خبر / رادیو کوچه
سفیر جمهوری اسلامی در روسیه روز جمعه، 20 ژانویه، گفته است که این دو کشور دلار را از روابط تجاریشان کنار گذاشته و به استفاده از روبل و ریال روی آوردهاند.
به گزارش ایرنا، رضا سجادی گفته است که تجارت میان ایران و روسیه بر مبنای ارز ملی دو کشور قرار گرفته است.
سفیر جمهوری اسلامی که در یک کنفرانس خبری در مسکو شرکت کرده بود، گفته است که دلار آمریکا «تکیهگاه اقتصادی ندارد.»
مبادلات تجاری ایران و روسیه در دوره ریاست جمهوری محمود احمدینژاد نسبت به دورههای گذشته افزایش یافته است.
لازم به اشاره است پس از اعمال تحریحهای شورای امنیت و یکجانبه برخی از کشورها از جمله آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا، رهبران جمهوری اسلامی به طور مداوم روسیه را به همکاریهای اقتصادی بیشتر با کشورشان تشویق میکنند.
بیشتر بخوانید:
«تحریمهای خارجی اقتصاد ایران را به هم ریخته است»
شراره سعیدی/ رادیو کوچه
به روایت اسناد تاریخی مشهود، آیتاله خمینی حداقل تا بهمن سال 59 از آقای بنیصدر حمایتی همه جانبه داشته است. حمایتی که موجب حسادت واضح در گروه رقیبشده و حتا گاهی آنها را مجبور به واکنشهای تندی میکرد. یکی از این اسناد نامه اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجلس جمهوری اسلامی و از اعضای با نفوذ حزب جمهوری در روز 25 بهمن 59 است. نامهای که به تندی از آقای بنیصدر شکایت و گله میشود.
متن نامه هاشمی رفسنجانی به شرح زیر بود:
بسمالهالرحمنالرحیم
امام و رهبر و مرجع تقلید عزیز و معظم
به نظر میرسد در ملاقاتهای معمولی، به خاطر کارهای زیاد و خستگی جنابعالی، فرصت کافی برای طرح و بحث مطالبی اساسی که داریم به دست نمیآید، ناچار چیزهایی که تذکرش را وظیفه تشخیص میدهم تحت عنوان «النصیحه لائمه المومنین» در این نامه بنویسم، خواهش میکنم توجه فرمایید و در ملاقات بعدی جواب لطف کنید:
1.یک سال پیش، پس از انتخابات ریاستجمهوری نامهای به خدمتتان نوشتیم که نسخهای از آن ضمیمه این نامه است. شما در بیمارستان قلب بستری بودید و ملاحظه حال شما مانع تقدیم نامه گردید، خواهش دارم، اول آن نامه را ملاحظه نمایید و سپس این یکی را.
2. احساس میکنم که روابط و ملاقاتهای ما با جنابعالی، صورت تشریفاتی به خود میگیرد و محدودیتهایی در طرح و بحث مطالب– من جمله خوف از اینکه جنابعالی موضعگیری سیاسی و رقابت تلقی کنید- به وجود آمده و من خائفام که این حالت خسارتبار باشد.
3. تبلیغات متمرکز مخالفان– که از مقام رسمی و تریبونهای رسمی در رل مخالف و اقلیت سخن میگویند- و نصایح کلی و عام جنابعالی و سکوت و ملاحظات ما که علل موضعگیریها را روشن نکردهایم، وضعی به وجود آورده که خیلیها خیال میکنند ما و طرف ما بر سر قدرت اختلاف داریم و دو طرف را متساوین مقصر یا قاصر یا… میدانند. ما برای حفظ آرامش نمیتوانیم مطالب واقعی خودمان را بگوییم و جنابعالی هم صلاح ندانستهاید که مردم را از ابهام و تحیر درآورید.
خود شما میدانید که موضع نسبتن سخت مکتبی امروز ما، دنباله نظرات قاطع شما از اول انقلاب تا به امروز است، بعد از پیروزی معمولن ما مسامحههایی در اینگونه موارد داشتیم و جنابعالی مخالف بودید، اما نظرات شما را با تعدیلهایی اجرا میکردیم، شما اجازه ورود افراد تارکالصلات یا متظاهر به فسق را در کارهای مهم نمیدادید، شما روزنامه آیندگان و… را تحریم میکردید، شما از حضور زنان بیحجاب در ادارات مانع بودید، شما از وجود موسیقی و زن بیحجاب در رادیو تلویزیون جلوگیری میکردید؟ همینها موارد اختلاف ما با آنها است. آیا رواست که به خاطر اجرای نظرات جنابعالی ما درگیر باشیم و متهم و جنابعالی در مقابل اینها موضع بیطرف بگیرید؟ آیا بیخط بودن و آسایشطلبی را میپسندید؟ البته اگر مصلحت میدانید که مقام رهبری در همین موضع باشد و سربازان خیر و شر جریانات را تحمل کنند، ما از جان و دل حاضر به پذیرش این مصلحت هستیم، ولی لااقل به خود ما بگویید. آیا رواست که همه گروه دوستان ما به اضافه اکثریت مدرسین و فضلای قم و ایمه جمعه و جماعات و… در یک طرف اختلاف و شخص آقای بنیصدر در یک طرف و جنابعالی موضع ناصح بیطرف داشته باشید؟ مردم چه فکر خواهند کرد؟ و بعدن تاریخ چگونه قضاوت میکند؟
4. ما جایز نمیدانیم که میدان را برای حریف خالی بگذاریم و مثل بعضی از همراهان سابق، قیافه بیطرف بگیریم و به اصطلاح جنت مکان و بیآزار و زاهد جلوه کنیم، به خاطر حفاظت از خط اسلامی انقلاب در صحنه میمانیم و از مشکلات، مخالفتها و تهمتها نمیهراسیم و به صلاحیت رهبری جنابعالی ایمان داریم، ولی تحمل ابهام در نظر رهبر برایمان مشکل است. مگر اینکه بفرمایید، همین ابهام صلاح است. احتمال اینکه این ابهام در رابطه با خطوط سیاسی و فکری جاری و خطی که در ارتش تعقیب میشود، آثار نامطلوبی در تاریخ انقلابمان بگذارد، وادارم کرد به عنوان وظیفه روی این مطالب، صراحت و تاکید داشته باشم و امیدوارم مثل همیشه این جسارت را ببخشید.
5. قبل از انتخابات ریاستجمهوری، به شما عرض کردیم که بینش آقای بنیصدر مخالف بینش اسلام فقاهتی است که ما برای اجرای آن تلاش میکنیم و اکنون هم بر همان نظر هستیم و شما فرمودید ریاست جمهوری مقام سیاسی است و کاری دستاش نیست، امروز ملاحظه میفرمایید که چگونه در کار کابینه و… میتواند کارشکنی کند و چگونه با استفاده از مقام، مجلس و دولت و نهادهای انقلابی را تضعیف میکنند و ما فقط میتوانیم دفاع کنیم، چون تضعیف متقابل را با گفتن نواقص رییسجمهور صلاح نمیدانیم و همان دفاع هم مشاجره تلقی میشود و به حق مورد مخالفت جنابعالی قرار میگیرد و آتشبس میدهید و خودتان هم دفاع لازم را نمیفرمایید که: اختلاف دو بینش است که یک طرف مصداق اسلاماش غضنفرپور و سلامتیان و سعید سنجابی و طرف دیگر رجایی و گنابادی و منافی و موسوی و… میباشند.
6. در خصوص جنگ و فرماندهی ارتش، مطالب و احتمالات زیادی داریم. فرماندهی به خاطر ناهماهنگی و وحشت از نیروهای خالص اسلامی، مایل است نیروهای غیر اسلامی را در ارتش حاکم کند – که منافع مشترک پیدا کردهاند- و نیروهای خالص دینی را یا منزوی و یا منفصل نماید. خلبان شیرودی که سمبل ایمان و شجاعت و تلاش است، در پادگان ابوذر به من میگفت که امروز ایمان میجنگد نه تخصص و میخواهند دست مومنان را کوتاه کنند، ایشان همراه و همرزم خلبان شهید کشوری و خلبان شهید آشوری است. وحشت داشت و به من گفت پیاماش را به شما بگویم و ضبط هم شده، احتمال اینکه مدیران جنگ به علل سیاسی طالب طولانی شدن جنگ باشند، وجود دارد و این احتمال تکلیفآور است، احتمالن آقای بنیصدر به منظور تضعیف دولت و شاید– بعضیها هم باشند- برای اجرای منویات آمریکا و… مخصوصن کمبود مهمات و اسلحه قابل توجه است. در این مورد لازم است جنابعالی سریعن فکری بفرمایید و بهتر است در یک جلسه طولانی و محرمانه با دوستان مورد اعتماد ارتشی نظیر صیاد شیرازی، نامجو، سلیمی، شیرودی و… با حضور ماها در خدمتتان بحث و تصمیمگیری شود.
7. ما «حزب جمهوری اسلامی» را با مشورت با شخص جنابعالی و گرفتن قول مساعدت و تایید غیر مستقیم – من شخصن در مدرسه علوی با شما در اینباره مذاکره کردم – تاسیس کردیم و با توجه به اینکه قانون اساسی، تعداد احزاب را پذیرفته فکر میکنیم یک حزب اسلامی قوی برای تداوم انقلاب و حکومت اسلامی ضرورت دارد و جنابعالی هم روزهای اول در تهران و قم مکررن تایید فرمودید – ممکن است فعلن فراموش کرده باشید – و اکنون اعتبار حزب از نفوذ شما تغذیه میشود – غیر مستقیم- ولی رنگ حمایت از روزهای اول کمتر شده. میل داریم لااقل در جلسات خصوصی نظر صریحی بفرمایید. اگر مایلید ما حزب را کنار بگذاریم، ما را قانع کنید و اگر لازم میدانید که حزب بماند باید جور دیگری عمل بشود و اگر همینگونه که عمل میفرمایید، مصلحت است ما را قانع کنید تا ما هم دوستان حزبی را قانع کنیم.
8. اینجانب که جنابعالی را مثل جانام دوست دارم و روی زمین کسی را صالحتر از شما سراغ ندارم، گاهی به ذهنام خطور میکند که تبلیغات و ادعاهای دیگران شما را تحت تاثیر قرار داده و قاطعیت و صراحت لازم را – که از ویژگیهای شما در هدایت انقلاب بوده- در موارد فوقالذکر ضعیفتر از گذشته نشان میدهید، بسیاری از مردم هم متحیراند که چرا امام قاطع و صریح در این مسایل سرنوشتساز صراحت ندارد. خدای نخواسته اگر روزی شما نباشید و این تحیر بماند، چه خواهد شد؟ واقعن و حقن ما انتظار داریم در مقام رهبری و مرجع تقلید اگر تعدیلی در شیوه حرکت ما لازم میدانید صراحتن امر بفرمایید که مطیع-ایم، ما انتظار نداریم که نصایح ذووجوهی از رسانههای جمعی بشنویم، احضار کنید و امر بفرمایید.
9. آخرین مطلب– که در ترتیب مطالب جایاش اینجای نامه نیست- اینکه ما پس از پیروزی آقای بنیصدر برای اینکه ایشان خیالاش از جانب ما راحت باشد، ایشان را به ریاست شورای انقلاب برگزیدیم و به جنابعالی پیشنهاد نیابت فرماندهی کل قوای ایشان را دادیم که سریعن تصمیم بگیرند و کار کنند، اما ایشان به اینها هم قانع نشد و مرتبن کمبودها را متوجه ما میکرد و میگفت «من میخواهم کار کنم ولی نمیگذارند»، در مرکز قدرت بود و دیگران را مقصر معرفی میکرد و امروز هم میبینید نقش اقلیت مخالف را «بازی می کند». پس چه باید کرد؟
با سپاس و معذرت
اکبر هاشمی
خبر / رادیو کوچه
روز جمعه، 20 ژانویه، آفکام، نهاد ناظر بر رسانههای بریتانیا، اعلام کرده است که پروانه کار پرستیوی، تلویزیون انگلیسیزبان دولت جمهوری اسلامی، را لغو کرده است.
آفکام در این خصوص اظهار داشت که نتوانسته متقاعد شود که پرستیوی در مورد برنامههایی که پخش میکند، کنترل کامل دارد.
پرس تی وی از ماه مه سال گذشته (حدود ۹ ماه پیش) تا کنون، به دلیل شکایت مازیار بهاری، خبرنگار هفته نامه نیوزویک از این شبکه تلویزیونی، در معرض تهدید قطع برنامههایش قرار داشت.
تلویزیون پرستیوی پیشتر هم به دلیل پخش مصاحبه این تلویزیون با آقای بهاری در دروانی که او در ایران در بازداشت به سر میبرد، و شکایت او از این اقدام، از طرف آفکام محکوم به پرداخت ۱۰۰ هزار پوند شده بود.
مازیار بهاری خبرنگار مجله نیوزویک که به دنبال حوادث پس از انتخابات ایران بازداشت و مجبور به «اعتراف» تلویزیونی شد، پس از آزادی و بازگشت به بریتانیا از شبکه پرستیوی بهدلیل فرستادن خبرنگاری به زندان اوین برای «مصاحبه» با او شکایت کرد.
بیشتر بخوانید:
«پرستیوی به فعالیت خود ادامه دهد»
سیمین/ رادیو کوچه
simin@koochehmail.com
به طور معمول روزهای نخستین هر سال جدید فرصتی است برای تصمیمهای تازه و گاهی یک تغییر در مسیر زندگی و شاید هم امتحان کردن تازهها.
در این برنامه باز به سراغ متخصصان طب طول عمر رفتم وتوصیههایی از آنها برای داشتن یک عمر طولانی و سلامت دارم؛ توصیههایی داغ داغ برای سال 2012.
سه راز مهم برای طول عمر برای سال 2012
دکتر مائو معتقد است ایدههایی که برای امسال مطرح میکند میتوانند تغییرات اساسی در وضعیت سلامت فرد به وجود آورند.
برخی از این ایدهها از دل سنتها بیرون آمدهاند و برخی دیگر با ظهور و رشد فنآوری توسعه یافتهاند اما به هر روی بد نیست که آنها را تبدیل به عادتی مفید برای افزایش طول عمر خودمان در سال جدید بکنیم:
توییتر و ارسال پیام کوتاه عاملی در کاهش وزن!
اگر اهل فیس بوک و دیگر شبکههای اجتماعی باشید میبینید که بعضیها گزارش لحظه به لحظه از زندگیشون میگذارند روی صفحه! برای خودمن این کار اصلن جالب نیست و همیشه فکر میکنم که چی؟!!!!!! اما امروز دیدم که دکتر مائو حرف جالبی در این زمینه زده.او معتقداست که راههای جدید ارتباطی و ابزاری هم چون توییتر و پیام کوتاه و … میتوانند در حفظ یا بهبود سلامت بدن مفید باشند.
لابد فکر میکنید مگر امکان دارد همین شبکههای اجتماعی خبرساز و جنجالی بتوانند عاملی برای ارتقای سلامتی باشند؟
بله، این راههای جدید ارتباطی اگر به درستی استفاده شوند، میتوانند مثلن به کاهش وزن شما و محدود کردن عادات بد کمک زیادی بکنند. در واقع کلید بیشترین بهره بردن از این شکل از ارتباطات، ایجاد حس پاسخگویی در فرد است.
زمانی که خبری در ارتباط با پیشرفت یا انجام کاری توسط یک فرد مشهور در فضای مجازی و دنیای ارتباطات گسترده میشود فرد به نوعی خود را در برابر این گستره خبر پاسخگو میداند و در نتیجه به تلاش خود برای رسیدن به نتیجه ادامه می دهد.
بنابراین توصیه میشود این بار که خواستید عادتی را بشکنید و عمری طولانیتر داشته باشید، بیشتر با اجتماع در ارتباط باشید. درواقع امسال اینطور عمل کنید که در برابر خانواده و دوستانتان پاسخگو باشید. پیشرفتها یا فعالیتهایتان در راه رسیدن به اهداف را توییت کنید یا در یک وبلاگ بنویسید و البته پذیرای نظرهای دیگران نیز باشید.
گیاهخواری یک رژیم غذایی جدید
و یک توصیه هم برای آنها که اهل به روز بودن و پیروی از مد هستند دارم. شواهد و قراین خبر از رواج یک مد جدید در سال 2012 میدهند. به نظر میرسد در این سال تعداد بیشتری از مردم تمایل دارند که از رژیم غذایی گیاهخواری پیروی کنند.
گفته میشود که بیل کلینتون، رئیسجمهوری سابق امریکا پس از انجام چند عمل جراحی جدی در سالهای 2004 و 2010، تصمیم گرفت که یک تغییر عمده در رژیم غذاییاش ایجاد کند. او رفت و یک گیاه خوار- وگن- (Vegan) تمام و کمال شد (در این شیوه که دقیقترین و جدیترین شکل از گیاهخواری است هیچ محصول غیر گیاهی مصرف نمیشود.)
زمانی که گزارش شد کلینتون برای شرکت در آئین ازدواج دخترش، چلسی 24 پوند وزن کم کرذه از این راه توانست توجه همگان را به رژیم غذایی براساس گیاهخواری خودش جلب کند.
امروزه دانش بشری نشان داده که گیاه خواران نه تنها کمتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطانی قرار دارند؛ بلکه بیشتر به سوی داشتن زندگی طولانیتر گام بر میدارند و کمتر احتمال دارد که دچار اضافه وزن شوند.
البته شاید لازم نباشد به طور کامل از این رژیم غذایی پیروی کنید و یک گیاهخوار کامل باشید. میتوان گاهی خوردن گوشت، تخم مرغ و لبنیات را کم یا قطع کرد در عوض خوردن مقدار زیادی سبزیجات به جای آنها در وعدههای غذایی میتواند به شما کمک کند زندگی طولانیتر و سلامتی داشته باشید.
اما اگر شما تصمیم گرفتید که به طور جدیتر گیاه خواری کنید، این مهم است که رژیم غذایی خود را متعادل کنید : غذاهای کامل را از آن چه زمین به انسان هدیه میدهد همچون سبزیجات، میوهها، غلات سبوس دار، انواع آجیل، دانهها و حبوبات انتخاب کنید. این بسیار مهم است که مطمئن شوید رژیم غذایی بدون گوشت شما شامل پروتئین کافی، آهن و روی باشد که اینها را میتوانید با غلات و بنشن جبران کنید. حتا برای این کار عاقلانهتر این است که با کارشناس تغذیه مشورت کنید تا اطمینان پیدا کنید که رژیم خوراکیتان شامل تمامی ویتامینها و املاح معدنی موردنیاز بدن است.
یک توصیه: اگر به دنبال رژیمی میانه و متعادلتر هستید بهتر است که از این شیوه پیروی کنید که تمام طول هفته خود را به گیاه خواری اختصاص دهید و آخرهفته را گوشت مصرف کنید.
طرح جدید برای سلامتی: مراقبه و تمرینهای ذهنی بدنی
بر اساس نتایج یک تحقیق منتشر شده در می 2011 در آرشیو طب داخلی، متخصصان بهداشت و سلامتی این سالها بیشتر بیماران را به درمانهای ذهنی بدنی همچون یوگا، مراقبه، تمرینهای تنفسی عمیق و تای چی ارجاع میدهند. در واقع در کنار طب مدرن غربی بهره بردن از این تکنیکها محبوبیت بیشری یافته است.
در زمینه فوایدی که ورزشهای ذهنی بدنی دارند همین بس که بدانیم این تمرینها به کاهش استرس روانی و در نتیجه جلوگیری از انواع بیماریها مانند بیماریهای قلبی کمک میکنند و مانع به خطر افتادن سیستم ایمنی بدن و پیری زودرس میشوند.
این تمرینها همچنین درد را به حداقل رسانده و با ارتقای حس اطمینان به توانمندیها در فرد منجر به ایجاد شادی در او میشوند ضمن آن که به بهبود کیفیت کلی زندگی نیز کمک میکنند.
یک توصیه: برای بهره بردن از قدرت پیشگیرانه ورزش های ذهن و بدن، عضویت در یک گروه تای چی یا کلاس یوگا با یک مربی که در سطح شما کار می کند، توصیه می شود. یا همین الان می توانید با یک تمرین تنفسی آغاز کنید: روی یک صندلی یا روی زمین با سر، گردن و تنه راست چهار زانو بنشینید. ذهن خود را بر روی تنفس و ورود هوا به سوراخهای بینی خود و پر کردن بدنتان متمرکز کنید. تمرین کنید که تنفس عمیق و آهسته، ریتمیک داشته باشید و سعی کنید دم و بازدم را در یک مدت زمان یکسان انجام دهید. تلاش کنید ذهن خود را متمرکز کنید بر روی تنفس و این خود تمرینی است برای انجام مراقبه.
دکتر آویده مطمئنفر / رادیو کوچه
avideh@koochehmail.com
از کافیشاپها تا کاخ ریاست جمهوری، به نظر میرسد که دروغ در جامعه رواج دارد. اما مشخصات یک دروغگو چیست و چگونه از یک انحراف کوچک حقیقت به جنون دروغگویی میرسیم، موضوع این کوچه سلامتی خواهد بود.
ما مخفی کردن سلامت فرانسوا میتران و دختری که از یک رابطه نامشروع داشت و یا بیل کلینتون که هرگز رابطهای با مونیکا لوینسکی نداشته بود و یا چرا راه دور برویم، انتخابات ریاست جمهوری در ایران را به یاد داریم. اما دروغ فقط هله هوله مکانهای بالا نیست. دروغ یک پدیده اجتماعی است که به زودی حاضر به ناپدید شدن نیست. اما محدودیتی بین تحریف حقیقت و جنون دروغ یا میتومنی وجود دارد. جنون دروغ یا میتومنی که هم چنین به عنوان pseudologia fantastica شناخته شده است توسط روان پزشکان، دروغگویی روانی نیز خوانده میشود. این واژه توسط «ارنست دوپره» ابداع شده و برخی ویژگیهای بیماری هیستری و تمایل برخی از افراد به تغییر حقیقت، دروغگویی و ساختن افسانههای خیالی، و در نهایت تقلید حالتهای غیرطبیعی مانند هیستری را توصیف میکند.
جنون دروغ در کودکان، به طور طبیعی به درک بهتر واقعیت میانجامد در حالی که جنون دروغ در بزرگ سالان میتواند به هیستری، نورزها، انحرافات روانی دیگر و حتا جنون بپیوندد. در روان پزشکی، جنون دروغ یا میتومنی به ندرت به عنوان یک بیماری جدا دیده میشود و عمدتن در ترکیب با دیگر اختلالات روانی درمان میشود.
دروغ، بیان عمدی یک واقعیت خلاف حقیقت، و یا پنهان حقیقت است. دروغ یک روش است که هدف آن باورمندکردن دیگری به تصور و یا انجام کاری است که او نمیتوانست تصور کند و یا انجام دهد، اگر حقیقت را میشناخت.
به طور خاص، دروغگویی بیان خلاف حقیقت با هدف فریبکاری است. بنابراین به عنوان یک گناه اخلاقی توسط سنتهای فلسفی و دینی در نظر گرفته میشود. هر چند برخی از انواع دروغ توسط برخی از فیلسوفان، قانونی در نظر گرفته میشوند، مانند بنجامین کنستانت، در بحث معروف خود با امانوول کانت در «حق دروغگویی».
نزدیک شدن به این گونه بیماران با یک چالش، به جای تلاش برای کسب اعتماد آنها، معمولن باعث به وجود آوردن مشکلات بیش تر با فردی است که دروغ گفتن را به عنوان یک مکانیزم دفاعی و یا مقابله توسعه داده است
یک فرد با ذهن سالم میداند که دروغ میگوید. زمانی به مرحله جنون دروغ یا میتومنی میرسیم که دیگر فرد متوجه دروغ گفتن خود نیست و واقعن به دروغهای خود سخت معتقد است. به طور کلی، جنون دروغ یا میتومنی نشان دهنده ضعف بسیار عمیقی است. بیمار داستان اختراع میکند و واقعیت را تحریف میکند. او در جهانی که خود ساخته است زندگی میکند و واقعیت خود را میسازد. میتومنها آنقدر به گفتن حقیقت متقاعد هستند که اغلب آنها حتا تست پلی گراف را نیز با موفقیت میگذرانند.
جنون دروغ نیز با هوش و منطق در اظهارات بیمار مشخص میشود. او برای آرام کردن ذهن خود و افزایش اعتماد به نفس خود دروغ میگوید. بر خلاف دروغ گوهای کلاسیک، میتومن در واقعیت و تخیل دچار سردرگمی است. تشخیص دروغگوی میتومن بسیار دشوار است چرا که اگر شما فکر میکنید که یک نقطه متناقض در او پیدا کردهاید، او یک توضیح با یک دروغ منطقی دیگر برای آن پیدا خواهد کرد و به شما ثابت خواهد کرد که شما اشتباه کردهاید.
جنون دروغ نتیجه یک اختلال روانی است. در روان پزشکی، جنون دروغگویی چهار شکل دارد. «بیهوده» که بدون هیچ دلیلی دروغ میگوید، «منحرف» که به دنبال فریبکاری است، «باهوش» که میخواهد با دروغ بر احساس حقارت خود غلبه کند، و «سرگردان» که به دنبال فرار از زندگی واقعی است.
صحبت کردن با یک فرد میتومن بسیار دشوار است چرا که اگر ما او را در زندگی ساختگی او دنبال کنیم، به بهبود او کمکی نکردهایم و اگر از او بخواهیم که از ابر آسمان خود پایین بیاید و به روی زمین برگردد، او متاسف خواهد شد. ولی آنچه مسلم است این است که ما باید او را به کمک گرفتن از یک روان پزشک متقاعد کنیم. در مقابله با دروغگوی میتومن نباید عجله داشت و او را وادار به پذیرش واقعیت کرد، زیرا این چیزی است که او تلاش میکند از آن فرار کند.
روانپزشکان به شناسایی علل واقعی این آسیب بیشتر مجهز هستند. هر بیمار یک مورد منحصر به فرد است، به طوری که روش یکسانی برای همه میتومنها وجود ندارد. پیدا کردن بهترین مسیری که بتواند به وضعیت آنها بهبود بخشد باید با تجزیه و تحلیل کامل انجام شود. در بسیاری از موارد دروغ گفتن نشانه زمینهای بیماریهای دیگراست و نه خود به عنوان بیماری. به عنوان مثال، آن میتواند جلوهای از جنون یا هذیان باشد که بیماری جدی روانی است. دروغگویی پاتولوژیک هنوز اعتبار رسمی به عنوان یک بیماری به تنهایی، توسط بسیاری از مقامات پزشکی دریافت نکرده است.
نزدیک شدن به این گونه بیماران با یک چالش، به جای تلاش برای کسب اعتماد آنها، معمولن باعث به وجود آوردن مشکلات بیشتر با فردی است که دروغ گفتن را به عنوان یک مکانیزم دفاعی و یا مقابله توسعه داده است. مانند بسیاری از بیماریها که فقط در مراحل پیشرفته خود را نشان میدهند، صبر، استقامت و پشت کار و جلسات روان درمانی به طور منظم نتایج مثبتی در درمان دروغگویی پاتولوژیک خواهد داشت.
خبر / رادیو کوچه
رییس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه، در یک سخنرانی انتخاباتی ضمن دفاع از سیاست دولت خود در قبال جمهوری اسلامی، تحریمهای خارجی علیه این کشور را موثر دانسته و شرایط نامناسب اقتصادی ایران را ناشی از این تحریمها میداند.
به گزارش وبسایت کاخ سفید – دفتر ریاست جمهوری آمریکا – باراک اوباما، در ادامه تاکید کرد که اقداماتی که ایالات متحده در جلب حمایت جهانی برای تحریم ایران به عمل آورده است نتیجه بخش بوده به نحوی که در حال حاضر، اقتصاد این کشور «به هم ریخته است.»
آقای اوباما از موفقیت تلاشهای آمریکا در وضع «تحریمهای بیسابقه» بینالمللی علیه ایران سخن گفت و افزود که «ما صراحتن اعلام کردهایم که قرار گرفتن تسلیحات هستهای در دست رژیم ایران را هرگز تحمل نمیکنیم.»
رییس جمهوری آمریکا در شرح موفقیت دولت خود در زمینه گسترش تحریمهای بینالمللی علیه برنامههای اتمی ایران گفت که «ما توانستهایم همکاری کشورهایی مانند چین و روسیه را نیز در این مورد جلب کنیم در حالیکه این کشورها تا پیش از این هرگز با چنین اقداماتی همگامی نشان نمیدادند.»
باراک اوبا تحریمهای وضع شده علیه جمهوری اسلامی را موثر دانست و گفت: «این اقدامات چنان کارآمد بوده است که حتا مقامات ایرانی هم تایید کردهاند که اقتصادشان به هم ریخته است.»
آقای اوباما، که در یک ضیافت انتخاباتی در نیویورک سخن میگفت، از دستاورد دولت خود در زمینه وارد کردن فشار بر ایران دفاع کرد و گفت: «زمانی که من به ریاست جمهوری رسیدم، ایران متحد و جامعه جهانی پراکنده بود، امروز ما شاهد جامعه بینالمللی متحد هستیم که خطاب به حکومت ایران میگوید: «باید روش خود را تغییر دهید!»
وی گفت: «حکومت ایران هنوز در مورد حرکت در مسیری که به پیوستن دوباره به جامعه ملتها منتهی میشود، دست به انتخاب صحیح و مناسب نزده و از پیگیری برنامه تسلیحات هستهای خود دست برنداشته است.»
سخنرانی آقای اوباما در حالی گزارش میشود که پیشتر، گزارشهایی از تصمیم اتحادیه اروپا به تحریم صادرات نفت ایران نیز انتشار یافته بود.
باراک اوباما در مراسم انتخاباتی کوشید به انتقاداتی پاسخ دهد که داوطلبان نامزدی حزب جمهوریخواه طی مبارزات انتخاباتی خود از سیاست دولت او در قبال ایران به عمل آوردهاند.
از جمله، میت رامنی، یکی از داوطلبان پیشتار در تلاش برای کسب نامزدی حزب جمهوریخواه، در سخنانی گفت که «اگر باراک اوباما را انتخاب کنید، ایران اسلحه اتمی خواهد داشت، اما اگر میت رامنی را انتخاب کنید، آنها به بمب اتمی دست نخواهند یافت.»
وی همچنین باراک اوباما را به خاطر عدم حمایت قاطعانه و موثر از حرکت اعتراضی پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران مورد انتقاد شدید قرار داد و گفت: «زمانی که بیش از یک میلیون نفر در خیابانهای تهران فریاد آزادی سر داده بودند، او [اوباما] سکوت اختیار کرده بود.»
باراک اوباما در این سخنرانی، تحولات اخیر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را به عنوان حرکت مردم منطقه به سوی دموکراسی مورد تمجید قرار داد اما گفت که هنوز این حرکت به مقصد نهایی نرسیده و می تواند «در جهتهای گوناگون حرکت کند.»
وی از جمله شرایط کشورهایی مانند سوریه را که در آنها، به گفته او، حکومت «به قصابی مردم» روی آورده، باعث نگرانی خواند و افزود که چنین شرایطی میتواند تبعات گستردهای برای منطقه داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
«احتمال نهایی شدن تحریم نفت ایران توسط اروپا»
«کنارهگیری یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا»
«پایان ماموریت ناظران اتحادیه عرب در سوریه»
مسعود باستانی از تاریخ ۱۴ تیر ماه ۱۳۸۸ بازداشت و به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای ایجاد اغتشاش به شش سال زندان محکوم شده است. وی تا بهمن ماه ۱۳۸۸ در زندان اوین به سر میبرد، اما در تاریخ پنجم بهمن ماه ۱۳۸۸ از زندان اوین به زندان رجاییشهر که محل نگهداری مجرمین خطرناک است، منتقل و در این زندان نگهداری می شود پدر و مادر این روزنامه نگار زندانی درباره شرایط فرزندشان نامه ای به دادستان کل کشور نوشتهاند :
آقای محسنی اژهای
ما پدر و مادر مسعود باستانی روزنامهنگاری هستیم که دقیقن ۳۰ ماه است که بدون حتی یک روز مرخصی در زندان است. روزنامهنگاری که در تمام مدت فعالیت حرفهای خود غیر از حق و حقیقت چیزی ننوشت و الان در زندان رجاییشهر محبوس است. دیگر از شما سوال نمیکنیم که چرا در مدت این ۳۰ ماه فرزند ما از حق مرخصی محروم بود چرا که برایمان مانند آفتاب روشن است که حتی خود شما هم دلیل آن را نمیدانید و نمیخواهیم از این عدم اطلاع خجل شوید که دادستان کل هستید و لابد باید از تمام روند قضایی اطلاع داشته باشید، حال که شما و دادستان تهران از عدم اعطای مرخصی به مسعود اطلاعی ندارید، گویا دیگر نیازی نیست که از شما سوالی پرسیده شود!
آقای دادستان کل کشور
مدت طولانی است که نامهای برای شما و سایر مسئولین قضایی ننوشتهایم. دلیل آن بیتفاوتی نسبت به حقانیت و حقوق مسعود نبود بلکه بیاعتمادی و ناامیدی از قوه قضاییه جمهوری اسلامی ما را به مرحلهای رسانده که کار خود را به خدا واگذار کردهایم و فرزندمان را به او سپردهایم. اما اکنون که وضعیت جسمانی مسعود روز به روز بدتر میشود و بر مشکلات گوارشی و دندان درد؛ سر دردهای طولانی مدت و لمس شدن بدن مسعود نیز اضافه شده، خودمان را به حق میدانیم تا در نامهای گلایه کنیم و حق داریم نگران جان فرزندمان باشیم.
فرزند ما که یک روزنامهنگار مستقل و منتقد است گناهی جز انجام وظیفه حرفهای و انتقاد از شیوه اداره کشور ندارد، انتقاداتی که دلایل آن، نه تنها برای ما که حتی برای خود شما هم روز به روز بیشتر روشن میشود.
مسعود بیش از ۳۰ ماه است به صورت پیوسته در زندان به سر میبرد و کاملا غیرقانونی به زندان رجاییشهر تبعید شده است. در حال حاضر او علاوه بر محرومیت از تلفن و ملاقات هفتگی و حضوری، امکان استفاده از مرخصی را پیدا نکرده و اکنون سلامتیاش در خطر است و نیاز فوری به درمان خارج از زندان دارد.
انصاف حکم می کند در اینجا از تلاشهای تیم پزشکی بهداری زندان رجاییشهر تشکر کنیم اما به گفته پزشکی قانونی، وی باید به مراکز درمانی خارج از زندان رفته و توسط پزشکان متخصص مورد معاینه قرار گیرد و برخی آزمایشات تخصصی از جمله امآیآر و سیتیاسکن انجام شود.
فرزند ما حاضر نیست با پابند به بیمارستان اعزام شود چرا که این کار غیرقانونی و برخلاف آییننامه سازمان زندانها میداند، کم نبود که بر دستان اهالی قلم دستبند زده شد و اکنون بر پاهای آنها هم بند می زنند! مسعود گفته است در صورت استفاده از پابند توسط مسئولین و در هنگام اعزام به بیمارستان، علیرغم بیماری شدید، از اینکار صرف نظر خواهد کرد.
پیگیریهای ما به دفتر دادستان تهران و معاون وی برای مرخصی استعلاجی تا این لحظه بینتیجه مانده و جالب است بدانید آقایان وقتی برای پاسخگویی به مردم و خانواده زندانیان ندارند. به خوبی میدانیم شما قادر به اعمال نظر بر تصمیمات آنان که برای جان و مال مردم تصمیم میگیند و اجازه مرخصی به فرزند ما نمیدهند؛ ندارید اما امیدواریم حداقل با پیگیریهای شما مانع از رخدادی غمانگیز و تشدید بیماری فرزندمان شوید.
با تشکر
پدر و مادر مسعود باستانی
روزنامهنگار دربند در زندان رجاییشهر
پیمان عابدی/ رادیو کوچه
در ادامهی بحث دربارهی شیوهی تولید آسیایی و نظام اقتصادی موجود در ایران عصر قاجار، در این قسمت نیز نهادهای مهم اقتصادی جامعهی ایران را در آن دوران بررسی میکنیم. تعریفی که میتوان از یک جامعهی آسیایی-موروثی به دست داد، یک مقولهی در اساس ایستا است که بر خلاف غرب استعداد توسعه ندارد. عملکرد دولتهای متمرکز ایلی در ایران، مالکیت گسترده شاه بر زمین و کنترل جامعهی بازرگانان توسط ماموران حکومتی باعث شد مبادله در مراکز شهری با مشکل مواجه شود و این مانع توسعهی تقسیم کار هم در شهر و هم در روستا شد. بنابراین، نبود طبقهی مستقل زمیندار در ایران باعث شد روستاییان انگیزهای به تولید برای فروش در بازار نداشته باشند زیرا هر آنچه که بیشتر از نیازهای معیشتیشان برایشان باقی میماند باید به عنوان مالیات به دولت میدادند و دولت نیز آن را صرف نگهداری از ارتش و دستگاههای بوروکراتیک خویش میکرد.
کنترل جامعهی بازرگانان نیز به این صورت بود که هیچ امنیتی نداشتند یعنی سود و ثروت بازرگانان توسط مستبدان و والیانشان چپاول میشد. مسئلهی تعیینکنندهی دیگر در این زمینه این است که شهرهای ایران با وجود اینکه از نظر شبکههای ارتباطی گسترده بودند، از نظر سیاسی و اداری استقلال نداشتند. یعنی حاکمیت مانع از این میشد که مراکز شهری از نظر سیاسی مستقل باشند. شهرهای ایرانی به طور مستقیم تحت کنترل حکومت مرکزی بودند.
کمبود آب- چنانکه اشاره شد- موجب نیاز و تشکیل دولتی مقتدر و تمامیتخواه گردید و عدم انسجام واحدهای خرد روستایی مانع از شکلگیری قدرتهای منطقهای تهدیدکننده قدرت حاکم بود. این هر دو مانع شکلگیری فیودالیسم میشوند که در بستر زمینهای پر باران و متصل به هم اروپایی به وجود آمده است. بنابراین، بر خلاف اروپا، در فلات ایران شیوه تولید آسیایی شکل گرفت که به نظر کاظم علمداری از ویژگیهای ساختاری آن «وحدت سیاست و اقتصاد» است. [1]
فیودالیسم اروپایی سه ویژگی اساسی داشت: به لحاظ اقلیمی، زمینهای پر آب و متصل به هم، قدرتهای مستقل فیودالان و مالکیت خصوصی آنان، به تبع محدود بودن قدرت پادشاه که این هر سه در جامعه و سرزمین ایران دیده نمیشوند. در ایران ریشههای قدرت مطلق پادشاه و تیولداری به دورهی هخامنشیان باز میگردد. با اوجگیری قدرت هخامنشیان، حق تصاحب زمینهای زراعی بخشی از حق و اختیار مطلق شخص شاه شد. هم از این رو بود که روند تولید بر مبنای تیولداری به عنوان شکل عمدهی زمینداری در ایران آغاز گردید.
اصطلاح تیول که بعد از اسلام به عنوان «اقطاع» تداوم یافت، معنای آن، مالکیت مشروط یا حق تصرف زمین بود. این چنین مالکیتی که در واقع حق انتفاع میباشد، از سوی شاه به هر کس که او اراده میکرد یعنی اعضای خانوادهی سلطنتی، قشرهای بالای دیوانسالاری، فرماندهان نیروهای نظامی و روحانیان وابسته به قدرت مرکزی واگذار میشد و همچنین به ارادهی شاه نیز هر زمان ممکن بود این حق نقض شده، به شخص دیگری واگذار شود.
——————————————
[1] علمداری، کاظم. 1380، چرا ایران عقب ماند و غرب پیش رفت. تهران: توسعه
شارلوت بواتیو
منبع: فرانسه 24
سیامک حیدری / برگردان
تهران روز چهارشنبە اسراییل را بە دست داشتن در قتل یک دانشمند هستەای متهم کرد، کە فرضیەی یک جنگ مخفی از جانب اسراییل علیە ایران را دوبارە بە راە انداختە است. با آلن رودیر متخصص اطلاعات صنایع نظامی بە رمزگشایی آن خواهیم پرداخت.
ساعت هفت و سی دقیقە صبح روز سەشنبە، دوازدهم ژانویە ٢٠١٠ زمانی مسعود علیمحمدی منزلش را ترک کرد و وارد محلات کلە گندەهای پایتخت ایران شد. این فیزیکدان هستەای و استاد دانشگاە تهران قبل از گام نهادن بە پارکینگ همسرش را در آغوش گرفتە بود. چند لحظە دیرتر، یک انفجار قوی محلە را تکان داد. وی بە وسیلەی انفجار یک بمب مغناطیسی کە بە ماشین وی وصل شدە بود در دم جان سپرد.
از هنگامی کە رابطەی میان تهران و جامعەی جهانی بر سر برنامەی هستەای آن کشور بە تیرگی گراییدە بود، آن روز مسعود علی محمد اولین دانشمند هستەای ایران بود کە بە قتل می رسید. از آن زمان تا ١١ ژانویەی ٢٠١٢، روزی کە مصطفی احمدیروشن، دانشمند هستەای ایران، معاون مدیرکل سایت هستەای نطنز در اثر انفجار یک بمب مغناطیسی وصل شدە روی ماشین وی درگذشت، این لیست بلندتر شدە است.
کشتن برپایەی یک روش کاربردی
طی دو سال، مصطفی احمدیروشن چهارمین دانشمند هستەای ایران است کە بە قتل میرسد. و این مرگ پرسشهای جدیدی را برانگیختە است. نە صرفن بە این خاطر کە او هم بە طور مستقیم با برنامەی هستەای جمهوری اسلامی ارتباط داشت، بلکە همچنین به این دلیل کە روش قتل همان است که برای برخی از قربانیان قبلی استفاده میشود.
دو موتورسوار بە ماشین قربانی نزدیک میشوند، یک نفر رانندە و دیگری (کە) کار را انجام میدهد. در آخرین مورد مسوول کاشت، بمب را روی بدنەی ماشین هدف قرار دادە است. آلن رودیر، متخصص اطلاعات صنایع نظامی و تروریسم در «مرکز فرانسە برای تحقیقات اطلاعاتی» توصیح میدهد کە این انفجار در نهایت از راە دور منفجر شدە است. وی در ادامە میافزاید: «خونسرد، حساب شدە و متاسفانە موثر، این قاتلان تقریبن هیچ شانسی را برای زندە ماندن قربانی باقی نمیگذارند.»
یک روش موثر کە بسیار بە موساد، سازمان اطلاعات دولت عبری نسبت دادە میشود؛ هرچند کە هرگز (مسوولیت) هیچکدام از این قتلها را برعهدە نگرفتە است. متهم کردن اسراییل در این مرگها چیزی بیشتر از احتمالات است. این متخصص در ادامە میگوید: «اسراییل و ایالات متحدە تنها کشورهایی هستند کە یک انگیزە دارند (توجە داشتە باشید کە تهران قول از بین بردن دولت عبری را دادە بود)، آنها همچنین دو کشوری هستند کە توانایی انجام چنین عملیاتی را دارا هستند.»
یک مهارت بسیار برنامەریزی شدە
بە گفتەی این کارشناس، این اولین تلاش اسراییل نیست؛ او استدلال میکند کە ظهور ویروس مرموز ستاکس نیت کە تابستان سال ٢٠١٠ کامپیوترهای نیروگاە نیروگاەهای اتمی ایران را آلودە کرد «بدون شک» کار اسراییل بودە است. وی در ادامە گفت: «علاوە بر سرقت انفورماتیک و قتلهای مشکوک دانشمندان هستەای باید انفجار مرموز نوامبر سال ٢٠١١ در یک انبار مهمات در نزدیکی تهران را هم اضافە کرد کە بە مرگ ژنرال حسن مقدم انجامید – و شما مهارت سرویس های مخفی اسراییل را در اینجا میفهمید. یک مهارت بسیار برنامەریزیشدە.»
این کارشناس تشریح کرد کە تاکتیک آنان بر دو حالت استوار است: «عملیاتهای انسانی کە دانشمندان ایرانی را هدف قرار میدهد و عملیاتهای نظامی کە بە خرابکاریهای صنعتی و انفورماتیکی میپردازد.»
این متخصص همچنین تشریح کرد: «برای چنین کارهایی، موساد کە بە طور مستقیم نمیتواند در خاک ایران وارد عمل شود، بە واسطەها متوسل میشود. ایرانیهایی کە استخدام شدە و در سرویس های مخفی آموزش دیدەاند از سوی دولت عبری برای این عملیاتها هدایت میشوند.» این تئوری میتوانستە در مورد مجید جمالی، فرد ایرانی کە در سال ٢٠١٠ بە جرم کشتن مسعود علیمحمدی بە مرگ محکوم شد تایید شود. او اعتراف کردە بود کە از سوی سرویسهای مخفی اسراییل آموزش دیدە بود، اما با تمام اینها، در ایران اعترافها زیر شکنجە و تهدید گرفتە میشود.
ایجاد فضای ناامن
یک سوال باقی میماند: چرا جنگ در سایە بر حملات هوایی ترجیح دادە میشود؟ آلن رودیر چنین توضیح میدهد: «بە یک دلیل سادە و آن اینکە بدون یک مسبب شناختە شدە، واکنش احتمالی از طرف تهران ممکن نیست. یک حملەی تهاجمی غافلگیرانەی هوایی بە معنای اعلان جنگی خواهد بود کە عواقب غیرقابل محاسبەای بە دنبال خواهد داشت.» سکوت اسراییل موشکافانە است. یکی از قوانین جنگ در سایە این است کە هرگز هیچ عمل و کاری را برعهدە نمیگیرد. هدف، انکار هرگونە دخالت، ضمن دوری جستن از تشدید درگیری نظامی، بە وجود آوردن فضای ناامنی در ایران است. «دانشمند بودن در این کشور، شغلی با ریسک بالا میشود. وآنگهی نوعی از روانپریشی کە از چندین سال ریشە دواندە بود. سرویسهای مخفی ایران آنها (دانشمندان هستەای) را بە طور مداوم جابهجایی میکنند، پیشنهادی کە سرویسهای حفاظتی بە آنان میدهند. کلن این فضا برای انجام تحقیقات علمی آرام و بیسروصدا مضر است و این، یک پیروزی کوچک برای اسراییل بە حساب میآید.»
باید دید بازهم چە مدت میتوان استراتژی جنگ بیسروصدا را نگە داشت. پرسشی کە بە نظر آلن رودیر «دشوار است کە پاسخی بتوان داد.»…این متخصص نتیجەگیری کرد: «فکر میکنم تا زمانی کە روحانیون در قدرت باقی بمانند، این حملات تداوم خواهد داشت.»
خبر / رادیو کوچه
شامگاه پنجشنبه، 19 ژانویه، شش سرباز ناتو در اثر سقوط یک هلیکوپتر در افغانستان کشته شدهاند که به گزارش نیروهای ناتو بدترین حادثه از این نوع از ماه اوت گذشته است. یک بیانیه ناتو گفت که هلیکوپتر در جنوب این کشور سقوط کرد.
به گزارش الجزیره، ناتو در خصوص این حادثه اعلام کرد که در زمان سانحه هیچ نوع فعالیت شورشگری در ناحیه گزارش نشده است. تحقیق درباره علت سقوط پنجشنبه در جریان است.
ناتو میگوید که جزییات دیگری از حادثه تا زمان با خبر شدن خانوادههای سرنشینان منتشر نخواهد شد.
یک سخنگوی نیروی کمک امنیت بینالمللی تحت ناتو در افغانستان گفت: «تحقیق درباره علت حادثه در جریان است، با این حال گزارشهای اولیه حاکیست در زمان سقوط دشمن فعالیتی در ناحیه نداشته است.»
وزارت دفاع بریتانیا گفت هیچ سرباز بریتانیایی در هلیکوپتر نبوده است.
در ماه اوت سال گذشته، ۳۰ سرباز از جمله ۲۲ کماندوی آمریکایی در سقوط هلیکوپتر در شرق افغانستان کشته شدند.
آنها در ولایت وردک در غرب کابل سقوط کردند.
مقامها، شاهدان عینی و طالبان گفتند که آن هلیکوپتر در جریان یک ماموریت رزمی هدف اصابت گلوله شورشیان قرار گرفت.
بیشتر بخوانید:
«کشته شدن مسوولان حمله به هلیکوپتر آمریکایی در افغانستان»
سایه کوثری/ رادیو کوچه
وزیر نفت ایران در مراسم آغاز به کار هشتمین نمایشگاه بینالمللی انرژی کیش از بومیسازی ساخت تجهیزات صنعت نفت توسط بخش خصوصی به عنوان یکی از راهکارهای دورزدن تحریم یاد کرده و گفته است: «حذف ایران از معادلات منطقهای و جهانی صنعت نفت به این راحتی نیست.»
به گفته رستم قاسمی تحریمها حتا اگر به تحریم نفت ایران ختم شود، چیزی نیست که در نهایت بتواند آسیبی به این کشور برساند.
ایران پس از عربستان سعودی، دومین تولیدکننده نفت در جهان است. تولید نفت ایران روزانه حدود سه میلیون و پانصد هزار بشکه است.
موضوع تحریم نفت ایران در حالی قوت میگیرد که روز شنبه گذشته مایکل مان، یکی از سخنگویان اتحادیه اروپا گزارشها را درباره عقب افتادن تحریم نفت ایران تکذیب کرد.
مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است: «اتحادیه اروپا هنوز تصمیمی را برای برقراری تحریمهای بیشتر علیه ایران نگرفته و گزارشها درباره تاخیر شش ماهه تحریم نفتی ایران واقعیت ندارد.»
پیشتر دیپلماتهای کشورهای اروپایی از تعیین یک دوران گذار شش ماهه برای تحریم نفت ایران خبر داده بودند.
با وجود اظهارات برخی مقامات اروپایی در این زمینه که کشورهای اروپایی در خصوص منع خرید نفت از ایران دچار مشکل نخواهند شد، بنا بر گزارش وال استریت ژورنال، پالایشگاههای اروپایی به دنبال منابع جایگزین برای نفت ایران هستند.
به گفته مدیران صنایع، تجار و تحلیلگران، تحریم نفت ایران در اروپا نه تنها به افزایش بهای نفت منجر خواهد شد، بلکه به این صنعت که هم اکنون در بازار جهانی رقابت متزلزلی دارد، آسیب میزند. این در حالی است که یافتن منابع جایگزین نفت ایران با کیفیت مشابه برای پالایشگاههای اروپایی دشوار خواهد بود و آنها ناگزیر میشوند برای خرید نفت با کیفیت بالاتر، بهای بیشتری پرداخت کنند.
در مقابل سود پالایشگاهها کاهش یافته و قیمت برای مصرف کننده بالاتر میرود و همچنین ریسک کاهش منابع در زمستان و تعطیلی برخی پالایشگاهها نیز وجود دارد. این در شرایطی است که رقبای آسیایی اروپا و برخی پالایشگاههای آمریکایی از این موقعیت سود میبرند چرا که تولیدات پالایشگاهی مانند سوخت را در مقادیر بیشتر به اروپا صادر میکنند.
این در حالی است که ایران دو سوم نفت تولیدی خود را به آسیا صادر میکند. یک مقام آگاه در این زمینه میگوید: «با توجه به اینکه ممنوعیت خرید نفت از ایران تنها در اروپا خواهد بود، پالایشگاههای اروپایی آسیب میبینند نه ایران، زیرا ایران به فروش نفت خود به آسیا و دریافت دلارهای نفتی ادامه خواهد داد.»
روسیه با انتقاد از گسترش تحریمها علیه ایران میگوید هدف آمریکا از این تحریمها تلاش برای تغییر حکومت ایران است
به گفته دیپلماتها بیش از همه یونان، کشور بحرانزده و مقروض اروپا مخالف تحریم نفت ایران است.
یونان نیمی از نفت خود را از ایران وارد میکند و بسیاری از نیازهای انرژی خود را با واردات نفت تامین میسازد.
روسیه هم با انتقاد از گسترش تحریمها علیه ایران میگوید هدف آمریکا از این تحریمها تلاش برای تغییر حکومت ایران است.
همچنین ایتالیا نیز که کمابیش در بحران اقتصادی بهسر میبرد از تحریم نفت ایران چندان راضی نیست.
مایکل مان گفته است: «نمیتوان موضوعی را که هنوز هیچ توافقی درباره آن ایجاد نشده، به تاخیر انداخت.»
وی افزود تحریمهای تازه علیه ایران در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در روز ۲۳ ژانویه مورد بررسی قرار میگیرد.
ایران ۴۵۰ هزار بشکه نفت در روز به اروپا صادر میکند که ۱۸ درصد صادراتش را شامل میشود. از این میزان ۱۸۰ هزار بشکه در روز به ایتالیا، ۱۶۰ هزار بشکه به اسپانیا و ۱۰۰ هزار بشکه به یونان، سه کشور بحرانزده اروپا صادر میشود.
در همین حال هند و چین با تحریم خرید نفت ایران مخالفت کردهاند. ژاپن نیز که پیشتر گفته بود برای تحریم نفت ایران با آمریکا همراهی میکند، اکنون گفته است درباره تحریم نفت ایران نیاز به بررسی بیشتری دارد.
ایران سومین کشور تامینکننده نفت ژاپن است. قطر و عربستان با ۳۰ درصد و امارات متحده عربی با ۲۰ درصد در رتبههای نخست و دوم واردات نفت ژاپن قرار دارند.
تازه ترین گزارش آژانس بینالمللی انرژی حاکی از آن است که ایران در سه ماهه دوم سال گذشته میلادی، 870 هزار بشکه نفت در روز به اروپا صادر کرده که بیشترین حجم آن به اسپانیا، ایتالیا و یونان انتقال یافته است. برآوردها نشان می دهد که ایران سومین تامین کننده بزرگ نفت برای اروپا است.
از سویی عربستان بارها اعلام کرده است که در صورت تحریم نفت ایران، نفت مورد نیاز جهان را با افزایش تولید خود تامین خواهد کرد.
علی النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی گفته است در صورتی که قدرتهای غربی، نفت ایران را تحریم کنند، عربستان آماده است برای تامین نیاز بازار جهانی، تولید نفت خود را افزایش دهد.
به گفته نعیمی، عربستان میتواند تولید نفت خود را تا ۱۱ میلیون و هشتصد هزار بشکه در روز افزایش دهد. برای این کار کافی است فقط شیرفلکهها باز شود.
عربستان در حال حاضر روزانه ۹ میلیون و هشتصدهزار بشکه نفت تولید میکند.
علی النعیمی افزوده است که عربستان میتواند تولید نفت خود را به ۱۲ میلیون و پانصدهزار بشکه در روز نیز افزایش دهد اما برای این کار سه ماه فرصت نیاز دارد.
کشورهای اروپایی ۲۳ ژانویه در نشستی موضوع تحریم نفت ایران را بررسی میکنند، تحریم نفت ایران بخشی از تحریمهایی است که در چارچوب فشار علیه ایران برای توقف برنامه اتمی این کشور مطرح شده است.
هرچند محمدعلی خطیبی، نماینده ایران در اوپک، تصمیم اتحادیه اروپا را برای تحریم نفت ایران «خودکشی اقتصادی» کشورهای اروپایی نامیده است.
جمعه 30 دی 90 / 20 ژانویه 2012
اجرا: دامون
استودیو: دامون
تقویم تاریخ
گزارش اقتصادی هفته- «تحریم نفت ایران و افزایش بحران اقتصادی اروپا»- سایه کوثری
بخش اول خبرها
مجله جاماندگان- «بیخط بودن و آسایشطلبی را میپسندید»- شراره سعیدی
پانوراما- «ساختار اقتصادی- اجتماعی ایران در عصر قاجار»- پیمان عابدی
کوچه سلامتی- «طراحی یک واقعیت موازی»- آویده مطمئنفر
بخش دوم خبرها
گزیده اخبار مطبوعات تاجیکستان- کیومرث
مهارتهای زندگی- «جدیدترین مد2012؛ گیاهخواری»- سیمین
بخش سوم خبرها
خبر / رادیو کوچه
آلن ژوپه، وزیر امور خارجه فرانسه روز جمعه، 20 ژانویه، اظهار داشت که توافق نهایی اتحادیه اروپا در مورد تحریم خرید نفت از ایران و انسداد داراییهای بانک مرکزی این کشور، احتمالن در اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو این اتحادیه در روز دوشنبه حاصل میشود.
فرانسه از پیشنهاددهندگان اصلی اعمال تحریمهای جدید علیه ایران است که به منظور وادار کردن مقامات ایران به توقف برنامه اتمیشان مطرح شده است.
آقای ژوپه پس از دیدار با کوین راد، وزیر امور خارجه استرالیا در پاریس به خبرنگاران گفت: «روز دوشنبه در نشست وزیران امور خارجه کشورهای اتحادیه اروپا قادر خواهیم بود که در مورد مجموعهای از تحریمهای تازه علیه ایران توافق کنیم».
دیپلماتهای اروپایی میگویند که کشورهای عضو اتحادیه اروپا به طور اصولی در مورد مسدود کردن داراییهای بانک مرکزی ایران و توقف خرید نفت از این کشور توافق کردهاند، اما هنوز در مورد چگونگی ادامه تجارت غیرنفتی با ایران توافقی به دست نیامده است.
فرانسه، بریتانیا و آمریکا پس از انتشار گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد ایران در ماه نوامبر، فشارها علیه این کشور را افزایش دادند.
کوین راد، وزیر امور خارجه استرالیا هم پس از دیدار با آقای ژوپه گفت: «چین و سایر کشورهایی که به خرید نفت از ایران ادامه میدهند باید در نظر داشته باشند که قدرتهای جهانی در مورد اعمال فشار بر دولت ایران جدی هستند.»
آقای راد تاکید کرد که استرالیا با تحریمهای تازه اتحادیه اروپا همراهی خواهد کرد.
استرالیا پیشتر تحریمهایی را علیه ایران وضع کرده بود.
لازم به اشاره است علیاکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی که در ترکیه بهسر میبرد، روز پنجشنبه، 19 ژانویه، در جریان کنفرانس خبری مشترک با همتای ترک خود گفته است که کشورش آماده از سرگیری مذاکرات اتمی است.
بیشتر بخوانید:
«ایران آماده ازسرگیری مذاکرات هستهای است»
«آماده رویارویی نظامی با ایران هستیم»
رادیو کوچه
1386 خورشیدی: سالروز درگذشت «حاج قربان سلیمانی»، بخشی و نوازنده دوتار و خواننده موسیقی محلی شمال خراسان. او زاده سال 1299 بود و به سه زبان ترکی، کردی و فارسی آواز میخواند. حاج قربان در کنسرتهایی در ایران و خارج از ایران شرکت کرد و یک آلبوم از آثار او منتشر شد.
از جمله افتخارات وی میتوان به کسب مقام اول جشنواره موسیقی لیون فرانسه و همچنین احراز مقام ستاره جشنواره اوینیون فرانسه اشاره کرد. وی دهها اجرای دوتارنوازی در کنسرتهای موسیقی کشورهای اروپایی، آسیایی و امریکا داشت. او در آلبوم شب، سکوت، کویر، با شجریان همکاری کرد. حاج قربانسلیمانی همچنین نشان درجه دو فرهنگ و هنر را نیز از محمد خاتمی رییس جمهور وقت، دریافت کرد.
1948 میلادی: پایان جنگ آزادی خواهانه ملت اندونزی علیه انگلستان. از اواسط تا اواخر جنگ جهانی دوم، اندونزی تحت اشغال ژاپن بود که با پایان جنگ و تسلیم نیروهای ژاپن، کلیه سلاحهای ژاپنیها به دست ملیگرایان استقلالطلب اندونزیایى افتاد. سال 1945 «احمد سوکارنو» رهبر آزادیخواهان این کشور، اعلام استقلال کرد، که با مخالفت و لشکرکشی هلندیها مواجه شد اما سازمان ملل در این موضوع دخالت کرد و دولت هلند به ناچار با حکومتی به نام اتحادیه اندونزی و هلند موافقت کرد.
از این رو نمایندگان دولت اندونزی و دولت پادشاهی هلند به دستور سازمان ملل متحد، بر روی عرشه یک ناو امریکایی، قرارداد ترک مخاصمه را در چنین روزی امضا کردند و جنگ دو کشور به پایان رسید. علت اینکه اندونزی و هلند، این قرارداد را روی یک کشتی بیگانه امضا کردند این بود که هیچ محل دیگری برای امضای معاهده، مورد موافقت دو طرف قرار نگرفته بود.
1373 خورشیدی: سالروز درگذشت «مهدی بازرگان» معروف به مهندس بازرگان، سیاستمدار، استاد دانشگاه و پژوهشگر قرآن ایرانی. او که زاده سال 1286 بود، نخستین، نخست وزیر ایران پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ و نخستین دانشیار دانشگاه تهران بود.
وی در کنار محمود طالقانی و یداله سحابی، یکی از بنیانگذاران نهضت آزادی ایران و همچنین از فعالین در ارتباط با انجمن اسلامی دانشجویان در دانشکده فنی دانشگاه تهران بود که سرانجام در سن هشتادوهفت سالگی درگذشت. پس از درگذشت وی بنیاد فرهنگی مهدی بازرگان امور مربوط به آثار و افکار او است. از مهندس بازرگان صد و پنج عنوان کتاب منتشر شده است.
1895 میلادی: پرتو ایکس توسط «ویلهلم کنراد رونتگن» (Wilhelm Conrad Röntgen) فیزیکدان آلمانی کشف شد و به دلیل ناشناخته بودن ماهیت آن، پرتو ایکس نامیده شد. این اشعه قدرت نفوذ بسیاری دارد و تقریبن از هر چیزی به جز استخوان و فلز میگذرد. اولین عکس پرتو ایکس از دست همسر رونتگن گرفته شد که انگشتر او به خوبی در عکس مشخص شد. رونتگن جایزه نوبل فیزیک را در سال ۱۹۰۱ به خاطر این کشف خود بدست آورد.
برخی دیگر از رویدادهای امروز
_________________________________________________
1986 میلادی: «روز مارتین لوتر کینگ» رهبر سیاهپوست جنبش حقوق مدنی ایالات متحده آمریکا برای اولینبار در چنین روزی در ایالات متحده آمریکا جشن گرفته شد.
1367 خورشیدی: سالروز درگذشت «هایده» خواننده مشهور ایرانی. وی متولد سال 1321 بود و بیست و یک سال در زمینه موسیقی دستگاهی و موسیقی پاپ ایرانی فعالیت داشت. هایده در چنین روزی یعنی فردای اجرای کنسرتاش در باشگاه کازابلانکا در حومه سان فرانسیسکو، بر اثر سکته قلبی درگذشت و در گورستان وست وود در لوس آنجلس با حضور هزاران نفر از ایرانیان مقیم آمریکا به خاک سپرده شد.
آثار هایده در دهههای ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ در ایران به صورت صفحه گرامافون و نوار کاست منتشر شده بودند و پس از آن بیشتر این آثار و همچنین کارهایی که هایده در دهه ۱۹۸۰ در آمریکا خواند، در دهه ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ از نو روی سیدی منتشر شد. هایده که در شهریور ۱۳۵۷ چندین ماه پیش از پیروزی انقلاب، ایران را به مقصد بریتانیا ترک کرد، تا پایان عمر از این رویداد به عنوان تلخترین خاطره زندگی خود یاد میکرده است.
منبعها:
ویکیپدیا
راسخون
تقویم تاریخ
Ardavan Roozbeh / Radio Koocheh
ardavan@koochehmail.com
Translated by Avideh Motmaen-Far
Although in the beginning of the revolution of 1979 in Iran, liberty for all ethnic and religious minorities was a serious revolutionaries slogan, but very quickly, the majority in the body of the system made it clear that it might not go beyond slogans.
Different groups of ethnic minorities and religious minorities were targeted. Arrests, intimidations, death sentences, and lengthy prison term were the result of the so called freedom of opinion and differences in ethnic groups.
One of these minorities are Nematollahi dervishes. Although in the early years of post revolution because of some similarities in their beliefs with Shiites, they were not targeted and attacked directly but with the increasing tendency of people to join this religious group and also reduced tolerance level of the regime, they are targeted and threatened more and more.
The destruction of Nematollahi’s holy places in Ghom and Boroojerd, the confrontation in their religious centers in Karaj and other cities and also the recent case of violent clashes in the town of Kewar that led to the death and wounded some the dervishes are examples of different so called confrontations that occur ”spontaneously”.
But according to Hassan Motevasseli, the spokesman of World Society for Defending Human Rights in Iran, recently, there has been some changes in the confrontations methods and attacks and destruction of praying centers has become more subtle.
Hassan Motevasseli says that on the eve of the parliamentary elections, the Nematollahi Dervishes are summoned or arrested. Their business are forced to close or they are imprisoned. In this regard, Radio Koocheh was appealed to have a talk with Hassan Motevasseli, the spokesman of this Society:
We have heard recently that methods of dealing with Nematollahi Dervishes inside Iran has changed. It seems that if in the past their gathering centres and Hoseinieh (Holy places) were attacked and destroyed, but recently, they are targeted and then arrested. Do you confirm these methods? If yes, are there any documentation to support your explanations?
Because were are getting close to the elections on March 2 and the Dervish day on February 22, the system is willing to create an atmosphere of fear to prevent any protest before the elections. So they arrest Dervishes. And of course, their tactics change. Before they made mass arrests or they destroyed their prayer places which had a high impact on international media. But now, arrests are more scattered. One in Shiraz, the other in Tehran or other cities are arrested. Their goal is to cut the communication networks of dervishes.
Who were arrested?
The reason for the new plan is the elections. They want to create an atmosphere of fear to prevent any protests in Iran and this is the reason why they arrest Dervishes
The director of publications ”Haghighat”, Mr. Nasrollah Laleh and also Ms. Simin Nematollahi are arrested and in imprisoned now. Sixteen other dervishes are still in prison too.
What is their goal?
As I said, the regime is alarmed and wants the elections to be held quietly and those who they can for instant put pressure on, are simply Dervishes and especially Gonabadi Nematollahi dervishes.
What is the reason for the clashes? Could you please give us an explanation on the status of dervishes in Iran so far?
The reason for the new plan is the elections. They want to create an atmosphere of fear to prevent any protests in Iran and this is the reason why they arrest Dervishes. Before they made mass arrests or destroyed their prayer holly places but now they arrest them one by one so that does not create any impact in the international media.
The ruling regime in Iran has even been threatening the dervishes supporters outside of Iran and also summoned for information and threatened their families in Iran. Also some members of the association for human rights defence in Iran have been beaten outside the country and the police is investigating seriously about this issue. Also in London, England the members of the international human rights have been beaten.
فارسی
خبر / رادیو کوچه
عباس رافعی، تهیهکننده و کارگردان ایرانی در روزهای اخیر و پس از ارایه فیلم «آزاد راه» برای شرکت در جشنواره فیلم فجر، به دلیل وضعیت کنونی سینمای ایران و همچنین انحلال خانه سینما، از عدم شرکت فیلم آزادراه در این جشنواره خبر داده است.
عباس رافعی، با انتشار نامهای خطاب به محمد خزایی، دبیر جشنواره فیلم فجر از عدم حضور در این جشنواره خبر داد و گفت: «حضور در چنین جشنوارهای در این وانفسای سینما و با این شرایط هیچ فضیلتی برای من محسوب نمیشود.»
رافعی، متولد 1341 شیراز، دارای مدرک کارشناسی فیلمنامه نویسی از دانشکده صدا و سیما و کارشناسی ارشد ادبیات دراماتیک از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد است.
این نامه در حالی منتشر شده است که در هفته اخیر، پس از برگزاری دادگاه خانه سینما، فعالیت این موسسه تا زمان اعلام رای نهایی دادگاه منحل شده است.
از سویی دیگر، برخی از کارگردانان داخلی ایران، منسوب به حامیان جمهوری اسلامی، دست به انتقاد از اهدای جایزه گلدن گلوب به اصغر فرهادی برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» زده و آن را یک جایزه «سیاسی و نامهم» خواندهاند.
متن نامه عباس رافعی در پی آمده است:
دبیر محترم جشنواره فیلم فجر
آقای محمد خزایی
با سلام
جشنواره فیلم فجر به «آزاد راه» نمیرسد چرا که به نظر میرسد در پیچ و خم روابطی مبهم اسیر شده است.
حضور در چنین جشنوارهای در این وانفسای سینما و با این شرایط هیچ فضیلتی برای من محسوب نمیشود.
بنابراین لطف فرموده فیلم «آزاد راه» را از کلیه بخشهای جشنواره حذف کنید.
به یاری خدای توانا
عباس رافعی
تهیه کننده و کارگردان
بیشتر بخوانید:
«وزارت ارشاد شکایت از خانه سینما را پس گرفت»
خبر / رادیو کوچه
همزمان با پایان دوره حضور ناظران اتحادیه عرب، رسانههای منسوب به دولت بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، روز جمعه، 20 ژانویه، تایید کرد که یک فرمانده ارشد ارتش این کشور در شهر حما به ضرب گلوله کشته شده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه، این فرمانده به همراه دو مامور امنیتی «با آتش گروههای تروریست مسلح» کشته شده است.
در مقابل فعالان مخالف حکومت سوریه میگویند که روز پنجشنبه نیروهای امنیتی دستکم ۹ نفر را در سراسر این کشور به قتل رساندهاند.
لازم به اشاره است ارتش سوریه پیش از چند روز درگیری نیروهایش را از یکی از شهرهای مرزی لبنان بیرون کشانده است.
همچنین مجوز یک ماهه حضور ناظران اتحادیه عرب در سوریه منقضی شده و وزرای خارجه این اتحادیه روز یکشنبه آینده درباره گزارش ناظران بحث خواهند کرد.
از سویی دیگر ناتو یکبار دیگر تکرار کرد که بر خلاف لیبی، قصد ندارد در سوریه مداخله نظامی کند.
پیشتر قطر احتمال مداخله نظامی در سوریه را مطرح کرده بود، ولی بشار اسد تاکید کرده بود که مردم این کشور مداخله خارجی را مردود میدانند.
سازمان ملل در آخرین آمار ارایه شده تخمین میزند که از زمان آغاز قیام سوریها، ۵۴۰۰ تن در این کشور کشته شدهاند که ۴۰۰ نفر از این رقم بعد از ورود ناظران اتحادیه عرب جان خود را از دست دادهاند.
بیشتر بخوانید:
«ایران آماده ازسرگیری مذاکرات هستهای است» - (اخبار مرتبط)
«توقف عملیات نظامی ارتش سوریه در شهر زبدانی»
کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه
سوقصد به جان رهبر جنبش «وطندار» و از مخالفان سرسخت حکومت تاجیکستان در «مسکو» و معاش «امام علی رحمان» از موضوع های اساسی نشریههای چاپ «دوشنبه» هستند.
«تاجیکان روسیه»
این نشریه که قبلن در روسیه به طبع میرسید، اکنون در پایتخت تاجیکستان چاپ شده و از این جا توزیع میگردد. «تاجیکان روسیه» نوشته است «با وجود مخالف بودن نمایندگان سفارت این کشور در مسکو به عیادت «داداجان عطااله» رهبر جنبش «وطندار» رفتاند.» به نوشته نشریه «باید در بها دادن به سوقصد به جان «عطااله» از بیان هرگونه فرضیه خودداری ورزیم. زیرا بهای واقعی و اصلی را پلیس مسکو خواهد داد که پژوهش این قضیه را بر عهده دارد.»
«ملت»
سوقصد به جان «داداجان عطااله» را تلاش ناکام نامیده است. اما «عبدالقادر علوی» دانشمند تاجیک مقیم شهر مسکو و از همدرسان دانشگاهی «عطااله» به «ملت» گفته است که این سوقصد نه تنها به جان او، بلکه نوعی تلاش برای شکستن نیرو، غرور و جوانمردی ملت رنجدیده و غمدیده تاجیک است.»
«آسیا پلیوس»
با توجه به جلسه سالانه حکومت تاجیکستان که هر سال در اواخر ماه ژانویه برگزار میشود انتظاری ساکنان از این جلسه را پرسیده است. این نظرپرسی نشریه در شهر دوشنبه، خجند شمال کشور و قرغانتیپه جنوب تاجیکستان انجام شده است. در مجموع در این نظرپرسی ۵۰ تن از ساکنان این سه شهر بزرگ تاجیکستان شرکت کرده و به سوال «از جلسه چی را انتظارید» پاسخ گفتهاند. «آسیا پلیوس» خلاصه نظرپرسی را نشر کرده است که بنا بر آن اکثر نطردهندگان گفتهاند «خبر خوبی را انتظار نیستند و تغییرات جدی نیز صورت نخواهد گرفت.» قبل از این جلسه رییس جمهوری تاجیکستان چند تغییرات کادری انجام داد که به مخالفت شدید ساکنان و روشنفکران روبهرو گردید. ساکنان میگویند آنها نمیخواهند که منصبداران از این مقام به آن مقام سیر کنند، بلکه افراد تازهفکر و جوان و پرانرژی روی کار آیند و سمت کار حکومت را تغییر بدهند.
«نجات»
در پس منظر بحث معاش رهبران کشورهای جهان حقوق ماهانه رییس جمهوری تاجیکستان را هم مطرح کرده است. نشریه گفته است که در مورد مقدار ماهانه «امام علی رحمان» هیج نهادی، حتا پارلمان کشور چیزی آشکار نمیگوید. «گویا اسراری است که به طور آشکار پرسیدن آن جنایت باشد.» هفتهنامه «نجات» نشریه حزب نهضت اسلامی تاجیکستان گفته است «اگرچه مطبوعات کشور حقمزد «کرزی» و یا «اباما» را میدانند اما اطلاع ندارند که رییس جمهوری کشور خودشان چه قدر معاش دارد.
«آزادگان»
در این هفته این سوال را مطرح کرده است که «آرمان مللی تاجیکان باید چی باشد؟» ادیب و روزنامهنگار شناخته تاجیک «قادر رستم» گفته است «هیج آرمانی بالاتر از استقلال واقعی کشور و آزادی راستین شهروندان آن نمیتواند باشد.» نشریه به نقل قول از «ظفر مرزایان» دانشمند تاجیک نوشته است که «ملت مارا آرمان اساسیاش بازشناخت گذشته تاریخی خود و قدم استوار گذاشتن به آینده است.
خبر / رادیو کوچه
ریک پری فرماندار تگزاس و از چهرههای حاضر در کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که برای کسب نامزدی حزب جمهوریخواه تلاش میکرد، روز پنجشنبه، 19 ژانویه، و پیش از برگزاری انتخابات در کارولینای جنوبی از گردونه رقابتها کنار کشیده است.
به گزارش سیبیاس، آقای پری در یک کنفرانس خبری گفت امیدی برای موفقیت ندارد و تلاشهای انتخاباتی خود را معلق میکند. وی در عین حال از نیوت گینگریچ، دیگر چهره حاضر در رقابتها حمایت کرد.
این در حالی است که نیوت گینگریچ، که به اتهام دو ازدواج همزمان مورد انتقاد قرار گرفته، روز پنجشنبه، برابر رسانهها به دفاع از خود پرداخته است.
همچنین در ابتدای آغاز رقابتها از ریک پری به عنوان یک چهره سرشناس و دارای اقبال پیروزی نام برده میشد.
بیشتر بخوانید:
«رامنی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیکتر شد»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر