علی خردپیر/ پاریس / رادیو کوچه
کافه کوچه فرصتی است برای گفتن از شما و انعکاس صدایتان. کافه کوچه مجالی است برای دیدارهایی خاطرهساز.
میهمان امروز کافه کوچه «احمد سلامتیان»، نماینده مردم اصفهان در دوره اول مجلس شورای اسلامی و عضو سابق جبهه ملی ایران است. سلامتیان که پیش از انقلاب ۵۷ نیز سالها در اروپا زندگی کرده است پس از مهاجرت به پاریس در دهه شصت، از فعالیت سیاسی کناره گرفت و امروز فقط به تحلیل رویدادهای سیاسی ایران و منطقه میپردازد.
بخش اول این گفتوگو را امروز و ادامه را فردا در کافه کوچه پی بگیرید .
پس از گذشت بیش از یکسال از انتخابات سال گذشته و حوادثی که در پی داشت؛ فکر میکنید حرکتی که مردم ایران آغاز کردند به ویژه پس از روز عاشورا تداوم یافته است؟
حرکت اعتراضی که در ایران به دنبال انتخابات دهم ریاست جمهوری شکل گرفت در ادامه اصلاحات بود. خود آن حرکت به طور کلی در مجموعه یک حرکت مدنی برای دستیابی به توسعه سیاسی بیشتر صورت گرفت. این حرکت اصلاحی بود و نه ساختار شکن. حرکت داخل ایران در پی تحول رفتار بوده است و نه تحول ساختار. این نوع حرکتها که مدنی هستند در طول تاریخ، با حرکتهای انقلابی یا توطئهگرانه یا سازمانیافتهای که هدف سرنگونی و براندازی راس یک حکومت را دارند تفاوت بسیاری دارند. من از ابتدای جنبش سبز گفتهام که اگر برخی فکر کنند که در ایران مخالفان و حکومت در یک رینگ بوکس قرار گرفتهاند و بناست که یکی دیگری را ضربهفنی کند اشتباه میکنند.
این جریان به عنوان یک جریان مدنی مسابقه بوکس نیست بلکه دوی ماراتن است. کسی برنده است که نفس بیشتری دارد. در این روند، میبینم که حرکت اجتماعی و مدنی در ظرف یک سال گذشته عمیقتر و وسیعتر شده و شعارهایش شفافتر شده است. از «رای من کجاست» به اینجا رسیده که حق تعیین سرنوشت مردم را مسئله خود کرده است. در واقع پس از نزدیک به چهار دهه در ایران، به جای مسایل تجریدی و ایدئولوژیک و آرمان شهری مسئله اختیار داشتن در خانه خود و حق حاکمیت ملی مسئله یک جنبش شده است. این نوع جنبشها در ایران هم سابقه دارند مثل جنبش ملی کردن صنعت نفت. میبینم که سرعت و وسعت جنبش سبز از آن کمتر نیست. میبینیم که در این سیزده ماه، آنان که با جنبش سبز به صورت امنیتی و نظامی برخورد کردهاند بیشتر اتکای سیاسی، توجیه ایدئولوژیک و برندگی ابزار سرکوب خود را از دست دادهاند. انتخاب حوادثی مثل روز عاشورا، یعنی تاکید بر زورآزمایی خیابانی در استراتژی براندازی میتواند معنی داشته باشد نه در یک جنبش مدنی. اگر امروز کسانی هستند که فکر میکنند با نیامدن مردم به خیابانها، جنبش متوقف شده است اشتباه میکنند. این جنبش در لایههای جامعه، مشروعیت حکومت و ساختارهای ایدئولوژیک حکومت در حال ادامه یافتن است و در دل جامعه گسترش مییابد. با توجه به این مسایل من به تحول و آینده جنبش بسیار خوشبین هستم .
نمود زنده بودن جنبش چیست؟
جنبش مدنی ایران از بدو شروع، خودجوش بوده است. حداقل ساختارهای اجتماعی و تشکیلاتی را برای پیشبرد پیام خود در جامعه نداشته است. اگر یک سال گذشته را نگاه کنیم، میبینیم که امروز دیگر این جنبش چندان هم خودجوش نیست و دارای یک رهبری دستهجمعی شده است. وقتی از رهبری جمعی میگویم منظورم تلفن کردن آقای کروبی به آقای موسوی نیست. منظورم بحثها و گفتوگوها درباره نقشه راه، تاکتیکها و اهداف است. امروز در یک فضای وسیعی که گرچه بخشی از آن مجازی است اما همین بخش مجازی چنان در تعامل افکار اثر دارد که مرز و ممنوعیتی را نمیشناسد. این خواستها و تحلیلها و نقشه راهها به مقدار زیادی در حال تغییر است .
اما به هرحال یک نقشه راه واحد باید در جنبش مطرح باشد. آیا در این مدت چنین نقشه راهی دیده شده است؟ در واقع آیا مردم میدانند که با کدام اهداف به کدام سوی میروند؟
اگر قبول کنیم که این جنبش، جنبشی مدنی است و مثال تاریخی هم زدم. در سال ۱۳۲۷ به دنبال تقلب در انتخابات تهران، دکتر مصدق و عدهای از دوستانش جمع شدند برای اعتراض به این انتخابات و اولین خواستشان تنها اصلاح قانون انتخابات بود. دکتر مصدق هرگز تصور نمیکرد که در اسفند سال ۱۳۲۹ نفت را ملی اعلام کند.
اما دکتر مصدق وارد حاکمیت شد .
جزو حاکمیت بود .
بنابراین قیاس معالفارق است.
نه. اولن دکتر مصدق به مجلس پانزدهم راه پیدا نکرد. دوره مجلس در آن زمان دو سال بود. وی در مجلس شانزدهم حضوریافت. ثانین دکتر مصدق در زورآزمایی در درون مجلس تنها نبود که توانست نخستوزیر شود .
………………………………………….
«قصه کار و پبدا کردن آن»
«خیلی وقت بود که تصمیم داشتم کار کنم و برای خودم درآمدی داشته باشم. هر روز این دست و آن دست میکردم اما بالاخره یک روز که بلند شدم گفتم هر طور شده من باید بروم دنبال کار. میدانستم که آرایشگاهی هست که قبلن یک خانم ایرانی درآنجا کار میکرده، و حالا برگشته ایران، گفتم شاید من را هم قبول کند. سابقهی آرایشگری اصلن نداشتم اما یک سری کارهای کلی بلد بودم…
……………………………………………
«همراه شو عزیز»
از زمانی که اعلامیهی حقوق بشر به تصویب رسیده است، اعضای جامعهی جهانی موظف شدهاند تا قوانین کشورشان را بر مبنای این اعلامیه تنظیم کنند. اگر چه در قانون اساسی ایران نیز، حقوق ملت بر مبنای آزادی و برابری تدوین شده، اما در عمل شاهد مشکلات و بیعدالتی بسیاری هستیم. در این شرایط گروههایی تشکیل شدهاند که با هدف یادآوری این قوانین سعی در تغییر روند به سوی احقاق حقوق مسلم و قانونی افراد دارند.
…………………………………………….
«و روزی باز خواهم گشت»
بعد از انقلاب فرهنگی سال ۱۳۵۷، همزمان با پاکسازی ادارهها و دانشگاهها، عدهی بسیار زیادی از هموطنان بهایی نیز اخراج شدند. تا چند سال بعد از وقوع انقلاب؛ جوانان بهایی حتا اجازه نداشتند که در آزمونهای ورودی دانشگاه خود را محک بزنند. برگهی ثبتنام در کنکور، ستون مذهب داشت و این ستون مذهب فقط شامل ادیان رسمی اشاره شده در قانون اساسی، میشد.میشنویم از یک جوان بیست ساله که حرفهایش، حرف دل خیلی از جوانان بهایی ایرانی است.
……………………………………………
«قصهی یک زندگی، قصهی یک درد»
«همیشه گفتم و میگم که اگه این موضوع انتخابی بود؛ من هیچوقت این وضعیت رو برای خودم انتخاب نمیکردم.» در همه جای دنیا افرادی هستند که اگرچه جنس غالبشان مرد یا زن است اما دارای روحیات مخالف جنسیتشان هستند. میشنویم از متین یک هموسکشوال ۲۳ ساله که حدود یک سال است، به خاطر وجود محدودیتهای اجتماعی، مجبور شده است ایران را به قصد کشوری که او را میپذیرد و همجنسهایش را حمایت میکند، ترک کند.
…………………………………………..
«راه قاچاق، کابوس یا واقعیت»
«میدیدم که اسبها و خیلی از سومالیها و پاکستانیها از سراشیبی غلت میخوردند. گرد و خاکی به پا شده بود، باران شدید میبارید، زمین لیز بود، همه مثل سرسره به صورت نشسته روی زمین به پایین میرفتند، روی خاکها سر میخوردند، فقط برای اینکه جانشان را از دست پلیسها نجات بدهند. تقریبن تیراندازی تا پنج دقیقه ادامه داشت.»
………………………………………….
«پناهندگان کوچک در ترکیه»
بچهدار شدن در یک کشور غریب و جایی که حتا به زبانشان آشنا نیستی، آن هم در مدت اقامت پناهندگی، امری مشکل به نظر میرسد. حتا باردار شدن میتواند علتی باشد که زمان پرواز به کشور مقصد و خروج از پناهندگی هم به تعویق بیفتد. گفتوگوی امروز در مورد مسایل، مشکلات و تابعیت نوزادانی است که در کشور ترکیه، از والدین پناهنده به دنیا میآیند.
…………………………………………..
«طعم تلخ تبعیض در مدارس ایران»
بهاییها را در ایران به مدرسههای نمونه و تیزهوشان راه نمیدهند برای همین نمیتوانستم به مدارس خاص بروم. مدرسهی دولتی میرفتم. تبعیض در مدرسه گاهی باعث میشود که موفقترین بچهها، لطمهی روحی بخورند و از درس و مدرسه و تلاش کناره بگیرند. برای برنامهی امروز گفتوگویی داشتم با «روژین»، دختری ۱۴ ساله که مانند خیلی از نوجوانهای هم دینش تبعیض دینی را در مدرسه تجربه کرده است.
………………………………………….
«بچههای ایرانی در مدرسههای ترکیه»
گزارش این هفته در مورد مدرسه رفتن بچههای ایرانی در مدارس ترکیه است. این روزها وقتی از کنار ساختمان مدرسهها رد میشوم یاد روزهای مدرسه رفتنمان در ایران می افتم. اگرچه مدارس اینجا تفاوتهای زیادی با مدرسههای ایران دارند. گفتوگویی داشتم با خانمی ایرانی که فرزندانش را در مدت پناهندگی به مدرسه میفرستد.
………………………………………….
« بارنامههای خود را تحویل دهید، اینجا استاسیون است»
هر یکشنبه شب در ایستگاه قطار، یا به قول خود ترکها «استاسیون»، قطار ایران به مقصد «کایسری» توقف میکند. اگر شما جز آن دسته از مسافرانی هستید که در آن ایستگاه پیاده میشوید، حتمن گروههایی را میبینید که کاورهای مخصوص پوشیدند و از شما میخواهند بارنامههایتان را به آنها تحویل دهید.
………………………………………….
«همیشه غربت، غربت نیست»
برای بعضی از خانوادهها و آدمهایی که در ترکیه هستند، سفر به خارج از ایران و زندگی درجایی غیر از وطن اصلی، نهتنها غربت نیست، بلکه از غربت درآمدن هم هست. گفتوگویی داشتم با خانوادهای که نوبت پروازشان رسیده و کمتر از یک ماه دیگر ترکیه را به مقصد کشور مورد نظرشان ترک میکنند.
………………………………………..
«عشق خارج از کشور»
از بین کسانی که برای رفتن به کشورهای مختلف به ترکیه میآیند، هستند کسانی که قصد دارند به وطنشان برگردند. دلایل این افراد برای بازگشت به زندگی قبلیشان؛ مشکلات معیشتی و اقتصادی در ترکیه، دلتنگی و غم دوری از عزیزان، عدم تحمل زندگی در محیطی جدید، امثال اینهاست.
ریحانه / پاریس/ رادیو کوچه
رکورد نرخ بیکاری با وجود هزینه ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی بنگاههای زود بازده
مرکز آمار ایران در تازهترین آمار خود از نیروی کار کشور در سال ۸۸، نرخ بیکاری را ۱۱٫۹ درصد اعلام کرده است که نسبت به سال گذشته، ۱٫۵ برابر افزایش داشته است. براساس آمار رسمی بانک مرکزی، این شاخص بیکاری در پنج سال گذشته بیسابقه بوده است.
دادههای آمار نشان میدهد که در سال ۸۸، ۲۲٫۱ درصد از جوانان بین ۱۵ تا ۲۹ ساله بیکار بودهاند که این شاخص در بین زنان نسبت به مردان بیشتر بوده است. بررسی تغییرات نرخ بیکاری جوانان کل کشور نشاندهنده افزایش ۱٫۷ درصدی این شاخص نسبت به سال ۸۷ است.
طی ده سال گذشته، بر پایه خوشبینانهترین ارزیابیها، میانگین شغلهای ایجاد شده در کشور هر سال ششصد هزار شغل بوده
مرکز آمار ایران درحالی نرخ بیکاری در سال ۸۸ را ۱۱٫۹ درصد اعلام کرده است که طبق تعریف همین مرکز، افراد شاغل شامل تمام افراد ۱۰ ساله و بیشتر هستند که درطول هفته مرجع، طبق تعریف کار، حداقل یک ساعت کار کرده و یا بنا به دلایلی بهطور موقت کارشان را ترک کرده باشند. به این ترتیب و با در نظر گرفتن تعریف دقیق و واقعی از شاغل میتوان آمار بیکاری در کشور را به طور غیررسمی بسیار بالاتر از این رقم در نظر گرفت.
با این حال اما مرکز آمار ایران همچنین، افرادی را که «بدون دریافت مزد» نزد یکی از اعضای خانواده خویش کار میکنند، «کارآموزانی» که در دوره کارآموزی، مستقیمن در تولید کالا یا خدمات سهیم هستند، «محصلانی» که در هفته مرجع کار کردهاند را نیز جزو افراد شاغل در این طرح قرار داده است. با وجود این آمار «فریدون خاوند»، استاد دانشگاه در پاریس درباره چگونگی ادامه روند بیکاری در کشور در سالهای آینده به رادیو فردا گفت: «بر اساس لایحه برنامه پنجم، که البته هنوز در پیج و خم دستگاه مقننه معلق مانده، قرار است نرخ بیکاری تا پنج سال دیگر برسد به هفت در صد و برای این منظور، هر سال باید یک میلیون و صد هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد بشود.
طی ده سال گذشته، بر پایه خوشبینانهترین ارزیابیها، میانگین شغلهای ایجاد شده در کشور هر سال ششصد هزار شغل بوده. در شرایط فعلی، با توجه به این که مدیریت اقتصادی در ایران تقریبن به حالت فلج رسیده و فضای بینالمللی کشور هم، به دلیل شدت گرفتن تحریمها، دائمن بدتر میشود، امید بستن به بهبود بازار کار به خوشبینی زیاد نیاز دارد.
این در حالی است که دولت محمود احمدینژاد با ارایه طرح بنگاههای زودبازده سعی در افزایش اشتغالزایی کرد اما اجرای این طرح تاکنون بینتیجه بوده در حالیکه بنگاههای زودبازده تاکنون ۱۰۰هزار میلیارد تومان هزینه بر دوش اقتصاد ایران گذاشتهاست.
با وجود اینکه کارشناسان از شکست طرح خبر میدهند اما وزیر کار از تصویب اختصاص ۱۱ هزار میلیارد تومان دیگر به بنگاههای زودبازده خبر داده و گفتهاست: «این تسهیلات براى بانکها جنبه تکلیفى دارد.»
روزنامه جهان صنعت نوشته با توجه به اعلام این موضوع که اعلام شدهبود براى ایجاد هر شغل بین یک تا ۱.۲ میلیون تومان نیاز است، با این رقم صدهزار میلیارد تومانی امروز نباید هیچ بیکارى در کشور داشته باشیم اما گزارشها نشان مىدهد که در حال حاضر بیش از ۲۰ استان نرخ بیکارى دو رقمى دارند و نرخ بیکارى هر ماه در حال افزایش است.
اجرای طرح بنگاههای زودبازده از آغاز تا کنون مورد مخالفت شدید کارشناسان و برخی مسوولان قرار داشته که از آن جمله میتوان به «داود دانشجعفری» وزیر پیشین اقتصاد و «طهماسب مظاهری» رییس پیشین بانک مرکزی اشاره کرد، که هر دو توسط رییس دولت برکنار شدند.
واردات بنزین ایران نصف شد
یک شرکت مشاوره بازرگانی اعلام کرد حجم واردات بنزین ایران در ماههای تیر و مرداد به میزان ۵۰ در صد کاهش یافته است.
براساس اعلام این شرکت که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری ریا نوستی، حجم واردات بنزین ایران در ماههای تیر و مرداد به میزان ۵۰ در صد کاهش یافته و به ۶۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
این میزان کاهش پس از آن رخ داد که به دنبال تصویب تحریمها، کشورهایی همچون روسیه و امارات عربی متحده از صادرات بنزین به ایران خودداری کردند.
فروش نیروگاههای کشور برای پرداخت بدهی
دولت قصد دارد با فروش ۱۲ نیروگاه بزرگ کشور، بدهیهای خود را پرداخت کند.
بر همین اساس نیروگاههای شهید منتظری اصفهان، تبریز، مشهد، بینالود، قم ،منتظر قائم ، توس، خوی، کرمان، گیلان، فارس و لوشان با قیمت پایه مجموعن نزدیک به ۸۷ هزار میلیارد ریال به زودی واگذار میشود.
«عبدالخالق زاده»، مجری طرح خصوصیسازی صنعت برق در این زمینه اعلام کرده است: «به دلیل ارزش بالای این نیروگاهها، به منظور ایجاد رقابت بیشتر در شرایط پرداخت بخش نقد و اقساط آنها تسهیلات بیشتری مدنظر قرار گرفته و با توجه به قیمت پایه و وضعیت تولید انرژی برق آنها، بخش نقدی بین ۱۰ تا ۲۰درصد و مدت زمان اقساط آنها از ۵ تا ۱۰ سال به تصویب رسید.»
عبدالخالق زاده، در زمینه واگذاری به شبه دولتیها به جای بخش خصوصی نیز به خبرگزاری ایلنا گفت: «اگر شبه دولتیها نیز بیایند و شفافسازی در قیمتها را صورت دهند باز بخشی از نیروگاهها فروخته میشود و این خوب است.»
کسری پیش از موعد در انتظار بودجه امسال
آخرین خبرها حاکی است که بودجه امسال با کسری پیش از موعد مواجه خواهد شد.
با وجودی که کمیته تخصیص اعتبار بودجه براساس دستورالعمل یک دوازدهم بودجه سه ماهه اول و دوم را ابلاغ کرده اما منابع پیشبینی شده در بودجه ۸۹ براساس قانون محقق نشده است به طوری که معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی اجرای قانون بودجه امسال را مطابق سایر درآمدهای مورد پیشبینی در قانون تخصیص داده است.
براساس این گزارش، با توجه به اینکه بودجه ۸۹ با نفت ۶۵ دلاری بسته شده، اما قیمتهای فروش نفت ایران در ماههای گذشته نشان میدهد که سهم کمی از مازاد درآمد نفتی به حساب ذخیره ارزی واریز شده است. هرچند که پول حاصل از فروش نفت با تاخیر به کشور میرسد اما با احتساب ماههای قبل از ۸۸ و نقل قول یکی از نمایندگان مجلس که منابع این حساب را از ابتدای سال جاری تاکنون۷میلیارد دلار محاسبه کرده بود، موجودی حساب ذخیره ارزی تنها تامینکننده نیازهای بودجهای دولت خواهد بود. این درحالی است که هنوز قانون هدفمند کردن یارانهها به اجرا گذاشته نشده و قیمتها آزاد نشده است.
نقدینگی به ۲۵۰ هزار میلیارد تومان رسید
درحالی که آمار رشد نقدینگی در ۱۲ماه سال گذشته رشد معادل ۸٫۲ درصد را به ثبت رسانده، آخرین گزارشها حاکی است حجم نقدینگی در گردش کشور از ۲۳۴ هزار میلیارد تومان نقدینگی در گردش تا پایان سال ۸۸ به ۲۵۰هزار میلیارد تومان تا پایان تیرماه امسال رسیده است.
افزایش حجم نقدینگی در گردش اقتصاد ایران در حالی صورت میگیرد که حجم نقدینگی در پایان سال ۸۸ به میزان ۲۳۴ هزار میلیارد تومان گزارش شد. میزان نقدینگی کشور در پایان سال ۸۷ به میزان۱۹۰هزار میلیارد تومان بوده و درپایان سال ۸۶ این رقم ۱۶۴هزار میلیارد تومان به ثبت رسیده است.
مقایسه رشد نقدینگی در سالهای ۸۶ تا خرداد ۸۹ نشان میدهد آهنگ رشد نقدینگی فزاینده بود به طوری که مقایسه این آمار از افزایش سه برابری تنها در سه سال گذشته خبر میدهد.
خاموشیها در کشور عادی است
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: «با توجه به گذر از گرمای تیرماه در زمان حاضر وضعیت توزیع برق در تهران مطلوب، عادی و پایدار است.»
«محمد هاشمی» با بیان اینکه هم اکنون وضعیت برق در تهران مطلوب و پایدار است، افزود: «خاموشیهای پراکنده کوتاه مدت که بعضی مواقع در تهران صورت میگیرد، به دلیل عیوب بخشی از تجهیزات است که مشکلات زودگذری را به وجود آورده و این موضوع در مقیا ماعی منصوب کرده است که این انتصاب مورد غضب شدید محصولی قرار گرفته است و همین موضوع موجب برکناری وی شده است.
اجلالی از هواداران رییس جمهوری و عضو گروه ۷۲ تن ایران اسلامی است که پیش از این با حکم ذبیحی به عنوان رییس سازمان بازنشستگی کشوری منصوب شده بود که با حکم محصولی از ریاست این سازمان کنار گذاشته شده بود.
سرگردانی کارگران اخراجی ساسان
با گذشت نزدیک به ۵ ماه از آخرین اخراج دستهجمعی کارگران نوشابهسازی «ساسان» هنوز تمامی این کارگران نتوانستهاند از حق قانونی خود مبنی بر دریافت مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.
جمعی از کارگران قراردادی کارخانه نوشابهسازی ساسان اعلام کردند که هنوز موفق به دریافت مقرری بیمه بیکاری نشدهاند.
این کارگران در جریان تعدیلهای سال ۸۸ شرکت ساسان به اجبار از کار اخراج شده بودند و تعداد آنها به بیش از ۷۰۰ نفر میرسد.
فرهاد/ واحد ترجمه / رادیو کوچه
هیچ دارویی نمیتواند ۱۰۰ درصد ایمن باشد. مطالعاتی که در اواخر ماه ژوئن منتشر شد، سوالاتی را در ذهن همه مطرح کرده است. از قبیل اینکه چگونه محققان دادهها و اطلاعات مربوط به ایمنی و اثربخشی داروها را جمع آوری میکنند و اینکه چگونه اداره غذا و داروی ایالات متحده (اف دی ای) قبل از تایید یک دارو مواد آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد.
در دو آزمایش جدیدی که صورت گرفت، امنیت داروی معروف دیابت به نام آواندیا یا ( روسیگلیتازون) زیر سوال رفت. این آزمایشها نشان دادند که مصرف داروی کنترل قند خون مذکور، احتمال بروز بیماریهای قلبی در بیماران دیابتی نوع ۲ را افزایش میدهد. نتایج این آزمایش، اطلاعات قبلی مبنی بر کشنده بودن این دارو را تایید میکند. البته جالب است بدانید روسیگلیتازون یا همان داروی معروف دیابت از سال ۱۹۹۹ به شکل گستردهای مورد استفاده بیماران قرار میگیرد .
اما یکی دیگر از داروهای پرفروش نیز که جهت کاهش کلسترول خون تهیه شده و به نام «استاتین» معروف است، نگرانیهای مشابهی را به وجود آورده. مطالعات محققان مباحثی را به وجود آورده که آیا واقعن «استاتین» میتواند خطر مرگ ناشی از اولین حمله قلبی را کاهش دهد یا نه.
در هر دو مورد، نگرانیهای جدیدی به نگرانیهای چنیدن ساله ما در مورد داروها اضافه شده است. ابتدا در سال ۲۰۰۷ اولین تردیدها در مورد داروی دیابت «آواندیا» که توسط شرکت «گلکسو اسمیت کلین» توزیع میشود، شکل گرفت. در این زمان بود که دکتر «استیون نایسن» متخصص قلب در کلینیک «کلولند» تحلیل واضح و آشکاری را منتشر کرد که نشان میداد بیماران دیابتی که داروی «آواندیا» مصرف میکردند، احتمال بروز حمله قلبی یا بیماری قلبی منجر به فوت در آنها بیشتر از کسانی بود که داروهای بیاثر و به درد نخور همیشگی مربوط به دیابت را مصرف میکردند.
همچنین اطلاعات به روز شده دکتر «نایسن» نشان میدهد، داروی «آواندیا» خطر حمله قلبی را ۲۸ درصد افزایش میدهد . اما آزمایش دوم مقایسهای بین داروی «آواندیا» و «آکتوز» انجام داده که نشان میدهد داروی «آواندیا» به مراتب خیلی بیشتر از رقیب خود «آگتوز» منجر به حمله قلبی، سکته و مرگ میشود. دکتر «نایسن» میگوید: «خیلی ناامیدکننده است که میبینم این داروی خطرناک و مضر بیش از حد در بازار خرید و فروش میشود و «اف دی ای» آن را تایید میکند. این مسئله به ویژه برای کسانی که خطر بیماری قلبی آنها در اثر مصرف این داروها بالا رفته بسیار ناراحت کننده است که در اثر اعتماد به تاییدهای دولتی این دارو را مصرف کردند. از سال ۲۰۰۷ داروی «آواندیا» هشدار جعبه سیاه را به همراه خود دارد. این هشدار قویترین هشداری است که «اف دی ای» مورد استفاده قرار میدهد.
اما در ۱۳ و ۱۴ جولای هیتی از یک آژانس خصوصی با هم ملاقاتی داشتند تا آخرین دادههای امنیتی را درباره این دارو مورد بازبینی قرار دهند و این مسئله را به بحث بگذارند که آیا کنترل اضافی دیگری برای این دارو مورد نیاز است یا نه .
سوالی که در مورد میزان مخاطرات این دارو نسبت به فواید آن مطرح است، برای داروهایی که جهت درمان بیماریهای قلبی مورد استفاده قرار میگیرد نیز کاربرد دارد . با وجود اینکه تا کنون ثابت شده داروی دیابت «استاتین» خطر حمله قلبی، سکته و مرگ را در بیمارانی که قبلن دچار یک شوک قلبی شدند کاهش میدهد، اما در عین حال معلوم نیست که این دارو همان فواید را برای جمعیتی که سالم هستند و به شکل دیگری خطر حمله قلبی در آنها بالاست را داشته باشد. البته برخی از مطالعات گذشته این دارو را به عنوان داروی موثر پیشنهاد میکند و در حال حاضر نیز میلیونها نفر از بیماران دیابتی که به لحاظ قلبی سالم هستند از داروی «استاتین» استفاده میکنند . اما در تجزیه و تحلیلهای جدید به تازگی به این نتیجه رسیدند که داروی «استاتین» به هیچ وجه نمیتواند طول عمر بیماران دیابتی که تا کنون حمله قلبی نداشتند و در عین حال احتمال بروز این خطر در آنها بالاست را افزایش دهد .
بازبینیهای مداومی که روی این دو دارو انجام میشود، این حقیقت را پررنگ میکند که قانع کنندهترین دادههای علمی در مورد یک داروی جدید تنها زمانی پدیدار میشود که این دارو بازار را تسخیر کرده و ما مدتها از آن استفاده کنیم .
«نتایج محاکمه شرکت ژوپیتر به عنوان تولیدکننده داروی استاتین در سال ۲۰۰۸ این نتیجه را به دست داد که علیرغم اینکه این دارو خطر بیماری قلبی را در بین کسانی که کلسترول خون پایینی دارند، کاهش میدهد ولی در عین حال سطح پروتئین فعال سی یا سی آر پی آنها را بالا میبرد، حمله قلبی را به شدت تحریک میکند . این نتایج موجب شد تا «اف دی ای» علامت هشدار جدیدی را برای کسانی که میخواهند از اولین حمله قلبی دور بمانند به این دارو اضافه کند. با این حال منتقدان میگویند: «مطالعات جدید ناقص و غیر کاربردی هستند و نمیتواند عوارض جانبی این دارو را به اندازه کافی در معرض دید مردم بگذارد .»
مجلهیتایم نویسنده: آلیس پارک
منابع مورد استفاده در گزارشهای این صفحه :
AIM ; European Society of Human Reproduction and Embryology Conference (2) ; JAGS ; JAMA ; JPSP
خبر /رادیو کوچه
صبح روز دوشنبه، بر اساس مذاکرات مقامات ارشد دولت مالزی در خصوص ویزای توریستی این کشور تصمیم به کاهش مدت زمان آن گرفته شده است.
به گزارش خبرگزاری برناما، معاون نخستوزیر مالزی علت این کاهش را مربوط به سواستفاده از امکانات ارایه شده به مسافران در این کشور اعلام کرده است.
وی در ادامه افزوده مالزی پیش از این برای دادن ویزا به افرادی که قصد ورود به این کشور را داشتند خدماتی را ارایه میکرده که بر این اساس مسافران در هنگام ورود به مالزی ویزای سه ماهه دریافت میکردند، اما پس از مواجهشدن با اقامتهای غیرقانونی و سواستفاده از این خدمات مقامات ارشد تصمیم بر کاهش مدت این ویزا گرفتهاند.
گفتنی است مسافران بدون گرفتن ویزا از کشورهای خود در هنگام ورود به فرودگاه مالزی سه ماه اجازه استفاده از ویزا را دارا بودهاند.
«جنبش در خارج از کشور باید واقع بین باشد»
رادیو کوچه در پی اعتراضهای پس از انتخابات در ایران، مجموعه بحثهایی را با صاحبنظران آغاز کرده است که در این بحثها کارشناسان دعوت شده به نقد و بررسی و آسیبشناسی جریانهای پس از انتخابات دهم میپردازد.
…………………………………………..
«رهبریت جنبش در یک قالب»
«ابوالحسن بنیصدر» اقتصاددان، سیاستمدار و نویسنده اهل ایران است. او در ۲ فروردین ۱۳۱۲ در همدان متولد شد. وی در بهمن سال ۱۳۵۸ به عنوان نخستین رییس جمهوری ایران انتخاب شد.
……………………………………………
«حس تعلق به یک ما»
آسیبشناسی جریان جنبشهای بعد از انتخابات دهم ریاست جمهوری در ایران از ابعاد و اجزای مختلف برخوردار است که پرداختن به آن مقولهها زمان و توجه به ساختارهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه ایران پس از سه دهه انقلاب را میطلبد.
…………………………………………….
«حتا نمیدانیم هدا صابر زنده است یا نه»
هدا صابر روزنامهنگار و فعال ملیمذهبی که پیش از این با اتهام ارتداد به همراه تقی رحمانی و رضا علیجانی به دادگاه فرا خوانده شده بود که در آن به ده سال زندان محکوم و در دادگاه تجدید نظر با پنج سال و نیم زندان روبهرو بود از روز شنبه دوم مرداد ماه از محل کارش «مفقود» شده است.
خبر /رادیو کوچه
صبح امروز چهارشنبه در پی درگیری در مرز اسراییل و لبنان، سازمان ملل در جلسه اضطراری هر دو کشور را به خویشتنداری فرا خوانده، حزباله برای کمک به ارتش لبنان ابراز آمادگی کرده و ایران حمایت خود را از این کشور اعلام داشته است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در خاتمه جلسه بررسی درگیری مرزی بین نظامیان اسراییلی و لبنانی، با ابراز نگرانی عمیق از شرایط حاضر در منطقه، از دو طرف خواست خویشتنداری به خرج دهند و از دست زدن به هر اقدامی که باعث وخامت بیشتر اوضاع شود خودداری کنند.
جلسه شورای امنیت پس از درگیری روز سهشنبه بین نیروهای مرزی اسراییلی و لبنانی در مرز مشترک دو کشور تشکیل شد که در جریان آن، یک افسر ارتش اسراییل، دو نظامی و یک روزنامه نگار لبنانی در اثر تبادل آتش دو طرف کشته شدهاند.
گفتنی است اسراییل و لبنان علت بروز درگیری روز سهشنبه را، که شدیدترین نبرد بین دو طرف از زمان خاتمه جنگ سال ۲۰۰۶ توصیف شده، به گونههای متفاوتی شرح دادهاند.
علی انجیدنی / رادیو کوچه
در جواب دادن کمی مکث کردم، نازنین گفت: «مثل اینکه از جهنم رفتن هم زیاد بدت نمیآد؟» گفتم: «چی بگم واله. در بهشت هم آدم خوب دیدم و هم آدم بد ولی در جهنم همه یک جور بودند. آدم اونجا تکلیفش روشنتره. یه جورایی خسته شدهام. از حوری دیگه انتظار این کار رو نداشتم. چرا باید اون با خانم من دست به یکی بکنه؟» نازنین به مسوول دفترش گفت که حوری را به اونجا بیاورند. چند لحظه بعد حوری اونجا حاضر بود و نازنین از من خواست تا گلهام را مطرح کنم. به حوری گفتم: «ببین حوری جان. بحث اختلاف من و خانمم معلومه و اون نمیتونه خودش رو از دست کینهها و ناراحتیهایی که از من داره راحت کنه. تو چرا این کار رو کردی؟ من که با تو مشکلی نداشتم.»
حوری از نازنین اجازه خواست و گفت: «خوب دکی جون. مثل اینکه وقتش رسیده تا شما از بخش دیگری از ماجراهای بهشت آگاه بشی. در مورد ما حوریها. از کجا آمدهایم؟ تا حالا با خودت فکر کردهای؟» بدون اینکه منتظر جواب من باشه ادامه داد: «هر کدوم از ما حوریها در دنیای خاکی شما هم حضور داشتهایم. آنجا در قالب یک آدم کاملن معمولی. مثلن من یک دختر خوشگل تاجیکستانی بودم. همزبان شما. در کشور خودم امکان کار نداشتم و به دوبی رفته بودم. بقیهاش را بگم یا خودتون حدس میزنید آقای دکتر؟»
احساس سبکی خاصی در مغزم میکردم. خودم را مثل مردهای میدیدم که لخت روی تابوت در حال حرکت است. انتظار نداشتم حوری هم آشنای قبلی از کار در بیاید. به مغزم فشار میآوردم که به یاد بیاورم در کدام سفر دوبی با او بودهام. خاطرات قدیمی کم کم داشت روشن میشد. فائزه. دختر تاجیک با اون قیافه و تیپ خاصش که زبانزد دیسکو ایرانیها بود.خودش بود. حوری مورد علاقه من همان فائزه تاجیکی بود. با خودم گفتم: «شانس آوردهام که فرشتگان درگاه زندگی در عالم خاکی نداشتهاند وگرنه الان گند بزرگی ایجاد شده بود و من الان باید در اسفل و سافلین زندگی میکردم.»
کمی خودم رو جمع و جور کردم و گفتم: «خوب فائزه خانم. از اول خودتون رو معرفی کنید که آدم اینقدر سوتی نیاد.» حوری با طمانینه خاصی گفت: «البته دکی جون من از تو هیچ کینه و ناراحتی خاصی به دل ندارم و بیشتر اون خاطرات خوبی که با هم داشتیم رو به یاد دارم. به غیر از جواب ندادن به تلفنهای من و سرگردان کردن من در کشور غریب برای اینکه از دستم خلاص بشی که اون هم خیلی وقته از یادم رفته. اینجا هم وقتی صحبتهای خانمت و بقیه خانمها رو شنیدم به آنها حق دادم و گفتم شاید بهتر باشد که در جهنم باشی تا بهشت.»
صدای نازنین درآمد که: «شما در موقعیتی نیستید که برای کجا بودن آدمها تکلیف روشن کنید. برای بهشت یا جهنم بودن آنها ما تصمیمگیری میکنیم.» حوری بلافاصله گفت: «ببخشید قربان. جسارت کردم. مطمئن هستم شما بهتر میدانید شرایط و موقعیت هر کس کجا و چهطور باشد.» نازنین گفت: «به خانم ایشان هم بگویید دست از این رفتارهای کینهتوزانه بر دارد و گرنه در بهشت ماندن او تجدید نظر خواهیم کرد.» با گفتن این جمله حوری را مرخص کرد و رو به من کرد و گفت: «خوب علی جان ازتو میخوام که زندگی جدیدی را در بهشت شروع کنی. کارهایی که در دنیا میکردی به تو کمک چندانی نکرد و غیر از خاطره بد و ناراحتی بقیه چیز دیگری برایت ارمغان نداشت. اینجا سعی کن آدم دیگری باشی. کسی که همه دوستش دارند. فکر میکنی میتونی این تغییر رو در خودت ایجاد کنی؟» با اعتماد به نفس همیشگی گفتم: «صد در صد. خودم هم چند وقته در فکر این تغییر هستم و تصمیم گرفتهام از این به بعد دکتر علی جدیدی در بهشت حضور داشته باشد: دکتر علی بهشتی، پزشک و انسان مورد علاقه همه مردم.»
با خنده نازنین از هم جدا شدیم و من بعد از خروج از ساختمان معاونت اجرایی دور و برم را نگاه کردم و چون دیدم حوری و خانم قبلن آنجا را ترک کردهاند پیاده در خیابان زیبای مقربین بهشت شروع به قدم زدن کردم. تازه اول صبح بود و من تا ظهر که باید کشیک اورژانس را تحویل میگرفتم وقت زیادی داشتم . ماجراهای این چند روز اینقدر زیاد و پشت سر هم بود که برای فکر کردن به آنها باید سه دور دور بهشت میزدم. از همه بیشتر ماجراهای زندگی قبلی حوریها و به ویژه حوری مورد علاقه من برایم جالب و سوالبرانگیز بود. داشتم موقعیت اون موقع فائزه را با وضعیت الان او مقایسه و تصور میکردم و هزار جور خیال و موقعیت به ذهنم میآمد.
در همین حس و حال بودم که با صدای بوق یک ماشین توجهام به خیابان جلب شد. ماشین سیاه رنگ لیموزین آخرین مدل با شیشههای دودی نزدیک من ایستاده بود و با صدای بوق من را به سمت خودش فرا میخواند. نزدیک شدم . شیشه درب عقب پایین آمد و مرد مسن شیک پوشی با لهجه غلیظ انگلیسی از من خواست تا بخشی از راه را با او در ماشین باشم. نگاهی به قیافهاش انداختم. به نظر آشنا میآمد. سوار شدم و متوجه شدم یک مرد و یک زن دیگر هم در ماشین نشستهاند. چراغ سقف که روشن شد و قیافهی آنها را دیدم آنها را شناختم.
دو مرد انگلیسی و آمریکایی و یک زن روسی که ماها پیش آنها را در جهنم دیده بودم. آدمهای عجیبی بودند و برای خودشان گروه راه انداخته بودند. کارهای عجیب و غریب زیادی از آنها دیده و شنیده بودم. مثلن از عذاب شدن خیلی استقبال میکردند و در هنگام اجرای عذاب آنچنان خودشان را مشتاق نشان میدادند که انگار میخواهند به آنها جایزه بدهند. علتش را هم هیچ وقت نفهمیدم. با خودم گفتم: «گروه آنها در بهشت داخل این ماشین آخرین مدل آن هم در خیابان مقربین چه کار میکند؟ با من چکار دارند؟ کم کم ترس برم داشت و گفتم نکند میخواهند بلایی سر من بیاورند. یادم آمد که یکبار در جهنم کلی اطلاعات پزشکی از من گرفته بودند و یادداشت برداشته بودند. ….(ادامه دارد)
خبر / رادیو کوچه
صبح امروز چهارشنبه امیرعلی آقایاری، از بازداشتشدگان حوادث پس از انتخابات بر اساس حکم بدوی دادگاه انقلاب تهران، به هفت سال حبس تعزیری محکوم شده است.
به گزارش هرانا، امیرعلی آقایاری یکی از زندانیانی است که با وجود گذشت یک سال از بازداشت او، نامش کمتر در رسانههای خبری منتشر شده است.
لازم به ذکر است وی مدیرعامل یک شرکت تبلیغاتی و پیمانکار شرکت بهینهسازی مصرف سوخت بوده و با مهدی هاشمی، فرزند هاشمی رفسنجانی همکاری میکرده است.
سحر آقایاری، همسر امیرعلی آقایاری گفته است ۲۰ مرداد سال گذشته همسرم را بازداشت و حدود سهماه در بند ۲۰۹ در انفرادی بوده و هشتماه در بند هشت اوین بوده اما از ۲۲ خرداد او را به زندان قزل حصار کرج منتقل کردهاند و با اشرار و قاچاقچیان و خلافکاران حرفهای همبند بوده است.
رادیو کوچه
صبح امروز چهارشنبه، معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی از ساخت آنتیبادی جدید در ایران برای درمان سرطان سینه خبر داده و اعلام داشته با ساخت این دارو ۵۵ درصد از مبتلایان به این بیماری درمان خواهند شد.
محمدصادق حاجی تاروردی خاطرنشان کرده از مولکول HER2 برای درمان سرطان بخصوص سرطان سینه که در ایران نیز رایج است، استفاده میشود.
حاجی تاروردی ادامه داده اگر بتوانیم آنتیبادی جدید را به نتیجه لازم برسانیم شانس درمان بیماران افزایش یافته و برای آنکه آنتی بادی جدید را انسانی کنیم باید مسیرهای مربوط به تست های بالینی انجام و مجوزهای لازم نیز اخذ شود.
وی با اشاره به ساخت آنتی بادی در کشورهای دیگر گفت: آنتی بادی که اکنون در ایران ساخته شده توانایی بیشتری برای درمان سرطان سینه دارد.
محمدرضا / رادیوکوچه
mohamadreza@koochehmail.com
افشین قطبی اسامی بازیکنان دعوت شده برای بازی با ارمنستان را اعلام کرد که در این بین نامی از علی کریمی دیده نمیشود به نقل از خبرگزاری فوتبال ایران، انگار که او با چشمهایی کاملن بسته اسامی را نوشته است.
این اتفاق در حالی رخ میدهد که سرمربی تیمملی نیاز زیادی به او داشت و علیرغم همه انتقاداتی که بهخاطر جوان نکردن تیم به او میشد باز هم علی کریمی را در فهرست بازیکنان خود نگه داشته بود. با این حال به نظر میرسد که اتفاقات رخ داده در اردوی تیم ملی در اتریش سبب شده که سرمربی تیم ملی قید شماره ۸ را بزند.
البته علی کریمی هم مثل بقیه میداند که این حذف شدن از فهرست بهدلیل مصدومیت نیست. به هرحال هر مربی در یک زمان نفراتی را دعوت میکند که در زمان مربی قبلی در تیم ملی حضور نداشتند. زمان آقای قلعهنویی نفراتی دعوت شدند که در زمان برانکو نبودند یا در زمان آقای دایی نفراتی اضافه شدند که در زمان آقای قلعهنویی نبودند، این مساله کاملن طبیعی است و سرمربی یک تیم با توجه به تفکرات تاکتیکیاش بازیکن انتخاب میکند.
اما دو مسئلهای که به دلیل اصلی برای حذف کریمی تبدیل شد یکی موضعگیری جواد نکونام در مورد حضور کریمی در ترکیب تیم ملی است و دیگری رفتار غیر قابل بخشش او در تمرینات. جواد نکونام از قطبی قول گرفته بود که بعداز جامجهانی کاپیتان تیم ملی باشد اما حضور کریمی سبب میشد که او همچنان پشت خط بازوبند بماند. بههمین دلیل هم در اردوی تیم ملی شرکت نکرد در حالیکه به تمرینات اوساسونا هم نرفته بود.
اما مورد دوم بد اخلاقیهای کریمی و غرزدنها و یاغیگریهایش است که البته مسئله جدیدی هم نیست. او تقریبن از اواخر دوره مربیگری برانکو در تیمملی هر بار که در فهرست قرار گرفته مشکل درست کرده است. چه در جامجهانی ۲۰۰۶ که به برهم ریختن اردو کمک میکرد و دست آخر با لگدزدن به ساک پزشک تیم همه تواناییهایش را مقابل دوربینها به نمایش گذاشت، چه در دوره قلعهنویی که در تمرینات همه کاری را بر عکس بقیه انجام میداد و چه در دوره مربیگری دایی که اصلن سرمربی تیم ملی برای دعوت او رغبتی نشان نمیداد. کریمی بعداز مسابقات انتخاب جامجهانی توسط قطبی کنار گذاشته شد اما سرمربی تیم ملی که برنامه ای برای جوانگرایی نداشت از شماره ۸ با وساطت حسین هدایتی در خواست کرد که به تیمملی باز گردد. اتفاقات اردوی اتریش و کمبود امکانات که برای همه روشن است و خروج علی کریمی از اردوی تیمملی را که همه خبر دارند.
تنها نکتهای که میماند خبر خداحافظی همیشگی او از تیم ملی است که از جملاتش استنباط میشود هیچ مشکلی نیست و هر مربی با توجه به تفکراتش بازیکنان را انتخاب میکند، من هم برای تیم ملی آرزوی موفقیت دارم و به سلیقه قطبی احترام میگذارم. او چند روز قبل در جواب خبرنگاران گفته بود که: «اگر دعوت شود در جام ملتها در خدمت تیم ملی هستم آن روز تقریبن کمتر کسی خبر داشت که کریمی دیگر به تیم ملی دعوت نمی شود.»
هرچند هنوز تعدادی از مسوولان فدراسیون از قطبی حمایت میکنند و سفرهای قطبی را موضوعی طبیعی میدانند اما اکثریت منتقدان امروز قطبی این سوال را از رییس فدراسیون میپرسند که مگر قطبی مربی پروازی است که تنها زمان بازیهای تیم ملی در ایران حضور دارد، این افراد با پیش کشیدن ماجرای شرط و شروط کلمنته میگویند اگر قرار به استخدام مربی پروازی بود قاعدتن شرایط استخدام کلمنته مساعدتر بود تا اینکه فدراسیون فوتبال تصمیم به جذب دایی و قطبی بگیرد. این عده بر این باورند کلمنته برای فعالیت در ایران درخواستی یک میلیون و هشتصد هزار دلاری ارایه کرده بود که بهدلیل پروازی بودن مورد موافقت قرار نگرفت اما فدراسیون فوتبال با استخدام و پرداخت رقمهای قابل توجه به دایی و قطبی حالا عملن مربی پروازی انتخاب کرد، چرا که افشین قطبی در وهله کنونی در اکثر مواقع در ایران حضور ندارد و همانند یک مربی پروازی عمل میکند.
روزی که خاویر کلمنته با پرواز شبانه به تهران سفر کرد تا از نزدیک با مسوولان فدراسیون فوتبال ایران وارد مذاکره شود، همه امیدوار بودند تیمملی فوتبال ایران پس از مدتها با مربیگری فردی با دانش و با کارنامه، کار خود را در سطح قاره کهن دنبال خواهد کرد تا ناکامیهای سریالی خود را پایان دهد اما این رویا هرگز تحقق نیافت تا فوتبال ایران طعم تلخ بلاتکلیفی را بار دیگر بچشد.
خاویر کلمنته که تمایل به همکاری با تیم ملی فوتبال ایران را داشت حضور درتیم ملی فوتبال ایران را منوط به شرطی خاص دانست و در گفتوگو با رییس فدراسیون فوتبال اعلام کرد من بهطور ثابت در ایران نخواهم ماند و بهصورت یک مربی پروازی آمادگی دارم با تیم ملی ایران همکاری کنم.
خواسته خاویر کلمنته زیاد منطقی نبود از این رو همه به این جمعبندی رسیدند که سرمربی پروازی به درد فوتبال ایران نمیخورد از این رو پروسه همکاری با خاویر کلمنته خیلی زود به پایان رسید تا فدراسیون فوتبال برای استخدام یک مربی دیگر وارد عمل شود و رایزنیهای خود را برای انتخاب سرمربی تیم ملی آغاز کند. فدراسیون فوتبال پس از چند هفته به این جمع بندی رسید که باید هدایت تیم ملی فوتبال ایران را به دست فردی توانمند بدهد از این رو آنها با کنار گذاشتن سرمربی موقت بهسراغ علی دایی رفتند و وی را با رقمی چشمگیر بهعنوان سرمربی تیم ملی انتخاب کردند، تیم ملی با علی دایی کار خود را آغاز کرد، نتایج پر فراز و نشیب و در نهایت شکست تیم ملی ایران در ورزشگاه آزادی مقابل عربستان باعث شد بار دیگر مهر اخراج بر پرونده سرمربی تیمملی کوبیده شود و یک بار دیگر همه چیز بهحالت قدیم دربیاید، فشار رسانههای گروهی و خانواده فوتبال بر مسوولان فدراسیون فوتبال باعث شد مدیران فوتبال برای انتخاب سرمربی تیمملی دگر بار وارد شور شوند که در نهایت این رایزنیها محمد مایلیکهن به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شد. عمر مربیگری محمد مایلی کهن زیاد نبود چرا که او پیش از آن که با تیم ملی ایران وارد مسابقات شود از راس کادر فنی تیم ملی کنار رفت تا مسوولان فدراسیون فوتبال به سراغ افشین قطبی بروند.
با ورود افشین قطبی به دایره فنی تیم ملی فوتبال انتقادات جانفرسا موقتن فروکش کرد اما این اتفاق همانند دفعات قبلی عمر زیادی نداشت چرا که رفتار قطبی سوژه مناسبی برای منتقدان بود تا به وسیله آن مدیریت فوتبال ایران را به نقد بکشند. نتایج تیم ملی فوتبال ایران با رهبری افشین قطبی و عدم راهیابی ایران به رقابتهای جامجهانی از یک سو و رفتار سرمربی تیمملی در حوزه تصمیمات خود از سویی دیگر باعث شد انتقادها به شکل سرسام آوری رشد کند تا افشین قطبی بهعنوان یکی از سوژههای نخست منتقدان فوتبال ایران تبدیل شود. او هر از چندگاهی بار سفر میبست تا برای انجام کارهای شخصی خود به خارج از کشور سفر کند، روزهای اول سفرهای افشین قطبی زیاد به چشم نمیآمد اما با تکرار این حرکت صدای اعتراضها بالا گرفت تا جایی که همه اهالی فوتبال از سفرهای غیر کاری قطبی به خارج از کشور سوال میکردند و دلیل این همه سفر را از کفاشیان جویا میشدند. مسوولان فدراسیون فوتبال که زیاد با منتقدان موافق نبودند بعد از گذشت مدت زمانی به جمع منتقدان پیوستند تا سوژه سفرهای سریالی افشین قطبی به خارج از کشور به یک معضل جدی در فوتبال ایران تبدیل شود. این به این دلیل است که افشین قطبی در اکثر مواقع در ایران حضور ندارد و همانند یک مربی پروازی عمل میکند.
خبر /رادیو کوچه
روز گذشته سهشنبه، مدیر یک شرکت هواپیماسازی روسیه اعلام داشته تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی مانع فروش پنج هواپیمای مسافربری توپولوف «تی یو ۲۴۰» به ایران شده و برای حل این معضل میبایست موتور این هواپیماها تغییر کند.
به گزارش رویترز، الکساندر روبستوف، مدیر شرکت مالی ایلیوشین اظهار داشته که صدور هواپیماهای توپولوف «تی یو ۲۴۰» نقض تحریمهای آمریکا خواهد بود چرا که شرکت آمریکایی «پرات اند ویتنی» در ساخت موتور این هواپیماها مشارکت داشته است.
گفتنی است روسیه پس از تصویب چهارمین قطعنامه تحریمی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران، از اقدام آمریکا و اروپا برای اعمال تحریمهای یکجانبه مضاعف علیه جمهوری اسلامی انتقاد کرده است.
لازم به ذکر است روسیه که روابط اقتصادی گستردهای با ایران دارد پس از آنکه به قطعنامه تازه شورای امنیت علیه ایران رای مثبت داد با خشم مقامات جمهوری اسلامی روبهرو شده است.
رادیو کوچه
صبح امروز چهارشنبه فدراسیون بینالمللی فوتبال فیفا، تیمهای ملی اسپانیا و هلند را بهدلیل بازی خشن در فینال جامجهانی ۲۰۱۰ آفریقایجنوبی، به جریمه نقدی محکوم کرده است.
فیفا، تیم ملی فوتبال اسپانیا را به پرداخت ده هزار فرانک سوییس (نه هزار و سیصد و شصت و سه دلار آمریکا) و تیم ملی فوتبال هلند را به پرداخت پانزده هزار فرانک سوییس (چهارده هزار دلار آمریکا) جریمه، محکوم کرده است.
سخنگوی فیفا، جریمه در نظر گرفته شده برای فینالیستهای جامجهانی را منطبق با ماده ۵۲ لایحه انضباطی این سازمان خوانده است.
در این ماده آمده است، اگر داور در یک بازی به پنج بازیکن یک تیم، کارت( زرد یا قرمز) نشان دهد فیفا میتواند آن تیم را جریمه کند. در بازی پایانی جامجهانی ۲۰۱۰، پنج بازیکن اسپانیا و هشت بازیکن هلند کارت زرد دریافت کردند و هیتینگا مدافع هلند با دریافت کارت قرمز از زمین بازی اخراج شد، در این بازی در مجموع ۴۷ خطا اتفاق افتاد.
گفتنی است در پایان بازی فینال جامجهانی، سپبلاتر رییس فیفا به سبب بازی خشن دو تیم، ابراز تاسف کرده بوده است.
رادیوکوچه
تیم محققان دانشگاه بوستون اعلام کردهاند افراد سالم با قلب تنبل که خون کمی پمپ میکند در مقایسه با دیگران مغزهای پیرتری دارند.
در مقالهای که درباره نتایج مطالعه در نشریه «گردش خون» (Circulation) چاپ شده آمده است که اگر قلب در پمپکردن خون ضعیف باشد، مغز بهطور متوسط دو سال پیرتر میشود.
دکتر آنجلا جفرسون سرپرست تحقیقات اعلام داشت که شرکتکنندگان در این تحقیق بیمار بوده و شمار خیلی کمی از آنها بیماری قلبی داشتهاند.
شرکتکنندگانی که حجم مغز آنها در تصویربرداری ام آر آی کمتر نشان میداد هیچ نوع علائم کلینیکی که دال بر کوچکتر بودن مغز باشد نداشتهاند.
اما محققان میگویند که انقباض مغز ممکن است نشانه اولیهای از وجود یک مشکل باشد.
وی افزود هنوز نمیتوان براساس همین یک مطالعه به مردم توصیههای پزشکی کرد اما این حکایت از آن دارد که قلب و مغز دست به دست هم حرکت میکنند.
اردوان روزبه/ رادیو کوچه
ardavan@koochehmail.com
رادیو کوچه در پی اعتراضهای پس از انتخابات در ایران، مجموعه بحثهایی را با صاحبنظران آغاز کرده است که در این بحثها کارشناسان دعوت شده به نقد و بررسی و آسیبشناسی جریانهای پس از انتخابات دهم میپردازند. تاکنون از «ابوالحسن بنیصدر» اولین رییس جمهوری ایران، «سراجالدین میردامادی» از جنبش دانشجویی، «محمدرضا نیکفر» پژوهشگر در این بحثها نقطه نظرهایی را در خصوص این جریانات شنیده و خواندهاید.
در بخش دیگری از این مجموعه اینک به سراغ «مهران براتی» تحلیلگر سیاسی در آلمان رفتهایم. مهران براتی یکی از تحلیلگران ایرانی مقیم آلمان است که در برنامه رادیو کوچه به سوالهایی در زمینه شرایط فعلی جنبش مردم ایران، نگرش اپوزیسون خارج از کشور به این جریانها و مردم داخل به رویکرد آنان به داخل و همچنین ارزیابی گزینه «جنگ بر علیه حاکمیت در ایران» که اینک مورد بحث است میپردازد.
آنچه در پی میآید گفتوگویی است با مهران براتی:
«آسیب شناسی جریان بعد از انتخابات»
خبر / رادیو کوچه
روز چهارشنبه، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در خبری اعلام کرد محمد مصطفایی، وکیل دادگستری که حتا با وجود بازداشت نزدیکانش خود را به دستگاه قضایی معرفی نکرده، از این سازمان در ترکیه تقاضای پناهندگی کرده است.
متین چورابآتر، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در ترکیه، روز چهارشنبه، ۱۳ مردادماه، با اعلام این خبر افزود فردی به نام محمد مصطفایی در دفتر امور پناهندگان این سازمان در ترکیه درخواست پناهندگی کرده است.
همچنین کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت که در حال بررسی پرونده محمد مصطفایی است و راههای درخواست پناهندگی برای آقای مصطفایی باز است.
گفته میشود آقای مصطفایی پس از ورود به ترکیه به دلیل برخی مشکلاتی «که به پاسپورت وی مربوط میشد» بازداشت شده است.
محمد مصطفایی وکیل پایه یک دادگستری و فعال حقوق کودکان که در جلوگیری از اعدام بسیاری از مجرمان زیر هجده سال نقش به سزایی داشته و دارد، روز شنبه هفته گذشته دوم مردادماه پیرو احضاریهای که از سوی شعبه دوم بازپرسی دادسرای شهید مقدس زندان اوین صادر و ابلاغ شده بود به محل این دادسرا مراجعه کرده است. عمده علت احضار او به دادسرا افتتاح حساب بانکی کمکهای مالی برای پرداخت دیه این مجرمان بوده که وی و دیگر فعالان پس از جلب رضایت خانوادههای بازماندگان مقتول باید به آنان میپرداختند.
بنابر اخبار واصله، او پس از حضور در دادسرا شهید مقدس به نظر میرسد که از همسر و برادر همسرش میخواهد که اتومبیل وی را از برابر زندان اوین بردارند، آنها نیز در همان روز پس از این که به مقابل زندان برای برداشتن اتومبیل میروند توسط عوامل انتظامی بازداشت میشوند.
بنابر گفته برخی فرشته حلیمی، همسر محمد مصطفایی و برادر همسرش فرهاد حلیمی در حدود ساعت ۱۱ شب، بازداشت شدهاند. گزارشهای رسیده اضافه میکند فردای آن روز نیز ماموران به محل دفتر مصطفایی مراجعه کرده و با ارایه حکم جلب او، نسبت به تفتیش دفتر او اقدام میکنند.
از سویی یکی از حقوقدانهایی که نخواست نامش فاش شود در گفتوگویی با رادیو کوچه به طور رسمی سرپرست دادسرای امنیت شرط آزادی همسر و برادر همسر مصطفایی را مراجعه او به دادسرا دانسته است و از سوی دیگر شواهد روشنی دال بر خروج مصطفایی پس از احضار از دادسرا وجود ندارد.
آقای مصطفایی در سالهای اخیر وکالت حدود چهل نفر از کسانی که در سن کمتر از هجده سال مرتکب جرم شده و در آستانه اعدام قرار داشتند را به عهده گرفته و از این تعداد موفق به نجات جان هجده نفر نیز شده است.
خبر / رادیو کوچه
روز گذشته سهشنبه، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در پاسخ به پیشنهاد رییس جمهوری برزیل برای پذیرش سکینه آشتیانی، زن ایرانی که به اتهام زنای محصنه به سنگسار محکوم شده، اعلام کرد با توجه به شناخت از آقای داسیلوا، وی شخصیتی بسیار انسانی و عاطفی دارد که احتمالن اطلاعات کافی درباره این پرونده به دستش نرسیده است.
سخنگوی وزارت امورخارجه در مورد وضعیت قضایی خانم آشتیانی گفت که پرونده روند قضایی خود را بر اساس جرایمی که صورت گرفته طی میکند و باید آقای داسیلوا را در جریان جزییات جرایم فردی که متخلف بوده و محکوم شده است قرار داد تا مسئله برای وی روشن شود.
رامین مهمانپرست افزود درخواست مقامات و شخصیتهای خارجی از رهبران کشورهای دوست برای عفو محکومان، به خصوص محکومان سیاسی، پدیدهای بیسابقه نیست، اما اعلام آمادگی برای اعطای پناهندگی به محکومان، اقدامی متعارف نبوده است به خصوص اینکه در جمهوری اسلامی، حتا بخشنامه رییس سابق قوهقضاییه برای خودداری از اجرای احکامی مانند سنگسار نیزگاه نادیده گرفته شده است.
گفتنی است روز یکشنبه رییسجمهوری برزیل، آمادگی کشورش برای دادن پناهندگی به سکینه آشتیانی را اعلام کرده و از محمود احمدینژاد، رییسجمهوری ایران، خواسته است تا اجازه دهد خانم آشتیانی از ایران خارج و به برزیل پناهنده شود.
چهارشنبه ۱۳ مردادماه ۱۳۸۹- ۴ آگوست۲۰۱۰
شروع پخش زنده از ساعت ۴/۰۰ بعداز ظهر – به وقت تهران
اجرا: اعظم
استودیو: مارال
تقویم تاریخ – مریم
گزیده اخبار مطبوعات ایران
سوت – «دل شیر داریم، جادوگر نمیخواهیم» - محمدرضا
کافه کوچه – «جنبش سبز خواستار تغییر ساختار نیست» - علی خردپیر
بخش اول اخبار
طنز در پزشکی – «سهشنبهها با حوری» – (قسمت ۱۷) – علی انجیدنی
امنیت داروها – «آیا میتوان به داروهای مورد تایید «اف دی ای» آمریکا، اعتماد کرد»
مجلهی خبری کابل - نجیب امیری
روزنگاشت – «زباندان یا استاد نجوم» - محبوبه
مجلهی اقتصادی – «فروش نیروگاههای کشور برای پرداخت بدهی» - ریحانه
بخش دوم اخبار
پرسه – «رسانهی کم شتاب» - سیمین
گفتوگوی روز – «جنبش در خارج از کشور باید واقع بین باشد» - اردوان روزبه
بخش سوم اخبار
خبر / رادیو کوچه
بر اساس گزارشهای رسیده صبح امروز چهارشنبه بنیادی به نام «ایران ندا» در آستانه سالگرد جنبش مردمی با هدف راهاندازی یک شبکه ماهوارهای آغاز به کار کرده است.
بنابر اعلام مهدی جامی، دبیر هیت مدیره این گروه مردم نهاد، اعضای موسس این بنیاد، داریوش آشوری، مهران براتی، شهرنوش پارسیپور، رامین جهانبیگلو، رضا دقتی، آرش سبحانی، رضا علامهزاده، محبوبه عباسقلیزاده، کاظم علمداری، مسیح علینژاد، مهرانگیز کار، نیکآهنگ کوثر، محسن نامجو و محمدرضا نیکفر هستند.
همچنین پس از آغاز به کار، این بنیاد اقدام به انتشار بیانیهای کرده و هدف خود را ایجاد رسانهای بدون وابستگی به حزب و تشکیلات سیاسی معینی و از سوی دیگر روشنگری، مبارزه با دروغ و باز کردن فضا برای مشارکت شهروندان و ارتقای رسانهای فرهنگ ایران عنوان کرده است.
در این بیانیه تصریح شده رسانهای که بنیاد «ایرانندا» راهاندازی خواهد کرد، از نظر مالی شفاف است و وابسته به کمک مالی ایرانیان خواهد بود.
بنیاد ایران ندا در کالیفرنیا به ثبت رسیده و رییس هیت مدیره آن آرش سبحانی است.
در ادامه متن کامل این بیانیه آمده است:
جنبش مردم ایران در طول یک ساله گذشته با تحولات رسانهای گستردهای همراه بوده است. پیام اصلی این جنبش که نفی تکصدایی است، در عمل به ایجاد دهها وبسایت و خبرگزاری و رسانههای مشارکتی و مردمی انجامیده است. ایدههای کوچک تاثیرهای بزرگی به بار آوردهاند. ویدئوهای روزانه و هفتگی نامداران، مصاحبهها و پیامهای ویدئویی رهبران و کلیپهای فراوان هنرمندان نامآور یا گمنام دست به دست چرخیده و پیام دموکراسیخواهی و نفی استبداد را به هر خانه رسانده است. جنبش مردمی ایران رسانهای فراگیر نداشته، اما فراگیری رسانههای کوچک در انتقال پیام سبز و زندگی خواه آن شگفتانگیز بوده، چنان که هیچ رسانه بزرگی در خارج از ایران از این رسانههای کوچک بینیاز نمانده است. با این همه ضرورت داشتن رسانههای تصویریای که به همت ایرانیان شکل گرفته باشند، هر روز مطرح بوده است. ما در یک سال گذشته در مسیر عمل به این ضرورت حرکت کردهایم، همفکری و رایزنی کردهایم و مقدمات اولیه را برای تاسیس یک رسانه مردمی فراهم آوردهایم.
گروههای مختلفی جدا از هم برای تحقق ایده رسانه فراگیر تلاش کردهاند. ما به همه آنها احترام میگذاریم، با شماری از آنها در تماس بودهایم و از طرحها و برنامههایشان باخبر هستیم. ما به سهم خود پروژهای را برای رسانهای ایرانی و مردم-نهاد دنبال میکنیم و به طرح و اندیشه و تلاش نمایندگانی از فعالان سیاسی و حقوق بشری، روزنامه نگاران شهروندی، چهرههای شناختهشده پهنه همگانی جامعه ایرانی، هنرمندان و فیلمسازان و وبلاگنویسان متکی هستیم.
امضاکنندگان این بیانیه ضمن حفظ تماس و هماهنگی با دیگر گروههای رسانهای و استقبال از هرگونه تلاش مشترک، ایده اصلی خود را راهاندازی یک کانال ماهوارهای میدانند که مدل رسانه مشارکتی را تحقق بخشد و رسانهای متفاوت برای گرد هم آمدن استعدادهای جنبش مردمی ایران باشد. تردید نداریم که دشواریهای بسیاری بر سر راه یک کار رسانهای تازه و با ایده توانمندسازی مردم وجود دارد. ما به این مشکلات اذعان داریم، ولی فکر میکنیم که فضای بهوجود آمده از جنبش امیدبخش مردم ایران، دستیابی به چنین رسانهای را بیشتر از هر زمان دیگری ممکن کرده است.
دنیای رسانه تغییر کرده است. این دنیا دیگر تک صدایی نیست و در اختیار هیچ رسانه یکتایی هم نیست. همه رسانههای غولپیکر نیز اکنون در میدان رسانهای با چالش رسانههای خرد و مردمی روبهرو هستند. رسانهای که بر آنیم بنیاد نهیم، با آگاهی از این تحول و به عنوان صدایی از صداهای جنبش مردمی ایران، نه ادعای جامعیت دارد و نه ادعای نمایندگی از سوی تمامی ملت. ما بهسادگی اعلام میکنیم که به عنوان جمعی از دلبستگان به جنبش آزادیخواهانه و عدالتجویانه مردم ایران و برآمد آن در سال گذشته، که فرازی است در سلسلهای از حرکتهای مردمی از مشروطه بهاین سو، میخواهیم رسانهای پایهگذاری کنیم که نمونهای از گشودگی به روی مردم ایران و تفاهم با جهان باشد و برای ایران آیندهای بکوشد که در آن اعلامیه جهانی حقوق بشر مادر قانون اساسیاش باشد. این رسانه، رسانه حزب و تشکیلات سیاسی معینی نخواهد بود و هدفی جز روشنگری و مبارزه با دروغ و باز کردن فضا برای مشارکت شهروندان و ارتقای رسانهای فرهنگ ایران ندارد. رسانه مردم-نهاد ما رسانهای تجددخواه، باز و ضد تبعیض است و میخواهد آمال و دیدگاههای کسانی را بازتاب دهد که در سه دهه اخیر سرکوب شدهاند و در حقشان به صورتی پیگیر و نظامیافته تبعیض روا داشته شده است.
رسانهای که ما برای پایهگذاری آن تلاش میکنیم از نظر مالی شفاف است و میخواهد به کمک مالی ایرانیان متکی باشد. موسسان این رسانه − که در بنیاد «ایرانندا» گرد هم آمدهاند − و برنامهریزان و گردانندگان و سیاستگذاران آن ایرانیاند. این جمع به هیچ کمککننده مالی و به هیچ فرد یا نهادی وابستگی سیاسی ندارد و نخواهد داشت و همواره به اصول حرفهای و پیشرو در کار رسانه پایبند میماند. ما از کمکهای کوچک و بزرگ شهروندان و نهادهای مدنی ایرانیان استقبال میکنیم. درباره این کمکها در بیانیه جداگانهای اطلاعرسانی خواهیم کرد.
امضا کنندگان
اعضای موسس گروه ایران ندا
داریوش آشوری، مهران براتی، شهرنوش پارسیپور، مهدی جامی، رامین جهانبگلو، رضا دقتی، آرش سبحانی، رضا علامهزاده، محبوبه عباسقلیزاده، کاظم علمداری، مسیح علینژاد، مهرانگیز کار، نیکآهنگ کوثر، محسن نامجو، محمدرضا نیکفر
خبر / رادیو کوچه
صبح امروز چهارشنبه شعبهی پانزدهم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، رسول بداقی، عضو هیت مدیرهی کانون صنفی معلمان ایران را به ۶ سال زندان و ۵ سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی محکوم کرده است.
به گزارش بامداد خبر، یک سال از این حکم به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و ۵ سال دیگر به اتهام «تبانی و تجمع به قصد برهم زدن امنیت ملی» صادر شده است.
مسعود شفیعی، وکیل رسول بداقی، در گفتوگویی کوتاه ضمن نامتناسب دانستن این حکم با اتهامات موکلش، اعلام کرد که در زمان قانونی نسبت به حکم صادره اعتراض خواهد کرد.
دادگاه این عضو دربند کانون صنفی معلمان ایران، روز چهاردهم تیرماه برگزار شده بوده است.
رسول بداقی از دهم شهریورماه سال گذشته در بازداشت به سر میبرده و از اردیبهشتماه سال جاری به زندان رجاییشهر به کرج منتقل شده است.
خبر / رادیو کوچه
امروز چهارشنبه شبکه خبری العربی در خبری کوتاه اعلام کرد که القاعده مسوولیت حمله به نفتکش «ام.استار» ژاپنی را در تنگههرمز که هفته گذشته بهوقوع پیوست را به عهده گرفته است.
به گزارش العربیه، القاعده اعلام کرد «ایوب الطیشان» فرد انتحاری عضو این سازمان به این نفتکش حمله کرده است.
گفتنی است کشتی ژاپنی مذکور دارای ۱۶ خدمه فیلیپینی و ۱۵ خدمه هندی بوده و ۲۷۰ هزار تن نفتخام را از امارات متحده عربی به سمت بندر چیبا در شرق توکیو حمل میکرده است.
خبر / رادیو کوچه
صبح امروز چهارشنبه در همدان، یک نارنجک دستی کنار یکی از خودروهای همراه رییسجمهوری در مسیر فرودگاه این شهر تا ورزشگاه قدس منفجر شده است.
به گزارش خبرآنلاین، کنار یکی از خودروهای تیم همراه رییسجمهوری در سفر امروز هیت دولت به همدان یک نارنجک دستی منفجر شده است.
گفته میشود خودروی مورد حمله، مینیبوسی بوده که خبرنگاران همراه رییسجمهوری را منتقل میکرده است.
گفتنی است تا کنون از تعداد مجروحین این حادثه خبری منعکس نشده است.
این در حالی است که احمدینژاد دو روز پیش اعلام کرده بود که اسراییلیها قصد ترور او را داشتهاند.
خبر /رادیو کوچه
روز گذشته سهشنبه، کاخ سفید بهطور تلویحی با رد پیشنهاد محمود احمدینژاد برای گفتوگو با باراک اوباما، ایران را متهم کرده که برای مذاکره درباره برنامه اتمی این کشور جدی نیست.
به گزارش بیبیسی رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید افزود: «دولت ایران بارها موضع خود را تغییر داده است. آمریکا همچنان آماده گفتوگو با ایران است.»
آقای گیبز که در واشنگتن با خبرنگاران صحبت میکرد، اظهار داشت: «ما همیشه گفتهایم که در صورت جدی بودن ایران حاضریم پشت میز مذاکره بنشینیم و درباره برنامه اتمی این کشور مذاکره کنیم. تا به امروز جدیتی وجود نداشته است.»
سخنگوی کاخ سفید همچنین تاکید کرد که ایران باید به تعهدات بینالمللی خود عمل کند و پیشنهاد آقای احمدینژاد برای گفتوگو با همتای آمریکایی خود را ناشی از فشار تحریمهای بینالمللی دانسته است.
گفتنی است سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا هم پیشتر گفته بود ایالات متحده آماده است که در هر زمان و هر مکان با ایران در قالب گروه ۱+۵ مذاکره کند.
لازم به یادآوری است رییسجمهوری ایران روز دوشنبه آمریکا را به هدر دادن فرصتهای تاریخی برای بهبود روابط دو کشور متهم کرده است.
خبر / رادیو کوچه
شب گذشته سهشنبه، دبیرکل حزباله لبنان ضمن تاکید بر اینکه اسراییل نخستوزیر سابق لبنان را ترور کرده، تاکید کرد که در صورت ورود اسراییل به اراضی لبنان جنبش حزباله دستهای متجاوز را قطع خواهد کرد.
به نقل از پایگاه اینترنتی المنار، سیدحسن نصراله شب گذشته به مناسبت چهارمین سالروز پیروزی لبنان در جنگ ۳۳ روزه و با اشاره به درگیری ارتش اسراییل در جنوب لبنان با نیروهای امنیتی این کشور در ورزشگاه الرایه در جنوب بیروت اظهار داشت که مقاومت هرگز در برابر تجاوز اسراییل به لبنان سکوت نخواهد کرد و در صورت ادامه تجاوزات اسراییل علیه ارتش لبنان دستهای این رژیم را قطع خواهد کرد.
وی برای نخستین بار بهطور رسمی اظهار داشت که اسراییل «رفیق حریری» را در سال ۲۰۰۵ ترور کرد و به زودی در یک کنفرانس خبری ادله خود را بیان خواهد کرد.
وی در ادامه جنگ اسراییل با لبنان را دور از ذهن ندانسته است.
لازم به ذکر است دبیر کل حزباله لبنان در پایان از سفر پادشاه عربستان سعودی، رییسجمهوری سوریه و امیر قطر به لبنان ابراز خرسندی کرده است.
محبوبه / رادیوکوچه
mahboobeh@koochehmail.com
چهارم آگوست برابر با زادروز «سر ویلیام همیلتون» ریاضیدان و فیزیکدان ایرلندی و متولد سال ۱۸۰۵ میلادی است. در ۲۲ سالگی استاد نجوم شناخته شد او خود را بعدها با چهارگانها مشغول کرد، که امروزه به عنوان مثال در گرافیک کامپیوتری و نظریه نسبیت کاربرد دارد و سرانجام همیلتون در سال ۱۸۶۵ در گذشت.
«سر ویلیام روآن همیلتون» در چهارم آگوست سال ۱۸۰۵ میلادی در «دوبلین» زاده شد. در سه سالگی زبان «انگلیسی» را استادانه میخواند و در حساب خوب پیشرفته بود، در چهار سالگی «جغرافیا» را خوب میدانست، در پنج سالگی زبانهای «لاتین» و «یونانی» و عبری را خوب میخواند و ترجمه میکرد.
در هشت سالگی زبانهای «فرانسه» و «ایتالیایی» را نیز بر مجموعهی زبانهای خود افزوده بود و به صورتی عادی با زبان لاتین شعر میساخت و قبل از این که به ده سالگی برسد پایهی تبحر خارق العادهای را در زبانهای شرقی بنا نهاد و قبل از همه از «عربی» و «سانسکریت» شروع کرد.
صرف نظر از این موارد او پسر بچهای بود مانند همهی پسر بچههای سالم دیگر، ورزش مورد علاقهی او شنا بود. خلق وخوی او حاکی از نبوغ و رفتار او یکسان و بیاعتنا نسبت به اغلب امور بود. ویلیام هیچوقت نمیتوانست تحمل کند که حیوانی یا انسانی را رنج دهد.
ما بین دوازده سالگی و چهارده سالگی بعد از آموختن حدود دوازده زبان او به تدریج خویشتن را از قید این علاقهمندی دیوانهوار به آموختن زبانهای بیفایده نجات داد. کسی که سرنوشت در اختیار او قرار داد تا او را از راه خطا دور کند حسابگر اعجوبهی آمریکایی «زراه کالبرن» بود.
ترتیبی داده بودند تا این دو جوان با هم آشنایی شوند به امید این که ویلیام بتواند در اسرار روش محاسبه کردن ذهنی زراه نفوذ یابد و حال آن که خود این آمریکایی به درستی اسرار خویش را نمیدانست.
کالبرن در بیان روشهایش برای دوست خود همیلتون نهایت صراحت را به کار میبرد و او به نوبهی خود آن راتکمیل میکرد. این امر موجب شد تا به تدریج ویلیام همیلتون به ریاضیات کشیده شود.
در هجده سالگی او موفق به کشف «قاعده همیلتون» در مکانیک شد.
سال ۱۸۲۷ یعنی در ۲۲ سالگی، او خسوف و کسوف را به خوبی پیش بینی میکرد و او را در این سن «استاد نجوم» نامیدند.
کارهای او بهخصوص مربوط به مبحث نور،دستگاههای اشعه و مبحث «دینامیک» است وی ملاحظات «گائوس» را در فضای سه بعدی تعمیم داد و در سال ۱۸۴۳ اولین اکتشافات خود را درباره «کوآترنیونها» یعنی جبر فضایی که تعمیم جبر گائوس و کوشی میباشد به آکادمی سلطنتی ایرلند تقدیم کرد.
ویلیام همیلتون همچنین تا آخر عمرش همیشه خود را برای تفریح و سرگرمی با متنهای فارسی و عربی مشغول میکرد و سرانجام در دوم سپتامبر سال ۱۳۶۵ در سن ۶۰ سالگی درگذشت.
منبعها:
ویکیپدیا
سایت طلوع آسیا
محمدرضا / رادیو کوچه
mohamadreza@koochehmail.com
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
ایران
http://www.iran-newspaper.com/
1) بازیگران جام زهر با سناریوی دشمن هماهنگ شدهاند.
دکتر احمدینژاد در جمع شماری از مدیران رسانه ملی: «دروغ میگویند ما نمیخواهیم به ملت ایران آسیب برسانیم، در حالی که در تحریمها هدف فقط ملت ایران بود. نشستند طراحی کردند و میخواهند نشان بدهند که این تحریمها اثر گذاشته است و ایران باید کوتاه بیاید.» این سناریو پردههایی دارد که برخی پردهها در داخل و برخی پردهها در اطراف ما اجرا میشود و برخی پردهها را آمریکاییها اجرا میکنند. بعضیها که جام زهر را در دوران دفاع مقدس به کام حضرت امام (ره) ریختند، الان هم فعال شدهاند.
۲) معاون اول قوهقضاییه: «گسترش فرهنگ و تفکر بسیجی از ضروریات دستگاه قضایی است»
معاون اول قوهقضاییه گسترش فرهنگ و تفکر بسیجی را از نیازها و ضروریات مهم بخشهای مختلف دستگاه قضایی دانست. به گزارش ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی در همایش حقوقدانان بسیجی ایران در مشهد افزود: «در بخشها و لایههای مختلف قضایی کشور باید روحیه و تفکر بسیجی نهادینه شده و مبنای اصلی اقدامات، قرار گیرد.» وی خاطر نشان کرد: «هر جاییکه ما برخوردار از روحیه و تفکر بسیجی بودیم کمترین مشکلات را داشتیم ولی هر جا که فرهنگ و تفکر بسیجی مبنای اصلی اقدامات قرار نگرفت، تنگناهای بسیاری به وجود آمد.»
۳) وزیر دفاع: «طرحهای دفاعی دشمنکوب و پشیمانکنندهای آماده کردهایم.»
سردار سرتیپ احمد وحیدی تاکید کرد: «نیروهای مسلح جمهوری اسلامی همواره آمادهاند و برای دفاع از ملت ایران، طرحهای دفاعی دشمنکوب و پشیمانکنندهای را آماده کردهاند.»
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که به عمان سفر کرده، روز گذشته با وزیر مشاور در امور دفاعی این کشور مذاکره و گفتوگو کرد. در این مذاکرات طرفین بر گسترش همکاریهای دفاعی برای تامین هرچه بیشتر امنیت منطقه خلیج فارس بویژه تنگه هرمز تاکید کردند.
جام جم
۱) احمدی نژاد: «رسانه ملی، خط مقدم در برابر اندیشه استکباری»
http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100882120403
رییسجمهوری خطاب به شرکتکنندگان در هجدهمین نشست افق رسانه گفت: «به طور قاطع میگویم هیچ دستگاه و مجموعهای مهمتر از مجموعه رسانه ملی در برابر اندیشه استکباری قرار نگرفته است.» وی افزود: «رسانه ملی کاری به موازات سایرین نیست بلکه تجلی همه انقلاب و همه اندیشه و فرهنگ انقلاب در رسانه ملی است.» به گزارش واحد مرکزی خبر، محمود احمدینژاد روز سهشنبه در همایش مدیران معاونت برونمرزی صداوسیمای جمهوری اسلامی با بیان اینکه بخش برون مرزی صدا و سیما به طور منسجم، سینه به سینه استکبار جلو میرود، گفت: «اگر صدایی در گوشه و کنار دنیا در مقابل استکبار به گوش میرسد به اتکا و امید شماست و ما نیز حمایت اعتقادی میکنیم.»
۲) مجامع بین المللی رژیم صهیونیستی را محکوم کنند
http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100882182003
رییس جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی تلفنی با همتای لبنانی خود با محکوم کردن اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به لبنان ،خواستار عکسالعمل سریع و قاطع مجامع بینالمللی در محکومیت این اقدام شد.
کیهان
۱) نماینده آمریکا در آژانس : «اظهارات مولن را جدی نگیرید»
http://www.kayhannews.ir/890513/2.htm#other204
نماینده آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی اظهارات رییس ستاد مشترک کشورش درباره حمله به ایران را بیارزش تلقی کرد و گفت: «نباید زیاد به اظهارات مولن توجه کرد.» گلن دیویس در گفت وگو با روزنامه الشرقالاوسط چاپ لندن اظهار داشت: «مستقیمن از او (مولن) درباره مطرح بودن طرح نظامی سوال شد و از آنجا که او یک شخصیت نظامی است پاسخ داد آری. که البته نباید این اظهارنظرها یک سورپرایز به حساب بیاید و موجب تعجب شود. چیزی که نظامیان به دنبال آن هستند و به آن فکر می کنند برنامهریزی برای وضعیتهای اضطراری است.» وی ادامه داد: «سخنان مولن به معنای آن نیست که دیپلماسی با تهران پایان یافته است بلکه فرصتها همچنان باقی است.»
۲) اعلام آمادگی شرکتهای آمریکایی و اروپایی برای مشارکت در ساخت مسکن مهر
http://www.kayhannews.ir/890513/4.htm#other409
دبیر کل اتاق تعاون ایران از درخواست شرکتهایی از کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، انگلیس و آلمان برای مشارکت در ساخت و ساز مسکن مهر در ایران خبر داد. حسین رحمانینیا دیروز در مراسم افتتاحیه دهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان در تهران گفت: «تحریمهای خارجی باعث رونق و شکوفایی صنعت ایران بهویژه در بخش ساختمان شده به نحوی که بهتر است تحریمکنندگان سیاست خود را تغییر دهند. دبیر کل اتاق تعاون ایران با ارایه آخرین دستآوردها، پیشرفتها و تکنولوژی تولید مصالح ساختمانی توسط شرکتهای داخلی و خارجی اشاره کرد و افزود: «در نمایشگاه سال جاری تولیدات صنعت ساختمان نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد رشد داشته است.»
تهران امروز
۱) تهیه دو نوع ژورنال جدید پوشش اسلامی
http://www.tehrooz.com/1389/5/13/TehranEmrooz/339/Page/2/
وزیر کشور در خصوص بحث اجرای طرح مد لباس در ایران گفت: «در ماده ۱۶، ستاد صیانت از حریم عمومی و حقوق شهروندی کارگروههای مختلف برای توجه به مصداق اجتماعی و حفظ شوونات اسلامی تشکیل شده است و فعالان این بخش روی موضوعات مختلف در حوزههای متنوع فعالیتهای گستردهای صورت دادند و در واقع بحث پوشش اسلامی در این محور مورد تاکید و توجه جدی است.» نجار از تهیه دو نوع ژورنال جدید پوشش اسلامی در ایران خبر داد و گفت: «در حال حاضر فروشگاهها و مکانهای عرضه ویژه برای تهیه این محصولات اسلامی و ژورنالهای جدید مشخص شده است که شهروندان از این فروشگاهها استفاده کنند.»
۲) ماجرای حضور امیر احمدی.
http://www.tehrooz.com/1389/5/13/TehranEmrooz/339/Page/2/
درحالی که برخی رسانهها از حاشیههای پر رمز و راز همایش بزرگ ایرانیان خبر میدهند، دعوت از یک عنصر مسئلهدار به این همایش حاشیهساز شد. پس از انتشار خبری مبنی بر دعوت مشکوک از هوشنگ امیراحمدی برای حضور در همایش ایرانیان خارج از کشور، روز گذشته مشایی رییس دفتر رییسجمهوری دعوت رسمی از وی را تکذیب کرد. در همین رابطه برخی رسانهها نوشتند که مسوولان دولتی در روز برگزاری همایش مانع از ورود امیراحمدی به این همایش شدند. در همین حال یک سایت خبری به نقل از هوشنگ امیراحمدی نوشت: «اگر تا فردا (امروز) موضوع حضور من در ایران روشن نشود، متن و کارت دعوتنامه برای شرکت در همایش ایرانیان خارج از کشور را منتشر میکنم.»
رسالت
۱) عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: «تحریمها در دراز مدت به نفع ایران است.»
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=34818
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: «تحریمها در کوتاه مدت میتواند اثرات منفی داشته باشد، ولی در دراز مدت به نفع ایران است و موجب رشد دانش و فناوری ایران میشود. مهدی مهدیزاده در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد اظهار داشت: «پیشرفت ایران در دستیابی به انرژی هستهای به گونهای است که علاوه بر اینکه دشمنان ما را به خشم آورده است و برایشان غیرقابل باور است حتا دوستان ما هم باور نمیکنند.» عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، با اشاره به جلسه اخیر سران تولید با آمریکا در مورد غنیسازی ۲۰ درصد و توقف احتمالی آن در صورتی که اورانیوم مورد نیاز راکتور تهران تامین شود، تاکید کرد: «هیچ کشوری نمیتواند از جانب ما صحبت کند چون ما مواضع خود را روشن کرده ایم و انرژی هستهای را براساس قوانین سازمان ملل حق خود میدانیم.»
۲) «آمریکا جرات عملی کردن تهدیداتش را ندارد»
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=34822
امامجمعه قم گفت: «آمریکا هر از چندی اقدام به تهدید نظامی میکند، ولی آنها وقتی به عواقب مسئلهای که در انتظارشان است میاندیشند جرات عملیکردن تهدیدات خود را نمییابند.» آیتاله سیدهاشم حسینی بوشهری در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به بیانیه کنگره آمریکا در خصوص حمله به ایران گفت: «دشمنان ایران در صورت وقوع جنگ خواهند دید که چه چیزی عاید آنها می شود.» وی با اشاره به نقش مردم و مسوولان در داخل ایران اظهار داشت: «وحدت صفوف ملت زمینه طمعورزی دشمن را از بین میبرد و هر موقع شکافی در فضای جامعه و ملت ما ایجاد میشود، دشمنان احساس میکنند که میتوانند با تهدید، حالت ارعاب ایجاد کنند.»
خراسان
۱) وزیر نفت امروز به چین سفر می کند.
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=5&day=13&id=188960
وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران بهمنظور مذاکره با مقامهای انرژی جمهوری خلق چین امروز در صدر هیتی به پکن سفر خواهد کرد. به گزارش ایرنا مذاکره در زمینه سرمایه گذاریهای مشترک ایران و چین در بخش بالادستی صنعت نفت بهمیزان ۱۶ میلیارد دلار، میان دستی سه میلیارد دلار و در بخش پایین دستی ۱۸ میلیارد دلار اعلام شده است.
۲) ابلاغ چهارمین قانون از سوی لاریجانی طی دو هفته.
http://www.khorasannews.com/News.aspx?id=189014&type=1&year=1389&month=5&day=13
علی لاریجانی طی نامهای به مدیر عامل روزنامه رسمی کشور قانون اصلاح قانون تجمیع انتخابات دوره پنجم شوراهای اسلامی با دوره یازدهم ریاست جمهوری مصوب ۱۳۸۷ را برای درج در این روزنامه ابلاغ کرد.
همشهری
۱) وزیر دفاع به عمان میرود.
http://www.hamshahrionline.ir/news-112925.aspx
سردار وحیدی برای انجام یک دیدار رسمی دو روزه در صدر یک هیت دفاعی فردا به عمان سفر میکند. به گزارش خبرگزاری فارس بهنقل از اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع، سردار احمد وحیدی وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران به دعوت رسمی «بدر بن سعود بن حارث البوسعیدی» وزیر مشاور در امور دفاعی عمان برای انجام یک دیدار رسمی دو روزه در صدر یک هیت دفاعی فردا به این کشور سفر میکند. وحیدی در این سفر با مقامات بلندپایه عمان دیدار و پیرامون مسایل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی گفتوگو خواهد کرد.
۲) با روند صعودی قیمت مرغ، برخورد با گرانفروشان گوشت مرغ آغاز شد.
http://www.hamshahrionline.ir/news-113064.aspx
روند صعودی قیمت گوشت مرغ در آستانه ماه مبارک رمضان و محقق نشدن وعده افزایش عرضه برای کاهش قیمتها موجب شده تا دستاندرکاران تنظیم بازار، برخورد با گرانفروشان گوشت مرغ را از روز دوشنبه هفته جاری در دستور کار قرار دهند. رییس شورای اصناف کشور با اعلام نرخ ۲۶۵۰ تومان برای مرغهای منجمد و ۲۹۰۰ تومان برای مرغ گرم، اعلام کرده است که فروش مرغ با قیمتهای بالاتر از این رقم گرانفروشی است. این سخن البته در تضاد با قیمت مورد نظر مقامات وزارت بازرگانی است، چراکه از دید آنها قیمت ۳۳۰۰ تومان برای مرغ، قیمتی معقول است.
دنیای اقتصاد
۱) نحوه فعالیت نخستین صندوق ارزی
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=217723
رییس هیت امنای نخستین صندوق سرمایهگذاری ارزی ایرانیان جزییات فعالیت این صندوق بزرگ ارزی را تشریح کرد، بهگفته «محمدرضا شهیدیتبار»، پیش از این راهکار مشخصی برای نحوه سرمایهگذاری ایرانیان مقیم خارج از کشور در ایران وجود نداشت و بیشتر سرمایههای این افراد به سمت بازار مسکن سوق داده میشد که هم تورمزا بود و هم مشکلات خاص حقوقی را در پی داشت.
۲) تدوین فهرست تصرفات غیرقانونی اراضی مسکونی.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=217826
رییس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از وزارت مسکن خواست تا اقدام به تهیه بانک جامع تصرفات غیرقانونی اراضی مسکونی کند .به گزارش دفتر امور رسانههای ریاستجمهوری، محمدرضا رحیمی، معاون اول رییسجمهور عصر دوشنبه در جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از وزارت مسکن خواست بانک اطلاعاتی جامعی از تصرفات غیرقانونی اراضی مسکونی به تفکیک استانها و شهرهای مختلف کشور گردآوری کند تا از طریق تبادل این اطلاعات میان قوای سهگانه، صیانت از اراضی و منابع ملی کشور با توان و جدیت بیشتری پیگیری شود.
۳) مشکلات انتقال کارمندان به خارج از تهران.
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=217818
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور گفت: «عمده مشکل این است که اکثر این کارمندان خواستار انتقال از تهران به سه استان شمالی، گیلان، مازندران و گلستان هستند، در حالی که این سه استان با کمبود زمین و مسکن و پستهای سازمانی دولتی مواجه است.
نجیب امیری /دفتر کابل / رادیو کوچه
برای اولین بار یک جنرال بلند رتبه پولیس افغانستان به اتهام همکاری با قاچاقبران موادمخدر به ده سال زندان محکوم شد.
این جنرال پولیس متهم است که با قاچاقبران موادمخدر همکاری داشته و در یک مورد ۷۰۰۰ دلار از آنان رشوه گرفته است.
جنرال ملحم فرمانده پولیس سرحدی زون غرب افغانستان پس از برگزاری دو روز جلسه قضایی، از سوی محکمه اختصاصی عدلی و قضایی مبارزه با موادمخدر بر علاوه ده سال زندان به پرداخت ۱۴ هزار دلار جریمه نقدی نیز محکوم شد.
اما این فرمانده پولیس محکومیتاش را دسیسه سیاسی علیه خودش خواند.
وکیل مدافع آقای ملحم شواهد علیه موکلاش را جعلی خوانده خواهان استینافخواهی شد.
پیش از این بارها ادعا شده بود که افراد بلندرتبه دولتی در تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان دست دارند، اما این اولین بار است که یک جنرال بلندپایه دولتی به مجازات محکوم میشود.
این در حالیست که با وجود تلاش دولت افغانستان برای مبارزه با موادمخدر، این کشور از چند سال به این سو بیش از ۹۰ درصد تریاک جهان را تولید میکند.
مریم / رادیوکوچه
maryam.m@koochehmail.com
- 1364 خورشیدی – «احمد راد» نویسنده و عالم معاصر درگذشت. او فرزند مرحوم حاج میرزا مصطفا ملقب به بصیر دیوان بود. مرحوم احمد راد را به واقع میتوان یکی از معلمان برجسته معاصر بهشمار آورد. تالیفات «زندگی شگفتانگیز موریانه، گردباد حیرتانگیز جهان و جهانی که در آن زندگی میکنیم» از جمله آثار او بهشمار میروند.
- ۱۳۳۷ خورشیدی – افتتاح فرودگاه بینالمللی «مهرآباد» در تهران.
- ۸۱۷ قمری – زادروز ادیب و عارف نامی «نورالدین عبدالرحمن جامی». «نورالدین عبدالرحمن بن احمد جامی» در خراسان بهدنیا آمد. تحصیلات او در هرات و سمرقند در علوم ادبی و دینی و عرفانی، با سیر و سلوک صورت گرفت تا به مرتبهی ارشاد رسید. جامی از مشهورترین شاعرهای آخر عهد تیموری است که باید او را بزرگترین شاعر آن عهد و گویندهی نامدار ایران بعد از حافظ شمرد. جامی را خاتم شعرای بزرگ ایران گفتهاند. او شاعر، عارف، ادیب و محقق بزرگ زمان خود و صاحب کتابهای نظم و نثر پارسی و عربی فراوانی است. در اشعار جامی، افکار صوفیانه، داستانها، حکمت، اندرز و تصورات غزلی به وفور دیده میشود. «هفت اورنگ، سلامان و آبسال، یوسف و زلیخا و دیوان جامی» از جمله مصنفات اوست.
- ۱۸۷۵ میلادی – درگذشت «هانس کریستین آندرسن» نویسنده کتاب کودکان. وی در کودکی پدر را از دست داد و سختیهای زیادی متحمل شد. آندرسن از همان کودکی قیافهای زشت داشت و مورد تمسخر همسالان خویش قرار میگرفت. وی از مدرسه بیزار بود و با همان سواد کمی که داشت کتابهای زیادی مطالعه کرد و میخواست که تراژدینویس شود. آندرسن در ۱۴ سالگی راهی کپنهاک، پایتخت دانمارک شد و با زحمت زیاد به بازیگری در تاتر سلطنتی پرداخت. اما چون در آنجا او را بسیار با استعداد یافتند به ترقی او همت گماشتند و مقدمات تحصیل او را فراهم آوردند. وی دروس دبیرستان و دانشگاه را به زودی به پایان رساند و سپس به نگارش کتاب و داستان روی آورد. اما چون موفقیتی کسب نکرد، تصمیم گرفت رمانهایى برای کودکان بنویسد. با این حال، وی خاطرات تلخ دوران کودکی خود را در برخی داستانهایش منعکس میکرد که رمان جوجه اردک زشت سرگذشتی از زندگی اوست. لازم به ذکر است که به منظور ارج نهادن به کوششهای وی در خلق آثار داستانی ارزنده کودکان، روز دوم آوریل، سالروز تولد آندرسن، بهعنوان روز جهانی کتاب کودک نامگذاری شده است.
- ۱۷۳۶ میلادی – «رضاقلی میرزا افشار» که از جناب پدر خود – نادرشاه – فرماندار همه خراسان شده بود «ابوالحسن خان» فرماندار محلی بلخ را که در پرداخت مالیات تعلل میکرد دستگیر و برای محاکمه و مجازات نزد پدرش فرستاد که در آن تاریخ در قندهار بود
- ۱۹۱۴ میلادی – امروز سالروز به کار افتادن نخستین چراغ راهنمایی جهان است. این چراغ ترافیک در ایالت اوهایو آمریکا در چهارراه اقلیدوس یونانی و خیابان ۱۰۵ نصب شد تا اتومبیلرانان را هدایت کند.
- ۱۹۰۷ میلادی – دولت فرانسه قتل ۹ اروپایی را در مراکش بهانه قرار داد و به این کشور لشکر کشید و چندی بعد، پس از سازش سیاسی با آلمان، مراکش را تحتالحمایه خود کرد.
- ۱۹۷۷ میلادی – با توجه به بحران نفت در سال ۱۹۷۳، کارتر تصمیم گرفت در آمریکا وزارت انرژی تاسیس کند که چنین شد.
مهمترین عنوانهای رسانههای امروز مالزی:
خبرگزاری برناما
- لابراتوارها برای پیشبرد برنامههای جوانان همکاری میکنند.
- وزارتخانه با بودجهای برای کارگران بخش مسکن موافقت کرد.
- وزارت کشور خواستار صادر نمودن و فرستادن قبضهای جریمه به درب منازل شد.
- قاری مرد مصری و یک قاری زن از پاکستان برندگان پنجاه و دومین مسابقات تلاوت قرآن شدند.
- حدود ۹۰ درصد از بودجه طرحهای اجرای فاضلاب در طرح نهم گسترش مالزی به مصرف رسیده است.
- مصطفی اجلاس رانتو پنجانگ جناح راست را افتتاح میکند.
- شرکت Rio Tinto مبلغ ۸۶۶ میلیون دلار در صنعت معدن استرالیا سرمایهگذاری میکند.
- وزارتخانه طرحهای اصلی بازدهی انرژی را توسعه میدهد.
- مالزی میتواند نقش رهبری را در جذب سرمایهگذاران بخش فنآوری سبز بازی کند.
- یک تحقیق بیان داشته که تولید ناخالص داخلی تا پایان امسال به ۶٫۳ میرسد.
- کره جنوبی گزارش خود درباره کشتی غرق شده را به پایان رساند.
- اوباما میگوید که از تصمیم زیمبابوه ناامید شده است.
- یک تاجر هنری اهل نیویورک به اتهام کلاهبرداری به ۶ سال زندان محکوم شد.
- در گفتوگوهای شهر Cancun توافقی بر سر مسایل آبوهوایی صورت نگرفت.
روزنامه استار
- مالزیاییها تبدیل به سهامداران اصلی باشگاه شفیلد یونایتد میشوند.
- گزارشهای بر ضد تونی پوآ، نماینده پتلینگ جایا تقدیم پلیس شد.
- تقدس فیلها برای هندیان کم شده است.
- دکتر ماهاتیر آماده ادای شهادت درمورد منطقه آزاد بندر کلانگ در دادگاه است.
- معاون نخست وزیر: «اکنون طرح یک مالزی واحد توسط افراد بیشتری درک شده است.»
- باندهای قاچاق انسانی، قربانیان خود را از طریق آبهای اندونزی و تایلند به استرالیا میرسانند.
- بیشتر شرکتهای مستقر در سلانگور مکانیسمی برای جلو گیری از تجاوزات جنسی در محیطهای سربسته کاری ندارند.
- ایالت پرک ۳۰ میلیون رینگیت دیگر برای ریشه کنی فقر دریافت میکند.
- رهبران جناح راست در شوک فوت داتوک عبدالعزیز محمد نور، نماینده پارلمان از سلانگور هستند.
- دولت تخفیفی برای افراد با جریمههای بالای رانندگی قایل میشود.
- مالزی و چین همکاریهای خود را در بخش گردشگری افزایش میدهند.
- نوال الزغبی، خواننده لبنانی، برای ۳،۰۰۰ نفر را در دوشنبه شب کنسرت اجرا کرد.
- گروه القاعده مسوولیت حمله به نفتکش ژاپنی را بر عهده گرفت.
- لبنان و اسراییل درگیریها مرزی پیدا کردند.
- یک مسجد اجازه ساخت در نزدیکی بنای یاد بود ۱۱ سپتامبر در نیویورک را پیدا کرد.
روزنامه نیو استریت تایمز
- شورای اسلامی ملاکا با ازدواج پسران کمتر از ۱۸ سال و دختران کمتر از ۱۶ سال موافقت کرد.
- ۲۰ تن از بند قاچاقچیان انسانی رهایی یافتند.
- گروه Axiata، دومین اپراتور بزرگ تلفن همراه در مالزی ۴٫۲ میلیارد رینگیت از سهام خود را برای ادای بدهیهای خود میفروشد.
روزنامه مالایی میل
- یک مدرسه ویژهای برای دختران حامله در جاسین در نظر گرفته شد.
- بین بستو و کمامان بزرگراه ساخته میشود.
- رصد ماه رمضان از ۱۰ آگوست آغاز میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر