-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ اردیبهشت ۳, شنبه

Latest News from 30Mail for 04/23/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/2/2

آل طاها
کلمه

حیدر مصلحی چه استعفا داده باشد و چه برکنار شده باشد، در روز دوشنبه ۲۹/ ۱/ ۹۰ وزیر اطلاعات نبوده است؛ این را قانون اساسی فراموش شدهٔ ما می‌گوید.

انتصاب- و نه ابقاء! – مجدد حیدر مصلحی به مقام وزارت اطلاعات، با روندی کاملاً جدید انجام شده است. آنچه در خصوص مصلحی اتفاق افتاد، پروسهٔ نسبتاً جدیدی است که اثری از آن در قانون اساسی دیده نمی‌شود. انتصاب یک فرد به مقام وزارت بدون کسب رای اعتماد از مردم یا نمایندگان مردم تنها در سایهٔ یک قرائت استبدادی از قانون اساسی ممکن است. قرائتی که اختیارات ولایت فقیه را فرا‌تر از قانون اساسی می‌داند و اعتقاد دارد که یک فرد در مقام رهبر می‌تواند در هر لحظه‌ای که صلاح بداند قانون اساسی را به تعطیلی بکشاند و فرا‌تر از ارادهٔ جمهور مردم قرار بگیرد و افراد را به مقام صدارت و وزارت برکشد.

متاسفانه قرائت استبدادی از قانون اساسی، پدیده چندان تازه‌ای نیست. رفتار شورای نگهبان و نظارت استصوابی از نشانه‌های بارز این قرائت‌اند. دلسوزان ملت بار‌ها در این باره هشدار داده‌اند و به یاد بیاوریم که میر حسین موسوی در دوران سکوت ۲۰ سالهٔ خود، یکبار سکوتش را در اعتراض به این قرائت شکست و تمام قد به آن اعتراض کرد و فراموش نکنیم که این حدیث نامکرر، بار‌ها و بار‌ها در سخنان میر حسین آمده است و لب لباب بیانیه‌های اوست. و مگر بازگشت به قانون اساسی و اجرای بدون تنازل آن  معنایی غیر از این دارد؟

اما محمود احمدی‌نژاد نمی‌تواند – و نباید – به این نوع انتصاب اعتراض کند. فردی که با همین الگو و با همین قرائت به قدرت رسیده است، طبیعی است که باید تسلیم باشد. احمدی‌نژاد خود چهرهٔ تمام نمای این قرائت استبدادی است و الحق که در گفتار و رفتار نیز آرزوهای سردمداران این قرائت استثنایی را جامهٔ عمل پوشانده است و توانسته است آئینه تمام نمای افکار مصباحیه و فرقهٔ مطلقیه باشد.

و به‌‌ همان اندازه که احمدی‌نژاد مجسمهٔ قرائت استبدادی از قانون اساسی است، جنبش سبز هم بر این باور است که ریشهٔ استبداد در این قرائت نهفته است. بزنگاه تاریخی ۲۲ خرداد ۸۸ به خوبی این حقیقت را آشکار می‌کند. جایی که این قرائت استبدادی احمدی‌نژاد را برکشید و به مقام ریاست دولت رساند و جنبش سبز با شعار «رای من کجاست؟» در برابر زیاده خواهی این قرائت قد علم کرد. رای من کجاست، معنایی جز گم شدن رای مردم و محو شدن ارادهٔ ملت در برابر اراده فردی نداشت و احمدی‌نژاد و انتخابات ۸۸ بهانه‌ای برای مواجههٔ دوبارهٔ جنبش آزادیخواهی ایران با مجسمهٔ استبداد بود.


 
 

جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی:
1390/2/2

جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی در بیانیه‌ای خطاب به ملت ایران نوشته‌اند: «ما به رغم این همه بد سگالی که به ناحق در حق مان رفته، بیش از آنکه از خداوند انتقام عزیزانمان را طلب کنیم، دست دعا به درگاهش بلند می‌کنیم که به قدرت طلبان مغرور و بی خبر ما، بصیرت و عقلانیت عطا کند.»

این بیانیه با اشاره به وضعیت فعلی کشور آورده است: «این طنز تلخ زمانه است که در تاریخ آینده این کشور لبخند تلخ افسوس بر لبان خوانندگان آن خواهد نشاند که روزی با بی انصافی تمام و با هدف انکار پاکی دست عزیزانمان ادعا میشد «با دستمال کثیف نمی توان شیشه را تمیز کرد»، اما امروز این سرفرازان برای تضمین قدرت و حفظ موقعیت کسانی باید محروم از بدیهی‌ترین حقوق حتی یک زندانی در گوشه سلول های زندان به سربرند.»

این خانواده‌ها در ادامه نوشته‌اند، «طی این مدت خون مظلومان بسیاری به ناحق و تنها به جرم مطالبه بدیهی‌ترین حقوق انسانی بر زمین ریخت و اکنون ما مانده‌ایم و فرزندانی که درباره جرم ناکرده پدر یا مادر مي‌پرسند که به کدامین گناه سزاوار چنین مجازاتی شده‌اند؟ بدا به حال نظامی که با مخلصان صدوق و خدوم خود چنین کند که با دیگران چه ها کند.»

خانواده‌های زندانیان سیاسی همچنین گفته‌اند، سال جدید را در فراق عزیزانمان صبورانه اما با دلی استوار و قلبی پر امید به آینده روشن ایران عزیز و ملت بزرگ و مقاوم آن آغاز می‌کنیم.

منبع: جرس


 
 

1390/2/2

نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت که «وزرات رفاه حقوق چند ماه کارگران شرکت ریسندگی نازنخ قزوین را پرداخت نکرده و به همین دلیل برخی از این کارگران چند روزی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.»

وی با اشاره به اینکه در چند روز گذشته جلساتی با صادق محصولی، وزیر رفاه و تامین اجتماعی برای پرداخت حقوق این کارگران برگزار شده، افزود: «متاسفانه این قول و قرارها عملی نشده و مشکل کارگران شرکت نازنخ قزوین همچنان پابرجاست.»

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین در جلسه با وزیر رفاه و تأمین اجتماعی، «درباره دستور اقدام فوری مطابق ماده 36 قانون تأمین اجتماعی برای برقراری بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور برای کارگران شرکت نازنخ قزوین تذکر داده است.»

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی

پیشینه:

تجمع اعتراضی کارگران نازنخ قزوین و کامیونداران «دانگ فنگ» چینی در مقابل مجلس


 
 

نامه جمعی از زندانی سیاسی به مراجع تقلید:
1390/2/2

۲۳ نفر از زندانیان سیاسی کشور در پیامی خطاب به مراجع تقلید و بزرگان حوزه‌های علمیه، ضمن مقایسه وضعیت ایران با آنچه در کشورهای منطقه در جریان است، خواستار واکنش مراجع عالی قدر و بزرگان حوزه در جهت فشار به جمهوری اسلامی برای پایان دادن به ظلم ها و جنایات علیه مردم ایران شده‌اند.

این زندانیان با اشاره به جنایات، ظلم‌ها و بی‌عدالتی‌های گسترده در جریان دخالت گسترده نظامیان و ماموران اطلاعاتی و امنیتی در فرایند انتخابات ریاست جمهوری، نوشته‌اند: «اگر نظامیان و پلیس حکومت‌های مستبد منطقه به روش‌های خشونت بار و با سلاح‌های گرم و سرد به جان مردم می‌افتند، در جمهوری اسلامی ایران نیز در دو سال گذشته هزاران نفر بر اثر حملات نظامیان مصدوم و مجروح شده و یا به قتل رسیده‌اند.»

این پیام همچنین با اشاره به شکنجه، پرونده سازی، احکام ناعادلانه علیه زندانیان سیاسی و فشار علیه خانواده آنها، دروغ و تحریف، فشار به دانشجویان، گروه‌ها و احزاب منتقد در جمهوری اسلامی، گفته‌اند: «آیا واقعا مي‌توان در برابر این همه بی‌عدالتی‌ و ستم در داخل کشور سکوت کرد و انتظار داشت که اعتراض تنها نسبت به ظلم حاکمان مستبد کشورهای منطقه تاثیر گذار بوده و طنین انداز شود؟»

این زندانیان خطاب به مراجع تقلید و بزرگان حوزه‌های علمیه تصریح کرده‌اند، «به عنوان بخشی از قربانیان خودکامگی این جریان نظامی، اطلاعاتی، امنیتی و قضایی در کشور از شما در خواست می‌کنیم که برای دفاع از حق و عدالت و انسانیت لااقل همزمان با موضع‌گیری‌هایتان نسبت به جنایت علیه ملت‌های مسلمان منطقه به ایران نیز بازگردید و به نام خدا و دین خدا به مسوولان در جهت پایان دادن به این فجایع و جنایات فشار آورید.»

زندانیان بند سیاسی۳۵۰، دو الف، بند تحت کنترل حفاظت اطلاعات زندان اوین و زندان‌های رجایی شهر و استان خوزستان هشدار داده‌اند که «اگر جمهوری اسلامی ایران همچنان در دست افراطیون نظامی، امنیتی و اطلاعاتی اداره شود، به جای یک کشور ارایه دهنده ارزش‌های متعالی اسلامی و علوی، تنها یک نظام دیکتاتوری دینی را به جهان عرضه خواهیم کرد که یادآور نظام های دینی قرون وسطی است.»

منبع: کلمه


 
 

گزارشگران بدون مرز:
1390/2/2

سازمان گزارش‌گران بدون مرز با صدور بیانیه‌ای «سرکوب تظاهرات و ممنوع کردن اطلاع رسانی در باره رویداهای خوزستان» را از سوی مقامات ایران محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است: «مقامات جمهوری اسلامی ایران درحالی خواهان آزادی اطلاع رسانی در باره‌ی خشونت‌ و به خون کشیده شدن تظاهرات معترضان از سوی دولت‌ها در کشورهای همسایه از جمله بحرین هستند، که خود همزمان اطلاع رسانی در باره سرکوب خونین تظاهرات کنندگان اقلیت عرب ایرانی از سوی نیروهای انتظامی در خوزستان را  برای همه رسانه‌های محلی و ملی و بین‌المللی ممنوع کرده‌اند.»  

این بیانیه در ادامه با اشاره به حوادث اهواز که از اواخر فروردین ماه آغاز شد تاکید کرده است: «دستگیری‌های گسترده فعالان که پیش از اعلام تظاهرات آغاز شده بود تا امروز ادامه دارد.  به گفته‌ی منابع محلی تاکنون دست‌کم بیش از ٩٧ نفر بازداشت در زندان بسر می‌برند.»

به گفته سازمان گزارشگران بدون مرز «بازداشت شدگان در زندان های سپیدار و زندان مخفی زیتون (زندان اداره اطلاعات خوزستان که در محلی میان زیتون کارمندی و فلکه چهار شیر قرار دارد) نگاهداری می‌شوند.»

این سازمان در ادامه می‌افزاید که از بازداشت علی بدری مدیر وبلاگ شط‌الجراحی، علی طرفی مدیر وبلاگ کارونات و حمیدحیری و شهید عموری شاعر و همکاران بسیاری از مبطوعات مطلع شده است.

حوادث اهواز در تاریخ ۲۶ فروردین‌ماه گذشته تنها زمانی در رسانه‌ها انعکاس گسترده پیدا کرد که شیرین عبادی در نامه‌ای به مسئول حقوق بشر سازمان ملل از سرکوب شهروندان عرب‌زبان و سنی‌مذهب در اهواز به دست نیروهای جمهوری اسلامی خبر داد.

به گفته خانم عبادی، برلنده جایزه صلح نوبل، پس از اين تظاهرات تا چند روز درگيری‌های کوچک و پراکنده‌ای در اهواز رخ داده که در جريان آنها بيش از ۱۲ نفر کشته، ۲۰ نفر زخمی و ده‌ها نفر بازداشت شده‌اند.

شیرین عبادی در نامه خود همچنین اشاره کرده بود که «تاکنون» هیچ اطلاعی از بازداشت‌شدگان در دست نيست و مأمورين امنيتی خانواده‌ها و بستگان کشته‌شدگان را با تهديد مجبور به سکوت کرده‌اند.

منبع: سازمان گزارشگران بدون مرز

پیشینه:
شیرین عبادی سرکوب‌ها در اهواز را به سازمان ملل گزارش کرد


 
 

1390/2/2

آیت‌الله محمود امجد، در ادامه انتقادات صریح خود از وضعیت فعلی جمهوری اسلامی گفت بعضی‌ها می‌گویند به قدرت رسیده‌ایم، و هرکار می‌خواهیم می‌کنیم؛ اما به این مردم دارد ظلم می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانیِ این استاد اخلاق و فلسفه، وی با اشاره به اینکه امروز علما قدرت دارند، و چرا نگویند، اظهار داشت: «ائمه جمعه باید پناه مردم باشند، باید زبان گویای مردم باشند. روحانیون باید مستقل باشند. اگر امام جمعه‌ای به تظلم مظلومی رسیدگی نکند، از عدالت ساقط است.»

آیت‌الله امجد همچنین با اشاره به اینکه اگر یک خون بیجا از دماغ کسی بیاید، یا کسی یک سیلی بیجا بخورد، همه ما مسئولیم و این مسئولیت بیشتر متوجه مراجع و علمای کشور است، اضافه کرده است: «بعضی‌ها پَست‌اند، آقا پَست‌اند؛ به پُست رسیدند، می‌گویند به قدرت رسیده‌ایم، هرکار می‌خواهیم می‌کنیم. آدم خوب در جامعه زیاد، این همه آدم خوب، آدم فاضل، عالم و اساتید، ولی یک عده هم پَست هستند. این مردم، به این مردم دارد ظلم می شود. من ناراحتم آقا، من ناراحتم.»

وی با اشاره به اینکه دعوت شخص نسبت به غیرمعصوم ، جایز نیست گفته است باید مردم را به خدا دعوت کرد.

آیت‌الله امجد ادامه داده است که اگر کسی برای خودش امتیازی قائل شود در دستگاه خدا هیج امتیازی ندارد  وکسانی که نقدتان می‌کنند را دوست داشته باشید و از آنها تشکر کنید.

وی همچنین با بیان اینکه «گفتند حاکم شرع نه حاکم شرّ» اضافه کرده: «بیا پایین ،بشکن این پیش فرض‌هایت را کنار بگذار آن وقت می توانی تشخیص بدهی. نمی‌گویم پیش‌فرض خود را باطل بدان، موقتاً کنار بگذار، اگر نظر و منافع شخصی را کنار بگذاریم می‌توانیم.»

این استاد اخلاق و فلسفه با اشاره به ناراحتی مردم از نظام فعلی گفته است: «اگر مردم سر مرا در خیابان ببرند من می گویم مردم معذورند مردم بدبین شدند مردم ناراحت‌اند این چه وضعی هست در جامعه! کسی بگوید من می‌توانم جامعه را درست کنم، دروغ می‌گوید؛ بیارید من تکذیبش کنم اینهمه مشکلات هست.»

آیت‌الله امجد، استاد اخلاق و از روحانیون مستقل و منتقد حاکمیت فعلی است که در سال‌های اخیر طی سخنرانی‌های عمومی خود به انتقاد از وضع موجود می‌پردازد.

وی چندی پیش هم در یکی از سخنرانی‌هایش در شرق تهران گفته بود «قبلاً با تیغ ریش می‌زدند الان با ریش تیغ.»

منبع: جرس

پیشینه:

آیت‌الله امجد: هر کس غیر معصوم در قدرت باشد باید از او انتقاد کرد


 
 

1390/2/2

برخی گزارش‌ها حکایت از آن دارد که برخی بانک‌ها مطالبات معوق افراد را از حساب یارانه‌های نقدی آنها که به حساب افراد واریز شده برداشت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در برخی از شهرهای ایران از جمله اراک، برخی بانک‌ها به صورت خودسرانه اقدام به برداشت یارانه نقدی برخی شهروندان بابت مطالبات معوق آنان کرده‌اند.

این موضوع در حالی‌ست که پیش‌تر بانک مرکزی جمهوری اسلامی، این کار را منع و طی بخشنامه‌ای اعلام کرده بود: «بانک‌ها حق هیچ‌گونه برداشتی از محل واریز یارانه‌ها را بابت تسویه بدهی مشتریان ندارند.»

سومین مرحله یارانه‌های نقدی در ایران از روز گذشته، به ازای هر نفر ۴۵ هزار و پانصد تومان برای ماه اردیبهشت به حساب سرپرستان خانوار‌ها واریز شده است.

در همین حال رامین پاشایی فام، مدیرعامل بانک سپه گفته است «اگر مشتریان در این خصوص شکایتی نسبت به بانک یا شعبه انجام دهند و این شکایت مورد رسیدگی قرار گیرد و خلاف عمل کردن بانک محرز شود، برخوردهای قانونی سختی در انتظار بانک‌ها خواهد بود.»

مطالبات معوق بانک‌ها به آن بخش از اعتبارات تخصیص یافته بانکی (از جمله وام‌ها) گفته می‌شود که بنا به هر دلیلی، در موعد سررسید به بانک بازگردانده نشود. سیستم بانکی ایران معمولا پس از گذشت دو ماه از زمان سررسید مطالبات، آن را «مطالبات معوق» تلقی می‌کند.

همچنین این بانک‌ها در حالی مطالبات معوق افراد را از یارانه‌های چند ده هزار تومانی آن‌ها برداشت می‌کنند که به گفته شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد و دارایی، در حال حاضر ۴۲ درصد از مطالبات معوق بانک‌ها در دست ۱۰۰ مشتری بانکی است که از آنان در رسانه‌های ایران به عنوان «دانه‌درشت‌ها» نام برده می‌شود.

اعلام اسامی مفسدان اقتصادی «دانه درشت» نیز وعده‌ای است که محمود احمدی‌نژاد از زمان آغاز ریاست‌جمهوری خود در سال ۸۴ تاکنون چند بار داده است.

منبع: مردمک

پیشینه:

افزایش قیمت نان در تازه‌ترین مصوبه ستاد هدفمندی یارانه‌ها

انتقاد ناصر حجازی از دولت و طرح حذف یارانه‌ها: «مگر مردم گدا هستند؟»


 
 

1390/2/2

در یکی از تازه‌ترین اسناد ویکی‌لیکس ادعا شده که ایران برای دستیابی به جنگ‌افزارهای شیمیایی تلاش می‌کند.

روزنامه اسرائیلی هاآرتص روز پنجشنبه در گزارشی که آن را خبر«اختصاصی» خود از ویکی لیکس نامید، ادعا کرده است که کارخانه‌ای در نزدیکی قم، دست اندر کار بخشی از برنامه‌های تولید جنگ افزار شیمیایی در ایران است.

این امر در تلگرامی که امضای هیلاری کلینتون، وزیرخارجه آمریکا را دارد، افشا شده است.

هاآرتص با استناد به تلگرام یاد شده که از ویکی‌لیکس دریافت کرده، می‌نویسد: سخن از یادداشتی است که هیلاری کلینتون به تاریخ ۲۴ ژوییه ۲۰۰۹ برای سفارت آمریکا در پکن، پایتخت چین، فرستاده است؛ نامه‌ای که در آن، نگرانی آمریکا از اقدام یک شرکت چین بنام «زیبو چمت» در همکاری در برنامه‌های ایران در تولید سلاح کشتار همگانی، بازتاب یافته است.

خانم کلینتون در این نامه نوشته است که شرکت یاد شده چینی در کار انتقال اطلاعات و تجهیزات حیاتی برای برنامه شیمیایی ایران است.

تلگرام خانم کلینتون می‌گوید که «انتقال تجهیزات از سوی شرکت چینی به ایران، توان ایران را برای تولید مستقل (مواد) مورد نیاز برای کاربرد در برنامه جنگ افزار شیمیایی این کشور، به میزان قابل ملاحظه‌ای ارتقا می‌دهد».

براساس این تلگرام، از سفارت آمریکا در چین خواسته شده است که این امر را با دولت چین در میان بگذارد و بطلبد که اقدامات قاطعی علیه این شرکت بردارد تا ارسال محموله‌ها به ایران را متوقف کند.

بر اساس این «سند»، شرکت «زیبو چمت» از آوریل ۲۰۰۷ در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفت زیرا از همان زمان این ظن مطرح بود که تجهیزات مشابه به ایران و سوریه فروخته است.

این سند می‌گوید که در آن هنگام، دولت چین ناچار به تحقیقات درباره این شرکت شد اما در نهایت، «مجازات محدودی» علیه آن اعمال کرد، که سند ویکی لیکس به این «مجازات محدود» اشاره‌ای نکرده است.

منبع: رادیو فردا
 


 
 

دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها خبر داد:
1390/2/2

محمدرضا فرزین، دبیر ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها از افزایش قیمت گندم و نان در تازه‌ترین مصوبات ستاد هدفمند کردن یارانه‌ها خبر داد.

آقای فرزین در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت که از این پس دولت گندم را با نرخ 360 تومان به کارخانجات می‌فروشد. قیمت فروش گندم در سال گذشته 250 تومان بود.

وی گفت که براساس تازه‌ترین مصوبه ستاد هدفمندی یارانه‌ها، قیمت گندم در کشور تک نرخی شده است.

به گفته محمدرضا فرزین قیمت نان بر عهده استانداری‌ها است و به صورت «جزئی و اندک» شاهد افزایش قیمتها در این بخش خواهیم بود.

مصوبات جدید دولت درباره تعرفه جدید برق و گاز
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره تغییرات تعرفه برق و گاز گفت: ستادهدفمندی یارانه‌ها مصوباتی در این باره داشته است که به زودی اجرایی خواهد شد.

آقای فرزین با اشاره به اینکه «مسئولان مربوطه در این مورد اطلاع‌رسانی خواهند کرد» تنها به این مورد بسنده کرد که دامنه مصرف برق و گاز در دوره جدید ۷ ماهه تغییر کرده است.

وی گفت: «به عنوان مثال، دولت دامنه مصرف برق خانگی برای فصل گرم سال را نسبت به فصل سرد سال افزایش داد تا هزینه مصرف برق مردم کمتر شود و برعکس، دامنه مصرف گاز برای فصل گرم سال نیز نسبت به فصل سرد سال کاهش یافت.»

منبع: مهر
 


 
 

1390/2/2

محمد صابر عباسیان نایب رییس شاخه جوانان مشارکت شیراز و رییس ستاد ۸۸ از سوی دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.

این حکم پس از تحمل نزدیک به یک سال و دوماه بازداشت موقت و برگزاری ۱۵ جلسه دادگاه به آقای عباسیان اعلام گردیده است.

پیش از این جمعی از دانشجویان دانشگاه‏های مفید قم، دانشگاه شیراز، آزاد اسلامی واحد شیراز، آزاد اسلامی تهران مرکز، آزاد اسلامی تهران غرب، صنعتی شیراز، علوم پزشکی شیراز و همچنین تعدادی از جوانان فعال شیرازی در نامه‏ای سرگشاده خطاب به رئیس قوه قضائیه خواستار رسیدگی او به وضعیت عباسیان شده بودند.

منبع: کلمه

 


 
 

1390/2/2

وزیر امور خارجه کویت، روز پنج‌شنبه اعلام کرده است، اعضای یک شبکه جاسوسی ایران قصد حمله به مراکز «راهبردی» در کویت را داشتند.

شیخ محمد صباح‌ السالم که در گفت و گو با شبکه تلویزیونی العربیه سخن می‌گفت، در این باره گفت: «ما درباره شبکه‌ای حرف می‌زنیم که وظیفه آن تنها جمع آوری اطلاعات درباره حضور نظامی آمریکا در کویت نبود، بلکه ماموریت این شبکه فراتر از این‌ها بود.»

وی همچنین افزوده است: «آنها مواد منفجره داشتند و می‌خواستند، مراکز حساس را در کویت منفجر کنند. آنها نام و مشخصات افسران را در اختیار داشته و به اطلاعات بسیار حساسی دست یافته بودند. این امر نشان دهنده آن است که قصد آنها ضربه زدن به امنیت کویت بوده است.»

این سخنان تنها یک روز پس از آن بیان می‌شود که وزیر امور خارجه کویت، در اظهارات تندی از «بیرون انداختن» سه دیپلمات ایرانی به اتهام دست ارتباط با شبکه جاسوسی ایران در کویت سخن گفته بود.

در اوایل فروردین ماه سال جاری دادگاهی در کویت دو شهروند ایرانی و یک شهروند کویتی را به اتهام جاسوسی برای ایران به اعدام محکوم کرده بود، که این امر باعث تیرگی در روابط دو کشور شده است.

در اوایل سال گذشته خورشیدی دولت کویت از کشف یک شبکه جاسوسی ایران در این کشور خبر داده و اعلام کرده بود، مقام‌های قضایی این کشور سرگرم تحقیقات از بازداشت‌شدگان هستند.

به دنبال انتشار این خبر شماری از نمایندگان پارلمان کویت خواستار اخراج سفیر جمهوری اسلامی از این کشور شده بودند.

گزارش‌های مربوط به کشف شبکه جاسوسی ایران در کویت در حالی منتشر شده است که به ویژه پس از اعزام نیروهای نظامی از سوی چند کشور عرب حوزه خلیج فارس به بحرین برای مقابله با اعتراض‌های شیعیان این کشور، تنش در روابط میان ایران و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بالا گرفته است.

منبع: رادیو فردا

پیشینه
ایران از سه دیپلمات کویت خواست تهران را ترک کنند
تاکید دوباره کویت بر دخالت سپاه در جاسوسی؛ اخراج سه دیپلمات ایرانی

«کویت سفیر خود را از ایران فراخواند»
اعلام اتهام اعضای شبکه «جاسوسی سپاه» در کویت


 
 

1390/2/2

یوناس گار استور، وزیر امور خارجه نروژ از شمار بالای اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی کرده است.

آقای گار استور با تخمین اعدام «۱۸۷ نفر» در ایران در سال جاری میلادی و همچنین اجرای حکم اعدام «۶۸۲ تن» از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۰، گفت: «من به شدت از افزایش بسیار زیاد اعدام‌ها در ایران نگران هستم.»

وی به ویژه از افزایش اجرای حکم اعدام در ملاء عام ابراز نگرانی کرد و افزود که به ویژه بالا بردن فرد محکوم به اعدام با جرثقیل و ذره ذره خفه کردن او «ظالمانه است و در خور جامعه مدرن نیست.»

به گفته سازمان عفو بین‌الملل، طبق آمار رسمی ارائه شده از سوی جمهوری اسلامی، در سال ۲۰۱۰ میلادی، ۲۵۲ تن در ایران اعدام شده‌اند.

این سازمان در عین حال می‌افزاید، طبق گزارش‌های موثق دریافتی، در سال ۲۰۱۰ بیش از ۳۰۰ اعدام دیگر نیز در ایران صورت گرفته است که مقام‌های رسمی آن‌ها را تأیید نکرده‌اند.

بر اساس بررسی آمار اعدام از سوی این سازمان، ایران در سال ۲۰۱۰ همچنان از نظر آمار اعدام‌ پس از چین و در مقام دوم جهان قرار دارد.

منبع: رادیو فردا
 


 
 

1390/2/2

گزارش ها حاکيست که اعتصاب ۱۱ روزه ۱۵۰۰ کارگر مجتمع پتروشيمی بندر امام پس از موافقت مديريت اين واحد صنعتی با خواسته های آنان پايان يافت.

کارگران مجتمع پتروشيمی بندر امام خواستار برچيده شدن شرکت های پيمانکاری و قرارداد دسته جمعی با خود بودند.

این اعتصاب پس از امضای توافقنامه کتبی ميان نمايندگان کارگران و نماينده ماهشهر در مجلس، فرماندار ماهشهر رئيس اداره کار و امور اجتماعی اين شهرستان و همچنين نمايندگان مديريت اين مجتمع به پايان رسيد.

به گزارش اتحاديه آزاد کارگران ايران، اين توافقنامه سپس از سوی محمد حسين ظريف کار، مدير عامل مجتمع پتروشيمی بندر امام، در جمع کارگران قرائت شد.

بر اساس اين توافقنامه، مديريت مجتمع پتروشيمی بندر امام از کارگران، سه ماه مهلت گرفت تا مراحل اجرای مصوبه برچيده شدن شرکت های پيمانکاری و انعقاد قرارداد دسته جمعی را به انجام برساند.

در عين حال، قرار شد مزايايی که به پرسنل رسمی داده می شود، مشمول کارگران پيمانکاری نيز بشود.

اعتصاب بيش از ۱۵۰۰ کارگر پيمانکار مجتمع پتروشيمی بندر امام روز بيستم فروردين آغاز شده بود؛ کارگرانی که خواستار اجرای مصوبه دولت محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴ برای انعقاد قرارداد مستقيم با خود کارگران بودند.

به گزارش وبسايت اتحاديه آزاد کارگران ايران، اعتصاب ۱۵۰۰ کارگر مجتمع پتروشيمی بندر امام از حمايت صدها کارگر شرکت های پتروشيمی در منطقه ويژه ماهشهر برخوردار شده بود که خواسته های مشابهی داشتند.

اعتصاب‌ها و اعتراض‌های کارگران در شهرهای گوناگون ايران در سال‌های اخير رو به افزايش گذاشته است. از جمله اين شهرها می‌توان به قزوين، تبريز، تهران، قائمشهر، اراک، آبادان، کرمانشاه، رشت، اهواز، اصفهان و شيراز اشاره کرد.

منبع: اتحاديه آزاد کارگران ايران و رادیو فردا

پیشینه:

سومین روز اعتراض ١۵۰۰ تن از کارگران مجتمع پتروشیمی بندر امام
تجمع اعتراضی کارگران در ماهشهر و آبادان با دخالت نیروی انتظامی به خشونت کشیده شد
تجمع کارگران ریسندگی و بافندگی کاشان: ۳۰ ماه حقوق معوقه طلب داریم
 


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته