-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ اردیبهشت ۳, شنبه

Latest News from AzadCyber for 04/23/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



جرمی پیج و لورتا چائو، خبرنگاران روزنامه وال‌استریت ژورنال در پکن، گزارش داده‌اند که کاربران اینترنت در چین راه‌های خلاقانه‌ای را برای دور زدن فیلترینگ و محدودیت‌های سخت‌گیرانه آنلاین در این کشور پیدا کرده‌اند. تلاش‌های دولت چین برای سرکوب مخالفان در فضای مجازی، به‌خصوص در سایت‌های مشهور مایکروبلاگینگ نظیر توییتر، در هفته‌های اخیر گسترش یافته و با شدت بیشتری پی‌گیری می‌شود.

در مکانیسم سانسور آنلاین در چین، تغییراتی اعمال شده تا همه رفرنس‌ها و لینک‌ها به فعالان شناخته‌شده در اینترنت را بلاک کند. آی وی‌وی (Ai Weiwei) یکی از این اکتیویست‌ها است که از اهداف اصلی موتورهای سانسور در چین است؛ فعال سیاسی‌ای که به‌خاطر طرح «انقلاب یاسمین» در چین پس از پیروزی خیزش مردمی در تونس در اواسط فوریه، نزدیک به ۲۰ روز پیش بازداشت شد و هنوز هم پشت میله‌های زندان است.

دولت چین اقدامات سرکوب‌گرانه خود در فضای آنلاین را چنان گسترش داده که حالا دسترسی به بسیاری از پراکسی‌سرورها و وی‌پی‌ان‌هایی که پیش‌تر برای وارد شدن به سایت‌هایی نظیر توییتر و یوتیوب و … استفاده می‌شدند، ممکن نیست. اگرچه کاربران حرفه‌ای وب، راه‌های عبور از سد سانسور را به سادگی می‌یابند، اما مشکل اساسی برای کاربران مبتدی و متوسطی است که اکثریت کاربران وب را هم تشکیل می‌دهند.

اما به موازات اقدامات دولت برای بلاک کردن کلمات، عبارات، وب‌سایت‌ها و سرورهای گوناگون، کاربران اینترنت در چین راه‌های جدیدی را برای به اشتراک گذاری اطلاعات و نشر عقاید کشف می‌کنند که تصور آن پیش از این ممکن نبود. کاربران چینی برای خنثی کردن این اقدامات، به‌جای انتشار فایل‌های متنی، تصاویر متن را منتشر می‌کنند و علاوه بر آن، کلماتی که موتورهای سانسور به آن حساس‌اند را به شیوه‌های دیگری می‌نویسند.

این همان کاری است که بسیاری از کاربران ایرانی هم انجام می‌دهند: نوشتن س.ک.س و صکص و … به جای سکس، یا فیل.تر، فیاـ تر و … به جای فیلتر و ترکیب‌های دیگری مانند فیلترینگ (هیتلرینگ!) و نمونه‌های بسیار دیگری از این دست، برای فرار از دست حسگرهای سانسورچیانی که بخش عمده‌ای از وظایف‌شان را نرم‌افزارها انجام می‌دهند.

پس از آن‌که نام آی وی‌وی هم در چین فیلتر شد، حامیان او پیام‌های مرتبط با او و عقایدش را با کاراکترهای دیگری که نزدیک به اسم واقعی او بود منتشر می‌کردند: Ai Weilai که معنی آن در زبان مانداراین «عشق ورزیدن به آینده» است. این عبارت هم پس از مدتی فیلتر شد و از آن پس، کاربران برای اشاره به نام او از حروف لاتین AVV استفاده می‌کنند. این فعال برجسته چینی، روز سوم آوریل در حال فرار به هنگ‌کنگ توسط مقامات چینی بازداشت شد و حالا به خاطر «جرایم اقتصادی» در حبس است.

وقتی موتورهای سانسور چین در جریان خیزش مردمی در مصر، نام حسنی مبارک و کلمه «مصر» را هم فیلتر کردند، کاربران برای ذکر نام او و مصر در نوشته‌های خود نیز از کاراکترهای دیگر استفاده می‌کردند تا از تیغ تیز سانسور در امان بمانند.

نبرد کش‌دار دولت و مخالفان در فضای مجازی

ماجرای سانسور در چین، اواسط ماه فوریه و زمان طرح «انقلاب یاسمین» در این کشور، بار دیگر به بحثی جالب و داغ تبدیل شده بود. کاربران برای اشاره به اعتراضات از عبارت Lianghui استفاده می‌کردند که عنوان رسمی جلسات سالانه حزب کمونیست است. فیلتر کردن این عبارت ممکن نبود، چون در این صورت هر کاربری هم که می‌خواست خبرهای مربوط به جلسه سالانه حزب را پی‌گیری کند، با صفحه فیلترینگ مواجه می‌شد. این نخستین تقابل جدی کاربران و سانسورچیان در چین بود.

در سایت‌های مایکروبلاگینگ چینی (مانند Sina Weibo) که نمونه چینی توییتر است، فعالان اینترنتی باز هم راه‌هایی برای انتشار «محتوای سیاسی حساس» پیدا کرده‌اند تا از گزند سانسور در امان بمانند. مساله اینجاست که هرچه محدودیت‌ها گسترده‌تر می‌شود، روش‌های خلاقانه‌تری هم برای دور زدن آنها پیدا می‌شود.

با این‌که چین یکی از فعال‌ترین کشورها در زمینه سانسور آنلاین است و منظم‌ترین تشکیلات سانسور اطلاعات را در اختیار دارد، هم‌چنان مانند دیگر همتاهای خود با کاربران خلاق اینترنت در جنگ است. بحث درباره فساد گسترده سیاسی و اقتصادی، اگرچه در فضای واقعی جامعه پیامد‌های پیش‌بینی‌ناپذیری به همراه دارد، در فضای مجازی به آسانی دنبال می‌شود و کسی نمی‌تواند این جریان را متوقف کند.

این بازی بی‌انتها هم‌چنان در جریان است و فرهنگ آنلاینی را در این کشور پدید آورده؛ بازی با کلمات و سر در گم کردن دولت و سانسورچیان وابسته‌اش. وقتی پست‌های خاصی درباره «موضوعات حساس» در اینترنت حذف می‌شود، کاربران به آن می‌خندند و می‌گویند این مطلب هم «هارمونیزه» شد؛ اشاره به سخنان رئیس‌جمهور هو جین‌تائو که در کمپین انتخاباتی خود از ضرورت ساخت «جامعه‌ای هارمونیک» سخن گفته بود.


 


احسان نوروزی، دویچه‌وله

فیس‌بوک ظرفیت‌های گسترده‌ای برای شبکه‌سازی و فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی دارد، اما دیکتاتورها در کمین‌اند تا راه تاثیرگذاری اکتیویست‌ها را سد کنند. با مطالعه این مطلب می‌توانید با شیوه‌های ایمن‌سازی فعالیت اکتیویست‌ها در فیس‌بوک آشنا شوید.

گسترش برق‌آسا و پرشتاب شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌های آنلاین و فن‌آوری‌های نوین ارتباطی، در فعالیت کسانی که برای تغییرات اجتماعی و سیاسی در حوزه‌ها و سطوح مختلف تلاش می‌کنند، تغییراتی بنیادین پدید آورده است.

اینترنت به عنوان پدیده‌ای انقلابی در صنعت ارتباطات، محدودیت‌های مرسوم مرزهای جغرافیایی را در هم شکسته و سرویس‌های نوین آنلاین، به‌طور چشم‌گیری بر ظرفیت‌های فعالیت‌های هدف‌مند و سازمان‌یافته اجتماعی، مدنی و سیاسی افزوده‌اند. (بخوانید۱۰ نکته‌ای که باید درباره حریم خصوصی در فیس‌بوک بدانید)

فیس‌بوک در این میان، با نزدیک به ۶۰۰ میلیون کاربر در سراسر جهان، بستر بسیار مناسبی برای اکتیویسم فراهم کرده است. اگرچه تنوع و گستردگی کاربران فیس‌بوک، فضا را برای کارهای نازل و بی‌تاثیر هم باز کرده که می‌تواند اکتیویسم واقعی را تحت تاثیر قرار دهد.

اسلکتیویسم (Slacktivism) همان‌چیزی است که اکتیویست‌ها از شیوع روزافزون آن نگران‌اند. کارهای بیهوده و بی‌نتیجه‌‌ای مانند جمع‌آوری امضا برای متوقف کردن جنایات جنگی، یا نمونه‌های پرشمار دیگری از این دست، که فقط برای ارضای احساسات آنی کسانی طراحی شده که عموما نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی در سطوح مختلف ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، آگاهی چندانی ندارند.

خرده‌رسانه‌ها در حال بازتعریف فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی‌اند و رشد این فعالیت‌ها در بسترهای آنلاین تازه آغاز شده و شواهد نشان می‌دهد در مسیر تکامل خود ایده‌های نو و سازنده را جذب خواهد کرد.

اما مساله اینجاست که تمرکز عمده‌ی این فعالیت‌ها در کشورهایی است که دیکتاتورها و تمامیت‌خواهان در آنها حکم می‌رانند و از هیچ اقدامی برای تعقیب و رهگیری و حتی مجازات سنگین فعالان آنلاین دریغ نمی‌کنند. سوزان ویلا که مدیریت تولید محتوا در وب‌سایت تخصصی جنبش‌های اجتماعی را بر عهده دارد، در مطلبی در وب‌سایت Mashable فهرستی از راه‌هایی برای بهره‌گیری بهینه از فیس‌بوک و افزایش امنیت اکتیویست‌ها در فیس‌بوک ارائه کرده است که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در ادامه بخوانید.

حفاظت از اطلاعات؛ داده‌هایتان را دانلود کنید

داده‌هایی که روی سرورهای فیس‌بوک آپلود می‌کنید، فقط متعلق به خودتان نیست. اگر اکانت فیس‌بوک شما خواسته یا ناخواسته غیرفعال (Deactivate) شود، یا قوانین استفاده از فیس‌بوک را زیر پا بگذارید و اکانت‌تان حذف شود، همه این داده‌ها و اطلاعات را از دست خواهید داد، مگر این‌که پیش‌تر از اطلاعات خود بک‌آپ گرفته باشید.


برای دانلود کردن همه اطلاعات فیس‌بوک‌تان باید به Account Settings بروید و سپس در کنار Download your information روی Learn more کلیک کنید. معمولا پس از چند ساعت، لینک دانلود اطلاعات به آدرس ایمیل‌تان ارسال خواهد شد. اما نکته اینجاست که این داده‌ها همه محتوایی که روی فیس‌بوک دارید را در بر می‌گیرد، غیر از فهرست دوستان یا کسانی که عضو صفحه شما شده‌اند. برای ذخیره کردن آنها باید از اپلیکیشن‌های جانبی (مانند SocialSafe) استفاده کنید تا در صورت بروز تهدید بتوانید از نسخه پشتیبان استفاده کنید. فراموش نکنید که تخریب شبکه‌ای که شما ساخته‌اید، اولویت ذهن دیکتاتورها است.

هرگز HTTPS را فراموش نکنید

با استفاده از HTTPS فرایند انتقال داده‌ها از مرورگر شما به سرورهای فیس‌بوک و حتی مکالمات‌تان در فیس‌بوک یا هر محیط دیگر کدگذاری و ایمن می‌شود و رمزگشایی از آن برای نفوذگران یا نیروهای مانیتورینگ وابسته به رژیم‌های سرکوبگر بسیار دشوار خواهد بود.


این امکان از مدت‌ها پیش برای جی‌میل فعال بوده و در توییتر هم به تازگی فعال شده است. در استفاده از HTTPS تردید نکنید. در فیس‌بوک می‌توانید با دنبال کردن این مسیر، به سادگی آن را برای همیشه فعال کنید:

Account Settings > Account Security > Secure Browsing HTTPS

وقتی با تیک کردن این گزینه آن را فعال می‌کنید، در خط پایین هم گزینه دیگری وجود دارد که به امن‌تر شدن‌تان کمک چشمگیری خواهد کرد. اگر تعداد دفعاتی که از سیستم‌های دیگری در کافی‌نت‌ها یا مکان‌های عمومی وارد فیس‌بوک می‌‌شوید زیاد است، با تیک کردن این گزینه، در صورتی که از سیستم جدیدی درخواست ورود به اکانت شما در فیس‌بوک ارسال شود، شما ایمیلی دریافت می‌کنید که حاوی جزئیات آن سیستم خواهد بود و به این ترتیب پی‌گیری ماجرا ساده‌تر خواهد شد.

ناشناس بمانید تا ایمن‌تر باشید

اگر به خاطر حساسیت کارهایی که انجام می‌دهید، احساس می‌کنید ممکن است تحت تعقیب نیروهای امنیتی باشید، بهتر است راه‌های ناشناس ماندن را یاد بگیرید. گروه‌ها و صفحات و همه امکانات فیس‌بوک، همان‌قدر که برای اکتیویست‌ها مفیدند، می‌توانند یاری‌رسان دیکتاتورها و نیروهای وابسته به آنها هم باشند.

اما مساله اینجاست که حضور در فیس‌بوک با اسم مستعار یا بدون اعلام هویت واقعی، از مصادیق نقض قوانین این شبکه‌ اجتماعی است و ممکن است منجر به حذف اکانت‌تان شود. بنابراین اگر نمی‌خواهید هویت واقعی خود را فاش کنید، بهتر است نامی را انتخاب کنید که نزدیک به نام‌های واقعی باشد و فیس‌بوک آن را به عنوان نامی مستعار یا جعلی تشخیص ندهد و اکانت‌تان را حذف نکند. گذشته از این، همه اطلاعات را همیشه ذخیره کنید تا اگر روزی اکانت‌‌تان حذف شد، دست‌تان خالی نباشد. بهترین کار این است که واقعا شرایط استفاده از فیس‌بوک را مطالعه کنید و راه‌های گزارش کردن اکانت‌های مستعار یا غیرواقعی را بشناسید.

ناشناس ماندن فقط مخفی کردن هویت نیست

تنظیمات حریم خصوصی خود در فیس‌بوک را در کنترل کامل داشته باشید. اما اگر می‌خواهید کاملا ناشناس بمانید، باید با تغییر تنظیمات، امکان تگ کردن خود توسط دیگران را غیرفعال کنید. عکسی از شما در کنار اکتیویست شناخته‌شده دیگری که حالا در بند است، به سادگی زمینه بازداشت شما را هم فراهم خواهد کرد. کسانی که ارتباطات آنلاین را رصد می‌کنند، همه این نکات جزیی را هم زیر نظر می‌گیرند. خود را جای آنها بگذارید و همه تصاویر، متون، یا هر داده‌ای را که ممکن است بخشی از هویت «پنهان‌شده» شما را افشا کند، پاک کنید.


اما در کنار همه این‌ها، اپلیکیشن‌ها و ابزارهایی همچون Friend Wheel و Social Graph هم وجود دارند که امکان تجزیه و تحلیل شبکه ارتباطی‌ شما در فیس‌بوک را برای‌تان مهیا می‌کنند. بهره‌گیری از آنها، ایمن ماندن، ناشناس ماندن و محتاطانه و مدبرانه رفتار کردن در فیس‌بوک را تسهیل خواهد کرد.

از ابزارهای جانبی برای هماهنگی‌های امن استفاده کنید

اگر می‌خواهید برنامه‌ها یا جلسات حساسی را برنامه‌ریزی کنید، شاید بهتر باشد به نرم‌افزارهایی اعتماد کنید که توسط اکتیویست‌ها و برای اکتیویست‌ها طراحی شده است. Crabgrass یکی از این برنامه‌ها است که امکانات تعاملی جالبی برای فعالیت‌های گروهی دارد و بسیاری از ملاحظات امنیتی در طراحی آن در نظر گرفته شده است.

نکته اساسی در زمینه امنیت این است که همواره به خاطر داشته باشید راه‌های ذکرشده، راه‌هایی قطعی و دائمی نیستند، چون کسانی که درصدد رهگیری ارتباطات و سرکوب شبکه‌سازی هستند هم شیوه‌های جدیدی را به کار می‌گیرند و امکانات را شناسایی می‌کنند، بنابراین بسیار مهم است که دانش خود را در این زمینه به‌روز کنید و با کسانی که آشنایی بیشتری با امنیت وب دارند، در ارتباط مستمر باشید و یافته‌ها و دانسته‌های خود را با دوستان‌تان هم به اشتراک بگذارید. امنیت، ضامن تداوم و استمرار فعالیت‌ها است.


 


احسان نوروزی، دویچه‌وله

هر سیستم دگم و بسته سیاسی از نشت اطلاعات می‌ترسد؛ نه لزوما اطلاعات محرمانه و اسناد طبقه‌بندی‌شده یا اسرار حکومتی. حتی نشر منظم خبرها و گزارش‌ها هم حالا اقدامی است که ممکن است سیستم‌های انحصارگرا و تمامیت‌خواه سیاسی، مجازاتی هم‌سنگ جاسوسی برای آن در نظر بگیرند.

سیستم‌های خودکامه از شبکه‌سازی می‌ترسند. از ارتباط هدف‌مند و سیستماتیک گروه‌هایی که می‌توانند تاثیرگذار باشند و با گذشت زمان توان سازماندهی بیابند، می‌هراسند. تمام تلاش تیم‌های گوناگون رصد اطلاعات در کشورهایی هم‌چون ایران، چین‌، روسیه، کوبا و … شناسایی همین شبکه‌ها است. شناسایی، گام اول برای اقدام در جهت تعقیب و سرانجام «انهدام» چنین گروه‌هایی است.

ماجرای پلیس سایبری و گشتی که قرار بود مشغول بازبینی تلفن‌های همراه شود، در ایران شناخته‌شده است. هدف همه این اقدامات در همه حکومت‌های خودکامه و توسط همه «دشمنان جامعه‌ی باز» یکی است، اگرچه ممکن است ابزارها و تکنیک‌هایی که برای تحقق آن به کار می‌گیرند، متفاوت باشد: سرکوب فعالان مستقل و تحول‌خواه و سدسازی در برابر تشکیل شبکه‌های اجتماعی برای به تاخیر انداختن تغییری که وقوعش در دنیای امروز اجتناب‌ناپذیر است.

“استفاده از «دکمه هراس» در شرایط اضطراری که فرد در معرض خطر بازداشت و بازرسی قرار گرفته، تمام اطلاعات روی تلفن همراه را پاک می‌کند و به افراد مشخصی پیغام هشدار می‌فرستد”

فعالان اجتماعی و سیاسی (اکتیویست‌ها) در کشورهای توسعه‌یافته، همواره در صدد یافتن راه‌هایی برای کمک به همتایان تخول‌خواه خود در کشورهایی بوده‌اند که با رژیم‌های سرکوب‌گر و تمامیت‌خواه درگیرند. نتیجه بحث‌ها و جستجوها و پژوهش‌های مستمر فعالان دموکراسی‌خواه، ایجاد دکمه‌ای است که در قالب یک اپلیکیشن ارائه خواهد شد که با نصب و اجرای آن، کاربر می‌تواند با فشردن دکمه‌ی هراس (Panic Button) در شرایط خاص، اطلاعات خصوصی خود را از دسترس نیروهای امنیتی خارج کند؛ اقدامی برای ایمن‌سازی هم‌زمان داده‌ها، صاحبان داده‌ها و پایگاه‌های داده‌ها.

تسریع تغییر؛ تلاش برای ایمن‌سازی ارتباطات و شبکه‌سازی

وزارت خارجه آمریکا از حامیان اصلی این پروژه است که اگرچه ایده آن از مدت‌ها پیش مطرح شده، اما پس از رویدادهای اخیر در خاورمیانه و خیزش‌های خیره‌کننده مردمی در این منطقه «دیکتاتور زده» و نقش قابل توجه تکنولوژی‌های نوین، رسانه‌های اجتماعی و تلفن‌های همراه در ساماندهی اجتماعات و هدایت رسانه‌ای آن، حالا اجرای آن با سرعت بیشتری به پیش می‌رود.

استفاده از «دکمه هراس» در شرایط اضطراری که فرد در معرض خطر بازداشت و بازرسی قرار گرفته، تمام اطلاعات روی تلفن همراه – از جمله فهرست شماره‌های ذخیره‌شده – را پاک می‌کند و به افراد مشخصی که خودتان می‌توانید به این اپلیکیشن معرفی کنید، پیغام هشدار می‌فرستد.

هنوز تاریخ دقیق انتشار رسمی این اپلیکیشن مشخص نیست، اما برای سیستم‌های عامل مختلف ارائه می‌شود تا هم کاربران آی‌فون بتوانند از آن بهره ببرند و هم کاربران رو به فزونی اندروید و حتی گوشی‌های ارزان‌قیمت نوکیا که استفاده از آنها در میان کاربران خاورمیانه‌ای رایج‌تر است.

مساله اینجاست که تروریست‌ها یا گروه‌های سازمان‌یافته قاچاق مواد مخدر هم می‌توانند از این اپلیکیشن نیز مانند بسیاری از نوآوری‌های تکنولوژیک دیگر سوء استفاده کنند. مسئولان وزارت خارجه آمریکا گفته‌اند تلاش می‌کنند تا با توزیع  کنترل‌شده آن در میان «فعالان دموکراسی‌خواه و صلح‌طلب» و در نظر گرفتن ملاحظات امنیتی، از ضریب خطا در بهره‌گیری از آن بکاهند.

ایالات متحده در سال ۲۰۰۸ بودجه‌ای ۵۰ میلیون دلاری به ترویج تکنولوژی‌های نوین برای فعالان اجتماعی اختصاص داد و این بودجه صرف «طراحی فناوری‌های عبور از سد سانسور و فیلترینگ رژیم‌های سرکوب‌گر و تدوین استراتژی‌هایی برای حفاظت از ارتباطات در برابر تهدیدات و نفوذهای دولتی» شد. حمایت‌های وزارت خارجه آمریکا از رسانه‌های نوین، از آن زمان به شکل‌های گوناگون ادامه یافته و با توجه به سخنرانی‌های هیلاری کلینتون درباره «آزادی اینترنت» و تاکید وزارت‌خانه تحت مدیریت او بر «تلاش برای تحقق و ترویج آن» در کشورهایی که سانسور و رهگیری ارتباطات به‌صورت سیستماتیک اجرا می‌شود، به نظر می‌رسد با جدیت بیشتری دنبال شود.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به azadcyber-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به azadcyber@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته