-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مرداد ۱۲, سه‌شنبه

Latest news from Jaras for 08/03/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



علیرضا اصلاحی

ظلمات را تکذیب میکنند
تا آفتاب را
در بارگاه خویش به زانو درآورند
شیاطین اند
در هیأت خداپرستان
و بیدادگرانند در خرقه دادآوران
* * *
اینان کدامینند
واماندگان کدامین قبیله منحوس ننگ زای
کز استخوان آدمیان
روی بام جهل
باروی اهریمنان برپای میکنند
مارا چه مانده دگر
جز درد و انتظار
مارا چه مانده جز تلقین بی یقین!
محصول کهنه پیرارها وپار
* * *
اهریمنانند
چونان که نفرینی شوم
بر پیشانی ننگ
یا که داغی نشسته
برجبین سنگ
* * *
نفرین کنید مارا
باروی خواب مارا
فریاد هیچکس ویران نمیکند
نفرین کنید مارا . . . . . . . . .


علیرضا اصلاحی


 


به نام پروردگار

دست از دهانم چون بر نداشتند

با دهان بسته آواز می خوانم

و چون آزادی اسيران را حتی

از من دريغ داشتند،

لب از آب و نان فرو بسته ام

در آواز ِ لبْ فرو بسته ام

بس همآوازان كه با من اند

و بر عربده ی جارچيان ِ صبح تا شام

بس گوش ها كه فرو بسته می شود

10/5/89

پ. اخترآمار
 


 


جـــرس: در حالیکه گمانه زنی ها پیرامون زمان انجام مذاکرات اتمی ایران کماکان ادامه دارد، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه یازدهم امردادماه اظهار داشت که "مذاکرات مبادله سوخت اتمی با ایران می‌تواند به زودی انجام شود، به ویژه این که نشانه‌های خوبی از سوی کشورهای دخیل در این مسئله، دیده شده است."


به گزارش رویترز، یوکیا آمانو که در سنگاپور به سر می‌برد، خاطرنشان کرد "گروه وین، متشکل از روسیه، فرانسه، آمریکا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشانه‌های مثبتی برای برگزاری گفت‌وگوهای مبادله سوخت اتمی داده‌اند."

وی در پاسخ به این پرسش که آیا وی قصد دارد کشورهای دخیل را برای آغاز مذاکرات در ماه سپتامبر ترغیب کند، گفت: "من در حال فعالیت بر روی همین موضوع هستم و از کشورهای عضو نیز، نشانه‌های مثبتی دریافت کردم."


وی همزمان تاکید کرد "اینکه نتیجه چه باشد، من نمی دانم؛ شاید هم بی‌نتیجه باشد؛ اما به هر حال شروع گفت‌وگو، خود پیشرفت مثبتی است."


گفتنی است نماینده ایران در آژانس، روز دوشنبه، چهارم مرداد ماه، در نامه‌ای به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ضمن پاسخ به سؤالات گروه وین در مورد مبادله سوخت، اعلام کرده بود که محور اصلی پاسخ ایران به گروه وین، "آغاز گفت‌وگوهای سریع و بدون پیش‌شرط پیرامون تامین سوخت رآکتور تهران است."


اظهارنظری که بلافاصله توسط محمود احمدی نژاد مورد نقض قرار گرفت تا خاطرنشان کند "مذاکرات منوط به شروطی است که ماه گذشته اعلام شده است."


لازم به ذکر است بر اساس پیشنهاد اولیه مبادله سوخت که سال گذشته از سوی آژانس مطرح گردید و موافقت آمریکا را هم به همراه داشت، قرار بود حدود یک هزار و ۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم کمتر غنی شده ایران به روسیه منتقل شده و پس از غنی‌سازی بیشتر به فرانسه منتقل شده و به میله‌های سوختی تبدیل شود. این اقدام قرار بود نگرانی‌ها در مورد امکان ساخت بمب اتمی توسط ایران را کاهش دهد.


اما مقامات تهران ناگهان این پیشنهاد را رد کرده و پس از چند ماه، طرحی مشابه را با ترکیه و برزیل امضا کردند که اورانیوم کمتر غنی شده، به ترکیه منتقل شود؛ توافقی که غرب آنرا ناقص دانست و جامعه جهانی را به سوی تحریم ها گستردۀ ایران پیش برد.


 


فرهمند علیپور
جرس: ظهر روز یکشنبه سالن مجلل "اجلاس "تهران شاهد برگزاری دومین "همایش ایرانیان خارج از کشور" بود. همایشی که هدف از آن استفاده از پتانسیل نخبگان پرشمار ایرانی ساکن در خارج ار کشور عنوان شده بود. اما اکنون هم اصولگرایان حامی و منتقد دولت و هم نخبگان ایرانی خارج از کشور این همایش را تنها تبلیغاتی و ناکارآمد خوانده اند. همایشی با حضور 1200 ایرانی که به گفته مدیر مسئول روزنامه کیهان دهها میلیارد تومان برای آن صرف شده است.


هزینه های دهها میلیاردی و ترس دولت از کیهان


ساعاتی پیش از برگزاری این همایش اما حسین شریعتمداری نماینده ولی فقیه در روزنامه کیهان طی مطلبی با عنوان اینکه "آنجا چه خبر است" از برگزاری این همایش به شدت انتقاد کرد.


روزنامه کیهان  میهمانان این همایش را بعضا دارای سوء سابقه و ضد انقلاب تابلو دار معرفی کرد که اکنون در هتل استقلال به سر می برند ، و بدون اینکه نامی از اسفندیار رحیم مشایی ببرد او را مسئول برگزاری این همایش و رئیس دولت را بی خبر و بی گناه عنوان کرد و نوشت: " از چندماه قبل كه زمزمه برپايي اين همايش آغاز شد به آساني قابل پيش بيني بود كه تحت پوشش و نام جذاب «همايش بزرگ ايرانيان خارج از كشور» چه آشي قرار است پخته شود و چه كساني اين ديگ را دور از چشم رئيس جمهور محترم و تنها با سوءاستفاده از نام و جايگاه -و متاسفانه اعتماد غيرقابل توجيه- ايشان، روي اجاق گذاشته اند! "


شریعتمداری می نویسد :" گفتني است اخبار رسيده حكايت از آن دارد كه برخي از دست اندركاران برپايي همايش، تعدادي را مأمور پاسخگويي به اعتراض و انتقاد احتمالي كيهان كرده اند. گويي پيشا پيش مي دانسته اند آنچه در پي انجام آن هستند به يقين با اعتراض كيهان روبرو مي شود! و از سوي ديگر طي دو هفته اخير، برخي از مسئولان در تماس با كيهان به گونه اي غيرمنتظره، شرح مفصلي از آثار مثبت و مشعشع «همايش ايرانيان خارج از كشور» ارائه كرده بودند! كه ظاهراً با هدف پيشگيري از اعتراض بود."


کاسه ای زیر نیم کاسه


کیهان همچنین در ادامه می نویسد : برخي از گزارش ها و اخباري كه درباره همايش 11مرداد89 به كيهان مي رسيد، نه فقط تأسف آور، بلكه سوال برانگيز و نگران كننده بود و از احتمال بروز رخدادي ناخوشايند حكايت مي كرد. اخباري از مقدمه چيني ها، زمينه سازي ها، هزينه هاي چند ده ميلياردتوماني و بي حساب و كتاب، رايزني هاي داخلي و خارجي، تهديدها و تشويق ها، هويت برخي از ايرانيان دعوت شده، سوابق سوء و شناخته شده چند تن از دست اندركاران اصلي همايش، صدور دستور العمل ها و امريه ها خطاب به اين دستگاه دولتي و آن مركز امنيتي كه مبادا... و خبرهاي مشابه ديگر ، اين ترديد را پديد مي آورد كه ماجرا فراتر از «ناپختگي» و «ندانم كاري» باشد و خداي نخواسته كاسه اي زير نيم كاسه باشد!


خبرگزاری فارس و افشای حاشیه های دردسر ساز همایش


خبرگزاری فارس متعلق به سپاه پاسداران و یکی از اصلی ترین رسانه های حامی دولت اما حواشی از این همایش منتشر کرد که به نظر نشان از عمق اختلاف بین اصولگرایان و ادامه دار بودن "مسله مشایی" است.
فارس این حواشی را اینگونه بر می شمرد: در ابتداي اين همايش گروه همخواني عليرضا عصار همراه با 10 دختر جوان اقدام به آوازخواني كردند كه دختران و پسران نيز دف مي‌زدند. هنگام دف‌زني دختران حجت‌الاسلامي رازيني و حجت‌الاسلام گركاني به نشانه اعتراض به پخش موسيقي در سالن برگزاري همايش، سالن را ترك كردند.


بعد از سخنراني رئيس جمهور حاضرين براي استراحت و شركت در ضيافت ناهار به هتل استقلال رفتند اما هنگام برگشت برخي از آنها در هتل استقلال ماندند و تمايلي براي شركت در برنامه بعد از ظهر از خود نشان ندادند!


میهمانان چگونه انتخاب شدد؟


در خصوص میهمانان مراسم علاوه بر روزنامه کیهان، سایتهای مخالف دولت نیز مطالب و اطلاعاتی را منتشر کردند. از  جمله یکی از این وبسایتها نوشت: ظاهراً امسال نیز در آمریکا دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن دهها نفر را از میان متقاضیان انتخاب کرده که با هزینه کامل دولت ایران به همایش "علمی،‌ تخصصی و فرهنگی" تهران مسافرت خواهند کرد و پذیرایی خواهند شد. اگرچه به گفته سایت دولت این افراد "بالاترین امتیاز را از لحاظ تخصصی در حوزه کاری خود دارند" اما منتقدین با تماس با این سایت و ذکر مشاهدات عینی خود از منتخبین، این ادعاها را نادرست دانسته و معتقدند شرط اصلی انتخاب افراد "سیاسی نبودن" و "بی خبر بودن از اوضاع ایران" است و لذا افراد دست چین شده افرادی شاغل در آمریکا هستند ولی "غیر نخبه" و صرفاً بی خبر از ایران، که به راهنمایی دفتر حافظ منافع ایران فرم مخصوصی را پرکرده اند و سپس دست چین شده اند.


انتشار نامه جمعی از نخبگان


جمعی از نخبگان ایرانی مقیم اروپا و آمریکا که برای حضور در این همایش دعوت شدند با ارسال نامه ای سرگشاده دلایل خود را برای عدم حضور خود  منتشر کردند.


- برگزار کننده اصلی همایش زیر نظر مستقیم دفتر ریاست جمهوری اداره می‌شود و بنا به روند دیده شده از این گونه نهادها، این همایش هدفی جز تبلیغ و بزرگ‌سازی برنامه‌ها و سیاست‌های شخص احمدی‌نژاد و حلقه نزدیکانش نخواهد داشت.

 

- همایش نمایشی تبلیغاتی جهت القای مقبولیت ایشان در بین به اصطلاح «نخبگان» باشد.

 

- برگزار کنندگان قبول کرده‌اند که هزینه رفت و آمد دعوت شدگان و اقامت ایشان در طول زمانِ همایش را پرداخت کنند. این در شرایطی است که بودجه بسیار محدود و نامتناسبی برای سفرهای کاری اساتید، محققین و دانش‌جویان داخل کشور موجود است ... از نگاه ما وقتی همه شواهد بر بحران اقتصادی کشور گواهی می‌دهد، مصرف چنین حجمی از سرمایه کشور و برای یک همایش تبلیغاتی اگر غیر اخلاقی نباشد، کج سلیقه‌گی است.

 

- سؤالی که بیش از هر چیز ذهن ما را مشغول می‌کند این است که آیا می‌توان پس از ضرب و جرح دانشجویان در خواب‌گاه‌ها و دانشگاه‌های تهران، اصفهان، تبریز و شهرهای دیگر کشور و عدم محاکمه عوامل این جنایات، به صداقت مسئولین حکومتی در توجه به «نخبگان» باور داشت؟ شورا و بنیادی که نگران هزینه‌های مالی ما برای شرکت در این همایش هستند، برای آزادی نخبگان و دوستان بی‌گناه ما که هنوز به طور غیر قانونی در بازداشت‌گاه‌های کشور هستند هم هیچ تلاشی داشته‌اند؟


احمدی نژاد؛ ریشه یابی علل فقر در جهان و آمادگی برای گفتگو با اوباما


محمود احمدی نژاد که معاون اولش اکنون از سوی مجلس و قوه قضائیه به عنوان بزرگتری مفسد اقتصادی دولتی شناخته شده است و دولت خود وی تنها در سال 85 بیش از یک میلیارد دلار از بیت المال را "گم!" کرده، در سخنرانی دیروز خود در این همایش اما به ریشه یابی علل فقر در جهان پرداخت و گفت: "چرا آنقدر گرسنه در جهان وجود دارد آيا جهان پول و ثروت كم دارد در حالي كه چنين نيست و ما شاهديم هر جاي دنيا زحمتي كشيده مي‌شود بخشي به صورت خودكار به جيب سرمايه‌داران كلان جهان مي‌رود در حالي كه نبايد اين گونه باشد و ما مي‌گویيم بايد به سمت عدالت برويم و تئوري تنازع بقاء تئوري حيواني است."


این سخنان احمدی نژاد همزمان شد با انتشار سخنان محمد خاتمی رئیس جمهور سابق که از رئیس دولت پرسیده است که با 400 میلیارد دلار درآمد در طی 5 سال گذشته چه کرده اید؟


رئيس دولت در بخش دیگری از سخنان خود به اخبار منتشره در خصوص احتمال حمله اسرائیل به ایران واکنش نشان داد و گفت : اصلا رژيم صهيونيستي در معادلات ما نيست و كوچكتر از آن است كه از اين غلط‌‌ها بكند و گنده‌تر از آن عددي نيست.


وی همچنین در ادامه سخنان خود از آمادگی خود برای گفتگو با رئیس جمهور امریکا خبر داد و گفت: ما آماده‌ايم كه با اوباما در سفري كه براي شركت در سازمان ملل خواهيم داشت گفت‌وگو كنيم و هر كس هر منطقي كه داشت روي ميز گذاشته تا ببنيم راه حل چه كسي بهتر است.


 


 


جـــرس: خانواده های زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین تهران که از یک هفته پیش و بعد از انتقال به سلولهای انفرادی دست به اعتصاب غذا زده بودند، روز دوشنبه ۱۱ مرداد (۲ اوت)، پس از ممانعت مسئولان از ملاقات آنها با زندانیانشان و بی نتیجه بودن مراجعات مکرر، اعتصاب غذای خود را آغاز کردند.

 

به گزارش سامانه خبری- تحلیلی کلمه، این خانواده ها پیش از این اعلام کرده بودند که خواهان ملاقات هرچه سریعتر با عزیزان شان هستند تا از سلامت آنها مطمئن شوند . هفده نفری که هشت روز است از سلامت آنها بی خبرند.


این زندانیان چند روز قبل، با صدور بیانیه ای، پنج خواسته خود را برای پایان دادن به اعتصاب غذا اعلام کرده بودند؛ مبنی بر: ۱. رعایت کامل حقوق زندانیان مندرج در آیین نامه سازمان زندان ها. ۲. برخورد با زندانبانانی که به حقوق زندانیان تجاوز کرده اند. ۳. آزادی بی قید و شرط بابک بردبار، عکاس خبری که قرار بود روز نیمه شعبان آزاد شود و آزادیش به دلیل رویدادهای اخیر زندان به تاخیر افتاده است. ۴. افزایش فضای سرانه، زمان تلفن، امکانات بهداشتی و درمانی زندانیان. ۵. اجرای فوری و کامل قوانین و موارد مصوب مرتبط با زندانیان به مثابه حق آنها و نه امتیازی که در مواقع خاص سلب شود.


خانواده های این زندانیان، پیش از این در بیانیه ای اعلام کرده بودند در صورت خارج نشدن عزیران شان از سلول انفرادی به اعتصاب غذای آنها خواهند پیوست .


خانواده این هفده زندانی امروز پس از مراجعه به زندان اوین برای ملاقات با عزیزان شان پاسخ شنیدند که این زندانیان حق ملاقات ندارند . ماموران زندان همچنین از آنها خواستند هر چه زودتر سالن ملاقات را ترک کنند و قول مقامات بالاتر زندان به خانواده زندانیان گفتند که احتمالا زندانیان معترض به زندان رجایی شهر فرستاده خواهند شد و یا با اضافه کردن حبس و جریمه نقدی این زندانیان تنبیه می شوند.


خانواده ها نیز که از این برخورد ماموران زندان تعجب کرده بودند به ماموران زندان اعلام کردند که آنها نیز اعتصاب غذای خود را از همین لحظه آغاز می کنند و اعتصاب غذای خود را همراه با تحصن در سکوت آغاز کردند . آنها به ماموران زندان هم گفتند که خواهان رسیدگی هر چه زودتر به وضعیت عزیزان شان هستند .


ماموران زندان اوین به خانواده ها اعلام کردند که باید برای پی گیری این موضوع به سلیمانی، مسوول سازمان زندانهای استان تهران مراجعه کنند .


خانواده ها نیز به مقابل دفتر امور کل زندان های استان تهران در کوی فراز رفتند و ساعتها در انتظار ملاقات با این مقام مسوول منتظر ماندند . اما در نهایت جانشین وی به میان خانواده ها آمد و دقایقی با آنها گفت گو کرد .
خانواده های زندانیان اعلام کردند که به شدت نگران حال عزیزان شان هستند زندانیانی که بعد از هشت روز اعتصاب غذا اکنون ممنوع الملاقات هم شده اند اما این مقام اعلام کرد "سلیمانی در محل کارش حضور ندارد و این دفتر نیز فقط مسوولیت نگهداری زندانیان را بر عهده دارد و نمی تواند درباره انفرادی رفتن این افراد و اعتصاب غذایشان نظری بدهد ."


خانواده ها توضیح دادند عزیزان شان در اعتراض به وضعیت نامناسب بهداشتی ، رفاهی و برخوردهای نامناسب زندانیان به سلول انفرادی فرستاده شده اند و جوابی که در پاسخ به اعتراض های خود گرفته اند کهریزکی شدن بوده است و به همین دلیل هم اعتصاب غذا کرده اند."


خانواده زندانیان سیاسی دربند همچنین گفتند "تاکنون به همه مقامهای قضایی از جمله دادستانی و ستاد حقوق بشر اسلامی و… هم برای پی گیری وضعیت عزیزان شان مراجعه کرده اند. اما پاسخی دریافت نکرده اند ."


آنها طبق معمول این روزها در خواستهای خود را به صورت کتبی به دفتر امور کل زندان های استان تهران تحویل دادند و ساعتهای طولانی نیز در مقابل این محل به اعتصاب و تجمع خود ادامه دادند .


گفتنی است در زمان تنظیم این گزارش دوباره خانواده این هفده زندانی که جان عزیزان شان در خطر است، به در اصلی زندان اوین مراجعه کرده اند و با تحصن در آنجا خواستار رسیدگی هر چه سریع تر مسوولان به وضعیت این هفده زندانی هستند.


علی ملیحی فعال دانشجویی و عضو ادوار تحکیم وحدت، بهمن احمدی امویی روزنامه نگار، حسین نورانی نژاد روزنامه نگار و عضو جبهه مشارکت، عبدالله مومنی فعال دانشجویی و سخنگوی ادوار تجکیم، علی پرویز فعال دانشجویی، حمیدرضا محمدی فعال سیاسی، جعفراقدامی فعال مدنی، بابک بردبار عکاس خبری، ضیا نبوی دانشجوی محروم از تحصیل، ابراهیم (نادر) بابایی فعال مدنی و از جانبازان جنگ ایران و عراق، کوهیار گودرزی فعال حقوق بشر و وب نگار، مجید دری فعال دانشجویی، مجید توکلی فعال دانشجویی، کیوان صمیمی روزنامه نگار، غلامحسین عرشی و محمد حسین سهرابی راد از جمله زندانیان منتقل شده به سلول انفرادی هستند که از هشت روز گذشته در اعتصاب غذا به سر می برند. همچنین پیمان کریمی آزاد از بازداشت شدگان حوادث عاشورا که به بیماری دیابت مبتلا است پس از دو روز اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شده و از حال وی تاکنون خبری در دست نیست.


هفته گذشته مقامات زندان ضمن تهدید زندانیان به آنها گفته بودند "اوین را برایتان به کهریزک دیگری تبدیل می کنیم".


گفتنی است خانواده های اعتصاب کنندگان، روز شنبه ۹ مرداد ۱۳۸۹ (۳۱ ژوئیه ۲۰۱۰) با تجمع در مقابل دادستانی تهران، خواهان دیدار با دادستان و اطلاع یافتن از وضعیت اعضای زندانی خانواده هایشان شده بودند.


به گزارش دانشجو نیوز، مجید توکلی، عضو انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر و عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت که از ١۶ آذرماه گذشته در بازداشت در زندان اوین نگهداری می شود و هم اکنون به همراه ١۶ تن دیگر از زندانیان سیاسی در اعتصاب غذا به سر می برد، با ارسال یادداشتی از زندان به بیرون خاطرنشان کرده است "یک حاکم دیکتاتور تنها احساس خطرش از شجاعان است که نافرمانی می کنند."


 


بروجردی: مذاکره فقط برای تامین سوخت است
جـــرس: با گذشت کمتر از یک هفته از موضع گیری های متفاوت محمود احمدی نژاد و نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی پیرامون مذاکرات اتمی با گروه وین (آمریکا، روسیه، فرانسه و آژانس)، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی از سیگنالهای مثبت گروه وین برای مذاکره خبر داد. همزمان رییس کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز خاطرنشان کرد "اعلام آمادگی ایران برای مذاکره با گروه وین، ارتباطی با تحریم اتحادیه اروپا ندارد و فلسفه وجودی مذاکره با گروه وین، فقط تامین سوخت مورد نیاز راکتور تهران است." اعضای چهارگانه گروه وین خواستار توقف غنی سازی اورانیوم تا غلظت بیست درصد توسط ایران شده بودند.

 


به گزارش خبرگزاری مهر، منوچهر متکی یکشنبه شب دهم امردادماه، در گفت وگو با شبکه عربی سیمای جمهوری اسلامی (العالم)، با تاکید به اینکه "ایران در قبال مسئولیت های خود پاسخگو و متعهد است"، روند موضوع هسته ای ایران را تا صدور بیانیه تهران در باره تبادل سوخت راکتور تحقیقاتی تهران تشریح کرد و گفت : "هدف ما از ورود به مذاکره با گروه وین، تعیین و تصویب جزییات تبادل سوخت راکتور تحقیقاتی تهران است و فکر می کنیم حضور ترکیه و برزیل در نشست گروه وین مناسب است و از این امر در صورت علاقه مندی طرف های دیگر استقبال کردیم."


متکی بیانیه تهران را که میان سه کشور ایران ، برزیل و ترکیه امضا شده، فرمولی خوب برای اعتماد سازی همه جانبه و چارچوبی درست برای تبادل سوخت خواند و افزود: بیانیه تهران دارای یک رویکرد سازنده و مبتنی بر همکاری شکل گرفت اما متاسفانه طرفهای مقابل مسیر نادرستی را طی کردند و بسوی قطعنامه رفتند و تجربه شکست خورده خود را تکرار کردند.


سیگنال مثبت گروه وین برای مذاکره
متکی با اشاره به اظهار نظر روسیه، آمریکا و فرانسه ( اعضای گروه وین) و استقبال این کشورها از برگزاری مذاکرات پس از نشست استانبول و ارائه نامه ایران به آژانس ، گفت: بعد از اجلاس اخیر وزیران خارجه ایران، ترکیه و برزیل در استانبول و پاسخ تهران به مدیرکل آژانس، نوعی آمادگی اظهار می شود، چیزی که در یک ماه و نیم گذشته کمتر بیان شده بود.
وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: می توان این روند را بعنوان سیگنال مثبت برای بیان اراده سیاسی گروه وین ارزیابی کرد.


وی با بیان اینکه غرب با رفتن به سوی قطعنامه پس ازصدور بیانیه تهران، مرتکب اشتباه شد، تصریح کرد: آنها با این اقدام هم اکنون پاسخی برای افکار عمومی جهان در زمینه توجیه رفتار خود ندارند.


متکی اظهار داشت: آنها اعلام کردند هدفشان از صدور قطعنامه این است که تهران پای میزمذاکره بیاید در حالی که درعمل آنها ترکیه و برزیل را از پشت میز مذاکره برای رای دادن به قطعنامه تحریم فراخواندند.


اعلام آمادگی ایران برای گفت وگو
متکی همچنین گفت: قرار است درباره جزییات تبادل سوخت با گروه وین مذاکره کنیم واین آمادگی را داریم که با وساطت مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی این نشست آغاز و در آنجا مباحث مربوطه مطرح شود.


رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ادامه داد "متاسفانه حرکت آنها بسوی قطعنامه موجب شد که مذاکرات پنج بعلاوه یک به سپتامبر موکول شود وهم اینکه از سوی ایران پیشنهاد جدیدی مطرح شد تحت عنوان اینکه مذاکرات پنج بعلاوه یک باید با ساختار جدیدی شکل بگیرد."


احمدی نژاد: تحریم ها بازی سیاسی است
در حالیکه موج تحریم های جهانی علیه جمهوری اسلامی به اوج خود رسیده و چشم انداز انرژی و سوخت کشور را نیز مورد تهدید واقع نموده، محمود احمدی نژاد معتقد است "‌اصل تحریم ایران یک بازی سیاسی است" و "قصد دارند نشان دهند در جمهوری اسلامی ضعف و سستی وجود دارد تا ما نیز عقب نشینی کنیم."


محور مذاکره فقط تامین سوخت است
علاالدین بروجردی، رییس کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز، در آخرین ساعت وقت اداری روز دوشنبه ١١ امردادماه خاطرنشان کرد "اعلام آمادگی ایران برای مذاکره با گروه وین، ارتباطی با تحریم اتحادیه اروپا ندارد و فلسفه وجودی مذاکره با گروه وین تامین سوخت مورد نیاز راکتور تهران است. "


به گفته بروجردی، مذاکرات با گروه ١+۵ بر مبنای بسته پیشنهادی ایران، مذاکراتی از نوع دیگر است و هیچ ارتباطی با تصمیم اتحادیه اروپا ندارد.

وی با بیان اینکه "گروه وین در اجرای ماموریت و یا مسوولیتی که از طرف آژانس برعهده آن گذاشته شده بود تعلل کرد"، اظهار داشت "جمهوری اسلامی بدلیل این تعلل، شروع به تولید بیست درصد برای تامین سوخت راکتور تهران کرد.


درخواست از ایران برای بازگشت به مذاکره
گفتنی است یک روز پس از تصویب و اجرایی شدن تحریم های فراگیر و مضاعف اتحادیه اروپا و کانادا، علیه جمهوری اسلامی و برخلاف ادعای نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، پیرامون "آمادگی ایران برای آغاز بدون شرط مذاکرات هسته ای"، محمود احمدی نژاد، آغاز دوباره مذاکرات با کشورهای غربی بر سر برنامه هسته ای ایران را، کاملا "مشروط" به شروط ماه گذشته ذکر کرده بود.


روز دوشنبه، چهارم امردادماه، بلافاصله بعد از تصویب تحریم های ویژه و بیسابقۀ اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی و یک هفته بعد از اظهارات صدراعظم آلمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در لزوم "مذاکره سریع هسته ای" با ایران، علی اصغر سلطانیه، نماینده جمهوری اسلامی در آژانس بین المللی انرژی اتمی، از آمادگی دولت ایران برای "گفتگوهای سریع و بدون پیش شرط پیرامون تامین سوخت راکتور تهران" خبر داده بود.


محمود احمدی نژاد نیز، روز سه شنبه پنجم امرداد (۲۷ ژوئیه)، طی مصاحبه ای تلویزیونی، با تکرار شروط ماه گذشتۀ خود، اظهار داشت "ما به مذاکرات خود با گروه ۱+۵ در حالی ادامه خواهیم داد که کشورهای جدیدی نیز به این گروه مذاکره کننده افزوده شوند و همزمان کشورهای غربی حسن نیت خود را برای ادامه این مذاکرات نشان دهند و همچنین دیدگاه خود را درباره برنامه های هسته ای اسرائیل اعلام کنند."


سخنان احمدی نژاد تنها یک روز پس از تسلیم نامه ایران به مدیرکل سازمان بین المللی انرژی اتمی، توسط سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس صورت می گیرد که طی آن، جمهوری اسلامی آمادگی خود را برای از سرگیری مذاکرات هسته ای بدون هیچ پیش شرطی اعلام کرده بود.


قابل ذکر است اتحادیه اروپا، هفته گذشته همزمان با تصویب قطعنامه ای بسیار شدید‌تر از تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران از مقامات جمهوری اسلامی خواستار بازگشت به میز مذاکره شدند.


مقامات جمهوری اسلامی اعلام کرده اند که تحریم‌های اعمالی شورای امنیت و دیگر کشورها‌، ایران را از مسیر فعالیت‌های هسته‌ای خود بازنخواهد داشت‌.



 


طراح : بهنام نیک زاد

همه کسانی که به آزادی و دمکراسی معتقدند سبز هستند

(میرحسین موسوی)


 


جـــرس: در اوج شدت یابی تحریم های جهانی علیه جمهوری اسلامی و خط و نشان کشیدن مقامات نظامی و ارشد ایالات متحده آمریکا و ایران پیرامون اقدامات نظامی، و همچنین یک هفته بعد از اعلام افزایش ۵۹ میلیاردی دلاری بودجه نظامی آمریکا و تشکیل ستاد نظامی – اطلاعاتی آن کشور در منطقه (در رابطه با ایران)، روز گذشته دریادار مایکل مولن رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، از آماده بودن طرح های نظامی حمله به ایران سخن گفت و در عین حال از نتایج "غیر قابل پیش بینی" اقدام نظامی علیه "ایران اتمی" خبر داد.



به گزارش دیلی تلگراف، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در مصاحبه خود با شبکۀ تلویزیون آمریکایی ان بی سی، اطمینان خاطر داد که "نقشۀ حملۀ آمریکا به ایران آماده است و در صورتی که جمهوری اسلامی خود را به سلاح اتمی تجهیز کند، قابل اجرا نیز می باشد." وی در عین حال نگرانی شدید خود را از نتایج چنین حمله ای پنهان نکرد و گفت "اقدام و حمله نظامی علیه ایران می تواند نتایجی ناخواسته و غیر قابل پیش بینی در پی داشته باشد، آن هم در منطقه ای که اکنون به طرز باورنکردنی و عجیبی بی ثبات است."


اقدام نظامی؛ گزینه ای بد، اما روی میز
بر اساس این گزارش، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تصریح کرد که کشور متبوعش نمی تواند بگذارد ایران به سلاح اتمی مجهز شود و گفت "صادقانه می گویم هر کدام از این دو مورد– دستیابی ایران به سلاح اتمی یا حملۀ نظامی به این کشور- مرا بسیار نگران می کند".


مولن همچنین ابراز خوش بینی و امیدواری کرد که تحریمهای جهانی و تلاش های دیپلماتیک جامعۀ بین المللی و همچنین مجازات هایی که علیه ایران اعمال می شود، بتواند مقامات جمهوری اسلامی را به چشم پوشی از برنامۀ اتمی شان وادار سازند.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در سخنان خود چندین بار تأکید کرد که "گزینه های نظامی بر روی میز قرار دارد"، هر چند امیدوار است که دولت آمریکا ناچار نشود از آنها استفاده کند. رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با اشاره به این گزینه ها، آنها را بسیارمهم و شناخته شده توصیف کرد.


ایران مجهز به سلاح اتمی را نخواهیم پذیرفت
هفته گذشته، ژنرال میتس، رئیس جدید ستاد هماهنگی نظامی- اطلاعاتی آمریکا نیز خاطرنشان کرده بود "ما اجازه تولید سلاح اتمی به ایران را نخواهیم داد."


  بلافاصله پس از وی، رئیس پیشین سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا - سیا - در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی سی ان ان اظهار داشت که ایران بدون توجه به هشدارهای بین المللی، به برنامه های اتمی خود ادامه می دهد و به این ترتیب، احتمال عملیات نظامی علیه تاسیسات هسته ای این کشور افزایش یافته است.


سپاه: امنیت کل خلیج فارس را به خطر خواهیم انداخت
روز یکشنبه دهم امرداد ماه نیز، سردار یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران، صریحاً تهدید کرد که در صورت حملۀ نظامی آمریکا یا اسرائیل به ایران، یگان های نظامی جمهوری اسلامی، امنیت کل منطقۀ خلیج فارس را به خطر خواهد انداخت.


این مقام ارشد سپاه، واکنش ایران به هرگونه اقدام نظامی را، "اخلال در امنیت خلیج فارس" و "امنیت خلیج فارس یا برای همه، و یا برای هیچکس"، ذکر کرد.


سردار نقدی، فرمانده کل بسیج نیز هفته گذشته هشدار داد "اگر آمریکایی‌ها بخواهند حمله‌ نظامی داشته باشند، باید ناوهای خود را تا هشت هزار کیلومتر آن ‌طرف‌تر ببرند؛ چراکه بدون شک هیچ‌کدام از آن‌ها سالم از خلیج فارس بیرون نخواهد رفت."


چند روز پیش نیز، سردار سرتیپ پاسدار سیدمسعود جزایری، معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد كل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، با بیان اینکه "دوران آمریكا و اسراییلی ها رو به زوال است"، در مورد هرگونه اقدام نظامی علیه ایران هشدار داده بود.


گفتنی است بعد از پیش بینی های هفته گذشته رئیس دولت مبنی بر "قریب الوقوع بودن جنگ آمریکا علیه دو کشور منطقه"، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی نیز، به فرماندهان و تحلیلگران نظامی آمریکا، انگلیس و اسراییل اعلام کرد "در صورت هر گونه اقدامی، هزینه سنگینی پرداخت خواهند کرد."


محمود احمدی نژاد، طی چند روز گذشته و در مصاحبه ای با شبکه برون مرزی صدا وسیمای جمهوری اسلامی (پرس تی وی)، ادعا کرده بود که اطلاعاتی در دست دارد که بر اساس آنها آمریکا قصد دارد - طی سه ماه آینده- حداقل علیه دو کشور خاور نزدیک جنگ بر پا کند.


از سویی دیگر، بیش از ۴۰ عضو مجلس نمایندگان آمریکا، اواخر هفته گذشته پیش نویس قطعنامه ای را امضا کردند که از حمله نظامی اسرائیل به ایران، در صورت عدم تغییر موضع اتمی تهران، حمایت می کند.


بر اساس این پیش نویس، اگر هیچ راه صلح آمیزی "در طی مدت زمانی قابل قبول" برای مقابله خطر "فوری" ایران علیه موجودیت اسرائیل پیدا نشود، اسرائیل می تواند از هر وسیله ای حتی نیروی نظامی علیه ایران استفاده کند.


گفتنی است در این پیش نویس، به موارد متعددی از "تهدیدهای" لفظی مقامات ایران علیه اسرائیل صریحا اشاره شده است؛ که برای نمونه محمود احمدی نژاد، در کنفرانس "جهان بدون صهیونیسم" گفته بود: "انشا الله و کمک خدا بزودی شاهد جهانی بدون آمریکا و صهیونیسم خواهیم بود" و "رژیم اشغالگر قدس از نقشه جهان محو می شود."


لازم به ذکر است در پیش نویس این قطعنامه به نقل از رئیس جمهور آمریکا نوشته شده است که روابط واشنگتن و تل آویو "بیش از یک اتحاد استراتژیک" است.


کنگره آمریکا تاکید کرده است "آمریکا بدنبال جنگ با ایران نیست اما همه گزینه ها را برای خود برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی محفوظ می دارد."


در حال حاضر، نیروی دریایی ایالات متحده و شمار دیگری از کشورهای غربی در خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند حضور دارند و واحدهای نیروی هوایی و زمینی آنها در برخی از کشورهای منطقه مستقر می باشند.


قابل ذکر است پس از صدور قطعنامه ١۹٢۹ شورای امنیت سازمان ملل، مجلسین و دولت آمریکا، استرالیا، کانادا و اتحادیه اروپا علیه ایران و "بلا اثر" و "جنگ روانی" خواندن آن از سوی مقامات جمهوری اسلامی از سویی و موضع گیری های متفاوت رئیس دولت و نماینده ایران در آژانس پیرامون مذاکره با جامعه جهانی از سویی دیگر، سنگینی وزنۀ اظهار نظرها را به سمت مقامات نظامی سوق داده است.


یک روز پس از تصویب و اجرایی شدن تحریم های فراگیر و مضاعف اتحادیه اروپا و کانادا، علیه جمهوری اسلامی و برخلاف ادعای نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، پیرامون "آمادگی ایران برای آغاز بدون شرط مذاکرات هسته ای"، محمود احمدی نژاد، آغاز دوباره مذاکرات با کشورهای غربی بر سر برنامه هسته ای ایران را، کاملا "مشروط" به شروط ماه گذشته ذکر کرد. این سخنان احمدی نژاد تنها یک روز پس از تسلیم نامه ایران به مدیرکل سازمان بین المللی انرژی اتمی، توسط علی اصغر سلطانیه، سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس صورت گرفت که طی آن، جمهوری اسلامی آمادگی خود را برای از سرگیری مذاکرات هسته ای بدون هیچ پیش شرطی اعلام کرده بود.

 

تنظیم: حمیدرضا ظریفی نیا


 


جـــرس: محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر محمد خاتمی در دولت اصلاحات، در سالروز برگزاری دادگاه خود، که اظهارات مطرح شده از سوی وی در آن دادگاه، تیتر روزنامه‌های اصولگرا و مبنای تحلیل‌ها و حملات آن رسانه‌ها علیه اصلاح‌طلبان بود، جمله‌ای کوتاه اما گویا، درباره علت صحبت‌های خود در آن دادگاه نوشت.


محمدعلی ابطحی در صفحه فیس بوک خود که شامگاه یکشنبه دهم امرداد ماه آنرا به روز کرده، با انتشار عکسی از زمان اعترافات خود در دادگاه متهمان حوادث بعد از انتخابات یا موسوم به "انقلاب مخملی" خاطرنشان کرد "پارسال مثل امروزی دادگاه داشتیم؛ روز قبلش هم تمرین کرده بودیم. چه روزی بود..."


گفتنی است این عضو مجمع روحانیون مبارز، در دفاعیات خود در دادگاه، به "تلاش اصلاح‌طلبان برای محدودكردن رهبری ،‌ القای تقلب برای گسترش دامنه آشوب، هم قسم شدن هاشمی،خاتمی و موسوی و قصد هاشمی برای انتقام گیری از رهبری و احمدی نژاد" اعتراف كرده بود .


در دادگاه مذکور، رئیس دفتر پیشین محمد خاتمی گفت که تقلبی در دهمین انتخابات ریاست جمهوری صورت نگرفته و مخالفان با طرح این موضوع قصد داشتند اوضاع کشور را ناآرام و تبدیل به افغانستان و عراق کنند.


در پی این اظهارات، فاطمه موسوی نژاد، همسر محمد علی ابطحی، تأکید کرد که در جلسۀ دادگاه محمد ابطحی "در وضعیت عادی اش نبوده" و در نتیجۀ مصرف دارو آن سخنان را بر زبان آورده است.


بلافاصله بعد از چند روز، ابطحی با حضور در تلویزیون دولتی، اظهارات را در مورد "خوراندن دارو و قرص روان گردان" به وی تکذیب کرد و سخن همسرش را شوخی خواند .



 


سيستم قضايي موظف به پيگيري اتهام کمک یک ميليارد دلاری به اصلاح‌طلبان است

جرس: يك عضو فراكسيون خط امام مجلس اعتقاد دارد شرايط جامعه در حال حاضر ملتهب است و سيستم قضايي موظف به پيگيري اين موضوع است كه در صورت صحت، با افراد گيرنده اين وجه، برخورد كند و در صورتي كه اين موضوع صحت ندارد، منبع درج چنين شايعاتي مشخص شود.


به گزارش ایلنا، سيدفاضل موسوي نماينده خدابنده، سكوت اصلاح طلبان را به علت وضعيت موجود دانست و تاكيد كرد كه حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آينده حتمي است.


وی در تشريح وضعيت فعلي جريان اصلاح‌طلبي و سكوت آنان اظهار داشت: جوي در كشور ايجاد شده است كه اگر بنا باشد از سر دلسوزي صحبت و يا اظهارنظري صورت گيرد با حركات ناصوابي مواجه مي‌شويم. در نتيجه آن اصلاح‌طلبان ترجيح دادند كه به شكل آشكار اظهار نظر نكنند و در قالب اظهار نظر درباره طرح يا لايحه‌اي دلسوزي خود را براي جامعه نشان دهند.


اين عضو فراكسيون خط امام مجلس با تاكيد بر اينكه از وضعيت فعلي جامعه نگران است، خاطرنشان كرد: اين توجيه غيرقابل پذيرش است كه حركات نادرستي را در جامعه مشاهده كنيم اما در مقابل آن سكوت پيشه كنيم. چراكه به ما اجازه صحبت و اظهارنظر داده نمي‌شود.


به گفته وي، كشور در شرايطي به سر مي‌برد كه هر فرد بايد به بهبود و ارتقاء آن كمك كند. اما همانطور كه مشاهده كرديم، اظهار نظر كردن اصلاح‌طلبان منجر به آتش زدن دفاتر آنان و تهديد شده است اما مگر شهيد مدرس تهديد نشد؟


اين عضو كميسيون اصل 90 قانون اساسي تاكيد كرد: هر انساني در جامعه با هر گرايش سياسي وظيفه خود را دارد و بايد نظام را متعلق به همگان بداند. اما يكسري انسان‌هاي كج‌فهم مانع از ورود ايده‌هاي خوب به ميدان مي‌شود كه نبايد در مقابل آن كوتاه آمد.


موسوي معتقد است كه جامعه از جريان صادق، صالح و فهيم اين انتظار منطقي را دارد كه در بحران‌ها وارد شوند و به بهبود وضعيت كشور كمك كنند. اما سكوت اصلاح‌طلبان در شرايط فعلي به ضرر كشور است. اين در حالي است كه مسائل جديدي در كشور مطرح شده كه نبايد در مقابل آن سكوت كرد.


اين نماينده مجلس افزود: در حال حاضر اتهاماتي همچون اينكه يك ميليارد دلار به اصلاح‌طلبان در جريان انتخابات داده شده است، مطرح است. اين در حالي است كه سيستم قضايي در مقابل چنين ادعايي سكوت كرده است.


موسوي در ادامه با رد اينكه در جريان انتخابات آينده تنها جريان اصولگرا در عرصه رقابت‌هاي اصولگرايي حضور دارد اظهار داشت: دو جريان اصولگرا و اصلاح‌طلب از جريانات ريشه‌دار در كشور هستند. اينكه گفته مي‌شود انتخابات آينده در انحصار اصولگرايان است، صحيح نيست. اگر اصولگرايان نيز خواهان آمدن مردم پاي صندوق‌هاي راي هستند، بايد شرايطي را ايجاد كنند كه هر دو جريان در انتخابات حضور داشته باشند. هر جرياني كه قصد داشته باشد طرف مقابل را ناديده بگيرد، پيروز نخواهد شد مگر پيروزي‌اي كه با يك‌سوم مشاركت مردمي حاصل شود.


به گفته وي، اصلاح‌طلبان به دنبال اين هستند كه مشكلات بيشتري براي جامعه ايجاد نكنند. اما در هر حال دلسوزي خود را براي جامعه نشان مي‌دهند كه نيازي به رسانه‌اي شدن اين دلسوزي‌ها نيست. اما مردم معتقدند كه نظرات اصلاح‌طلبان بايد در جامعه مشاهده شود. چراكه دقيق‌ترين و صحيح‌ترين اطلاعات را اصلاح‌طلبان به جامعه مي‌دهند.
 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به jaras-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به jaras@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته