-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ فروردین ۱۳, شنبه

Latest News from 30Mail for 04/02/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/1/12

محمد رضا نوراللهیان معاون وزیر اسبق اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و مشاور امور روحانیون ستاد میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری دهم، پس از بازداشت که همراه با ضرب و شتم و اهانت به وی بود، به زندان اوین منتقل شد.

وی که سابقه عضویت در بیت رهبری را نیز داشته، نسبت به دخالت و هتک حرمت نیروهای امنیتی در مراسم تشییع پیکر مرحوم میر اسماعیل موسوی و همچنین رفتار وحشیانه این نیروها با مردم اعتراض کرده بود که به بازداشت وی انجامید.

این اعتراض پس از آن صورت گرفت که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی از برگزاری کامل مراسم تشییع جنازه در محل مقرر جلوگیری کردند و به فاصله کوتاهی از حرکت تشییع کنندگان، پیکر را سریعا به بهشت زهرا منتقل کردند.

گزارش‌ها حاکی‌ست، نور اللهیان از پلیس امنیت به دادسرای ویژه روحانیت برده شده و پس از حدود پنج ساعت بازجویی، با دستبند و اهانت به زندان اوین انتقال داده شده است.

مقامات امنیتی اتهامات آقای نوراللهیان را «اخلال در نظم عمومی، تحریک مردم به اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی، تهدید مأموران دولتی و رفتار خلاف شأن روحانیت» عنوان کرده‌اند.

منبع: کلمه

پیشینه:

مراسم تشییع پیکر میراسماعیل موسوی نیمه تمام ماند

ضرب و شتم و فیلمبرداری از مردم در تشییع جنازه پدر میرحسین موسوی

موسوی و رهنورد را آوردند و بردند و هر کس را هم خواستند بازداشت کردند

با حضور پلیس ضد شورش و لباس‌شخصی‌ها، بهشت زهرا به حال نیمه‌تعطیل درآمد


 
 

1390/1/12

زندانیان سیاسی گوهردشت

جمعی از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت (رجایی شهر) با صدور پیامی، درگذشت میراسماعیل موسوی را به خانواده ایشان تسلیت گفته و برای آن‌ها طلب صبر و مسئلت کرده‌اند.

این زندانیان در پیام خود خطاب به میرحسین موسوی نوشته‌اند: «در حالیکه همچنان در حصر غیر قانونی و غیرشرعی به سر می‌برید غم از دست دادن پدر بر غم‌های شما که ناشی از شهادت مظلومانه و زندانی و تبعید و شکنجه شدن همراهانتان بود، افزوده گردید.»

در این پیام آمده است که «از خداوند متعال برای پدر مومن، متقی و شجاع که با زحمت و تلاش فراوان بزرگوارانی همچون شما و خواهر مجاهدتان و شهیدان موسوی را تربیت و تقدیم این آب و خاک کرده‌اند رحمت، بخشش و علو درجات خواستاریم و همچنین برای شما و همسر گرامیتان که زینب وار در مراحل دشوار زندگی همراه و یاور شما بوده‌اند، صبر و اجر مسئلت می‌نماییم.»

داود سلیمانی، عیسی سحر خیز،زمهدی محمودیان، منصور اسانلو، کیوان صمیمی، مسعود باستانی، مجید توکلی، حشمت الله طبرزدی و جمعی دیگر از زندانیان زندان رجایی شهر کرج از امضا کنندگان این پیام هستند.

خانواده‌های زندانیان سیاسی

جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی هم درگذشت حاج میراسماعیل موسوی را تسلیت گفته و خطاب به میرحسین موسوی نوشته‌اند: «امروز با دست جور و ستم نه تنها از بیان تسلیتی حضوری محروم هستیم که حتی شرکت در مراسم تشییع و بزرگداشت آن خادم اهل بیت به جرمی نابخشودنی تبدیل گشته و این تنها بخشی از فضیحت ستم پیشه‌گان است که فصلی دیگر را در حمله‌ها و عربده‌های عده‌ای از خدا بی‌خبر در مراسم مذهبی آن مرحوم، شاهد بودیم.»

آیت‌الله‌ موسوی اردبیلی

همچنین آیت‌الله‌ عبدالکریم موسوی اردبیلی در پیام تسلیتی به میرحسین موسوی نوشته است: « از فوت پدر بزرگوارتان مرحوم جناب آقای حاج میراسماعیل موسوی(ره) بسیار متاثر شدم؛ خداوند متعال ایشان را غریق رحمت فرماید و در جنت نعیم جای دهد.»

خانواده مرحوم آیت‌الله طالقانی

خانواده و فرزندان مرحوم آیت الله طالقانی در پیامی خطاب به خانواده موسوی نوشته‌اند که «ضمن تسلیت به شما و دیگر بازماندگان آن مرحوم از خداوند متعال آرامش ابدی ایشان را آرزومندیم. حاج میراسماعیل موسوی پدری مهربان و بردبار بود و شرافت و فرهیختگی فرزندان آن بزرگوار ماحصل سالها زحمت و تلاش این پدر رنجدیده بود. دوشادوش دیگر فرزندان ایران زمین ما را نیز در غم از دست دادن این عزیز شریک بدانید.»

جوانان احزاب اصلاح طلب

جوانان احزاب اصلاح طلب نیز در پیامی نوشته‌اند: «درگذشت حاج میراسماعیل موسوی مرد اخلاق و ادب و ایمان و مهربانی، پدر فرزندان شریف و فرهیخته و با ایمانی نظیر میرحسین موسوی که سراسر خیر و برکت و خدمت به مردم است، را به خانواده بزرگ موسوی و بخصوص میرحسین عزیز و نیز زهرا رهنورد تسلیت می‌گوییم. ما نیز در کنار مردم و خانواده بزرگوار این عزیز در تمامی مراسم‌ها حضور می‌یابیم و از آنان بویژه میرحسین موسوی می‌خواهیم که ما را در غم خویش شریک بداند.»

سازمان دانش آموختگان ایران

روابط عمومی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) نیز ضمن اعتراض به هتک حرمت پیکر پدر میرحسین موسوی در پیام خود آورده است: «اعضای سازمان ادوار تحکیم وحدت نیز همانند میلیون‌ها ایرانی در سراسر ایران و جهان خود را داغدار از دست دادن چنین مرد والایی می‌دانند و قطع و یقین می‌دانیم که این پیام از دیوارهای زندان ایجاد شده برای جنابعالی و همسر استوار و سبزتان عبور نخواهد کرد اما بر این ایمان نیز استواریم که اگر چه تن‌ها را بتوان در حصار دیوار قرار داد اما قلب‌ها محصور شدنی نیستند.»

در ادامه پیم‌های تسلیت به خانواده موسوی، جمعیت زنان نواندیش مسلمان و جوانان و فعالان دانشجویی آذربایجان نیز در پیام‌های جداگانه‌ای با تسلیت به میرحسین موسوی با وی همدردی کرده و برای بازماندگان آرزوی صبر کرده‌اند.

منبع: کلمه (+,+,+,+,+,+,+,+)

پیشینه:

پیام تسلیت آیت‌الله صانعی، محمد خاتمی و بیت آیت‌الله منتظری به موسوی

پیام تسلیت هاشمی برای خاندان موسوی

پیام تسلیت آیت‌الله دستغیب، آیت‌الله بیات زنجانی، و خانواده‌ی شهید بهشتی به میرحسین موسوی


 
 

1390/1/12

دکتر همایون کاتوزیان در یادداشتی که در وبسایت او منتشر شده نقل قول روزنامه گاردین از او را در باره مهدی هاشمی تکذیب کرد.

دکتر کاتوزیان، محقق ایران‌شناسی مؤسسه‌ی مطالعات خاورمیانه در کالج سنت آنتونی دانشگاه آکسفورد است و در پاسخ به پرسش نشریه‌ی دانشجویان دانشگاه آکسفورد، چارول (Cherwell)، شرحی درباره‌ی پرونده‌ی پذیرش مهدی هاشمی رفسنجانی به‌عنوان دانشجوی دکترای شرق‌شناسی در دانشگاه آکسفورد ارائه کرده است.

آقای کاتوزیان، به‌عنوان یکی از داوران طرحنامه‌ی پژوهشی (پروپوزال) دکتری مهدی هاشمی، پیش‌تر در گفت‌وگویی یک‌ساعته با خبرنگار گاردین نکاتی را مطرح کرده بود اما می گوید خبرنگار گاردین سخن او را درست منعکس نکرده است.

دکتر کاتوزیان در بخشی از یادداشت خود نوشته است: «درحالی‌که مقامات ذی‌صلاح در دانشگاه آکسفورد از مسیر درست دانشگاهی مشغول بررسی موضوع احتمال تقلب در درخواستنامه‌ی (application) ارائه شده از سوی مهدی هاشمی برای کسب پذیرش دکتری و به‌ویژه اعتبار طرحنامه‌ی پژوهش دکتری او هستند، من این یادداشت توضیحی را برای رفع سوءبرداشتی می‌نویسم که ممکن است در ذهن دانشجویان ما در اثر گزارش غیرمسئولانه‌ی گاردین درباره‌ی این «طوفان در فنجان چای» به‌وجود آمده باشد؛ گزارشی که به‌رغم گفت‌وگوی یک‌ساعته‌ی تلفنی بنده با خبرنگار گاردین، دست‌کم در نقل گفته‌های این‌جانب، رعایت دقت، انصاف و امانت را نکرده است.»

وی سپس می نویسد: «پسر آقای رفسنجانی «مهدی هاشمی» خوانده می‌شود؛ «هاشمی» نامی متدوال در نام‌های خانوادگی ایرانی است. اما این ادعای گزارش گاردین که من گفته‌ام این دانشجو را با نام دیگری -یعنی «بهرمانی»- می‌شناخته‌ام به‌کلی نادرست است. درواقع من نام بهرمانی را تا پیش از این داستان اصلاً نشینده بودم. هنگامی‌که درخواستنامه‌ی آقای هاشمی را ارزیابی می‌کردم نمی‌دانستم که او فرزند آقای رفسنجانی است، اما حتی اگر این نکته را می‌دانستم اندک تأثیری در داوری علمی و دانشگاهی من درباره‌ی آن نمی داشت.»

دکتر کاتوزیان می گوید ملاقاتی با مهدی هاشمی نداشته‌ است و می افزاید: «ادعا شده است “اشخاصی از درون دانشگاه” در تنظیم درخواستنامه‌ی پذیرش یا طرحنامه‌ی پژوهشی به آقای هاشمی کمک کرده‌اند. این القاء شبهه‌ای است که صداقتِ پردازنده‌اش را مخدوش می‌کند. مدعیان باید صریحاً از کسانی که به آن‌ها مظنون‌اند نام ببرند وگرنه مسئول آسیب‌ آگاهانه‌ای خواهند بود که به خوش‌نامی همکاران و دانشجویان ما وارد می‌آید.»


 
 

1390/1/12

فخرالسادات محتشمی پور، فعال زنان و همسر مصطفی تاج زاده، از اعضای زندانی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی چند روز پس از اعتصاب غذا، به دلیل وخامت اوضاع جسمی روانه بیمارستان شد.

وی در آستانه تعطیلات نوروزی تهدید کرده بود که در صورت عدم ملاقات با همسر خود، اعتصاب خواهد کرد و در ملاقات روز گذشته با خانواده‌اش از اعتصاب غذای خود در هفته ی گذشته خبر داد که به دنبال آن چند روزی را در بیمارستان به سر برده است.

گزارش‌ها حاکی‌ست که محتشمی پور، با وجود بدحالی همچنان اصرار بر نشکستن اعتصاب خود داشته اما مسئولان زندان توانسته‌اند پس از بی‌هوشی، وی را به بیمارستان منتقل کرده و پس از درمان جان وی را نجات دهند.

محتشمی پور بیش از 80 نامه درباره وضعیت همسرش به جعفری دولت آبادی، دادستان تهران نوشت که هیچ‌گاه جوابی دریافت نکرد اما  به نظر می‌رسد دلیل برخوردهای سخت گیرانه با وی، مطالبی باشد که در این نامه‌ها عنوان شده است.

این عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی در اسفند ماه سال گذشته و متاثر از اعتراضات خیابانی مردم بازداشت شده و بیش از یک ماه است که در «انفرادی‌های دوالف سپاه» نگهداری می‌شود.

منبع: کلمه

پیشینه:

فخرالسادات محتشمي پور دستگير شد

ابراز تاسف محمد خاتمی از دستگیری فخرالسادات محتشمی پور

فخرالسادات محتشمی پور: جوابی ندادند، مورد هتک حرمت و بی‌ادبی مأموران هم قرار گرفتیم


 
 

1348/10/11
ابراهیم حاتمی‌کیا، کارگردان سرشناس سینما در یک برنامه تلویزیونی با انتقاد از امنیتی شدن فضای کشور و فرهنگ گفت: «این نظام قطعا نیاز به اصلاح دارد و کسی در آن شکی ندارد.» آقای حاتمی کیا که در برنامه «راز» حضور یافته بود گفت که این نظام عصبی ست و تحمل ندارد. این کارگردان سینمای ایران همچنین گفت: «وقتی می بینم این جوانان اینگونه مقابل یکدیگر می ایستند، گریه ام می گیرد.»

 
 

1390/1/12

عسگر جلاليان، نماينده مردم دير و کنگان گفت که به دنبال افزايش قيمت سوخت قايق‌هاي صيادي و لنج‌ها پس از «هدفمندي يارانه‌ها»، صيادي در بوشهر تعطيل شده و بيش از 100 هزار نفر بيکار شده‌اند.

به گفته وی کار در بوشهر به جايي رسيده که صيادهاي بوشهري، ماهي مورد نياز خود را با «ماهي‌هاي وارداتي از نيوزلند» تامين مي‌کنند.

جلالیان از «قیمت بالای سوخت» به عنوان عامل تعطیل شدن کار صیادی در این منطقه یاد کرد و گفت: «واردات بي‌رويه ماهي از نيوزلند موجب اشباع بازار بوشهر و متضرر شدن اندک ماهيگيران باقيمانده شده است.»

این عضو کميسيون انرژي مجلس به مسئولان اجرايي کشور هشدار داد که «اين قانون مهم در مناطق مختلف بسته به شرايط بايد انعطاف پذير باشد و در اجراي آن دقت نظر رعايت شود تا اجراي آن موجب متضرر شدن بخشي از مردم نشود.»

این در شرایطی‌ست که شغل صيادي در بوشهر از مشاغل عمومي مردم اين منطقه به شمار مي‌رود و تعداد چشمگيري از مردم بوشهر از اين راه زندگي خود را اداره مي‌کنند.

منبع: موج


 
 

1390/1/12

دولت هند در بیانیه‌ای اعلام کرد که در اجرای قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، محدودیت‌های تازه‌ای را در مورد تجارت با ایران اجرا می‌کند که بر اساس آن همه موارد تجارت کالا و تکنولوژی که می‌تواند به برنامه هسته‌ای ایران کمک کند، ممنوع است.

در این بیانیه آمده است که این محدودیت‌ها در پی صدور بخشنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد صدور برخی قطعات قابل کاربرد در سانتریفوژهای غنی سازی اورانیوم ضرورت یافته است.

اصلاحات انجام شده در سیاست تجاری هند همچنین شامل فعالیت در انتقال تجهیزات، مواد، نرم افزار و فن آوری های دارای کاربرد دوگانه هسته ای و غیرهسته ای به ایران است.

دولت هند اقلام مرتبط با فعالیت های مرتبط با برنامه موشکی ایران را نیز در فهرست کالاهای «فوق العاده حساس» قرار داده و مشمول تحریم های تجاری کرده است.

هند که به طور سنتی روابط دوستانه‌ای با جمهوری اسلامی دارد و از خریداران اصلی نفت ایران است، در سال‌های اخیر در تلاش بوده که برای دست یافتن به جایگاه بهتری در معادلات بین‌المللی، روابط مستحکم‌تری را ایالات متحده برقرار کند.

شورای امنیت سازمان ملل در ماه ژوئن سال گذشته، به منظور وادار کردن دولت ایران به توقف بخشی از برنامه های هسته ای خود، به خصوص غنی سازی اورانیوم، تحریم های جدیدی را علیه این کشور وضع کرد.

منبع: بی‌بی‌سی و رادیو فردا


 
 

1390/1/12

خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه از مقر سازمان ملل در نیویورک گزارش داد که ترکیه در سندی موضوع توقیف محموله غیرقانونی یک هواپیمای ایرانی به مقصد سوریه را به اطلاع کمیته تحریم‌های ایران در شورای امنیت سازمان ملل رسانده است.

مقام‌های امنیتی ترکیه در روزهای پایانی اسفندماه یک هواپیمایی باری ایرانی را که عازم سوریه بود، مجبور به فرود در فرودگاه دیار بکر در شرق این کشور کردند و پس از آن این همسایه غربی ایران اعلام کرد که در بازرسی از این هواپیما مواردی یافت شده است که ناقض تحریم‌های سازمان ملل در مورد ممنوعیت صادرات سلاح توسط ایران است.

بر اساس این سند به هواپیمایی ایلوشین متعلق به شرکت هواپیمایی یاس‌ایر اجازه عبور از آسمان ترکیه به شرط توقف فنی در فرودگاه دیار بکر داده شده بود اما پس از توقف در این فرودگاه، محموله این هواپیمای باری مورد بازرسی قرار گرفت.

در این سند همچنین آمده است که در بازرسی انجام شده از هوپیمای ایرانی مشخص شده، بخشی از محموله آن که در بارنامه به عنوان «قطعات یدکی خودرو» ثبت شده بود شامل موارد نظامی ممنوعه از جمله ۶۰ قبضه سلاح کالاشنیکف؛ ۱۴ قبضه مسلسل خودکار، هشت هزار قطار فشنگ کالاشنیکف، ۵۶۰ گلوله خمپاره ۶۰ میلی‌متری، و هزار و ۲۸۸ گلوله خمپاره ۱۲۰ میلی‌متری بوده است.

این موارد پس از توقیف در فرودگاه دیار بکر به یک انبار مهمات در این منطقه شرقی ترکیه منتقل شده‌اند.

منبع: رادیو فردا

پیشینه:
«کشف یک جعبه سلاح در هواپیمای باری ایران در ترکیه»


 
 

1390/1/12

ابراهیم حاتمی‌کیا، کارگردان سرشناس سینما در یک برنامه تلویزیونی با انتقاد از امنیتی شدن فضای کشور و فرهنگ گفت: «این نظام قطعا نیاز به اصلاح دارد و کسی در آن شکی ندارد.»

آقای حاتمی کیا در برنامه «راز» حضور یافته بود، با اشاره به اتفاقات پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ گفت: «در فیلم جدید من (گزارش یک جشن)، مولفه های روز دیده می شود که برخی انتقاد کردند چرا مولفه روز است! یعنی چی نباید از مولفه های روز استفاده کرد؟ من باید از مولفه روز باشم! مگر من باید کهنه سازی کنم؟»

وی افزود: «فیلم من می گوید امنیتی کردن فضایی که جوانان دنبال هویت یابی خود هستند، باعث بدتر شدن فضا می شود. چه کسی می تواند چنین چیزی را رد کند؟ وای به حال آنکه فضای فرهنگ و کشور امنیتی شود.»

بخشی از ویدئو و قطعه ای از فیلم جدید حاتمی کیا را در اینجا ببینید

آقای حاتمی کیا در ادامه با اشاره به دیدارش با وزیر اطلاعات دولت خاتمی در زمان توقیف فیلم رنگ ارغوان گفت: «روزی به آقای یونسی گفتم شما کارتان پنهان کاری است و ما عیان سازی. شما براساس رویه باید شک ایجاد کنید و من معکوسش. درواقع شما (وزارت اطلاعات) باید مسیر خود را بروید و ما هم راه خود را برویم.»

وی افزود: «جریان رادیکال سیاسی با همان تندی که آنطرفی ها را می زند، فیلم مرا هم می کوبد.  اینگونه می شود که برای مجوز گرفتن فیلمی می آیند و می گویند "زبان به این بحث دراز نکن" و در حالی که باید وزارت ارشاد مجوز بدهد به جایش وزارت اطلاعات خودش را جلو می اندازد و تصمیم می گیرد!»

حاتمی کیا با اشاره به حمله فیلم جدید گفت: من اصلا نگران حمله به فیلمم نیستم، نگران نظام و کشورم هستم، این نظام قطعا نیاز به اصلاح دارد و کسی در آن شکی ندارد.

حاتمی کیا در ادامه گفت که در حوادث مربوط انتخابات ترجیح داده سکوت کند: «من ترجیح دادم وارد جمع نشوم و فردیت خود را حفظ کنم و بعد از این نیز چنین خواهم بود.»

این کارگردان سرشناس در پایان گفت: «وقتی می بینم این جوانان اینگونه مقابل یکدیگر می ایستند، گریه ام می گیرد.» او گفت که نمی توان آنچه را بر جوانان ایران در یکی دوساله اخیر رفته نادیده گرفت.

بخش دیگری از صحبت های حاتمی کیا را در اینجا ببینید

منبع: انتخاب

 


 
 

محمد نوری زاد:
1390/1/12

محمد نوری زاد، زندانی سیاسی در نامه ای خطاب به دادستان تهران، از اعتصاب غذای خود خبر داده و گفته است: «تا رسیدن به خواسته هایم، نه غذا دریافت خواهم کرد و نه تقاضای تماس تلفنی یا ملاقات یا مرخصی خواهم داشت.»

به گزارش وب‌سایت آقای نوری زاد، این نویسنده و هنرمند دربند، از روز هفتم اسفند بدون اتمام اقدامات درمانی و برخلاف وعده ماموران امنیتی، به زندان اوین بازگشته و خانواده وی نیز از انتشار آنچه که در این مدت بر او گذشته، تا امروز امتناع ورزیدند.

اما اکنون که نزدیک چهارده روز (به همراه تماس یک دقیقه ای روز اول عید) از بی خبری از محمد نوری زاد می گذرد، دو نامه ای را که وی خطاب به دادستان تهران در روزهای ۱۴ و ۱۶ اسفند ۸۹ نوشته در اختیار سایت شخصی وی قرار داده اند.

در نامه نخست آقای نوری‌زاد خطاب به دادستان تهران آمده است: «اینجانب تا رسیدن به خواسته هایم، نه غذا دریافت خواهم کرد و نه تقاضای تماس تلفنی یا ملاقات یا مرخصی خواهم داشت. من نسبت به همه ی احکام صادره علیه خود معترضم و روند اعتراض من، تا حصول نتیجه ادامه خواهد داشت و مسئولیت عواقب هرآنچه بر سر من بیاید، متوجه همه ی آنانی خواهدبود که در احکام صادره علیه من و بازداشت غیرقانونی من در بند دوالف، سهم و نقش داشته اند.»

او در این نامه تاکید کرده که باید به شکایت‌های او رسیدگی شود: «شکایت از دو بازجوی فحاش و بزن بهادر، و شکایت از قاضی مقیسه که طی دو جلسه کوتاه نمایشی، حقیر را به تحمل دوسال حبس (افزون بر سه سال و نیم قبلی) محکوم کرده است.»

نوری‌زاد در نامه دوم نوشته است: «به دلیل توهین های امروز یکی از بازجویان خود، موسوم به "کریمی" که در بند دوالف، بارها به دیدن من آمده، و به خاطر بازداشت غیرقانونی ام در این بند، از همین امروز به اعتصاب غذای خشک دست می زنم.»

او در پایان تاکید کرده: «گرچه خود می دانم نگارش این نامه، مثل دل بستن به آب یک سراب، راه به جایی نخواهد برد. با اینهمه، برای اتمام حجتی که این روزها کسی خریدارش نیست، به جایگاه قانونی شما متوسل می شوم. خود دانید و خدا و فردای قیامتی که در راه است.»

منبع: جرس


 
 

1390/1/12

محسن کدیور و احمد صدری
مجله سالن، ترجمه از مردمک

محسن کدیور و احمد صدری در نوشته‌ای در مجله آن‌لاین «سالن» به بررسی پیامدهای خارج شدن احتمالی سازمان مجاهدین خلق از فهرست گروه‌های خارجی تروریست در وزارت امور خارجه آمریکا پرداخته‌اند.

محسن کدیور، پیشگام جنبش سبز که به عنوان استاد دین در حال تدریس در دانشگاه دوک در آمریکا بسر می‌برد و احمد صدری، جامعه‌شناس و استاد مطالعات دنیای اسلام در کالج لیک فارست نوشته خود را چنین آغاز می‌کنند:

در حالی که مردم تونس و مصر روی انتقال سیاسی خاص خود کار می‌کنند، دولت ایران به طور فزاینده خود را از واقعیت‌های مردم ناآرام خود جدا می‌کند. هرقدر حکومت، بیشتر در برابر تقاضاهای عمومی مقاومت کند، عمرش کوتاه‌تر می‌شود.

همزمان و در میان ایرانی‌ها، برخی از گروه‌ها‌ به دنبال غصب رهبری حرکت بومی طرفدار دموکراسی ایران هستند. رهبران جنبش سبز در ایران در باره این موضوع هشدار داده‌اند. میرحسین موسوی در آخرین گفت‌وگویی که پیش از بازداشت خانگی او در 29 فوریه سال جاری انجام داد درباره «موج‌سواران بین‌المللی» هشدار داد که از جنبش سبز برای دنبال کردن مطامع خود بهره می‌برند.

اولین و مهم‌ترین این گروه‌ها مجاهدین خلق هستند، گروهی که از سوی دولت آمریکا به عنوان یک سازمان خارجی تروریستی شناخته می‌شود.

اما با وجود تهدید جدی امنیت جهانی از سوی این گروه، سازمان مجاهدین خلق ممکن است در عرض هفته آینده از فهرست گروه‌های تروریست وزارت امور خارجه آمریکا خارج شود. اگر چنین چیزی رخ دهد، مطمئنا برای جنبش طرفدار دموکراسی ایران فاجعه‌ای به بار خواهد آورد و یک بازگشت ویرانگر در تلاش‌های کشور در حرکت به جلو است.

سازمان مجاهدین خلق دارای هیچ پایه سیاسی در داخل ایران نیست و از هیچ گونه حمایت واقعی از سوی ایرانی‌های کوچه و خیابان برخوردار نیست زیرا سال‌های طولانی در عراق و تحت حمایت صدام حسین بوده است.

این گروه، اعتبار خود را که شاید در زمان مخالفتش با حکومت شاه در داخل ایران داشته، زمانی از دست داد که نیروهایش تا پایان جنگ ایران و عراق در سال‌های 1980 تا 1988 به جانبداری از عراق جنگیدند.

در نتیجه، سیاست‌گذاران آمریکا بایسته است که با توجه به دامنه محبوبیت سازمان مجاهدین خلق در داخل ایران، در باره لاف‌‌های دلالان سیاسی این گروه بدگمان باشند.

سازمان مجاهدین خلق از زمان سرنگونی صدام حسین در عراق در سال 2003 تقریبا به طور کامل وابسته به اجرای ناهمگون قوانین موجود آمریکا در مورد سازمان‌های خارجی تروریستی بوده است.

با کمال شگفتی، بخش نظامی این سازمان در عراق از وضعیت بالفعل «افراد حمایت شده» استفاده می‌کنند و فعالیت‌های آن‌ها در کنگره آمریکا سال‌هاست که تحت نظارت نبوده است. تقریبا ناممکن است که گروه‌های دیگری مانند القاعده که از سوی آمریکا به عنوان گروه‌های خارجی تروریست شناخته شده‌اند در کریدورهای دستگاه نظامی آمریکا و شاخه‌های اجرایی و قانون‌گذاری این کشور تا به این حد از آزادی عمل برخوردار باشند.

تحلیل‌گران، پژوهشگران و سازمان‌های حقوق بشر رده‌بالای بیشماری از جمله دیده‌بان حقوق بشر گفته‌اند که سازمان مجاهدین خلق یک سازمان غیردموکراتیک و فرقه‌گراست که روش کارش ادعای آن را به عنوان وسیله‌ای برای تغییر دموکراتیک بی‌اعتبار می‌کند.

از همه‌ مهم‌تر فعالیت‌های سازمان مجاهدین خلق در واشنگتن می‌تواند زیان جبران‌ناپذیری به اعتراضاتی وارد کند که در داخل ایران رشد کرده‌اند.

پس از آن‌که تلاطم پس از انتخابات ایران آغاز شد، سازمان مجاهدین خلق به سرعت به هیاهوی جنبش اعتراضی در شرف تکوین مخالف با دولت کنونی پیوست. دولت احمدی‌نژاد فورا برای بی اعتبارکردن حرکت طرفدار دموکراسی، جنبش سبز را به مجاهدین خلق نسبت داد.

رهبران مخالف مانند میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی فورا واکنش نشان دادند. زهرا رهنورد گفت «جنبش سبز یک حرکت مردمی است که زنده و پویاست و بین خود و سازمان مجاهدین خلق دیواری قائل است.»

رهبران مخالف در ایران دلیل خوبی داشتند تا چنین دیواری را بناکنند و آن را نگه‌دارند. آن‌ها سازمان مجاهدین خلق را به صورت یک سازمانی می‌نگرند که از دشمنی بین ایران و آمریکا استفاده می‌کند تا به عنوان یک گروه تروریست شناخته نشود و بتواند کمک مالی دولت آمریکا را دریافت کند، و عملا مانند نسخه ایرانی کنگره ملی بدنام احمد چلبی در عراق شود.

آمریکا نباید به اعتماد و دوستی بین دو کشور آسیب بزند

در حالی که سیاست‌گذاران در واشنگتن در جست‌وجوی راه‌های نو برای فشار آوردن بر همتاهای خود در تهران به منظور تسلیم شدن در باره توسعه هسته‌ای هستند باید از انجام اعمالی که به چشم‌اندازهای درازمدت اعتماد و دوستی بین مردم دو کشور آسیب می‌رساند خودداری کنند.

خارج کردن سازمان مجاهدین خلق از گروه‌های خارجی تروریستی در این برهه زمانی می‌تواند افراطی های ایران را جسور کند تا سرکوب و بی‌اعتبارکردن جنبش سبز را با این استدلال شدت بخشند که این حرکت به گروه تروریستی مجاهدین خلق وابسته است.

به علاوه حمایت از مجاهدین خلق کابوس تهدید خارجی را برای دولت ایران فراهم می‌کند که می‌تواند برای التیام شکاف‌های کلیدی داخل دستگاه حاکمیت به کار رود، تعداد ایرانی‌هایی را زیاد کند که به دور پرچم کشور جمع می‌شوند و سرکوب معترضان سیاسی بومی را تسهیل کند.

دولت بوش با همه اشتباهاتش در خاورمیانه و حتی در اوج سیاست خارجی پرخاشگرانه‌اش، فهمید که خارج کردن مجاهدین از فهرست گروه‌های تروریستی وزارت امور خارجه یک مانور خطرناک است.

چنین حرکتی می‌توانست ریزش بزرگی در قدرت نرم آمریکا در ایران برانگیزد، به پیشرفت دموکراتیک ایران آسیب برساند و به افراطی‌های ایران کمک کند تا دیکتاتوری بلندمدت خود را استحکام بخشند.

مردم ایران چنین حرکت‌های طعنه آمیزی را نخواهند بخشید و فراموش نخواهند کرد.خاطرات تلخ‌تر تداعی شده با سیاست‌های آمریکا نسبت به شاه و محمد مصدق، اولین نخست‌وزیر برکنارشده با کمک آشکار آمریکا در سال 1953، منجر به تعویق افتادن و مسموم شدن روابط آمریکا و ایران تا به امروز شده است.

ما دولت آمریکا را ترغیب می‌کنیم که در حال حاضر که آمال دموکراتیک مردم ایران در شرایط معلق قرار گرفته از دست زدن به چنین اشتباه سرنوشت‌سازی پرهیز کند.


 
 

1390/1/12

دختران میرحسین موسوی در گفتگو با وب‌سایت کلمه به شرح وقایع دیروز در تشییع جنازه پدر میرحسین موسوی پرداختند. آنها گفته‌اند که میرحسین موسوی در این مراسم «مانند کوهی مقاوم به اطرافیان درس استقامت داد.»

دختران موسوی در این گفتگو با اشاره به «فضای شدید امنیتی» در تشییع جنازه پدربزرگشان از ضرب و شتم مردم توسط نیروهای لباس شخصی و دستگیری برخی از شرکت کنندگان در این مراسم خبر دادند.

به گفته آنها در حین مراسم میرحسین موسوی و زهرا رهنورد در حلقه ماموران و نیروهای امنیتی وارد خانه شدند: «خانه ای کوچک مملو شد از نیروهای امنیتی و دوربین هایی که از صورت تک تک میهمانان فیلم می گرفت. درست همان اتاقی که پدر میرحسین در آن بستری بود و فوت کرده بود. حتی پارچه سفید روی جنازه میر اسماعیل موسوی را کنار زدند و دوربین های فیلمبرداری و عکاسی شان از آن هم تصویر گرفتند.»

دختران موسوی می‌افزایند: «با ورود پدر و مادرمان خواهران با دیدن برادرشان و مادرمان به سمت آنها شتافتند، پدرمان آنها را به صبر دعوت کرد و تنها کلامی که به زبان آورد، این بود: صبر، صبر، صبر. ما باید صبر کنیم و مقاوم باشیم. خدا هست… ما ابراز دلنگرانی می کردیم و جواب صبر کردن می شنیدیم و توصیه به اینکه برایشان دعا کنیم. اینکه هیچ سختی باقی نمی ماند و…»

«پدرمان آمد، کنار پیکر بی جان پدرش نشست. سر پدر را برای آخرین بار در آغوش کشید و او را نوازش کرد، بوسید و فاتحه ای قرائت کرد. اصلا گریه نکرد. مانند کوهی مقاوم به اطرافیان درس استقامت داد. مدت کوتاهی در اتاق بود و و با خانواده گفت و گو داشت، سپس مادرمان با سه مامور مرد و یک مامور زن پایین ماند که در حلقه ما و سایر خانمهای فامیل به شرح وضعیت و دیدار و گفتگوی خانوادگی پرداخت. سپس پدر در میان جمع مردان و بقیه نیروهای امنیتی به طبقه بالا رفت و خاطراتی را از صبر و مقاومت و ایمان پدر بازگو کرد. اما هنوز هم مانور های فیلمبرداری وجود داشت. چندین مرحله از صورت بی جان پیرمرد فیلم و عکس گرفتند. آن هم کسانی که نقاب داشتند و عینک دودی زده بودند و دهانشان را بسته بودند.»

دختران موسوی در ادامه در پاسخ به این سوال خبرنگار کلمه که از وضعیت موسوی و رهنورد پرسیده بود گفتند: «پدر و مادرمان گفتند که ده روزی هست که وضعیتشان کمی بهتر شده و دسترسی به کتاب و لوازم نقاشی را دارند. دو سه روزی هم هست که تلویزیون ایران را در اختیارشان گذاشته اند. اصلا ناراحتی و ضعف در آنها دیده نشد. نکته مهم اینکه خیلی مقاوم تر از قبل به نظر می رسیدند و از لحاظ جسمی هم خوب بودند.»

دختران موسوی در ادامه به تشریح اتفاقات دیروز و ضرب و شتم و بازداشت شرکت‌کنندگان در این مراسم پرداخته‌اند که می توانید چکیده‌ای از آن را از اینجا بخوانید.

آنها در پایان گفتند: «دیروز ۴۵ روز از دوری ما از پدر و مادر می گذشت. دیدار ما با آنها در حالی که اسیر بودند، در این شرایط کنار جسد نحیف پدربزرگ مظلوم، طبیعتا می بایست تنها فضایی عاطفی می داشت. اما ما خوشحالیم و باز هم خوشحالیم که نه در نگاه و نه در حرف آنها و نه در همه سکنات، بقیه خانواده ذره ای نا امیدی ضعف وجود نداشت. صحنه ای که می شد تبدیل به یک صحنه درام خانوادگی شود، صحنه ای پر از حماسه بود.»

منبع: کلمه


 
 

وزارت خارجه بریتانیا:
1390/1/12

وزارت امور خارجه بریتانیا در گزارش سالیانه خود در مورد وضعیت حقوق بشر و دموکراسی، کارنامه حقوق بشری ایران را در یک سال گذشته در بدترین وضعیت آن طی ده سال اخیر ارزیابی کرده است.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: «گزارش ما حاکی از آن است که امسال وضعیت حقوق بشر ایران در وخیم ترین شرایط در یک دهه اخیر قرار دهد. امروز سرانه آمار اعدام در ایران نسبت به هر کشور دیگری در جهان بالاتر است.»

آقای هیگ در این کنفرانس خبری به تشریح وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف دنیا پرداخت و از گزارش سالیانه حقوق بشر وزارت امور خارجه بریتانیا در سال ۲۰۱۱ که در قالب یک کتاب منتشر شده رونمایی کرد.

در بخشی از این کتاب به طور مفصل به وضعیت حقوق بشر در ایران اشاره شده و از بالا رفتن آمار اعدام در این کشور در سال ۲۰۱۰ میلادی انتقاد شده است.

این گزارش همچنین به افزایش سرکوب مخالفان دولت و معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۳۸۸ اشاره می کند و از اعمال فشار بر روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر طی یک سال گذشته انتقاد می کند.

گزارش سالیانه حقوق بشری وزارت امور خارجه بریتانیا همچنین می افزاید که طی سال گذشته امکان برقراری ارتباط با گروههای حقوق بشری در ایران برای سفارت بریتانیا در این کشور به مراتب دشوارتر از گذشته بوده است. نویسندگان این گزارش دلیل این موضوع را احکام سنگینی که تحت عنوان "ارتباط با بیگانگان" برای بعضی از فعالان حقوق بشر در نظر گرفته شده می دانند.

گزارش حقوق بشر وزارت امور خارجه بریتانیا در سال ۲۰۱۰، روند آزار و اذیت وکلای دادگستری در ایران که به دفاع از زندانیان سیاسی می پردازند را نیز بسیار نگران کننده دانسته است.

این گزارش در ادامه نسبت به روند رو به افزایش اعترافات تلویزیونی در ایران هم ابراز نگرانی کرده است.

در بخش محدویت های ایجاد شده در ایران در مورد آزادی بیان، این گزارش به زندانی شدن روزنامه نگاران، وبلاگ نویسان، شخصیت های سیاسی مخالف دولت و فیلم سازان اشاره دارد و از محدود شدن دسترسی به اینترنت در پی بروز اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری ابراز نگرانی کرده است.

در بخشی از این گزارش به ادامه اخلال در پخش برنامه های شبکه های تلویزیونی ماهواره ای بی بی سی فارسی، صدای آمریکا و فارسی وان از طریق فرستادن پارازیت توسط جمهوری اسلامی به عنوان نشانه ای از نقض آشکار آزادی فعالیت رسانه ها در این کشور انتقاد کرده است.

ادامه نقض حقوق زنان، اقلیت های دینی و کودکان از دیگر بخش های گزارش جدید وزارت امور خارجه بریتانیا در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران است.

وزارت امور خارجه بریتانیا پیش بینی کرده است که در سیاست های ایران در سال ۲۰۱۱ میلادی تغییر قابل ملاحظه ای صورت نخواهد گرفت و مسئولان در جمهوری اسلامی ایران همچنان به سرکوب مخالفان و ساکت نگاه داشتن کسانی که قربانی عدم رعایت حقوق بشر هستند ادامه خواهند داد.

منبع: بی‌بی‌سی

 


 
 

1390/1/12

بدنبال خبر اعلام تایید بیست سال زندان برای هفت رهبر بهایی زندانی در ایران، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد این «اقدام بی‌سابقه» را که ناقض تعهدات ایران در چهارچوب معاهده بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است، محکوم می کند.

مارک تونر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت: «ما از خبرهاي منتشر شده در خصوص تاييد مجدد حکم بيست سال زندان برای هفت رهبر بهايی در ايران توسط دادستان کل، عميقا متاسف شديم.»

وی افزود: «ما اين اقدام بی سابقه را محکوم می کنيم و به مثابه نقض کنوانسيون حقوق مدنی و سياسی ارزيابی می کنيم.»

هفت رهبر جامعه بهاييان ايران که ازدو سال و نيم پيش در زندان به سر می برند، ابتدا در دادگاه بدوی به بيست سال زندان محکوم شدند، اما دادگاه تجديد نظر با حذف اتهاماتی چون جاسوسی و همکاری با دولت اسرائيل، اين حکم را به ده سال تقليل داد.

در نهایت جامعه بین المللی بهائیان روز پنجشنبه اعلام کرد حکم بیست سال زندان برای رهبران بهایی زندانی در ایران تائید شده است.

ايران بهاييت را به عنوان دين به رسميت نمی‌شناسد و در سال‌های پس از پيروزی انقلاب اسلامی، بهاييان در ايران اجازه تحصيل در دانشگاه‌ و استخدام در دستگاه‌های دولتی را نداشته‌اند.

منبع: بی‌بی‌سی و رادیو فردا

پیشینه
بهائیان را آزاد کنید و به بی‌عدالتی در برابر آنها خاتمه دهید
نگرانی از شرایط هفت رهبر بهاییان ایران در زندان گوهردشت


 
 

1390/1/12

آيت‌الله علی‌محمد دستغيب، مرجع تقليد مقيم شيراز، روز پنجشنبه در پيامی به ميرحسين موسوی ضمن تسلیت به مناسبت در گذشت پدرش، با انتقاد از حصر خانگی ميرحسين موسوی، زهرا رهنورد، مهدی و فاطمه کروبی، گفته است: «هيچ مجتهد عادلی اين حصر را امضاء‌ نمی کند.»

آيت الله دستغيب در اين پيام با تمجيد از شخصيت ميرحسين موسوی حصر خانگی ميرحسين موسوی را «غير شرعی، غير قانونی و غير انسانی» دانسته است.

آيت الله دستغيب در پيام خود گفته است: «هرچند فعلاً جنابعالی در حصر غير شرعی و غير قانونی بلکه غير انسانی می باشيد امّا در واقع و حقيقت آزاديد، و هر چند مطرود شده، غير شرعی و غير قانونی می‌باشيد امّا در قلب با صفای مردم مؤمن، و مردم آزاده جا داريد.»

اين عضو مجلس خبرگان رهبری در اين پيام همچنين از حکومت جمهوری اسلامی خواسته است تا به حصر ميرحسين موسوی و مهدی کروبی و همسرانشان پايان دهد.

آيت الله دستغيب گفته است: «اينجانب از هیأت حاکمه می خواهم که به حصر شما و همسر محترمه تان و حجّت الاسلام و المسلمين کروبی و همسر ايشان پايان دهند و بدانند که هيچ مجتهد عادلی اين حصر را امضاء‌ نمی کند. اگر به نظر آنها شما متّهم به جرمی می باشيد چرا شما و آقای کروبی را در دادگاه صالح در نزد مجتهد عادل نمی‌آورند تا بتوانيد از خود دفاع کنيد، و همه بشنوند و ببينند که اين همه اتّهامات از کجا پيدا شده است.»

ميرحسين موسوی، زهرا رهنورد، مهدی و فاطمه کروبی از زمان برگزاری تجمع های اعتراضی ۲۵ بهمن سال گذشته در حصر خانگی به سر می برند و ارتباط انها با بيرون توسط نيروهای امنيتی قطع شده است.

منبع: کلمه و رادیو فردا


 
 

1390/1/11

کارشناسان محیط زیست وضعیت دریاچه ارومیه را در سال 90 بحرانی ارزیابی کرده و احتمال خطر بروز سونامی نمک را پیش بینی می کنند.

به گزارش مهر، پیش بینی های کارشناسان حکایت از آن دارد که میزان بارش در سال جاری در حوزه آبخیز دریاچه ارومیه کاهش چشمگیری خواهد داشت و با توجه به افزایش دمای این حوزه، میزان تبخیر آب دریاچه افزایش می یابد و  این دریاچه در سال 90 در بحرانی ترین وضعیت خود قرار خواهد گرفت.

وضعیت دریاچه ارومیه در حالی به سوی بحرانی‌تر شدن می رود که در خصوص ابعاد این بحران زیست محیطی توسط نخبگان، دانشگاهیان و کارشناسان محیط زیست هشدارهای زیادی داده‌ شده است.

مهر همچنین نوشته است که سازمان های متعددی در طی سال های گذشته، قول اقدامات سریع از جمله آب رسانی، اصلاح الگوی کشت، بارور سازی ابرها و .... داده‌اند که این اقدامات حتی شروع نشده اند.

وزارت نیرو از جمله سازمان هایی است که با اتلاف زمان و انرژی در سال 89 نزدیک به چهار میلیارد ریال برای برگزاری همایش ها هزینه کرده در حالیکه این رقم می توانست با همکاری افراد متخصص جلوی بحرانی تر شدن اوضاع دریاچه را بگیرد. و با این همه دریاچه ارومیه همچنان گرفتار جلسات غیرتخصصی است.

منبع: مهر

پیشینه:

زمانی برای نجات دریاچه ارومیه باقی نمانده است


 
 

1390/1/11

اکبر هاشمی رفسنجانی در پیامی درگذشت پدر موسوی را به او و خاندان موسوی تسلیت گفت.

آقای هاشمی در این پیام از مهندس موسوی به عنوان یکی از فرزندان خدوم و برومند حاج میراسماعیل موسوی یاد کرده است. 

متن پیام به این شرح است:

انالله و اناالیه راجعون

خاندان محترم موسوی

خبر درگذشت شادروان حاج سید میر اسماعیل موسوی موجب تاسف و تالم خاطر گردید.

مصیبت وارده را بر شما خاندان معزز و به خصوص فرزندان خدوم و برومندشان به ویژه مهندس میر حسین موسوی تسلیت می گویم.

خاندانی که خدمات شایسته ای به اسلام و انقلاب و میهن اسلامی مان کردند و افتخار تقدیم چندین شهید در راه اسلام ، انقلاب و میهن را در کارنامه خود دارند.

از درگاه احدیت برای آن مرحوم مغفور رحمت واسعه و برای بستگان صبر و اجر مسالت می کنم.

اکبر هاشمی رفسنجانی

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام

یازدهم فروردین  1390

منبع: پایگاه خبری هاشمی رفسنجانی


 
 

1390/1/11

تعدادی از اعضای خانواده موسوی که امروز در مراسم تشییع جنازه‌ی میر اسماعیل موسوی بازداشت شدند، همچنان در بازداشت به سر می‌برند و هیچ خبری از آنها در دست نیست.

میرمحسن و میر اسماعیل، برادرزاده‌های مهندس موسوی، و سید مهدی موسوی، دیگر عضو این خانواده، از جمله بازداشت شدگان هستند.

از سوی دیگر وحید موسوی، پسر میرمحسن؛ دکتر جواد سلیمی، داماد میرحسین موسوی؛ و نیز پدر حاج میرحسن موسوی، پدر شهیدان سید ابراهیم و سید علی موسوی نیز که امروز در حاشیه‌ی مراسم تشییع بازداشت شده بودند پس از چند ساعت آزاد شده‌اند.

به گزارش کلمه علت بازداشت اعضای خانواده موسوی، دخالت آنها برای جلوگیری از ضرب و شتم مردم حاضر در مراسم تشییع بوده که به ضرب و شتم و بازداشت خود آنها منجر شده است.

صبح امروز مراسم تشییع پیکر میر اسماعیل موسوی پس از ضرب و شتم مردم توسط نیروهای امنیتی، نیمه‌تمام ماند. در این مراسم دست کم هفت تن بازداشت شدند و میرحسین موسوی و زهرا رهنورد برای دقایقی به مراسم آورده شدند.

منبع: کلمه

 


 
 

1348/10/11
در مراسم تشییع جنازه میراسماعیل موسوی، پدر میرحسین موسوی که صبح روز پنجشنبه در فضای شدید امنیتی برگزار شد، گروهی از مردم اقدام به سردادن شعار «یاحسین میرحسین» کردند. ماموران امنیتی در مراسم تشییع جنازه پدر میرحسین موسوی علاوه بر بازداشت عده‌ای از شرکت‌کنندگان، اقدام به ضرب و شتم برخی از مردم کردند. در مراسم روز پنجشنبه مهندس موسوی و زهرا رهنورد دقایقی بر سر پیکر بی جان پدر حاضر شدند ولی ماموران به آنها اجازه ماندن یا شرکت در مراسم تشییع ندادند.

 
 

1390/1/11

آیت‌الله دستغیب، آیت‌الله بیات زنجانی، خانواده‌ی شهید بهشتی، شورای هماهنگی راه سبز امید، مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، با انتشار پیام‌های جداگانه‌ای درگذشت پدر میرحسین موسوی را به وی و خانوده‌اش تسلیت گفتند.

میراسماعیل موسوی پدر میرحسین موسوی روز گذشته (سه‌شنبه) در غیاب فرزندش درگذشت.

آقای دستغیب در پیام تسلیت خود نوشته که به خاطر فرزندی همچون میرحسین موسوی به آن پدر تبریک می‌گویم. وی در این پیام بار دیگر حصر موسوی و کروبی و همسران ایشان را غیرشرعی و غیرقانونی خوانده و تاکید کرده که: «هیچ مجتهد عادلی این حصر را امضا نمی‌کند!»

آیت‌الله دستغیب همچنین گفته است: «مهندس موسوی  در واقع و حقیقت، آزاد می‌داند و معتقد است که او در قلب باصفای مردم مؤمن و مردم آزاده جا دارد.»

آیت‌الله بیات زنجانی،  نیز در پیام تسلیت خود ضمن غیرشرعی، غیراخلاقی و غیرقانونی توصیف کردن حصرها و محدودیت‌های ایجاد شده برای میرحسین، ابراز امیدواری کرد که این وضعیت هرچه زودتر خاتمه یابد تا مردم بتوانند هرچه بیشتر از افکار و توانایی‌های مهندس موسوی بهره‌مند شوند.

شورای هماهنگی راه سبز امید، خانواده‌ی شهید بهشتی، مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم و همچنین  سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در پیام‌های خود با تسلیت به میرحسین موسوی با وی همدردی کرده و برای بازماندگان آرزوی صبر کرده‌اند.

منبع: کلمه (+) (+) (+) (+) (+) (+) (+)

پیشینه:

پیام تسلیت آیت‌الله صانعی، محمد خاتمی و بیت آیت‌الله منتظری به موسوی


 
 

1348/10/11

عباس میلانی
نیو رپابلیک، گزارش و ترجمه از رادیو فردا

عباس میلانی، استاد تاریخ و مدیر مطالعات ایران در دانشگاه استنفورد، در تحلیلی در وب سایت «نیو ریپابلیک» با اشاره به واکنش جامعه جهانی به رفتار رژیم حاکم بر لیبی، تأکید می‌کند که جهان تا کنون به شکل شایسته‌ای در برابر این نوع حکومت‌ها واکنش نشان نداده و یکی از موارد آن بی‌توجهی به تشدید خشونت و افزایش چپاولگری جمهوری اسلامی ایران است.

آقای میلانی در مقدمه مطلب خود یادآوری می‌کند که جهان در تمام چهار دهه‌ای که قذافی بر لیبی حاکم بوده با این رژیم مناسبات اقتصادی خود را ادامه داده و به ندرت در برابر وحشیگری و جنایات این حکومت واکنش نشان داده است. اکنون سؤال این است که اگر نمی خواهیم چنین روشی در مورد حکومت ایران تکرار شود چرا جامعه جهانی در برابر تشدید خشونت و چپاولگری‌های جمهوری اسلامی کاری نمی‌کند؟

آقای میلانی یادآور می‌شود که با وجود آنکه در مورد ایران دخالت نظامی مفید و مؤثر نخواهد بود ولی واکنش و اقدام جامعه بین‌المللی در برابر اقدامات سرکوبگرانه و تشدید خشونت‌ها توسط حکومت مذهبی ایران ضروری و از نظر اخلاقی و انسانی موجه است و رهبران آمریکا باید در مورد مطالبات و مبارزه مردم ایران برخورد فعال‌تری داشته و نسبت به اقدامات حکومت آن کشور واکنش جدی‌تری نشان دهند.

وی می‌نویسد، جمهوری اسلامی ایران طی بیش از سه دهه حکومت خود با گسترش ترور و سرکوب ده‌ها هزار نفر را زندانی کرده، چندین هزار نفر را اعدام کرده و نزدیک به سه میلیون نفر از جمعیت آن کشور، از جمله تعداد زیادی از افراد متخصص، روشنفکران، روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی و مدنی را مجبور به تبعید کرده است.

بر اساس اسناد و شواهد غیر قابل انکار در سال ۱۹۸۸ حدود چهار هزار نفر از زندانیان سیاسی به دستور مستقیم آیت‌الله خمینی به جوخه اعدام سپرده شدند که نمونه کاملاً آشکاری از یک جنایت بزرگ علیه بشریت است. اگر تمامی اقدامات جنایتکارانه حکومت ایران را در نظر بگیریم هیچ حکومت دیگری در خاورمیانه، حتی سوریه و یا لیبی، برای حفظ اقتدار جابرانه خود تا این حد کشتار و جنایت نکرده‌اند. نظام حاکم بر ایران که هم اکنون بر اساس شراکت آیت‌الله خامنه ای و سپاه پاسداران استوار است به معنای واقعی و نمادين کلمه توانسته است با خیال راحت به سرکوب و چپاول ادامه بدهد.

آقای میلانی می‌افزاید که در هفته‌های اخیر با وجود آنکه حکومت ایران به سرکوب جنبش سبز ادامه داده و رهبران آن را به نوعی محبوس کرده است حوادث و نا آرامی‌های خاورمیانه باعث شده که توجه جامعه جهانی از رفتار حکومت ایران منحرف شود. گذشته از موارد استثنایی مثل پیام نوروزی باراک اوباما، که در آن رئیس جمهور آمریکا با صراحت از جنبش آزادیخواهانه مردم ایران دفاع کرد، حوادث مصر، لیبی و سایر کشورهای خاورمیانه و همینطور فاجعه انسانی در ژاپن باعث شده است که مسئله ایران کمتر مورد توجه رسانه‌ها و محافل سیاسی قرار بگیرد.

علاوه بر این اقدام نادرست دولت عربستان سعودی برای اعزام نیروی نظامی به بحرین بهانه و فرصت خوبی را در اختیار رژیم ایران قرار داده تا خود را با مبارزات آزادیخواهانه در آن کشور همسو جلوه دهد.

آقای میلانی در ادامه تحلیل خود در وب سایت «نیوریپابلیک» می‌نویسد با وجود این حوادث که به نوعی به نفع حکومت ایران تمام شده اختلافات و شکاف‌های درونی حکومت اسلامی در حال تشدید است و کنار گذاشته شدن هاشمی رفسنجانی از ریاست مجلس خبرگان را باید نمادی از این شدت‌گیری اختلافات قلمداد کرد. علاوه بر این در هفته‌های اخیر رسانه‌های وابسته و هوادار آیت‌الله خامنه‌ای و سپاه پاسداران به شکل صریح و بی‌سابقه‌ای احمدی‌نژاد و مشاور جنجالی وی یعنی اسفندیار رحیم مشایی را با لحن تندتری مورد حمله قرار داده‌اند. وضعیتی که به گفته وی، حکومت مذهبی ایران را با چالش‌های نوینی روبه‌رو خواهد کرد.

وی ادامه می‌دهد، تهیه و توزیع سی‌دی‌های تبلیغاتی که با هزینه دولت انجام شده است احمدی‌نژاد را معصوم و مرتبط با امام زمان توصیف کرده که زمینه را برای بازگشت امام دوازدهم شیعیان فراهم می‌کند. این اقدام خشم شدید فرماندهان سپاه و تعدادی از روحانیون ارشد را برانگیخته است. این مقامات نظامی و مذهبی در سخنان خود که در رسانه‌های ایران منعکس شده است مطالب و نقل قول‌های مندرج در این تبلیغات را زیر سؤال برده و تلاش جناح احمدی‌نژاد برای مرتبط دانستن خود با بازگشت امام زمان را به شدت محکوم کرده‌اند.

عباس میلانی در بخش پایانی تحلیل خود خاطر نشان می‌کند که تاریخ حکومت اسلامی نشان می‌دهد که در سرکوب مخالفان بسیار بی‌رحمانه عمل می‌کند ولی در میزان به‌کارگیری خشونت بسیار هوشیار است. رهبران ایران از هر اقدامی برای باقی ماندن در قدرت استفاده می‌کنند ولی میزان بهره‌برداری خود از هر یک از این اقدامات را در مقایسه با هزینه‌های آن به خوبی می‌سنجند. با وجود لحن و سخنان تهدیدآمیز و سرکشانه‌ای که از زبان آنها جاری می‌شود حقیقت این است که آنها برای واکنش جامعه جهانی و افکار عمومی در داخل کشور اهمیت فراوانی قائل هستند.

در یک چنین شرایطی به عقیده آقای میلانی، واکنش خشم‌آلود و قاطع جامعه بین‌المللی به اقدامات حکومت ایران بدون شک تأثیرگذار خواهد بود.


 
 

چکیده‌ای از اتفاقات امروز تشییع جنازه میراسماعیل موسوی
1390/1/11

به گزارش وب‌سایت کلمه، ماموران امنیتی امروز در مراسم تشییع جنازه پدر میرحسین موسوی علاوه بر بازداشت عده‌ای از شرکت‌کنندگان در مراسم،  اقدام به ضرب و شتم برخی از مردم و فیلمبرداری از آنان کردند.

چکیده‌ای از رخدادهای امروز تشییع جنازه میراسماعیل موسوی پیش روی شماست:

نیروهای انتظامی و امنیتی و همچنین لباس شخصی ها از نخستین ساعات بامداد امروز با حضور در خیابان پانزده خرداد و خیابان ها و کوچه های اطراف در محله درخونگاه  واقع در محله بازار در جنوب تهران به محاصره منطقه و کنترل ترددها مبادرت ورزیدند.

از ساعت ۸ صبح خیابان پانزده خرداد از تقاطع گلوبندک و ابوسعید توسط نیروهای انتظامی مسدود شده و مشایعت کنندگان امکان نزدیک شدن به منزل مرحوم موسوی را با خودرو شخصی نداشتند.

از شب گذشته و پس از اعلام خبر مراسم تشییع پیکر فضای امنیتی و پلیسی بر منطقه ی مسکونی آن مرحوم حاکم شد اما با وجود جو پلیسی و انتظامی منطقه و همچنین عدم اطلاع رسانی کافی و تعطیلات نوروزی، هزاران نفر از مردم و علاقمندان به خاندان موسوی با حضور در منزل مرحوم میر اسماعیل موسوی و کوچه های اطراف به قرائت فاتحه و ذکر صلوات پرداختند.

به گفته ی ناظران تعدای از زندانیان سیاسی که در حوادث بعد از انتخابات دستگیر شده بودند در این مراسم حضور داشتند همچنین دکتر قاسم زاده داماد ایت الله العظمی موسوی اردبیلی با حضور در منزل مرحوم موسوی از طرف این مرجع تقلید به بازماندگان تسلیت گفت و به نمایندگی از ایشان در مراسم شرکت کرد.

به گزارش کلمه ساعت ۹ صبح پیکر میر اسماعیل موسوی از منزل خارج و بردوش مردم وفادار به این خانواده تشییع شد. اما به محض عبور جمعیت از کوچه شهید اکبر نژاد و ورود آن ها به خیابان ۱۵خرداد، صد ها تن از ماموران انتظامی و امنیتی با هجوم به مشایعت کنندگان پیکر را از دست مردم خارج و به طرز غیر مودبانه و با پرخاش گری داخل امبولانس گذاشتند امبولانس را از محل خارج کردند.

به گفته ی یکی از شرکت کنندگان، مشایعت کنندگانی که قصد داشتند مسافت بیشتری را همراه جنازه در خیابان ۱۵ خرداد طی کنند و به محض ربودن پیکر مرحوم موسوی با سردادن شعار یا حسین میرحسین مخالفت خود را با این اقدام ماموران امنیتی ابراز کردند.

ماموران امنیتی که از انبوه جمعیت و احتمال گسترش دامنه آن حضور مردم، وحشت زده بودند با کسانی که شعار یا حسین میر حسین را سر داده بودند برخورد و در این میان  تعدادی  را دستگیر و تعدادی را نیز مورد ضرب وشتم شدید قرار دادند.

به گفته ی ناظران در این میان حاج میرحسن موسوی پدر شهید سید علی موسوی که رفتار ماموران را با مردم نمی توانست قبول کند زبان به اعتراض گشود که بلافاصله دستگیر و به محل نامعلومی انتقال داده شد.

از سوی دیگر جواد سلیمی داماد مهندس موسوی و برادر ۳ شهید هم مورد ضرب وشتم ماموران قرار گرفت و به همراه تعداد دیگری از منسوبین و نوه های مرحوم میر اسماعیل موسوی و مردم بازداشت شد که  پس از چند ساعت آزاد شدند.

با نیمه تمام ماندن مراسم در محله درخونگاه مشایعت کنندگان به طرف بهشت زهرا حرکت کردند که در طول مسیر اتوبوس ها و خودروهای شخصی توسط گردان های موتور سوار نیروهای پلیسی امنیتی و لباس شخصی ها اسکورت می شد.

در مراسم تشییع جنازه پدر موسوی حضور پر شمار چهره های مختلف سیاسی دانشگاهی وزرای سابق نمایندگان قبلی مجلس روزنامه نگاران و دانشجویان چشم گیر بود. همچنین خانواده ها و فرزندان تعدادی از شهدا در این مراسم حاضر بودند.

پس از برگزاری نماز نیز ماموران به هنگام انتقال جنازه به مردم حمله کردند که برخورد بی ادبانه و پرخاشگرانه ماموران مورد انتقاد دکتر علی شکوری راد عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت قرار گرفت و یکی از ماموران قوی هیکل و عالی رتبه امنیتی وی را مورد ضرب و شتم قرار داد که موجب جراحت و خون ریزی در صورت و دهان ایشان شد. در این میان تعداد دیگری از مردم نیز دستگیر شدند.

پیکر میر اسماعیل موسوی در کنار نوه‌اش سید علی موسوی که در عاشورای سال۸۸ کشته شد به خاک سپرده شد.

منبع: کلمه

پیشینه:
مراسم تشییع پیکر میراسماعیل موسوی نیمه تمام ماند
موسوی و رهنورد را آوردند و بردند و هر کس را هم خواستند بازداشت کردند


 
 

1390/1/11

وب‌سایت کلمه گزارش داده است که همزمان با تشییع جنازه پدر میرحسین موسوی، بهشت زهرای تهران امروز با حضور پلیس ضد شورش و نیروهای امنیتی «فضای سنگین امنیتی» به خود گرفت و به حالت نیمه‌تعطیل درآمد.

بر اساس این گزارش امروز مسیرهای خروجی تهران به سمت بهشت زهرا، مملو از نیروهای امنیتی، خودروهای پلیس و نیروهای گارد ویژه بود که در مواردی به بازرسی خودروهای در حال عبور پرداخته، شماره آنها را یادداشت و یا آنها را توقیف کردند.

این گزارش می‌افزاید که در محدوده جنوبی بهشت زهرا، تعداد قابل توجهی نیروهای ضد شورش و همچنین ماموران لباس شخصی حضور داشتند و بعضی افراد حاضر در بهشت زهرا را به داخل خودروهای ون مستقر در محل ‌بردند و مورد بازجویی قرار دادند.

صبح امروز هم مراسم تشییع پیکر مرحوم میر اسماعیل موسوی پس از ضرب و شتم مردم توسط نیروهای امنیتی، نیمه‌تمام ماند.

در این مراسم دست کم هفت تن بازداشت شدند و میرحسین موسوی و زهرا رهنورد برای دقایقی به مراسم آورده شدند.

منبع: کلمه

پیشینه:
مراسم تشییع پیکر میراسماعیل موسوی نیمه تمام ماند
موسوی و رهنورد را آوردند و بردند و هر کس را هم خواستند بازداشت کردند

 


 
 

1390/1/11

چهارشنبه شب، میرحسین موسوی در فضایی پلیسی و امنیتی، در منزل پدری حضور یافت تا با پدر مرحومش، میر اسماعیل موسوی، وداع کند.

به گزارش کلمه آقای موسوی که به همراه دهها مامور امنیتی برای حضوری کوتاه در تشییع جنازه پدرش حضور یافت از بدو ورود تا زمان خروج، تنها یک واژه بر لبش بود: صبر، صبر و باز هم صبر.

بر اساس این گزارش، موسوی در حالی که ماموران برای لحظه‌ای رهایش نمی‌کردند و حتی داخل خانه را نیز پر کرده بودند، بر سر جنازه پدر حاضر شد، پارچه را کنار زد، پیشانی پدر را بوسید و برای آخرین بار با او خداحافظی کرد و برایش دعا کرد و فاتحه خواند.

آقای موسوی به اطرافیان توصیه کرد که مقاوم باشند، آرامش خود را حفظ کنند و صبر پیشه کنند.

بر اساس این گزارش حضور موسوی در خانه پدری‌اش با «جو سنگین امنیتی» روبرو بود. ماموران امنیتی در این مراسم تلفن همراه دختران موسوی را نیز به‌رغم اعتراضشان از آنها گرفتند و با چند دوربین از تمام حاضران در خانه نیز فیلمبرداری ‌کردند.

منبع: کلمه

پیشینه:
مراسم تشییع پیکر میراسماعیل موسوی نیمه تمام ماند
موسوی و رهنورد را آوردند و بردند و هر کس را هم خواستند بازداشت کردند


 
 

1390/1/11

محسن امین زاده، فیض الله عرب سرخی، محسن میردامادی و عبدالله رمضان زاده در میان بدرقه ی جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی و خانواده های آنان به زندان اوین بازگشتند.

این چهار تن عصر که از شاکیان سردار مشفق بودند روز گذشته به زندان اوین فراخوانده شده بودند.

این ۴ فعال سیاسی در شرایطی به اوین بازگشتند که مرخصی زندانیان سیاسی که برای عید نوروز آمده بودند تا ۱۴ فروردین تمدید شده بود.

به نظر می رسد این تصمیم شتابزده بر اثر نگرانی نیروهای امنیتی از حضور این افراد در مراسم تشییع و ختم پدر اسماعیل موسوی گرفته شده باشد.

عبدالله ضیغمی مشهور به سردار مشفق، معاون اطلاعات قرارگاه ثارالله سال گذشته و در جریان یک سخنرانی در مشهد اتهاماتی متوجه رهبران جنبش سبز و اصلاح‌طلبان کرده که واکنش‌های بسیاری به همراه داشت.

در واکنش به این اتهامات، محسن امین‌زاده، مصطفی تاج‌زاده، عبدالله رمضان‌زاده، فیض‌الله عرب سرخی، محسن صفایی فراهانی، محسن میردامادی و بهـزاد نبـوی از وی و برخی نهاد‌های مرتبط با تقلب در انتخابات سال گذشته شکایت کردند.

نفر پنجم این پرونده، مصطفی تاج زاده نزدیک به ۶ ماه است که در قرنطیه نگهداری می شود و بهزاد نبوی و محسن صفایی فراهانی دیگر شاکیان این پرونده نیز در مرخصی استعلاجی به سر می برند.

منبع: کلمه


 
 

1390/1/11

خبرگزاری رویترز به نقل از یک روزنامه کویتی از تاکید دوباره وزیر امور خارجه کویت بر دست داشتن سپاه پاسداران ایران در جاسوسی در این کشور عربی و «هدف گرفتن امنیت کویت» خبر داده است.

رویترز به نقل از شیخ محمد السالم الصباح، وزیر خارجه کویت، می‌گوید: «کویت در برابر همسایه‌اش ایران فقط ابراز حسن نیت می‌کند، اما در مقابل می‌بینیم که سپاه پاسداران این هسته [جاسوسی] را برای هدف گرفتن امنیت کویت ایجاد می‌کند.»

این مقام کویتی همچنین گفته است که سه دیپلمات ایرانی نیز از کویت اخراج خواهند شد. وی همچنین گفت که سفیر این کشور «برای مشاوره» به کویت فراخوانده شده است.

پیشتر در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۹ نیز وزیر کشور عربستان از کشف «شبکه جاسوسی وابسته به سپاه پاسداران» در کویت خبر داده بود، خبری که بعدا مقامات جمهوری اسلامی رد کرده و آن را «در راستای خدشه وارد کردن به روابط دو کشور» ارزیابی کردند.

پیش از وزیر کشور عربستان نیز روزنامه کویتی القبس در مطلبی نوشته بود که دست‌کم هفت نفر از اعضای یک «شبکه جاسوسی وابسته به ایران که در پلیس و ارتش کویت فعالیت می‌کردند» بازداشت شده‌اند.

در آن زمان رسانه‌های کویت گزارش کردند که این افراد متهم به جمع‌آوری اطلاعات «از پایگاه‌های نظامی آمریکا و کویت برای سپاه» هستند.

خبرگزاری فرانسه نیز روز چهارشنبه گذشته به نقل از روزنامه کویتی الوطن اعلام کرده بود که یک روز پس از حکم اعدام دادگاهی در کویت برای دو شهروند ایرانی و یک شهروند کویتی به اتهام جاسوسی برای ایران، کویت سفیر خود را از ایران فراخوانده است.

منبع: رادیو فردا

پیشینه:
«کویت سفیر خود را از ایران فراخواند»
اعلام اتهام اعضای شبکه «جاسوسی سپاه» در کویت


 
 

1390/1/11

به گزارش کلمه مهندس موسوی و زهرا رهنورد دقایقی بر سر پیکر بی جان پدر حاضر شدند ولی ماموران به آنها اجازه ماندن یا شرکت در مراسم تشییع ندادند. مراسم تشییع از خانه و در بهشت زهرا هم با دخالت ماموران و رفتار تهاجمی آنها نظم طبیعی نداشته است.

جاوید قربان اوغلی، از اعضای ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی و سفیر سابق ایران در الجزایر، که از حاضرین در مراسم تدفین حاج میر اسماعیل موسوی بود در گفتگو با خبرنگار کلمه جزئیات این دیدار و مراسم امروز را مطرح کرده است:

شما در مراسم تشییع و تدفین مرحوم حاج میراسماعیل پدر بزرگوار جناب مهندس موسوی حاضر بودید. ممکن است برای مخاطبان کلمه درباره این مراسم و برخورد ماموران امنیتی بفرمایید؟

در شب درگذشت حاج آقا میراسماعیل موسوی و با جمع شدن اعضای خانواده و برخی از اقوام درجه یک در ساعات اولیه شب ماموران امنیتی به منزل ایشان می آیند تا درباره چگونگی برگزاری مراسم دستورات و به اصطلاح نکات امنیتی شان را به خانواده دیکته کنند. برادر جناب آقای مهندس موسوی به آن دو نفر تاکید کرد تا جناب میرحسین که بزرگ خانواده است بر سر بالین پدرمان نیاید ما جنازه را از جایش تکان نمی دهیم. باید ایشان بیاید و به ما بگوید چه کنیم تا ما همانطور عمل کنیم. این تهدید و مقاومت خانواده به نوعی ماموران را مستاصل کرد و چند ساعت بعد جناب آقای مهندس میرحسین موسوی و همسرشان خانم زهرا رهنورد را به خانه آوردند و تنها اجازه دادند این فرزند بعد از ۵۰ روز دوری و علی رغم بیماری و چشم انتظاری پدر، بعد از مرگش بتواند پدر را ببیند.

گفتید مهندس موسوی و خانم رهنورد را به خانه آوردند؟ تا کی ایشان آنجا بودند و آیا امکان صحبت یا تماس با دیگران را داشتند؟

این دیدار هم با حضور نیروهای امنیتی در منزل و تنها در حد چند دقیقه بود و سریعا مهندس و همسرش را با خود بردند. مهندس موسوی علی رغم سالیان سال مشغولیت در حوزه های مختلف دیدار هر صبح جمعه با پدر و تماس تلفنی هر شب با او قطع نمی شده، حال سخت بود که پدر را این همه مدت نبیند و در آخر بدون خداحافظی ترکش کند. مظلومیت این پدر و پسر تا جایی بود که اجازه ندادند بر سر خاک پدرش حاضر شود و خود جنازه اش بر دوش بگیرد.

خبرهایی از درگیری ماموران امنیتی با حاضران و بازداشت چند تن منتشر شده بود. در این باره توضیح می دهید؟

علت این درگیری خود ماموران بودند. از آغاز صبح خیابان ۱۵ خرداد و خیابان های اطراف مملو از نیروهای انتظامی و یگان ویژه بود، به گونه ای که جو پلیسی سنگینی بر مراسم حاکم شده بود. با این حال چون خانواده اصرار داشتند مراسم در کمال آرامش برگزار شود اعتنایی نداشتند. جنازه بر دوش اقوام و نزدیکان درجه یک تا مسافتی کوتاه بر طبق سنت با ادای لااله الاالله برده می شد که یکباره تعدادی از ماموران به تشییع کنندگان هجوم آوردند و جنازه را از دستان آنها کشیدند و به داخل آمبولانس بردند. این رفتار زشت ماموران با اعتراض خانواده مواجه شد و مردم حاضر هم در این موقع شعار یاحسین میرحسین سر دادند. مظلومیت این مراسم به حدی بود که به روحانی سرشناسی مثل آیت الله نوراللهیان که خود سالیان سال در بیت رهبری حضور داشته هم به طور غیرمحترمانه و با هتاکی و توهین برخورد کردند و نهایتا ایشان را بازدشت کردند. چند تن از اقوام درجه یک خانواده مهندس موسوی را نیز با ضرب و شتم بازداشت کردند. رفتار زشت و وقیحانه ماموران عامل تشنج و ناآرامی در مراسم شد وگرنه خانواده می خواست به احترام آن مرحوم فقید تشییع در آرامش برگزار شود.

آمبولانس پیکر آن مرحوم را به بهشت زهرا منتقل کرد. در آنجا برخورد ماموران چگونه بود؟ آیا اجازه برپایی نماز دادند؟

متاسفانه در بهشت زهرا هم به همین ترتیب عمل کردند. اجازه ندادند کسی وارد غسالخانه شود. تنها به اقوام نزدیک اجازه دادند که در درب پشتی غسالخانه منتظر بمانند. با اینکه در پنجشنبه آغاز سال بهشت زهرا شلوغ بود، اما ماموران چنان جو امنیتی و قرق کاملی را برپا کرده بودند که مبادا مردم عادی به تشییع کنندگان بپیوندند. وقتی آقای دکتر شکوری راد برای نماز و ادای تسلیت آمد، ماموران به گونه ای وحشیانه با ایشان برخورد و بازداشتش کردند. همینطور دختر آیت الله موسوی اردبیلی، از مراجع عظام تقلید را هم بازداشت کرده بودند. که بعد از ساعتی آزاد شدند. آقای دکتر شکوری راد را هم ساعتی بعد در گوشه ای از بهشت زهرا آزاد کردند. مراسم ساعت ۱۱ صبح به پایان رسید و نیروهای امنیتی مجبور کردند که حاضران سریعتر محل را ترک کنند، ولی خودشان همچنان در بهشت زهرا و بر سر مزار برای ممانعت از حضور مردم باقی ماندند.

برنامه خانواده مهندس موسوی برای مجالس ختم آن مرحوم چگونه است؟ آیا ماموران اجازه برپایی مراسم را دادند؟

ماموران امنیتی در همان شب نخست که برای مذاکره و دیکته دستورات امنیتی به خانه آمده بودند اصرار داشتند که مجلس ختم روز جمعه ۱۲ فروردین ماه برپا شود که خانواده و به خصوص برادر جناب مهندس مخالفت کردند و طبق قرار روز یکشنبه ۱۴ فروردین ماه مجلس ختم آن مرحوم در مسجد نور واقع در میدان فاطمی در ساعت شش تا هفت و نیم عصر برگزار می شود. البته امیدواریم بر سر قرارشان بمانند و اجازه برگزاری مراسم را به خانواده و دوستداران آن مرحوم بدهند.

منبع: کلمه


 
 

1390/1/11

جامعه بین‌المللی بهاییان در بیانیه‌ای از افزایش حکم زندان رهبران بهایی ایران به ۲۰ سال که شفاهی به آنان اعلام شده ابراز نگرانی کرد.

در بیانیه این جامعه که روز چهارشنبه منتشر شده٬ افزایش حکم زندان رهبران بهایی نشانه «دورویی و تزویر» جمهوری اسلامی دانسته شده است.

حدود شش ماه پیش هفت تن از سران جامعه بهایی ایران که به زندان افتاده بودند، نسبت به حکم ۲۰ سال زندان که آن هم نه از طریق حکم رسمی، بلکه شفاهی به آن‌ها اعلام شده بود به دادگاه تجدیدنظر اعتراض کردند.

به گفته جامعه بین‌المللی بهاییان، دادگاه تجدیدنظر حکم اولیه را به ۱۰ سال زندان کاهش داد که باز هم به طور رسمی اعلام نشده بود. با این حال این جامعه بین‌المللی در بیانیه خود می‌گوید بار دیگر به طور شفاهی گفته شده که حکم اولیه یعنی‌‌ همان ۲۰ سال زندان تایید شده است.

فریبا کمال‌آبادی، جمال‌الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، مهوش ثابت، بهروز توکلی و وحید تیزفهم، هفت تن از رهبران جامعه بهایی ایران هستند که از حدود دو سال و نیم پیش در زندان به سر می‌برند.

ایران بهاییت را به عنوان دین به رسمیت نمی‌شناسد و در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بهاییان در ایران اجازه تحصیل در دانشگاه‌ و استخدام در دستگاه‌های دولتی را نداشته‌اند.

منبع: رادیو فردا

پیشینه
بهائیان را آزاد کنید و به بی‌عدالتی در برابر آنها خاتمه دهید
نگرانی از شرایط هفت رهبر بهاییان ایران در زندان گوهردشت


 
 

با دخالت نیرو‌های پلیس و لباس شخصی
1390/1/11

تشییع پیکر میراسماعیل موسوی که قرار بود از مقابل منزلش در تهران برگزار شود با دخالت و حضور بسیار پر رنگ نیروهای امنیتی نیمه تمام ماند.

به گزارش کلمه، جمعیتی که صبح امروز پنجشنبه در محله درخونگاه برای تشییع پیکر میر اسماعیل موسوی حاضر شده بودند با شمار زیادی از ماموران لباس شخصی و پلیس مواجه شده و نتوانستند این مراسم را برگزار کنند.

ماموران پرشمار لباس شخصی که جو سنگین امنیتی و پلیسی در مراسم ایجاد کرده بودند چند دقیقه پس از آغاز تشییع پدر میرحسین موسوی، پیکر وی را با فشار و تهدید و فریاد به آمبولانس منتقل کرده و با خود بردند.

این گزارش حاکی است این اقدام با اعتراض مردم و ممانعت آنها روبرو شد اما در نهایت لباس شخصی‌ها با حمله به تجمع کنندگان پیکر میراسماعیل موسوی را با خود بردند.

گزارش شده که در این مراسم لباس شخصی‌ها اقدام به ضرب و جرح مردم کرده و دست‌کم هفت تن را بازداشت کردند.

منبع: کلمه


 
 

آیت‌الله حائری شیرازی:
1390/1/11

آیت‌الله حائری شیرازی نماینده ولی فقیه در شیراز گفته که «لازمه نصیحت پذیری دولت از علما این نیست که هرچه آن‌ها بگویند، دولت بگوید چشم.»

آقای شیرازی این مطالب را در گفتگو با سایت خبرآنلاین بیان کرده است.

وی گفته که «دولت باید به نصیحت​های علما خوب گوش کرده و عمل کند. اما لازمه نصیحت​پذیری این نیست که هر چه می‌​گویند دولت بگوید چشم. باید برای این نصیحت​‌ها راهکار داد.»

وی افزوده که «اعتقادم این است که این دولت می‌​فهمد دارد چکار می‌​کند و در کار خودش کار‌شناس است.»

اظهارات این روحانی نزدیک به احمدی‌نژاد در شرایطی مطرح می‌شود که رابطه دولت با روحانیون بلند‌پایه در قم و مشهد در سال‌های اخیر به سردی گرائیده است.

دامنه اختلاف روحانیون با عملکرد دولت احمدی‌نژاد تا جایی گسترش یافته که محمدتقی مصباح یزدی نیز به جمع منتقدان پیوسته است.

بسیاری از محافظه‌کاران معتقدند دولت احمدی‌نژاد به دنبال اجرای اسلام منهای روحانیت در جمهوری اسلامی است.

منبع: خبرآنلاین


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته