امروز: رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه به لحاظ برخی ایرادات جزئی، قانون جدید مجازات اسلامی هنوز ابلاغ نشده است گفت: از آنجا که مهلت قانونی، قانون مجازات اسلامی تا پایان سال گذشته بود و هنوز قانون جدید به تصویب نرسیده، با کسب اجازه از رهبری قانون قبلی قابلیت اجرایی دارد و محاکم میتوانند برحسب آن اقدام کنند.
به گزارش تارنمای روابطعمومی قوه قضاییه، صادق آملی لاریجانی در جلسه روز چهارشنبه مسئولان عالی قضایی اظهار امیدواری کرد: قانون جدید مجازات اسلامی، هرچه سریعتر پس از تأیید نهایی شورای نگهبان ابلاغ شود.
وی در ادامه سخنان خود به دیدار رئیس و اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت با رهبری اشاره کرد و با تاکید بر لزوم توجه و تدوین برنامه و راهکاری برای اجرایی شدن توصیههای رهبری، از جمله وظایف قانونی مجمع تشخیص مصلحت نظام را حل اختلاف میان شورای نگهبان و مجلس بر اساس تشخیص مصلحت نظام دانست و اظهار داشت: این مسئله در سخنان رهبری تاکید شده و اعضای مجمع باید راهکاری درنظر بگیرند که مصالح مورد نظر یقینی و روشن و دارای اهمیت غالبه باشد.
وی تعیین مهلت برای قوانینی که برحسب نظر مجمع تشخیص و بنابر مصلحتهای نظام مصوب و اجرایی میشود را مهم دانست.
رئیس دستگاه قضا افزود: رهبری به این نکته اشاره کرد که اگر در مجمع بر سر همین مسئله که آیا فلان مصوبه مصلحت است یا نیست، اختلاف نظر جدی وجود داشته باشد و فیالمثل از میان اعضای مجمع با اختلاف دو یا سه رای در اهم بودن این مصلحت اختلاف بشود؛ در اینجا ما نمیتوانیم بگوییم که این مصلحت، محرزه، متیقنه و اهم است ولذا میتواند مانع از آن حکم اولیه شرعی باشد. اگر در خود مجمع که مظهر خرد جمعی نظام است چنین اختلاف اساسی پیش آمد، دشوار است بتوان آن را بر حکم شرعی اولی، مقدم ساخت.
آملی لاریجانی با تاکید بر جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام و با اشاره به اینکه مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام برحسب مصلحت و شرایط روز کشور است و این شرایط و مصلحتها اصولا پایدار نیست و شرایط عوض میشود اظهار داشت: کار مجمع تشخیص مصلحت نظام این نیست که بگوید مصوبه مجلس خلاف شرع و قانون هست یا نیست بلکه این است که تشخیص دهد آیا این مصوبه به مصحلت نظام هست یا نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، بر ایستادگی جمهوری اسلامی در مقابل غربیها تاکید کرد و با اعلام اینکه جمهوری اسلامی هیچگاه از پیشرفتهای علمی خود عقب نخواهد نشست گفت: پیشرفتهای علمی جوانان کشور مسئلهای نیست که ما از آن عقبنشینی کنیم.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به اظهارنظرهای برخی مسئولان کشورهای غربی درخصوص تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای خواستار توجه و شناخت آنان از جایگاه ولی فقیه در نظام جمهوری اسلامی شد و با اشاره به اینکه اگر کشورهای غربی شان و جایگاه ولیفقیه و ولیامر مسلمین را بدانند خواهند فهمید که هیچ تضمینی بالاتر از استناد به سخنان رهبری در عدم تمایل ایران به تولید سلاح هستهای وجود ندارد، گفت: مطابق نظر مقام معظم رهبری بهکارگیری و تولید سلاح هستهای از نظر نظام اسلامی حرام است و این مسئله قبلاً هم از سوی ایشان اعلام شده است.
آملی لاریجانی خطاب به غربیها گفت: این کشورها اگر به دنبال بهانهجویی نیستند باید بدانند که وقتی که رهبری میفرماید ما به دنبال سلاح هستهای نیستیم و بهکارگیری آن را حرام میدانیم، سخن ایشان بالاترین تضمین است، چرا که این سخنان از سوی کسی مطرح میشود که مرجع دینی و سیاسی بسیاری از مسلمین دنیاست و تمام قوای نظام نیز زیرنظر ایشان انجام وظیفه می کنند.
وی مدعی شد حضور و بازرسی مکرر بازرسان آژانس بر این تاکید دارد که در برنامههای ایران هرگز نشانهای از تلاش برای دستیابی و تولید سلاح اتمی وجود ندارد و نیز اظهارات همیشگی مسئولان نظام مبنی بر عدم تمایل به تولید سلاح اتمی را نشانههای دیگری از نبودن برنامهریزی برای تولید سلاح هستهای دانست و افزود: غربیها با توجه به سخنان رهبری، اظهارات مسئولان نظام و نیز گزارشهای بازرسان آژانس باید به این یقین برسند که ایران به دنبال سلاح اتمی نیست و اگر باز هم به نظر خود اصرار دارند معنای آن این است که غربیها به دنبال بهانهجویی هستند و چه بسا از پیشرفتهای علمی ایران اسلامی ناراحت و دلخورند که در این صورت باید بدانند ما هرگز از پیشرفتهای علمی خود که به مثابه زندگی و حیات مردم و نظام ماست، دست نخواهیم کشید.
رئیس قوه قضاییه با تبریک به مسئولان و نیروهای وزارت اطلاعات به خاطر عملیات اخیر و شناسایی و متلاشی کردن تیم های تروریستی و دستگیری آنان گفت: "طبق اعلام وزارت اطلاعات گروههای تروریستی که به رژیم صهیونیستی وصل بودند، در ایام تعطیلات نوروز به دنبال خرابکاری و ترورهای جدید بودند که قبل از هرگونه عملیاتی شناسایی و تروریستها دستگیر شدند و انشاءا... پرونده آنان با سرعت و دقت مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت."
امروز: رسانه ها از اقدام ایران در تحریم واردات از 100 شرکت اروپایی در پاسخ به تحریمهای اتحادیه اروپا خبر می دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، العالم به نقل از آنچه منابع آگاه نامید، گزارش داد جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد در پاسخ به تحریمهای اخیر اتحادیه اروپا، واردات از 100 شرکت اروپایی را تحریم کند.
گزارش مهر نشان می دهد: ایران در سال گذشته در حدود 500 ردیف تعرفهای واردات و در حدود 3600 ردیف تعرفهای صادرات داشته است. به عبارت دیگر، کشورمان در سال 90 از حدود 69 کشور دنیا کالا وارد و به حدود 169 کشور دنیا کالا صادر کرده است.
در همین حال، ایران در سال گذشته با حدود 160 کشور مراوده تجاری داشته است.
امروز: عضوکمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: مصادیق منجر به ممنوعیت از تحصیل کسانی که درحوادث سال ۸۸ فعال بودهاند باید اعلام شود.
'نورالله حیدری دستنایی" در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد اظهارات اخیر وزیر علوم مبنی بر ممنوعیت تحصیلی کسانی که در حوادث سال ۸۸ فعال بوده و بعد از اتمام حجت رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه تیرماه همان سال همچنان به فتنهگری ادامه دادند، گفت: کسانی که وارد دانشگاه میشوند نباید سوء پیشینه و پروندههای متعددی داشته باشند، تا مشکلی پیش نیاید در این صورت با اعمال این اندازه محدودیت ایرادی بر اظهارات وزیر علوم وارد نیست.
وی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از اینکه دایره محدودیت فراتر از این نرود و به نوعی انگی بر فردی که سابقه محکومیتی ندارد زده نشود وزیر علوم باید در این زمینه توضیحات کاملتری را ارائه دهند.
حیدری دستنایی با تاکید بر لزوم مشخص شدن ویژگیهای کسانی که به دلیل حضور در وقایع سال ۸۸ حق ورود به دانشگاه را ندارند، افزود: زیرا سابقه برخی از افرادی که درتجمعات حوادث سال ۸۸ شرکت کردهاند نشان میدهد که تحت تاثیر احساسات و حال و هوای جوانی دست به این اقدام زدهاند. ازهمین رو رافت اسلامی شامل آنها میشود.
این عضوکمیسیون آموزش و تحقیقات در مورد امكان اعمال سلایق روسای دانشگاهها در ممنوعیت از تحصیل این افراد گفت: اگر اجرای این کار با اعمال سلایق از طرف روسای دانشگاهها همراه شود کمیسیون آموزش و تحقیقات وارد عمل میشود و این مسئله را مورد بررسی قرار مي دهد.
امروز: رئيس اتحاديه صادركنندگان ميوه و تره بار اعلام كرد: سال گذشته به دليل سياست جهاد كشاورزي در بخش واردات مركبات، بسياري از كشاورزان بيكار يا به شدت متضرر شدند.
رضا نورايي رئيس اتحاديه صادركنندگان ميوه و تره بار در گفتگو با خبرنگار ايلنا با بيان اين كه سال گذشته مقادير زيادي مركبات در كشور توليد شد، تصريح كرد: با توجه به توليد 4.5 ميليون تن مركبات در كشور وزارت جهاد كشاورزي بدون توجه به ميزان توليدات نسبت به واردات مركبات اقدام كرد و تعداد زيادي از كشاورزان در زمينه توليد مركبات متضرر شدند يا كار خود را از دست دادند.
او با بيان اين كه از واردات محصولات باغي در شرايطي که بازار از توليدات داخلي اشباع شده است، بايد خودداري شود افزود: دولت بايد به گونه اي عمل کند که در زمان کمبود در بازار، واردات جايگزين کند.
او با اشاره به نامگذاري امسال به نام سال حمايت از كار و توليد تصريح كرد: سال حمايت از كار و توليد در صورتي محقق مي شود كه دولت از واردات بي رويه كالا از جمله مركبات در بخش كشاورزي خودداري كند.
رئيس اتحاديه صادر كنندگان ميوه و تره بار از افزايش صادرات ميوه در سال جاري خبر داد و گفت: ميزان صادرات ميوه در سال جاري از مرز دو ميليارد دلار فراتر ميرود.
امروز: عضو هيات مديره كانون شوراهاي اسلامي كار استان تهران اعلام كرد: درخواست مجوز برگزاري راهپيمايي روز كارگر را هفته آينده به وزارت كشور ارائه ميكنيم.
علي دهقانكيا در گفتگو با خبرنگار ايلنا با انتقاد از عدم برگزاري مجوز راهپيمايي طي پنج سال گذشته در روز جهاني كارگر تصريح كرد: 11 ارديبهشت يك روز جهاني براي كارگران به شمار ميرود كه طبق قانون اساسي كارگران ميتوانند در اين روز خواسته هاي صنفي خود را به گوش مسئولين برسانند. اما دولت به مدت هفت سال است كه براساس دلايل سياسي از برگزاري تجمع در اين روز خودداري ميكند.
اين فعال كارگري با بيان اين كه كارگران در دوران اصلاحات مي توانستند هر ساله با برگزاري راهپيمايي در روز جهاني كارگر خواستههاي صنفي خود را مطرح كنند تصريح كرد: بعد از دوران رياست جمهوري آقاي خاتمي، كارگران به سختی مجوز قانوني برگزاري تجمع را هم گرفته اند.
دهقان كيا تصريح كرد: طبق اصل 27 قانون اساسي دولت بايد اجازه برگزاري راهپيمايي را به كارگران در روز جهاني كارگر بدهد در غير اين صورت بر خلاف موازين قانون اساسي عمل خواهد كرد.
عضو هيات مديره كانون شوراهاي اسلامي كار استان تهران در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: در صورتي كه دولت اجازه برگزاري راهپيمايي را به كارگران در روز جهاني كارگر بدهد كارگران مشكلات ايجاد شده در پي اجراي قانون هدفنمدي يارانهها را يكصدا به گوش مسئولين خواهند رساند.
امروز: ایران یک روز پس از قطع فروش نفت به اسپانیا، فروش نفت به دیگر کشور اروپایی، آلمان را نیز متوقف کرد.
به گزارش فارس، جمهوری اسلامی ایران یک روز پس از قطع صادرات نفت به اسپانیا، صادرات نفت به آلمان را نیز متوقف کرد.
به گزارش پرس تی وی، این اقدام در راستای مقابله با تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران صورت گرفته است.
روز گذشته به نقل از منابع آگاه اعلام شد ایران در واکنش به تحریم های اتحادیه اروپا علیه خود عرضه نفت به اسپانیا را متوقف کرده است.
این خبر در حالی منتشر می شود که وزیر نفت ایران توقف صادرات نفت این کشور به یونان را مورد تایید قرار داده است. پیش تر منابع پالایشگاهی یونان از توقف صادرات نفت ایران به کشورشان خبر داده بودند.
در حالی ایران صادرات نفت خود به اسپانیا، آلمان و یونان را قطع کرده است که کشورهای اروپایی فرصتی ۶ ماهه را برای خود درنظرگرفته بودند تا بتوانند منابع جایگزینی برای نفت ایران بیابند.
اقدام پیش دستانه ایران در حالی انجام می شود که این کشور قرار است روز شنبه مذاکرات هسته ای را با ۵+۱ ازسربگیرد.
به عقیده تحلیلگران این اقدام می تواند فضای مذاکرات را به نفع ایران تغییر دهد.
امروز: احمدی نژاد در دیدار با کوفی عنان گفت: اجرای هر طرح و راهکاری در سوریه باید فارغ از فشارها و دخالتهای دیگران باشد و هرگونه خشونت در این کشور باید متوقف شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد عصر امروز در دیدار با کوفیعنان نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، مأموریت وی در قبال مسایل این کشور را مأموریتی بسیار سنگین توصیف کرد و گفت: مسایل خاورمیانه و اتفاقاتی که در حال رخ دادن است پیچیده، و با ورود عوامل گوناگون پیچیده تر شده است.
احمدی نژاد با تأکید بر رعایت حقوق همه مردم از جمله سوریه، اظهار داشت: اجرای هر طرح و راهکاری در سوریه باید فارغ از فشارها و دخالتهای دیگران باشد و هرگونه خشونت در این کشور باید متوقف شود.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه امروز ناتو از بیان هدف خود مبنی برتسلط بر منطقه ابائی ندارد و تلاش می کند تا تسلط خود را به شرق گسترش دهد، خاطر نشان کرد: در این شرایط مسئولیت و مأموریت سازمان ملل و نماینده این سازمان بسیار سنگین است و آزمایشی بزرگ پیش روی این سازمان قرار گرفته است.
احمدی نژاد با بیان اینکه قطعاً فشارهای اروپا، آمریکا و اسلحه ناتو نمیتواند مسایل و مشکلات را حل کند، اظهار داشت: حل ریشهای مسایل منطقه در گرو اجرای عدالت و حفظ کرامت مردم و عدم دخالت بیگانگان در امور داخلی آنها است.
احمدی نژاد با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری و کمک در راستای اجرای عدالت و احقاق حقوق اساسی مردم است، خطاب به نماینده سازمان ملل تصریح کرد: باید به عنوان افرادی مستقل از کسانی که تحت فشار قدرتهای بزرگ قرار دارند، حمایت کرده، و مسایل را با تفاهم حل و فصل کنیم.
کوفیعنان نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با احمدینژاد، جمهوری اسلامی ایران را کشوری مهم و بزرگ دانست که نقش بسزایی در تحولات منطقهای و فرامنطقهای دارد و با ارائه گزارشی از طرح خود و فعالیتهایی که تا کنون در موضوع سوریه انجام داده است، گفت: بهترین راه پایان دادن به مناقشات در سوریه دوری از هر گونه درگیری نظامی و ایجاد فضایی برای صلح و آرامش و اعمال استراتژی مناسب در جهت دستیابی به آینده روشن است و خواستار ارائه نظرات و دیدگاههای احمدی نژاد شد.
امروز: مصطفی تاجزاده که از حدود ٣ سال قبل در زندان بسر می برد، روز دوشنبه ٢١ فروردین امسال مجددا در دادسرای زندان اوین مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است. اتهام جدید وی مربوط به موضوع گیری های وی دردوران بازداشتش عنوان شده است.
به گزارش خبرنگار کلمه، مصطفی تاجزاده، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که از حدود ۳ سال پیش و از نخستین روز پس انتخابات ۸۸ در زندان به سر می برد، مجددا توسط دادسرای زندان اوین در مورد اتهامات جدیدی که به وی منتسب شده تفهیم شد.
وی در نخستین دوره پس از گذراندن زندان و پس از تحمل نه ماه، که چهار ماه آن انفرادی بوده است، بدون دریافت حکم از دادگاه و یا پرداخت وثیقه آزاد شد. معاون وزیر کشور دولت سیدمحمد خاتمی، در این دوران چندین بار اعلام آمادگی کرده تا با انجام مناظره های زنده با افرادی چون شریعتمداری و... به دفاع از خود، عملکردها و موضوعاتی مربوط به جنبش سبز و انتخابات سال ۸۸ بپردازد که همگی این درخواست ها البته بی پاسخ ماند.
بر اساس این گزارش، تاجزاده از جمله هفت نفری بود که اقدام به شکایت از سردار مشفق در زمینه دخالت های نهادهای امنیتی-نظامی در جریان انتخابات و انجام کودتای انتخاباتی کرد.
پس از این شکایت بود که حساسیت های مسوولین و نهادهای نظامی-امنیتی در مورد این شاکیان بیشتر شد و آن ها را واداشت تا به بازداشت و فشار بیشتر به شاکیان و حتی خانواده های آن ها بپردازند، در حالی که دستگاه قضایی کوچکترین پاسخگویی درباره شکایت قانونی آنها نداشته است. پس از این بازداشت وی در قرنطینه زندان اوین نگهداشته می شود تا از موضع گیری ها و ارتباطات بیشتر او با دنیای خارج از زندان جلوگیری شود. آخرین مرخصی وی نیز که در عید امسال بود تنها یک روز به طول انجامید.
هم اکنون نیز موضع گیری ها و نظرات شجاعانه وی در دوران زندان است که مورد تمسک نهادهای امنیتی قرار گرفته تا بار دیگر اتهامی برای او تراشیده و پرونده ای جدید برایش باز کنند. شایان ذکر است که تاجزاده از مرداد سال ٨٩ تاکنون جدای از سایر زندانیان سیاسی و بصورت انفرادی نگهداری می شود.
سیدمصطفی تاج زاده از جمله شخصیت های برجسته اصلاح طلب است که سال ۱۳۷۵ در ستاد انتخابات خاتمی فعالیت می کرد و همزمان عضو تحریریه «عصر ما» نشریه ارگان سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بود. با پیروزی خاتمی در کنار عبدالله نوری در وزارت کشور به عنوان معاون سیاسی مشغول شد و اولین انتخابات شوراهای شهر و روستا را برگزار کرد.
وی پس از استیضاح عبدالله نوری و تا آمدن عبدالواحد موسوی لاری، سرپرست وزارت کشور شد و با آمدن موسوی لاری مجددا به معاونت سیاسی بازگشت.
او که در دوران انتخابات مجلس ششم حاضر به تن دادن به خواستههای شورای نگهبان نشده بود با شکایت جنتی از کلیه مناصب دولتی عزل شد و با پایان مدت محکومیت مجددا به عنوان مشاور سید محمد خاتمی به دولت بازگشت. لازم به ذکر است که او نیز همزمان به عنوان رئیس ستاد انتخابات کشور از جنتی به دلیل تخلف در انتخابات و تغیر در نتیجه آرا به قوه قضاییه شکایت کرد اما تا کنون به شکایتش رسیدگی نشده است.
امروز: وزیران خارجه هشت کشور بزرگ صنعتی جهان برای مشورت در مسائلی چون اوضاع سوریه و مذاکرات اتمی ایران در واشنگتن گرد میآیند. ایران در آستانه نشست استانبول از قطع و کاهش فروش نفت به ایتالیا، اسپانیا و آلمان خبر داده است.
به گزارش دویچه وله، پایتخت آمریکا از روز چهارشنبه ۱۱ آوریل، میزبان همایش دو روزه وزیران خارجه هفت کشور بزرگ صنعتی دنیا و روسیه خواهد بود. قرار است این نشست علاوه بر بررسی وضعیت بحرانی سوریه و از سرگیری مذاکرات اتمی با ایران، راه را برای تشکیل اجلاس سران "گروه هشت" نیز هموار سازد. این اجلاس در میانه ماه مه در کمپ دیوید برگزار خواهد شد.
کشورهای عضو گروه هشت عبارتند از آمریکا، کانادا، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، آلمان و روسیه. مرسوم است که وزیران خارجه این کشورها چند هفته پیش از آغاز اجلاس سران با یکدیگر دیدار کرده و مقدمات پارهای مسائل این نشست را فراهم سازند.
وزارت خارجه آلمان اعلام کرده که در همایش واشنگتن، کلیه مسايل جاری مربوط به سیاست خارجی مورد بررسی قرار خواهند گرفت و یافتن راهکارهایی برای پایان دادن به خشونت در سوریه در کانون مذاکرات خواهند بود.
در بیانیه وزارت خارجه آلمان آمده که شواهد موجود نشان میدهند که دولت سوریه هنوز اقدامی در جهت خروج نیروهایش از شهرهای این کشور انجام نداده است.
وزیر خارجه روسیه در حالی در نشست واشنگتن شرکت خواهد کرد که این کشور تاکنون از هر تدبیر جدی علیه رژیم اسد از سوی جامعه جهانی جلوگیری کرده است.
موضوع مهم دیگر در همایش واشنگتن، مذاکرات اتمی گروه پنج بعلاوه یک با ایران است که پس از مدتها تعلیق، قرار است در روز شنبه ۱۴ آوریل در شهر استانبول از سرگرفته شود.
وزارت خارجه آلمان در بیانیه خود نوشته که نشست وزیران خارجه گروه هشت باید پیامی شفاف به رهبران جمهوری اسلامی بدهد که فرصت یک گفتگوی واقعی در استانبول را به هدر ندهند.
کشورهای غربی به برنامههای اتمی ایران با نگاه تردید مینگرند و گمان میبرند که جمهوری اسلامی تحت پوشش این طرحها در صدد ساخت بمب اتمی باشد.
بررسی اوضاع منطقه
نشست واشنگتن به فرآیند تلاشها در جهت ثبات و صلح در افغانستان و خاورمیانه نیز خواهد پرداخت. این در حالی است که در یک سال گذشته پیشرفت محسوسی در این روند وجود نداشته است.
هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در چارچوب این نشست از اعضای گروه چهارگانه صلح خاورمیانه نیز دعوت به حضور و مذاکره کرده است. این گروه شامل نمایندگان سازمان ملل، اتحادیه اروپا، آمریکا و روسیه است. ناظران آگاه میگویند که امید کمی به تحرک بیشتر این گروه و تحول در اوضاع جاری خاورمیانه وجود دارد.
قرار است گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان پس از نشست واشنگتن به نیویورک برود و برای کسب کرسی آلمان در شورای حقوق بشر سازمان ملل، آرای محافل ذیربط را جلب کند. تصمیم در این زمینه در پایان سال ۲۰۱۲ گرفته خواهد شد.
آمریکا، سوئد، یونان و ایرلند رقبای آلمان در این عرصه هستند. عضویت در این شورا برای یک فاصله زمانی دو ساله از ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ در نظر گرفته شده است.
تهدیدهای ایران در آستانه اجلاس استانبول
جمهوری اسلامی در این میان آلمان را به کاهش فروش نفت خود تهدید کرده است. تلویزیون ایران روز سهشنبه ۱۰ آوریل با اعلام این موضوع، از احتمال قطع صدور نفت ایران به ایتالیا نیز خبر داده و افزوده که کاهش صادرات نفت ایران به اسپانیا آغاز شده است.
تحریم واردات نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا قرار است از اول ماه ژوییه سال ۲۰۱۲ به جریان افتد. آلمان در میان خریداران نفت خام ایران جایگاه پانزدهم را داراست وسهمی معادل ۰/۹ درصد از کل فروش جمهوری اسلامی را اشغال میکند.
همزمان با این تهدیدها اعلام شد که ایران صدور نفت به یونان و اسپانیا را هم متوقف کرده است. این دو کشور قبلا اعلام کرده بوند که به دلیل مشکلات بانکی ناشی از تحریم و ناتوانی از تسویه حساب با ایران، قادر به ادامه معاملات نفتی با این کشور نیستند.
محمود احمدینژاد رییس جمهور ایران اما به تازگی گفته که کشورش به اندازه کافی ارز پسانداز کرده و حتی اگر دو تا سه سال امکان فروش نفت را نداشته باشد، ضرری نخواهد کرد.
امروز: مشاور امور بین الملل رئیس مجلس گفت: ایران روی نیروهای داخلی و حکومت سوریه نفوذ دارد و روی برخی قدرت های منطقه نیز قابلیت اعمال نظر دارد از سوی دیگر اخیرا با مخالفین اسد نیزتماس هایی برقرار کرده که نشانگر تاثیرگذاری ایران برای حل و فصل مسائل سوریه است.
حسین شیخ الاسلام در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سفر کوفی عنان نماینده ویژه سازمان ملل در رابطه با سوریه به تهران تصریح کرد: کوفی عنان انتخاب غربی بود که در رابطه با آن مشورتی با سوریه صورت نگرفت. بر این اساس راه حل پیشنهادی کوفی عنان نیز با غربی ها پیشنهاد شده است.
سفیر اسبق ایران در سوریه یادآور شد: در عین حال ورود کوفی عنان به مسئله سوریه نشانگر این واقعیت است که تلاش خط آمریکا و اسرائیل و 2 شاه منطقه برای تضعیف خط مقاومت شکست خورده چرا که حضور کوفی عنان به معنای شکست خوردن راه حل نظامی برای سوریه است.
وی اضافه کرد: عده ای فکر می کردند با تجهیز نظامی مخالفین اسد می توانند روی خط مقاومت تاثیر بگذارند اما حضور کوفی عنان به عنوان میانجی بین المللی گواه این است که همه باید به دنبال راه حل سیاسی بگردند و غرب در اسقاط دولت سوریه به هدفش نرسیده است.
مشاور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی در عین حال یادآور شد: از طرف دیگر ممکن است غربی ها به دنبال فرصتی باشند که ارتش سوریه کنار بکشد و فرصت برای حضور مخالفین اسد فراهم شود کاری که در زمان انتخاب نماینده پیشین اتحادیه عرب صورت گرفت.
شیخ الاسلام در خصوص علت سفر کوفی عنان به ایران اظهار داشت: سوری ها با فشار روس ها ماموریت عنان را پذیرفتند چرا که به وتوی آنان نیاز داشتند اما ما نیز از عنان پشتیبانی کردیم. کوفی عنان هم می داند که ایران کشوری موثر در سوریه و منطقه است به همین دلیل ما طرف مشورت هستیم.
این کارشناس مسائل منطقه عنوان کرد ما معتقدیم مداخله خارجی در سوریه باید متوقف شود و مردم این کشور تصمیم گیر باشند. تروریست ها و مزدور ها نیز نباید در سوریه جایگاهی داشته باشند و البته کوفی عنان به خاطر ماموریتی که از طرف سازمان ملل دارد و به خاطر جایگاهش که دبیر کل سابق سازمان ملل بوده است سعی می کند در ظاهر حقوق بین الملل را حفظ کند. بر این اساس اظهارات احمقانه پیشین مبنی بر اینکه رئیس یک کشور باید برود حذف شده است.
وی در رابطه با درخواست های دولت سوریه نیز گفت: سوری ها معتقدند دخالت علنی خارجی که برخی کشورها می گویند ما به معارضین پول یا سلاح می دهیم متوقف می شود چون پول معارضین را مزدور و سلاح آنان را تروریست خواهد کرد و بر این اساس علاوه بر این درخواست سوریه این است که عنان تعهد بدهد. قطر، عربستان و ترکیه به پول و سلاح به معارضین نمی دهند و از سوی دیگر معارضین باید تعهد بدهند که اگر ارتش سوریه آتش بس داد آنان نیز آتش بس بدهند.
شیخ الاسلام ایران را کشوری موثر و تاثیرگذار در منطقه عنوان کرد و گفت: آقای عنان می داند که در رابطه با سوریه همه دنیا یک طرف ایستاد و ایران یک طرف و ایران تاکید داشت که ملت سوریه باید سرنوشت خود را مشخص کند نه عربستان، قطر و ترکیه و حتی روسیه نیز وقتی مقاومت ایران را دید از بشار اسد پشتیبانی کرد.
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی تنها کشوری بوده که در مقابل قلدرمآبی، لات بازی بین المللی و گردن کلفتی برخی کشورها در قبال سوریه ایستادگی کرده است.
وی در پایان با بیان اینکه خواست دولت سوریه مبنی بر اینکه نیروهای مسلح معارض باید سلاح خود را تحویل دولت مرکزی بدهند خواسته ای منطقی است گفت: جمهوری اسلامی ایران روی نیروهای داخلی سوریه و حکومت سوریه نفوذ دارد و روی برخی قدرت های منطقه نیز قابلیت اعمال نظر دارد از سوی دیگر اخیرا با معارضین سوری نیزتماس هایی برقرار کرده است که اینها نشانگر تاثیر گذاری جمهوری اسلامی ایران در رابطه با حل و فصل مسائل سوریه است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر