مادر بزرگم و هم به عمه و عمویم سر زدند. البته بعضی از مراجع بزرگوار و یا دوستان دیگر هم غیر حضوری احوالپرس بوده اند که از همه ممنونیم.
اگر بخواهیم برگردیم به مواضع این دو عزیز فکر می کنید که موضع آقای مهندس و خانم دکتر در مقابل مسایلی مثل شهادت هاله سحابی، اجرای احکام شلاق برای جوانان منتقد و یا حکم سنگین نرگس محمدی و خانم ستوده و ... چیست؟
اگرچه ما جای آنها نیستیم و نمی توانیم هم جای آنها صحبت کنیم اما قطعا اگر آنها در زندان نبودند، موضع گیری قاطعی می کردند. مادرمان به طور خاص همیشه در مورد مسایل مربوط به زنان فعال بوده اند. یک وجه این قضیه در دفاع از حق هست. آنها زندگی خودشان را هم برای احقاق حق گذاشتند. درواقع تمام سالهای زندگی مشترک هر دو پیش و پس از انقلاب با همین دغدغه ها همراه بوده است. اما جدای از همه اینها مسایل عاطفی هم هست. در مورد مادرم باز می دانیم که با فعالان حقوق زن روابطی خیلی دوستانه داشت. او گلدان های خانه را هم به اسم آنها نام گذاشته بود به خصوص آنهایی که در زندان هستند. برای آنها دلتنگ بود و مدام یادشان می کرد. یا اینکه شهید هاله را خیلی دوست داشت و هر وقت از خاطرات فعالیتهای سیاسی قبل انقلاب حرفی بود زیاد اتفاق می افتاد که خاطراتی از خانواده بزرگواش و شخصیت دوست داشتنی و شیرین و هوشمند او می گفت. مگر می شد دوستی ها و چنین پروازی را بی توجه از کنارش گذشت؟ یا موارد دیگر مانند اینها..
در شبکه های اجتماعی موجی به راه افتاد از کتابی که آقای مهندس پیشنهاد خواندنش را داده بودند، ماجرای آن چه بود؟
در یکی از ملاقات ها پدر با تاکید پرسیدند که کتاب گزارش یک آدم ربایی را خواندید؟ ما گفتیم نه. گفتند این کتاب خیلی سیاسی است و شبیه اتفاقی است که بر ما گذشته است. آن جلسه گذشت و ما اسم کتاب را فراموش کردیم. دفعه ی بعد وقت خداحافظی یک دفعه یادمان آمد که دوباره نام کتاب را بپرسیم. اسم کتاب را در گوش یکی از ما تکرار کردند. رفتارشان خیلی هشدار آمیز و محتاطانه بود و ما حس کردیم پیامی دارد. مخفی گفتنشان به نظر ما پیام داشت.
در آخر کلامی با مردم دارید؟
واقعیت این است که در این هشت ماه فشارهای زیادی به ما تحمیل شده که خیلی از آنها گفتنی و دیدنی نیست شاید برخی گلایه ها هم که می شود در مورد کم بودن و یا دیر رسیدن خبرهای مربوط به پدر و مادرمان ناشی از همین مساله باشد که خیلی چیزها را در برخی اوقات نمی توان گفت. این مساله ما و خانواده محترم آقای کروبی است که برای ما چون پدر و مادر خودمان عزیزند. دل های ما کنار خانوادهایی است که عزیزانشان دیگر پیششان برنمی گردند. کسانی که عزیزی دربند دارند. هر چه ما می گوییم جنبه اطلاع رسانی دارد و اینکه وظیفه دختر بودن خودمان را انجام دهیم. هر موقع که مساله برایمان خیلی بزرگ می شود می گوییم که کسان دیگری هستند که سالها است با این مصائب دست به گریبانند. بازهم از همه مهربانانی که یاد ما کردند و دعای خیرشان روزهای سخت این ۸ ماه را گذشتنی کرد سپاسگزاریم. از دوستان بسیار عزیز سایت کلمه هم که واقعا یارانی مهربان و دلسوزند سپاسگزاریم.
کلمه:نسرین ستوده وکیل دادگستری محبوس در بند زنان زندان اوین برای سه هفته ممنوع الملاقات شد.
رضا خندان همسر این زندانی سیاسی با تایید این خبر به خبرنگار کلمه می گوید: "یکشنبه این هفته مطابق معمول به سالن ملاقات زندان اوین که به شدت امنیتی شده و حتی کودکان را به سختی بازرسی بدنی میکنند مراجعه کردیم اعلام کردند که همسرم به دلیل تنشی که بر سر استفاده از چادر اجباری زندان ایجاد شده سه هفته ممنوع الملاقات شده است."
به گفته ی شاهدان این در حالی است که نسرین ستوده در تمام ۱۴ ماه گذشته با حجاب کامل ولی بدون چادر در محل ملاقات و همچنین دادگاهها حاضر شده بود.
بر اساس این گزارش نسرین ستوده که وکیل پایه یک دادگستری ست، معتقد است که مسئولین زندان در مورد بانوان زندانی به طور غیر قانونی علاوه بر پوشش و حجاب متعارف، چادر را هم اجباری کرده اند و این اجبار غیر قانونی است و در هیچ کجای قوانین چنین چیزی پیش بینی نشده است و حتی زندانیان سیاسی مطابق قانون از داشتن فرم زندان نیز معاف هستند.
به گفته ی خانواده های زندانیان سیاسی و زندانیان آزاد شده این قانون تا حد زیادی در باره ی زندانیان سیاسی مرد اعمال می شود و آن ها هم اکنون در بندهای عمومی هیچ لباس و فرم خاصی ندارند.
چندی پیش رئیس قوهی قضائیه در رسانههای رسمی موضوع استفادهی اجباری بانوان زندانی از چادر را منتفی دانسته بود و در واقع این نظر رئیس قوهی قضاییه تایید نظر نسرین ستوده است که در مدت ۱۴ ماه زندان بر آن پافشاری کرده و نتیجهی آن هم ممنوعالملاقات کردن ایشان بوده است.
به گفته ی رضا خندان "نوع محرومیت تعیین شده دامن خانواده و کودکان خردسال را هم در بر میگیرد و به این ترتیب کودکان و خانواده ای که بیش از ۱۰۰ روز است ملاقات حضوری نداشتهاند تا سه هفتهی دیگر از ملاقات کابینی هم محروم خواهند بود."
محرومیت زندانی از ملاقات، محرومیتی دوجانبه است که کودکان و خانواده نیز مجازات میشوند این در حالی است که اگر قرار بود بناحق یک زندانی را مجازات کنند راههای دیگری هم وجود داشت و نیازی به محروم کردن کودکان فرد از ملاقات نبود.
رضا خندان هفته ی پیش در گفتگو با کلمه اعتراض کرده بود: "متاسفانه کودکان ما به اهرمی برای فشار به مادر زندانیشان تبدیل شده اند، در طول ۸ ماه اول بازداشت نسرین ستوده بچههایش در مجموع یک ساعت با او ملاقات حضوری داشتند و در تمام روزهای عید نوروز و حتی ۲ هفته پس از تعطیلات آن حتی اجازه ملاقات کابینی هم به بچهها داده نشد."
وی تاکید کرده بود: "بیش از ۳ ماه است که مسولان قضایی و زندان اوین از ملاقات حضوری نسرین ستوده با فرزندانش خودداری می کنند. برای گرفتن ملاقات حضوری فرزندانم با مادرشان به هردری زده ام اما مسوولان زندان و دادسرای اوین و دادستان چنین اجازه ای نمیدهند."
نسرین ستوده فعال حقوق بشر و وکیل بسیاری از زندانیان سیاسی در چند سال اخیر، بیش از یک سال پیش بازداشت و از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به قضاوت پیرعباسی به ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور و ۲۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شد.
مردمک:داراییهای پنج ایرانی، از جمله منصور اربابسیر، شهروند ایرانیـآمریکایی و غلام شکوری که آمریکا آنها را به طراحی توطئهای برای ترور سفیر عربستان در واشنگتن متهم کرده، در بریتانیا توقیف شد.
وزارت خزانهداری بریتانیا همچنین داراییهای حامد عبدالهی از افسران ارشد نیروی قدس، عبدالرضا شهلایی یکی از معاونان نیروی قدس و قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس را توقیف کرده است.
پیشتر ویلیام هیگ، وزیر امورخارجه بریتانیا، این طرح را نشاندهنده شدت گرفتن حمایت ایران از تروریسم قلمداد کرده بود.
آمریکا، منصور اربابسیر ۵۶ ساله و آقای شکوری را که احتمالا در ایران به سر میبرد دو عامل اصلی طراحی این ترور معرفی کرده است اما سه متهم دیگر به طراحی و نظارت بر اجرای توطئه ترور سفیر عربستان در واشنگتن متهم شدهاند.
وزارت خزانهداری آمریکا نیز پیش از این داراییهای این پنج ایرانی را مصادره کرده بود.
مصادره دارایی این پنج ایرانی براساس قانون «مسدود کردن دارایی تروریستها» انجام گرفته است.
عبدالرضا شهلایی پیش از این نیز به دست داشتن در ترور متهم شده بود؛ آمریکا در سال ۸۷ او را بهعنوان یکی از طراحان یک عملیات در عراق که موجب مرگ پنج سرباز آمریکایی شد، در لیست سیاه خود قرار داد.
آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که دو ایرانی قصد داشتند با دادن پول به قاچاقچیان مکزیکی سفیر عربستان در واشنگتن را ترور کنند، وزارت دادگستری این کشور نیز خبر داد که منصور اربابسیر، شهروند ایرانی-آمریکایی بازداشت شده است، اما غلام شکوری، متهم دیگر در ایران بهسر میبرد.
در واکنش به این اتهام، سفارت ریاض در واشنگتن در بیانیه کوتاهی، این توطئه نافرجام را ناقض معاهدات بینالمللی و در مغایرت با اصول بشردوستانه قلمداد کرد.
در مقابل، مقامهای جمهوری اسلامی به اتهام ایالاتمتحده در مورد ارتباط ایران با توطئه ترور سفیر عربستان در خاک آمریکا شدیدا اعتراض کردند و آن را «ادعای بیاساس و ساختگی» و پوششی برای مشکلات داخلی آمریکا دانستند.
آیتالله خامنهای نیز تاکنون چند بار به این خبر واکنش نشان داده و آن را «یک تهمت مهمل و بیمعنا» خوانده است. او همچنین گفته است که ایران در مقابل «هر طرح و اقدام شیطانی» ایالات متحده میایستد و «کوچکترین باجی نمیدهد».
در همین رابطه، دیروز پرونده «توطئه ترور» به شورای امنیت فرستاده شد و آمریکا نیز اعلام کرده که هیئتهایی را برای گفتوگو با سران کشورهای روسیه، چین و ترکیه اعزام کرده است.
سوزان رایس، نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز نشستهایی را با ۱۵ عضو شورای امنیت درمورد نحوه برخورد با ایران برگزار کرده است.
آمریکا از سال ۱۹۸۴، ایران را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داده است.
مردمک:رئیس هیئت تحقیق و تفحص از گروه خودروسازی سایپا اعلام کرده که هیچ نظارت دقیقی بر گردش مالی ۱۰ هزار میلیارد تومانی سایپا وجود نداشته است و بر این اساس «پرونده سایپا اگر مهمتر از کلاهبرداری سه هزار میلیارد تومانی نباشد کمتر هم نیست».
به گزارش خبرگزاریها، نادر قاضیپور، روز سهشنبه ۲۶ مهرماه، در نشست خبری به خبرنگاران گفت: مستندات نشان میدهد که چند مدیر ارشد و مسئول سایپا نیز دارای تابعیت دوگانه هستند و من به عنوان نماینده مردم نگرانم که در روند رسیدگی به این پرونده موضوع آقای خاوری تکرار شود.
در همینحال خبرگزاری فارس از ارسال یک نامه به عباس جعفریدولتآبادی، دادستان تهران برای ممنوعالخروج کردن مدیرعامل و هئیت مدیره سایپا خبر داده است.
این خبرگزاری نوشته است که یک نماینده مجلس در نامهای به دادستان تهران هشدار داده است که برای جلوگیری از تکرار شرایط مدیرعامل بانک ملی، تا نهایی شدن گزارش کمیته تحقیق و تفحص از سایپا، افرادی را که در مظان اتهام هستند ممنوعالخروج کند.
اشاره این نامه و آقای قاضیپور به محمودرضا خاوری، مدیر عامل مستعفی بانک ملی است که در جریان تخلف بزرگ مالی در نظام بانکی ایران که از آن به عنوان «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی» یاد میشود از ایران خارج شد.
آقای خاوری که تابعیت ایرانی- کانادایی دارد قرار بود، اوایل مهر ماه به تهران بازگردد، اما او تاکنون به ایران باز نگشته است.
آقای قاضیپور که در راس هیئت تحقیق و تفحص از سایپا قرار دارد با گلایه از عدم همکاری شرکت سایپا با این هیئت، به مواردی چون، «عدم در اختیار گذاشتن مکان مورد قبول هیئت در هفته اول کاری، عدم نصب اطلاعیه درخواستی هیئت در محوطه سایپا برای اعلام شکایت و دادن اطلاعات توسط افراد مطلع، عدم پاسخگویی به مکاتبات هیئت، عدم همکاری و اعلام اطلاعات مالی برای ارائه به حسابرسان قانونی» به عنوان موارد عدم همکاری شرکت سایپا اشاره کرد.
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سایپا در ادامه گفت که اطلاعاتی که کسب شده، نشان میدهد، بیشتر هیئت مدیره و حسابرسان قانونی سایپا متاثر از مدیر عامل این شرکت هستند.
او همچنین از استخدام شمار زیادی از اقوام مسئولان و «جریان انحرافی» در مدیریتها و پستهای حساس با حقوقهای کلان در سایپا خبر داد.
نماینده مردم ارومیه در بخش دیگری از سخنان خود به شباهت این پرونده با اختلاس سه هزارمیلیارد تومانی اشاره کرد و گفت که مدیر عامل سایپا، ترکیباتی انجام داده که ظاهری قانونی دارد اما همانند دریافت وامهای سه هزار میلیارد تومانی اقدامات خود را پیش برده است.
او از مدیر عامل سایپا خواست که مردم را در جریان این مساله که پولی در خارج از کشور دارد یا خیر قرار دهد و اگر دارد، بگوید که میزان آن چقدر است و در کدام کشورها و کدام بانکها به نام چه کسانی است.
نعمتالله پوستیندوز که گفته میشود از نزدیکان اسفندیار رحیممشایی، مسئول دفتر محمود احمدینژاد است، از شهریور ماه ۱۳۸۸ و پس از برکناری مهرداد بذرپاش بر صندلی مدیر عاملی سایپا تکیه زد.
اما از همان زمان روی کار آمدن شایعههای برکناری او وجود داشت. این شایعه اوایل اردیبهشت ماه و زمانی جدی شد که خبرهایی درباره احتمال معرفی آقای پوستیندوز به عنوان وزیر جدید دولت در وزارت بازرگانی و صنایع شنیده شد و همزمان گفته شد که او به محل کار خود در سایپا نمیرود.
انتشار این شایعه حساسیتهای بسیاری را برانگیخت، به ویژه افرادی که از آقای مشایی و نزدیکان او در دولت محمود احمدینژاد به عنوان «جریان انحرافی» یاد میکنند و بر این باور هستند که این جریان قصد دارد رئیس جمهوری را از آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، و آرمانهای انقلاب دور کند.
اما به هر حال این اتفاق نیافتاد و آقای پوستیندوز از سایپا خداحافظی نکرد.
«مجلس گردن گردن کلفتها را میشکند»
نادر قاضیپور در ادامه سخنان خود در مورد پرونده تحقیق و تفحص از واگذاریها و انتسابات در گروه خودروسازی سایپا گفت: ما از ابتدا با حسن نیت در صدد رسیدگی بودیم اما آقایان در مقابل مجلس «گردن کلفتی» کردند.
او تاکید کرد که مجلس گردن گردنکلفتها را که در مقابل خواست مردم و قانون میایستند، میشکند.
حدود یک سال و نیم پس از روی کار آمدن آقای پوستیندوز، گزارشهایی در مورد واگذاری سهام سایپا به شرکتهای زیر مجموعه خود منتشر شد.
موضوعی که شماری از نمایندگان مجلس نیز خواستند تحقیق و تفحص از این واگذاریها در دستور کار مجلس قرار گیرد.
تیر ماه ۱۳۹۰ نیز اعضای هیئت تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری سهام سایپا تعیین شدند؛ هیئتی متشکل از برخی چهرههای شاخص مجلس از جمله علیرضا زاکانی، الیاس نادران، حمیدرضا کاتوزیان، انصاری، علیرضا محجوب، نادر قاضیپور بود که همگی از جمله نمایندگانی بودند که اعتقاد داشتند، سهام سایپا در شرایطی غیررقابتی واگذار شده است.
هیئت تحقیق و تفحص مجلس قرار شد نحوه خرید سهام سایپا و انتصابات فامیلی در گروه خودرو سازی سایپا، نارضایتی سهامداران و شایعه نفوذ «جریان انحرافی» در سایپا را بررسی کند و از آن زمان زمزمههای احتمال «کنارگذاشتن» نعمتاله پوستیندوز از مسند مدیر عاملی گروه خودرو سازی سایپا قوت گرفت.
حالا آقای قاضیپور گفته است که «در روند رسیدگی به عملکرد سایپا اگر کار خوبی انجام داده باشند مردانه میگوییم اما اگر خیانت کرده باشند تقاضای اشد مجازات را داریم و اگر سهلانگاری باشد گزارشی در اختیار وزیر مربوطه قرار میدهیم».
او همچنین از رئیس قوه قضائیه خواسته تا همانند نحوه رسیدگی به «کلاهبرداری سه هزار میلیارد تومانی»، شعبهای در قوه قضائیه را مامور رسیدگی به پرونده سایپا کند.
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سایپا همچنین از صاحبان صنعت، تولیدکنندگان، متخصصان و شاکیان سایپا نیز درخواست کرده است تا اطلاعات و شکایت خود را در موضوع تحقیق و تفحص از سایپا به این هیئت در مجلس ارائه کنند.
قرار است گزارش اولیه هیئت تحقیق و تفحص هفته آینده در کمیسیون صنایع و معادن ارائه شود.
بی بی سی فارسی:بانک مرکزی ایران برای کنترل قیمت ارز در بازار، به تمام شعب ارزی بانک ها دستور داده که به متقاضیان ارز بفروشند.
بنابر اطلاعیه بانک مرکزی، تمامی کسانی که متقاضی خرید ارز هستند از وارد کنندگان تا مشتریان بانکها می توانند برای خرید ارز به شعب ارزی "تمام بانکها" مراجعه کنند.
بانک مرکزی تاکید کرده در صورتی که شعب ارزی بانکها نتواند نیاز ارزی متقاضیان را "اجابت" کنند، ادارات بین الملل همه بانکها و اداره سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی پاسخگوی متقاضیان خواهند بود.
قیمت ارز در بازار با وجود تلاش چندباره بانک مرکزی در کنترل قیمت ها همچنان سیر صعودی دارد.
بنابر گزارشها، هر دلار در بازار در حالی به ۱۲۷۲ تومان رسیده که بانک مرکزی هر دلار را به قیمت ۱۰۶۶ تومان می فروشد. هر یورو نیز در بازار به قیمت ۱۷۴۰ تومان معامله می شود در حالی که قیمت دولتی آن ۱۴۶۸ تومان است.
تفاوت قیمت ارز دولتی و آزاد برخی از ارزها نظیر دلار به بیشتر از ۲۰۰ تومان رسیده است.
بی بی سی فارسی:عباس پالیزدار که به دلیل افشاگری درباره فساد گسترده در دستگاه های حکومتی ایران به چهره ای جنجالی تبدیل در ایران بدل شده، دوشنبه شب ۲۵ مهر بازداشت شد.
آقای پالیزدار که با هیأت تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضائیه همکاری می کرد، پیشتر از اتهام اقدام علیه امنیت ملی تبرئه شده بود اما دادگاه او را به اتهام "افشای اسناد محرمانه کشور و خیانت در امانت و افترا" مجرم شناخت و به پنج سال حبس محکوم کرد.
رسانه های ایران از قول مقام های قضایی این کشور گفته اند که آقای پالیزدار دوشنبه شب برای اجرای حکم پنج سال زندان، دستگیر شد.
او روز ۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۷ در یک سخنرانی در دانشگاه بوعلی سینای همدان، مقام های بلند پایه ایران را به فساد مالی متهم کرده بود.
حدود ۱۰ روز پیش برخی از رسانه های ایران خبر از "متواری" شدن آقای پالیزدار داده بودند اما او در گفت و گو با خبرگزاری کار ایران -ایلنا- این موضوع را رد کرده و گفته بود که "متواری شدن از محل سکونتم کذب محض است و دلیلی برای این کار نمیبینم."
آقای پالیزدار پیش از دستگیری اخیر با وثیقه ۳۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد. وی سال گذشته به ده سال حبس تعزیری محکوم شده بود اما پرونده او مورد تجدید نظر قرار گرفت.
بی بی سی فارسی:محمود عباسزاده مشکینی، دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در وزارت کشور ایران اعلام کرده است که حزب اعتماد ملی که مهدی کروبی از رهبران مخالف دولت ایران هم اکنون دبیر کل آن است، مجوز فعالیت دارد و می تواند در چارچوب قانون و اساسنامه مجمع عمومی برگزار کند.
دفتر حزب اعتماد ملی در جریان حوادث پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران مهر و موم و روزنامه این حزب به همراه بازداشت شماری از نویسندگان آن، توقیف شد.
مهدی کروبی دبیر کل فعلی این حزب هم اکنون در بازداشت خانگی به سر می برد.
آقای مشکینی به ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران گفته است که حزب اعتماد ملی مجوز تاسیس و پروانه فعالیت دارد اما برای انتخابات شورای مرکزی خود، مجمع عمومی برگزار نکرده است.
بی بی سی فارسی:در اجرای برنامه حذف یارانه ها، محمدرضا عطار زاده معاون وزیر نیرو در امور آب می گوید که قانون اجازه داده است که در مرحله دوم حذف یارانه ها، وزارت نیرو بتواند تعرفه های آب را بیست درصد افزایش دهد.
آقای عطار زاده به خبرگزاری مهر گفته که وزارت نیرو درخواست خود را به ستاد هدفمندی یارانه ها داده و اگر ستاد "اجازه بدهد، تعرفه های جدید آب اعمال خواهد شد."
اجرای برنامه حذف یارانه ها زمستان سال گذشته آغاز شد و با حذف بخشی از یارانه ها قیمت برخی مواد سوختی نظیر بنزین، گاز و برق چندین برابر شد.
قرار بود که در مراحل بعدی اجرای این برنامه نیز، قیمت ها دوباره افزایش پیدا کند اما از آن زمان تاکنون به دلیل بروز برخی مشکلات، دولت از افزایش دوباره قیمت ها خودداری کرده است.
جرس: رهبر جمهوری اسلامی از "تلاش شبکه های رسانه ای نظام استبداد بین المللی" برای "برجسته کردن الگوهای منحرف و سخیف برگرفته از اهداف خطرناک پروتکل های صهیونیستی" خبر داد و اظهار عقیده کرد: "این الگوسازی شبکه ای، بر اساس سیاست های مشخص و مدون صورت می گیرد." به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر رهبری، آقای خامنه ای روز سه شنبه در هفتمین روز از سفر خود به استان کرمانشاه، طی دیداری، آن منطقه را "سینه ستبر و چهره زیبای ایران در عرصه های علمی، هنری، فرهنگی و ادبی" خواند و با بیان "روحیه پهلوانی" مردم آن خطه،افزود: "متأسفانه چهره حقیقی علمی، ادبی و هنری این منطقه، آنگونه که باید و شاید شناخته شده نیست و مراکز تبلیغات و صدا و سیما باید به کمک زبدگان منطقه، در این زمینه تلاش کنند." رهبر جمهوری اسلامی، هدف اصلی از دیدار با برگزیدگان و منتخبین را "ترویج تکریم نخبگان و صاحبان فکر و خلاقیت" ، خواند و بدون اشاره به فشار و اِعمال محدودیت برای نخبگان علمی و سیاسی و ادبی و هنری کشور، اظهار عقیده کرد: "قدرشناسی از برجستگان جامعه و احترام به آنها، باید به عرف و عادتی همگانی تبدیل شود." وی همچنین شناسایی و معرفی نخبگان و تکریم آنان را زمینه ساز الگوسازی در جامعه برشمرد و افزود: "انگیزه دیگر رهبری از حضور در چنین جلساتی، تأکید بر ضرورت الگوسازی برای نسل جوان در همه عرصه ها و زمینه هاست." آقای خامنه ای، از "تلاش شبکه های رسانه ای نظام استبداد بین المللی برای برجسته کردن الگوهای منحرف و سخیف و برگرفته از اهداف خطرناک پروتکل های صهیونیستی" خبر داد و اظهار عقیده کرد : "این الگوسازی شبکه ای، بر اساس سیاست های مشخص و مدون صورت می گیرد." رهبر جمهوری اسلامی، "آشکار شدن استعداد ذاتی ملت ایران" را دومین هدف دیدار خود خواند و از سیاست قدیمی استعمار در "تحقیر و ناکارآمد جلوه دادن مردم ایران" انتقاد کرد و گفت: "جوانان و نخبگان ملت در 32 سال اخیر بطلان این سیاست ضد ایرانی را با پیشرفتهای گاه اعجاب انگیز علمی و فناوری اثبات کرده اند." آقای خامنه ای، از "سوء استفاده زورگویان و سرمایهاندوزان جهانی از علم و هنر" خبر داد و گفت: "هالیوود به عنوان مرکز سینمای جهانی در خدمت انحطاط بشر است و نصیب ملتهای افغانستان و عراق از علم غربی فقط بمب و سلاح شیمیایی است."
جرس:، به گزارش منابع بین المللی، یک روز پس از انتقاد شدید اعضای کمیته حقوق بشر در ژنو از اجرای حکم شلاق برای مخالفین در ایران، قرار است امروز سه شنبه ۱۸ کارشناس مستقل از کشورهای مختلف جهان پرسشهای خود را با مقامهای جمهوری اسلامی مطرح کنند. به گزارش خبرگزاری آلمان، پرسشهای کارشناسان این کمیته به موارد نقض میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی از سوی جمهوری اسلامی مربوط میشود . آخرین حضور مسئولان جمهوری اسلامی در برابر این کمیته به سال ۱۹۹۳ میلادی، حدود ۱۸ سال پیش، بازمیگردد، که در آن جلسه نیز کارشناسان به شمار بالای اعدامها در ایران اعتراض کرده بودند و براساس این گزارش، پیش بینی میشود که در جلسه سه شنبه (امروز) نیز به این امر اعتراض شود. روز گذشته، در جریان اولین جلسه کمیته حقوق بشر سازمان ملل، کورنلیس فلینترمان، کارشناس حقوق بشر از کشور هلند، با انتقاد از ایران بخاطر نقض آشکار حقوق زنان گفت: "موارد زیادی از خشونت علیه زنان گزارش شده، اما هیچ اطلاعی در دست نیست که نشان دهد زنان قربانی از حقوق حمایتی برخوردار بودهاند یا خیر. ما تنها فهرستی در اختیار داریم، ولی این مدارک نشان نمیدهد که چه تعداد از این گونه پروندهها مورد پیگیری قضایی قرار گرفته، احکام آنها چه بوده و برای جلوگیری از آن چه اقداماتی صورت گرفته است." همچنین کریستین شانه، کارشناس فرانسوی در حوزهی حقوق بشر، در بخشی از سخنان خود به شمار بالای اعدامها در ایران اشاره کرد و گفت: "ایران در هیچ سالی در اعلام آمار دقیق اعدامها همکاری لازم را نداشته است. ما اطلاع دقیقی از تعداد افراد محکوم به اعدام و جرم مشخص این افراد در اختیار نداریم." روز گذشته همچنین در پی اجرای حکم شلاق امین نیایی فر، دانشجوی ممتاز رشته مهندسی مکانیک دانشکده فنی دانشگاه تهران، به اتهام "توهین به محمود احمدی نژاد"، در جریان جلسه مذکور، اعضای کمیته حقوق بشر، مقامات ایرانی حاضر در جلسه را به خاطر استفاده از مجازات های غیرانسانی مانند شلاق مورد انتقاد شدید قرار دادند. گزارش سالانه دبیرکل سازمان ملل از وضعیت حقوق بشر در ایران نشست کمیته حقوق بشر سازمان ملل در حالی برگزار میشود که هفته گذشته بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، در گزارش سالانه خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران از افزایش اعدامها، بازداشتهای خودسرانه، محاکمههای غیرعادلانه، شکنجه و سرکوب فعالان حقوق بشر، وکلا، روزنامهنگاران و فعالان سیاسی مخالف دولت در این کشور ابراز نگرانی کرده بود. در گزارش دبیرکل سازمان ملل که از سه سال پیش تاکنون سالانه در ارتباط با وضعیت حقوق بشر در ایران منتشر میشود، همچنین به موضوعاتی چون افزایش اعدام زندانیان سیاسی، اعدام مجرمان عادی در ملاء عام، اعدامهای مخفی، اعدام جوانان زیر هجده سال، نقض حقوق زنان و نقض حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی اشاره شده است. بان کی مون در بخش از گزارش خود، به عدم همکاری مقامهای جمهوری اسلامی با گزارشگران ویژهی سازمان ملل اشاره کرده و آورده است، از سال ۲۰۰۵ تاکنون هیچ گزارشگر ویژهای اجازهی سفر به ایران را نداشته است. گزارشگر ویژه حقوق بشر و انتشار اولین ارزیابی به فاصلهی کوتاهی پس از انتشار گزارش بان کی مون، اولین ارزیابی احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد نقض حقوق بشر در ایران نیز به طور رسمی در روز شنبه (۱۵ اکتبر/۲۳ مهر) منتشر شد. در این گزارش ۲۱ صفحهای که فصل مرتبط با وضعیت حقوق بشر آن در ایران در شش بخش گنجانده شده، با ذکر نمونههایی درباره وضعیت برخی از روزنامهنگاران، فعالان دانشجویی، هنرمندان، وکلا و فعالان محیط زیست، از برخورد خشونتآمیز با آنها در ایران انتقاد شده است. مقامات ایرانی تاکنون موارد نقض حقوق بشر در ایران را رد کردهاند، با این حال در آخرین واکنش به گزارش احمد شهید، حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، در حالیکه خود را نسبت به وضعیت حقوق بشر در کشور کاملا بی اطلاع نشان می داد، اعلام کرده است در صورتی که گزارش گزارشگر سازمان ملل در اختیار این کمیسیون قرار گیرد، "حتما مورد بررسی قرار خواهد گرفت." سخنگوی حقوق بشر مجلس این سخنان را در جمع خبرنگاران پارلمانی ایراد کرده و در ادامه گفته است: "هنوز به ما مستنداتی نرسیده است. باید مستندات برسد. کمیته حقوق بشر مجلس باید به گزارشها و استناداتی که برایش ارسال میشود، رسیدگی کند. ما که نمیتوانیم چمدانمان رابرداریم و این در و آن در بزنیم که ببینیم کجا چه اتفاقی افتاده است." بر اساس گزارش خبرگزاری آلمان، کارشناسان نشست کمیته حقوق بشر سازمان ملل امروز سه شنبه پرسشهای خود را با مقامهای جمهوری اسلامی که از ایران عازم ژنو شدهاند در میان خواهند گذاشت؛ پرسشهایی که به طور قطع موارد اعتراضی در گزارش دبیر کل و گزارشگر ویژه سازمان ملل را در بر خواهد داشت.
جرس: در ادامۀ حاکمیت جو پلیسی و امنیتی در کشور، وزیر ارتباطات دولت محمود احمدی نژاد اعلام کرد که "استفاده از فیلترشکن طبق قانون جرایم رایانهای تخلف و غیرقانونی است."
به گزارش فارس، رضا تقی پور، در پاسخ به این سئوال که آیا استفاده از فیلترشکن و VPN تخلف است، تاکید کرد: "استفاده از فیلترشکن طبق قانون جرایم رایانهای تخلف و غیرقانونی است."
وزیر ارتباطات دولت دهم، در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص استفاده از vpn مدعی شد: "هر کشور برای استفاده از اینترنت مقررات مخصوص به خود را دارد و در کشور ما استفاده از vpn برابر قانون ممنوع است."
وی با حمایت از تداوم محدودیت ها در زمینه اینترنت گفت: "در زمانی که مجلس و قانونگذار قانونی را تصویب و ابلاغ میکنند دستگاهها باید همکاری کنند و موظف به اجرا هستند."
گفتنی است، طی ماه های اخیر، همزمان با ادعای برقراری و راه اندازی اینترنت ملی، فشار و محدودیت در فضای وب تشدید شده و دسترسی به بسیاری از سایت ها و پایگاه های اطلاع رسانی و وبلاگ ها، به نقطۀ صفر رسیده است.
طی دو سال اخیر نیز، مقامات قضایی، امنیتی و دولتی، دسترسی به فیلترشکن را از مصادیق مجرمانه اعلام کرده بودند.
به گفته وزیر دولت احمدی نژاد، استفاده از فیلترشکن "تخلف و غیرقانونی" است و "راههای مبارزه با آن را نیز با توجه به توان فنی موجود در کشور وجود دارد."
جرس: حکم دادگاه انقلاب اسلامی اهواز در رابطه با ابوالفضل طبرزدی، فعال حقوق بشر و برادرزاده حشمت الله طبرزدی، دبیر کل جبهه دموکراتیک ایران از سوی دادگاه تجدید نظر استان خوزستان تأیید شد . به گزارش سایت نشریۀ توقیف شدۀ «پیــام دانشجــو»، در پی تأیید حکم ۱۵ ماه حبس تعزیری این فعال حقوق بشری از سوی دادگاه تجدید نظر استان خوزستان، وی ظهر امروز ( ۲۶/۰۷/۱۳۹۰ ) خود را به زندان کارون اهواز معرفی کرد . ابوالفضل طبرزدی برادرزادهٔ حشمت الله طبرزدی، دبیر کل جبهه دموکراتیک ایران، صبح روز یکشنبه ۲۸ آذرماه سال گذشته، در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل پدریاش در شهر اهواز، بازداشت شد و چندین ماه تحت فشار و بازجویی قرار داشت. این دانشجوی ممتاز دانشگاه اهواز، که در دوران بازداشت عموی خود نقش به سزایی در انعکاس اخبار مربوط به وی و فعالان دانشجویی خوزستان ایفا می کرد و به همین دلیل مورد تعقیب و بازداشت قرار گرفته بود، در ۲۸ آذر ماه سال گذشته دستگیر و پس از تحمل چند ماه بازداشت، عصر پنجشنبه ٢٨ بهمن ماه، با تودیع وثیقه - به طور موقت- از زندان آزاد شد. ابوالفضل طبرزدی برادرزاده حشمت الله طبرزدی، در شعبه ۱۲ دادگاه انقلاب اهواز به ۱۵ ماه حبس تعزیری محکوم شد، که این حکم عینا توسط دادگاه تجدیدنظر تایید گردید.
جرس: یکی از دوستان این مدیر بانکی و از نزدیکان وی، به نقش یکی از مقامات ارشد دولت در این زمینه اشاره کرده و گفته است: "محمدرضا رحیمی، معاون اول و سخنگوی رئیس دولت، از اینكه امیرخسروی (اختلاس کنندۀ بزرگ کشور) در اعترافات خود مطالبی علیه خاوری مطرح كرده، مطلع می شود و بعد از احساس نگرانی از اینكه خاوری هم دستگیر شود، با رفتن خاوری به لندن موافقت و ظرف سه ساعت مقدمات سفر وی به لندن فراهم می شود."
به گزارش آینده، در پی انتشار گزارشهای فراوانی علیه محمودرضا خاوری، مدیر عامل سابق بانك ملی، یكی از دوستان نزدیك وی ضمن بیان اطلاعاتی درباره علت و چگونگی خروج وی از كشور و منزل وی در كانادا، از فضای رسانه ای و انداختن همه تقصیرات به گردن وی انتقاد كرد و گفت: "خاوری تا دو روز قبل از خروجش تصمیم به ماندن در ایران داشت، اما با اتفاقاتی كه افتاد، تصمیم وی تغییر كرد."
وی افزود: "خاوری قرار بود برای شركت در مجمع عمومی بانك ملی شعبه لندن به انگلیس سفر كند، اما برخی از مسئولان و دوستان وی به او توصیه كردند با توجه به طرح موضوع پرونده گروه آریا خروج وی در این مقطع از كشور به مصلحت نیست و بر این اساس خاوری از رفتن به لندن منصرف شد. این تصمیم تا روز چهارشنبه، یعنی دو روز قبل از سفر خاوری پابرجا بود، اما با احضار خاوری به اهواز جهت تحقیق، بنابر تحریك یكی از چهره هایی كه خود نیز در این پرونده درگیر است، با وی برخورد تندی شده و او دچار وحشت می شود. با بازگشت خاوری به تهران در روز چهارشنبه، وی در تصمیم خود برای ماندن مردد شده و روز پنجشنبه به مشورت با حامی جدی خود، محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد می پردازد."
بر اساس این گزارش، رحیمی از اینكه امیرخسروی در اعترافات خود مطالبی علیه خاوری مطرح كرده، مطلع می شود و بعد از احساس نگرانی از اینكه خاوری هم دستگیر شود، با رفتن خاوری به لندن موافقت و ظرف سه ساعت مقدمات سفر وی به لندن فراهم می شود. خاوری كه به اتفاق عزیزی و سیف، مجمع عمومی بانك ملی لندن را تشكیل می دادند، در لندن به اتفاق حضور داشتند، اما خاوری از این دو نفر جدا شده و تماسهای خود را بی پاسخ می گذارد.
گفته می شود همسر خاوری نیز یك روز بعد از خاوری یعنی جمعه شب از ایران خارج شده و پسر وی نیز كه در دبی حضور داشته، به آنان در كانادا می پیوندد.
استعفانامه خاوری در لندن امضا شده و حسینی، وزیر اقتصاد در فرودگاه فرانكفورت آلمان آن را می پذیرد.
این فرد نزدیك به خاوری درباره ویلای وی در كانادا گفت: آقای خاوری این منزل را چند سال قبل به صورت قسطی خریداری كرده و مبلغ 600 هزار دلار به عنوان پیش قسط پرداخت كرده و بقیه را به صورت قسطی تملك كرده است.
وی که نام و هوییتش تا کنون افشا نشده، در خاتمه گفت: "البته ما هم قبول داریم كه آقای خاوری تخلفاتی در اداره بانك ملی مرتكب شده و خود وی نیز منكر اشتباهاتش نیست، اما اینكه بخواهیم در فضای كنونی تقصیر مسئولان مافوق و مادون ایشان را گردن وی بیندازیم، جوانمردی نیست. البته همانگونه كه اژه ای گفت، خروج او از كشور باعث شده كه دیگر افراد مقصر در این پرونده بخواهند همه تقصیرها را گردن وی بیندازند و ما هم از طرق مختلف از او خواستیم تا به كشور برگردد؛ اما شرایط روانی و مطالب اعلام شده علیه او موجب شده تا او به هیچ تماسی پاسخ ندهد."
مقامات امنیتی کشور، گزینش و تایید صلاحیت محمودرضا خاوری، مدیر عامل مستعفی و فراری بانک ملی ایران را مربوط به دوران دولت نهم اعلام کرده و در خصوص نحوۀ ورود وی به راس مدیریت بانکی کشور، هنوز اطلاعاتی شفاف ارائه نکرده اند، اما تارنمای مشرق، هفته گذشته ضمن انتشار جزئیات فرار شبانۀ خاوری از کشور، حکمی از سوی محمدرضا رحیمی، معاون اول و سخنگوی دولت محمود احمدی نژاد را منتشر ساخته بود، که نشان می داد این مقام ارشد دولتی، از عوامل اصلیِ به قدرت رسیدنِ خاوری بوده است.
چند هفته پیش، در ادامۀ پس لرزه های ناشی از رسوایی اختلاس سه هزار میلیارد تومانی و در حالیکه تمامی مدیران و مقامات سیاسیِ ارشد و زمینه ساز این فساد در امنیت کامل به سر می بردند، محمد جهرمی، مدیر عامل برکنار شدۀ بانک صادرات - در واکنش به برکناری خود - با انتشار بیانیهای به تشریح چرائی عدم استعفا پس از کشف اختلاس پرداخت و انگشت اتهام را به سمت خاوری مدیرعامل مستعفی بانک ملی نشانه گرفت و وی را "فراری به کانادا" ذکر کرد و عزل خود را نیز "آدرس غلط" برای فراری دادن مدیر دیگر خواند.
هفته گذشته نیز، درحالیکه محمودرضا خاوری، کماکان با عدم بازگشت خود به کشور، اتهامات زیادی را متوجه خود کرده است، دو نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی با اعتراض به انتصاب وی به ریاست بانک ملی، اظهار داشتند که نامبرده "با کوله باری از اطلاعات محرمانه و سری در خارج از کشور به سر می برد."
گفتنی است، محمودرضا خاوری، چند روز پیش طی نامه ای خطاب به همکاران خود، ضمن ابراز ناخرسندی از جو موجود علیه خود، نوشته بود: "با توجه به مشكلات عصبي حادثشده و بيماري مزمن كه از آن شديدا رنج ميبرم، متاسفانه قادر به كنترل احساسات خود نيستم كه تلفني صحبت كنم، وضعيت [ايجادشده] بسيار متاثرم كرد، هيچگاه اين همه تحقير نشده بودم."
جرس: چند ماه پس از آنکه وزیر علوم دولت محمود احمدی نژاد، با تاکید بر تداوم پروژۀ "اسلامی تر کردن دانشگاهها"در گردهمایی روسای دانشگاه ها تاکید کرد به معاندان اجازه نمی دهد در دانشگاه ها عرض اندام کنند.
به گزارش خبرآنلاین، کامرات دانشجو، روز سه شنبه در نشست خود و مدیران تحت امرش گفت: "دانشگاه محلی نیست که من می خواهم حرف بزنم، یک عده ای سوت بزنند و هو کنند و کف بزنند. شان دانشگاه این نیست. شان این است که همه حرفشان را بزنند، نیازی به مجاب کردن هم نیست. مخاطبان کرسیهای آزاد اندیشی دانشجویان عاقل و منطقی اند و انتخاب می کنند. اما چارچوب انضباطی رعایت شود."
وی در ادامه مدعی شد: "اگر صد درصد کرسیهای آزاد اندیشی درباره مارکسیست صحبت کند چه اشکالی دارد؟ کنارش هم حرف سیاسی را یک نفر می تواند بزند. روسای دانشگاه ها موظفند شرایط را برای کرسیهای آزاد اندیشی فراهم کنند. ولی اگر کسی مطابق آئین نامه رفتار نکرد، باید با او برخورد شود. اگر از روی عناد است، باید برخورد شود. در کرسیهای آزاد اندیشی افراد تفکر خودشان را می توانند عرضه کنند، اما عناد خودشان را نباید عرضه کنند. ما اجازه نمی دهیم معاند با نظام، در کرسیهای آزاد اندیشی سخن بگوید. مناظره ها را تشویق می کنیم و حمایتهای مادی و معنوی از اینها خواهیم کرد."
وی به دخالت برخی ارگانها در برگزاری جلسات در دانشگاه ها نیز اعتراض کرد و گفت: "از بیرون دانشگاه ها نباید چیزی به دانشگاه ابلاغ شود. اگر جایی، مسایلی به وجود می آید باید با برخی از ارگانها هماهنگی شود. نمی توانیم چون یک ارگانی «چیز» می شود، حرف منطقی نزنیم. اگر در دانشگاه ها نظراتی صد درصد مخالف دولت گفته شود، چه کجا گفته شود؟"
دانشجو درباره عملکرد خود در کرسیهای موسوم به «آزاد اندیشی»، ادعا کرد: "من شهریور 88 آمده ام، آبان همان سال، این کار را بررسی و آذرماه 88، آیین نامه را به دانشگاه ها ابلاغ کردیم. بعد هم گفتیم این آئین نامه قطعی نیست و بازنگری می شود. دو سه هفته پیش، بازنگری شد و دوباره ابلاغ شد. حالا می گویند پس از 18 سال، آئین نامه تازه ابلاغ شده. خب بالاخره مشکلاتی داشته و باید تصحیح و جمع و جور شود. اینها را توضیح می دهیم تا فضاسازی غیر منصفانه ای نشود."
گفتنی است، چندی پیش وزیر علوم در دیدار با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، ضمن تاکید بر تداوم پروژۀ "اسلامی کردن دانشگاهها"، این اقدام را از مهمترین برنامههای وزارت علوم در سال ۹۰ اعلام کرده و گفته بود: "این وزارتخانه مصمم است که در سال جاری دانشگاهها را از لحاظ شکل و محتوا به آموزهها و ارزشهای اسلامی و بطور کلی اسلامی کردن دانشگاهها نزدیک کند. بدین صورت که از نظر شکلی در مورد مراودات، نوع پوشش و تعاملات بین دانشجویان و از لحاظ محتوایی نیز رابطه با درس، کتب و نوع تدریس و بومی کردن دانش اسلامی و به نوعی استقلال علمی تجدیدنظری صورت گیرد."
با روی کار آمدن محمود احمدینژاد به ریاست دولتهای نهم و دهم، بارها وزیر علوم و همچنین مقامات انتصابی دانشگاههای کشور - از جمله روسای دانشگاهها و نمایندگان رهبری مستقر در مراکز آموزش عالی- از لزوم "اسلامی کردن دانشگاههای کشور" و تصفیه دانشگاهها از اساتید مخالف خط ولایت و "نهم دی" سخن گفته و دهها استاد و صدها دانشجو، به عناوین مختلف از حضور در دانشگاه محروم شده اند.
جرس: درحالیکه فعالان جریان اصولگرا از عدم موافقت خود با حضور روح الله حسینیان، عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی خبر داده و مخالف حضور این نماینده افراطی در کمیته داوری این جریان شده اند، وی با حمله تلویحی به برخی رهبران جریان اصولگرا گفت: "تعجب می كنیم از برخی علما كه انتظار داریم بر اصول ارزشی پافشاری كنند، این بزرگواران آنها را به ما ترجیح می دهند و به ما تندور می گویند و یكی از اینها می گفت اعضای جبهه پایداری افرادی دیندار مثل میثم تمار هستند كه حضرت علی یك بز هم به آنها نمی داد كه بچرانند. " وی یکی از دلایل عدم حضور این جبهه در فرآیند ساز و كار وحدت اصولگرایان و كمیته 8+7 را، "حضور برخی از افراد همسو با جریان فتنه" دانست. به گزارش سایت رسا، روح الله حسینیان از نمایندگان مجلس هشتم و عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی، دوشنبه شب در نشست بصیرت كه در قم برگزار شد، در تحلیل و بررسی مسائل سیاسی و جاری كشور گفت: "گاهی به ما (جبهه پایداری) گفته می شود كه تنگ نظر هستیم و اهل وحدت نیستیم و می گویند با تعریف سخت گیرانه ای كه از اصولگرایی ارائه می دهید علی می ماند و حوضش." وی در پاسخ به این عده از افراد گفت: "آنچه از سنت بر می آید این است كه باید با مردم با كمال مدارا و تساهل و تسامح برخورد كرد، اما نسبت به كارگزاران نظام منتسب به امام و دین و مذهب سخت گیری شود." این فعال سیاسی اصولگرا اظهار عقیده کرد: "اگر به بعضی از این دوستان بگوییم وقتی به قدرت می رسید مناصب حكومتی را بین اقوام و فامیل خود تقسیم نكنید به ما حمله می كنند و می گویند دست تان به جایی بند نیست، از این رو به ما اعتراض می كنید." رییس مركز اسناد انقلاب اسلامی، با ادعای اینكه اگر اعتماد مردم را از دست دهیم هیچ پشتوانه ای برای انقلاب باقی نمی ماند، گفت: "اگر بین حاكمیت و مردم فاصله بیفتد، نمی توان انتظار داشت كه انقلاب دوام یابد." وی ابراز عقیده کرد: "چرا شخصیتی كه در تاریخ انقلاب دارای سابقه و قدمت و از استوانه های انقلاب بود وقتی یك فرد در مقابل او موضع گیری كرد، تحول ایجاد شد و مردم به دنبال او راه افتادند چون مردم می دیدند نوعی اشرافیت بر مردم سایه افكنده و تمایز خواهی خانوادگی بر كشور حاكم شده و از این رو به دنبال تغییر بودند." حسینیان با تاكید بر اینكه این مطالب باید گفته شود در غیر این صورت هر انقلابی به انحراف كشیده می شود، گفت: "ما رهبری داریم كه خدا به ایشان عزت داده و مردم به ایشان اطمینان دارند و تا پای جان از ایشان حمایت می كنند و رهبری را عزیز می دارند چرا كه از اشرافی گری چیزی از ایشان ندیده اند." وی بیان داشت: اگر می گوییم كسانی كه می خواهند در راس اصولگرایی قرار گیرند و جنبه هدایتی را عهده دار شوند، باید با اصول ارزشی انطباق داشته باشند و از اشرافیت دوری كنند، به خاطر همین موضوع است كه هر حاكم و حكومتی در معرض اشرافی گری قرار گیرد به طور یقین به سقوط كشیده می شود، این مساله در تاریخ اسلام نیز مصداق دارد كه باید از آن درس عبرت گرفت. رییس مركز اسناد انقلاب اسلامی بیان داشت: "یك عده گاز انبری مورد حمله قرار می گیرند چون می گویند باید از این ارزش ها دفاع و حمایت كرد؛ به ما می گویند چرا جبهه پایداری با جبهه متحد نمی نشیند، ما حرف داریم، اینهایی كه اول به حكومت می رسند حكم زن های خود را صادر می كنند و رویكرد فرهنگی شان دنیاگرایانه و غیر انقلابی و اسلامی است نمی توانیم با اینها سر یك میز بنشنیم." وی افزود: "كسانی كه در سخت ترین شرایط رهبری را رها كردند و دوپهلو بودند و یك پای شان این ور جوی و پای دیگر آن طرف جوی بود تا ببییند چه كسی پیروز می شود با اینها ما حرف داریم. ما برای جلوگیری از این ضد ارزش ها راه داریم اجازه بدهید تلاش كنیم البته اگر یك جا رسیدیم كه مصالح اسلام و انقلاب همین است ما هم می گذریم." حسینیان با حمله تلویحی به برخی زعمای جریان اصولگرا گفت: "تعجب می كنیم از برخی علما كه انتظار داریم بر اصول ارزشی پافشاری كنند، این بزرگواران آنها را به ما ترجیح می دهند و به ما تندور می گویند و یكی از اینها می گفت اعضای جبهه پایداری افرادی دیندار مثل میثم تمار هستند كه حضرت علی یك بز هم به آنها نمی داد كه بچرانند. " وی با اشاره به اینكه كسانی كه می خواهند جامعه را جهت دهی كنند خودشان باید انقلابی و وارسته از دنیا باشند، ابراز داشت: ما آرمان گرا هستیم، اگر كوتاه بیاییم آنها به بیست هم راضی نمی شوند، ما اگر گفتیم با اینها سر یك میز نمی آییم تا برای نیروهای حزب اللهی، اصولگرا تعیین كنیم، اما برخی از علما به جای اینكه از ما حمایت كنند به ما حمله می كنند. حسینیان گفت: "سایت ها و روزنامه های متعلق به قالیباف چه فحاشی هایی كه به ما(جبهه پایداری) نكردند، این همه پول از كجا می آید كه این همه سایت و روزنامه درست می شود، این آقا اگر فردا به حكومت رسید با همین نیروها می خواهد در كشور حاكم شوند، اگر اینها به قدرت برسند آنچه در توان داشته باشند برای تغییر ارزش ها به كار خواهند گرفت." وی اضافه كرد: "كاش كسی پیدا می شد اینها را به مهدوی كنی كه البته ما نیز خدمت ایشان ارادت خاصی داریم، نشان می داد، ایشان آبروی خود را برای چه كسی گذاشته است، ما به ایشان ارادت داریم اما نمی دانیم این درد دل ها را به كجا ببریم." عضو جبهه پایداری اضافه كرد: می گویند بیایید وحدت كنید، در وحدت كه فحش به هم نمی دهند، تمام رسانه ها خود را تحریك كرده اید بعد می گویید بیایید وحدت كنید، بله الان هم اگر اشاره ای به ما برسد با سر می دویم، ما اطاعت از رهبری را كه عزت دنیای ما هم در همان اطاعت از ایشان است را تجربه كرده ایم. اما این راهی كه آقایان می روند قطعا به كعبه نخواهد رسید. حسینیان در پاسخ به سؤال یكی از حاضران در خصوص تعلل جبهه پایداری در وحدت اصولگرایان و اینكه آیا این مساله به نفع اصلاح طلبان نیست، گفت: "جامعتین گروه هفت نفره ای را به عنوان هیات داوری اصولگرایان تشكیل دادند، ما حرف داشتیم از این رو نامه ای به آیات مهدوی و یزدی نوشتیم كه شما منشوری را منتشر كردید و اعلام داشتید كسانی كه در جریان فتنه با فتنه همراهی كردند یا بی تفاوت بودند نمی توانند در این گروه شركت كنند در حالی كه آقای باهنر در جریان فتنه سكوت كرده بود و تا این اواخر چیزی نمی گفت."
وی افزود: یك مورد دیگر از مطالب ما نیز حضور نمایندگان لاریجانی و قالیباف بود كه ما توضیح خواستیم و گفتیم ما در مورد اینها حرف داریم، اینها در جریان فتنه بر یال حركت كردند و خوب جلو نیامدند؛ زمانی كه رهبری خطبه های 29 خرداد را ایراد كردند فرمودند تمامش كنید، یكی از آقایان آمد در تلویزیون و گفت اجازه بدهید راهپیمایی كنند، منش و برخورد ایشان درست نیست و ما نسبت به حضور این دو نفر هم اعتراض داریم.
حسینیان ابراز داشت: یك روز درگروه هفت از ما دعوت كردند كه حرف شما چیست، تقوی گفت سازوكاری درست شده شما باید اطاعت و چگونگی همراهی تان را اعلام كنید، ما گفتیم این چه نوع وحدتی است، ایشان این جمله را تكرار می كرد كه شما بگویید حكمیت آیت الله مهدوی كنی را قبول دارید یا نه، من گفتم این چه نوع مذاكره ای است، حرف ما را بشنوید، بعد آقای عسگر اولادی گفت شما چكاره هستید كه توی این جلسه آمده اید من اگر می دانستم شما هستید نمی آمدم، بعد یك سری بد و بیراه به ما گفت و تشبیه های نامناسبی را راجع به ما بكار بردند، دوستان دیگر نیز همین حرف ها را زدند. به آنها گفتیم این چه نوع قضاوتی است كه راجع به ما می كنید؟
وی افزود: من به آقایان گفتم شما هیات داوری هستید و باید بیطرف باشید و ما افرادی مثل علی مطهری را اصولگرا نمی دانیم و رفتارشان در مجلس بر خلاف اصولگرایی بوده است. اگر شما اینها را در لیست اصولگرایان قرار دادید چطور می خواهیم به شما اعتراض كنیم.
این عضو جبهه پایداری ادعا کرد: "متاسفانه به حرف ما اعتنایی نشد و برخی ها دستور حمله را صادر كردند و برای كوبیدن ما به هر چیزی از جمله حمایت بیست سال پیش من از هاشمی كه در مقابل دوم خردادی ها موضع گرفته بود، استناد می كنند."
وی در پایان گفت: "اتحاد روش خاص خود را دارد، باید مذاكره و گفت و گو كرد نه اینكه فرمان صادر كنند و بگویند هرچه ما می گوییم عمل كنید، این كه مذاكره نشد. ما نگران هستیم و از خدا می خواهیم اصولگرایان به وحدت برسند منتهی راه و روش دارد حتما دوستان نیز به ما اجازه نخواهند داد با این گونه افراد سر یك میز بنشینیم."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر