-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مهر ۲۶, سه‌شنبه

Latest New from Green Correspondents for 10/18/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 


اگر مطلوب آن‌ها علم و فناوری و توسعه و رفاه باشد، بی شک ما و شما به علت تورم و گرانی و بيکاری و رشد صفردرصدی اقتصادی و کاهش توليد ملی و ... که همگی محصول مديريت ناکارآمد و بی کفايت کنونی است اگر در اين زمينه حرفی برای آن‌ها داشته باشيم اين است که نمونه کنونی ايران را الگوی خود قرار ندهند. و راهی که ما رفته‌ايم نروند. اما اگر مطلوب آن‌ها اخلاق و معنويت باشد، يعنی همان که پيام اصلی و وجه تمايز انقلاب ما از ديگر انقلاب‌های جهان بود، شما به عنوان رهبر جمهوری اسلامی در اين زمينه کدام دستاورد ملموس و عملی نظام را به آن‌ها ارائه خواهيد فرمود؟ دروغ و تظاهر و ريای مسؤولان کشور با مردم را و يا بررگترين فساد مالی تاريخ کشور را؟ و يا رعايت خلاف مروت و انسانيت مأموران و مسؤولان با شهروندان را؟
خبرنگاران سبز/سیاست:
 سيدمصطفی تاج‌زاده عضو زندانی شورای مرکزی جبهه مشارکت ايران اسلامی با ارسال نامه‌ای سرگشاده به رهبر جمهوری اسلامی ايران نسبت محاکمه و تهديد همسرش به حکم زندان اعتراض کرد.

به گزارش پايگاه اطلاع رسانی نوروز متن کامل اين نامه به شرح زير است:

بسم الله الرحمن الرحيم

مقام محترم رهبری جمهوری اسلامی ايران

احتراماُ آن چه مرا به نوشتن اين نامه به شما ترغيب کرده است، نه گله و شکايت از ظلم و جنايتی است که بر من و دوستانم رفته است و نه اميد و انتظار به تغيير مواضع و ديدگاه‌های شما نسبت به امور کشور و نه هشدار نسبت به آينده کشور در مسير کنونی است، اين موارد را طی سال‌های اخير بسياری از بزرگانی که در هوشمندی و تجرب و صداقت ايشان ترديدی وجود ندارد مستقيم و غير مستقيم به عرض جنابعالی رسانده‌اند والبته نتيجه‌ای هم نگرفته‌اند. ما نيز پيمانی با خدای خود بسته‌ايم و راهی را با توکل او در پيش گرفته‌ايم و در اين راه خود را به او سپرده‌ايم و از احدی از بندگان خدا انتظار لطف و عنايت نداريم.

قصد من از اين نامه يادآوری اصول و ارزش‌هايی است که جزو بديهی ترين و مقدس ترين اصول نهضت ما تلقی می‌شد و امروز متأسفانه در سخن و عمل آشکارا نفی و نقض می‌شود.

انقلاب ما برای دنيای معاصر پيام پيشرفت و توسعه و علم و فناوری و حتی دموکراسی و آزادی بيان نداشت، چرا که در اين عرصه ها ديگران گام‌هايی بسيار بلند برداشته‌اند و تجاربی عظيم اندوخته‌اند که سرمايه ما و انقلاب ما بايد تلقی شود. آن چه اين انقلاب را از ساير انقلاب‌های جهان متمايز می‌ساخت پيام معنوی و اخلاق برای بشريت گرفتار آمده در زندگی مصرف زده و مادی امروز بود. و همين پيام و ويژگی بود که نظر دنيا را به انقلابی به نام دين به رهبری مردی روحانی جلب کرد. به گمان صرفنظر اين که از آغاز انقلاب چه در دهه اول و چه در دهه‌های بعدی تا چه انقلاب در تحقق اين پيام موفق بوده که البته جای نقد و بحث فراوانی است، مرحوم امام بيش از همه به اين ويژگی توجه داشت. ايشان در نامه به گورباچف او را به عبور از مارکسيسم به سوی آزادی و دموکراسی تشويق نکرد، آن راهی بود که لامحاله بشر امروز در آن حرکت می‌کند، قصد امام از آن نامه آن گونه که در ملاقات با ادوارد شوارد نادزه به وی متذکر شد، گشودن درهايی به سوی آسمان به روی آقای گورباچف بود. آن نامه تنها يک پيام داشت و آن اين بود که مشکل شما در پيروی از مارکسيسم قبل از ديکتاتوری و فراتر از محروميت از حقوق و آزادی‌های اساسی، ماديت زمينی و محروميت از اخلاق و معنويت آسمانی بود بنابراين با افتادن به دامان دنيای مادی و اسارت در زندگی مصرف زده و عاری از معنويت غرب سرمايه‌داری اشتباه گذشته را تکرار نکنيد.

حضرت آيت الله خامنه‌ای

امروز ملت‌های مسلمان منطقه يکی پس از ديگری عليه ظلم و استبداد و تحقير به پا خاسته‌اند و با سرنگونی ديکتاتور و فروپاشی نظام استبداد طالب تجربه دنيای جديد و زندگی بهتر هستند. اگر مطلوب آن‌ها علم و فناوری و توسعه و رفاه باشد، بی شک ما و شما به علت تورم و گرانی و بيکاری و رشد صفردرصدی اقتصادی و کاهش توليد ملی و ... که همگی محصول مديريت ناکارآمد و بی کفايت کنونی است اگر در اين زمينه حرفی برای آن‌ها داشته باشيم اين است که نمونه کنونی ايران را الگوی خود قرار ندهند. و راهی که ما رفته‌ايم نروند. اما اگر مطلوب آن‌ها اخلاق و معنويت باشد، يعنی همان که پيام اصلی و وجه تمايز انقلاب ما از ديگر انقلاب‌های جهان بود، شما به عنوان رهبر جمهوری اسلامی در اين زمينه کدام دستاورد ملموس و عملی نظام را به آن‌ها ارائه خواهيد فرمود؟ دروغ و تظاهر و ريای مسؤولان کشور با مردم را و يا بررگترين فساد مالی تاريخ کشور را؟ و يا رعايت خلاف مروت و انسانيت مأموران و مسؤولان با شهروندان را؟

رهبر محترم جمهوری اسلامی ايران

ما تا پيش از اين خوانده و از منابر شنيده بوديم که حکومت و حاکم اسلامی مسؤوليت تأمين زندگی خانواده زندانيان را برعهده دارد. اگر چه اين مهم هيچ‌گاه در طول سال‌های انقلاب عملی نشد، اما متقابلاً نيز هرگز تصور نمی‌کرديم نظام اسلامی شهروندانی را به اتهام کمک مالی به خانواده‌های زندانيان سياسی دستگير و ماه‌ها درسلول‌های تاريک و نمور انفرادی تحت بدترين شرايط زندانی و به حبس‌های طويل المدت محکوم کند. ما نشينده بوديم و به مخيله مان هم خطور نمی‌کرد خانواده‌های زندانيان سياسی به خاطر برگزاری ميهمانی افطار مورد يورش مأموران حکومت قرار گيرند و امنيتشان تهديد شود و زن و فرزند ايشان بازداشت شوند. ماهرگز تصورش را هم نمی‌کرديم نظام اسلامی در اقدامی سازمانيافته تأکيد می‌کنم در اقدامی سازمانيافته و برنامه ريزی شده منتقدان و مخالفان خود را علاوه بر زندان از کار و شغلی که دارند اخراج کند تا خانواده‌ آن‌ها نيز به سزای فعاليت سياسی نان آورشان از حداقل تأمين اقتصادی و معيشتی محروم شوند. دادستان کل کشور به صراحت می‌گويد از تابعيت دوگانه آقای خاوری و زندگی خانواده وی در کانادا بی‌خبر بوده است. بی شک مأموران امنيتی نيز از اين امر بی‌خبر بوده‌اند.اما آنان از خصوصی‌ترين امور خانوادگی زندانيان سياسی اطلاع دارند و هم در آن دخالت می‌کنند تا آن جا که به نيت تقويت و خدمت به ولايت با تهديد ارعاب مانع ازدواج فرزندان آن‌ها می‌شوند. ما هرگز تصور هم نمی‌کرديم که وضعيت اخلاق و انسانيت در اين کشور به چنيت ابتذالی کشيده شود که فرزندان به جرم تلاش پدران برای اعتلا و سربلندی کشور نه تنها از تحصيلات عالی و تحصيل در خارج کشور محروم شوند، بلکه زندگی خصوصی آينده آنان نيز به اراده بازجويان و مأموران امنيتی رقم بخورد. ماهرگز در خواب هم نمی‌ديديم که شرافت و انسانيت در اين کشور چنان به قهقرا رود که فرزندان زندانيان از ترس اين که ممنوع الخروج شده از تحصيل بازبمانند جرأت سفر به کشور و تسلای دل مادر و خانواده بی‌پناه خود را نداشته باشند و مادران نيز به تاوان فعاليت همسران ممنوع الخروج شوند و اجازه ديدار فرزندان خود در خارج کشور را نداشته باشند.

طرفداران نظريه ولايت فقيه در اثبات اين نظريه استدلال می‌کنند لازمه اجرای حدود الهی به دست گرفتن قدرت است. آيا قطع کردن روزی منتقدان و مخالفان، در تنگنا قرار دادن خانواده آن‌ها و محروم کردن فرزندان آن‌ها از بديهی‌ترين حقوق انسانی يعنی تحصيل همان حدود الهی است که نظام ولايت فقيه در ايران برای اجرای آن تشکيل شده است؟

حضرت آيت الله خامنه‌ای

بی‌شک شما نيز مانند من به خاطر داريد زمانی که آقای بنی صدر قبل از خروج از کشور، پنهان شده بود به دستور يکی از مقامات قضايی خانواده وی دستگير شدند تا وی مجبور به معرفی خود شود، مرحوم آيت الله بهشتی وقتی اين خبر را شنيد برآشفت و ضمن مؤاخذه آن مقام قضايی دستور آزادی سريع خانواده بنی صدر را صادر کرد. آقای بنی صدر به خارج گريخت و خانواده وی نيز ممنوع الخروج نشدند و به او پيوستند تا امروز من بتوانم اين ماجرا را به عنوان يک افتخار و نمونه‌ای زيبا از انسانيت و اخلاق و معنويت گمشده در اين کشور به حضرتعالی يادآور شوم.

مقام محترم ولايت فقيه

من نه آقای بنی صدرم و نه با منافقين عليه نظام مستقر دست به قيام وشورش زده‌ام و خوشبختانه به علت اين که بلافاصله بعد از برگزاری انتخابات دستگير شده‌ام اتهامات موهومی نظير انقلاب مخملی و راه‌اندازی تظاهرات اعتراضی و دعوت به اغتشاش و آشوب را نمی‌توان به من نسبت داد و باز خوشبختانه به خارج از کشور هم فرار نکرده‌ام بلکه اسير شما در زندان هستم. بنابراين به چه علت بايد همسر من که جز اعتراض به دستگيری من و نوشتن نامه به شوهرش در وبلاگ خود بايد درخيابان مورد يورش مأموران قرار گرفته دستگير و درزندان انفرادی نگهداری شود؟ و چرا اکنون به خاطر اعتراض به ظلمی که بر شوهر وی رفته بايد محاکمه شود؟

مولای من و شما خطاب به خوارج طغيانگری که او را کافر می شمردند، می‌فرمود سه حق را در مورد شما رعايت می‌کنيم:‌ از حق بيتالمال شما را محروم نميکنيم ۲. از ورود شما به مسجد برای نماز جلوگيری نميکنيم. ۳. با شما نميجنگيم تا شما جنگ را آغاز کنيد.

اما مسؤلان مطيع شما شيعيان مولا و خانواده و فرزندان آن‌ها را تنها به جرم اعتراض به ظلمی که برايشان رفته نه از بيت المال که از شغل و تحصيل محروم می‌کنند و به جرم برگزاری مراسم دعای کميل و توسل برای رهايی شوهرانشان دستگير و محاکمه و کسانی را که در صدد کمک مالی به ايشان برمی‌آيند روانه سلول‌های انفرادی می‌کنند.

مقام محترم رهبری جمهوری اسلامی ايران

من حدود دو سال و نيم است که در زندان به سر می‌برم، در تمام اين مدت تنها به علت اين که نظرات خود را در باره مسائل کشور به صورت کاملاً قانونی منتشر ساخته‌ام، برخلاف قانون در شرايط انفرادی نگهداری می‌شوم. قصد من از اين نامه چنان که گفتم نه شکوه به شماست و نه انتظار رسيدگی به اين ظلم آشکاراز جانب شما. تنها از شما می‌پرسم برمبنای کدام معيار اخلاقی و انسانی مقامات قضايی مطيع اوامر حضرتعالی حق دارند به منظور اعمال فشار و وادار کردن من به سکوت و عدم اظهار نظر در باره امور کشور، همسرم را دستگير و محاکمه کنند؟

من نگران محکوميت و حبس همسرم نيستم و محکوميت او مانع اظهار نظر من در باره مسائل کشور نخواهد شد، بی شک شريک و همراه زندگی من اين ظلم را نيز تاوان ادامه راهی می‌داند که مشترکاً برگزيده‌ايم. دخترانم نيز خدايی دارند مهربان‌تر و رحيم تر و کريم‌تر از آن که آنان را نيازمند خلقش کند. من به اين می‌انديشم نظامی که با اين سرعت در سراشيبی سقوط اخلاقی و معنوی حرکت می‌کند چه سرنوشتی خواهد يافت و اين ملت چه تاوان سنگينی از اين بابت خواهد پرداخت. من تنها اين را می‌فهمم که آن چه که امروز به نام دين و نظام دينی در اين کشور اجرا می‌شود هيچ نسبتی با دين ندارد و مسؤلانی که آمر و عامل اين امور هستند هيچ نسبتی با دين و خدای دين ندارند.


زندان اوين سيد مصطفی تاجزاده
مهرماه ۱۳۹۰

 
 


امین نیایی فر، دانشجوی ۲۲ ساله دانشگاه تهران از جمله زندانیان حامی جنبش سبز است که در بند ۳۵۰ اوین در حال گذراندن دوران محکومیت خود است. وی که در تظاهرات روز عاشورای تهران بازداشت شده بود، از سوی قاضی پیرعباسی، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، به شش ماه حبس تعزیری، یک و نیم سال حبس تعلیقی و تحمل سی ضربه شلاق محکوم شده بود که حکم شلاقش امروز در محل دادسرای اوین اجرا شد.

خبرنگاران سبز/حقوق بشر:

امین نیایی فر، دانشجوی ممتاز رشته مهندسی مکانیک دانشکده فنی دانشگاه تهران، صبح امروز به اتهام توهین به احمدی نژاد در زندان اوین، سی ضربه شلاق خورد.
آقای نیایی فر سومین زندانی سیاسی است که در هفته های اخیر حکم شلاق او اجرا شده است. پیش این حکم شلاق سمیه توحیدلو فعال سیاسی اصلاح طلب و پیمان عارف دانشجوی زندانی نیز اجرا شده بود.
حکم شلاق نیایی فر تنها یک روز پس از انتشار گزارش احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل اجرا شده است. اقای شهید در گزارش خود نقض گسترده حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی را گزارش کرده است.
به گزارش وبسایت کلمه، نیایی فر که هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین محبوس است، پس از اجرای حکم به بند بازگردانده شد. او در حالی که بر اثر ضربه های محکم شلاق از درد به خود می پیچیده، بدون دریافت هیچ گونه کمک پزشکی و دارویی به بند بازگردانده شده است.
نیایی فر که قرار است هفته بعد با پایان دوران محکومیتش از زندان آزاد شود، صبح امروز، همزمان با وقت ملاقات خانواده ها با زندانیان، برای اجرای حکم شلاقش به دادسرای اوین فراخوانده شد.
امین نیایی فر، دانشجوی ۲۲ ساله دانشگاه تهران از جمله زندانیان حامی جنبش سبز است که در بند ۳۵۰ اوین در حال گذراندن دوران محکومیت خود است. وی که در تظاهرات روز عاشورای تهران بازداشت شده بود، از سوی قاضی پیرعباسی، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، به شش ماه حبس تعزیری، یک و نیم سال حبس تعلیقی و تحمل سی ضربه شلاق محکوم شده بود که حکم شلاقش امروز در محل دادسرای اوین اجرا شد.
نیایی فر، از جمله افراد حائز رتبه برتر در کنکور سراسری و از دانشجویان ممتاز دانشکده فنی دانشگاه تهران است، به گونه ای که معدل وی در سال گذشته ۱۹٫۲۰ بوده است.
او پس از حوادث عاشورا بازداشت شد، مدتی را در سلول های انفرادی بند ۲۰۹ گذراند و سپس با قید وثیقه آزاد شد.
نیایی فر تابستان امسال و به دنبال تایید حکمش در دادگاه تجدیدنظر، به زندان اوین بازگردانده شد. بدین ترتیب او در سال تحصیلی جدید، از ادامه تحصیل در دانشگاه نیز باز مانده است.

 
 


کيومرث پوراحمد و تهمينه ميلانی ضمن تاکيد بر اينکه حکومت از فيلمسازان و هنرمندان مستقل می ترسد،بازداشت و صدور احکام سنگين برای آنها را در جهت ايجاد ارعاب دانستند. اين دو کارگردان مطرح و سرشناس سينمای ايران احکام صادر شده برای جعفر پناهی، محمد رسول اف، مرضيه وفامهر، رامين پرچمی و بازداشت برخی ديگر از هنرمندان را در همين راستا ارزيابی کرده و در عين حال گفته اند که سکوت جامعه هنری معنادار است و دل هنرمندان ايرانی از وضعيت فعلی خون است.
خبرنگاران سبز/فرهنگ-هنر-ادبیات:
 کيومرث پوراحمد و تهمينه ميلانی، در مصاحبه با "روز" ضمن تاکيد بر اينکه حکومت از فيلمسازان و هنرمندان مستقل می ترسد،بازداشت و صدور احکام سنگين برای آنها را در جهت ايجاد ارعاب دانستند.

اين دو کارگردان مطرح و سرشناس سينمای ايران احکام صادر شده برای جعفر پناهی، محمد رسول اف، مرضيه وفامهر، رامين پرچمی و بازداشت برخی ديگر از هنرمندان را در همين راستا ارزيابی کرده و در عين حال گفته اند که سکوت جامعه هنری معنادار است و دل هنرمندان ايرانی از وضعيت فعلی خون است. آنها همچنين به سخنان اخير فرج الله سلحشور که سينمای ايران را فاحشه خانه خوانده بود واکنش نشان دادند.

آقايان موفق نمی شوند

بعد از انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸، هنرمندان و سينما گران نيز همچون ساير اقشار جامعه بازداشت و به احکامی سنگين محکوم شدند. برخی با قرار وثيقه آزاد هستند و برخی همچنان در زندان به سر می برند.

تهمينه ميلانی در اين زمينه به "روز" ميگويد هدف از اين برخوردها اين است که هنرمندان وارد محدوده ای که دولت نميخواهد نشوند اين در حاليست که وظيفه هنرمند نقد است و با اين برخوردها نمی توان جلو نقد را گرفت.

کارگردان فيلم هايی چون "نيمه پنهان، دو زن، واکنش پنجم، زن زيادی، بچه های طلاق و…" می گويد: فقط می توانم بگويم که از هنرمندان می ترسند آن موقعی که خود مرا بازداشت کردند برای چه بود؟ در واقع "نيمه پنهان" اينقدر مهم نبود که به من ۴ اتهام زدند بلکه هدف اين بود که درسی شود برای فيلمسازان که درباره انقلاب فرهنگی فيلم نسازند.

خانم ميلانی پس از نمايش فيلم نيمه پنهان بازداشت شد و روزنامه ها اعلام کردند او به "اقدام عليه امنيت ملی، محاربه با خدا، همکاری با گروه­های معاند و تشويش اذهان عمومی از طريق آثارهنری" متهم شده است. اين کارگردان سينما چند روز در سلول انفرادی و سپس در بند عمومی زندان اوين در بازداشت بود.

او با اشاره به احکام اخير هنرمندان می گويد: الان حکم آقای پناهی را ببينيد بيش از اينکه حکمی قضايی عليه يک هنرمند باشد درسی است برای همه هنرمندان که وارد محدوده هايی که دولت نميخواهد نشوند در حاليکه وظيفه هنرمند است که نقد کند و من مطمئن ام آقايان در اين زمينه موفق نخواهند شد. شما به سکوت فعلی توجه نکنيد هنرمند کارش را ميکند و نقدش را ميکند، اين برخوردها نمی تواند او را بازدارد.

جعفر پناهی و محمد رسول اف، ده اسفند ۸۸ بازداشت و به اتهام اقدام عليه امنيت و فعاليت تبليغی عليه نظام به حبس و محروميت از فعاليت سينمايی محکوم شدند.

روز شنبه دادگاه تجديد نظر حکم جعفر پناهی مبنی بر۶ سال حبس تعزيری و ۲۰ سال محروميت از ساخت و کارگردانی هر نوع فيلم و نوشتن فيلمنامه و هر نوع مصاحبه با رسانه‌های نوشتاری و شنيداری و ديداری داخلی و خارجی و خروج از کشور جز برای سفر حج و يا درمان ضروری با توديع وثيقه را تاييد کرده و همزمان حکم محمد رسول اف را از ۶ سال به يک سال حبس تعزيری کاهش داده است.

خانم ميلانی در مورد احکام زندان و شلاق رامين پرچمی و مرضيه وفامهر هم می گويد: حکم خانم وفامهر و همچنين حکم رامين پرچمی واقعا مرا منقلب کرده اما حقيقتا دست ما را بسته اند و چه می توانيم بکنيم؟

رامين پرچمی، بازيگر سينما و تلويزيون نيز ۲۵ بهمن سال گذشته و در جريان اعتراضات مردمی در اين روز، بازداشت و به يک سال حبس تعزيری محکوم شده. او اخيرا از بند ۳۵۰ زندان اوين به زندان لاهيجان منتقل شده است.

مرضيه وفامهر، ديگر بازيگر سينما و همسر ناصر تقوايی نيز که از نهم تيرماه در زندان قرچک ورامين بازداشت است به دليل بازی در فيلم "تهران من حراج" به يک سال حبس تعزيری و ۹۰ ضربه شلاق محکوم شده است.

به اين کارگردان مطرح سينما می گويم به نظر ميرسد جامعه هنری چندان حساسيتی نسبت به اين برخوردها ندارد و آنچنان که می بايست واکنشی نشان نداده است.

خانم ميلانی می گويد: جامعه هنری چه می تواند بکند؟ در فضای فعلی واقعا چه می توان کرد؟ دل همه خون است و سکوت نيز معنا دار است؛ولی به اين سکوت ظاهری زياد توجه نکنيد. شما نگاه کنيد همين که جناح های مختلف سياسی راه می افتند هنرمندان را بخرند و همين طور ورزشکاران بخصوص فوتباليست ها را، همين نشان ميدهد که خودشان هم به قدرت هنرمندان واقف هستند و هرچه هم فضای ترس ايجاد کنند باز موفق نخواهند شد.

با ارعاب ميخواهند هنرمندان را ساکت کنند

کيومرث پوراحمد، ديگر کارگردان سرشناس سينمای ايران نيز در مصاحبه با "روز" ميگويد که حکومت سينماگران مستقل را دوست ندارد و هنرمندان را موی دماغ خود ميداند و برای همين با ايجاد ترس و ارعاب تلاش ميکند آنان را به سکوت وادارد.

کارگردان فيلم هايی چون "گل يخ، بی بی چلچله، لنگرگاه، شکار خاموش، شرم، نان و شعر، به خاطر هانيه، خواهران غريب و شب يلدا" در پاسخ به سئوالی درباره سکوت جامعه هنری در قبال برخوردهای امنيتی با هنرمندان می گويد: ما همان اوايل چند بيانيه داديم، امضا کرديم، صحبت کرديم و گفتيم که اين احکامی که صادر شده ناعادلانه و بی ربط است همچنان هم همين را می گوييم، اما بيش از اين کاری از دست ما ساخته نيست.

او می افزايد: جمهوری اسلامی تارهايی دور خود تنيده که خود نيز در آنها گير کرده. شما به حکم آقای پناهی توجه کنيد اين همه سال زندان و محروميت برای چه؟ متاسفانه آقايان توجه نميکنند که روز به روز جهان در حال تغيير است و اتفاقات جديد می افتد و اين احکام ابدی و هميشگی نيست و نمی توان ساليان طولانی اين احکام را اجرا کرد. چون ايران هم جدا از بقيه جهان نيست و شامل اين تغييرات می شود. احمدی نژاد يکسال پيش چه موقعيتی داشت و الان چه موقعيتی دارد؟ مشايی يک سال پيش چه بود و الان چه موقعيتی دارد؟ در چنين شرايطی که همه چيز سريع در حال تغيير است به نظر من نبايد زياد نگران چنين احکام طولانی بود.

آقای پوراحمد درباره علل برخوردهای امنيتی با هنرمندان می گويد: اصولا جمهوری اسلامی از ما خوشش نمی آيد، از فيلمسازان مستقل خوشش نمی آيد، از تفکر مستقل خوشش نمی آيد و برای ارعاب و ترساندن و برای اينکه ما در آرامش نباشيم و نتوانيم کار کنيم دست به چنين اقداماتی ميزند ولی اشتباه ميکند به هدف نمی رسد. مثال ساده ای ميزنم؛ سی سال تمام هر سال تابستان طرح و برنامه و نقشه جديد به اجرا می گذارند و خانم ها را تهديد می کنند که حجابتان فلان باشد و بهمان باشد و.. هر سال هم برنامه جديدی در اين راستا کشف ميکنند مثلا پارسال پيرارسال کشف کردند که چکمه روی شلوار، ضد اسلامی است و… اما آيا موفق شدند پوشش زنان را يکدست کنند؟ نه روز به روز ناموفق تر شدند؛من نميدانم چه اصراری دارند بر راه غلط خود پافشاری کنند.

ذهن بيمار فرج الله سلحشور

کيومرث پوراحمد و تهمينه ميلانی در مصاحبه با "روز" همچنين به سخنان اخير فرج الله سلحشورهم واکنش نشان دادند.

آقای پوراحمد، به "روز" می گويد: "آقای سلحشور اينقدر آدم بی اهميتی است که حرف هايش هم اهميت ندارد. او اصلا اهل سينما نيست و سينما را نمی شناسد. او ارتباطی با سينمای ايران ندارد که بخواهد درباره آن اظهار نظر کند".

اين کارگردان سرشناس ايرانی می افزايد: اين آقا سريال های يک بار مصرف برای تلويزيون می سازد و اين سريال ها را به کشور های عقب افتاده به صورت مجانی ميدهند و پخش می شود و همين باعث شده گويا که او دچار توهم شود و فکر کند کارگردانی جهانی است.

آقای پوراحمد سپس با اشاره به حضور بازيگران زن در سريال های فرج الله سلحشور می گويد: اگر اين زنان فاحشه هستند ايشان چطور از آنها در سريال های خود استفاده ميکند؟ از خانم کتايون رياحی چرا در سريالش بازی ميگيرد؟ اين مساله دو وجه دارد يا اين آقا معتقد است بازيگران زن ما فاحشه هستند که اين چيز عجيبی نيست و بخشی از تفکری که در مملکت ما وجود دارد نه فقط بازيگران سينما بلکه همه زنان مستقل و آزاد و زنانی که حجاب اجباری را قبول ندارند فاحشه ميداند. يا اين آقا اين حرف را از روی اعتقاد نزده و به اين حرف اعتقاد ندارد پس حرفش ناشی از عقده ای جنسی است و ذهن او يک ذهن بيمار است.

تهمينه ميلانی، ديگر کارگردان سرشناس سينمای ايران هم درباره سخنان اخير فرج الله سلحشور به "روز" می گويد: اين ادم اصلا ارزش ندارد که درباره او حرف بزنيم. من تنها يک جمله را می توانم بگويم در پاسخ به اين سخنان که "گو تو خوش باش که ما گوش به احمق نکنيم".

فرج الله سلحشور کارگردان سريال هايی چون يوسف پيامبر، ايوب پيامبر و مردان آنجلس است که در مصاحبه با پانا (خبرگزاری دانش آموزی ايران) سينمای ايران را به "فاحشه خانه" تشبيه کرده و گفته بود: سينمای ايران فاحشه خانه است. مگر صبح تا شب عکس های هنرمندان چاپ نمی شود وقتی زن‌های ما افتخارشان اين است که عکس های خود را به صورت نيمه عريان در اينترنت بگذارند، يعنی خودشان يک پا آنجلينا جولی هست.

پيش از اين گفته می شد تهيه کننده فيلم "رسوايی" که قرار است با کارگردانی مسعود ده نمکی ساخته شود از آنجلينا جولی برای بازی در يک فيلم توليد ايران دعوت کرده که اين مساله با مخالفت مسعود ده نمکی مواجه شده.

فرج الله سلحشور در اين زمينه به پانا گفته است که " هنرپيشه‌های زن ايران خودشان يک پا آنجلينا جولی هستند و سينمای ايران بايد هم برای ادامه فعاليت خود فاحشه بين المللی بياورد".

هرچند او از حرف خود عقب نشسته و مدعی شده که "مطلب بد منعکس شده" اما وب سايت آينده به نقل از پانا، متن کامل سخنان او را منتشر کرده و نوشته که فايل صوتی سخنان او موجود است.

در همين زمينه داوود رشيدی، رئيس انجمن بازيگران خانه سينما گفته که " اظهارات اخير فرج‌الله سلحشور و بی‌احترامی وی بازيگران زن سينمای ايران، در جلسه آينده انجمن بازيگران خانه سينما مورد بررسی قرار خواهد گرفت".

ترانه عليدوستی، پگاه آهنگرانی، نگار جواهريان، هانيه توسلی و باران کوثری، ۵ بازيگر سينمای ايران نيز در يادداشتی از سلحشور خواسته اند سينمای ايران را به حال خود رها کند.

آنها خطاب به او نوشته اند: جناب آقای سلحشور، از اينکه می‌بينيم آن همه پرداختن به زوايای نورانی زندگی پيامبران و سرمشق قرار دادن منش ايشان تاثيری در کلامتان نداشته، و در نهايت شهرتتان را از نفرت‌پراکنی و بی‌ادبی در برابر هم‌نوعانتان به دست آورده‌ايد، بسيار متاسفيم.

اين ۵ بازيگر سينمای ايران افزوده اند: ای کاش لطف کنيد سينمايی را که خجالت می‌کشيم بگوييم شما را ياد کجا می‌اندازد به حال خود رها کنيد، شايد که رستگار شويد و آرامش و صلح و محبت به وجدان نگرانتان بازگردد.

تهيه و تنظيم: فرشته قاضی

 
 


شايد بتوان گفت تنها راه در رو و يا راه فرار «فرج الله سلحشور» از مورد قصاص قرار گرفتن اين باشد که بگويد در اظهارات خود نام فرد خاصی را نبرده و شخص مورد نظر اشاره نکرده بلکه به طور عمومی سخن گفته است لذا اين حکم فقهی بر وی اجرا نمی شود.
خبرنگاران سبز/جامعه:
«فرج الله سلحشور» کارگردان غير ارزشی کشورمان روز گذشته اظهاراتی سخيف و غير اخلاقی بيان کرد. بر اساس قوانين فقهی و شريعت اسلامی اگر وی نتواند ادعای خود را ثابت کند، بايد قصاص شود و حد شرعی بر او جاری شود.

این گفته های سایت «شیعه آنلاین» بود که فرج‌الله سلحشور کارگردان محافظه‌کار سینمای ایران را فردی «غیر ارزشی» خواند که اگر نتواند اظهارات «سخیف و غیر اخلاقی‌اش» را ثابت کند باید «حد بر او جاری شود.»

بدون شک سلحشور که خود را يک نيروی ارزشی می داند، بايد به ياد داشته باشد که بر اساس فقه اسلامی و شريعت الهی و روايات دينی ما، اگر يک فرد مسلمانی فرد ديگری را به فاحشه گری متهم کند و نتواند برای اين ادعای خود شاهد بياورد، بايد قصاص شود.

شايد بتوان گفت تنها راه در رو و يا راه فرار «فرج الله سلحشور» از مورد قصاص قرار گرفتن اين باشد که بگويد در اظهارات خود نام فرد خاصی را نبرده و شخص مورد نظر اشاره نکرده بلکه به طور عمومی سخن گفته است لذا اين حکم فقهی بر وی اجرا نمی شود.

گفتنی است سلحشور در اين اظهارات با اشاره به برخی صحبت‌ها درباره حضور «آنجلينا جولی» در ايران و بازی در يک فيلم سينمايی گفت: هنرپيشه‌های زن ايران خودشان يک پا آنجليانا جولی هستند و سينمای ايران بايد هم برای ادامه فعاليت خود فاحشه بين المللی بياورد.

«سلحشور» با اشاره به حضور «آنجلينا جولی» بازيگر شناخته شده سينمای هاليوود به ايران به خبرنگار پانا گفت: بايد ديد چه شخصی اجازه می دهد آنجلينا جولی به ايران بيايد، آمدن وی به ايران اتفاق خوبی است، برای سينمايی که فاحشه خانه است بايد برای ادامه فعاليت خود نيز فاحشه بين المللی بياورد. سينمای ايران فاحشه خانه است، مگر صبح تا شب عکس های هنرمندان چاپ نمی شود. وقتی زنهای ما افتخارشان اين است که عکس های خود را به صورت نيمه عريان در اينترنت بگذارند، يعنی خودشان يک پا آنجلينا جولی هستند.

کارگردان فيلم سينمايی حضرت يوسف (ع) در ادامه سخنان خود با اشاره به اينکه سينمای ايران جزوی از مملکت ايران و خانواده ايران نيست اظهار کرد: به دليل اينکه همه در سينما از يک قماش هستند، بايد از آنجلينا جولی نيز دعوت کنند. خانواده سينما صهيونيستی و هاليوودی است و بايد اذعان کرد که سينمای ايران برای ايران نيست، سينمای ايران عضوی از سينمای دنيا است و اگر علاقه نشان دهد که يک بازيگر بين المللی به ايران بيايد طبيعی است چون خود سينمای ايران عضوی از جامعه بين المللی هاليوود است.

وی تاکيد کرد: سينمای ايران هاليوودی است و بازيگران آن نيز هاليوودی هستند البته ذائقه انسان‌ها و سليقه آنها قابل تغيير است به نظر من اگر يک جامعه را به سمت رستگاری بردی آن جامعه به سمت ارزشها تمايل پيدا خواهد کرد. اگر به سمت زشتی ها متمايلش کردی آن جامعه به سمت زشتی ها خواهد رفت.

سلحشور ياد آور شد: وقتی آثار مستهجن در سينمای ايران ملاک، معيار و فراگير می شود تماشاگر خاص خود را نيز خواهد داشت، سينما مال ما نيست و ما دچار اشتباه هستيم و فيلم هايی مثل توبه نصوح، يوسف (ع) و حضرت محمد (ص) اندکی از فيلم های سينمای دنيا و ايران را شامل می شودکه به مقوله اسلام و جامعه دينی می پردازد. سينما مال جمهوری اسلامی نيست و جزئی از جامعه جهانی صهيونيستی است و توسط کمپانی های صهيونيستی اداره می شود.

کارگردان سريال اصحاب کهف در ادامه به اوضاع سينمای ايران اشاره کرد و گفت: اگر در اين سينما آثار مستهجن ساخته شود جای تعجب ندارد، از سينمايی که هدايت آن را بنگاه های صهيونيسيت در اختيار دارد و خط و ربط آن توسط آنها داده می شود بيش از اين نيز انتظار نمی‌رود. در حال حاضر سينمای هاليوود برای ما تصميم گيری می کند و ما بازيگران آن هستيم که در زمين صهيونيستی بازی می کنيم و نبايد نسبت به شرايط موجود اعتراضی داشته باشيم.

اين کارگردان در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعيت سينمای ايران و نگاه مسئولان به آن گفت: جمهوری اسلامی و مسوولان آن اين سينمای مبتذل را پذيرفته‌اند، علما نيز اين سينما را پذيرفته اند و حرفی و اعتراضی ندارند و اين امر نشان‌دهنده آن است که به اين ابتذال رأی داده اند ،يعنی اين فيلم ها مورد قبول مسوولان است و اعتراض ما بی فايده است و داد زدن ما مانند ضد انقلاب‌ها و اپوزيون ها است.

وی با اشاره به مديريت سينمای کشور در دولت دهم گفت: شمقدری و سجادپورها تنها تصميم گرفتند چشم و ابروی اين سينما را درست کنند و سعی کردند اشکالات سينمايی موجود را درست کنند، در حالی که اين سينما درست نمی شود بايد مبانی آن درست شود و مبانی جديدی را برای آن به نگارش در آورد. آدمی که دين و خدا و پيغمبر را قبول ندارد. اگر ريش حزب اللهی برای او بگذاريم و جای مهر را بر پيشانی او قرار دهيم آيا او مسلمان می‌شود سينمای فعلی ما نيز اينگونه است که تنها يک روسری سر هنرپيشه ها کردند و برادر برادر گفتند و چند صحنه نماز و گلدسته مساجد را گذاشتند آيا، اينگونه سينمای ايران اسلامی می شود؟ حال معاون سينمايی آن شمقدری ،ضرغامی يا من سلحشور باشد فرقی نمی کند ماهيت سينما بايد درست  شود و آن کافر بايد شهادتينش را بگويد..

وی خاطر نشان کرد: سينمای ما ماهيتی غربی، صهيونيستی و اومانيستی دارد. اين ماهيت با اينکه بگوييم اسلام اسلام درست نمی شود، بايد ماهيت تغيير کند حال شمقدری باشد يا حتی ضرغامی و سيف الله داد باشد. هر کسی را در اين پست گذاشتند نتوانست سينمای ايران را درست کند.

وی در پايان با اشاره به اين مطلب که بايد علما و دانشمندان اسلامی به مقوله سينما ورود پيدا کنند تاکيد کرد: بايد علما و بزرگان دين، اسلام شناسان بنشينند و اوضاع سينمای ايران را ببينند و تعريفی از سينمای درست اسلامی بدهند، اين سينما با اين ويژگی‌ها، دارای اصولی است که با اسلام در تضاد است. سينمای ايران اگر بخواهد اسلامی شود بايد تغييراتی داشته باشد. بايد با آن مبانی فيلم نامه بنويسند و آزمايشگاهی درست کنند و قدم به قدم نيرو تربيت کنند تا سينمای ايران اسلامی شود.

 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به greencorrespondents-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به greencorrespondents@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته