امروز: ریحانه طباطبایی، روزنامهنگار، به اتهام فعالیت برای دستیابی به انتخابات آزاد و انتشار اخبار و حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
وب سایت کلمه روز دوشنبه، ۱۴ فروردین ماه گزارش داد که این حکم در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی مقیسه صادر شده و نهم فروردین به خانم طباطبایی ابلاغ شده است.
تلاش این خبرنگار برای برگزاری انتخابات آزاد از طریق نوشتن مطالبی درباره حذف نظارت استصوابی شورای نگهبان و اصلاح شورای نگهبان، مطبوعات آزاد، احزاب آزاد و آزادی زندانیان اغتشاشات و فتنه گران و عدم دخالت نظامیان در سیاست و اقتصاد و بازگشت نظامیان به پادگانها از جمله دلایل صدور این حکم اعلام شده است.
قاضی این پرونده موارد اعلام شده در بالا را برگرفته از نظریههای مصطفی تاجزاده، عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین و از زندانیان سیاسی عنوان کرده و به همین دلیل آنها را به معنای «تضعیف ارکان نظام جمهوری اسلامی» ارزیابی کرده است.
بخشی از مدت محکومیت این روزنامهنگار هم به دلیل انتشار اخبار زندانیان سیاسی و جنبش سبز و همچنین حضور در مراسم چهلم ندا آقا سلطان و سهراب اعرابی از کشته شدگان اعترضات انتخابات سال ۸۸، شرکت در مراسم شمع روشن کردن در خیابان ولی عصر تهران و شرکت در تجمع اعتراضی خانوادههای زندانیان و محکومان در مقابل زندان اوین، اعلام شده است.
در حکم یک سال حبس این روزنامهنگار همچنین قید شده است که تلاش او برای زنده نگهداشتن «جریان فتنه» و برجسته کردن اخبار مربوط به محکومان جریان فتنه و متهمان حوادث پس از انتخابات مصداق ارتکاب ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی مشهور به تبلیغ علیه نظام است.
«فتنه» اصطلاحی است که حکومت ایران درمورد اعتراضهای پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ که به کشته شدن دهها نفر و بازداشت شمار زیادی از معترضان و منتقدان انجامید، به کار میبرد.
خانم طباطبایی تا ۲۰ روز آینده فرصت دارد نسبت به این حکم اعتراض کند. ریحانه طباطبایی از روزنامهنگاران روزنامه شرق ۲۱ آذر ۸۹ بازداشت شد و به مدت ۳۶ روز در انفرادی بند ۲ الف سپاه تحت بازجویی قرار گرفت.
او سرانجام ۲۶ دیماه با سپردن وثیقه از زندان آزاد شد. این روزنامهنگار پیش از این در مجله ایران فردا، خبرگزاری سینا، روزنامههای فرهیختگان، کلمه سبز و بهار فعالیت داشت.
پیش از این، دو روزنامهنگار دیگر روزنامه شرق و سرمایهگذار آن در محاکم مختلف قضایی به یک تا پنج سال حبس محکوم شده بودند.
احمد غلامی، سردبیر سابق روزنامه «شرق» به اتهام «تبلیغ علیه نظام» مطابق ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به یک سال زندان محکوم شد.
کیوان مهرگان، شاعر، دبیر سرویس سیاسی روزنامه شرق نیز از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به یک سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از فعالیتهای مطبوعاتی، سیاسی، فرهنگی و مجازی محکوم شد.
علی خدابخش، سرمایهگذار شرق نیز به یک سال حبس تعزیری و ۳۰۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شده است.
پرونده فرزانه روستایی نیز به دلیل حضور او در خارج از کشور، مفتوح مانده است.
اعلام این محکومیتها بخشی از موج جدید فشار بر روزنامهنگاران است که در چند ماه گذشته شدت گرفته است.
در همین رابطه، نازنین خسروانی، روزنامهنگار ۱۵ اسفند ماه ۹۰ برای اجرای حکم شش سال حبس به زندان اوین فراخوانده شد.
حکم شش سال حبس نازنین خسروانی پس از آن اجرا میشود که به گفته منابع نزدیک به خانوادهاش، او حاضر نشد از مقامات تقاضای عفو کند.
پیش از آن نیز مرضیه رسولی، پرستو دوکوهکی و سهامالدین بورقانی به اتهام «همکاری با بی.بی.سی» بازداشت و پس از یک ماه و نیم با قرار وثیقه آزاد شدند.
آرش صادقی، فعال دانشجویی،سعید مدنی، جامعهشناس، روزنامهنگار و عضو شورای فعالان ملی مذهبی، احسان هوشمند، فعال ملی مذهبی و پژوهشگر مطالعات قومی، شریف ساعدپناه و مظفر صالحنیا دو عضو هیئت مدیره تشکل اتحاد آزاد کارگران ایران و فاطمه خردمند، روزنامهنگار از دیگر افرادی هستند که در چند ماه گذشته بازداشت شدهاند.
موج جدید فشار به روزنامهنگاران، اعتراض نهادی مدافع حقوق بشر را برانگیخته است از جمله، سازمان گزارشگران بدونمرز که در گزارش سالانه آزادی رسانههای جهان؛ ایران، چین و اریتره را بزرگترین زندانهای جهان برای روزنامهنگاران در سال ٢٠١١ معرفی کرد.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران نیز ۱۱ فروردینماه در بیانیهای گفته است با وجود اینکه مقامهای جمهوری اسلامی با شیوههایی بیرحمانه روزنامهنگاران منتقد را ساکت میکنند، اما خبرهای ظلم مداوم آنها همچنان به گوش جهان میرسد.
امروز: هاشمی رفسنجانی در رویکرد به وقایع گذشته گفت: "به امام نوشتم بالاخره سبکی که الان داریم که با آمریکا نه حرف بزنیم و نه رابطه داشته باشیم، قابل تداوم نیست. آمریکا قدرت برتر دنیا است. معنای مذاکره هم این نیست که تسلیم آنها شویم."
به گزارش جـــرس: هاشمی رفسنجانی در رویکرد به وقایع گذشته گفت: "به امام نوشتم بالاخره سبکی که الان داریم که با آمریکا نه حرف بزنیم و نه رابطه داشته باشیم، قابل تداوم نیست. آمریکا قدرت برتر دنیا است. مگر اروپا با آمریکا، چین با آمریکا و روسیه با آمریکا چه تفاوتی از دید ما دارند؟ اگر با آنها مذاکره داریم، چرا با آمریکا مذاکره نکنیم؟ معنای مذاکره هم این نیست که تسلیم آنها شویم. مذاکره میکنیم اگر مواضع ما را پذیرفتند و یا ما مواضع آنها را پذیرفتیم، تمام است."
به گزارش «بازتاب» به نقل از فصلنامه مطالعات بین المللی، هاشمی رفسنجانی درباره تصمیمش برای مذاکره با آمریکا در دوران ریاست جمهوری، ماجرای اهانت به ری شهری در عربستان، معضلات اقتصادی کشور، امید به آینده و موضوعات دیگر، با مسئولین این فصلنامه به گفتگو پرداخته است.
هاشمی رفسنجانی در باره عملگرا بودن و یا توسعهگرا بودن دولت سازندگی اظهار داشت: "...شیوه موردپسند اسلام اینست که انسان با عمل و کار، دین را معرفی کند. یعنی به هر فکری که تعلق دارد، باید آن را در میدان عمل نشان دهد. گفتار، یک بخشی از کار است. جمله اعجازآمیزی از ائمه ما منقول است که کونوا دعاتَ النّاس بِِغیر اَلسِنَتِکُم. دعوت با زبان عیبی ندارد، ولی باید با عمل باشد. شاید مضمون این ضربالمثل در ادبیات فارسی، عربی و شاید در همه زبانها زیاد دیده میشود. دو صد کرده چون نیم کردار نیست، واقعاً حرف درستی است. یعنی آنچه که پایدار و تأثیرگذار میماند عمل است. حال، اسمش را عملگرایی و یا هر خصلت دیگری بخواهید بگذارید....."
هاشمی افزود: "در دوران دفاع مقدس، برای من یک تجربه مهمی پیش آمد. در اواخر جنگ، شرایطی که با دنیا، همسایه ها، مسلمانها و دولتهای غربی و شرقی درست شده بود، با ما سازگاری نداشتند و ما هم با آنها سازگاری نداشتیم. متأسفانه از شعار نه شرقی، نه غربی برخی تفسیرهای عوامانه شده بود که با همه باید همکاری نداشته باشیم. اما هدف این نبود، بلکه در مورد وابستگی بود که ما باید بدون وابستگی و با استقلال کامل سیاست خودمان را داشته باشیم. اما همکاری متقابل و محترمانه با شرق و غرب را هم باید میداشتیم."
وی در ادامه به تجربه جنگ اشاره نمود:"بالاخره وقایع دفاع مقدس برای کسانی که تفکری در میدان جنگ داشتند، ثابت کرد که نمیتوان صرفاً با شعار، کار کرد. بلکه باید همراه عملگرایی وارد سیاست شد."
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در باره عملگرایی و تجربه قطعنامه افزود:" تجربه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در پایان جنگ بود. وقتی این مسئله مطرح شد، در آن موقع هم فرمانده جنگ بودم و مسئولیت من از همه روشنتر بود و هم قائم مقام فرمانده کل قوا بودم و اختیاراتم بالا بود. با تفکر وارد شدم و این مسئله را عملیاتی کردم. از وزارت خارجه خواستم که قطعنامه را نه رد و نه قبول کنند و بگذارند مذاکره کنیم. قطعنامه را قابل قبول کنیم و بعد تصمیم بگیریم."
وی در کنار عملگرایی به ضرورت موضوع اعتدال و رابطه آن با عقیده پرداخت:"ضمناً آنچه که به من در این مسائل کمک میکند، مسئله اعتدال است. تقریباً همیشه از نوجوانی و جوانی در روستا و در قم، در بحثها و سخنرانی هایم معتدل حرکت میکردم. در مبارزه هم اینگونه بودم. آن قدر معتدل بودم که اواخر مبارزه، منافقین و کسانی که میخواستند خیلی تند باشند، با من درگیر شده بودند. مبارزه مسلحانه را نفی نمیکردم. ولی در کنارش موارد زیادی را شرط میکردم. روحیه اعتدال، به من کمک میکرد که مسئولیت اجرایی کشور را که به عهده گرفتم به این شکل زمینه عملگرایی برایم خیلی آسان شود. یعنی طبیعت اصلی من عملگرایی بود. ضمن اینکه به خاطر عقاید و تحصیلاتی که دارم، عقایدم را همیشه اصل قرار میدهم. عقایدم هیچ وقت مرا تشویق به افراطگری نمیکند. هر دو جناح سیاسی موسوم به راست یا چپ آن موقع با تعبیراتی که بود، با کارهای افراطی آنها ناسازگار بودم. نیروهای معتدل و عملگرا میتوانستند همکار من باشند."
قائم مقام رهبر فقید جمهوری اسلامی در فرماندهی کل قوا، پیرامون تعامل و تزاحم ایدئولوژی و منافع ملی گفت:"کاری به این ندارم که ایدئولوژیهای مختلف چگونه هستند و ممکن است تحجّر و دگماتیسم در بعضی ایدئولوژیها باشد. ولی اسلامی را که من میشناسم و به آن معتقدم و بسیاری هم مثل من فکر میکنند، اسلام دگم نیست."
وی افزود:" اسلام دستور نداده است که با کسانی که مخالف عقیده ما هستند، قطع رابطه شود یا صحبت نکنیم. مگر پیامبر مأمور نشد که به همه اهل کتابی که اطرافش بودند، دستور دهد تعالوا الی کَلِمَهٍ سَواءٍ بَیْنَنَا و بَیْنَکُم (آیه 64 آلعمران)، یعنی مشترکات را بگیریم، بقیه اختلافات سر جای خودش باشد. بحث سر این نیست که نمیشود دیگران را تحمل کرد. آن آیه معروف قرآن کذالک جعلناکم اُمَهً وسطاً لتکونوا شهداء علی الناس. ما، شما را امت وسط قرار دادیم. تفسیرهای مختلفی درباره واژه وسط است. چون خودم اهل تفسیرم، به نظرم بهترین تفسیر همین است که شما معتدل هستید و در وسط ایستادهاید."
وی به جمله معروف حضرت علی اشاره کرد که گفت: "الیمین و الیسار مَضلّه. یعنی چپروی و راستروی افراطی، از جاده حقیقت، به دو طرف منحرف شدن است." رییس مجمع تشخیص مصلحت در باره کسانی که بر طبل جنگ می نوازند اظهار داشت:"البته زمانی است که دیگران میخواهند با ما بجنگند، ما را از بین ببرند که این مورد، فضای دیگری است و در همین مورد هم اسلام حکم دارد و بحث دیگری است. ولی وقتی میشود با آنها بمانیم و با عمل، عقایدمان را به دنیا معرفی کنیم، راهی که اسلام خواسته است، چرا نکنیم؟"
رییس اسبق مجلس در پاسخ به اینکه یک اصلی در سیاست خارجی هست که میگوید در سیاست خارجی دوست دائمی و دشمن دائمی وجود ندارد و آنچه که دائمی است منافع ملی است. اگر این را بخواهیم به طور مثال در زمینه رابطه با آمریکا پیاده کنیم، مخصوصاً در دوره حضرتعالی، چگونه میتوان تفسیرش کرد اظهار داشت:" من در سالهای آخر حیات امام نامهای را خدمتشان نوشتم، تایپ هم نکردم. برای اینکه نمیخواستم کسی بخواند و خودم به امام دادم. در آن نامه هفت موضوع را با امام مطرح کردم و نوشتم که شما بهتر است در زمان حیاتتان، اینها را حل کنید، در غیر این صورت ممکن است اینها به صورت معضلی سدّ راه آینده کشور شود. گردنههایی است که اگر شما ما را عبور ندهید، بعد از شما عبور کردن مشکل خواهد بود... یکی از این مسایل رابطه با آمریکا بود. نوشتم بالاخره سبکی که الان داریم که با آمریکا نه حرف بزنیم و نه رابطه داشته باشیم، قابل تداوم نیست. آمریکا قدرت برتر دنیا است. مگر اروپا با آمریکا، چین با آمریکا و روسیه با آمریکا چه تفاوتی از دید ما دارند؟ اگر با آنها مذاکره داریم، چرا با آمریکا مذاکره نکنیم؟ معنای مذاکره هم این نیست که تسلیم آنها شویم. مذاکره میکنیم اگر مواضع ما را پذیرفتند و یا ما مواضع آنها را پذیرفتیم، تمام است."
هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا تلاشهایتان مبنی بر نزدیکی ایران و عربستان و بالطبع کشورهای عربی را به بن بست رسیده میدانید و فکر میکنید راهکار برون رفت از این مسائل چیست؟ اظهار داشت:
"بنبست نمیبینم. البته آنها دوست دارند که راهشان به ایران باز شد. آنها میدانند که ایران قدرت بزرگی در منطقه است. فکر میکنم آنها میتوانند و مایل هستند، اگر روابط سنجیدهای باشد با ایران همکاری و رابطه داشته باشند... من آن موقع، دنبال احیای میراث فرهنگی شیعه در عربستان بودم. ائمه ما همه در آنجا حضور داشتهاند و آثار ارزشمندی از آنها در آنجا باقی مانده است. میخواستم آنها احیا شود. در عربستان که بودم آیتالله صافی نامهای به من نوشتند و گفتند که شما روی این مسئله کار کنید. ...خیلی از مسائل را در گفتگوها حل کردیم، ولی وقتی به ایران برگشتم، چون فکر میکردند این توافقات میخواهد به نام من تمام شود، از کل آن صرفنظر کردند. وزیر خارجه عربستان برای پیگیری توافقات به ایران آمد، پیگیری که نکردند حتی برعکس عمل شد. روزی از رادیو شنیدم که آقای متکی در جدّه در مصاحبهای اعلام کرده که به آقای ریشهری، در عربستان اهانت کردهاند. من تعجب کردم و بعداً از آقای ریشهری سؤال کردم که آیا چنین چیزی اتفاق افتاده؟ گفتند که نه، اصلاً چنین مسائلی نبوده. گفتم که تکذیب کن. تکذیب هم کرد. ولی رادیو کار خودش را میکند و به تکذیب ایشان اعتنایی نکردند./ک
وی تاکید کرد "روابط با عربستان، مسئله کوچکی برای منطقه نیست. اولاً کشور ثروتمندی است و اکثر علمای بلاد اسلامی به نوعی با عربستان به خاطر حج و زیارت ارتباط و ثانیاً منافع دارند. مساجدشان را تعمیر میکند. امکانات میدهد، قرآن چاپ میکند. امکانات زیادی را آنها برای ترویج امور دینی آنها درست کردهاند. کاری را که دانشگاه الازهر در مصر میکرد، الان حجم زیادی از کارها و حتی کارهای آکادمیک به دست عربستان افتاده است. از همه اینها مهمتر، مسئله نفت است. اگر عربستان با ما روابط خوبی داشت، مگر غربیها میتوانستند ما را تحریم کنند؟ فقط عربستان میتواند جای ایران پر کند. عربستان لازم نیست هیچ کاری انجام بدهد، اگر نفت را به اندازه سهمیه اپک تولید کند، هیچ کس نمیتواند به ما تعرض کند. چون اقتصاد دنیا نمیتواند خالی از نفت ما باشد، فکر میکنم هنوز ایجاد روابط خوب مقدور است. ولی انسانهایی اینجا هستند که میبینید نمی خواهند. شما که در روابط بینالملل و سیاست خارجی متخصص هستید، میدانید. یک کلمه نسنجیده بگویند، خیلی زود بازتاب دارد، برخی اظهارات تند از دو طرف قابل تحمل نیست و باید اصلاح شود..."
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در باره مصر، و روابط با آسیای مرکزی و قفقاز به ویژه ترکمنستان و آذربایجان خاطر نشان کرد:"در مصر هم همینگونه است. بعد از رحلت امام، در شورای عالی امنیت ملی، تصویب کردیم که روابطمان را با مصر برقرار کنیم. بعضیها خدمت رهبری رفتند و گفتند که چون این رابطه را امام بعد از کمپ دیوید دستور دادند که قطع کنیم، مخالفت با امام میشود. آن زمان امام به شورای انقلاب دستور دادند و ما هم رابطه با مصر را قطع کردیم. از این مسئله هفت، هشت سال گذشته بود که ما تصویب کردیم. لذا نشد. در یک سفری که به ترکیه داشتم، نخست وزیر مصر که روی کشتی مهمان رئیس جمهور ترکیه بودیم کنار من بود. ایشان به من گفت که چرا با مصر رابطه برقرار نمیکنید؟ گفتم به خاطر صلح کمپ دیوید.
گفت «کمپ دیوید دیگر مرده است و چیزی از آن وجود ندارد.» ما میتوانیم هم با کشورهای عربی به خصوص با همسایههای جنوبی و هم با کشورهای آسیای میانه و کشورهای جدا شده از شوروی سابق ارتباطات مفید برقرار کنیم. سران برخی کشورهای مشترکالمنافع بهترین دوستان من بودند و حامی آنها پس از استقلال، جمهوری اسلامی ایران بود که در زمان دولت من بود." "آقای نیازوف که کشورش مرکز مهم گاز منطقه است به من میگفت که شما بیایید گاز ترکمنستان را معامله کنید و در اختیار شما باشد تا این بحثها پیش نیاید. در حال مذاکره بودیم که عمر دولت من تمام شد و دیگران دنبال نکردند." "در تاجیکستان، در قزاقستان، با این عظمت، اسرارشان را به ما میگفتند. چون آنها مرکز مهم فضایی شوروی سابق بودند. به علاوه مراکز مهم موشکهای ده کلاهکی که به سمت دنیا نشانه گرفته بودند در آنجا بود و همه اینها را میگفتند که چه کار میکنند و با ما مشورت میکردند. واقعاً در شمال ایران در قفقاز، گرجستان و آذربایجان، صمیمیترین دوست ما بودند." "در آذربایجان در یک جلسه رسمی که خبرنگاران هم حضور داشته، آقای حیدر علیاف به من گفت که هفده شهر ما متعلق به شماست و باید اینها را حفظ کنید. ما با شما هستیم. چون با ارمنستان در حال جنگ بودند. تا این حد با ایران صمیمی بودند و کار میکردیم. در جنوب به صورت دیگری بود و بعد از جنگ کمکم یخهای روابط آب و روابط گرم شده بود. ما اگر فقط با کشورهای منطقه خودمان روابط را گرم کنیم، قدرت واقعی ایران در منطقه حفظ میشود. یعنی مرکز اقتدار ایران در منطقه است. اما حیف...."
هاشمی در باره نوع نگاه وی چه در زمان ریاست جمهوری و چه در حال حاضر، به دنیا به عنوان یک سیستم به هم پیوسته و اینکه آیا ایران میخواهد با این سیستم بینالملل سازگاری ایجاد و زندگی بکند؟ یا اساس آن را ظالمانه میداند و میخواهد برافکند؟ اظهار داشت: "اینکه همه را از لحاظ عقیدتی قبول داشته باشیم، نه. ظلمهایی که کشورهای استعماری به کشورهای جهان سوم و عقب نگه داشته شده، کرده و میکنند که در سابق هم بیشتر بود. هم دوران استعمار رسمی و هم دوران استعمار نو. خیلی ظلم کردهاند و واقعاً مردم را استعمار میکنند. ما با این موارد مخالف هستیم. اما معنای آن، این نیست که با اینها کار نمیکنیم و یا مذاکره نمی کنیم. میتوان کار کرد. نظرات را هم گفت. ما میتوانیم بدون دردسر به کشورهایی که مظلوم هستند، کمک کنیم. طبیعتاً از لحاظ عقیدتی اگر بنا بود عمل کنیم، با کشورهای الحادی که اصلاً خدا و معنویات را قبول ندارند، طبعاً باید با آنها همکاری نمیکردیم. اما الان به آنها نزدیکتر هستیم. نمیگویم که با آنها نمیتوانیم کار کنیم. با آنها هم میتوانیم کار کنیم. اما در مورد بحث قبلی، فکر میکنم هر کشوری در دنیا، عقاید خودش را دارد و عقاید ما هم پابرجاست. آنجایی که در عمل تضاد پیدا میکنیم، بحث دیگری است. با تعامل میشود. بسیاری از مشکلات را حل کرد. در مصوبات مجمع تشخیص مصلحت هم داریم که باید با دنیا تعامل داشته باشیم و رهبری هم اینها را ابلاغ کردهاند و کاملاً عملی است."
وی در مورد اروپا و مسئله میکونوس که مراکز متعدد تصمیمگیری کشور باعث شدند که دولت سازندگی علیرغم تلاشهایی که کرد، نتواند در سال های آخرش روابط مثبتی با اروپا داشته باشد گفت: "آنها میفهمیدند که اینها خواست و استراتژی دولت نیست. فرض کنید تروری در کشوری انجام میشد، بزرگش نمیکردند. ولی افراطیهایی بودند که هنوز هم هستند و همیشه بودهاند. میکونوسی که شما میگویید هم از همین نوع است. جریاناتی اینگونه همیشه بودهاند. در زمان امام هم اینگونه افراد بودند. با اینکه امام هم با اینگونه کارها موافق نبودند. یک بار در یکی از کشورهای همجوار، محموله مواد منفجرهای کشف کرده بودند و این هم تأثیر منفی روی ما داشت. بله فکر میکنم هنوز هم آدمهای خودسر هستند. ولی سیاست کشور اینگونه نیست."
وی در باره اینکه آیا دولت سازندگی تلاشی داشت که به موضوع حقوق بشر توجه بکند، اظهار داشت:
"فکر میکنم هر جا احساس میکردیم که حقوق بشر مراعات نمیشود جلویش میایستادیم... مثلاً یک بخش، بخش زنها بود. من از همان اول که آمدم دفتر امور زنان را تأسیس کردم. راه خانمها را به دانشگاه باز کردیم که بعداً تشویق هم کردیم. مسئله ورزش زنان را که به طور کلی فراموش شده بود، این کار را درست کردیم. سعی میکردیم کمترین تعداد زندانی را داشته باشیم. البته یک مواردی هم پیش آمد که از اختیار ما خارج بود و افرادی خاص این کار را میکردند. اصلاً هیچ موردی تا به حال مخصوصاً آن دورهای که رئیس جمهور بودم، موافق با زندانی سیاسی کردن هیچ کس نبودم. ما زندان را میشناختیم که چیست. بستن روزنامه برای من اصلاً یک تابو بود. مگر اینکه از دست من خارج بود. در زمان آقای خاتمی تعدادی روزنامهها بسته شدند. با اینکه رئیس جمهور نمیخواست بسته شود. ولی عوامل دیگری بودند. اقلیتهای دینی یا قومی را سعی میکردیم که راضی باشند. همه تلاش میکردیم. البته اینها یک مقدار طول میکشید. در یک جامعه افرادی هم هستند که به گونهای دیگر رفتار میکنند."
وی درباره پذیرش گزارشگرهای حقوق بشر سازمان ملل اظهار داشت: "یک بار آقای گالین دوپل را فرستادند. این مقدار مشکل اصلاً نداشتیم و به تدریج در حال حل شدن بود. مسئله هستهای که مربوط به حقوق بشر نبود. ما مسئله هستهای را خوب پیش میبردیم. به خاطر فضای خوبی که درست کرده بودیم، دیگر از ما نمیترسیدند، تأسیسات و امکاناتی که الان داریم، تقریباً همه از آن زمان شروع شد و خیلی هم پیشرفت کرد. در حالی که از صفر شروع کرده بودیم. البته از زمان قبل از رحلت امام شروع شده بود و در زمان من تقویت شد... مسائل حقوق بشر هم به تدریج در حال حل شدن بود... بعضی اشکالات قبلاً بود و هنوز هم هست. ولی در مجموع با موضوع حقوق بشر مشکلی نداشتیم. البته در بسیاری از موارد ما باید مدعی نقض حقوق بشر توسط کشورهای غربی به ویژه آمریکایی ها باشیم. ایران خود بزرگترین قربانی نقض حقوق بشر توسط تروریستهای مورد حمایت غرب از جمله منافقین است و ما در زمینه حقوق بشر از آنها طلبکاریم."
هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا در دوره هشت ساله ریاست جمهوری در عرصه سیاست خارجی اشتباه استراتژیکی انجام دادید که اگر برگردید به گذشته آن را تکرار نکنید یا به شکل دیگری رفتار میکردید؟ پاسخ داد:
"میخواستم با مصر رابطه برقرار کنیم که نتوانستیم. میخواستم با آمریکا با شروطی که گذاشته بودم، مذاکره را شروع کنم که نتوانستم. نتوانستم غیر از این است که نخواستم." "مثلاً کاری که میخواستیم با ترکمنستان انجام بدهیم که نگذاشتند و خیلی حیف شد. بنا بود گاز ترکمنستان از طریق ایران به دنیا صادر شود. آقای نیازوف اصرار داشت و به اینجا آمد و اصرار کرد ساخت خط لوله را افتتاح کنیم و حتی در جوش دادن لولهها هم شخصاً شرکت کرد و آن زمان تصاویرش هم پخش شد.... مواردی از این قبیل داریم که نشد. ولی میخواستیم که بشود."
وی درباره اینکه اگر بین حمایت از سازمانهایی مثل حماس و یا حزب الله لبنان با بعضی از منافع ملی ایران تعارض ایجاد شود، چه کار باید کرد؟ اظهار داشت: "اگر سیاست درستی در دنیا داشته باشیم، تعارضی ایجاد نمیشود. برای اینکه فلسطینیها حق دارند برای ملت، وطن و حق خودشان مبارزه کنند. نباید اسم آنها را تروریست بگذاریم. آنها را با مقاومت باید تعریف کرد. از حق خودشان دفاع میکنند و دفاع از حق را همه دنیا به رسمیت میشناسند. در سازمان ملل و همه مراکز بینالمللی هم شأن دارند. اخیراً هم موارد زیادی را برایشان تصویب کردند. کمک ما هم به آنها اشکالی نداشته و ندارد. اگر فضای روابطمان را با دنیا درست کنیم، باید این مسئله را از هم جدا کنیم. یا در مورد حزب الله که شیعه و بخش عمده ملت لبنان است و در تاریخ همیشه مظلوم بوده هم برای فلسطین و هم برای لبنان. اینها قابل دفاع بوده هست. به شرط اینکه ما از اینها برای مزاحمت دیگران استفاده نکنیم و اینها هم کار خودشان را بکنند. وقتی که نظام نخواهد در دنیا ماجراجویی بکند، اینگونه مسائل قابل تحمل است."
هاشمی درباره عبور از بنبست هستهای اظهار داشت:
"ما واقعاً قصد ساخت تسلیحات هستهای و سیستم نظامی هستهای نداریم. حتی خودم یک بار در نماز جمعه به رژیم اشغالگر اسرائیل توصیه کردم که بمب اتم به نفع اسرائیل هم نیست. بالاخره اگر یک روزی درگیری اتمی پیش بیاید، اسرائیل یک کشور کوچک، ظرفیت تحمل بمب اتم را ندارد. کشور کوچکی است و خیلی آسان همه امکاناتش از بین میرود. گرچه آنها این نصیحت را تفسیر به تهدید کردند. عمیقاً معتقدیم که در منطقه نباید سلاح هستهای باشد و این جزو اصول سیاستهای ما بوده و هست."
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: "البته در سالهای اخیر در تصمیماتی که گرفته میشود و مذاکراتی که هست، نیستم، به نظرم در این راه بنبست نیست."
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در باره اینکه آیا برای خروج از این وضعیت امیدوار باشیم؟ اظهار داشت:
"ببینید ما سرمایه امید را داریم. مهم این است که چگونه از این سرمایه استفاده کنیم. اولاً مردم ما مردم عالم، تحصیلکرده و در حال تحصیل هستند که بخش عظیمی از نیروهای ما اینگونهاند. حتی بچههای دبستانی و دبیرستانی الان آگاه هستند و ارتباطات روز دنیا، اینها را خیلی وارد مسائل میکند. یعنی یک جامعه هوشیار، بیدار و آگاه داریم. ولی در عین حال مردم ما مسلمان و خیلی نجیب هستند. دلشان میخواهد که مسائل به صورت درست حل شود. دوم اینکه منابع کشور ما هم خیلی غنی و بسیار بالاتر از حد فعلی است. قشر زنان در کشور بسیار فعال و باسواد شدهاند. البته نباید بیمورد محدودشان کنیم. در زمان امام و در آن موقعی که این کارها خیلی آسان بود، یک بار آمدند در کلاسهای دانشگاه بین آنها نئوپان گذاشتند. امام وقتی که خبردار شدند، فوری دستور دادند که متوقف شود. راه آموزش و تربیت و اقناع مؤثرتر است."
وی افزود: "...باید روی مردم حساب کرد. اگر بخواهیم بدون مردم کار کنیم، همه چیز در بنبست قرار میگیرد و اگر با مردم کار کنیم، همه چیز باز میشود و میتواند جلو برود."
وی در پاسخ به اینکه ترکیه مدل یک کشور اسلامی دموکراتیک می شود، ولی ایران با این سابقه و با این سرمایه و با این نیروی انسانی در چنین وضعیتی باشد اظهار داشت: "بالاخره باید امید داشته باشیم که ایران را با این امکانات خوب خدا داده و مردم بسیار شریف و نجیبی که دارد و با احکام متعالی و مترقی اسلام بیشتر و بهتر بسازیم و مشکلات را حل کنیم."
امروز: رئیس سازمان بازرسی کل کشور، با بیان اینکه محمود احمدی نژاد شخصیتی "پاسخگو" نمی باشد و "مسئولیت ها را متوجه دیگران می کند"، تاکید کرده است که باید وی را تا پایان دوره قانونی تحمل کرد.
به گزارش جرس وی در خصوص نحوه خروج خود از دولت احمدی نژاد نیز می گوید: "من که از وزارت کشور بیرون نیامدم، احمدی نژاد عذر من را خواست. و باید توضیح بدهد که برای چه کنارش گذاشتم. که تا به حال نگفت. البته ما از مشرب مدیریتی با هم اختلاف نظر داشتیم، همان چیزهایی که حالا کشف شده، من آن موقع زودتر این مسائل را می دیدم، به هر حال یک و دو میکردیم. من با بیبرنامگی به شدت مخالفم، با این که مدیران زود جابهجا بشوند مخالف بودم، با اینکه حرمت مدیران کم گذاشته شود و از آنها حمایت نشود مخالف بودم. بر این خیلی اصرار دارم که در انتخاب مدیران باید دقت شود و بر آنها نظارت شود. و معتقدم مدیران باید بر اساس شاخصهای تثبیتشده و تعریف شدهای انتخاب شوند، نه گزینش سلیقهای. متأسفانه بسیاری از گزینشها سلیقهای بود، نه ضابطهای."
به گزارش خبرآنلاین، مصطفی پور محمدی، طی مصاحبه ای با این تارنما، درباره شخصیت محمود احمدینژاد معتقد است که وی "شوخی و جدی را قاطی می کند، منتقدان را تحویل نمی گیرد، تحقیر می کند، پاسخگو نیست و جا خالی می دهد، فرافکنی می کند و مسئولیت ها را متوجه دیگران می کند."
رئیس سازمان بازرسی کل کشور، که در دوره اول ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد وزیر کشور او بود، پیرامون قانون شکنی توسط دولت وی می گوید: "شکستن قبح قانون مربوط به حالا نیست؛ بگویید تشدید! چون واقعاً در کشور از نظر فرهنگی از گذشته تقیدمان به قانون پایین بوده، خوب تربیت نشدیم. از موقعی که در کشور ما در رژیمهای گذشته نظام قانونگذاری ایجاد شده، چون سلاطین مورد قبول مردم نبودند، به عنوان یک طبقه ظالم، یا تحمیلی یا مستبد یا وابسته شناخته شدند. هر چه هم که قانون تصویب میشد و مقرراتی گذاشته میشد، بخشی از مبارزه مردم ما با آن رژیم، بیقانونی و تمرد و تخلف از قانون بود."
وی ادامه می دهد و تاکید می کند که البته "این رویه شخصیتی" احمدی نژاد است و "شخصیت انسانها و جوهره وجودیشان این جوری است - خوب چرا ندارد!"
پور محمدی با اشاره به جلسه پاسخگویی احمدینژاد به سئوالات نمایندگان مجلس در روز ۲۴ اسفند اخیر، با بیان اینکه "رئیس ناصالح از بیرئیسی بهتر است و جامعه بدون مدیر نمیتواند زندگی کند"، افزود احمدی نژاد "مدیری است با این شخصیت. وی را پذیرفته ایم و باید تا پایان دوره قانونی تحمل کنیم."
وی در خصوص چالش خود در دولت در دوران وزارت کشور، به اجرای قانون سوخت و اجرای حمل و نقل جامع شهری و برونشهری اشاره کرده و می گوید "یک قانون تصویب شد که منجر به طراحی کارت سوخت شد. به خاطر مشکلاتی که داشتیم جاخالی میدادیم. من خودم خیلی ایستادگی کردم که این قانون اجرا شود .."
این مقام سابق امنیتی و سیاسی، در پاسخ به اینکه "در آن دوره بحثهایی وجود داشت که فشارهایی بر وزیر کشور وجود دارد مثلآ در رابطه با تعیین رییس ستاد انتخابات"، گفت: "معاون سیاسی من علی جنتی بود. فشار آوردند که ایشان را کنار بگذاریم. این موضوع مربوط به قبل از انتخابات شوراها بود، من دیدم شرایط خوبی نیست، صبر کردم که انتخابات شوراها را برگزار کنیم، بعد که انتخابات تمام شد، ناچار به جابهجایی شدیم. ثمره هاشمی طبق پیشنهاد رئیس دولت، و به دستور ایشان به عنوان معاون سیاسی وزارت کشور انتخاب شد. البته خود ثمره زیاد راغب نبود، ولی احمدی نژاد تاکید کرد که من هم برای ایشان حکم زدم و او را به عنوان معاون سیاسی و رئیس ستاد انتخابات نصب کردم."
وی در خصوص عزل ناگهانی خود در حین برگزاری انتخابات مجلس هشتم گفت: "به من اعلام کردند که شما دیگر نیستی، خب، گفتم باشد، ما ادعا نداریم، قرار شد کسی جای من تعیین شود تا کار را تحویل بدهم. دقیقاً روز ۱۴ فروردین ۸۷ در یک ملاقات آقای رئیسجمهور گفتند تو دیگر وزیر نیستی! عیددیدنی ما ۷ یا ۶ فروردین در جلسه شورای امنیت ملی بود. احمدی نژاد گفت عید کجا بودی سفر رفتی!؟ گفتم بعد از انتخابات مریض شدم سه چهار روز گرفتم خوابیدم. احتمالاً تعطیلات دوم عید دو سه روز شمال بروم. آقای احمدی نژاد گفتند خوبه بعدش شما را ببینم! گفتم میآیم خدمتتان. در این بین یکی از دوستان من در شورای امنیت ملی به من گفت که بحث جابهجاییات مطرح شده است. من گفتم خودم خبر ندارم به من چیزی گفته نشده؛ ولی در کنارش که وی گفت تو را ببینم میتوانست قرینه بشود ولی باز من جدی نگرفتم. چون احتمالش را بعید میدانستم گفتم اگر بخواهم جابهجا شوم بین دو انتخابات جابهجا نمیشوم، میگذارند من انتخابات دور دوم را تمام کنم بعد اگر خواستند جابجایی انجام میشود. روز سیزده فروردین من شمال بودم، از دفتر رئیسجمهور به من زنگ زدند که ساعت ده صبح فردا یعنی چهاردهم ملاقات داری گفتم خیلی ممنون آن موقع من این سه تا موضوع را کنار هم گذاشتم دیگر حدسم رفت بالا که موضوع این است ... سعی کردم خودم را کنترل کنم و اعضای خانواده چیزی نفهمند. اتفاقاً میخواستم روز چهاردهم راه بیفتم و بیایم تهران که به شلوغی نخورم ولی همان آخر شب سیزده راه افتادم به سمت تهران و دیگر حدسم همین شده بود. صبح رفتم دیدن احمدی نژاد، که او کجا بودی خوش گذشته انتخابات چه شد یک مقدار شرح دادیم مسائل و مشکلات و این حرفها را و نیم ساعت گپهای عمومی بود گفتند که خب به هر حال زحمت کشیدی و کار کردی و... بعد هم گفت که من تصمیم دارم یک جابهجایی انجام بدهم در وزارت کشور. گفتم خیلی خوب تصمیم شماست ما هم تا اینجا که توانستهایم توفیقی بوده است همکاری کردهایم وخوشحالیم. گفتم من چه کمکی میتوانم انجام بدهم؟ اگر کسی تعیین کردید به من بگویید که کمکش کنم برنامه برایش بنویسم اگر رای مشکل دارد بروم مجلس هر کاری که از دستم بر بیاید آمادهام انجام بدهم گفت نه من کسی را تعیین نکردم تو کی را پیشنهاد داری؟ گفتم من تازه از شما شنیدم آمادگی ذهنی ندارم گفتم من فکر نکردم و به ذهن چیزی الآن ندارم ایشان گفتند خب پس فکر کن گفتم چشم من به ایشان گفتم فردا که جلسه مشترک هیئت دولت و استانداران را داریم چیزی آنجا میخواهید بروز داده شود یا نه؟ گفت نه! کسی نفهمد بگذار جلسهمان عادی برگزار شود. روز بعد در جلسه استانداران جدیتر از گذشته برخورد کردم تا اگر فردی حدسش یا خبرش تقویت نشود. حس رد گم کنی پیدا کند. او هم فهمید که من دارم جدیتر عمل میکنم ایشان هم پا داد. جلسه خیلی جدی پیش رفت. یعنی هر کس آن جلسه را دید هر چه هم بهش میگفتند پورمحمدی عزل شدنی است و میخواهد برکنار شود میگفت امکان ندارد یعنی این جلسه نشان داد پورمحمدی خیلی محکم است سر پستش ایستاده و اگر به او گفته بودند برکنار میشود ان قدر جدی برخورد نمیکند. تلاش کردم که این حدس را نه وزرا بزنند و نه استاندارها. جمعیت را میپاییدم ببینم کی حس دیگری دارد یک نفر را در جمعیت پیدا کردم که حس دیگری داشت و من را میپایید و همش هم به من خیره شده بود. از نزدیکان رئیسجمهور بود که حدس میزدم او باید خبر داشته باشد."
وی در خصوص آن فرد و موارد بعدی ادامه داد: "وی مشایی نبود... حلقه اصلی آن موقع دو سه نفر بودند یکی از آن دو سه نفر است شما حلقه دوم هم رفتید و حالا هوش شماست دیگر و خوانندگان . وقتی دیدم یک نفر روی من متمرکز است و حدس زدم که او باید خبردار باشد و حدس من هم درست بود و جلسه تمام شد. فردا در سایتی نوشتند که پورمحمدی جابهجا میشود. من به آن آقا زنگ زدم گفتم برای من که فرقی نمیکند جابهجا شوم یا نشوم، به احمدی نژاد هم گفتم و قرار شد به کسی چیزی نگوییم تا در یک شرایط مناسب یک نفر مشخص شود چرا کشور را متزلزل میکنید! من دارم برای برگزاری دور دوم انتخابات آماده میشوم. که اوگفت من خبر ندارم، و از این حرفها. گفتم این را من بیمعرفتی و خلاف مروت میدانم دور از انصاف میدانم که به من میگویند که کسی نفهمد و من طبق این قرار عمل میکنم تنظیم میکنم اما شما میآیید لو میدهید. البته این چاهی را که کندند دوستان خودشان در آن افتادند. الهام همان زمان گفت که عزل من دروغ سیزده است... اگر خبر هم داشت میگفت صحت نداشته و گفت دروغ سیزده است. پس از این، مدام خبرنگاران میرفتند سراغ این آقایان مثلاً من یادم هست با ثمره یا مشایی و داوودی مصاحبه میکردند. چند روز یک باری میگفتند بله حتماً پورمحمدی جابهجا میشود. به آقایان گفتم نگران هستید که من دوباره تثبیت بشوم چرا هر هفته هر کدامتان میآیید مانور میکنید و میگویید پورمحمدی عزل میشود؟ میگفتند اینطور نیست! وخبرنگاران از ما سؤال میکنند. من به شوخی و جدی میگفتم بابا ما رفتنی هستمنگران نباشید که ماندگار شویم دایم. گفتم من الآن وزیر کشور این مملکت هستم خوب نیست، زشت است که هر هفته کسی بیاید و بگوید این عزل میشود. ۴۶ روز از ۱۴ فروردین تا ۲۹ اردیبهشت طول کشید. اما اینکه چرا آنقدر طول کشید؛ علت اولش این بود که صبر شد که من انتخابات دور دوم را برگزار کنم بعد از انتخابات دور دوم یک هفته هم طول کشید نتیجه را اعلام کنیم بعد از آن خبر آمد تا تشکیل مجلس من حضور دارم. اما نرسیده به آن زمان حکم عزل را اعلام کردند. زمانی به من اعلام کردند که من یک جا سخنرانی داشتم. در بزرگراه شهید بابایی بودم و به سمت سالن کنفرانس اسلامی برای شرکت در سمینار دادستانهای سراسر کشور میرفتیم که آقای شیخالاسلام رئیس دفتر زنگ زد و به من اعلام کرد. شیخ اسلام به من گفت یک خبری را میخواهم بدهم ولی بدانید من به شما ارادت دارم واز این تعارفها و... بعد گفت یک تقدیر نامه از شما است که تشکر کردم. بعد گفت نامه دیگری هم هست که سرپرست وزارت مشخص شده است. گفتم کی ؟گفت سید مهدی هاشمی گفتم مبارکه. گفتند نامه را میفرستیم دفترتان. وقتی به سالن کنفرانس اسلامی رسیدم به هاشمی شاهرودی گفتم این آخرین سخنرانی رسمی من است به عنوان وزیر کشور من دیگر وزیر کشور نیستم؛ گفتم نامهاش آمده همین الآن به من زنگ زدند که نامه را فرستادیم."
وی افزود: احمدینژاد مدیرانی که به آنها مشکل دارد و با وزرایی که ایشان را نقد میکنند میچزاند و رسمش حالگیری است و ربطی به وزرا و غیر وزرا ندارد در مرام ایشان این تیپ کارها هست چند روز پیش که مجلس رفت را مگر ندیدید! تیپ شخصیتی خودش را دارد."
رئیس سازمان بازرسی، در پاسخ به این سوال که "سال گذشته دو پرونده مدحی و فرد دیگری که متهم به جاسوسی برای سیا بود مطرح شد. شما در کارنامه کاریتان مسئولیت ضد جاسوسی وزارت اطلاعات را دارید. آن دو کیس چقدر واقعیت داشت؟"، گفت: "در مورد مسائل امنیتی و اطلاعاتی اصلاً شما انتظار نداشته باشید جواب کامل بشنوید. بخشی از دنیای اطلاعات دنیای مجاز وبخشی واقع است و این اصلاً دنیایش این است. اینکه کسی فکر کند که همه چیزکاملا آشکار است حتماً اشتباه میکند. اصلاً در تمام عرصههای اطلاعاتی اصل این است که دشمن برگ میزند طرفهم بایدرودست نخورد بخشی واقعیت دارد بخشی واقعیت ندارد حالا حجم واقعیت چقدر است چقدر نیست.بحث دیگری است اینکه دو تا کیس هست الآن شناسایی شدند دستگیر شدند و یا نفوذ داده شدند این بخش واقعیت است. اما این واقعیت چه مقدار تأثیرگذار بوده اطلاعات دریافتی تا چه مقدار بوده معمولاً چیزهایی نیست که خیلی آشکار بشود دلیل هم ندارد سرمایه اطلاعاتی و امنیتی است ویک سیستم اطلاعاتی دست خودش را زود باز نمیکند ما باید بدانیم که مخاطب سرویسها مردم نیستند بلکه بیشتر طرفهای مقابل ورقیب اطلاعاتی مطرح است که سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی سعی میکنند که به هر حال شگردهای خودشان را حفظ کنند."
معاون اسبق اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات با دسته بندی گرایش های سیاسی ایرانیان داخل و خارج کشور و مروری بر اصلاح طلبان و اصولگرایان به عنوان دو گرایش اصلی داخلی، می گوید " ما باید واقع گرایانه تحلیل کنیم. ما تلقیمان این است که سه تا گرایش عمده در فضای سیاسی کشور وجود دارد. - کسانی هستند که با انقلاب نیستند. آنها هم تند و کند دارند ولی در کل با انقلاب نیستند انقلاب را قبول ندارند نظام را قبول ندارند و یک واقعیتی هستند اکثریت آنها در خارج از کشور هستند گروههای مخالف محارب ضد انقلاب نشسته و ایستاده تندرو و کندرو و در داخل هم تعدادی طرفدار دارندالبته جمعشان زیاد نیست ولی واقعیتی هستند که اکثرشان در خارج از کشور هستند اینها یک طیف سیاسی هستند دو گروه هم هستند که نظام را قبول دارند والبته با هم رقابت دارند این دو گروه از اول انقلاب با حالتهای مختلف با فراز و فرودها و تغییر رنگها و اسمها خودشان را در درون نظام حفظ کردند آنچه الآن اسم آخریشان هست اصلاحطلبان و اصولگرایان ما در درون اصلاحطلبان رفت و برگشتهایی میبینیم کم و زیاد شدنهایی را میبینیم در داخل اصولگرایان هم همین وضعیت را میبینیم. این دو جریان غالب است حالا اگر این دو جریان غالب هر کدامشان حذف بشوند از درون جریانات میتواند جریان دیگری تولید بشود و بتواند یک جایگاه تثبیت شدهای برای خودش احراز کند هنوز اتفاق نیفتاده یعنی دو جریان اصلی کشور یکی اصلاحطلبان است یکی اصولگرایان اگر اصلاحطلبان از گردونه سیاسی کشور خارج بشوند بله میتواند این زاویههای ایجاد شده تبدیل بشود به یک جریان موازی ولی تحلیل بنده این است که دو جریان اصلی رقیب و دو گروه سیاسی در کشور اصولگرایان و اصلاحطلبان هستند این دستهبندیها در کلیت این دو طیف تعریف میشود؛ بنده فکر نمی کنم جریان قدرتمند سومی به زودی شکل بگیردوحالت فراگیر داشته باشد."
پور محمدی می گوید در یک دورهای اصلاح طلبان حاکم می شوند و در یک دروه اصولگرایان، هر چند "یک دوره اصلاح طلبان سنتی و کلاسیک میتوانند جلو بیفتند یا اصلاح طلبان تند رو" و در یک دوره دیگر "اصولگرایان رادیکال می آیند و مقداری غلبه پیدا می کنند ... و آرایش سیاسی کلی در کشور هنوز پایدار است و بزودی هم قابل تغییر نیست."
بسم الله الرحمن الرحیم
یا مقلب القلوب و الابصار
نوروز باستانی همراه با سرسبزی طبیعت یادآور جنبش سبزو شادابی و تحرک مردم ایران است.
ملت شریف ایران بعد از انتخابات سال ۸۸ که انتخاباتی رسوا همراه با تقلب آشکار و سپس کودتای انتخاباتی بود، خیزش عظیمی جهت احقاق حقوق اولیه ی خود که بازپس گیری رای به سرقت رفته کمترین آن بود، آغاز کرد. راهپیمایی های اعتراضی که نظم و انظباط آن موجب شگفتی جهانیان گردید و فرهنگ و تمدن اصیل این ملت را به نمایش گذاشت.
سال گذشته در اثر بی خردی، ناکارآمدی و عدم احساس مسئولیت حاکمیت استبدادی که مسئولیت این استبدادورزی آن هم به نام دین متوجه شخص آقای خامنه ای می باشد، ملت ایران لطمات و خسارات زیادی را متحمل گردید و نیز جفای بزرگی در حق دین صورت گرفت و البته مردم در برابر استبداد و مستبد هوشیاری و پایداری قابل توجهی از خود نشان دادند.
امیدوارم در سال جدید شرایطی پدید آید که ملت ایران شاهد جامعه ای آزاد و عاری از استبداد باشد. از خداوند رحمان الرحیم مسئلت دارم که نوروز را بر مردم بزرگ ایران مبارک گرداند.
حول حالنا الی احسن الحال
ابوالفضل قدیانی
زندان اوین
بند ۳۵۰
امروز: فخرالسادات محتشمی پور در نامه ای خطاب به آیت الله وحید خراسانی به شرح گوشه ای از فشارهای وارده از سوی قوه قضاییه و نیروهای امنیتی بر خود و همسرش پرداخته است.
در بخشی از این نامه آمده است: " از آن جا که اطلاعات موثق ما مبنی بر فشار شدید نیروهای امنیتی بر بیت و دفتر حضرتعالی پس از دیدارهایتان با خانواده های مظلومان خوف ایجاد مشکلات بیشتر برای دادخواهان را ایجاد کرده و در ادامه این ملاقات ها اختلال و وقفه ایجاد کرده است، بخشی از آن چه پس از آزادی موقت از زندان ستم بنا داشتم با حضرتعالی درمیان بگذارم در این نامه سرگشاده مرقوم شد تا مردم نیز از حقایق و واقعیت های درون نظام اسلامی ما بی خبر نمانند و مابقی را موکول می کنم به فرصتی دیگر اگر عمری باقی باشد و خواست و اراده خدا بر دیداری فارغ از مکر مکاران، حسد حاسدان، کینه بدخواهان و زور جباران، تعلق گیرد."
متن کامل این نامه که در اختیار نوروز قرار گرفته است در پی می آید:
بسم الله الرحمن الرحیم
«ان الله مع الذین اتقوا و ااذین هم محسنون»
محضر مبارک حضرت آیة الله العظمی وحید خراسانی
سلام علیکم
این جانب فخرالسادات محتشمی پور همسر آزاده دربند روزه دار، زندانی خاص جمهوری اسلامی ایران، سید مصطفی تاجزاده، در سومین روز اعتکاف خود در جوار حرم مطهر حضرت معصومه و هم زمان با روز وفات آن بانوی بزرگ به نگارش این نامه مبادرت نموده ام، هم زمان با سال گرد بازداشت غیرقانونی ام که منجر به گذراندن 45 روز در شکنجه گاه انفرادی با محرومیت از اعظم حقوق اولیه انسانی و قانونی وشرعی ام توسط کسانی بود که از مخّ فقاهت چیزی ندانسته و نمی دانند.
حضرت آیة الله العظمی
مستحضرید که این حقیر در تمام دفعاتی که توفیق شرف یابی به محضر مبارک تان را داشتم، عنوان همسر زندانی سیاسی، سید مصطفی تاجزاده را که حضرت عالی نسبت به ایشان و خانواده مکرمشان و بویژه دایی مرحومشان آیة الله محی الدین فاضل هرندی که از اعاظم حوزه علمیه بوده و حق استادی به گردن بسیاری از علما و فضلای حوزه دارند، آشنایی دارید، بهانه ای قرار دادم که ضمن عرض حال ایشان و خانواده اش، به اجمال پاره ای مشاهدات عینی و مسموعات بلاواسطه یا حداقل با واسطه ای ثقه، همراه با مستنداتی کافی متضمن ظلم و ستم و تعدی توسط دستگاه قضاء و نیز دست گاه های امنیتی اطلاعات و سپاه را نسبت به شهروندان شریف و بندگان مظلوم خدا به عرض برسانم. و این امر بیش از این که انتظار بهبودی در روند امور را برایم متصور سازد، از باب اتمام حجت و انجام تکلیف شرعی بود که مبادا فردای قیامت در برابر دادار عادل و متعال، مورد سوال قرار گیرم که چرا آن چه دیدی و شنیدی و دانستی براهلش عرضه نکردی به امید صلاحی و گشایشی؟!
مرجع تقلید شیعیان
مستحضرید که در دفعاتی که این جانب به همراه خانواده هایی که خود یا عزیزانشان در زندان های جمهوری اسلامی تحت فشار و تضییقات فراوان قرار گرفته و به عسر و حرج گرفتار آمده بودند، خدمت حضرت عالی می رسیدیم، آن چه فضای مقام گاه کوچک محل دیدارهای شما و طبعاً روح بزرگتان را متأثر می نمود، درد ناشی از صداقت گفتار شاهدان عینی بود که تنها مشتی از خروار و برگی از دفتربزرگ ظلمی را که برآنان رفته بود، بدون هیچ غلو و اغراق و به اختصار نزد مرجعی آزاده می گشودند. و در نهایت استیصال تأکید می کردند که بیوت روحانیت معظم شیعه در تاریخ معاصر کشورمان همیشه ملجأ و پناهگاه مظلومان بوده است، پس انتظار استمالت و دلجویی و در عین حال دادخواهی مظلومان هم اینک که چشم های جهانیان، الگوی مطلوب کشورهای مسلمان و منطقه متأثر ازبهار عربی را برای اداره کشورهایشان جستجو می کند، از جانب مراجع بزرگوار نابه جا نمی نماید.
حضرت آیة الله وحید خراسانی
آن چه امروز مرا در سومین روز از اعتکاف در چند قدمی شما برآن داشت تا با زبان روزه و پس از ادای فریضه و قرائت سوره یس و ذکر یا فتاح به نیت آزادی زندانیان مظلوم و بی گناه که توصیه حضرتعالی به ما بود در اولین دیدارتان، دست به قلم برده و آن مرجع عالی قدر را مخاطب قرار دهم آن است که به طور طبیعی با توجه به جایگاه عالی علمی و فقهی و مرجعیت شما، نه تنها فرمایشات و توصیه هایتان برای شاگردان و مریدان و مقلدین، بلکه برای همه قوا اعم از مقننه و مجریه و قضائیه لازم الاتباع است و در این میان دستگاه قضاء باید مخاطب اصلی این مواعظ و بویژه فتواها باشد. قوه ای که باید از استقلال کامل برخوردار باشد و متأسفانه حداقل در دو سال و نیم گذشته شواهد و براهین فراوان دالّ بر عدم استقلال آن مشاهده شده است و در کمال تأسف بیان این واقعیت، خود برگی بر اوراق مجرمیت آزادگان دربند افزوده است.
مرجع بزرگوار و آزاده شیعه
خاطر مبارک را به جمله ای یادآور می شوم که هربار در ملاقات دادخواهان از مسلمین و شیعیان همین دیار با حضرتعالی تکرار می شد و آن این بود که «اجازه ندهید درب این بیت شریف به روی مظلومان بسته شود.» بی شک اصرار بر این مطالبه نه فقط از باب شفقت بر ستم دیدگانی بود که در زمان غیبت حضرت حجة الله الاعظم، درب عدالت خانه برای مراجعات قانونی آنان و گوش دادرسان برای شنیدن مطالبات به حقشان بسته است. بلکه بیش از آن این مهم از این جهت مورد تأکید قرار می گرفت که مبادا آخرین پیوندها میان نسل جوان سرگشته در هیاهوی ایسم ها و مکاتب و اندیشه های نوین با روحانیت و معنویت بگسلد و فرزندان پاک و معصوم ما، آغوش های گرم و گشاده ای را انتخاب کنند که هر روز بیشتر با مظاهر مادی برای رفع حوائج و نیازهای نو به نو آنان خودنمایی می کنند.
حضرت آیة الله العظمی
این جانب به عنوان فرزند اسلام و انقلاب مفتخرم که هرچند جرم اصلی ام وفای به عهد زوجیت و پیمان همسری است اما به زعم معاون حقوقی قرارگاه ثارالله و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی، دلایل محکمه پسند برای اثبات مجرمیتم، انجام وظایف و تکالیف شرعی ازجمله ارتباط، دلجویی و کمک به رفع مشکلات خانواده های مظلوم آزادگان دربند، اطلاع رسانی مشکلات و مخاطرات و مظالم مان برای ممانعت از تشدید آن، شرکت در مراسم مذهبی و جلسات قرآن و نیایش و دعا و دیدار با مراجع بزرگوار و عرض حال خدمت ایشان است.
بازجوی بند دوالف سپاه شاهد است که من هشتمین نامه سرگشاده به رئیس قوه قضائیه را بر روی همان برگه بازجویی با این سؤال آغاز کردم که آیا برای این که به من ثابت کنید سخن گفتنم از ستم مقامات قضایی و امنیتی نسبت به همسر مظلوم و بی گناهم جرم است، باید به خودم ظلم روا دارید؟! و طبق روال و عادت مألوف خود نامه ام را برای مراجع تقلید رونوشت کردم. نامه ای که هرگز ارسال و منتشر نشد! و بازجویی که امانت داری نکرد! هم چنین در روز چهلم بازداشتم و در پایان یک چلّه نشینی اجباری، نامه دیگری خطاب به رئیس قوه قضائیه نوشتم و در آن با استفاده از فرمایشات حضرت عالی از ایشان پرسش کردم که کدام مخّ فقاهتی مرا از ایفای وظیفه همسری و مادری و سایر نقش های خانوادگی و اجتماعی مانع شده است؟ آیا برای متنبه کردن همسر یک زندانی سایسی که ستم بر عزیزش را برنمی تابد، ستم مضاعف بر خود او و فرزندانش تجویز می شود؟! و در پایان تأکید کردم که اگر این نامه در بیرون زندان نوشته شده بود، رونوشتش برای مراجع بزرگوار به ویژه حضرت آیة الله العظمی وحید خراسانی ارسال می شد و کاش در مورد این مکاتبه خاص نیز که نمی دانم به دست صاحبش رسید یا خیر، امانت داری می شد.
بازجوی دو الف سپاه شاهد است که من در همان روزهای اول بازجویی، باصدای بلند اعلام کردم که طبق فتوای حضرت آیة الله العظمی وحید خراسانی، استناد به اعتراف و اقرار علیه دیگران و حتی علیه خود که در شرایط حبس و تنگنا و فشارجسمی یا روحی انجام می شود، قاضی را به پرتگاه جهنم سوق خواهد داد و از هر گونه پاسخ به سوالاتی که می توانست متضمن رساندن آسیبی به دیگران شود، استنکاف کردم.
مرجع تقلید شیعیان
در پایان ضمن تعذیر از تصدیع اعلام می دارم بخشی از جرایم ذکر شده در گردش کار قرار گاه ثارالله برای این جانب موجب افتخار و بخش دیگری که جز دروغ و افتراء نیست، موجب تأسف و انزجار است. اما فارغ از این اتهامات و صدور حکم 4 سال حبس بر همین مبنا، نفرت آمیزترین اقدامی که سپاه آن را به عهده قوه قضائیه می گذارد و رئیس قوه قضائیه و زیرمجموعه هایش پاسخی برای آن ندارند و همسر عزیزتر از جانم آن را و مجموع اقدامات غیرقانونی علیه خود و خانواده اش را به آقازاده ای که پیش از این نامش را نیز فاش کرده است، نسبت می دهد، این است که سید مصطفی تاجزاده، رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور دولت اصلاحات و شاکی از رئیس شورای نگهبان و سردار مشفق و همکاران کودتاگرش، بی هیچ جرمی و مظلومانه از حقوق اولیه خویش محروم است. وی بیش از یک سال و نیم است که در قرنطینه و انفرادی نوبه ای قرار دارد و در اعتراض به این رفتار غیرقانونی نزدیک به یک سال و چهار ماه است که روزه دار است و براثر این روزه داری مداوم به ضعف جسمانی و به تبع آن تشدید بیماری ها دچار آمده است.
پایان کلام آن که اگر هیچ شکنجه و آزارو ستمی در زندان های جمهوری اسلامی و در قوه قضائیه تحت مسئولیت آقای صادق لاریجانی، داماد حضرت عالی وجود نداشت الا آن چه بر سیدی از اولاد رسول الله (ص) و از سلاله پاک زهرای اطهر و باب الحوائج موسی بن جعفر (ع)، سید مصطفی تاجزاده می رود، جای آن داشت که نه فقط همسر و فرزندان و خانواده اش بلکه هر مسلمان آزاده و غیرتمندی را که عزت اسلام و حرمت مسلمین و کرامت انسان ها را پاس می دارد، به فریاد و فعان آورد.
باید یادآور شوم از آن جا که اطلاعات موثق ما مبنی بر فشار شدید نیروهای امنیتی بر بیت و دفتر حضرتعالی پس از دیدارهایتان با خانواده های مظلومان خوف ایجاد مشکلات بیشتر برای دادخواهان را ایجاد کرده و در ادامه این ملاقات ها اختلال و وقفه ایجاد کرده است، بخشی از آن چه پس از آزادی موقت از زندان ستم بنا داشتم با حضرتعالی درمیان بگذارم در این نامه سرگشاده مرقوم شد تا مردم نیز از حقایق و واقعیت های درون نظام اسلامی ما بی خبر نمانند و مابقی را موکول می کنم به فرصتی دیگر اگر عمری باقی باشد و خواست و اراده خدا بر دیداری فارغ از مکر مکاران، حسد حاسدان، کینه بدخواهان و زور جباران، تعلق گیرد.
فسیعلم الذین ظلموا ایّ منقلب ینقلبون
فخرالسادات محتشمی پور همسر آزاده دربند روزه دار سید مصطفی تاجزاده
13/12/1390
امروز: خبرگزاریهای ایران نوشتهاند که بانک مرکزی ایران در واپسین ساعات سال ۹۰، باردیگر مبلغ قابل توجهی از حساب بانکها برداشت کرد.
به گزارش مردمک در حالی که اعلام شده بود، بانک مرکزی پول برداشتی از حساب بانکها را ۲۸ اسفندماه با آنها برگردانده است، اما امروز، دوشنبه، ۱۴ فروردین خبرگزاری مهر خبری درباره برداشت مجدد بانک مرکزی از بانکها در آخرین لحظات سال منتشر کرد.
این خبرگزاری نوشته است که آخرین خبرها از بازگشت ۹۰ درصد پول برداشتی در آخرین روزهای اسفند حکایت میکرد اما جدیدترین اطلاعات نشان میدهد که این بانک به دنبال «تاکید بر اجرای دقیق کمیته پنج نفره ارزی دولت و در ساعات پایانی سال» از حساب بانکها برداشت کرده است.
براین اساس بانک مرکزی از حساب شش بانک، مجموعاً حدود هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان پول برداشت کرده است. بانک مرکزی این مبلغ را «مابهالتفاوت ارزی» محسوب کرده است.
در برداشت اخیر بانک مرکزی ۵۳۰ میلیارد تومان از بانک ملی، ۲۱۰ میلیارد تومان از بانک ملت، ۱۸۰ میلیارد تومان از بانک تجارت، ۱۲۰ میلیارد تومان از بانک پاسارگارد، ۱۱۰ میلیارد تومان از بانک پارسیان و ۳۰ میلیارد تومان برداشت کرده است.
خبرگزاری مهر همچنین خبر داده که دیوان محاسبات در حال پیگیری این موضوع است و مجلس نیز تلاش میکند که جلسهای را با مقامات دولتی در این رابطه تشکیل دهد.
این دومین بار است که بانک مرکزی از حساب بانکها پول برداشت میکند، مهر در گزارش امروز خود در این باره نوشته است که بانک مرکزی برخلاف برداشت پیشین، مبلغ برداشتی جدید را وارد خزانه کرده است.
پیش از این بانک مرکزی ۱۵ اسفند گذشته بدون اطلاع به بانکها، مجموعاً بیش از دو هزار و ششصد میلیارد تومان پول از شش بانک خصوصی و بانک ملی برداشت کرده و مدعی شده بود که این اتفاق دراستای مصوبه کمیته ساماندهی بازار ارز بوده و اواسط بهمن ماه طی نامهای به بانکها ابلاغ شده است.
شمسالدین حسینی، وزیر اموراقتصادی و دارایی، مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، مصطفی محمد نجار، وزیر کشور، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات و محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی اعضای این کمیته هستند.
اما کانون بانکهای خصوصی در نامهای با رد ادعای رئیس بانک مرکزی تاکید کردند که کلیه معاملات بانکها برای خرید ارز با بانک مرکزی معامله قطعی بوده و تاکنون هر آنچه ارز توسط بانک مرکزی به بانکها فروخته شده، براساس نرخهای اعلام شده بانک مرکزی تسویه شده است.
در آن زمان، «یک منبع آگاه» خبر داد که بانک مرکزی تمامی برداشتهای بانکهای خصوصی را به آنها باز پرداخت میکند.
این منبع آگاه گفته بود که کمیته پنج نفره ساماندهی بازار ارز، در بهمن ماه به بانکهای خصوصی در خصوص برداشت مابه التفاوت ارزی هشدار داده بود.
او، اقدام اخیر بانک مرکزی در برداشت «بدون اطلاع» از حساب بانکها را «تنبیه» آنها به دلیل بیتوجهی به این هشدار دانست.
غلامرضا مصباحی مقدم، احمد توکلی و الیاس نادران، سه نماینده مجلس نیز ۲۴ اسفندماه در نامه ای به احمدینژاد نسبت به برداشت غیر قانونی بانک مرکزی از دیگر بانکهای دولتی و خصوص انتقاد کردند.
در اسفندماه گذشته اخبار غیررسمی از کسری بودجه دولت برای پرداخت یارانههای نقدی حکایت میکرد. این در حالی است که مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد که دولت در سال ۹۰، از محل افزایش قیمت سوخت در اجرای قانون هدفمندی یارانهها ۷۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب کرده است.
رقم اعلام شده از سوی مرکز پژوهشهای مجلس که روز جمعه، ۱۱ فروردین در وبسایت خبرآنلاین منتشر شد، حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بیش از رقم پیشبینی شده در بودجه سال ۹۰ است.
بنابراین دولت میبایست علاوه بر توانایی در پرداخت یارانههای نقدی و یارانه به بخش تولید، درآمد مازاد هم میداشت.
این نقاط مبهم در عملکرد مالی دولت، مجلس را برآن داشت تا با تعیین تنخواه برای دو ماه اول سال ۹۱، اجرای مرحله دوم هدفمند کردن یارانهها را تا تیرماه به تعویق انداختند.
اما ششم فروردین ماه، مدیرعامل سازمان هدفمندی یارانهها اعلام کرد که دولت از ۲۸ اسفند ۹۰ به حساب هر ایرانی ۲۸ هزار تومان واریز کرده که تا اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانهها قابل برداشت نیست.
نمایمدگان مجلس نیز به اقدام ناگهانی دولت در اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانهها واکنش نشان دادند و آن را تخلف از قانون اساسی و غیرمنطقی دانسته و خواستار شفافسازی دولت در اینباره شدند.
امروز: عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: دولت با ایجاد چالش های جدید در کشور به دنبال فرار از پاسخگویی در برابر نوسانات شدید بازار طلا و ارز و ناکارمدی برخی مسئولان اقتصادی خود و فساد اقتصادی اخیر است.
محمد دهقان در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر با بیان اینکه تاکنون هر چه درباره استیضاح وزیر کار گفته شده جنبه غیر رسمی داشته اظهار داشت: بر اساس قانون طرح استیضاح باید به رئیس مجلس داده شده و در صحن علنی مجلس اعلام وصول شود.
وی با اشاره به انتصاب مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی که زمینه ساز این استیضاح شده است، افزود: این فرد شایستگی هیچ مسئولیتی را ندارد و نباید در پست های کلیدی و مهم قرار گیرد.
نماینده چناران و طرقبه در مجلس شورای اسلامی در واکنش به اخباری مبنی بر پیغام احمدینژاد به مجلس درباره انتصاب مرتضوی به سرپرستی وزارت کار درصورت استیضاح مرتضوی عنوان کرد: از دولت انجام هرعمل غیر قانونی بر می آید اما این تهدیدات موجب نمی شود که نمایندگان مجلس از انجام وظایف قانونی خود دست بر دارند.
وی با تاکید بر اینکه اقدامات دولت در ایجاد چالش میان قوه مجریه ومقننه مشکوک است، اظهار داشت: دولت با ایجاد چالش های جدید در کشور به دنبال فرار از پاسخگویی در برابر نوسانات شدید بازار طلا و ارز و ناکارمدی برخی مسئولان اقتصادی خود و فساد اقتصادی اخیر است.
عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تمایل نداریم دولت و مجلس در سال حمایت از تولید ملی به سمت چالش و در گیری حرکت کنند، دولت و مجلس باید در راستای حمایت از تولید و رفع مشکلات اقتصادی در سال جدید تعامل و همکاری نزدیکی داشته باشند.
وی اجرای آغاز فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها را نیز اقدامی حیرت آور از طرف دولت خواند و گفت: این کار تخلف جدیدی است که به تورم و گرانی دامن می زند.
دهقان با تاکید بر اینکه مجلس باید در مقابل رفتار های غیر مسئولانه دولت عکس العمل مناسب نشان دهد گفت: جریان انحرافی در سال پایانی دولت دهم در حال ساماندهی رفتارهای غیر قانونی و غیر مسئولانه است، سکوت مجلس در برابر این رفتار ها باعث خسران کشور و ضرر مردم می شود به عنوان نمایندگان مردم نمی توانیم به خاطر ترس از رفتار های غیر مسئولانه تر جریان انحرافی و تهدیدات آنها عکس العمل مناسب در برابر رفتارهای غیر مسئولانه جریان انحرافی نداشته باشیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در صورتی که جریان انحرافی بخواهد در سال پایانی دولت دهم رفتارهای غیر مسئولانه داشته باشد ریشه آنها قطع می کنیم .
وی تاکید کرد: مجلس ابزارهای قانونی موثری برای برخورد با جریان انحرافی در اختیار دارد.
دهقان اظهار داشت: برخی رفتار های دولت خسارتبار است بناربراین عکس العمل مجلس در برابر این رفتار ها نباید تبعات سنگینی را به کشور تحمیل کند، در سال حمایت از تولید ملی دولت باید رفتار مسئولانه ای برای حل مشکلات اقتصادی کشور و کاهش گرانی ها داشته باشد.
دهقان تخلفات اخیر دولت را در راستای انحراف افکار عمومی از مسائل کلان کشور ارزیابی کرد و افزود: تخلفات جدید دولت زمینه تخلفات بعدی را فراهم می کند، اگر در قضیه نوسانات شدید بازار ارز و طلا که در آستانه انتخابات مجلس اتفاق افتاد مجلس به صورت جدی و قوی وارد می شد و عناصر اصلی که ظرف مدت کوتاهی بازار اقتصادی کشور را متلاطم کردند شناسایی می شدند شاید گرانی های اخیر به وجود نمی آمد.
وی تاکید کرد: دولت باید با برنامه ریزی دقیق جامعه را به سوی آرامش هدایت کند و پاسخگوی عملکرد اقتصادی خود به خصوص در زمینه گرانی های اخیر باشد.
به دنبال انتصاب مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی در آخرین جلسه رسمی مجلس شورای اسلامی در سال 1390 طرح استیضاح وزیر کار به هیئت رئیسه مجلس ارائه شد و اعلام وصول آن به سال 1391 موکول شد.
اقدامات اخیر دولت در آغاز اجرای غیر قانونی فاز دوم هدفمندی یارانه ها و انتصاب مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی و سخنان احمدی نژاد در جلسه سوال از وی در مجلس شورای اسلامی در سال پایانی دولت دهم اعتراض گسترده ای در میان نمایندگان مجلس برانگیخته است.
امروز: گمرک آلمان در بن از صادرات ۵/ ۲ کیلو داروی اعترافگیری "تیوپنتال" به ایران جلوگیری کرد. این محموله که تحت عنوان دارو راهی ایران میشد، از جمله میتواند در بازجویی و اعترافگیری مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش دویچه وله ادارهی مرکزی گمرک در شهر کلن اعلام کرد که محمولهی تیوپنتال (Thiopental) در قالب ۵ هزار شیشه کوچک دارویی آمادهی ارسال به ایران شده بود. این مادهی دارویی مشمول بخشنامه "مقابله با شکنجه" در آلمان میشود و فروش آن به کشورهای خارجی به مجوز ویژهی ادارهی فدرال آلمان در امور اقتصاد و کنترل صادرات نیاز دارد. این مجوز برای محمولهی مورد نظر صادر نشده بوده است.
بخشنامهی مقابله با شکنجه در آلمان صادرات کالاهایی را ممنوع یا مشروط به صدور مجوزهای ویژه میکند که برای اجرای حکم اعدام، شکنجه یا دیگر صورتهای رفتار یا مجازات غیرانسانی، تحقیرآمیز یا وحشیانه مورد استفاده قرار میگیرند.
تیوپنتال چیست؟
داروی حقیقتگویی یا "سرم اعترافگیری" به ماده مخدری اطلاق میشود که به منظور گرفتن اطلاعات از فردی به کار گرفته میشود که حاضر به اعتراف بدان نیست. گمان میرود که سرویسهای مخفی و اطلاعاتی یکی از استفادهکنندگان از این دارو باشند. در آلمان و اتریش کاربرد این ماده در بازجویی ممنوع است.
از جمله تأثیرات تیوپنتال این است که به محض تزریق این سرم، فرد به طور معمول بسیار اهل گفتوگو و مراوده میشود و بدون تأمل افکارش را بیان میکند. این ماده در واقع توان داوری و قدرت تمرکز فرد قربانی را تحت تأثیر قرار میدهد و کارشناس بازجویی را قادر میکند تا فرد قربانی را به سوی اعتراف در زمینهی اطلاعات مطلوب بازجو هدایت کند.
یک برداشت گمراهکنندهی رایج این است که کاربرد "سرم حقیقتگویی" به طور خودکار قربانی را به سمت بیان حقیقت هدایت میکند. در حالی که فردی که تحت تأثیر این مادهی مخدر قرار گرفته، قادر است همچون قبل دروغ بگوید، ولی نسبت به تلقینهایی که به او میشود آسیبپذیرتر است.
از تیوپنتال برای آمادهکردن محکومان به اعدام با تزریق سم نیز استفاده میشود.
قرص آرامبخش ابطحی
حاکمیت ایران در طول ۳۳ سال حیات خود بارها به استفاده از مواد و داروهای روانگردان در بازجویی از زندانیان سیاسی متهم شده است. این اتهامها و بحث "شکنجه سفید" به ویژه از سال ۱۳۸۰ و از زمان بازداشت گروهی چهرههای ملیمذهبی و افراد نزدیک به نهضت آزادی ایران بالا گرفت.
در بازداشتهای گسترده فعالان سیاسی در تابستان سال ۱۳۸۸ نیز استفاده از داروهای ویژه بازجوییها در زندانهای ایران بار دیگر به نگرانیها افزود.
در ۲۴ مرداد ۱۳۸۸ جمعی از خانوادههای بازداشت شدگان پس از انتخابات ریاست جمهوری در بیانیهای که در بسیاری از وبسایتهای خبری فارسیزیان منتشر شد به «استفاده از دارو برای درهمشکستن و اعترافگیری از بازداشتشدگان اشاره کردهاند.»
در این بیانیه نوشته شده بود: «اجبار زندانیان به استعمال داروهایی که اثرات جسمی و روانی فراوان بر روی مصرف کننده آن دارد، همه خانوادهها را نگران کرده و با توجه به این که اعترافگیری تحت فشار و آزار و در شرایط غیرعادی، از جمله استعمال داروهای خاص، برای تدارکدیدگان سناریوی انقلاب مخملی واجد اهمیت فراوان است و هرگونه افشای حقیقت در این زمینه برای آنان هزینههای گزاف دارد، تلاش زیادی برای مستور ماندن این اقدامات غیرانسانی در زندانها میشود.»
وبسایت «پارلمان نیوز» که زیرنظر فراکسیون اقلیت مجلس هشتم فعالیت میکند، روز ۱۰ مرداد ۱۳۸۸ به نقل از همسر محمدعلی ابطحی نوشت: «بعد از ۴۳ روز که همسرم را دیدم حدود ۱۸ کیلو وزن کم کرده بود و آقای ابطحی میگفت که چند روزی است که قرصی را به من میدهند که من را از جار و جنجال و هیاهوی این دنیا فارغ کرده است.»
ابطحی به همسرش گفته بود «این قرص من را بسیار آرام میکند.»
بسیاری از زندانیان سیاسی به خاطر اتهامهایی که به همین شیوه در زندانهای ایران اخذ شده حکم حبس گرفتهاند و برخی از آنها همچنان در زندان بهسر میبرند.
امروز: علاء الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، در واکنش به اخبار حاکی از پی گیری طرح استقرار سپر دفاع موشکی در خلیج فارس گفت که ایران به اقدامات تهدید کننده منافع ملی خود "واکنش مناسب و قاطع نشان خواهد داد".
به گزارش بی بی سی آقای بروجردی روز یکشنبه ۱۳ فروردین (اول آوریل) در مصاحبه با خبرگزاری مهر به سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس توصیه کرد که برای حفظ امنیت خود، "به جای پایگاه دادن به آمریکا" به دنبال "همکاری های امنیتی کشورهای منطقه" باشند.
اظهارات رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، واکنشی به اظهارات دیروز هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا و سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان در نشست خبری مشترک خود در ریاض محسوب می شود.
در این نشست، سعود الفیصل تایید کرد که آمریکا و عربستان موضوع تشکیل سپر دفاع موشکی مشترک را مورد بحث قرار داده و در همین ارتباط، "کمیتهای از دیپلماتها و کارشناسان امنیتی" تشکیل شده است.
خانم کلینتون نیز بر اهمیت همکاری نیروهای نظامی آمریکا و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برای تشکیل سپر دفاع موشکی تاکید کرد.
وزیر امور خارجه آمریکا، ایران را عامل "تهدید" امنیت کشورهای منطقه دانست و گفت: "ما به دفاع از کشورهای خلیج [فارس] متعهد هستیم و می خواهیم این کار را به کارآمدترین شکل ممکن انجام بدهیم."
هیلاری کلینتون در بخش دیگری از صحبت های خود، بدون توضیح بیشتر، اعلام کرد که "برخی اجزای سیستم دفاع موشکی در حال حاضر موجود هستند و برخی از آنها تاکنون در منطقه مستقر شده اند".
امروز رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، با "تشنج زا" توصیف کردن طرح استقرار سپر دفاع موشکی در خلیج فارس، گفت که دولت ایران "به هیچ وجه دخالت بیگانگان را در منطقه ای که متعلق به همه کشورهای حاشیه آن است قبول ندارد".
وی در عین حال پیشنهاد ایجاد سپر موشکی در عربستان را "در حد حرف" دانسته و ابراز عقیده کرده است که "تا رسیدن به گام عملی مراحل زیادی باید طی شود".
سه ماه پیش، در پایان نشست سالانه سران شش کشور شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، ملک عبدالله پادشاه عربستان گفت که امنیت کشورهای حاشیه خلیج فارس "هدف" قرار گرفته است.
او همچنین از اعضای این شورا خواست از مرحله "همکاری" به سوی "اتحاد" حرکت کنند.
برخی از ناظران، معنی پیشنهاد جدید پادشاه عربستان را حرکت به سمت توافقاتی جدید دانستند که بر مبنای آنها، تهدید نظامی علیه یک کشور عرب حاشیه خلیج فارس، تهدیدی علیه تمام اعضا تلقی شود.
بعضی از مقام های عربستان سعودی هشدار داده اند که در صورت دسترسی ایران به سلاح اتمی، کشورشان را به سلاح اتمی مسلح خواهند کرد.
امروز: غلامرضا کرمی از اخطارهای غیررسمی ایران به سعودیها درباره سوریه خبر داد و گفت: اینکه قطریها میگویند اجازه استفاده از خاکشان را برای حمله به ایران نمیدهد، برای حراست از تمامیت ارضی قطر است.
به گزارش فارس غلامرضا کرمی رئیس کمیته دفاعی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اقدامات اخیر آلسعود علیه سوریه گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، عربستان تمام تلاش خود را برای پر کردن خلا رژیم پهلوی برای آمریکا و اسرائیل انجام داد اما علیرغم تمامی فعالیتهای که داشت، نتوانست نقش فعالی در منطقه داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه عربستان در اجرایی سیاستهای آمریکا در منطقه موفق عمل نکرده است، تصریح کرد: تمام تلاش عربستان برای تغییر حاکمیت عراق بینتیجه ماند و از طرفی سعودیها شکست سنگینی در سوریه و بحرین به آنها تحمیل شد لذا آلسعود در واکنش به شکستهای پیاپی در منطقه گستاخانه با ایران برخورد میکرد.
کرمی از اخطارهای غیررسمی ایران به آلسعود درباره سوریه خبر داد و گفت: انتظار میرود رژیم سعودی به عاقبت اقدامات ضدایرانی و حرکت در پازل آمریکا فکر کند و ادبیات خود را در مقابل تهران اصلاح کند.
رئیس کمیته دفاعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران بر اساس دکترین دفاعی خود از کشورهای که در خط مقدم مقابله با آمریکا و اسرائیل باشند، دفاع خواهد کرد، افزود: سوریه در خط مقدم مبارزه با اسرائیل قرار دارد و ایران همراه با ملت سوریه اجازه عملی شدن توطئههای آمریکا، اسرائیل و آلسعود را در سوریه نخواهد داد.
وی با بیان اینکه "ایران سیاستهای خود را رسما اعلام و عملا دنبال میکند"، به بیانات اخیر مقام رهبری اشاره کرد و گفت که شکست عربستان و آمریکا در سوریه قطعی شده است.
کرمی با بیان اینکه قطر، آلسعود را علیه ملت و دولت سوریه همراهی میکند، گفت: قطری ها باید مراقبت رفتارهای خود باشند چراکه پشیمانی برای آنها شاید گران تمام شود.
رئیس کمیته دفاعی مجلس با اشاره به اظهارت اخیر مقامات قطری مبنی عدم اجازه از خاک این کشور برای حمله نظامی به ایران گفت: اینکه قطری ها میگویند اجازه نخواهند داد از خاک این کشور به ایران حمله شود، در راستای حراست از تمامیت ارضی قطر است چراکه ما رسما اعلام کردهایم، هر پایگاه نظامی در منطقه که ایران را هدف قرار دهد، در سریعترین زمان ممکن موشکباران خواهد شد و قطر نیز از این قاعده مستثنی نیست.
امروز: مدیرکل بازرسی ویژه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولید کنندگان ایران خبر از کشف حدود ۳۰۰ تن انواع گوشت گوسفندی وارداتی و داخلی تاریخ مصرف گذشته در شهرستان قدس (قلعه حسنخان) از توابع استان تهران داد.
به گزارش بی بی سی محمد حسین مولاخواه، در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) ارزش این کشفیات را سه میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان ارزیابی کرد و افزود: "بر اساس ردگیری مقدار ۴۲۰ تن گوشت در سردخانههای شهرهای تهران، بوشهر، مشهد، ارومیه، اصفهان، شهرکرد و دزفول، هماهنگی لازم جهت توقیف [گوشت فاسد] و عرضه گوشت [جایگزین] با قیمت مصوب صورت گرفته است."
پیش از اعلام این سازمان، گزارشهای تائید نشدهای از سوی برخی از شهروندان در خصوص توزیع گوشت وارداتی فاسد شده منتشر شده بود. به گفته این شهروندان، این گوشتها از برزیل وارد شده و مهر آبی تاریخ انقضای آن دستکاری شده بود.
به گفته آقای مولاخواه براساس مدارک، مالک گوشت های تاریخ مصرف گذشته از جمله کسانی است که با توجه به پرونده قبلی، مکلف به عرضه گوشت در نمایشگاههای عرضه مستقیم کالای شهر تهران به مصرف کنندگان بوده و با خروج و نگهداری غیر مجاز کالا، مرتکب تخلف مجدد شده است.
براساس این گزارش، مالک این گوشتها تنها متهم پرونده نیست و یکی از شرکتهای وارد کننده نیز در زمره متهمان پرونده است که خارج از شبکه مجاز توزیع کالا اقدام به عرضه گوشت کرده است.
این محموله، نخستین مورد کشف گوشت قرمز وارداتی فاسد در استان تهران در سال ۱۳۹۱ است. پیش از این نیز مواردی از کشف گوشت تاریخ مصرف گذشته در ایران اعلام شده است.
محمدحسین مولاخواه با اشاره به ۱۹ هزار و ۳۷۵ مورد بازرسی از مراکز نگهداری کالا در سراسر کشور در دو ماه گذشته، گفته است که "تعداد ۳۰۰ فقره پرونده تخلف عدم اعلام موجودی و امتناع از عرضه جمعا به ارزش ۲۶ میلیارد تومان تنظیم و به سازمان تعزیرات حکومتی تاکنون ارسال شده است."
خبر کشف گوشتهای وراداتی فاسد در حالی اعلام شده که خبرگزاری ایسنا در اواسط بهمنماه سال گذشته اعلام کرد میزان واردات گوشت قرمز به ایران، از سقف مجاز سالانه عبور کرده است.
پیش از آن، برای واردات گوشت قرمز در سال ۱۳۹۰ سقف ۱۰۰ هزار تن اعلام شده بود، اما با گذشت سه فصل از سال، بیش از ۱۰۷ هزار تن انواع گوشت به ارزش بیش از ۵۹۰ میلیون دلار وارد کشور شد.
طبق آمارهای گمرک ایران، طی این ۹ ماه، کشورهای امارات متحده عربی، آلمان، لهستان، پرتغال، هلند، استرالیا، هند، برزیل، ایرلند و چین، صادر کنندگان اصلی گوشت قرمز به ایران بوده اند.
امروز:مصطفی محمدنجار، وزیر کشور ایران گفت که دولت ایران به دنبال امضای توافقنامه امنیتی با "روسیه، کشورهای آسیای میانه و منطقه" است.
به گزارش بی بی سی به نقل ازخبرگزاری فارس، آقای محمد نجار موضوع توافق امنیتی مورد نظر ایران را مبارزه موثرتر با "مواد مخدر، تروریسم، اشرار و جرایم سازمان یافته" توصیف کرد.
در بهمن گذشته و در جریان دیدار وزیر کشور ایران و سرگئی شایگو وزیر موقعیت های اضطراری روسیه، طرفین از تصمیم دولت های متبوع خود برای توسعه همکاری های دو جانبه در زمینه مسائل امنیتی و همچنین مقابله با حوادث غیر مترقبه خبر دادند.
در آبان ماه نیز، رسانه های ایران خبر امضای یک "توافق نامه همکاری راهبردی" میان شوراهای امنیت ملی ایران و روسیه را منتشر کردند.
علی باقری معاون سیاست خارجی و امور بین المللی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، موضوع این سند را همکاری در "زمینه های مختلف امنیتی، اقتصادی، سیاسی و اطلاعاتی" دانست.
امروز: به گزارش منابع خبری ایران، سد خاتم الانبیاء راین در استان کرمان پیش از بهره برداری شکست، اما اخبار متناقضی درباره میزان خسارتی که این شکستگی به بار آورده منتشر شده است.
به گزارش بی بی سی این سد روز دوشنبه ۱۴ فروردین ماه در ساعت چهار صبح به وقت محلی شکست و به گفته بخشدار راین، آبی که پشت آن ذخیره شده بود به طور ناگهانی وارد رودخانه شد و در نتیجه موجب جاری شدن سیل شد.
این در حالیست که ساعاتی بعد معاون وزیر نیرو در امور آب در گفتگو با خبرگزاری مهر این اظهارات را رد کرد و گفته که اصلا سیلی جاری نشده است و این سد آنقدر کوچک بوده که آب زیادی پشت آن ذخیره نشده بوده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم پاریزی، بخشدار راین، که در دامنه کوه هزار در جنوب شهر کرمان واقع است، گفته بود که جاری شدن سیل در نتیجه شکستن این سد خسارت های "جدی و فراوانی" به مزارع و باغ های روستاهای اطراف این منطقه وارد کرد.
به گفته بخشدار این منطقه، از جمله خرابی هایی که به بار آمده از بین رفتن ۲۰۰ تا ۳۰۰ درخت گردو بوده که در دو طرف رودخانه قرار داشتند.
آقای پاریزی همچنین گفت که بر اثر این سیل، آب آشامیدنی و برق شش روستا در مسیر رودخانه قطع شد و به ۴۰ کیلومتر از راه های خاکی روستایی خسارت جدی وارد شد به طوری که بخشی از محور مواصلاتی روستاهای اطراف به طور کامل از بین رفته است.
اما محمدرضا عطارزاده، معاون وزیر نیروی ایران اندکی بعد از "رفع مشکل شکستن بخشی از سد خاتم الانبیاء شهرستان راین استان کرمان" خبر داد.
آقای عطارزاده به خبرگزاری مهر گفت که این سد از آب بندهای کوچکی بوده که توسط وزارت جهاد کشاورزی ساخته شده است.
وی که در این مصاحبه وقوع هرگونه سیل بر اثر شکستگی سد راین استان کرمان را رد کرد گفت: "به دلیل کوچکی این نوع سدها، آب زیادی در دریچه آن وجود ندارد".
در همین حال محسن صالحی، مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان نیز در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، اعلام کرده که خسارات ناشی از شکستگی سد خاتم الانبیاء بخش راین شهرستان کرمان حدود ۱۷ میلیارد ریال برآورد شده است.
به گفته ابراهیم یوسفی، مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان عملیات سد خاکی خاتم الانبیاء راین در سال ۱۳۸۵ شروع شده و حجم آبگیری آن ۵/۱ میلیون متر مکعب است.
آقای یوسفی در گفتگو با ایرنا گفت: "اعتبار احداث این سد سه میلیارد و ۷۰۰ میلون تومان از محل اعتبارات استانی بوده است."
بر اساس گزارش ها، این حادثه خسارت جانی در پی نداشته و در جریان آن به بدنه اصلی سد نیز صدمه ای وارد نشده است.
قرار بود این سد در سال جاری به بهره برداری برسد.
امروز: هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا ایران را ترغیب کرده است با اقدامات عملی نشان دهد که اعلامیه اش دایر بر مغایرت اصول اسلامی با ساخت سلاح اتمی جدی است.
به گزارش بی بی سی به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه روز یکشنبه در جریان دیداری در استانبول، خانم کلینتون را در جریان گفتگوهای اخیرش با مقام های ایرانی درباره برنامه اتمی آن کشور قرار داد. آقای اردوغان هفته گذشته به تهران سفر کرده بود.
یک روز پیشتر خانم کلینتون اعلام کرده بود که اعضای گروه ۱+۵ قرار است در روز ۱۳ آوریل با مقام های ایرانی در استانبول مذاکره کنند.
خانم کلینتون روز یکشنبه در یک کنفرانس خبری در استانبول گفت: "به آنها (مقام های ترکیه) گفته شده که رهبر ایران سلاح های کشتار جمعی را از لحاظ مذهبی ممنوع و غیراسلامی می داند."
او افزود: "ما برای بحث درباره چگونگی بدل کردن آنچه یک بیانیه رسمی است به یک طرح عملی با ایرانی ها ملاقات می کنیم. این یک عقیده انتزاعی نیست، بلکه یک سیاست دولتی است. این سیاست دولتی را می توان به شکل های مختلف به نمایش گذاشت.... جامعه بین المللی اکنون می خواهد شاهد اعمال مرتبط با آن عقیده، که رسما بیان شده، باشد."
او به باز کردن درهای تاسیسات اتمی ایران به روی بازرسان بین المللی و همچنین انتقال بخشی از اورانیوم غنی شده ایران به خارج در ازای دریافت سوخت راکتور تحقیقاتی اشاره کرد.
خانم کلینتون گفته است که مذاکرات آتی استانبول با ایران "بی انتها" نخواهد بود. او روشن کرده که زمان برای حل اختلاف بر سر ماهیت برنامه اتمی ایران به تدریج از دست می رود.
آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران در سال ۲۰۰۵ طی فتوایی سلاح های اتمی را "حرام" اعلام کرد. مقام های ایرانی اخیرا تاکید کرده اند که این فتوا حتی در زمان جنگ تغییری نخواهد کرد.
استقبال از تصمیم ترکیه
خانم کلینتون روز یکشنبه همچنین از تصمیم ترکیه برای کاهش خرید نفت ایران استقبال کرد.
خانم کلینتون گفت: "من از شنیدن اعلامیه ترکیه دایر بر اینکه به طور قابل توجهی از واردات نفت خام از ایران خواهد کاست دلگرم شده ام. ما مسلما از آن استقبال می کنیم."
توپراش، شرکت ملی نفت ترکیه روز جمعه اعلام کرده بود که خرید نفت خام از ایران را تا ۲۰ درصد کم میکند و آن را با نفت لیبی جایگزین میکند.
سفیر آمریکا در آنکارا روز پنجشنبه از ترکیه خواسته بود خرید نفت از ایران را کاهش دهد.
ترکیه امیدوار است با کاهش خرید نفت از ایران، از تحریمهای تازه آمریکا معاف شود.
تحریمهای مصوب آمریکا علیه ایران از روز ۲۸ ژوئن (هشتم تیر) و تحریمهای اتحادیه اروپا از ابتدای ماه ژوئیه (یازده تیر) امسال اجرایی میشوند و با نزدیک شدن این موعد، تعداد کشورهایی که اعلام کردهاند به تبعیت از این تحریمها واردات نفت ایران را متوقف میکنند، در حال افزایش است.
گزارشها نشان میدهد که چین، هند، ژاپن و کره جنوبی که از خریداران اصلی نفت خام ایران در آسیا هستند میزان واردات نفت خود از ایران را کم کردهاند.
امروز: وزیر خارجه روسیه ضمن هشدار در مورد خطر تهدید ایران از سوی غرب بر لزوم حمایت از تمام مردم سوریه و نه صرفا یک گروه خاص توسط مدعیان دوستی با این کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، "سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه تاکید کرد هر اقدامی در مورد ایران باید بر اساس موازین قانونی انجام گیرد.
وی امروز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با "ادوارد نعلبندیان" همتای ارمنستانی خود در ایروان گفت: در صورت حمله به ایران نه تنها امنیت ارمنستان و آذربایجان بلکه امنیت تمام جهان عرب به مخاطره خواهد افتاد.
به گفته لاوروف هر چند پیش بینی عواقب اقدام نظامی علیه ایران دشوار است اما مطمئنا این عواقب برای منطقه بسیار وخیم خواهد بود. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اوضاع سوریه گفت: دو هیئت از مخالفان نظام سوریه به زودی از مسکو دیدار می کنند.
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد این کشور مانند غربی ها تنها از یک گروه خاص در سوریه حمایت نمی کند و دوست همه سوری ها است. وی همچنین خواستار بازگشت نیروهای نظامی سوریه و نیز شورشیان از مناطق مسکونی و پایان خشونتها شد.
گفتنی است روز گذشته مقامات شماری از کشورهای غربی و عربی در نشستی به اصطلاح "دوستان سوریه" در استانبول بار دیگر ضمن مداخله در مسائل داخلی سوریه حمایت خود را از شورشیان این کشور اعلام کردند.
امروز: رئیس مجلس گفت: بالا بردن توان داخلی کشور از نظر تولید و رونق بخشیدن به آن، مهمترین مسئله مجلس نهم از ابتدای کار خواهد بود تا با وسعت دادن به توان ملی، ارتقای کشور و در نهایت اشتغال را رقم زنند.
به گزارش ایلنا، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز (دوشنبه) در دیدار نوروزی با کارکنان مجلس ضمن تبریک سال جدید، با بیان اینکه امسال مجلس برای تصویب بودجه کار بسیار سختی را پیش رو دارد، اظهار داشت: قوه مقننه نقشی اساسی در ساماندهی مسائل کشور دارد که این خود وظیفه ما را سنگینتر میکند.
وی ادامه داد: از یکسو رهبر انقلاب هم در پیام نوروزی این مطلب را فرمودند و هم در سخنرانی مهمشان در آغاز سال در مشهد مقدس این موضوع را تبیین کردند که با توجه به مختصاتی که ما در صحنه بینالمللی و منطقهای داریم و شرایط داخلی کشور مهمترین مسئلهای که باید همه افراد در قوای مختلف آن را دنبال کنند، سرمایهگذاری و رونقبخشی تولید داخلی کشور است.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه هر چه این بُعد قویتر باشد، مشکلاتی مانند اشتغال، معیشت و گرانی که ما امروز آن را به عنوان تبعات وضع اقتصادی میدانیم، حل آن آسانتر میشود، گفت: این در حالی است که با واردات کالاها ، مشکلات تولید حل نخواهد شد و حتی مشکل اشتغال را نیز به تاخیر میاندازد.
لاریجانی افزود: نکتهای که مقام رهبری به عنوان استراتژی سال مشخص کردند، باید نکته بسیار مهم و کانونی برای همه قوای کشور باشد و در تصمیمگیریهای خود فضای کسب و کار را تسهیل کنند تا زمینه اشتغال فراهم شود.
نماینده مردم قم در مجلس هشتم با بیان اینکه این موضوع بار سنگینی را بر دوش همه بخشهای کشور بهخصوص قوه مقننه میگذارد، یادآور شد: در درجه نخست باید این موضوع در بودجه امسال که در کمیسیونها آن را نهایی میکنیم، باید جزو مسائل اساسی و اصلی قرار گیرد تا شاهد شکوفایی هر چه بیشتر تولید باشیم.
رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم، با تاکید بر اینکه تقریبا اکثر مردم با ۲ مسئله گرانی و اشتغال فرزندان مواجه هستند، راه حل این معضل را توجه و اهتمام به تولید داخل خواند و ادامه داد: باید به ظرفیتهای تولید داخل کمک کنیم و اگر رکودی در صنعت یا بخش کشاورزی وجود دارد، این رکود رفع شود و این امر به کمک تسهیلات بانکی و دیگر راهکارها قابل حل است و مجلس شورای اسلامی با تمام قوا آماده همکاری و حرکت در این راستا است.
وی با اشاره به قانون هدفمندی یارانهها اظهار کرد: در اجرای این قانون به غلط کمک به بخشهای تولیدی مورد غفلت واقع شده که یقینا باید اصلاح شود و اگر این موضوع در تمامی قوا مورد توجه قرار گیرد، مطمئنا این مهم تحقق پیدا میکند.
وی با تاکید بر لزوم فعال بودن کمیسیونهای تخصصی در این زمینه بیان کرد: از سوی دیگر مجلس هشتم ماههای آخر دوره خود را میگذراند و باید این امر را در هر نقطه از مسیر به دوره نهم واگذار کند، بنابراین موضوع بالا بردن توان داخلی کشور از نظر تولید و رونق بخشیدن به آن، مهمترین مسئله مجلس نهم از ابتدای کار خواهد بود تا با وسعت دادن به توان ملی در ارتقای کشور و در نهایت اشتغال را رقم زنند.
لاریجانی با بیان اینکه برای حل این مشکل راهی جز سرمایهگذاری در داخل و روانسازی در امر تولید وجود ندارد، افزود: این امر یک موضوع کاملاً اساسی و تخصصی است و هر کس در هر نقطه از کشور که تاثیری در شرایط کشور دارد، تایید میکند که این موضوع مهمترین مسئلهای است که میتواند به فراخ کردن وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم کمک کند.
رئیس مجلس توجه به تولید ملی را وظیفهای ملی توصیف و تصریح کرد: این رسالت هم برای قوه مجریه که در این زمینه جلودار است و هم قوه قضائیه و هم مقننه یک وظیفه مهم و ملی محسوب میشود.
وی ادامه داد: از نظر ما بحث تولید ملی، بحثی کارشناسی و کاملا دقیق است و اگر مجلس هشتم در این ۲ ماه به این موضوع بودجه سال ۹۱ اهتمام ورزد، بدون شک کار مهمی را در ماههای پایانی وظیفه خود، انجام داده است.
رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم اظهار امیدواری کرد که مجلس نهم نیز با روحیه قویتری این موضوع را دنبال کند و افزود: البته لوازم تحقق این امر نیز موضوع بسیار مهمی است که باید مورد واکاوی قرار گیرد.
وی یکی از ملزومات افزایش تولید داخل و آبادانی کشور را توجه تام به معیشت مردم و ایجاد وحدت در درون کشور عنوان کرد و گفت: هر چه فضای کشور از نظر سیاسی و اجتماعی همگراتر باشد، تمرکز ذهنی به موضوعات اصلی بیشتر خواهد بود.
لاریجانی تاکید کرد: اگر مسائل و حواشی که متاسفانه در این سالهای اخیر در کشور کم نداشتهایم را از ذهنها متفرق سازیم و فراموش شود، مطمئنا حرکت بهسوی تعالی را آسانتر از قبل خواهد کرد.
به گفته رئیس مجلس هشتم این همگرایی باید در سطوح مختلفی از جمله قوا، احزاب و جریانهای سیاسی و رسانهها صورت گیرد تا با جایگزینی فضای همدلی، مودت و صمیمیت به جای اوقاتتلخیها و برخی بگومگوهایی که مشخص نیست چه نفعی برای کشور دارد، مشکلات حل شود.
وی با بیان اینکه به جای ایجاد سایش بین نیروها باید به مودت و دوستی توجه کرد، گفت: در صورت انجام این موضوع، ذهنهای متخصصان با فراغ بال به سوی مسئله اصلی کشور حرکت خواهد کرد.
لاریجانی همچنین با اشاره به حساسیتها و فشارهای بینالمللی نسبت به ایران تصریح کرد: برخی رقابتهای کور، حسادتها در کشورهای منطقه ساری و جاری شده که به دلیل انقلابهای صورت گرفته است و این در حالی است که مسلمانان باید ید واحده باشند و منافع کل را در نظر بگیرند.
نماینده مردم قم در مجلس هشتم تصریح کرد: دریدگی کشورهای قدرتمند نسبت به ایران کاملا مشخص است و گاهی فشارهایی را هم به مردم به صورت سازمانیافته و تکبُعدی وارد میکنند که کارساز نیست، اما در این شرایط نباید روحیه مشورتپذیری را در نظر نگرفت.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی نباید با تجربههایی که معجونی از اشتباهات در آن است، جلو رویم، گفت: خسارت این امر بیشک به ملت وارد خواهد شد، بنابراین باید از همه ظرفیتهای کارشناسی و متخصصان داخلی در همه زمینهها استفاده کرد.
لاریجانی با تاکید بر اینکه نباید با انجام آزمون و خطا این دوره حساس را سپری کرد، افزود: باید از تکبُعدی نگری در مسائل پرهیز کرد چون ظرفیت نخبگی در ایران بسیار بالاست و مانند بسیاری از کشورهای کوچک منطقه نیست که از عقبه تاریخی قوی برخوردار نباشد.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: افراد فرهیخته در ایران زیاد هستند و باید با دعوت از آنان از فکرشان استفاده کرد تا کارها و تصمیمات دقیق باشد، البته این در تمامی قوا باید سرلوحه باشد.
لاریجانی گفت: همدلی و مشورت در سطح پارلمان نیز وجود دارد و کمیسیونهای مختلف، مرکز پژوهشها و نمایندگان مختلف نیز باید برای دریافت نظرهای متخصصان سینهای فراخ داشته باشند و از آنها در تنظیم ضوابطی که به نفع کشور است استفاده کنند.
رئیس مجلس هشتم همچنین یکی از آسیبهای سالهای اخیر کشور را استفاده کم از سیل خروشان نخبگان دانست و افزود: باید این اشکال را رفع کرد تا کارها پختهتر و سنجیدهتر صورت بگیرد.
امروز: نماینده زنجان در مجلس با تاکید بر اینکه مجلس توان استیضاح وزیران دولت را دارد، از به حد نصاب رسیدن امضاهای طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد.
به گزارش ایلنا جمشید انصاری، با بیان اینکه استیضاح تنها به معنای حذف وزیر نیست، گفت: وقتی ۱۰ نفر از وزیر مربوطه توضیح بخواهند به معنای استیضاح است و این موضوع به معنای توضیح خواستن از وزیر مربوطه خواهد بود.
وی در خصوص انتصاب مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی و مخالفت برخی از نمایندگان در این راستا اظهار داشت: وزیر کار باید توضیحاتی به مجلس ارایه کند و اگر این توضیحات برای مخالفان قانع کننده باشد، وزیر در مقام خود ابقا شده و در غیر این صورت عزل خواهد شد.
وی تصریح کرد: در این رابطه فردا این موضوع در مجلس به بحث نهایی گذاشته میشود. مذاکرات فردای نمایندگان در این مورد بسیار تأثیر گذار بوده و موضوع در خصوص وزیر کار مشخص میشود.
امروز: عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی معتقد است، حضور مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی مورد سوال و شبهه است چرا که در این حوزه تخصص کافی ندارد و علاوه بر این ناکارآمدی وی نیز پیش از این به اثبات رسیده است به گونهای که در دادستانی، ریاست سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز، واقعه کهریزک و پرونده دانشگاه ازاد حواشی جدی متوجه وی است.
به گزارش ایلنا زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، در واکنش به سفر اردوغان به ایران خاطر نشان کرد: با توجه به تحولات منطقه و سقوط دیکتاتوریها شاهد این هستیم که تلاش غرب بر این متمرکز است که با طراحیهای صورت گرفته به کشور ترکیه که همواره از حامیان مقاومت بوده، لطمه وارد کند.
وی ادامه داد: هم اکنون تلاشهایی در جهت تضعیف حکومت بشار اسد و جایگرینی فردی که حافظ منافع غرب و رژیم صهیونیستی باشد، در حال انجام است در حالیکه بنا به گفته رهبری ایران ضمن حمایت از اصلاحات در سوریه در برابر توطئه افکنیها موضع مخالفت دارد.
الهیان با اشاره به ارسال سلاح به داخل خاک سوریه از جانب کشورهای همجوار تصریح کرد: این امر نشاندهنده همراهی برخی با مواضع غرب است در حالیکه انتظار ما از کشور مستقلی همچون ترکیه این است که به دنبال حفظ منافع کشورهای مسلمان باشد و استقلال رای خور را حفظ کند.
وی با بیان اینکه ترکیه در زمینی بازی میکند که غرب و رژیم صهیونیستی قواعد آن را تعیین کردند، اذعان داشت: در سفر اردوغان به ایران نگاه جمهوری اسلامی به صراحت نسبت به بحث سوریه و همچنین انتقاد به موضع ترکیه مطرح شد. ضمن اینکه در واقع سخنان رهبری نیز علاوه بر مخالفت با ترکیه نشان دهنده مخالفت با طرحهای اوباما و امریکا در منطقه بود.
نماینده مجلس هشتم در بخش دیگری از سخنان خود در واکنش به گمانه زنیها در خصوص استیضاح وزیر کار، خاطر نشان کرد: خبر انتصاب آقای مرتضوی به عنوان رئیس تامین اجتماعی و همچنین عزل ناگهانی آقای حافظی که از مدیریت خوبی نیز برخوردار بود، باعث ایجاد ابهام شد و به دنبال آن اعتراض جدی نمایندگان را در پی داشت.
وی افزود: حضور مرتضوی در این جایگاه مورد سوال و شبهه است، چرا که در این حوزه تخصص کافی ندارد و علاوه بر این ناکارآمدی وی نیز پیش از این به اثبات رسیده است، به گونهای که در دادستانی، ریاست سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز، واقعه کهریزک و پرونده دانشگاه آزاد حواشی جدی متوجه وی است.
الهیان ادامه داد: تمام موارد گفته شده منجر به اعتراض نمایندگان شد که در قالب نامهای به احمدینژاد ارسال شد و پس از آن بحث استیضاح وزیر کار مطرح شد. ضمن اینکه تصمیم نهایی در مورد تاریخ دقیق اجرای استیضاح نیز موکول به نظر نهایی امضا کنندگان این استیضاح است.
وی در واکنش به اظهارات صورت گرفته از جانب دولت در خصوص استیضاح وزیر کار خاطر نشان کرد: خواسته ما از احمدینژاد این است که در مقابل اراده نمایندگان مردم که به دنبال دفاع از حقوق ملت هستند بیش از این مقاومت نکند چرا که تمام این اعتراضات در جهت تامین حقوق آرمانی ملت است.
الهیان در پايان اضافه کرد: ایستادن دولت در مقابل مجلس نزد افکار عمومی جایگاه خوبی نخواهد داشت، ضمن اینکه رهبری نیز بارها تاکید داشتند که دولت باید همواره جایگاه مجلس را در نظر داشته باشد.
امروز: عضو كميسيون اجتماعي مجلس از حضور وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي جهت پاسخگويي درباره انتصاب سعيد مرتضوي به مديرعاملي سازمان تامين اجتماعي خبر داد.
محمد علی کریمی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به طرح استیضاح وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: در صورتی که فردا - سه شنبه - اظهارات وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در صحن علنی مجلس قانع کننده نباشد استیضاح خواهد شد.
او با بیان این که تعداد زیادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مخالف انتصاب مرتضوی به عنوان مدیرعامل تامین اجتماعی هستند تصریح کرد: انتصاب مرتضوی فاقد منطق صحیح است.
امروز: رییس اتحادیه طلا و سکه تهران، نسبت به قاچاق طلا از کشور با عرضه اولین سکههای پیش فروش شده از سوی بانک مرکزی در اواخر فروردین ماه هشدار داد.
به گزارش ایلنا احمد وفادار با اشاره به کاهش قیمت طلا در بازار بین المللی گفت: دلالان و سود جویان مترصد قاچاق این فلز زرد با ارائه اولین سکههای پیش فروش شده از سوی بانک مرکزی هستند.
وی علت اصلی این موضوع را ارائه قیمت پایینتر از سطح جهانی سکه به متقاضیان از سوی بانک مرکزی اعلام کرد.
رییس اتحادیه طلا و سکه تهران راهکار اصلی برای برون رفت و جلوگیری از سودجویی دلالان را ارائه سکههای پیش فروش شده به صورت تدریجی از سوی بانک مرکزی ذکر کرد.
وفادار همچنین پیش بینی کرد: قیمت سکه در فروردین و اردیبهشت ماه نسبت به سه ماه آخر سال ۹۰ در صورت اتخاذ تصمیمات کارآمد افزایش قیمت نمییابد.
امروز: عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران گفت: 70 درصد از کارگران زیر 50 درصد خط فقر گذران معیشت میکنند.
به گزارش ایلنا علی دهقان کیا نرخ سبد هزینه خانوار کارگری را یک میلیون و 500 هزار اعلام کرد و یاد آور شد: نرخ دستمزد سال جاری کارگران بدون در نظر گرفتن نرخ سبد هزینه خانوار محاسبه شده است.
او با انتقاد از عدم اجرای دقیق تعیین مصوبه مزدی کارگران در سال جاری تصریح کرد: از زمان تصویب قانون کار تا کنون بند ب ماده 41 قانون کار در تعیین مصوبه کارگران لحاظ نشده است و همین امر موجب شده است که بیش از 70 درصد از کارگران زیر خط فقر گذران معیشت کنند.
عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران با اشاره به وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی در کشور خاطرنشان ساخت: هر ساله شورای عالی کار به دلیل افزایش تعداد واحدهای بحرانی و پیشگیری از اخراج کارگران دستمزد کارگران را براساس وضعیت واحدهای تولیدی تعیین می کند. این در حالیست که طبق قانون دستمزد کارگران باید بر مبنای تورم واقعی بازار محاسبه شود.
اوعدم پرداخت یارانه واحدهای تولیدی را موجب افزایش نرخ بیکاری و ورشکستگی واحدهای تولیدی اعلام کرد و گفت: در صورت اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها پیش بینی میشود که تا پایان سال جاری بیش از 20 درصد از واحدهای تولیدی کشور ورشکست شوند.
امروز: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیشنهاد کرد: دور آتی مذاکرات ایران با گروه 1+5 در یکی از شهرهای بغداد، دمشق یا بیروت برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار مدیران و کارکنان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این مطلب افزود: با توجه به بد قولیهای دوستان ما در ترکیه در پایبندی به برخی توافقات، بهتر است مذاکرات ایران و گروه 1+5 در یکی دیگر از کشورهای دوست برگزار شود، از این رو بغداد، دمشق و بیروت مکانهای مناسبتری برای انجام مذاکرات نسبت به استانبول هستند.
وی تصریح کرد: نباید علامت غلطی به گروه 1+5 داده شود و آنها نباید احساس کنند که ایران در موضع ضعف قرار دارد به همین دلیل بهتر است در مورد محل مذاکرات تامل بیشتری صورت گیرد و اینگونه تداعی نشود که استانبول تنها گزینه ماست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: نجات غرب در آینده در دست ایران است و ما میتوانیم از نیاز غرب به خودمان استفاده کنیم و با یک دیپلماسی فعال و قوی اکثر موانع را از سر راه خود برداریم.
رضایی در بخش دیگری از سخنانش گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاست خارجی همواره بر ایستادگی همراه با منطق و تدبیر مبتنی بوده است از این رو تحریم و اعمال فشار را باید با دیپلماسی قوی در خارج و مقاومت در داخل خنثی کرد. تنها در این صورت است که غرب از تحریم، نتیجهای نخواهد گرفت، مقامات غربی به این امر واقفند که رهبران و مدیران ایران بدنبال جنگ نیستند ولی تسلیم هم نمیشوند لذا چارهای جز مذاکره با ایران ندارند.
وی ادامه داد: ما نه خواهان جنگ هستیم و نه اینکه تسلیم میشویم؛معتقدیم منطق قوی پیروز خواهد شد و منطق ضعیف شکست میخورد. ما میگوییم غنی سازی آری ولی بمب اتم نه.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات پیش رو باید به اندازه کافی پیشنهادهای ابتکاری برای خنثی کردن بهانه جوییهای آنها داشته باشد و با پیشنهادهای سازنده و از موضع منافع ملی میتوان از وحدت بین قدرتهای بین المللی علیه ایران جلوگیری کرد.
رضایی با بیان اینکه سال 1391 سال بسیار مهم و تعیین کنندهای برای ملت ماست تاکید کرد: سال جاری هم در بعد اقتصادی و هم در بعد امنیت ملی سال پر اهمیتی است و تنها با وحدت میتوانیم هم تولید ملی را گسترش دهیم و هم تحریمها را خنثی کنیم و هم امنیت ملی کشور را تامین کنیم.
وی ادامه داد: دستیابی به وحدت پیرامون رهبری و نظام موجب افزایش اقتدار ایران میشود و این امر، هم نیاز به ایثار از یک طرف و کنار گذاشتن انحصار طلبی از سوی دیگر دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر