-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ خرداد ۱۵, دوشنبه

Latest News from 30Mail for 06/04/2012

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1391/3/14
  •  

    سارا ن
    برای خاطر کتاب‌ها

    از ساعت هشت تا هشت و چهل و پنج دقیقه روی پله‌های جلوی در ورودی، توی حیاط نشسته‌ام که ماشین بیاید دنبالم. یک دقیقه دیرتر رفته‌ام و ماشین با فقط یک‌نفر رفته. حالا هر چه زنگ می زنم هی می‌گویند می‌آیند اما این‌جا نمی‌رسند. آنجلا از راه می رسد، دارد روسری‌ش را روی سرش مرتب می کند، آخر معمولن روسری‌ش را روی دوش‌ش مرتب می‌کرد. می‌گوید دارد می‌رود وزرات آموزش. چرا زنگ نزده‌ای به به دیوید و اعتراض کنی در مورد راننده‌ها. حوصله ندارم. به چه اعتراض کنم. می گوید آن ها راننده‌اند وظیفه شان همین است. باور کن همین الان هر شش تای شان توی اتاق نشسته‌اند و تلویزیون نگاه می کنند منتظر می‌شوند که دو نفر بشویم که بیایند.
     
     از در خانه تا در دفتر پیاده شش دقیقه راه است. یک بار آمدم. ساعت شش ونیم عصر بود، با لئو می خواستیم برگردیم خانه اما معلوم شد که تا هشت ونیم ماشین‌ها گیرند.زنگ زدیم به رییس دفتر یعنی نماینده‌ی سازمان‌مان در افغانستان و افسر امنیتی اجازه گرفتیم که پیاده بیاییم. اجازه دادند. نه به‌ این سادگیِ یک جمله‌ی دو کلمه‌ای. هم زمان سه نفر آدم داشتند با بی سیم با سه نفر مسوول حرف می زدند. بعد هم دو تا سرباز تفنگ به دست، و یک افسر امنیتی با کلت کمری از در دفتر تا در خانه همراهی مان کرد. شش دقیقه راه. یک سرباز جلو. یکی پشت سر و افسر امنیتی بین لئو و من. کل صحنه خیلی خجالت آور بود. لئو گفت که برای‌ش عادی شده بعد از دو سال. من تازه فهمیدم چرا زنان افغان توی کابل که برقع ندارند روی دهان و بینی شان را می پوشانند. احتمالن هیچ ربطی به دین ندارد. گرد و خاک ِ ساخت و ساز همه‌ی شهر را گرفته. روسری‌م رو پیچانده بودم روی دهان و بینی‌. خوب بود که صورت‌م را پوشانده بودم، برای خجالت کشیدن حالت بهتری است. لئو گفت که برای‌ش عادی شده، امیدوارم برای من هیچ وقت عادی نشود. به لئو همان جمله‌ی دکتر فکوهی کلاس انسان‌شناسی سیاسی را می‌گویم که حالا هشت سال است دارم تکرارش می‌کنم : تا روزی که جان یک عده‌ای به طور رسمی از جان عده‌ای دیگر مهم‌تر باشد، تروریسم بدتر و بدتر می‌شود. جان ما به طور رسمی از جان مردم محلی و حتی هم‌کارهای محلی‌مان بیش‌تر ارزش دارد. می‌گویم رسمی، چون قانون وجود دارد، نوشته شده روی کاغذ که ما اجازه نداریم توی ماشینی که ضد گلوله نباشد بنشینیم. اجازه نداریم جایی برویم که نگهبان مسلح نداشته باشد. اجازه نداریم توی خیابان پیاده و بدون افسر امنیتی و سربازهای تفنگ به دست راه برویم. می‌گویم. من هم اگر یک تروریست/بمب گذار شهادت طلب بودم ترجیح می‌دادم اگر قرار باشد زندگی‌م را بدهم تا ده تا آدم را بکشم، آن‌ده تایی را بکشم که جان‌شان به طور رسمی ارزش بیش‌تری دارد. این‌طوری جان‌ش وقت مرگ ارزش‌ش یک‌هویی صدها برابر می‌شود.
     
     راننده می‌رسد. دو نفری سوار ماشین-یا به دری موتَر- می‌شویم. آنجلا به انگلیسی و من به فارسی سلام و احوالپرسی می‌کنیم. سارا جان جان‌ت جور؟ صحتْ خوب؟ بله خوبم، شما چطور؟ می‌رسیم جلوی در، می‌گویم مرا  همین‌جا پیاده کنید  آنجلا را برسانید، می‌گوید نه از بمب گذاری دو هفته پیش -که جلوی در ورودی یکی از کمپ‌های سازمان بوده- گفته‌اند هیچ کس را جلوی در پیاده نکنید. می‌دانم. قبلن هم همین قانون‌اش بود اما اگر عجله داشتیم می‌شد که پیاده شویم. حالا دو هفته است هر روز الکی تکرار می‌کنم که من همین‌جا پیاده می‌شوم. عجله دارم. اما باید در را باز کنند. بعد در را می‌بندند و توی دروازه‌ی ورودی که اندازه‌ی یک ماشین جا دارد، ماشین می‌ایستد تا گاردها با یک آینه‌ی محدب که یک دسته‌ به بلندی جا رو دارد دور تا دور زیر ماشین را بگردند دنبال بمب. یکی‌شان در کاپوت را باز می‌کند و سه چهار دقیقه  با  آرامش داخل کاپوت را چک می‌کند. دارم فکر می کنم چند بار در روز این کار را می‌کنند؟ چهل بار؟ شصت؟ تازه اجازه داریم که برویم توی حیاط. حیاط‌ دفتر کوچک است. اگر هر شش تا ماشین توی‌اش پارک شده باشند دیگر جای راه رفتن هم نیست. من را پیاد می‌کند و ماشین را خاموش نکرده دور می‌زند که بیرون برود و آنجلا را برساند وزارت آموزش.
     
     ***
    شرکت ایتالیایی که برای‌مان در هرات کار بازسازی می‌کند ایمیل زده که پول بعد از دو هفته نرسیده به حساب‌شان. تلفن می‌زنم به ایجنت بانک که کارت‌ش را دارم، می‌گوید یک امضا کم است باید خودتان بیایید بانک، تلفنی نمی‌شود. بعد می‌پرسد سارا جان شما را توی فیس بوک پیدا نکردم فیس بوک ندارید؟ نفس عمیق می‌کشم و می‌گویم ندارم. ایرانی بودن این‌جا یک حسن دارد و آن دانستن زبان است. اما صدتا عیب دارد. به جز عیب‌های سیاسی عجیب و غریب‌ش، یکی‌ش هم این‌که برای مردها نه خیلی خارجی هستی که فکر کنند در دسترس نیستی، نه خیلی داخلی هستی که جرات نکنند پا پیش بگذارند.
    کیف‌م را بر می‌دارم و می‌روم اتاق افسر امنیتی که اجازه بگیرم بروم کابل بانک. فقط یک بانک انگلیسی هست که بدون اجازه می‌توانیم برویم. اما این بانک را باید اجازه بگیرم و فرم پر کنم و دو تا امضا. دلیلش دوباره امنیت است. اما کیست که نداند اگرطالبان بخواهند توی یک بانک بمب بگذارند همان ستانداردچارترد انگلیسی هست که این‌ها امن تلقی‌ش می‌کنند و نه کابل بانک. راننده جلوی بانک می‌ایستد و طبق قانون ماشین‌ش را هم خاموش نمی‌کند که من برگردم. نیم ساعت بعد برمی‌گردم. تا برسیم دفتر ظهر شده، بنابراین می‌رساندم خانه برای ناهار. ترافیک کابل فعلن تنها ویژگی این شهر است که دوست ندارم. گاهی وقت ها جدی جدی دلم می‌خواهد به خاطر دو ساعت توی ترافیک ماندن برای راهی که می‌شد پانزده دقیقه پیاده رفتش، گریه گنم.
     
     به کارهای عقب مانده فکر می‌کنم؛ به وضوح دو برابر پاریس کار و زندگی می‌کنم. به خیاط زنگ می‌زنم که بپرسم کی بروم که لباس‌م را اندازه کند. می‌گوید غروب. غروب نمی‌توانم بروم. می‌گوید نیایی هم اشکالی ندارد. جان‌ت را اندازه بگیر برای‌م بفرست. می‌‌پرسم چی را؟ می‌گوید جان‌ت را. یکی بلندی که چقدر کوتاه‌ش کنم و یکی هم دور کمرت که چقدر تنگ‌ش کنم. لبخند برگشته به لب‌م.
     
     ***
    نزدیک به غروب است. توی جاده‌ی دارالامان به سمت خانه. رو به آفتاب. از موزه‌ی ملی بر می‌گردم. جلسه کمیته‌ی مشاور موزه‌ی ملی برای طراحی ساختمان جدید موزه‌ی ملی افغانستان بوده. حال‌م بد است. دوباره امیدم را به آینده‌ی این‌جا از دست داده‌ام. نوسان دارد حالم. بن تلفن می‌زند که کجا بیاییم دنبالت برای مهمانی امشب. می‌گویم سیرینا هتل. از قایم باشک بازی خسته‌ شدم. اما تنها راهش همین است. معمولن به راننده می‌گویم برسانیدم سیرینا هتل (که اجازه دارم بروم) بعد از آن‌جا می‌آیند دنبالم. اگر به افسر امنیتی بگویم دارم می‌روم مهمانی غیر ممکن است بهم اجازه بدهند. سیرینا هتل تنها هتل کابل است که دوبار بهش حمله‌ی مسلحانه شده و وارد هتل شده‌اند و یکی یکی آدم‌ها را کشته‌اند. اما طبق قواعد سازمان به قدر کافی گارد تفنگ به دست دارد، پس امن است. مهمانی‌های غیر دزدکی همه‌شان مهمانی‌های کاری هستند و با این‌که تک و توک جوان‌ها هم هستند اما متوسط سنی پنجاه سال است. توی ترافیک مانده‌ایم. دارم ایمیل می‌خوانم از روی بلک‌بری. ایمیل آنا. من اگر یک روزی یک کتاب بنویسم فرم‌اش حتمن سفرنامه/یا مجموعه نامه است. چون به نظرم جذاب‌ترین فرم ادبی است و بدون این‌که به خودت سختی خاصی بدهی مخاطب را دنبال خودت می‌کشانی. اگر زندگی من مجموعه‌ی ایمیل‌ها و نامه‌ها و اس ام اس ها باشد، کافی‌است. ازش راضی‌ام. فرانسه‌ش را ترجمه کرد‌ه‌ام، انگلیسی‌ها را همان‌طوری گذاشته‌ام:
     
    "سلام سارای من. دلم واقعن برای‌ت تنگ شده و برای دور هم جمع شدنی‌های فراموش‌ نشدنی‌مان توی تراس خانه. برای حرکت لاک‌پشتی تیم خودمان و حرکت خرگوشی تیم مقابل وقت تابو بازی کردن. اما خیلی خوشحالم که تو خوشحال و راضی هستی از کابل. با بچه‌ها و مشخصن با نیکی و جی در مورد این حتی بحث کردیم و به این نتیجه رسیدیم که رفتنت را می‌بخشیم و اشکالی ندارد، as long as you come back to us in one or two years, it’s fine.
    Anyway, you do know your presence is terribly missed, right
    ?
     یک رستوران خیلی خوب پیدا کرده‌ام در سیزدهم، نزدیک همان رستوران ویتنامی که می‌رفتیم سوپ می‌خوردیم. وقتی آمدی حتمن همه با هم باید برویم. غذای‌شان تایلندی-لائوسی‌ است و اردک‌ - ordak- های خیلی خوشمزه‌ای دارد.
     
     آقای افسردگی-Afsordegui من حال‌ش به‌تر است از سال پیش و کمتر afsordeh است. فکر می‌کنم چون کارش را عوض کرده. خیلی مهربان و مواظب است. شب‌های که خسته و کوفته از کار کلاس‌های لک می‌روم پیش‌اش برای‌م غذای خوش‌مزه آماده کرده و ماساژم می‌دهد. و حتی برای فردای‌م هم غذا درست می‌کند. گاهی وقت‌ها وقتی می‌شنود که فورن بعد از کار کلاس دارم برای‌م غذا می‌فرستد در موزه یا وقتی خیلی خسته‌ام گل می‌فرستد. اما هنوز توی مهمانی‌ها طوری رفتار می‌کند که انگار مرا نمی‌شناسد. به نظرت چرا؟ هنوز هیچ کس نمی‌داند که ما با هم هستیم بعد از یک سال. گاهی وقت‌ها هم بهم می‌گوید پس کی قرار است بروی شوهر پیدا کنی. یک شب ساعت سه، که فکر می‌کرد من کاملن خوابم. از پای کامپیوتر بلند شد و آمد خیلی آرام موهایم را بوسید و بعد هم خیلی آرام موههای‌م را نوازش کرد با کلی احساسات. فکر می‌کرد که دو ساعت است من خوابم برده.
     Anyway, if he doesn’t make his mind up, I’ll look elsewhere
     
     راستی رفتی دنبال زمردی که هدیه گرفته بودی. گرفتی‌ش؟ باهاش گردنبند درست کردی یا انگشتر؟ چقدری است؟ من به نیکلا گفتم که یک دیپلمات افغان در پاریس بهت یک زمرد هدیه داده روی کاغذ و گفته برو کابل از فلان‌جا بگیرش. نیکلا گفت اگر جدی جدی این کار را کند و برود بگیردش و روزی سازمان‌ بفهمد برای‌ش مشکل درست می‌شود. نیکلا گفت طبق قانون‌تان حتی اگر یک بسته میوه‌ی خشک هم از یکی از کشورهای عضو هدیه بگیرید باید بدهیدش به مدیرکل سازمان. بعد مدیرکل سازمان باهاش چی‌کار می‌کند؟
     
     Can I send you a racist joke? : ) I will. I hope it’s not too dangerous for you to have an extraordinary cook. Je vais dans les vides-greniers tous les weeks-ends! J’aimerais bien y aller avec toi !
     
    راستی چرا احوال کلاوس (کلاوس اسم ماهی قرمز نوروز سال نود و یک م است) را نمی‌پرسی. حال‌ش خیلی خوب است. بهش مورچه می‌دهم بخورد. خیلی مورچه دوست دارد.
     
     مثل خواهری که هیچ وقت نداشته‌ام می‌بوسمت. مثل خواهری رفته باشد افغانستان و مدام نگران‌ش باشی. محکم. 
     آنا"
     
     بعد جوک‌اش را می‌خوانم توی ایمیل بعدی. می‌خندم. بلند. بلند. خنده‌ام قطع نمی‌شود. خوشحالم. انگار که پاریس باشم. پاریس در بهار بهشت است. ترافیک ِبد هم ندارد. باران می‌آید و هوا عالی می‌شود و بعد قدم زنان به سمت آفتاب می‌رویم. سرم را بلند می‌کنم به روبرو نگاه می‌کنم. به کوهپایه‌های سرسبز کابل. ترافیک تمام شده به این شهر که هوای‌ش مثل شیراز است. کوهپایه‌ای. خشک. بهاری. غروب‌ها نسیم خنک می‌آید. کاش می‌شد شیشه ماشین را پایین بکشم و نسیم به صورتم بخورد. رسیده‌ایم خانه. به راننده می‌گویم من ساعت هشت می‌روم سیرینا هتل و پیاده می‌شوم.
     
     ***
    مهمانی کاری است توی یک خانه‌ی بزرگ افغان است. زیبا. خیلی زیبا. با باغچه‌ی خیلی بزرگ و گل‌های شمعدانی و درخت‌های صد ساله. بهشت است. تعداد افغان‌های مهمانی را می‌شمارم. سه نفر به اضافه‌ي میزبان. و تیم موسیقی. توی یک آلاچیق آن طرف حیاط یک تیم نشسته‌اند. خارجی‌ها بیست نفرند.
     میزبان می‌آید ازم می‌پرسد سارا جان چی دوست داری بزنیم. می‌گوید "بیا بریم به مزار" . می‌رود میکروفون را دستش می‌گیرد و خودش برای‌م می‌خواند. بعد هی به من اشاره می‌کند آن‌جایی که می‌گوید:" به هر جا عاشق است دردش دوا کن" جیمز می‌پرسد این‌جای‌ش چه می‌گوید؟ برای‌ش ترجمه می‌کنم. می‌گوید من فکر می‌کردم آهنگ مورد علاقه‌ی افغان‌ت "بی بی صنم" است. یادش گرفته‌ام. می‌خواهی بروم باهاشان ساز بزنم؟ می‌گویم آره. می‌رود از توی سالن ترومپت‌ش را بر می‌دارد. یکی از استادها با رباب همراهی‌ش می‌کند و یکی با تمبک. ویلیام هم با ویولون. میزبان می‌خواند: بی‌بی صنم جانم، انار سیستانم. دو چشم می‌ پرستت را ببوسم ای یار جانانم...
     
    بهشان نگاه می‌کنم و می‌شنوم‌شان اما حواسم پرت شده. انگار بهم شهود شده باشد متوجه چیزی می‌شوم. سال‌هاست، مثلن هشت سال یا بیش‌‌تر، همیشه هر جا که بوده‌ام. در راه، توی ترافیک، در سفر، مخصوصن وقتی حالم خوب بوده، مخصوصن وقتی توی جمع بوده‌ام، یا حتی در خوشی منحصر به فرد تنهایی که بوده‌ام. وقتی به دوست‌ پسرم که حرف عاشقانه می‌زده نگاه می‌کرده‌ام، نصف شب که از خواب بیدار می‌شده‌ام که آب بخورم، توی تراس خانه‌ی ناپل رو به وزوو و مدیترانه، تهران بین نزدیک‌ترین دوستانم، شیراز وقتی با پسرها و بابا و مامان تخته بازی می‌کرده‌ایم، پاریس تولد سی سالگی ژرالدین، اصلن همیشه، هر چه بیش‌تر احساس خوش‌بختی کرده‌ام وضع‌م بدتر بوده، هر وقت‌ش را که یادم می‌آید، از خودم می‌پرسیده‌ام : "این‌جا چه غلطی می‌کنی، تو چرا این‌جایی؟" همیشه می‌خواستم بروم یک جای دیگر. تنها استثنای این چند سال چند ماهی بوده که بهار شش سال پیش تاجیکستان و ازبکستان بوده‌ام. و حال دو باره آن حس برگشته.
     یک و نیم ماه است از خودم نپرسیده‌ام این‌جا چه غلطی می‌کنی. یک و نیم ماه است انگار آن‌جایی که همیشه باید می‌بودم هستم. یک چیزی در آسیای مرکزی هست که به من این حس را می‌دهد که جای‌م درست است. خود خودم صدای‌ش خاموش شده. هی ازم نمی‌پرسد این‌جا چه غلطی می‌کنی.
     موزیک دوباره بر می‌گردد، جیمز دارد باهاش می‌خواند: "نمی‌خواهم که بی‌تاب‌ت ببینم؛ دلم خواهد که شاداب‌ت ببینم."
     
     یکی بطری شراب به دست لیوان‌م را پر می‌کند. می گوید:
    Je ne savais pas que tu parles français, c'est trop bien ça
    . Travailler avec une francophone est beaucoup plus facile pour nous
    می‌گویم آره. راست می‌گویید. هم‌زبانی خیلی مهم است.
     
     اما چیزهای مهم دیگری هم در آسیای میانه هست، که نمی‌دانم چیست. الان دارند یک آهنگ از منیژه دولتووا می‌خوانند. باید این مرزهای لعنتی بین این سه کشور را کم‌رنگ کنند. به کم‌رنگی مرزهای داخلی اروپا مثلن. با هم خیلی سریع‌تر پیش می‌رویم. خیلی راحت‌تر زندگی می‌کنیم.

     
     

    1391/3/14
  •  

    سیدرضا شکراللهی
    خوابگرد

    بخش‌هایی از سخنان عزت‌الله ضرغامی در همایش امنیت پایدار

    ـ گرچه شرکت‌کنندگان در انتخابات از ظواهر گوناگونی برخوردار بودند، اما همگان دل در گرو نظام و انقلاب داشتند و خط بطلانی بر همه‌ی تحلیل‌های باطل بیگانگان و دشمنان کشیدند و به گفته‌ی بزرگان، همگی برای رأی دادن‌شان تحلیل داشتند که یکی از آن‌ها مقابله با دشمن بود. صدا و سیما در این برهه به تجربه‌ی جدیدی دست یافت و آن این بود که اگر دو قطبی ِ مردم و دشمنان را به خوبی طراحی کنیم، می‌توانیم نتایج مثبتی بگیریم.

    ـ رهبری پس از ایجاد فتنه فرمودند "باید بین افرادی که ۱۳ میلیون رأی داده‌اند با کسانی که کف خیابان اقدامات تخریبی می‌کنند، جداسازی صورت گیرد" و رسانه‌ی ملی در این دوران یکصد گفت‌وگوی اقناع‌کننده پخش کرد.

    ـ مقام معظم رهبری بارها در مورد دولت دستور داده‌اند که دولت باید تقویت شود زیرا امروز ما جنگ اقتصادی داریم و دشمنان دنبال تحریم‌های فلج‌کننده هستند.  متأسفانه در نزاع‌های سیاسی جنگ اقتصادی فراموش‌می شود، بنابر این سپاه پاسداران و دستگاه‌های امنیتی باید کشور و دولت را کمک کنند.

    ـ مردم بعد از فتنه‌ی سال ۸۸ با دیدن سریال مختارنامه، پیچیدگی‌های فتنه را بسیار خوب درک کردند... در بحث تعمیق محتوا و مانور قدرت مذهبی، مصداق این موضوع پخش جمعیت انبوه عزاداران زنجانی در ماه محرم بود که موجب فرهنگ‌سازی شد و در سال‌های بعد، این شیوه‌ی عزاداری در کرمان، یزد، اردبیل و لرستان هم فرهنگ‌سازی شد. دشمن وقتی انبوه میلیونی ملت ما را در عزاداری‌های محرم می‌بیند که به خیابان‌ها آمده‌اند و عکس رهبری را در دست دارند، نسبت به اهداف شوم خود مأیوس می‌شود، چرا که همه‌ی این کارها امنیتی است و آثار گسترده و ماندگار امنیتی هم در پی دارد.

    ـ در دوره‌ی فتنه برخی فیلم‌ها برای مردم از طریق صداوسیما پخش می‌شد که در این زمان کمپانی یونیورسال به ما گفت شما از فیلم ما استفاده‌ی سیاسی کردید و از ما شکایت کرد و مدعی شد مردم در خیابان‌ها در حال دفاع بودند و شما با پخش فیلم «ارباب حلقه‌ها» باعث شدید جوان‌ها به خیابان‌ها نروند. شما ببینید آن‌ها تا چه حد می‌خواهند در امور ما دخالت کنند.

    ـ پرونده‌ی هسته‌ای ما ابعاد مختلفی دارد و آن‌قدر که ما از این پرونده برای اثبات حقانیت جمهوری اسلامی استفاده کردیم، از هیچ پروژه‌ای بهره نبردیم.  [منبع: + و + و +]


     
     

    1391/3/14
  •  

    November 25

    .1

    پسر از این چشم آبیهایی بود که صورت کودکانه دارند. از اینهایی که هر چه بگویند در مورد سن و سال و زندگی و شغلشان ، تو فکرمی کنی چه کوچک است . قرار بود مرا برساند به مقصد . جاده پیچ میخورد از دل زمینهای سبز سیر و زرد تند. یک جاهایی از زیبایی جاده نفسم بند می آمد. پرسیده بود بار اول است که این مسیر را می آیم توی این جاده ؟ اوه همیشه همین مسیر را می آیم ؟ و چرا؟ و من پاسخ داده بودم و پرسیده بودم خودش چطور؟ جواب داده بود خودش هم همیشه و هر هفته این راه را می آید و بر میگردد. دوست دخترش در شهر مقصد زندگی می کند و درس می خواند و اینها قرار گذاشته اند که آخر هفته ها را با هم بگذرانند. گفت هر هفته سه ساعت زودتر از کار می زنم بیرون و می کوبم می روم که روز جمعه را از دست ندهیم. پرسیدم امروز میخواهید چه کار کنید وقتی برسی؟ گفت منتظرم است که ماشینم را توی کوچه نزدیک خانه اش پارک کنم و برویم دوچرخه هایمان را برداریم و سه کیلومتری رکاب بزنیم و برسیم به باغچه ای که دوستانمان بساط کباب راه انداخته اند. امشب ماه کامل است ... دنیا عالی است
    .2

    وقتی فهمیدم راننده دختر است گفتم چه جالب . بار اولی بود که با یک دختر می رفتم سفر . توی ایران اگر حرف جاده بود من و یک دختر دیگر ، من می راندم . وقتی رسید دیدم که خیلی قد بلند است . بلوزش صورتی بود و شلوارک جینش را دوست داشتم . خیلی معذرت خواست که دیر کرده . هوا خنک بود. جاده برای من یعنی جاده پاییز . ولی شبهای تابستانی یک عطر شیرینی دارند که سفر را یک جور غریبی دوست داشتنی می کنند. بی اندازه ماهر بود. یکی از ماهر ترین و تر و فرز ترین راننده هایی بود که در عمرم کنارشان نشسته ام. دستهایش نرم می نشستند روی فرمان و با اطمینان و قدرت خط عوض می کرد . جاده را بلد بود. پرسیدم خیلی این راه را می آیی؟ گفت تقریبا هر هفته یا هر دو هفته یک بار. دوست دخترم اینجا درس می خواند . دستش را فرو کرده بود توی موهایش. گفت دوستم اهل شمال آمریکاست و درسهایش سخت است و وقت کم می آورد. برای همین منم که رفت و آمد می کنم معمولا. بسته به ساعت کارم. پرسیدم ساعت کارت متغیر است ؟ گفت پزشک مستقر در بخش مراقبت های ویژه ام . معمولا توی آماده باشم ... جاده را با هم می رفتیم و حرف می زدم از دوری و مسافت و مرز و بی معنی بود و غیر لازم بودن اینهمه انقیاد ودختر حرف می زد از رابطه شش ساله اش با دختری که عاشقانه دوستش داشت و نقشه هایشان برای وقتی که بتوانند جایی که دوست دارند کنار هم زندگی کنند و جوری گرم خیال و حرف بودیم که حتی یک بار خروجی جاده را رد کرد و مجبور شد راه را برگردد و از من عذر بخواهد که اینقدر گرم صحبت شده و بگوید که تا حالا اینقدر از خودش حرف نزده بوده با کسی که نمی شناسد

    جاده آدمها را به هم می رساند . من دوست دارم اینجوری فکر کنم که جاده برای رسیدن ساخته شده . من دوست دارم اینجوری فکر کنم که فرقی ندارد آدم چشمهایش چه رنگی باشد و چه کسی را دوست داشته باشد و اسمش چه باشد و چه رویایی داشته باشد. فرقی ندارد که آدم از چه کسانی دور بوده یا دور شده. من دلم میخواهد اینجوری فکر کنم که جاده برای دور ماندن نیست. برای رفتن و رسیدن است که ته هر رفتن و رسیدنی رهایی است

    ... من پر از وسوسه های رفتنم*

    * تیتر از سی‌میل


     
     

    حاشیه‌هایی از مراسم درگذشت آیت‌الله خمینی:
    1391/3/14

     

     
    بیست و سومین مراسم سالگرد درگذشت آيت‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی برگزار شد. 
     
    این مراسم با حاشیه‌هایی همراه بوده که برخی وب‌سایت‌ها به آن پرداخته‌اند.
     
    سایت انتخاب در گزارشی نوشته که در سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در این مراسم٬ گروهی علیه اسفندیار رحیم‌مشایی شعار سر دادند.
     
    بر اساس این گزارش پخش این شعارها از تلویزیون نیز شنیده شد و «صدا و سیما ترجیح داد با کم کردن صدای محیط، مانع شنیدن شدن این حاشیه ها شود.»
     
    سایت خبرآنلاین نیز در گزارشی نوشته که سخنرانی سید حسن خمینی در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی چندین بار توسط حامیان آیت الله خامنه ای مختل و قطع شد. 
     
    این حادثه، یادآور حادثه دو سال پیش است که گروهی از جوانان هوادار رهبر جمهوری اسلامی به سردادن شعارهایی علیه سید حسن خمینی پرداختند و همچنین محموداحمدی نژاد با طولانی کردن سخنان خود کوشید مانع از سخنرانی حسن خمینی شود.
     
    هواداران رهبر جمهوری اسلامی از حمایت های سید حسن خمینی و اعضای بیت آیت‌الله خمینی از میرحسین موسوی و اصلاح طلبان خشمگین هستند.
     
    در مراسم امروز و در سخنرانی احمدی‌نژاد حاضران با شعارهایی نظیر «این همه لشگر آمده، به عشق رهبر آمده» سعی در اخلال در سخنرانی احمدی‌نژاد داشتند.
     
    در بیست و سومین مراسم سالگرد درگذشت بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای گفت که سخنان غرب درباره خطر ایران هسته‌ای دروغ و فریب است و آن‌ها از ایران اسلامی می‌ترسند.
     
     
     
     
     
     
     
     

     
     

    1391/3/14

     

     
    نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، روز شنبه سیزدهم خرداد ماه در حالی توانست با خانواده‌اش در زندان زنجان ملاقات کند که قادر به راه رفتن نبود و چهار نفر از هم‌بندی‌‌هایش او را روی یک صندلی، حمل می‌کردند.
     
    به گزارش سایت ملی-مذهبی نرگس محمدی نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در آخرین ملاقاتی که با خانواده خود داشته است در وضعیت جسمی نامناسبی به سر می برده است به گونه ای که این وضعیت باعث نگرانی خانواده وی شده است.
     
    از سوی دیگر تقی رحمانی، همسر خانم محمدی در گفت‌و‌گو با رادیو فردا با تایید این خبر از وخامت بیماری و فلج عضلانی خانم محمدی خبر داد و از وضعیت رسیدگی مسئولان زندان به بیماری نرگس محمدی انتقاد کرد.
     
    آقای رحمانی همچنین انتقال همسرش از زندان تهران به زنجان را غیرقانونی دانست.
     
    نرگس محمدی به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" به شش سال حبس محکوم شده و از سوم اردیبهشت دوران محکومیت خود را در زندان طی می کند.
     
    خانم محمدی ابتدا در زندان اوین تهران محکومیت خود را آغاز کرد اما پس از مدت کوتاهی به زندان زنجان منتقل شد. همسر او شرایط بند زنان زندان زنجان را نامناسب خوانده و گفته که خانم محمدی در تهران زندگی می‌کرده و انتقال او به زنجان، "تبعید غیرقانونی" است.
     

     


    شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

    هیچ نظری موجود نیست:

    ارسال یک نظر

    خبرهاي گذشته