-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ اسفند ۱۲, پنجشنبه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 03/03/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



پس از دستگیری میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران مخالفان دولت به همراه همسرانشان در هفته گذشته، موج تظاهرات ضد دولتی سراسر کشور را درنوردید و تنش در روز سه شنبه بالا گرفت.

شاهدان می گویند که تلاش بخشی از مخالفان برای به چالش کشیدن دولت با صف آرایی های هفتگی، ده ها هزار نفر را سه بار در طول دو هفته اخیر به خیابان ها کشاند. آن ها می گویند که صف آرایی این هفته که با زادروز میرحسین موسوی همزمان شده بزرگترین و خشن ترین روز در میان این روزها بوده است.

به گفته شاهدان، دولت از تجهیزات و نیروهای امنیتی چون پلیس ضد شورش و نیمه نظامیان بسیجی و لباس شخصی بهره گرفت تا با گاز اشک آور، باتوم و گلوله با مردم روبرو شوند.

برخورد تا پاسی از شب ادامه یافت و وبسایت های مخالفان دولت، خبر از دستگیری دست کم 50 تن در یک نقطه از تهران را داده اند. از حوادث احتمالی در آن روز، هنوز هیچ خبری از منابع دولتی و یا مخالف دولت در دست نیست.

شاهدان می گویند که مردم خشمیگن بودند و با سنگ به پلیس امنیت یورش بردند و دو خودرو «ون» پلیس را به آتش کشیدند.

تصاویر و فیلم هایی که روی سایت یوتیوب و دیگر سایت ها بارگزاری شده اند نشان می دهند که پوستر بزرگی از رهبر جمهوری اسلامی، آیت اله علی خامنه ای از دیوار یکی از بزرگراه های اصلی تهران آویزان شده بود که روی آن نوشته بودند: «دیکتاتور، به پایان سلام کن.» شاهدان دیده اند که در میدان صادقیه تهران مردم تصویر بزرگی از خامنه ای را پایین می آورند و به آتش می کشند.

به نظر می رسد که با موج شورش های مردم سالاری خواهی در سراسر خاورمیانه، جنبش سبز نیز نیرویی تازه یافته باشد. تحلیلگران بر این باورند که گسترش حضور هفته به هفته مردم و گسترش دامنه ناآرامی های تهران به شهرهای شیراز و مشهد، بر نتیجه گیری هایی که گمان می رفت «جبهه مخالفت تحلیل رفته باشد» در داخل و بیرون از کشور خط بطلان کشید.

به گفته یک تحلیلگر سیاسی در تهران، «رویارویی امروز نشان داد که مخالفت عمیقا به جامعه نفوذ کرده و راه خود را به شهرهای کوچک تر می گشاید. مردم ایران کم کم به این می اندیشند که «مجبور نیستیم این گونه زندگی کنیم.»

دولت ایران در تلاش است که بحران سیاسی داخلی را در دید جامعه بین الملل ناچیز و بی ربط به دیگر خیزش های منطقه جلوه دهد. رجا نیوز، وبسایت محافظه کار یکی از همدستان رییس جمهور محمود احمدی نژاد گزارش کرد که جمعیت سه شنبه برای خرید شب عید نوروز که در ماه مارس آغاز می شود به خیابان ها آمده بودند.

خانواده های موسوی و کروبی اعلام کردند که این دو به همراه همسران خود دستگیر و هفته پیش به زندان حشمتیه در تهران منتقل شده اند.

به گفته خبرگزاری نیمه رسمی فارس، مقامات قضایی خبر بازداشت این چهار تن را تکذیب کردند. ولی گفتند که برای جدا ساختن این دو، از پشتیبانانشان اقداماتی انجام شده است.

جامعه بین الملل از ایالات متحده تا اتحادیه اروپا، خواستار آزادی فوری این چهار تن شده اند.

به گفته خبرگزاری های ایران، سخنگوی وزرات امور خارجه، رامین مهمان پرست گفته است که «این مسائل امور داخلی ماست و هیچ کشوری حق ندارد و حق نخواهد داشت در امور داخلی ما دخالت کند.»

یک شاهد می گوید که در میدان انقلاب، یکی از میدان های مرکزی تهران، یک افراد گروه پلیس ضد شورش زمانی که از عقب نشینی مردم دلسرد شدند به خرد کردن شیشه خودروها پرداختند. همچنین به گزارش یک شاهد حاضر در صحنه اتوبوسی نیز مورد یورش شبه نظامیان بسیجی قرار گرفت که در ساعت شلوغی مسافرانش ناگهان سرهایشان را از شیشه بیرون برده بودند و با هم ضد آقای خامنه ای شعار می دادند.

مرد جوانی از تهران می گوید: «خشم هر دو طرف بی سابقه بود.» وی می گوید: در یک نقطه، تیمی از پلیس ضد شورش جمعیت را دوره کرد و آن ها را به سویی راند که با باتوم الکتریک به مردم هجوم می بردند. و ادامه می دهد که وقتی که مردم تلاش کردند که بگریزند با شلیک هواییِ آن ها روبرو شدند.

ویویدی تظاهرات سه شنبه ایران

توضیح تصویر: تظاهرات دهم اسفند، تهران

نوشته: فرناز فصیحی - بیروت / در: وال استریت جورنال


 


مقام های ایران تکذیب می کنند که رهبران مخالف میرحسین موسوی و مهدی کروبی با همسرانشان به بازداشتگاه امنیتی حشمتیه برده شده اند. اما برای خانواده های این دو ربودن آنها محرز است. فرزندان کروبی در نامۀ منتشر شده در صفحه های اینترنتی اصلاح طلبان نوشتند: «ما پدر و مادر خود را ربوده شده تلقی می کنیم، بعنوان گروگان هایی در دست حکومت.» در صفحه های اینترنتی وابسته به مخالفان می آید یک افسر عالی رتبۀ سپاه پاسداران که با جنبش سبز مربوط است این رخدادها را تأیید کرده است.

بازداشت دو رقیب رئیس جمهورمحمود احمدی نژاد غافلگیرکننده نبود. موسوی و کروبی در تابستان ۲۰۰۹ در انتخابات دستکاری شده از احمدی نژاد شکست خورده و در پی آن به شخصیت های نمادین در اعتراض به نتیجۀ انتخابات تبدیل شده بودند.

حکومت ایران با بی رحمی و خشونت و بازداشت و شکنجه با تظاهرات برخورد کرد. در این جریان حدود ۱۰۰ فعال جان خود را از دست دادند و بیش از ۱۰۰۰ معترض بازداشت شدند.

حکومت تاکنون علیه شخصیت های نمادین اصلاح طلبان از روش های ظریف تری استفاده کرد: اعضای خانواده های آنها زیرفشار قرار گرفتند و بازداشت شدند و به قتل رسیدند. حتی کروبی در هنگام حضور در مجامع عمومی بارها کتک خورد. دفاتر هر دو را جستجو کردند و بستند و خانه هایشان را محاصره کردند. از دوهفتۀ پیش کروبی و موسوی و همسرانشان در بازداشت خانگی هستند. هر تماسی با جهان خارج – حتی با فرزندان بزرگسال خود – از آنها دریغ شده است.

جنبش مخالفان ایران اصولاٌ برای این سه شنبه فراخوان تظاهرات داده بود. اما اکنون ممکن است اعتراض ها بیشتر شوند. بازداشت کروبی و موسوی روز دوشنبه در شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و وبلاگ های ایرانی توفانی از اعتراض را باعث شد.

در صفحۀ فیس بوک جنبش سبز آمد: «حکومت از خط قرمز گذشته است. فردا علیه آنها به پا خواهیم خواست.» فعالان سبز با الهام از انقلاب ها در جهان عرب، در هفته های گذشته دو بار به خیابان بازگشته بودند. حکومت با بی رحمی پاسخ داد، دست کم سه تظاهرکننده جان باختند، تعداد نامشخصی بازداشت شدند.

تفسیر اعتراض های عربی

اما احتمالاٌ تنها در خیابان نیست که بازداشت کروبی و موسوی به واکنش های خشمگینانه منجر می شود. کارشناس خاورمیانه اسکات لوکاس در تحلیلی برای وبلاگِ «اندورینگ آمریکا» پیش بینی می کند: «طرفداران دو رهبر مخالف در مجلس و در بین احزاب سیاسی سر و صدای زیادی برپا خواهند کرد.» به گفتۀ وی در روزهای آینده آیت الله ها نیز بازداشت ها را محکوم خواهند کرد. آیات یوسف صانعی و علیمحمد دستغیب قبلاٌ به تندی از بازداشت خانگی این دو سیاستمدار انتقاد کرده بودند.

روزبه میرابراهیمی کارشناس ایران در دانشگاه نیویورک به «وال استریت ژورنال» گفت: «جمهوری اسلامی خود را در معرض تهدید می بیند و با بازداشت رهبران دست به خطر زده است.»

در این میان حکومت از هفته ها می کوشد انقلاب های تونس و مصر و لیبی را به سود خود تفسیر کند: طبق این تفسیر قیام کنندگان در این کشورها فقط از الگوی انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ پیروی می کنند. احمدی نژاد در میانۀ فوریه به انگیزۀ سالگرد پیروزی انقلاب گفت بذر «بیداری اسلامی» که ایران بیش از سی سال پیش کاشت اکنون به ثمر می نشیند.

اما اکنون چه بر سر موسوی و کروبی می آید؟ حکومت ایران در هفته های گذشته بارها تهدید کرده هر دو را به اتهام «خیانت» به مرگ محکوم می کند. ۲۰۰ نمایندۀ مجلس و عده ای از روحانیون و مقام های حکومت طی نامه ای در ابتدای فوریه خواستار شدند موسوی و کروبی به علت «خیانت به نظام» و «همکاری با کشورهای خارجی» بازداشت و به دار آویخته شوند.

رئیس قوۀ قضاییه آیت الله صادق لاریجانی نیز خواستار مرگ آنها شد. خود موسوی در ابتدای سال گفته بود احتمال می دهد حکومت در مبارزۀ قدرت تا پای جان مخالفان خواهد ایستاد. وی در ژانویه در صفحۀ اینترنتی خود نوشت آماده است برای حقوق ایرانی ها جان خود را بدهد. وی که در چهارچوب حکومت خواستار اصلاحات است نوشت برای تحقق حقوق مذهبی و ملی مردم ایران حاضر است شهید شود.

حکومت ایران طبق معمول به اعتراض های بین المللی با لجاجت واکنش نشان می دهد: به گفتۀ سخنگوی وزارت خارجه، ایران هیچگونه دخالتی را نمی پذیرد. وی در جریان مصاحبۀ معمول هفتگی در سه شنبه گفت این موضوع امری داخلی است که مورد سوءاستفادۀ دولت های خارجی قرار گرفته تا ایران را بد جلوه دهند.

* از: اولریکه پوتس / در: اشپیگل آنلاین

عکس از: رویترز


 


«انقلاب سبز» که تابستان سال ۲۰۰۹ در خون غلتید و سرکوب شد، آیا می‌تواند دوباره زنده شود؟ دیروز، به گفته سایت اپوزیسیون کلمه و سحام نیوز، درگیری‌های خشنی میان تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی در خیابان‌های تهران صورت گرفته است. علیرغم حضور شدید نیروهای امنیتی، تجمعاتی در نقاط مختلف پایتخت ایران برای آزادی دو رهبر اپوزیسیون، نخست وزیر سابق، میرحسین موسوی و رئیس سابق، مجلس مهدی کروبی شکل گرفت. بعد از دعوت این دو نفر از مردم برای حمایت از انقلاب در دنیای عرب که هزاران نفر را در روز چهاردهم فوریه گرد هم آورد، این دو کاندیدای سابق انتخابات ریاست جمهوری دیگر در ملا عام ظاهر نشده‌اند.از آن زمان، اطلاعات متناقضی درباره سرنوشت آنها منتشر می‌شود. روز دوشنبه، سایت‌های اپوزیسیون از دستگیری و زندانی شدن این دو رهبر و همسرانشان خبر دادند.اما دستگاه قضایی ایران این مساله را رد کرد و از حصر خانگی سخن گفت. محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق اصلاح‌طلب ایران هم روز شنبه خواستار آزادی آنها شد.

بر اساس شهادت‌هایی که دیروز به دست اومانیته رسید، تجمع مردم در میدان جمهوری زیاد بوده است؛ مکانی که درگیری‌های شدیدی در آن رخ داده است. در خیابان جمالزاده، روبروی دانشگاه تهران، میدان ولی‌عصر، میدان امام حسین و همین‌طور خیابان کارگر، تظاهر کنندگان رهبر انقلاب اسلامی را هدف قرار دادند و فریاد «مرگ بر خامنه‌ای» سر دادند.

بسیجی‌ها هم دست یاری به سوی نیروهای امنیتی دراز کردند که می‌خواستند مردم را با شلیک گاز اشک آور متفرق کنند. این سیاست باتوم با رفتاری بر پایه انکار همیشگی از سوی رژیم همراه شده است.

سایت روزنامه دولتی ایران دیروز تاکید می‌کرد که «تمامی اطلاعاتی که از مناطق مختلف تهران می‌آید خبر از وضعیتی آرام و عادی می‌دهد.» رئیس‌جمهور محمود احمدی‌نژاد که در تجلیل از انقلاب در تونس و مصر تعلل نکرد، «خاورمیانه» رهایی‌یافته از «سرکوبگران» را ستود.

به نظر می‌رسد احمدی‌نژاد خود در ایران اسیر وضعیت اجتماعی و سیاسی در آستانه انفجار در کشور شده است. اولین بار، در ایران بود که در فردای انتخاب دوباره احمدی‌نژاد در ماه ژوئن سال ۲۰۰۹ خیزش مردمی روی داد و اکنون همین طوفان از رباط تا تهران وزیدن گرفته است. «انقلاب سبز» که از سوی جوانان شهرنشین تشنه آزادی شکل گرفت و ادامه یافت، از غیاب طبقه کارگر که از جنبش دور مانده بودند، ضربه خورد. آنها ممکن است با بحران اقتصادی و خراب‌تر شدن وضعیت اجتماعی‌شان مثل تونس و مصر وارد صحنه شوند.

* در: اومانیته


 


اعضای خانواده میرحسین موسوی و مهدی کروبی گفتند که ایران، رهبران اپوزیسیون را به همراه همسران شان دستگیر و آنها را به زندانی در تهران انتقال داده که از سوی سپاه پاسداران اداره می شود.

مشاوران رهبران اپوزیسیون گفتند؛ یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران که موافق جنبش اپوزیسیون است خبر دستگیری و محل تقریبی نگهداری آنها را تائید کرده است. آنها گفتند؛ این فرمانده ارشد به آنها گفته است که این افراد به زندان حشمتیه برده شده اند، ساختمانی که تحت حفاظت های شدید امنیتی قرار دارد و در داخل پادگان سپاه پاسداران در شرق تهران واقع شده است.

اعضای خانواده این افراد گفتند که همسایه ها به آنها گفته اند که آقایان موسوی و کروبی، به همراه همسران شان، زهرا رهنورد و فاطمه کروبی، بعداز ظهر روز پنجشنبه به زور از خانه هایشان برده شده اند.

آنها گفتند که ماموران امنیتی ایران، این دستگیری ها را بدون حکم جلب و انجام تشریفات و مراحل قضائی و حقوقی انجام دادند و گفتند که هیچ مقام رسمی مسئولیت این کار را برعهده نگرفته است.

دولت ایران، این دستگیری ها را تائید نکرده است. خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، توضیحی را از جانب یک مقام قضائی ناشناس منتشر کرده که دستگیری رهبران اپوزیسیون را رد کرده است و می گوید که آنها در خانه هایشان هستند.

گزارش این دستگیری ها در شرف «سه شنبه اعتراض» می رسد- تظاهرات های ضددولتی در سراسر کشور که اپوزیسیون امیدوار است فشار را بر تهران افزایش خواهد داد و با نیروی جنبش های منطقه حمایت و تقویت خواهد شد.

خبرها، حامیان اپوزیسیون را در دوشنبه شب بسیار خشمگین کرد. تعداد زیادی پیغام هایی در فیس بوک، سایت ها و وبلاگ های فارسی منتشر کردند و قول دادند که به روز سه شنبه به خیابان ها بروند.

ویدئوهایی که به صورت آنلاین منتشر شده، ایرانی ها را نشان می دهد که دوشنبه شب بر پشت بام خانه ها شعار می دهند «مرگ بر دیکتاتور» و «الله اکبر».

در یک پست در صفحه فیس بوک جنبش سبز، می خوانیم: «رژیم از خطوط قرمز عبور کرده است. فردا نوبت ماست تا علیه آنها قیام کنیم.»

اعلامیه ای که از سوی خانواده آقای کروبی در وب سایت اپوزیسیون منتشر شده، می گوید: «ما فکر می کنیم والدین مان، گروگان های ربوده شده به دست رژیم ایران هستند.»

وب سایت آقای موسوی- کلمه- گفت؛ رهبر عظما- آیت الله علی خامنه ای- در واکنش به اعتراض های ضددولتی در روزهای ۱۴ و ۲۰ فوریه و خواست اخراج وی از قدرت، دستور این دستگیری را صادر کرده است.

روزبه میرابراهیمی، تحلیلگر سیاسی ایرانی در نیویورک گفت: «هم اکنون جمهوری اسلامی، خیلی احساس تهدید می کند و با دستگیری رهبران جنبش قمار کرده است.»

تامی ویتور، سخنگوی شورای امنیت ملی (آمریکا)، در روز یکشنبه گفت: «ایالات متحده، تدارکات سازماندهی شده دولت ایران برای تهدید و ارعاب و دستگیری چهره های سیاسی، مدافعان حقوق بشر، فعالان سیاسی، رهبران دانشجویی، روزنامه نگاران و وبلاگ نویس ها را شدیدا محکوم می کند.»

آقایان موسوی و کروبی بعد از اعتراض های روز چهاردهم فوریه تحت حصر خانگی قرار گرفته بودند؛ وقتی که تظاهرات های ضددولتی در سرتاسر ایران در همبستگی با قیام های جهان عرب به جوش و خروش درآمد. مقامات رسمی ایران بلافاصله درخواست پیگرد قضائی رهبران اپوزیسیون را دادند، آنها را «ماموران ایالات متحده و اسرائیل» نامیدند و حتی بعضی از اعضای پارلمان خواستار اعدام آنها شدند.

غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل ایران، روز دوشنبه به گزارشگران گفت که اعضای اپوزیسیون منزوی شده بودند و اقدامات بیشتر در برابر آنها و حامیان مخالفان، در داخل و خارج از کشور می تواند صورت گیرد.

آقای اژه ای روز دوشنبه گفت: «آنهایی که علیه رژیم اسلامی کار می کنند و خارج از کشور شایعه پخش می کنند، چه ایرانی باشند یا خارجی، باید بدانند که مورد تعقیب قرار می گیرند.»

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه در سخنرانی اش در اجلاس حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، انتقادهایش از دولت ایران را به خاطر نقض حقوق بشری و سرکوب سیستماتیک مخالفان تکرار کرد.

* از: فرناز فصیحی / در: وال استریت جورنال


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته