-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ فروردین ۲۴, پنجشنبه

Latest News from Kaleme for 04/12/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



وزارت اطلاعات ادعا کرد که با “عملیات برق آسا” تاکنون ۱۵ نفر عوامل و هسته‌های پیشتیبانی کننده ترور مولوی مصطفی جنگی زهی را بازداشت کرده‌است.

مولوی مصطفی جنگی زهی، امام جمعه اهل سنت شهر راسک در استان سیستان و بلوچستان در آخرین روز دی ماه سال گذشته مورد سوءقصد قرار گرفت و کشته شد.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: اقدامات اطلاعاتی امنیتی فشرده و همه جانبه‌ سربازان گمنام امام زمان (عج) به ویژه در اداره کل اطلاعات استان سیستان و بلوچستان، منجر به شناسایی عوامل اصلی آن جنایت گردید و با عملیات برق آسای صورت گرفته، تاکنون ۱۵ نفر از تروریست‌ها و هسته‌های پیشتیبانی کننده آنها بازداشت شده‌اند.

در ادامه این بیانیه‌ آمده است: اطلاعات به دست آمده نشان دهند‌ه‌ دخالت مثلث شوم سازمان منافقین (در طراحی عملیات)، گرایش‌های انحرافی متصل به وهابیت (در صدور مجوز و انجام عملیات تروریستی)، کمک‌های مالی برخی کشورهای مرتجع منطقه تحت حمایت آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در آن اقدام تروریستی می‌باشد.


 


احمد بن بلا، اولین رئیس جمهوری منتخب الجزایر در سن ۹۶ سالگی به دنبال دوره‌ای بیماری در منزلش در الجزیره، پایتخت این کشور درگذشت.

بن بلا در ماه‌های اخیر دو بار در بیمارستان نظامی “عین نجعه” در پایتخت الجزایر بستری شد و در روزهای اخیر به شدت تحت‌نظر پزشکان قرار داشت.

او از رهبران جنگ استقلال الجزایر علیه فرانسه به شمار می‌رفت.

در سال ۱۹۶۲ او اولین نخست وزیر کشور تازه استقلال یافته الجزایر شد اما سه سال بعد دولتش در کودتایی، سرنگون و خود او به زندان انداخته شد.

وی در دوران ریاست‌جمهوری خود اموال و تاسیسات خارجی را در کشور ملی اعلام کرد و سرانجام در ژوئن سال ۱۹۶۵ میلادی توسط سرهنگ “حواری بومدین” از ریاست‌جمهوری برکنار شد.

او سپس به سوئیس رفت و برای مدتی به حال تبعید در آنجا زندگی کرد و در سال ۱۹۹۰ به کشورش بازگشت اما نفوذ چندانی بر امور سیاسی کشورش نداشت.


 


سخنگوی سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: در پی اعلام هشدار وقوع سونامی در جنوب کشور امدادگران هلال احمر در استانهای جنوبی به حالت آماده باش درآمدند.

سونامی یکی از پدیده‌های جغرافیایی است و به لرزش شدید آب دریا گفته می‌شود که در پی زمین‌لرزه‌های زیر دریا پدید می‌آید. خلیج فارس دارای پیشینه این پس زلزله های دریایی بوده است.

حسین درخشان در گفتگو با مهر اظهار داشت: با اعلام احتمال وقوع سونامی در سواحل استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان توسط پژوهشگاه بین المللی زلزله امدادگران با پایگاههای این استانها به حالت آماده باش در آمدند.

وی ادامه داد: هلال احمر تمامی تمهیدات لازم را برای مقابله با سونامی اندیشیده است و آمادگی لازم را برای مقابله با این پدیده در سواحل جنوبی کشور داریم.

پس از وقوع زلزله در منطقه اندونزی و بوجود آمدن سونامی در اقیانوس هند احتمال رسیدن موج های سونامی به سواحل جنوبی کشور وجود دارد.

در همین حال معاون پژوهشی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به وقوع زلزله ۸٫۷ ریشتری در جزیره سوماترای اندونزی گفت: در ساعت ۲۰ ۲۳ فروردین امواج ناشی از این سونامی به ایران می رسد ولی اثری بر روی سواحل کشور ندارد.

به گزارش مهر، دکتر مهدی زارع بزرگای زلزله امروز اندونزی را ۸٫۷ ریشتر دانست و افزود: در ۳۶۰ کیلومتری جزیره سوماترا اندونزی در عمق ۳۰ کیلومتری در پهنه فرو رانش در ساعت ۱۳ و ۶ دقیقه به وقت تهران رخ داد.

معاون پژوهشی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه حمله امواج سونامی بر اساس برآورده ها در ساعت ۵ بعد از ظهر به وقت تهران به سواحل استان آچه اندونزی رسید، اظهار داشت: بر این اساس هشدار عمومی به مردم ساکن در تمام کشورهای ساحل اقیانوس هند داده شده است


 


کمتر از دو هفته پس از پیروزی چشمگیر حزب اتحاد برای دموکراسی در انتخابات میاندوره ای پارلمان برمه، آنگ سان سوچی، رهبر حزب، با ژنرال بازنشسته تین سین، رئیس جمهوری، ملاقات کرده است.

به گزارش بی بی سی، این دومین دیدار خانم آنگ سان سوچی با رئیس جمهوری برمه است که سال گذشته به این سمت برگزیده شد و رهبری دولت غیرنظامی تحت حمایت ارتش برمه را برای انجام یک رشته اصلاحات سیاسی در این کشور در دست گرفته است.

نتیجه مذاکرات خانم آنگ سان سوچی و تین سین برای روند تحولات دموکراتیک در برمه اهمیت فراوان دارد.

خانم سوچی که برنده جایزه صلح نوبل سال ۱۹۹۱ است، پس از لغو حصر خانگی، فعالیت سیاسی را از سر گرفته و امیدوار بود در پارلمان جدید کرسی های بیشتری برای حزب خود کسب کند.

آنگ سن سوچی که ۶۶ سال دارد، چند سال پیش برنده جایزه نوبل شد و پانزده سال از مجموع بیست و یک سال گذشته را در حبس گذرانده است.

خانم سو چی در انتخابات عمومی سال ۱۹۹۰ برمه پیروز شد ولی رهبران نظامی برمه این انتخابات را باطل اعلام کردند و از آن هنگام تا روز آزادیش در سیزده نوامبر ۲۰۱۰، او در ارتباط با اتهامات مختلف در بازداشت بود.

او معتقد است که "برای رسیدن به دموکراسی پیش از همه چیز، به "نظم، اتحاد و عشق" نیاز است"

خانم سوچی بارها گفته بود: رسیدن به دموکراسی، تمرین می خواهد و شرکت در انتخابات، یکی از همان تمرین هاست. با وجود این تصمیم، زیاد امیدوار نبودیم که بتوانیم از پس حاکمیت بر بیاییم. وقتی انتخابات برگزار شد، مطلع شدیم که برنده انتخابات ما بودیم اما حاکمیت نمی خواهد قدرت را واگذار کند."


 


بانک مرکزی تورم دی و بهمن ماه سال گذشته را اعلام کرد که بر اساس آن مشخص شد نرخ تورم دی ماه ۲۱ درصد و نرخ تورم بهمن‌ماه ۲۱٫۳ درصد بوده است.

به گزارش ایسنا، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران (شاخص تورم) در دی‌ماه ۱۳۹۰ به عدد ۲۸۹٫۷ رسید که نسبت به ماه قبل از آن ۱٫۴ درصد افزایش داشت.

این تغییر از ۱٫۸ درصد افزایش مربوط به آذرماه کمتر بوده است. شاخص مذکور نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۰٫۹ درصد افزایش یافت.

طبق اعلام بانک مرکزی، طی ۱۰ ماه اول سال گذشته شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن ۲۱٫۴ درصد افزایش داشته است. میزان تورم در ۱۲ ماه منتهی به دی‌ماه ۱۳۹۰ نسبت به دوازده ماه منتهی به دی ماه ۱۳۸۹ معادل ۲۱ درصد بوده است.

شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در دی‌ماه ۱۳۹۰ پس از حذف نوسانات فصلی نسبت به ماه قبل از آن ۲٫۵ درصد افزایش داشت.

شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در دی‌ماه ۱۳۹۰ در تمام استان‌های کشور با افزایش همراه بوده است. بیشترین میزان افزایش متعلق به استان قم معادل ۲٫۷ درصد و کمترین آن مربوط به استان‌های خراسان جنوبی و ایلام هر یک معادل ۰٫۷ درصد بود. شاخص مذکور در استان تهران معادل ۱٫۴ درصد افزایش داشته است.

همچنین شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران (شاخص تورم) در بهمن‌ماه ۱۳۹۰ به عدد ۲۹۹ رسید که نسبت به ماه قبل از آن ۳٫۲ درصد افزایش داشت. این تغییر از ۱٫۴ درصد افزایش مربوط به دی‌ماه بیشتر بوده است. شاخص مذکور نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۱٫۷ درصد افزایش یافت.

طی ۱۱ ماه منتهی به اسفند سال گذشته شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن ۲۱٫۵ درصد افزایش داشته است. میزان تورم در ۱۲ منتهی به بهمن‌ماه ۱۳۹۰ نسبت به ۱۲ ماه منتهی به بهمن‌ماه ۱۳۸۹ معادل ۲۱٫۳ درصد بوده است.

همچنین شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در بهمن‌ماه ۱۳۹۰ پس از حذف نوسانات فصلی نسبت به ماه قبل ۳٫۶ درصد افزایش داشت.

شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در بهمن‌ماه ۱۳۹۰ در تمام استان‌های کشور با افزایش همراه بوده است. بیشترین میزان افزایش متعلق به استان یزد معادل ۵٫۹ درصد و کمترین آن مربوط به استان هرمزگان ۱٫۸ درصد بود. شاخص مذکور در استان تهران معادل ۲٫۹ درصد افزایش داشته است.


 


در حالی که شهر حمص زیر گلوله باران نیروهای بشار اسد است، دولت سوریه اعلام کرده است که ارتش این کشور به کلیه عملیات خود از صبح پنجشنبه این هفته پایان خواهد داد.

کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب در بحران سوریه گفت که دولت سوریه او را از این تصمیم آگاه کرده است.

به گزارش بی بی سی، دولت سوریه به کوفی عنان اطلاع داده است که حق پاسخ دادن به حملات احتمالی “تروریست‌های مسلح” را برای خود محفوظ می‌داند.

در همین حال فعالان مخالف دولت سوریه در شهر حمص می‌گویند که نیروهای ارتش کماکان در حال گلوله‌باران شهر هستند.

آنها از کشته شدن یازده نفر در سراسر سوریه خبر داده‌اند.

تصاویر ویدئویی زنده‌ای که از این شهر پخش شده، گلوله‌باران سنگین و مدام شهر توسط نیروهای دولتی را نشان می دهد.

ادامه عملیات نیروهای دولتی سوریه علیه پایگاه‌های مخالفان در حالی صورت می‌گیرد که طبق طرح صلح کوفی عنان، این نیروها باید روز سه شنبه به حضور نظامی خود در شهرها پایان می دادند.

برخی از گروه‌های مخالف دولت سوریه همچنین از عملیات نیروهای دولتی در سایر نقاط از جمله درعا خبر داده‌اند.

آقای عنان که به ایران سفر کرده، گفته است که در مورد پایان عملیات نظامی تضمین هایی از دولت سوریه دریافت کرده است.

تلویزیون دولتی سوریه گفته است: “پس از تکمیل عملیات موفق نیروهای مسلح ما در مبارزه با اقدامات مجرمانه گروه‌های مسلح تروریست، تصمیم گرفته شده که این عملیات از صبح روز پنجشنبه متوقف شوند.”

طرح صلح عنان

طرح کوفی عنان از جمله شامل عقب نشینی نیروهای ارتش و انتقال تسلیحات سنگین از مناطق شهری و توقف عملیات نظامی علیه مناطق مسکونی، اجرای آتش بس بین نیروهای دولتی و مخالفان، آزادی زندانیان سیاسی و امدادرسانی به غیرنظامیان در مناطق درگیری است.

دولت سوریه این طرح را، که مورد تائید اتحادیه عرب و حمایت روسیه و چین نیز هست، پذیرفته و قرار بود از بامداد روز سه شنبه، واحدهای ارتشی را از مناطق شهری منتقل کند، اما آقای عنان گفته است که اگرچه نقل و انتقالاتی در برخی مناطق صورت گرفته، اما همزمان، مناطق غیرنظامی جدیدی هدف حملات سنگین نیروهای حکومتی قرار گرفته است.

آقای عنان امروز در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه ایران، گفت که مخالفان حکومت سوریه با آتش بس موافقت کرده‌اند و او انتظار دارد از ساعت ۶ بامداد روز پنجشنبه، “شاهد تغییر اوضاع در سوریه” باشد.

او با سپاسگزاری از حمایت ایران، ابراز امیدواری کرد که “جمهوری اسلامی ایران بخشی از راه حل بحران سوریه باشد.”

وزیر خارجه ایران اعلام کرده است در صورتی طرح صلح را می پذیرد که اصلاحات در سوریه به رهبری بشار اسد صورت گیرد.


 


دکتر قمر آریان از نویسندگان و پژوهشگران پیشکسوت کشورمان و همسر زنده‌یاد عبدالحسین زرین‌کوب درگذشت.

به گزارش مهر، قمر آریان استاد ادبیات و عضو شورای عالی علمی مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی بود. وی همچنین همسر زنده یاد دکتر عبدالحسین زرین کوب بود که سال‌های سال در کنار یکدیگر به کار تحقیق و نگارش مشغول بودند.

وی مدت‌ها بود که به دلیل بیماری تحت مراقبت‌های پزشکی بود و چند روز گذشته را نیز در بیمارستان تهران به سر می‌برد.

مراسم تشییع وی شنبه در تهران برگزار شود.

وی در سال ۱۳۰۱ در مشهد متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مشهد به اتمام رساند و در سال ۱۳۲۷ در رشتهٔ ادبیات از دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران موفق به اخذ لیسانس شد. در سال ۱۳۳۷ با درجهٔ دکتری در رشتهٔ ادبیات از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد. عنوان رسالهٔ دکتری وی «مسیحیت و تأثیر آن در ادب فارسی» بود.


 



یک شرکت چینی تحت فشار آمریکا اعلام کرده که قرارداد ارسال تجهیزات مخابراتی به ایران را فسخ خواهد کرد. وزارت دارایی آمریکا این شرکت را به توافق با ایران برای تحویل تجهیزات شنود و کنترل آمریکایی متهم کرده است.

به گزارش دویچه وله، خبرگزاری رویترز برای دومین بار گزارش داد که شرکت چینی “زد تی ای” (ZTE) در یک معامله‌ چند میلیون یورویی تجهیزاتی به ایران فروخته است که قادرند اینترنت و تلفن‌های ثابت و همراه را ردیابی و کنترل کنند. بر اساس گزارش رویترز بخشی از این تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری، به ارزش ۸ میلیون یورو، تولیدات شرکت‌های آمریکایی هستند. این شرکت‌ها، از جمله “آی بی ام”، “پی اچ” و “دل”، تاکید کرده‌اند که هنگام عقد قرارداد با شرکت چینی اطلاعی از ارسال این وسایل به ایران نداشته‌اند. شرکت آی.بی.ام حتی در قرارداد خود ذکرکرده که فروش این تجهیزات به ایران ممنوع است.

ابهام در ارسال تجهیزات

به گزارش کلمه، خبرگزاری رویترز در ابتدای گزارش خود آورده است که بر مبنای اسنادی که در اختیار دارد، شرکت زد تی ای توافق خود را با ارسال این تجهیزات به ایران اعلام کرده است. یک سخنگوی زد تی ای اما گفته است که این شرکت قرارداد خود با ایران را فسخ خواهد کرد و قصد ندارد تجهیزاتی را که به ایران فروخته تحویل دهد، اما به گزارش رویترز، شرکت چینی بر اساس قرارداد موظف است به تعهدات خود عمل کند و تنها در صورتی می‌تواند قرارداد را فسخ کند که شرکت آریاسل به‌عنوان طرف قرارداد ورشکسته شود یا به هر دلیلی قادر به پرداخت بدهی‌های خود نباشد.

رویترز برای نخستین بار در اواخر ماه مارس سال جاری در این باره گزارش داد و نوشت:«این بخشی از یک قرارداد ۹۸ میلیون یورویی است که در دسامبر ۲۰۱۰ میان شرکت چینی و شرکت آریاسل ایران منعقد شده است.»

اتهام نقض تحریم‌ها علیه ایران

در ماه مارس و در واکنش به گزارش رویترز، سخنگوی زد تی ای با اشاره به این‌که فعالیت‌های تجاری این شرکت در رابطه با ایران در مقایسه با دیگر شرکت‌ها بسیار کوچک است، تاکید کرد: «فعالیت‌های ما در همه حال‌ با قوانین سازمان ملل و دیگر سازمان‌های بین‌المللی و همچنین قوانین محلی کشورهای طرف همکاری مطابقت کامل دارد.»

با وجود این، وزارت دارایی آمریکا تهدید کرده است که اگر این تجهیزات به ایران ارسال شوند، شرکت آمریکایی طرف معامله با تی زد ای، تحریم‌های این کشور علیه ایران را نقض کرده و می‌تواند از نظر حقوقی تحت تعقیب قرار گیرد.

شرکت زد تی ای یکی از مهم‌ترین شرکت‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار کامپیوتر در جهان است و بیش از ۳۰ هزار کارشناس و پژوهشگر آمریکایی، چینی، فرانسوی، سوئدی و هندی را به کار گماشته است. زد تی ای به دست‌کم ۵۰۰ شبکه‌ مخابراتی در ۱۴۰ کشور تجهیزات فروخته و به آن‌ها سرویس می‌دهد.

کاهش کمک‌های چین

در دسامبر ۲۰۱۱ شرکت چینی “هوآوی” که با شرکت مخابرات جمهوری اسلامی همکاری دارد، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که فعالیت‌های خود در ایران را کاهش داده است. علت این اقدام «فزایندگی شرایط پیچیده ایران» اعلام شد. در بیانیه‌ “هوآوی” آمده بود که این شرکت «از این پس به دنبال مشتری تازه در ایران نخواهد بود و تنها به مشتریان فعلی سرویس خواهد داد.»

شرکت “هوآوی” پیش از این متهم به فروش تجهیزات شنود و فیلترینگ به جمهوری اسلامی و کمک به ردیابی مخالفان رژیم شده بود. در اکتبر ۲۰۱۱ نشریه “وال استریت جورنال” گزارش داد که حکومت ایران مخالفان و منتقدان خود را توسط تلفن‌های همراه‌شان کنترل می‌کند و در این رابطه از کمک شرکت چینی “هوآوی” بهره می‌برد.

در گزارش این نشریه آمده بود که “هوآوی” با شرکت “زعیم الکترونیک” همکاری دارد که تولیداتش به مصرف وزارت ‌‌دفاع، اطلاعات و سپاه پاسداران ایران می‌رسد. وال استریت جورنال نوشته بود که شرکت چینی در سال ۲۰۰۹ به درخواست شرکت “ایرانسل”، خدمات پیامک و اسکایپ در ایران را مسدود کرده است.


 


رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه و تره بار اعلام کرد:‌ سال گذشته به دلیل سیاست جهاد کشاورزی در بخش واردات مرکبات، بسیاری از کشاورزان بیکار یا به شدت متضرر شدند.

رضا نورایی رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه و تره بار در گفتگو با ایلنا می گوید، در حالی که سال گذشته مقادیر زیادی مرکبات در کشور تولید شد، اما وزارت جهاد کشاورزی بدون توجه به میزان تولیدات نسبت به واردات مرکبات اقدام کرد و تعداد زیادی از کشاورزان در زمینه تولید مرکبات متضرر شدند یا کار خود را از دست دادند.

او با بیان این که از واردات محصولات باغی در شرایطی که بازار از تولیدات داخلی اشباع شده است، باید خودداری شود افزود: دولت باید به گونه ای عمل کند که در زمان کمبود در بازار، واردات جایگزین کند.


 


دبیر هیئت منصفه مطبوعات استان تهران از تشکیل جلسه دادگاه مدیر مسئول روزنامه «اعتماد ملی» در روز یکشنبه هفته آینده خبر داد.

به گزارش فارس، علی‌اکبر کسائیان اظهار داشت: جلسه محاکمه محمد جواد حق شناس، مدیر مسئول روزنامه اعتماد ملی یکشنبه هفته آینده تشکیل می‌شود.

وی ادامه داد: جلسه محاکمه مدیر مسئول این روزنامه ۲۷ فروردین در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی مدیرخراسانی و با حضور اعضای هئیت منصفه برگزار می‌شود.

در جریان جلسات پیشین رسیدگی به اتهامات مدیر مسئول این روزنامه، شفیعی نماینده مدعی‌العموم به قرائت کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران پرداخته و گفته بود: “تشویق افراد به ارتکاب اعمالی علیه امنیت کشور، نشر مطالب خلاف واقع، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، افترا، توهین، هجو، تبلیغ علیه نظام و اهانت به مراجع مسلم تقلید عناوین اتهامی مدیرمسوول روزنامه‌ی اعتماد ملی است و این پرونده با طرح شکایت از سوی نماینده‌ی مدعی‌العموم، سازمان بسیج دانشجویی، فرماندار اسلامشهر، وزارت کار و امور اجتماعی، سازمان سنجش، سازمان میراث فرهنگی، سازمان تربیت بدنی، صندوق ذخیره فرهنگیان، دانشگاه علوم پزشکی، وزارت بازرگانی، سازمان دامپزشکی و چند شاکی خصوصی تشکیل شده است.”


 


فریدون پوررضا خواننده و موسیقیدان گیلک و صاحب‌نظر در زمینه موسیقی فولکلوریک گیلکی روز چهارشنبه در ۸۰ سالگی در رشت از دنیا رفت.

به گزارش خبرآنلاین، زنده‌یاد فریدون پوررضا حدود یک سال با بیماری تنفسی و مشکل ریوی دست و پنجه نرم می‌کرد.

او متولد سال ۱۳۱۱ در لشت نشا بود. پوررضا تحصیلات ابتدایی را در مدرسه ناصر خسرو به پایان رساند و سپس در مغازه پدر به آرایشگری پرداخت. پوررضا از استادان آواز یونس دردشتی، سعادتمند قمی و غلامحسین بنان آواز ایرانی را آموخت و سال ۱۳۳۳ کار تعزیه را به همراه علی به‌کیش آغاز کرد.

او همان سال نمایشنامه‌ای برای تئا‌تر و اجرای آن در سالن سینمای لشت نشاء نوشت. شش سال بعد در آزمون خوانندگی رادیو گیلان رتبه اول را کسب و به طور رسمی به عنوان خواننده شروع به کار کرد.

پوررضا از اردیبهشت ۱۳۵۰ همکاری با تلویزیون را آغاز کرد و همان سال به عنوان پژوهشگر آواهای بومی و با همراهی چهره‌های فرهنگی و هنری ایران از جمله سیمین دانشور، محیط طباطبائی، منوچهر آتشی، محمود عنایت و ایرج افشار به لندن رفت.

او سال ۱۳۶۷ همکاری‌اش را با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران به عنوان کار‌شناس موسیقی آغاز و همان سال کنسرتی در رشت برگزار کرد. از آن تاریخ به بعد کنسرت‌هایی در داخل و خارج کشور برگزار کرد.

دو کاست «می‌گیلان» و «گیله لو» آثار بعد از انقلاب اوست. در سال ۱۳۷۹ تیتراژ پایانی سریال «پس از باران» را اجرا و یک سال بعد مقام اول موسیقی در فیلم و سریال‌های کشور را از آن خود کرد.

چاپ مقالات تحقیقی در گیلان‌نامه و دیگر جراید، همکاری با جهانگیر اشرفی و علی عبدلی در گردآوری «موسیقی گیلان و مازندران»، عضویت در شورای فنی و آموزش‌های آزاد موسیقی و تالیف کتاب موسیقی فولکلوریک گیلان از دیگر فعالیت‌های زنده‌یاد پوررضا بود.


 


در روزهای آغازین فروردین ماه امسال مادر رضا شهابی در حالی دار فانی را وداع گفت که تا آخرین لحظات زندگیش چشم انتظار دیدن فرزند دربندش بود. او با قلبی آکنده از درد و اندوه برای دیدار فرزندش با تکرار این جمله که “رضا نیامد؟” چشم از جهان فرو بست.

ربابه رضایی، همسر رضا شهابی با ابراز ناراحتی از این لحظات سخت به جرس می گوید: “خیلی پیگیری و تلاش کردیم که رضا بتواند زمانیکه مادرش در بستر بیماری بود بالای سر او بیاید اما نه تنها بی نتیجه بود، بلکه در روز دوم فروردین ماه هم که مادرش به رحمت خدا پیوست با حضور او در مراسم تشییع جنازه مادرش نیز مخالفت کردند و رضا در تنهایی در سلول خود برای مادرش اشک ریخت، بدون اینکه حتی بتواند بالای سر جنازه عزیزش حاضر شود.”

همسر شهابی به آخرین دیدار مادر و فرزند اشاره می کند و ادامه می دهد: “سال گذشته زمانیکه رضا حالش بد بود و در بیمارستان بستری بود مادرش بالای سر رضا رفت و لحظه خیلی غم انگیزی بود. مادرش مدام فکر می کرد که رضا آزاد می شود و می تواند دوباره او را ببیند و تا آخرین لحظات عمرش چشم به در دوخته بود و مدام اسم رضا را صدا می زد و می گفت که “رضا نیامد؟ می خواهم او را برای آخرین بار ببینم….” در نهایت هم با نام رضا بر لب و یاد او چشمهایش را بست و از دنیا رفت.”

وضعیت دشوار و نامعلوم رضا شهابی پس از بازداشت باعث وارد شدن شوک عصبی به مادر او شد، به گونه ای که ماهها بیمار و روز به روز وضعیت وخیم تری پیدا می کرد و تا آخرین لحظات زندگی خود جز دیدار فرزند اسیر و بیمارش خواسته ای نداشت. تنها خواسته و آرزوی مادر بیماری که با عدم توجه مسئولین بار دیگر تحقق نیافت…

خانم رضایی پیش از این در گفتگو با جرس نسبت به وضعیت وخیم سلامت مادر رضا شهابی و وضعیت اضطراری سلامتی خود او هشدار داده بود و مسئولیت هرگونه سهل انگاری در رسیدگی به خواسته هایش را بر عهده دستگاه قضایی دانسته بود.

گفتنی است، رضا شهابی مرگ مادر خود را در حالی از طریق تلفن آگاه شد که چند روز قبل با نوشتن نامه ای به رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، دادستان تهران و دادسرای اوین خواستار عیادت از مادر بیمارش شده بود.

رضا شهابی راننده شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و معاون مالی سندیکای این شرکت در طول ماهها بازداشت غیر قانونی و به رغم تودیع قرار وثیقه، بارها دست به اعتصاب غذا زد و در چند مورد راهی بیمارستان شد. بارها مسئولین قضایی قول آزادی وی را تا صدور حکم داده بودند، وعده هایی که هیچگاه عملی نشد.

همسر شهابی از عدم توجه مسئولین قضایی به کوچکترین مسائل انسانی گلایه می کند و می افزاید: “برای اینکه همسرم بتواند به مرخصی بیاید پیش قاضی صلواتی رفتیم و مدارک و نامه پیش دادستان بردیم و هر کاری از دستمان بر می آمد کردیم، اما به هیچوجه موافقت نکردند. حتی قبل از عید وعده داده بودند که رضا به مرخصی می آید اما باز به وعده خودشان هم عمل نکردند!”

رضا شهابی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد تهران در ۲۲ خرداد ماه ۸۹ بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در بند ۲۰۹ زندان اوین در بلاتکلیفی بسر می برد. در چهارم خرداد ماه در شعبه ی ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی دادگاهی برای وی تشکیل دادند که در آن رضا شهابی و وکیل او تمامی اتهامات را رد کردند و خواستار اعلام حکم برائت و آزادی فوری رضا شهابی شدند اما تاکنون نه حکمی برای وی صادر گردید و نه او را آزاد کردند.

ربابه رضایی در ادامه به وضعیت پرونده قضایی او می پردازد و بیان می کند: “بعد از ماهها بلاتکیفی دهم اسفند که برایش دادگاه تشکیل دادند هنوز هیچ رایی صادر نکرده اند و او همچنان در بلاتکیفی بسر می برد دیگر نمی دانیم برای دادخواهی به کجا باید برویم؟ وکیلش مدام پیگیری می کند او هم مثل ما دستش به هیچ جا بند نیست. این در حالی است که اصلا تمام اتهاماتی که در دادگاه غیرعلنی برای او مطرح کردند “بی اساس” و “دروغ” بود. البته مثل اتهامات واهی است که به همه زندانیان سیاسی وارد می کنند. من جز اجرای حق هم از مسئولین درخواستی ندارم و این چیز زیادی نیست. خودشان هم می دانند رضا بی گناه است و یک راننده شرکت واحد چه ارتباطی می تواند با بیگانگان داشته باشد؟! تنها جرم همسرم فقط این است که یک فعال کارگری است و هم و غم همنوعان خود را دارد. ”

همسر این فعال کارگری ادامه می دهد: “مشکلات جسمانی اشان هم که روز به روز بیشتر می شود گردن درد و دست دردش شدت پیدا کرده است. از زمانی هم که خبر فوت مادرش را شنیده است از نظر روحی بشدت بهم ریخته و افسرده شده است. در ملاقات بعد از عید که دیدمش خیلی خیلی حالش بد بود و ناراحت بود که نتوانسته مادرش را قبل از فوت ببیند. وضعیت روحی خانواده هم خوب نیست الان فصل امتحانات بچه هاست و نمی توانند تمرکز کنند و به فکر پدرشان هستند. من بار دیگر از مسئولین درخواست می کنم زودتر به وضعیت او رسیدگی کنند و هم ما و هم او را از بلاتکلیفی در بیاورند و تا وضعیت جسمانی اش از این بدتر نشده آزادش کنند. رضا را صحیح و سالم به زندان بردند و بیمار و علیلش کردند، حداقل تا شرایطش از این بدتر نشده و خدای ناکرده اتفاقی برایش نیافتاده آزادش کنند یا بگذارند ما خودمان او را به بیمارستان ببریم و تحت درمان قرار گیرد.”


 


کلمه-گروه بین الملل:

کره شمالی سرزمین عجایب قرن ۲۱ است. ابعاد دخالت دولت در زندگی خصوصی مردم آنقدر پیچیده و عجیب است که هر خواننده ای را به یاد رمان های تاریک و تخیلی می اندازد. به تازگی گزارش جدیدی از زندگی در کره شمالی منتشر شده است. این گزارش ابعاد تازه ای از زندگی در اردوگاه‌های کار اجباری کره شمالی را برملاء کرده است.

این گزارش جدید توسط یک کمیته در واشنگتن منتشر شده که بر مسایل حقوق بشری در کره شمالی تمرکز دارد و جزئیات بسیاری را در مورد بدرفتاری ها با مخالفان دولت کره شمالی نشان می دهد. این گزارش از شکنجه، سقط جنین اجباری و اعدام های گسترده در چنین اردوگاههایی خبر می دهد.

“کمیته حقوق بشر کره‌شمالی” در واشنگتن اخیراَ گزارشی ۲۰۰ صفحه‌ای درباره وضعیت اردوگاه‌های کار اجباری در کره‌شمالی که زندان‌هایی مخوف برای جرایم سیاسی محسوب می‌شوند منتشر کرده است. براساس این گزارش ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار زندانی سیاسی در کره‌شمالی در این اردوگاه‌ها محبوس هستند. در حالی که جرایم برخی از آن‌ها تنها خواندن آوازی متعلق به کره‌جنوبی یا سفر به چین است.

این گزارش بر اساس مصاحبه با ۶۰ زندانی سابق یا نگهبان انجام گرفته و می‌گوید که اردوگاه‌های کره‌شمالی در دهه ۱۹۵۰ و بر اساس مدل گولاگ‌های شوروی بنا شده است. بر اساس یافته‌های این گزارش رقم بالایی از مرگ‌ و میر در زندان‌ها اتفاق می‌افتد. علت اصلی مرگ‌ و میرها «بدرفتاری سیستماتیک و شدید، شکنجه، اعدام و سوء‌تغذیه است.» گفته می‌شود زندانیان سابق که در این پژوهش با آن‌ها مصاحبه شده می‌توانند بر اساس تصاویرGoogle Earth محل اتاقک‌های خود، محل کار، محل اعدام‌ها و برخی از موقعیت‌های دیگر اردوگاه را تشخیص دهند.

این گزارش بر ضرورت دسترسی سازمان جهانی صلیب سرخ و همچنین سازمان برنامه جهانی غذا ( وابسته به سازمان ملل متحد) به اردوگا‌ه‌های کره‌شمالی تاکید می‌کند. کره‌شمالی وجود اردوگاه‌های سیاسی در این کشور را انکار می‌کند. این در حالی‌ست که بر اساس آمار کمیته حقوق بشر کره‌شمالی تعداد فراریان این کشور از ۳ هزار نفر در یک دهه پیش به بیش از ۳۰ هزار نفر در حال حاضر رسیده است.

روبرتا کوهن، دبیر کمیته تهیه کننده این گزارش می گوید: “دستگاه سرکوب دولت کره شمالی باید متوقف و منحل شود.” این گزارش تاکید می کند که شبکه ای پیچیده از زندان ها و اردوگاههای کار در کره شمالی برای تنبیه و سرکوب مخالفان و کسانی که تلاش کرده اند به کره جنوبی فرار کنند، وجود دارد.

گزارشگران این تحقیق می گویند که بسیاری از زندانیان بر اثر سوء تغذیه و کار سخت در معادن، مزارع و کارخانه ها جان داده اند. محققان تهیه کننده این گزارش همچنین مدارکی به نقل از شاهدان عینی ارایه کرده اند که از اعدام های گسترده در انظار عمومی خبر می دهد. اعدام شدگان اغلب زندانیانی بوده اند که اقدام به فرار کرده بودند یا غذا دزدیده بودند. در بخش دیگری از این گزارش شواهد جدیدی از شکنجه متناوب، ضرب و جرح و سقط جنین اجباری ارایه شده است. سقط جنین در مورد زنانی روی داده که از چین بازگشته بودند و مسئولان به گمان داشتن نطفه یک مرد چینی در رحمشان، آنها را مجبور به سقط جنین کرده بودند.

یک زن زندانی سابق گفته که او را به خاطر خواندن یک ترانه مربوط به کره جنوبی زندانی کرده اند و بسیاری تنها به خاطر ارتباط داشتن با دوستان و اقوام در کره جنوبی یا ژاپن به زندان رفته اند.

با انتشار گزارشی جدید درباره نقض سیستماتیک حقوق بشر در اردوگاه‌های پرشمار کار اجباری در کره‌شمالی، آمریکا روز ‌سه‌شنبه، خواستار آن شد تا کره‌شمالی احترام بیش‌تری برای حقوق بشر قائل شود. در این اردوگاه‌ها عموماَ زندانیان سیاسی نگه داشته می‌شوند.

یک مقام دولتی آمریکا روز گذشته بیان کرد که وضعیت اردوگاه‌های کار اجباری در کره‌شمالی از وضعیت “گولاگ‌های” شوروی در زمان جنگ سرد بدتر است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، رابرت کینگ، مامور ویژه دولت آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در کره‌شمالی گفت آمریکا این موضوع را برای کره‌شمالی روشن کرده است که اگر در پی حضور در جامعه جهانی است نه تنها باید به نگرانی‌های جهانی درباره برنامه تسلیحاتی خود پاسخ دهد، بلکه باید وضعیت حقوق بشر را نیز بهبود بخشد.

کینگ که در کنفرانسی پیرامون اردوگاه‌های کار اجباری کره‌شمالی سخن می‌گفت، روی انتقادات خود را به سوی رسانه‌ها برگرداند که به گفته او مایلند تا به «موشک و بمب بیش‌تر علاقه نشان دهند تا آن‌چه کره‌شمالی درباره حقوق بشر و در اردوگاه‌ها انجام می‌دهد.» او گفت کره‌شمالی به خبرنگاران برای این‌که شاهد پرتاب موشک باشند اجازه ورود می‌دهد، اما به آن‌ها اجازه نمی‌دهد از آن‌چه در اردوگاه‌ها رخ می‌دهد بازدید کنند.

کره‌شمالی از خبرنگاران جهانی دعوت کرده تا از مقدمات پرتاب آن‌چه خود یک ماهواره تحقیقاتی می‌خواند بازدید کنند. این کشور می‌گوید که این اقدام برای بزرگداشت صدمین سالگرد تولد بنیانگزار رژیم کمونیستی این کشور، کیم ایل سونگ، انجام می‌گیرد. اما آمریکا و متحدانش انگیزه اصلی کره‌شمالی از پرتاب این موشک را آزمایش موشک‌های دوبرد این کشور می‌دانند.

واشنگتن باردیگر از کره‌شمالی خواسته است از “پرتاب موشک یا آزمایش هسته‌ای دیگری” چشم‌پوشی کند. واشنگتن می‌گوید که با چنین اقدامی آمریکا و کره جنوبی به معاهده خود برای ارائه مواد غذایی به کره‌شمالی در ازای قطع فعالیت‌های هسته‌ای این کشور جامه عمل نخواهند پوشاند.

آسوشیتدپرس بنا بر منابعی از کره جنوبی گزارش می‌دهد که کره‌شمالی همچنین در پی فراهم‌سازی سومین آزمایش تسلیحات اتمی خود است.

کینگ گفت: «مساله اتمی کره‌شمالی به وضوح موضوعی حساس است که انتظار می‌رود درباره آن چاره‌اندیشی شود. این کشور برای همسایگان خود یعنی کره جنوبی و ژاپن یک تهدید محسوب می‌شود. اما در عین حال باید درباره وضعیت حقوق بشر در این کشور نیز چاره‌اندیشی کنیم.»

انتقاد جامعه ‌جهانی از پافشاری کره‌شمالی برای پرتاب یک موشک دوربرد ادامه دارد. روسیه این اقدام را نقض آشکار قطعنامه شورای امنیت می‌داند. آمریکا باردیگر به پیونگ‌یانگ هشدار داد و کره‌ جنوبی خواستار میانجیگری چین شد.


 


تعدادی از استانداران دوران اصلاحات با حضور در منزل سید مصطفی تاجزاده ضمن تبریک سال نو به دل جویی از خانواده او پرداختند.

به گزارش نوروز، در این دیدار حاضرین با ذکر خاطراتی، با تقدیر از ویژگی های اخلاقی تاجزاده، تاکید کردند که وی در سخت ترین شرایط و در مسئولیت های سنگین، مناسبات انسانی را مدنظر داشته و هرگز روحیه تکبر و تفرعن نداشته است و این ویژگی های ایشان در میان جمع همکاران زبانزد است. آنان هم چنین برخوردهای غیرقانونی و غیراخلاقی و غیرانسانی با رئیس ستاد انتخابات دوره اصلاحات را صرفا به دلیل انتقادهای مشفقانه اش تقبیح کردند و برای سلامت او و صبوری هرچه بیشتر خانواده اش دعا کردند.

پیش از این نیز خانم فاطمه کروبی به دیدار همسر و فرزند این زندانی سیاسی رفته بود و ضمن شرح وضعیت آقای کروبی و تأکید بر استقامت و استحکام رأی و عقیده ایشان، آزادی همه اسرای سبز را آرزو کرده بود.

در این دیدار که هم زمان با یک سال و هفت ماهه شدن قرنطینه و انفرادی نوبه ای مشاور خاتمی و یک سال و چهار ماهه شدن روزه های اعتراضی این آزاده دربند، انجام شد، همسر تاجزاده نسبت به بی توجهی های صورت گرفته نسبت به سلامت همسرش اظهار تأسف کرد و گفت علیرغم این که پزشک قانونی هم درخواست پزشک معالج تاجزاده را برای انجام ام آر آی ناحیه گردن تأیید کرده هنوز هیچ گونه اقدامی انجام نشده است.

لازم به ذکر است در انتقال کوتاه مدت این زندانی سیاسی به خارج از زندان به صورت تحت الحفظ در شب عید، فقط امکان درمان بخش کوچکی از مشکلات پزشکی او فراهم شد و در حال حاضر وی علاوه بر مشکل پوستی و نیاز به درمان لثه و مشکل آرتروز گردن، نیاز به معاینه تخصصی چشم نیز دارد.


 


عبدالله کعبی معتقد است که سخنان احمدی نژاد کمتر از به توپ بستن مجلس در زمان محمدعلی شاه نیست.

به گزارش خبرآنلاین نماینده آبادان در نطق خود در جلسه امروز مجلس با انتقاد از محدودیتهای اعمال شده در انتخابات اخیر مجلس گفت: برخی به دلیل شرایط موجود از خیر نامزدی گذشتند و برخی در میانه راه رد صلاحیت شدند اما در عوض برخی دیگر با تکیه بر کانون های قدرت و ثروت وارد عرصه رقابت شده و در حالی خود را پیروز می خوانند که اصلا رقیبی نداشتند. آنها واقف نیستند که با این کارها چه آسیبی به اعتماد مردم می زنند.

کعبی همچنین گفت: در یک انتخابات سالم، بی طرفی مجریان به عنوان امین مردم انتظاری معقول است. اما در حوزه انتخابیه من دخالت دولت مشهود بود. به طوری که صلاحیت من پس از تایید، رد می گردد و تیم انتخاباتی بندهرا پیش از انتخابات بازداشت و پس از انتخابات آزاد کردند! ازجمله اینکه برادر من را بازداشت کردند‌.

کعبی با بیان اینکه تخلفات انتخاباتی در حوزه انتخاباتی وی مشهود بوده است، ادامه داد: آرای بنده را به نام فردی که همنام بنده بود و در انتخابات شرکت کرده بود ثبت کردند. در حالی که در موارد مشابهی که در تهران بوجود آمد، آرای مشابه را به نام نامزد مشهور زدند.

وی در بخش دیگری از نطق خود وضعیت کشور را بسیار بد و اسفبار توصیف کرد و گفت: دولت آقای احمدی نژاد یک دولت ناکارآمد و شکست خورده است و می خواهد به مردم آدرس غلط دهد. به نظر من پاسخ های تمسخرآمیز او در روز طرح سوال از احمدی نژاد کمتر از به توپ بستن مجلس در زمان محمدعلی شاه قاجار نبود. دولت می‌خواهد کاستی‌های خود را با تمسخر و توهین به مجلس جبران کند.


 


به‌طور متوسط قیمت برنج درجه یک طارم محلی در تیرماه سال گذشته در شهرهای شمالی کشور در حدود ۳۳۰۰ تومان و در تهران در حدود ۳۶۰۰ تومان بود که این رقم شب عید در شهرهای کشور به حدود ۳۷۰۰ تومان و در پایتخت نیز به حدود ۴۳۰۰ تومان رسید.

دبیر انجمن برنج ایران از افزایش قیمت برنج ایرانی در بازار خبر داد و گفت: متاسفانه کیفیت برنج‌های عرضه شده در مراکز فروش در پایتخت بسیار پائین تر از کیفیت برنج‌هایی است که در مراکز فروش شمال کشور عرضه می‌شوند.

جمیل علیزاده شابق در گفتگو با مهر در خصوص دلایل نوسان قیمت برنج در بازار اظهار داشت: همیشه در چنین موقعی از سال به دلیل عدم تولید برنج جدید، قیمت این کالا در بازار به صورت طبیعی افزایش پیدا می کند.

وی درعین حال تصریح کرد: البته دلالان و سوداگران برنج هم در افزایش قیمت برنج بی تاثیر نیستند، چون آنها به بهانه گران شدن هزینه سوخت که تاثیر مستقیمی بر هزینه حمل ونقل برنج از شمال کشوربه پایتخت دارد، قیمت برنج را افزایش می دهند.

به گفنه دبیر انجمن برنج ایران، اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تاثیر غبر مستقیم بر افزایش قیمت برنج داشته و این موضوع نیز به عنوان عاملی دیگر در گران شدن این کالا نقش داشته است.

علیزاده با بیان اینکه وقتی به اواخر تیرمی رسیم شوک جدیدی به بازار برنج وارد می شود و تولید ۵۰۰ هزار هکتار برنج از شالیزارهای شمال کشوردر مرداد و شهریور موجب افت قیمت برنج در بازار می شود، گفت: این روند از ابتدای فصل پائیز تغییر می کند به طوری‌که قیمت برنج تا شب عید مجددا افزایش پیدا می کند.

وی افزود: به‌طور متوسط قیمت برنج درجه یک طارم محلی در تیرماه سال گذشته در شهرهای شمالی کشور در حدود ۳۳۰۰ تومان و در تهران در حدود ۳۶۰۰ تومان بود که این رقم شب عید در شهرهای کشور به حدود ۳۷۰۰ تومان و در پایتخت نیز به حدود ۴۳۰۰ تومان رسید.

دبیر انجمن برنج ایران تصریح کرد: امسال قیمت هر کیلوگرم برنج در شهرهای شمالی کشور به طور متوسط در حدود ۴۰۰۰ تومان و در تهران نیز به بیش از ۴۵۰۰ تومان رسیده است در حالی که متاسفانه کیفیت برنج‌های عرضه شده در مراکز فروش در پایتخت به دلیل فعل و انفعالاتی که بر روی آن صورت می گیرد، بسیار پائین تر از کیفیت برنج‌هایی است که در مراکز فروش شمال کشور عرضه می شوند.


 


بدنبال اعتراضات مردمی در لغو یارانه های برخی از خانواده ها، دبیر ستاد هدفمندسازی یارانه خراسان رضوی نحوه انصراف و یا انصراف ندادن از دریافت یارانه را اعلام کرد.

در حالی که دسترسی به اینترنت در کشور بسیار محدود است و بسیاری از خانواده ها امکان استفاده از آن را ندارند، مسئولان اقتصادی کشور از آنان خواسته اند تا با مراجعه به وبسایت رفاهی انصراف یا عدم انصراف خود را اعلام کنند.

علی شهابی اظهار داشت: در پی ارسال پیامک برای برخی از افراد مبنی بر انصراف از دریافت یارانه، شهروندانی که خواهان ادامه دریافت یارانه هستند، باید به سایت مربوطه مراجعه و نسبت به تکمیل فرم های آن اقدام کنند.

وی تصریح کرد: چنانچه این افراد به سایت یاد شده مراجعه و مراحل تکمیل فرم ها را طی نکنند این امر به منزله انصراف از دریافت تلقی می شود و یارانه آنان قطع خواهد شد.

رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی در توضیح این خبر افزود: با توجه به پیگیری های انجام شده از سازمان هدفمندسازی یارانه ها در تهران درخصوص پیامک های ارسال شده برای هموطنان، به اطلاع می رساند برای آن دسته از خانوارهایی که مبلغ به ازای هر نفر ۲۸۰ هزار ریال مابه التفاوت مرحله یک و دو واریز نشده است و یا پیامک انصراف از یارانه برای آن ها ارسال شده است، چنانچه نسبت به پیامک ارسالی اعتراض دارند برای اعلام انصراف ندادن از دریافت یارانه اقدام کنند.

وی در ادامه گفت: ابتدا افراد وارد سایت www.refahi.ir می شوند و گزینه انصراف را انتخاب می کنند و با وارد کردن شماره ملی، شماره سریال شناسنامه و هم چنین کد امنیتی مورد نظر وارد مرحله بعدی می شوند. وی افزود: در مرحله اول پیغام«اینجانب انصراف خود را از دریافت کل مبلغ یارانه اعلام می کنم» مشاهده می شود که در پایین صفحه دو گزینه عدم تایید و تایید وجود دارد که باید با انتخاب گزینه عدم تایید، وارد مرحله بعدی شوند.

وی ادامه داد: در مرحله دوم، پیغام«اینجانب انصراف خود را از دریافت نیمی از مبلغ یارانه اعلام می کنم» مشاهده می شود که در قسمت پایین این صفحه نیز دو گزینه عدم تایید و تایید وجود دارد که باید با انتخاب گزینه عدم تایید ، وارد مرحله بعدی شوند و سپس در مرحله سوم پیغام«اینجانب انصراف خود را از دریافت مابه التفاوت مرحله اول و مراحل بعدی اعلام می کنم» مشاهده می شود که در قسمت پایین این صفحه نیز دو گزینه عدم تایید و تایید وجود دارد که باید با انتخاب گزینه عدم تایید، وارد مرحله بعدی شوند.

وی گفت: در مرحله آخر پیغام«اینجانب مایل به انصراف از دریافت یارانه نیستم» مشاهده می شود که در این مرحله تنها یک گزینه تایید وجود دارد که با انتخاب این گزینه، پیامکی به تلفن همراه شخص مورد نظر ارسال می شود که حاوی یک کد عدم انصراف است که باید کد ارسال شده را در کادر مورد نظر وارد کند و در نهایت پیغام «آقای/ خانم … عدم انصراف شما مورد بررسی قرار می گیرد و نتیجه به اطلاع شما خواهد رسید»، در صفحه مورد نظر مشاهده می شود.

وی گفت:افرادی که شماره تلفن همراه خود را به سیستم اعلام نکرده اند یا شماره آن ها عوض شده است باید سریع نسبت به اعلام شماره تلفن همراه خود به شعبه بانکی که در آن برای دریافت یارانه نقدی حساب افتتاح کرده اند مراجعه و نسبت به ثبت آن اقدام کنند.

به گزارش خراسان،هم چنین افرادی که به اشتباه گزینه انصراف از دریافت یارانه را در سایت refahi.ir زده اند باید تا اطلاع رسانی بعدی صبر کنند.

وی افزود: امروز جلسه ای درباره هدفمندی یارانه ها تشکیل می شود و در آن وضعیت افرادی که مایل به انصراف از دریافت یارانه ها نیستند، بررسی می شود.وی با اشاره به این که مبلغ ۲۸ هزار تومانی که به حساب افراد واریز شده، مربوط به مرحله دوم یارانه هاست افزود: مجلس در حال تصویب بودجه است ولی با این حال دولت آماده اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه هاست و با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها ، یارانه های مرحله دوم قابل برداشت خواهد بود.


 


آریا آرام نژاد که هفته پیش بعد از مرخصی نوروزی حکم آزادیش صادر شده بود، بار دیگر به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش کلمه، این هنرمند جوان در یک اقدام بی سابقه بار دیگر به جرم ارائه آثار هنری و با استناد به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.

در زمان برگزاری دادگاه اول آرام نژاد بارها به او توصیه شده بود که از گرفتن وکیل خودداری کند و در حالی که این هنرمند جوان بتازگی بعد از گذراندن دوره محکومیت خود آزاد شده است بار دیگر در نبود وکیل مدافع به جرم ارائه آثار هنری به زندان محکوم شده است.

پیش از این بارها مسئولان قضایی شهرستان با ابراز تاسف از وضعیت بوجود آمده گفته بودند که جای هنرمند زندان نیست و اینک بار دیگر برای آریا آرام نژاد حکم زندان تعزیری صادر شده است.

بر اساس این گزارش، قرار است آریا آرام نژاد به این حکم اعتراض کند.

آهنگهای صد سال دیگه، دلتنگی ، برای لمس آزادی و ترانه تلخ از جمله موارد اتهامی جدید این هنرمند جوان بود. همچنین دیدار با سید محمد خاتمی و مادر سهراب اعرابی هم از موارد اتهامی آریا آرام نژاد بود که منجر به به نه ماه حبس تعزیری برای این جوان هنرمند شده بود.

آریا آرام نژاد، هنرمند جوان و آهنگ‌ساز نام‌آشنای هوادار جنبش سبز است که پس از عاشورای ۱۳۸۸ ترانه‌ای با عنوان «علی برخیز» منتشر کرد. او چندی بعد، در پی استقبال قابل توجه از این اثرش در فضای مجازی، در ۲۶ بهمن ماه ۱۳۸۸ توسط اداره اطلاعات بابل به اتهام اقدام علیه امنیت ملی دستگیر شد. او پس از گذراندن ۳۵ روز انفرادی و زندان که تمام این مدت را در بند انفرادی زندانهای متی‌کلا شهرستان بابل و بازداشتگاه اداره اطلاعات شهرستان ساری سپری کرده بود، به قید وثیقه آزاد و سپس در دادگاه انقلاب شهرستان بابل به نه ماه حبس تعزیری محکوم شد.

آبان ماه سال گذشته نیز وی بار دیگر بازداشت و به زندان بابل منتقل شد که بعد از تعطیلات نوروزی در حالی که قرار بود بار دیگر عازم زندان شود، حکم آزادیش صادر شد.


 


عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران اعلام کرد: درخواست مجوز برگزاری راهپیمایی روز کارگر را هفته آینده به وزارت کشور ارائه می‌کنیم.

علی دهقان‌کیا در گفتگو با ایلنا با انتقاد از عدم برگزاری مجوز راهپیمایی طی پنج سال گذشته در روز جهانی کارگر تصریح کرد: ۱۱ اردیبهشت یک روز جهانی برای کارگران به شمار می‌رود که طبق قانون اساسی کارگران می‌توانند در این روز خواسته های صنفی خود را به گوش مسئولین برسانند. اما دولت به مدت هفت سال است که براساس دلایل سیاسی از برگزاری تجمع در این روز خودداری می‌کند.

این فعال کارگری با بیان این که کارگران در دوران اصلاحات می توانستند هر ساله با برگزاری راهپیمایی در روز جهانی کارگر خواسته‌های صنفی خود را مطرح کنند تصریح کرد: بعد از دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی، کارگران مجوز قانونی برگزاری یک تجمع را هم نداشتند.

دهقان کیا تصریح کرد: طبق اصل ۲۷ قانون اساسی دولت باید اجازه برگزاری راهپیمایی را به کارگران در روز جهانی کارگر بدهد در غیر این صورت بر خلاف موازین قانون اساسی عمل خواهد کرد.

عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در صورتی که دولت اجازه برگزاری راهپیمایی را به کارگران در روز جهانی کارگر بدهد کارگران مشکلات ایجاد شده در پی اجرای قانون هدفنمدی یارانه‌ها را یکصدا به گوش مسئولین خواهند رساند.

خواسته های صنفی کارگران در روز ۱۱ اردیبهشت

بدنبال اعلام مخالفت دولت با برگزاری راه پیمایی روز کارگر طی سالهای گذشته، رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور گفت: سال حمایت از کار و تولید ملی با مجوز برگزاری راهپیمایی در روز جهانی کارگر معنا می‌یابد.

فتح‌اله بیات در گفتگو با ایلنا برگزاری تجمعات کارگری را در روز جهانی کارگر را از خواسته‌های صنفی کارگران اعلام کرد و گفت: طبق اصل ۲۷ قانون اساسی کارگران حق دارند در این روز با برگزاری تجمع خواسته‌های صنفی خود را اعلام کنند.

او با انتقاد از ممانعت دولت در روند برگزاری راهپیمایی روز جهانی کارگر طی سال‌های گذشته، تصریح کرد: کارگران در دوران دولت اصلاحات در روز جهانی کارگر هر سال نسبت به برگزاری راهپیمایی اقدام می کردند و با توجه به جلوگیری دولت‌های نهم و دهم از برگزاری راهپیمایی و حتی تجمع در این روز، ما کارگران از دولت خواستاریم تا در جهت هدفگذاری حمایت از کار در سال جاری مجوز برگزاری تجمع و راهپیمایی را در روز جهانی کارگر صادر کند.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که دولت به نیازها و درخواست های کارگران پاسخی نمی‌دهد تصریح کرد: کارگران هر ساله در روز ۱۱ اردیبهشت می توانند خواسته های صنفی خود را مطرح کنند اما دولت چهار سال است که مجوز برگزاری راهپیمایی را در روز جهانی کارگر به کارگران نمی دهد.


 


وزارت امور خارجه روسیه ادعا کرد که دو تبعه این کشور که در تهران مشغول به کار بودند، بازداشت شده‌اند.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری “نووستی” به نقل از وزارت امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه گزارش داد: دو تبعه روسیه که در شرکت اکتشافی “زر کوه”، شرکت مشترک قزافستان و ایران مشغول کار هستند، در تهران بازداشت شدند.

در اطلاعیه الکساندر لوکاشویچ، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در این باره آمده است: روز پنجم ماه آوریل عده‌ای از کارمندان شرکت اکتشافی “زر کوه” که دو نفر از آنها به نام “کایسین” و “روماننکو” تبعه روسیه هستند، در تهران بازداشت شدند.

سفارت روسیه در تهران به همراه سفارت قزاقستان تدابیر فوری را در جهت مشخص کردن محل اقامت بازداشت‌شدگان و معلوم کردن علت بازداشت آنها و نیز برای سازماندهی دیدار آنها با نمایندگان کنسولگری اتخاذ کرده است.


 


عضو شورای شهر تهران درباره تخریب محله عودلاجلان،گفت:بر اساس آنچه درعودلاجلان اتفاق افتاده،مسئولان مردم را ناامید کرده‌اند، در واقع تلاش مردم در حفظ این محله و فرهنگ و سنت بیش از مسئولان است.

احمد مسجد جامعی در گفت‌و‌گو با ایلنا، ‌ درباره تبدیل خانه‌های شهر تهران به خوابگاه و از بین رفتن روح محله محوری، اظهار کرد:برخی از دوستان فکر می‌کنند باید محلات حتما به صورت قدیمی باشد در حالی که محلات کنونی همانند محلات قدیمی دارای قهوه خانه، ‌زورخانه،‌ دکان البته به صورت مدرن‌تر آن هستند.

وی درباره چرایی روی آوردن مجدد شهروندان به محلی گرایی، ‌تصریح کرد: ‌ متاسفانه جابجایی سریع موجب بروز آسیب خانه به دوشی در تهران شده است در واقع آنچه در شهر رخ می‌دهد به نوعی مهاجرت درون شهری است.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با انتقاد درباره از بین رفتن یادمان تاریخی در محلات، ‌ تاکید کرد: این کار خیلی اشتباه است و یکی از آسیب‌های کنونی محسوب می‌شود. ما انسان‌ها با وجود خاطرات مشترکی همچون محرم و نوروز در کنار هم هستیم در واقع فرهنگ ما ریشه در عمق خاطرات مشترکمان دارد.

مسجدجامعی با بیان اینکه گاهی خاطرات مشترک در نمادهای فیزیکی یعنی بنا‌ها، ظاهر می‌شود،‌ درباره از بین رفتن محله عودلاجلان تاکید کرد: بر اساس آنچه درعودلاجلان اتفاق افتاده،مسئولان مردم را ناامید کرده‌اند، در واقع تلاش مردم در حفظ این محله و فرهنگ و سنت بیش از مسئولان است.

وی با بیان اینکه در این زمینه مردم از مسئولان جلو افتاده‌اند، گفت:‌ مردم منتظر نماندند که ببینند سازمان میراث فرهنگی چه تصمیمی می‌گیرد یا اینکه آیا مسئول جدید توجیه می‌شود یا نه!! خودشان دست به کار شدند.

عضو شورای شهر تهران در مورد چرایی از بین رفتن بنا‌ها و محلات قدیمی تصریح کرد:‌ سیاست نوسازی در شهر به وجود آمده است که در آن همه چیز در نو بودن است در واقع بر اساس این نگرش همه می‌خواهند همه چیز را به اسم خود تمام کنند برای نمونه مسجد جامع تهران بناهای متعددی از دوران مختلف دارد اما متاسفانه سیاست در حفظ این بنا اینگونه است که ما آمدیم تا همه بروند.

مسجد جامعی با اشاره به از بین رفتن بناهای تاریخی در بهارستان،خاطر نشان کرد: روحیه مدیریتی حاکم اینگونه است که همه چیز گذشته را نفی می‌کند این روحیه جدید ۳۰ سال گذشته را نیز نفی می‌کند و مانع از انباشت تجربه می‌شود و بیانگر حسی است که در آن دیگری وجود ندارد.


 


کلمه: در حالی که طرح استیضاح وزیر کار برای انتصاب سعید مرتضوی در دستور مجلس است، رییس کمیسیون ویژه جهاد اقتصادی از حکمیت توکلی در ماجرای استیضاح وزیر کار خبر داد و گفت: به تقاضای مرتضوی جلسه‌ای میان طراحان استیضاح و وی با حکمیت توکلی برگزار شده است.

امروز چهارمین جلسه میان طراحان و مرتضوی برگزار خواهد شد. این جلسه در دفتر احمد توکلی در مرکز پژوهش های مجلس برگزار می شود. این در حالی است که در جلسه امروز مجلس، برخی نمایندگان نسبت به این رایزنی اعتراض کرده اند.

سعید مرتضوی که در تحقیق و تفحص سه دوره مجلس پرونده مسکوت دارد اینک برایش قرار مجرمیت صادر شده است.

اما با این حال وی علاوه بر ریاست ستاد مبارزه با قاچاق مدیرعاملی سازمان تامین اجتماعی را هم بر عهده دارد. انتصابی که پیش از آن بارها نمایندگان نسبت به آن هشدار داده بودند.

هر چند احمدی نژاد اهمیتی به این هشدارها و تهدید به استیضاح وزیر نکرد، اینک به جای استیضاح وزیر نمایندگان استیضاح کننده با مرتضوی رایزنی می کنند.

دولت نیز که سالهاست ۳۵ میلیارد تومان بدهی به دولت دارد، در یک اقدام عجیب اعلام کرده که همه بدهی های خود به این سازمان را پرداخت خواهد کرد.

حسین نجابت از جلسه مشترک مرتضوی و طراحان استیضاح با رییس مرکز پژوهش‌ها برای حکمیت توکلی در ماجرای استیضاح وزیر کار خبر داد.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بنا به تقاضای مرتضوی مقرر شد جلسه‌ای با حضور توکلی و یکی از طراحان استیضاح یعنی زاکانی برگزار شود تا طراحان استیضاح دلایل و مستندات خود را برای استیضاح وزیر کار ارایه کرده و مرتضوی هم به صورت مستند پاسخ آنها را بدهد.

وی افزود: طرفین پذیرفته‌اند که نظر حکمیت توکلی را قبول کنند. نجابت اظهار داشت: جلسه اول طراحان استیضاح و مرتضوی روز شنبه و جلسه دوم روز یکشنبه از صبح تا شب برگزار شد و طرفین ادله خود را ارایه دادند.

جلسه روز گذشته که سومین جلسه میان طراحان استیضاح و مرتضوی بود قرار شد تا نتیجه حکمیت در جلسه امروز به عنوان چهارمین جلسه مطرح گردد.

دولت باز نمایندگان را تطمیع می کند

محمود احمدی​بیغش نماینده شازند در تذکری نسبت به این موضوع در جلسه علنی امروز مجلس گفت:اگر استیضاح وزیر کار از سوی مجلس پیگیری می​شود و برای انجام وظایف نمایندگی است، پس چرا یکی دونفر از نمایندگان میانه​دار شده​اند و مذاکره می​کنند؟ چه کسی گفته که آن یکی دو نفر، نماینده کل مجلس هستند و می​توانند برای استیضاح تصمیم بگیرند؟
این عضو فراکسیون انقلاب اسلامی که می​گفت این رویکرد سبب شده تا استیضاح وزیر کار از سوی مجلس تلقی نشود و متعلق به یک جناح خاص به نظر برسد، ادامه داد: اگر یک جناح خاص می​خواهد وزیر را استیضاح کند، چرا باید به نام مجلس تمام شود. مردم می​دانند که ۱۵ اردیبهشت ماه دور دوم انتخابات برگزار می​شود و به نظر می​رسد که برخی در این میان برای خود کلاهی دوخته​اند!

رئیس مجلس در پاسخ به وی یادآورشد که ان دو نماینده از سوی استیضاح کنندگان پیگیر این موضوع شده​اند و ربطی به کلیت مجلس ندارد.
اگرچه توکلی و زاکانی در قبال این تذکر سکوت کردند اما الیاس نادران در تذکر دیگری در مقام پاسخگویی برآمد و گفت: اولا بر اساس آیین​نامه داخلی مجلس، وزیر برای پاسخگویی به استیضاح نمایندگان حداکثر ۱۰ روز فرصت دارد و باید این استیضاح امروز انجام می​شد نه روز یکشنبه هفته بعد. دوما مرتضوی شخصا از توکلی خواسته است تا درمورد ابهاماتی که در مورد او مطرح است، حکمیت کند.

وی با بیان اینکه این موضوع ربطی به استیضاح وزیر کار ندارد، خاطرنشان کرد: آقای مرتضوی گفته است که نتیجه حکمیت آقای توکلی هرچه که باشد را می​پذیرد. حتی اگر رای به برکناری وی بدهد. با این وصف اگر او برکنار شود که دیگر نیازی به استیضاح نیست ولی اگر رای به برکناری مرتضوی داده نشود، استیضاح وزیر کار در روز یکشنبه در دستور کار است.

نادران از اتفاقاتی در یکی دو روز گذشته سخن گفت و با ابراز نگرانی از آن، گفت: شنیده​ام که دولتی​ها بار دیگر وارد عمل شده​اند و با اقداماتی مشابه چک​های کمک به امور مساجد که در دوره استیضاح کردان رخ داد، در پی انصراف نمایندگان از استیضاح هستند که جای تاسف و نگرانی دارد.


 


مروز بیست و سوم فروردین با حذف کدهای درون شهری در استان البرز نرخ هر پالس مکالمه استانی در دو استان‌ تهران و البرز با افزایشی مجدد از ۵۱ ریال به ۵۸٫۷۱ ریال افزایش خواهد یافت.

قرار است از امروز بیست و سوم فروردین ماه، هم کدی در استان البرز به عنوان دومین استان در کشور اجرایی شود.

نخستین بار هم کدی در کشور، در آذرماه سال ۹۰ در استان تهران و با مجوز هیئت دولت انجام شد که پس از انجام این کار، قیمت هر پالس مکالمه استانی از ۴۴٫۷ریال به ۵۱ ریال افزایش یافت.

قرار است در استان البرز پس از اجرای هم کدی، تعرفه مکالمه استانی به ۵۸٫۷۱ ریال تغییر کند.

شرکت مخابرات ایران این تصمیم را بر اساس مجوزهای کسب شده در برنامه دارد و طی نامه‌ای به زیرمجموعه‌‌های خود نیز ابلاغ کرده است.

همچنین بر اساس این نامه، مخابرات قرار است از روز امروز و همزمان با یکسان شدن کدها در استان البرز، در استان تهران نیز که پیش از این هم کدی را اجرا کرده است، تعرفه هر پالس درون استانی را از ۵۱ ریال به ۵۸٫۷۱ ریال تغییر دهد.

از سوی دیگر در حالی که مدیران مخابراتی، به برنامه افزایش تعرفه ثابت به همراه، اذعان دارند، اما در این ابلاغیه‌ای درون شرکتی مخابرات در خصوص تعرفه ثابت به همراه صحبتی نشده است.

همچنین قرار است تعرفه بین استانی مانند گذشته بر پایه نرخ هر پالس ۴۴٫۷ ریال و بر اساس مسافت در ۴ زون ۰ تا ۱۰۰، ۱۰۰ تا ۴۰۰، ۴۰۰ تا ۷۰۰ و بیشتر از ۷۰۰ کیلومتر محاسبه شود و در این تعرفه تغییری ایجاد نخواهد شد.


 


مهدی خدایی، فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین است که علی رغم حکم ناعادلانه و محرومیت از حقوق یک زندانی سیاسی، از مواضع خود دست برنداشته است. او در حالیکه سومین عید نوروز خود را در پشت میله های زندان گذراند، با روحیه ای قوی و محکم در پیامی بمناسبت ایام نوروز گفته است: “باز هم سالی دیگر را سپری کردیم. سالی که شادی ها و تلخی های بسیاری را به خود به همراه داشت و ایمان و اعتقاد و باور ما را بارها و بارها به بوته ی آزمایش کشید. در این سال اگر چه تعدادی از عزیز ترین و با شرافت ترین فرزندان میهن مان (مرحوم عزت الله سحابی، شهید هاله سحابی و شهید هدی صابر) را در راه مبارزه علیه ظلم و بی عدالتی و تلاش برای صلح و آزادی، از دست دادیم، اما یاد و خاطره آنها در ذهن و قلب تک تک ما جاودانه خواهد ماند و هدف آنها را سر لوحه امور خود قرار می دهیم و باور داریم که تاریک ترین لحظه شب، نزدیک ترین زمان سپیده دم و روشنایی است…”

مادر مهدی خدایی در خصوص آخرین وضعیت فرزندش به «جرس» می گوید: “متاسفانه این سومین نوروزی بود که مهدی با ما نبود و اصلا درخواست مرخصی هم ندادیم یعنی خودش نمی خواست. مهدی می گوید که من نمی توانم به مرخصی بیایم اما بسیاری از زندانیان که سالهاست به مرخصی نیامده اند، از مرخصی محروم باشند. اگر قرار است به مرخصی بیایم باید همه زندانیان سیاسی از این حق مرخصی بهره مند شوند بخاطر همین اصلا دوست ندارد ما درخواست بدهیم. قبل از عید تماس تلفنی نداشتیم اما بعد از عید مهدی زنگ زد. فکر کنم حالا ماهی یکبار حق تماس تلفنی داشته باشیم.”

مهدی خدایی دو بار بازداشت شد و در دادگاه دو حکم برای او صادر گردید. بار اول در تابستان سال ۸۷ که حدود ۳۸ روز در انفرادی بسر برد. بار دیگر در اسفند ماه سال ۸۸ توسط سپاه بازداشت و به بند دو الف منتقل گردید. مهدی خدایی یکبار در دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق برپایی تجمعات و تبلیغ علیه نظام به چهار سال زندان محکوم شد. در دادگاهی دیگر به ریاست قاضی مقیسه ای به اتهام تبلیغ علیه نظام به سه سال حبس تعزیری و در مجموع به هفت سال حبس محکوم شد. این فعال سابق دانشجویی در زمان حبس بارها تحت فشار قرار گرفت تا مجبور به اعتراف تلویزیونی شود اما مقاومت کرد و تن به خواسته های اقتدارگرایان نداد. او همچنین دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد واحد شهر ری بود که در ایام تحصیل با دو ترم “محرومیت” از تحصیل مواجه شد.

خانم خدایی با ناراحتی از آن روزها یاد می کند و از صدور احکام ناعادلانه برای فرزندش می گوید: “بار اول که بازداشت شد و مدت ۳۸ روز در زندان بود. بعد که آزادش کردند (دو ترم از تحصیل محروم بود) درسش را ادامه داد و لیسانس مهندسی کشاورزی را گرفت. دوباره در اسفند ماه سال ۸۸ بازداشت شد و به اتهام تبلیغ علیه نظام به سه سال محکوم شد. و بار اول هم که دستگیر شد به چهار سال و در مجموع به هفت سال حبس تعزیری محکوم شد که الان حدود دو سال و یکی و دو ماه است که در زندان بسر می برد….”

او با افتخار می افزاید: ” مهدی با روحیه بسیار “عالی” محکم ایستاده است و من وقتی او را می بینم به داشتن چنین فرزندی به خود می بالم.”

پدر مهدی خدایی در دیداری با گروهی از دانشجویانِ دانشگاه آزاد که به منزلش آمده بودند، گفته بود: “روز اولی که جلوی اوین رفتیم، خیلی بد با ما برخورد کردند. می گفتند باید بچه هایتان را درست تربیت می کردید که کار به اینجا نکشد. همان جا دلم یک لحظه گرفت و پیش خودم گفتم این اوین را ما یک روزی درش را شکستیم و رفتیم داخل تا زندانیان سیاسی را آزاد کنیم و امروز پسر خود من توی زندان اوین است.”

مادر این فعال حقوق بشر دربند در پایان با آه و دلتنگی خاطرنشان می شود: “خودتان بهتر می دانید وقتی فرزندتان در پیش شما نیست چه حال و روزی دارید و قطعا عید خوبی هم نداشتیم. اما در سال جدید آرزو می کنم و دعا هم کرده ام که ان شالله جوانان هر هدف خیری را که دنبال می کنند به آن برسند و مهدی من هم به هدف خود برسد و ان شالله او و همه آزاد شوند.”

گفتنی است، در اواخر دی ماه سال گذشته مهدی خدایی با انتقال به شعبه سوم دادسرای شهید مقدسی زندان اوین به دلیل انتشار بیانیه در حمایت از نسرین ستوده مورد بازجویی قرار گرفت.


 


نمایندگان مجلس که روز گذشته به دوفوریت ‌طرح تغییر نحوه بررسی طرح سؤال از رئیس جمهور رأی مثبت داده بودند، امروز با کلیات آن مخالفت کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) با کلیات طرح دو‌فوریتی اصلاح ماده ۱۹۷ آئین‌نامه داخلی و الحاق ۲ تبصره به آن مخالفت کردند.

وکلای ملت با ۱۳۰ رای موافق، ۱۷ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از ۱۹۸ نماینده حاضر در جلسه به کلیات طرح دوفوریتی مذکور رای ندادند.

این طرح که به امضای ۴۱ نفر از نمایندگان مجلس رسیده بود، به دلیل تغییر آئین‌نامه داخلی، نیازمند دو‌سوم آرای مثبت تعداد نمایندگان حاضر در صحنه علنی بود که به مخالفت نمایندگان ملت مواجه شد.

با توجه به این که هیچ‌ مخالفی درباره این طرح در صحن علنی سخنرانی نکرد موافقان نیز سخن نگفتند.

نمایندگان مجلس روز گذشته به دوفوریت این طرح رأی مثبت داده بودند.

علی مطهری نماینده تهران یکی از نمایندگانی امضاء‌‌کننده این طرح بود که بعد از بررسی طرح سؤال از رئیس جمهور در مجلس، خواستار تغییر آئین‌نامه داخلی در زمینه نحوه بررسی طرح سؤال از رئیس جمهور در مجلس به دلیل ضعف‌های آئین‌نامه بود اما کلیات آن با مخالفت مجلس مواجه و از دستور‌کار خارج شد.

این طرح شامل یک ماده واحده بود که اگر به تصویب می‌رسید، در صورتی که تعداد سؤالات ارسال شده به قوه قضائیه درباره یک رئیس جمهور به عدد ۶ می‌رسید، طرح استیضاح رئیس جمهور با رعایت مفاد اصل ۸۹ قانون اساسی و مواد آئین‌نامه داخلی در دستور کار مجلس قرار می‌گرفت.


 


مدیرمسوول روزنامه “ملت ما”پس از محاکمه در دادگاه مطبوعات به حبس ، شلاق و جریمه نقدی محکوم شد.

به گزارش مهر، جلسه محاکمه مدیر مسوول روزنامه “ملت ما” ۲۱ اسفند سال گذشته در شعبه ۷۸ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی مجید باقری و با حضور اعضای هئیت منصفه برگزار شد.

در این جلسه نماینده دادستان با قرائت کیفرخواست اتهامات مدیر مسوول “ملت ما” را نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و افترا اعلام کرد.

در ادامه نیز مدیر مسوول روزنامه “ملت ما” و وکیل مدافعش به دفاع از اتهامات پرداختند.

اعضای هیات منصفه مطبوعات استان تهران پس از جلسه دادگاه وارد شور شده و به اتفاق آرا متهم را مجرم دانسته و او را مستحق تخفیف تشخیص ندانستند.

سپس قضات شعبه ۷۸ دادگاه کیفری استان تهران مدیر مسوول روزنامه “ملت ما” را به شش ماه حبس ، ۵۰ ضربه شلاق و یک میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کردند که این حکم به مدت سه سال به حالت تعلیقی است. همچنین این رای قطعی نیست و تا بیست روز پس از ابلاغ قابلیت اعتراض دارد.


 


با ادامه درگیریها در سوریه نگرانی ها از شکست طرح صلح کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب، افزایش یافته است.

به گزارش بی بی سی، شورای امنیت سازمان ملل متحد در واکنشی تازه، روز سه شنبه (دهم آوریل – ۲۲ فروردین) از اجرا نشدن طرح صلح آقای عنان ابراز نگرانی شدید کرد.

بنابر طرح صلح آقای عنان دو طرف درگیر باید از صبح روز سه شنبه خشونت ها را متوقف می کردند. دولت سوریه باید نیروهای خود را از مناطق پر جمعیت فرا می خواند و در ادامه دو طرف تا صبح روز پنجشنبه (دوازدهم آوریل) به آتش بس کامل تن می دادند.

همزمان کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل در بحران سوریه از تمام طرف‌های درگیر در این کشور خواسته تا فورا و بدون قید و شرط به خشونت‌ها پایان دهند.

آقای عنان که به تهران سفر کرده، پیش از سفر به ایران در یک نشست خبری گفت طرح صلح بین المللی هنوز می تواند به اجرا در بیاید.

دبیرکل سابق سازمان ملل افزود گزارش‌هایی دریافت کرده که نشان می دهد که طبق توافق با دولت سوریه، نیروهای نظامی از برخی مناطق، عقب نشینی کرده‌اند.

او در عین حال افزود که بر پایه منابعی، این نیروها به مکان های دیگری منتقل شده اند.

فعالان مخالف دولت سوریه می گویند مناطق تحت کنترل مخالفان، تحت حملات شدید نیروهای دولتی قرار دارد.

به گفته آنها، در حملات امروز، دست کم ۳۰ نفر کشته شده اند و یک گور دسته جمعی حاوی ۳۷ جسد هم در نزدیکی شهر حماه کشف شده است.

درخواست روسیه از سوریه

روسیه از دولت سوریه خواسته است طرح پیشنهادی سازمان ملل برای پایان خشونت در سوریه را به شکلی جدی‌تر به اجرا بگذارد.

روز سه شنبه، ۲۲ فروردین (۱۰ آوریل)، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در یک نشست خبری مشترک با ولید معلم، همتای سوری خود در مسکو، بر لزوم پایبندی دولت سوریه به طرح صلح پیشنهادی کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل برای پایان دادن به خشونت‌ها در سوریه، تاکید کرد و افزود: “در ملاقات با همکاران سوری، گفتیم که به اعتقاد ما، اقدامات آنان در اجرای این طرح صلح می توانست فعالانه تر و مصممانه تر باشند.”

وزیر خارجه روسیه با اعلام اینکه آقای معلم، پایبندی رهبری سوریه به تمامی تعهدات دولت آن کشور در چارچوب این طرح را مورد تایید قرار داده است، افزود که “اطلاعاتی هم در زمینه اجرای بخش مربوط به نحوه استفاده از واحدهای ارتش و تسلیحات سنگین در مناطق شهری” در اختیار روسیه قرار گرفته است.

احتمالا اظهارات آقای لاوروف به معنی آن است که مقامات سوری اطلاعاتی را در مورد آغاز خروج واحدهای نظامی از مناطق شهری در اختیار روسیه قرار داده اند.

وزیر خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که دولت آن کشور برای اعزام ناظرانی به سوریه جهت نظارت بر اجرای آتش بس آماده است و ابراز امیدواری کرد که کشورهای دیگر نیز از این اقدام تبعیت کنند.

بحران سیاسی سوریه از بیش از یک سال پیش با تظاهراتی حاوی درخواست برخی اصلاحات سیاسی و مبارزه با فساد در تشکیلات حکومتی آغاز شد اما با اعزام واحدهای ارتش برای مقابله با تظاهرکنندگان، این حرکت اعتراضی به خشونت گرایید و در ماه های بعد، به مخالفت صریح با ادامه حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری، منجر شد.

با ادامه تشدید و گسترش دامنه برخورد ارتش با تظاهرکنندگان، گروهی از نظامیان با ترک خدمت و اعلام حمایت از معترضان در برابر تهاجم نیروهای دولتی، نهادی را به نام “ارتش آزاد سوریه” تشکیل دادند که در عملیات مسلحانه علیه واحدهای نظامی و امنیتی سوریه شرکت داشته است هر چند منابع دولتی سوریه، این افراد را اعضای گروه های تروریستی وابسته به خارج معرفی کرده اند.

به گفته منابع بین المللی، در جریان اعتراضات سیاسی در سوریه، تا کنون بیش از نه هزار نفر کشته و چند هزار تن دیگر بازداشت و زندانی شده اند و دولت سوریه نیز از کشته شدن بیش از یکهزار تن از نیروهای دولتی به دست مخالفان مسلح خبر داده است.

براساس طرح صلح کوفی عنان، قرار است از روز سه شنبه، دولت سوریه نیروهای ارتش و تجهیزات سنگین نظامی را از مناطق مسکونی شهرها خارج سازد و در مقابل، مخالفان مسلح نیز آتش بس را رعایت کنند.

آقای عنان گفته بود که انتظار دارد دولت سوریه، به عنوان طرف قوی تر در این درگیری، در اجرای طرح صلح پیشگام باشد و با خارج کردن نیروهای خود را از مناطق مسکونی، اجرای طرح را آغاز کند اما در روزهای اخیر، دولت سوریه اعلام کرد که تنها به شرطی حاضر است به طرح آقای عنان عمل کند که نیروهای مخالف ضمن تحویل اسلحه خود، در مورد رعایت آتش بس تعهد کتبی بدهند و کشورهای حامی آنها نیز رسما حمایت خود را قطع کنند.

واکنش چین و سفر عنان به ترکیه

در حالیکه کشورهای غربی و شماری از کشورهای عرب حکومت بشار اسد را به “کشتار مردم سوریه” متهم کرده و خواستار کناره گیری او شده اند، دولت های روسیه و چین تا کنون با هر نوع راه حل مبتنی بر”تغییر رژیم” در سوریه مخالفت ورزیده و از مذاکره بین دولت و مخالفان به عنوان تنها شیوه پایان دادن به بحران کنونی حمایت کرده اند.

با اینهمه، به نظر می رسد که شروطی که دولت سوریه برای اجرای طرح صلح کوفی عنان مطرح کرده بود و می توانست این طرح را به شکست بکشاند، باعث نگرانی مقامات روسی و چینی شده و سفر ولید معلم به مسکو نیز احتمالا به منظور رفع این نگرانی و تلاش برای حفظ حمایت روسیه صورت گرفته است.

به گفته منابع مخالفان در سوریه، در روزهای اخیر عملیات ارتش علیه مناطق مسکونی در شماری از شهرهای این کشور شدت گرفته و تلفات سنگینی برجای گذاشته و این عملیات در ساعات صبح سه شنبه نیز ادامه داشته است.

در تحول دیگری که به نشانه ای از گسترش دامنه بحران سیاسی سوریه تعبیر شده است، روز گذشته نیروهای سوری یک خبرنگار لبنانی را در مناطق مرزی داخل خاک لبنان به ضرب گلوله کشتند و برای نخستین بار، به سوی اردوگاه پناهندگان سوری در داخل مرز ترکیه نیز تیراندازی کردند که در نتیجه آن چند نفر، از جمله دو کارمند ترک این اردوگاه زخمی شدند.

تیراندازی به سوی اردوگاه پناهندگان سوری خشم مقامات ترکیه را برانگیخت و رجب طیب اردوعان، نخست وزیر ترکیه که به پکن، پایتخت چین سفر کرده، در مصاحبه ای با خبرنگاران این واقعه را “تجاوز مرزی” توصیف کرد و گفت که دولت وی “به اقدامات لازم” در این زمینه دست خواهد زد.

به گفته منابع خبری ترکیه، احمد داووداوغلو، وزیر خارجه ترکیه که آقای اردوغان را در سفر به چین همراهی می کند، به دلیل واقعه مرزی روز دوشنبه، سفر خود را نیمه تمام گذاشته و قرار است به ترکیه باز گردد.

سخنگوی وزارت خارجه چین با ابراز نگرانی از این واقعه مرزی، بار دیگر بر حمایت دولت خود از طرح کوفی عنان تاکید نهاد و از دولت سوریه خواست تا به تعهدات خود در برقراری آتش بس و خروج واحدهای ارتش از مناطق شهری در موعد مقرر – روز سه شنبه – عمل کند.

کوفی عنان امروز سه شنبه برای ملاقات با مقامات ترکیه، و جلب حمایت آنان از طرح صلح خود با وجود ماجرای تیراندازی مرزی روز دوشنبه، وارد آن کشور شد.

سخنگوی آقای عنان گفته است که وی امروز نامه ای را در مورد وضعیت سوریه برای شورای امنیت سازمان ملل ارسال خواهد کرد.

در حالیکه قرار است اجرای طرح صلح آقای عنان با برقراری آتش بس در روز سه شنبه آغاز شود، هنوز گزارش مستقلی از نحوه عملی شدن این طرح انتشار نیافته اما صبح روز سه شنبه، برخی منابع وابسته به مخالفان دولت سوریه گفتند که نشانه ای حاکی از پایان عملیات واحدهای ارتش و خروج آنان از مناطق شهری دیده نمی شود.

براساس برخی گزارش ها، نیروهای دولتی همچنان به گلوله باران و آتشباری به سوی مناطق شهری در نقاط مختلف این کشور ادامه می دهند و هلی کوپترهای نظامی پناهجویانی را که عازم مرز ترکیه بوده اند به رگبار مسلسل می بندند.

دولت سوریه فعالیت خبرنگاران خارجی و رسانه های مستقل را ممنوع کرده و در نتیجه، تایید مستقل گزارش های مربوط به تحولات این کشور امکانپذیر نیست.


 


خبرگزاری رویترز ادعا می کند به اسنادی دست یافته که نشان می دهد یک شرکت مخابراتی چینی با وجود تحریم های بین المللی تجهیزات نظارت، رهگیری و شنود مخابراتی – الکترونیکی به ایران فروخته است با این وجود شرکت چینی زد.تی.ای می گوید بنا ندارد این تجهیزات را به ایران ارسال کند.

به گزارش بی بی سی، تجهیزاتی به ارزش ۱۳۰ میلیون دلار که بخشی از آن را کامپیوترهای پیشرفته ساخت آمریکا تشکیل می دهند.

خبرگزاری رویترز روز سه شنبه (دهم آوریل – ۲۲ فروردین) در گزارشی اختصاصی نوشت که شرکت چینی زد.تی.ای (ZTE) دومین تولید کننده بزرگ تجهیزات مخابراتی چین در قراردادی که تاریخ آن ۳۰ ژوئن ۲۰۱۱ (نهم تیر ۱۳۹۰) اعلام شده به کنسرسیومی که عهده دار اداره مخابرات و ارتباطات ایران است تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری فروخته که با استفاده از آن می توان تلفن های ثابت، همراه و اینترنت را رهگیری و کنترل کرد.

به گزارش رویترز تجهیزات آمریکایی که دراین قرارداد ذکر شده اند ۱۰ میلیون دلار ارزش دارند اگر چه گفته شده این تجهیزات مربوط به بخش نظارتی و کنترلی مخابرات نیستند اما با توجه به گسترش دامنه تحریم های آمریکا علیه برنامه هسته ای ایران، انتشار این گزارش با واکنش هایی روبرو شده است.

شرکت های آمریکایی تولید کننده این تجهیزات نظیر آی.بی.ام، اچ پی و دل اعلام کرده اند که از چنین قراردادی مطلع نبوده اند و در حال “بررسی موضوع” هستند.

گزارش اختصاصی رویترز که نخستین بار ماه مارس گذشته منتشر شده بود همچنین با واکنش شرکت چینی طرف قرارداد ایران مواجه شد.

یک سخنگوی زد.تی.ای تنها یک روز پس از انتشار این گزارش به رویترز گفته بود که این شرکت روابط تجاری خود با ایران را کاهش داده است.

این شرکت در بیانیه ای دیگر روز دوشنبه (نهم آوریل) اعلام کرد که هنوز هیچکدام از اقلام مربوط به این قرارداد را به ایران تحویل نداده و “تصمیم گرفته که این قرارداد را اجرایی نکرده و تجهیزات را به ایران نفرستد.”

شرکت های مخابراتی دیگر نظیر سونی اریکسون، نوکیا زیمنس و شرکت چینی هویاوی تکنولوژی هم پیش تر اعلام کرده بودند که سطح روابط تجاری خود با ایران را کاهش داده اند.

شرکت آمریکایی آی.بی.ام هم در بیانیه ای اعلام کرده که “در قرارداد فروش تجهیزات به شرکت چینی به طور ویژه ذکر شده که فروش این تجهیزات به ایران ممنوع است و چنانچه شرکت های طرف قرارداد آی.بی.ام از این ماده قرارداد عدول کنند، این شرکت آمریکایی موارد را قانونا پیگیری خواهد کرد.”

وزارت دارایی آمریکا نیز اعلام کرده که در صورت ارسال این تجهیزات به ایران، شرکت آمریکایی فروشنده به نادیده گرفتن تحریم های ایران متهم خواهد شد.

بنابر گزارش رویترز آخرین قرارداد منعقد شده در این رابطه میان شرکت چینی زد.تی.ای و شرکت ایرانی آریاسل بوده است.

شرکت توسعه مخابراتی آریاسل (سهامی خاص) یکی از زیر مجموعه های هلدینگ گسترش الکترونیک مبین است که در رابطه با چنین قراردادی هیچ واکنش رسمی نشان نداده است.

با وجود اعلام شرکت چینی زد.تی.ای مبنی بر توقف ارسال این تجهیزات مخابراتی به ایران، هنوز از جزئیات لغو این قرارداد گزارشی منتشر نشده اما رویترز که به این قرارداد دسترسی یافته می گوید که مطابق مفاد آن فقط هنگامی می توان قرارداد را فسخ کرد که آریاسل ورشکسته شود یا موفق به پرداخت هزینه ها و تعهدات خود نشود.

آمریکا، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر، ایران را به خاطر پیشبرد برنامه هسته اش تحریم کرده اند اما ایران می گوید که این برنامه ها تنها با اهداف صلح آمیز دنبال می شود.


 


مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی قیمت بلیت مترو از کاهش بلوتوث های غیر اخلاقی در ایستگاه های مترو خبر داد.

مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران با اشاره به لایحه افزایش قیمت بلیت مترو در سال ۹۱ گفت: سال گذشته در جلسه‌ای که با کمیسیون عمران شورا داشتیم پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی بلیت مترو را ارائه کردیم که تصویب این لایحه برای بررسی بیشتر تصویب نشد.

وی ادامه داد: هزینه های مترو در سال جدید افزایش داشته است و در صورتی که قرار است قیمت جدید بلیتها با تاخیر به تصویب برسد شورا راهکارهایی برای این تاخیر پیش بینی کند.

علی محمد قلی ها در گفتگو با مهر با اشاره به فعالیتهای فرهنگی مترو گفت: با برنامه ریزی های فرهنگی، جایگزینی بلوتوث های مفید و… به شدت شاهد کاهش تبادل بلوتوث های غیر اخلاقی در مترو هستیم.

قلی ها با بیان این که در ایستگاههای مترو مکان هایی با عنوان “با من در میان بگذار ” پیش بینی کرده ایم گفت: این طرح در گذشته نیز در مترو تهران اجرا شده بود و در ایام خاص روحانیون و کارشناسان مذهبی در ایستگاه های مترو به سوالات شهروندان پاسخ می دادند اما در طرح جدید تنوع کارشناسان بیشتر است و بر اساس ایام مختلف کارشناسان مرتبط به این غرفه‌ها می آیند .

وی افزود: در هفته سلامت، پزشکان برای پاسخ به پرسشهای پزشکی، در ایام مذهبی مانند ماه رمضان روحانیون و روانشناسان و مشاوران خانواده نیز در این غرفه ها به مشکلات و پرسشهای مسافران مترو پاسخ می دهند.

مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران بیان اینکه هزینه های برق مترو همچنان با تعرفه های قدیم محاسبه می شود گفت: متاسفانه علی رغم تاکید کمیسیون عمران مجلس باز هم وزارت نیرو بر اساس تفسیر خود از قانون قبوض برق مترو را صادر می کند.

وی با تاکید بر اینکه متروی تهران بر اساس قانون، هشت میلیارد تومان از وزارت نیرو طلبکار است گفت: ما تنها نرخ های قانونی که مصوبه مجلس است را می پذیریم که بر اساس آن متروی تهران از وزرات نیرو طلبکار نیز هست.

قلی ها با اشاره به ازدحام در واگنهای مترو گفت: اگر حمایت های دولتی پرداخت شود و ۲ میلیارد دلار که در قانون برای توسعه خطوط مترو پیش بینی شده بود تامین اعتبار شود مشکلی در اداره کردن مترو نداریم و به راحتی با افزایش واگنها، تکمیل خطوط و کاهش سر فاصله ها خدمات بهتری به شهروندان ارائه می کنیم.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به kaleme-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به kaleme@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.
Email Marketing Powered by MailChimp

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته