-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۲۲, سه‌شنبه

Latest Posts from Tehran Review for 09/13/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



مجتبی واحدی، مشاور مهدی کروبی از رهبران جنبش اعتراضی در ایران گفته است باید تشکلی فراگیر شبیه یک کنگره ملی با حضور گروه های مخالف و منتقد حکومت ایران ایجاد شود.

او که برای چند سخنرانی در اروپا بسر می برد در مصاحبه با بی بی سی فارسی افزود شرایط فعلی از انتقاد گذشته و باید برای آینده به گونه ای برنامه ریزی کرد که “اگر روزی اوضاع تغییر کرد” آمادگی لازم وجود داشته باشد.

آقای واحدی گفت: “تشکلی باید درست شود که همانطور که در برخی دیگر از کشورهای دنیا تجربه شده هم مردم ایران بدانند که تکلیفشان با کیست و هم اگر قرار شد کشورهای دیگر طرف مذاکره ای داشته باشند بدانند.”

اشاره او احتمالا به مواردی نظیر لیبی و سوریه است.

در جریان اعتراضات لیبی گروه های مخالف معمر قذافی، رهبر سرنگون شده این کشور، با یکدیگر ائتلاف کرده و تحت عنوان شورای ملی انتقالی رهبری مبارزه علیه او را بر عهده گرفته و با کشورهای دیگر برای فشار بر او مذاکره کردند.

شورای ملی انتقالی پس از فرار سرهنگ قذافی از طرابلس، مقر خود را از بنغازی به پایتخت منتقل کرد و اکنون بعنوان حکومت موقت لیبی مشغول به کار است.

مخالفان بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، نیز با ادامه اعتراضات در این کشور جلساتی برای بررسی حکومت احتمالی آینده تشکیل داده اند. ترکیه چند بار میزان گروه های اپوزویسون سوریه شده است.

مخالفان آقای اسد با وجود اختلافات قومی و ایدئولوژیک عمیقی که دارند گام هایی برای ایجاد یک شورای ملی برداشته اند.

مجتبی واحدی گفت باید چتری درست کرد تا همه گروه هایی که به نحوی مخالف و منتقد حکومت ایران هستند در آن جای بگیرند و ظرفیت این را داشته باشد که به همه بباوراند که بدنبال انحصار طلبی نیست و باید مورد تایید مردم ایران باشد.

مجتبی واحدی تاکید کرد بر خلاف اخباری که منتشر شده او خود را به هیچ وجه “در سطحی” نمی داند که بخواهد چنین کنگره ای را تشکیل بدهد، بلکه تنها پیشنهاد داده که تشکلی شبیه کنگره ملی که “حتی می تواند نام دیگری داشته باشد” ایجاد شود.

او گفت که هدف اصلی سفرش “تشریح مواضع آقای کروبی” بوده، اما در جریان آن با عده ای رایزنی هایی درباره چنین ایده ای نیز کرده، اما هیچ برنامه ریزی برای “سهم دهی” در کار نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا آقای کروبی در جریان چنین سفر و طرحی هست گفت که او طی هفت ماه گذشته در حصر بوده و مشخصا از این سفر اطلاعی ندارد، اما بطور کلی “قطعا از صحبت با گروه های مخالف و یافتن راهکاری برای آینده ایران استقبال” می کند.

آقای واحدی پیشتر به بی بی سی گفته بود که از نظر او نظام جمهوری اسلامی، با آن قرائتی که مهدی کروبی قبول داشته، سرنگون شده است.

علاوه بر او، اردشیر امیر ارجمند، مشاور میر حسین موسوی، از دیگر رهبران جنبش اعتراضی مردم ایران که همراه با آقای کروبی در حصر به سر می برد، هم در پاریس به فعالیت های سیاسی و تماس با گروه های مختلف مشغول است.


 


جمعی از زندانیان سیاسی در نامه‌ای خطاب به رییس قوه قضائیه ایران نسبت به شرایط زندان رجایی شهر کرج اعتراض کرده‌اند. در همین حال از زندانیان سیاسی این زندان گزارش شده که وضعیت جسمی عیسی سحرخیز و جعفر اقدامی وخیم است.

به گزارش دویچه‌وله، چند زندانی سیاسی زندان رجایی شهر کرج در نامه‌ای خطاب به صادق لاریجانی، رییس قوه قضائیه ایران، از وی خواسته‌اند یک هیأت ویژه جهت تحقیق و بررسی شرایط این زندان اعزام کند تا به گفته نویسندگان این نامه «رویه‌های غیر انسانی و خلاف قانون از زندان رجایی شهر بطور کامل برچیده گردد».

بنا بر گزارش سایت جرس، در این نامه که به امضای ۲۱ زندانی سیاسی این زندان رسیده، به مواردی از نقض حقوق زندانیان اشاره شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «تنها طی شش ماه گذشته ۸ تن از زندانیان سیاسی-امنیتی مستقر در سالن ۱۲ به شیوه‌های گوناگون با توهین، تنبیه بدنی و هتک حرمت و حیثیت مواجه شده‌اند.»

این گزارش می‌افزاید: «متاسفانه هر‌گاه احدی از‌ این زندانیان درصدد تظلم خواهی برآمده است، با شیوه‌های بسیار حرفه‌ای و فرار به جلو از جمله ایراد تهمت و گزارشهای غیرواقعی و پرونده‌سازی آنان را مجبور به عقب نشینی کرده و یا از ترس افزوده شدن برقرار محکومیت جدید، آنان را از طرح و پیگیری شکایت بازداشته‌اند.»

این زندانیان سیاسی در بخش دیگری از نامه‌ی خود خطاب به صادق لاریجانی با اشاره به موادی از قانون اساسی تصریح کرده‌اند: «انجام چنین اعمال و رفتاری مخالف صریح قانون اساسی و آئین نامه اداره‌ی زندان‌ها می‌باشد. از این‌رو از شما درخواست داریم در اسرع وقت یک هیات ویژه برای تحقیق و گفتگو با زندانیان جهت کشف حقایق اعزام فرمایید تا این رویه غیر انسانی و خلاف قانون از زندان رجایی شهر بطور کامل برچیده گردد و حقوق و کرامت انسانی براساس قانون رعایت و اجرا گردد.»

مسعود باستانی، عیسی سحرخیز، داود سلیمانی، جمشید صادق الحسینی، کیوان صمیمی، حشمت‌الله طبرزدی، علی عجمی، امیرحسین فدایی، محمود ناجی، سعید ماسوری، میثاق یزدان‌نژاد، عباس اسفندیاری، مصطفی اسکندری، افشین باایمانی، رسول بداقی، رضا بوکانی، شهرام پورمنصوری، رضا جوشن، ماشاالله حائری، منصور رادپور و الله وردی روحی از امضا کنندگان این نامه هستند.

سایت کلمه در گزارشی از شرایط نامناسب جسمانی عیسی سحرخیز، روزنامه نگار زندانی، و همچنین جعفر اقدامی، فعال حقوق بشر، در زندان رجایی‌شهر خبر داد.

بر اساس این گزارش، عیسی سحرخیز دچار نوسان شدید فشار خون است و پزشکان زندان نیز به وجود غده‌ای سرطانی در بدن او مشکوک هستند. سه مهره‌ی ستون فقرات وی نیز در مدت زمان حبس آسیب دیده‌اند و به تشخیص پزشکان زندان، اگر این آسیب‌دیدگی‌ها درمان نشود، احتمال فلج شدن این زندانی وجود دارد.

عیسی سحرخیز از دوازدهم تیرماه سال ۱۳۸۸ در بازداشت به سر می‌برد. او از آن زمان تاکنون از حق مرخصی محروم بوده است.

این روزنامه‌نگار پیش‌تر در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به سه سال حبس تعزیری محکوم شده بود. چندی قبل طی حکم تازه‌ای دو سال به مدت زمان زندان وی اضافه شد.

همچنین جعفر اقدامی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی، در شرایط دشوار جسمانی در زندان رجایی شهر به سر می‌برد. سایت کلمه گزارش داد که وی به توصیه پزشکان زندان باید به بیمارستان منتقل گردد، اما مسئولان قضایی و زندان رجایی شهر با این امر موافقت نکرده‌اند.

جعفر اقدامی در شهریور ماه سال ۱۳۸۷ حین شرکت در مراسم سالگرد کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷ در گورستان خاوران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

وی در ابتدا به اتهام همکاری با گروه‌های اپوزیسیون به ۵ سال زندان محکوم شد، اما پس از اعتراض به این حکم و ارجاع پرونده وی به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه‌ای این حکم به ۱۰ سال افزایش یافت.

جعفر اقدامی که ۳۳ سال دارد، پیش از این نیز محکومیت شش ساله‌ای را در زندان رجایی شهر کرج سپری کرده است.


 


حسین ابراهیمی، عضو کمیسیون امنیت داخلی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: «بر اساس اعلام منابع، هفت بانک دیگر در اختلاس بانک صادرات سهیم هستند.» احمد توکلی، رییس مرکز پژوهش های مجلس هم گفته است: « زمانی که مقامات دولتی متهم هستند ولی رییس دولت جلوی رسیدگی پرونده‌های آنها را می‌گیرد طبیعی است جسارت انجام چنین جنایاتی پیدا می‌شود.»

به گزارش خبرگزاری رادیو فردا، حسین ابراهیمی گفته است: « مجموعه‌ای خلاف کرده که زیر نظر دولت است و قطعا مجلس و مردم خواستار برخورد با متخلفان هستند.»

این نماینده مجلس گفته است: «موضوع بانک صادرات چیز کوچکی نیست و باید بررسی دقیق شود. با همین پول اختلاس تعدادی کارخانجات دولتی خریداری شده و این موضوع رسیدگی به پرونده را ضروری‌تر کرده است.»

احمد توکلی هم با اعلام این که «ممکن است مجلس پس از اتمام تعطیلات رییس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد را فرا بخواند» گفته است: «باید فکر کرد که چگونه جسارت همچین جنایاتی در اقتصاد کشور پیدا شده است؛ زمانی که مقامات دولتی متهم هستند ولی رئیس دولت جلوی رسیدگی پرونده‌های آنها را می‌گیرد طبیعی است جسارت انجام چنین جنایاتی پیدا می‌شود.»

رییس مرکز پژوهش های مجلس همچنین افزود: «زمانی که قوه قضاییه در رسیدگی به صاحب منصبان بزرگ دولت تعلل کرده و رییس قوه مجریه نیز در مقابل قوه قضاییه ایستادگی می‌کند طبیعتا‌ زمینه برای رشد فساد بیشتر می‌شود.»

اخبار مربوط به «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در بانک صادارات» در روزهای اخیر از سوی برخی رسانه ها و روزنامه های ایران قرار گرفته است.

روزنامه «تهران امروز» روز دوشنبه، هفتم شهریورماه، گزارش داد که این اختلاس از طریق واگذاری «تسهیلاتی از سوی بانک صادرات به شرکت سرمایه ‌گذاری «امیرمنصور» و شرکت «مه ‌آفرید» که متعلق به فردی به نام «ا. خ» است» صورت گرفته، و وجوه حاصل از اختلاس نیز صرف تاسیس «بیستمین بانک خصوصی کشور» شده که «به دست فردی به نام «آ» در حال تاسیس بوده است.»

ششم شهریورماه و به دنبال بازتاب گسترده خبر «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی» در رسانه ها، بانک صادرات ایران با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که «مدیران گروه ملی فولاد ایران با تبانی فردی از کارکنان این بانک خارج از محیط و سیستم بانکی اقدام به سوءاستفاده اعتبار اسنادی ریالی داخلی کرده اند» و «موفق به سوءاستفاده مبالغی از سایر بانک‌های کشور شده اند» اما «در پی این اقدامات نه تنها سوءاستفاده مالی از بانک صادرات ایران انجام نشده بلکه خسارتی نیز به این بانک وارد نشده است.»

در این اطلاعیه بانک صادرات تاکید کرده که اختلاس سه هزار میلیارد تومانی «از تیر ماه سال ۱۳۸۸» آغاز شده اما «از ۲۵ روز پیش مسئولان بانک صادرات خوزستان به تبانی یکی از روسای شعب با مالک یکی از کارخانه‌های فولاد پی بردند» و «با اعترافات رییس شعبه و با همکاری وزارت اطلاعات و قوه قضاییه و دادگستری خوزستان و اعترافات آقای «خ» مالک این کارخانه، اسنادی خارج از بانک پیدا شده است.»

بانک صادرات از «گروه ملی فولاد ایران» به عنوان یکی از متهمان اختلاس سه هزار میلیارد تومانی نام برده، و روزنامه ها و سایت های خبری در ایران هم خبر داده اند که هم اکنون «رییس و معاون شعبه و رییس حوزه مربوطه در بانک صادارات خوزستان» و همچنین دو نفر از مالکان گروه فولاد ملی ایران و موسسان بانک آریا با اسامی اختصاری «ا.خ» و «آ» به عنوان متهمان این پرونده بازداشت شده اند.

«گروه ملی فولاد ایران» که در حال حاضر رییس هیات مدیره آن با «مه آفرید امیر خسروی» و مدیر عامل آن «عبدالرضا رسولی» است، مجموعه ای از دستکم ۱۹ کارخانه و کارگاه است؛ «شرکت کارخانجات نورد ایران» ، «نورد شهریار» ، «نورد شاهین»، «شرکت کارخانجات نورد آریا» ، «شرکت کارخانجات پولاد سازی ایران» ، «شرکت کارخانجات پولادسازی خوزستان» ، «شرکت کارخانجات لوله سازی شهریار» ، «کارگاه تولید لوله های بی درز» ، «ذوب شوش و شهریار- فولاد نصر» ، «کارخانجات صنایع فلزی خوزستان» ، «کارگاه توری حصاری» ، «کارگاه توری مرغی» ، «کارگاه سیم خاردار» ، «کارگاه سیم سیاه نرم» ، «شرکت کارخانجات پروفیل و شبکه» ، «کارگاه پروفیل سازی» ، «کارگاه شبکه فولادی» ، «شرکت کارخانجات ماشین سازی اهواز» ، «کارخانه نورد کوثر» از جمله این کارخانه ها هستند.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به tehranreview-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به tehranreview@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته