-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مرداد ۱۴, پنجشنبه

Latest News from Koocheh for 08/05/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



علی خردپیر/ پاریس/ رادیو کوچه

کافه کوچه فرصتی است برای گفتن از شما‌. کافه کوچه مجالی است برای انعکاس صدایتان و دیدارهایی خاطره‌ساز.

امروز در ادامه‌ی میزبانی از «احمد سلامتیان»، بخش دوم و پایانی هم‌نشینی با این تحلیل‌گر سیاسی مقیم پاریس را پی خواهیم گرفت‌. دیروز شنیدید که سلامتیان جنبش سبز را جنبشی مدنی و اصلاح‌طلبانه عنوان کرد‌. در این برنامه وی علاوه بر بررسی اجمالی وضعیت کنونی جنبش مردم ایران به تنش های بین‌المللی دامن‌گیر جمهوری اسلامی می‌پردازد.

آیا در یک سال گذشته «نقشه راه» جنبش به دست آمد؟

جنبش سبز هدف مشخصی دارد که آن هم اجرای بدون تنازل قانون اساسی است‌. جنبش مدنی نمی‌تواند شعار غیر‌قانونی دهد‌. حتا اگر حکومت هر حرکتی را غیر‌قانونی قلمداد کند .

موضوع این است که آیا ساختار کنونی نظام‌، این امکان را می‌دهد که مخالفان و رهبران جنبش سبز یعنی آقایان کروبی و موسوی دوباره به حاکمیت راه یابند و با دستی بازتر روی این هدف کار کنند یا نه‌؟ شما از دکتر مصدق یاد کردید اما وی وارد مجلس شد تا توانست نفت را ملی اعلام کند.

در روزی که آقای خاتمی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شد‌، هرگز ۹۹ درصد مخالفان جمهوری اسلامی نمی‌توانستند تصور کنند که وی رییس جمهوری شود که هشت سال رییس جمهوری باشد‌. من معتقدم که هشت سال ریاست جمهوری آقای خاتمی‌، یکی از شگفت‌ترین دوره‌های تاریخ ایران است‌. چون یکی از تفاوت‌های اصلی حرکت‌های اصلاحی این است که بیش از آن‌که در راس تاثیر بگذارد روی بدنه‌ی جامعه اثر‌گذار است‌. انقلاب ۱۳۵۷ راس را به سرعت گرفت اما بدنه‌ی اجتماعی حتا یکی از شعارهایی که در انقلاب مطرح شده بود را درک نمی‌کرد‌.

بنابر‌این انقلاب تکیه‌گاه اجتماعی خود را نیافته بود‌. تصور این‌که حاکمیت – هر حاکمیتی – یک قلعه سنگی است که می‌تواند الی الابد از محیط خود تاثیر نپذیرد‌، تصوری ایستا از سیاست است‌. حرکت مدنی مانند اموجی است که به دیوار‌های قلعه سنگی می‌خرد و به تدریج رطوبت خود را وارد می‌کند‌. هدف تغییر رفتار است و نه تغییر ساختار‌. ببینید‌؛ تئوریسین‌های جنگ نرم در برابر حرکت اعتراضی‌، خودشان به طور دقیق همین را می‌گویند. چون می‌دانند که جنبش مدنی و اعتراضی اگر بتواند اجماع لازم را در جامعه ایجاد کند می‌تواند تغییر رفتار را به حاکمیت تحمیل کند.

در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران با یک‌سری از تنش‌های بین‌المللی رو‌به‌رو است‌. شایعاتی مبنی بر حمله نظامی که جنبه تهدیدی دارند و نیز تحریم‌هایی که رو به افزایش دارد‌. به نظر شما این تنش‌ها به جنبش کمک می‌کند یا نه و چرا‌؟

تنش بین‌المللی به نفع مستبدترین و ارتجاعی‌ترین بخش‌های حاکمیت ایران است‌. این مسئله باز هم به طبیعت جامعه و حرکت اعتراضی بستگی دارد. هر زمانی که تنش کم‌تری در عرصه بین‌الملل وجود داشته باشد پایگاه‌های اجتماعی حرکت‌هایی که می‌توانند در یک جنبش مدنی بسیج شوند با فراغ بال بیش‌تری وارد مبارزه می‌شوند‌. به نظرم چه تنش بین‌المللی سیاسی و چه تنش نظامی که احتمال آن را خیلی کم می‌بینم به نفع مستبدان حاکم تمام خواهد شد‌.

حکومت‌هایی که مشروعیت خود را در بین طرف‌داران متزلزل شده دیده‌، تناسب قوا را در عرصه اجتماع به جهتی که به زیانشان گسترش می‌یابد دریابند و توجیه ابزار سرکوب را در حال ریزش ببینند‌، برای فرار از این وضعیت به تحریک و لغزیدن به سوی استقبال از تنش بین‌المللی اقدام می‌کنند. چراکه تنش بین‌المللی به آنان اجازه می‌دهد تا ضعف‌های خود را تا اندازه‌‌ای بپوشانند‌،  و پشت سپر دفاع از موجودیت یک نظام یا موجودیت یک کشور‌، یا امنیت بخش‌هایی از جامعه که مسئله امنیت برایشان به دلایل گوناگون مسئله‌ای مهم است یا حداقل حیات اقتصادی برای بخش‌های دیگری در جامعه هر مخالفی را قلع و قمع کنند و جلوی حرکت اجتماعی را بگیرند‌.

من به طور کلی معتقدم که دست گشوده آقای اوباما برای افرادی که در ایران و هم‌چنین دیگر کشورهای منطقه‌، از مدافعان نظام استبدادی‌اند بسیار خطرناک‌تر و ثبات‌زدا‌تر است تا مشت گره کرده و توپخانه‌ی آقای بوش‌. تحول اجتماعی آن هم در شکل مدنی‌، در فضای بین‌المللی که در آن تنش‌زدایی شده باشد گسترش می‌یابد نه در فضایی که تنش بین‌المللی تا آن‌جا پیش‌رفته باشد که هر حرکتی را مسخ کند .


 


مارال/رادیو کوچه

maral@koochehmail.com

«قمرالملوک» متولد سال ۱۲۸۴ خورشیدی، در تاکستان قزوین است. هنگام تولد پدر نداشت و در ۱۸ ماهگی مادرش را نیز از دست داد؛ و از این زمان تحت سرپرستی مادربزرگش که روضه‌خوان زنانه حرم ناصرالدین شاه بود قرار گرفت. او در جایی گفته است: «من مدیون تربیت اولیه‌ی خودم هستم. چرا که همان پامنبری کردن‌ها به من جرات خوانندگی داد.»

قمرالملوک در جوانی در طی آشنایی با استاد «مرتضا نی‌داود» با ردیف موسیقی ملی آشنا شد و راهش را برای کسب تجربیات از استادان دیگر هموار ساخت.

مرتضا نی‌داود درباره‌ی نخستین برخود خود با قمر چنین می‌گوید: «اولین بار که قمر را دیدم سنش خیلی کم بود. در حدود هفده یا هجده سال داشت. این دیدار در محفلی پیش آمد که من هم به آن دعوت شده بودم. یکی از حاضران ساز می‌زد، ولی من هیچ از طرز نواختنش خوشم نیامد. اما همین که قمر شروع به خواندن کرد به واقعیت عجیبی پی بردم. صدای این خانم جوان به قدری نیرومند و رسا بود که نمی‌شد باور کرد …» همین آشنایی نخستین بود که پس از دو سال، پای قمر را به کلاس نی‌داود باز کرد. کار پیشرفت قمر در مدتی کوتاه به آن‌جا رسید که کمپانی «هیز ماسترز ویس» به خاطر ضبط صدای او دستگاه صفحه پرکنی به تهران آورد. بعد از آن کمپانی «پولیفون»، و در پی آن‌ها کمپانی‌های دیگر هم آمدند. به گفته‌ی «دکتر خرمی» ۴۲۶ صفحه، و به گفته‌ی «ساسان سپنتا» ۲۰۰ صفحه از قمر ضبط شده است.

قمر که وی را نخستین خواننده‌ی زن ایرانی می‌دانند، اولین کنسرت خود را در سال ۱۳۰۳ برگزار کرد که عواعد آن را به امور خیریه اختصاص داد؛ اما روز بعد نظمیه آن زمان از او تعهد گرفت که پس از آن بی‌حجاب کنسرت ندهد. خود او درباره‌ی این کنسرتش می‌گوید: «آن روزها، هر کس بدون چادر بود به کلانتری جلب می‌شد. رژیم مملکت تغییر کرده و پس از یک بحران بزرگ دوره‌ی آرامش فرا رسیده بود؛ مردم هم کم‌کم به موسیقی علاقه نشان می‌دادند. به من پیشنهاد شد که بی‌چادر در نمایش موزیکال «گراندهتل» حاضر شوم و این یک تهور و جسارت بزرگی لازم داشت. یک زن ضعیف بدون داشتن پشتیبان، می‌بایست برخلاف معتقدات مردم عرض اندام کند و بی‌حجاب در صحنه ظاهر شود. تصمیم گرفتم با وجود مخالفت‌ها این کار را بکنم و پـیه کشته شدن را هم به تن خود بمالم. شب نمایش فرا رسید و بدون حجاب ظاهر شدم و هیچ حادثه‌ای هم رخ نداد، و حتی مورد استقبال هم واقع شدم و این موضوع به من قوت قلبی بخشید و از آن به بعد گاه و بی‌گاه بی‌حجاب در نمایش‌ها شرکت می‌جستم و حدس می‌زنم از همان موقع فکر برداشتن حجاب در شرف تکوین بود.»

او هم‌چنین در سفر به خراسان در مشهد نیز کنسرتی برگزار کرد که عواید آن را نیز صرف آرام‌گاه فردوسی کرد. در سال ۱۳۰۸ به نفع شیر و خورشید سرخ کنسرتی داد که عواید آن را به بچه‌ی یتیم اختصاص داد. در ادامه در سال ۱۳۱۰ کنسرت دیگری در همدان ترتیب داد و ترانه‌هایی از عارف خواند. وقتی در آن زمان «نیرالدوله» والی خراسان چند گلدان نقره به او هدیه کرد، قمر آن هدایا را به عارف که مورد غضب والی و دستگاه رضاشاه بود، پیشکش داد.

صدای قمر در سال ۱۳۱۹ با گشایش رادیو ایران به گوش عموم رسید. «عارف قزوینی»، «ایرج‌میرزا»، و «تیمورتاش» وزیر دربار، شیفته او شده بودند. با این‌همه قمر از گردآوری هرگونه سیم و زر پرهیز می‌‌کرد و درآمدهای بزرگ و هدایای گران را به فقرا و محتاجان می‌بخشید. درآمدهای بزرگ و هدایای گران را به دست نیامده از دست می‌داد و حتا در هنگام تنگ‌دستی نیز گشاده‌دستی را از دست نمی‌نهاد.

قمرالملوک وزیری پس از «شیدا» و «عارف» در موسیقی نوین ایران رخ نمود، ولی بی‌تردید نقشی دشوارتر و دلیرانه‌تر از آن دو ایفا کرده است؛ زیرا اگر مردی به موسیقی می‌پرداخت گرفتار طعن و لعن می‌شد، ولی مجازات زن موسیقی‌پرداز سنگ‌سار شدن بود. زن، برده در پرده بود، پرده‌ای به ضخامت قرن‌ها.

قمرالملوک نخستین زنی بود که بعد از «قرةالعین» بدون حجاب در جمع مردان ظاهر شد. او را شاید به‌توان اولین فمینیست ایرانی نامید. او می‌گفت:

«مر مرا هیچ گنه نیست، به جز آن که زنم       زین گناه است که تا زنده‌ام اندر کفنم»

سرانجام قمرالملوک وزیری در شامگاه پنج‌شنبه پانزدهم مردادماه ۱۳۳۸ در شمیران، در فقر و تنگ‌دستی مطلق بر اثر سکته در خانه یکی از نزدیکانش درگذشت.

استاد «محمدحسین شهریار» غزل زیبایی درباره‌ی قمر دارد که چنین است:

از کوری چشم فلک امشب قمر این‌جاست؛ آری قمر امشب به خدا تا سحر این‌جاست

آهسته به گوش فلک از بنده بگویید؛ چشمت ندود این‌همه یک‌شب قمر این‌جاست

آری قمر آن قـمری خوش‌خوان طبیعت؛ آن نغمه‌سرا، بلبل باغ هنر این‌جاست

شمعی که بسویش من جان سوخته از شوق؛ پروانه صفت باز کنم بال و پر این‌جاست

تنها نه من از شوق سر از پا نشناسم؛ یک‌دسته چو من عاشق بی‌پا و سر این‌جاست

هر ناله که داری بکن ای عاشق شیدا؛ جایی که کند ناله عاشق اثر این‌جاست

مهمان عزیزی که پی دیدن رویش؛ همسایه همه سر کشد از بام و در این‌جاست

ساز خوش و آواز خوش و باده‌ی دل‌کش؛ ای بی‌خبر آخر چه نشستی خبر این‌جاست

آسایش امروزه شده دردسر ما؛ امشب دگر آسایش بی‌درد سر این‌جاست.


 


ریحانه/ پاریس/ رادیو کوچه

برای تامین سرمایه پروژه‌های نفتی، دست نیاز ایران به سوی چین دراز شد

در حالی‌که به دنبال تحریم‌ها علیه ایران‌، جمهوری اسلامی برای تامین بنزین با مشکل مواجه شده این روزها وزارت نفت ایران به شدت مشغول ارایه راه‌کارهایی برای تامین و افزایش تولید بنزین در کشور است.

بر این اساس «عبدالحسین بیات» از امکان اجرای طرح ظربتی تولید بنزین در ۵ پتروشیمی کشور خبر داد و گفت:  «هدف از اجرای طرح تولید بنزین در این واحدها فقط در شرایط اضطراری بوده و در شرایط فعلی نیازی به اجرای این پروژه احساس نمی‌شود.»

معاون وزیر نفت افزود:  «با اجرای طرح‌های ضربتی امکان افزایش تولید بنزین به بیش از ۶۰ میلیون لیتر در روز وجود دارد.»

«میر کاظمی»‌، وزیر نفت جمهوری اسلامی اما با ارایه آماری متفاوت می‌گوید تاسیسات پتروشیمی کشور برای تولید آزمایشی روزانه بیش از ۱۵ میلیون لیتر بنزین آماده‌اند.

وزیر نفت می‌گوید ایران با ساختن پالایشگاه‌های جدید و بهره‌برداری از آن‌ها، تا پایان سال ۱۳۹۲ حتا امکان تولید روزانه ۱۷۰ میلیون لیتر بنزین را خواهد داشت.

میرکاظمی با اشاره به راه‌اندازی و بهره‌برداری از طرح‌های پتروشیمی در منطقه عسلویه می‌گوید: «هم‌اکنون ۲۲ میلیون تن از محصولات پتروشیمی در منطقه عسلویه تولید می‌شود که این رقم معادل ۴۲ درصد کل تولیدات این صنعت در کشور است و در آینده نزدیک با اجرای طرح‌های تعریف شده در این منطقه ۲۷ میلیون تن دیگر نیز به ظرفیت تولیدی صنعت اضافه می‌شود.»

امید‌های وزیر نفت بدون جذب سرمایه امکان‌پذیر نیست‌. چراکه در حال حاضر بسیار از پروژه‌های پتروشیمی ایران به دلیل نبود سرمایه متوقف شده است‌. پیش‌تر «حسین نقره‌کار شیرازی»‌، معاون وزیر نفت در امور سرمایه‌گذاری به روزنامه خبر گفته بود، ساختن پالایشگاه نفتی هزینه زیادی دارد و دولت برای هر پالایشگاه با ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه، به دو تا ۴٫۴ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد .

به این تریتب در حالی که واشینگتن خواستار پایبندی پکن به تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران شده است، مسعود میرکاظمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی، قرار است به منظور تشویق مقامات پکن به سرمایه‌‌گذاری در صنعت نفت و گاز ایران به چین سفر کند.

این در حالی‌ است که روز دوشنبه «رابرت آینهورن»، مشاور ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور خلع سلاح و کنترل تسلیحات، با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی پکن از این کشور خواست که خود را در برابر تصمیمات جامعه جهانی علیه ایران مسوول دانسته و از پایبندی دیگر کشورهای به تحریم‌ها «سو استفاده» نکند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از وب‌سایت خبری وزارت نفت، ‌شانا، گزارش داد که پکن علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بخش پالایش و توسعه میدان‌های نفت و گاز ایران است.

گزارش شانا حاکی است که «علی‌رضا ضیغمی»، معاون وزیر نفت ایران در امور پالایش و پخش، نیز از روز جمعه گذشته به منظور مذاکره با مقام‌های چینی و جلب هم‌کاری آن‌ها برای سرمایه‌گذاری در ساخت پالایشگاه‌های جدید در پکن به سر می‌برد.

ایران با وجود این‌که چهارمین کشور بزرگ دارای ذخایر نفتی جهان است، اما به دلیل پایین بودن ظرفیت پالایشگاه‌های این کشور، حدود ۴۰ درصد از بنزین مورد نیاز خود را وارد می‌کند. بخش قابل توجهی از این میزان در ماه‌های اخیر توسط شرکت‌های چینی تامین شده است.

از سوی دیگر‌، چین در سال ۲۰۰۹ به اولین شریک تجاری ایران تبدیل شد و روابط تجاری دو کشور در این سال بالغ بر ۲۱.۲ میلیارد دلار بود که رشدی ۴۷ درصدی نسبت به داد و ستد ۱۴.۴ میلیارد دلاری دو کشور در سال ۲۰۰۶ داشت.

بر این اساس و با وجود مراودات بین دو کشور و در حالی‌که تا کنون تنها چین به مخالفت در برابر تحریم‌های آمریکا علیه ایران برخاسته می‌توان گفت که چین تنها امید ایران برای جذب سرمایه و توسعه صنایع نفت و گاز کشور و پتروشیمی‌ها است.

شرکت روسی: تحریم آمریکا مانع فروش هواپیماهای مسافربری به ایران شده است

مدیر یک شرکت هواپیما‌سازی روسیه گفته است تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی مانع فروش پنج هواپیما مسافربری توپولوف «تی یو ۲۴۰» به ایران شده است و برای حل این معضل می‌بایست موتور این هواپیماها عوض شود.

«الکساندر روبستوف»، مدیر شرکت مالی ایلیوشین، به خبرگزاری رویترز گفت: «صدور هواپیماهای توپولوف «تی یو ۲۴۰» نقض تحریم‌های آمریکا خواهد بود چرا که شرکت آمریکایی «پرات اند ویتنی» در ساخت موتور این هواپیما‌ها مشارکت دارد.»

روسیه پس از تصویب چهارمین قطع‌نامه تحریمی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران، از اقدام آمریکا و اروپا برای اعمال تحریم‌های یک‌جانبه مضاعف علیه جمهوری اسلامی انتقاد کرده است.

روسیه در تلاش است تا تعادلی بین روابط خود با ایران و از سوی دیگر با آمریکا برقرار کند. روسیه که روابط اقتصادی گسترده‌ای با ایران دارد پس از آن که به قطع‌نامه تازه شورای امنیت علیه ایران رای مثبت داد با خشم مقامات جمهوری اسلامی رو‌به‌رو شده است.

نشت گاز و آمونیاک در پتروشیمی پردیس ۱ حادثه آفرید

این حادثه که هنگام تعمیرات فنی و به دلیل نشت گاز و آمونیاک رخ داده است، منجر به کشته و جراحت شدیدحداقل ۶ نفر از کارکنان شاغل و خسارات بالا به یکی از واحدهای عملیاتی در این واحد پتروشیمیایی شد.

در حال حاضر آتش‌سوزی و انفجار در مجتمع پتروشیمی پردیس به طور کامل مهار شده ضمن آن‌که یکی از واحدهای عملیاتی هم به طور کامل خسارت وارد شده است.

نرخ بی‌کاری ایران امسال به ۱۳٫۲ درصد افزایش می‌یابد

اکونومیست اعلام کرد که نرخ بی‌کاری ایران در سال جاری به ۱۳٫۲ درصد افزایش خواهد یافت.

واحد اطلاعات اکونومیست در گزارش ماه جولای ۲۰۱۰ خود که جدیدترین گزارش این واحد به شمار می‌رود با تاکید دوباره بر آمارهای پیشین خود نیروی کار ایران در سال گذشته را ۲۵ میلیون نفر و نرخ بی‌کاری را ۱۲٫۹ درصد اعلام و پیش‌بینی کرد که این شاخص‌ها در سال جاری به ترتیب ۲۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر و ۱۳٫۲ درصد خواهد بود.

در همین حال عنوان شده است که نرخ بی‌کاری در سال ۱۳۹۲ برابر با ۱۵ درصد خواهد بود که با اندکی افزایش در سال پس از آن به ۱۵٫۵ درصد می‌رسد.

افزایش چشم‌گیر چک‌های برگشتی

رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با اشاره به افزایش چشم‌گیر چک‌های برگشتی گفت: «این موضوع نشان می‌دهد که اقتصاد کشور در مسیر مطلوب قرار ندارد.»

«محمد نهاوندیان» گفت: «کاهش سرمایه و اعتماد اجتماعی مسایل مهم امروز اقتصاد ایران هستند، این‌که رقم چک‌های برگشتی مرتبن در حال افزایش باشد، زنگ هشداری به شمار می‌رود و نشان می‌دهد که وضع اقتصادی کشور در مسیر مطلوب قرار ندارد، البته از سوی دیگر نشان می‌دهد که التزام و الزام اخلاقی در کسب و کار هم رعایت نمی‌شود، چرا که فردی که چک دریافت می‌کند، متعهد نسبت به کسی است که چک را به عنوان پول در اختیارش گذاشته است.»

بر اساس آمار بانک مرکزی‌، در اردیبهشت ماه سال جاری چک‌های برگشتی به ۲٫۷ میلیارد دلار رسیده این در حالی است که در سال ۸۸ به طور متوسط میزان ارزش ماهیانه چک‌های برگشت ۲ هزار میلیارد تومان یا در حدود ۱٫۹ میلیارد دلار بوده است و این نشان می‌دهد نرخ چک‌های برگشتی در اردیبهشت ماه سال جاری نسبت به متوسط سال ۸۸ معادل ۳۸٫۵ درصد رشد داشته است.

رییس بانک مرکزی: نرخ تورم به ۹.۱ درصد کاهش یافت

رییس کل بانک مرکزی از کاهش نرخ تورم پایان تیرماه امسال به ۹.۱ درصد خبرداد و و اظهار امیدواری کرد که این نرخ در ماه‌های آتی تا ۰.۲ درصد دیگر کاهش یابد.

وی با اشاره به این‌که نرخ تورم در پایان خردادماه امسال ۹.۴ درصد بوده است، افزود: «به عبارت دیگر نرخ تورم با کاهش ۰.۳ درصدی مواجه شده است.»


 


فرورتیش / رادیو کوچه

lichar@koochehmail.com

اخیرن یک فایل صوتی در اینترنت منتشر شده که به نظر می‌رسد سخن‌رانی فردی در یک کلاس دانشگاهی است و درباره آثار فحش و دشنام و راه‌های مقابله با آن صحبت می‌کند. فرد سخن‌ران که هویت او و مخاطبانش مشخص نیست، در بخشی از حرف‌های خود از حمایت صداوسیما از «مهران مدیری» انتقاد کرده و هدف اصلی شبکه «فارسی وان» را نیز  بر هم زدن بنیان خانواده‌های ایرانی عنوان می‌کند.

توجه: رادیو کوچه بنا بر اجبار و در جهت حفظ شئونات، الفاظ رکیک مطرح شده در این فایل صوتی را‌ سانسور کرده است.


 


رادیو کوچه

در آخرین پژوهش‌های انجام شده محققان اعلام کرده‌اند به زودی واکسن‌هایی با اثرگذاری سریع و با سرعت نور به بازار خواهند آمد.

با کمک فن‌آوری‌ جدید و ابتکاری دانشمند‌ان موسسه فن‌آوری‌ جورجیا در آمریکا، امکان تحویل داروها و واکسن‌های تزریقی به درون بدن با سرعت نور فراهم می‌شود.

در این سیستم‌ با استفاده از تکانه‌ لیزری در کسری از ثانیه منفذی در سلول ایجاد می‌شود، مولکولی داخل آن جاسازی شده و به سرعت منفذ بسته می‌شود.

با روش جدید می‌توان واکسن‌ها، داروها و دیگر مولکول‌ها را در امان از سیستم‌های دفاعی سلولی، به درون سلول وارد کرد.

سایت علمی دیسکاوری به نقل از دکتر مارک پراسنیتز در انستیتو جورجیا در این زمینه تصریح کرد: «سلول‌ها با غشایی احاطه شده‌اند که هر چیزی امکان عبور از آن را ندارد.»

پرتوهای لیزری آخرین راه‌کار برای تحویل یک مولکول مهم به درون یک سلول هستند. در این تکنیک از پرتوهای لیزری مادون قرمز و نانو ذرات کربنی استفاده می‌شود.


 


رادیو کوچه

صبح پنج‌شنبه در پایان نخستین روز از رقابت‌های کاراته قهرمانی آسیا نمایندگان ایران در رده سنی جوانان موفق به کسب سه مدال طلا و دو نقره شده‌اند.

به گزارش مهر، در نخستین روز رقابت‌های کاراته قهرمانی آسیا که در هنگ کنگ جریان دارد، تیم جوانان ایران موفق به کسب پنج مدال طلا و نقره در بخش کومیته شد.

هم‌چنین برای اولین بار آزاده عقیلی از داوران بین‌المللی ایران در این دوره از مسابقات به قضاوت پرداخته است.

گفتنی است دهمین دوره رقابت‌های جوانان و امید آسیا از صبح امروز در هنگ‌کنگ آغاز شده است.


 


شکوفه / دفتر ترکیه / رادیو کوچه

shokufeh@koochemail.com

شاید این روزها آمدن لپ‌تاپ در سایز‌های مختلف، باعث شده که کامپیوترهای حجیم و سنگین وزن از خانه‌های ما کوچ کنند و در نتیجه، میزهای کامپیوتر هم از دایره‌ی وسایل مورد نیاز در هنگام استفاده از اینترنت و رایانه، خارج شوند.

با آمدن لپ‌تاپ‌ها، محل قرار دادن لپ‌تاپمان از روی میز به روی دو تا پا‌، توی بغل‌، زیر پتو‌، روی شکم  و پشت میز نشستن‌های ما، به غلت خوردن، خوابیدن، ولو شدن روی مبل و فرش، تبدیل شده است.

اگر شما هم جزو این دسته هستید که با آمدن لپ‌تاپ‌ها، دیگر جا و مکان مشخصی برای استفاده از اینترنت ندارید و لپ‌تاپ شما، عمل‌کردی هم‌چون بالشتان پیدا کرده که یک روز این‌ ور اتاق است و یک روز آن ور اتاق، برنامه‌ی امروز برایتان مفید است.

شرایط نا‌مناسب جسمی در هنگام  استفاده از رایانه، می‌تواند آسیب‌های جدی به گردن، کمر و مچ دست وارد کند. این اتفاقات ممکن است به طور آنی بروز نکند اما در بلند مدت اثرات خود را خواهد داشت.

در نظر‌خواهی این دفعه در شبکه‌ی اجتماعی فیس‌بوک این سوال مطرح شده است که: «وقتی ساعت‌های طولانی پای میز کامپیوتر می‌نشنید، و یا با لپ‌تاپتان روی زمین غلت می‌خورید، آیا عوارض جسمی در خودتان حس می‌کنید؟ اگر بله چه عوارضی؟»

دربرنامه‌ی امروز علاوه بر خواندن نظرات شنوندگان میکروفن، به سراغ مطلبی که در همین زمینه، در سایت پزشکان ایران درج شده است، می‌رویم و از راه‌کارهایی که در آن‌جا آمده است، بهره‌مند می‌شویم.

سایت پزشکان ایران در این زمینه نوشته است:

«ارگونومی: در اصل واژه‌ای یونانی است که از ترکیب ERGO به معنی کار و نومس NOMSبه معنای قاعده و قانون تشکیل شده است.

ارگونومی علم مطالعه کارایی و عمل انسان است که توانایی‌های فرد را مورد مطالعه و تحقیق قرار می‌دهد تا شرایط کار هماهنگ با وضعیت فرد ایجاد شود.

کاربرد رایانه با وجود مزایای فراوان تبعات منفی هم دارد. کافی است به هشدارهای گاه‌به‌گاه پزشکان درباره پیشگیری از بیماری‌های ناشی از نشستن‌های طولانی و خیره شدن به صفحه مانیتور توجه کنید.

«ارگونومی رایانه» یعنی مطالعه و بررسی عوامل انسانی درارتباط با رایانه. یکی از اهداف اصلی ارگونومی رایانه تضمین مناسب بودن وضعیت قرارگیری دستگاه برای استفاده است.

برای مثال احساس درد و گرفتگی در ناحیه پشت و گردن ناشی از نشستن نادرست هنگام کار با رایانه است.

هنگام کار با رایانه اگر بیش ازحد به جلو خم شوید، بر شانه و عضلات گردن به علت تحمل وزن سر فشار زیادی وارد می‌شود. به همین علت هنگام کار با رایانه پشت خود را تا حد امکان صاف نگه دارید و از خم شدن روی صفحه کلید بپرهیزید. برای یادآوری این نکته یک تکه کاغذ روی صفحه نمایش بچسبانید و هربار که آن را می‌بینید وضعیت نشستن خود را تنظیم کنید.

برای خم نکردن بیش از حد گردن می‌توانید از صفحه نگه‌دار (copy holder) استفاده کنید.

هر نوبت، بیش از ۴۵ دقیقه با رایانه کار نکنید. پس از ۴۵ دقیقه چند قدم راه بروید و با نرمش‌های ساده، گردن، بازو، مچ و دست و پا را حرکت دهید.

فاصله چشمان شما با صفحه نمایش باید بین ۵۰ تا ۶۰ سانتی‌متر باشد. سعی کنید چشمان شما با قسمت بالای صفحه نمایش طوری تنظیم شود که ستون فقراتتان صاف باشد. اگر صفحه نمایش در یک خط مستقیم قرار بگیرد برای چشمان شما راحتی بیش‌تری به هم‌راه خواهد داشت و برای جلوگیری از خستگی چشم هر ۳۰ دقیقه به مکانی دور نگاه کنید.

یادتان باشد موقع کارکردن زیاد پلک بزنید تا دچار خشکی چشم و دیگر مشکلات چشمی نشوید. درخشندگی زیاد صفحه نمایش برای چشم‌ها مضر است. برای جلوگیری از انعکاس نور از یک فیلتر شیشه‌ای یا نوری استفاده کنید و صفحه نمایش را در مکانی دور از پنجره قرار دهید. برای تنظیم بهتر صفحه نمایش می‌توان از صفحه متحرک استفاده کرد تا با مهیاکردن مناسب‌ترین شرایط دید از خستگی چشم و سایر عوارض چشمی و ناراحتی‌ها و عوارض استخوانی و ماهیچه‌ای جلوگیری کرد.

استفاده از لامپ‌های مهتابی برای محیط‌های کاری مناسب است. روشنایی محل کار باید مخلوطی از نور سفید و زرد باشد.

میز ارگونومیک

استفاده از میز استاندارد نقش مهمی در پیشگیری از عوارض رایانه دارد.

ارتفاع میز باید بین ۶۶ تا ۷۱ سانتی‌متر، هم‌چنین ارتفاع سطح میزکار باید قابل تنظیم و فضای درنظر گرفته شده برای پاها کافی باشد. سطح میز باید به اندازه‌ای بزرگ باشد که جای کافی برای تمامی اشیا و وسایل وجودداشته باشد.

رنگ سطح میزکار نباید سفید یا خیلی تیره باشد. این رنگ موجب نامساعدشدن شرایط روشنایی می‌شود.

صندلی ارگونومیک

ارتفاع صندلی باید ۴۱ تا ۵۱ سانتی‌متر و درحد امکان قابل تنظیم باشد.

رویه صندلی باید از جنسی باشد که اصطلاحن بتواند تنفس کند، هوا را از خود عبور دهد و موجب تعریق نشود.

عرض پشتی صندلی باید حداقل ۳۲ تا ۳۶ سانتی‌متر و ارتفاع آن حداقل ۹۵ تا ۱۱۰ سانتی‌متر باشد. پشتی صندلی باید قوس مقعر داشته باشد تا گودی کمر به راحتی در آن جای بگیرد.

صندلی‌های مورد استفاده در کار با رایانه بهتر است دسته‌دار و دسته آن با ارتفاع میزکار مطابقت داشته باشد.

شیب ۵ تا ۱۵ درجه کف صندلی تمایل به جلو و عقب را امکان‌پذیر می‌کند. پایه و چرخ‌های صندلی باید محکم و استاندارد درنظر گرفته شود.

از دیگر شرایط مهم کاری هوای تازه در زمان کار با رایانه است. استفاده از تهویه مطبوع اثر چشم‌گیری در جلوگیری از خستگی کار با رایانه دارد. دمای مناسب ۱۹ تا ۲۳ درجه سانتی‌گراد برای کار مناسب است.

برای جلوگیری از بی‌حسی پا می‌توانید از زیرپایی استفاده کنید. کف‌پوش چوبی یا پلاستیکی در محیط کار نقش مهمی درجلوگیری از ایجاد الکتریسیته ساکن دارد.

هم‌چنین هنگام کار با رایانه توجه داشته باشید که مچ دست شما نباید درحالت خم قرار گیرد و در زمان استفاده از صفحه کلید، موشواره و سایر وسایل ورودی، مچ باید در امتداد ساعد باشد تا دچار عوارض مزمن مچ دست نشوید. به طورکلی هنگام کار با رایانه، بازوها و آرنج‌ها زمانی آرامش دارند که نزدیک بدن باشند.


 


خبر / رادیو کوچه

صبح امروز پنج‌شنبه مقامات گمرکی مالزی و اندونزی در جلسه‌ای از توسعه هم‌کاری در مورد قاچاق مواد‌مخدر در این دو کشور خبر داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رسمی اندونزی (آنتارا)، «توماس سیگی جیتا» مدیر کل گمرک اندونزی گفت مقادیر زیادی مواد‌مخدر از طریق مالزی وارد اندونزی شده است که نیاز است اقدامات اساسی به منظور جلوگیری از این روند انجام شود.

«ابراهیم جاپار» از مقامات گمرک مالزی نیز گفت چندین بندر در مالزی از امکانات اشعه «ایکس- ری» برخوردار نیستند تا بتوانند به بررسی کالاهای معاملاتی بین مرزها بپردازند که دولت در حال حاضر مشغول تهیه تجهیزات گمرکی است تا بتوان ضعف‌های موجود را رفع کرد.

گفتنی است که در این جلسه هم‌چنین عنوان شد که مشکل قاچاق مواد مخدر نباید بر معاملات بازرگانی دو کشور اثر بگذارد و دو کشور باید تلاش کنند که میزان مبادلات تجاری خود را افزایش دهند.


 


رادیو کوچه

آب انبار معروف به سپهداری که از آثار تاریخی محدوده بافت تاریخی شهر اراک با ۲۰۰ سال قدمت بوده توسط شهرداری اراک به دلیل آن‌چه که معذورات سیاسی شهردار عنوان شد با دستور شفاهی مسوولان استان مرکزی به صورت کامل تخریب شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، در پی تخریب کامل این آب انبار از سوی شهرداری، افرادی با تلاش برای گودبرداری این اثر تخریب شده تلاش کرده و کوشیدند که با حفر گودالی به عمق هشت متر نسبت به ایجاده سازه‌ای بتنی به جای این اثر اقدام کنند که با حضور تعدادی از اعضای شورای شهر و مسوولان در عصر روز چهارشنبه با حکم معاون دادستان اراک از انجام این اقدام جلوگیری شد.

گفتنی است آب انبار تاریخی سپهداری اراک از نادرترین آب انبارهای موجود و تاریخی ایران است این آب انبار دو سقفه بوده که وجود دو سقف در آن این آب انبار را در میان سایر آب انبارهای موجود در ایران  کم‌نظیر کرده است.


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.

صفورا الیاسی

آنچه که محرومیت از تحصیل نامیده می‌شود، سابقه‌ی طولانی در جهان دارد. آن‌چنان که می‌توان از برتراند راسل فیلسوف، منطق‌دان، ریاضی‌دان، مورخ، صلح طلب و منتقد اجتماعی بریتانیایی نام برد که در طول جنگ جهانی اول به دلیل مبارزات ضد جنگ از دانشگاه اخراج و زندانی شد.

در اولین بیانیه‌های جمهوری شوراها و قانون اساسی اتحاد جماهیر شوروی مصوبه ۱۹۳۶ سلسله‌ای از حقوق اجتماعی بنیادین مانند حق کار و حق آموزش و فرهنگ برای مردان و زنان به مساوات تضمین شد. شاید این اولین گام در راه مبارزه با تبعیض در حق تحصیل می‌باشد.

اولین اعلامیه حقوق بشر جهانی در ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ حق تحصیل را برای همه انسان فارغ از نژاد، رنگ، عقیده، مذهب و جنسیت برابر می‌داند.

هر کس حق تحصیل دارد. تحصیل دست کم در مقطع ابتدایی و پایه، باید رایگان باشد. تحصیل ابتدایی باید اجباری باشد. آموزش فنی و حرفه‌ای باید در دست‌رس عموم قرار گیرد و آموزش عالی باید بر اساس استحقاق، به یکسان در دست‌رس همه باشد» (بند ۱ ماده‌ی ۲۶ اعلامیه جهانی حقوق بشر(

محرومان از تحصیل در ایران را می‌توان به سه گروه تقسیم کرد:

۱- افرادی که در آستانه‌ی ورود به دانشگاه از حق تحصیل محروم می‌شوند. (مانند بهایی‌ها(

- ۲ دانشجویانی که در حین تحصیل با گرفتن احکام تعلیق به طور موقت از تحصیل محروم می‌شوند یا از دانشگاه اخراج می‌شوند. (حداکثر ۵ سال محرومیت از دانشگاه(

۳- دانشجویانی که از ادامه تحصیلی در مقاطع بالاتر (کارشناسی به کارشناسی ارشد، کارشناسی ارشد به دکترا) از تحصیل محروم می‌شوند. (دانشجویان ستاره‌دار)

گروه اول عمدتن شامل دانشجویان اقلیت مذهبی می‌شود که اکنون طیف گسترده‌ای از این گروه را افراد با اقلیت مذهبی بهایی تشکیل می‌دهند.

عدم ارایه کارنامه به علت موهوم نقص پرونده، عدم اعلام قبولی و حذف داوطلبانی حتا با رتبه‌های یک و دو رقمی، قبولی گزینشی چند نفر معدود از میان صدها نفر و مردود اعلام نمودن بی‌دلیل بقیه، همگی از موانعی بوده که این شهروندان با آن روبرو بوده‌اند

پس از انقلاب اسلامی ایران در کنار انواع محرومیت و فشار بر جامعه بهایی ایران، محرومیت از تحصیلات عالی و فشار بر دانشگاهیان بهایی، مقارن با انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۵۹ آغاز گردید. این محرومیت شامل اخراج کارمندان و استادانی که پیرو آئین بهایی بودند، و هم‌چنین اخراج کلیه دانشجویان بهایی وجلوگیری از ورود به دانشگاه در سال‌های بعد می‌شود.

از سال ۱۳۵۸ تا شروع انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۵۹ به تدریج کلیه استادانی که هنوز مشغول خدمت بودند، با حکم اخراج از دانشگاه مواجه شدند و تاکنون علی‌رغم پی‌گیری آنان در سطوح ملی و بین المللی، تغییری در وضعیت آنان رخ نداده است.

از سال ۱۳۵۹ دانشگاه‌های ایران به مدت ۳ سال به مناسبت انقلاب فرهنگی تعطیل بود وپس از بازگشایی دانشگاه‌ها در سال ۶۱ و درزمان ثبت نام مجدد در تیرماه ۱۳۶۲، دانشجویان بهایی دانشگاه ها، نام خود را در فهرست محرومین از تحصیل بر تابلوهای اعلانات مشاهده کردند.

در طی سال‌های ۶۲ تا ۶۷ علی‌رغم پیگیری این دانشجویان و مراجعه به مراجع گوناگون قانونی و انعکاس وضعیت آنان در رسانه‌ها و مجامع بین‌المللی، و با وجودی که تعداد بسیاری از دانشجویانی که به اتهام گرایش‌های سیاسی اخراج شده بودند، به تدریج به دانشگاه بازگشتند، هیچ یک از دانشجویان بهایی امکان بازگشت به دانشگاه را نیافتند چرا که شرط این بازگشت، اعلام عدم اعتقاد به آیین بهایی عنوان شده بود، در حالی‌که بهاییان، اساسن کتمان عقیده را مجاز نمی‌دانند.

در ۱۵ سال بعد تا سال ۱۳۸۳، هیچ تغییری در وضعیت دانشجویان اخراجی و ده‌ها هزار جوان بهایی که هر سال به سن تحصیلات عالی می‌رسیدند و خود را محروم می‌یافتند، حاصل نشد و کم کم نسلی از ایرانیان محروم از تحصیل، در پشت درهای دانشگاه‌های ایران شکل گرفت. تا سال ۱۳۸۳ در برگه‌ی ثبت نام کنکور گزینه‌ای به‌نام مذهب وجود داشت که در آن مذهب بهایت را به رسمیت نشناخته و شهروندان بهایی به علت نبودن دینشان در لیست ادیان از حضور در کنکور محروم می‌ماندند.

در بین سال‌های ۸۳ تا اکنون سال گذشته، پیگیری جامعه بهایی ایران برای احقاق حق تحصیل دانشجویان و شهروندان بهایی، با فرازو نشیب‌هایی ادامه داشته است.

در سال ۱۳۸۳ نهایتن با حذف «پرسش از مذهب داوطلب در فرم ثبت نام کنکور»، امکان ثبت‌نام در کنکور سراسری برای شهروندان بهایی فراهم شد و نزدیک به ۱۰۰۰ نفر از بهاییان، اکثرن بدون آمادگی کافی در کنکور این سال شرکت نمودند و در واقع فقط از حق ثبت‌نام در کنکور سراسری (و نه دانشگاه آزاد) برخوردار شدند. اما صرف نظر از پله اول، در سایر پله‌ها هر سال تا کنون مواجه با مانعی جدید بوده‌اند. عدم ارایه کارنامه به علت موهوم نقص پرونده، عدم اعلام قبولی و حذف داوطلبانی حتا با رتبه‌های یک و دو رقمی، قبولی گزینشی چند نفر معدود از میان صدها نفر و مردود اعلام نمودن بی‌دلیل بقیه، همگی از موانعی بوده که این شهروندان با آن روبرو بوده‌اند.

صرفن در سال ۱۳۸۵، در حدود ۲۰۰ نفر از آنان در دانشگاه‌ها پذیرفته شدند که بسیاری از آنان نیز طی روندی دایم، در حال اخراج از دانشگاه ها هستند. در این میان دانشجویانی بهایی وجود دارند که یک بار در سال ۱۳۶۲ و بار دیگر درزمان حاضر از دانشگاه اخراج شده‌اند و برای احقاق حق خود، مجددن در کنکور ثبت‌نام می‌کنند. شرکت در کنکور و عدم راه‌یابی به دانشگاه به دلایلی غیراز صلاحیت علمی، و یا اخراج بعد از قبولی به‌دلیل اعتقاد مذهبی، مجموعن وضعیت جدید و ناامنی را به‌وجود آورده که آن دسته از جوانان و شهروندان ایرانی که پیرو آئین بهایی هستند در این سال‌ها تجربه می‌کنند.

گروه دوم را اغلب فعالین دانشجویی تشکیل می‌دهند که به‌عنوان فعالیت دانشجویی و با نام اغتشاشات دانشجویی بین یک تا چهار ترم متوالی می‌توانند از تحصیل محروم بشوند.

در قسمت تنبیهات بند ب آورده شده ۱ :

تنبیهاتی که‌ فقط‌ با حکم‌ کمیته‌ مرکزی‌ انضباطی‌ در مورد دانشجو می‌تواند اعمال‌ شود.

• منع‌ موقت‌ از تحصیل‌ حداکثر تا ۴ نیمسال‌ «با احتساب‌ مدت‌ آن‌ به‌عنوان‌ سنوات‌ تحصیلی‌ یا بدون‌ احتساب‌ آن‌ در سنوات‌«

• تغییر محل‌ تحصیل‌ دانشجو « انتقال‌ اجباری‌ به‌ دانشگاه‌های‌ دیگر»

• محرومیت‌ از تحصیل‌ در کلیه‌ دانشگاه‌های‌ کشور «تا ۵ سال»

که در سال‌های اخیر محرومیت برای ۶ ترم هم برای دانشجویانی مثل علیرضا داوودی هم داده شده است

مشکل زمانی شکل جدی‌تر پیدا می‌کند، که با این‌که قوانین انضباطی دانشجو را موظف می‌کند که برای هرگونه فعالیت در زمان تحصیل به دانشگاه پاسخ‌گو باشد، در زمان توبیخ یا تنبیهات دولتی از دانشجو دفاع نمی‌کند و قوانینی را می‌گذارد که بیش‌تر به دانشجو آسیب وارد می‌کند.

تبصره‌ی سوم همین بند می گوید: هرگاه‌ دانشجویی‌ در خارج‌ از محوطه‌ دانشگاه‌ مرتکب‌ خلافی‌ شود که‌ بنابر قوانین‌ کشور مستوجب‌ کیفر باشد، پس‌ از اعمال‌ مجازات‌ توسط‌ مقامات‌ و مراجع‌ قضایی‌ سابقه‌ کیفری‌ در پرونده‌ دانشجویی‌ وی‌ ضبط‌ خواهد شد و در این‌ موارد حکم‌ مراجع‌ ذیصلاح‌ در مورد صلاحیت ‌ادامه‌ تحصیل‌ دانشجو برای‌ کمیته‌ انضباطی ‌لازم‌‌الاتباع‌ خواهد بود.

این بدین معنا است که اگر دانشجویی مثلن با توجه به جریانات اخیر دستگیر شود، کمیته‌ی انضباطی نیز می‌تواند با توجه به حکم وارده برای او حکمی صادر کند و با توجه به این‌که دانشجو در زمان داده شدن حکم در دانشگاه حضور ندارد، نمی‌تواند به حکم وارده اعتراض کند.

پس از انتخابات ۲۲ خرداد سال گذشته، فعالان کمپین یک میلیون امضا و دانشجویان فعال در ستادهای انتخاباتی کروبی و موسوی نیز به این محرومان از تحصیل پیوستند

و یا حتا اگر کمیته‌ی انضباطی تشکیل نشود، با توجه به زندانی بودن دانشجو و عدم توانایی ثبت نام در دانشگاه، منصرف از تحصیل تلقی می‌شود.

عدم مراجعه (ماده ۳۵): چنانچه دانشجوی مجاز به تحصیل در موعد مقرر برای انتخاب واحد (ثبت‌نام) مراجعه نکند و از مرخصی تحصیلی (با موافقت دانشکده) نیز استفاده ننماید، منصرف از تحصیل محسوب شده و حکم مربوط برای وی صادر می‌گردد.

و حتا اگر دانشجو تقاضای مرخصی کند، این مرخصی بیش از دو ترم نمی‌تواند باشد و در سنوات دانشجویی نیز محسوب می‌شود. در جریانات اخیر دانشجویانی که حکم‌های دو یا سه سال دریافت می کنند عملن از تحصیل نیز محروم می‌شوند.

طول دوره و محدودیت آن(ماده ۱۳) : چنانچه سنوات تحصیلی دانشجو به اتمام برسد از ادامه تحصیل محروم می‌شود.

مرخصـی‌ تحصیلی (ماده ۳۵): دانشجو بدلیل مشکلات خانوادگی و غیره به شرط ارایه درخواست و تکمیل فرم مربوط در موعد تعیین شده ( از دو هفته قبل از ثبت‌نام تا زمان حذف و اضافه) می‌تواند از مرخصی تحصیلی با موافقت دانشکده استفاده کند.

در واقع بعد از انتخابات ما با محرومیت بی‌سابقه‌ای مواجه شدیم. در جایی که دولت نمی‌توانست مانع از تجمعات دانشجویی شود، کمیته‌ی انضباطی وارد جرایانات دانشجویی شده و حکم‌های سنگین و بی سابقه‌ای را صادر می‌کند.

در واقع کمیته‌ی انضباطی هم‌راه دولت، دست به دست هم می‌دهند تا دانشگاه را با دادن احکامی که از هر سو تشدید می‌شود تصفیه کنند.

گروه سوم شامل دانشجویانی است که تحت نام ستاره دار شناخته می‌شوند.

موضوع دانشجویان ستاره‌دار از سال ۸۵ و پس از کنکور کارشناسی ارشد سال ۸۴ آغاز شد. در سال ۸۵ جمعی از دانشجویان قبول شده کارشناسی ارشد، به اصطلاح ستاره‌دار شدند. بدین معنا که علی رغم کسب نمره علمی قابل قبول از تحصیل در مقاطع عالی تحصیلی محروم می‌گردند. این ستاره‌ها که بعدن دانشجویان محروم از تحصیل با آن‌ها نام‌گذاری شدند علامت‌های ستاره‌ای بودند که در کنار نام برخی از دانشجویان قبول شده در آزمون کارشناسی ارشد قرار داشت. دانشجویان ستاره‌دار از یک تا ۳ ستاره داشتند. در آن سال بسیاری از دانشجویان یک و دو ستاره با دادن تعهد کتبی به حراست وزرات علوم یا دانشگاه‌های مربوطه، مبنی بر عدم فعالیت سیاسی در دوره کارشناسی ارشد، جواز ورود به دانشگاه را یافتند اما بنا به اطلاعاتی که دفتر تحکیم وحدت جمع‌آوری کرده بود، ۱۷ دانشجوی سه ستاره هرگز امکان ادامه تحصیل نیافتند.

در سال ۸۶ آمار دانشجویانی که به این ترتیب از تحصیل محروم شدند چند برابر شد. با این تفاوت که وزارت علوم برای در امان ماندن از انتقادات به این دانشجویان کارنامه نداد تا ایشان نتوانند که ادعا کنند در کنکور پذیرفته شده‌اند. در همان زمان بیش از ۳۰ تن از این دانشجویان از وزارت علوم در دیوان عدالت اداری شکایت کردند. دیوان عدالت اداری نیز پس از ماه‌ها یکایک شکایت‌ها را رد کرد. نکته قابل توجه این که دیوان در احکامی که در این پرونده‌ها صادر کرده به روشنی به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و استعلام از دستگاه‌های مربوطه درباره صلاحیت‌های این دانشجویان اشاره کرده است و به این ترتیب شکی نیست که صلاحیت‌های علمی این دانشجویان هرگز ملاک داوری نبوده است.

این روند در سال ۸۷ هم ادامه داشت و باز هم تعداد دانشجویان ستاره‌دار بیش‌تر شد. در این سال هم تعداد زیادی از دانشجویان بدون کارنامه به دیوان عدالت اداری شکایت بردند اما هیچ یک نتیجه‌ای نگرفتند.

پس از انتخابات ۲۲ خرداد سال گذشته، فعالان کمپین یک میلیون امضا و دانشجویان فعال در ستادهای انتخاباتی کروبی و موسوی نیز به این محرومان از تحصیل پیوستند. دانشجویان محروم از تحصیل امسال خود تعداد ستاره‌داران جدید را بسیار بیش‌تر از سال‌های گذشته تخمین می‌زنند.

روند ستاره‌دار کردن دانشجویان کارشناسی ارشد از سال ۸۵ تا ۸۸، تا به امروز سه شکل گوناگون به خود گرفته است:

۱- در سال ۸۵ فعالان دانشجویی قبول شده در دانشگاه‌های مورد نظر، پس از مراجعه برای ثبت‌نام، با ستاره‌هایی در فرم ثبت‌نام مواجه شدند. یک و دو ستاره‌ای‌ها با دادن تعهد می توانستند به تحصیلات خود ادامه دهند، اما سه ستاره‌ای‌ها به طور کل از ادامه تحصیلات عالی باز ماندند.

۲- سال ۸۶ و ۸۷ با دانشجویان به گونه‌ای دیگر برخورد شد. فعالان دانشجویی که حائز رتبه‌های قابل قبولی شده بودند، به‌طور کلی از دریافت کارنامه علمی در مرحله اول نتایج کنکور محروم شدند و حتا اجازه انتخاب رشته هم نیافتند. در اینترنت به اطلاع این افراد رسانده بودند که برای پیگیری کار خود باید به سازمان سنجش مراجعه کنند. این سیاست دولت به منظور از میان بردن هرگونه مدرکی مبنی بر تبعیض و نقض آشکار حقوق بشر، انجام پذیرفت .

۳- سال ۸۸، با توجه به هم‌زمانی دریافت کارنامه اولیه با تبلیغات انتخاباتی، تمام دانشجویان موفق به دریافت کارنامه و انتخاب رشته شدند، اما پس از انتخابات عده‌ای از دانشجویان که برای مشاهده نتایج نهایی، مراجعه نمودند، با گزینه «مردود علمی» مواجه شدند. خبری از ستاره روی فرم‌های ثبت‌نام نبود بلکه ستاره‌ها این بار به شکل «مردود علمی» خود را آشکار کرده بودند.

این در حالیست که بر اساس قانون، در کنکور کارشناسی ارشد، هیچ‌گونه مرحله مصاحبه یا گزینش وجود ندارد و پذیرش و رتبه بندی فقط بر اساس نمره علمی و معدل دوره کارشناسی ارشد محاسبه می‌شود.

اما آن‌چه بیش از همه موجب شگفتی ست، پنهان نمودن و حاشا کردن دانشجویان ستاره‌دار توسط مسوولین دولت است. مسوولان وزارت خانه علوم عنوان می‌کنند که «ما دانشجویی که در کارنامه یا فرم پذیرش دانشگاهش ستاره درج شود، نداریم.»

دانشجویان ستاره‌دار به هر مرکزی که مراجعه می‌کنند از اخذ جواب باز می‌مانند. سازمان سنجش و وزارت علوم علت ممنوعیت را دستور وزارت اطلاعات قلم‌داد می کنند وزارت اطلاعات هم عنوان می‌کند که طرف حساب دانشجو نیستیم و وزارت علوم باید جوابگو باشد.

و این دانشجو است که هر روز باید در راه‌روهای این وزارت‌خانه و آن سازمان، این سو و آن سو بدود تا حق اولیه‌اش را طلب نماید.

شاید در انتها لازم باید که به اسامی دانشجویان محروم از تحصیل که در زندان هستند و یا با قید وثیقه خارج از زندان به سر می‌برند اشاره‌ای شود.

اعضای شورای دفاع از حق تحصیل (که خود از دانشجویان ستاره دار و محروم از تحصیلند) که در زندان به سر می‌برند:

سید ضیاالدین نبوی ۱۰ سال حبس + تبعید به ایذه (دانشجوی بدون کارنامه سال ۸۷)

مجید دری ۶ سال حبس + تبعید به ایذه (دانشجوی تعلیقی دانشگاه علامه طباطبایی)

مهدیه گلرو ۲ سال حبس بدون اجازه‌ی مرخصی (دانشجوی تعلیقی دانشگاه علامه)

شیوا نظرآهاری بازداشت بدون تشکیل دادگاه (محروم از تحصیل دانشگاه آزاد)

از گروه اول (جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، کمیته‌ی حق تحصیل سابق)

نوید خانجانی وثیقه ۱۰۰ میلیون تومان

درسا سبحانی وثیقه ۵۰ میلیون تومان

ایقان شهیدی وثیقه ۵۰ میلیون تومان

سما نورانی وثیقه ۳۰ میلیون تومان

سارا محبوبی وثیقه ۳۰ میلیون تومان

از گروه سوم

مهسا جزینی وثیقه ۱۰۰ میلیون تومان

سمیه رشیدی قرار کفالت

سعید جلالی‌فر وثیقه ۱۰۰ میلیون تومان

علی‌رضا خوشبخت وثیقه ۵۰ میلیون تومان

زهرا توحیدی وثیقه ۵۰ میلیون تومان

حسام سلامت وثیقه ۱۰۰ میلیون تومان ۳ سال حبس تعزیری

پیمان عارف وثیقه ۱۰۰ میلیون تومان

علی قلی‌زاده وثیقه ۱۰۰ میلیون تومان

صفورا الیاسی عضو شورای دفاع از حق تحصیل


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش منابع خبری ایران روز گذشته انفجاری در یکی از تاسیسات پتروشیمی عسلویه در جنوب ایران باعث مرگ پنج نفر شده است.

به گزارش تلویزیون ایران معاون سرپرست منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اظهار داشت: «حادثه حوالی ساعت ۱۴:۳۰ بعد از ظهر روی داد. پنج نفر کشته و دو نفر زخمی شدند.»

او گفت که ماموران آتش‌نشانی آتش را در مجتمع پتروشیمی پردیس مهار کرده‌اند و این‌که علت حادثه هنوز در دست بررسی است.

خبرگزاری مهر گزارش داد که انفجار ناشی از «نشت گاز در جریان جوش‌کاری بر یک خط لوله اتان بود.»

تاسیسات عسلویه در سواحل خلیج فارس قرار دارد.

لازم به ذکر است محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهوری ایران هفته گذشته دو مجتمع تازه در این مرکز را افتتاح کرده بود.

گفتنی است ماه گذشته انفجاری در یک مجتمع پتروشیمی در جزیره خارک باعث مرگ چهار نفر شده بود.


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته چهارشنبه اسماعیل صحابه،‌ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی، به جرم نقش داشتن در برگزاری کمیلی که برای آزادی زندانیان سیاسی برگزار شده بود، به چهار سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش ندای سبز آزادی،‌ در جلسه دادگاهی که باید با ریاست قاضی صلواتی برگزار شود دادگاه اسماعیل صحابه بدون حضور این قاضی و بدون شنیدن دفاعیات آقای صحابه اقدام به صدور حکم کرده است.

گفتنی است اسماعیل صحابه عضو جبهه مشارکت پیش‌تر در مراسمی بازداشت و دو ماه زندانی شده که با قید وثیقه تا برگزاری دادگاه به طور موقت آزاد بوده است.


 


پنج شنبه ۱۴ مردادماه ۱۳۸۹ – ۵ آگوست ۲۰۱۰

شروع پخش زنده از ساعت ۴/۰۰ بعداز ظهر – به وقت تهران

note3اجرا:  اعظم

note3استودیو:دامون

note3 تقویم تاریخ – مریم

note3گزیده اخبار مطبوعات ایران

note3میکروفن – «لپ‌تاپ این‌جا، لپ‌تاپ اون‌جا، لپ‌تاپ همه‌جا» – شکوفه

note3 بخش اول اخبار

note3روزنگاشت – «از زندان اوین تا حبس خانگی» - محبوبه

note3مجله‌ی خبری  کابل – نجیب امیری

note3رادیو لیچار – «سخنرانی فرد ناشناس درباره آثار فحش بر جامعه» - قسمت ۷۱-  فرورتیش

note3بخش دوم اخبار

note3مجله‌ی اقتصادی – «افزایش چشم‌گیر چک‌های برگشتی» - ریحانه

note3 زیر باران – «نخستین زن خواننده‌ی ایرانی» – مارال

note3کافه کوچه – «اوباما خطرناک‌تر از بوش برای مستبدان ایران» – علی خردپیر

note3آقای گجت – دامون

note3بخش سوم اخبار


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته چهارشنبه بهنام متعارفی شهروند بهایی ساکن سمنان، برای گذراندن دوران محکومیت خود بازداشت و به زندان سمنان منتقل شده است.

بنا به اطلاع گزارش‌گران هرانا، وی سال گذشته مدتی بازداشت و سپس به اتهام «تبلیغ علیه نظام و عضویت در تشکیلات بهائیت» محاکمه و به ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

در همین راستا چندی پیش دادگاه تجدید نظر استان سمنان حکم اولیه وی را تایید کرده است.

لازم به ذکر است آقای متعارفی پیش‌تر در تاریخ ۲۷ اردی بهشت ماه سال گذشته پس از بازرسی خانه‌اش از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و در تاریخ ۳۰ اردی بهشت ۸۸ به قید وثیقه آزاد شده بوده است.


 


خبر / رادیو کوچه

جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران بعداز ظهر روز چهارشنبه با تکذیب خبر انفجار در مسیر حرکت خودرو‌های هم‌راه رییس جمهوری این کشور اعلام کرد که این خبر صحت ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد‌رضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی در این زمینه اظهار داشت خبر انفجار در مسیر حرکت خودروهای هم‌راه رییس جمهوری در همدان روز گذشته از سوی تعدادی از رسانه‌ها منتشر شد که از اساس کذب است.

وی در ادامه افزود که برخی از رسانه‌ها عادت به انتشار و گسترش چنین خبرهای نادرستی دارند.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی کشور اظهار داشت رسانه‌های خبری بی‌گانه با انتشار این خبر، قصد سو‌استفاده از آن را داشته‌اند.

گفتنی است روز گذشته در رسانه‌ها از انفجار یک بمب‌دستی در نزدیکی کاروان هم‌راه رییس‌جمهوری ایران، محمود احمدی‌نژاد خبر داده‌اند.

از سویی دیگر محمود احمدی‌نژاد بارها اسراییل و دولت‌های غربی را به ترور خود متهم کرده است.


 


خبر / رادیو کوچه

شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، روز گذشته چهارشنبه حکم پنج سال حبس تعزیری برای محمد داوری، سردبیر وب‌سایت سحام‌نیوز را بدون تغییر تایید کرده است.

پیش از این، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، این فعال مدنی را به پنج سال حبس محکوم کرده بود. اتهامات این عضو شورای مرکزی کانون معلمان ایران در دادگاه بدوی، «فعالیت تبلیغی علیه نظام، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور و اخلال در نظم عمومی» عنوان شده بود.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، تایید این حکم در حالی صورت گرفته که مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی، طی نامه‌ای به دادستان تهران، «مسوولیت مربوط به مدعیان تجاوز در کهریزک را بر عهده گرفته بود.»

محمد داوری، ۱۷ شهریورماه سال گذشته، در دفتر حزب اعتماد ملی بازداشت شد و از آن تاریخ در زندان اوین به‌سر می‌برد.

گفته می‌شود بارها گزارش‌هایی در مورد فشار بر محمد داوری برای اخذ اعتراف تلویزیونی از وی منتشر شد که اعتراض نهادهای مدافع حقوق بشر را درپی داشت.

لازم به ذکر است وب‌سایت سحام‌نیوز، ارگان رسمی حزب اعتماد ملی اعلام کرده علت بازداشت محمد داوری، «جمع‌آوری و تهیه مدارک مربوط به تجاوز جنسی در زندان‌ها» بوده است.


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته چهارشنبه میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالف دولت ایران در یک نامه مشترک خطاب به مراجع تقلید شیعه از احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان به خاطر سخنان اخیرش شکایت کرده‌اند و نوشته‌اند که او به خاطر کهولت سن توان ذهنی خود را از دست داده است.

به گزارش سایت سحام نیوز، وب‌سایت رسمی حزب اعتماد ملی به دبیر کلی مهدی کروبی، این دو نفر در نامه خود از مراجع تقلید خواسته‌اند برای حفظ «آبروی اسلام و روحانیت» از آقای جنتی بخواهند نسبت به اتهام‌هایی که در نماز جمعه متوجه مخالفان حکومت کرده است، پاسخ‌گو باشد و سند ارایه کند.

احمد جنتی که علاوه بر دبیری شورای نگهبان، از امامان جمعه تهران است، پنجم مرداد در یک سخن‌رانی به مناسب نیمه شعبان در قم گفته بود سندی را به دست آورده که نشان می‌دهد دولت آمریکا از طریق عربستان سعودی یک میلیارد دلار به آن‌چه او «سران فتنه» می‌نامد، داده است.

آقای جنتی در سخنان خود گفت: «همین سعودی‌ها که به نمایندگی از طرف آمریکا صحبت می‌کردند، گفتند که اگر توانستید نظام را منقرض کنید، تا پنجاه میلیارد دلار دیگر هم می‌دهیم، اما خداوند این فتنه را به دست بندگان صالحش خاموش کرد.»

این سخنان با واکنش تند مخالفان دولت ایران مواجه شده است.

آقای موسوی و کروبی در نامه خود به مراجع تقلید با اشاره به سخنان آقای جنتی، از مراجع تقلید خواسته اند از او بخواهند برای اثبات سخنان خود سند ارایه کند.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی در نامه خود ضمن اشاره به رخدادهای پس از انتخابات و حملات انجام شده علیه آن‌ها به وسیله مسوولان حکومت، سخنان آقای جنتی را «بارزترین نمونه این هتک حرمت‌های بی‌پروا و عاری از تقوا» دانسته‌اند.

آن‌ها در نامه خود نوشتند که آقای جنتی در «حاشیه امن سلاح و صلاح قرار دارد» و به خاطر هم‌راهی سپاه پاسداران و قوه قضاییه با خود، نگران پاسخ‌گویی نیست.

آقایان موسوی و کروبی هم‌چنین نوشتند: «این مرد کهن‌سال که از آغاز تاسیس مجلس و شورای نگهبان لاینقطع مسوول بوده و قریب به بیست سال است که دبیر شورای نگهبان است و گویا کهولت سن نه تنها قوای روحی و جسمیش را به تحلیل برده بلکه قوه ادراک و ذهنی‌اش را هم مختل کرده است.»

میرحسین موسوی و مهدی کروبی نوشتند: «مگر همین آقا نبود که به یکی از مراجع بزرگ تقلید شیعیان جهان نسبت ناروا داد و او را عامل بیگانه خواند که از خوف طرد و استیضاح عام مجبور به استغفار و توبه گردید؟ همین فرد مدعی شد که در زمان دولت سازندگی هفت میلیارد دلار شکلات از جزیره کیش وارد کشور شد و چون او را به کمیت عدد هفت میلیارد آگاه کردند، ادعای خود را به پانصد میلیون دلار تقلیل داد و کوتاه نیامد.»

آن‌ها ضمن برشمردن بعضی دیگر نمونه‌های رفتاری سیاسی آقای جنتی نوشتند: «آخر این چه ادعا است، کدام دلیل و سند، مستند این بیان است‌؟ بر این گمانیم که خط‌دهندگان پنهان و سیاست‌گزاران نازک اندیش و بی‌رحم به سایر خطیبان هم چنین دستورهایی داده باشند اما آن‌ها از ابراز چنین اباطیلی ابا نموده‌اند. جسارت و کندی ذهن، خاص ایشان است که چنین بی‌گدار به آب می‌زند.»

آقای موسوی و آقای کروبی در پایان نامه خود نوشته‌اند: «از شما مراجع عالی‌قدر و علمای بزرگ و مدرسین گران‌قدر حوزه‌های علمیه می‌خواهیم برای حفظ آبروی روحانیت و اسلام از ایشان بخواهید سند و مدرک خود را ارایه کند و یا منبعش را برملا نماید تا مردم این محرمان اصلی انقلاب و کشور در جریان واقعیت و یا افترا و دروغ که برای متاع دو روز دنیا بیان شده است، قرار گیرند.»


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش خبرگزاری فارس، در پی خبر فروش ۲ موشک اس ۳۰۰ به ایران توسط کشور بلاروس‌، آلکساندر لوکاشنکو، رییس‌جمهوری بلاروس روز چهارشنبه تصریح کرد که تحویل موشک‌ها بدون کسب اجازه از دولت روسیه ناشدنی است.

خبرگزاری فارس ظهر چهارشنبه ۱۳مرداد خبری منتشر کرد مبنی بر این‌که سپاه پاسداران جمهوری اسلامی تا‌کنون دست‌کم ۴ موشک اس ۳۰۰ خریداری کرده است. به گزارش این خبرگزاری، دولت جمهوری اسلامی ایران ۲ موشک از چهار فروند موجود را از بلاروس و ۲ موشک دیگر را از کشوری نامشخص خریداری کرده است.

این در حالی‌ است که این خبر کم‌تر از دو ساعت از روی سایت این خبرگزاری حذف شده، اما بازتاب و پیامدهای آن در رسانه‌های غربی به حدی بود که آخرین ساعات روز، رهبر بلاروس را مجبور به موضع‌گیری کرده است.

قرارداد خرید موشک‌های اس ۳۰۰ در سال ۲۰۰۷ با روسیه منعقد شده بود که البته به دلایل متعدد و به تازگی به خاطر اعمال تحریم‌ها هیچ‌گاه به ایران واگذار نشد.

از همان آغاز مقامات اسراییلی و آمریکایی مخالفت کامل خود را در این مورد بیان کرده بودند.‌ به اعتقاد کارشناسان مسایل نظامی این موشک توان دفاعی ایران در هوا را دو چندان می‌کند.

سخن‌گوی وزارت دفاع بلاروس روز چهارشنبه در دیدار با رسانه‌ها گفت که تا‌کنون هیچ گفت‌وگویی در راستای تحویل موشک‌های اس ۳۰۰ به ایران انجام نگرفته است. ولادیمیر لاورنیکف افزود که هیچ نوع مبادله نظامی طی سال‌های اخیر با ایران انجام نگرفته است تا در این راستا  تجهیزات اولیه و یا پیش‌رفته نظامی به سوی این کشور روانه شود.

او تاکید کرد که دولت متبوعش قصد ندارد تا به هیچ روی قطع‌نامه‌های جهانی اعمال شده علیه ایران را زیر پا بگذارد.

یکی از قابلیت های اصلی موشک‌های اس ۳۰۰ انهدام هواپیما و یا موشک‌های قاره‌پیمایی است که در ارتفاع ۲۵ هزار متری و در فاصله ۱۴۰ کیلومتری از این سلاح قرار دارند.

گفتنی ا‌ست برخی از صاحب‌نظران، انتشار این خبر در خبرگزاری فارس که یکی از خبرگزاری‌های نزدیک به سپاه پاسداران است را در تقابل با تهدیدهای اخیر غرب خصوصن دولت اسراییل و آمریکا طرح کرده است.


 


محبوبه / رادیوکوچه

mahboobeh@koochehmail.com

چهاردهم مرداد مصادف با سال‌روز درگذشت «نورالدین کیانوری» دبیر اول حزب توده ایران از سال ۱۳۵۷ که در سال ۱۳۶۱ او دستگیر و مدت شش سال در زندان اوین بود و بعد از آزادی از زندان تحت مراقبت ویژه «وزارت اطلاعات» و تا پایان عمر خود در حبس خانگی به سر برد و در سال ۱۳۷۸ درگذشت.

«نورالدین کیانوری» در سال ۱۲۹۴ در روستای بلده در «مازندران» به‌دنیا آمد او فرزند «شیخ مهدی نوری» و  نوه «شیخ فضل‌اله نوری» بود. وی تحصیلات خود را در «ایران» و برای ادامه تحصیل به «آلمان» رفت و از دانشگاه «آخن» دکترای مهندسی «راه و ساختمان» گرفت.

کیانوری با پایان تحصیلات خود در ۱۳۱۹ به ایران آمد و در ۱۳۲۱ به حزب تازه تاسیس توده پیوست.

در سال ۱۳۲۳ با «مریم فیروز» دختر «عبدالحسین میرزا فرمانفرما» شاهزاده قاجار، ازدواج کرد. مریم فیروز تا پایان عمر در کنار همسرش به فعالیت در حزب توده پرداخت و از افراد تاثیرگذار این جریان بود.

کیانوری چند سال بعد رهبری شاخه جوانان حزب را بر عهده گرفت و در جریان وقایع مربوط به ملی شدن صنعت نفت از طرفداران «نهضت ملی» محمد مصدق بود، او با فروپاشی سازمان نظامی حزب به هم‌راه بسیاری از رهبران دیگر توده در سال ۱۳۳۴ مجبور به ترک ایران شد و به «اتحاد شوروی» گریخت و در ۱۳۳۶ به «آلمان» مهاجرت کرد.

با اوج‌گیری جنبش انقلابی ایران در سال ۱۳۵۷ به عنوان دبیر اول حزب توده ایران جای «ایرج اسکندری» را گرفت و در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۵۸ به ایران بازگشت و تعداد اندکی از گردانندگان حزب در «برلین شرقی» که مقر حزب توده در تبعید بود باقی ماندند و دفتر این حزب را در اروپا فعال نگه داشتند.

کیانوری سیاست جدید حزب توده را در جهت حمایت از انقلاب ایران و ائتلاف با نیروهای مذهبی علیه طرفداران لیبرالیسم سیاسی و اقتصادی تعریف کرد و شعارهای ضدآمریکایی «آیت‌اله خمینی» و طرفدارانش را وجه مشترک مهمی میان حزب توده و این رژیم می‌دانست.

صلاحیت کیانوری و تعداد دیگری از رهبران حزب برای انتخابات مجلس اول تایید شد و این در حالی بود که «ایدئولوژی مارکسیستی» حزب توده از سوی حکومت جدید به کفر تعبیر می‌شد. علی‌رغم حمایت حزب توده از نظام جدید در مقاطعی حساس از جمله در جنگ ایران و عراق و هم‌چنین قرار دادن اطلاعات محرمانه امنیتی در کودتای «نوژه» در اختیار مسوولان نظام جدید.

«علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی» در خاطرات خود چندین بار به ملاقات با «نورالدین کیانوری» و «محمدعلی عمویی» در منزل شخصی خود و دریافت اطلاعات سری از آن‌ها اشاره می‌کند. اما استراتژی این حزب در پی تغییر ماهیت و رفتار حکومت شکست خورد.

او در بهمن ماه ۱۳۶۱ در سن ۶۷ سالگی هم‌راه با همسرش که درآن زمان ۶۹ ساله بود و بسیاری از رهبران، اعضا و هواداران حزب دستگیر شد. چند ماه بعد در نوارهای ویدیویی ضبط شده در زندان که دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی ترتیب داده بودند و از تلویزیون ایران پخش شد، رهبران درهم‌شکسته حزب یک به یک به جاسوسی برای شوروی اعتراف کردند. کیانوری با حالتی نحیف و ترش‌رویانه اظهار داشت که حزب توده از آغاز تاسیس در سال ۱۹۴۱ میلادی تابه حال، ابزاری برای جاسوسی و خیانت بوده‌ است.

کیانوری در سال ۱۳۶۸ هنگامی که ۷۴ سال داشت و پس از شش سال حبس و زیر شکنجه قرار گرفتن، در بین زندانیان تنها کسی بود که حاضر شد نامش در گزارش «گالیندوپل» نخستین نماینده کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد که از زندان اوین دیدار کرد، مبنی بر شکنجه‌دیدن و بدرفتاری نوشته شود.

او با نشان دادن دست نیمه فلج و انگشت‌های شکسته و پای آسیب دیده، در حضور مسوولین زندان اوین درباره نحوه شکنجه‌شدن وحشیانه خود صحبت کرد و همین‌طور در گزارش اضافه کرد که سه تن از اعضای حزب در سلول‌های انفرادی به سر می‌برند، کیانوری هم‌چنین اتهام جاسوسی و توطئه را رد کرده و اعدام هزاران جوان بی‌گناه را محکوم کرد.

او در زندان نامه‌ای به خامنه‌ای در خصوص شکنجه‌های زندانیان نوشت و در آن نامه گفت، که برای اعتراف به اتهام دروغین تدارک کودتای مسلحانه برای سرنگون ساختن نظام جمهوری اسلامی، به هم‌راه سایر رهبران حزب به شدت شکنجه شده و همسرش مریم فیروز و همین‌طور «افسانه» دخترش را شلاق زده و در مقابل چشمانش از سقف آویزان کرده‌اند.

کیانوری پس از آزادی از زندان اوین تحت مراقبت ویژه «وزارت اطلاعات» و تا پایان عمر خود در حبس خانگی به سر برد و تحت نظر بود. او در آستانه فروپاشی شوروی با اصلاحات «گورباچف» مخالفت کرد و بحران و فروپاشی شوروی را به توطئه آمریکا نسبت داد.

و در نهایت نورالدین کیانوری که در سال‌های آخر عمر خود هم‌چنان از سیاست‌های حزب توده دفاع می‌کرد، در ۱۴ مرداد ۱۳۷۸ در گذشت.

منبع‌ها:

ویکی‌پدیا

متن نامه «نورالدین کیانوری» از زندان اوین


 


خبر / رادیو کوچه

در سومین همایش اقتصاد ژاپن-ویتنام که روز گذشته چهارشنبه در توکیو تحت عنوان «زمینه سرمایه گذاری خارجی: مورد ویتنام» برگزار شد بیش از ۷۰ شرکت ژاپنی شرکت داشته‌اند.

ویتنام یکی از کشورهایی است که هم‌چنان به عنوان یک منطقه مستعد سرمایه‌گذاری برای ژاپنی‌ها به‌شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری رسمی مالزی (برناما)، در این همایش هم‌چنین «دانگ نوی دونگ» معاون وزیر برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری ویتنام نیز حضور داشت که به تبادل دیدگاه در مورد فرصت‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های ژاپنی در کشورش پرداخت.

گفتنی است که ویتنام بعد از چین دومین منطقه مناسب سرمایه‌گذاری در میان کشورهای آسیایی برای ژاپنی‌ها محسوب می‌شود.

قابل ذکر است که نیروی کار ارزان، ویتنام را یک مرکز سرمایه گذاری مهم برای ژاپن تبدیل کرده است که بعد از بحران اقتصادی تمرکز سرمایه‌گذاری ژاپن در این کشور افزایش یافته است.


 


مریم / رادیو کوچه

maryam.m@koochehmail.com

  • 1906 میلادی – «مظفرالدین» شاه قاجار سرانجام فرمان مشروطیت را امضا کرد. بعدها قانون اساسی تدوین و نخستین جلسه مجلس شورا در کاخ گلستان با حضور مظفرالدین شاه تشکیل شد و بر سردر ورودی عمارت مجلس در میدان تاریخی بهارستان تابلوی «عدل مظفر» قرار گرفت.
  • ۱۹۴۵ میلادی – بمباران اتمی هیروشیما. یک بمب‌افکن «بی – ۲۹» آمریکا نخستین بمب اتمی تاریخ را بر شهر هیروشیمای ژاپن فرو افکند که در همان لحظه بیش از شصت هزار تن کشته و افزون بر ۱۲۰ هزار تن دیگر مجروح شدند که بسیاری از مجروحان نیز به تدریج جان سپردند.
  • ۱۹۶۲ میلادی – درگذشت «مریلین مونرو» بازیگر آمریکایی که در خانه‌اش در لس‌آنجلس مرده یافته شد.
  • ۱۸۹۵ میلادی – سال‌روز درگذشت «فردریک انگلس» فیلسوف و سوسیالیست آلمانی. او یکی از دو نویسنده مانیفست کمونیست بوده است. پدر او یک توانگر بود و وی را برای این کار آماده کرده بود. انگلس اندکی پس از پرداختن به کار تجارت از آن دست کشید و اعلام داشت که جسم و روح او اجازه نمی‌دهد که از درآمد ناشی از تجارت که وی برای تولید کالا زحمتی نکشیده است امرار معاش کند و این نوع درآمد را زندگی از دسترنج دیگران می‌داند و نمی‌تواند به این کسب و کار ادامه دهد.
  • ۱۸۵۸ میلادی – خط تلگراف سراسری اقیانوس اطلس به پایان رسید و دو قاره آمریکا و اروپا از این طریق به هم مرتبط شدند. این خط توسط «سایروس فیلد» کشیده شد.
  • ۲۰۰۴ میلادی – اظهارات شهود و کسانی که از حادثه حریق فروشگاه یوکوآ بولانوس واقع در پایتخت کشور پاراگوئه جان سالم به در برده اند ثابت می‌کند که به‌علت قفل بودن درب خروجی فروشگاه ۴۵۰ تن کشته و به همین شمار هم مجروح شدند. این درب باز بود ولی همین‌که گاز فروشگاه منفجر شد آن‌را قفل زدند تا صدها تن مردمی که در آن‌جا بودند مرتکب سرقت نشوند و بدون پرداخت بها‌، اجناس را نبرند. این مطلب مورد تایید ماموران آتش‌نشانی هم قرار گرفته است.
  • ۱۳۷۸ خورشیدی – درگذشت «نورالدین کیانوری» نوه شیخ فضل‌اله نوری و از اهالی روستای بلده در مازندران که دبیر اول حزب توده ایران از سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۶۲بود. او تحصیلات خود را در ایران و آلمان انجام داد و از دانشگاه آخن دکترای مهندسی راه و ساختمان گرفت.
  • ۱۳۸۳ خورشیدی – درگذشت «حسین پناهی دژکوه» شاعر  و بازیگر ایرانی. او در سال ۱۳۳۵ در روستای دژکوه از توابع شهرستان کهگیلویه زاده شد. پس از اتمام تحصیل در بهبهان به خواست پدر برای تحصیل به مدرسه آیت‌اله گلپایگانی رفت و بعد از پایان تحصیلات به محل زندگی‌اش بازگشت. چند ماهی در کسوت روحانیت به مردم خدمت کرد تا این‌که زنی برای پرسش مسئله‌ای که برایش پیش آمده بود پیش حسین رفت و از وی پرسید که فضله موشی داخل روغن محلی که حاصل چند ماه زحمت و تلاشم بود افتاده ‌است، آیا روغن نجس است؟ حسین با وجود این‌که می‌دانست روغن نجس است ولی این‌‌را هم می‌دانست که حاصل چند ماه تلاش این زن روستایی، خرج چندماه خانواده‌اش را باید تامین کند، به زن گفت نه همان فضله و مقداری از اطراف آن‌را در بیاورد و بریزد دور، روغن دیگر مشکلی ندارد. بعد از این اتفاق بود که حسین علی‌رغم فشارهای اطرافیان، نتوانست تحمل کند که در کسوت روحانیت باقی بماند. این اقدام حسین به طرد وی از خانواده نیز منجر شد. حسین به تهران آمد و در مدرسه هنری آناهیتا چهار سال درس خواند و دوره بازیگری و نمایش‌نامه‌نویسی را گذراند. به‌دلیل فیزیک کودکانه و شکننده، نحوه خاص سخن گفتن، سادگی و خلوصی که از رفتارش می‌بارید و طنز تلخش بازیگر نقش‌های خاصی بود. سرانجام در ۴۹ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت و در زادگاهش، شهر سوق، به خاک سپرده شد.

 


خبر / رادیو کوچه

«کوهایمن اسکندر» وزیر مهاجرت و نیروی انسانی اندونزی روز گذشته چهارشنبه از امضای یادداشت تفاهم در مورد مهاجرت نیروهای کاری اندونزی به مالزی در اواسط ماه آگوست خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری غیرمتعهدها، این مقام اندونزیایی گفت تمام موارد مورد بحث در این یادداشت تفاهم ماه گذشته انجام شده و تنها مشکلی که هنوز مورد مذاکره است هزینه ارسال کارگران اندونزیایی به مالزی که در حال انجام است.

گفتنی است از موارد مورد بحث در این یادداشت تفاهم بحث حقوق کارکنان بود که این مقدار از طرف دولت مالزی ماهیانه ۵۰۰ رینگیت پیشنهاد شده بود ‌که با مخالفت مقامات اندونزیایی مواجه شد و آن‌ها خواستار پرداخت حداقل ۸۰۰ رینگیت در ماه‌ شدند.

گفتنی است که کشور اندونزیایی در سال گذشته به دلایلی از جمله حقوق پایین، مورد سو‌استفاده قرار گرفتن کارگران توسط کارفرما و هم‌چنین عدم تعطیلی در هفته از ارسال نیروی کاری به مالزی خودداری کرده بود.


 



نجیب امیری /دفتر کابل /رادیو کوچه

هدف از این سفر شرکت در نشست سه‌جانبه می‌باشد که میان افغانستان، ایران و تاجکستان قرار است در تهران برگزار شود.

اجندای این نشست را روابط تجاری میان افغانستان، ایران و تاجکستان، راه‌برد مبارزه با قاچاق موادمخدر و هم‌کاری‌های منطقه تشکیل می‌دهد.

دفتر سخنگوی ریاست‌جمهوری افغانستان گفته قرار است در حاشیه این نشست روی و وضعیت پناه‌جویان افغان در ایران نیز صحبت شود.

در ماه‌های اخیر گزارش‌های در رسانه‌های مبنی اعدام ده‌ها پناه‌جوی افغان در ایران نشر در رسانه‌های افغانستان نشر شد.

نشر این گزارش‌های سبب خشم شماری از افغان‌ها شده و چندین‌بار راه‌پیمایی‌های علیه حکومت ایران در کابل و چند استان دیگر افغانستان راه‌اندازی شد.

اما این راه‌پیمایی‌ها و آتش زدن تصاویر احمدی‌نژاد و آیت‌اله خامنه‌ای رهبر ایران سبب مشکل میان حکومت‌های ایران و افغانستان نشد.

حکومت حامد کرزی و احمدی‌نژاد با هم روابط نزدیک دارند و پس از برنده شدن در انتخابات ریاست جمهوری بر یک‌دیگر تبریکی گفتند.


 


فرهاد / واحد ترجمه / رادیو کوچه

«بدن متناسب‌، ذهن باهوش»

آیا تمرین‌های بدنی و ورزش کردن در جوانی می‌تواند منجر به هشیاری ذهن در دوران پیری شود‌؟ در تحقیقی که روی ۹۳۴۴ زن بالای ۶۵ سال انجام شد‌، معلوم شد آن‌هایی که در نوجوانی فعالیت‌های بدنی داشتند پایین‌ترین میزان کم‌هوشی و نقص شناخت و زوال عقل نیز در بین آن‌ها وجود داشت . آ‌ن‌ها هم‌چنین ۳۵ درصد کم‌تر از زنانی که فاقد تحرک مناسب بودند‌، دچار علایم زودرس زوال عقل شدند‌. حتا کسانی که در سنین ۳۰ یا ۵۰ سالگی تمرین‌های ژمیناستیکی خود را شروع کردند، خطر زوال عقل را در آن‌ها کاهش داده بود .

«بچه‌های لوله‌های آزمایشگاه بزرگ‌ترند»

در حال حاضر هر سال هزاران بچه از طریق روش باروری مصنوعی در لوله‌های آزمایشگاه به دنیا می‌آیند و محققان هنوز مشغول یادگیری هستند تا اطلاعات بیش‌تری در مورد اثرات تولد در لوله آزمایشگاه به دست بیاوردند‌. دانش‌مندان بریتانیایی این‌گونه گزارش می‌کنند که بلوغ مصنوعی به روش آزمایشگاهی باعث به وجود آمدن بچه‌های بزرگ‌تری می‌شود‌. به این شکل که متخصصان تخم‌های نابلغی را که از تخمدان یک زن به دست می‌آورند به کمک پزشکان و از طریق شیوه‌های آزمایشگاهی رشد داده می‌شوند و سپس عمل لقاح مصنوعی را با تخمک‌های رشد داده شده انجام می‌دهند‌. در این روش بچه‌ها بین ۶ تا ۹ درصد بزرگ‌تر از بچه‌هایی هستند که به روش باروری مصنوعی استاندارد قدیمی به دنیا می‌آیند و البته حاملگی در روش فوق از حاملگی در روش استاندارد قدیمی طولانی‌تر است‌. در روش قدیمی لقاح مصنوعی تخم‌ها قبل از خارج شدن از تخمدان بارور شده هستند و به این ترتیب دیگر نمی‌توانند رشد کنند‌. اما در عین حال بچه‌های بزرگ‌تر منجر به سقط جنین‌های ناخواسته زودرس یا بالا بردن خطر عمل جراحی سزارین می‌شوند .

برطبق داده‌های آماری:

مردم ایالات متحده در بین ۸۹ کشور رتبه ۲۶ را در داشتن احساسات مثبت دارند‌. این آمار مربوط به میزان خوشحال بودن جمعیت هر کشور می‌شود .

۸۰ درصد دختران دانشجو در رشته پزشکی که در بریتانیا مورد سوال قرار گرفتند گفتند تخمدان‌های خود را مسدود می‌کنند تا بچه‌دار شدن و شروع یک زندگی خانوادگی را برای خود به تاخیر بیاندازند .

منبع: مجله‌ی تایم


 


محمدرضا / رادیو کوچه

mohamadreza@koochehmail.com

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

ایران

http://www.iran-newspaper.com/

1) رییس‌‌جمهوری در اجتماع پرشور مردم استان همدان: «ایرانیان جام زهر را به کام منافقین فرو می‌‌ریزند.»

دکتر احمدی‌نژاد: «سازش‌کاران در برابر اراده ملت در داخل کشور ایستاده‌اند و به‌دنبال تکرار اجرای سناریوی جام زهر هستند.» سه سال پیش و در اوج فشارهای دشمن در موضوع هسته‌ای، دولت و ملت ایران به‌تبعیت از رهبری در مقابل دشمنان ایستاد، اما برخی نیروهای داخلی گفتند دولت ماجراجویی می‌کند و کشور را به‌خطر می‌اندازد و با این سخنان دشمن را بزرگ و ملت را کوچک کردند. بدانید ملت شما را شناخته است، باید به ملت بازگردید و اگر صد جام زهر را هم پرکرده باشید ملت به‌تبعیت از رهبری این جام زهرها را به‌کام منافقین فرو خواهد کرد.

۲) ۳۶ حلقه چاه آب پرنیترات در تهران از مدار خارج شد.

رییس مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت: «۶ دستگاه پیشرفته تصفیه آب نصب شده و آب شبکه شهری تهران از نظر نیترات مشکلی ندارد.» وی افزود: «آب‌های معدنی که مجوز وزارت بهداشت دارند، بهداشتی است و هیچ عارضه‌ای ندارند.»

جام جم

۱) نقش روحانیت درمشروطه بی‌بدیل بود.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100882213937

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: «بررسی تاریخ نشان می‌دهد که هر زمان روحانیت را کنار زدند استبداد شکل گرفت.» وی تاکید کرد: «در همه دوره های اول تا هفتم مجلس نقش روحانیت در شکل گیری مشروطه بی‌بدیل بود.»

۲) کشف توطئه استکبار در منطقه.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100882215365

حجت الاسلام و المسلمین حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات از «کشف توطئه‌های طراحی شده مستکبران در حمایت از رژیم صهیونیستی در منطقه خبر داد. وی در سفر استانی به همدان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «خبر خوشحال کننده‌ای برای مردم دارم و آن این است که با اشراف خوب اطلاعاتی دستگاه‌های اطلاعاتی کشور نسبت به فعالیت استکباری، بخش عمده‌ای از توطئه‌های طراحی شده آن‌ها کشف شده است.»

کیهان

۱) رییس شورای امنیت سازمان ملل متحد: ۱+۵ مذاکره بر پایه بیانیه تهران را پذیرفت.

http://www.kayhannews.ir/890514/2.htm#other203

نماینده روسیه و رییس دوره‌ای شورای امنیت اعلام کرد که مذاکرات آتی میان ایران و گروه ۱+۵ بر مبنای بیانیه تهران انجام خواهد شد. به‌ گزارش واحد مرکزی خبر از نیویورک، «ویتالی چورکین» که به‌تازگی کشورش ریاست شورای امنیت سازمان ملل را برعهده گرفته است، با سودمند خواندن رایزنی‌های اخیر برای از سرگیری مذاکرات میان گروه پنج به علاوه یک و جمهوری اسلامی ایران گفت این رایزنی‌ها با محوریت پیشنهاد ترکیه و برزیل برای مبادله اورانیوم با میله‌های سوخت مورد نیاز راکتورهای تحقیقاتی در جریان است که به آن خوشبینیم.

۲) ۳۰ شهید و ۸۰ مجروح در انفجارهای عراق.

http://www.kayhannews.ir/890514/16.htm#other1607

انفجار دو خودرو بمب‌گذاری شده در مرکز استان «واسط» عراق، ۳۰ شهید و ۸۰ مجروح بر جای گذاشت. به گزارش خبرگزاری ایسنا، دیروز دو خودرو بمب‌گذاری شده در یک بازار شهر «کوت» واقع در جنوب شرق بغداد، منفجر شد. علاوه بر کوت، بمبی نیز دیروز در بخش شرقی موصل منفجر شد، که به شهادت سه غیرنظامی و جراحت چهار نیروی پلیس عراق انجامید.

تهران امروز

۱) صدای پای گرانی در آستانه ماه مبارک رمضان.

http://www.tehrooz.com/

در حالیکه رییس کل بانک مرکزی از کاهش تورم زیر ۱۰ درصدسخن به‌میان آورد، رسانه‌های گروهی با انتشار آماری از وضعیت قیمت‌ها، آمار رییس کل بانک مرکزی از تورم را با آهنگ افزایش قیمت‌ها در آستانه ماه مبارک رمضان متضاد اعلام کردند.

۲) سید حسن‌ نصراله: «ما اسراییل را به ترور حریری متهم می‌کنیم.»

http://www.tehrooz.com/1389/5/14/TehranEmrooz/340/Page/4/?NewsID=40371

این روزها حال و هوای سیاسی لبنان بسیار داغ است. از یک سو رژیم صهیونیستی این کشور را گلوله باران می‌کند و از سوی دیگر و در آستانه اعلام رای اولیه دادگاه حریری هشدارهای دبیر کل حزب‌اله به این رژیم و حامیانش شدت گرفته است.

رسالت

۱) تحریم‌کنندگان در بازار آینده ایران جایی ندارند.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=34924

رییس جمهوری در جمع مردم همدان با بیان این‌که این ملت عطای کالاهای لوکس و بی‌فایده غربی‌ها را به لقای آن بخشیده است و هرگز التماس آن‌ها را نخواهد کرد، خاطرنشان کرد: «گفتند تجهیزات نفت و گاز به ایران نمی‌دهند، ما آرزوی این روز را داشتیم. ۵ سال است به مامورین خرید سفارش می‌کنم دلیلی ندارد از آن‌ها تجهیزات بخریم چرا که در ایران بهتر از آن‌ها ساخته می‌شود، در حالی‌که آن‌ها می‌خواهند با پول ما برای ما قلدری کنند.» احمدی نژاد گفت:  «ما احتیاجی به آن‌ها نداریم و خودمان می‌سازیم اما می‌خواهیم کسانی که بی‌ادبی و بی‌اخلاقی می‌کنند را تنبیه کنیم و اعلام می‌کنم هر کشور اروپایی بخواهد به‌بهانه تحریم بازی دربیاورد و قراردادی را لغو کند، بداند در آینده بازار ملت ایران هیچ جایی   نخواهد داشت و روزی که آن‌ها از صنعت نفت ایران بیرون بروند روز جشن ملت ایران است.»

۲) اوباما از نظر سیاسی دروضع خطرناکی قرار دارد.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=34962

فاکس نیوز تاکید کرد: «اوباما از نظر سیاسی دروضع بسیار شکننده و خطرناکی قرار دارد.» به گزارش واحد مرکزی خبر، «بیل اورایلی» تحلیل‌گر شبکه فاکس نیوز، گفت: «محبوبیت باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، در نزد افکار عمومی این کشور روز به روز در حال کاهش است، محبوبیت اوباما به حدود چهل درصد کاهش یافته است، اگر این سیر نزولی نگرش منفی‌ آمریکایی‌ها به اوباما ادامه پیدا کند و محبوبیت وی به سی درصد برسد، وضع فاجعه‌باری برای اوباما پیش خواهد امد.»

آفرینش

۱) با هدفمندکردن یارانه‌ها فقیری باقی نمی‌ماند.

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=67612

رییس جمهوری با اشاره به موضوع هدفمندکردن یارانه‌ها گفت: «با اجرای این قانون در سراسر ایران زمین حتا یک فقیر هم پیدا نخواهد شد.» به گزارش مهر، محمود احمدی‌نژاد که دیروز درجمع مردم همدان سخن می‌گفت، اظهار کرد: «هدفمند کردن یارانه‌ها یک اقدام انقلابی و به نفع همه ملت است و بعضی تلاش دارند که مردم را از اجرای آن بترسانند.»

۲) حوادث تلخ و شیرین مشروطه احتمال تکرار دارد.

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=67614

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مشروطه با آغاز خویش، بذر مردم سالاری را در ذهن و زبان اقشار مختلف ایران افشاند، گفت: «باید همگان هوشیار باشیم و نگذاریم خواسته یا ناخواسته در راستای اهداف کسانی قدم برداریم که نمی‌توانند از منابع خدادادی و موقعیت جغرافیایی ایران در جهت مطامع خویش صرف نظر کنند.»

خراسان

۱) رییس مجلس: «امروز برخی حرف‌هایی می‌زنند که دیگران را وادار به واکنش می‌کند و این در مسیر خواست دشمنان است.

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=5&day=14&id=189674

علی لاریجانی با تاکید بر لزوم حفظ وحدت در جامعه گفت: «متاسفانه امروز افرادی حرف‌هایی می‌زنند و رفتارهایی می ‌کنند که دیگران را وادار به واکنش می‌کند و با این کار به تضادها دامن می‌زنند که اگر درست نگاه کنند در مسیر خواست دشمنان انقلاب حرکت می‌کنند.»

۲) رایزنی روسای جمهوری ایران، لبنان و سوریه در پی تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی.

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=5&day=14&id=189650

در پی تجاوز روز سه‌شنبه رژیم صهیونیستی به مرزهای جنوبی لبنان، دکتر احمدی‌نژاد، رییس جمهوری در گفت‌وگوهای تلفنی با روسای جمهوری لبنان و سوریه ماجراجویی و تحرکات اخیر این رژیم را در منطقه مورد بررسی قرار داد. احمدی نژاد در گفت‌وگو با میشل سلیمان تاکید کرد: «ایران همواره در کنار دولت و ملت شجاع لبنان قرار خواهد داشت.» بشاراسد، رییس جمهوری سوریه هم در گفت‌وگوی تلفنی با رییس جمهوری کشورمان با بیان این که ایران و سوریه دارای روابط درازمدت و استراتژیک با یکدیگر هستند هماهنگی بیشتر دو کشور در مقابل اقدامات تجاوزطلبانه رژیم صهیونیستی را موجب ناکامی هرچه بیشتر این رژیم دانست.

دنیای اقتصاد

۱) توقف روند نزولی بازار طلا.

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=217916

در حالی که در هفته گذشته قیمت جهانی طلا به پایین‌ترین سطح سه ماهه اخیر یعنی ۱۱۶۰ دلار به ازای هر اونس سقوط کرد، به‌نظر می‌رسد در روزهای اخیر مجددن روند صعودی به این بازار جهانی بازگشته و قیمت‌ها رو به صعود گذاشته است. به اعتقاد رییس اتحادیه طلا و جواهر، کاهش ارزش دلار و افزایش برابری ارزهای اروپایی علت اصلی تغییر مسیر بازار طلا بوده است که باعث رشد ۲۴ دلاری قیمت آن نسبت به ابتدای هفته جاری شده است.

۲) تسهیلات برای خدمت سربازی نخبگان.

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=218001

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت به‌نقل از شبکه خبر، اکبرحلوایی معاون امور مشمولان و معافیت‌های سازمان وظیفه عمومی‌ نیروی انتظامی با اشاره به این‌که مقررات خدمت سربازی نخبگان هم اکنون در حال اجرا است، افزود: «شناسایی و معرفی نخبگان برای برخورداری از ‌این تسهیلات در خدمت سربازی برعهده بنیاد ملی نخبگان است.» وی گفت: مشمولان نخبه پس از معرفی به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح از تسهیلاتی مانند اجازه تحصیل در خارج از کشور و انتخاب محل خدمت برخوردار می‌شوند. حلوایی در ادامه به صدور کارت‌های معافیت اشاره کرد و افزود: «تاکنون برای بیش  از ۳۵۰ هزار نفر از ۳۹۰ هزار نفر متقاضی، کارت معافیت صادر شده است.»


 



مهم‌ترین عنوان‌های رسانه‌های امروز مالزی:

خبرگزاری برناما

  • اندونزییایی‌ها برای شرکت در نمایشگاه‌های تجاری مالزی اشتیاق دارند.
  • سه عضو یک خانواده در میان ۴ کشته شده در اثر سانحه تصادف در کوآنتان.
  • زلزله‌ای به بزرگی ۷ ریشتر جزیره پاپوآ در گینه نو را لرزاند.
  • کودکان یتیم در منطقه Batu Caves از زندگی بهتری لذت خواهند برد.
  • ۳۰ نفر به شمار مبتلایان به دنگی‌زدگی افزوده شد.
  • جوانان جناح راست خواستار بازبینی قانون مربوط به جرایمی هستند که از طریق دوربین‌ها ثبت شده‌اند.
  • اپوزسیون نتوانست تهمت ۱۰۴ میلیون رینگیت کسری اعتبار را به دولت پرک وارد کند.
  • تحویل ۷ فروند ایرباس A320 شرکت ایریشیا  تا سال ۲۰۱۵ عقب افتاد.
  • مجموعه گینتینگ به دریافت مجوز قماربازی از طریق ارتباط ویدئوی از سوی نیویورک نزدیک‌تر شد.
  • سود پیش از مالیات شرکت شل به ۱۳٫۱ میلیون رینگیت سقوط کرد.
  • نرخ‌های شرکت برق مالزی بر روی افزایش سود پیش از مالیات آینده این شرکت تاثیری نخواهد داشت.
  • محققان هلندی پروتئین ویژه‌ای را کشف کردند که می‌تواند در درمان کم‌خونی موثر باشد.
  • قانون‌گذاران کوبا واهمه‌های هسته‌ای فیدل کاسترو را شنیدند.
  • ماهواره‌هایی برای پوشش مخابراتی آفریقا و خاور‌میانه وارد مدار شدند.

روزنامه استار

  • ۵،۰۰۰ مامور جدید هیت مبارزه با فساد مالزی به پاک‌سازی‌ها سرعت می‌بخشند.
  • کمیته‌ای مسوول باز‌نگری حدود وظایف آموزش تنظیم خانواده در سیستم آموزشی شد.
  • دانشجویان غیر‌مسلمان اجازه یافتند انجمن‌ها و کلوپ‌های مذهبی خود را بر‌قرار نمایند.
  • هیچ اجازه برای چاپ روزنامه جدید حزب مردم داده نشده است.
  • بسیاری از کارفرمایان از امکان تعویض کارگران خارجی خود بی‌اطلاع هستند.
  • هیچ ویزای به هنگام ورود و فرار از جریمه برای قاچاق‌چیان انسانی میسر نیست.
  • درصورت عدم فروش بنزین RON 95 به خود‌رو های خارجی ثبت شده، جایگاه داران متخلف را معرفی کنید.
  • به کلیه هتل‌ها و رستوران‌هایی که غذا برای ماه رمضان تهیه می‌کنند دستور داده شد که فقط از غذا‌های حلال استفاده نمایند.
  • محصولات بدون شکر بیش‌تری برای فروشگاه‌ها مورد نیاز است.
  • دادگاه آمریکایی ممنوعیت ازدواج تک جنسیتی را در کالیفرنیا برداشت.
  • اوباما می‌گوید که «نزاع طولانی» در مورد نشت نفت خلیج به پایان خود نزدیک می‌شود.
  • میلیاردر‌های آمریکایی خواستار اعطای صدقه بیش‌تری از سوی افراد ثروتمند شدند.
  • کنیا قانون اساسی جدیدی را به تصویب رساند.

روزنامه نیو استریت تایمز

  • حکم راننده متجاوز به کودک دبستانی امروز اعلام می‌شود.
  • با دریافت بودجه ۲۱ میلیون رینگیتی، پنانگ وضعیت امنیتی خود را بهبود می‌بخشد.
  • بانک Affin یک بانک اندونزیایی را به‌مبلغ ۱۳۸ میلیون رینگیت خرید.

روزنامه مالایی میل

  • برندگان جایزه مرداکای ۲۰۱۰ اعلام شدند.
  • سیستم جدید صدور ویزا برای توریست‌ها دارای ضریب امنیتی بالاتر خواهد بود.

 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.

تقی رحمانی

پس از گفت‌وگو با چشم‌انداز ایران در مورد «پروتستانیسم اسلامی» در شماره ۵۸، نقدهای کتبی و شفاهی به گفت‌وگوی یادشده وارد شد که برخی از آن‌ها دارای نکات جالب توجه بود، از این‌رو بهتر دیدم با توجه به مجموع نظرات ابراز شده ـ باید از همه آن‌ها تشکر کرد ـ مقاله‌ای  فراهم آورده تا پروتستانتیسم اسلامی شریعتی را به چالش بکشم. مقاله تلاش می‌کند از درون دیدگاه‌های شریعتی به نقد پروتستانتیسم اسلامی بپردازد و اصلاح دینی را به جای پروتستانتیسم اسلامی بگذارد. نویسنده باور دارد که نقد و بررسی آرای شریعتی و به‌ویژه پروتستانتیسم اسلامی باید میان روشن‌فکران مسلمان و حتا اندیشمندان متاثر از وی صورت بگیرد تا نقد و بررسی آرای شریعتی، زمینه استمرار خلاقیت جریان روشن‌فکری به‌ویژه گرایش مسلمان را فراهم آورد.

پروتستانتیسم لوتری و کالونی در روایت اولیه خود، راست‌کیشی یا سخت‌کیشی در مقابل انحراف کلیسای کاتولیک است. لوتر با اتکا به سفر تثنیه، کتاب‌های مقدس را تفسیر می‌کرد. این سفر با اصالت به شریعت و اجرای آن و توجه فراوان به روحانیت یهود، برجسته شده است.

کالون در جمهوری «ژنو» حکومتی سخت‌گیرانه بر پا کرد. این‌که پروتستانتیسم مسیحی مسیر تاریخی متفاوتی با خواسته لوتر و کالون طی کرد، موضوعی دیگر است. این سیر تاریخی مورد توجه متفکران غرب‌شناس بیشتر قرار گرفته و درنهایت نتیجه را به‌جای هدف پروتستان‌ها گرفته‌اند.

شریعتی با وجود تاثیر تجربه رنسانس غرب در مقابل سخت‌گیری کلیسای کاتولیک معتقد است که مسیحیت توان رنسانس نداشت، درنتیجه جریان پروتستان در سیر تاریخی خود جا ماند، چون مسیحیت نگاه دنیوی ندارد، از این‌رو رنسانس غربی با اتکا به تجربه یونان و علم جدید و الهام کلی از دوران طلایی اسلام در غرب شکل گرفت.

شریعتی معتقد است اسلام دنیا و آخرت را با هم دارد. دنیا مزرعه آخرت است، درنتیجه توان ادامه رنسانس را دارد، پس پروتستانتیسم اسلامی ممکن است. این پروتستانتیسم اسلامی مدرنیته را با اخلاق و معنویت به کمک دین ممکن می‌کند. این تجربه متفاوت از تجربه غرب خواهد بود.

نگاه ماکس وبر که دید غالب درباره پروتستانتیسم و حتا زهد اسلامی است، با شریعتی تفاوت دارد. وبر اندیشمندی سکولار و متاثر از فیلسوفان آلمانی است. وی در شناخت ماهیت حکومت‌های شرقی و جوامع شرقی اشتباه‌های فراوانی دارد. با این وصف ماکس‌وبر آخرت‌گرایی اسلامی را در خدمت توسعه و تلاش دنیوی نمی‌داند. باید دقت کرد شریعتی یک آرمان را مطرح می‌کند و یک ادعا را که پروتستانتیسم اسلامی ممکن است، اما منتقدان وی یک واقعه تاریخی در اورپا با نتایج گوناگون را طرح می‌کنند.

شریعتی یک معترض یا پروتست اصلاح‌گراست، وی به اصلاح مذهبی متمایل بود، همین خاطر به دنبال تشکیل مذهب جدید در دین اسلام نبود و به تعامل با سازمان رسمی دین باور داشت، گرچه به استقلال روشنفکران مذهبی به‌عنوان آگاهی‌بخش باور داشت

منتقدان شریعتی در این مورد متفاوت هستند، از نگارنده که از دل‌دادگان وی است تا مخالفان تندزبان و با سخنان گزنده، اما باید به کنه ماجرا پرداخت. منتقدان شریعتی برخی به دیدگاه وبر باور دارند. برخی معتقدند پروتستانتیسم مسیحی، درحقیقت بنیادگرایی است. برخی به سیر تاریخی پروتستانتیسم در غرب و نتیجه آن توجه دارند که این‌ها نیز با شریعتی اختلاف دارند. برخی دیگر به هدف لوتر و کالون توجه می‌کنند و نتیجه حاصل از این جریان را جداگانه تحلیل می‌کنند، اما سخن نگارنده در نقد پروتستانتیسم با منتقدان سکولار یا غیر سکولار شریعتی متفاوت است.

نقد من چند جنبه را بررسی می‌کند: ۱ـ الگوسازی نادرست ۲ـ‌ تجربه تاریخی و هدف پروتستانتیسم در غرب ۳ـ جوامع مسلمان و پروتستانتیسم.

اما پیش از ورود به این سه بخش باید به چند نکته پرداخته شود: توضیح این‌که نقد هم‌دلانه شریعتی باید در کنار نقد منتقدان دیگر صورت گیرد. نقد روشن‌فکران مسلمان به‌ویژه مذهبی به شریعتی کمکی است به ره‌گشایی جریان یادشده. متاسفانه نقدهای منتقدان تند و تیز و براندازست. البته در نقدهای شریعتی نیز گاه چنین بود، اما زبان نقد در دوران اصلاح، حقوق‌بشر و گفتمان فیلسوفانه، زبان نقد از دوره شریعتی تند و تیزتر است. راست و چپ در جامعه ما تند و تیز نقد می‌کند، درنتیجه حاشیه بر متن غالب می‌شود و گفت‌وگو صورت نمی‌گیرد. روشن‌فکران تیز و تند ما در نقد به نفی یک‌دیگر می‌رسند و نتیجه ‌آن می‌شود که همه بی‌سواد، دزد آرای یک‌دیگر و… قلم‌داد می‌شوند. با این همه نقد هم‌دلانه شریعتی به مثابه عملی اصولی است که وظیفه همه دل‌دادگان وی است.

۱ـ الگوسازی نادرست

الگوسازی یا تیپ یا دوره ایده‌آل‌سازی امری موسوم است، اما باید صغرا و کبرای الگوسازی و تیپ و دوره ایده‌آل با یک‌دیگر هماهنگ باشد، از این‌رو شریعتی به ترتیب در این بخش دچار چند خطا شده است که عبارتند از: الف ـ‌ مشابه‌سازی جوامع ب ـ تاریخی ندیدن تجربه یادشده و عدم تطابق معیار با مصداق تاریخی آن

الف ـ مشابه‌سازی جوامع

از شریعتی به نقل گورویچ در سال‌های پیش آموخته‌ام که جامعه‌ها وجود دارد نه جامعه. جوامع دارای تجربیات و سیر متفاوتند. اگر جوامع وجود دارند، تجربه یک جامعه یا حوزه تمدنی الزامن مشابه با حوزه تمدنی دیگر نیست. هابرماس در سخن‌رانی دانشگاه اسلو در سال ۲۰۰۷ به‌عنوان متفکری سکولار بر زمانی و مکانی بودن نوع مدرنیته غرب صحه می‌گذارد و تعمیم این تجربه را در مبانی و اصول به شکل یکسان در جوامع دیگر ناممکن می‌داند. هم‌چنین دموکراسی و حقوق‌بشر را حاصل قرارداد و رعایت اخلاق گفت‌وگو می‌داند که تمدن‌های دیگر هم می‌توانند به آن دست یابند.

شریعتی به‌دنبال اسلام انقلابی بود که دموکراتیک باشد، که از آن دموکراسی هم بیرون می‌آید. از این‌روست که پروتستانتیسم اسلامی ریشه و زمینه‌ساز بنیادگرایی است، اما اصلاح‌طلبی اسلامی چنین نیست

سون لیدمن سوئدی در کتاب «در سایه آینده» از مدرنیته سخت‌افزار و نرم‌افزار سخن می‌گوید. مدرنیته سخت‌افزار از نظر لیدمن همان اصول و مبانی اندیشه غرب است و مدرنیته نرم‌افزار دموکراسی و اعلامیه جهانی حقوق‌بشر است.

پروتستانتیسم کلمه‌ای با بار مشخص معنایی و سیر تاریخی خاص خود است. شریعتی در مشابه‌سازی‌ تاریخ خود عصر طلایی ایرانیان را الهام‌بخش آینده و رنسانس فکری در جامعه می‌داند. عصر طلایی ایرانیان که از قرن سوم تا پنجم هجری را در بر می‌گیرد با تجربه پروتستانتیسم در غرب متفاوت است. اصلاح دینی در عصر طلایی هدف بود،‌ اما پروتستانتیسم با اصلاح دینی یکی نیست. پروتستانتیسم به مذهب جدید در مسیحیت انجامید. درحالی که ایده پروتستانتیسم اسلامی شریعتی با دیدگاه اصلاح دینی وی هماهنگی ندارد، تجربه اصلاح دینی هم با تجربه پروتستانتیسم متفاوت است.

ب ـ تاریخی ندیدن تجربه یادشده و عدم تطابق معیار با مصداق تجربه تاریخی

در وادی امر در نقد ادعای تاریخی ندیدن، می‌توان گفت هر اندیشمندی ایده خود را بیان می‌کند و به قصد نظریه و مدل‌سازی ایده خود اقدام می‌کند. این سخن نادرستی نیست، بسیاری از معتقدان به شریعتی با همین استدلال نظریه منتقدان را رد می‌کنند. آنان می‌گویند و اصرار دارند که پروتستانتیسم اسلامی شریعتی دارای نکته‌های منحصر به فرد است. شریعتی دید، برداشت و تجربه خود را مطرح می‌کند. اما شریعتی متفکری مفیدگوست و به این صفت اصرار داشت.

پروتستانتیسم واژه‌ای است با بار تاریخی در غرب و استفاده چند دهه آن در ایران از فتحعلی آخوندزاده شروع شده است. بدون در نظر گرفتن تجربه پروتستانتیسم در غرب و استفاده آن ازسوی روشن‌فکران ایرانی، نمی‌توان بار معنایی قوی برای آن ایجاد کرد که بتواند تاثیر گذشته را به چالش بکشد. باید پذیرفت برخلاف دو ایده اصلاح دینی و دوران طلایی ایرانیان و شریعتی، ایده پروتستانتیسم اسلامی وی نتوانست  در میان اندیش‌مندان و جامعه، جای مناسبی باز کند. بسیاری حتا اصلاح دینی و پروتستانتیسم اسلامی شریعتی را در ادامه هم می‌دانند. پروتستانتیسم اسلامی شریعتی معیارهای کلی و کلان دارد که با مصداق‌های آن هم‌خوانی ندارد. احیای فکر دینی یا بازخوانی اقبال لاهوری ازسوی شریعتی، با پروتستانتیسم متفاوت است.

بنیادگرایی اعتراضی یا بنیادگرایی معترض محصول تحقیر توسط تمدن و اندیشه غربی و حکومت‌های مدرن ناکارآمد است

باید پذیرفت که شریعتی از پروتستانتیسم در غرب، بیش‌تر به جوهر اعتراضی آن به سنت کلیسایی توجه داشت، نه تقلید تجربه غرب در ایران. از همین روست که اصلاح دینی وی در برابر پروتستانتیسم او قرار می‌گیرد.

۲ـ تجربه، هدف و نتایج پروتستانتیسم در غرب

به نظر من لازم است تفکیک هدف و تجربه تاریخی و نتایج پروتستانتیسم در غرب صورت گیرد. هدف پروتستانتیسم در غرب، نقد سنت کلیسایی کاتولیک بود. در ادامه این هدف کالون و لوتر شاخص شدند. مبارزه با خرافات در کلیسای کاتولیک و جدال با فساد در ساختار کلیسا، کالون و لوتر را به جدایی از کلیسا کشاند، نتیجه این جدایی ایجاد فرقه جدید درون مذهب مسیحی بود که پروتستانتیسم نامیده شد.

در این‌جا هدف به سوی نتیجه‌ای سیر کرد که خواسته لوتر و کالون نبود، اما آنان به جدایی کامل از کلیسا تن دادند، درنتیجه پروتستانتیسم غرب با ادعای ارتباط بی‌واسطه با خدا به تشکیل سازمان کلیسای جدید انجامید و درواقع دین جدیدی به‌وجود آورد.

درون کلیسای پروتستان، هم نگاه کالونی و هم لوتری شکل گرفت. به مرور زمان پروتستانتیسم با انواع روایت‌ها و شاخه و برگ‌های گوناگون روبه‌رو شد و همانند کلیسای کاتولیک دارای گرایش‌های گوناگون شد.

به عبارتی سیر تاریخی پروتستانتیسم، نتیجه‌های جدیدی بر آن حاکم کرد که هم گرایش جمع‌شدن دو شمشیر ـ که حکومت کلیسا را توجیه می‌کرد ـ در آن ظهور کرد و هم جمهوری ژنو به رهبری کالون و هم این‌که «کار دنیا به قیصر و کار آخرت به مسیح» را توجیه می‌کند و مارتین لوتر مبلغ آن بود.

اعتراض بنیادگرایی در جهان اسلام در کنار جریان اصلاح دینی راه خود را ادامه داده و قدرتمندتر شده است

اما سیر تاریخی پروتستانتیسم از مقوله‌ای دیگر است. پروتستانتیسم به روند رنسانس در غرب یاری رساند. ابتدا خالی‌کردن عرصه علم، فلسفه و هنر از کلیسا صورت گرفت و سپس در اندیشه پروتستان، فلسفه یونانی در عمل به جای مذهب نشست و بر هنر، فلسفه و سیاست تأثیر گذاشت. به عبارتی پروتستان‌ها قصد نداشتند که عرصه مذهب را از سیاست، علم و هنر خالی کنند،‌ بلکه در میدان عمل به این شرایط تن دادند.

اگرچه رنسانس و روشن‌گری غرب در عمل محصول داده و صورت‌بندی نقش مذهب در جوامع  غربی دستخوش تغییر شده است که با عصر روشنگری غرب متفاوت است، نقش مذهب در حوزه عمومی بارزتر شده است.

حال با تفکیک هدف، نتیجه و مسیر تاریخی جریان پروتستانتیسم می‌توان به علت‌های توجه شریعتی به تجربه پروتستانتیسم بهتر پی برد. شریعتی از یک‌سو با روح اعتراضی پروتستانتیسم علیه سنت کلیسایی هم‌راه بود و ازسوی دیگر با بینش رهبران آن هم‌راهی نمی‌کرد. او به دست‌آورد تاریخی پروتستانتیسم نقد داشت، اما در مجموع از پروتستانتیسم غرب ارزیابی  مثبتی داشت، چون به شکست تفکر قرون وسطایی کلیسا کمک می‌کرد.

شریعتی در پی تجربه‌ای فراتر از تجربه غرب بود. اقبال پیش از شریعتی ادعای اصلاح دینی در اسلام را با تفسیر معنوی از انسان، جامعه و هستی ممکن می‌دانست؛ اما این تقاضا و خواسته چه سرانجامی یافت؟

پروسه  اصلاح  دینی در اسلام ادامه دارد. با انواع گرایش‌ها، شریعتی در پی تغییر جهان بود. این ویژگی ستودنی است. برگرفتن از ایده‌های گوناگون و دستگاه‌سازی ایده‌آل، ویژگی ایدئولوگ‌ها و مصلحان است. این ویژگی بخشی از زندگی جوامع است که بدون آن، جوامع چیز مهمی را کم  دارند.

شریعتی به اصلاح دینی غرب چندان توجه نکرده و گاهی پروتستانتیسم و اصلاح دینی را یکسان گرفته است، شریعتی توصیه اراسموس به لوتر را پی نگرفته بود، درحالی‌که اراسموس معتقد به اصلاح کلیسای کاتولیک بود، نه جدایی از آن او پدر اومانیسم اروپایی، بنیادگرایی و اومانیسم مذهبی است

اما نقد به شریعتی در این دو مورد است. این نقد به معنای نفی نیست، اگرچه برخی منتقدان تا مرحله نفی آن می‌روند و وی را متهم به بی‌سوادی می‌کنند. شریعتی در بررسی شتاب‌زده پروتستانتیسم حتا تسلیم نظرات ذهنی ماکس‌وبر درباره پروتستانتیسم نمی‌شود، درحالی‌که آکادمیسین‌های جامعه ما به آرای ماکس وبر هم‌چون وحی منزل نگاه می‌کنند.

شریعتی ایده‌ای را بر پروتستانتیسم اسلامی سوار می‌کند که اراده‌گرایانه بوده و تغییر طلب است، اما آیا از آکادمیسین‌ها یا تحلیل‌گران منتقد می‌توان انتظار داشت که ویژگی یک مصلح را در نظر بگیرند؟ بی‌گمان آری، اما در جامعه ما بی‌گمان نه، زیرا نقد در جامعه ما معادل نفی است. زبان نقد، براندازانه و نافی است. این سنت مذموم است، اما در حال حاضر جاری است و هرکس که چنین نکند وارد بحث‌های روشن‌فکری نمی‌شود، به عبارتی حاشیه بر متن غالب است. این ویژگی ایرانی به یک خصیصه تبدیل شده و در سیاست، ورزش، هنر و ادبیات، حاشیه بر متن غلبه دارد. شاید ایرانیان از نظر اعصاب قوی‌ترین انسان‌های جهان باشند که با حاشیه فراوان، کار خود را می‌کنند، البته در چنین جامعه‌ای دیگر انتظار خلاقیت نمی‌توان داشت. انواع بحث‌ها، حرکت‌های داغ و پرهیجان، اعتیادآور، اما بدون نتیجه در جامعه ما حاکم است.

جدا از همه این مشکلات امروز به‌عنوان منتقد معتقد به شریعتی می‌خواهیم ایده «سرزمین پاکان» اقبال لاهوری و ایده پروتستانتیسم اسلامی شریعتی را مورد نقد قرار دهیم. در این چارچوب توشه‌گیری شریعتی از تجربه غرب را در مورد تجربه پروتستانتیسم غربی امیدوارانه، اراده‌گرایانه، اما شتاب‌زده می‌بینیم. این درد اقبال چون من است که در دوران جوانی، سرباز روشنفکری مذهبی بوده و در میانسالی با نگاهی انتقادی، اما وفادار، گذشته را می‌کاوم.

باید به تفاوت اسلام و مسیحیت و تجربه یونان و استقلال تجربه یونان از تجربه مسیحیت دقت کرد و به گفته پلنر فیلسوف فرانسوی، غرب براساس دوگانه مسیحیت و یونانیت، غرب شده است.

شریعتی یکسوی پروتستانتیسم غربی را دیده بود، ولی وجه بنیادگرایانه آن را در لوتر و کالون بررسی نکرده بود.

شریعتی ایده‌ای را بر پروتستانتیسم اسلامی سوار می‌کند که اراده‌گرایانه بوده و تغییر طلب است

شریعتی به اصلاح دینی غرب چندان توجه نکرده و گاهی پروتستانتیسم و اصلاح دینی را یکسان گرفته است. شریعتی توصیه اراسموس به لوتر را پی نگرفته بود، درحالی‌که اراسموس معتقد به اصلاح کلیسای کاتولیک بود، نه جدایی از آن. او پدر اومانیسم اروپایی، بنیادگرایی و اومانیسم مذهبی است.

شریعتی در بحث پروتستانتیسم به دلیل ایده کل‌گرا و الهام‌گیری خود نمی‌تواند پاسخ نکته‌گیران تجربه تاریخی پروتستانتیسم را بدهد. مرور تجربه پروتستانتیسم در غرب، چند اصل را به ما نشان می‌دهد:

۱ـ‌ شکل‌گیری مذهب جدید در دین مسیحیت

۲ـ‌ سازمان کلیسایی جدید و مرجعیت تفسیر دین

۳ـ انواع گرایش‌های درون مذهب یادشده و ایجاد تنوع و تکثر بیشتر در مسیحیت و انواع قرائت‌های ویژه از مسیحیت، حتا بنیادگرایانه.

این اصول و دست‌آوردها، پس از جنگ‌های مذهبی سخت صدساله و انواع فرازونشیب‌ها به دست ‌آمده است. شریعتی معتقد به راهی میان‌بر بود، این راه عبارت بود از تلفیق پروتستانتیسم اسلامی و اصلاح دینی به‌منظور خلق تجربه جدید، اما خلق تجربه جدید به راحتا امکان‌پذیر نیست.

باید پذیرفت که شریعتی از پروتستانتیسم در غرب، بیشتر به جوهر اعتراضی آن به سنت کلیسایی توجه داشت، نه تقلید تجربه غرب در ایران. از همین روست که اصلاح دینی وی در برابر پروتستانتیسم او قرار می‌گیرد

۳ـ جوامع مسلمان و پروتستانتیسم

انواع اعتراض در دنیای اسلام صورت گرفته بود که شریعتی آن را ندیده یا جدی نگرفته بود. این اعتراض‌ها ریشه‌دار بود. آغازگر آن ابن‌تیمیه بود که نامش ابوالعباس تقی‌الدین احمد بن عبدالعلیم (۷۲۸ـ۶۶۱) بود. وی فقیهی کلامی بود که به شکل اصولی با عقل یونانی و فلسفی ناشی از آن در افتاد.

به دلیل فقیه و شیخ و شاخص‌بودن آرای او در دنیای اهل سنت ریشه‌دار شد. ابن تیمیه متفکری هوشیار مانند امام محمد غزالی بود که با استدلال در برابر استدلال و فلسفه جاری ایستاد، اما ابن‌تیمیه و افکارش نشان داد که اعتراض به التقاط یا آنچه آنان التقاط و ورود اندیشه بیگانه تصور می‌کردند در دنیای اسلام ریشه‌دار است.

آرای محمد عبدالوهاب متاثر از ابن‌تیمیه بود. عبدالوهاب گرایشی سنتی و ظاهرگرایانه داشت و سلطنت خلفا را یاری داد و از بانیان حکومت عربستان‌سعودی بود. «جنبش اخوان» جریانی بود که در شکل‌گیری عربستان کنونی بسیار مؤثر بود. شاید مهمترین گرایش اعتراض جهان اسلام از مصر برخاست. محمد عبده و رشید رضا دو متفکری بودند که در راه بیداری اسلام کوشیدند. رشید رضا از میانه راه اصلاح‌طلبی بازگشت و به بنیادگرایی روی آورد. وی منتقد سنت بود، اما به خلافت اسلامی باور داشت. موج حکومت ملی در جهان عرب را نادرست و موجب تحقیر اسلام ازسوی غرب می‌دانست.

رشید رضا که در نشریه المنار با شیخ محمد عبده، اصلاح‌طلب هم‌کاری می‌کرد، بازگشتی تمام عیار به صدر اسلام کرد و بانی نوعی مرجعیت جدید در اسلام شد که با حوزه‌های سنتی اهل سنت میانه نداشت.

شریعتی در بررسی شتاب‌زده پروتستانتیسم حتا تسلیم نظرات ذهنی ماکس‌وبر درباره پروتستانتیسم نمی‌شود، درحالی‌که آکادمیسین‌های جامعه ما به آرای ماکس وبر هم چون وحی منزل نگاه می‌کنند

اما تنها رشید رضا نبود که از میانه راه اصلاح‌طلبی معترض به‌سوی بنیادگرایی معترض رفت. سید قطب متفکر و مفسر بلندآوازه اخوان‌المسلمین مصر نیز از میانه راه از اعتراض به سنت مذهبی اهل سنت به‌سوی بنیادگرایی روی آورد. وی نشان داد که میان اصلاح دینی و بنیادگرایی چند تار مو بیشتر فاصله نیست. حکومت‌های ناکارآمد ملی‌گرا، یا لیبرال یا سوسیال‌مآب در جهان غرب و اسلام و آن‌چه تحقیر غرب نامیده می‌شد و اشغال افغانستان توسط شوروی کمونیست، باعث شد که بنیادگرایی معترض به سنت، شکل جدی‌تری به خود بگیرد که با جریان القاعده در جهان و طالبان در افغانستان و پاکستان به جریان عمده‌ای تبدیل می‌شود.جریان یادشده چند ویژگی دارد: نخست این‌که سیاسی است، به این معنا که اسلام دین سیاسی است و به عبارت دیگر هر حرکتی از اسلام از سیاست آغاز شده است. اعتراض اسلامی هم شکل سیاسی دارد. این یکی از تفاوت‌های پروتستانتیسم مسیحی با نوع اسلامی آن است. دوم این‌که جریان یادشده مرجعیت حاکمان خود را باور دارد، به عبارتی ریشه مدرن دارد، یعنی رهبری سیاسی جریان و رهبر حزب سیاسی، مرجع دینی هم است.

سوم این‌که جریان یادشده معتقد به بازگشت به صدر اسلام و سنت رسول‌اله و شیوه شیخین است، اما از تکنولوژی مدرن سود می‌برد. چهارم این‌که به امارت اسلامی باور دارد و ملی‌گرایی را خلاف اسلام می‌داند.  پنجم این‌که کفرستیز است و باور به مقابله با آن دارد. ششم این‌که جریان یادشده در پروسه عمل، جریان یادشده خود را از اسلام سنتی اهل سنت جدا می‌کند.

این ویژگی‌ها را می‌توان در جریان  اعتراضی شیعه در ایران دید.

مرحوم نواب صفوی از اخوان‌المسلمین و سیدقطب متاثر بود. نواب به ایران آمد و جریان فداییان اسلام را راه انداخت و بر سر آن جان باخت. وی با مرجعیت شیعه رابطه خوبی نداشت. روحانیت سیاسی پارلمانی (کاشانی) را باور نداشت. به‌دنبال اجرای سریع احکام اسلام بود، اما این ویژگی اعتراضی جریان شیعه با جریان فقهی و کتاب ولایت‌فقیه عمده می‌شود. نظریه ولایت‌فقیه براساس احادیث نقلی و اعتقاد به سنت رسول و امامان شیعه و جانشینی فقها برای جایگاه و اجرای احکام شریعت و طرح حکومت اسلامی ادامه همان سنت اعتراضی علیه استعمار با شعار بازگشت به اسلام است، اما اسلامی که احکام آن‌را فقیه اجرا می‌کند. در این دیدگاه حفظ حکومت از امور مهم و مسلم است. جریان یادشده  در ایران چند ویژگی دارد:

الف ـ قرآن را جاری می‌داند و ولایت متکی به قرآن را به ولایت متکی بر فقه جاری برتر می‌داند.

ب ـ مرجعیت حوزه‌های علمیه را مشروط باور دارد.

ج ـ اسلام را دین حکومت می‌داند و اعتقاد به رهبری جنبش جهانی علیه ظلم دارد.

در مجموع می‌توان گفت اعتراض بنیادگرایی در جهان اسلام در کنار جریان اصلاح دینی راه خود را ادامه داده و قدرتمندتر شده است. هم‌چنین اعتراض بنیادگرایانه در جوامع غربزده، فقیر و پر جمعیت با اکثریت جوانان، بیش‌تر طرف‌دار دارد. در این جوامع حکومت‌ها خود را مدرن قلمداد می‌کنند. به عبارتی بنیادگرایی اعتراضی یا بنیادگرایی معترض محصول تحقیر توسط تمدن و اندیشه غربی و حکومت‌های مدرن ناکارآمد است. این ویژگی است که اسلام را که داعیه سیاست دارد تحریک می‌کند تا در مقابل آن بایستد.

حال مسئله این بود که اصلاح دینی که شریعتی، اقبال‌، سیدجمال، بازرگان، محمد عبده و دیگران آن را می‌خواستند چه بود؟ و آیا این اصلاح دینی سیاسی بود یا دارای ویژگی‌های خاص خود بود؟

اشتراک آن با بنیادگرایی معترض بر مخالفت با حکومت‌های مدرن ناکارآمد، تاکید بر هویت اسلامی و بازگشت به خویشتن و نقد مرجعیت سنتی دین بود، اما اختلاف آن بسیار مهم‌تر بود: نخست باور به جمهوری به جای حکومت اسلامی، دوم برخورد انتقادی با مدرنیته غربی، برخورد نفی‌آمیز و خلق تجربه اخلاقی و معنوی‌تر از جامعه غرب. سوم، باور به حکومت‌های ملی و دموکرات و چهارم، تعامل اسلام با دموکراسی و حقوق‌بشر بود.

سیر تاریخی پروتستانتیسم، نتیجه‌های جدیدی بر آن حاکم کرد که هم گرایش جمع‌شدن دو شمشیر ـ که حکومت کلیسا را توجیه می‌کرد ـ در آن ظهور کرد و هم جمهوری ژنو به رهبری کالون و هم این‌که کار دنیا به قیصر و کار آخرت به مسیح را توجیه می‌کند و مارتین لوتر مبلغ آن بود

شریعتی از بیداری اسلامی می‌گوید و خوش‌بین است که اسلام فردا، اسلام سنتی نیست. وی از صحرای عربی تا اندونزی را مثال می‌آورد. شریعتی در صحرای غربی جبهه پولیساریو را می‌دید. در اندونزی حزب گلکار سوکارنو را در نظر داشت. در ایران حسینیه ارشاد و جریآن‌های نهضت‌آزادی و سازمآن‌های سیاسی مسلمان را ملاک قضاوت قرار می‌داد. شریعتی به‌درستی گفت که اسلام فردا، اسلام آموزش‌های جاری سنتی نیست، اما برآمدن بن‌لادن و ملاعمر و طیف‌‌های مشابه در ایران، نشان داد که اصلاح دینی معترض در رویارویی با بنیادگرایی معترض کم آورده است.

آن‌چه در الجزایر، عربستان و اندونزی قدرت دارد بنیادگرایی معترض است که درواقع در بستر پروتستانتیسم اسلامی رشد کرده و می‌توان گفت اصلاح دینی مورد نظر شریعتی ابتدا در ترکیه و سپس در مصر و ایران قدرتمند  است، که البته دارای قدرت مطلق نیست.

پروتستانتیسم به معنای اعتراض، بستری در رویه را با خود پرورانده است.

چرا پروتست اسلامی سیاسی است؟

پروتست اسلامی سیاسی است، چون اسلام در طول تاریخ خود سیاسی بوده است. اگر پروتست مسیحی در وجهی با گرایش غالب لوتری است نه کالونی، اما پروتست  اسلامی در دو گرایش اسلام سیاسی خود را نشان می‌دهد، نخست اسلام دموکراتیک و دیگری بنیادگرا.

شریعتی به‌دنبال اسلام انقلابی بود که دموکراتیک باشد، که از آن دموکراسی هم بیرون می‌آید. از این‌روست که پروتستانتیسم اسلامی ریشه و زمینه‌ساز بنیادگرایی است، اما اصلاح‌طلبی اسلامی چنین نیست. شریعتی به اسلام منهای روحانی رسید، وی به‌دنبال جایگزین‌کردن روشن‌فکران مذهبی به جای نهاد سنتی دین بود. او در این زمینه همانند انبیای بنی‌اسراییل در مقابل دین‌های رسمی ایستاد. پروژه شریعتی دو ویژگی داشت وی سازمان رسمی دین را باور نداشت، اما شریعتی در دوره دوم اندیشه خود، به‌دنبال تعامل با علمای اسلام بود. وی به‌دنبال ایجاد مذهب جدیدی در شیعه امامیه نبود، درنتیجه خطاهای پروتستانتیسم او را باید با اصلاح دینی وی اصلاح کرد. مهم‌ترین موضوع این بود که پروتست (اعتراض) اسلامی امری ناگزیر بود، اما این پروتست ویژگی خاص خود را داشت.

پروتستانتیسم کلمه‌ای با بار مشخص معنایی و سیر تاریخی خاص خود است، شریعتی در مشابه‌سازی‌ تاریخ خود عصر طلایی ایرانیان را الهام‌بخش آینده و رنسانس فکری در جامعه می‌داند عصر طلایی ایرانیان که از قرن سوم تا پنجم هجری را در بر می‌گیرد با تجربه پروتستانتیسم در غرب متفاوت است

جوامع در حاشیه، برای ورود به متن جهان مطابق هنجارها حرکت نمی‌کنند. جریان اعتراض اصلاح‌طلب اسلامی قصد ورود مطابق هنجار به جهان مدرن را داشت و باوجود تاثیرگذاری موفق نبوده است، اما پروتست اسلامی بدون سیدجمال،‌ اقبال، شریعتی هم رخ می‌داد که رویکرد آن، پروتست بنیادگرایانه بود. علت اصلی آن هم در یک کلام  استعمار مستقیم و غیرمستقیم است. تحقیر و فقر جوامع، پاسخش پرخاش و خشونت است.

اما سخن ما این است که شریعتی موج پروتست بنیادگرا را ندید. پرسش این است که چه کسی یا جریانی متوجه آن شد؟ هیچ‌کس، یکی از مخالفان سرسخت شریعتی، آقای عباس میلانی در گفت‌وگویی مفصل  رادیویی ـ که درباره افکار و زندگیش بود ـ از بازگشت به سنت سخن گفت، اما تنها از سنت سیاسی انتقاد کرد. وی اراده‌گرایانه دست به گزینش آکادمیک سنت هنری و فکری زد، یعنی مشابه همان اراده‌گرایی شریعتی درباره بازگشت به خویشتن. شریعتی یک ایدئولوگ و مصلح بود، ولی یک آکادمیسین و تحلیل‌گر باید توجه داشته باشد که جامعه با گل‌خانه تفاوت دارد و نمی‌توان با آن گزینشی برخورد کنیم.

به عبارتی غفلت شریعتی از پروتست بنیادگرا دردی همه‌گیر بود. حسنین هیکل در کتاب :پاییز خشم» نکته‌ای به این مضمون نوشت که انورسادات برای مهار کمونیست به مذهبی‌ها میدان داد و در این راستا به جریانی سلفی قدرت بیش‌تری داد. همین اشتباه را شاذلی بن‌جدید کرد و الجزایر را دچار بحران نمود. جالب این بود که امریکا در افغانستان به دلیل خطر کمونیسم،‌ به جریان بنیادگرا میدان داد. اما مهم تر این بود که پروتست اسلامی بنیادگرا، اگر میدان یافت و رشد کرد، به دلیل نفوذ فوق‌العاده آن در جامعه بود وگرنه بسیاری از جریآن‌ها در جوامع مسلمان مورد حمایت قرار گرفتند، اما رشد نکردند.

شریعتی معتقد است اسلام دنیا و آخرت را با هم دارد دنیا مزرعه آخرت است، درنتیجه توان ادامه رنسانس را دارد، پس پروتستانتیسم اسلامی ممکن است

پروتست بنیادگرای اسلامی نیاز به حضور در متن دارد، نتیجه این حضور پوست‌اندازی یا ریزش آن است. این اتفاق در ایران افتاد‌، اما اصلاح‌طلبی حکومتی از آن بیرون زد. در مصر اخوان‌المسلمین به جریانی معتدل‌تر تبدیل شد، در فلسطین حماس مشغول طی این پروسه است، که در این مورد می‌توان به تفصیل نوشت. رویارویی خشونت خارجی با پروتست بنیادگرای اسلامی آن را قوی‌تر و حق به‌جانب‌‌تر خواهد کرد.

نتایج حاصله از مقاله را می‌توان این‌گونه برشمرد:

۱ـ‌ هر پدیده‌ای در زمان و مکان خاص خود، محصولی منحصر به فرد می‌دهد.

۲ـ تجربه غرب در سکولاریزم نمی‌تواند تجربه ما هم باشد، همین‌گونه پروتستانتیسم اسلامی با پروتستانتیسم مسیحی یکسان نخواهد بود.

۳ـ‌ پروتستانتیسم مسیحی را باید در هدف، نتیجه و تاثیر تاریخی مجزا مورد بررسی قرار داد تا نگاه دقیق‌تری از آن حاصل شود.

۴ـ توضیح دادیم که شریعتی در الگوسازی، مقایسه و شبیه‌سازی پروتستانتیسم تفاوت زمان و مکان را در نظر نگرفت.

به عبارتی تفاوت پروتستانتیسم اسلامی با مسیحی بارز است، اما این تفاوت می‌تواند متفاوت از تفاوتی باشد که شریعتی آن را باور داشت، و  ما مسیر تاریخی این پروتستانتیسم بنیادگرای اسلامی را توضیح دادیم.

۵ـ در بهترین حالت، پروتستانتیسم اسلامی مطلوب شریعتی، مغلوب پروتستانتیسم اسلامی بنیادگرا شده است.

۶ـ شریعتی یک معترض یا پروتست اصلاح‌گراست. وی به اصلاح مذهبی متمایل بود، همین خاطر به دنبال تشکیل مذهب جدید در دین اسلام نبود و به تعامل با سازمان رسمی دین باور داشت، گرچه به استقلال روشن‌فکران مذهبی به‌عنوان آگاهی‌بخش باور داشت. در فرصت بعد تلاش خواهم کرد ویژگی پروتست بنیادگرای اسلامی را بیشتر باز کنم و تفاوت‌های عمده شریعتی را با این دیدگاه توضیح دهم، زیرا مقایسه اصلاح  دینی با بنیادگرایی اسلامی امری ضروری است.

منبع : چشم انداز


 


آن‌چه در این بخش می‌آید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

کمپین بین المللی حقوق بشر

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران امروز گفت که قوه‌قضاییه ایران باید هفده زندانی عقیدتی که ظرف ده روز گذشته در اعتصاب غذا به سر برده‌اند و وضعیت جسمانی  آنان روز به روز در حال وخامت است  را فورن آزاد کند.

این هفده زندانی شامل رهبران جنبش دانشجویی، روزنامه‌نگاران، و فعالان حقوق بشر هستند.

هادی قائمی سخن‌گوی کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت: «این زندانیان هیچ جرمی مرتکب نشده‌اند و تنها دلیل زندانی شدنشان اعتقادات و باورهایشان است.  ایران باید فورن آن‌ها را آزاد کند.»

مطابق اطلاعاتی که به دست کمپین رسیده، این هفده زندانی در سلول‌های انفرادی در بند ۳۵۰ زندان اوین نگه‌داری می‌شوند و ارتباط آنان با خانواده‌هایشان قطع شده است.

کمپین عمیقن نگران وضعیت سلامتی و امنیتی زندانیان عقیدتی است. سه نفر از زندانیان، بهمن احمدی امویی، کیوان صمیمی و مجید توکلی از امروز به «اعتصاب غذای خشک» دست زده‌اند و حتا از پذیرفتن آب آشامیدنی نیز خودداری می‌کنند.

چهارده نفر دیگر به «اعتصاب غذای تر» خویش ادامه می‌دهند، به این معنا که تنها مایعات را می پذیرند. این گروه شامل عبداله مومنی، علی ملیحی، حسین نورانی‌نژاد، کوهیار گودرزی، ضیا نبوی، مجید دری، بابک بردبار، غلامحسین عرشی، محمدحسین سهرابی‌راد، علی پرویز، حمیدرضا محمدی، جعفر اقدامی، پیمان کریمی‌آزاد و ابراهیم بابایی است.

یک عضو خانواده‌ی یکی از زندانیان به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت که وضعیت جسمانی زندانیان بند ۳۵۰ ظرف دو ماه گذشته به وخامت گراییده و ماموران به صورت سیستماتیک از تکنیک‌های تحقیر آنان برای گذاشتن فشار روی زندانیان و خانواده‌های آنان استفاده می‌کنند.  دادستان تهران تاکنون راجع به بدرفتاری با زندانیان سکوت اتخاذ کرده است و هیچ‌گونه پاسخ‌گویی به اعضای خانواده‌هایی که مکررن تلاش کرده‌اند تا وضعیت اضطراری زندانیان را به توجه او برسانند نشان نداده است.

کمپین از قوه‌قضاییه‌ی ایران می‌خواهد که کلیه زندانیان عقیدتی را که فقط به‌دلیل اعتقادات و باورهایشان در بند هستند را آزاد کند. کمپین مقامات ایران را مسوول سلامتی و امنیت زندانیان عقیدتی که در حال حاضر در اعتصاب غذا  به سر می‌برند می‌داند.

۱۳ مرداد ۱۳۸۹


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته