امروز: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، مقامهای اسرائیل را از «اقدام نظامی شتابزده علیه ایران» برحذر داشته و به آنها گفته که از تجربه منفی حضور نظامی آمریکا در عراق و افغانستان درس بگیرند.
به گزارش مردمک، آقای پوتین که برای نخستین بار در هفت سال گذشته به کشورهای خاورمیانه سفر کرده، این سخنان را روز دوشنبه ۲۵ ژوئن (پنجم تیرماه) در دیدار با شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل، در بیتالمقدس اعلام کرده است.
به نوشته مطبوعات اسرائیلی ولادیمیر پوتین خطاب به همتای اسرائیلی خود گفته است که هیچ ضرورتی برای اقدام نظامی عجولانه علیه ایران نیست و نباید بدون تفکر علیه این کشور اقدام کرد.
رئیس جمهور روسیه با اعلام «پیامد منفی حضور آمریکا در عراق» افزوده است: پس از تمام اتفاقها، یک حکومت طرفدار ایران در عراق حاکم است. نباید زودهنگام اقدام کرد و بعد تأسف خورد.
براساس گزارشها ولادیمیر پوتین درعین حال گفته است که تضمین صلح و آرامش در اسرائیل، منافع و مصالح ملی روسیه را تامی میکند.
روسیه که عضوی از گروه مذاکرهکننده ۵+۱ درمورد برنامه هستهای ایران است، مخالف حمله اسرائیل و تشدید تحریمها علیه ایران بوده است. این کشور در عین حال به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران رأی مثبت داده است.
شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل، نیز به نوبه خود گفته است: مردم ایران دشمن اسرائیل نیستند و اسرائیل موجودیت آنها را تهدید نمیکند بلکه حکومت کنونی ایران، خود را دشمن اسرائیل نشان داده و موجودیت تلآویو را تهدید کرده است.
اسرائیل در کنار آمریکا و اتحادیه اروپا برنامه هستهای ایران را تهدیدی برای منطقه دانسته و بارها از اقدام نظامی علیه تأسیسات هستهای ایران سخن گفته است. ایران بر صلحآمیز بودن اهداف برنامه هستهای خود پافشاری کرده است.
این در حالی است که گفته میشود اسرائیل دارای بزرگترین زرادخانه هستهای در منطقه خاورمیانه است. اسرائیل از سوی مقامهای دولت ایران به دست داشتن در ترور دانشمندان هستهای این کشور متهم شده است.
مقامهای اسرائیل در عین حال از مسکو به دلیل همکاری با ایران در ساخت تأسیسات هستهای این کشور انتقاد کردهاند.
در راستای درخواستهای اسرائیل و آمریکا، مسکو قرارداد فروش موشکهای دوربرد به ایران را لغو کرد، موشک هایی که میتوانست عامل بازدارندهای علیه حملات هوایی به ایران باشد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، نیز پس از دیدار با رئیسجمهور روسیه گفته است: اسرائیل و روسیه بر این موضوع توافق دارند که برنامه هستهای ایران خطر بزرگی برای دولت یهود و برای کل جهان است.
آقای نتانیاهو اعلام کرده که به گمان او تحریمها علیه ایران و درخواستها از این کشور باید افزایش یابد.
روسیه و اسرائیل روابط فرهنگی و اقتصادی خوبی دارند و این روابط درپی مهاجرت بیش از یک میلیون یهودی از شوروی سابق به اسرائیل تقویت شده اما درمورد برنامه هستهای ایران بهشدت اختلافنظر دارند.
امروز: کمیته بینالمللی المپیک (IOC) بار دیگر به ایران درباره برکناری شماری از روسای فدراسیونهای ورزشی که تعدادی از آنها باید در المپیک ۲۰۱۲ لندن شرکت کنند، هشدار داده است.
به گزارش مردمک، بر این اساس اعضای (IOC) از مقامات ورزش ایران خواستهاند توضیحات بیشتری درباره تغییرات مدیریتی فدراسیونهای قایقرانی، دوچرخهسواری، تیر و کمان و شنا، شیرجه و واترپلو و برگزاری مجمع انتخاباتی دیگر فدراسیونها توضیحات روشنگرانهتری ارائه کنند.
این دومین نامه کمیته بینالمللی المپیک ایران به کمیته المپیک ایران طی یک ماه گذشته است که احتمال خطر تعلیق را برای بعضی از رشتههای ورزشی ایران در المپیک ۲۰۱۲ لندن به دنبال دارد.
چالش تازه ورزش ایران بعد از ۳۱ اردیبهشتماه و همزمان با انتصاب روسای جدید فدراسیونهای ورزشهای سنتی - بومی و محلی، قایقرانی، اسکیت، شنا و دوچرخهسواری از سوی محمد عباسی وزیر ورزش و جوانان آغاز شد.
براساس حکم وزیر ورزش، خسرو قمری به جای علی زنگیآبادی به عنوان سرپرست فدراسیون دوچرخه سواری، برانوش نیکبین به جای کریم صفایی به سمت رئیس فدراسیون شنا شیرجه و واترپلو، فریبا محمدیان به سمت ریاست فدراسیون اسکیت، محمدشروین اسبقیان به جای احمد دنیامالی به سمت ریاست فدراسیون قایقرانی و غلامرضا جعفری در سمت فدراسیون ورزشهای سنتی، بومی و محلی منصوب شدند.
به فاصله کمی بعد از این انتصابها فدراسیون جهانی قایقرانی با ارسال نامهای به مقامات ورزش ایران نسبت به جابجایی صورت گرفته در این فدراسیون بدون توجه به اساسنامه توضیح خواست و رسانهها از خطر تعلیق این رشته ورزشی ایران خبر دادند.
دهم خرداد حمید سجادی، معاون وزیر ورزش و جوانان با رد خطر تعلیق فدراسیون قایقرانی ایران تاکید کرد دیپلماسی وزارت ورزش آنقدر قوی است که خیلی زود با رایزینی و تفاهم و تعامل سو تفاهم بهوجود آمده را حل کند.
دیگر مدیران وزارت ورزش هم در این مدت تاکید کردهاند که تغییرات صورت گرفته بر اساس اساسنامه بوده و هیچ خطری ورزش ایران را تهدید نمیکند.
در این ارتباط دبیر کل ایرانی کنفدراسیون قایقرانی آسیا ۱۹ خردادماه به خبرگزاری مهر گفت: اگر یک نقطه مثبت در رفتارهای انجام شده در ارتباط با برکناری احمد دنیامالی، رئیس فدراسیون قایقرانی پیدا کردید حاضرم از سمت دبیرکلی کنفدراسیون قایقرانی آسیا کنارهگیری کنم.
به گفته او فدراسیون جهانی قایقرانی بعد از آن به ایران معترض شد که از طرف فدراسیون قایقرانی ایران به درخواست شرکت در مسابقات جهانی دراگون بت اطلاعی دریافت نکردند. به دنبال این بیخبری آنها موضوع را به کنفدراسیون قایقرانی آسیا ارجاع دادند.
دبیر کل ایرانی کنفدراسیون قایقرانی آسیا تصریح کرد که وزارت ورزش و جوانان در حالی رئیس فدراسیون قایقرانی را برکنار کرد که این فدراسیون ثبات داشت و بدون آشفتگی میتوانست در استانه المپیک به فعالیتهایش ادامه دهد.
در این ارتباط روز دوشنبه، پنجم تیرماه و بعد از ارسال دومین نامه کمیته بینالمللی المپیک به کمیته المپیک ایران، احمد ناطقنوری، عضو هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک به خبرگزاری ایسنا گفت: اعضای IOC در نامه جدید خود به تغییرات صورت گرفته در چند فدراسیون اعتراضاتی داشتند که قرار است محمد علیآبادی، رئیس کمیته ملی المپیک و محمد عباسی وزیر ورزش و جوانان در جلسهای در ارتباط با موارد مطرح شده و توضیحات خواسته شده مذاکره کنند.
به زعم آقای ناطق نوری «خارجیها به دنبال آن هستند با بهانههای مختلف به ایران فشار بیاورند.»
این عضو هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک در عین حال گفت که مفاد نامه دوم IOC برای ایران خطر تعلیق به همراه ندارد.
اما مهدی هاشمی، دیگر عضو هیئت اجرایی عملکرد وزارت ورزش و جوانان در این ارتباط را انتقادآمیز میداند.
آقای هاشمی تاکید کرد که مقامات ورزشی باید تا پایان هفته جاری پاسخ قانعکنندهای به کمیته ملی المپیک ارائه کنند.
او از وزیر ورزش خواست با افرادی که باعث ایجاد این چالش در عرصه ورزش شدند برخورد کند.
به زعم این عضو هیئت اجرایی کمیته المپیک در پشت پرده این برکناریها اهداف سیاسی وجود دارد.
روزنامه اعتماد هم در گزارشی با اشاره به این موضوع از احتمال حضور وزیر ورزش در مجلس تا پایان هفته جاری خبر داده است.
او قرار است به سوالات نمایندگان عضو فراکسیون ورزش در ارتباط با کمبود منابع مالی کمیته ملی المپیک و فدراسیونهای ورزشی و همچنین احتمال تعلیق فعالیت فدراسیونهای قایقرانی و دوچرخهسواری از سوی فدراسیونهای جهانی این دو رشته اعضای فراکسیون ورزش مجلس پاسخ دهد.
ایران پیش از این گفته بود که به دلیل آن که لوگوی المپیک ۲۰۱۲ لندن «صهیونیستی» است و به گفته ایران واژه «صهیون» را نمایش میدهد، این مسابقات را تحریم میکند. کمی بعد دبیرکل کمیته ملی المپیک ایران اعلام کرد که این کشور در مسابقات المپیک ۲۰۱۲ لندن شرکت خواهد کرد.
امروز: کره جنوبی، یکی از واردکنندگان بزرگ آسیایی نفت خام ایران اعلام کرد که از اول جولای (۱۱ تیرماه) واردات نفت از ایران را قطع میکند.
به گزارش مردمک به نقل از رویترز، این کشور اعلام کرد که به دلیل تحریمهای نفتی اروپا علیه ایران که از اول ماه ژوئن بیمهگزاران اروپایی را از بیمه تانکرهای نفت ایران بازمیدارد، واردات نفت از ایران را قطع خواهد کرد.
وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت امورخارجه کرهجنوبی در بیانیهای مشترک اعلام کردند: واردات نفت از ایران متوقف خواهد شد، چون اتحادیه اروپا واردات نفت خام از ایران را متوقت میکند و شرکتهای بیمه کشورهای عضو این اتحادیه از اول جولای نخواهند توانست محمولههای نفت ایران را بیمه کنند.
در این بیانیه آمده که دولت کرهجنوبی تلاشهایش را برای کاهش تاثیرات این تصمیم بر صنعت داخلی و اقتصاد، از جمله تامین منابع نفت و صادرات به ایران ادامه خواهد داد.
براساس تحریمهای اروپا علیه صنعت نفت ایران که ژانویه گذشته تصویب شد و از چند روز دیگر اجرا میشود، کشورهای عضو این اتحادیه حق واردات نفت از ایران و بیمه کردن محمولههای نفتی ایران را ندارند.
این تحریم، بخشی از تحریمهای گستردهای است که ایالات متحده و اتحادیه اروپا علاوه بر تحریمهای سازمان ملل علیه ایران اعمال کردهاند.
کشورهای غربی اعتقاد دارند که ایران به دنبال دستیابی به سلاح هستهای است. ایران این اتهام را رد میکند و میگوید که اهداف برنامه هستهایاش، صلحآمیز است.
کره جنوبی از نظر امنیتی به آمریکا وابسته است، اما منابع طبیعی نفت ندارد و در تلاش بوده تا برای تامین ۹.۴ درصد از نفت وارداتی سالانهاش کشور دیگری را پیدا کند.
۱۰ روز پیش نیز کره جنوبی صادرات اقلامی مانند خودرو، فولاد و لوازم الکترونیکی به ایران را محدود و دلیل آن را «نگرانی از ناتوانی ایران در پرداخت پول» اعلام کرده بود.
کره جنوبی که چهارمین قدرت اقتصادی آسیا است، در چهار ماه نخست سال جاری میلادی ۱/۷ میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده است.
در همین رابطه، انجمن تجارت بینالمللی کره جنوبی با انتشار بیانیهای گفته است: آن دسته از صادرکنندگانی که وجوه خود را ازطریق حسابهای بانکهای محلی مرتبط با بانک مرکزی ایران دریافت می کنند، مشمول محدودیت صادرات کالا به ایران خواهند شد.
دولتهای اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کردند که تحریم نفت ایران از اول جولای آغاز میشود. آنها به ایران هشدار دادند که اگر به مخالفت با درخواستهای جامعه جهانی برای محدود کردن برنامههای هستهایاش ادامه دهد، تحریمهای بیشتری در انتظار این کشور خواهد بود.
حدود ۹۰ درصد از تانکرهای نفت جهان، تحت بیمه کشورهای غربی هستند.
از سوی دیگر کره جنوبی، چهارمین کشور بزرگ خریدار نفت ایران در جهان اعلام کرد که طرح ژاپن را برای تضمین ادامه واردات نفت از ایران دنبال نمیکند. چین و هند، دیگر خریداران آسیایی نفت اجازه یافتهاند که از ماه جولای از ایران نفت وارد کنند.
پیش از این ژاپن با کاهش قابل توجه واردات نفت از ایران موفق شد نظر مساعد آمریکا را برای معافیت از تحریم نفتی علیه ایران جلب کند. چین نیز از ایران خواسته که نفت خود را به این کشور بفروشد. این در حالی است که هند اعلام کرد که از اول جولای به پالایشگاههای خود اجازه میدهد تا نفت ایران را با بیمه ایرانی وارد کنند.
تحریم نفت و نهادهای مالی ایران پس از آن اعلام شد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش ماه نوامبر سال گذشته از وجود ابعاد احتمالی نظامی در برنامه هستهای ایران ابراز نگرانی کرد.
با آغاز مجدد مذاکرات اتمی میان گروه ۱+۵ و ایران زمزمههایی مبنی بر تعلیق تحریم نفت ایران از اول جولای شنیده شد. اما پس از برگزاری سه دور مذاکرات در استانبول، بغداد و مسکو و به بنبست رسیدن طرفین، افزایش تحریمها علیه ایران پی گرفته شده است.
امروز: بهای نفت خام در بازارهای جهانی با کاهشی ۳۴ دلاری در سه ماه گذشته به حدود ۹۰ دلار در هر بشکه رسید. ایران، بهعنوان بزرگترین بازنده سقوط بهای نفت در انتظار واکنش سایر اعضای اوپک است.
به گزارش دویچه وله، میانگین بهای سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در سه ماهه نخست سال جاری میلادی به ۱۱۵ دلار در ازای هر بشکه رسید. بهای نفت کشورهای عضو اوپک که ایران را نیز در بر میگیرد در این دوره به ۱۲۴ دلار نیز رسیده بود. از حدود سه ماه پیش روند نزولی قیمت نفت شتابی نگران کننده به خود گرفته است.
در تازهترین معاملات نفتی در بازارهای جهانی قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال به کمتر از ۹۰ دلار و ۴۰ سنت در هر بشکه رسید. جمهوری اسلامی امیدوار است کشورهای عضو اوپک برای جلوگیری از سقوط بهای نفت چارهای بیندیشند، اما کشورهای موثر در این سازمان تمایلی به این کار از خود نشان نمیدهند.
سطح نگران کننده بهای نفت
محمدعلی خطیبی، نماینده ایران در اوپک میگوید «اگر قیمت جهانی نفت به سطحی نگران کننده برسد اعضای اوپک نسبت به برگزاری نشست فوقالعاده اقدام میکنند.» خبرگزاری مهر بامداد سهشنبه، ۶ تیر از قول خطیبی نوشت، تصمیم در مورد برگزاری این نشست بر عهده رئیس دورهای اوپک، وزیر نفت عراق است.
کاهش شدید بهای نفت یکی از موضوعهای محوری مذاکرات اعضای اوپک در اجلاس یک صد و شصت و یکم این سازمان (۲۵ خرداد/ ۱۴ ژوئن) بود که بدون نتیجهبه پایان رسید. خطیبی میگوید در این اجلاس برای برگزاری نشست فوقالعاده روی قیمت مشخص نفت خام بحث نشده و تشخیص این ضرورت به ریاست اوپک واگذار شده است.
مسئولان ایرانی در مورد "سطح نگران کننده بهای نفت" رقم دقیقی مشخص نکردهاند. با این همه کارشناسان معتقدند قیمتهای کنونی مدتهاست از این سطح پایینتر رفته است.
ناتوانی در مقابله با عربستان
کشورهای عضو اوپک در تازهترین اجلاس خود توافق کردند سقف تولید روزانه کل اعضاء از ۳۰ میلیون بشکه فراتر نرود. برخی از کشورها، به ویژهعربستان سعودی که یک سوم نفت اوپک را صادر میکند به این توافق بیاعتنا هستند. محمدعلی خطیبی میگوید، تمایل عربستان برای افزایش تولید و صادرات نفت خام به منظور کاهش قیمت نفت موضوعی غیر قابل انکار است. او این اقدام عربستان را از دلایل اصلی کاهش قیمت نفت عنوان میکند.
عربستان سعودی اعتقاد دارد با توجه به کند شدن آهنگ رشد اقتصاد جهانی و بحران مالی در حوزهی یورو باید از بالا رفتن بهای نفت جلوگیری کرد. دولتمردان جمهوری اسلامی عربستان را متهم میکنند در همکاری با کشورهای غربی یک جنگ نفتی تمام عیار را برای به زانو در آوردن ایران آغاز کرده است.
اعتراف قاسمی به کاهش صادرات نفت
با شدت گرفتن تحریمهای نفتی و مالی آمریکا و اتحادیه اروپا میزان صادرات نفت ایران از ابتدای ماه جاری میلادی به پایینترین سطح در سالهای اخیر رسیده است. به گزارش سازمان بینالمللی انرژی از آغاز سال ۲۰۱۲ صادرات نفت خام ایران ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است. وزیر نفت، رستم قاسمی در گفتگویی که ۶ تیر در روزنامه شرق منتشر شد این کاهش را تایید کرده اما مدعی است میزان آن زیاد نیست.
وزیران خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا روز دوشنبه (۵ تیر/ ۲۵ ژوئن) توافق کردند تحریم نفتی ایران در زمان از پیش تعیین شده (۱۱ تیر/ ۱ ژوئیه) به اجرا گذاشته شود. انتظار میرود با این تصمیم صادرات نفت ایران باز هم کاهش یابد. دور جدید تحریمهای آمریکا نیز که در آن برای خریداران نفت ایران مجازاتهایی در نظر گرفته شده از روز پنجشنبه (۲۸ ژوئن/ ۸ تیر) به اجرا گذاشته خواهد شد.
خوشبینی بیپایه به تصمیم اروپا
تحریمهای جدید شامل بیمهی شرکتهای کشتیرانی نیز میشود که میتواند به مانعی دیگر در برابر انتقال نفت جمهوری اسلامی تبدیل شود. بهای فروش هر بشکه نفت خام در قانون بودجه سال جاری ۸۵ دلار پیش بینی شده؛ به اعتقاد کارشناسان با توجه به اختلاف بهای رسمی و واقعی ارزهای خارجی و مصارفی که برای درآمد مازاد ارزی از فروش نفت پیشبینی شده این قیمت در واقعیت بالاتر از صد دلار فرض شده است.
بر اساس برآورد صندوق بینالمللی پول میانگین بهای نفت باید حدود ۱۱۷ دلار در هر بشکه باشد تا بودجهی ایران دچار کسری نشود. در چنین شرایطی تحریمهای جدید نفتی و مالی میتواند اوضاع بحرانی اقتصاد ایران را بحرانیتر کند. رستم قاسمی در گفتگو با روزنامه شرق درباره تحریمهای اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرده "اروپاییها عاقلی كنند و این اتفاق نیفتد." تصمیم اخیر کشورهای اروپایی حکایت از آن دارد که به رغم امیدواری وزیر نفت جمهوری اسلامی این اتفاق خواهد افتاد.
امروز: فرمانده نیروی زمینی سپاه از انهدام 4 تیم تروریستی که برای انجام عملیات در داخل کشور تشکیل شده بودند خبر داد که به گفته وی سه تیم در روزهای هفتم و هشتم عید سال جاری و یک تیم نیز اخیراً منهدم شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سرتیپ پاسدار محمد پاکپور در همایش تجلیل از خانواده معظم شهدا، مجروحان و جانبازان سرافراز و فرماندهان و پاسداران نمونه نیروی زمینی سپاه گفت: این مراسم به منظور تجلیل از خانواده معظم شهدایی است که در شمالغرب و جنوب شرق کشور در عملیاتهای مختلف سال 90 و اوایل سال 91 به شهادت رسیدند.
وی افزود: سال گذشته سال پرکار و پربار برای نیروی زمینی سپاه بود و از ابتدای سال 90 فرزندان شما خانواده معظم شهدا ، جانبازان و رزمندگان با توجه به برنامه ریزی که برای ایجاد امنیت پایدار در شمالغرب کشور انجام شده بود تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا این برنامه ریزی به ثمر بنشیند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه افزود: از سالهای گذشته عناصر ضدانقلاب در جدار مرزهای جمهوری اسلامی در ارتفاعات استراتژیک حضور پیدا و آن مناطق را آلوده کرده بودند و از آنجا برای شهرها و روستاهای همجوار مرز ناامنی ایجاد می کردند.
پاکپور گفت: گروهی که پایه و اساس آن را آمریکا و استکبار بنا نهاده بود که این گروه تجهیزات و منابع خود را از صهیونیست بین الملل و یا از استکبار جهانی تهیه کردند.
وی افزود: این منطقه، منطقه محدودی نبود که بگوییم رزمندگان در یک یا دو ارتفاع می جنگیدند بلکه منطقه وسیعی در مرز کشور بود و منطقه ای در شمالغرب کشور که مرز مشترک با شمال عراق و به عبارتی با اقلیم کردستان عراق به مساحت 900 کیلومتر مربع هم مرز بودیم که این گروهها این منطقه را در دست خود گرفته بودند و کل امورات این منطقه به دست آنها اداره می شد و از همین منطقه تمام اقدامات تروریستی را انجام می دادند و به برخی از مناطق ما اشراف داشتند و با استحکامات و تونل هایی که در این منطقه ایجاد کرده بودند و همچنین از غارهای طبیعی که در آنجا بود استفاده و کل منطقه را ناامن و آلوده کرده بودند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران در ادامه گفت: در واقع تیر سال گذشته اصل عملیات در این منطقه شروع که البته مقدمات آن از اول سال شروع شده بود و تا آن روز عناصر ضد انقلاب از توانایی ها و پشتکار رزمندگان اسلام اطلاع نداشتند اما وقتی با رشادتهای رزمندگان مواجه شدند در آن موقع پی بردند با چه نیرویی مواجه هستند و با رشادتهایی که رزمندگان سپاه انجام دادند محک زدند که توان مقابله با آنها را ندارند.
وی در ادامه سخنانش گفت: دشمن تیمهای زیادی را در اوایل سال 91 و اواخر سال 90 در جنوب شرق کشور سازماندهی کرده بود تا هم در شهرهای مرزی و هم در مرکز کشور، عملیاتهای خرابکاری وانفجاری را توسط عمال فریب خورده علیه ملت ایران انجام دهند.
پاکپور از انهدام همگی این تیمها خبر داد و افزود: از 4 تیمی که تشکیل شده بود سه تیم تا روزهای هفتم و هشتم عید سال جاری و یک تیم نیز اخیراً منهدم شد.
امروز: یک هفته از گرم ترین فصل سال می گذرد و دریاچه ارومیه به روزهای کابوس تبخیر و خشک شدن به دلیل گرمای بیش از حد هوا نزدیک ترمی شود، روزهای بحرانی دریاچه ارومیه وارد دومین دهه خود شده است.
به گزارش مهر، افزایش دمای هوا و نزدیک شدن آغاز فصل تابستان امسال نیز آغاز کابوسی دوباره برای دومین دریاچه شور جهان است بطوریکه از هم اکنون مانند دو سال گذشته با کاهش سطح آب، افزایش میزان غلظت نمک و برخی عوامل زیست محیطی رنگ دریاچه ارومیه سرخ شده است.
ازسال آبی 75 - 74 تا کنون رقوم ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سالهای اخیر آب دریاچه بالاتر از شش متر کاهش داشته است که نیاز به یک عزم ملی و منطقهای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.
بنا بر تحقیقات انجام شده از 12 سال پیش تا کنون نمودار تراز آب پارک ملی دریاچه ارومیه رو به پایین است و مطالعات مدیریت زیست بوم حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با همکاری بانک جهانی به اتمام رسیده، نشان میدهد دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان تا کمتر از 20 سال آینده با بحران شدیدی مواجه خواهد شد.
پارک ملی دریاچه ارومیه با ویژگی های خاص خود بعد از دریاچه شور بحر المیت در دنیا به عنوان دومین دریاچه شور و بزرگ در جهان به شمار می رود، این دریاچه به عنوان بزرگترین تالاب دایمی با دارا بودن 102 جزیره بزرگ و کوچک در استان قابلیت های زیادی را در دل خود جای داده است.
مساحت این دریاچه بیش از 570هزار هکتار است. با به خطر افتادن وضعیت این دریاچه علاوه بر تهدیدات زیست محیطی استان، حیات گونه های با ارزش و نادر کشور از جمله گوزن زرد ایرانی و... نیز به خطر خواهد افتاد.
دریاچه ارومیه با کمبود 20 میلیارد متر مکعب آب مواجه است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت: دریاچه ارومیه از نظر اکولوژیکی با کمبود 20 میلیارد متر مکعبی آب مواجه است.
نقی کریمی ظهر سه شنبه در همایش بخشداران آذربایجان غربی که به منظور تعیین تکلیف چاههای غیرمجاز استان برگزار شد، اظهار داشت: دریاچه ارومیه از نظر محیط زیست چهار متر و از نظر اکولوژیکی با 20 میلیارد مترمکعب کمبود آب مواجه است.
این درحالی است که هفته گذشته حسن عباس نژاد مدیر کل محیط زیست آذربایجان غربی، از کم شدن میزان شوری آب دریاچه ارومیه خبر داده بود.
به گفته وی امسال میزان آب ورودی به تالاب دریاچه ارومیه در حال حاضر به ۲ میلیارد متر مکعب رسیده که این امر موجب زیست دوباره آرتمیا البته در فصل بهار در این دریاچه شده است.
او گفت: "کاهش شوری دریاچه ارومیه از فوق اشباع به ۱۴۰ گرم در لیتر در سالجاری با افزایش ورودی آب امکان پذیر شده است."
شرایط بحرانی دریاچه ارومیه در حالی هر روز بیشتر از روز قبل رقم می خورد که بحث های قدیمی از جمله بارورسازی ابرها و انتقال آب از حوزه های دیگر از سوی برخی مسئولان مطرح می شود.
طرح پرسر و صدای انتقال آب از ارس نیز در دستور کار قرار دارد.
کریمی در این زمینه با اشاره به انتقال آب به دریاچه ارومیه از طریق سد ارس، گفت: در این راستا اقدامات اولیه انجام گرفته است و مسیر نهایی این انتقال مشخص و پروژه عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: در این طرح یک میلیارد مترمکعب انتقال آب از حوزه ارس به دریاچه ارومیه تعریف شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی اعلام کرد: با اجرای این طرح پس از تامین حقآب دریاچه ارومیه شاهد حل مشکل کمآبی شهرهای ماکو، پلدشت، قرهضیاالدین و سه راهی ایواوغلی خوی خواهیم بود.
وی با اشاره به اعتبارات مورد نیاز در این زمینه گفت: یک هزار و 400 میلیارد تومان نیاز اعتباری اجرای این طرح است.
امید می رود مسئولان به دور از بحث های سیاسی در این خصوص به فکر احیای این تالاب ارزشمند زیست محیطی باشند.
امروز: وزیرامورخارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ما اکنون توانایی صدور رآکتورهای هسته ای را به جهان داریم، اضافه کرد: سوخت 20 درصد را تولید کردهایم و مذاکرات 1+5 نیز برای تامین همین سوخت است.
به گزارش مهر، علی اکبر صالحی وزیرامورخارجه کشورمان امروز سه شنبه در ضیافت نهار ایرانیان مقیم قبرس شرکت کرد.
وزیرامورخارجه کشورمان در جمع ایرانیان گفت: بخش عمده ای از عمر خود را در خارج از ایران گذرانده ام و به همین دلیل غربت را درک می کنم.
وی افزود: من به ایرانیان خارج از کشور به عنوان ذخایر کشور نگاه می کنم.
به گفته صالحی ایران آینده روشنی در پیش دارد هر چند که اکنون با مشکلاتی مواجه هستیم و از حیث تعاملات بین المللی مشکلاتی داریم اما این امر ابدی نیست.
وی تاکید کرد: این مشکل نتیجه یک حقیقت است و آن اینکه ایران 33 سال پیش اراده کرد که مستقل باشد.
صالحی تاکید کرد: هر کشوری با مسئول خوب یا بد رشد می کند، مسئول بد باعث می شود که رشد کند شود و مسئول خوب این رشد را سرعت می بخشد.
وزیرامورخارجه کشورمان با طرح این سئوال که چرا ایران کشور مهمی است، بیان کرد: ایران بعد از 33 سال فکر و اندیشه جدیدی را عرضه می کند ما نواقص بسیار و اشتباهات فراوان داریم و اختلافاتمان غیر قابل توجیه است اما در مجموع در جهت خوبی حرکت می کنیم هرچند در فرایند پیمایش راه گاهی توقف و گاهی عقبگرد داریم.
وی تصریح کرد: ایران اکنون کشور مقتدری است و هر ایرانی باید از عزت مملکت خود دفاع کند.
صالحی با بیان اینکه ما اکنون توانایی صدور رآکتورهای هسته ای را به جهان داریم، اضافه کرد: سوخت 20 درصد را تولید کرده ایم و مذاکرات 1+5 نیز برای تامین همین سوخت است.
وزیرامورخارجه کشورمان خاطرنشان کرد: البته اختلافات سیاسی در کشورمان طبیعی است ولی خروج از اخلاق برای ما غیر طبیعی است چرا که ما کشور انقلابی هستیم و اگر نام انقلابمان را انقلاب اسلامی گذاشته ایم باید برایمان در اهمیت باشد.
صالحی همچنین به ریاست دوره ای اتحادیه اروپا از طرف قبرس نیز اشاره کرد و گفت: اتحادیه اروپا برای ما مهم است و در سیاست هایمان ارتباط با اتحادیه اروپا در اولویت است. امیدواریم روابط خوب با قبرس بتواند زمینه ای فراهم کند که برخی سوءتفاهم ها که دلایل سخیفی دارد برطرف شود.
بر اساس این گزارش رضاییان سفیر ایران در قبرس در این مراسم درباره مشکلات ایرانیان و برخی از موضوعات مربوط به قبرس صحبت کرد. همچنین برخی از ایرانیان مقیم قبرس نیز مشکلات خود را با وزیرامورخارجه در میان گذاشتند.
صالحی پس از ضیافت نهار از نیکوزیا پایتخت قبرس بازدید می کند و قرار است در مراسم ضیافت شام رسمی مقامات قبرسی نیز حضور پیدا کند.
صالحی امشب قبرس را به مقصد قزاقستان ترک خواهد کرد.
امروز: قاضی پرونده فساد مالی از صدور کیفرخواستهای جدید در این پرونده خبر داد و افزود: تاکنون تعداد متهمان این پرونده 39 نفر بود که احتمالا در ماه مبارک رمضان دادگاه این متهمان به پایان می رسد.
به گزارش مهر، ناصر سراج در حاشیه همایش قوه قضائیه در جمع خبرنگاران در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا متهمان جدیدی در پرونده فساد وارد شده اند گفت: کیفرخواستهای برای متهمان جدید صادر شده است.
وی افزود: قطعا میان جلسات دادگاه 33 متهم قبلی و 6 متهم جدید با متهمانی که به تازگی کیفرخواست آنها صادر شده است فاصله خواهد بود البته امکان دارد این پرونده در ماه مبارک رمضان به پایان خود نزدیک شود.
سراج گفت: دادگاه متهمانی که به تازگی کیفرخواست آنها در پرونده صادر شده است پس از صدور حکم 33+6 متهم قبلی تشکیل می شود.
امروز: رئیس اتحادیه طلا و سکه تهران، از افزایش ۱۹ هزار تومانی قیمت سکه و ۴۸ تومانی نرخ دلار در بازار امروز خبر داد.
به گزارش ایلنا، احمد وفادار گفت: با افزایش قیمت ارز در بازار داخلی از یک هزار ۸۸۲ تومان روز گذشته به یک هزار و ۹۳۰ تومان در روز جاری، قیمت انواع سکه نیز دستخوش تغییر قیمتی شده و در حال حاضر قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با ۱۹ هزار تومان افزایش به ۷۱۷ هزار تومان رسید.
به گفته وی، این در حالی است که قیمت طلا در سطح بازار بین المللی با ۵۰ دلار کاهش طی روزهای گذشته به روند نزولی خود ادامه میدهد.
رئیس اتحادیه طلا و سکه تهران، در عین حال از عدم حباب در بازار سکه خبر داد و گفت: با این وجود، بازار سکه در حال حاضر حبابی نیست و بازار آن متأثر از نوسانهای قیمت ارز در بازار داخلی است.
به گزارش ایلنا، سکه تمام بهار آزادی با ۱۹ هزار تومان افزایش با قیمت ۷۱۷ هزار تومان در بازار معامله شد.
نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب با ۱۰ و ۶ هزار تومان افزایش، ۱۸۲ و ۱۸۸ هزار تومان به فروش رفت.
امروز: رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: سفر احمدی نژاد به برزیل کاملاً درشان رییس دولت ایران بود و باید بدانیم اجلاسهای بینالمللی با سفرهای دوجانبه متفاوت است.
به گزارش ایلنا، علاالدین بروجردی در حاشیه نشست امروز مجلس درباره مباحث مطرح شده پیرامون سفر احمدینژاد به برزیل و اینکه گفته میشود نحوه استقبال از رییس دولت درشان وی نبوده است، اظهار کرد: اتفاقاً کاملاً در شان احمدی نژاد بوده است، زیرا باید بدانیم اجلاسهای بین المللی با سفرهای دوجانبه متفاوت است نه رییس دولت کشور مبداء استقبال میکند و نه الزاماً ملاقاتی انجام میشود.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ کشور در این اجلاس شرکت کرده بودند ، تصریح کرد: در سفر یک روزه مگر رییس دولت یک کشور میتواند با سران ۱۰۰ کشور دیدار و ملاقات کند؟
بروجردی مسائل مطرح شده را حواشی غیر واقعی سفر احمدینژاد دانست و اظهار کرد: این سفر بسیار با اهمیت بود و یک گام به پیش در جهت سیاستهای ما در آمریکای جنوبی به حساب میآید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر