-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ اسفند ۱۰, سه‌شنبه

Latest Posts from Tehran Review for 03/01/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



Iran has arrested opposition leaders Mir-Hossein Mousavi and Mehdi Karoubi, the opposition website Kaleme said on Monday.

“Sources say that they have been arrested and transferred to Heshmatiyeh jail in Tehran,” Mousavi’s website Kaleme reported.

Judiciary officials were not immediately available for comment.

The International Campaign for Human Rights in Iran, an advocacy group which has staff in the United States and Germany, said on Sunday the two leaders had been moved secretly from their homes where they had been under virtual house arrest for calling on supporters to protest against the government.

Mousavi and Karoubi had been forced to stay in their homes in the capital Tehran for more than two weeks. Mousavi’s daughters said on the Kaleme website that they had been prevented from approaching the house since February 14.

source: Reuters


 


Iran’s state prosecutor said Monday authorities have cut all outside contact with the country’s two senior opposition leaders as part of a campaign to silence dissent.

In remarks reported by the official IRNA news agency, Gholam Hossein Mohseni Ejehi warned that if necessary “other measures” could be taken against Mir-Hossein Mousavi and Mehdi Karroubi.

“In the first step, their contacts such as meetings and telephone conversations have been restricted,” Ejehi was quoted by IRNA as saying. “Should circumstances arise, other measures will be taken.”

The development is a sharp escalation following warnings by an international human rights group, which said Sunday the two leaders and their wives were in grave danger after security forces apparently took them from their homes, where they had been under house arrest. Ejehi did not say where they were being held.

Mousavi and Karroubi were placed under house arrest after urging supporters to attend a Feb. 14 rally. Clashes between protesters and security forces during the demonstrations killed three and wounded dozens.

Karroubi’s website, sahamnews.org, said Iranian security forces took the two and their wives to an “unknown location” on Thursday.

Activists and opposition members have demanded Mousavi and Karroubi be released, vowing to stage demonstrations every Tuesday until they are freed. Ejehi said any attempt by opposition supporters to take to the streets will meet swift retribution.

Iranian officials had called Mousavi and Karroubi “leaders of sedition,” but Ejehi said the two were no longer seditionists but anti-revolutionaries. “Today, this current has passed the sedition stage. It has turned into an anti-revolution (current),” IRNA quoted him as saying.

Prominent pro-reform cleric, Grand Ayatollah Youssef Saanei, denounced the government’s treatment of the two opposition leaders.

“We are witnessing anti-Islamic and anti-human attacks against political opponents,” said Saanei in a statement posted on a reformist website, kaleme.com. The men “have been deprived of their basic human rights and put under house arrest without holding any trial, even a show trial and without giving them the chance to defend themselves,” said Saanei.

source: AP


 


درحالی که شبکه خبری سی ان ان، کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران و سحام نیوز به نقل از منابع خود از انتقال میرحسین موسوی، زهرا رهنورد، مهدی کروبی و فاطمه کروبی به مکان نامعلومی خبرداده‌اند، مجتبی واحدی سخنگوی کروبی می‌گوید، احتمالاً این خبر صحت دارد.

به گزارش رادیو فردا، یکی از فرزندان مهدی کروبی در گفت‌وگو با سحام‌نیوز از انتقال «قطعی» مهدی کروبی و همسرش به مکانی نامعلوم خبر داده است.

سحام‌نیوز گزارش داده است انتقال مهدی کروبی و همسرش، پنجشنبه و همزمان با حضور سنگین نیروهای امنیتی در خیابان‌های تهران بوده است.

فرزند مهدی کروبی به سحام‌نیوز گفت: «دقایقی قبل توانستیم با یکی از همسایگان که شاهد انتقال پدر و مادرمان به خارج از منزل بوده است صحبت کنیم. وی به ما اطلاع داد که نیمه شب پنج شنبه شاهد حضور هشت ماشین ون نیروهای امنیتی در مقابل ساختمان و ورودی پارکینگ منزل آقای کروبی بوده که پس از دقایقی همگی به همراه یک ماشین که از داخل پارکینگ درآمده محل را ترک کرده‌اند. به گزارش این شاهد عینی پس از آن، ساختمان به طور کامل تخلیه و چراغ‌های منزل ایشان خاموش شده است.»

این مقام ایرانی که نامی از وی برده نشده، به سی ان ان گفته است، مخالفان حکومت «به دنبال شهید می‌گردند» و از این رو انتقال آنها برای تامین امنیت آنها صورت گرفته است.

روز شنبه، کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، نیز به نقل از منابع خود از انتقال میرحسین موسوی و مهدی کروبی به «خانه امن» خبر داده و به شدت از آن ابراز نگرانی کرده بود.

آرون رودز، سخنگوی کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت: «این چهار ناراضی ناپدید شده‌اند؛ آنان بدون ارتباط با دنیای خارج، در مکان نامعلومی نگهداری می‌شوند و این نقض شدید قوانین ایران و بین‌المللی است و آدم ربایی توسط حکومت است.»

آرون رودز، سخنگوی این سازمان حقوق بشری، تصریح کرد: «باتوجه به رفتار اوباش‌مآبانۀ عده زیادی از سیاستمداران و روحانیون ایرانی در درخواست اعدامِ این دو، دلایلی برای نگرانی عمیق نسبت به سلامتی و تندرستی آنان وجود دارد.»

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران به نقل از یکی از «همسایگان» مهدی کروبی اعلام کرده است ماموران امنیتی دیگر در اطراف محل زندگی کروبی حضور ندارند و شیشه‌های منزل آنها شکسته و «کسی در خانه» نیست.

این سازمان همچنین به نقل از یک «شاهد عینی» در منطقه پاستور گفته است که هیچ رفت‌وآمدی به کوچه اختری، «حتی برای انتقال مواد غذایی» به منزل میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، مشاهد نشده است.

از سوی دیگر وب‌سایت سحام نیوز به نقل از یک «همسایه» خانواده کروبی گزارش داده است که ماموران امنیتی دیگر در مقابل منزل آنها حضور ندارند و چراغ‌های خانه نیز خاموش هستند.

در واکنش به انتشار این گزارش‌ها مجتبی واحدی، سخنگوی مهدی کروبی که در خارج از کشور به سر می‌برد، در گفت‌وگو با رادیو فردا اظهار داشت احتمال دارد خبر انتقال مهدی و فاطمه کروبی به محلی نامعلوم صحت داشته باشد.

مجتبی واحدی به رادیو فردا گفت که روز شنبه با نزدیکان مهدی کروبی و کسانی که با منطقه آشنا هستند، صحبت کرده و آنها به وی گفته‌اند که در منزل مهدی کروبی هیچ چراغی روشن نیست و این بدان معناست که احتمالا کسی در این خانه نیست.

مجتبی واحدی گفت: «آقای موسوی و کروبی به همراه همسرانشان، به مدت دو هفته است که زندانی‌اند؛ چه آنها در منزل اشغال‌شده خودشان زندانی باشند و چه در خانه امن که یک نوع شکنجه‌گاه و از ابتکارات جمهوری اسلامی است.»

مجتبی واحدی در پاسخ به این پرسش که آیا در صورت صحت این خبر، ارتباطی میان فراخوان تظاهرات در اعتراض به حصر موسوی و کروبی و انتقال آنها به مکانی نامعلوم وجود دارد، گفت: «اگر این اقدام صورت گرفته باشد، حاکمیت می‌خواهد جریان خبری را به جای تمرکز بر موضوع راهپیمایی‌های سه‌شنبه بر این خبرهای ضدونقیض و بعضا غیرموثق متمرکز بکنند.»

مجتبی واحدی همچنین گفت مهدی کروبی از سلامت کامل برخوردار بوده و تنها مشکلی که داشت ناراحتی دیسک کمر بوده است.

سخنگوی مهدی کروبی با اشاره به رفتار دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی در برخورد با کسانی که در اختیارشان بوده‌اند، گفت: «از دست ماموران اطلاعاتی هرگونه خشونتی برمی‌آید؛ ‌آنها وقتی همسر همکار خود سعید اسلامی را دستگیر کردند، دیدید که چه کار کردند … کسی که زندانی این افراد باشد، قطعا درباره سلامتش نگرانی وجود دارد.»

پس از فراخوان میرحسین موسوی و مهدی کروبی برای راهپیمایی در روز ۲۵ بهمن که دهها هزار نفر را در شهرهای مختلف ایران به خیابان‌ها کشاند، این دو رهبر معترضان با خشم مقام‌های جمهوری اسلامی و تشکل‌های نزدیک به آن مواجه‌ شده‌ و ارتباط آنها به طور کامل با دیگران قطع شد.

شورای هماهنگی راه سبز امید، از هواداران «جنبش سبز» دعوت کرده است در اعتراض به حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی روز سه شنبه دهم اسفند از میدان امام حسین تا میدان آزادی در تهران و میدان‌های اصلی شهرستان‌ها حضور یابند.


 


در ادامه اعتراض ها به حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران مخالفان حکومت ایران، آیت الله یوسف صانعی، آیت الله علی محمد دستغیب و آیت الله اسدالله بیات، از مراجع تقلید منتقد حکومت، در بیانیه های جداگانه ای به این مسئله اعتراض کرده اند.

به گزارش بی‌بی‌سی، آیت الله یوسف صانعی در بیانیه ای که روز یکشنبه 8 اسفند از طریق پایگاه اطلاع رسانی او در اینترنت منتشر شد نوشت که رفتار حکومت ایران نشانه درماندگی و ضعف سیاسی است.

میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد، و مهدی کروبی و همسرش فاطمه کروبی از زمان تظاهرات ضدحکومتی 25 بهمن تحت حصر خانگی قرار گرفتند و گزارش ها در چند روز اخیر نیز حاکی از انتقال آنها به مکانی نامعلوم است.

آیت الله صانعی در بیانیه خود نوشت که این چهار نفر “بدون برگزاری هرگونه دادگاه و محکمه ای (هرچند صوری) و بدون اجازه دفاع به آنها در حصر خانگی یا محرومیت از حقوق اولیه انسانی” قرار گرفته اند.

او در ادامه این بیانیه می نویسد اینها اعمالی است که “نشان از درماندگی و ضعف سیاسی عاملان و آمران آن از اقناع افکار عمومی دارد.”

آیت الله صانعی به مقایسه اوضاع فعلی با دادگاه های زمان شاه می پردازد: “هنوز فراموش نکرده ایم که دادگاه های سیاسی در رژیم گذشته، فارغ از احکام ظالمانه و فرمایشی بودن آنها مانند دادگاه های نظامی دکتر مصدق و فدائیان اسلام و ده ها محاکمه سیاسی دیگر، چگونه برگزار می شد و متهمان چگونه از اعمال و افکار خود دفاع می کردند که خود حکایت از این توجه در سیستم حقوقی و قضایی دارد.”

آیت الله صانعی همچنین در بیانیه اش نوشت: “جای بسی تاسف و تعجب است که برخی از افراد، اعتراض معترضین سیاسی را در جامعه فاقد هر گونه پایگاه و جایگاهی دانسته و آن را دروغ و حیله پنداشته ولی با داشتن تمامی قدرت های تبلیغی و رسانه ای از برگزاری یک دادگاه صالح علنی عاجز هستند تا در آن معترضان و منتقدان سیاسی نیز بتوانند از نظرات خود دفاع کنند و در نهایت جامعه خود قضاوت کند که حق با کیست؟”

آیت الله صانعی از روحانیون نزدیک به اصلاح طلبان است و از چهره های مورد خشم حکومت بوده است. دفتر او در شهر قم حدود 8 ماه قبل هدف حمله قرار گرفت و اشیای آن تخریب شد.

آیت الله بیات زنجانی از دیگر مراجع تقلید و منتقد حکومت ایران نیز در بیانیه از برخورد با “یاران صدیق امام و انقلاب” به “صرف اعتراض” انتقاد کرده است.

آیت الله بیات زنجانی در این بیانیه که به نظر می رسد در اصل برای اعتراض به توهین به فائزه هاشمی رفسنجانی در حرم عبدالعظیم در جنوب تهران تنظیم شده، آمده است: “چگونه و بر چه اساس در این شرایط، به جای برخورد با چنین افرادی، به سراغ یاران صدیق امام و انقلاب رفته و به صرف اعتراض، آنانی را که در روزهای مبارزه با رژیم ستمشاهی در صف اول مبارزات بوده‌اند و روزهای سخت دوران دفاع مقدس را با مدیریت اجرائی خود به بهترین نحو ممکن پشت سر گذاشته‌اند، مورد بدترین بی‌مهری‌ها قرار داده‌اند؟!”

آیت الله سیدعلی محمد دستغیب دیگر مرجع تقلید و از اعضای مجلس خبرگان که مقر او در شیراز است نیز روز شنبه در نامه ای خطاب به مجلس خبرگان نوشت که باید “به اعتراضات دو کاندیدای ریاست جمهوری آقایان موسوی و کروبی در نزد هیاتی که طرفین دعوی قبول داشته باشند گوش داده شود و بررسی شود و هرچه سریعتر حصر غیرقانونی و غیرشرعی این دو بزرگوار برداشت شود.”

“شورای هماهنگی راه امید سبز” که موسوی و کروبی آن را سال گذشته در جریان اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری بنیان گذاشتند از معترضان دعوت کرده است روز 10 اسفند با تظاهرات خیابانی به “زندانی شدن” این افراد اعتراض کنند.

سخنگویان مخالفان در ایران می گویند که میرحسین موسوی، مهدی کروبی و همسران آنها عملا زندانی هستند.

پیشتر مجتبی واحدی، مشاور مهدی کروبی که در خارج از ایران به سر می برد گفت که او و همسرش به یکی از “خانه های امن” منتقل شده اند.

آقای واحدی به بی بی سی گفت یک هفته است که اطرافیان و فرزندان مهدی کروبی از وضع او کاملا بی خبر هستند و اطلاعی از سلامت او و همسرش ندارند.

او با اشاره به تاریک بودن پنجره های خانه آقای کروبی و عدم حضور نیروهای امنیتی در اطراف خانه گفت: “یک هفته است در بی خبری مطلق هستیم، نمی دانیم کجا هستند، یعنی در کجا زندانی هستند و وضعیت سلامتی او چطور است. اگر مشکلی برای سلامتی او پیش آمده باشد، مسوولش حکومت است.”

محمد خاتمی نیز روز شنبه گفت: “چرا باید کسانی چون جناب مهندس موسوی و جناب آقای کروبی و همسرانشان که سابقه درخشان در انقلاب و جمهوری اسلامی دارند و در دلبستگی شان به اصل نظام و انقلاب تردیدی نیست دچار حصر و محدودیت شوند؟”

میرحسین موسوی و مهدی کروبی چند هفته قبل هواداران خود را به تظاهراتی در روز 25 بهمن در حمایت از جنبش های مردمی در تونس و مصر دعوت کردند.

در آن روز معترضان علیرغم حضور گسترده نیروهای امنیتی دست به تظاهرات زدند و شعارهای تندی علیه رهبر جمهوری اسلامی سر داده شد.

گروه هایی از معترضان در روز اول اسفند نیز به مناسبت هفتمین روز درگذشت کسانی که در روز 25 بهمن کشته شده بودند تظاهرات کردند که با حضور بسیار گسترده نیروهای امنیتی روبرو شد.


 


تحریم بیش از ۸۰ مقام ایرانی از سوی اتحادیه اروپا، در ماه مارس ٢٠١١ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به گزارش رادیو زمانه و به نقل از تارنمای کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، این افراد شامل نیروهای پلیس و شبه‌نظامی، مسئولین زندان، دادستان‌ها، قضات و دیگر مقاماتی است که در «نقض حقوق بشر و ادعاهای مربوط به شکنجه و کشتن ناراضیان دست داشته‌اند.»

سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر و کشورهای غربی، ایران را به «بدرفتاری با مخالفان و سرکوب آن‌ها» متهم می‌کنند. با این حال، ایران همواره با رد کردن اتهام «نقض حقوق بشر»، کشورهای غربی را به «دخالت در امور داخلی» خود متهم می‌کند.

تحریم‌های اتحادیه اروپا، مسدودکردن دارایی‌ها و ممنوعیت سفر را شامل خواهد شد.

بنا به این گزارش «حسین الله‌کرم، رییس شورای هماهنگی نیروهای حزب‌الله، حسین طائب، فرمانده پیشین بسیج، علی فضلی، معاون بسیج، عباس کارگرجاوید نیروی بسیجی که گفته می‌شود ندا آقاسلطان را در ۲۰ ژوئن ۲۰۰۹ به قتل رساند، مهرداد امیدی، رئیس بخش جرائم رایانه‌ای نیروی انتظامی، بهروز کمالیان، رئیس گروه رایانه‌ای آشیانه سپاه پاسداران، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، مصطفی محمدنجار، وزیر کشور، صادق محصولی، وزیر رفاه، کامران دانشجو، وزیر علوم، غلام‌حسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل، دری نجف‌آبادی، دادستان پیشین کل و عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران» در این لیست قرار دارند.

همچنین امروز دوشنبه نهم اسفند، روزنامه کیهان چاپ تهران نیز با انتشار گزارشی اعلام کرد آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی، عضو مجلس خبرگان رهبری، احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه تهران، محمد یزدی، عضو مجلس خبرگان رهبری و حسین شریعتمداری، مدیر روزنامه کیهان نیز در لیست تحریم اتحادیه اروپا قرار دارند.

روزنامه کیهان همچنین از «حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، حجت‌الاسلام والمسلمین علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه، یدالله جوانی، رئیس اداره سیاسی سپاه، عبدالله عراقی، جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه، حسین همدانی، فرمانده سپاه تهران، اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، احمدرضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی، ابراهیم رئیسی، معاون اول رئیس قوه قضائیه، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات، مرتضی بختیاری، وزیر دادگستری و مرتضی تمدن، استاندار تهران» به عنوان دیگر افرادی که در فهرست تحریم قرار دارند، نام برده است.

هفته گذشته نیز محمدرضا نقدی، فرمانده سازمان بسیج مستضعفین و عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران از سوی آمریکا تحریم شدند.

دولت آمریکا این دو مقام ایرانی را به «نقض حقوق بشر» متهم کرده و برای «همبستگی با قربانیان شکنجه، سرکوب و بازداشت‌های خودسرانه» آن‌ها را تحریم کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده که نقدی و دولت‌آبادی در «فهرست سیاه» قرار گرفته‌اند و دارایی‌ها و اموال آن‌ها در آمریکا مسدود خواهد شد.

آمریکا مهرماه سال جاری نیز هشت تن از مقامات دولتی ایران را به دلیل «نقض حقوق بشر و سرکوب اعتراضات مردم ایران در وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور»، در فهرست تحریم‌های خود قرار داده بود.

هشت مقامی که مهرماه ٨٩ مورد تحریم قرار گرفته‌اند، عبارتند از: «محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، حجت‌الاسلام غلام‌حسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائیه، حجت‌الاسلام حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات، صادق محصولی، وزیر رفاه، سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران، مصطفی محمدنجار، وزیر کشور و جانشین فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی، احمدرضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ و حجت‌الاسلام حسین طائب معاون اطلاعات سپاه پاسداران.»

کاخ سفید می‌گوید این هشت نفر در «نقض فاحش حقوق بشر» در جریان «سرکوب» اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران «مسئول» هستند.

پس از انتخابات بحث‌برانگیز ریاست‌جمهوری سال ١٣٨٨ در ایران، بسیاری از معترضان به نتیجه انتخابات بازداشت شدند. ایران از اعترضات به نتیجه انتخابات به عنوان «فتنه ٨٨» نام می‌برد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به tehranreview-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به tehranreview@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته