-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ تیر ۹, جمعه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 06/29/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



زن جوانی از ایران می گریزد چون همجنس گراست و تعقیب می شود. با این وجود دادگاهی در آلمان تقاضای پناهندگی او را رد می کند – و به جای آن به زن پنهان کاری در شیوۀ زندگی خود را توصیه می کند.

یکی از آخرین خاطره هایش از ایران مهمانی پرسر و صدایی است. حدود ۵۰ جوان شبی از شب های سال ۲۰۰۹ در آپارتمانی در تهران جمع شده بودند. سمیرا قربانی دانش که امروز ۲۴ سال دارد به خاطر می آورد: «خوشِ خوش بودیم. می رقصیدیم.»

اینکه در این فاصله سمیرا دیگر در تهران زندگی نمی کند و به آلمان گریخته است ارتباط زیادی به این مهمانی سه سال پیش دارد. یا دقیق تر: با مهمان های همجنس گرای این مهمانی.

امروز در خانه ای مخصوص زنان در شمال ایالت بایرن زندگی می کند و نگران است که مقام های آلمان او را به زودی به ایران بفرستند. کشوری که دیگر مایل به رفتن به آنجا نیست.

سمیرا به یاد می آورد: «وقتی آن شب در مهمانی می خواستم کمی هوا بخورم روی بالکن رفتم.» آنچه پایین در خیابان دید ترس مهلکی به جانش انداخت: سه خودروی تیره رنگ پشت هم نگه داشته بودند، مردانی بلند قد از داخل آنها پیاده شدند.

«هربچه ای در ایران اینها را می شناسد – بسیجی ها بودند، مأموران پلیس مخفی.» (در متن به همین شکل آمده است – م) سمیرا در این لحظه می دانست که در خطر است. می گوید: «مشروب خوردن در ایران ممنوع است، موسیقی غربی نیز.» و بعدهم این واقعیت که در این مهمانی زنان زنان و مردان مردان را بوسیده بودند.

«آدم که گیر بیفتد بازداشت می شود»

سمیرا تعریف می کند: «من تقریباٌ ۱۵ یا شانزده سال داشتم که پی بردم به جنس مؤافق تمایل دارم.» همجنس گرایی در ایران تنها از نظر اجتماعی نیست که تابو محسوب می شود. کتایون پیرآوردی که او نیز ایرانی است اما از سال ۱۹۷۷ در آلمان زندگی می کند می گوید: «وقتی آدم یکبار گیر افتاد پشتش بازداشت می آید.»

پیرآوردی در آلمان با انجمن زنان و مردان همجنس گرا در ایالت های برلین و براندنبورگ همکاری می کند.

این زن ۴۹ ساله موقعیت زنان و مردان همجنس گرا را در ایران به دقت می داند: «هرکس می تواند زمانی فرار می کند.» آنهایی که می مانند مجبورند تمایلات جنسی خود را در خفا ارضا کنند. می گوید: «آدم را که بازداشت کنند اتهام به ندرت همجنس گرایی است. تشکیلات اغلب جرمی را از پیش خود می سازد.»

«چنان ترسی داشتم که نمی توانستم خوب فکر کنم»

سمیرا که در آن شب روی بالکن ایستاده بود و هجوم مأموران را به خانه دید نمی خواست کارش به بازداشت بکشد. بعدها گفت کوشیده دوستانش را خبر کند اما صدای موسیقی بلند بوده است. هیچکس صدایش را نشنید.

سمیرا فرار می کند و پیش همسایه ها می رود و مخفی می شود، در حالیکه در خانۀ بغلی افراد را دستگیر می کردند. به یا می آورد: «چنان ترسی داشتم که نمی توانستم خوب فکر کنم.» سمیرا نمی توانست همینطور ساده به خانه برود.

سمیرا می پرسد: «چرا باید چنین چیزی را از پیش خودم بسازم و خانواده و دوستانم را ترک کنم؟» در حکم دادگاه می آید در صورت «زندگی ملاحظه کارانه که همۀ همجنس گرایان در ایران وقتی می خواهند بدون مزاحمت زندگی کنند دارند» خطر واقعی جان خواهان را تهدید نمی کند.

«پدر و مادرم از تمایل من چیزی نمی دانستند.» می گوید باید فرض را بر این می گذاشته که نیروی انتظامی در این فاصله به خانۀ آنها رفته و پدر و مادرش به این ترتیب از بازداشت ها خبر شده اند. دوست سمیرا سین هم در این مهمانی بوده، این دو از سه سال پیش پنهانی با هم بودند. سمیرا و دوستش در دانشگاه که معماری می خواندند با یکدیگر آشنا شده بودند.

سمیرا می گوید: «خیلی خوب توانستیم رابطۀ خود را مخفی نگاه داریم. وقتی می خواستیم همدیگر را ببینیم به پدر و مادرانمان می گفتیم روی یک پروژۀ دانشگاه کار می کنیم.»

«از خانواده ام خیلی می ترسیدم»

سمیرا نمی داند اکنون بر سین چه می گذرد و کجاست. فقط می داند که نیروی انتظامی از او بازجویی کرده و پیش پدر و مادر خودش هم بوده است. می گوید: « از خانواده ام خیلی می ترسیدم. اینکه از من انتقام بگیرند زیرا آبرویشان را برده بودم.»

زن جوان همۀ پول های خود را از حسابش برداشت و به کمک قاچاقچیان آدم و با کپی کارت شناسایی از راه ترکیه به آلمان گریخت.

از راه هایی دست آخر سر از شمال ایالت بایرن درآورد، فکر می کند جانش در امان است و زبان آلمانی یاد می گیرد. اما معلوم نیست که واقعاٌ بتواند اینجا بماند. ادارۀ فدرال مهاجرت و پناهندگان تقاضای پناهندگی او را رد کرده است. دادگاه اداری بایرویت (شهری در شمال ایالت بایرن – م) اعتراض او را با این استدلال رد کرد که سمیرا «نتواسته در خطر بودن جانش را در ایران ثابت کند.»

مجازات مرگ در مرتبۀ چهارم

گرچه دادگاه پذیرفت همجنس گرایی در ایران مجازات می شود – برای مردان فوری با اعدام، برای زنان با صد ضربه شلاق و در مرتبۀ چهارم نیز با اعدام. یک سخنگوی دادگاه به «ولت آنلاین» گفت: «خانم قاضی به ماجرای تحت تعقیب بودن خواهان در ایران تردید داشت.»

سمیرا می پرسد: «چرا باید چنین چیزی را از پیش خودم بسازم و خانواده و دوستانم را ترک کنم؟» در حکم دادگاه می آید در صورت «زندگی ملاحظه کارانه که همۀ همجنس گرایان در ایران وقتی می خواهند بدون مزاحمت زندگی کنند دارند» خطر واقعی جان خواهان را تهدید نمی کند.

سمیرا احساس می کند تنهایش گذاشته اند. با صدای لرزان می پرسد: «خیلی ترس دارم، چطور می توانند من را به ایران بفرستند؟» بعد از رد خواسته اش زن جوان یکماه زمان دارد از آلمان خارج شود. مُهر روی مدرک اقامت سمیرا در آلمان تنها تا سی ژوئیه معتبر است.

اما وکیلش گیزلا زایدلر تسلیم نمی شود. می گوید: «سمیرا اکنون شناسایی شده است، مورد او توجه افکار عمومی را به خود جلب کرده است.» به گفتۀ وی اکنون زندگی امن در ایران ممکن نیست. از اینرو وکیل تقاضای مجدد برای پناهندگی کرده است. سمیرا امیدوار است نهادهای آلمان تنهایش نگذارند. و اینکه آلمان کشوری شود که وی اجازه دارد در آن همانگونه که دوست می دارد زندگی کند و عشق بورزد.

*از: سیلکه مولهِر/ در: ولت آنلاین


 


قیمت نفت که در هفته های گذشته به شدت کاهش یافته کار را برای اتحادیۀ اروپا در مورد توقف مرحله ای واردات نفت خام از ایران از تاریخ اول ژوئیه آسان می کند. اولیوریاکوب از مؤسسۀ مشاورۀ پتروماتریکس می گوید: «بازار نفت دیگر آنقدرها زیر فشار نیست. اتحادیۀ اروپا در جستجو برای فروشندگان جانشین از کاهش قیمت نفت بهره می برد. در این فاصله فشار بر ایران زیاد می شود زیرا صادرات نفت و در نتیجه درآمدهای کشور کاهش می یابد.»

به علت مناقشۀ اتمی بین غرب و ایران، نه تنها ایالات متحده علیه این کشور تحریم برقرار کرده بلکه اتحادیۀ اروپا نیز می خواهد با متوقف کردن واردات از این کشور غنی از نفت، فشار را بر دولت ایران افزایش دهد. این در حالی است که بحران ایران و همچنین افزایش تقاضا برای نفت در بهار امسال قیمت را بسیار بالا برده بود. اما از ابتدای مارس قیمت نفت حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است. بحران ایران به کمبود نفتی که احتمالش می رفت منجر نشد. نیز چشم انداز منفی رشد اقتصادی و نیز بحران مالی روند کاهش قیمت را تسریع کردند زیرا احتمال کاهش تقاضا برای خرید نفت می رود. از این گذشته بزرگ ترین تولید کنندۀ اوپک، عربستان سعودی، تولید نفت خود را بالا برده است.

با توجه به صادرات نفت ایران چنین می نماید که تحریم اتحادیۀ اروپا تأثیر می گذارد: طبق اعلام آژانس انرژی بین المللی که نمایندۀ مهمترین کشورهای مصرف کنندۀ نفت است، صادرات نفت ایران از آخرهای سال ۲۰۱۱ با یک میلیون کاهش به ۱/۵ میلیون بشکه در روز رسیده است. از آنجا که ایران برای تأمین بودجۀ خود به صادرات نفت وابسته است همچنان می کوشد به مشتریان خود در آسیا نفت بفروشد. به ویژه چین و هند علاقۀ زیادی به نفت ایران دارند.

از یکشنبۀ آینده به بعد دیگر برای ایران ممکن نیست نفت خام خود را به اتحادیۀ اروپا صادر کند. قراردادهایی که قبل از ۲۳ ژانویه بسته شده بودند به اجرا درآمدند. ایران قبل از تحریم نفتش از سوی اتحادیۀ اروپا حدود ۱۸ درصد از صادرات روزانه اش را به میزان ۲/۵ میلیون بشکه به اروپا می داد. به ویژه کشورهایی مانند ایتالیا و اسپانیا و یونان همواره به نفت ایران وابسته بودند. اما آلمان تنها یک درصد نیاز خود را به نفت از ایران تأمین می کرد. دولتِ کشورِ بسیار مقروض یونان از تحریم ها ابراز نگرانی کرد و می خواست برای این کشور استثناء قائل شوند. اما اتحادیۀ اروپا طبق برنامه، توقف واردات از ایران را به اجرا درمی آورد.

با توجه به صادرات نفت ایران چنین می نماید که تحریم اتحادیۀ اروپا تأثیر می گذارد: طبق اعلام آژانس انرژی بین المللی که نمایندۀ مهمترین کشورهای مصرف کنندۀ نفت است، صادرات نفت ایران از آخرهای سال ۲۰۱۱ با یک میلیون کاهش به ۱/۵ میلیون بشکه در روز رسیده است. از آنجا که ایران برای تأمین بودجۀ خود به صادرات نفت وابسته است همچنان می کوشد به مشتریان خود در آسیا نفت بفروشد. به ویژه چین و هند علاقۀ زیادی به نفت ایران دارند.

اما تحریم نفت از سوی اتحادیۀ اروپا برکار شرکت های بیمه در این قاره که نفتکش های حامل نفت ایران را بیمه می کنند تأثیر می گذارد. اگر این بیمه ها دیگر نباشند برای ایران هرچه دشوارتر می شود نفت خود را به آسیا صادر کند. این درست که برای این شرکت های بیمه های اروپایی هم جانشین وجود دارد. اما به دلیل نبود بیمه، کرۀ جنوبی از اول ژوئیه واردات نفت خود را از ایران متوقف خواهد کرد. بدین ترتیب کرۀ جنوبی اولین کشور آسیایی است که توقف واردات خود را اعلام کرده است. کرۀ جنوبی بخش بزرگی از واردات نفت خود را از ایران با واردات از کشورهایی مانند عراق و کویت و قطر و امارات متحدۀ عربی جایگزین کرده است.

هند برعکس می خواهد واردات نفت خود را از ایران توسط این کشور بیمه کند. از این گذشته هند اجازۀ مخصوص ایالات متحده را دارد تا با وجود تحریم نفت ایران از سوی اتحادیۀ اروپا و آمریکا همچنان نفت از ایران بخرد. ژاپن نیز هنوز نفت از ایران وارد می کند و دولت ژاپن ضمانت برای بیمۀ نفتکش ها را برعهده می گیرد.

* از: تیم هُوفینگ هُوف / در: فرنکفورترآلگماینه تسایتونگ


 


در اول ژوئیه تحریم نفت ایران از سوی اتحادیۀ اروپا به اجرا در می آید. دولت سوئیس هنوز مشخص نکرده آیا همراهی خواهد کرد یا نه. دولت آمریکا و محافل یهودی به خشم آمده اند.

انتقاد تند بی سابقه ای بود از زبان یک دیپلمات: سفیر آمریکا در برن، دونالد اِس بایر، تازگی از خودداری سوئیس در همراهی با تحریم نفت ایران از سوی اتحادیۀ اروپا و همچنین اقدام های تنبیهی آمریکا علیه بانک مرکزی ایران انتقاد کرد. وی گفت بی گمان سوئیس هم نمی خواهد تبدیل به «نقطۀ ضعف» در مقرارت مربوط به تحریم ایران بشود.

پس زمینۀ این اظهارات بعضاٌ معلم مآبانه تصمیم دولت سوئیس در ابتدای آوریل است که موضع گیری خود را دربارۀ تحریم نفتی علیه جمهوری اسلامی تا «اطلاع ثانوی» بازگذاشته است. بستن حساب های بانک مرکزی ایران را در سوئیس که دولت این کشور بی پرده پوشی رد کرد.

با توجه به فشار از خارج تعلل سوئیس در پذیرش تحریم ها، که در تاریخ مناقشۀ اتمی سخت ترین بوده تعجب برانگیز است. حتی چنین می نماید چین تسلیم فشار زیاد آمریکا شده و می خواهد واردات نفت خود را از جمهوری اسلامی کاهش دهد. ظاهراٌ رهبران ایران با دادن تخفیف سعی در جلب نظر چین دارند اما خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام دولتی چین گزارش کرد مناسبات با آمریکا برای این کشور مهمتر است.

«سوئیس کدام طرف ایستاده است؟»

از این خودداری سوئیس نه تنها دولت آمریکا که سازمان های یهودی هم به شدت می کنند. یوناتان کرویتنر، دبیرکل انجمن سوئیس- اسرائیل، در صحبت با «جروزآلم پست» سرخوردگی خود را از اینکه سوئیس «یک بار دیگر» با تصمیم سایر کشورهای غربی همراهی نمی کند اعلام کرده است. روزنامۀ محافظه کار اسرائیلی از سخنگوی سابق لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا آیپک، جاش بلوک، نقل کرد پرسش این است که «اصلاٌ سوئیس کدام طرف ایستاده است.»

با توجه به فشار از خارج تعلل سوئیس در پذیرش تحریم ها، که در تاریخ مناقشۀ اتمی سخت ترین بوده تعجب برانگیز است. حتی چنین می نماید چین تسلیم فشار زیاد آمریکا شده و می خواهد واردات نفت خود را از جمهوری اسلامی کاهش دهد. ظاهراٌ رهبران ایران با دادن تخفیف سعی در جلب نظر چین دارند اما خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام دولتی چین گزارش کرد مناسبات با آمریکا برای این کشور مهمتر است.

ماری آوت، سخنگوی وزارت اقتصاد سوئیس، در پاسخ به پرسشی در این مورد تأکید کرد دولت این کشور هنوز تصمیمی دربارۀ تحریم نفت خام ایران از سوی اتحادیۀ اروپا نگرفته است. به گفتۀ وی موجودی بانک مرکزی ایران با توجه به وضعیت اقتصادی این کشور توقیف نشده است. طبق اظهار سفیر آمریکا در سوئیس بایر، مقام های سوئیسی علاوه براین در گفتگوها بر بی طرفی و نقش سنتی میانگیری خود بین آمریکا و ایران تأکید می کنند.

سیاست وقت کشی به احتمال مؤفق نخواهد بود

البته سوئیس در گذشته همواره هم به اصل بی طرفی خود پایبند نبوده و با برخی از تحریم های اتحادیۀ اروپا همراهی کرده است، اگرچه که این تحریم ها برخلاف تحریم های سازمان ملل الزام آور نبوده اند. برای نمونه تازگی در هماهنگی با اتحادیۀ اروپا دارایی های یازده شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی توقیف شد. اما استناد به نقش میانگیری سؤال برانگیز است زیرا ایالات متحده در این مورد ظاهراٌ اهمیتی برای خدمات سوئیس قائل نیست.

دولت سوئیس به احتمال می خواهد خیلی ساده زمان به دست آورد و امیدوار است این مسئلۀ حساس خود به خود حل شود. طرفین بحران در آوریل بعد از ۱۵ ماه برای اولین بار دور یک میز نشستند. هردو طرف جوّ گفتگوهای استانبول را مثبت خواندند. البته گفتگوهای بعدی در بغداد و مسکو بدون پیشرفتی به پایان رسیدند. ملاقت بعدی در سطح کارشناسان قرار است در سوم ژوئیه انجام شود. تحریم نفت اتحادیۀ اروپا رسماٌ در اول ژوئیه به اجرا در می آید. بدین ترتیب امکان اینکه قبل از این تاریخ از شدت بحران کم شود ناچیز است.

ایران معامۀ نفت خام را از سوئیس انجام می دهد

حتی حسابگری های اقتصادی دولت سوئیس را نمی توان با توجه به اهمیت روزافزون این کشور به عنوان مرکز تقل تجارت جهانی مواد خام منتفی دانست. گرچه وزارت اقتصاد اطلاعات موثقی ندارد که تا چه میزان معامله با نفت ایران از طریق سوئیس انجام می شود. شرکت های بزرگ نفتی که مقرشان در سوئیس است از قرار در برابر وزارت اقتصاد تأیید کرده اند خودشان «در هماهنگی با تحریم های اتحادیۀ اروپا علیه ایران عمل کرده اند.» البته واقعیت این است که ایران با کمپانی بین المللی نفتیران که مقر آن در ایالت واتِ سوئیس است پایگاهی در این کشور دارد که به تجارت نفت خام مشغول است. وزارت اقتصاد اعلام کرد سوئیس مستقیم از ایران نفت وارد نمی کند.

* از: کیان رمضانی / در: تسوانتیش مینوتِن آنلاین


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته