سازمان گزارشگران بدون مرز، با انتشار بیانیه ای صدور حکم زندان، برای دو روزنامه نگار ایرانی را محکوم کرد.
در این بیانیه به احکام یکسال زندان برای ریحانه طباطبایی و شش ماه زندان برای مهران فرجی اعتراض شده است.
بیانیه سازمان گزارشگران بدون مرز، همچنین به صدور حکم چهار سال و نیم زندان برای منصوره بهکیش اعتراض کرده است. منصوره بهکیش، فعال حقوق بشر و عضو گروه «حامیان مادران عزادار» با دو اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی از طریق تشکیل مادران عزادار» و همچنین «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه محاکمه شده است.
در تاریخ ١٦ فروردین ١٣٩١ مهران فرجی در پی احضار به بخش اجرای احکام زندان اوین زندانی شد. روزنامهنگار روزنامه شرق و روزنامه توقیف شده اعتماد ملی، پیش از این، از تاریخ ١٨ آذر تا ١٦ بهمن ماه ١٣٨٩ را در زندان بسر برده بود. در آبان ماه ١٣٩٠ از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران به یک سال زندان برای " فعالیت تبلیغی علیه نظام" محکوم شد. این حکم از سوی شعبه ٣٦ دادگاه تجدید نظر به شش ماه زندان قطعی و شش ماه زندان تعلیقی کاهش یافت. این روزنامهنگار از آرتورز شدید گردن رنج میبرد و شرایط زندان میتواند بیماری وی را تشدید کند.
ریحانه طباطبایی روزنامهنگار دیگر روزنامه شرق در تاریخ ١٥ فروردین مطلع شد که از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران به یک سال زندان محکوم شده است. وی نیز در تاریخ ٢١ آذر ماه ١٣٨٩ از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین انتقال یافته بود، که در تاریخ ٢٦ دی ماه با سپردن وثیقه ١٠ میلیون تومانی به شکل موقت آزاد شد.
وکیل منصوره بهکیش، ٥٤ ساله، یکی از معترضان به اعدامهای غیرقضایی زندانیان سیاسی در دهه شصت، در تاریخ ١٦ فروردین مطلع شد، که موکلش از سوی شعبه ١٥ دادگاه انقلاب تهران به چهار سال و نیم زندان برای " اجتماع و تبانی علیه نظام از طریق تشکیل گروه "مادران عزادار " و تبلیغ علیه نظام" محکوم شده است. این شهروند وبنگار مقالات بسیاری برای روشن شدن همه حقایق در بارهی اعدامهای زندانیان سیاسی بر روی اینترنت منتشر کرده است و به شکل مستمر از سوی نهادهای امنیتی احضار و مورد بازجویی و یا بازداشت قرار گرفته است. در تاریخ ١٨ دی ١٣٨٩ به همراه سی و سه مادر عزادار در پارک لاله بازداشت شده بود، که بعد از چند روز ازاد شد، مجددا در تاریخ ٢٢ خرداد ١٣٩٠ در تهران بازداشت و به بند ٢٠٩ زندان اوین انتقال یافت که یک پس از یک ماه با سپردن وثیقه به شکل موقت آزاد شد. منصوره بهکیش همچنین از جمله "مادران خاوران" است، نامی برگرفته از گورستان خاوران که محل دفن زندانیان سیاسی اعدام شده و گورهای جمعی کشتار زندانیان در سال ١٣٦٧ است. خانوادههای این قربانیان که خواهان دادخواهی و انجام آزادنه مراسم یادمان و سوگواری هستند، از سوی مسئولان ایرانی شدیدا تحت فشار قرار دارند. شش تن از اعضای خانواده منصوره بهکیش از سال شصت تا شصت و هفت کشته شدهاند.
مراسم بزرگداشت سالروز تولد بهاره هدایت عضو دفتر تحکیم وحدت و نازنین خسروانی روزنامه نگار با حضور خانواده این دو اسیر جنبش سبز و خانواده بزرگ زندانیان سیاسی برگزار شد.
سیدمحمد خاتمی در پیامی به بهاره هدایت با تبریک سالروز تولد وی خاطرنشان کرده است: و خوشا به حال آنان که با ایمان و آرمان در راهی که نیک بختی همه انسان ها در آن است گام برمی دارند و از دادن هزینه پیمودنِ این راه پروائی ندارند و شما از جمله این انسان های ستوده اید.
به گزارش خبرنگار کلمه، در این جشن کوچک که به مناسبت سالگرد میلاد این دو زندانی سیاسی برگزار شد، خانواده زندانیان سیاسی نیز در پیامی تاکید کردند که هم چنان در قلب دوستان و یاران و خویشانشان هستند و راه و مرامشان عزیز و گرامی است.
در این مراسم علاوه بر خانواده های زندانیان سیاسی، تعدادی از خانواده های شهدا و نیز جمعی از مادران صلح حضور داشتند.
همچنین در مراسم دیگر جمعی از اعضای دفتر تحکیم وحدت، فعالین دانشجویی، اعضای سازمان دانش آموختگان(ادوار تحکیم وحدت)، برخی از اعضای جبهه مشارکت ایران اسلامی، فعالین زنان، روزنامه نگاران و جمعی از دوستان بهاره هدایت با حضور در منزل او و امین احمدیان، همسرش یاد و نام این زندانی سیاسی را گرامی داشتند.
در این مراسم پیام سید محمد خاتمی رییس جمهور سابق کشورمان خطاب به بهاره هدایت نیز خوانده شد. خاتمی در پیام خویش ضمن تبریک تولد این مولود ماه سبز مقاومت و پایداری او را ستوده و آزادی بهاره هدایت را آرزو کرده است.
همچنین آخرین دستنوشته بهاره هدایت از زندان نیز در این مراسم خوانده شد. در قسمتی از این نامه آمده بود:
“امینم، عزیزترین، چهارمین سالگرد ازدواجمان هم رسید. آنقدر غرق شادکامی و ناکامی ام که باور نمی کنی..بچه ها برایمان یک “جشن باشکوه” گرفتند، همه کلی آرزوهای خوب برایمان کردند.
کلا عید هم بساطمان همین بود ، خیلی خوش بودیم..خجسته طوریم همگی!! گاه به گاه بغض هایمان می ترکد و راز نهان از پرده بیرون می افتد ولی…واقعاً نمی تونم توضیح بدم که چه وضعیه اینجا..
یک دوگانگی از بابت ظلمی که می کشیم و نیرویی که می گذاریم تا به خود مسلط و برجا بمانیم..واقعاً قابل تحسین است، نمی دانی اینجا چند نفر مادر داریم که بچه های کوچک و نوجوانشان را آن بیرون سپرده اند و اینجا آنقدر به نظر شادند که باور نمی شود کرد که ته دلشان چه خبر است!”
در بخشی دیگر از این مراسم نیز دوستان او به ذکر خاطراتی از بهاره پرداختند و همگی مقاومت و ایستادگی او را ستودند.
بهاره هدایت از اعضای دفتر تحکیم وحدت است که به “۹ سال و نیم” حبس محکوم شده که یکی از سنگینترین احکام قضایی است که از ابتدای تاسیس انجمنهای اسلامی دانشگاهها برای یکی از اعضای این تشکلها صادر شده است.
اتهامات وی فعالیت تبلیغی علیه نظام، مصاحبه با رسانههای بیگانه، توهین به رهبر، توهین به رییس جمهور، اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی، ورود غیرقانونی و تخریب درب دانشگاه امیرکبیر هنگام ورود مهدی کروبی به این دانشگاه، از سوی قاضی مقیسه عنوان شد.
نازنین خسروانی آبان ماه سال ۸۹ بازداشت و مدت ۱۳۲ روز را در بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین گذراند. پس از تشکیل دادگاه قاضی پیر عباسی نازنین را به تحمل شش سال حبس محکوم کرد. نازنین به رغم اینکه امکان استفاده از حق درخواست عفو بر اصولش ایستاد و به جای امضای عفو نامه چند روز مانده به نوروز به زندان رفت.
نازنین خسروانی پیش تر سابقه فعالیت در روزنامه های شرق، اقبال نوروز، یاس نو، بهار، دوران امروز، کارگزاران، سرمایه را داشته است.
متن پیام سیدمحمد خاتمی که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
بانوی سرفراز و مقاوم، بهاره خانم هدایت
زادروز پر طراوتتان در بهار طبیعت مبارک باد!
هر بار در بهار زندگیِ طبیعتِ زیبا تجدید می شود و انسان این آفریده خردمند و آزاد خداوند را که برای زیستن، آزاد زیستن،فربه زیستن و بارور کردن جانِ بی نهایتِ خویش، آفریده شده است بیش از پیش امیدوار می کند.
طراوت زندگی واقعی در ایمان ِ آدمی به هدف های بلندی است که آفریننده او برایش تعیین کرده است و خوشا به حال آنان که با ایمان و آرمان در راهی که نیک بختی همه انسان ها در آن است گام برمی دارند و از دادن هزینه پیمودنِ این راه پروائی ندارند و شما از جمله این انسان های ستوده اید.
مبارک باد بر شما و همه دوستدارانتان-که فراوانند-سالروز تولدِ شادابتان که هم آغوش با بهار دل انگیزِ طبیعت است.
به امید روزی که همگان در فضائی سرشار از انسانیت و آزادی از همه مزایای زندگی بهره مند باشند.
با احترام
سید محمد خاتمی
۱۶ فروردین ماه یکهزار و سیصد و نود و یک
ناو هواپیمابر آمریکایی "اینترپرایز" که بزرگترین ناو هواپیمابر جهان است، عازم خلیج فارس شده است.
روزنامه مصری «یوم السابع» نوشته است ناوهواپیمابر «اینترپرایز» آمریکا که با سوخت هستهای فعالیت میکند از دریای مدیترانه وارد دریای سرخ شد تا با عبور از اقیانوس هند، دریای عمان و تنگه هرمز، در خلیج فارس مستقر شود.
این ناو عظیم الجثه به وزن ۸۵ هزار تن به همراه شناورهای نظامی همراهاش در میان تدابیر شدید امنیتی روز چهارشنبه از کانال سوئز عبور کرد.
۵ شناور جنگی و یک زیردریایی اتمی نیز "اینترپرایز" را همراهی میکنند.
عبور این ناو هواپیمابر از کانال سوئز حدود ۱۲ ساعت طول کشیده است.
اینترپرایز نخستین ناوهواپیمابر جهان است که با سوخت هستهای فعالیت میکند.
طول این شناور ۳۴۲ متر است و درسال ۱۹۵۲ با هزینه ۴۵۱ میلیون دلار ساخته شد. ۵۸۲۸ نفر نیز در این شناور جنگی مستقر هستند.
گفته شده که این ماموریت آخرین ماموریت این ناو هسته ای است و بعد از آن قرار است که بازنشسته شود.
رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه، در واکنش به ابراز بیمیلی تهران در برگزاری گفتوگوهای هستهای در استانبول، اظهار داشت ایران با چنین رفتارهایی وجهه بینالمللی خود را از دست میدهد.
به گزارش رادیو فردا رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه، روز پنجشنبه، ۱۷ فروردین در یک کنفرانس خبری گفت: این پیشنهاد که هماکنون بر سر زبانهاست، دمشق یا بغداد، وقت تلف کردن است. معنیاش این است که عملی نخواهد شد؛ به خاطر اینکه ایرانیها میدانند که طرف دیگر قبول نمیکند به دمشق یا بغداد بیاید.
نخستوزیر ترکیه افزود: ما باید رو راست باشیم؛ چراکه به خاطر این عدم صداقتِ ایرانیها، آنها همینطور وجهه بینالمللی خود را از دست میدهند.
رجب طیب اردوغان تصریح کرد: این زبان دیپلماسی نیست. اسم این چیز دیگری است اما من اینجا نمیتوانم بگویم.
رجب طیب اردوغان در ادامه گفت:این نشست برای ما هیچ وجههای نخواهد داشت و ما هم به دنبال چنین وجههای نیستیم. ایران در اینجا بنده خواهد بود. چرا؟ به خاطر اینکه ما رویکرد منصفانهای برای آنها را دنبال میکنیم.
ترکیه به ایران پیشنهاد داده بود که در ماه جاری میلادی میزبان گفتوگوهای اتمی با گروه ۱+۵ در استانبول باشد و تا چند روز پیش هم مقامهای ایرانی از این میزبانی ابراز رضایت میکردند.
رجب طیب اردوغان این اظهارات شدیداللحن را درست یک هفته پس از سفر به ایران و دیدار با مقامهای بلندپایه ایرانی بیان کرده است.
مقامهای ایرانی در روزهای اخیر به ويژه پس از کنفرانس «دوستان مردم سوریه» گفتهاند که مایلند گفتوگو در جایی غیر از استانبول برگزار شود و هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است.
یک روز پیش از این احمد داوود اغلو، وزیر خارجه ترکیه نیز در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که سفیر ایران در آنکارا به خاطر مواضع مقامهای ایرانی درباره کنفرانس سوریه احضار شده است.
فاطمه طاهری بازيگر تئاتر، سينما و تلويزيون درگذشت.
اين بازيگر صبح امروز در منزل خود در شهرك بوعلي دچار عارضه سكته قلبي شد و درگذشت.
به گزارش ايسنا، این بازیگر با نام کامل فاطمه صفرطاهری اصفهانی در سال ۱۳۱۸ در تهران متولد شد و پس از اخذ دیپلم از سال ۱۳۳۶ فعالیت هنریاش را با حضور در تئاتر آغاز کرد و از سال ۱۳۶۶ نیز با فیلم «تحفهها» وارد سینما شد.
از فيلمها و مجموعههاي تلويزيوني اين بازيگر ميتوان به گل پامچال، سايه همسايه، خاله سارا، طوبي، روز باشكوه، پهلوانان نميميرند، زير بامهاي شهر، دبيرستان خضرا، هامون، سفر جادويي، انفجار در اتاق عمل، شهر در دست بچهها، نرگس، ديدار در استانبول، رابطه پنهاني، طعمه، مستاجر، آبادانيها، جاي امن، مهريه بيبي، راه افتخار، بيقرار، مرد آفتابي، زن امروز، تارهاي نامرئي، طوطيا، شوخي، دختري به نام تندر، ميهمان مامان، پشت پرده مه و گرگ و ميش اشاره كرد.
حضور در سريال «دارا و ندار» از آخرين فعاليتهاي بازيگري طاهري بود و در حال حاضر نيز سريال تعطيلات نوروزي از اين بازيگر از شبكه آيفيلم پخش ميشود.
یک گروه با نفوذ آمريکايی که با برنامه هستهای ایران مخالف است از شرکتهای خودروسازی رنو و نیسان خواسته است تا با مد نظر قرار دادن برنامه «مشکوک» هستهای ایران، تجارت با جمهوری اسلامی را متوقف کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گروه «اتحاد علیه ایران هستهای» روز چهارشنبه در نامهای سرگشاده به کارلوس گون، مدیر گروه خودروسازی «رنو- نیسان» آورده است که تجارت این مجموعه با ایران به معنای «حمایت مستقیم از توان جمهوری اسلامی در توسعه غیرقانونی برنامه تولید سلاح اتمی، پشتیبانی از گروههای تروریستی تحت حمایت ایران و جانبداری از کارزار بیرحمانه جمهوری اسلامی در سرکوب مردم ایران است».
به گزارش رادیو فردا «اتحاد علیه ایران هستهای» که شخصیت هايی چون دنيس راس، ديپلمات سابق، جيمز وولسی، رييس سابق سازمان سيا و فرانسيس تاوسند، مشاور سابق امنيت ملی کاخ سفيد در آن عضویت دارند، مدعی شده است در حالی که دیگر گروه های صنعتی از همکاری با جمهوری اسلامی کنار کشیدهاند، خودروسازی رنو سطح تولید خود را در ایران «دو برابر» کرده و از تولید «۵۰ هزار خودرو در سال ۲۰۱۰ به بیش از ۹۳ هزار و ۵۰۰ خودرو در سال ۲۰۱۱» رسانده است.
این نامه به امضای مارک والاس، سفير سابق آمريکا در سازمان ملل و رييس فعلی گروه « اتحاد عليه ايران هستهای» رسیده است.
آقای والاس در این نامه با اشاره به امضای قریبالوقوع قرارداد یک میلیارد دلاری آمریکا با خودروسازی نیسان بر سر تولید تاکسیهای نیویورک آورده است: «مالیاتپردازان نیویورک نباید به شرکتهایی مانند نیسان سود برسانند که از حکومتی حمایت میکند که حامی اصلی تروریسم است و با القاعده متحد شده است».
جمهوری اسلامی بارها از سوی آمریکا متهم شده است که به تعدادی از اعضای القاعده در ایران پناه داده است.
گروه فعالان «اتحاد علیه ایران هستهای» هفته گذشته نیز خواستار آن شد که دو کارخانه خودروسازی جنرال موتورز و پژو معاملات خود را با ایران متوقف کنند.
به دنبال این درخواست، سخنگوی شرکت خودروسازی آمریکایی جنرال موتورز که اخیرا هفت درصد از سهام شرکت خودروسازی پژو- سیتروئن را خریداری کرده است، گفت که این شرکت از چندی پیش همکاری خود را با ایران متوقف کرده است.
«اتحاد علیه ایران هستهای» سال گذشته نیز خواستار توقف همکاری های شرکت خودروسازی هیوندای با ایران شده بود. روز ۱۵ فروردین ماه سال جاری روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرد که شرکت خودروسازی هیوندای همکاریهای گسترده خود را با ایران متوقف کرده است.
بهاره هدایت در نامه ای به همسرش نوشته است: ما اینجا در دنیای دیگری زندگی می کنیم، خیلی دور..وقتی که برگردیم، نه ما دیگر آن آدم های سابقیم و نه شما. من از این فاصله ها می ترسم.
در این نامه که به مناسبت چهارمین سالگرد ازدواجشان در صفحه فیس بوک امین احمدیان همسر بهاره هدایت منتشر شده، آمده است: اینجا هدر رفتِ زندگیمان خیلی زیاد است ، حالا تو بگو با خوشی..از طرفی بر باد رفته هایمان کاملاً مقهور کننده است.
بهاره هدایت، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، در رویدادهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در دیماه سال ۱۳۸۸بازداشت شد.
وی در دادگاه به اتهام “اجتماع و تبانی علیه نظام” به پنج سال حبس، به اتهام “توهین به رهبری” به دو سال و به اتهام “توهین به رئیسجمهوری” و “تبلیغ علیه نظام” به شش ماه حبس محکوم شده بود.
در همین حال حکم دو سال حبس تعلیقی وی به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق برگزاری تجمع ۲۲خرداد سال ۸۵” نیز از حالت تعلیق خارج و به این حکم اضافه شد.
وی در مجموع به ده سال زندان محکوم شده است و اکنون در بند زنان زندان اوین بهسر میبرد.
وی چندی پیش جایزه هرالد ادلستام سوئد را به دلیل “شجاعت فوق العاده و تعهد به عدالت فعالانه در برابر نقض حقوق بشر در ایران” دریافت کرد.
متن کامل این نامه به شرح زیر است:
امینم، عزیزترین، چهارمین سالگرد ازدواجمان هم رسید.
آنقدر غرق شادکامی و ناکامی ام که باور نمی کنی..بچه ها برایمان یک “جشن باشکوه” گرفتند ، مهدیه دوتا کیک درست کرد ، یکی برای تولدم، یکی هم برای سالگرد ازدواجمان، کلی هم هدیه گرفتم..همه کلی آرزوهای خوب برایمان کردند..عروس شده بودم ماه! D: عکست را گذاشتم روی میز و گفتیم دادماد خارج است! D: ..همه چیز خوب بود، بچه ها(مهدیه-عاطفه-شبنم و مریم) سنگ تمام گذاشتند، یک هفته-تقریباً یک هفته- داشتند یک عروسک خوشگل می بافتند، کلی سر به سرشان می گذاشتم، و آنها هم!
فریبا و نوشین بلوز نیم تنه بافتند..مهوش یک لباس هدیه داد..محبوبه و لادن و المیرا و نازیلا و ریحانه و ژیلا و نازنین هم هدیه دادند و بقیه هم کلی شادباش و از این حرفها!
کلا عید هم بساطمان همین بود ، خیلی خوش بودیم..خجسته طوریم همگی!!
گاه به گاه بغض هایمان می ترکد و راز نهان از پرده بیرون می افتد ولی…واقعاً نمی تونم توضیح بدم که چه وضعیه اینجا..مثلاً سر سال تحویل، بعد چند روز تدارک و همکاری بچه ها، سفره هفت سین مفصلی چیدیم، به هم هدیه دادیم، سرود خواندیم..هر گروهی دعای خودش رو کرد..رقصیدیم و بعد هم با هیاهو ناهار دسته جمعی خوردیم و مسخره بازی درآوردیم و خندیدیم..
اما درست لحظه تحویل سال که دور سفره حلقه زده بودیم و دست های هم را گرفته بودیم (فکر کن همگی بَزَک کرده و لباس های خوشگل پوشیده) یکدفعه خود به خود اشک هایمان سرازیر شد..یادم نمی آید کسی را آنروز در آغوش گرفته و بوسیده باشم که چشمهایش سرخ نبوده باشد یا به پهنای صورت اشک نریخته باشد..
یک دوگانگی از بابت ظلمی که می کشیم و نیرویی که می گذاریم تا به خود مسلط و برجا بمانیم..واقعاً قابل تحسین است، نمی دانی اینجا چند نفر مادر داریم که بچه های کوچک و نوجوانشان را آن بیرون سپرده اند و اینجا آنقدر به نظر شادند که باور نمی شود کرد که ته دلشان چه خبر است!
من و مهدیه مسابقه نون خامه ای خوردن گذاشتیم و دقیقاً برابر شدیم..آنروز مرده بودیم از خنده و لودگی! هر روز بعد از ظهر می رفتیم مهمانی خانه یک گروه!!حالا تصور کن که مهمانی دو تخت آنطرف تر یا سه تخت اینطرفتر است!بازی..نمایش..جیغ و فریاد و هیاهو و دوباره تبریک سال نو! بعد بزرگترها خاطرات زندان می گفتند و جدی می شدیم..تلوزیون اصلاً نگاه نکردیم، برنامه هایش خیلی بد بود امسال، کلاه قرمزی هم درست ساعتی پخش می شد که ما می رفتیم عید دیدنی یا مهمان داشتیم D:
کلی از روزهای عید ناهار عمومی داشتیم و با سر و صدا و هیاهو ناهار خوردیم، این روزهای آخر هم پسرها از بند ۳۵۰ برایمان ماهی و سبزی و برنج و روغن و زعفران و کلی مخلفات فرستادند و سبزی پلو با ماهی خوردیم..سیزده به در هم که ترکاندیم و کلی خوش گذشت، من هنوز هم پای چپ و بازوی راستم از آنروز درد می کند از بس که توی سر و کله هم زدیم وقت بازی..آنروز استثنائاً دو ساعت بهمان تایم دادند تا تویِ گذر پشتِ بند باشیم(چون هواخوری خیلی کوچک است و کَفَش کامل موزائیک) آن پشت یک ردیف درخت بود و می شد توی معبر دوید..اونجا دست رشته و وسطی و زوو و از این بازیها که توپ را می اندازند هوا و اسم یکی را صدا می کنند و چندتا بازی دیگر کردیم..شکل عروسک های مختلف شدیم اَدا درآوردیم و خندیدیم..بعد هم آمدیم و ناهار خوردیم..
می دانی امین، من نمی دانم آدم های بیرون چه تصوری از زندان دارند، شاید فکر می کنند ما اینجا نون خشک سَق می زنیم و مدام اشک می ریزیم و افسرده ایم.. وقتی یک جدید الورود می آید معمولاً می گوید: وضعتان زیاد هم بد نیست..خوب است، فکر نمی کردم اینطور باشد! من که شخصاً بهشان می گویم صبر کنید، سختی اینجا خیلی از جنسِ خورد و خوراک و لباس و آسایش و وسیله نیست، شاید آنقدری که ما اینجا به هر بهانه ای جشن می گیریم و دور هم هستیم آن بیرون از این خبرها نباشد، اما اینجا نداشتن های بزرگی دارد..خیلی بزرگتر از این که ظاهراً به نظر می آید، دلتنگی ها را هم اگر بگذاریم کنار-که البته نمی تواند کنار گذاشته شود- اینجا سر ریز شدن عمرت را می بینی که به خاک می ریزد و فرو می رود..بی آنکه بتوانی در محیطی طبیعی فکر و رشد کنی، تازه اگر همت کنی و کتابخوان باشی و کتاب هم از گذرگاه های تنگِ سانسور به دستت برسد، باز اندیشه ات محک نمی خورد، من گاهی می بینم که تحلیل هایمان از یک خبر معمولی چقدر متوهمانه است یا هراسمان از یک خبر دیگر چقدر بی جا بوده…یاد آن فیلم (Under Ground) می افتم، یک زندگی کامل در آن زیرزمین جریان داشت، تقریباً همه تشریفات زندگی بود، اما پسرکی که از نوزادی تا ازدواج آنجا مانده بود وقتی بیرون آمد و ماه را دید به پدرش گفت:پدر این خورشید است؟!(یا برعکس) و همین طور مبهوت مانده بود..
اینجا هدر رفتِ زندگیمان خیلی زیاد است ، حالا تو بگو با خوشی..از طرفی بر باد رفته هایمان کاملاً مقهور کننده است..
هیچوقت یادم نمی رود اولین باری که فریبا می خواست توی ملاقات حضوری با دخترش ترانه برایش فلاسک چای ببرد، دیدم هی قند می گذارد تویِ ظرف، فکر می کند..قند را برمی دارد، شکلات می گذارد..باز فکر می کند و آن را برمی دارد و خرما می گذارد! پرسیدم چه کار می کنی؟گفت یادم نیست ترانه چایش را با قند می خورد یا چیز دیگر..آخرش هم هر سه تا را برد!
جلوی فریبا به روی خودم نیاوردم، اما بعد جلوی اشک هایم را نمی توانستم بگیرم..فکر کن این دختر ۱۲ ساله بوده که مادرش را گرفته اند، حالا ۱۷ ساله است..فریبا مادر است ولی ریزه کاری های مادرانه از یادش رفته، به ستم از مخیله اش بیرون کشیده اند…یا آنهایی که بچه های دو سه ساله دارند..فکر می کنی نسرین و مریم حجم از دست داده هایشان چقدر باشد؟به چه کیفیتی؟!
راستش نه این حرف که می گویند “زندان هیچ تاثیری ندارد” حرف دقیقی است و نه آنکه می گوید “کاملا شکننده است” درست می گوید..
ما اینجا در دنیای دیگری زندگی می کنیم، خیلی دور..وقتی که برگردیم، نه ما دیگر آن آدم های سابقیم و نه شما..من از این فاصله ها می ترسم، گو اینکه می دانم برای فرد آگاه تطبیق یافتن با وضع جدید ناممکن نیست، اما تو فکر می کنی چقدر آگاهی هست؟! زندانی کاملا مستعد پروریدنِ خیال خامِ مرکز عالم امکان بودن است، گناهی هم ندارد چون در شرایط قطع ارتباط با دنیای بیرون-یا ارتباطی با خطوط مشخص شده-دنیای رنگارنگ خارج از زندان برایش به یک دنیای تک رنگ خلاصه می شود و بعد ببین که چه اتفاقاتی می افتد و چه خیالاتی که به سر نمی زند.. و جالب اینجاست که از بیرون هم همه چشم ها به زندان است!!
بس کنم، این حرف ها کلی بود، تو نگرد که مصداقش را پیدا کنی! خیلی حرف زدم برگردم به خودمان..
———-
یادمه یه روز توی دانشکده رفته بودی پیش دکتر منطقی، نمی دونم در مورد چی بود(نشریه،انتخابات انجمن یا چیز دیگه) باهاش حرف بزنی، من پشتِ در بودم و از لای در میدیدمت، یه جا گفتی که ما دیگه بچه نیستیم آقای دکتر، ۸-۲۷ سالمونه! فکر کنم اون تاثیری رو که می خواستی این حرف روی دکتر منطقی بذاره روی من گذاشت! دلم ریخت:بیست و هفت هشت سال؟چقدر بزرگه!من چقدر کوچیکم!دیدی داره پیر میشه و ما به هم نرسیدیم!..در عین حال خوشم میومد که بزرگ تر بودی، اصلا یکی از چیزایی که عاشقت شدم همین بود.
نه حالا جدی، امین ۳۱ سالم شد..و چهارمین سالگرد ازدواجمون…یه جوریه ، نه؟!!
” فراقِ یار نه آن می کند که بتوان گفت ”
نمی توان گفت…واقعاً نمی توان گفت…چیزی نمی گویم..
بهارِ تو
شانزدهم فروردین ۱۳۹۱ – اوین.
محمود احمدی نژاد رییس دولت، با نگارش نامهای به هاشمی شاهرودی، از رئیس هیئت حل اختلاف خواسته است تا موضوع استیضاح وزیر کار، حل و فصل شود.
آقای هاشمی شاهرودی توسط رهبر جمهوری اسلامی به ریاست شورایی انتخاب شده است که وظیفه آن حل و فصل اختلافات میان قواست.
این هیات پس از آن تشکیل شد که اختلاف میان دولت احمدی نژاد و مجلس هشتم در موارد گسترده ای افزایش یافت.
پیش از این، طرح استیضاح وزیر کار با ۲۰ امضا در صحن علنی مجلس اعلام وصول شده است.
این طرح استیضاح دراعتراض به انتصاب سعید مرتضوی متهم ردیف اول پرونده جنایت کهریزک به ریاست سازمان تامین اجتماعی ارائه شده است.
با این حال بخشی از استیضاح کنندگان مرتضوی کسانی هستند که از اقدامات او در زمان دادستانی و قلع و قمع مطبوعات حمایت می کردند.
امیدوار رضایی عضو هیأت رئیسه مجلس در جلسه علنی روز چهارشنبه طرح استیضاح وزیر کار را اعلام وصول کرد.
درمتن طرح نمایندگان، علت استیضاح نصب سعید مرتضوی به عنوان مدیر عامل صندوق تامین اجتماعی ذکر و عنوان شده که وی در سمت قبلی خویش یعنی دادستان تهران متهم است و از مقام قضایی خود معلق شده و پرونده اش هنوز مفتوح است.
خبرگزاری فارس به نقل از "یک منبع آگاه" که نامی از او ذکر نشده نوشته است که در واکنش به اعلام وصول این طرح، احمدی نژاد در نامهای به هاشمی شاهرودی رئیس هیئت حل اختلاف خواستار حل مشکل استیضاح شیخالاسلامی شده است.
با این حال این نامه امروز با واکنش رئیس مجلس مواجه شده و علی لاریجانی گفته است که نیازی به ورود هیئت حل اختلاف در استیضاح وزیر کار نیست.
لاریجانی گفت: عده ای از نمایندگان قبل از پیگیری این طرح مسائلی را به وزیر یادآور شدند که توجه به آنها می توانست جلوی کلید خوردن استیضاح را بگیرد هم اکنون نیز اگر به آن مباحث عنایت شود موضوع استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قابل حل است. استیضاح یک وزیر جزء اختلافات قوا محسوب نمی شود که هیأت حل اختلاف بخواهد به آن ورود کند اما باز با این وجود هر کسی که بتواند در این رابطه گام مثبتی بردارد از آن استقبال می شود.
با وجود اعلام رژیم سوریه مبنی برعقب نشینی نیروهای ارتش از شهرها، شاهدان عینی و منابع مخالفان این خبر را تکذیب می کنند.
بر اساس طرح کوفی عنان، نماینده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب در بحران سوریه، رژیم اسد موظف به عقب نشینی از شهرها و مناطق مسکونی در این کشور شده است. اما با وجود پذیرش این طرح از سوی دولت سوریه و اعلام آغاز آن، شاهدان عینی و منابع خبری مخالفان می گویند، ارتش برای فریب افکار عمومی به جای عقب نشینی در حال جابجایی تانک ها و نیروهایش است اما از شهرها خارج نمی شود.
به گزارش "العربیه"، عقب نشینی نیروهای ارتش وفادار به بشار اسد در حالی اعلام می شود که پیشتر رژیم سوریه از برنامه ریزی مقامات این کشور جهت عقب نسینی کامل نیروهاى نظامی در ۱۰ اوریل خبر داده بود.
یک منبع دولتی که نخواست نامش فاش شود، گفته است:" نیروهای نظامی از مناطقی که آرام هستند، عقب نشینی کرده و به پادگان های خود بازگشته اند".
اما مخالفان و فعالان سوری با صدور گزارش هایی بر مبناى اظهارات شاهدان عینى، خبر عقب نشینى نیروهاى دولتى از مراکز شهرى را تکذیب کرده اند.
عبدالله ابا زید عضو کمیته های محلی انقلاب سوریه در گفت و گو با تلویزیون العربیه در این زمینه اعلام کرد: ارتش برای گمراه کردن، نیروهای خود را تنها از منطقه ای به منطقه ای دیگر منتقل می کند.
وی همچنین تعداد کشته شدگان امروز با آتش نیروهای ارتش را ۲۱ نفر و از جمله یک زن، اعلام کرد.
اعتراضات ضد دولتی در سوریه که با هدف انجام اصلاحات آغاز شده و سپس برای سرنگونی رژیم این کشور ادامه یافته است، توسط ارتش و نیروهای امنیتی وفادار به بشار اسد به شدت سرکوب شده و مى شود.
بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل در نتیجه این سرکوب ها تاکنون بیش از ۹۰۰۰ نفر از مردم سوریه جان خود را از دست داده اند.
رژیم سوریه چندی پیش با طرح شش ماده ای کوفی عنان نماینده ى مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب موافقت کرد.
طرح شش ماده ای صلح کوفی عنان شامل آتشبس فوری، آغاز مذاکرات حکومت و مخالفان، تضمین دسترسی کمکهای انساندوستانه به مناطق بحرانی و خروج نیروهای دولتی از شهرها و روستاها است.
از سوی دیگر احمد فوزی سخنگوی کوفی عنان اعلام کرد یک نظامی نروژی به نام "روبرت مود" گروه ناظران سازمان ملل در سوریه را رهبری خواهد کرد.
بر اساس این گزارش روبرت مود قرار است برای بررسی چگونگی حضور ناظران که تعداد آنها ۱۵۰ تا ۲۰۰ است، به دمشق سفر کند .
در همین حال کوفی عنان از شورای امنیت خواسته است با صددور قطعنامه ای از حضور ناظران سازمان ملل در سوریه حمایت کند.
کوفی عنان در راه تهران
در تحولی دیگر، سخنگوی کوفی عنان اعلام کرد که آقای عنان قرار است برای بحث درباره سوریه روز یازدهم آوریل به تهران سفر کند.
به گزارش رادیو فردا، احمد فوزی، سخنگوی آقای عنان روز پنجشنبه گفت که وی قرار است روز یازدهم آوریل- ۲۳ فروردین- به تهران سفر کند.
آقای عنان روز ۲۷ فوریه و چند روز پس از تصدی سمت نماینده سازمان ملل و اتحادیه عرب با علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران، در ژنو سوئیس دیدار و درباره بحران سوریه با او گفت و گو کرده بود.
آغاز دوباره ترور مخالفان نفوذ سوریه در لبنان
در تحولی دیگر، دکتر سمیر جعجع، رییس حزب "قوات لبنانی" که از مخالفان جدی نفوذ سوریه در لبنان بود و در شرایط فعلی نیز از مخالفان حکومت اسد حمایت می کند، از یک سوء قصد جان سالم به در برد.
این شخصیت جناح ۱۴ مارس درلبنان دراین باره هشدار داد که کشورش در آستانه ى یک سرى ترورهاى جدید است.
این شخصیت مسیحى لبنانى گفت: هدف از این تیراندازى، تنها ارسال یک پیام نبود. این عمل نشانه و ناشى از علاقه ى دستور دهنده اش بود به اینکه کار را تمام کنند.
جعجع که خواهان عدم سیطره ى حکومت سوریه بر سرنوشت لبنانى هاست، طبق گزارش رسانه ها اظهار داشته است: لبنان به سوى زنجیره ى دیگرى از ترورهایى پیش مى رود که ۷ سال پیش و قبل از آن شاهدش بوده ایم.
او تاکید کرد: همه سران و شخصیت هاى برجسته ى لبنان در معرض خطر ترور هستند، لذا همه باید مواظب باشند. وى به این نکته اشاره کرد که "نخست وزیر پیشین رفیق حریرى، تنها به این دلیل همراه با یارانش کشته شد که در قامتى فراتر از آن چه که مخالفانش مى توانستند تحمل کنند، ظاهر شد. جعجع سپس افزود: اکنون نیز تاریخ تکرار مى شود.
سمیر جعجع هیچ گروه یا کشور یا حزبى را نام نبرد و متهم نکرد. او بر ادامه ى فعالیت سیاسى اش پافشارى کرد و گفت: خطر ترورها نمى تواند از تلاشم براى رسیدن به نظامى که در لبنان مى خواهم جلوگیرى کند.
آنتوان زهرا از نمایندگان پارلمان و عضو حزب "نیروهاى لبنانى" نیز در همین رابطه گفت: ما با یک پیام مواجه نیستیم بلکه با یک اقدام به ترور مواجهیم. این عمل با نقشه اى دقیق و تدارکى طولانى مدت همراه بوده است.
این نماینده از دادن توضیحات خوددارى کرد و گفت: نباید تحقیقات جنایى را با مشکل روبرو کنیم.
همین شخصیت لبنانى چندى پیش حمله ى حسن نصرالله رهبر حزب الله لبنان به سمیر جعجع را ناشى از آن دانست که محور ایران – سوریه – حزب الله با مشکل روبرو شده است و این حمله نشانه ى ضعف است. او در آن زمان گفت: فریادها نشان مى دهد که یک اقدام امنیتى مى توانست مدنظر باشد ولى حزب الله آمادگى براى آن را در خود ندیده است.
هفت سال پیش نیز ترور زنجیره ای تعدادی از شخصیت های سیاسی لبنان، این کشور را در بحرانی کامل فرو برد.
افراد ترور شده مانند رفیق حریری نخست وزیر، سمیر قصیر و جبران توئینی روزنامه نگار و پیر جمیل نماینده پارلمان، همگی جزو فعالانی بودند که با نفوذ گسترده سوریه در لبنان و حضور ارتش اسد در این کشور مخالفت می کردند.
در حالی که معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ايران اقدام سايت «الف» را برای مصاحبه با آلن اير، سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمريکا محکوم کرده است، وزارت امور خارجه آمريکا ابراز اميدورای کرده است مصاحبه آقای اير با سايت «الف» به طور کامل منتشر شود.
سايت الف، نزديک به احمد توکلی، نماينده مجلس، روز سه شنبه اعلام کرد، آلن اير را به عنوان ميهمان دعوت کرده تا به پرسش های خوانندگان اين وبسايت پاسخ دهد، اما ساعاتی بعد خبر اين دعوت را حذف کرد. سايتهای نزديک به حکومت، به سايت «الف» حمله کرده و اين سايت را به «تريبون دولت آمريکا» تشبيه کردهاند.
همچنین روابط عمومی معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی طی اطلاعیه ای اقدام "الف" محکوم کرد.
در همين حال به گزارش "رادیو فردا"، يک مقام وزارت امورخارجه آمريکا در پاسخ به سوال این رادیو درباره دعوت سایت الف از الن ایر اعلام کرد:«دولت ايالات متحده به دنبال آن است تا از طريق سخنگوی فارسی زبان خود و ديگر راهها، از جمله رسانهها، با مردم ايران تعامل کند. ما اميدواريم مصاحبه آقای اير به طور کامل منتشر شود.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر