-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ اردیبهشت ۴, یکشنبه

Latest Posts from Tehran Review for 04/24/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



حسن غفوری فرد، رئیس کمیته ویژه بررسی علل تاخیر نیروگاه بوشهر در مجلس ایران گفت که ممکن است ساخت یک نیروگاه اتمی جدید از تکمیل نیروگاه بوشهر باصرفه تر باشد.

آقای غفوری فرد به خبرگزاری مهر گفت: “از آنجا که سناریوی تأخیر در تحویل نیروگاه بوشهر هر سال در حال تکرار است، به نظر می رسد ساخت یک نیروگاه از صفر، سریع تر و کم هزینه تر خواهد بود.”

او گفت که سئوال اصلی این است که “آیا احداث این نیروگاه با این وضعیت به صلاح بوده است یا نه”؟

آقای غفوری فرد گفت که ایران می تواند قرارداد احداث نیروگاه جدید را با روسیه یا چین ببندد.

از سوی دیگر فریدون عباسی دوانی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در دیدار کین ایچی کومانو سفیر ژاپن در محل سازمان انرژی اتمی با اعلام آمادگی برای کمک فنی و معنوی برای حل مشکل نیروگاه فوکوشیمای ژاپن گفت: “ما به دلیل اهمیت زیادی که برای ایمنی هسته ای و سلامت مردم کشورمان، کشورهای همسایه و جهان قائلیم، راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر را به لحاظ توجه به موارد ایمنی به تاخیر انداختیم و آن را اعلام کردیم.”

آقای عباسی دوانی همچنین گفت: “با وجود تحریم های ظالمانه ای که حتی در موضوعات غیر هسته ای در شأن جامعه جهانی نیست و علیه ما تصویب کرده اند، ما به انرژی هسته ای نیاز داریم و از دولت ژاپن انتظار داریم به ما کمک کند و حق ما را در انرژی هسته ای محفوظ بداند.”

سابقه ساخت نیروگاه اتمی بوشهر به سال ۱۹۷۵ میلادی و زمانی می رسد که ایران به دلیل گسترش مصرف داخلی، به خصوص توسط واحدهای تولیدی، با کمبود برق مواجه بود.

پس از انقلاب اسلامی در ایران، این طرح کنار گذاشته شد و قراردادهای آن عمدتا به ابتکار جمهوری اسلامی لغو شد.

از اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، جمهوری اسلامی بار دیگر در صدد احیای طرح نیروگاه اتمی بوشهر برآمد و در سال ۱۹۹۲، تفاهم نامه اولیه و در سال ۱۹۹۵، قرارداد نهایی ساخت نیروگاه با طرف روسی امضا شد.

اما در این قرارداد استفاده از تأسیسات و تجهیزاتی که از قبل توسط پیمانکاران آلمانی ایجاد شده بود، از طرف ایران شرط ادامه کار عنوان شد که بعدا مشکلاتی به وجود آورد.

آمریکا و کشورهای غربی ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را مغایر تعهدات هسته ای ایران نمی‌‎دانند و از مشارکت روسیه در این طرح حمایت می‌کنند.


 


کشتار تظاهرکنندگان در سوریه واکنش شدید محافل بین‌المللی را بدنبال داشت. اوباما از بشار اسد خواست که به خشونت علیه مردم خود پایان دهد. پارلمان اروپا و سازمان ملل نیز اعلام کردند که رژیم سوریه موظف به رعایت حقوق‌بشر است.

به گزارش دویچه‌وله،‌ باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، بکارگیری خشونت علیه تظاهرکنندگان در سوریه را به‌شدت محکوم کرد. اوباما در روز جمعه (۲ اردیبهشت/۲۲ آوریل) تصریح کرد که «اعمال خشونت انزجارآور به منظور سرکوبی معترضان باید سریعاَ پایان یابد».

اوباما از بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، خواست که حقوق و مطالبات مردم خود را محترم شمارد. رئیس‌جمهور آمریکا رهبری سوریه را متهم کرد که برای سرکوبی مردم خود از رژیم ایران یاری می‌گیرد. اشاره اوباما به گزارش‌هایی است که بر اساس آنها، رژیم جمهوری اسلامی روش‌های شناسایی مخالفان و مقابله با معترضان را به نیروهای امنیتی سوریه منتقل می‌کند.

اوباما افزود: «بشار اسد به جای گوش سپردن به خواست مردم خود، بیگانگان را مقصر می‌شمارد و در حالی‌که برای سرکوب شهروندان سوریه از ایران یاری می‌گیرد، به همان تاکتیک‌های خشنی روی می‌آورد، که متحدان ایرانی‌اش از آن استفاده کرده‌اند.»

پارلمان اروپا نیز «اعمال خشونت علیه تظاهرکنندگان مسالمت‌جو» را محکوم کرد. نمایندگان پارلمان اروپا با انتشار بیانیه‌ای خواستار «پایان دادن به خونریزی، توقف بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه و قتل» در زندان‌های سوریه شدند.

یرژی بوزک، رئیس پارلمان اروپا، تصریح کرد که «مردم سوریه را دیگر نمی‌توان با وعده‌‌ها فریب داد». وی افزود: «رژیم سوریه باید سرانجام نشانه‌‌های دوران جدید را دریابد و اصلاحات وعده داده شده را به اجرا گذارد.» در همین راستا، وزیر امور خارجه فرانسه از رهبران سوریه خواست که سریعاَ با نیروهای اپوزیسیون وارد گفت‌وگو شوند.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، نیز «کشتار تظاهرکنندگان توسط نیروهای امنیتی سوریه را غیرقابل قبول خواند». وی از نیروهای انتظامی در سوریه خواست که به جای سرکوب مردم، خویشتن‌داری پیشه کنند و «حق مردم سوریه برای تظاهرات صلح‌آمیز» را به رسمیت شناسند.

از سوی دیگر بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواستار توقف فوری خشونت در سوریه شد. مارتین نسیرکی، سخنگوی سازمان ملل، اعلام کرد که بان‌‌کی‌مون همچنین «خواستار تحقیقاتی مستقل و شفاف» برای رسیدگی به کشتار روز جمعه شده است. دبیرکل سازمان ملل، به رهبران سوریه یادآوری کرد که در قبال اجرای حقوق‌بشر مسئول هستند. وی افزود که «حقوق‌بشر در برگیرنده‌ی آزادی بیان و تجمعات مسالمت‌آمیز» نیز می‌شود.

جمعه (۲ اردیبهشت/۲۲ آوریل) خونین‌ترین روز در ناآرامی‌های اخیر سوریه به شمار می‌آید. نیروهای امنیتی سوریه با اعمال خشونت بی‌سابقه به معترضان بی‌دفاع در خیابان‌ها شلیک کردند. شاهدان عینی و سازمان‌های حقوق‌بشری کشته شدن دست‌کم ۸۸ نفر را تنها در دمشق، پایتخت سوریه، تایید کرده‌اند.

حضور صدها هزار نفر معترض در شهرهای مختلف سوریه نشان از گسترش نا‌آرامی‌ها و تعمیق خواسته‌های مردم دارد. در حالی‌که اسد، قانون وضعیت اضطراری در این کشور را پس از قریب ۵۰ سال ملغی اعلام کرد، حوادث روز جمعه بی‌اعتباری وعده‌های حکومت سوریه را آشکار ساخت.

بنا به گزارش‌های رسیده، تنها در جنوب سوریه ۱۸ نفر، در حومه شهر دمشق ۷ نفر و در شهر حمص نیز ۱۶ نفر کشته شده‌اند. بنا به گفته‌ی شاهدان عینی صدها نفر نیز در اثر تیراندازی ماموران امنیتی زخمی شده‌اند. ماموران لباس شخصی از کمین‌گاه‌های خود بر فراز ساختمان‌ها بر روی تظاهرکنندگان آتش گشودند، تا از این طریق با ایجاد ترس معترضان را مجبور به فرار کنند.

بنا به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه، نیروهای انتظامی تعدادی از این «مردان مسلح ناشناس» را دستگیر کرده‌اند. مخالفان مدعی‌اند که «تک‌تیراندازها بخشی از نیروهای امنیتی سوریه» هستند. به گفته فعالان سیاسی «وجود این همه مهاجمان مسلح در مرکز شهرها بدون تایید سازمان امنیت سوریه غیرقابل تصور است». افزون بر این، اغلب “مهاجمان مسلح” بر فراز ساختمان‌های دولتی دیده شده‌اند، که گواه «هماهنگی آنها با نیروهای انتظامی» در سوریه است.


 


فرمانده سپاه پاسداران با بیان این که کسی بروز «فتنه ۸۸» را «با این شدت» پیش‌بینی نمی‌کرد، گفته است که «فتنه ۸۸» پایان خوبی داشته و مردم «قدر ولایت فقیه را به خوبی شناختند.»

به گزارش رادیو فردا، محمد علی‌جعفری، فرمانده سپاه پاسداران در گفت و گویی با خبرگزاری فارس با اشاره به اعتراض‌های گسترده به نتایج اعلام شده برای انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ در ایران، گفته است، کسی بروز این اعتراض‌ها را «با این شدت» پیش‌بینی نمی‌کرد.

وی در این گفت و گو که متن آن روز جمعه منتشر شده، با اشاره به پیش‌بینی بروز اعتراض‌ها نسبت به نتایج اعلام شده برای انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشته است: «این حوادث به صورت کلی قابل پیش‌بینی بود و این شتاب اخیری که انقلاب اسلامی در طول این پنج سال اخیر در همه ابعاد گرفته بود و نیز روند جدید یا اصلاح مسیر انقلاب نسبت به انحرافات قبلی که وجود داشت و در کنار آن، توقع‌ها یا مخالفت‌هایی که در دوره‌های قبلی بود، طبیعی بود که این‌ها در یک نقطه به مخالفت‌هایی می‌رسند و این دو جریان در یک جایی با هم برخورد خواهند کرد که فتنه ۸۸ حاصل این برخورد بود.»

فرمانده کل سپاه در عین حال افزوده است: «این روند و شتابی که انقلاب اسلامی از سال ۸۲ و ۸۳ به بعد گرفت و پس از آن که دوره اصولگرایی با حمایت‌ها و مطالبات رهبری روی صحنه آمد و کار را شروع کرد، طبیعی بود که این فتنه به وجود بیاید ولی به این صورت و این شکلی که اتفاق افتاد و با این شدت، کسی پیش‌بینی نمی‌کرد.»

مقام‌ها و رسانه‌های حکومتی در ایران از اعتراض‌های مردمی به نتایج اعلام شده برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در ایران با عنوان «فتنه ۸۸» یاد می‌کنند.

در این میان محمد علی‌جعفری، که به ویژه نیروهای تحت امر وی در سرکوب خشونت‌آمیز اعتراض‌ها در ایران نقش محوری ایفا کرده‌ بودند، با بیان این که «فتنه ۸۸ پایان خوبی داشت»، اظهار داشته است: «مردم در طول این هشت ماه مقابله و مبارزه، قدر ولایت فقیه را به خوبی شناختند و این را در ۹ دی و ۲۲ بهمن ۸۸ ابراز کردند و از اینجا می‌توان گفت که هم عقبه‌های فتنه ۸۸ و هم مخالفت‌های آنها با مسیر انقلاب اسلامی به مردم خودمان و نیز مسلمانان دیگر کشورها که علاقمند به سرنوشت جمهوری اسلامی بودند به خوبی شناسانده شد.»

فرمانده کل سپاه یک بار دیگر هدف اصلی مخالفان را ضربه زدن به ولایت فقیه دانسته و گفته است: «همه تلاش امام این بود که ولایت فقیه را در رأس نظام اسلامی قرار دهد، اما خیلی واضح و روشن است که مخالفت اصلی فتنه ۸۸ با همین موضوع ولایت فقیه بود و این را بخوبی در بی‌توجهی آنها به تصمیمات رهبری که باید فصل‌الخطاب باشد، می‌شد دید.»

محمد علی‌جعفری در اواخر دی ماه ۱۳۸۸ و در دوران اوج اعتراض‌های خیابانی به نتایج اعلام شده برای انتخابات ریاست جمهوری نیز مخالفان را متهم کرده بود که «هدف اصلی» آنها کم کردن «اختیارات ولایت فقیه» و تبدیل این پست در ساختار جمهوری اسلامی ایران به یک «مقام تشریفاتی» است.

وی در سخنان تازه خود در باره هواداران رهبران مخالفان حکومت در ایران که مقام‌های ایرانی از آنها با عنوان «سران فتنه» یاد می‌کنند، نیز اظهار داشته است: ‌«شاید در ابتدا بخشی از مردم که چارچوب‌های نظام را قبول دارند اما مخالف سیاست‌ها و بعضی روش‌ها هستند، از آنها حمایت کردند که البته این‌ها هم ۱۰ تا ۱۵درصد بیشتر نبودند، اما پس از اتفاقات سال ۸۹ همین بخش نیز حمایت خود را قطع کردند و این در واقع نتیجه همان مقابله خوب و مناسب با پدیده تهدید نرم بود.»

فرمانده سپاه همچنین افزوده است: «در شهری مانند تهران با میلیون‌ها نفر جمعیت، وجود دویا سه هزار نفر افرادی که اساساً ضدیت ریشه‌ای و مبنایی با انقلاب دارند یا منافق و کمونیست هستند یا باقیمانده‌های آنها هستند یا سلطنت‌طلب‌اند و یا بهائی، چندان عجیب نیست.»

محمدعلی جعفری در ادامه گفته است: «به صحنه آوردن این افراد در کنار عده‌ای اراذل و اوباش چندان سخت نیست اما مسئله مهم، عدم همراهی مردم با آنهاست.»

فرمانده کل سپاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت‌های سپاه در «عرصه جنگ سایبری»، هم اظهار داشته است: «دشمن در فضای سایبری از طریق ابزار نرم به دنبال ضربه زدن به زیرساخت‌ها و زیرسیستم‌های یک کشور است تا آن جامعه را فلج کند و واضح بود که دشمن در این زمینه سرمایه‌‌گذاری زیادی کرده بنا بر این ما هم باید خود را آماده مقابله با این تهاجم می‌کردیم.»

محمدعلی جعفری از اینترنت به عنوان «ابزار اصلی سازماندهی، اطلاع‌رسانی و ‌هدایت استکبار برای اقدامات کف خیابانی در فتنه ۸۸» نام برده و گفته است:‌ «این آمادگی‌ که سپاه در خود ایجاد کرد، زمینه‌ساز شناسایی و مقابله با این شبکه‌ها شد و توانست اینها را تا حد زیادی کنترل کند.»

به گفته شماری از تحلیلگران گروهی که خود را ارتش سایبری ایران معرفی می‌کند و تاکنون شماری از سایت‌های اینترنتی و وبلاگ‌های مخالفان را هک کرده‌اند، توسط سپاه پاسداران سازماندهی شده است و برخی از مقام‌های جمهوری اسلامی نیز بارها از اقدام این گروه حمایت کرده‌اند.

در این میان فرمانده سپاه با اشاره به فعالیت‌های سپاه در این زمینه گفته است:‌ «هرچند ضربه‌های زیادی به شبکه‌های اصلی دشمن وارد شده اما باز در حال بازسازی و ارتباط گیری هستند که البته تحت شناسایی و اشراف ما قرار دارند. البته جریانات دیگری نیز وجود دارند که در آینده و در زمان مناسب خود بیاد با آنها برخورد شود.»

فرمانده سپاه همچنین در سخنان خود، توان موشکی سپاه را یکی از مولفه‌های قدرت در منطقه خوانده و گفته است: «هرچند ما توان افزایش برد موشک‌های خود را داریم اما نیازی به این موضوع احساس نمی‌کنیم، چراکه امروز دشمن فرامنطقه‌ای ما یعنی رژیم اشغالگر قدس در برد موشکی ما قرار دارد و نیروهای عمده آمریکایی هم اگر قرار باشد از تهدیدات اسراییل حمایت کنند، از آنها به ما نزدیک تر هستند و آنها نیز در برد کامل آتش ما قرار دارند.»

وی همچنین گفته است: «دشمن خیلی وقت است که به آسیب‌پذیر بودن حضور ناوهای جنگی‌اش در خلیج فارس پی برده و ظاهرا از راهبردهای نظامی و عملیاتی‌ آنها این است که اگر بخواهند علیه ما دست به اقدام نظامی بزنند، این‌ ناوها را از خلیج‌فارس خارج کرده و در نزدیکی دریای عمان و اقیانوس هند مستقر شوند و از آنجا علیه ما عملیات کنند.»

فرمانده سپاه افزوده است: ««ما به دنبال این هستیم که بتوانیم برد عملیاتی خود را افزایش داده و در آنجا هم به شناورهای دشمن دسترسی پیدا کنیم.»

فرمانده سپاه در بخش دیگری از سخنان خود یک بار دیگر از سپاه با عنوان یک سازمان امنیتی، فرهنگی، عقیدتی، سیاسی و نظامی یاد کرده و با اشاره به فعالیت‌های اقتصادی سپاه نیز اعلام کرده است، ورود سپاه به پروژه‌های کوچک و متوسط و پروژه‌های زیر ۱۰۰ میلیارد تومان ممنوع است.

وی همچنین گفته است: «از آنجا که سپاه تنها به دنبال سود مادی در این پروژه‌ها نیست و کمک به دولت را هدف اصلی خود قرار داده، در برخی پروژه‌ها تا جایی که در توان باشد کار می‌کنیم و پس از اتمام کار، پول آن را از دولت می‌گیریم چرا که گاهی ممکن است بودجه نباشد و یا دیر برسد.»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به tehranreview-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به tehranreview@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته