British Foreign Secretary William Hague will accuse Iran of “breathtaking hypocrisy” for supporting revolutions in the Arab world while crushing domestic dissent in a speech Tuesday, The Times said.
Hague would condemn Tehran for “suppressing protest at home while claiming to support revolutions elsewhere in the region — except Syria” in a speech to a seminar organised by the newspaper.
Hague’s speech would turn the focus on Iran, which has been overshadowed in news coverage by the uprisings in Arab states, the paper reported.
“The lessons of the Arab revolutions hold true for Iran just as they apply to repressive governments across the world,” he will say, the paper reported.
“Demands for respect for rights, open government, action against corruption and genuine political participation have and will spread by themselves over time… because they are the natural aspirations of all people everywhere. Simply refusing to address legitimate grievances about human rights or attempting to stamp them out will fail.”
In 2009, Britain and other Western countries condemned Tehran for violently crushing protests that followed the controversial re-election of Iranian President Mahmoud Ahmadinejad. Iran denounced the Western condemnations as meddling in its internal affairs.
Dozens of people were killed in the opposition demonstrations protesting what they said was massive election fraud. Thousands more were arrested, several hundred of whom were handed long prison terms.
Hague will argue, that the protests were a “precursor” of the Arab revolutions, the newspaper said.
source: AFP
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، در یک سخنرانی که قرار است روز سهشنبه ایراد کند جمهوری اسلامی را به دلیل حمایت از انقلاب در جهان عرب در عین سرکوب اعتراضات در داخل کشور به «ریاکاری مبهوتکننده» متهم میکند.
به گزارش رادیو فردا، در این سخنرانی که روزنامه تایمز، چاپ لندن، متن آن را در شماره روز سهشنبه خود منتشر کرده، وزیر خارجه بریتانیا مقامات جمهوری اسلامی را متهم کرده است که از یک سو اعتراضات را در داخل کشور سرکوب میکنند و از سوی دیگر ادعا میکنند که «حامی انقلاب در دیگر نقاط منطقهاند، البته به جز سوریه».
اشاره این مقام بلندپایه بریتانیایی به موضع صریح مقامات حکومتی ایران در قبال ناآرامیهای سوریه، متحد دیرین ایران، است که تلاش کردهاند همگام با حکومت بشار اسد اعتراضات مردم سوریه را «توطئه» و کار «تروریستها» بخوانند.
از جمله آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، پیشتر با «انحراف» دانستن اعتراضهای مردم سوریه گفته بود: «آمریکاییها با تلاش برای شبیهسازی حوادث مصر، تونس، یمن و لیبی در سوریه سعی میکنند این کشور را که در خط مقاومت قرار دارد دچار مشکل کنند.»
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، همچنین در سخنرانی خود در روز سهشنبه اشاره میکند که «درس انقلابهای متعدد» که در یک سال گذشته در جهان عرب رخ داده «در مورد ایران نیز صدق میکند».
او میگوید: «خواستههای مردم یعنی احترام به حقوق، دولت شفاف، اقدام علیه فساد، و مشارکت سیاسی اصیل چیزی است که به خودی خود در طول زمان گسترش خواهد یافت… چون اینها خواستههای طبیعی تمامی ملتهاست.»
در سال ۱۳۸۸ به دنبال آغاز اعتراضات مردمی در ایران به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و سرکوب خشونتبار این اعتراضات به دست نیروهای حکومتی، دولتهای غربی و در راس آنها ایالات متحده و بریتانیا جمهوری اسلامی را محکوم کردند.
در مقابل مقامات دولت محمود احمدینژاد موضع این کشورها در قبال وقایع داخلی ایران را «مداخله» در امور ایران تفسیر و آن را بارها محکوم کردند.
در همان حال نیروهای امنیتی و لباسشخصی در ایران با خشونت هر چه تمامتر معترضان به حکومت را سرکوب کردند، سرکوبی که به مرگ چندین نفر و دستگیری هزاران نفر در سال ۸۸ و در ادامه آن در سال ۸۹ انجامید.
از میان این دستگیرشدگان، صدها نفر از جمله عده زیادی از روزنامهنگاران ایرانی به حبسهای طولانیمدت محکوم شدند و همچنان در زندان به سر میبرند.
وکیل دو کوهنورد آمریکایی از موافقت دادگاه تجدید نظر با آزادی شین بائر و جاش فتال با قرار وثیقه نیم میلیون دلاری خبر داد. پیشتر سازمان عفو بینالملل حکم ۱۶ سال زندان دو شهروند آمریکایی را «مسخره کردن عدالت» خوانده بود.
به گزارش دویچهوله، سهشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۰، شعبه ۳۶ تجدید نظر دادگاه انقلاب با آزادی دو شهروند آمریکایی زندانی در ایران “با قرار وثیقه نیم میلیون دلاری”، موافقت کرده است.
مسعود شفیعی وکیل شین بائر و جاش فتال اعلام کرده است موضوع آزادی با قرار وثیقه دو شهروند آمریکا به اطلاع خانواده و سفارت سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا در تهران رسیده و بائر و فتال میتوانند مانند سارا شورد با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از کشور خارج شوند.
چندی پیش شین جاش فتال و شین بائر از سوی “شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب”، هر کدام به ۸ سال زندان محکوم شده بودند.
با اعلام حکم دادگاه، سازمان عفو بینالملل روند محاکمه دو کوهنورد آمریکایی را “مسخره کردن عدالت” خواند و ایران را به “گروگانگیری” متهم کرد.
به نقل از خبرگزاری فارس، ۵ شهریور ۱۳۹۰، غلامحسین محسنی اژهای دادستان کل کشور «گروگانگیری دو کوهنورد آمریکایی توسط ایران را رد کرده و ادعا کرده بود: «مطلقا چنین مسئلهای که آنها گروگان گرفته شدهاند، وجود ندارد.»
مالکوم اسمارت، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفو بینالملل گفته بود، هیچ دلیلی برای اثبات ادعای جاسوسی کوهنوردان آمریکایی وجود ندارد
در همین زمینه هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز با انتشار بیانیهای، حکم جاش فتال و شین بائر را «عمیقا مایوس کننده» خواند. خانم کلینتون همچنین از ادامه تلاش آمریکا برای آزادی فوری آنها سخن گفت و افزود: «زمان آن فرا رسیده که آنها به خانه بازگردند.»
سال گذشه، باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده، طی بیانیه ای خواهان آزادی کوهنواردان آمریکایی زندانی در ایران شد و گفته بود این کوهنوردان هرگز برای دولت آمریکا کار نکرده اند.
پیش از این مسعود شفیعی، وکیل مدافع جاش فتال و شین بائر با بیان «بیگناهی» موکلان خود به دویچه وله گفته بود: «از فرصت بیست روزهای که برای اعتراض به حکم گذاشتهاند و همه ظرفیتهای قانونی استفاده خواهد کرد تا در رای دادگاه تجدید نظر شود.»
سازمان عفو بینالملل وضعیت دو سال گذشتهی کوهنوردان آمریکایی در ایران را همراه با «نداشتن دسترسی مناسب نداشتن به وکیل» و «دسترسی محدود به خدمات کنسولی» توصیف کرده است.
جاش فتال ۲۹ ساله، شین بائر ۲۸ ساله و سارا شورد ۳۲ ساله، سه کوهنورد جوان آمریکایی، در ۳۱ ژوییه ۲۰۰۹، هنگام پیادهروی در منطقه مرزی ایران و عراق دستگیر شدند. دولت ایران آنان را به جاسوسی و ورود غیرقانونی به کشور متهم کرده است.
سارا شورد، نامزد شین بائر، شهریور ۱۳۸۹ با وثیقهای ۵۰۰ هزار دلاری آزاد شد و به آمریکا بازگشت. دو نفر دیگر در زندان اوین در انتظار محاکمه خود ماندند.
اردیبهشت ۱۳۸۹، ایران اجازه داد بهخاطر “مسائل بشردوستانه”، مادران سه کوهنورد آمریکایی به ایران سفر کنند و برای اولینبار پس از دستگیری فرزندانشان، حدود ۱۰ ساعت با آنها ملاقات کنند.
به گزارش شبکه خبری “ای بی سی”، پس از این ملاقات، مادران شین بائر و سارا شورد خبر نامزدی فرزندان خود را اعلام کردند. به گفته مادران دو کوهنورد آمریکایی، شین باوئر با ساختن حلقهای از تکههای نخ پیراهن خود، هنگام هواخوری در زندان، از سارا شورد تقاضای ازدواج کرده و به محض آزادی از زندان قرار است آنها با هم ازدواج کنند.
فروردین ۱۳۸۹، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران از یافتن “مدارک مستندی” سخن گفته بود. مصلحی مدعی شد، این مدارک حاکی از «همکاری کوهنوردان بازداشت شدهی آمریکایی در ایران با سرویسهای اطلاعاتی آمریکا» است.
وزیر اطلاعات ایران ادعا کرده بود، «این اسناد و مدارک به زودی در اختیار رسانهها قرار خواهد گرفت». با این حال این اسناد هیچ وقت منتشر نشدند و جاشوا فتال و شین بائر پشت درهای بسته محاکمه و هر یک به ۸ سال زندان محکوم شدند.
یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در آغاز نشست شورای حکام این سازمان گفته است که “شفافیت بیشتری” که ایران ماه گذشته هنگام حضور بازرسان آژانس در این کشور نشان داده برای رفع نگرانی های غرب نسبت به احتمال نظامی بودن برنامه هسته ای این کشور کافی نبوده است.
به گزارش بیبیسی، در این نشست پنج روزه قرار است یک گزارش تازه و حساس درباره فعالیت های اتمی ایران ارائه شود.
آقای آمانو روز دوشنبه گفت که هرچند ایران اخیرا “شفافیت بیشتری” در باره برنامه اتمی اش نشان داده اما این کشور “همکاری لازم را فراهم نمی کند” تا بتوان نتیجه گیری کرد که همه فعالیت هایش صلح آمیز است.
آقای آمانو افزود که آژانس تحت نظر او “بیش از پیش نگران… فعالیت های مرتبط با توسعه محموله اتمی برای یک موشک” است، برنامه ای که به گفته او آژانس همچنان اطلاعات تازه ای درباره آن دریافت می کند.
آقای آمانو ده روز پیش گفته بود که نگران آن است که ایران مخفیانه در حال کار بر روی اجزای یک برنامه سلاح اتمی باشد.
او روز دوم سپتامبر در گزارشی همچنین نوشته بود که ایران در حال مستقر کردن تجهیزات غنی سازی اورانیوم در یک پناهگاه زیرزمینی است که با استفاده از آن می تواند اورانیوم را تا درجات بالاتری غنی کند.
در گزارش آژانس آمده بود که این نهاد “به شکلی فزاینده نگران وجود احتمالی فعالیت های مخفیانه اتمی توسط سازمان های مرتبط با نهادهای نظامی در ایران در گذشته و حال است که از جمله فعالیت های مربوط به تولید یک کلاهک اتمی برای یک موشک را شامل می شود و در مورد آن اطلاعات تازه به آژانس می رسد”.
اما علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، این گزارش را دارای نکات مثبتی دانست که به گفته او در گزارش های قبلی منعکس نشده بود.
آقای سلطانیه به خبرگزاری فارس گفت: “در این گزارش اقدامات ایران در رابطه با رفع بعضی از ابهامات و سئوالات نیز مطرح شده و در نهایت با مروری بر کلیه بازرسی های انجام شده در کشور، تصویری روشن از موفقیت ها و دستاوردهای کشورمان در زمینه های مختلف، به خصوص غنی سازی ارائه شده است”.
ایران می گوید که تمام فعالیت های اتمی اش صلح آمیز است و تحت نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می شود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون با صدور چند قطعنامه از ایران خواسته است که غنی سازی اورانیوم و فعالیت های مربوط به آن را متوقف کند، اما ایران می گوید که این کار را حق خود می داند.
Two American men sentenced in Iran last month to eight years in prison on spying charges will be freed in two days, the Iranian president, Mahmoud Ahmadinejad, has told a US television network.
Shane Bauer and Josh Fattal were arrested in July 2009 near Iran’s border with Iraq, where they say they were hiking in the mountains. A third American, Sarah Shourd, was freed in September 2010 and has returned home.
The US network NBC, which interviewed Ahmadinejad in Iran, said that the Iranian president had told it Bauer and Fattal would be released in two days. The interview was due to air later on Tuesday on NBC’s Today show.
Bauer, Fattal and Shourd say they were hiking in the mountains of northern Iraq and, if they crossed the unmarked border into Iran, it was by mistake. Shourd was freed on $500,000 (£315,000) bail. Bauer and Fattal were convicted at a trial held behind closed doors and share a cell in Tehran’s Evin prison.
Their supporters say evidence against them has never been made public, and that the sentence came as a shock after hopes for their release had been boosted by positive comments from Iran’s foreign minister.
The US president, Barack Obama, has denied that the Americans, who were working in the Middle East when they decided to hike in the scenic mountains of Iraq, are linked to US intelligence.
The affair has heightened tensions between Tehran and Washington, which severed diplomatic ties after the storming of the US embassy in the wake of the 1979 Islamic revolution.
source: Reuters
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر