شراره سعیدی/ رادیو کوچه
در زندانهای دههی شصت جمهوری اسلامی پروژهای اجرا میشد که آثار آن نه تنها برای گروه مفعول ماند و ماندگار شد، بلکه در اتمسفر تمامیت کشور مسمومیتی پراکند که تاکنون رویینتنانه مانا شده است. پروژه توابسازی آغازی بود برای اتمام حماسه انقلاب. نابود کردن نسل جسور انقلابی، که توان انقراض پادشاهی را داشتند، دقیقن در مقابل دیدگان نسلهای متحیر بعدی به منظور پرورش ملتی کاملن مطیع، فرمانبردار، ترسو و بیانگیزه انجام گرفت و همچنان نیز ادامه دارد، اتفاقی عادی و روانشناسانه است اگر سالهای متمادی ناظر اضمحلال درونی و فکری والدین و آشنایانی باشی که روزگاری برای تغییری بزرگ در قامت انسانهایی بزرگ و دلیر مبارزه نمودهاند و سپس ثمره همان تلاش بزرگ آنها را آنچنان خرد میکند که به یکدیگر نیز رحم نمیکنند. آیا حاصل این شهود میتواند جز بیانگیزگی و ترس باشد؟ مسلمن و به تجربه میتوان مدعی شد، خیر. حاصل مسلم این پروژه نسلی خواهد بود که بیتفاوتیشان بر نابودی حقوق اولیه هر جانداری را نه تنها تاب میآورد بلکه گاهی آن را امتیاز نیز میداند.
احسان نراقی را در بهترین حالت میتوان یکی از قربانیان پروژه توابسازی دانست. قربانی که آنچنان در این بازی حل شد که اکنون ما از او به عنوان یکی از بازیگران اصلی نمایش توابسازی باد میکنیم.
در دهه شصت زندانیهای سیاسی توسط بازجوها و مدیران زندانها، تواب میشدند. به جز توبه مذهبی، توابسازی شامل وادار زندانی به نفی گذشتهاش و حتا انجام اعمالی علیه همرزمانش میشد. مثلن گاه توابین باید در شکنجه یا اعدام همکیشان سابقشان شرکت میکردند. این عمل دیگر تنها شستوشوی مغزی نبود، زیرا وجدان و شرافت آنچنان درگیر این فرآیند میشد که در بیشتر مواقع زندگی عادی شخص را برای همیشه تحت تاثیر قرار میداد و تواب برای نجات از این بحران هر لحظهای تصمیم میگرفت درستی رفتارش را باور کرده و به این روند ادامه دهد.
ما میدانیم که توابین پس از مراحل اولیه، فعالانه به امر سرکوب سایر زندانیان سیاسی و همکاری با زندان میپرداختند مانند: شرکت در جوخه اعدام و تیرخلاص زدن، جاسوسی و گزارش دادن از اعمال زندانیان دیگر (هم مخفیانه و هم علنی، که تاثیر بدتری بر روحیه دیگران داشت)، انتشار نشریه در زندان، گشت خیابانی رفتن همراه پاسدارها برای شکار مبارزان بیرون زندان. این امر موجب افزایش فضای رعب و وحشت در زندان، شکستن فضای مبارزاتی در زندان و بیاعتمادی زندانیها به یکدیگر نیز میشد. اتفاقی که گاه تنها داستانی بایگانی شده در زندان میماند و گاه به خارج از زندان سرایت میکرد و تواب جسورانه آن را توجیه کرده و به عنوان شغل انتخاب مینمود.
در جوابیه قسمت چهارم شکایت احسان نراقی توسط دادگاه استیناف پاریس آمده است: چندین شاهد که بعد از سوگند توسط دادگاه شنیده شدند، اظهار داشتند که احسان نراقی از شکنجه حمایت میکرده و میگفته «الزامن چیز بدی نیست» و همچنین از «اسداله لاجوری» که شکنجه اعمال میکرده به نیکی یاد میکرده است. مدعی خصوصی خود در اینباره در برابر قضات قبلی اذعان داشته است که میتوان «روی افرادی که در حال انجام کارهای وخیم هستند فشار آورد، اگر این کار با ملاحظه انسانی انجام شود». رضا غفاری، شاهدی که بهوسیله دادگاه شنیده شد اعلام کرد در 12 نوامبر 1999 در حالیکه او در استودیوی تلویزیون بوده است، احسان نراقی در برنامه تلویزیون صدای آمریکا خود را به عنوان «مقام یونسکو» معرفی کرده است و در پاسخ به این سوال که «آیا معتقد هستید شکنجه ضرورت داشته باشد؟» گفت: «بعضی وقتها موجه است و افزود که این شیوه حتا در انگلستان هم استفاده میشود». در اینجا نیز این دادهها به ایوبونه اجازه میدهد با واژههای غیرافراطی بنویسد، و به کریستف بارژ اجازه میدهد منتشر میکند آنچه را که توسط مدعی خصوصی در فراز چهارم شکایت به آنها ایراد گرفته شده است.
در این رابطه هفتهنامه «کانار آنشنه»، از پرتیراژترین نشریات فرانسه، در مطلبی با عنوان «الو احمدینژاد؟»، نوشت: «در کتابی علیه سرویسهای مخفی رژیم ایران تحت عنوان (واواک در خدمت آیتالهها) منتشر شده توسط انتشارات تیمه، استاندار ایوبونه، رییس سابق ضدجاسوسی فرانسه، آشکارا احسان نراقی را که بهعنوان یک جامعهشناس ایرانی در یونسکو منصوب بوده است، متهم میکند که مامور رژیم ایران است. بهنظر میرسد این سلطنتطلب سابق را، مقامات رژیم ایران طی اقامتاش در زندان مخوف اوین در ابتدای سالهای دهه 80 میلادی (1358 خورشیدی) عضوگیری کرده و چرخانده و سپس بهوسیله یک حکم عفو اسرارآمیز از جانب شخص خمینی، آزاد ساختهاند. نراقی در ژوئن گذشته، ایو بونه را به طرح اتهام افترا مورد شکایت قرار داد. حال آنکه در دادگاهی که در 17 دسامبر (26 آذر88) برگزار شد یک چرخش غافلگیر کننده به وجود آمد: وکیل مدافع ایو بونه در دادگاه، آقای تیری لوی، نامهای به فارسی رو میکند که نراقی به شخص احمدینژاد، رییس جمهوری اسلامی نوشته است. در این نامه بلند، که مورخ 27 مه گذشته است، نراقی یادآوری میکند که از تاریخ 1999، در زمان ریاست جمهوری خاتمی، تلاش کرده است علیه مخالفان ایرانی از جمله مجاهدین خلق در فرانسه مبارزه کند و حتا در میان خدماتاش، به لابی کردن نزد میشل روکار اشاره میکند. نراقی در نامهاش به احمدینژاد اضافه میکند برای شکایتی که در دادگاه به راه انداخته است مخارجی کرده است و فاکتورهای بسیار کلان وکیل پاریسیاش، آتجیان را که ضمیمه میکند. ظاهرن رژیم تهران در پاسخ دادن تاخیر میکند، نراقی در دسامبر مجددن نزد دفتر ریاست جمهوری رژیم ایران قضیه را مطرح میکند، و این بار مشخصات بانکی فرانسوی خود را نیز ضمیمه میکند و اما در دادگاه، نراقی نه تنها این کار را تکذیب نمیکند، بلکه قبول میکند که این نامه را فرستاده است و در همان حال در مقابل قضات خشمگین میشود، از استفاده از شکنجه و از فتوایی که (توسط خمینی) در سال 1989 علیه سلمان رشدی صادر شده نیز دفاع میکند. نراقی حتا تکذیب نکرد که در یک مکالمه با یک مقام رسمی در تهران شخصن شاهدانی را علیه مجاهدین خلق در اختیار دستگاه دادسرای ضدتروریستی فرانسه قرار داده است. کانار آنشنه در پایان نوشت: با این وضعیت درخشنده خدمات «نراقی»، عجیب خواهد بود که رژیم تهران فاکتورهایاش را نپردازد.
در نوامبر 2010 احسان نراقی آپارتمانی را که بیش از سیوپنج سال پیش در پاریس خریداری کرده و در آن زندگی میکرد فروخته و برای همیشه به ایران رفت. در دادگاه استیناف نوار صدای احسان نراقی در مورد همکاریاش با واواک پخش شد و کتاب «واواک در خدمت آیتالهها» تبرئه شد. اما پیرمرد تواب روایت ما عاقبتبهخیر شده همچنان مصاحبه کرده و در نهایت حیرت، رای دادگاه را انکار کرده و دوران بازنشستگی مطلوبی را در وطن سپری میکند.
محمد تاجران/ رادیو کوچه
از این قسمت کم کم میریم سراغ اصل سفر ولی هنوز اندکی از پیش برنامههای سفر باقی مونده و این گزارش آخرین گزارش از شرح تصمیم اولیه سفر و برنامهریزی اون است و از گزارش بعدی به خود سفر پرداخته میشه و داستانهای سفر.
یکی از مهمترین مسایلی که بایستی در نظر میگرفتم این بود که راهی پیدا کنم که خودم رو همیشه سرحال نگاه دارم. کوچکترین خستگی روانی در دراز مدت میتونست منو آزار بده و از ادامه حرکت باز بداره. از طرفی آموختن سفر و اینکه چگونه میتونم از سفر بهره بیشتری ببرم نیز عنوانهایی بودند که ذهن منو درگیر میکردند و بایستی براشون جوابی میداشتم.
راستی به این فکر کردین که وقتی میخواهین برین به سفر چه جوری اطلاعات کسب کنین و داشتن یا نداشتن اون اطلاعات چه تاثیری در نوع سفر و بهره شما از سفر خواهد داشت؟
راستی من با دیگه اینجا میگم که من گزارشگر نیستم و حرفه من نیست این کار….پس خیلی دور از انتظار نیست که گزارشهای من اشکالهای زیادی داشته باشه ولی تلاشم اینه که این اشکالات با کمک شما به حداقل برسه تا بهره بیشتری از این برنامه داشته باشیم.
آنچه در این بخش میآید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانهها است.
منبع: حقوق بشر ایران
به گزارش منابع رسمی و غیر رسمی در دو روز گذشته از روز دوشنبه، 2 ژانویه، دستکم ۲۵ زندانی در ایران اعدام شدهاند. بدین ترتیب سال جدید میلادی در ایران با اعدامهای بیشتر آغاز گشت.
اعدام دو نفر در زندان اراک:
به گزارش سایت مرکزی نیوز (سایت خبری تحلیلی استان مرکزی) بامداد روز سهشنبه ۱۳ دیماه دو زندانی در زندان اراک به دار آویخته شدند . بنا به این گزارش این دو زندانی به هویتهای «ج –ش» به اتهام حمل و نگهداری دو کیلو و پانصد گرم هروئین فشرده و «ع – ع» به اتهام حمل چهارکیلو و چهار صدو پنجاه گرم کراک در شعبههای دوم و اول دادگاه انقلاب اسلامی اراک به اعدام با دار محکوم شده بودند.
اعدام دستهجمعی و مخفیانه ۲۲ زندانی در زندان اوین:
به گزارش سایت «فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران» روز سهشنبه ۱۳ دی ماه ۲۲ زندانی که طی روزهای شنبه ۱۰ دی ماه و یکشنبه ۱۱ دی ماه از واحد ۲ زندان قزل حصار کرج به سلولها انفرادی زندان اوین منتقل شده بودند به صورت دستهجمعی به دار آویخته شدند. بنا به این گزارش خانوادههای آنها امروز به زندان اوین مراجع کردند و خواستار گرفتن اجساد زندانیان اعدام شده شدند که به آنها گفته شد اجساد در سردخانه کهریزک نگهداری میشوند و برای تحویل گرفتن آنها باید به آنجا مراجعه کنند. این اعدامها توسط منابع رسمی اعلام نشدند.
بنا به این گزارش اسامی تعدادی از زندانیان که صبح امروز در زندان اوین اعدام شدند به قرار زیر میباشد.
۱– غلامرضا فاروغ بابل زهی ۲۸ ساله که از شهروندان افغانستان میباشد
۲ – علیرضا جاوید شیرازی ۳۸ ساله نزدیگ به ۲۰ ماه در زندان قزل حصار بهسر میبرد
۳ – عزیز شکری ۲۴ ساله بیش از ۲۰ ماه در زندان قزل حصار زندانی بود (او به دلیل داشتن ۲۰ گرم مواد مخدر اعدام شد )
۴ – محسن کاکاوند ۳۲ ساله و نزدیگ به ۲ سال در زندان قزل حصار زندانی بود.
۵ – حسن پناهی ۴۵ ساله ۲ سال در زندان بسر می برد
۶ -محمود کرمانی
۷- یداله محمدی ۴۰ ساله نزدیگ به ۳ سال در زندان بهسر می برد
۸ -عبدالرعوف بروهی،۴۰ ساله ۳ سال در زندان بهسر میبرد
۹ – اصغر شیخ ستوده
۱۱ – عبدالحمید ده مرده
۱۲ – سعید رضا زاده ۲۶ ساله و نزدیگ به ۱۵ ماه در زندان بسر می برد
۱۳ -محمد درویشی ۲۷ ساله،۳ سال در زندان بسر می برد
اعدام یک زندانی در زندان زنجان:
بنا به گزارش آژانس خبر رسانی کردستان ، کُردپا، از شهر ارومیه، صلاح رشیدی فرزند عظیم از اهالی روستای اربیلا از توابع ارومیه به اتهام خرید و فروش مواد مخدر بامداد دیروز ۱۲ دیماه ۱۳۹۰ در زندان شهر زنجان اعدام گردیده است.
به گفتهی یکی از اعضای خانواده این زندانی، چند ساعت پس از اجرای حکم اعدام جنازه وی را تحویل گرفتهاند.
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای داخلی ایران، در پی تحولات اخیر در بازار ارز و سقوط ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی، دو نماینده مجلس شوری اسلامی روز چهارشنبه، 4 ژانویه، خواستار تشکیل جلسه فوق العاده مجلس شدهاند.
خبرگزاریهای داخلی ایران متن نامه الیاس نادران و احمد توکلی، دو تن از نمایندگان اصولگرای مجلس، خطاب به علی لاریجانی، رییس مجلس، را انتشار دادند که در آن، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت بازار ارز در روزهای اخیر، خواستهاند مجلس با تشکیل جلسه غیرعلنی، به بررسی این بحران و تصمیمگیری به منظور «نجات اقتصاد ملی» بپردازد.
نامه آقایان نادران و توکلی، که از منتقدان اصولگرای دولت محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری اسلامی محسوب میشوند، در پی افزایش سریع نرخ ارزهای معتبر خارجی در برابر ریال برای رییس مجلس ارسال شده است.
طی چند ماه گذشته، بازارهای ارز و طلا در ایران دچار نوسان بوده اما در روزهای اخیر، روند تنزل ارزش پول ملی جمهوری اسلامی سرعت گرفته و تنها طی سه روز اول این هفته، ریال بخش قابل توجهی از ارزش خود را در برابر ارزهای معتبر از دست داده است.
آقایان نادران و توکلی در این نامه از بازار ارز به عنوان «یکی از ابزارهای مهم سنجش شرایط اقتصادی کشور» نام برده و افزودهاند که وضعیت این بازار «به مرحلهای بحرانی رسیده است.»
این دو نماینده مجلس خطاب به رییس مجلس گفتهاند: «افزایش بیسابقه نرخ ارز و از آن فاجعه بارتر، نوسانات آن طی ماههای پاییز و به ویژه یکی دو هفته و روزهای اخیر، تمامی دلسوزان انقلاب و ایران را که علم و تجربه لازم برای آسیب شناسی وضع موجود را دارند به شدت نگران سرنوشت حال و آینده اقتصاد ملی کرده است.»
الیاس نادران و احمد توکلی وضعیت کنونی بازار ارز را نتیجه سیاست اقتصادی دولت دانسته و گفتهاند که «اکثر اقتصاددانان کشور که سالهاست از سیاستهای ضد و نقیض، مدیریت ضعیف و بعضن مسئلهدار اقتصادی و اتلاف منابع به دست دولت انتقاد کردهاند» از شرایط کنونی بازار ارز تعجب نمیکنند.
این دو نماینده مجلس از جمله دولت را به سرازیر کردن غیرقانونی یارانههای نقدی به بازار و در نتیجه، افزایش نقدینگی و همزمان، مسوولیت رکود بیسابقه صنایع به دلیل افزایش هزینه سوخت و خودداری دولت از عمل به تعهدات خود در حمایت از بخش تولید متهم کردهاند.
به گفته این دو نماینده مجلس، در حالی که کشور با مشکلات اقتصادی عمده ای مواجه است «دولت با آمارهای خودساخته، همه چیز را بر وفق مراد نشان میدهد و به جای پرداختن به مسایل اساسی کشور، به فعالیتهای انتخاباتی ناسالم میپردازد.»
ابن دو نمابنده مجلس در پایان نامه خود نوشتهاند که «امروز که قیمت ارز به صورت ساعتی دچار نوسان و فزایندگی است، ضروری است مجلس براساس ماده ۱۰۴ قانون آیین نامه داخلی، جلسه فوقالعاده تشکیل دهد و موضوع، وفق ماده ۱۰۳ در جلسه غیرعلنی بررسی و برای نجات اقتصاد ملی تصمیم موثر و قاطعی بگیرد.»
آنان روز ۱۴ یا ۱۵ دیماه را برای تشکیل جلسه رسمی غیر علنی پیشنهاد کردهاند اما هنوز گزارشی از واکنش رییس مجلس به این درخواست انتشار نیافته است.
در مقابل، روز گذشته، معاون نظارتی بانک مرکزی ایران افزایش نرخ ارزهای خارجی را به فعالیت «دلالان و سودجویان» نسبت داد و با اعلام اینکه حفظ ارزش پول ملی ایران به مسوولان امنیتی سپرده شده، وعده داد که تا دو روز دیگر، بازار ارز به ثبات خواهد رسید.
روند کاهش ارزش ریال به خصوص پس از انتشار خبر تمایل کشورهای غربی به تحریم نفتی ایران و امضای قانون تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی توسط رییس جمهوری آمریکا سرعت گرفته و به همین دلیل، برخی از کارشناسان نگرانی از کمبود جدی ارز در آینده را دلیل هجوم خریداران به بازار ارز دانستهاند.
با اینهمه، مقامات جمهوری اسلامی، از جمله رییس کل بانک مرکزی و سخنگوی وزارت خارجه، تحریم بانک مرکزی را بدون اثر اقتصادی و مالی دانسته و گفتهاند که اقدام ایالات متحده صرفن جنبه سیاسی دارد و هدف از آن، تشدید فشار روانی بر جمهوری اسلامی است.
بیشتر بخوانید:
«ادامه روند افزایش قیمت ارز و طلا در ایران»
افشان برزگر/ رادیو کوچه
بر اساس آموزههای دینی مسلمانها، شیطان یکی از فرشتگان خداوند است که به دلیل سجده نکردن بر انسان تا ابد از بارگاه الهی رانده شده و تا روز قیامت، به دنبال فریفتن انسانها و تشویق آنها به امور شر در دنیاست.
در برخی متون نیز به این موضوع اشاره شده که اصولن شیطان را کلیسا به وجود آورد تا تمام بدیها و پلیدیها را به آن نسبت دهد و به نوعی هم، خدمتی به بشریت کرده باشد تا هم گناهان را از خود دور کند و هم از قدرت جادوگران که در قرون وسطا قدرت زیادی گرفته بودند، کم کند.
اما در این میان نیز شیطان به خدای برخی تبدیل شد. البته از ابتدای پیدایش انسان تا به حال شیطانپرستی به شکلها و گونههای مختلف وجود داشته است و به گواه تاریخ امریکای لاتین، آمریکای جنوبی و آفریقای مرکزی مهد پیدایش شیطانپرستی در دنیا بوده است، به طوری که اکتشافات در این نواحی نشان میدهد که قبایلی برای شیطان مراسم قربانی انجام میدادند.
اما شیطانپرستی رایج در دنیا، منسوب به تفکرات شخصی به نام «آنتوان لاوی» است که کلیسای شیطان را در سال 1966 بنیان نهاد. در افکار و عقاید او انسان محور و مرکز عالم هستی است و این انسان است که خدا را میسازد. او انسان را حاکم بر خدا و شیطان میداند و از نظر او هر انسان، خود یک خداست.
این مکتب کاملن ضد مذهب است و اعتقاد دارد که باید از تمام لذتهای دنیا، خصوصن لذتهای جنسی در حد اعلا بهره برد، چرا که این لذتها پتانسیل لازم را برای کارهای روزانه آماده میکند.
پایهگذار این مکتب شیطانپرستی در دنیا، قواعد یازدهگانه و نیز گناههای 9 گانهای را برای شیطانپرستان تنظیم کرد، ولی آنچه مردم بعدها از شیطانپرستان در جهان میبینند، به هیچوجه با این قوانین و گناهها سازگار نیست، بلکه ضد آنهاست. به طور مثال «لاوی» قتل، تجاوز، قربانیکردن، حیوانآزاری و کودکآزاری را جزو گناهان گذاشته بود، در حالی که امروزه مراسم شیطانپرستی چیزی به جز انجام این اعمال نیست.
شیطانپرستی قدیمی مخالف با مسیحیت و کلیساست و در مراسم خود دقیقن اعمال ضد مسیحیت را انجام میدهد. آنها قربانی کردن انسان را امری ضروری برای آرامش و احترام به شیطان میدانند که در این میان دختربچهها بهترین قربانی برای شیطان هستند.
اما شیطانپرستی جدید را عدهای از انگلیسیها که گفته میشود از نجیبزادگان بودند به راه انداختند. در این نوع شیطانپرستی تغییرات بسیاری نسبت به شیطانپرستی قدیمی و قرون وسطایی وجود دارد؛ اما به هر حال استفاده از قدرت شیطان همچنان باقی مانده است.
شیطانپرستی جدید، برخلاف شیطانپرستی قدیمی اعتقادی به وجود شیطان خارجی ندارد، بلکه شیطان را در طبیعت و در وجود هر انسانی میداند، بنابراین مراسم شیطانپرستی جدید مراسمی است برای دعوت از شیطان باطنی و حس اهریمنی درونی که با اعمال جنسی آرام و ارضا انجام میشود.
شیطانپرستان جدید جسمپرست هستند و اعتقاد دارند هر آنچه وجود دارد، مدیون آدم است و انسان باید کاملترین لذت جسمانی و جنسی را در این دنیا ببرد و پس از مرگ، روح کسانی که لذت جسمانی لازم را نبردهاند به دنیا برمیگردد و لذت جنسی خود را کامل میکند.
شیطانپرستی جدید انسانها را تنها در برابر خود مسوول میداند و اعتقاد دارد که انسان به تنهایی میتواند راه درست و غلط را تشخیص دهد. شیطان در این اعتقاد، نماد نیروی تاریکی طبیعت، طبیعت شهوانی، مرگ، بهترین نشانه قدرت و ضدمذهب بودن است.
پوشش و آرایش شیطانپرستان بسیار متفاوت از سایر فرقهها و مکاتب است. انگشترها و دستبندهای تیغدار و عجیب، گردنبندهای اسکلتی، موهای بلند یا سر طاس، ابروهای تراشیده یا طراحی شده به سمت بالا، آرایشهای اغلب مشکی، بنفش و قرمز تند، خالکوبی نمادهای شیطانی بر روی بدن، پوشیدن لباسهایی از جنس جیر و چرم و اکثرن به رنگ مشکی و قرمز، چکمههای چرمی ساق بلند که اغلب با فلز تزیین شده، از خصوصیتهای ظاهری مشترک در بین شیطانپرستان است.
شیطانپرستان دارای سمبلها و نشانههایی هستند. پنج ضلعی وارونه یا نشانه ستاره صبح، نامی که به شیطان تعلق دارد و در مراسمهای شیطانپرستان و احضار ارواح شیطانی استفاده میشود. صلیب شکسته یا چرخ خورشید، چشم شیطان، صلیب وارونه، بز شاخدار، تبر رو به پایین و عدد 666 از جمله معروفترین نمادهای شیطانپرستان محسوب میشود.
البته گفته میشود، عدد 2012 نیز از اعداد مقدس شیطانپرستان به حساب میآید، چرا که طبق آموزههای شیطانپرستی سال 2012 سال آغاز حکومت شیطان بر روی زمین است و آنها معتقد هستند، عیسی مسیح و خداوند در این سال کشته شده و شیطان اختیار عالم را در دست خواهد گرفت.
در عصر حاضر جادوی سیاه یا همان بلک مجیک یکی از ارکان مراسم شیطانپرستان است که از مراسم آیینی آفریقاییها به آمریکا آمده و گفته میشود علت اصلی ورود عدهای از جوانان به گروههای شیطانپرست یادگیری جادوی سیاه است. در حال حاضر نیز این نوع جادوگری علاوه بر کلیساهای شیطان، توسط اساتید خبره در دورههای آموزشی مخصوص به علاقهمندان آموزش داده میشود که بیشتر وردها و ابزار این نوع جادو، علایم و نشانههای شیطانی هستند.
علاوه بر جادوگری، موسیقی متال مخصوصن «بلکمتال» یا همان «متالسیاه»، نقش عمدهای در جذب هوادار برای شیطانپرستان داشته است و به عنوان ابزار تبلیغات از آن استفاده شد. البته بلکمتال بسیاری از اصول کلیسای شیطان را زیر پا گذاشته و در این موسیقی هر نوع جرم و جنایتی انجام میگیرد و هیچ استثنایی وجود ندارد.
به طور مثال در کلیسای شیطان، مصرف مواد مخدر نهی شده است، در حالی که در بلکمتال، مصرف مواد مخدر یک اصل تلقی شده و در حال حاضر موسیقی متال به یکی از بزرگترین پایگاههای تبلیغاتی مواد مخدر در جهان تبدیل شده است.
در این نوع موسیقی خوانندگان و نوازندگان دست به هر کاری میزنند، از خودزنی گرفته تا خونخواری و مردهخواری و آتش زدن انجیل، انجام اعمال جنسی منحرفانه و دهها مورد دیگر. در محتوای بلکمتال نیز خوانندگان خود را ضد خدا، ضد دین، ضد انسان، ضد دنیا و ضد قانون معرفی میکنند.
در شیطانپرستان نوین تجاوز جنسی و قتل به ویژه نسبت به کودکان و نوجوانان، استفاده افراطی از مشروبات الکلی، مواد مخدر، داروهای روانگردان و انرژیزا و حتا خوردن و آشامیدن ادرار و مدفوع به شدت شایع است.
شیطانپرستی نه تنها در دنیای غرب، بلکه جای خود را در بین کشورهای اسلامی و عربی نیز باز کرده و دولتهای این کشورها هم درباره گسترش آن در بین جوانان هشدار دادهاند.
نشانههای اولیه ورود شیطانپرستی به ایران نیز در سالهای دهه 70 قابل مشاهده است، به طوری که در این سالها موسیقی متال وارد بازار موسیقی ایران شد و کتابهایی با حدود 50 عنوان در این زمینه منتشر و روانه بازار شد.
همزمان با انتشار کتابها، آموزش و یادگیری این موسیقی و به دنبال آن اجرای کنسرت در اماکن عمومی و حتا بعضی دانشگاههای کشور صورت گرفت که البته دریافت مجوز کنسرتها با به کارگیری انواع ترفندها صورت گرفت.
بر اساس تحقیقات انجام شده در ایران، در حال حاضر بیش از 70 فرقه شیطانپرستی در کشور فعال هستند که تعداد اعضای این گروهها در برخی شهرهای کشور به دو هزار نفر میرسد.
نتایج این تحقیقات بر این موضوع تاکید کرده که خطر این گروهها از نظر فرهنگی و اخلاقی به مرحله بحران رسیده است. همچنین فعالیت گروههای شیطانپرست جدید در نقاط مرکزی و جنوب غربی ایران به خصوص شیراز و کرج بیشتر از سایر مناطق است.
سن شایع عضویت در این گروهها در کشور بین 16 تا 24 سال است و پسران 10 برابر بیشتر جذب گروههای شیطانپرست میشوند و راه اصلی عضوگیری این گروهها از طریق اینترنت و محافل خصوصی است.
در تحقیقاتی که در اختیار مسوولان ارشد کشور قرار گرفته است، لباسهای گشاد، لباسهای رنگی جلف، انگشترهای خاص تیغدار، دستبندهای متنوع و عجیب، گردنبندهای اسکلتی و موهای بلند یا سر طاس به عنوان نشانههای ویژه گروههای همسو با شیطانپرستی بیان شده است و بر این اساس نیرویانتظامی به مقابله با گروههای شیطانپرست و ظواهر آن پرداخته است، به طوری که هر از چند گاهی پلیس خبر پلمپ تعدادی از واحدهای عرضهکننده پوشاک نامتعارف و علایم شیطانپرستی را اعلام میکند.
هرچند که برخی از کارشناسان امور دینی بر این اعتقادند، فرقههایی همچون شیطانپرستی در دنیای اسلام خریداری ندارد و شیطانپرستی در ایران در آغاز راه قرار دارد، اما وضعیت گرایش نسبت به این فرقه چنان زیاد شده که وزیر اطلاعات نسبت به گرایش دانشآموزان به فرقههای دگراندیش و انحرافی به خصوص شیطانپرستی هشدار داده و آن را از دیگر اقدامات دشمن در چارچوب جنگ نرم دانسته است.
از قرار معلوم این جنگ نرم در صدا و سیما هم نفوذ کرده، به طوری که به گفته یکی از اعضای گروه تحقیقی، برخی از آهنگهای آگهیهای بازرگانی و تیتراژ برخی فیلمها و سریالها، برگرفته از آیینها و موسیقی گروههای شیطانپرست است.
هرچند از شیطانپرستان به عنوان گروههای منحرف یاد میشود و عضویت در این گروهها نابودی آینده اعضای آن را به دنبال دارد، اما نباید این نکته را نیز فراموش کرد که بسیاری از جوانان مخصوصن ایرانی که از پوشش و علایم شیطانپرستان استفاده میکنند، شاید فقط نامی از این فرقه را شنیده باشند و تنها برای جلب توجه اقدام به این کار میکنند.
خبر / رادیو کوچه
وزرای خارجه اتحادیه عرب از برگزاری نشستی در روز شنبه، 7 ژانویه، خبر دادند تا گزارش اولیه ناظران این اتحادیه از وضعیت سوریه را بررسی کنند. فرمانده نظامیان جداشده از ارتش سوریه نیز به نیروهای دولتی هشدار داد که پاسخی قاطع به آنها خواهد داد.
به گزارش الجزیره، منابع مرتبط با اتحادیه عرب گفتهاند که موضوع ادامه کار ناظران این نهاد در سوریه، در این جلسه اضطراری مورد بررسی قرار خواهد گرفت چون نیروهای دولتی سوریه از اعمال خشونت علیه تظاهرکنندگان دست نکشیدهاند.
از سویی دیگر فرمانده نظامیان جداشده از ارتش سوریه به نیروهای دولتی هشدار داد که این افراد خود را برای یک حمله همهجانبه در صورت پایان ندادن به کشتار غیرنظامیان آماده کنند.
فعالان مخالف دولت بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، میگویند که روز سه شنبه، 3 ژانویه، دستکم ۹ تن به دست نیروهای امنیتی این کشور کشته شدهاند.
بر اساس گزارشها در دو هفته گذشته صدها نفر از معترضان سوری در شهرهای مختلف کشته شدهاند.
نیکلا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه، در واکنشی گفته است که بشار اسد به دلیل ارتکاب کشتارهایی که حس انزجار جهانیان را برانگیخته است، باید از قدرت کنارهگیری کند.
بیشتر بخوانید:
«کشتار در سوریه همچنان ادامه دارد»
خبر / رادیو کوچه
معاون کلانتر مرکزی که یک مرد مظنون به ایجاد خطرناکترین آتشسوزی شهر لسآنجلس را بازداشت کرده، و به تازگی به درجه بالاتر ارتقا یافته، روز سهشنبه، 3 ژانویه اعلام کرد که حاضر است با درآمد یک دلار در سال به گشتزنی تکنفره، در شهر ادامه دهد.
به گزارش سیانان، شروین لالهزاری، سیساله و ایرانیتبار، وکیل در حوره املاک و مستقلات ،که 3 صبح روز دوشنبه، و سه ساعت پس از پایان وقت اداری خود، به گشتزنی مشغول بود پس از مشکوک شدن به یک خودروی پارکشده در هالیوود راننده را به عنوان متهم به آتشسوزیهای بزرگ لسآنجلس بازداشت کرد.
این در حالی است که هفتههای وی و صدها نیروی پلیس دیگر به دنبال این فرد متهم بوده و آقای لالهزاری پس از اطمینان از یکی بودن اطلاعات خودروی این متهم، او را بازداشت و به بازداشتگاه منتقل کرد.
لالهزاری پس از این بازداشت اعلام کرد: «بیش از شغل روزانهاش از کار گشتزنی که از ساعت 4 بعدازظهر تا نیمهشب ادامه دارد لذت میبرد.»
وی در پایان اضافه کرد: «کار بزرگی انجام نداده و این بخشی از وظایف این شغل است.»
خبر / رادیو کوچه
طالبان پس از 10 سال نبرد با دولت افغانستان و همپیمانان خارجی آن اعلام کرد حاضر است در گفتوگوهای صلح شرکت کند.
طالبان روز سهشنبه، 3 ژانویه در بیانیهای اعلام کرده است این گروه در صدد است برای شرکت در مذاکرات در خارج از کشور یک دفتر سیاسی باز کند.
بر اساس بیانیه این گروه که در سایت «ندای جهاد» منتشر شده است طالبان تاکید کرد در این زمینه با چند کشور خارجی از جمله قطر وارد گفتوگو شده است.
طالبان اعلام کرد: «علارغم حضور قوی در داخل کشور ما حاضریم در خارج از کشور یک دفتر بازکنیم تا در مذاکرات شرکت کنیم.»
این گروه «آزادی بازداشت شدگان طالبان در گوانتانامو» را به عنوان پیششرط شرکت در گفتوگوها اعلام کرده است.
در همین حال مقامات افغانستان اعلام کردند نمایندگانی از «حزب اسلامی» که دومین گروه نیرومند مسلح پس از طالبان به شمار میآید با حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان و چند دیپلمات آمریکایی در کابل دیدار و در مورد مسایل صلح گفتگو کردند.
این گروه به ریاست گلبالدین حکمتیار از ده سال پیش با دولت افغانستان و نیروهای ناتو مبارزه میکند.
بیانیه به محل افتتاح دفتر سیاسی طالبان اشاره ای نکرده است اما پیشتر پیشنهادهایی برای میزبانی این گروه از طرف ترکیه، عربستان و قطر مطرح شده است.
طالبان پیشتر شرط کرده بود تا زمانی که نیروهای خارجی این کشور را ترکت نکنند در هیچ گفتوگویی شرکت نمی کند.
از سوی دیگر کاخ سفید در اولین واکنش نسبت به این مسئله اعلام کرده است گروه طالبان باید پیش از شرکت در گفتوگوهای صلح خشونت را متوقف کند.
آمریکا تاکید کرد این پیششرط هرگز تغییر نمیکند.
بیشتر بخوانید:
«از تغییر نظر آمریکا در مورد طالبان خرسندم»
اشکان منفرد / رادیو کوچه
این روزها بازار خرید و فروش ارز در ایران روزهای نگرانکننده و سرنوشتسازی را سپری میکند. برخی میگویند افزایش قیمت ارز و به خصوص دلار امریکا، تنها یک رشد قیمت مصنوعی حاصل از سیاست اقتصادی دولت برای تامین بودجه هدفمندی یارانهها است. برخی بر این باور هستند که نظام بانکی ایران با افزایش نرخ ارز سعی در انحصاری کردن فروش آن را دارد. بهمنی مدیرعامل بانک مرکزی در خرداد ماه امثال خبر از افزاش 12 درصدی قیمت ارز (دلار) در بازار را داده بود. اما امروز دوشنبه 12 دی 1390 قیمت دلار در بازار آزاد به مرز 1800 تومان رسید تا بیسابقهترین قیمت ارز در تاریخ ایران رکوردی تازه را به ثبت برساند تا وعده افزایش 12 درصدی با رشد 28 درصدی جای خود را عوض کند. اما سیاست پشت پرده افزایش قیمت ارز هر چه که باشد، اقتصاد روز جامعه را به شدت متاثر کرده است.
جهش ملخی قیمت ارز در بازار ایران که از یک ماه گذشته آغاز شده است، سیاست بانکی ایران تنها به مدت یک هفته توانست قیمت دلار را در مرز فروش آزاد 1600 تومان و عرضه دولتی با نرخ 1530 تومان نگاه دارد. این سکون قیمت تنها دو روز بعد از آغاز سال نو میلادی و امضاء باراک اوباما در پای برگه تحریم بانک مرکزی ایران، فعالیت خود را از سر گرفت تا امروز تیتر تمامی خبرگزاری های داخلی و رسانهها، قیمت 1800 تومانی دلار در بازار ایران باشد.
کارشناسان اقتصادی میگویند: «تحریم بانک مرکزی به منزله تحریم خرید نفت و گاز ایران است. ایران میگوید توانسته است تحریمها را دور بزند. اتحادیه اروپا، ایران را تهدید به عدم خرید نفت از این کشور می کند. ایران سیاست تهدید در برابر تهدید را پیش میگیرد و بستن تنگه هرمز را پاسخ تحریم نفت ایران میدهد. در این میانه هم بازار ایران در شعلههای گرانی و تورم میسوزد و هیچ آه هم از نهاد کسی بر نمیخیزد..؛»
فایل پاورپوینت را از اینجا دانلود کنید.
آنچه در این بخش میآید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانهها است.
منبع: کرمانشاه پست
به گزارش کرمانشاه پست پس از گذشت ماهها هزینههای درمانی جانبازان پرداخت نشده است. ایثارگران در نامهای به کرمانشاه پست خواستار رسیدگی به وضعیت درمانی خود شدهاند .
همچنین گزارشهای تایید شده از شهرستانها نیز حکایت از عدم پرداخت هزینههای درمانی پس از گذشت چندین ماه است. رییس بیمه ایران استان کرمانشاه در گفتوگو با کرمانشاه پست اما خبر از پرداخت کلیه تعهدات معوق میدهد. خبری که از سوی جانبازان تایید نمیشود. بنیاد شهید نیز سکوت کرده است .
علیرضا رجایی فرگفت: «در گذشته بهعلت تغییرات در نوع قراردادها ما شاهد جمع شدن تعهدات بودیم اما اکنون با نفراتی که در خود بنیاد شهید مستقر کردهایم پرداخت تعهدات را به حداکثر یکهفته رساندهایم.»
رجاییفر با بیان اینکه کلیه تعهدات گذشته تمامن تسویه شده افزود: «پروندههایی که تسویه نشده احتمالن بهدلایل نقص مدارک و کم و کاستیهای مربوط به آن بوده وگرنه موردی که کامل بوده و پرداخت نشده نداریم.»
سخنان رییس بیمه استان در حالی است که هنوز پرداخت هزینههای درمانی ماههای قبل به جانبازان پرداخت نشده و اگر نقص مدارکی هم بوده به جانبازان اطلاع داده نشده است.
جانبازان در نامه ارسالی از سازمان بنیاد شهید استان بهعنوان متولی خدمات رسانی به آنها پرسیدهاند چرا با کتمان واقعیات مربوط به ایثارگران کار را بهجایی میکشاند که با نامه پراکنی ایثارگران همراه شود؟
بیتوجهی مسوولان در قبال هزینههای درمانی جانبازان در حالی است که آنها از مشکلات گوناگون جسمی و روحی ناشی از جنگ دست بگریبانند و معلوم نیست چرا مسوولان پس از گذشت ماهها حداقل در این مورد به فکر علاج آن پرداختهاند؟
Ryan Mauro
Family Security Matters
As I explained in my last column, the importance of foreign policy and national security can change with the single decision of an adversary. The American president is, first and foremost, the commander-in-chief so people have a responsibility to understand how he views matters of national security. For the benefit of readers, and to place issues in perspective, I have summarized the GOP positions below, in no particular order.
Mitt Romney
On the Middle East, Romney wants to put one official in charge of overseeing U.S. aid in the region so that the Arab Spring can be steered in a positive direction. This indicates a belief in the need for an ideological offensive, which is a very pressing matter. Encouragingly, he has Dr. Walid Phares as a foreign policy advisor.
On Iran, he wants to support "insurgents" pursuing regime change, but doesn't offer much detail. He is the only candidate to support indicting Ahmadinejad on genocide charges, but that wouldn't make much of a difference. On Syria, he wants to support the Free Syria Army fighting the regime and says the U.S. should use Turkey and Saudi Arabia to pressure the Assad regime. Hopefully, Romney does not want to "lead from behind," as President Obama would say, because those two countries would promote the Islamists within the Syrian opposition.
Like Gingrich, his stance on Libya is unclear and seems influenced by politics. He favored a no-fly zone but then when it expanded to target Qaddafi's ground forces, he warned of "mission creep and mission muddle." If the NATO intervention was limited to a no-fly zone, then we'd be stuck in Libya for a long time, stopping the rebels from losing but not helping them to win.
Romney speaks well on China. He wants to label China as a currency manipulator, potentially punish it with tariffs and report it to the World Trade Organization. When he was criticized by Jon Huntsman for advocating a "trade war," he responded, "We're already in a trade war."
Romney is vulnerable on Afghanistan and it is shocking to me that his rivals haven't used it to their advantage. He tries to position himself as a hawk by slamming President Obama's decision to bring home the additional troops sent as part of the "surge" by September. He would bring them home in December—a mere three months difference, while supporting Obama's timeline to withdrawal by 2014. It's as if he chose the minimal difference he needed to not be accused of sharing Obama's position. He claims that the generals support the 2014 timeline, but there are various reports that this is not true.
Ron Paul
He believes that there is "no evidence" that Iran is pursuing a nuclear weapon, dismissing the IAEA report with damning evidence that the regime is doing just that. After his clash with Bachmann on the issue, he accused her of "hating Muslims." He ridiculed President Obama for having a stealth drone over Iran. How can you be tough on foreign policy if you even oppose overhead surveillance of threatening countries?
Paul is fighting accusations that he is against Israel, but as I recently wrote in FrontPage Magazine, the record is clear. His book upholds the American Council for Judaism, an anti-Zionist group that does not believe in Israel's legitimacy. In an interview with Iranian state television, he said "To me, I look at it [the Gaza Strip like a concentration camp, and people are making homemade bombs, like they are the aggressors?"
Rick Santorum
Rick Santorum has been the loudest voice on Iran and called for supporting the Iranian opposition long before it became a popular position. He often talks about how the Bush Administration fought him on the issue, instead dithering as Iran pursued a nuke, sponsored terrorism and helped kill our soldiers in Iraq and Afghanistan. Gingrich and he are on the same page when it comes to Iran, except that Santorum specifically calls for developing an Iranian workers' strike fund. That would presumably be a part of the Gingrich policy as well.
Santorum has done an excellent job in the debates of characterizing the nature of the Iranian regime. He explained how Mutually Assured Destruction won't work because the regime values "martyrdom." He's the candidate who has most clearly stated that if Israel decides to bombs Iran, the U.S. should jump in on Israel's side. He has also spoken about the alliance of "radical socialists and Islamists" in Latin America and supported the intervention in Libya, criticizing President Obama for not acting decisively and quickly enough.
Santorum has one weakness and that is Pakistan. He went after Rick Perry hard for talking about ending foreign aid to Pakistan, saying that we face common foes and allies "work through their problems." In one debate, he was asked what he'd do if he learned that a nuclear weapon got loose in Pakistan and he said he'd ask the ISI intelligence agency for help—the same one that sponsors the Taliban and other terrorists.
Newt Gingrich
The former House speaker has displayed a great depth of knowledge and offers an overall strategy to handle them. On the issue of radical Islam, he argues that the intelligence community needs to be "liberated" so it is not dependent upon foreign services and the State Department needs to be revamped to exercise soft power in a long-term ideological war. Gingrich would promote women's rights, entrepreneurship and modernity in the Islamic world so that the next generation "understands something other than Sharia." This would include translating particular books into Arabic, offering scholarships to American universities and other creative programs. When an activist group called the United West asked Gingrich if he'd prosecute the Muslim Brotherhood fronts in the U.S., he agreed to.
On Iran, Gingrich says he would use a modernized version of the Ronald Reagan-Margaret Thatcher-Pope John Paul II strategy that brought down the Soviet Union. Non-military aid like communications equipment would be given to "every dissident" and covert operations would target Iran's gas refinery, nuclear program and other pillars of the regime. Otherwise, he argues, Iran will have to be bombed every 4 years to stop it from getting the bomb. If military action is required, he would want it to target the regime as a whole, instead of just its nuclear facilities.
On defense spending, he believes cuts can happen if more cost-effective solutions can be found. He often gives the example that Apple puts out new technology every 9 months, but it takes 10-15 years to develop a new weapons system. Gingrich feels our military posture around the world must be reformed as it is based on the Cold War model. He also deserves credit for emphasizing the threats from a potential Electro-Magnetic Pulse strike and cyber and space warfare.
Gingrich has two weak points. He was an early supporter of Sharia-Compliant Finance, which is now used as a way of financing extremism and terrorism, as the Center for Security Policy's Shariah Finance Watch follows closely. His position on Libya is still contradictory, unclear and reeks of political posturing. He supported the no-fly zone but says that as president, he wouldn't have intervened because he would have been using covert operations to get the job done. He slams the justification for the war, but says that President Obama's performance on Libya made the U.S. look weak. He then supported cutting off funding for the war, something that the Republicans understandably went after the Democrats for doing in Iraq.
Michele Bachmann
She has demonstrated a deep understanding of national security issues in the debates, throwing out numbers and facts. She's talked the recruiting of Somali-Americans in her home state by Al-Shabaab and mentions the part of the Iranian constitution that legally requires the regime to pursue jihad around the world. In discussing the withdrawal from Iraq, she wisely explains how that gives Iran a bridge to the Mediterranean Sea through Iraq and Syria. I have written about how one Hezbollah official publicly said that the "Shiite crescent" would destroy Israel after Iraq is absorbed into the Iranian-Syrian bloc.
Bachmann has spoken out about the dangers of Sharia law in America and how some Middle Eastern governments are raising up a new generation of extremists. In one debate, she told a powerful story about how she confronted Palestinian Prime Minister Fayyad over Palestinian schools' use of anti-Semitic, pro-terrorist textbooks. He said that they had been taken out of circulation and he'd send her copies of the new textbooks. They never arrived.
Bachmann has not offered detailed solutions and she opposed intervention in Libya at all. Many people view that latter position as an asset, but as I've written for Family Security Matters, we have since discovered that Qaddafi had WMD. When NATO intervened, Qaddafi's forces were on the verge of carrying out a major massacre. If she opposed intervening, what would she have done? If President Obama stood by and let it happen, his critics would say he made the U.S. look weak and uncaring. She also stood against Perry's call for suspending aid to Pakistan.
Rick Perry
Rick Perry ducked tough foreign policy questions in the early debates, but since then he has made a point of emphasizing national security, but we cannot forget that he came into the presidential race unprepared on this issue. Since brushing up on the issue, he has made some strong comments.
He favors immediately enforcing a no-fly zone in Syria, which Romney criticized him for since the Assad regime is using ground forces. However, the term "no-fly zone" was used in Libya but it really was much more. Perry is probably envisioning the same thing. On Iran, he focuses on sanctioning the Iranian Central Bank, which he believes would "shut down the Iranian economy." He, like all the others, wants to support the Iranian opposition but like Bachmann and Romney, does not offer much detail.
Perry wants to revive the Monroe Doctrine to keep Iran out of Latin America, but the fact is that Iran is already in Latin America. It is unclear how he would kick Iranian influence out. He uses the most hawkish language on China, referring to the country as "Communist China" and predicting that it will enter the "ash heap of history" as the Soviet Union did. Again, little detail is offered. Perry has some good positions, but has not laid out how to implement them.
Jon Huntsman
Huntsman showed an impressive knowledge of foreign affairs in his Lincoln-Douglass-style debate with Gingrich. He favors an immediate drawdown in Afghanistan to 10-15,000 troops to train Afghan security forces, gather intelligence and engage in special operations. I have serious doubts as to whether even this limited mission could succeed with that level of forces.
He supports defense cuts as part of his "economics-first foreign policy" and opposes the U.S picking sides in the Arab Spring. He opposed the Libya intervention but is open to possibly intervening in Syria and promises to prevent Iran from getting a nuclear bomb. He is fiercely critical of Romney's stance on China. He instead wants to reach out to the 500 million Chinese with Internet access and the country's 80 million bloggers. He doesn't deny that China is a growing threat, explaining that the new leadership coming into power believes China's "time has come," but says the country has significant internal troubles ahead.
شماره نخست نشریه کوچه منتشر شد. این نشریه از طریق پیدیاف با دو کیفیت برای سرعت اینترنت پایین و بالا و همچنین کتابخانه الکترونیکی در دسترس کاربران قرار میگیرد.
فایل پیدیاف قابل دانلود برای سرعت بالا
فایل پیدیاف قابل دانلود برای سرعت پایین
لینک به کتابخانه نشریه یک
محبوبه شعاع / رادیو کوچه
mahboobeh@koochehmail.com
هفدهم دی ماه سال 1314 خورشیدی برابر است با اجرای فرمان کشف حجاب به دستور «رضاشاه پهلوی» در ایران. در این روز و طی جشن فارغالتحصیلی دختران بیحجاب در دانشسرای مقدماتی رضا پهلوی، رسمن کشف حجاب را اعلام کرد. در این روز تاریخی که برابر با هفتم ژانویه ۱۹۳۶میلادی بود نخستین گام برای آزادی و برابری زنان به فرمان رضا شاه برداشته شد.
کشف حجاب در ایران، به بخشی از تاریخ ایران در دوران رضاشاه پهلوی اطلاق میشود که بنابر آن، زنان و دختران ایرانی از استفاده از چادر، روبنده و روسری منع شدند. پیش از آن نیز نخستین نشانههای کشف حجاب را میشد در دربار ناصرالدین شاه قاجار و در محافل روشنفکری دیگر یافت، ولی رسمیت پیدا کردن آن به دوره حکومت رضا شاه باز میگردد.
در دوران قاجار، مسافرتهای شاه به اروپا و مشاهداتش از وضعیت پوشش زنان اروپایی در دربار تاثیر به سزایی داشت. به تدریج موضوع «کشف حجاب» در قالب تجددخواهی به محافل روشنفکری و اشعار شعرا نفوذ کرد و درمطبوعات منعکس شد.
اما گفته شده که رضا شاه قانون کشف حجاب را یکباره صادر نکرده است. نخستین شایعات پیرامون قانون جدید، هنگامی پخش شد که رضاشاه تحت تاثیر اصلاحات دموکراتیک در افغانستان قرار گرفته بود و امانالهخان و ملکه ثریا، شاه و ملکه افغانستان در سال ۱۳۰۸ به ایران آمدند. ملکه افغانستان بیحجاب بود و جنجالی در میان روحانیون ایران برانگیخت. آنها از رضاشاه خواستند ملکه افغانستان را در ایران مجبور به داشتن حجاب کند که رضاشاه نپذیرفت. در همین زمان شایعاتی درباره تصویب قانون منع حجاب پخش شد.
رضاشاه پس از تنها سفر خارجیاش به ترکیه در دوازدهم خرداد ۱۳۱۳، تحت تاثیر اقدامات غربگرایانه «آتاتورک» نیز قرار گرفت. در این دوره نیز شایعاتی درباره ممنوعیت حجاب در مدرسههای دخترانه پخش شد، ولی قانونی در این راستا تصویب نشد.
او ترجیح میداد که مردم لباس متحدالشکل بپوشند، مردان کلاه پهلوی به سر گذارند و نسبت به تعهدات دینی در زمینه حجاب سستی نشان دهند. اما سرانجام رضا شاه پهلوی که شدید تحت تاثیر بیحجابی زنان ترکیه قرار گرفته بود، این مسئله را پس از گذشت یک سال از سفرش به ترکیه در آذر ۱۳۱۴ به محمود جم «رییسالوزرا» وقت چنین بازگو کرد:
«نزدیک دو سال است که این موضوع سخت فکر مرا به خود مشغول داشتهاست، خصوصن از وقتی که به ترکیه رفتم و زنهای آنها را دیدم که «پیچه» و «حجاب» را دور انداخته و دوش به دوش مردهایشان در کارهای مملکت به آنها کمک میکنند، دیگر از هر چه زن چادری است بدم آمده است. اصلن چادر و چاقچور دشمن ترقی و پیشرفت مردم است. درست حکم یک دمل را پیدا کرده که باید با احتیاط به آن نیشتر زد و از بینش برد.»
پس از آن بخشنامه کشف حجاب جهت تصویب رضاشاه در تاریخ بیستوهفتم آذر ۱۳۱۴ از طرف رئیسالوزرا به دربار فرستاده شد تا در آغاز دیماه فرمان اجرای غیر رسمی قانون کشف حجاب به تمام شهرهای ایران ارسال شود و در هفدهم دیماه سال 1314 رضاشاه به هم راه ملکه پهلوی و دختران خود که برای نخستین بار چادر به سر نداشتند به دانشسرای دختران میروند و طی سخن رانی در جشن فارغالتحصیلی دختران در دانشسرای مقدماتی رسمن کشف حجاب را اعلام کرد.
گفته شده کشف حجاب در ترکیه اختیاری بوده است و علاوه بر آن آتاتورک فعالیتهای برنامهریزی شده و تبلیغات محتاطانهای برای تشویق زنان به برداشتن حجاب اجرا میکرده و به طور مثال میگفته:«خودتان را به جهان نشان دهید و رودررو به جهان بنگرید.»
اما رضاشاه این کار را با زور انجام داد و به طور ناگهانی حق انتخاب را از زنان گرفت و هیچ روند جامعهپسندی برای این کار طی نشد. بخشی از زنان که مسنتر و سنتی بودند و احساس برهنگی میکردند عملن در خانه محبوس شدند.
و در نتیجه در سال ۱۳۲۰ که رضاشاه ایران را ترک کرد اجرای قانون کشف حجاب سریع فراموش شد. وزارت فرهنگ حکم داد از ورود زنان بیحجاب به دانشگاه جلوگیری شود و معلمهای زن مدرسهها و استادان زن دانشگاهها مجبور شدند با حجاب به کلاس درس بروند. در تهران و سایر شهرها دختران دانشآموز و زنان به خاطر نداشتن حجاب مورد آزار و اذیت قرار میگرفتند.
خبر / رادیو کوچه
نتایج نخستین روز از انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان آمریکا به منظور انتخاب نفر برتر برای رقابت با باراک اوباما، رییس جمهوری حال حاضر این کشور حکایت از پیشتاز بودن میت رامنی و ریک سنتورم دارد.
به گزارش بوستون گلوب، ایالت آیووا شاهد رقابت نامزدهای حزب جمهوریخواه برای شرکت در رقابتهای نهایی انتخابات ریاست جمهوری بود که در نهایت میت رامنی و ریک سنتورم هر یک با کسب نردیک به 25 درصد آرا فاتحان این انتخابات لقب گرفتند.
بر همین اساس ریک سنتورم 24.6 درصد از آرا، رامنی 24.5، ران پل 21.3 درصد، نیوت گینگریچ 13 درصد، ریک پری 10 درصد، و میشل بکمن فقط 5 درصد آرا را تصاحب کردند.
میت رامنی، ران پل و ریک سنتورم
بر اساس این گزارش، انتخابات درون حزبی در ایالت آیووا در یک هزار و 774 حوزه برگزار شد و شمارش 96 درصد از آرا نشان داد که رامنی و سنتورم انتخاب اول این ایالت هستند. آیووا در غرب میانه (Midwest) آمریکا واقع شده است و از لحاظ وسعت بیست و ششمین ایالت و از نظر جمعیت سی امین ایالت به شمار میرود.
آیووا نقطه آغاز انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان بود و به همین ترتیب سایر ایالتهای آمریکا نیز در روزها و هفههای آینده شاهد برگزاری این رقابتها خواهند بود. بر اساس برنامه در تاریخ 10 ژانویه در نیو همپشایر و 21 ژانویه کارولینای جنوبی شاهد برگزاری این رقابتها خواهند بود.
خبر / رادیو کوچه
دولت انتقالی لیبی، یوسف منقوش را به عنوان رییس جدید ستاد نیروهای مسلح این کشور معرفی کرده است.
آقای منقوش که زمانی از فرماندهان نیروهای مسلح سرهنگ معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی بود، ده سال پیش از مقام خود کنارهگیری کرد.
وی هم زمان با اعتراضها در لیبی به قیام مردمی در این کشور علیه حکومت قذافی پیوست و پس از آن به معاونت وزارت دفاع منصوب شد.
مقام های دولت لیبی تلاش میکنند با خلع سلاح شورشیان پیشین، ارتشی جدید در این کشور تشکیل دهند.
این در حالی است که پس از سرنگونی معمر قذافی نگرانیها در خصوص مسلح بودن برخی گروههای شورشی در لیبی افزایش یافته است.
بیشتر بخوانید:
«شش کشته در اولین درگیری لیبی پس از سقوط قذافی»
خبر / رادیو کوچه
دومین روز مرحله سوم و آخر انتخابات پارلمانی مصر در حالی برگزار میشود که اولین روز این انتخابات همچون دو مرحله گذشته با استقبال گسترده مردم مواجه بود و انتظار میرود، در این مرحله نیز اسلامگرایان پیروز انتخابات باشند.
به گزارش الجزیره، مرحله سوم انتخابات پارلمانی مصر از روز گذشته در 9 استان قلیوبیه، دقهلیه، الغربیه، المنیا، قنا، مطروح، الوادی الجدید، شمال سینا وجنوب سینا برگزار شد و در این دور از انتخابات 14 میلیون مصری مجاز به شرکت در انتخابات هستند.
رقابت در مرحله سوم انتخابات پارلمانی مصر برسر 150 کرسی میان احزاب و تشکلهای سیاسی آن صورت میگیرد و انتظار میرود، مانند دو مرحله گذشته حزب آزادی و عدالت، شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمون در کنار دیگر احراب اسلامگرا مانند حزب سلفی النور و حزب الوسط اکثریت آرا را به خود اختصاص دهند.
نیروهای امنیتی و نظامی مصر همانند دو مرحله گذشته تامین امنیت انتخابات را برعهده دارند و روز گذشته استقبال گستردهای از این انتخابات انجام شد.
حزب آزادی و عدالت در دو مرحله اول و دوم انتخابات موفق شد، بیش از 45 درصد کرسیها را به خود اختصاص دهد و پس از آن حزب سلفی النور و جماعت اسلام موفق شد، 20 درصد این کرسیها را به دست آورد.
انتظار میرود، نتایج نهایی مرحله سوم انتخابات مجلس ملت سومین هفته ماهجاری اعلام شود، تا پس از آن مصر خود را برای برگزاری انتخابات مجلس شورا آماده کنند که قرار است 22 فوریه در این کشور برگزار شود.
قرار است، دو مجلس ملت و شورا مسئولیت انتخاب جمعیت موسسان این کشور را برعهده داشته باشد که متشکل از 100 نفر بوده و مسوولیت تدوین قانون اساسی جدید مصر را عهدهدار است.
شورای عالی نظامی مصر به دلیل نداشتن نیروی کافی برای تامین امنیت انتخابات پارلمانی این کشور تصمیم گرفت، 27 استان مصر را به سه بخش تقسیم کرده و در هر مرحله انتخابات در 9 استان برگزار شود.
بیشتر بخوانید:
«آغاز مرحله آخر از انتخابات مجلس سفلای مصر»
کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه
وزارت امور داخلی (وزارت کشور) تاجیکستان زمینه مذهبی داشتن کشتار «پرویز دلوت بیکاف» را که در تن جامه «بابا نوئل» را داشت، رد کردند. مقامهای تاجیک میگویند، گروه بزرگ جوانان که در حالت مستی قرار داشتند شب ۳۱ دسامبر سال گزشته ۲۰۱۱ با ضربه کارد «پرویز دولت بیکاف» را زخمی کردند که بعد از یک روز در بیمارستان جان داده است. قتل «پرویز دولت بیکاف» و آن هم در شب تجلیل از سال نو میلادی جامعه تاجیکستان را نگران کرده است. برخی از رسانههای داخل و خارج تاجیکستان نوشتند که گروهی از جوانان «پرویز دولت بیکاف» را با ندای «تو کافر» کشتهاند. اما وزارت امور داخلی تاجیکستان این همه را رد نمود.
همچنین «حاجی اکبر تورجانزاده» روحانی سرشناس تاجیک گفت که نباید این قضیه را با مذهب و دین ربط داد. در حالی که به گفته او قریب یک قرن است که سال نو میلادی در تاجیکستان تجلیل میشود و کسی هم برای پوشیدن جامه «بابا نوئل» کشته نشده است. اما این واقعه در حالی رخ داد که یک روز قبل از تجلیل سال نو میلادی رهبر «شورای علمای تاجیکستان» اعلان کرد که مردم مسلمان این کشور باید از تجلیل سال نو مسیحی خودداری ورزند. با این حال وزارت امور داخلی میگوید سه نفر مظنون در قتل «پرویز دولت بیکاف» را بازداشت کرده دو تن دیگر را تحت پیگرد قانونی قرار داده است.
«بالاروی تعرفههای ترانزیت برای تاجیکستان»
شرکت راه آهن ازبکستان از اول سال ۲۰۱۲ میلادی تعرفههای ترانزیت را برای قطارهای تاجیکستان ۳۲ در صد بالا برده است. به قول مسوولان شرکت «راه آهن تاجیکستان» اگر در سال گذشته برای انتقال یک تن آرد ۷۴ دلار پرداخته میشد، طبق تعرفههای نو آن بیشتر از ۸۸ دلا را تشکیل میدهد. مقامات شرکت «راه آهن تاجیکستان» میگویند ازبکستان از ۳۲ درصد بالا بردن قیمت ترانزیت در یک سال ۷۰ میلیون دلار آمریکایی سود به دست میآورد و راه آهن تاجیکستان قرار کرده است این ۷۰ میلیون دلار را از حساب خود پرداخت نماید. «اگر نه بالا رفتن قیمت تعرافهها برای تاجیکستان به افزایش نرخ در بازارهای کشور منجر خواهد شد» میگوید «عثمان قلندراف»، معاون رییس شرکت راه آهن تاجیکستان. آقای «قلندراف» میگوید جانب تاجیکستان از ازبکستان خواسته است تا تعرافهها پایان آورده شود، ولی «تاشکند» پاسخ مثبت نداده است.
«انجمن ادیبان و هنرمندان تاجیکستان و ایران»
گروهی از ادیبان و هنرمندان ایران و تاجیکستان قصد دارند که انجمن ادیبان و هنرمندان فارسی زبان را تاسیس کنند. «عبدالحمید صمداف» معاون رییس «اتحادیه نویسندگان تاجیکستان» هدف از تاسیس چنین نهادی را برای توسعه بیشتر همکاریهای ادیبان و هنرمندان این دو کشور ارزیابی کرد. این در حالی است انتظار میرود در جشن «نوروز» رییس جمهوری ایران «محمود احمدینژاد» به تاجیکستان آمده و «خانه ایران» در این کشور را افتتاح نماید. «خانه ایران» تاریخ کهن و نو جمهوری اسلامی را معرفی خواهد کرد.
Reza Kahlili
American Thinker
The Arab Spring is turning into an American Winter, Iran’s supreme leader, Ayatollah Ali Khamenei, believes. Countries from Tunisia and Egypt to Yemen and Bahrain, he insists, are struggling to overthrow ties to the West and embrace Islamist movements, which in the end will look to Iran for leadership. And the leadership Iran would provide in such a scenario could bring on Armageddon as it amasses nuclear weapons in its quest for Islamic world domination.
“The developments currently unfolding in the world are different than those of the past since they are anti-U.S. and popular in nature,” Khamenei said recently, according to MehrNews, the mouthpiece of the Islamic regime in Iran. “Some assume that the United States is stage-managing these developments behind the scenes, but it is sheer delusion. … Today what we hear in the Arab streets are the same slogans that the Islamic nation of Iran has been saying for the past 30 years.” he said.
”The fact that Western media outlets have predicted and acknowledged that Islamists will emerge victorious in the elections that will be held in countries in transition also prove the Islamic nature of regional revolutions,” Khamenei said.
The Iranian dictator also criticized the U.S. for adopting a double standard toward the developments occurring in Egypt and other countries, adding that any popular, democratic and patriotic person who comes to power in one of those countries will definitely oppose the United States and the Zionist regime of Israel.
In recent months, many Iranian clerics have issued statements of admiration for Khamenei, calling him the deputy of the last Islamic messiah, Mahdi, the Shiites’ 12th Imam, and even going so far as announcing that disobeying the supreme leader is equivalent to “apostasy from God.” According to Shiite belief, Mahdi will reappear after great world chaos and destruction, and Islam will rule the world.
One prominent ayatollah, Mesbah Yazdi, one of Iran’s leading advocates of Islamic end times’ ideology, has stated that Khamenei ascends to the sky every year for five hours to meet with Imam Mahdi and to consult about what action to take next. It is said that Khamenei has been told by Imam Mahdi to continue full speed with the Iranian nuclear program and not to fear anyone or any threats.
That fanatical belief could become a self-fulfilling prophecy should Revolutionary Guard forces launch a nuclear attack against Israel. Iranian leaders have often stated their goal is to destroy the Jewish state.
The radicals ruling Iran believe that Khamenei is the mythical figure who will pave the way for the Mahdi’s return. They believe the current uprisings in the Middle East — as they call it, an “Islamic awakening” — are another sign that the end is near and that Khamenei is on a righteous path for the final destruction of Israel, America and the infidels.
According to an Iranian secret documentary revealed back in April, titled “The Coming Is Upon Us,” the current unrest in the Middle East is a divine signal that Iran will soon help usher in the end of days and the return of their messiah, Mahdi.
Khamenei, since being appointed the supreme leader of the regime, has shown to be a vengeful and cruel dictator, ordering the assassination of opposition figures outside the country, and the arrest, torture and execution of thousands of Iranians inside the country who voiced their resentment against the injustices of the Islamic regime. Khamenei was responsible for the fraudulent elections of 2009 in selecting President Mahmoud Ahmadinejad to a second term and ordering the suppression of the Iranians with their uprising against the regime.
Iran’s Crown Prince Reza Pahlavi, the son of the late Iranian Shah Mohammed Reza Pahlavi, recently announced that he plans to ask the United Nations to bring Iran’s supreme leader before the International Criminal Court on charges of crimes against humanity.
Reza Pahlavi is among the exiles working for regime change in Iran. He said at a Paris news conference recently that Khamenei must be held responsible for the executions, jailing and torture of political dissidents.
Pahlavi said he will submit a complaint about Khamenei to the five permanent U.N. Security Council members along with a report of the cleric’s alleged crimes.
It is time for the world community to stand on the side of justice and condemn the crimes done by the Islamic regime in Iran and hold its leaders responsible, for if we remain silent, we are complicit.
رادیو کوچه
1941 میلادی- «هنری برگسون» (Henri Bergson) فیلسوف برجسته فرانسوی در چنین روزی درگذشت. «خندیدن» و «تکامل خلاقانه» از مهمترین آثار او هستند. وی در سال 1927 میلادی، جایزه نوبل را از آن خود کرد. برگسون، مانند افلاطون، فیلسوفی شاعر مسلک بود و شاعرانه مینوشت. وی فقط یک نویسندهی صاحب سبک و فصیح نبود، بلکه یکی از ژرفاندیشترین متفکران تاریخ فلسفه نیز محسوب میشد.
زندگی عقلانی او، سیری تحولی داشت. وی به تدریج از مکتب «اصالت ماده» روی گردانید و به فلسفه «اصالت تصور» روی آورد. در آغاز، اندیشمندی پرشور بود و در ریاضیات نیز استعدادی شگرف داشت. در هفده سالگی به دانشسرا رفت. در آن زمان، تمایلاتی کاملن طبیعتگرایانه داشت. پس از فراغت از تحصیل، در شهر «کلرمونفران» (Clermont Ferrand) به کار معلمی پرداخت. با مطالعه در آثار فلسفی او، میتوان دریافت که «شهود» در بنمایهی فلسفهی برگسون، نقش عمدهای دارد.
وی معتقد بود که فلسفهی واقعی، تحلیل جزیی حیات نیست، بلکه تفکر کردن در آن به صورت یک کل است. در نتیجهی این نوع تفکر، معلوم میشود که جهان تنها یک شی مادی واقع در زمان و مکان نیست، بلکه چیزی بیشتر از آن است. وی معتقد بود که جهان، تجلی یا تظاهر نیرو است. به نظر میرسد که علم جدید هم این اندیشهی برگسون را تایید میکند.
1951 میلادی- کره شمالی و چین کمونیست، شهر سئول را به محاصرهی خود درآوردند. جنگ کره در ژوئن 1950 با حملهی کره شمالی به جنوب آغاز شد و در زمان کوتاهی، بیشتر منطقههای جنوب، به تصرف نیروهای شمال درآمد. شهر سئول ماهها در کنترل شمالیها بود که نیروهای آمریکایی و بعدها چند کشور دیگر از جمله ترکیه وارد عمل شدند و بیستوششم سپتامبر، شهر سئول از دست شمالیها رهایی یافت. در چهارم ژانویه برای دومین بار پس از جنگ کره، به دست نیروهای کمونیست افتاد. سه ماه بعد، ژنرال «مک آرتور» فرمانده این جبهه، از همهی سمتهای نظامیاش برکنار شد. وی به عنوان «فاتح ژاپن» شهرت یافته بود.
این جنگ پرهزینه در 1953، پس از 3 سال و یک ماه با امضای قرارداد ترک مخاصمه متوقف شد.
1958 میلادی- مامویت «اسپوتنیک-۱» نخستین ماهواره فضایی جهان با ورود به جو پایان یافت. این ماهواره، نخستین ماهوارهی فضایی جهان بود که در اکتبر ۱۹۵۷ توسط اتحاد جماهیر شوروی از پایگاه فضایی «بایکونور» به مدار زمین پرتاب شد. پرتاب اسپوتنیک-۱ به مدار زمین، آغازگر عصر فضا و مسابقهی فضایی بود.
سرانجام ماموریت اسپوتنیک-۱ پس از سه ماه و طی مسافتی بیش از شصت میلیون کیلومتر در مدار زمین، در تاریخ ۱۴ دی ۱۳۳۶ (۴ ژانویه ۱۹۵۸) با سقوط آن به جو زمین به پایان رسید و در اثر برخورد با اتمسفر زمین، سوخت و از بین رفت.
این ماهواره یک ماهوارهی کرویشکل آلومینیومی بود که چهار عدد آنتن مخابراتی به بدنه آن متصل بودند. باتریها، ابزارهای الکتریکی و دستگاههای مخابراتی آن در محفظهای بسته در داخل آن قرار داشتند.
1389 خورشیدی- «علیرضا پهلوی» فرزند آخرین پادشاه ایران، صبح روز سهشنبه چهارم ژانویه برابر چهاردهم دی ماه در «ساتاند» بوستون خودکشی کرد. بنابر گزارش پلیس محلی به نقل از«AFP» در ساعت دو صبح، جسد مردی در خانهاش کشف شده که به ضرب گلوله از پای در آمده است.
او در سال 1345 در تهران متولد شده بود و در دوران کودکی یعنی دوازده سالگی به دلیل بحرانهای انقلاب به همراه خانوادهاش ایران را ترک گفت و به ایالات متحده رفت. در آنجا به ادامه تحصیل در دبیرستانی در ایالت ماساچوست پرداخت و بعد در رشته مطالعات ایران باستان در دانشگاه کلمبیا کارشناسی ارشد گرفت و سپس با انتخاب رشته ایرانشناسی به هاروارد رفت.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1642 میلادی- «اسحاق نیوتن» فیزیکدان، ریاضیدان و فیلسوف انگلیسی زاده شد. قانون عمل و عکسالعمل از مهمترین قوانین او در حوزه مکانیک حرکت است .
1809 میلادی- «لویی بریل» (Louis Braille) در چنین روزی به دنیا آمد. او که از همان کودکی نابینا شده بود، برخلاف معمول آن زمان که کمتر کسی به آموزش نابینایان توجه داشت، با بهرهگیری از تلاشهای پیشین، توانست خط عادی را به صورت برجسته بیاموزد و مانند همسالانش بخواند و بنویسد. این نابغه فرانسوی، خط خود را بر پایه اشکال مختلفی بنا کرده که از ترکیب ۱ تا ۶ نقطه تشکیل میشود.
بنابر آمار یونسکو، تنها حدود پنج درصد از نابینایان جهان با خط بریل آشنایی دارند. تا لویی بریل زنده بود، دستاندرکاران آموزش نابینایان، خط او را معتبر نشمردند و حدود سی سال پس از مرگ او بود که اختراعش در سراسر جهان به رسمیت شناخته شد.
1948 میلادی- «میانمار» یا «برمه»، کشوری کوهستانی که در جنوب شرقی آسیا قرار دارد و با کشورهای چین و هند و بنگلادش و تایلند هممرز است، در چنین روزی به استقلال دست یافت و این روز را روز ملی خود نامید. این کشور در قرن نوزدهم میلادی به اشغال انگلستان درآمد که انگلستان آن را به هند، دیگر مستعمرهاش ملحق کرد تا اینکه پس از جنگ جهانی دوم در چنین روزی به استقلال دست یافت.
1960 میلادی- «آلبر کامو» نویسندهی فرانسوی و از جمله نویسندگان مشهور سوسیالیست و خالق کتاب مشهور «بیگانه» و برنده جایزه نوبل ادبیات، در چنین روزی در تصادف درگذشت.
منبعها:
ویکیپدیا (انگلیسی و فارسی)
راسخون
نیویورک تایمز
آنچه در این بخش میآید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانهها است.
منبع: پارستوریسم
سایت اصولگرای سفیرنوشت: اهالی و علاقهمندان سینما از سال 84 وقتی فیلم تبلیغاتی محمود احمدینژاد را مشاهده کردند هیچگاه این جمله رییس جمهوری را فراموش نکردهاند که خطاب به مجری آن فیلم تبلیغاتی که کسی جز شمقدری، معاونت کنونی امور سینمایی نبود گفت: «ما سالیانه این ظرفیت را داریم که فقط 300 فیلم برای خارج از کشور بسازیم» و امروز وقتی به وضعیت سینمای ملی نگاه میکنیم بدون هیچ بزرگنمایی و اغراقی باید به واژهی بحران تکیه بزنیم. بحرانی که وضع موجود را به حدی دچار تزلزل کرده است که بسیاری از چهرههای صاحب نام سینما از خطر بیکاری جمع گستردهای از سینماگران صحبت میکنند.»
به راستی چه میزان از این بحران و رکود به تصمیمات شمقدری بر میگردد؟ او که در همان فیلم تبلیغاتی وقتی از رییس جمهوری به شوخی سوال کرد که آیا در دولت او پست میگیرد یا نه با جواب قاطع احمدینژاد مواجه شد. امروز مهمترین پست سینمایی کشور را در اختیار دارد. آن هم در دولت رییس جمهوری که به او گفته بود هیچ پستی نمیگیرد. البته این تنها مورد از کرامات دولت نیست.
برای همین کمتر کسی مسوولیت گرفتن فردی که جدیترین منتقد سیاستهای صفارهرندی وزیر فرهنگ دولت نهم بود و زمانی با گفتن جملهای خشم رییس جمهوری را هم برانگیخته بود را امری غریب تلقی میکند. شمقدری در سخنانی توهینآمیز گفته بود: «احمدینژاد و صفار همچون زن و شوهری هستند که فقط همدیگر را تحمل میکنند» که بلافاصله با واکنش احمدینژاد مواجه شد. احمدینژاد این سخنان را توهین به خود و وزیرش اعلام کرد. اما گویا با آغاز در اواخر عمر دولت نهم که بحث مشایی و جریان انحرافی به اوج خودش رسید و صفار هرندی نیز مانند دیگر منتقدان این جریان از دولت اخراج شدند، مهر شمقدری ناگهان به دل رییس جمهوری افتاد. هرچند در همان زمان بسیاری بر این امر اذعان داشتند که دلیل تغییر رویکرد احمدینژاد و مسوولیت گرفتن او به همین ارتباط با جریان انحرافی مربوط میشود.
به گزارش سفیر، امروز اما مسئلهی خانهی سینما و فضای ملتهب به وجود آمده را بدون تردید باید از تبعات تصمیمگیریهای شمقدری دانست. اما برای یافتن اهداف کنار گذاشتن خانهی سینما باید به کمی عقب برگردیم. بسیاری از صاحب نظران معتقدند دلیل فضای نسبتن بازی که با حضور شمقدری ایجاد شد و بسیاری از فیلمهای مسئله دار رفع توقیف شدند ایجاد فرصتی بود تا برای اهالی سینما به صورت یک نشانه جلوه کند تا در زمان مناسب بتوان از آن بهرهبرداری سیاسی کرد. طرحی که از همان زمان مشخص بود بر مبنای استراتژی مشایی شکل گرفته است. برای اثبات این مسئله بد نیست نگاهی داشته باشیم به سخنان همسویی که شمقدری و مشایی در رابطه با مسایل دینی مطرح میکردند و باعث ایجاد بحران در فضای کشور شده بود. وقتی چند ماه پیش ویژهنامهی خاتون با هدف تخریب فرهنگ حجاب از سوی روزنامه ی ایران و تحت نظر جوانفکر از مهرههای کلیدی جریان انحرافی منتشر شد. آنانی که با دقت فضای سیاسی کشور را در این سالها رصد میکردند به یاد سخنان چند سال پیش شمقدری انداخت.
او در اوایل کار دولت نهم و در زمانی که مشاور هنری رییس جمهوری بود نیز در اظهاراتی ساختارشکن ضرورت حجاب اسلامی را انکار کرده و با استناد به استمرار بیحجابی زمان طاغوت در نخستین ماههای پس از پیروزی انقلاب نتیجه گرفته بود که الزامی شدن حجاب با تدبیر حکومتی حضرت امام ابتدا از مراکز و دوایر دولتی شروع شد و به تدریج به کل جامعه و حوزه عمومی سرایت کرد و یک ضرورت قطعی دینی نیست. همچنین در سال 88 نیز برخی از سایتهای خبری با تعجب سخنانی از او را در واکنش به اعتراض یکی از خبرنگاران نسبت به پوشش نامناسب برخی مهمانان جشنواره فیلم فجر منتشر کردند که گفته بود: «در کجای قرآن و در کدام آیه گفته شده است که حجاب الزامی است!؟»
این همسویی شمقدری با جریان انحرافی زمانی نظریهی ورود جریان انحرافی به سینما را قطعی کرد که سال گذشته مشایی در خانهی سینما حضور یافت. دیداری که به قصد یارگیری و وارد کردن خانهی سینما در فضای سیاسی به نفع جریان انحرافی شکل گرفت اما با واکنش منفی خانهی سینما مواجه شد. اهالی خانهی سینما با در نظر گرفتن منافع صنفی حاضر به همکاری با مشایی نشده و فریب وعدههای عجیب و رویایی او را نخوردند و از همینجا بود که ناگهان موج کارشکنی و تخریب خانهی سینما توسط برخی از نزدیکان دولت صورت گرفت و مشخص بود هدفشان خارج کردن خانهی سینما از فضای سینمایی کشور است تا بتوانند با زیر پوشش گرفتن صنوف سینمایی در زمان نیاز از آنها به نفع جریان انحرافی استفاده کنند.
در ابتدا زمانی که در قضایای دستگیری برخی مستندسازان، خانهی سینما بنا بر مسوولیت صنفی خود از قوهی قضاییه خواستار شد برخوردی مبتنی بر رافت اسلامی با مستندسازان دستگیر شده بود. ناگهان از سوی همین افراد متهم به طرفداری از بیبیسی و همکاری با رسانههای بیگانه گردید. مسئلهای که مشخص بود به قصد ارعاب خانهی سینما و در جهت انتقام از جواب منفی آنان به مشایی صورت گرفته است.
البته پیش از این نیز معاونت سینمایی تلاش کرد با ایجاد اتحادیه تهیه کنندگان دوم که از برخی چهرههای خاص تشکیل یافته بود تا حدی چند دستگی را در میان صنوف سینمایی رواج دهد. اما به نظر میرسد تصمیم نهایی حذف کامل خانهی سینماست. یعنی مستقلترین بخش سینمایی کشور که همواره سعی کرده از فضای سیاسی و دعواهای جناحی خود را دور نگه دارد.
مشایی و جریان انحرافی از همان ابتدا همواره تلاش میکردند با جلب نظر برخی چهرههای به اصطلاح سوپر استار سینمایی برای خود محبوبیت کسب کنند. اهدای امکانات خاص به برخی از این افراد و دیدار و حمایت از چهرههای مشخص سینمایی از چشمان رسانهها دور نمانده بود اما کسی گمان نمیکرد این قصد نفوذ در فضای سینمایی تا این اندازه سینمای ملی را دچار بحران کند. نفوذی که حتا تا به آنجا رسید که در مراسم اختتامیه دوره گذشتهی فیلم فجر مشایی با عنوان رییس دفتر رییس جمهوری به جای وزیر ارشاد برای اهدای جوایز روی سن رفت. مسئلهای که تاکنون سابقه نداشته است. چرا که رییس دفتر رییس جمهوری پستی نیست که به واسطهی آن کسی در جایگاهی قرار بگیرد که معمولن وزیر ارشاد باید در آن حضور داشته باشد. امروز با ردگیری سابقهی افراد به راحتی میتوان متوجه شد که چینش مهرهها در معاونت سینمایی کشور بر اساس چه نظر و سلیقهای صورت گرفته است.
همانطور که اشاره کردیم شمقدری از همان سالهای پیش همواره منتقد افرادی در دولت احمدینژاد بود که خود از منتقدان جدی مشایی و جریان انحرافی بودند و مثل دشمن دشمن من دوست من است شاید بهترین فرمول برای رسیدن به چگونگی ارتباط این افراد با جریان انحرافی باشد.
بعد از شمقدری باید به سابقه همکاری سجادپور مدیر کل فعلی اداره نظارت و ارزشیابی ارشاد، با مشایی اشاره کرد. زمانی که اسفندیار رحیم مشایی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در دوران مدیریت احمدینژاد شد، سجادپور را به عنوان یکی از معاونان خود برگزید. این همکاری با حضور رحیم مشایی در سازمان میراث فرهنگی تداوم یافت و سجادپور معاون فرهنگی این سازمان نیز شد.
همچنین مسئله انتخاب خزایی به عنوان دبیر جشنواره فیلم فجر در سال 90 را نباید فراموش کرد. خزایی دبیر جشنواره کیش در سال گذشته بود که در آن با شور و هیجان مقدم مشایی را خوش آمد گفته و سبب شد برخی از سینماگران متعهدی همانند شورجه و شرفالدین که از منتقدان مشایی و جریان انحرافی بودند سالن را با وجود اصرارهای شمقدری ترک کنند.
بههرحال به نظر میرسد جریان انحرافی تحت هیچ شرایطی حاضر نیست از فرصت بهرهبردن و سواستفاده از محبوبیت و فراگیر بودن سینما و سینماگران دست بکشد. هدفی که سبب میشود با تصمیمات غیرکارشناسانه نه تنها سینمای ملی را به تخریب و نابودی بکشاند بلکه موجب قهر سینماگران کشور با نظام شده و آنها را رودر روی نظام قرار میدهد چرا که به نظر میرسد این تصمیمات به نام دولت صورت گرفته و به کام دشمنان نظام ریخته میشود.
با تمام این اوصاف خوشبختانه نهادهای نظارتی همچون سازمان بازرسی کل کشور و … با دقت کامل ناظر این جریان مشکوک هستند و امید این داریم قبل از آکه این جریان بتواند به اهداف خود در این زمینه دست یابد، شاهد برخوردی جدی با این جریان مشکوک در سینمای ملی باشیم.
خبر / رادیو کوچه
بر اثر انفجارهای همزمان در جنوب افغانستان، که روز سهشنبه، 3 ژانویه، روی داد، دستکم 12 تن از جمله چند کودک کشته و تعدادی نیز زخمی شده اما از تعداد مجروحان اطلاعات دقیقی در دست نیست.
به گزارش الجزیره، مقامهای دولت افغانستان از دو انفجار با فاصله چند دقیقه در یک تقاطع پر رفت و آمد در قندهار خبر دادند.
در انفجار نخست یک بمبگذار انتحاری با موتور سیکلت به یک پاسگاه پلیس قندهار حمله و پس از رویارویی با پلیس خود را منفجر کرد و پنج نفر از جمله یک پلیس را کشت.
در انفجار دوم نیز که بر اثر یک عملیات انتحاری روی داد، هفت تن که سه نفر از آنها مامور پلیس بودند جان باختند.
بیشتر بخوانید:
«نوزده کشته در انفجاری دیگر در افغانستان»
رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
تفاهم
1) دلار کوتاه آمد
http://www.tafahomnews.com/module-pagesetter-viewpub-tid-1-pid-73141.html
درحالی که روز گذشته قیمت دلار در بازار آزاد به مرز 1800 تومان رسیده بود این ارز با قیمت حدود 1585 تومان فروخته شد. نوسانات ارزی در بازار بر خلاف روز دوشنبه روند نزولی به خود گرفته و در حالی که دلار در ساعت مشابه در مرز 1800 تومان قرار گرفته بود این ارز با قیمت 1585 تومان فروخته شد.
2) حاج بخشی به یاران شهیدش پیوست
http://www.tafahomnews.com/module-pagesetter-viewpub-tid-1-pid-73140.html
ذبیحاله بخشی معروف به حاج بخشی بسیجی مشهور و راوی شعار معروف «ماشااله، حزباله» همزمان با ایام شهادت عمار یاسر از صحابه پیامبر اکرم و امیرالمومنین صبح دیروز پس از تحمل سالها رنج و درد، دعوت حق را لبیک گفت.
مردمسالاری
1) صنعت نمیتواند با دلار 1700 تومانی ادامه حیات دهد
http://www.mardomsalari.com/Template1/News.aspx?NID=124185
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: «جهان از جمله ایران در شرایط اقتصادی خاصی قرار دارد و آثار بحران جهانی به تدریج در اقتصاد ما نیز نمایان خواهد شد.» مهدی غضنفری در هفتمین جشنواره قهرمانان صنعت و اقتصاد ایران، با بیان اینکه با بحران جهانی 10هزار شرکت در ژاپن و 135بانک در آمریکا ورشکست شده و ارزش بورسهای جهان نیز 30 تا 40 درصد کاهش داشته است، اظهار داشت: «برای حمایت از تولید توجه به کارآفرینان و صنعت را بهترین راه برای دور زدن تحریمها و خروج از بحرانها میدانیم.»
2) اعمال فشار به قضات غیرقابل توجیه و مردود است
http://www.mardomsalari.com/Template1/News.aspx?NID=124167
رییس قوه قضاییه با حضور در جلسه هیت عمومی دیوان عالی کشور که برای رسیدگی به اختلاف نظر بین دو شعبه تجدید نظر استان همدان در استنباط از ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی و قانون اعسار تشکیل شده بود، شخصیت حقیقی و حقوقی قضات دیوان عالی کشور را بیبدیل و نمونه دانست. به گزارش ایسنا، آیتاله آملیلاریجانی بر اهمیت و نقش دیوان عالی کشور در نظام قضایی کشور تاکید کرد و گفت: «این منزلت در قانون اساسی و قوانین عادی کشور نیز لحاظ شده که مرتبه بالایی است.»
ابتکار
1) هشدار جنتی درباره تحرکات انتخاباتی برخی گروهها
http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/News.aspx?NID=92699
دبیر شورای نگهبان در آستانه برگزاری انتخابات مجلس نسبت به اینکه برخی هدفشان در انتخابات رفتن به مجلس نیست، بلکه تنها میخواهند آرامش را به هم بزنند، هشدار داد. به گزارش ایسنا، آیتاله جنتی در مراسم معارفه رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تهران گفت: «تهران خود یک کشور کوچک با جمعیت بسیار است، به طوریکه باید گفت تهران یکطرف و سایر شهرها یکطرف دیگر.» وی با اشاره به اینکه در گذشته در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برای تهران، یک بخش مجزا در نظر گرفته نشده بود، خاطر نشان کرد: «شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی یک شورای آبرومند است که در 30 سال گذشته با رعایت تمام ضوابط، فعالیت خود را انجام دادهاست. اتفاقات زیادی در این سالها افتاده، اما شورا خط مستقیم خود را حفظ کرده است و طوری حرکت نموده که نهتنها برای کشور مشکلی ایجاد نشود، بلکه راه امام و انقلاب ادامه یابد.»
2) حکم ریاست داماد احمدینژاد لغو شد
http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/Article.aspx?AID=20392#92696
رییس سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران از دستور جدید رییس جمهوری برای بازگشت به کار خود در سمت رییس این سازمان خبرداد و گفت: «آمدن فرد جدیدی بهعنوان رییس سازمان ملی استاندارد منتفی شد.»
خراسان
1)دستجردی هم نماینده ویژه رییس جمهوری شد
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=10&day=14&id=1342829
گفته میشود دولت با ابلاغ مصوبهای به معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری، اعلام کرده است که از این پس اختیار هیئت وزیران از محل قانون بودجه سال 90 برای تأدیه مطالبات و تعهدات و همچنین تسویه یا تهاتر بدهیهای وزارت بهداشت تا سقف 2 هزار میلیارد تومان به خانم دستجردی تفویض شده و وی از این پس نماینده ویژه رییس جمهوری در پیگیری این موضوع خواهد بود. بر اساس این بخشنامه، دستورات دستجردی در حکم تصمیمات رییس جمهوری است.
2) وزارت اطلاعات: 9 باند مواد مخدر منهدم و بیش از 10 تن مواد افیونی کشف شد
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=10&day=14&id=1342729
با پیگیریها و تلاشهای اطلاعاتی گسترده سربازان گمنام امام زمان در داخل و خارج کشور 9 باند کلان مواد مخدر در استانهای مختلف شناسایی و طی اقدامات عملیاتی هماهنگی منهدم شد، ضمن کشف بیش از 10 تن مواد افیونی تعداد 38 نفر دستگیر و 4 نفر معدوم شدند.
آفرینش
1) مهمانپرست: در انتظار پیشنهاد گروه 1+5 درباره زمان و مکان مذاکرات هستیم
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=94283
مهمانپرست در نشست هفتگی خود در جمع خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی در پاسخ به سوال خبرنگار یک رسانه خارجی افزود: «وضعیت انرژی در دنیای امروز به گونهای نیست که بتوان کشوری همچون ایران را به عنوان دارنده چهارمین ذخایر بزرگ نفت و دومین ذخایر بزرگ گاز دنیا از معادلات انرژی جهان حذف کرد.»
2) پیام رییس مجلس به روسای مجالس جهان: تجاوز جدید صهیونیستها ناشی از سالها بیتوجهی بینالمللی است
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=94282
رییس مجلس در پیامی اعلام قدس شریف به عنوان پایتخت صهیونیستها را محکوم کرد. به گزارش خبرآنلاین رییس مجلس شورای اسلامی در پیامی به روسای مجالس جهان، خواستار اتخاذ تمهیدات و تدابیر ضروری به منظور جلوگیری از طرح یهودیسازی قدس شریف و اقدامی قاطع در مخالفت با طرح پایتخت یکپارچه «کیان یهودی» رژیم صهیونیستی شد.
دنیای اقتصاد
1) فرانسه خواستار تشدید تحریم ایران شد
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=284529
وزیر خارجه فرانسه در راستای تداوم خصومت ورزی غرب علیه ملت ایران اعلام کرد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید تا پایان ماه جاری میلادی (11 بهمن) بر تحریم تهران توافق کنند.
به گزارش خبرگزاریهای مهر و ایسنا به نقل از رویترز، آلنژوپه گفت: «اتحادیه اروپا هم مانند ایالات متحده باید تا پایان ماه ژانویه درباره تحریمهای ایران توافق کند.»
وی افزود: «فرانسه خواهان سختتر شدن تحریمها است و نیکلا سارکوزی رییس جمهوری فرانسه دو پیشنهاد ملموس را در این حوزه ارایه داد که نخستین آن توقیف داراییهای بانک مرکزی ایران به عنوان تدبیر سخت و دومی تحریم صادرات نفت ایران است.»
2) ادعای روسیه درباره توان موشکی ایران
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=284527
یک مقام وزارت دفاع روسیه مدعی شد که ایران فاقد موشکهای دوربرد و قارهپیما است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، «وادیم کووال» گفت: «ایران فنآوری لازم را برای ساخت موشکهای میانبرد و دوربرد بالستیک قارهپیما در اختیار ندارد.»
خبر / رادیو کوچه
کاخ سفید در واکنش به تهدید جمهوری اسلامی علیه یک ناو هواپیمابر آمریکایی اعلام کرد که هشدار جمهوری اسلامی نشانه ضعف است.
به گزارش رویترز، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «این هشدار نمایانگر این واقعیت است که ایران در موضع ضعف قرار دارد.»
او افزود که تهدیدهای اخیر ایران نشان میدهد که تحریمها تاثیرگذار بوده است.
ساعاتی پیشتر، وزارت دفاع آمریکا در واکنش به هشدار عطااله صالحی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی درباره بازگشت ناو هواپیمابر «جان..سی.استنیس» به خلیج پارس اعلام کرد که استقرار یگانهای نظامی این کشور در منطقه خلیج پارس به روال دهههای گذشته ادامه خواهد داشت.
یکی از سخنگویان وزیر دفاع آمریکا اظهار داشت: «رفت و آمد برنامهریزیشده عادی ناوگان دریایی آمریکا بر اساس تعهد بلندمدت این کشور به امنیت و ثبات منطقه ادامه خواهد داشت.»
او افزود که رفت و آمد این ناوگان از تنگه هرمز بر اساس قوانین بینالمللی که تضمینکننده حق عبور است، ادامه دارد.
ناو هواپیمابر آمریکایی «جان.سی.استنیس» هفته گذشته با عبور از تنگه هرمز، محل ماموریت خود در خلیج پارس را ترک کرد و مقامات آمریکایی دلیل جابهجایی آن را انجام ماموریت حمایت از عملیات نظامی در افغانستان اعلام کردند.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی در روز پایانی رزمایش نیروی دریایی ارتش در شرق تنگه هرمز، خروج ناو هواپیمابر آمریکایی را با این رزمایش مرتبط دانسته بود.
آقای صالحی با اشاره به خروج ناو هواپیمابر آمریکایی از منطقه خلیج پارس گفته بود: «به آنها توصیه، هشدار و تذکر میدهیم که این ناو به منطقه سابق خود در خلیج پارس برنگردد چرا که ما عادت نداریم تذکر را تکرار کنیم و فقط یک بار تذکر میدهیم.»
بیشتر بخوانید:
«عبور یک ناو آمریکایی همزمان با رزمایش ارتش ایران»
بیستویکمین نشست از سلسله نشستهای فرهنگی عصر روشن این هفته به «محمد بهارلو» – داستاننویس و منتقد – اختصاص دارد.
در این نشست که روز پنجشنبه 15 دیماه جاری بهبهانه انتشار مجدد رمان «بانوی لیل» از این نویسنده برگزار خواهد شد، در میزگردی با حضور محمد جعفری قنواتی، حسن اصغری، سعید عقیقی، فریبا حاجدایی و علیرضا بهرامی، علاوه بر بررسی کارنامه فرهنگی محمد بهارلو، به نقد و بررسی این اثر پرداخته میشود.
محمد بهارلو متولد 1334 فعالیت داستاننویسی را از اوایل دهه 50 آغاز کرد. او که در همه این سالها با مطبوعات و رسانههای تخصصی و عمومی همکاری داشته، از اواخر دهه 60 نیز به انتشار آثار خود در قالب کتاب پرداخته است. رمانهای «سالهای عقرب»، «بختک بومی»، «عشقکشی»، «عروس نیل»، مجموعه داستانهای «باد در بادبان»، «حکایت آنکه با آب رفت»، «شهرزاد قصه بگو!» و آثار تحقیقی چون «عشق و مرگ در آثار صادق هدایت» (مقدمه و نقد و بررسی) از جمله آثار انتشار یافته او بهشمار میروند. رمان «بانوی لیل» نیز از شاخصترین آثار این نویسنده و مدرس اصول داستاننویسی است که پس از انتشار در سال 80 ازسوی نشر قطره، هماکنون توسط نشر افکار تجدید چاپ شده است.
نشست «عصری با محمد بهارلو» با حضور جمعی از اهالی ادبیات و سینما ازجمله محمود دولتآبادی، ناصر تقوایی، محمدعلی سپانلو، جواد مجابی، شمس لنگرودی، حافظ موسوی، اسداله امرایی، سیروس علینژاد، عباس بهارلو و محسن فرجی بههمراه خوانش بخشهایی از رمان یادشده توسط خالق اثر، از ساعت 17 در کتابسرای روشن واقع در تهران، خیابان سمیه، نرسیده به تقاطع مفتح، برگزار خواهد شد.
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای داخلی ایران، سخنگوی انجمن نظام صنفی رایانهای جمهوری اسلامی، روز سهشنبه، 3 ژانویه، از افتتاح اینترنت ملی خبر داده و گفته است به زودی ارتباط ایران با اینترنت جهانی مسدود خواهد شد.
به گزارش روزنامه روزگار، پیام کرباسی، سخنگوی انجمن نظام صنفی رایانهای در گفتوگویی گفته است که بهزودی شبکهی اینترنت ملی (اینترانت) در ایران راهاندازی میشود و با افتتاح اینترنت ملی، ارتباطات اینترنتی ایران با اینترنت جهانی قطع خواهد شد.
کرباسی گفته است که با راهاندازی اینترنت ملی، سرعت اینترنت کاربران تا دو مگابایت بر ثانیه افزایش خواهد یافت و تایید کرده است که دسترسی به برخی از وبسایتهای جهانی مسدود خواهد شد.
یک عضو دیگر انجمن نظام صنفی رایانهای که از اعلام نامش خودداری کرد اعلام کرده که دلیل کندی و اخلال شبکهی اینترنت در روزهای اخیر نیز تلاشها و آزمایشها برای راهاندازی اینترنت ملی است. این مقام مدعی شده است که اینترنت ملی تا دوهفتهی دیگر در کشور بهراه خواهد افتد.
پیش از این رضا تقیپور، وزیر ارتباطات و فنآوری نیز از راهاندازی اینترنت ملی خبر داده بود و گفته بود که در چنین طرحی، تمام سایتهای غیراخلاقی و ضداسلام مسدود خواهند شد.
سازمانهای مدافع آزادی بیان از جمله سازمان گزارشگران بدون مرز، تلاشهای جمهوری اسلامی برای راهاندازی اینترنت ملی را «طرحی علیه آزادی بیان و قوانین اینترنت جهانی» توصیف کردهاند. به این اعتقاد این نهادها هدف جمهوری اسلامی از اینکار تشدید هرچه بیشتر سانسور و سرکوب کاربران اینترنتی و شهروند-خبرنگاران است.
خبر / رادیو کوچه
گزارشها از لیبی حکایت از در درگیری بین ارتش و انقلابیون مصراته و به جا ماندن دستکم 6 کشته دارد. این درگیریها در طرابلس و در نزدیکی یکی از مراکز امنیتی پایتخت لیبی روز سهشنبه، 3 ژانویه به وقوع پیوسته است.
به گزارش الجزیه، درگیری پس از آن آغاز شد که نیروهای ارتش از انقلابیون مصراته خواستند از یک مرکز امنیتی خارج شوند اما انقلابیون به این خواسته تن ندادند.
درگیریها سپس به مناطق مختلف این شهر منتقل شد و اوضاع طرابلس برای مدتی ناآرام شد.
این اولین درگیری داخلی پس از سقوط حکومت معمرقذافی، رهبر پیشین لیبی، است.
یک فرمانده محلی اما اعلام کرده است رویارویی بین دو طرف پس از بازداشت یکی از انقلابیون مصراته صورت گرفت.
به گفته مسعود الکلدار: «انقلابیون مصراته پس از اینکه یکی از همکاران آنها را در حالتی نامتعادل بازداشت کردیم به قصد انتقامجویی با ما درگیر شدند.»
او افزود: «آنها با هجوم با اسلحه سنگین ما را غافلگیر کردند. تلاش کردیم با آنها گفتوگو کنیم اما یکی از آنها به سمت ما آتش گشود و بدین ترتیب درگیری به وقوع پیوست.»
او تاکید کرد دوتن از نیروهای ارتش کشته شدند و بقیه کشتهشدگان از انقلابیون مصراته بودند.
در این درگیری تعدادی نیز مجروح شده که آمار دقیقی از آن در دست نیست.
بیشتر بخوانید:
«بازگرداندن نخست وزیر قذافی در گرو محاکمه عادلانه»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر