-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ دی ۱۲, دوشنبه

Latest News from Emrooz for 01/01/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



مهر: فرمانده کل سپاه ضمن هشدار نسبت به اینکه یکی از تلاشهای دشمن قطعا احیای آشوب ها و اعتراضات اجتماعی با دستاویز قرار دادن انتخابات مجلس است، گفت: مردم مومن ولایتمدار و با بصیرت با درک شرایط حساس که در آن قرار داریم و با مشارکت حداکثری خود این توطئه جدید دشمن را نیز خنثی خواهند کرد.
سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سئوال که نظر شما درباره بیانات هشدارگونه مقام معظم رهبری در خطبه های عید سعید فطر نسبت به امنیتی شدن فضای انتخابات چیست؟ گفت: یکی از تلاشهای دشمن قطعا احیای آشوب ها و اعتراضات اجتماعی با دستاویز قرار دادن انتخابات مجلس است.

وی با اعلام اینکه اخبار و اطلاعاتی که ما داریم نشان می دهد از مدت ها قبل برای این کار نقشه کشیده و طرح هایی نیز آماده کرده اند، گفت: آنها می خواهند با ایجاد نا آرامی ها و با تنفس مصنوعی، جریان فتنه را زنده کنند و از سوی دیگر با نشان دادن و برجسته سازی تقابل معترضین با نظام چهره مردمی نظام را در جهان اسلام مخصوصا در جبهه بیداری اسلامی مخدوش کرده و الهام بخشی انقلاب اسلامی را با مانع روبرو سازند.

فرمانده کل سپاه همچنین در جواب پرسش دیگر مهر مبنی براینکه شما به عنوان فرمانده کل سپاه چه راهکارهایی برای مقابله با این ترفند ها پیشنهاد می کنید، گفت: راهکار نظام همیشه اتکال به ذات لایزال الهی و استظهار به حضور توأم با بصیرت و مومنانه مردم در صحنه بوده است.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی با مردم و با شعار الله اکبر آغاز شد و با نام خدا و حمایت مستمر مردم راه تعالی بخش خود را طی خواهد نمود، خاطرنشان کرد: مردم مومن ولایتمدار و با بصیرت با درک شرایط حساسی که در آن قرار داریم و با مشارکت حداکثری خود این توطئه جدید دشمن را نیز خنثی خواهند کرد و با برگزیدن نمایندگانی ولایتمدار، انقلابی، ضد اشرافیت، عدالت طلب وساده زیست، مجلسی قوی و مقتدر شکل خواهند داد و خواب پریشان کسانی که برای نظام چه در بعد امنیتی و چه در بعد سیاسی خط و نشان می‌کشند را برهم خواهند زد.


 


دویچه وله: به گفته‌ی سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان، پیشنهاد ایران برای از سرگیری مذاکرات با گروه ۵+۱ از سوی آلمان "به دقت ثبت شده" اما دولت این کشور نه "اعلام آمادگی مبهم"، بلکه "اقدامات مشخص و قابل اثبات" را مورد توجه قرار می‌دهد.

وزارت امور خارجه آلمان روز یکشنبه (۱ ژانویه / ۱۱ دی) در واکنش به پیشنهاد اخیر جمهوری اسلامی بار دیگر بر لزوم شفاف‌سازی برنامه‌های هسته‌ای و همچنین پایبندی به تعهدات بین‌المللی از سوی ایران تأکید کرد و در پیش گرفتن این رویه را راهی برای جلوگیری اعمال تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی دانست.

یک روز پیش سفیر ایران در آلمان از اعلام آمادگی تهران برای از سرگیری گفت‌وگوهای اتمی با گروه ۵+۱ خبر داد و علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران نیز این خبر را تأیید کرد.

هر چند جمهوری اسلامی تا کنون بارها نسبت ادامه گفت‌وگوها در مورد برنامه‌های اتمی ایران و دعوت از بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سخن گفته، اما در عمل تغییری در وضعیت کنونی ایجاد نشده است.

همین امر موجب شده بسیاری از ناظران این حرکات را به "حربه‌های سیاسی ایران" در مواقعی که تهدیدهای غرب علیه این کشور افزایش می‌یابد، تعبیر می‌کنند.

روز شنبه (۳۱ دسامبر/۱۰ دی) باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا قانون تحریم بانک مرکزی ایران را با هدف ایجاد مانع بر سر کسب درآمدهای نفتی از سوی تهران به امضا رساند.

در همین حال در روزهای اخیر تنش ‌بر سر بستن تنگه هرمز از سوی ایران به اوج خود رسید، هر چند مقام‌های ایرانی در پی واکنش ‌شدید کشورهای غربی از این تهدید فاصله گرفتند.

گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به وضعیت خلیج فارس و تهدید‌های ایران برای بستن تنگه هرمز نسبت به آنچه احتمال به واقعیت پیوستن تشدیدهای کلامی به تشدیدهای واقعی خوانده شده، اظهار نگرانی کرده است.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان "آزادی آب‌ها یک موضوع با اهمیت است و بایستی در خلیج فارس نیز از سوی تمامی طرف‌ها محترم شمرده شود.»

همزمان با اظهارات تازه جمهوری اسلامی برای از سرگیری گفت‌وگوها با گروه ۵+۱، سازمان انرژی اتمی ایران روز یکشنبه (۱ ژانویه / ۱۱ دی) خبری را مبنی بر "آزمایش موفق" میله سوخت هسته‌ای اعلام کرد. با این حال کشورهای غربی توانایی ایران در ساخت میله‌های بارگذاری شده سوخت هسته‌ای را مورد تردید قرار داده‌اند.


 


بی بی سی فارسی:سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران از پیشنهاد کشورش برای انجام دور جدیدی از مذاکرات هسته ای با گروه ۵+۱ خبر داده است و مقامات اروپایی هم گفته اند که از مذاکرات "معنادار" و بدون پیش شرط با ایران استقبال می کنند.
آقای جلیلی گفت که رسما به گروه ۵+۱ متشکل از آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان "اعلام کردیم که به مسیر گفتگو برای همکاری بازگردند."
مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران توضیحی نداد که دعوت جمهوری اسلامی از ۶ قدرت جهانی برای انجام مذاکره چه زمان و از طریق چه مجرایی صورت گرفته است.
پیشتر علیرضا شیخ عطار، سفیر ایران در آلمان گفته بود که سعید جلیلی قرار است بزودی برای هماهنگ کردن دور جدید مذاکرات هسته ای، به کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نامه بنویسد.
آقای شیخ عطار به خبرگزاری مهر گفته بود که برای شکل گیری دور جدید مذاکرات ایران و گروه ۵+۱ مذاکراتی "در دست اقدام است و نامه نگاری هایی انجام شده و یک مکاتبه دیگر به زودی از طرف ما انجام می شود و بعد از آن ملاقات تنظیم خواهد شد."
او افزود که آقای جلیلی به زودی به خانم اشتون نامه ای خواهد فرستاد و "بعد از این مکاتبه آقای جلیلی، مذاکرات جدید ایران و ۵+۱ انجام خواهد شد."
استقبال اتحادیه اروپا
یک سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که این اتحادیه برای انجام مذاکرات "معنا دار" با ایران آماده است، اما مشروط به آنکه طرف ایرانی پیش شرطی برای این مذاکرات تعیین نکند.
مایکل مان، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ایمیلی به خبرگزاری رویترز گفته است که کاترین اشتون در ماه اکتبر به آقای جلیلی نامه ای نوشته است، اما هنوز پاسخی از او دریافت نکرده است.
سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که این اتحادیه به سیاست دو مسیره (تشویق و تنبیه) خود در مقابل ایران ادامه خواهد داد و افزود : "ما آماده ایم تا در مورد تدابیری که به تقویت اعتماد متقابل کمک می کند، وارد مذاکرات معنا دار شویم، اما بدون تعیین پیش شرط."
دعوت ایران از گروه ۵+۱ برای بازگشت به میز مذاکره در پی دور جدیدی از تحریم های غرب علیه ایران در ارتباط با پرونده هسته ای این کشور صورت می گیرد.
آخرین دور از مذاکرات هسته ای میان ایران با پنج عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل و آلمان در ماه ژانویه در شهر استانبول در ترکیه برگزار شد که بدون نتیجه به پایان رسید.
آمریکا و بعضی از متحدانش ایران را به تلاش برای ساخت بمب اتمی متهم می کنند و ادعا می کنند که برنامه هسته ای این کشور هم سرپوشی برای همین تلاشهای جمهوری اسلامی است.
اما مقامات ایران همواره با رد این اتهام تاکید داشته اند که برنامه اتمی آن کشور صلح آمیز و صرفا برای تولید انرژی است.


 


بی بی سی فارسی: نیروی دریایی ارتش ایران اقدام به شلیک یک "موشک میانبرد ضد رادار" در خلیج فارس کرده است. پرتاب این موشک در جریان رزمایش دریایی "ولایت ۹۰" صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، دریادار محمود موسوی سخنگوی این رزمایش دریایی، به خبرنگاران گفته است که این موشک یکی از سامانه های جدید موشکی سطح به هوا با برد متوسط ایران است.
آقای موسوی که معاون عملیات نیروی دریایی ارتش ایران است همچنین گفت: "این موشک میانبرد به آخرین فناوری مقابله با اهداف ضد راداری و سامانه های هوشمند جلوگیری از اختلال در هدایت مسیر مجهز است."
او افزوده است که این موشک "با بهره گیری از دانش متخصصان داخلی" طراحی و تولید شده است.
دریادار موسوی همچنین در گفتگویی با شبکه خبر وعده داده است که عصر روز یکشنبه ۱۱ دی ماه، موشک سطح به هوا و موشک دوش پرتاب میثاق ۲ "که علیه اقدامات جنگ الکترونیک دشمن تجهیز شده است"، آزمایش می شود.
ایران هفته گذشته گفت در جریان مانورهای دریایی در تنگه هرمز، موشک‌های دارای برد کوتاه و بلند از جمله موشک‌های ساحل به دریا، زمین به زمین و زمین به هوا را آزمایش خواهد کرد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، گزارش داد که در این مرحله از مانورهای دریایی ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز، انواع اژدرهای ساخت صنایع دفاعی ایران از جمله 'اژدر الکتریکی' توسط زیرسطحی‌های نیروی دریایی ارتش به سوی اهداف تعیین شده پرتاب می‌شود.
مانورهای ده روزه دریایی ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز از روز شنبه سوم دی آغاز شد و تا سه شنبه این هفته ادامه خواهد داشت.
آرایش جدید تاکتیکی برای کنترل تنگه هرمز

دریادار موسوی در بخش دیگری از سخنانش افزوده است که از بامداد دوشنبه ۱۲ دی ماه و در آخرین روز از مرحله قدرت این رزمایش دریایی، بخش گسترده ای از یگان های سطحی، زیرسطحی و هوادریایی نیروی دریایی ارتش " آرایش تاکتیکی جدیدی را به اجرا خواهند گذاشت."
آقای موسوی در توضیح این آرایش جدید افزوده: "براساس این آرایش جدید تاکتیکی، تردد هرگونه شناور از تنگه هرمز در صورت اراده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران غیرممکن خواهد بود."
مقام های ایرانی بعد از چند روز تهدید ضمنی به بستن تنگه هرمز، روز شنبه ۱۰ دی گفته بودند که قصد ندارند تنگه هرمز را ببندند.
سرتیپ مسعود جزایری، معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفته بود: "گفتمان انسداد تنگه هرمز مربوط به پنج سال گذشته است، گفتمان امروز جمهوری اسلامی ایران دارای حیطه‌ها و لایه‌های جدیدی است."
محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران روز سه شنبه (ششم دی) تهدید کرده بود که اگر کشورهای غربی جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند، ایران تنگه هرمز را خواهد بست و اجازه نخواهد داد که حتی یک قطره نفت از این تنگه عبور کند.
آمریکا بلافاصله در واکنش گفت که رفتار ایران "غیرمنطقی" است و چنین رفتاری، تحمل نخواهد شد.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا نیز اعلام کرد که اجازه نخواهد داد رفت‌وآمد کشتی‌ها در تنگه هرمز مختل شود.
سرتیپ حسین سلامی، جانشین فرماندهی کل سپاه پاسداران در واکنش به این موضع گیری آمریکا گفت که هرگاه منافع حیاتی جمهوری اسلامی به هر شکلی تهدید شود، ایران تهدید را با تهدید جواب خواهد داد.
در سال ۲۰۰۹، حدود ۱۷ درصد از نفت خام صادراتی جهان از تنگه هرمز عبور کرد.


 


دویچه وله: به گفته نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران مهدی کروبی و میر حسین موسوی را نمی‌توان محاکمه کرد. او از "مرد خاکستری" سخن رانده که از "فتنه‌گران" دوری نمی‌جوید. فرمانده قرارگاه عمار هم حملات تندی به "جریان انحرافی" کرده است.

نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه بار دیگر به موضوع انتخابات پرداخته است. علی سعیدی روز یکشنبه (اول ژانویه/ ۱۱ دی) در "دومین همایش تجلیل از پیشکوستان روحانی رزمنده و ایثارگر تهران" با توصیف ابعاد مختلف جریانی که آن را «فتنه» خوانده به «ساکتین و راضیان فتنه» اشاره کرد. او از ‌این گروه می‌پرسد: «چرا توقع دارید در لیست انتخابات قرار بگیرد و نماینده جامعه باشید».

نماینده‌ی آیت‌الله خامنه‌ای در سپاه پاسداران معتقد است که «مؤسسان فتنه» را بر خلاف «فتنه‌گران» نمی‌توان معرفی کرد: «برخی می‌گویند چرا موسوی و کروبی را محاکمه نمی‌کنند، دلیلش این است که آنها حریم و یک عده هوادار دارند که من نمی‌توانم اسم هواداران آنها را ببرم».

به گفته‌ی سعیدی، «همین چند روز پیش مرد خاکستری گفته بود که "من از این دو نفر تبری نمی‌جویم. اینها آدم‌های خوبی هستند". خب حالا ببینید ما چند نفر عمامه به سر داریم که همچنان از عناصر بین الغی در فتنه حمایت می‌کنند». وی اشاره‌ای به هویت «مرد خاکستری» نکرده است.

پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم در سال ۱۳۸۸ برخی از دست‌اندرکاران جمهوری اسلامی به «خواص بی‌بصیرت» و «ساکتان فتنه» تعبیر شدند. برخی از جناح‌های درون حاکمیت علی اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، و برخی دیگر حتی محمد باقی قالیباف، شهردار تهران، و علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی را مصداق این توصیف می‌دانند.
کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی نیز در گزارش اخیر خود از حوادث پس از انتخابات محمد خاتمی، رئیس دولت‌های هفتم و هشتم را به همکاری با غرب متهم کرد؛ موضعی که با واکنش شدید برادر محمد خاتمی، دبیرکل پیشین حزب مشارکت روبه‌رو شد.

بیم از انتخابات امنیتی

نماینده‌ی رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران در ادامه‌ی سخنان روز یکشنبه‌ی خود از نگرانی‌های آیت‌الله خامنه‌ای در مورد امکان وجود «چالش‌های امنیتی» در انتخابات» سخن راند. او همچون سخنان هفته‌ی گذشته‌ی خود «بقایای فتنه» و «بیگانگان» را در پی فرصت برای سوء استفاده از انتخابات توصیف کرد که ممکن است با «ضعف دستگاه‌های اجرایی و نظارتی» زمینه‌ساز امنیتی‌شدن انتخابات شوند.

به گفته‌ی علی سعیدی، «جریان موسوم به انحراف زمینه‌ای را فراهم کرد که ممکن است شائبه دوگانگی در حاکمیت را تداعی کند». "جریان انحرافی" به اطرافیان محمود احمدی نژاد اشاره می‌کند که گفته می‌شود برای تصاحب ۱۵۰ کرسی مجلس تلاش می‌کند تا مقدمات اصلاح ساختار سیاسی ایران را فراهم کند.


مهدی طائب، فرمانده‌ی قرارگاه عمار
از "جبهه پایداری" به رهبری محمد تقی مصباح یزدی، "جبهه متحد اصولگرایان" با محوریت محمدرضا مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، و جریان موسوم به "انحرافی" به عنوان رقابت‌کنندگان اصلی برای تصاحب کرسی‌های مجلس شورای اسلامی نام برده می‌شود.

"جبهه پایداری" نتوانست با "جبهه متحد اصولگرایان" بر سر فهرست واحد انتخاباتی به توافق برسد. این جبهه، به گفته‌ی منتقدانش، اختلافات ظاهری با تیم احمدی‌نژاد دارد و در واقع حامی "جریان انحرافی" است.
خبرآنلاین" روز یکشنبه به نقل از علی سعیدی در "دومین همایش بزرگداشت روحانیون شهید" نوشت: «نمی‌دانم چرا باید همچنان در داخل اصولگرایان با چالش‌هایی روبه‌رو شویم و نمی‌دانیم چرا این کشتی باید سوراخ داشته باشد؟».

«جریان انحرافی با یک فوت هوا می‌رود»

مهدی طائب در "همایش ولایتمداری و بصیرت" گفته است که «جریان انحرافی در حد و اندازه‌ای نیست که آن را بخواهیم خیلی بزرگ کنیم». خبرگزاری دانشجویان ایران به نقل از طائب نوشته است: «این جریان در جریان انتخابات با یک فوت به هوا می‌رود».

رئیس قرارگاه عمار در سخنان خود همچنین به "عالمانی" اشاره کرده که «در جریان فتنه ۸۸ بصیرت نداشتند». طائب یکی از منتقدان سرسخت "جریان انحرافی" و اسفندیار رحیم مشایی است.


 


بی بی سی فارسی: محمود احمدی نژاد رییس جمهور ایران قانون "تشدید مجازات مترددین به فلسطین اشغالی" را برای اجرا ابلاغ کرده است.
بر اساس این قانون که مجلس ایران چندی پیش آن را تصویب کرد و به تایید شورای نگهبان ایران نیز رسیده است، هر ایرانی که بر خلاف ماده ۲۴ این قانون عمل کند به حبس از دو تا پنج سال و محرومیت از داشتن گذرنامه از سه تا پنج سال محکوم می‌شود.
در ماده ۲۴ قانون گذرنامه مصوب سال ۱۳۵۱ آمده بود که گذرنامه ایرانی برای سفر به تمامی کشورها اعتبار دارد مگر کشورهایی که "دولت در موارد مقتضی" سفر ایرانیان را به آن کشورها ممنوع کرده باشد و در ماده ۳۶ همین قانون، مجازات متخلفین از این ماده یک تا دو ماه حبس و یکهزار تا ده هزار جریمه نقدی و یا هر دو مجازات با هم تعیین شده بود.
با تغییراتی که مجلس شورای اسلامی در این قانون داد، سفر به اسرائیل، تحت عنوان "فلسطین اشغالی" مشخصا ذکر شده و مجازات کسانی که به کشورهای ممنوعه سفر کنند به دو تا پنج سال حبس و محرومیت از گذرنامه به مدت ۳ تا ۵ سال افزایش یافت.


 


الف: معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری تهران گفت: جذب نیروی انسانی جدید تا ۱۰ سال در تهران ممنوع است ولی این جذب برای شهرستانها براساس نیاز به آنها ابلاغ خواهد شد.

نصرالله ابراهیمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه دولت از انتقال کارمندان و کارکنان از کلان شهرها حمایت می کند گفت: هیچ دستگاهی حق ندارد کارمندان را بدون موافقت آنان منتقل کنند.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۰ هزار نفر در تهران برای انتقال ثبت نام کردند، افزود: پنج هزار نفر مشمول این طرح شدند که سه هزار نفر منتقل و یک هزار نفر دیگر در حال انتقال به سایر شهرهای کشور هستند.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری تهران با اشاره به تصویب قانون توسعه دولت الکترونیک در مجلس شورای اسلامی و ماده ۴۶ برنامه پنچم گفت: با برنامه ریزی های انجام شده تا پایان برنامه پنجم بیش از ۶۰ درصد ارتباطات کسب و کار و همه ادارات از طریق الکترونیکی امور را انجام می دهند.

وی ادامه داد:‌ تمامی شهرستان های استان تهران نیز سه ماه فرصت دارند که تمامی مکاتبات خود را از طریق اتصال به شبکه دولت انجام دهند.

ابراهیمی تعداد نیروی انسانی موجود در دستگاه های اجرایی استان را ۲۰۷ هزار نفر ذکر کرد و یادآور شد: بیش از ۱۶۰ هزار نفر از این افراد رسمی و پیمانی هستند.
وی به تدوین برنامه جامعه و توانمندسازی نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: در ابتدای سال جاری تقویم آموزشی به دستگاه ها ابلاغ شده و نیروی انسانی به عنوان سرمایه های اجتماعی هستند.


 


مهر: هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امروز یکشنبه به 617 هزار تومان و هر دلار نیز به 1590 تومان رسید.
به گزارش خبرنگار مهر، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم امروز یکشنبه به 640 هزار تومان و هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز 617 هزار تومان است. قیمت بانکی سکه تمام طرح جدید 612 هزار تومان اعلام شد.

همچنین هر قطعه نیم سکه در بازار 296 هزار تومان و ربع سکه هم 153 هزار تومان اعلام شده است. در همین حال، قیمت سکه های گرمی نیز طی روز جاری در بازار 78 هزار تومان است، ضمن اینکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی 1564 دلار است.

بررسی وضعیت قیمتی بازار ارزها نیز نشان می دهد که هر دلار آمریکا امروز 1555 تومان خریداری و 1590 تومان نیز فروخته می شود. یورو 2020 تومان قیمت خرید و 2060 تومان نیز فروخته می شود، همچنین هر پوند هم 2465 تومان خریداری و 2485 تومان قیمت فروش دارد.


 


مهر: کارمندان و بازنشستگان دولت امسال احتمالا 350 هزار تومان عیدی دریافت می‌کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، هیئت دولت قصد دارد در بهمن ماه امسال میزان دقیق عیدی امسال کارمندان و بازنشستگان دولت را تصویب کند. به احتمال زیاد، عیدی امسال کارمندان و بازنشستگان با افزایش حدود 10 درصدی نسبت به سال گذشته 350 هزار تومان خواهد بود.

هیئت دولت سال گذشته در پی پیشنهاد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری عیدی کارمندان و بازنشستگان را 318 هزار تومان تعیین کرده بود.


 


ایلنا: یک کارشناس بازار کار اعلام کرد: خود اشتغالی سهم قابل توجهی را در بخش اشتغال کشور به عهده دارد و ناچاریم به دلیل شرایط اقتصادی از این سیاست تبعیت کنیم.

حسن طاعی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با عدم تناسب افزایش 60 هزار نفری تعداد بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی و ایجاد یک میلیون شغل در کشور كه دولت مدعي آن است، خاطرنشان كرد: یکی از منابع ما برای شناسايي و ثبت فرصت‌های شغلی جدید سازمان تامین اجتماعی است. اما با توجه به این که بخشی از افراد شاغل تحت پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی قرار نمی‌گیرند از این رو افزایش تعداد بیمه شدگان را باید با یک ضریب بالاتر در محاسبه نرخ اشتغال در نظر گرفت.

او خاطرنشان ساخت: یکی از نشانه های اشتغال به رشد تولید کشور باز می گردد، زمانی می توانیم از افزایش نرخ اشتغال خبر بدهیم که نرخ رشد تولید افزایش یابد.

این کارشناس اقتصادی با بیان این که ایران هم همچون ساير كشورها اکنون در شرایط رکود تورمی قرار دارد یاد آور شد: در شرایط رکود تورمی به سختی می‌توان سیاست های اشتغال‌زایی را اجرایی کرد.

طاعی، با اشاره به سیاست های اشتغال‌زایی دولت در بخش مشاغل خانگی تصریح کرد: سیاست دولت در بخش مشاغل خانگی زمانی اجرایی می شود که سیاست های کلان اقتصادی به درستی اجرایی شده باشد.


 


ایلنا: دبیر اجرایی خانه کارگر خرم دره گفت: وضعیت اشتغال در ابهر و خرم دره رضایت بخش نیست و روند اخراج کارگران در برخي واحدها ادامه دارد.

کاظم خلجی در گفت گو با ایلنا، اظهار داشت: نرخ بیکاری در این مناطق بالاست و اگر امکانات مالی واحدهای تولیدی تامین نشود، مسلما مشکل اشتغال نیز بهبود نمی‌یابد.

او در خصوص افزایش تعطیلی واحدهای فعال در شهرک‌های صنعتی ابهر، خرم دره، هيدج و صائین‌قلعه خبر داد و افزود: شرکت ذوب فلزات نبرد خلیج فارس با 100 کارگر تا 50 درصد تعدیل نیرو داشته است و اگر این واحد به اخراج کارگران خود به جهت مشکلات مالی ادامه دهد، در آینده دچار مشکلات بیشتری خواهد شد.

خلجی در ادامه افزود: کارخانه فولاد سیادن با 140 کارگر و واحد تولیدی پوشش چاپ با 35 کارگر هر کدام به جهت نداشتن نقدینگی در ماه‌هاي اخير تعطیل شده‌اند.

او با بیان اینکه افزایش ظرفیت کارگاه‌ها می‌تواند مشکلات اشتغال را تا حدودی کاهش دهد، ادامه داد: کارخانجات نساجی نخ ایران، فرتاب و الیاف هامون نیز به دلیل فقدان نقدینگی و کمبود مواد اولیه با ظرفیت50 درصدی فعالیت دارند.

وی در ادامه اضافه کرد: واحد تولیدی ابهردانه که تولید کننده مواد غذایی و دانه طیور است با 20 کارگر بیش از 5 ماه است که تعطیل شده است.

این فعال کارگری در خاتمه از تعطیلی کارخانه سوخت فلزات ابهر با 200 کارگر خبر داد و گفت: این شرکت نیز به دلیل افزایش بدهی‌های بانکی تعطیل و در رهن بانک قرار دارد و برای پرداخت حقوق معوق کارگران خود طبق حکم هیئت حل اختلاف اموال کارخانه مصادره و به فروش می‌رسد.


 


ایلنا: وزارت ارشاد تصميم خود را براي فشار به خانه‌سينما با بالاترين ميزان ممكن رسيد. در جلسه كميسيون تخصصي شوراي عالي سينما كه 10 دي ماه با حضور اكثريت اعضا تشكيل شد، درباره اموال اين خانه سينما نيز تصميم‌گيري شد.

به گزارش ايلنا، در اين جلسه باتوجه به مصوبه شوراي فرهنگ عمومي مبني غيرقانوني بودن فعاليت موسسه خانه سينما و انحلال قريب الوقوع آن موسسه مقرر شد
1- در اجراي ماده (8) آيين نامه شوراي عالي سينما "كارگروه ساماندهي امور تشكل‌هاي صنفي سينمايي" ذيل كميسيون تخصصي شوراي عالي سينما با حضور جمعي از معتمدين و فعالان اهالي سينما تشكيل گردد تا در صورت انحلال خانه سينما نسبت به تحويل اموال واسناد، حسابهاي بانكي و دفاتر قانوني آن به كارگروه مزبور اقدام قانوني لازم را به عمل آورد.

2- باتوجه به ظرفيت و ساز كارهاي قانوني كافي در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پيشنهاد مي‌شود جهت حل وفصل مشكلات قانوني خانه سينما و موضوع انحلال از طريق اختيارات قانوني اين وزارتخانه اقدام شود و اقدامات لازم براي استرداد شكواييه دفتر حقوقي وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي انجام شود.

3- پيرو مصوبه شوراي عالي سينما و تهيه پيش نويس لايحه نظام صنفي سينما ساز و كار قانوني مناسب براي تشكيل وارتقاي نقش تشكل‌هاي صنفي قانونمند و فراگير سينمايي در "كارگروه ساماندهي امور تشكل‌هاي صنفي سينمايي" تهيه و براي تصويب به شوراي عالي سينما پيشنهاد گردد.

4- به جهت اطمينان بخشي به آحاد سينماي ايران وظايف وساختار سازماني مناسب براي تكريم وتامين اهالي سينما و حمايت از تشكل‌هاي صنفي سينمايي در سازمان امور سينمايي كشور(معاونت سينمايي وسمعي و بصري فعلي ) پيش بيني گردد.


 


ایلنا: به دنبال تشکیل كميسيون تخصصي شوراي عالي سينما در معاونت سینمایی و تصميم اين کمیسیون براي تعيين تكليف اموال خانه‌سينما و تصويب اين موضوع كه درصورت انحلال خانه‌سینما؛ اموال این خانه به "كارگروه ساماندهي امور تشكل‌هاي صنفي سينمايي" منتقل شود، فرهاد توحیدی(رئیس هیات مدیره خانه‌سینما و سخنگوی این هیات)؛ انحلال خانه‌سينما را غيرممكن عنوان كرد.

توحيدي در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اینکه انحلال خانه‌سینما غیرممکن است، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکایتی از خانه‌سینما کرده و خواستار آن شده تا اساسنامه مورخ 20/3/87 باطل و فعالیت خانه‌سینما براساس اساسنامه قبل از آن یعنی سال 83 ادامه یابد.

وی ادامه داد: حتی اگر این شکایت درست باشد، بازهم نمی‌توان خانه‌سینما را منحل یا تعطیل کرد و این خانه همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

رئیس هیات مدیره خانه‌سینما با اشاره به مصوبات كميسيون تخصصي شوراي عالي سينما گفت: بهتر است دوستان عجله نکنند و تا زمان تشکیل دادگاه صبر کنند و اجازه دهند دادگاه حکم را صادر کند. ما آمادگی کامل داریم تا در دادگاه حضور پیدا کنیم و از خانه سینما دفاع کرده و دفاعیات خود را ارائه کنیم.


 


ایلنا: یک کارشناس اقتصادی اعلام کرد: به دلیل وضعیت بحرانی اقتصاد کشور، وعده ایجاد دو میلیون و 500 هزار شغل غیر کارشناسی است.

دكتر حسین قاسمی در گفتگو با ایلنا، اظهار داشت: در حال حاضر حجم تولیدات تاثیر و رابطه مستقیمی با رشد اقتصادی کشور دارد.

به گفته او، فعالیت بنگاه های اقتصادی که خدمات عرضه می‌کنند و فعالیت‌های مستقیم دولت در بخش مالی کشور، از جمله مواردی است که در رشد اقتصادی تاثیر مستقیمی دارد.

حسين قاسمي با رد ادعاي وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر اينكه نرخ رشد اقتصادی تاثیری در روند ایجاد اشتغال در کشور ندارد، خاطرنشان ساخت: ادعای وزیر در رابطه با ایجاد اشتغال در کشور غیر کارشناسانه و غیر اصولی است.

قاسمی، با بیان این که ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در گرو ایجاد سرمایه‌گذاری‌های جدید است یاد آور شد: در حال حاضر دولت با کسری بودجه مواجه است و اكثر صندوق‌های سرمایه‌گذاری دچار ورشکستگی شده‌اند، از این رو وعده‌های داده شده در رابطه با ایجاد شغل‌های جدید به دلیل فراهم نکردن بسترها دارای مبنای کارشناسی نیست.

او با اشاره به عدم تناسب بازار سرمایه و بازار کار افزود: به دلیل عدم ایجاد بسترهای لازم برای سرمایه گذاری، دولت در سیاست اشتغال‌زایی موفق عمل نکرده است.


 


خبرگزاری فارس: رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران هجدهمین قدرت اقتصادی دنیاست، تأکید کرد: در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها موفقیت نسبی داشتیم.

به گزارش گروه مجلس خبرگزاری فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز یکشنبه طی سخنانی در همایش سراسری رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفت: آنچه در حوزه سیاست خارجی حائز اهمیت است، این است که ما بتوانیم اهداف و منافع ملی کشور را به خوبی تشخیص دهیم و ابزارهای لازم برای نیل به آن را تدارک ببینیم و این وظیفه‌ای است که دیپلماسی بر عهده دارد.

وی با تأکید بر اینکه دیپلماسی با حیات همیشگی خود باید بتواند متناسب با شرایط زمانی و مکانی عملکرد سازنده‌ای برای رسیدن به هدف داشته باشد، افزود: آنچه اکنون در صحنه سیاست خارجی مهم است، این است که پیچیدگی‌هایی به وجود آمده که از عوامل مختلفی از جمله قدرت نرم، رسانه‌های گروهی، NGOها و حتی برخی بازیگرانی که شاید خیلی به حساب‌شان نیاوریم مثل شرکت‌های چند ملیتی، ناشی می‌شود.

رئیس مجلس با بیان اینکه دولت‌ها نمی‌توانند به شیوه سنتی تحولات را پیگیری کنند، تصریح کرد: در این رابطه احتیاج به پروسه تصمیم‌گیری با مشارکت مراکز مطالعاتی و پژوهشی است لذا این امکان هم وجود دارد که افرادی فکر کنند که دیپلماسی کار ساده‌ای است و می‌توان این طور فرض کرد، اما در این صورت است که هزینه برای رسیدن به هدف ممکن است بیش از حد متعارف باشد.

* نیازمند افراد حرفه‌ای در وزارت خارجه هستیم

لاریجانی با اشاره به چهار رکن مهم در حوزه سیاست خارجی خاطرنشان کرد: رکن اول مرکزیت تصمیم‌گیری است؛ به نظر می‌رسد که با توجه به پیچیدگی‌های دیپلماسی، فرزانگی یک کشور در این است که ظرفیت‌هایش را به درستی بشناسد و از آن استفاده کند. بنابراین ما نیازمند افراد حرفه‌ای در وزارت خارجه هستیم که وظیفه اصلی آنها انجام مطالعات لازم و مشارکت در امور تحقیقاتی است.

وی، ارتباط با مراکز علمی و پژوهشی را رکن مهم دیگر در حوزه سیاست خارجی عنوان کرد و گفت: دیپلماسی کشور باید از مراکز پژوهشی و مطالعاتی برای بالابردن رشد بلوغ فکری استفاده کند، این کاری است که در کشورمان کمتر انجام شده، در حالی که کشورهای توسعه یافته مراکز مطالعاتی فعالی دارند.

* ارائه روندها، رکن مهمی در تصمیم‌گیری‌های حوزه دیپلماسی است

رئیس مجلس ادامه داد: ارائه روندها، رکن مهم دیگری در تصمیم‌گیری‌های حوزه دیپلماسی است، بدین معنا که ما نمی‌توانیم در مسائل مهم ملی کشور لحظه‌ای و نقطه‌ای تصمیم بگیریم، بلکه باید روند را بررسی کنیم.

"اینکه وضع‌مان در حوزه‌های مختلف چگونه است، باید مورد توجه باشد، این اتفاق در برخی از کشورها می‌افتد و مسئولان این کشورها با توجه به روندها تصمیمات خود را اتخاذ می‌کنند."

لاریجانی، ارائه سند پیش‌بینی‌ها را چهارمین رکن مهم و موثر در تصمیم‌گیری‌های حوزه دیپلماسی خواند و افزود: داشتن سند پیش‌بینی بدین معنی است که بدانیم، چگونه باید برخی امور را اصلاح یا تقویت کنیم، اینها ارکانی هستند که مکانیزم عاقلانه برای تصمیم‌گیری در حوزه سیاست خارجی را تشکیل می‌دهد و در غیر این صورت این تصمیمات ممکن است، همه جانبه نباشد.

* در تصمیم‌گیری‌های حوزه دیپلماسی احتیاج به کلیات نداریم

وی همچنین تصریح کرد: در تصمیم‌گیری‌های حوزه دیپلماسی احتیاج به کلیات نداریم، بلکه نیازمند مطالعات ریز علمی هستیم.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه امنیت ملی را می‌توان در سه بخش بررسی کرد، افزود: یک بخش وضعیت داخلی ماست که شامل اوضاع اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است، دوم وضعیت کشور با آمریکا و غرب و سوم مسائل منطقه‌ای است.

لاریجانی گفت: در مسائل داخلی کشور هر چقدر از نظر سیاسی،اقتصادی و اجتماعی وضعیت پایدارتری داشته باشیم، شما ظرفیت کار بیشتری در خارج از کشور پیدا خواهید کرد؛ در این حوزه چند بخش است که یکی مربوط به شاخص‌های اقتصادی است که شامل نقاط مثبت و منفی است.

* ایران هجدهمین قدرت اقتصادی دنیاست

وی در ادامه افزود: نقاط مثبت ایران یکی میزان تولید ناخالص داخلی است که براساس قدرت خرید است و براساس آمار موجود ۵/۸۶۳ میلیارد دلار میزان تولید ناخالص ماست. که بر این اساس ایران هجدهمین قدرت اقتصادی دنیاست.

رییس قوه مقننه در ادامه اظهار داشت: نقطه مثبت دوم، شاخص رقابت‌پذیری است؛ وضعیت ایران قبل از انقلاب از نظر شاخص رقابت پذیری بد بود اما پس از انقلاب با تصویب و اجرای سیاست‌های اصل۴۴ و همچنین تصویب قوانینی مانند برنامه پنجم توسعه و همچنین قانون تسهیل فضای کسب و کار کمک کرد تا کشور جایگاه ۶۹ را در این عرصه به دست آورد.

"البته کمیسیونی در مجلس به منظور بررسی نحوه اجرای این اصل وجود دارد که نتایج نشان می‌دهد که در برخی جهات موفق بوده و در برخی نقاط ضعف دیده شده است که اگر آن نقاط ضعف نبود ما رتبه بالاتری به دست می آوردیم."

* در بین ۱۴۶ کشور، از نظر ضریب جینی رتبه ۶۳ را کسب کردیم

لاریجانی افزود: وضعیت مطلوب نسبی دیگر، کاهش ضریب جینی و کاهش نسبی شکاف طبقاتی است که ما در حدود ۲/۴ بودیم و اکنون به ۳۸/۳ رسیدیم و در بین ۱۴۶ کشور از نظر ضریب جینی، رتبه ۶۳ را کسب کردیم.

* در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها موفقیت نسبی داشتیم

وی با اشاره به اجرای هدفمندکردن یارانه ها نیز گفت: در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها موفقیت نسبی داشتیم و قبل از تصویب و اجرای این قانون، منابع‌مان درست مصرف نمی‌شد.

رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: مسکن مورد دیگری است که در کشور ما وضعیت نسبتا مناسبی دارد؛ قبلاً مسکن برای قشر زیادی از جامعه قابل دسترس نبود اما این سیاست که زمین را از بورس خارج کردیم و شرایط دسترسی به زمین را تسهیل کردیم، سیاست درستی بود.

لاریجانی، خودکفایی در بنزین را گام مثبت دیگری در کشور برشمرد و افزود: در حال حاضر وضعیت نفت سفید ما به اندازه‌ای است که باید آن را صادر کنیم.

وی، خودکفایی در محصولات استراتژیک کشاورزی را گام بعدی برشمرد و تاکیدکرد: خودکفایی در تولید گندم، برنج و جو نقطه قوت دیگری است که بدان دست یافته‌ایم. قانون نظام بهره‌وری کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی این امکان را داد که نظارت درستی بر واردات محصولات داشته باشد و همین‌طور بودجه نسبتاً خوبی درمجلس به بخش کشاورزی اختصاص داداه شد.

رئیس مجلس افزود: بیمه درمان، بیمه بیکاری و حمل و نقل عمومی موارد دیگری است که مجلس بدان توجه خاصی داشته و در قانون بودجه و قانون هدفمندی یارانه ها به این موارد توجه خوبی شده است که به عنوان مثال کارگرانی که کارشان را از دست می‌دهند از این بیمه استفاده کنند و یا حتی کسانی که اصلاً کار نمی‌کنند از یک حداقل بیمه ای بتوانند استفاده کنند تا کاری برای آنها پیدا شود.

* در مواردی مانند رشد اقتصادی، نرخ تورم، نرخ بیکاری و میزان سرمایه‌گذاری خارجی رکود داشته‌ایم

لاریجانی با اشاره به آسیب های حوزه اقتصادی نیز تصریح کرد: در مواردی مانند رشد اقتصادی، نرخ تورم، نرخ بیکاری و میزان سرمایه‌گذاری خارجی رکود داشته‌ایم که لازم است فضای کسب و کار تسهیل شود و بروکراسی را کاهش دهیم.

وی همچنین گفت: در قانون برنامه پنجم یک سیستم پنجره باز را تعریف کردیم که هر کسی می‌خواهد صنعتی راه بیاندازد، مستقیم به وزارت صنایع مراجعه کرده و دیگر نیازی نیست خود فرد به ارگان‌های مختلف مراجعه کند، خود وزارتخانه ظرف مدت ۳ ماه این مجوزها را می‌گیرد.

* دلیل موفقیت‌ کشور در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حضور رهبری فرزانه در کشور است

رئیس مجلس اظهار داشت: از نظر وضعیت داخلی در ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی موفقیت‌هایی داریم و مشکلاتی نیز هست؛ دلیل موفقیت‌مان در این حوزه‌ها حضور رهبری فرزانه در کشور است که باعث همگرایی در میان اقشار مختلف شده است و رهنمودهای‌ ایشان در مسائل فرهنگی و اجتماعی هم همیشه چاره‌ساز بوده است.

لاریجانی تأکید کرد: داشتن نظام مردم سالار، نقطه قوت دیگر کشور در عرصه سیاست‌های داخلی است که توان ملی را بالا می‌برد؛ ارتباط با مراکز دینی و حوزه‌های علمیه و همگرایی آنها در مسایل مختلف نیز یک رکن اساسی است.


 


خبرگزاری فارس: در پی فشارهایی که به احمدزاده کرمانی؛ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای تغییر معاونان این سازمان اعمال شد، احتمال استعفای وی قوت گرفته است.

به گزارش خبرنگار فارس، روح‌الله احمدزاده کرمانی که ۲۹ اردیبهشت امسال با حکم محمود احمدی‌نژاد به عنوان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری منصوب شد آخرین پست دولتی‌اش، استانداری فارس بود.

احمدزاده کرمانی از همان ابتدای حضور در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به علت برخی اختلاف نظرها با مسئولان سابق این سازمان برای انجام برنامه‌ها و برخی از عزل و نصب‌ها با مانع‌تراشی‌هایی مواجه شد.

وی با ورود به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ۲ مدیر استانداری فارس را به عنوان معاون گردشگری و معاون سرمایه‌گذاری منصوب کرد اما طی یک ماه گذشته فشارهایی برای عزل این ۲ معاون به رئیس چند ماهه این سازمان وارد شد.

در پی این فشارها، "حامد دهقانان"؛ معاون گردشگری ۸ آذرماه و "سید فرهاد سجادی" نیز ۱۰ دی‌ماه استعفا دادند.

محسن طالع‌زاری؛ مدیر کل روابط عمومی این سازمان هم که توسط خود احمدزاده منصوب شده بود آذرماه به دلیل برخی اختلاف نظرات کنار گذاشته شد.

دلایل ظاهری که برای استعفای این معاونان مطرح شد "ادامه تحصیل" و "پایان مأموریت" بود که هر دوی این موارد پیش از انتصاب این افراد قابل پیش‌بینی بود و اگر احمدزاده نسبت به این افراد موضع‌گیری خاصی داشت از ابتدا اصلاً آن‌ها را منصوب نمی‌کرد. مشخص می‌شود که اختلاف نظرها از جای دیگری رقم خورده است.

گفته می‌شود که رؤسای سابق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که امروز در نهاد ریاست جمهوری مشغول به فعالیت هستند اختلافاتی با احمدزاده کرمانی دارند که این اتفاقات، استعفاها و جابجایی‌های ناگهانی از آن سو است.

با وضعیت فعلی در پی برخی اعمال فشارها، زمزمه‌هایی مبنی بر استعفای روح‌الله احمدزاده کرمانی؛ معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مطرح شده است.

احمدزاده کمتر از ۸ ماه است که در این پست دولتی فعالیت می‌کند.


 


خبرگزاری فارس: نماینده مردم تهران در مجلس گفت: در جریان تاسیس بانک آریا که با پشتیبانی افرادی از درون بانک مرکزی صورت گرفت، این فرد 15 بار تلاش کرد با تقلب مجوز بگیرد اما نشد و نمی‌دانم چه اتفاقی افتاد که بار شانزدهم این فرد موفق به گرفتن مجوز شد و پس از آن نیز با مجوز اقدام به پولشویی کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، احمد توکلی ظهر امروز در نشست علمی دانشجویان دانشگاه شیراز با موضوع «کالبد شکافی تقلب 3 هزار میلیارد تومانی» با اشاره به نقص موازین شایسته‌سالاری در قالب‌های مختلف اظهار داشت: مهم‌ترین مشکل ملاک تصمیم‌گیری در حکومت، رفیق بازی، تبارگرایی و گروه‌آرایی است.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی افزود: رفیق بازی در سپردن مناصب یا واگذاری امتیازات به شکل غیر رقابتی، ارتقای اداری و سیاسی دوستان و رفیقان ویژه بدون توجه به قابلیت و اهلیت این افراد بوده که از جمله آن‌ها انتصاب جهرمی به دستور رئیس جمهور به مدیرعاملی بانک صادرات یا پرویزیان به مدیر عاملی بانک توسعه صادرات و شورای پول و اعتبار است.
توکلی گفت: انتصاب پورمحمدی با حمایت مشایی و حکم آقای احمدی‌نژاد به قائم مقامی رئیس کل بانک مرکزی بدون داشتن صلاحیت علمی و تجربی لازم از دیگر نمونه‌های پارتی بازی در دولت است.
عضو هیئت علمی بخش اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی در ادامه تصریح کرد: این پارتی بازی‌ها منافع اقتصادی دوستان و رفیقان صاحبان منصب را تضمین می‌کند.
وی در ادامه با اشاره به تبارگرایی و قوم و خویش بازی در دولت خاطرنشان کرد: تبارگرایی و قوم و خویش بازی با سپردن امکانات و دادن امتیاز به اعضای خانواده و نزدیکان صاحبان منصب صورت می‌گیرد که مهدی خورشیدی و فرهاد همتی گل سفیدی نمونه‌هایی از این مورد هستند.
توکلی پارتی بازی و حمایت ویژه از برخی افراد را عوامل نقص شایسته‌سالاری دانست و اضافه کرد: توزیع امکانات خارج از مقررات به فرد یا گروه خاص با حمایت‌های مالی و اداری برای جلب آرای افراد، موضوعی است که توسط برخی در دولت انجام می‌شود.
وی با بیان مثالی از حمایت ویژه از یک سری افراد خاص بیان کرد: حمایت ویژه برخی نمایندگان از عدم استیضاح وزیر بازرگانی و صنایع، حمایت دفتر ریاست جمهوری از گروه امیر منصور آریا و تلاش مدیرکل حقوقی ریاست جمهوری در زمان معاونت حقوقی رحیمی برای تقسیم پول بین برخی از استیضاح کنندگان مرحوم کردان نمونه‌ای از این حمایت‌های ویژه است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی از افراد به واسطه فردی صاحب منصب در دولت از قدرت سوء استفاده کرده و تا پولی را از فرد گرفتار و متقاضی نگیرند، کار آن شخص را انجام نمی‌دهد که در بعضی مواقع نیز کارهای صورت گرفته به شکل حمایت‌های انتخاباتی جبران می‌شود.
وی بهره‌برداری از مناسبات ساختاری سیاسی به منظور کسب منافع اقتصادی را نمونه بارز رانت‌خواری دانست و تصریح کرد: رانت‌خواری باعث کاهش کارآیی اقتصاد می‌شود و در چنین فضایی شرکت‌ها به جای اینکه در فضای سالم در راستای بهبود کیفیت محصولات خود رقابت کنند تمام تلاششان را به کار می‌گیرند تا به افراد صاحب نفوذ در دولت نزدیک‌تر شوند.
توکلی در ادامه با اشاره به فساد مالی‌ در ایران ‌اضافه کرد: مطالعات بانک توسعه آسیایی نشان می‌دهد که اندازه فساد در شرایطی تا 17 درصد تولید داخل کشورها نیز می‌رسد و اگر فساد مالی اخیر را با نرخ رسمی هر دلار 990 تومان و با توجه به میزان GDP سال 2009 ایران بسنجیم، با نرخ رسمی 331 میلیارد دلار بوده است.
وی ادامه داد: با صراحت می‌توان گفت که فساد مالی اخیر دو برابر بزرگ‌تر از بزرگ‌ترین رسوایی سال 2009 آمریکا بوده که این فساد مشابه آن فسادهایی است که علاوه بر ضربه به اقتصاد ملی، مشروعیت سیاسی حکومت را به طور مستقیم زیر سئوال می‌برد.
‌توکلی با اشاره به اعطای نادرست مجوز بانک آریا ابراز داشت: در تاسیس بانک آریا که با پشتیبانی افرادی از درون بانک مرکزی صورت گرفت، این فرد 15 بار تلاش کرد با تقلب مجوز بگیرد اما نشد و نمی‌دانم چه اتفاقی افتاد که بار شانزدهم این فرد موفق به گرفتن مجوز شد و پس از آن نیز با مجوز اقدام به پولشویی کرد.
وی گفت: این سئوال است که چرا زمانی یک فرد می‌خواهد 15 بار کلاهبرداری کند بار شانزدهم مجوز تاسیس بانک می‌گیرد.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی از دانشجویان خواست با حمایت از قوه قضائیه خواهان رسیدگی سریع‌تر به فساد مالی باشند چرا که عده‌ای از درون دولت فشار می‌آورند که پرونده روال خود را طی نکند اگر چه قوه قضائیه کار خود را با جدیت دنبال می‌کند و بهترین بازپرس را برای این پرونده در نظر گرفته است.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به شاخص‌های مرتبط با فساد مالی اخیر افزود: تبعیض ناروا در تصمیمات مسئولان، انحراف منابع عمومی از مقاصد اصلی، پرداخت‌های غیرقانونی و رشوه، تبذیر در هزینه‌های عمومی و... از جمله شاخصه‌های مرتبط با فساد مالی اخیر هستند.
وی به ارتباط فساد سیاسی با تولید و اشتغال نیز اشاره کرد و گفت: فساد سیاسی کاهش اعتماد عمومی و افزایش نرخ بیکاری را به همراه دارد ضمن اینکه هر چه اعتماد عمومی بیشتر شود نرخ سرمایه‌گذاری نیز بالاتر می‌رود.
توکلی با اشاره به تاثیر فساد سیاسی بر عدالت اجتماعی نیز بیان داشت: فساد سیاسی باعث بالا رفتن روحیه تجمل‌گرایی مسئولان شده و منابع محدودی که باید صرف تولید کالاهای ضروری شود صرف تولید کالاهای لوکس می‌شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: روحیه تجمل‌گرایی بین مدیران از زمان هاشمی رفسنجانی آغاز شد.


 


ایلنا: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از بررسی بودجه سال ۹۱ پس از انتخابات مجلس خبر داد.

عباسعلی نورا در گفت‌و‌گو با خبرنگار پارلمانی ایلنا، گفت: هنوز خبری از لایحه بودجه ۹۱ از سوی دولت نشده است و احتمالا بررسی بودجه به پس از انتخابات مجلس نهم موکول می‌شود.

وی افزود: مجلس در این زمینه تقصیری ندارد و بیش از این نیز نمی‌تواند پیگیری کند.

نماینده زابل و زهک تصریح کرد: با این دعوا‌ها آبروی کشور رفته است به همین دلیل ترجیح می‌دهیم سکوت کنیم تا با آرامش این اوضاع برطرف شود.

عباسعلی نورا خاطرنشان کرد: مجلس پیگیری‌های لازم را برای ارائه بودجه از سوی دولت انجام داده اما هنوزلایحه بودجه سال ۱۳۹۱ کل کشور ارائه نشده است.


 


خبرگزاری فارس: دانشمندان و پژوهشگران سازمان انرژی اتمی کشور موفق شدند اولین نمونه میله سوخت هسته‌ای حاوی اورانیوم طبیعی را ساخته و آزمایش کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس، نمونه ساخته شده پس از گذراندن کلیه آزمایش‌های فیزیکی و ابعادی به منظور بررسی عملکرد در شرایط عملیاتی به داخل قلب راکتور تحقیقاتی تهران منتقل شد.

بر این اساس، این میله سوخت که تاکنون 1500 مگاوات ساعت پرتودهی شده، مراحل آزمون نوترونی به لحاظ میزان راکتیویته و عدم نشت مواد هسته‌ای را در مراحل اولیه در قدرت‌های مختلف راکتور با موفقیت طی کرده و در حال حاضر جهت بررسی در شرایط طولانی مدت در قلب راکتور تحقیقاتی تهران پرتودهی می‌شود.

متخصصین هسته‌ای کشور توانسته‌اند با استفاده از راکتور تحقیقاتی تهران علاوه بر تامین رادیوداروهای مورد نیاز کشور در سال‌های گذشته و خنثی کردن تحریم‌های غیرانسانی غرب علیه بیماران خاص برای اولین بار از این راکتور برای آزمایش سوخت استفاده کنند.


 


دویچه وله: آمریکا تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را شدت بخشید. روز شنبه رئیس جمهور آمریکا قانون تحریم بانک مرکزی ایران را امضا کرد. از سوی دیگر به نظر می‌آید رهبری ایران از تهدیدهای خود در مورد بستن تنگه هرمز عقب‌نشینی کرده است.

به‌رغم تهدیدهای اخیر جمهوری اسلامی در مورد بستن تنگه‌ی هرمز، دولت آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران به اجرا گذارده است.

رئیس جمهور آمریکا روز شنبه (۳۱ دسامبر / ۱۰ دی) به وقت محلی، قانون جدیدی را در رابطه با تحریم‌های ایران امضا کرد که هدف آن ایجاد مانع در کسب درآمدهای نفتی ایران است. این اقدام تنبیهی علیه بانک مرکزی ایران در چارچوب قانون بودجه‌ی کلان دفاعی ۶۶۲ میلیاردی آمریکا صورت می‌گیرد که باراک اوباما با امضای خود آن را به مرحله‌ی اجرایی رساند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک نماینده‌‌ی دولت آمریکا در هاوایی، جایی که اوباما برای تعطیلات سال نو در آنجا به سر می‌برد، گفت، رئیس جمهور آمریکا به‌رغم تردیدهایی که داشته، قانون تحریم بانک مرکزی ایران را امضا کرده است.

جمهوری اسلامی ایران در روزهای اخیر بارها تهدید کرد، در صورتی که کشورهای غربی دست به تحریم نفت ایران بزنند، تنگه‌ی هرمز را خواهد بست. این تهدیدها با واکنش شدید مقام‌های آمریکایی و کشورهای غربی رو به رو شده بود، تا جایی که افکار عمومی احتمال یک جنگ قریب‌الوقوع را می‌داد.

عقب‌نشینی از تهدید به بستن تنگه هرمز؟

در پی آن روز شنبه (۳۱ دسامبر) مقام‌های جمهوری اسلامی به طور غیرمنتظره اعلام کردند، آماده‌ی از سرگیری مذاکرات بر سر مناقشه‌ی اتمی هستند.

از سوی دیگر، سردار سرتیپ پاسدار سید مسعود جزایری در سایت "سپاه نیوز" گفته است: «گفتمان انسداد تنگه‌ی هرمز مربوط به پنج سال گذشته است.»

این معاون فرهنگی و تبلیغاتی دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح در سایت رسمی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی می‌‌افزاید: «گفتمان امروز جمهوری اسلامی ایران دارای حیطه‌ها و لایه‌های جدیدی است که هنوز زمان طرح آن فرا نرسیده است.»

واکنش محتاطانه اتحادیه اروپا به اعلام آمادگی ایران

اعلام آمادگی ایران برای ادامه مذاکرات بر سر مناقشه‌ی اتمی با واکنش محتاطانه‌ی اتحادیه اروپا روبه‌رو شد. درست در روزهایی که تنش بر سر بستن تنگه‌ی هرمز به اوج خود رسیده بود، ناگهان جمهوری اسلامی برای ادامه‌ی مذاکرات اعلام آمادگی کرد.

یک سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز شنبه (۱ دسامبر) اعلام کرد که در ماه اکتبر گذشته خانم اشتون به طرف مذاکره خود، سعید جلیلی، نامه‌ای در این رابطه نوشته بود که تا کنون پاسخ آن را دریافت نکرده است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، سخنگوی اشتون گفت: «ما همواره از گفت‌وگوهای مؤثر برای اقدامات اعتمادساز، بدون پیش‌شرط از سوی طرف ایرانی، استقبال می‌کنیم و در این جهت به تلاش‌هایمان ادامه می‌دهیم.»

وی افزود که خانم اشتون بارها به نمایندگی از سوی گروه ۵+۱ برای طرف ایرانی این مسئله را روشن کرده است.

از آخرین ملاقاتی که میان دو طرف صورت گرفته حدود یک سال می‌گذرد.

سران کشورهای اتحادیه اروپا در اوایل ماه دسامبر تشدید تحریم‌ها علیه ایران را در نظر گرفته بودند. قرار بوده وزیران خارجه‌ی کشورهای اروپایی در ماه ژانویه ۲۰۱۲ اقدامات تنبیهی جدیدی را به تصویب برسانند.

در سطح سران کشورهای اتحادیه اروپا مدت‌هاست که مسئله تحریم نفت ایران مطرح است.

بانک مرکزی ایران با امضای اوباما تحریم شد


 


خبرگزاری فارس: جانشین فرمانده کل سپاه گفت: هر تهدیدی را با تهدید مضاعف پاسخ می‌دهیم و این موضوع محدودیت زمانی جغرافیایی نمی‌شناسد و تنگه هرمز هم جزء حغرافیایی دفاعی ماست.

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، سردار حسین سلامی در حاشیه همایش تجلیل از پیشکسوتان سازمان بسیج در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره توان ایران برای بستن تنگه هرمز گفت: ما برای اعمال استراتژی‌های دفاعی خود در چارچوب دکترین دفاعی هر اقدامی که به اقتضای شرایط نیاز باشد، انجام می‌دهیم.

وی افزود: هر اقدامی که در راستای منافع حیاتی‌مان لازم باشد، انجام می‌دهیم و هر تهدیدی را با تهدید مضاعف پاسخ می‌دهیم و این موضوع محدودیت زمانی و جغرافیایی نمی‌شناسد.

جانشین فرمانده کل سپاه در پایان تاکید کرد: تنگه هرمز جزء جغرافیایی ماست و در هر شرایطی به اقتضای آن عمل می‌کنیم.

سلامی همچنین در درگیری اخیر سپاه و گروهک پژاک را یک درگیری نقطه‌ای دانست.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته