امروز: انجمن حامیان حقوق بشر اصفهان با انتشار بیانیه ای نسبت به آسیبهای بنای تاریخی ۳۳ پل هشدار داده است. متن کامل این بیانیه به نقل از پایگاه اطلاع رسانی این انجمن در پی می آید.
اصفهان به عنوان یکی از شهرهای تاریخی جهان از تمدن ویژه ای برخوردار است . بسیاری از مناطق مرکزی شهر همانند یک موزه ، مجموعه ای از هویت تاریخی فرهنگ ملی ایران و اسلام را در بردارد . پروژه قطار شهری اصفهان که می توانست با تطبیق ساختارهای مدرن شهری با فرهنگ و تمدن بومی در ارتقاء جایگاه این شهر مؤثر واقع گردد با اتخاذ سیاست های غلط و بی توجهی صریح مسئولان شهری می رود تا به به فاجعه ای برای هویت تاریخی اصفهان تبدیل گردد . هنگام بررسی طرح های امکان سنجی عبور قطار شهری از مناطق مختلف اصفهان ، بارها هشدار های کارشناسی از طرف دلسوزان و متخصصان به شهرداری ارائه گردید که با کمال تأسف مورد توجه قرارنگرفت . چندین و چند بار از طرف ائتلاف سازمان های مردم نهاد شهر اصفهان در مورد عبور از چهارباغ این قدیمی ترین معبر شهری هشدار داده شد این ائتلاف چهارده گانه به صورت های گوناگون در مورد عواقب لجاجت سازمان قطار شهری اصفهان اخطار داد و این سازمان با نا دیده انگاشتن حکم توقف حفر تونل که در پی شکایت متولیان دلسوز به نمایندگی وکیل مردم دوست اصفهان جناب آقای دادخواه صادر گردیده بود به کار حفاری به صورت مخفی و غیر قانونی ادامه داد که نتیجه آن انحراف دستگاه TBM تخریب رمپ سی و سه پل و ایجاد حفره بزرگی در کنار ضلع جنوبی آن شد . با قفل شدن دستگاه حفاری در تونل به دلیل انحراف میلیاردها تومان خسارت به وجود آمده که می بایست به هزینه مردم اصفهان و کشور جبران گردد .علاوه بر آن بر اساس نظر کارشناسان چاره ای جز تغییر محل ایستگاه قطار شهری در منطقه سی وسه پل وجود نداشته که ضمن کاهش کارآمدی قطار شهری از نظر محل خروج مسافران از ایستگاه هزینه های جدیدی را بر پروژه تحمیل نموده است. تداوم طرح قطار شهری نیز خود بر هزینه آن، ترافیک شهر و تداوم تخریب محل افزوده است و اکنون فاجعه به حد نهایت خود رسیده است و بی توجهی به حفظ آثار ملی لکه سیاهی را برای مسئولین شهری اصفهان رقم زده است . ترک برداشتن بدنه اصلی پل با هیچ یک از این خسارات قابل مقایسه نمی باشد. جای بسی شوربختی است که مسوولین شهری اصفهان اعم از شهردار و شورای شهر حاضر به پذریش مسئولیت تصمیم گیری های خطا در اجرای طرح قطار شهری نمی باشند.
انجمن حامیان حقوق بشر اصفهان ضمن اعلام شرایط فاجعه بار حفظ آثار ملی و طبیعی در کشور اعلام می دارد بدون تردید اعضای شورای شهر و شهرداری اصفهان مسئولیت تاریخی بروز این فاجعه را به عهده داشته و گذشت زمان این بی مسئولیتی را از ذهن ملت ایران پاک نمی گرداند و پیشنهاد می کند شورای شهر و شهرداری با انتخاب کارشناسان متخصص و با همکاری سازمان های مردم نهاد نسبت به تغییر مسیر قطار شهری در چهارباغ و سی و سه پل اقدام نمایند .
امروز: جمعی از فعالین سیاسی اجتماعی با انتشار نامه ای به بازداشت فعالان مدنی آذربایجان اعتراض کردند. متن کامل این نامه در پی می آید.
دستگيري نزديك به سي تن از فعالان مدني آذربايجان در تاريخ دوم شهريور سال جاري حين مراسم افطاري،در منزل شخصي يكي از دستگيرشدگان و ادامه بازداشت آنها تا اين تاريخ به لحاظ ايرادات حقوقي و انساني كه در تناقض با اصول صريح قانون اساسي و قوانين حقوقي جاري كشور مي باشد، موجب نگرانيهاي عديده اي شده است.
علاوه بر زمان و نحوه ي دستگيري و بازداشت كه مخالف اصول متعدد از جمله اصول بيستم و بيست و دوم قانون اساسي و ماده 121 آيين دادرسي دادگاهها مي باشد ، ادامه ي بازداشت و بازجوييهاي اين افراد در تناقض با اصل 37 قانون اساسي بوده و هنوز پرونده ي عده ي كثيري از اين افراد به دادگاه صالح ارجاع نشده و براي تعدادي نيز قرار بازداشت دو ماهه صادر شده است كه مغاير با ماده 37 آيين دادرسي دادگاهها مي باشد.همچنين عدم دسترسي بازداشت شدگان به وكيل در مغايرت صريح با اصل 35 قانون اساسي است.
در صورتيكه اخبار غير رسمي منتشر شده مبني بر ارتباط اين دستگيري ها با موضوع درياچه ي اروميه صحت داشته باشد نگرانيهاي ايجاد شده را مضاعف نموده و بيم آن مي رود كه برخوردهاي غير عقلاني و غير قانوني با موضوع ، منجر به بروز بحرانهاي عميقتري در سطح جامعه گردد. اين در حاليست كه انتظار منطقي از مسئولان، جلب همكاري كليه نيروهاي دلسوز و علاقمند به محيط زيست و رفع معضل پيش آمده براي درياچه اروميه است نه دستگيري، بازداشت و برخوردهاي غير قانوني.
اينجانبان امضا كنندگان ذيل خواستار آزادي بازداشت شدگان و رفع محدوديت هاي ايجاد شده براي فعالين اجتماعي و زيست محيطي و پرهيز از هرگونه تنش آفريني در اين برهه ي حساس مي باشيم.
ستار آزادي- سامناك آقايي- امين احمديان - بابك اجلالي- بهمن ارك- چنگيز اروج زاده- آزاده اسدي- اردوان اسدي - مرتضي اصلاحچي - عسل اسماعیل زاده- رشيد اسماعیلی- جواد اسماعيلي- بهمن اعرابي - پيام الم - رحمت الله اميري- حامد اميني پويا- هادي اميني پويا- علي اميني رئوف- امين امینیان- محمد اورنگي - اميد ایران مهر- جمشيد بابایی- هادي بابايي - رضا بهزاديان نژاد - سياوش بهمن - آرش بهمني - علي پايون- يعقوب پزشكي فر- عباس پور اظهري - محمدپورحسن- علي پور واحدي - نورالدين پیرموذن- علي تارخ - جعفر تقوي - فرشاد توماج - محمد تيموري - فرزيا ثابتی- محمد حافظ حكمي - مجيد جابری- عذرا جابري- علي اصغر جاهد اورنگ- رضا جعفریان- علي جمشيدي - امير حسين جهاني- امير چمنی- اسماعيل چوپاني- بهروز حاج ابول لو- بهرام حاج ابول لو- سيد حسام الدين حسامی- مسعود حسين زاده- طاهر حسين زاده - سيد علي حسين دوست طالشاني- ليدا حسين نژاد - آرش حسینی پژوه- ميثم خاديم - حسين خالت آبادي - مهدي خدادادي- خداوردي زاده - رضا خندان- اكرم خیرخواه- محمد داديزاده- سعيد دژم پور - ابراهيم دشتي - اكرم دعايي زاده - عباس دهقان نژاد- مونا راستگو- علي رستمي - علي رشدي - روح الله رحیم پور مطلق- وحيد رنجبري - فيض الله رنجبر نيا- محمود رنگرز زاده- حسين روشن- موسي ساکت- علي سبحاني- سعيد سلطانپور- علي اشرف سلطانی آذر- سيد مهدي سيد زاده - سلمان سیما- اصغر شامي - اشرف شاد ولي- نينا شاد دلي- سمانه شاهدی- نصرت الله شاهدی- حميد شاه مسعود - محمد شيباني - شهاب الدين شیخی- فاطمه صادقي - هدايت صادقی- محمد صادقي - بهنام صارمي - مهسا صارمی- بيژن صف سري - ليلا صحت- صرافان - نادر ضامن- اكرم ضيايي- حسين طالعي - علي طالعي- سيدعلي طباطبایی- ريحانه طباطبایی- كريم عابدي - علي عباسي - علي عبدی- ساجده عرب سرخی- پويش عزیزالدین- محمد رضا عزیزپور- مسيح علي نژاد- فرهمند علیپور- آرياعلیزاده فر- احد علینژاد- رقيه عوضي - حامد غفارزاده- محمد حسين غفارزاده- پيمان غنی زاده- شاهين فداکار- غفار فرزدي- فرشيد فريابي - امين فرید یحیایی- علي فريد يحيايي- سياوش قاسمی- منيره قاسمی- امير قاسمي -محمد حسين قاسمي - فرشته قاضي - اسد قرباني - يوسف قرباني - صمد كامران - حامد كاووسي - كاوه کرمانشاهی- فرزاد کریمزاد -مسعود كريمزاد - عليرضا کریمی- سارا كاظمي- نعيمه كفشدوز - جعفر كيوانچهر- داود كهنمويي - امين گنبدی پور- حسن ماهري - نويد محبي - اروجعلي محمدي - سهراب مسعودنيا - حنيف مزروعی- محمود مسافري - احسان مقدسي - مريم مقدم - امير معماريان - معين معین زاده- فهيمه ملتی- ابراهيم مهتري - علي مهدویه- بهزاد مهرانی- آرزو ميلاني - حسين مناف - همايون نادري فر - حميد رضا ندایی- شيوا نظرآهاري - فريبا نوراني- حسام نوري- كريم نورمحمد نوبر - مانا نیستانی - بهنام نیک زاد- مجيد نیک نام- بهزاد واحدي- حسن هرگلي - رحيم همتي - علي هنري - رحيم ياوري- محمدرضا يزدان پناه - مجيد یعقوب زاده كوچه.
1. زمانی گفته می شد «همه راه ها به آتن ختم می شود»، امروزه گفته می شود «همه راه ها به دموکراسی ختم می شود». دموکراسی در جهان امروز تبدیل به یک مطلوبِ همگانی و فراگیر شده است و در جای جایِ این کره خاکی همه به دنبال محقق ساختن یک نظام دموکراتیک می باشند. این موضوع در سرزمین ایران نیز صادق می باشد. در این سرزمین نیز دموکراسی تبدیل شده است به کعبه آمال و آرزوها. همه، دانسته یا ندانسته، به دنبال دموکراسی هستند. در عده ای این مطالبه آگاهانه است و در عده ای دیگر ناآگاهانه. به عنوان مثال اگر به درد دل های راننده ای گوش دهیم که از سوی یک افسر راهنمایی-رانندگی بناحق جریمه شده است، یا به نجواهای استادی گوش دهیم که به دلیل بیان کردن تئوری داروین به حراست احضار شده است، یا به ناراحتی های خریدارانی نگاه کنیم که در بازار با قیمت های غیرواقعی روبرو شده اند، یا پای صحبت های جوانی بنشینیم که به دلیل داشتن ارتباط با جنس مخالف دستگیر شده است، اگر به همه این ها دقیق شویم پِی می بریم که همه این افراد به نوعی رویای یک نظام دموکراتیک را در سر دارند؛ البته یکی این رویا را در ساحت بوروکراسی می طلبد، یکی در ساحت اقتصاد، و یکی در ساحت روابط اجتماعی.
2. آن چه گفته شد در مورد آذربایجان نیز صادق است. در این خطه از ایران نیز شهروندان مطالباتی دارند که بخشی از این مطالبات فرهنگی است مثل آزادی آموزش زبان مادری، بخشی سیاسی است مثل بومی بودن مدیران، و بخشی اقتصادی است مثل استفاده از منابع زیرزمینی در راستای منافع منطقه. این مطالبات برآمده از حقوق شهروندی است. مردم آذربایجان در مقام یک شهروند خود را مُحق می دانند که حقوق فرهنگی-سیاسی- اقتصادی خود را مطالبه کنند. این از یک سو. سوی دیگر این موضوع این است که پاسخ گویی به این مطالبات و تحقق بخشیدن به آن ها، یک نظام دموکراتیک را می طلبد. تنها یک نظام دموکراتیک می تواند پاسخ گوی این مطالبات باشد؛ و الا اگر نظامِ در پیش رو یک نظام دموکراتیک نباشد تحقق یافتن این مطالبات ناممکن می نماید. از این رو به باور نگارنده، آذربایجان، در لیست مطالبات خود، مطالبه یک نظام دموکراتیک را باید در اولویت قرار دهد. بدون تحقق این مطالبه، باقی مطالبات همیشه در حد یک رویا باقی خواهند ماند.
3. گفته شد که مطالبه ی یک نظام دموکراتیک بر سایر مطالبات اولویت دارد. با این حال باید توجه داشت که نظام های دموکراتیک مانند گیاهان خودرو نیستند که در هر سرزمینی برویند. چنین نظام هایی پیش از تحقق، مردمانی دموکراتیک -حداقل در سطح نخبگان- می طلبند. بدون این پیش شرط، امکان ندارد نظامی دموکراتیک بتواند پا بگیرد. این نخبگان یک جامعه هستند که زمینه برپایی یک نظام دموکراتیک را فراهم می آورند و مردم عادی را به سوی یک زندگانی دموکراتیک سوق می دهند. نخبگان دموکراتیک، با گفتارها و کردارهای دموکراتیک، گفتمان های دموکراتیک را به وجود می آورند و عامل به وجود آمدن نظام های دموکراتیک می شوند.
4. آیا گفتار و کردار نخبگان آذربایجان دموکراتیک است؟ آیا از گفتارها و کردارهای آنان، گفتمان دموکراتیک به وجود می آید؟ به نظر می آید پاسخ مثبت به این سئوال چندان آسان نباشد. منصفانه ترین پاسخ این می تواند باشد که گفتارها و کردارهای بخشی از نخبگان آذربایجان غیردموکراتیک و بلکه ضددموکراتیک می باشد. این را به آسانی می توان از ادبیات بیانیه هایی فهمید که هر از گاهی از سوی گروه هی به نام «فعالین حرکت ملی آذربایجان» صادر می شود. ساختار این بیانیه ها مبتنی بر نوعی خط کشی و مرزبندی است. این خط کشی ها و مرزبندی ها بر اساس ترک/فارس یا آذری/فارس بنا نهاده شده اند. این نوع مرزبندی ها در ذیلِ مرزبندهای خودی/غیرخودی یا همان دوست/دشمن قرار می گیرند؛ یعنی هر آن کس که ترک/آذری است خودی/دوست است، و هر آن کس که فارس است غیرخودی/دشمن است. در چنین فضایی نمی توان انتظار بر پایی یک نظام دموکراتیک را داشت.
5. سخن یکی از روشنفکران معاصر در مورد مقوله خودی/غیرخودی قابل تامل است:
«بحث خودی و غیرخودی در دوجا و دو نظام قابل طرح است. یکی در نظام های دموکراتیک جدید و یکی هم در نظام های قبیله ای. در نظام های قبیله ای خودی و غیرخودی مضمون حقوقی روشنی دارد. یعنی اگر شما اهل قبیله ما نیستید و من اهل قبیله شما نیستم، من در قبیله خودم حقوقی را به شما نمی دهم و شما در قبیله خودتان حقوقی را به من نمی دهید. اما در جامعه جدید و دموکراتیک، خودی و غیرخودی فقط معنی سیاسی دارد و هیچ مضمون حقوقی ندارد. وقتی من در حزبی هستم و شما در حزب دیگر ... در آن صورت اعضای حزب "الف" خودی هستند و اعضای حزب "ب" نسبت به حزب "الف" غیرخودی اند و بالعکس. اما این هیچ مضمون حقوقی ندارد یعنی همه ما که اعضای احزاب مختلف هستیم از حقوق سیاسی و شهروندی یکسانی برخورداریم. چنان نیست که مرا به دانشگاه راه بندهند، چون من عضو حزب "الف" هستم و شما را راه ندهند چون عضو حزب "ب" هستید، یا مثلا شغلی را به من بدهند و به شما ندهند. لذا خودی و غیرخودیِ دموکراتیک مفهوم تکثر سیاسی دارد ، اما خودی و غیرخودیِ قبیله ای مفهوم تفاوت و تمایز حقوقی دارد. خودی و غیرخودی با مضمون قبیله ای را باید طرد کرد، اما خودی و غیرخودی منبعث از تکثر سیاسی را باید پذیرفت، زیرا امری است که مفاد و محصول نظامات دموکراتیک است و هیچ زیانی هم ندارد. لذا آنان که می گویند خودی و غیرخودی، اگر منظورشان این است که بعضی از ایرانیان حقوقی دارند که بعضی دیگر ندارند حرفشان کاملا مغایر با دموکراسی است...»#
6. سخن پایان این که، عزیزانی که به نام حرکت ملی آذربایجان فعالیت می کنند باید توجه داشته باشند که در دهه هفتاد در همین کشور قتل های زنجیره ای در سایه همین نگاه خودی/غیرخودی اتفاق افتاد! در آن زمان گروهی بر اساس نگاه خودی/غیرخودیِ قبیله ای، خود را مجاز می دانستند که عده ای را به جرم غیرخودی/دگراندیش بودن به قتل برسانند. این فعالین باید مراقب باشند که پا در جای پای دشمنان دموکراسی نگذارند و همیشه این سخن نیچه را به یاد داشته باشند که «آن کس که با هیولا می ستیزد باید مراقب باشد که خود به هیولا بدل نشود!».
جمعی از نمایندگان ادوار مجلس در خارج از کشور با اعلام حمایت از اعتراضات هموطنان آذربایجانی برای دریاچه ارومیه تاکید کرده اند برخوردهای امنیتی و سرکوبگرانه راه حل این گونه مشکلات نیست.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
اصل ۵۰ قانون اساسی صراحت دارد: "در جمهوری اسلامی، حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسلهای بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی میگردد. از این رو فعالیتهای اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است." و در اصل ۴۵ دریاچه ها جزء انفال و ثروتهای عمومی شمرده شده است. براین پایه هم حاکمیت و هم شهروندان وظیفه دارند نسبت به حفاظت از محیط زیست حساس بوده و در تعامل با یکدیگرعمل نمایند. متأسفانه سوء عملکرد حاکمیت در ارتباط با دریاچه ارومیه در سالهای اخیر آنچنان بوده است که زمینه خشک شدن این دریاچه و اعتراض مردم ساکن اطراف آنرا در آذربایجان شرقی و غربی و حتی در سطح ملی و به ویژه حامیان محیط زیست را فراهم آورده است و حاکمیت نیز طبق معمول بجای شنیدن صدای این اعتراض و پاسخگویی با تغییر صورت مسئله از یک موضوع زیست محیطی و اعتراض مدنی به یک مسئله امنیتی - سیاسی، به ابزار سرکوب و ارعاب برای ساکت کردن معترضان روی آورده است و به همین دلیل در این روزها شاهد برخوردهای خش و بگیر و ببندهای گسترده با شهروندان معترض بوده ایم. البته بگونه ای دیگر شاهد همین رفتار سرکوبگرانه با دروایش در کوار و سروستان هستیم.
دریاچه ارومیه متعلق به همه ایرانیان و در سطح کلان یک میراث بشری و جهانی است ازاین رو وظیفه همه ما در سراسر ایران است که در حمایت و همراهی و همگامی با هموطنان آذربایجانی برخیزیم و با یاری همدیگر حفاطت از دریاچه ارومیه را به یک خواست و مطالبه ملی تبدیل و حاکمیت را دراین باره پاسخگو و مسئول سازیم و با عزم و اراده ملی نشان دهیم که برخوردهای امنیتی و سرکوبگرانه راه حل این گونه مشکلات نیست و دولتی که نتواند در این حد تحمل اعتراض را داشته باشد به یقین از حل مشکلات عمیق سیاسی و اقتصادی ای که دیری است دامنگیر کشورماست نیز عاجز و ناتوان خواهد بود. بر مجلس و قوه قضائیه است که به جد این موضوع را در دستور کار قرار داده و در این مورد تحقیق بی طرفانه و در نهایت تعیین تکلیف بکند. چرا که زود یا دیر انباشت این نارضایتی ها می تواند به انفجاری از اعتراضات مردمی دامن زند که سرانجام و تبعات آن قابل پیش بینی نیست.
نورالدین پیرمؤذن، فاطمه حقیقت جو، اسماعیل گرامی مقدم، رجبعلی مزروعی، علی اکبر موسوی خوئینی، حسن یوسفی اشکوری
تمام ادیان آسمانی و تمام مکاتب برساخته بشری که اخلاق در آن موضوعیت دارد، به پیروان و همراهانشان سفارش میکنند که از مسخره کردن و دست انداختن یکدیگر به شدت پرهیز کنند.
دین اسلام صریحا به پیروانش از زن و مرد توصیه میکند که، یکدیگر را مسخره، و از یکدیگر عیبجویی نکنند و با القاب و عناوین ناپسند یکدیگر را یاد نکنند.(حجرات ۱۱)
اینکه تنها رسانه تلوزیونی و ملی یک کشور به خودش اجازه میدهد، به آسانی با درنوردیدن مرزهای اخلاق، و بیتوجهی به حقوق و شخصیت فردی و اجتماعی جمعی از شهروندان، و با توسل به دست انداختن، تمسخر و درآوردن ادای آنها با بیاحترامی، فرصت شادی و خنده برای دیگر شهروندان و مخاطب اندک خود فراهم کند، به شفافترین شکل نشان میدهد که کفگیر این رسانه نه تنها در برنامهسازی و جذب کارشناس، که حتی در اخلاق نیز سخت به ته دیگ خوردهاست.
رسوایی و وقاحت سازمان صدا و سیمای ملی ایران در برنامه مضحک، نازل و زشت «خنده بازار» آنقدر شدید است که بهرغم تمام اعتراضهای بیان شده از طرف افرادی که در برنامه یاد شده، سوژه طنز و تمسخر و خنده مخاطبین این رسانه شده بودند، نه تنها به اعتراضات بیان شده، بلکه به هیچ آسیبشناسی کارشناسی در این حوزه اعتنا نشده و تهیهکنندگان ترجیح میدهند کماکان برنامه خود را بر همان مدار سابق تنظیم، و روی آنتن بفرستند.
رسانه ملی طی چند سال اخیر نشان داده است که، لزوم احترام به قواعد حرفهای رسانه و احترام به حقوق افراد جامعه، کمترین جایگاهی در سلوک رفتاری آن رسانه نداشته و نتایج خسارتبار این نوع رفتار نیز کمترین توجهی را در آنها برنخواهد انگیخت. اما سکوت کارشناسان مسائل رسانه، و مسائل اجتماعی در برابر این رفتار و عدم آسیبشناسی و تذکر به موقع، به رواج بیاخلاقی و بیاحترامی عمومی و نهایتا تهی شدن جامعه از آموزههای اخلاقی و مذهبی خواهد انجامید.
در تمام رسانههای معتبر دنیا، طنز، یک ابزار قدرتمند برای کنترل رفتار دولتمردان و نظارت بر رفتار سیاستمداران است. به شکل روشنی در تمام رسانههای مخصوص طنز توصیه میشود که: باهم بخندیم به هم نخندیم. آنچه که رسانه ملی ایران دقیقا خلاف آنرا توصیه میکند.
مشاور عالی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: فتنهگران جرأت حضور خیابانی ندارند، چرا که ضربه سیلی مردم ولایت مدار را چشیدهاند.
'محمدحسین صفار هرندی' روز یکشنبه در همایش استانی بازنشستگان و یادگاران هشت سال دفاع مقدس سپاه استان سمنان تحت عنوان محفل 'انس و مودت' گفت: فتنهگران برای دستیابی به اهداف ننگین خود از روشهای پیچیدهتر بهره خواهند برد.
وی افزود: دشمنان آموختهاند که نباید به صورت آشکار وارد منازعه با مردم مسلمان شوند، چرا که در این صورت شناسایی آنها آسانتر است و با ایجاد خط انحرافی به دنبال بهرهگیری از گفتمان دینی و خصوصا گفتمان مهدویت هستند.
وی اظهار داشت: بعد از آنکه بسترهای فتنه و ریشههای ایجاد فتنه معلوم شد، راه مبارزه با فتنهها نیز مشخص میشود.
صفار هرندی گفت: اگر اساس اجتماع را مبتنی بر فرهنگ، باورها و ارزشها بدانیم، در آن صورت جامعه ای میتواند در مقابل آفتها و آسیبها، مقاوم و نفوذناپذیر باشد که بر فرهنگ اصیل خود تکیه کند و اصالت انقلاب اسلامی، حرکت در مسیر ولایت فقیه و گفتمان امام خمینی(ره) است.
مشاور عالی فرماندهی کل سپاه خاطرنشان کرد: هر فتنهای در ابتدا، به شیوه نرم و از راه مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی شکل میگیرد و راه مبارزه با فتنه، ترویج فرهنگ اسلامی و الهی است.
صفارهرندی گفت: جهاد و مبارزه نرم باید تا جایی ادامه یابد که توان مخالفان دین و نظام اسلامی به حداقل برسد به گونهای که نتوانند ضربهای به نظام اسلامی وارد سازند.
وی با تأکید بر شناخت زمان افزود: لازمه برنامهریزی صحیح برای حرکت به سمت تحقق اهداف انقلاب اسلامی، شناخت واقعیات روز و بررسی و پیشبینی شرایط فردا است.
مشاور عالی فرماندهی کل سپاه گفت: سپاه پاسداران با تشخیص واقعیات امروز و پیشبینی تحولات آینده باید به طور مرتب نقش تبیینی و بصیرت افزایی خود را ایفا نماید و با بهره گیری از تجربیات 32 ساله انقلاب اسلامی، برای تحقق جامعه اسلامی، نسل بعدی سپاه و جامعه را ترغیب به فعالیت امیدوارانه نماید.
صفار هرندی با بیان اینکه واقعیت انکارناپذیر در ترسیم شرایط موجود، ثبات انقلاب اسلامی است، اظهار داشت: هرقدر دشمنان و قدرتهای سلطه تلاش بیشتری برای آسیب زدن به نظام اسلامی کرده اند، بحمدالله با رهبری داهیانه مقام معظم رهبری، عمق انقلاب اسلامی گسترش بیشتری یافته است.
وی با اشاره به حمله نظامی آمریکا به عراق و افغانستان و محاصره ایران به منظور تغییر رفتار انقلاب اسلامی، افزود: نهالی که امام خمینی(ره) به عنوان قدرت ایستادگی در برابر دشمنان و مستکبران غرس کرد، هم اکنون میوه داده و ملتهای مسلمان علیه دیکتاتورها و سلطه گران با الگوی انقلاب اسلامی مقابله میکنند.
صفار هرندی با اشاره به وقایع مصر خاطرنشان کرد: امروز نگاه مصر به انقلاب اسلامی است و آرزوی مصر داشتن حاکمیتی شبیه حاکمیت ایران است.
مشاور عالی فرماندهی کل سپاه خاطر نشان کرد: مهمترین اتفاق در بیداری اسلامی در بین کشورهای اسلامی در مصر رخ داده است، مصر در کشورهای عربی همیشه محور بوده است و هر تحولی که در این کشور اتفاق افتاده بر سایر کشورهای عربی سایه افکنده است.
صفار هرندی گفت: تحولات مصر بر بیداری اسلامی تأثیر بسیار تعیینکننده دارد و میتواند الگویی برای سایر ملتهای انقلابی باشد.
وی افزود: باید با تلاش، حرکت بیداری اسلامی را حفظ کرده و مبادا غفلت کنیم تا آمریکا و صهیونیستها آن را مصادره کنند.
صفار هرندی تصریح کرد: ملتها و حکومتهای مسلمان اهمیت اسلام و عظمت آن را درک کردهاند و بیداری اسلامی امروز در دنیای اسلام موجب شده است قدرتها دیگر آن توانایی گذشته را نداشته باشند و امروز سعادت مسلمانان اتحاد بر محور اسلام با یکدیگر است.
مشاور عالی فرماندهی کل سپاه تأکید کرد: امروز رژیم صهیونیستی در مرزهای سرزمین اشغالی درگیر است و شعار از نیل تا فرات به رؤیا و افسانه مبدل شده است، بگونه ای که سردمداران این رژیم غاصب جنگ 33 روزه با حزبالله را اولین جنگ ایران و اسرائیل دانسته اند و اذعان دارند که در آن شکست خوردهاند.
وی دخالت آشکار رژیم صهیونیستی و برخی از دول مرتجع منطقه در امور سوریه را مبتنی بر کینه آنها از انقلاب اسلامی دانست و گفت: نظام سلطه چون قدرت رویارویی با انقلاب اسلامی ندارد به دنبال آسیب زدن به محور مقاومت است و از این رو به سوریه فشار وارد می کند.
صفار هرندی تصریح کرد: در عین حال نظام سوریه محتاج برخی اصلاحات است که حکمرانان آن در حال پیاده سازی این اصلاحات هستند و با کمی سعه صدر این مشکلات مرتفع میشود.
وی "حوادث تیرماه 78 را فتنه اصغر و حوادث خرداد و تیر 88 را فتنه اکبر انقلاب اسلامی دانست" و گفت: پوزه دشمن در فتنه سال 88 با بصیرت و حضور مردم، به خاک مالیده شد، اما همچنان که فتنه 88 به مراتب از فتنه 78 پیچیدهتر بود، متناسب با قدرت و پیچیدگی انقلاب اسلامی، طرحریزی دشمنان برای ایجاد فتنههای بعدی در آینده نیز پیچیدهتر از فتنههای سال 78 و 88 خواهد بود.
صفار هرندی گفت: حقیقت اصلی در فتنه 88 براندازی نظام بود که 10 سال پیش از این یکی از عوامل مؤثر فتنه اعلام کرده بود که آنها به دنبال جایگاهی تشریفاتی برای رهبری هستند.
مشاور عالی فرماندهی کل سپاه کشور با بیان اینکه تاریخ 200 ساله اخیر، تاریخ سرخوردگی از مکاتب گوناگون بشری در کشورهای اسلامی است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی باید نقش راهبردی خود را در بیداری اسلامی برعهده بگیرد و در این راه رسالت صاحب منصبان و اهالی سیاست بیشتر است.
این همایش یک روزه، توسط کانون بازنشستگان سپاه استان سمنان و با حضور بیش از 800 نفر از بازنشستگان سپاه این استان در مجتمع فرهنگی تفریحی شهید کلاهدوز شهمیرزاد برگزار شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد که اتفاقات رخ داده در سوریه نشان میدهد این حرکتها مطالبات مردمی نیست.
رامین مهمانپرست ـ سخنگوی وزارت امور خارجه ـ ظهر یکشنبه در نشست خبری در مشهد درباره تسخیر سفارت رژیم صهیونیستی در مصر افزود: حرکت مردمی در داخل مصر تغییرات بزرگی را ایجاد میکند و ساقط شدن دیکتاتوری مانند حسنی مبارک و فروپاشی نظامی که وابسته به آمریکا بوده اتفاق بزرگی است که در مصر افتاده و آن چیزی که میتواند به تامین مطالبات مردم کمک کند، تدوین قانون اساسی جدید، برگزاری انتخابات و تعیین حکومت بر اساس همین قانون است که در حال حاضر در مرحلهای هستیم که هنوز این مقدمات انجام نشده و اتفاقات زیادی میتواند در این کشور بیافتد.
او درباره افزایش بصیرت در کشورهایی که انقلابهای مردمی در آنها در حال رخ دادن است، اظهار کرد: انقلاب ایران از ابتدا مخاطبش افکار عمومی دنیا بوده و امام خمینی(ره) هم از ابتدا همین روال را دنبال میکرده است و رهبری نیز در تبیین واقعیتها و روشن کردن آنها، در حال مدیریت کردن افکار عمومی هستند. مسئولان کشور به خوبی با استفاده از امکانات داخلی و خارجی نسبت به روشن کردن اذهان در کشورهای مختلف اقدام میکنند که نمونه آن مصاحبههای رییسجمهور با شبکههای قدرتمند دنیاست و ما فکر میکنیم این مسیر افکار عمومی در مناطق مختلف صورت میگیرد و بهترین راه برای کنترل کردن اهداف دشمنان است.
مهمانپرست به ترفندهای طراحی شدن دشمنان برای انقلابهای مردم منطقه اشاره کرد و افزود: به صورت طبیعی اولین قدم آنان این خواهد بود که حرکتهای انقلابی متوقف شود و به سایر کشورها سرایت نکند و اگر توانایی آن را داشته باشند این مرحله برای آنان از اهمیت بیشتری برخوردار است و در مرحله دوم کند کردن سرعت مردم در انقلاب و همزمان ایجاد جریانهایی به ظاهر مردمی و تاثیرگذار در دولتهایی است که قرار است جایگزین نظام قبلی شوند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی درباره سفر معاون وزیر امور خارجه روسیه به تهران و سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به روسیه گفت: موقعیت دولت روسیه و جمهوری اسلامی ایران طلب میکند تا در زمینههای مختلف با هم تبادل نظر و رایزنی داشته باشند.
او افزود: موضوعات مختلفی مانند مسائل دوجانبه، منطقه و بینالملل میتواند برای دو کشور مهم باشد. بنابراین رفت و آمد مسوولان بین این دو کشور کاملاً طبیعی است. همچنین در مورد طرح گام به گام روسیه به دلیل این که حسن نیت این کشور را نشان میدهد و تلاش دارد نقش موثر و سازندهای برای همکاری کشورها در بهرهمندی از دانش هستهیی داشته باشد استقبال میکنیم.
مهمانپرست درباره طرح گام به گام روسیه گفت: جزییات این طرح در دست بررسی است و مذاکرات مسوولان دو کشور و تبادل نظرات آنها در حال انجام است.
وی درباره سفر چند روزه معاون اول رییسجمهوری به کشورهای آمریکای لاتین گفت: ظرفیتهای فراوانی در آمریکای لاتین وجود دارد و همکاری ما با آنها به نفع دو طرف خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: هم زمینه برای همکاریهای سیاسی مناسب است و هم ظرفیت کارهای اقتصادی وجود دارد و حضور معاون اول رییسجمهور ظرفیت زیادی را در توسعه روابط با آمریکای لاتین خواهد داشت.
او درباره تحولات اخیر در کشور سوریه گفت: وقتی بیداری اسلامی در کشور مصر و تونس منجر به سقوط دیکتاتورهای این کشورها شد و حرکت مردم این کشورها برای تغییر منافع آمریکا و اسراییل به نتیجه رسید و منافع آنها مورد تهدید قرار گرفت، آنها نگران شدند این موج وارد کشورهای دیگر شود؛ بنابراین تصمیم گرفتند در داخل برخی از کشورهای مهم منطقه که در مقابل اسراییل ایستاده بودند مشکلاتی را ایجاد کنند و اینگونه القاء کنند که این نتیجه سرایت موج بیداری اسلامی در این کشورهاست و فتنههایی را برای این کشورها طراحی کردهاند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: یکی از این کشورها کشور ایران بود و آنان طرحی را آماده کرده بودند که بر اساس آن عدهای از دستنشاندگان خودشان در داخل کشور سهشنبهها را روز خشم اعلام کنند و به خیابانها بیایند.
وی گفت: اولین برنامه این افراد روز 25 بهمنماه در تهران بود و این افراد سعی داشتند این برنامه را ادامه داده و در کشور ناامنی ایجاد کنند و امیدوار بودند مردم هم به آنها بپیوندند و از این حرکت نهایت استفاده را ببرند که خوشبختانه در کشور ما این ترفند به نتیجه نرسید و بزرگترین اشتباه آنان آغاز این حرکت سه روز پس از سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود.
مهمانپرست افزود: بعد از اینکه این فتنهها در ایران به نتیجه نرسید، موضوع کشورهای دیگری مانند الجزایر مطرح شد و آنان تصور میکردند که ایجاد تحرکات در این کشور خط مقدم مقاومت را با مشکل مواجه خواهد کرد که آنجا هم به نتیجه نرسیدند و به سراغ کشور سوریه رفتند تا با فشار در نظام این کشور راه نجاتی را برای رژیم صهیونیستی ایجاد کنند.
او ادامه داد: در سوریه ممکن است بخشی از مردم انتقاداتی را نسبت به حکومت داشته باشند که باید مطالبات در یک مسیر قانونی پیگیری شود و اگر قرار باشد خواستههای یک اقلیت در جامعه به صورت کامل تحقق یابد، معنای آن دیکتاتوری است.
دستیار ویژه وزیر خارجه کشورمان گفت: در سوریه اتفاقاتی رخ داده که نشان میدهد این حرکتها مطالبات مردمی نیست و گروههای مسلحی وارد این کشور شدند و دست به کشتار زدند و 1200 نفر از ماموران پلیس این کشور را کشتند که مردم عادی نمیتوانند این اتفاقات را رقم بزنند. اگر مطالباتی در داخل سوریه بین برخی از مردم و دولت وجود داشته باشد باید با کنار گذاشتن خشونت امکان گفتوگوها فراهم شود و ما هم این توانایی را در آن کشور میبینیم. با دخالت خارجیها مخالفیم و آن را اعلام کردهایم.
وی درباره اخباری مبنی بر سفر محرمانه بشار اسد به تهران گفت: اگر میخواهد سفری در این سطح به کشور به عمل بیاید حتماً ما مطلع میشویم و ما چنین خبری را دریافت نکردهایم.
وی درباره اتفاقات رخ داده در کشور لیبی و موضع جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: موضع ما به صورت شفاف اعلام شده و ما مخالف دخالتهای کشورهای مختلف در منطقه هستیم زیرا سابقه حضور این کشورها برای مردم منطقه تلخ و تهدیدآمیز است. اگر آنها واقعاً به دنبال حمایت از مردم منطقه بودند دلیلی نداشت تا به صورت گزینشی با انقلابها برخورد کنند.
مهمانپرست تاکید کرد: اگر آنها به دنبال حفظ منافع مردم منطقه ما بودند کشورهایی مانند عراق و افغانستان را اشغال نمیکردند و در این کشورها دست به نقض حقوق بشر نمیزدند. چگونه است که هنوز در کشور لیبی دولتی مستقر نشده ولی شرکتهای نفتی آنان به لیبی سرازیر شده است.
او درباره استقرار سپر دفاع موشکی در ترکیه و واکنش ایران اظهار کرد: کشور ترکیه یک کشور بسیار مهم و از همکاران و دوستان جمهوری اسلامی ایران در منطقه است و سیاست ما تقویت روابط با همه کشورها و ایجاد همگرایی به منظور بر طرف کردن ریشههای ناامنی است.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: حتماً در ملاقاتهایی که بین مسوولان کشور ما و کشورهای دیگر از جمله ترکیه صورت میگیرد نقطه نظرات مطرح شده و بحثهای لازم صورت میپذیرد.
وی خاطرنشان کرد: موضوعاتی که در مذاکراتی که ما هستیم مطرح بوده برطرف کردن ریشههای بیثباتی در منطقه است که ما علت آن را حضور نیروهای خارجی و دنبال کردن سیاستهای این کشورها در منطقه میدانیم و معتقدیم حضور آنان نه تنها به آرامش کمک نمیکند بلکه باعث ایجاد بیثباتی در منطقه میشود و بهترین راه خروج نیروهای خارجی از منطقه است.
وزير دادگستری نيجر اعلام کرد سعدی، پسر معمر قذافی روز يکشنبه وارد خاک نيجر شده است.
وزير دادگستری نيجر در يک کنفرانس خبری همچنين گفت که سعدی، پسر معمر قذافی به همراه ۹ نفر وارد نيجر شده و کاروان آنها توسط نيروهای ارتش نيجر که مشغول گشتزنی بودند، متوقف شده است.
به گزارش خبرگزاریها، وزير دادگستری نيجر همچنين گفته که کشورش از ورود پسر معمر قذافی خبر نداشته و گفت احتمالاً او و همراهانش روز دوشنبه يا سهشنبه به پايتخت فرستاده خواهند شد.
سعدی قذافی سومين پسر معمر قذافی است.
خیابان یاسر در شمالیترین نقطه تهران طی روزهای گذشته شاهد دیدار دو رقیب انتخاباتی بود. شیخ علیاکبر ناطقنوری که روزگاری در مقام کاندیدای ریاستجمهوری عرصه رقابت را به سیدمحمد خاتمی واگذار کرد به دیدار او رفت تا بعد از آزادی برخی زندانیان سیاسی از حالوهوای این روزهای اصلاحطلبان و موضع انتخاباتی آنها مطلع شود.
ناطق نوری که به مانند گذشته در عرصه سیاست ایران فعال نیست و از خاستگاه حزبی خود یعنی جامعه روحانیت مبارز هم دل کنده و در حالت قهر به سر میبرد بیش از آنکه نحوه شرکت اصولگرایان در انتخابات پیشرو برایش اهمیت داشته باشد رویکرد انتخاباتی اصلاحطلبان برای او از درجه اهمیت بیشتری برخوردار است، برای همین دیدار با خاتمی را غنیمت شمرد تا از زبان وی برنامههای جریان رقیب اصولگرایان برای انتخابات مجلس را بشنود چه آنکه چندی پیش خاتمی خواستههایی را مطرح کرد که در صورت تحقق آنها نگاه اصلاحطلبان به انتخابات حداکثری خواهد بود؛ خواستههایی همچون برگزاری انتخابات سالم، آزادی زندانیان و برچیده شدن شرایط امنیتی.
اینکه خاتمی در این دیدار به ناطق چه گفت و آیا این دیدارها ادامه خواهد داشت هنوز مشخص نشده است ولی گویا رییسجمهور سابق همچنان بر خواستههای خود در این دیدار تاکید کرده است.
این دیدار بعد از آزادی برخی زندانیان صورت گرفت و ناطق نوری هم بهگمان برآورده شدن خواستههای خاتمی از او در ارتباط با نحوه فعالیت انتخاباتی اصلاحطلبان پرسید.
البته ناطقنوری این روزها خود را فراتر از جناحهای موسوم میداند و گفتوگوی اخیر را به منزله دلسوزی برای بهبود شرایط کشور تلقی میکند.
دیدار ناطق و خاتمی که در آستانه انتخابات مجلس صورت گرفت یادآور دیدار این دو در سال 86 که انتخابات مجلس هشتم در آن سال برگزار شد، است.
در آن سال بحث ائتلاف اصولگرایان و اصلاحطلبان و ایده دولت وحدت ملی مطرح بود. ناطق نوری که در انتخابات دوم خرداد، رقابت انتخاباتی را به خاتمی واگذار کرد، در روز بعد از انتخابات، با پذیرش شکست، پیروزی خاتمی را به او تبریک گفت و برخلاف بسیاری از سیاسیون دیگر، علیه دولت خاتمی موضع نگرفت.
ناطق نوری که اینک رییس دفتر بازرسی دفتر مقام معظم رهبری است، در میان اصولگرایان و اصلاحطلبان به عنوان فردی معتدل و عقلمدار شناخته میشود.
در سال 86 که خاتمی با ناطق نوری دیدار و گفتوگو کرده بود برخی رسانههای اصولگرا ضمن استقبال از چنین دیداری نوشته بودند: «دیدار این دو چهره روحانی که هر دو از افراد مورد وثوق امام خمینی(ره) بوده و رهبر کبیر انقلاب، هر دو را به صورت روشن مورد تایید قرار دادهاند و در عین حال، رقبای جدیترین رقابت انتخاباتی تاریخ 30 ساله جمهوری اسلامی نیز به شمار میروند، پدیدهای مبارک و مغتنم است و در صورت تداوم چنین حرکتهایی که بیش از منافع حزبی و جناحی، همگرایی ملی و مصالح کشور را دنبال میکند، میتوان به تلطیف جدی فضای سیاسی کشور و انسجام همه نیروها در سال اتحاد ملی برای اعتلای کشور امیدوار بود.» از سوی دیگر برخی چهرههای اصلاحطلب در گفتوگو با «اعتماد» ضمن تایید دیدار ناطق نوری با سیدمحمد خاتمی از جزییات مطالب مطرح شده در این دیدار اظهار بیاطلاعی کردند.
فعالیت انتخاباتی اصلاحطلبان زیر ذرهبین اصولگرایان
در حالی که محافظهکاران این روزها درگیر فعالیتهای انتخاباتی خود هستند رسانههای وابسته به آنها بر افزایش خبرسازی علیه اصلاحطلبان شدت بخشیدهاند و مدعی شرکت فعال آنها در انتخابات هستند. روز گذشته سایت جهاننیوز به نقل از ندای انقلاب در خبری با عنوان اعضای گروه 7+1 اصلاحطلبان چه کسانی هستند؟، نوشت: «برخی سران جریان اصلاحطلب در جلسهای گفتهاند باید در تبلیغات بیرونی اعلام کنیم حضور ما در انتخابات مشروط است ولی در بین خودمان بدانیم که حضورمان قطعی است و باید برای حضور قطعی برنامهریزی کنیم. تصمیم مذکور مورد اتفاق اکثریت گروهها در جبهه اصلاحات قرار گرفته است. برخی اخبار حاکی از آن است که حزب اعتدال و توسعه، دیداری با یکی از چهرههای سیاسی داشته که وی در این دیدار آنها را تشویق کرده تا در صحنه باشند.
وی افزوده است: اگر من معذوریت نداشتم الان میگفتم حزب مطلوب من شما هستید، متحد و منسجم کار کنید، از پشت صحنه هم من کمک میکنم. همچنین شنیده شده عبدالله نوری گفته است باید به قدرت برگردیم حتی اگر مجبور باشیم جایی عذرخواهی بکنیم ولو اگر برخی پایگاههایمان را از دست بدهیم.
اخیراً خاتمی نیز گفته است: ما باید به نظام برگردیم و بهطور جدی وارد انتخابات بشویم. در همین حال بخشی از اصلاحطلبان با تشکیل گروهی تحت عنوان 7+1 درصدد شرکت در انتخابات مجلس نهم با محوریت سیدحسن خمینی هستند.
این خبرسازی رسانههای اصولگرا در حالی صورت میگیرد که اصلاحطلبان بارها تاکید کردهاند در مقطع فعلی برنامهای برای انتخابات ندارند.
یکی از نزدیکان عبدالله نوری نیز در گفتوگو با «اعتماد» با تکذیب مطالب منتشر شده از سوی رسانههای اصولگرا گفت: مواضع آقای نوری نسبت به وضع کشور بعد از انتخابات 88 کاملاً روشن و مشخص است.
اختلافات درونگروهی اصولگرایان البته به بهانهتراشی این جریان منجر شده است به گونهای که یک عضو فراکسیون انقلاب اسلامی در ادعایی جالب گفت: اصلاحطلبان مانع وحدت اصولگرایان هستند.
حسن نوروزی در همین ارتباط به ایسنا گفت: بعضی از کارگزاران و اصلاحطلبان از این اختلاف سود میبرند و سعی میکنند مانع ائتلاف اصولگرایان شوند، چرا که عدم ائتلاف اصولگرایان به منزله توفیق نسبی اصلاحطلبان است.
به نظر میرسد احتمال عدم شرکت فعال اصلاحطلبان در انتخابات، جریان حاکم را برای جلب نظر منتقدان به تکاپو انداخته و دیدارهایی از جنس دیدار ناطق با خاتمی را باید در این راستا ارزیابی کرد، هر چند شیخ اصولگرا خود زخمخورده جریان حاکم محسوب میشود و دیدار او با رییسجمهور سابق را باید چارهجویی دلسوزانی نظیر وی برای برونرفت از وضع فعلی هم قلمداد کرد.
مصاحبه با آیتالله سیدحسین موسوی تبریزی
در رابطه با حصر آقایان مهندس میر حسین موسوی و حجت الاسلام والمسلمین مهدی کروبی
پرسش 1- سران جمهوری اسلامی بارها از آقایان موسوی، کروبی و خاتمی به عنوان سران فتنه یاد کردهاند. اگر قوهی قضائیه این اتهام را وارد میداند، چرا برای اثبات آن دادگاه برگزار نمیکند؟
پاسخ - یکی از جرایم مشخص در اسلام و قرآن که ضمن مادهی 976 قانون مجازات اسلامی نیز به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، افتراء، تهمت و هتک حیثیت و حرمت اشخاص است؛ هرکسی به هر وسیلهای مانند اوراق چاپی یا خطی، درج در روزنامهها یا سخنرانی در مجامع عمومی یا رسانهها، امری را به طور صریح به هرکسی نسبت دهد یا منتشر کند، این کار مطابق قانون جرم محسوب میشود و اگر نتواند ثابت کند، مجازات خواهد شد. تفصیل این کار در مواد 698، 699 و 700 همان قانون ذکر شده است. به طور حتم اگر کسی در مقام و مسئولیتی باشد که نشر این مسائل، آثار و ضرر بیشتری داشته باشد، مجازات بیشتری نیز خواهد داشت. متاسفانه بعضی از مسئولان جمهوری اسلامی و حتی قوهی قضائیه که باید حافظ جان، مال، حرمت و امنیت مردم باشد، در این موارد گاهی گوی سبقت را از دیگران ربوده و در تهمت زدن و افتراء، بیمحابا عمل میکند.
وظیفه مدعیالعموم یعنی دادستان کل یا دادستان استان و شهرستان در موارد جرائم عمومی، اقدامات قضائی طبق قانون آئین دادرسی کیفری خواهد بود و تخلف از آن جرم محسوب میشود. اگر مدعیالعموم اقدامی انجام ندهد، یا جرم به نظر ایشان ثابت نیست، یا دلیل قانعکننده ندارد یا نسبت به انجام تکالیف خویش عاجز است.
پرسش ۲- وجه قانونی و شرعی حصر آقایان موسوی، کروبی و همسرانشان چیست؟
پاسخ- از مصاحبه آقای اژهای، سخنگوی قوه قضائیه و دادستان کل کشور، اینطور به نظر میرسد که آقایان حجتالاسلام کروبی و مهندس موسوی، اتهامی بر اساس ادلهی و مدارک قانعکننده در قوهی قضائیه و دادستانی نداشتهاند و لذا از خارج قوهی قضائیه برای حصر ایشان اقدام شده است.
همچنین بر اساس اظهارات سخنگوی قوهی قضائیه و دادستان کل کشور، گویا گروهی از سازمانهای مختلف در نشستی مصلحتی تصمیم گرفتهاند آن عزیزان را محصور کنند. در حالی که هیچ گروهی جایگاهی قانونی برای این کار ندارد. ممکن است اشارهی ایشان به شورای عالی امنیت ملی باشد و شایداین تصمیم در آنجا گرفته شده باشد چراکه پیش از این نیز در رابطه با حصر خانگی مرحوم حضرت آیتالله العظمی منتظری نیز در آنجا تصمیم گرفته شده بود. بارها گفته شده است که محدودهی فعالیت شورای عالی امنیت ملی، طبق قانون اساسی تنها در امور و سیاستهای دفاعی و امنیتی کشور و در محدودهی سیاستهای کلی تعیین شده از طرف مقام رهبری و هماهنگ کردن فعالیتهای سیاسی، اطلاعاتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در ارتباط با تدابیر کلی دفاعی- امنیتی است. یعنی این شورا نمیتواند در امور فردی، شخصی و جزئی نظر دهد و این مسئولیت متوجه قوه قضائیه است. در مورد حصر آقایان موسوی، کروبی و همسرانشان، مسئله امری کلی نیست و در محدودهی اشخاص و افراد است. بنابراین بدون مجوز قانونی قضائی، حصر ایشان به طور حتم خلاف حق، قانون و شرع است.
پرسش ۳- سلب حقوق آزادی بیان و رفت و آمد منتقدان و معتزضان آیا به مصلحت نظام است یا به ضرر آن و چه تبعاتی برای جمهوری اسلامی میتولند داشته باشد؟
پاسخ- از نظر مصلحت نظام، معتقدم اگر جرمی به وقوع پیوسته است، باید در یک دادگاه علنی و با حضور وکلای متهمین و رسانهها به جرائم انتسابی رسیدگی شده و اثبات شود. قطعا هم در داخل و هم در خارج از کشور به نفع تثبیت موقعیت نظام خواهد بود؛ اگر ایشان جرمی ندارند، آزاد بودن آنان و حتی انتقادهای سازندهشان در رسانههای عمومی و در چارچوب قانون، باعث تثبیت و تحکیم نظام خواهد بود.
پرسش ۴- آیا نظر مجمع مدرسین و محققین حوزهی علمیه قم نیز همین است؟
پاسخ- بلی. در جلسهی اخیر مجمع این مسئله مطرح شد و تمام دوستان با ابراز خوشحالی از آزادی عدهای از زندانیان سیاسی، معتقد بودند ادامهی بازداشت آقایان و دیگر دلسوزان نظام، به ضرر نظام جمهوری اسلامی و وحدت ملی است؛ همینطور در راستای منافع ملی و ثبات و تداوم نظام، به ویژه در شرایط حساس کنونی جامعه ما و منطقه، لازم است این دو بزرگوار و همهی کسانیکه به خاطر فعالیت سیاسی در زندانهای جمهوری اسلامی ایران هستند، هرچه سریعتر آزاد شوند و به فعالیت سیاسی خود در چارچوب قوانین نظام جمهوری اسلامی ادامه دهند.
مصاحبه موسوی تبریزی در رابطه با حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی
مهندس سید امیر خرم صبح امروز از مقابل درب منزل ربوده شد.
به گزارش «میزان خبر»، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایرانکه در پی بیاعتبار دانستن ابلاغ تلفنی حکم قطعی شش سال زندان خود خواستار احضاریه رسمی دادگستری شده بود، امروز ربوده شد.
حکم شش سال زندان اخیر نیز به اتهام شرکت در تجمع روز عاشورا و عضویت در نهضت آزادی برای وی صادر شده بود.
از محل نگهداری این فعال سیاسی خبری در دست نیست.
عضو ارشد نهضت آزادی ایران که از جانبازان جنگ هشت ساله ایران وعراق است و از سال ۱۳۶۵ به عضویت نهضت آزادی ایران درآمد. خرم سالها عضو دفتر سیاسی و شورای مرکزی نهضت آزادی ایران بود و از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۸۶ ریاست شاخه جوانان نهضت آزادی ایران را بر عهده داشت.
او در سال ۱۳۸۰ به همراه دیگر اعضای نهضت آزادی و فعالان ملی مذهبی به اتهام براندازی بازداشت شد و سه ماه را در سلول انفرادی زندان ۵۹ سپاه گذراند. اما بعدها اتهامات اولیه به فراموشی سپرده شد و در دادگاه انقلاب به جرم اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در نهضت آزادی به چهار سال و هشت ماه زندان محکوم شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر