-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ دی ۱۳, سه‌شنبه

Latest News from Koocheh for 01/03/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



آویده مطمئن‌فر / رادیو کوچه

avideh@koochehmail.com

در روزهای اخیر منزل ابوالحسن بنی‌صدر، در پاریس در فاصله چند ساعت غیبت خانواده مورد دست‌برد قرار گرفته و خسارات عمده‌ای به محال اقامت وی وارد آمده است. هم‌چنین افراد ناشناس به خانم عذرا بنی‌صدر ‌طی هفته‌های اخیر تعرض شد.

در همین خصوص با آقای بنی‌صدر از سوی رادیو کوچه گفت‌وگویی صورت گرفته که در پی می‌آید:

روز به خیرآقای بنی‌صدر، من آویده مطمئن فر از رادیو کوچه با شما صحبت می کنم. با سپاس از این که وقتتان را امروز در اختیار من گذاشتید.

بدون این‌که بخواهم خاطرات ناخوشایند این حوادث اخیر را برای شما و همسر شما یاد‌آور شده باشم، لطفن برای شنوندگان رادیو کوچه در مورد این مسئله چند هفته پیش که برای همسرتون و همین مورد اخیر یعنی‌ حمله شبانه به منزلتون توضیح بدهید. با توجه به این‌که جناب عالی از مخالفین سرسخت و همیشگی‌ حکومت جمهوری اسلامی هستید، آیا احتمال می‌دهید که این موارد با مواضع سیاسی شما رابطه داشته باشد و آیا با مواضع اخیر شما و افشاگری های متعددی که از ناحیه‌‌ شما انجام شده در رابطه باشند؟

عرض کنم به شما که من اولن به طور کامل مطمئن نیستم که این دو حادثه را رژیم ایران ترتیب داده باشد چون سند و مدرک می‌خواهد که به طور کامل بگویم که این‌ها کار آن رژیم باشد. اما باید بگویم که شیوه عمل شیوه‌ای است که در ایران از سوی ماموران رژیم رایج است یعنی‌ به همین ترتیبی که الان با محل سکونت ما انجام شده عمل می‌کنند  عینن همین‌طور که در ایران برای دستگیر کردن یا ربودن و یا برای کشتن می‌روند، این‌جا هم به همان‌ شکل انجام شده که همین خود شک‌بر‌انگیز است‌. ثالثن، خود نفس این عمل که در عرض یک ماه در این منزل، دو مورد این امر واقع شده گویای این است که من و خانواده‌ام در این‌جا امنیت نداریم. این یک امر واضحی است که اگر من این را نگویم که مبادا این رژیم بفهمد که من این‌جا امنیت ندارم، نه او فهمیده، برای این‌که وقتی‌ یک گروه دزد بر فرض این‌که دزد بوده باشند می‌توانند بیایند و به این ترتیب وارد خانه من شده باشند و خانه را زیر و رو کرده باشند تروریست‌های رژیم راحت‌تر می‌توانند بیایند. ‌پس در واقع این مسئله یک واقعیتی است که نمی‌شود آن‌را کتمان کرد و پوشاندن آن هم اصلا صحیح نیست.

آقای بنی‌صدر، آیا شما اخیرن تهدیدی از جانب جمهوری اسلامی دریافت کرده بودید؟ من فکر می‌کنم که این باید یک امر رایجی باشد، اما آیا تهدید جدی یا تازه ای دریافت کرده‌اید؟

ببینید‌، دو موضوع است‌. این‌که  به شخص من تهدیدی شفاهی‌ از رژیم یا شخصی  شده باشد، خیر.  اما به سایت‌ من بارها در همین دو هفته اخیر، از طریق ایمیل، ایمیل‌های تهدید‌آمیز به سایت من فرستاده شده و اخیرن هم مطلع شدم که بعضی‌ از دوستان من هم تهدید شده‌اند. اما این رژیم میداند که من اگر می‌خواستم به این نوع تهدید‌ها تمکین کنم و ترتیب اثر بدهم، در همان زمان شاه می‌دادم و زندگی‌ دیگری در پیش می‌گرفتم.‌

اگر فرض را براین بگذاریم که این مسایل در رابطه با جمهوری اسلامی باشد، چرا الان؟ آیا رابطه‌ای  با وضعیت این رژیم در شرایط کنونی می‌بینید؟

عرض کنم به شما که آن‌هایی که در وطن هستند غالبن فکر می‌کنند که در خارج از کشور مبارزه آسان‌تر است و این‌جا امنیت بیش‌تر است و گویا مشکلی نیست اما این‌طور نیست. در خارج از کشور به غیر از این‌که انسان در غربت هست و آن امکاناتی را که در وطن هست را ندارد و رژیم که امکانات ترور را برای مخالفین به‌کار می‌برد، علاوه بر آن قدرت‌های خارجی‌ هم هستند. به عنوان مثل الان این قدرت‌ها رفتند بر سر محاصره اقتصادی ایران و در پی‌ مطلب و خبر‌هایی که انتشار پیدا می‌کند از سوی کارشناسان روسی، اسراییلی، آمریکایی، انگلیسی، این‌ها می‌گویند که اسباب جنگ فراهم شده است. بنابراین، کسانی‌ که پای‌بند به استقلال و آزادی هستند و وطن خود را دوست دارند می‌‌ایستند در مقابل این وضعیت و نمی‌خواهند ‌که کشورشان نابود شود. این پس کلن با سیاست‌های این قدرت‌های خارجی‌ ناسازگاری دارد. پس قدرت‌های خارجی‌ بدشان نمی‌آید که این مانع‌هایی که در این بین وجود دارد، که این آدم‌ها هستند، از سر راه برداشته شوند. پس ما الان در وضیعتی هستیم که پیش از این نبود. الان ما یک رژیمی‌ داریم کاملن فلج است.‌ یعنی‌ وقتی که سایت آقای هاشمی‌ رفسنجانی‌ را می‌بندند و خود او می‌گویند در انتخابات شرکت نمی‌کند، دختر او را محاکمه می‌کنند، پسر او فراری است، این به این معنی است که این رژیم در مرکز خود دچار مسایل و برخورد‌هایی است که نمی‌تواند حل کند. و فقط می‌تواند از طریق حذف آن را حل کند. از لحاظ اقتصادی هم که می‌بینید، از لحاظ دنیای خارج هم که می‌بینید که فقط انزوای تنها نیست، تهدید به جنگ هم هم‌راه آن است. ‌این مثل موجودی است که مرض هاری گرفته باشد. و در نتیجه، این طبیعی است که این خشونت‌ها را به‌کار ببرد. چنان‌چه  قبل از انتخابات سال ۸۸،  بنی‌صدر به طور پیوسته و مستمر موضوع تبلیغات روزنامه، رادیو، تلویزون و نماز جمعه‌های آن رژیم است‌. ‌

الان ما یک رژیمی‌ داریم کاملن فلج است.‌ یعنی‌ وقتی که سایت آقای هاشمی‌ رفسنجانی‌ را می‌بندند و خود او می‌گویند در انتخابات شرکت نمی‌کند، دختر او را محاکمه می‌کنند، پسر او فراری است، این به این معنی است که این رژیم در مرکز خود دچار مسایل و برخورد‌هایی است که نمی‌تواند حل کند

به عنوان شخصیت سیاسی ایرانی‌ که در فرانسه زندگی‌ می‌کنید آیا وزارت اطلاعات فرانسه شرایط مخصوصی برای حفاظت شما و خانواده شما فراهم کرده است؟ و آیا بعد از این اتفاقات برنامه‌های پر‌کیفیت‌تری برای محافظت از شما اجرا خواهد کرد‌؟ یا این‌که مثل همیشه در حفاظت از شخصیت‌های سیاسی ایرانی‌ بی‌کفایتی از خود نشان خواهند داد؟

من هیچ وقت متکی‌ به حفاظت خارجی‌ برای حفاظت از خود نبوده‌ام، اما آن‌ها به عنوان یک دولت، حفظ امنیت شهروندان آن کشور به عهده هر دولتی است. پس باید به این وظیفه عمل می‌کرد. وقتی که آقای سرکوزی وزیر کشور شد تا آن زمان عده‌ای بودند برای حفاظت خانه من. بعد آمدند و گفتند که ما می‌خواهیم این وضعیت دینامیک باشد.  گفتم چه معنی می‌دهد، گفتند که دور خانه به طور مداوم حالت گشت‌زنی‌ و حرکت باشد. با این دو حادثه که در این ماه اتفاق افتاد، معلوم می‌شود که دینامیک چه معنی می‌دهد. که یا گشتی در کار نیست و یا اگر هست مزاحم کار این افراد مهاجم نیست.

آقای بنی‌صدر! یک سوال اکتوالیته، با توجه به بحران اقتصادی جدید و بالا رفتن بی‌نظیر قیمت ارز‌های خارجی‌ و طلا این وضعیت به کجا خواهد انجامید؟

قیمت دلار، یک وقتی‌ هست که این رژیم دلار زیادی دارد پس قاعدتن می‌توانسته این را تثبیت کند. پس اولن پول ندارد و  خود او عامل محرک گران کردن دلار است. ثانین، تشدید این تحریم‌ها هم به آن اضافه شده و حالا قیمت دلار را به ۱۸۰۰ تومان رسانده است.  پس طبیعتن این دو عامل را ادامه می‌دهند،  یکی‌ برای به‌دست آوردن پول و قیمت دلار با تشدید تحریم‌ها باز هم بالاتر خواهد رفت.  و اثراتش بر اقتصاد ایران چیست ؟ زمانی است که اقتصاد کشور توانا است برای صادر کردن کالا، این خیلی‌ به نفع است،  شما تصور کنید یک صادر کننده ایرانی‌ که با دلار ۹۰۰ تومان تولید می‌کرد، خوب به نفعش است اما اگر صادرات نداشته باشد، که ندارد، چون کشور ما مصرف محور است و بر واردات تکیه دارد، زندگی‌ گران می‌شود. چنان که شده است و به جایی‌ می رسد  که جان مردم به لب می‌رسد. اما مسئله این‌جا است که اگر آن جامعه به موقع عمل نکرد بعد بهایی سنگین خواهد پرداخت و امکان عملش هم کم می‌شود‌. زمانی‌ که جنبش را آغاز کرده بود اگر ادامه می‌داد، حالا خلاص بود. نه محاصره اقتصادی بود و نه جنگ، و نه حتا من و شما در باب امنیت منزل من صحبت می‌کردیم . این‌ها هیچ کدام نبود. حالا هم زمان هست. حال که انتخابات اسفند نزدیک است اگر خودش را آماده نکند برای یک جنبش واقعی که دنیا حس کند که این ملت وضعیت خودش را می‌شناسد و می‌داند که چه باید بکند و حاکمیت را حق خودش می‌داند، تحریم گسترده هم‌راه با یک عمل نمایانی که این جامعه بین‌المللی متقاعد بشود که ایرانی‌ به تغییر سرنوشت خود توانا است آن‌وقت این خطر‌ها رو به کاهش خواهد رفت. اما اگر نه، این می‌تواند بحران خیلی‌ سختی بشود و زندگی‌ و مشکلات بر مردم ایران خیلی‌ فقرآور و زجرآور خواهد شد.

خیلی‌ ممنون آقای بنی صدر که وقتتون را در اختیار من گذاشتید. بیش‌تر از این وقتتون را نمی‌گیرم.  با آرزوی امنیت بیش‌تر برای شما و سلامتی خانواده عزیزتان. روز شما به خیر.

نگران امنیت من نباشید! نگران سرنوشت وطن خود باشید! و بدانید که این مسایل جز مبارزه است. خطر جزیی از ‌مبارزه است، مبارزه بی‌خطر وجود ندارد و ما هم در خدمت آن وطن هستیم و جان من نا قابل نیست، من از آن آدم‌هایی نیستم که تواضع کنم و بگویم من جان ناقابل خود را تقدیم می‌کنم. جان من قابل است ولی من این جان پر ارزش را فدای وطن می‌کنم که هر گاه وطن به خواهد و اقتضا کند که این جان فدای آن وطن بشود . روز بر شما و شنوندگان شما خوش.

 روز به خیر آقای بنی صدر.


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

در برنامه پیش قسمتی از حکم قطعی شکواییه احسان نراقی را برعلیه ایوبونه مرور کردیم. حکم قطعی دادگاه استیناف پاریس از آن‌جایی جنجالی و مهم است که به صورت معکوس نمایش داده شد و در آن نکاتی است، که نمایان‌گر حضور مستقیم این شخص در واواک می‌باشد. آقای نراقی در مصاحبه‌های مرتبط با این پرونده، نه تنها رای دادگاه را معکوس جلوه داد بلکه طرف دعوا را تنها سازمان مجاهدین قرار داده و سعی کرد افشاگری‌های کتاب «واواک در خدمت آیت‌اله‌ها» را به دعوای شخصی و خصومت این سازمان با خودش تقلیل دهد. واقعیتی که تنها مرور این حکم آن را آشکار می‌کند. حال ادامه این حکم:

درباره فراز سوم اتهام: در عوض این افتراآمیز نیست که نوشته شود «ابتکارات متعددی برای بی‌ثبات کردن شورای ملی مقاومت ایران (ارگانی که مخالفان رژیم را گردهم آورده است) صورت گرفت» زیرا این حرف به هیچ فاکت مشخصی مرتبط نشده است. به عکس اظهاراتی از مدعی خصوصی نقل کرده است که گویا وی در نوشته‌های‌اش از «فتوایی» علیه سلمان رشدی اظهار خوش‌حالی کرده است. یعنی نویسنده کتاب آیات شیطانی که روح‌اله خمینی به‌خاطر حرف‌هایی که اهانت‌آمیز تلقی شده بود دستور قتل سریع و خودسرانه او را توسط همه مسلمانان صادر کرد.

درباره فراز چهارم شکایت: این هم‌چنین افترا محسوب می‌شود که گفته شود شکنجه «صد درصد موجه» شمرده شده است، به‌وضوح این اتهام مغایر با حیثیت و اعتبار است.

درباره فرازهای پنجم و ششم شکایت: مطالب عنوان شده در این قسمت‌ها هیچ فاکتی که جنبه افتراآمیز داشته باشد ندارد. اتهامات مبنی بر این‌که از یک طرف احسان نراقی توسط جمهوری اسلامی وارد یونسکو شده، هر چند او می‌گوید قبل از رژیم جدید در این پست بوده است، و از طرف دیگر تحت یک نام مستعار کتاب انتقادی علیه مجاهدین نوشته است خدشه‌ای نه به حیثیت و نه به اعتبار او وارد نمی‌سازد.

درباره فراز هفتم شکایت: اما برای آخرین فراز شکایت شده این‌طور نیست. یعنی قسمتی که به احسان نراقی نسبت می‌دهد مقامات فرانسوی و به‌ویژه د.اس.ت و دست‌گاه قضایی ضدتروریستی را گم‌راه کرده است و به‌منظور نفوذ، افرادی را به‌عنوان «مجاهدین نادم» معرفی کرده در حالی‌که آن‌ها در واقع ماموان واواک بوده‌اند، اتهامی که به فاکت مشخص اشاره دارد و مغایر با حیثیت و اعتبار مدعی خصوصی بوده است، که به این ترتیب به خباثت نسبت به نهادهای جمهوری متهم می‌شود.

به این ترتیب ارزیابی‌های قضات قبلی درباره این‌که قسمت‌های شکایت شده جنبه افتراآمیز دارند یا ندارند، توسط این دادگاه مورد تایید قرار می‌گیرد.

درباره حسن نیت. اگر‌چه اتهامات افتراآمیز معمولن به‌منظور رساندن زیان مطرح می‌شود اما افراد تحت پی‌گرد با نشان‌دادن این‌که هدف مشروعی را دنبال می‌کرده‌اند که فاقد هرگونه دشمنی شخصی بوده است می‌توانند خود را از این ظن مبرا سازند، این دو شرط که برای اثبات حسن‌نیت ضروری هستند باید هم‌راه باشند با بیانی احتیاط‌آمیز و سنجیده که روی داده‌های جدی و از پیش گردآوری شده، تکیه داشته باشند.

این برای ایوبونه، یک متخصص امور اطلاعاتی که هیچ چیز نشان نمی‌دهد او دشمن شخص خاصی با مدعی خصوصی داشته است، مشروع بوده است کتابی را منتشر کند که موضوع آن مربوط است به تاریخ و فعالیت‌های سرویس‌های اطلاعاتی ایرانی. موضوعی که مورد توجه عام است به‌ویژه برای کسانی که علاقه‌مند به تحولات کشوری هستند که به گفته بسیاری از ناظران، از تروریسم بین‌المللی پشتیبانی می‌کند. دیگر معیارهای حسن‌نیت به‌طور جداگانه درباره هر یک از چهار مورد اتهامی که طبق شیوه دادگاه اول افتراآمیز برآورد شده‌اند مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

اظهارات مطرح شده در فراز دوم شکایت: اگر‌چه مدعی خصوصی «احسان نراقی» از دادگاه درخواست کرده است تصمیم قضات قبلی را تایید کند و دادن امتیاز حسن‌نیت به متهمین درباره اتهام این‌که او در «شکنجه روانی رفقای سابق خود شرکت داشته است» را رد کند، اما ایوبونه و کریستوف‌بارژ مطالب زیر را در دفاع از خود ارایه داده‌اند:

- یک گواهی از مهدی ژورک، کارگردان و سناریو نویس، در زمانی که در سال‌های 1983- 1984 در زندان اوین محبوس بوده است شرایطی را بازگو می‌کند که طی آن حرف‌های خصوصی یک زندانی دیگر را شنیده که می‌گفته هم‌راه با احسان نراقی «به بازجوها و به روسای بخش شیوه‌های علمی و تکنیکی و برخورد لازم برای شکستن متهم را آموزش می‌داده‌اند.»

-  یک نامه از محمد صادقی، که به ضمیمه آن فتوکپی کارت پناهندگی وی در برابر دادگاه ارایه شده است. وی در این نامه می‌گوید نام‌برده درحالی‌که زندانی بوده شاهد بوده برخی از زندانیان «باتوجه به شرایط بسیار سخت زندان، به‌ویژه اعدام‌ها و شکنجه‌ها، به جای مقاومت کردن شروع به هم‌کاری با سرویس‌های اطلاعاتی، بازجوها و شکنجه‌گران کردند و یا» نظیر احسان نراقی «اقدام به شرکت در فعالیت‌های تبلیغاتی به نفع رژیم کردند». مدعی خصوصی احسان نراقی «از طریق تلویزیون مداربسته» در این فعالیت‌ها شرکت داشته و با اقدام به «موعظه برای به زانو در آوردن زندانیان» عمل می‌کرده است.

-  وین گریفیث نماینده پارلمان انگلستان، در شهادت نامه‌ای که ضمیمه پرونده شده فاش می‌سازد که بعد از بازدید از زندان اوین در سال 2004 او با احسان نراقی ملاقات کرده است، کسی که «جهت دادن ظاهری احترام‌آمیز برای رژیم آن‌جا بود». گریفیث اظهار می‌دارد «محتمل است» که مدعی خصوصی احسان نراقی به‌منظور وادار کردن زندانیان به «تغییر عقیده و هم‌کاری با رژیم در تکنیک رژیم معروف به بازی باز و کبوتر شرکت کرده باشد.»

- به‌طور خاص از شهادت در برابر دادگاه توسط عباس حسینی، یک پناهنده سیاسی در هلند، بر می‌آید که هنگامی که او در ایران زندانی بوده مجبور به «تماشای ویدیوهای اجباری» بوده است که در آن احسان نراقی از «تجارب» خود صحبت می‌کرده و می‌گفته است به‌زودی آزاد خواهد شد. او به زندانیان می‌گفته است که «در زندان باقی خواهند ماند و همان‌جا خواهند مرد». او به آن‌ها می‌گفته است باید یاد بگیرند با رژیم دشمنی نورزند و هدف او «شکستن مقاومت در زندان‌ها بود.»

- این داده‌ها، در کنار مسیر طی شده توسط احسان نراقی که سابقن در خدمت شاه بوده و بعد از نزدیکان حکومت جدید شده است، امری که تکذیب نمی‌کند، به ایوبونه اجازه می‌دهد بنویسد، در عین حال که طرف احتیاط را نگه می‌دارد، که مدعی خصوصی «در شکنجه روانی رفقای سابق خود با ارایه کلاس‌های اجباری برای زندانیان شرکت کرده است.» این چنین، دادگاه در محدوده صلاحیت‌اش، رای قبلی را روی این نکته تغییر می‌دهد.

مطالب مندرج در فراز سوم مورد شکایت در پاسخ به این سوال که «نظر کلی شما درباره فتوای خمینی علیه سلمان رشدی چه می‌باشد؟» احسان نراقی جواب می‌دهد: «همان‌طور که در نوشته‌هایم گفته‌ام وقتی خبر مربوط به فتوا را شنیدم خوش‌حال شدم.» اگر‌چه او اظهار تاسف می‌کند که «دوستان‌اش تلاشی برای روشن شدن قضیه نکرده‌اند» او کمی بعد می‌افزاید: «خدا می‌داند که این فتوا باید اجرا شود» و می‌گوید «در آغاز این گفت‌وگو من مطرح کردم که از صدور این فتوا خوش‌حال شدم، اما مسئله‌ این است که این فتوا امروز تبدیل به یک مسئله‌ بین‌المللی شده است.»

به این ترتیب این سند که به‌وسیله یک مترجم متخصص مورد تایید دیوان عالی کشور فرانسه ترجمه شده است، به ایوبونه اجازه می‌دهد همان‌طور که نوشته است اظهار عقیده کند و موجه می‌سازد که دادگاه امتیاز حسن‌نیت را برای افراد تحت پی‌گرد بدهد.


 


رادیو کوچه

………………………………………

 یکم تا پانزدهم دسامبر

………………………………………


 


اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

سایت «هاشمی‌ رفسنجانی» به سبب آن‌چه «غلامحسین‌ محسنی‌اژه‌ای» سخن‌گوی قوه‌ی قضاییه ایران رفتار مجرمانه خوانده است مسدود شد. «هاشمی» پس از انتخابات هیچ‌گاه مواضع تند و شفافی در مخالفت با نظام و یا شخص «علی ‌خامنه‌ای» نگرفته و چه بسا بارها از او و رهبری‌اش حمایت کرده است. پس ریشه‌ی چنین برخوردهایی با او و عدم تحمل‌اش در کجاست؟

«هاشمی‌ رفسنجانی» به باور بسیاری از حامیان رهبری و به احتمال بسیار قوی شخص «علی‌ خامنه‌ای»، یک فرد نیست بلکه نماینده‌ی جریانی است که به باور آنان ریشه‌ی تمامی مشکلات امروزی کشور، به‌وجود آمدن جریان اصلاح‌طلبی و اعتراضات پس از انتخابات به آن‌ها برمی‌گردد. ستیز با «هاشمی» ابعاد گسترده‌ای دارد که یکی از آن‌ها تقابل جریانی به نام «کارگزاران» با جناح راست‌سنتی است. اگر بخواهیم از آخر به اول بیاییم باید بگوییم که نگرانی اصلی حامیان رهبری از جریان تکنوکرات‌ همواره این بوده است که آنان همان نقشی را در ایران بازی کنند که «گورباچف» در «شوروی» سابق ایفا کرد، یعنی این‌که رفتار، مواضع و گرایشات سیاسی و فرهنگی‌شان سرانجام به استحاله و سرنگونی نظام منجر بشود.

تفکرات سیاسی و فرهنگی «هاشمی‌ رفسنجانی» در دهه‌ی هفتاد خورشیدی در غالب حزبی سامان‌دهی شد که «کارگزاران‌ سازندگی» نام یافت. این جمع که عمومن از تحصیل‌کردگان غرب تشکیل می‌شدند و همه به نوعی در دو دولت «رفسنجانی» مسوولیت‌هایی را بر دوش داشتند، آنان گرچه که مانند جانشینان بعدی خود به طور مستقیم نامی از اصلاحات نمی‌بردند اما در عمل معتقد و پی‌گیر تغییراتی بودند که ساختارهای بیمار اقتصادی و فرهنگی را در کشور دگرگون کند. این گروه به سبب آشنایی با جهان مدرن به روشنی دریافته بودند که ادامه‌ی روند اقتصاد سنتی مبتنی بر بازار، جز وابستگی و عقب‌ماندگی نفع دیگری برای کشور نخواهد داشت. آنان از سوی دیگر بسته بودن فضای فرهنگی کشور را موجب ایجاد تنش‌ها و مشکلات تازه‌ای می‌دیدند. به همین سبب بود که «رفسنجانی» و یارانش در پی ایجاد یک تغییر کلی در زیرساخت‌های اقتصادی و فرهنگی برآمدند.

بزرگ‌ترین مخالف این روند راست‌گرایان سنتی وابسته به بازار بودند که ادامه‌ی آن روند را به تضعیف و در نهایت حذف خود از گردونه کسب سودهای کلان و آسانی می‌دیدند که سال‌ها از این راه به‌دست می‌آوردند. مشکل عمده برای آنان امام چگونگی برخوردشان با این جریان بود. جامعه‌ی جوان ایران آن‌قدر آگاهی داشت که مخالف با روند نوسازی را درک کند و به ریشه‌های اقتصادی و مافیایی آن پی ببرد، پس راه دیگری در پیش گرفتند و با استفاده از پوپولیسم و عوام‌فریبی تمرکز خود را بر دو چیز که برای توده‌ها قابل لمس‌تر بود نهادند، نخست بحث تهاجم فرهنگی و رواج بی‌بندوباری و تساهل و تسامح فرهنگی و دوم تاثیرات جانبی اولیه‌ی روند سازندگی، نوسازی و حرکت به سمت اقتصاد آزاد بر زندگی روزمره‌ی مردم. البته باید گفت که عقب‌نشینی‌های شخص «رفسنجانی» نیز در این راه کمک اصلی را به آن‌ها کرد. «هاشمی» با تن دادن به برخی از تغییرات در نفرات و جابه‌جا کردن برخی از مهره‌های عمومن فرهنگی سعی کرد تا اندازه‌ای رضایت رهبر و حامیانش را جلب کند ولی در عرصه‌ی اقتصاد به کار خود ادامه دهد.

تفاوت عمده‌ی «رفسنجانی» با تفکری که بعدها به اصلاح‌طلبان مشهور شدند در همین نکته بود. آنان به درستی بر این نکته تاکید می‌کردند که کوتاه آمدن در مسایل فرهنگی و محدود کردن هر چه بیش‌تر آزادی‌های اجتماعی و بسنده کردن به اقتصاد، در نهایت به قدرت گرفتن هر چه بیش‌تر اصول‌گرایان منجر خواهد شد و آن‌ها در ادامه سنگرهای دیگری را نیز فتح خواهند کرند. از سوی دیگر جناح راست‌سنتی هم دچار یک محاسبه و تحلیل خطا بود چرا که نمی‌دانست و نمی‌داند که از قضا اگر یک راه و روش برای نگاه‌داری نظام فعلی جمهوری ‌اسلامی باقی مانده بود همین تن دادن به برخی از تغییراتی بود که افرادی هم‌چون «کارگزاران» به آن باور داشتند. گرچه که این مقایسه به قول فلاسفه تا اندازه‌ای قیاس مع‌الفارق است اما باید گفت که اگر «چین» نیز به برخی اصلاحات اقتصادی بنیادی و ظاهری فرهنگی دست نمی‌زد چه بسا هم اکنون روزگاری به‌تر از «شوروی» سابق نمی‌داشت.

گرچه که اکنون برای هرگونه تغییر، اصلاح و بهبود در ساختار جمهوری ‌اسلامی دیر است ولی راست‌گرایان اگر حاضر می‌شدند تا از بخشی از منافع خود کوتاه بیایند شاید اکنون به روزی نمی‌افتادند تا برای نگه‌داری همه‌ی آن با تمام دنیا و از جمله مردم خود کشورشان بجنگند. نگارنده سخت بر این باور است که اگر هنوز هم کسی در درون جمهوری‌ اسلامی کور سوی امیدی به حفظ نظام کنونی دارد باید دست به دامان «اکبر هاشمی‌رفسنجانی» شود، چرا که او تنها کسی است که هنوز بسیاری از رهبران و سران منطقه به راه‌کارهای او باور دارند و دست دوستی دراز شده‌ی او را پس نخواهند زد. «هاشمی» هنوز هم آخرین سیاست‌مداری است که شاید بتواند برای پرونده‌ی پرهزینه‌ و کم‌سود اتمی ایران راه برون رفتی بیابد. هنوز در دور و بر «رفسنجانی» جمعی انسان آگاه به شرایط سیاسی و اقتصادی روز دنیا وجود دارند که به کمک آن‌ها نظام شاید بتواند خود را از سقوط نجات دهد. به هر روی تمام این‌ها تئوری است و در عمل آن‌چه که پیداست «علی ‌خامنه‌ای» و اطرافیانش جنگ با «هاشمی» را تا انتها به پیش می‌برند و پایان جمهوری ‌اسلامی نزدیک است، شاید رهبری در دقیقه‌ی نود باز هم به سراغ «رفسنجانی» بیاید اما اگر «بختیار» با همه‌ی درایت‌ها و محبوبیت‌هایش در بین مخالفان نظام پادشاهی توانست برای «محمدرضا پهلوی» مرغ طوفان باشد، «هاشمی» هم خواهد توانست.


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، فرمانده ارتش جمهوری اسلامی روزسه‌شنبه، 3 ژانویه، در حاشیه مراسم رژه نیروهای شرکت‌کننده در مانور دریایی اخیر به یک ناو هوپیمابر آمریکایی هشدار داد به خلیج پارس بازنگردد.

به گزارش فارس، عطا‌اله صالحی تاکید کرد: «به ناو آمریکایی «جان سی‌استینیس» که از تنگه هرمز خارج شده و به دریای عمان آمده است توصیه و تاکید می‌کنیم به خلیج پارس بازنگردد.»

او افزود‌: «جمهوری اسلامی ایران در نظر ندارد تذکر خود را تکرار کند.»

فرمانده ارتش ایران هم‌چنین گفت‌: «تاکید جمهوری اسلامی ایران آن است که ما به دنبال شروع هیچ کار غیرمنطقی نیستیم اما در برابر هر تهدیدی آماده‌ایم.»

هشدار فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران هم‌زمان با پایان مانور دریایی در نزدیکی تنگه هرمز اعلام می‌شود.

بر اساس گزارش منابع خبری ناو هواپیما‌بر جان سی‌استینیس از بزرگ‌ترین ناوهای جنگی ایالات متحده آمریکا است.

این ناو هنگام برگزاری رزمایش از تنگه هرمز عبور کرد و وارد خلیج عمان شد.

از سویی دیگر وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، اعلام کرده است این ناو بر اساس برنامه از پیش تعیین شده از این منطقه عبور کرده است.

بیشتر بخوانید:

«ایران تکنولوژی تولید موشک قاره‌پیما در اختیار ندارد»


 


مهشب تاجیک/ رادیو کوچه

پرداختن به شهر و توجه کردن به فضاهای‏ آن، دارای مبانی و اصول و اهدافی است که همه‏ تاریخی و فرهنگی و اجتماعیند و برای تامین‏ نیازهای جسمانی و روانی شهروندان به کار گرفته می‏شوند. به عبارتی، بندبند رشته‏های‏ جوهری شهر، به تار و پود فرهنگ و تمدن و تاریخ پیوسته است و مقوله ذاتی شهر، برخاسته از قواعد مدنیت و از مظاهر عینی و نمادهای فرهنگ مدنی است. «شهر» در اندیشه مدنی، الزامی قطعی‏ و زاییده‏ی آن و مقوله‏ای زنده و پویا و تحول‌خواه‏ و تحول‌پذیر و متعلق به مدنیت و کلیت جوامع‏ مدرن در بعد فرهنگ ملی و فراملی است.

حال برای این تعریف و طراحی اولیه‌ و اصولی یک شهر مخاطبان آن که شهروندان باشند، بار اصلی این فضاسازی را به عهده دارند و توجه به نیازها و خواسته‌های این مخاطبین باید که از پایه‌ای‌ترین، مبانی طراحی یک شهر باشد. از آن‌جا که این مخاطبین از گروه‌های مختلفی با تعاریف متفاوتی از حق یک شهروند هستند، پس بنابراین باید تا آن‌جا که در توان است، تمام این گروه‌ها در این پروسه جای بگیرند. معلولین، از مخاطبین این پروژه‌های طراحی شهری هستند، که به طور کلی جای‌گاه خاصی در طراحی‌های شهری به خصوص در کشور ما برای آنان در نظر گرفته نمی‌شود و یا آن‌چنان که بایسته و شایسته است، نقش این گروه در نظر گرفته نمی‌شود.

اقدام حیاتی برای معلولین که توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 1982 به تصویب رسید، با هدف توجه بیش‌تر به معلولین در چند لایه پیش‌گیری از معلولیت، توان‌بخشی و تحقق هدف‌های مشارکت کامل افراد معلول در زندگی اجتماعی و برابری حقوق آن‌ها انجام پذیرفت که در واقع نقطه عطفی در توجه به مشکلات معلولین در سطح اجتماع بود. در بند 114 این برنامه آمده است به افراد معلول باید اطمینان داده شود که دست‌رسی آنان به تمامی ساختمان‌های عمومی و تسهیلات جدید، مجموعه‌های مسکونی همگانی و شبکه‌های حمل و نقل میسر است، هم‌چنین معیارهایی باید اختیار شود که در صورت لزوم، امکان دست‌رسی معلولین به ساختمان‌ها و تسهیلات عمومی موجود، مجموعه‌های مسکونی و حمل و نقل فراهم شود.

ماموریت اجرایی طراحی‌های شهری با در نظر گرفتن تمام جوانب در هر کشور وظیفه‌ی دولت آن کشور است و از آن‌جا که در کنار معلولین جسمی – حرکتی، جانبازان ما هم در کشور با مشکلات خاص خود در مراجعه به ساختمان‌ها و مراکز عمومی مواجهند به نظر می‌رسد که دولت ایران باید در این زمینه پی‌گیرتر از کشورهای دیگر باشد. شاید آموزش اولین قدم در رسیدن به مفهوم ساختمان‌های عمومی قابل استفاده برای معلولین جسمی – حرکتی باشد، مفهومی که در پس کاغذبازی‌ها به فراموشی سپرده می‌شود‌. نقش آگاهی عمومی و آموزش تخصصی در مناسب‌سازی محیط شهری با اشاره به نقش پر رنگ آموزش‌، چه در سطح تخصصی آن‌که مربوط به اهالی ساخت‌وساز کشور است و چه در سطح عمومی آن که به روشن‌گری در مورد لزوم پیاده شدن این طرح می‌باشد، بسیار مثمر ثمر است. افراد بدون مشکلات جسمانی در زمان اجرای مناسب‌سازی در محیط شهر توانایی استفاده از هر امکاناتی را دارند اما شرایط برای استفاده معلولان از محیط شهر باید متناسب با نیاز‌های آن‌ها باشد.

هدف غایی یک شهر ایجاد محیطی خلاق و آرامش‌بخش برای مردمی است که در آن زندگی می‌کنند. شهر به عنوان عرصه تکاپو و فعالیت‌های انسانی چون موجودی زنده در تعامل با خود و اجتماع انسان‌هاست. سیمای شهر، موضع درک مشترک شهروندان از هویت شهر است و بخش مهمی از خاطره جمعی ساکنان شهر را به خود اختصاص می‌دهد. به بیان دیگر فضاهای شهری، عضوی از جامعه شهری است که هم‌راه با اهالی آن در همه تجربه‌ها و حوادث خاطره‌ساز که تاریخ و ذهنیت افراد جامعه را نقش می‌دهد حاضر بوده است‌. با توجه به این‌که معلولین نیز سهمی از گذشته و خاطرات شهر خود دارند، بنا به دلایلی، از جمله، نامناسب بودن فضاهای شهری، فرصت‌های اندکی برای حضور در فضاهای شهری یافته‌اند، این مسئله ضرورت سامان‌دهی و مناسب‌سازی فضاهای شهری به عنوان بستری که خلاقیت‌ها و توانایی‌های معلول می‌تواند در آن رشد یابد را منعکس می‌نماید.

ما نه فقط در تهران که پایتخت است بلکه در بسیاری از شهرهای کشور، نیازمند پرورش فضاهای‏ شهروندی و شهری هستیم. این کمبود در تهران، نمود بیش‌تری دارد. بنگریم که به دلیل فقدان‏ مراکزی چون سالن‏ها و باش‌گاه‏های ورزشی و تاتر و سینما و موسیقی و پارک و گردش‌گاه‏ها و سایت‏ها و پیست‏های دوچرخه‏ کانون‌های هنری و حرفه‏ای و شغلی و حرفه‏جویی‌، چه بسیار افرادی که زمان‌های زیادی را به بطالت می‌گذرانند. حال این معضل برای معلولان که با مشکلات بیش‌تری نیز مواجه هستند بسیار بغرنج‌تر است. یک معلول به دلیل شرایط خاصی که داراست باید این اطمینان برای او حاصل شود که می‌تواند با امکاناتی که برای او فراهم می‌شود، مانند یک شهروند عادی به زندگی روزمره‌ی خود بپردازد. امکانات و طراحی‌های شهری نباید به گونه‌ای باشد که همیشه معلولین را در کنج خانه بمانند و یا برای انجام کارهای‌شان وابسته به دیگران باشند.


 


سه‌شنبه 13 دی 90/ 3 ژانویه 2012

اجرا: اعظم

استودیو: دامون

تقویم‌ تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات سه‌شنبه ایران

پس‌نشینی تند- «مرغ طوفان»-  اکبر ترشیزاد

بخش اول خبرها

دایره شکسته- «ایستاده در انتهای خواستن و نتوانستن»- مه‌شب تاجیک

بخش دوم خبرها

گفت‌وگوی روز – «در خصوص تعرض به محل سکونت بنی‌صدر»- آویده مطمئن‌فر

مجله خبری کابل- آرین

مجله جاماندگان- «معرکه‌گردان بازی باز و کبوتر»- شراره سعیدی‌

بخش سوم خبرها


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های خارجی، روز سه‌شنبه، 3 دسامبر، سخن‌گوی وزارت دفاع روسیه در واکنش به مانور دریایی ارتش جمهوری اسلامی که در روزهای گذشته برگزار شده، اعلام کرد ایران موشک قاره‌پیما در اختیار ندارد.

به گزارش اینترفاکس، فادیم کوفال در اولین واکنش نسبت به اعلام آزمایش سه موشک در مانور دریایی ایران در گفت‌گویی اظهار داشت: «ایران تکنولوژی لازم برای تولید موشک قاره‌پیما در اختیار ندارد و در آینده نزدیک نیز به این تکنولوژی دست نخواهد یافت.»

لازم به اشاره است ایران در روزهای گذشته اعلام کرد سه نوع موشک آزمایش کرده است. یکی از این موشک‌ها 200 متر برد دارد و دیگری نیز برد مشابه دارد اما در رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی به عنوان موشک دوربرد معرفی شد. سومین موشک آزمایش شده در این رزمایش نیز 35 کیلومتر برد دارد.

بیشتر بخوانید:

«مانور دریایی اخیر نشانه دست‌پاچگی ایران است»


 


خبر / رادیو کوچه

یک گروه مدافع حقوق بشر که کارش نظارت بر آمار مربوط به تلفات غیرنظامیان در عراق است روز سه‌شنبه، 3 ژانویه اعلام کرد که بیش از دو سال است که کاهش قابل ملاحظه‌ای در تعداد کشته‌شدگان در عراق مشاهده نشده است.

این گروه، که نام آن Iraq Body Count است، در گزارش سالانه خود می‌گوید که آمارهای اخیر نشان می‌دهد که درگیری‌ها در سطحی پایین و به‌طور مداوم در عراق ادامه دارد و تا سال‌های سال منجر به کشته شدن غیرنظامیان می‌شود.

آماری که این گروه در مورد تعداد کشته شدگان ارایه داده است، از آن‌چه که مقام‌های عراقی منتشر می‌کنند، بالاتر است.

مقام های عراقی هم‌راه با ارایه آمار می‌گویند که میزان خشونت‌ها در عراق به تدریج پایین آمده است.

اما این گروه مدافع حقوق بشر می‌گوید که از زمان حمله نیروهای به رهبری آمریکا به عراق، یعنی از ۹ سال پیش تا کنون، در مجموع ۱۶۲ هزار نفر، که اکثر آن‌ها غیرنظامی بوده‌اند در عراق کشته شده‌اند.

تعداد کشته شدگان در عراق در سال ۲۰۱۱، طبق آماری که این گروه ارایه داده است، ۴ هزار و ۵۹ نفر بوده است که اندکی از آمار مربوط به سال ۲۰۱۰ بالاتر است.

لازم به اشاره است روز ۱۸ دسامبر ۲۰۱۱، آخرین سربازان آمریکایی خاک عراق را ترک کردند و کار حفظ امنیت را به طور کامل به نیروهای امنیتی و ارتش این کشور سپردند.

دولت عراق در حال حاضر دولتی ائتلافی است که از نظر سیاسی موقعیتی شکننده دارد.

هم‌چنین اختلاف میان احزاب تشکیل دهنده دولت وحدت ملی، با بالا گرفتن تنش‌های مذهبی و گروهی در میان حامیان این احزاب، به تازگی شدیدن افزایش یافته است.

چند ساعت پس از خروج نیروهای آمریکا از عراق، نوری مالکی، نخست وزیر شیعه عراق، حکم بازداشت طارق هاشمی، معاون سنی‌مذهب رییس جمهوری را به اتهام دست داشتن در فعالیت‌های تروریستی صادر کرد. این در حالی است که هاشمی این اتهامات را رد می‌کند.

 بیشتر بخوانید:

«بیش از ۴۰ کشته و زخمی در انفجار وزارت کشور عراق»

«‌نوری المالکی دگراندیشان عراق را نمی‌پذیرد»


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، روز سه‌شنبه، 3 ژانویه حکم دادگاه فائزه هاشمی، فرزند آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، از سوی دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی به ریاحی وکیل وی ابلاغ شده است.

به گزارش مشرق، حکم دادگاه بدوی فائزه هاشمی، فرزند رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران ابلاغ شد.

بر اساس این گزارش فائزه هاشمی برابر حکم دادگاه به جرم فعالیت تبلیغی علیه نظام به شش ماه حبس و 5 سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی‌، فرهنگی و مطبوعاتی محکوم شد.

چندی پیش جلسه محاکمه فائزه هاشمی در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی تشکیل و وی به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام محاکمه شده بود.

بیشتر بخوانید:

«اعلام حکم دادگاه فائزه هاشمی تا پایان هفته جاری»


 


خبر / رادیو کوچه

روز سه‌شنبه، 3 ژانویه، ایهود باراک وزیر دفاع اسراییل مانور دریایی 10 روزه ارتش جمهوری اسلامی در نزدیکی تنگه هرمز و خلیج پارس را نشانه «دست‌پاچگی» این کشور از فشار کشورهای غربی دانسته است.

به گزارش هاآرتص، باراک در دیدار با اعضای حزب استقلال تاکید کرد: «به نظر من این رزمایش در تنگه هرمز و آزمایش موشک بیان‌گر دست‌پاچگی ایران پس از گسترش تحریم‌ها است.»

او افزود: «فکر نمی‌کنم ایران دست به بستن تنگه هرمز بزند زیرا با این کار همه جهان علیه این کشور بسیج می‌شود.»

وزیر دفاع اسراییل در ادامه تصریح کرد: «ایران از این نگران است که مذاکرات آینده اتمی به تحریم بانک مرکزی این کشور ختم شود.»

ایران در روزهای گذشته از آزمایش چندین نوع موشک در مانور دریایی خود خبر داده است.

لازم به اشاره است این مانور هم‌زمان با اعمال تحریم‌های گسترده علیه این کشور به هدف توقف برنامه اتمی انجام شد.

این مانور 10 روزه که از روز شنبه هفته گذشته آغاز شده است امروز سه‌شنبه، به پایان می‌رسد.

بیشتر بخوانید:

«آزمایش موشک برد بلند ساحل به دریا توسط ایران»


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

کابینه افغانستان به وزارت تجارت این کشور دستور داد تا تفاهم نامه خریداری یک میلیون تن مواد نفتی را با آن کشور امضا کند.

انوارالحق احدی وزیر تجارت و صنایع در جلسه‌ دیروز کابنیه افغانستان گفته است که هفته گذشته با مقامات ایرانی نشستی داشته و روی امضای یک تفا‌هم‌نامه نیز به توافق رسیده‌اند.

هرچند بر بنیاد این تفا‌هم‌نامه شرکت‌های خصوصی افغانی نیز می‌توانند این نفت را به افغانستان وارد کند، اما کابنیه افغانستان اعلام کرده که بیش‌تر این مواد نفتی باید از سوی دولت خریداری شود.

در پی مسدود شدن راه اکمالاتی ناتو از سوی پاکستان، اموال تاجران افغان نیز در خاک پاکستان متوقف شده است.

تاجران افغان می‌گویند پاکستان به بهانه این که این مواد به ناتو انتقال می‌شود، به کاروان‌های تاجران افغان نیز اجازه عبور را نمی‌دهد.

در پی این تصمیم حالا دولت افغانستان تلاش دارد تا روابط تجاری‌اش را با ایران گسترش دهد و به همین منظور می‌خواهد به جای بندر کراچی پاکستان پس از این به بندر چهابهار رو بیاورند.

بیشتر بخوانید:

«برای تدارک اکمالات به مسیر آسیای میانه تمرکز می‌کنند»

«قرارداد صادرات بنزین ایران به افغانستان»


 


رادیو کوچه

1892 میلادی- «جان رونالد روئل تالکین» (John Ronald Reuel Tolkien) نویسنده و زبان‌شناس بریتانیایی در آفریقای جنوبی متولد شد. ارباب حلقه‌ها از مهمترین اثر اوست.

استاد زبان‌شناسی تاریخی در دانش‌گاه آکسفورد بود که شاید تنها کسی باشد که پانزده زبان ساخته‌ است.

وی برنده‌ی جایزه‌ی بین‌الملی داستان خیال‌پردازی در سال ۱۹۵۷ به عنوان به‌ترین نویسنده‌ی خیال‌پردازی‌نویس برای «ارباب حلقه‌ها» شد.

تالکین علاوه بر «ارباب حلقه‌ها»، آثار داستانی دیگری به نام‌های «سیلماریلیون»، «هابیت» و کتاب دیگری با نام «شهرت پس از مرگ» نیز نوشته ‌است.

1990 میلادی- در کشور پاناما در سال 1981 قدرت به دست ژنرال «مانوئل نوریگا» افتاد. وی پیش از آن درصدد اعمال سلطه مستقیم بر کانال پاناما بود. وی در سال 1988 از طرف دولت آمریکا متهم به مباشرت و شرکت در قاچاق مواد مخدر به آمریکا شد و یک دادگاه آمریکایى، حکم تعقیب و بازداشت او را صادر کرد. پس از این اتهام، نوریگا از طرف رییس جمهوری پاناما از فرمان‌دهی گارد ملی کشور برکنار شد، اما او طی کودتایى قدرت را در دست گرفت و از آن‏پس جنگ تبلیغاتی شدیدی علیه نوریگا ایجاد شد. نیروهای نظامی آمریکا در نیمه دوم سال 1989، به پاناما حمله کردند. نوریگا به سفارت واتیکان پناهنده شد. اما سفارت واتیکان در سوم ژانویه 1990 وی را به نیروهای آمریکایی تحویل داد و او پس از محاکمه به حبس ابد محکوم شد.

1993 میلادی- جرج بوش پدر، رییس جمهوری وقت آمریکا و بوریس یلتسین رییس جمهوری روسیه پیمان «استارت2» را امضا کردند. این دومین پیمانی بود که با موضوع کاهش تسلیحات استراتژیک بین دو کشور به امضا میرسید.

مذاکرات محدود کردن سلاح‏های استراتژیک، از سال 1969 بین این دو کشور آغاز شد. بر اساس پیمان استارت 2 دو کشور متعهد شدند، دو سوم از تسلیحات زرادخانه هسته‏ای خود بکاهند. این پیمان در ادامه اهداف پیمان استارت 1 مبنی بر کاهش سلاح‏های هسته‏ای آمریکا و روسیه بود. هم‏چنین دو طرف موافقت کردند که موشک‏های کوتاه برد و متوسط خود را نابود کنند.

———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1338 خورشیدی‌- سال‌روز درگذشت «علی اسفندیاری» مشهور به «نیما یوشیج»، شاعر معاصر ایرانی است. وی بنیان‌گذار شعر نو فارسی است. نیما یوشیج با مجموعه تاثیرگذار افسانه که مانیفست شعر نو فارسی بود، در فضای راکد شعر ایران انقلابی به پا کرد.

1343 خورشیدی- پس از تبعید « آیت‌اله ‌خمینی» در سیزدهم آبان به ترکیه، دولت پهلوی در عصر همان روز، فرزند ارشد او، «حاج سید مصطفی» را نیز دستگیر و روانه زندان «قزل‌قلعه» در تهران کرد. انعکاس این دو خبر، شهرهای قم، مشهد و تهران را به حالت تعطیل درآورد و در بسیاری از شهرها تظاهرات به راه افتاد. دولت پهلوی به‌دلیل فشار افکار عمومی و بحران سیاسی، حاج سید مصطفی خمینی را پس از 57 روز حبس، در هشتم دی ماه 1343 از حبس، آزاد کرد و از او خواست که به قم برگردد. ولی پس از پنج روز، سید مصطفی از خانه مسکونی دستگیر و در 13 دی ماه به ترکیه تبعید شد.

1367 خورشیدی- آیت‌اله خمینی پیام خود را به میخاییل گورباچف رهبر شوروی شامل پیش‌بینی فروپاشی کمونیسم ابلاغ کرد.

1875 میلادی- سال‌روز درگذشت «پیر لاروس» ادیب و لغت‌شناس بزرگ فرانسوی است. لاروس تحصیلات خود را در شهر ورسای فرانسه ادامه داد و در این زمان، کتب منتشر شده در فرانسه و سایرنقاط جهان را مطالعه می‏کرد. وی از این زمان، درصدد تهیه فرهنگی جامع برآمد و با پشتکار فراوان، فرهنگ خود را به نام «لاروس» تکمیل کرد.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

راسخون

نیویورک تایمز


 


خبر / رادیو کوچه

منصف مرزوقی، رییس جمهوری تونس، روز دوشنبه، 2 ژانویه، اعلام کرد که برای بازگرداندن بغدادی المحمودی، نخست وزیر لیبی در زمان رهبری پیشین این کشور، معمر قذافی، به کشورش شرایطی نیاز دارد.

یکی از شرایطی که دولت تونس اعلام کرده تضمین حضور آقای محمودی در دادگاهی عادل و مستقل و هم‌چنین در طول برگزاری دادگاه و دوران بازداشت به او آسیبی نرسد.

لازم به اشاره است لیبی می‌خواهد که آقای محمودی را به خاطر سواستفاده از قدرت در زمان نخست وزیری محاکمه کند.

پس از سقوط آقای قذافی، بغدادی المحمودی به تونس فرار کرد و هم اکنون در آن کشور در بازداشت است.

بیشتر بخوانید:

«استرداد آخرین نخست وزیر قذافی به لیبی»

 «برگزاری جشن استقلال لیبی پس از چهل سال»


 


خبر / رادیو کوچه

دولت ترکیه روز سه‌شنبه، 3 ژانویه، اعلام کرد به خانواده‌های ۳۵ کردی که بر اثر حمله هوایی ارتش این کشور در مرز ترکیه و عراق کشته شدند، غرامت می‌پردازد.

به گزارش تلویزیون ملی ترکیه، بلنت آرینتش، معاون نخست وزیر ترکیه اعلام کرده که این پول را تا چند روز آینده به خانواده‌های کشته‌شدگان پرداخت خواهد کرد.

او هم‌چنین به عمد بودن این حادثه را تکذیب کرده و آن را یک اشتباه خوانده است.

لازم به اشاره است روز پنج‌شنبه، 29 دسامبر، مقامات محلی در منطقه کردنشین جنوب شرق ترکیه اعلام کردند که در عملیات نیروی هوایی ارتش ترکیه در این منطقه، دست‌کم سی و پنج نفر در یک روستای واقع در نزدیکی مرز با عراق کشته شده‌اند.

مقام‌های ترک اعلام کردند که این منطقه کردنشین، محل عبور و مرور شورشیان گروه شبه‌نظامی پ.کا.کا بوده است.

بیشتر بخوانید:

«سی و پنج کشته در حمله هوایی ترکیه به منطقه کردنشین»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

ابرار

1) در پرونده فساد مالى اخیراتهام پسر یکى از نمایندگان مجلس سنگین است

http://www.abrarnews.com/politic/1390/901013/html/rooydad.htm#s185214

سخن‌گوى قوه قضاییه روز گذشته در یک نشست رسانه‌اى گفت: «پسر یکى از نمایندگان مجلس در رابطه با فساد اقتصادى اخیر با اتهامى سنگین بازداشت شده است.» محسنى‌اژه‌‌اى در ادامه‌ى صحبت‌هایش در نشست خبرى با اعلام این خبر افزود: «این فرد فرزند شخصى که در هیت رییسه‌ى مجلس است، نیست اما وى فرزند یکى از نمایندگان مجلس است و اتهامش هم سنگین است.» وى هم‌چنین تعداد نمایندگانى که در رابطه با پرونده فساد اقتصادى مورد تحقیق قرار گرفته‌اند را چهار نفر اعلام کرد. وى ادامه داد: «اتفاق خوبى که متاسفانه دیرهنگام رخ داد این بود که بالاخره یکى از متهمان این پرونده حرف زد.»

2) خیلى اوقات آدم خجالت مى‌کشد بگوید در یک استان بی‌کار داریم

http://www.abrarnews.com/politic/1390/901013/html/rooydad.htm#s185211

احمدى نژاد گفت: «150 سال در ایران تبلیغ کردند که کار عنصر بى‌ارزشى است و خود ما را مسخره کردند و اکنون نیز مسخره مى‌کنند که چر این قدر کار مى‌کنید.»

به گزارش ایسنا، محمود احمدى‌نژاد در مراسم افتتاح رسمى پیش‌رفته‌ترین کارخانه تولید فولاد کشور با حضور در جمع مهندسان، پیمان‌کاران و کارگران مجتمع فولاد هرمزگان با بیان این‌که «امروز قطار پیش‌رفت با سرعت خوبى در حال حرکت است» گفت: «هنر ما افزایش سرعت و پیش‌رفت است.  ملت ۷۵ میلیونى و سرزمینى وسیع و سرشار از نعمت و منابع زیادى داریم، خیلى اوقات آدم خجالت مى‌کشد بگوید در یک استان بی‌کار داریم.»

خراسان

1) جهش ۱۸۰تومانی قیمت دلار در یک روز؛ بانک مرکزی دست به دامن اقتصاددانان شد

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=10&day=13&id=1342315

روز گذشته بازار ارز و طلای کشور یکی از پرنوسان‌ترین روزهای خود را سپری کرد، قیمت دلار در بازار تهران با  ۱۸۰تومان افزایش طی یک روز رکورد جدیدی را در سقوط ارزش پول ملی ثبت کرد و مقامات بانک مرکزی به منظور دریافت راه‌کار برای برون رفت بازار ارز از وضعیت فعلی از کارشناسان و تحلیل‌گران اقتصادی دعوت کرد تا در جلسه‌ای که روز چهارشنبه هفته جاری در محل بانک مرکزی با حضور مینو کیانی راد معاون ارزی بانک مرکزی برگزار می‌شود، حضور یابند.

2) قرارداد ۱۸۲ میلیون دلاری استخراج نفت از پارس جنوبی با پیمان‌کار داخلی امضا شد

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=10&day=13&id=1342312

قرارداد ۱۸۲ میلیون دلاری حفاری ۲ حلقه چاه توصیفی در لایه مشترک نفتی پارس جنوبی با یکی از شرکت‌های پیمان‌کار ایرانی دیروز با حضور وزیر نفت در تهران امضا شد.

جام جم

1) بی‌کاران برای دریافت بیمه بی‌کاری اقدام کنند

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100800490954

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: «افرادی که کارداشته‌اند و هم‌اکنون بی‌کار شده‌اند یا افرادی که بی‌کار بوه‌اند، برای دریافت بیمه بی‌کاری می‌توانند به اداره کل کار و امور اجتماعی مراجعه کنند.»

موسی الرضا ثروتی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که شرط دریافت این بیمه ثبت نام به مدت یک سال است، تاکید کرد: «جبران بار مالی 30 میلیارد ریالی این قانون از محل هدف‌مندی یارانه‌ها و ماده 180 برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شده است.»

2) برگ برنده ایران در مذاکرات هسته‌ای

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100800491502

شبکه تلویزیونی سی.ان.ان با اشاره به اعلام تولید میله‌های سوخت هسته‌ای از سوی ایران، دست‌یابی به این فن‌آوری را امتیازی برای تهران در مذاکرات هسته‌ای با دولت‌های غربی دانست.

ابتکار

1) شلیک موشک‌های جدید در مانور ولایت 90

http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/News.aspx?NID=92628

به گزارش ایسنا، دیروز در سومین روز از مرحله‌ی نمایش قدرت رزمایش دریایی ولایت 90، برای نخستین بار موشک ساحل به دریای برد بلند «قادر» با موفقیت علیه هدف از پیش تعیین شده شلیک شد.

2) دلایل فیلترشدن سایت هاشمی

http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/News.aspx?NID=92625

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به پرسشی در رابطه با دلیل فیلترشدن سایت آیت‌اله هاشمی ‌رفسنجانی نیز گفت: «قانونی در سال 88 باعنوان قانون رسیدگی به جرایم رایانه‌ای در مجلس به تصویب رسید که این قانون در مردادماه لازم‌الاجرا شد. در این قانون یک کارگروه پیش‌بینی شده که کار آن تعیین مصادیق مجرمانه و پالایش این مصادیق است؛ مصادیق مجرمانه هم براساس قوانین و مقررات لازم‌الاجرا تعیین می‌شود. ‌درخصوص این سایت نیز همین اتفاق افتاد. در مهرماه این کارگروه موارد خلاف را بررسی کرد و تذکر داده شد که پنج یا شش مورد مجرمانه‌ای را که وجود دارد، بردارند و این موارد برداشته شد.» م

حسنی‌اژه‌ای افزود: «پس از مدتی مجددن هم موارد پیشین و هم موارد جدیدی روی سایت گذاشته و دوباره نسبت به رفع آن تذکر داده شد که در این مورد اقدامی صورت نگرفت، تا این‌که این سایت در هفتم دی ماه فیلتر شد و الان هم فیلتر است.»

دنیای اقتصاد

1) بازداشت 3 نیروی مرزی ایران توسط پاکستانی‌ها

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=284332

یک مقام مرزی پاکستان ادعا کرد که نیروهای امنیتی ایران از مرز جنوب غربی وارد این کشور شده‌اند و در حادثه‌ای که می‌تواند به ایجاد تنش در روابط دو کشور منجر شود، یک مرد را به ضرب گلوله کشته و فرد دیگری را نیز زخمی کردند.

2) درخواست افزایش بودجه دست‌گاه قضایی

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=284419

جلسه مدیران دفاتر دیوان عالی کشور روز گذشته با حضور رییس این دیوان برگزار شد. به گزارش ایسنا، آیت‌اله محسنی گرکانی در این جلسه با اشاره به معضل بودجه دست‌گاه قضایی از دولت و رییس‌ جمهوری خواست که بودجه دست‌گاه قضایی از افزایش مناسبی برخوردار باشد تا موجب نشاط و انگیزه بیش‌تر در بین کارکنان شود.


 


خبر / رادیو کوچه

سومین و آخرین مرحله از انتخابات مجلس سفلای مصر روز سه‌شنبه، 3 ژانویه، آغاز شده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، بعد از این مرحله انتخابات مجلس علیای مصر شروع می‌شود و بعد از آن انتظار می‌رود که شورای نظامیان حاکم بر مصر، جای خود را به غیرنظامیان دهد.

این انتخابات چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که نیرو‌های مصری به دفتر چند گروه حقوق بشری و حامی دموکراسی حمله کردند.

حمله آن‌ها با واکنش از سوی سازمان ملل متحد و آمریکا روبه‌رو شد.

اما دولت مصر از حمله نیروهای امنیتی به دفتر چند گروه هوادار دمکراسی و حقوق بشر دفاع کرده است.

فیض ابو ناگا، وزیر هم‌کاری‌های بین‌المللی مصر گفت که این حملات بخشی از تحقیقات در مورد سازمان‌هایی بوده است که بودجه سیاسی دریافت می‌کردند ولی مجوز نداشتند.

 بیشتر بخوانید:

«من با هیچ رسانه‌ای در داخل ایران مصاحبه نکردم»


 


در این پیام که به‌تازگی و با دشواری فراوان از داخل زندان  منتشر شده است، حشمت‌اله طبرزدی فعال سیاسی با سابقه در بند نظرات خود  را در مورد مسایل روز کشور و تقابل جمهوریت با دین بیان می‌کند.

آزادی گوهر انسان است و اگر ازادی نباشد هیچ انتخابی نمی‌تواند ارزش داشته باشد. چنان‌چه آوردن دین نیز بر پایه اختیار و ازادی است. در ادیان بزرگ اسمانی واسطه‌ای بین انسان و خدا وجود ندارد.

برخی از  کارشناسان دینی (نه واسطه های دینی)، هم‌چون آیت‌اله بروجردی و خویی در ایران و آیت‌اله سیستانی در عراق هیچ‌گاه برای به‌وجود آوردن یا تحمیل حکومت یا جامعه‌ای قیام نکردند بلکه تنها آیت‌اله‌ خمینی در سی و دو سال پیش نظریه ولایت فقیه را مطرح کرد و در واقع جمهوری اسلامی را بنیان نهاد.

در این سی و دو سال ما می‌توانیم داوری کنیم که بین جمهوریت و حاکمیت مردم (حاکمیت ملی) با اسلامیت البته به معنای فقها‌ یا کارشناسی فقهی که بخشی از روحانیون انجام می‌دهند همواره یک نوع ناسازگاری وجود داشته است.

برای مثال در دوران آیت‌اله خمینی اولین رییس جمهوری آقای بنی‌صدر بود که از دوران حلقه نزدیک به آیت‌اله خمینی برخاسته بود، اما در مدت زمان کمی با بخش اسلامیت که آیت‌اله خمینی آن را نمایندگی می‌کرد و آقای بنی‌صدر که جمهوریت را نمایندگی می‌کرد دچار ناسازگاری و تناقض شد و در نهایت بخش اسلامیت و فقاهت نماینده جمهوریت را حذف کرد.

حتا در دورانی که آقای هاشمی رفسنجانی و آقای خاتمی که رییس جمهوری بودند همواره این تضاد و ناسازگاری بین اسلامیت و جمهوریت وجود داشته است.

در وضعیت موجود هم که آقای احمدی‌نژاد که از اندرونی‌ترین و خودی‌ترین افرادی بود که به میان آمد و چقدر برای او (احمدی‌نژاد) هزینه کردند، آدم‌هایی کشته شدند و شکنجه‌ها شدند، تا ایشان انتخاب شود اما ما امروز بار دیگر آن حاکمیت دو گانه و ناسازگاری و تضاد بین جمهوریت و اسلامیت، یا کسی که مدعیست از طرف مردم است با آن‌کسی که مدعی نمایندگی خداست را شاهد هستیم. این تضاد همواره برای کشور هزینه‌ساز و خسارت‌آفرین بوده است.

سرمایه‌های زیادی هدر رفته است و این ناسازگاری که در وضعیت فعلی دارد تبدیل به بحران می‌شود یکی از جدی‌ترین بحران‌هاست‌ در شرایط فعلی، البته ما بحران اقتصادی را به دلیل عمل‌کرد ناصحیح حاکمیت و هم‌چنین بحران خارجی به‌دلیل توسعه‌طلبی‌های قدرت و بلند پروازی‌های حکومت داریم.

نارضایتی‌های سیاسی و چیزی که به عنوان جنبش سبز مطرح شد این را هم داریم و چند بحران الان دست به دست هم داده‌اند و نمودار شده است که این حاکمیت دوگانه جمهوریت و اسلامیت ناکارامد است و شرایط اقتصادی و اجتماعی و سیاسی مردم در بدترین وضعیتی است که الان ما شاهد ان هستیم.

من فکر می‌کنم که می‌توان نتیجه گرفت که در واقع بین دین و حکومت سازگاری وجود ندارد

دین امری معنوی و امری شخصی است که مربوط به خود افراد است اما سیاست و حکومت مربوط  به عموم مردم است.

و یک امر عرفیست و ما نمی‌توانیم دایم شاهد جنگ و ناسازگاری بین نمایندگان ملت با کسانی که ادعای نمایندگی خدا را دارند و سعی می‌کنند با زور و جبر خواسته‌های خودشان را تحمیل می‌کنند باشیم.

من به عنوان مبارزی که حدود 16 سال پیش در این راه مسالمت‌آمیز، مبارزه‌ای بدون خشونت بر پایه ازادی‌خواهی، عدالت‌خواهی، دموکراسی‌خواهی گام نهادم هم اکنون ثمرات و نتایج این راه روشن را داریم می‌بینیم.

این مسیر به قدری شفاف است که همه جنبش‌های اجتماعی‌، جنبش زنان‌، جنبش دانش‌جویان‌، جنبش کارگران، حنبش اقوام‌، حنبش فرهنگیان و… در همین مسیرکلی که از پیش هم در تاریخ ایران به نحوی وجود داشته است باهم در حال حرکتند.

این مسیر مسالمت‌جویی و آزادی‌خواهی به قدری قانونی و مردم پسند است که حتا کسانی مثل موسوی و کروبی و شخصیت‌هایی که زمانی پایه‌گذار جمهوری اسلامی بودند در این مسیر قرار می‌گیرند. و بحث آزادی‌خواهی، انتخابات آزاد، حقوق اساسی ملت، اعلامیه جهانی حقوق بشر و التزام به آن، آزادی انتخابات و آزادی احزاب و همه این‌ها را مطرح می‌کنند.

این به‌قدری روشن است که حتا من بعید نمی‌دانم چهره‌هایی مثل مشایی و دیگرانی هم که با اقتدار گرا و قدرت مطلقه مشکل پیدا کردند و در آینده قطعن مشکلات بیش‌تری پیدا می‌کنند این راه برایشان باز است و به همان میزانی که از حاکمیت اقتدار‌گرا فاصله بگیرند با این سمت خواهند امد.

این مسیری است که من باور  دارم ملت ایران و زنان ایران و مردان و دختران ایران انتخاب کرده‌اند، البته هزینه‌های زیادی داده‌اند و باز هم باید هزینه داد اما ما به مراحل نهایی آن نزدیک شده‌ایم.

حکومت دینی که در واقع ناسازگاری بین حاکمیت ملی و قوانین فقهی تعیین شده از سوی فقها را در بر دارد در یک بن بست قرار گرفته است که من فکر می‌کنم که راه دمکراسی خواهی و راه مبارزه مسالمت‌آمیز برای‌ حقوق بشر پیش روی ملت ایران است.

طیف‌های گوناگون که بخشی از آن‌را برشمردم، بحث هم‌بستگی برای دموکراسی و حقوق بشر را مطرح کرده‌اند و گفتند که ما خواهان این هستیم که قانون اساسی به شکل دموکراتیک تغییر بکند اصول مخالف حق حاکمیت ملی حذف شود و اصول  مربوط به حاکمیت ملی و حقوق اساسی ملت بر پایه اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق‌های مربوطه مورد توجه قرار بگیرد‌، این جنبش و این حرکت و همه آزادی‌خواهان ایران امروز مصمم هستند که به خواست‌های خودشان برسند.

ما به این راه خودمان مطمئنیم و مطمئنیم که مسیر ما اگر چه طولانی بوده و اگر چه سختی‌های زیادی تحمل کرده‌ایم برای گفتن حرف‌هایمان و برای نوشته‌هایمان به زندان افتاده‌ایم و فشارهای زیادی را تحمل کرده‌ایم، به‌خاطر آن‌که حکومت از حرف‌های ما می‌ترسید. من باور ندارم که زندان و سرکوب‌های خشن بتواند مانع از حرکت ما بشود.

من به عنوان کسی که سخن‌گویی هم‌بستگی و دمکراسی برای حقوق بشر را در ایران به عهده دارم می‌گویم که ما  مصمم هستیم هزینه آن را پرداخت کرده‌ایم و خواهیم کرد‌، به حقوق خودمان پای‌بندیم  حقوق خودمان را می‌شناسیم و حتمن هم به خواسته‌های خودمان دست خواهیم یافت، اراده ما مصمم هست‌، مردم ما باید زندگی متناسب با شان خودشان را داشته باشند، فقر و نابسامانی و این شرایط سخت مردم باید از بین برود، باید برسیم به حکومتی که برخواسته از رای اکثریت قاطع ملت ایران باشد، بر پایه دموکراسی و حقوق بشر، جدایی دین از حکومت و احترام به حقوق همه اقوام، احترام به حقوق همه انسان‌ها، همه ایرانیان، صرف‌نظر از عقیده و جنسیت و زبانشان، ایران دارای حدود سی استان یا سی ایالت هست که می‌شود به عنوان یک کشور مقتدر فدرال و دموکرات در منطقه مطرح بشود. آزادی ایران و سربلندی ملت ایران را آرزو داریم. و فکر هم می‌کنم که راه طولانی نمانده تا بخواسته خودمان برسیم.


 


حشمت‌اله طبرزدی، دبیر کل جبهه دمکراتیک ایران و سخن‌گوی همبستگی برای دمکراسی و حقوق بشر در ایران، در پیامی ویدئویی از درون زندان رچایی‌شهر کرج اعلام کرد که «مردم ایران برای پیروزی راه درازی در پیش ندارند و حتمن به خواسته‌های خود دست پیدا خواهند کرد.»

آقای طبرزدی در این پیام ویدئویی که با دست‌گاه موبایل گرفته شده و به دلیل شرایط داخل زندان پس از تاخیری چند روزه به‌دست کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی رسیده است، تاکید کرده که «بین دین و حکومت سازگاری وجود ندارد.»

Click here to view the embedded video.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته