-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ دی ۱۶, جمعه

Latest News from Koocheh for 01/06/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



شراره سعیدی/ رادیو کوچه

معنای مستان مسیر ترسیم کردند آن است که کسانی، زمانی در شرایطی قرار گرفتند و در جایی نشستند که می‌توانستند مسیری برای ایران برگزینند که پایان بسیاری از نگون‌بختی‌ها باشد. شاید انکار این‌که این افراد مستانه مسیر را برگزیدند سخت باشد، زیرا زمان با نمایان نمودن چگونگی انتخاب آنان و هم‌چنین روش‌های اشتباه برگزیده شده توسط‌‌شان نشان داد که آنان «از طیف‌های گوناگون» مستانه و سرمستانه مسیر بی‌راهه‌ای را برگزیدند که اکنون سرانجام‌اش سرنوشت ماست.

در میان این افراد یک گروه سه‌نفره شاخص وجود داشت که از ابتدای دوران اقامت آقای خمینی در پاریس با او هم‌کاری می‌کردند، در پاییز 57 مشهور و سپس به همان سرعت از صحنه قدرت محو شدند. این گروه شامل آقایان ابوالحسن بنی‌صدر، ابراهیم‌یزدی و صادق قطب‌زاده بود. آقای بنی‌صدر و رفتارش موضوع چند برنامه ما خواهد بود که بر اساس مستندات تنها گردآوری شده است.

اعضای این گروه سه نفره در مواردی با دیگر اطراف‌یان آقای خمینی در پاریس متفاوت بودند. حتا با افرادی مانند حسن حبیبی و صادق طباطبایی که آن‌ها هم در پاییز سال ۵۷ جز گروه هم‌راهان در خدمت آقای  خمینی در پاریس بودند. شغل اصلی افراد آن گروه سه نفره (بنی‌صدر، یزدی و قطب‌زاده) در دوران نوفل‌لوشاتو ایفای نقش مترجمی در خلال مصاحبه‌های آیت‌اله خمینی با خبرنگاران خارجی بود. نوشته‌های موجود نشان می‌دهد که این گروه سه نفره از همان پاییز 57 باهم رقابت داشتند، رقابتی که در برنامه‌های مرتبط به آقای قطب‌زاده به آن اشاره شد. اعضای این گروه، علاوه بر نقش مترجمی، به صورت فردی و جمعی فعالیت‌های دیگری هم کردند. و توانستند به آقای خمینی نزدیک شده و به گمان-شان ارتباط عاطفی نزدیکی با او ایجاد نمودند. پس از بازگشت آقای خمینی به ایران هر سه نفر خیلی سریع به عضویت در شورای انقلاب یا پست‌های کلیدی دیگر تعیین شدند. احمد رافت که در آن زمان روزنامه‌نگاری مقیم اروپا بوده است، کفته است که افرادی به‌خصوص در آن زمان، نگذاشتند واقعیت حرف‌های آیت‌اله خمینی از طریق رسانه‌ها به مردم برسد. احمد رافت می‌گوید گروه مترجمان آیت‌اله خمینی در پاریس از ما می‌خواستند که همان حرف‌های آقای خمینی را ترجمه نکنیم، بلکه ترجمه‌ای که این آقایان یا مترجمان این آقایان به زبان خارجی می‌گذاشتند را مخابره کنیم. یک بار یک خانم خبرنگار ایتالیایی از آقای خمینی پرسید اگر شما به ایران برگردید و حکومت را به دست بگیرید، سیاست‌های‌تان در مورد زنان چه خواهد بود؟ آقای خمینی گفت: «در اسلام موقعیت زنان مشخص شده.» مترجم این گفته را ترجمه کرد: «آن چه خواست مردم ایران باشد.» … شخص دیگری که در آن دوران نقش مترجمی را برای آیت‌اله خمینی داشت، به روایت احمد رافت، در همین رابطه گفته است: «ما نمی‌توانستیم بگذاریم آقای خمینی هر چه دل‌اش می‌خواست بگوید.» به تعبیر احمد رافت آن شخص «اعتراف کرد که صحبت‌های آقای خمینی به نوع دیگری متناسب با خواست جامعه بین‌المللی ترجمه شد.»

آقای بنی‌صدر در کتاب «درس تجربه» که در سال 80 منتشر شد، نکته‌ای را در پیوند با نحوه ترجمه مصاحبه‌های آیت‌اله خمینی گفته است که در واقع شاهد مقاله احمد رافت است که به تازگی منتشر شده است. بنی‌صدر در مورد اولین ملاقات بین خبرنگار روزنامه لوموند و آیت‌اله خمینی اظهار داشته است: «این هیات (از روزنامه لوموند) که عازم عراق بود و از آن‌جا به نجف رفت. این طور عمل کردیم و گفتیم، شما سوالات خود را بدهید و برای این که ایشان حاضر شود، ما این سوالات را قبلن برای او می‌فرستیم و اگر مناسب دانست و موافقت کرد، مصاحبه خواهد کرد. ما این سوالات را گرفتیم و جواب‌ها را هم خودمان در پاریس تهیه کردیم که یکی از آن سوالات این است که حکومت مورد توجه شما چیست؟ ما هم در جواب نوشتیم یعنی از قول آقای خمینی که ما حکومت ملی می‌خواهیم به معنای این که حکومتی باشد بر پایه آزادی و استقلال. به این‌ترتیب، وقتی آن هیت خبرنگاران رفتند به نجف، او چون حالا سوال‌ها و جواب‌ها دست‌اش بود، پذیرفت که مصاحبه کند.»

مترجمان آیت‌اله خمینی در دوران پاریس، با این استدلال که او با زبان خارجی آشنا نیست، ابتدا پرسش‌های خبرنگاران را به دست می‌آوردند. بعد جواب آن‌ها را به نحو مطلوب خود، ولی در ظاهر از طرف آیت‌اله خمینی تهیه می‌کردند. در مرحله سوم جواب‌های مطلوب خود را از قول آیت‌اله خمینی برای‌‌ همان خبرنگاران «تظاهر به ترجمه» می‌کردند. اضافه بر این، حتا پرسش‌های خاص خود را به‌‌ همان خبرنگاران ارایه می‌دادند و در مرحله بعد جواب‌های مطلوب خود را از قول آیت‌اله خمینی می‌نوشتند. به این صورت در واقع خبرنگاران خارجی که پس از مصاحبه این نوشته‌ها را از سوی آیت‌اله منتشر می‌کردند، به وسیله رسانه‌ها خوراک فکری تزریق می‌کردند که نه تنها صحنه بین‌المللی را تحت تاثیر قرار می‌داد، بلکه ایرانیان آن زمان را که بیش‌ترین اطلاعات را از سوی رادیوهای بیگانه دریافت می‌کردند، دچار گم‌راهی شدند.

این گم‌راهی موجب ایجاد صفوفی شد که آشکار پس از سال‌ها هنوز هم متحیرکننده و گیج‌کننده است. تاثیر ترجمه‌های اشتباه این گروه، گره از افکار کسانی که دچار استفهام در مورد افکار یک روحانی داشتند را گشود.

آقای خمینی در تهران هم تعدادی مصاحبه با خبرنگاران خارجی انجام داد. بعد از اقامت او در تهران انحصار ترجمه هم از آن گروه سه نفره خارج و رویه مصاحبه‌های آیت‌اله خمینی هم عوض شد. آیت‌اله خمینی در مصاحبه‌هایی که در ایران انجام شد نظرات خود را صریح بیان کرده است. با این اطلاعات اینک می‌توان موضوع اختلاف متن مصاحبه‌های او در پاریس و تهران را از نگاهی تازه بررسی کرد. مترجمان او در تهران، برخلاف پاریس، آشکارا محدود به یک گروه کوچک نبود. وقتی مصاحبه‌های آیت‌اله را در پاریس و تهران با هم مقایسه کنیم شاهد اتفاقی بسیار عجیب خواهیم بود. او در عرض چند ماه آن‌چنان در گفتارش متفاوت می‌شود که تنها پس از آشکار شدن نقش مترجمان می‌توان به چرایی آن پاسخ داد.

یکی از نقش‌هایی که برای شخص آقای بنی‌صدر در نظر گرفته شده است، اقدام او در جلوگیری از دیدار شاپور بختیار و آقای خمینی است، امکانی که می‌توانست شرایطی بسیار متفاوت برای ایرانیان ایجاد نماید. راهی برای انتخاباتی آزاد و تحت نظارت سازمان‌های بین‌المللی. موضوع لغو دیدار آیت‌اله خمینی و شاپور بختیار در پاریس در نوشته‌های متعددی مورد اشاره قرار گرفته است، ولی کتاب «پاریس و تحول انقلاب»، نوشته محمد جعفری، آن را به صورت مشروح در چندین صفجه بیان داشته است. محمد جعفری برای مدتی سردبیر و مسوول روزنامه «انقلاب اسلامی» بود که ابوالحسن بنی‌صدر» صاحب امتیاز آن بود.

محمد جعفری، در کتاب «پاریس و تحول انقلاب»، در چندین صفحه شرح می‌دهد که چگونه عمل‌کرد خاص بنی‌صدر، در رقابت با یزدی، عضو دیگر گروه سه نفره، که به خط سیاسی بازرگان نزدیک بود، زمینه‌ای شد که ملاقات برنامه‌ریزی شده بین آقای خمینی و شاپور بختیار در پاریس به هم خورده و در نهایت برنامه این ملاقات مهم در پاریس لغو شود. این مطلب در چندین صفحه است، خلاصه تصویر صفحه 230 کتاب «پاریس و تحول انقلاب» به صورت زیر است: «آقای بنی‌صدر به فردوسی‌پور گفت: در صورت پذیرفتن بختیار قبل از استعفا، آقا رفتنی است و بختیار ماندنی.»… «این حرکت که راه افتاده است دیگر بر نمی‌گردد و آقا از آن ترسی نداشته باشند. طوفان در راه است و می‌رود تا به نتیجه برسد.»… «ولی من به او گفتم که به آقا بفرمایید: آقا مرجع تقلید است و هر لحظه نمی‌تواند نظرش را عوض کند. آخر این مردم نمی‌گویند که این چه مرجع تقلیدی است که هر لحظه نظرش عوض می‌شود. آقا که بازی‌گر سیاسی نیست. مرجع تقلید است.»… «حالا که که آن را با فرانس‌پرس داده‌اید، خدا خواهی شده است و آن‌چه که باید بشود شده است.»… «آقا گفت حق با بنی‌صدر است و مردم مرا مرجع قبول دارند و نه سیاست‌مدار و نمی‌توانم هر لحظه نظرم را عوض کنم و احمد اضافه می‌کند که «خیر همین بوده که انجام شده است.»» به این ترتیب با عمل‌کرد خاص آقای بنی‌صدر ملاقاتی، که قرار بود در پاریس زمینه مذاکرات برای انتقال مسالمت‌آمیز در ساختار سیاسی را در تهران را به وجود بیاورد، در عمل صورت نگرفت.


 


 

سیمین/ رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

    بشر سال‌های سال است که از خاصیت شفادهندگی موسیقی بهره برده؛ از نقش سنتی آن در درمان درقرن‌های گذشته تا استفاده از موسیقی به عنوان درمان بیماری آلزایمر در زمان معاصر. اما امروزه بیش از هر زمان دیگری ثابت شده که موسیقی می‌تواند تاثیر مثبت فراوانی بر بهبود وضعیت جسمی و روحی و طول عمر داشته باشد.

موسیقی درمانی

   هزاران سال است که از موسیقی در طب استفاده می‌شود؛ فلاسفه یونان باستان بر این باور بودند که موسیقی اثر شفابخشی بر روح و روان دارد. از سویی آوازخواندن بخشی از آئین‌ شفای بومیان آمریکا است و در امپراتوری عثمانی، بیماری‌های روانی اغلب با موسیقی درمان می‌شدند.

   روی‌کرد رسمی‌تر به موسیقی درمانی پس از جنگ جهانی دوم آغاز شد زمانی که محققان مشاهده کردند که موسیقی اثر مثبتی در روحیات جانبازان جنگ داشته است.

   امروز، شواهدی وجود دارد که ثابت می‌کند موسیقی درمانی می‌تواند فشار خون بالا، افسردگی و بی‌خوابی را کاهش دهد. هم‌چنین در بیماران مبتلا به آلزایمر، موسیقی درمانی اثر چشم‌گیری بر کاهش اضطراب و پرخاش‌گری دارد.

   با این وجود در حالی که ادعایی مبنی بر درمان مستقیم بیماری‌هایی هم‌چون سرطان از راه موسیقی وجود ندارد اما متخصصان پزشکی بر این باورند که موسیقی می‌تواند برخی علایم این بیماری را کاهش دهد، اثر شفابخشی داشته باشد، به بهبود حرکت فیزیکی کمک کند و در مجموع کیفیت زندگی بیماران را افزایش دهد.

زندگی طولانی‌تر با آهنگ‌های آرامش‌بخش

   درطول چند دهه گذشته، محققان دریافته‌اند که موسیقی آرام و تسکین‌دهنده برای سلامتی فرد مفید است، در حالی که موسیقی تندو نامطلوب این گونه نیست. گوش دادن به موسیقی آرام بخش موجب افزایش عمل‌کردهای شناختی مانند حافظه، تمرکز و مهارت‌های استدلال، و حتا بهتر از آن، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشارخون، آرام کردن تنش‌های عضلانی، تنظیم هورمون‌های اضطراب، بهبود خلق و خوی و افزایش استقامت بدن شود.

   براساس تحقیقات انجام شده، انواع موسیقی «کلاسیک» و موسیقی «مراقبه (مدیتیشن)» نیز فواید زیادی برای بدن دارند.  از سوی دیگر، صداهای تحریک‌کننده می‌توانند باعث ایجاد اضطراب شده و تاثیر منفی بر روی سلامتی داشته باشند.

در این میان توصیه می‌شود از آثار چند آهنگ‌ساز برای بهبود کیفیت زندگی و ایجاد آرامش بهره برد: باخ، موتسارت، ویوالدی و اسکارلاتی.

نواختن موسیقی عاملی برای تقویت‌ مغز

   هنگامی که چیزهای جدید یاد می‌گیرید، در واقع دارید به مغزتان تمرین می‌دهید. به این ترتیب چرا آموختن نواختن یک آلت جدید موسیقی را امتحان نمی‌کنید؟

مطالعات نشان داده‌اند که دانش آموزانی که درس موسیقی گذرانده‌اند، سطح IQ  آنان افزایش یافته و حتا این بهبود در توانایی‌های غیر موسیقایی آنان نیز دیده می‌شود.

از طرفی هنگامی که شما سازهای بادی هم‌چون ساکسیفون، فلوت، ترومپت و یا کلارینت می‌نوازید نه تنها از فواید مثبت موسیقی بهره‌مند می‌شوید بلکه ظرفیت ریه‌تان را نیز افزایش می‌دهید.

   و البته به یاد داشته باشید که موسیقی به  تمام افراد در تمامی سنین تعلق دارد. شواهد فراوانی وجود دارند که نشان می دهد که تمرین‌های منظم ذهنی و فیزیکی سبب افزایش سلامت کلی و بهبود عمل‌کرد در بزرگ‌سالان مسن‌تر می‌شوند اما برای افراد پیری که توان شرکت در فعالیت‌های بدنی را ندارند موسیقی می‌تواند هم‌چون یک پل این شکاف را پرکند و با ارایه مزایای قابل توجه خود سبب ایجاد تحرک ذهنی و جسمی در آنان بشود.  افراد کهن‌سال هم‌چنان که می‌توانند از تجربه اجتماعی خواندن در گروه کر و یا ضبط موسیقی لذت ببرند می‌توانند از موسیقی به عنوان یک هنر شفابخش بهره ببرند.

به سوی توازن با موسیقی‌های آرام‌بخش

   اگر خانه یا دفتر کارتان در معرض آلاینده‌های صوتی هم‌چون ترافیک و ساخت و ساز و .. . است توجه داشته باشید که می‌توانید با یک منبع صدای ظریف با آن‌ها مبارزه کنید.

   برای این کار می‌توانید از یک فواره مخصوص داخل ساختمان با آب در جریان، برای ایجاد آرامش و تسکین اعصاب بهره ببرید. یا طنین صلح را از یک ساز بادی ساخته شده از بامبو یا صدف به صدا در بیاورید.

  برای برخی نیز، صدای ساعت پدربزرگ آرامش را به ارمغان می‌آورد هرچند که برای عده‌ای این تیک‌تیک‌های ممتد نوعی سوهان روح به شمار می‌رود.

 تلاش کنید تا آرام‌بخش‌ترین صدا برای روحتان را بیابید و از آن به عنوان پس زمینه فضایی که روزتان را شب می‌کنید، استفاده کنید.


 


خبر / رادیو کوچه

ایالات متحده آمریکا در نتیجه بازبینی بودجه وزارت دفاع آن کشور هزاران نظامی را از کار برکنار خواهد کرد تا بتواند با کاهش شدید بودجه پنتاگون کنار بیاید. پنتاگون ظرف ده سال آینده با کاهش ۴۵۰ میلیارد دلاری بودجه‌اش مواجه است.

به گزارش رویترز، انتظار می‌رود که در آغاز سال ۲۰۱۳ یک کاهش ۵۰۰ میلیارد دلاری دیگر هم شامل حال بودجه وزارت دفاع آمریکا شود، چرا که یک کمیته کنگره آمریکا نتوانسته است برای کاستن از بودجه در سایر حوزه‌های دولت به موفقیت دست یابد.

روز پنجشنبه، 5 ژانویه، به وقت واشینگتن، باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا با حضور در ساختمان وزارت دفاع طرح دولتش برای آن وزارت‌خانه را اعلام کرد.

کنار گذاشته شدن استراتژی توانایی ارتش آمریکا برای درگیر شدن هم‌زمان در دو جنگ که برای چند دهه بنیان سیاست پنتاگون را تشکیل می‌داد، از مواردی است که در نتیجه کاهش شدید بودجه پنتاگون اتفاق می‌افتد.

آقای اوباما که برای انتخاب به ریاست جمهوری دور بعد در حال مبارزه انتخاباتی است به اثرات احتمالی این کاهش‌ها بر نگاه رای‌دهندگان آمریکایی واقف است.

او در سخنان خود روی این نکته تاکید کرد که بودجه وزارت دفاع، هرچند با سرعتی کم‌تر از گذشته، هم‌چنان در حال رشد است.

جی کارنی، سخن‌گوی کاخ سفید طرح کاهش نیروهای نظامی کشورش را به «جراحی» تشبیه کرده است.

مقامات مسوول در حال بررسی کاهش ده تا پانزده درصدی شمار نیروهای ارتش و تفنگ‌داران دریایی آمریکا هستند.

کاهش شمار نیروهای نظامی یکی از تبعات فوری این نوسان در بودجه است، اما در حالی که شمار نیروهای زمینی کم خواهد شد، آمریکا نیروی دریایی و هوایی خود در منطقه آسیا را تقویت خواهد کرد.

لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا پاییز گذشته اعلام کرد که منطقه آسیا نقطه کانونی استراتژی نظامی آینده آمریکا خواهد بود که هدفش کنترل ارتش کشورهایی مانند چین است، چرا که به گفته وی منطقه پاسیفیک برای آمریکا دارای «اولویت کلیدی» است.

دونالد رامسفلد، وزیر دفاع پیشین آمریکا در سال ۲۰۰۱ به کنگره گفت که استراتژی دو جنگ «فاقد کارآیی» است.

در جریان درگیری هم‌زمان آمریکا در افغانستان و عراق، ارتش آمریکا با کمبود نیروی انسانی مواجه بود.

اکنون استراتژی آمریکا احتمالن به سمت موفقیت در یک جنگ استوار خواهد بود و در کنار آن ارتش آمریکا باید توانایی اجرای عملیات برای رفع کردن تهدید دوم را داشته باشد.

 بیشتر بخوانید:

«اوباما قانون تحریم بانک مرکزی ایران را امضا کرد»


 


 دکتر آویده مطمئن‌فر‌/ رادیو کوچه

avideh@koochehmail.com

با شروع سال جدید و هیجان‌انگیز 2012، اگر از آن دسته افرادی هستید که سنت دیرینه تعهدنامه سال نو را دنبال می‌کنید و هر سال با خود تعهد می‌کنید که آن ده کیلوی اضافی را از دست بدهید، به این برنامه گوش کنید.

سنت تعهدنامه سال نو به ژانوس، پادشاه اسطوره‌ای صدو‌پنجاه‌و‌سه سال قبل از میلاد بر‌می‌گردد. ژانوس، فردی با دو چهره، می‌توانسته به عقب در مورد روی‌دادهای گذشته و به جلو یعنی به آینده نگاه کند. ژانوس به نماد باستانی تعهدنامه‌های رومیان تبدیل شد و بسیاری از رومی‌ها برای تقاضای بخشش از دشمنان خود به او روی می‌آوردند و هدایایی قبل از آغاز هر سال نو رد و بدل می‌کردند.

تعهدنامه سال نو، تعهدی است که یک شخص به یک هدف یا اهداف پایدار شخصی، پروژه‌ها، و یا اصلاح یک عادت با خود دارد و می‌خواهد به این هدف، برای سال آینده برسد. این هدف، یک آرزو نیست بلکه چیزی است یک فرد می‌تواند با تلاش به آن برسد.

یک تغییر مثبت در شیوه‌ی زندگی به‌طور کلی سودمند تفسیر می‌شود. تعهدنامه سال نو به‌طور کلی مجموعه اهداف یک شخص و رسیدن به آن‌ها در سال جدید است. کمک به فقرا، قاطع‌تر شدن در زندگی، از دست دادن اضافه وزن، ترک سیگار و یا توجه بیش‌تر به محیط زیست از جمله تعهدات رایج هستند. ولی عنصر کلیدی تعهدنامه سال نو نسبت به تعهدات دیگر این است که با شروع سال نو و آغازی جدید هم‌راه است و مردم با خود تعهد می‌کنند که در طی سال این کار را انجام دهند.

تشابهات مذهبی هم در این سنت وجود دارد. در سال نو یهودیت، از طریق روزهای مقدس و اوج آن در «یوم کیپور»، فرد باید به همه اشتباهات خود در طول سال فکر کند و تقاضای بخشش کند. به همین ترتیب، مفهوم روزه در مسیحیت، بهبود خود و تفکر به اشتباهات خود است.

به نقل از «فرانک را»، نویسنده کتاب‌های «تعهدنامه سال نو» و «دوره‌ای از شادی»، تعهدات زمانی که با دیگران به اشترک گذاشته می‌شوند پایدار هستند، در هر دو شرایط، بسته به این‌که با چه کسانی راه حفظ تعهدات خود را به اشتراک می‌گذارید و یا با چه کسانی مزایای تعهدات خود را به اشتراک می‌گذارید. به نظر می‌رسد که پشتیبانی دیگران، تفاوت قابل توجهی در میزان موفقیت تعهدنامه سال نو ایجاد می‌کند. «گرچن روبین»، نویسنده‌ی کتاب پرفروش «پروژه خوش‌بختی»، می‌گوید: «اگر هدف را نشانه بگیرید، به هدف می‌رسید، و تعهد خود را حفظ می‌کنید.»

مردان بیست‌و‌دو درصد راحت‌تر به اهداف خود در اغلب موارد دست می‌یابند زمانی که آن‌ها یک سری از هدف‌های کوچک تعیین شده قابل اندازه‌گیری دارند. به عنوان مثال، از دست دادن یک کیلو در هفته، به جای تعهد از دست دادن وزن به طور کلی. زنان ده درصد بیش‌تر موفق می‌شوند زمانی که اهداف خود را عمومی ساخته و از طرف دوستان خود پشتیبانی می‌شوند

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد، در حالی که پنجاه‌و‌دو درصد از کسانی که از موفقیت برای رسیدن به اهداف خود و حفظ تعهدنامه سال نو خود، اعتماد به نفس داشتند، تنها دوازده درصد آن‌ها در واقع به اهداف خود دست یافتند. یک بررسی دیگر در سال ۲۰۰۷ توسط «ریچارد وایزمن» از دانش‌گاه «بریستول» (Bristol) نشان داده بود که هفتاد‌و‌هشت درصد از کسانی که یک تعهدنامه سال نو تنظیم کرده بودند، در حفظ آن شکست‌ خورده‌اند. مردان بیست‌و‌دو درصد راحت‌تر به اهداف خود در اغلب موارد دست می‌یابند زمانی که آن‌ها یک سری از هدف‌های کوچک تعیین شده قابل اندازه‌گیری دارند. به عنوان مثال، از دست دادن یک کیلو در هفته، به جای تعهد از دست دادن وزن به طور کلی. زنان ده درصد بیش‌تر موفق می‌شوند زمانی که اهداف خود را عمومی ساخته و از طرف دوستان خود پشتیبانی می‌شوند.

اراده، بر عکس آن‌چه تصور می‌شود، تنها می‌تواند تا یک حدی کاربرد داشته باشد و یک منبع بسیار محدود ذهنی است. با توجه به محدودیت‌های اراده، تعهدنامه سال نو راه نادرستی برای تغییر رفتارهای ما است. زیرا تلاش برای ترک سیگار و از دست دادن وزن در همان زمان، و یا تمیز کردن آپارتمان و رها کردن نوشیدن شراب در همان ماه، کاری بی‌معنی به نظر می‌آید. در عوض، ما باید به ضعیف بودن کنترل خود احترام گذاشته و تعهدنامه خود را به کل سال گسترش دهیم. روزمر‌‌گی‌ها و عادات در انسان‌ها مستحکم هستند و به توضیح این‌که چرا هشتاد‌و‌هشت درصد از تمام تعهدنامه‌ها به شکست می‌انجامند کمک می‌کند. براساس نظرسنجی در سال ۲۰۰۷، بیش از سه هزار نفر توسط «ریچارد وایزمن»، روان‌شناس بریتانیایی مطالعه شدند. شکستن عادت‌های بد، بسیار سخت است و حتمن شکستن آن‌ها غیرممکن خواهد بود اگر ما سعی به شکستن همه آن‌ها در یک زمان داشته باشیم.

منطقه‌ای از مغز که تا حد زیادی مسوول اراده است، قشر پریفرونتال، درست در پشت پیشانی قرار دارد. اگرچه این منطقه تا حد زیادی در طی تکامل انسان گسترش یافته است، احتمالن این گسترش هنوز کافی نیست. زیرا این قشر از مغز باید برای بسیاری چیزهای دیگر نگران باشد تا تعهدنامه سال نو. زیرا این منطقه از مغز مسوول متمرکز نگه‌داشتن ما، حافظه کوتاه مدت و حل مسایل انتزاعی نیز هست. به همین دلیل درخواست از دست دادن وزن هم از او اغلب اوقات یک درخواست اضافی است.

در یک مطالعه آزمایش‌گاهی که در دانش‌گاه استنفورد انجام شده بود، از دانش‌جویان دوره کارشناسی که به دو گروه تقسیم شده بودند خواسته شده بود که اعدادی را به خاطر بسپارند. به گروه اول یک عدد دو رقمی داده شده بود و گروه دوم باید یک عدد هفت رقمی را به خاطر می‌سپردند. سپس از آن‌ها خواسته شده بود که بین یک برش کیک شکلاتی و یا یک کاسه سالاد میوه چیزی برای خوردن انتخاب کنند. دانش‌جویانی که عدد هفت رقمی را به خاطر سپرده بودند کیک را انتخاب کردند و احتمالن علت آن این است که آن اعداد، فضای با‌‌ارزشی را در مغز به عنوان یک «بار شناختی» پر می‌کنند. چیزی که مقاومت در برابر کیک شکلاتی را سخت‌تر می‌سازد. به عبارت دیگر، اراده ضعیف می‌شود زیرا به نظر می‌رسد که برای قشر پریفرونتال پنج عدد اضافی اطلاعات کافی است تا مغز شروع به تسلیم به وسوسه شود.

این توضیح می‌دهد که چرا پس از یک روز طولانی در دفتر کار، ما به احتمال زیاد به خوردن یک برش پیتزا و یا یک بستنی وسوسه می‌شویم. در حقیقت، یک مطالعه توسط محققان دانش‌گاه میشیگان نشان داده است که تنها راه رفتن در خیابان‌های شلوغ شهر کافی است تا کنترل ما را کاهش دهد. با یک مغز خسته، و سرگرم مشکلاتش، مبارزه و مقاومت در برابر آن‌چه که مغز می‌خواهد مشکل خواهد بود، حتا زمانی که آن‌چه که مغز می‌خواهد همان چیزی نیست که ما نیاز داریم.

چیزی که در مورد این مدل علمی «اراده» نگران کننده است، این است که بسیاری از ما فرض می‌کنیم که کنترل خود تا حد زیادی یک موضوع شخصیتی است و ما می‌توانیم با کمی انضباط بیش‌تر به تعهدنامه سال نو خود پایدار باشیم. اما این پژوهش حاکی از آن است که اراده خود ذاتن محدود است، و قول‌های ماه ژانویه ما در بخش بزرگی با شکست مواجه است زیرا ظاهرن مغز برای موفقیت ساخته نشده است.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش‌ها از سوریه، مخالفان حکومت بشار اسد رییس جمهوری این کشور نسبت به نتیجه ماموریت ناظران اتحادیه عرب ابراز نگرانی کرده‌اند و نخست وزیر قطر خواستار حمایت فنی سازمان ملل از این ناظران شده است.

برهان غلیون، رییس شورای ملی سوریه، متشکل از تعدادی از گروه‌های مخالف حکومت بشار اسد، گفته است که اگرچه فعالان سیاسی سوری هرگز امید نداشتند که ناظران اعزامی اتحادیه عرب مانع از سرکوب مردم توسط نیروهای دولتی شوند، اما اینک در مورد نتایج ماموریت این ناظران «احساس نگرانی عمیق می‌کنند.»

آقای غلیون، اظهار داشت که گاه به نظر می‌رسد که ناظران اتحادیه عرب عملن نوعی «استتار سیاسی» را ایجاد می‌کنند تا حکومت بتواند در پوشش آن، به راحتی به سرکوب تظاهرات خیابانی ادامه دهد.

پیش‌تر گروه‌های مخالف در سوریه گفته بودند که حکومت این کشور با محدود ساختن امکان تحرک ناظران اتحادیه عرب و نا آگاه نگاه داشتن آنان از شرایط عینی، آنان را «فریب» می‌دهد و گم‌راه می‌‌کند.

رهبر شورای ملی سوریه گفته است که اگر ناظران اتحادیه عرب امکان «افشای دروغ‌های ر‌ژیم» را ندارند، بهتر است به ماموریت خود پایان دهند.

وی ابراز امیدواری کرده است که ناظران سازمان ملل بتوانند جای‌گزین ناظران اتحادیه عرب شوند و یا دست‌کم، آنان را تحت پوشش و هدایت خود قرار دهند.

برهان غلیون گفت که لازم است قدرت‌های غربی با برقراری منطقه پرواز ممنوع بر بخشی از خاک سوریه، به مردم این کشور امکان دهند به این منطقه پناه ببرند و از حملات نظامی دولت خود مصون بمانند.

از سویی دیگر، مرکز اطلاع‌رسانی سازمان ملل متحد گزارش کرده که در دیدار بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان، با شیخ حمد ‌بن‌جاسم آل‌ثانی، نخست وزیر و وزیر خارجه امیرنشین قطر، عملیات ناظران اتحادیه عرب در سوریه مورد گفت‌وگو قرار گرفته است.

براساس این گزارش، در ملاقات دو طرف، موضوع حمایت سازمان ملل از ماموریت ناظران اتحادیه عرب در سوریه مطرح شده و نخست وزیر قطر گفته است که هدف از سفر او به نیویورک «دریافت کمک فنی و برخورداری از تجربه سازمان ملل در زمینه نظارت بر برقراری صلح است.»

بیشتر بخوانید:

«استعفای بازرس اول نخست وزیری و وزارت دفاع سوریه»

«گفت‌وگوی ترکیه و ایران برسر مسایل هسته‌ای» (اخبار مرتبط)



 


سایه کوثری / رادیو کوچه

«گرانی ارز و افزایش نرخ کالاها»

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران گفته است که بررسی افزایش قیمت چند کالا متاثر از افزایش قیمت ارز در سازمان حمایت آغاز شده است.

محمدحسین نکویی‌مهر در پاسخ به این سوال که قبل از اجرای فاز دوم هدف‌مند کردن یارانه‌ها برخی خیزش قیمت‌ها در بازار مشاهده می‌شود، آیا تاکنون تقاضایی برای تعدیل قیمت‌ها به سازمان حمایت رسیده است یا خیر؟ گفت: «تقاضاهایی برای تعدیل قیمت‌ها به سازمان حمایت رسیده ولی این تقاضاها از جنس فاز دوم اجرای قانون هدف‌مند کردن یارانه‌ها نیست بلکه تقاضاهای افزایش قیمت به دلیل افزایش نرخ ارز است.»

رییس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: «بررسی‌ قیمت‌ها با توجه به اسناد و مدارک در این سازمان ادامه دارد و تا زمانی که نرخ ارز تثبت نشود مجوز افزایش قیمتی داده نمی‌شود.»

وی در واکنش به این سوال که رییس اتحادیه کشوری لوازم خانگی اعلام کرده است تا 10 روز آینده قیمت جدید لوازم خانگی اعلام می‌شود گفت: «ما مطمئن نیستیم تا چند روز آینده قیمت ارز تثبیت می‌شود. نمی‌دانم آقای طحان‌پور برچه اساسی گفته‌اند قیمت‌های جدید اعلام می‌شود چرا که هنوز کارشناسان ما در حال بررسی موضوع هستند.»

نکویی مهر در پاسخ به این سوال که افزایش نرخ ارز بیش از دو ماه است آغاز شده و نرخ رشد آن 30 تا 40 درصد است لذا وارد‌کنندگان تقاضای افزایش قیمت دارند اظهار داشت: «ما به صورت لحظه‌ای قیمت‌ها را رصد می‌کنیم و تا زمانی که قیمت‌ها تثبیت نشود نمی‌توان مجوزی برای تعدیل قیمت‌ها داد».

«نگرانی مسوولان تجارت از بی‌ثباتی نرخ ارز»

مسوولان بخش تجارت غیرنفتی کشور طی روزهای اخیر مرتبا هشدار می‌دهند که چندگانگی نرخ ارز موجب نگرانی در صادرات کشور شده است.

چندگانگی نرخ ارز در روزهای اخیر آن‌قدر نگرانی در مورد صادرات به وجود آورده که حتا مقامات دولتی کشور هم از این موضوع گلایه کرده‌اند.

پس از صحبت‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت و درخواست او مبنی بر تک نرخی شدن ارز، این بار معاون او و رییس سازمان توسعه تجارت از چندگانگی نرخ ارز انتقاد کرده است. علاوه بر این دو، معاون کمک‌های تجاری سازمان توسعه تجارت ایران نیز هشدار داده است که این چندگانگی نرخ ارز مشکلاتی را در آینده صادرات ایران به وجود خواهد آورد.

به گفته کیومرث فتح‌اله کرمانشاهی همواره نرخ ارز یکی از مولفه‌های تعیین‌کننده‌ در مباحث اقتصادی، تجاری و توسعه‌ صادرات غیرنفتی بوده است. در سال جاری علی‌رغم این‌که در کوتاه‌مدت نرخ ارز به نفع صادرات افزایش یافت، اما چند‌گانگی نرخ ارز و نوسانات آن همواره موجب نگرانی بخش صادرات کشور است، تا جایی که آینده‌ صادرات غیرنفتی را با مشکلاتی مواجه کرده و موجب نگرانی‌های روز‌افزون برای صادر‌کنندگان شده است.

وی خواسته سازمان توسعه‌ تجارت ایران از سیستم بانکی کشور را ثبات و تک‌نرخی شدن ارز عنوان کرد که به گفته او، تحقق این خواسته می‌تواند موجب افزایش صادرات غیرنفتی شود.

در همین مورد رییس سازمان توسعه تجارت ایران نیز خبر داده که تاثیر سیاست‌های ارزی بانک مرکزی بررسی و به بانک مرکزی اعلام می‌شود.

به نظر می‌رسد که قرار است به‌زودی آثار سیاست‌های اخیر بانک مرکزی در مورد نرخ ارز بر روی تولید ملی و صادرات توسط کارشناسان این سازمان بررسی و سپس به بانک مرکزی اعلام ‌شود.

چند روز قبل وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در حاشیه همایش سراسری بررسی روند اجرای مصوبات اخیر دولت در عرصه مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای چندمین بار بر تک نرخی شدن ارز تاکید کرد.

غضنفری با اشاره به جریان تک نرخی شدن ارز از بانک مرکزی خواست تا با اعمال روش‌های کنترل ارز سیاست تک نرخی را هرچه سریع‌تر اعمال کند.

این سخنان مقامات دولتی نشان می‌دهد که روند حال حاضر نرخ ارز کشور حتا به نفع صادرات کشور نیز نیست. این موضوع را پیش از این حبیب‌اله عسگراولادی، پیش‌کسوت صادرات کشور این گونه بیان کرده بود: «این نوسان نرخ دلار باعث می‌شود که پس از بازگشت به حالت عادی صادرات کشور لطمه ببیند. هم‌چنین آن بخش از صادرات کشور که مواد اولیه خود را از طریق واردات تامین می‌کنند نیز دچار مشکلاتی خواهند شد.»

«کاهش تولید نفت ایران»

به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت، حدود 20 هزار بشکه از تولید نفت ایران در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

احمد قلعه‌بانی وعده داده که در سال آینده با تامین بیش‌تر بودجه کاهش به وجود آمده در سال جاری رفع و حتا میزان تولید نفت کشور نیز افزایش یابد.

معاون وزیر نفت با اشاره به مطرح شدن بحث اصلاح ساختار شرکت ملی نفت ایران در مجلس گفته که بحث اصلاح ساختار هم اکنون در مجلس پی‌گیری می‌شود و امیدواریم نتیجه این اصلاح ساختار سرعت گرفتن پروژه‌ها و رفع موانع گذشته باشد.

قلعه بانی تصریح کرد: «بر اساس برنامه پنجم توسعه میزان تولید نفت کشور باید به 5 میلیون و 100 هزار بشکه و میزان تولید گاز به یک میلیارد و 450 میلیون مترمکعب برسد که این اهداف در صورت تامین بودجه محقق می‌شود.»

قلعه‌بانی با بیان این که فروش نفت ایران دچار هیچ مشکلی نشده است، گفت: «ارزان فروشی یا نسیه فروشی در زمینه فروش نفت نداشته و امسال و سال گذشته نفت را راحت‌تر از سال‌های گذشته فروخته‌ایم.»

وی تصریح کرد: «هم اکنون تقاضای بسیاری برای خرید نفت خام ایران مطرح است و نفت مازادی برای فروش نداریم.»

«باز هم افزایش قیمت سکه و دلار»

در جریان معاملات روز پنج‌شنبه هر دلار آمریکا در برابر 1405 تومان معامله شد.

در بازار سکه هم هر قطعه سکه تمام بهارآزادی طرح جدید 612 هزار تومان فروش رفت.

طی معاملات صبح روز پنج‌شنبه نرخ دلار تا 1398 تومان بالا رفته بود. قیمت سکه هم ظهر روز پنج‌شنبه از 603 هزارتومان گذشته بود.

گفتنی است، نرخ رسمی دلار  یک هزار و 99 تومان و قیمت سکه بانکی 559 هزار تومان است. بدین ترتیب سود دلالی هر دلار به 306 تومان و سود داد و ستد سکه به 53 هزارتومان افزایش یافته است.


 


خبر / رادیو کوچه

رییس دولت اقلیم کردستان عراق در یک گفت‌وگوی اختصاصی با یکی از رسانه‌های خارجی، گفته است که تردید دارد که اگر معاون سنی‌مذهب رییس جمهوری عراق که تحت پیگرد قضایی است، از این اقلیم خارج شود و به عراق برود، از محاکمه‌ای عادلانه برخوردار شود.

به گزارش بی‌بی‌سی، ماه گذشته، نخست وزیر عراق گفت که طارق الهاشمی با توطئه‌های تروریستی ارتباط داشته و حکم بازداشت او صادر شده اما به دلیل این‌که آقای هاشمی به اقلیم کردستان پناه برده، اجرای این حکم امکان‌پذیر نبوده است.

مسعود بارزانی، رییس دولت اقلیم کردستان عراق، گفته است که دولت اقلیم کردستان تا‌کنون درخواستی برای استرداد آقای الهاشمی از دولت عراق دریافت نکرده است.

لازم به اشاره است دولت عراق در حال حاضر دولتی ائتلافی است که از نظر سیاسی موقعیتی شکننده دارد.

هم‌چنین اختلاف میان احزاب تشکیل دهنده دولت وحدت ملی، با بالا گرفتن تنش‌های مذهبی و گروهی در میان حامیان این احزاب، به تازگی شدیدن افزایش یافته است.

 بیشتر بخوانید:

«‌نوری المالکی دگراندیشان عراق را نمی‌پذیرد»


 


پیمان عابدی/ رادیو کوچه

در قسمت پیشین به چگونگی تشکیل و راه‌اندازی مدرسه‌ی دارالفنون اشاره شد. برنامه‌های آموزشی دارالفنون در ابتدا عبارت بودند از پیاده‌نظام، سواره‌نظام، توپ‌خانه، مهندسی، پزشکی، جراحی و داروسازی. البته، زبان فرانسه، علوم طبیعی، ریاضی، تاریخ و جغرافیا، در همه‌ی این شاخه‌ها آموزش داده می‌شد. سپس، زبان انگلیسی، روسی، نقاشی و موسیقی نیز در برنامه‌ی‌ آموزشی دارالفنون وارد شد.

شاگردان، هر کدام از رشته‌های آموزشی، پوشش ویژه‌ای داشتند که رشته‌ی آموزشی‌شان از روی آن شناخته می‌شد و کمک ‌‌هزینه‌ی ماهانه و سالی دو دست لباس تابستانی و زمستانی دریافت می‌کردند. سالی سه بار آزمون برگزار می‌شد و شاگردانی که در آزمون‌های مدرسه رتبه‌های برتر را به دست می‌آوردند و استادانی که در راه آموزش آن‌ها کوشش کرده بودند، در حضور شاه، نشان سلطنتی می‌‌گرفتند و دریافتی ماهانه‌ی آن‌ها افزایش می‌یافت.

برای مثال، بر اساس گزارش روزنامه‌ی «وقایع اتفاقیه» به سال 1278 قمری، «رضا‌قلی‌خان» مدیر دارالفنون، «محمدحسن خان قاجار» از شاگردان، و «مسیو بنزک» از استادان و بسیاری دیگر، نشان طلا دریافت کردند. دارالفنون را باید نخستین مدرسه‌ی طب در ایران نیز دانست. «میرزا حسین دکتر»‌‌‌، از محصلان دوره اول، به اروپا رفت، آن‌جا به درجه دکترا رسید و به ایران که آمد، معلم طب جدید دارالفنون شد. «محمود نجم‌آبادی لقمان‌الدوله»، آن زمان رییس مدرسه طبی دولتی بود. مدرسه طبی تا محرم سال 1295 قمری جزو یکی از شعبه‌های دارالفنون بود. اولین پیوند رگ، در دارالفنون زده شد و اولین تشریح انسان نیز در آن‌جا انجام شد.

دانش‌آموزان دارالفنون به راه‌نمایی معلم علاقه‌مند توپ‌خانه، «مسیو کریزر»، نخستین فرستنده و گیرنده تلگراف را در اسفند 1236 ساختند و با سیم‌کشی میان دو کلاس مدرسه، مخابره آزمایشی تلگراف را در حضور «میرزا آقاخان نوری» صدراعظم، انجام دادند. ناصرالدین شاه از شنیدن خبر موفقیت این طرح، شاد شد و از «علی‌قلی‌میرزا اعتضادالسلطنه»، عموی دانش‌مندش که رییس دارالفنون بود، اظهار رضایت خاطر کرد. سپس دستور داد که بین کاخ گلستان و باغ لاله‌زار، سیم تلگراف کشیده شود. پس از آن، خط تلگراف میان تهران و چمن سلطانیه زنجان که محل استقرار ارتش ایران بود، برقرار شد.

از این پس دارالفنون نقش اصلی را در پیش‌برد علم و هنر عهده دار شد.‌ محققان بزرگی چون «عبدالعظیم قریب»، «غلامحسین رهنما»، «عیسی صدیق»، «علی‌اکبر سیاسی»، «قاسم غنی»، «پرویز ناتل خانلری»، «احمد آرام» و «بدیع‌الزمان فروزانفر» از دارالفنون برخاسته بودند. در واقع می‌توان گفت تجددخواهی و مبارزه با خرافات و موهومات و نشر افکار آزادی‌خواهانه در عصر ناصری تا حدی از نتایج تربیت و تعلیم همین طبقه از تحصیل‌کردگان دارالفنون بود.


 


خبر / رادیو کوچه

فیلیپ هاموند، وزیر دفاع بریتانیا، روز پنج‌شنبه، 5 ژانویه، گفته است هر‌گونه تلاش ایران برای بستن تنگه هرمز «غیر‌قانونی» است و موفقیتی در پی نخواهد داشت. وی هم‌چنین تصریح کرده است، نیروی دریایی بریتانیا برای تامین امنیت در خلیج پارس به حضور خود در این منطقه ادامه خواهد داد.

به گزارش رویترز،وزیر دفاع بریتانیا که در موسسه «آتلانتیک» در واشینگتن سخن‌رانی می‌کرد، هم‌چنین گفت: «اختلال در جریان انتقال نفت از طریق تنگه هرمز، تهدیدی برای منطقه و برای رشد اقتصادی جهان خواهد بود.»

فیلیپ هاموند اضافه کرد: «هر‌گونه تلاش ایران برای بستن‌ تنگه (هرمز) غیر‌قانونی است و ناموفق خواهد بود.»

وی اظهار داشت: نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا  به وظایف خود به عنوان بخشی از نیروهای دریایی بین‌المللی، به رهبری ایالات متحده که در بحرین مستقر است، ادامه خواهد داد.»

این نیروهای دریایی متشکل از ۲۵ کشور است که ماموریت آن‌ها مبارزه با دزدان دریایی و تروریسم و هم‌چنین تامین امنیت خلیج پارس است.

لازم به اشاره است مقام‌های سیاسی و فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی تهدید کرده‌اند در صورتی که صادرات نفت ایران هدف تحریم بین‌المللی قرار گیرد، جمهوری اسلامی با بستن تنگه هرمز مانع انتقال نفت این منطقه به بازارهای جهانی خواهد شد.

در واکنش به این تهدیدها، ناوگان پنجم آمریکا که در بحرین مستقر است اعلام کرد که اجازه نخواهد داد ایران در جریان تجارت آزاد از مسیر تنگه هرمز مانع ایجاد کند.

در همین زمینه، ویکتوریا نولند، سخن‌گوی وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه گفت: «عصبانیت ایران و تهدیدهایی که نسبت به اقدام احتمالی برای بستن تنگه هرمز مطرح می‌کند، نشان می‌دهد فشارهای بین‌المللی و جهانی نتیجه داده و گزندگی تحریم‌ها علیه ایران آغاز شده است.»

بیشتر بخوانید:

«گفت‌وگوی ترکیه و ایران برسر مسایل هسته‌ای»

«ناو هواپیمابر آمریکا به خلیج پارس بازمی‌گردد»


 


خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، 5 ژانویه، بازرس اول نخست وزیری و وزارت دفاع سوریه جدایی خود  از حکومت بشار اسد و پیوستن به معترضان را اعلام کرده است.

اعتراض‌ها در سوریه در بیست و چهار ساعت گذشته، شاهد تحولی بی‌سابقه بود. محمود سلیمان الحاج حمد بازرس اول دفتر نخست وزیری و وزارت دفاع سوریه جدا شدن خود را از نظام این کشور اعلام کرد.

به گزارش العربیه، الحاج حمد اظهار داشت که جداییش از نظام بشار اسد، عکس‌العمل طبیعی هر سوری آزاده است. او خاطر‌نشان کرد که بسیار از افسران بلندپایه نظامی به جدایی از نظام حاکم تمایل دارند اما بر سرنوشت خانواده خود بیم‌ناک هستند.

الحاج حمد افزود: «دولت سوریه به طور کامل در زندان است. هیچ‌کدام از مقام‌های دولتی نمی‌توانند ساعتی را بدون حضور نیروهای امنیتی بگذرانند و بسیاری از آن‌ها می‌خواهند که از نظام جدا شوند اما بیم آن را دارند که جان خانواده‌هایشان به خطر بیفتد.»

او هم‌چنین تاکید کرد که سازمان‌های امنیتی، مسوول‌ مستقیم کشته‌شدن معترضان هستند.

الحاج حمد خاطرنشان کرد: «سه دست‌گاه امنیتی ماموریت کشتن مردم را بر عهده دارند. سازمان اطلاعات نظامی، اداره اطلاعات کل و شاخه‌های آن و سازمان اطلاعات هوایی هستند که در بی‌وجدانی کامل مردم را می‌کشند و برای جان انسان‌ها هیچ ارزشی قائل نیستند.»

لازم به اشاره است با وجود حضور ناظران اتحادیه عرب در سوریه کشتار معترضان توسط دولت بشار اسد، رییس جمهوری این کشور هم‌چنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید:

«نزدیک به پنجاه کشته در تجمع‌ها و درگیری‌های سوریه»


 


خبر / رادیو کوچه

نیم فصل دوم مسابقات فوتبال لیگ برتر باش‌گاه‌های ایران روز پنج‌شنبه، 5 ژانویه، با پیروزی تیم‌های نفت تهران، مس کرمان و راه آهن شهرری آغاز شده است.

به گزارش مهر، هفته هجدهم و آغازین از نیم فصل دوم مسابقات فوتبال لیگ برتر از ساعت 15 با برگزاری چهار دیدار در شهرهای مختلف آغاز شد که در پایان ملوان بندرانزلی 2 بر صفر پرسپولیس تهران را شکست داد.

شهرداری تبریز یک بر صفر مغلوب مس کرمان شد.

نفت تهران با همین نتیجه از سد فجر شهید سپاسی شیراز گذشت.

ذوب آهن اصفهان در یک بازی ضعیف برابر راه آهن شهرری 2 بر صفر شکست خورد تا دومین پیروزی راه‌آهن از ابتدای فصل تاکنون رقم بخورد.

ادامه هفته هجدهم مسابقات فوتبال لیگ برتر ایران با دیدارهای روز جمعه صنعت نفت آبادان – داماش گیلان، شاهین بوشهر – فولادخوزستان، مس سرچشمه – سایپای البرز، صبای قم – تراکتورسازی تبریز و استقلال – سپاهان اصفهان پی‌گیری خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

«پیروزی پرگل تیم فوتبال سایپا در آخرین دیدار نیم‌فصل»


 


شهریار رستمی

آن‌گونه که خود جمهوری‌خواهان و سلطنت‌طلبان ادعا می‌کنند، هردو گروه بر سر محتوای دموکراتیک و ملتزم به حقوق بشر حکومت آتی ایران توافق داشته واختلافشان حداقل در «نظر» تنها بر سر وجود یا عدم وجود «پادشاهی نمادین» است که فاقد قدرت بوده و بنابراین نمی‌تواند چندان بر روند امور اثرگذار باشد.

بر این اساس، با توجه به جزیی بودن اختلافشان ودرعین حال توافقاتشان بر سر اصولی کلی و بنیادین هم‌چون دموکراسی و حقوق بشر، قاعدتن نباید‌ برای هم‌کاری با یک‌دیگر و تشکیل ائتلاف‌های‌ فراگیر و موثر حول اصول و اهداف مشترک، چندان مانع جدی‌ای میان آن‌ها وجود داشته باشد.

اما آن‌چه  تجربه می‌کنیم خلاف این بوده و در عمل شاهد آن هستیم که این اختلاف جزیی به چنان دشمنی‌های عمیقی منتهی شده که سبب نادیده گرفته شدن آن توافقات کلی و به تبع مانع شکل‌گیری هرگونه ائتلاف و هم‌کاری شده است.

چرا اختلاف بر سر وجود یا عدم وجود «پادشاهی تزیینی» چنان عمیق است که سبب نادیده گرفته شدن هر وجه اشتراک دیگری و مانع وحدت و به تبع ایجاد قدرتی برای تلاش در راه آرمان‌های اساسی و مشترک شده است؟

آیا آن‌ها متوجه نیستند که تناسبی میان موضوع و شدت اختلافشان وجود ندارد؟ یا این‌که اساسن موضوع اختلاف چیز دیگریست؟

چنان که من متوجه شده‌ام مجموعه‌ای از دلایل پیدا و علل پنهان در ایجاد چنین وضعیتی موثر بوده است.

دلایل آشکار همان دلایلی است که طرفین در باب لزوم وجود یا عدم وجود یک  «پادشاه سمبلیک» ‌جدای از مصداق آن اقامه می‌کنند که از آن میان  به عقیده‌ی من تنها دو استدلال قابل اعتنا وجود دارد‌.

از یک طرف‌ سلطنت‌طلبان به خاطر وجود تکثر قومی و نژادی در ایران، کشور را در خطر تجزیه دیده و بر این اساس از لزوم وجود یک «پادشاه نمادین» برای حفظ وحدت کشور و ملت  دم می‌زنند و از طرف دیگر هم جمهوری‌خواهان از نهادینه نشدن ارزش‌های دموکراتیک در میان ما ایرانیان حرف زده وچنین نتیجه می‌گیرند که ممکن است این «پادشاه نمادین»‌ در «عمل» چندان هم نمادین نبوده ودر نهایت  وجود چنان پادشاهی و قدرت بت‌سازی ما ایرانیان دست به دست هم داده و به بازسازی استبداد منجر شود‌.

قصد من در این‌جا تحلیل این استدلالات نبوده  و مسئله‌ام چیز دیگریست.

به عقیده‌ی من حتا وجود چنین اختلاف‌نظر‌هایی هم نمی‌تواند توجیه‌کننده چنان دشمنی‌های دامنه‌دار و مخربی بوده ومعتقدم از این‌جاست که باید در جست‌وجوی علل پنهان برآمد.

چنان که من متوجه شده‌ام علت اصلی این اختلافات آشتی‌ناپذیر،  صوری بودن همان توافق‌ها و پای‌بند نبودن به همان ارزش‌ها و بی‌اعتقاد بودن به همان آرمان‌ها‌یی است که ادعا می‌شود در مورد آن‌ها اختلافی وجود نداشته و همگی مورد احترام و توافق‌اند، آرمان‌هایی چون‌ دموکراسی، حقوق بشر، ملتزم بودن به شنیدن صدای مردم  و پذیرفتن صندوق رای و آرا ملت ایران به عنوان مرجع حل چنین اختلافاتی.

وگرنه کسانی که به حقوق ملت‌ها ایمان داشته و قواعد بازی دموکراتیک را پذیرفته‌اند، معقولانه نیست ‌اجازه دهند وجود اختلافاتی چنین جزیی، سبب نادیده گرفته شدن تمامی آن توافقات کلی و به تبع از بین رفتن زمینه‌ی هرگونه هم‌کاری و ائتلافی حول آرمان‌های اساسی و مشترک شود.

‌متاسفانه اکنون به نظر می‌رسد منافع برخی از افراد و جریان‌ها بر مواضع‌شان اثر گذار بوده و سبب ذبح کلیات و اصول در پای جزییات شده و به این ترتیب داشتن «رایی» خاص، آن‌ها را از هم‌کاری و تلاش در راه علبه بر استبداد و برگزاری «رفراندوم» جهت آشکار شدن «رای» و نظر حقیقی ملت ایران  باز داشته است.

چنان که من می‌فهمم، برای مقابله با حکومتی با چنین پلیدی و خشونتی که حتا اساسی‌ترین حقوق انسان‌ها را هم به راحتی نادیده می‌گیرد، نیاز به ائتلاف‌هایی هرچه فراگیر‌تر و به تبع قدرت‌مند‌تر بر سر اصول اساسی دموکراسی و حقوق بشر بوده و تفرقه در این هنگامه‌ی مهم‌، آن‌هم بر سر جزییات چندان قابل توجیه نباشد.

بنابراین شایسته است که در کنار بیان ‌نظریات خود در زمینه‌های مورد اختلاف،از اظهار نظر مخالفان نیز استقبال کرده و حق ابراز مخالفت آنان را نیز محترم بداریم و در عین حال، حل و فصل‌ چنین اختلافات جزیی را به آینده و «رای ملت ایران» واگذار کنیم.


 


رادیو کوچه

 روز خاج‌شویان: مسیحیان در روز ششم ژانویه پدیدار شدن خدا به شکل انسانی یعنی به شکل عیسی مسیح را جشن می‌گیرند. این جشن، عید اول سال ارمنیان و دیگر کیش‌های ارتودکس است و مسیحیان شرقی فراخور جشن خود را غسل تعمید عیسی در رود اردن می‌دانند. ارمنیان ایران مراسم خاج‌شویان را روز سیزدهم ماه ژانویه در کنار سی‌وسه‌پل اصفهان برگزار می‌کردند.

1386 خورشیدی: سال‌روز درگذشت «حمید عاملی»، وی که زاده سال ۱۳۲۰ بود، از سال ۱۳۳۴ در مجله‌های کیهان بچه‌ها، اطلاعات هفتگی و روشن‌فکر داستان‌های کوتاه کودکان می‌نوشت و از سال ۱۳۳۷ به گویندگی رادیو در برنامه «کار و کارگر» پرداخت. او در سال ۱۳۵۰ گوینده برنامه رادیویی «راه شب»  و دو سال بعد قصه‌گوی برنامه «قصه ظهر جمعه» شد. وی هم‌چنین بیش از صد کتاب داستان نوشته است.

حمید عاملی در آخرین سال‌های کاری خود گوینده برنامه «یک شب از هزار و یک شب» رادیو بود و نه‌صد قسمت آن را اجرا کرد. او در سال ۱۳۸۲ از سوی وزارت فرهنگ «پیشکسوت اهل قلم» معرفی شده بود ولی پس از چهل‌و‌نه سال فعالیت، در حالی‌که «قصه‌های یک روز تعطیل» او در رادیو تهران پخش می‌شد، در سال ۱۳۸۵ از کار برکنار شد.

1412 میلادی: زادروز «ژان دارک» قهرمان ملی فرانسه و قدیسه‌ای در کلیسای کاتولیک. او در جنگ صدساله بر ضد انگلستان، رهبری فرانسوی‌ها را برعهده داشت. در نزدیکی شهر کنپی ینی، به خاطر خیانت شهردار این شهر توسط بورگونی‌ها اسیر و به انگلیسی‌ها فروخته شد. ژان دارک در یک دادگاه کلیسایی، توسط اسقف «پیر کوشون» به جرم ضدیت با قوانین کلیسا، محکوم و در سی‌ام می 1431 و در سن نوزده سالگی در میدان شهر روآن سوزانده شد.

بیست‌و‌پنج سال بعد از درگذشت ژاندارک، با سعی و خواهش مادر و دو برادرش، برای او یک دادگاه تجدید نظر توسط پاپ کالیکتوس سوم برقرار شد. بر طبق این دادگاه و پس از شهادت دادن صد‌و‌پنجاه نفر به بی‌گناهی او، محکومیت وی به طور کامل نقض شد و در شانزدهم می ۱۹۲۰، پاپ بندیکتوس پانزدهم، ژاندارک را در شمار قدیسین آورد، البته وی قبلا در سال ۱۹۰۹ نیز به عنوان نیکوکار شناخته شده بود.

1912 میلادی: «نیومکزیکو» به عنوان چهل و هفتمین ایالت به ایالات متحده آمریکا پیوست. نیومکزیکو  از ایالت‌های جنوب غربی آمریکا است. پایتخت آن «سنتافه» و شهرهای مهم آن آلبوکرکی، راس ول، و لاس کروسس است.

این ایالت جمعیت قابل توجهی اسپانیایی‌زبان و سرخ‌پوست دارد. فرماندار این ایالت «بیل ریچاردسون» خود یک اسپانیایی‌زبان و وزیر پیشین نیرو در کابینه «بیل کلینتون» بود. یادبود ملی خرابه‌های آزتک در این ایلات قرار دارد. از مشاهیر این سرزمین می‌توان ویلیام هانا، بیل ریچاردسون، جان دنور (گیتاریست) و دمی مور را نام برد.

1346 خورشیدی: زادروز «حسین یاری»، بازی‌گر ایرانی در تاتر، سینما و تلویزیون. او بازی در فیلم‌های دفاع مقدس شناخته شد که در این ژانر موفق بود و برای بازی در فیلم «آخرین مرحله» جایزه سیمرغ بلورین به‌ترین بازیگر نقش مکمل مرد را از چهاردهمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.

بازی او در «بلوغ» تحسین منتقدان را برانگیخت و دیپلم افتخار به‌ترین بازیگر نقش اول مرد را برای بازی در این فیلم از هجدهمین جشنواره فیلم فجر به‌دست آورد. اما شاید تنها شانس او بازی در فیلم مجموعه «شب دهم» بود که توانست با بازی بسیار زیبایش در نقش حیدر در میان عموم محبوبیت بسیار زیادی کسب کند. شاید اگر فیلم سینمایی «شب دهم» به بخش مسابقه جشنواره بیستم فجر راه پیدا می‌کرد خیلی‌ها برای بازی او، کتایون ریاحی و ثریا قاسمی حسابی جدا باز می‌کردند.

 برخی از روی‌دادهای دیگر

___________________________________

1838 میلادی:  «ساموئل مورس» دستگاه ابداعی خود را که تلگراف نام داشت به نمایش گذاشت. او در 1844 موفق شد کنگره آمریکا را وادار به پرداخت سی‌هزار دلار برای ساختن یک خط تلگراف کند و به زودی این اختراع در سرتاسر جهان شناخته شد و مورد استفاده قرار گرفت. این مخترع بزرگ که زاده سال 1791 بود در سال 1871 درگذشت.

1356 خورشیدی: انتشار مقاله‌ای مبنی بر هندی‌الاصل بودن تبار سیدروح‌اله خمینی در روزنامه اطلاعات که در نظر برخی، به عنوان جرقه انقلاب 1357 شناخته می‌شود.


 


خبر / رادیو کوچه

دادستانان پرونده حسنی مبارک، رییس جمهوری پیشین مصر، روز پنج‌شنبه، 5 ژانویه، برای او در خواست صدور حکم اعدام کرده‌اند.

به گزارش سی‌ان‌ان، مصطفی خاطر یکی از دادستانان پرونده، گفته است که آقای مبارک مسوول مستقیم قتل معترضان مخالف دولت در جریان اعتراضات مردمی است که در ماه فوریه (بهمن ماه) سال گذشته به سقوط دولت او انجامید.

آقای خاطر در جمع‌بندی موضع دادستانی گفت که آقای مبارک مرتکب قتل عمد شده و باید با چوبه دار اعدام شود.

ادامه محاکمه آقای مبارک به دوشنبه آینده موکول شده است.

بیشتر بخوانید:

«از سرگیری محاکمه مبارک، رییس جمهوری پیشین مصر»


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

‌بیش‌تر نشریه‌های چاپ «دوشنبه» به موضوع تغییرات کادری در حکومت تاجیکستان یا خود جای عوض کردن مقامداران پرداخته‌اند. برخی‌ از این نشریه‌ها آغاز تغییرات کادری در حکومت را که هر سال در ماه ژانویه سال نو میلادی برگزار می‌شود، ناکافی خوانده مقامات را به اصلاحات جدی‌تر دعوت نموده‌اند.

اما این دعوت‌ها در حالی‌ صدا می‌دهند که رییس جمهوری با امر خود یکی از نزدیکانش «مطلوب‌خان دولت‌اف» رهبر دست‌گاه حکومت را معاون اول نخست وزیر تعیین کرد که تمام رشته اقتصاد، یعنی‌ مالیات و سرامیه گزاری، گمرک و هم‌کاری بین‌المللی اقتصادی را نظرات خواهد کرد.

«امروز نیوز»

از دبیر شورای امنیت ملی تاجیکستان تعیین شدن «عبدالرحیم قهاراف» وزیر پیشین امور داخلی خبر داده است. بنا به نوشته این نشریه «رمضان رحیم‌اف» که معاون وزیر امور داخلی بود و از زادگاه رییس جمهوری تاجیکستان است، به کرسی وزیر امور داخلی نشسته است. «عبدالرحیم قهاراف» وزیر پیشین امور داخلی از افراد حرفه‌ای در بخش پلیس دانسته می‌شود. اما در دوره رهبری او نخستین حمله انتحاری در شمال تاجیکستان روخ داد که در پی آن چهار نفر کشته و بیش از بیست تن زخمی شدند. با این حال «امروز نیوز» اظهار امیدواری کرده است که با دبیر شورای امنیت تعیین شدن آقای «قهاراف» وضع امنیتی کشور بهبود یافته مبارزه با گروه‌های مسلح و تندرو در مناطق تاجیکستان از مهم‌ترین برنامه کار او خواهد بود.

«فرژ»

به کاهش وکالت‌های رییس جمهوری تاجیکستان، تامین انتخابات شفاف و دموکراسی در سال ۲۰۱۳ میلادی و مبارزه با خویش و تبار بازی و فساد دعوت کرده است. این در حالی‌ است که رییس جمهوری تاجیکستان از وکالت‌های بیش‌تری برخوردار بوده هم رییس جمهوری و هم رییس حکومت تاجیکستان است. هم‌زمان رهبری ارتش را بر دوش داشته «حزب خلقی دموکراسی» را هم سروری می‌کند و از رهبران شهر و نواحی شروع کرده تا مدیران دانش‌گاه‌ها تنها با امر او به مقام‌هایشان تعیین می‌شوند. «فرژ» می‌نویسد «اگر یک چنین اصلاحات جدی صورت نپذیرد از یک کرسی به کرسی دیگر کوچدن منصب داران تاجیک که برخی‌ از آن ها بیست سال باز در یک مقام نشسته‌اند، دل‌شورده مردم را آرام نخواهد کرد.»

«آسیا پلیوس»

 با خلاصه‌گیری از واکنش خوانندگان خود نوشته است «راه‌برانی را که اعتماد را از دست داده‌اند می‌شود به استعفا فرستاد.» بیش‌تر خوانندگان این نشریه گفته‌اند باید وزیر معارف یا آموزش و پرورش تاجیکستان «عبدالجبار رحمان‌اف» و «مظفر اسحاق‌اف» رییس شرکت هوانوردی «تاجیک آیر» از مقام‌های خود کنار بروند. این در حالی‌ است که در یک نظرپرسی دیگر حدود ۴۹ درصد نظر‌دهندگان (بیش از ۱۰۰) نفر خواستار استعفای «گل شیر علی» وزیر صناعت و انرژی تاجیکستان و یکی از نزدیکان رییس جمهوری شده‌اند. حدود ۳۰ درصد (۶۱ نفر) طلب کرده‌اند که تمام اعضا حکومت تاجیکستان به استعفا بروند و جای خود را به نفران جوان و ارزنده بگذارند.


 


خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، 5 ژانویه، دادگاهی در ترکیه رییس پیشین ستاد مشترک ارتش این کشور را در رابطه با پرونده جنجالی توطئه برای براندازی دولت رجیب طیب اردوغان، نخست وزیر حال حاضر ترکیه به بازداشت‌گاه فرستاده است.

به گزارش الحزیره، ژنرال ایکلر باشبوغ در سال ۲۰۱۰ میلادی بازنشسته شد اما او یکی از ده‌ها نفری است که به تلاش برای سرنگون کردن دولت آقای اردوغان متهم شده‌اند.

وی روز پنج‌شنبه در دادگاهی در آنکارا حاضر شد و اتهامات وارده را رد کرد.

با این وجود، به موجب حکم قاضی، این ژنرال بازنشسته پس از معاینه پزشکی، شب را در بازداشت‌گاه بسر برده است.

این نخستین‌بار است که یک رییس ستاد مشترک ارتش در ترکیه به زندان فرستاده می‌شود.

این در حالی است درخواست آزادی با تودیع وثیقه وی تاکنون مشخص نشده است.

ژنرال باشبوغ به اتهام رهبری یک شبکه مخفی که برای سرنگونی دولت تلاش می‌کرد بازداشت شده است.

ارتش ترکیه پیش‌تر از قدرت زیادی برخوردار بوده اما طی سال‌های اخیر دولت اسلام‌گرای آقای اردوغان موفق شده است که با برکنار کردن شماری از افسران ارشد و انتصاب‌های جدید، از قدرت همیشگی ارتش بکاهد.

لازم به یادآوری است چهار فرمانده ارشد ارتش در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۱ در اعتراض به سیاست دولت در رابطه با این پرونده استعفا دادند.

بیشتر بخوانید:

«دستور بازداشت افسران ارتش ترکیه»


 


جمعه 16 دی 90 / 6 ژانویه 2012

اجرا: دامون

استودیو: دامون

تقویم تاریخ

گزارش اقتصادی‌ هفته- «بی‌ثباتی نرخ ارز و تاثیرات آن بر صادرات»- سایه کوثری

بخش اول خبرها

پانوراما- «دارالفنون»(بخش دوم)- پیمان عابدی

مجله جاماندگان- «از ابتدا مست بودند»- شراره سعیدی

بخش دوم خبرها

کوچه سلامتی- «مغز هم شکست می‌خورد»- آویده مطمئن‌فر

گزیده اخبار مطبوعات تاجیکستان- کیومرث

مهارت‌های زندگی- «تاثیر موسیقی بر طول عمر»- سیمین

بخش سوم خبرها


 


تشکل کارزار برای افشای نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در روند نوزدهمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اقدام به انتشار اطلاعیه‌ای در خصوص نشست پیش‌روی شورای حقوق بشر کرده است.

متن این اطلاعیه‌ در پی آمده است:

هم میهنان عزیز،

از روز دوشنبه ۲۷ فوریه ۲۰۱۲ (۸ اسفند ۱۳۹۰)  نوزدهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در شهر ژنو آغاز می‌شود و تا ۲۳ مارس ۲۰۱۲ (۳ فروردین ۱۳۹۱) ادامه خواهد یافت.

در این اجلاس که هم‌زمان با «انتخابات» مجلس نهم برگزار خواهد شد، گزارش آقای احمد شهید گزارش‌گر ویژه ایران نیز بررسی خواهد شد.

از کلیه هم میهنان در تمام نقاط دنیا که به نقض حقوق بشر در ایران معترض هستند تقاضا می‌شود که کوشش‌های خود را برای روشن‌گری درباره موارد نقض حقوق بشر در کشورمان و افشای آمران، عاملان و حامیان آن همآهنگ کنند.

ما با برگزاری اجلاس‌های جانبی در شورای حقوق بشر در و احتمالن  تجمعاتی در برابر مقر سازمان ملل متحد در شهر ژنو در ارتباط با گزارش آقای احمد شهید و «انتخابات» مجلس نهم تلاش می‌کنیم که هم‌زمان با نوزدهمین اجلاس شورای حقوق بشر کارزاری را برای افشای موارد عدیده نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی تدارک ببینیم.

اجلاس‌های جانبی در نظر گرفته شده برای این اجلاس شامل موضوعات زیر می‌باشد:

نقض آزادی بیان و محدودیت‌های اینترنت در ایران

نقض حقوق افراد دارای معلولیت در ایران

شدید‌ترین موارد نقض حقوق بشر در ایران (ترور، شکنجه، اعدام)

نقض حقوق افراد متعلق به اقلیت‌های مذهبی، در ایران

نقض حقوق افراد متعلق به اقلیت‌های جنسی (LGBT) در ایران

نقض حقوق زنان در ایران

نقض حقوق گروه‌های سنی (کودکان، نوجوانان، جوانان، سال‌خوردگان)

نقض حقوق افراد متعلق به گروه‌های اتنیک در ایران

جهت هماهنگی‌های ضرور از علاقه‌مندان به مشارکت در سازماندهی  این کارزار دعوت می‌شود که در اجلاس پالتاکی که در روز یک‌شنبه ۸ ژانویه ۲۰۱۲ (۱۸ دی ماه ۱۳۹۰)  در ساعت ۱۹ به وقت اروپای مرکزی در تالاری در بخش خاورمیانه – ایران با نام  hrc19geneva و با کد ورودی 1925252012 برگزار خواهد شد، شرکت کنند.


 


Reza kahlili

According to PressTV, the mouthpiece of the Islamic regime in Iran, the US military is preparing a massive military campaign against Iran, sending thousands of American troops, warships and weaponry to Israel.

An unnamed source said the military deployment of US anti-missile ships and accompanying support personnel will occur in January and later this spring, Global Research reported.

Commander of the US Third Air Force based in Germany Lt.-Gen Frank Gorenc said it is not just an "exercise," but a "deployment," The Jerusalem Post said.

Washington and Tel Aviv have planned to hold what they call the largest-ever joint military exercise this spring.

The US commander visited Israel two weeks ago to confirm details for "the deployment of several thousand American soldiers to Israel."

The US General also visited one of Israel's three Iron Dome anti-missile outposts. The Israeli Air Force has announced plans to deploy a fourth Iron Dome system in coming months.

While US troops will be stationed in Israel for an unspecified amount of time, Israeli military personnel will be added to United States European Command (EUCOM) in Germany.

This is while the US is reportedly bringing its Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) and ship-based Aegis ballistic missile systems to Israel.

USS Kitty Hawk — a 1,000 feet supercarrier with 4,500 personnel on board

The White House has resumed its pressure on Iran after the International Atomic Energy Agency (IAEA) released a report in November, in which Tehran was accused of conducting activities related to developing nuclear weapons.

In December, Iran's Navy launched massive 10-day military drills in the strategic Strait of Hormuz to show that the country is ready to defend itself against any attack.

"We wanted to send this message to certain powers that Iran is always prepared to defend itself against foreign aggression," Iran's Navy Deputy Commander Admiral Amir Rastegari told Press TV.

Meanwhile, US President Barack Obama on Saturday signed into law fresh economic sanctions, targeting Iran's Central Bank and financial sector.

The U.S. military announced it would hold major war game exercises in Israel during which thousands of U.S. troops would be deployed there. The Jerusalem Post described the size of the operation as "unprecedented."


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته