-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ اسفند ۱۴, شنبه

Latest News from Koocheh for 03/04/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



ویدا بالیخانی / رادیو کوچه

در سال‌های اخیر تعدادی از فعالان سیاسی، مدنی و فرهنگی کرد توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روانه زندان شده‌‌اند. این در حالی است که پس از شرکت در دادگاه‌های انقلاب به اتهام محاربه، فعالیت تبلیغی، هم‌کاری با گروه‌های کرد مخالف نظام به اعدام، حبس، جزای نقدی و شلاق محکوم شده‌اند.

از سویی دیگر برخی از این افراد حتا پس از درخواست تجدید‌نظرخواهی، حکم آن‌ها عینن تایید شده و هم‌اکنون در حال گذراندن دوران محکومیت خود هستند.

تعدادی از این افراد با نوع اتهام و هم‌چنین میزان محکومیت آمده است:

انور حسین پناهی از فعالان سیاسی استان کردستان است که از سوی دادگاه انقلاب در سال گذشته به اتهام هم‌کاری با احزاب کرد، به اعدام محکوم شده بود و پس از اعتراضات سازمان‌های بین المللی مدافع حقوق بشر، حکم اعدام وی به 16 سال زندان تقلیل یافت.

……………………………..

در تاریخ ۲۰ مرداد گزارش شد، قادر شیری  شهروند کرد به دلایل نا‌معلوم بازداشت شده و به زندان مرکزی سنندج منتقل شده است.

در تاریخ ۹ آذر گزارش شد، قادر شیری از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سقز به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

……………………………..

در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۸۹ گزارش شد، فتح‌اله صفاری به یک سال حبس محکوم شده است.

……………………………..

هوشیار احمدی در سال ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی در دادگاه بدوی به اتهام عضویت در احزاب غیرقانونی و فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۶ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر استان به ۲ سال زندان کاهش یافت. احمدی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج دوران محکومیت خود را سپری می‏کند.

……………………………..

جبرئیل خسروی در سال ۱۳۸۷ بازداشت شد. وی به اتهام عضویت در احزاب کرد و محاربه به ۲۰ سال زندان محکوم شد و هم اکنون در زندان مرکزی سنندج بسر می‌برد.

……………………………..

محمد قوامی در تاریخ دهم مرداد ماه ۱۳۸۹ برای اجرای حکم دو سال و چهار ماه زندان خود بازداشت شد. وی در زندان مرکزی سنندج به سر می‌برد.

……………………………..

سیوان رحیمی در سال ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی در دادگاه بدوی به اتهام عضویت در احزاب غیرقانونی و فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۶ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید‌نظر استان به ۲ سال زندان کاهش یافت. رحیمی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج دوران محکومیت خود را سپری می‏کند.

……………………………..

بهمن سعیدی در سال ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی در دادگاه بدوی به اتهام عضویت در احزاب غیرقانونی و فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۶ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر استان به ۲ سال زندان کاهش یافت. سعیدی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج دوران محکومیت خود را سپری می‏کند.

……………………………..

سیروان محمدی در سال ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی در دادگاه بدوی به اتهام عضویت در احزاب غیرقانونی و فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۶ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر استان به ۲ سال زندان کاهش یافت. محمدی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج دوران محکومیت خود را سپری می‏کند

……………………………..

ناصر صدیقی در سال ۱۳۸۰ بازداشت شد. وی به اتهام ارتباط با احزاب کردی به حبس ابد محکوم شد و هم‌اکنون در زندان مرکزی سنندج به سر می‌برد.

……………………………..

سهراب جلالی ‌از فعالان سیاسی استان کردستان است که از سوی دادگاه انقلاب به ۷ سال زندان محکوم شده است. و در زندان مرکزی سنندج به‌سر می‌برد.

……………………………..

امیرعلی چاب‌کزاده به اتهام هم‌کاری با احزاب کردی به ۱۵ سال حبس محکوم شد. وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج به‌سر می‌برد.

……………………………..

حسین حمزوی شجاع در تاریخ ۲ مرداد ماه ۱۳۸۰ بازداشت شد. وی به اتهام هم‌کاری با سازمان مخالف نظام به حبس ابد محکوم شد. حسین حمزوی شجاع هم اکنون در زندان مرکزی سنندج به سر می‌برد.

……………………………..

ساسان بابائی به اتهام تبلیغ علیه نظام و ارتباط با احزاب کردی به ۵ سال زندان محکوم شد. وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج به‌سر می‌برد.

……………………………..

ارسلان اولیایی از فعالان سیاسی استان کردستان است که از سوی دادگاه انقلاب در سال گذشته به اتهام هم‌کاری با احزاب کرد، به اعدام محکوم شده بود و پس از اعتراضات سازمان‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر، حکم اعدام وی به 16 سال زندان تقلیل یافت

……………………………..

دیاکو قبادی در سال ۱۳۸۷ بازداشت شد. وی به اتهام ارتباط با احزاب کردی ۳ سال زندان محکوم شد و هم اینک در زندان مرکزی سنندج به‌سر می‌برد.

……………………………..

فواد شبکی فرد در سال ۱۳۸۷ بازداشت شد. وی به اتهام هم‌کاری با احزاب کردی به  ۵ سال زندان محکوم شد. شبکی‌فرد هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگه‌داری می‌شود.

……………………………..

حامد مینازاده در تاریخ ۱۲ خرداد ماه ۱۳۶۹  بازداشت شد.  وی به اتهام ارتباط با حزب خبات محاکمه و به ۲۵ سال زندان محکوم شد. وی هم اینک در زندان مرکزی سنندج نگه‌داری می‌شود. از آخرین وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.

……………………………..

صلاح نعمتی فعال کرد به اتهام ارتباط با احزاب کرد به ۷ سال حبس محکوم شده و در زندان مرکزی سنندج نگه‌داری می‌شود.

……………………………..

مهدی مرادی به اتهام هم‌کاری با احزاب کرد به ۳ سال و ۸ ماه زندان محکوم شده است. مرادی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگهداری می‌شود و از آخرین وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.

……………………………..

توفیق مرادی در سال ۱۳۸۱ به اتهام ارتباط با حزب کومله دستگیر و به حبس ابد محکوم شده است. وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگه‌داری می‌شود و از آخرین وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.

……………………………..

شاهو کلیایی در آبان ماه ۱۳۸۷ بازداشت شد و به اتهام ارتباط با احزاب کردی محاکمه و به ۳ سال زندان محکوم شده است. وی هم اینک در زندان مرکزی سنندج نگه‌داری می‌شود.

……………………………..

حسین کرمی در تاریخ ۹ آذرماه ۱۳۷۲ بازداشت شد. کرمی به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان محاکمه شد و به ۲۰ سال زندان محکوم شد. وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگه‌داری می‌شود.

……………………………..

حبیب‏اله لطیفی در تاریخ یکم آبان ماه ۱۳۸۶ بازداشت شد. وی ۴ ماه در زندان انفرادی توسط بازجویان اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفت. لطیفی در تاریخ ۱۰ تیرماه ۱۳۸۷ در شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج از سوی قاضی حسن بابایی به جرم اقدام علیه امنیت ملی و نظام  با استناد به آیه ۳۳ سوره مائده (قرآن کریم) و استناد به مسایل یکم، سوم و پنجم از فصل ششم (حد محارب) جلد چهارم کتاب تحریر الوسیله امام خمینی و مواد ۱۸۳، ۱۸۶، ۱۹۰، ۱۹۱ قانون مجازات اسلامی، محارب اعلام شده و به اعدام محکوم شد.

در پی اعتراض به این حکم، در تاریخ ۱۰ بهمن ماه ۱۳۸۷ باردیگر لطیفی در دادگاه تجدید نظر به اعدام محکوم شد. پس از ارجاع پرونده به دیوان عالی کشور در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۳۸۸ باز هم حکم اعدام وی تایید شد. وی هم اینک در زندان مرکزی سنندج نگه‌داری می‌شود و هر لحظه احتمال اجرای حکم اعدام وجود دارد.

……………………………..

عزیز محمدجانی تاریخ ۷ اردیبهشت ۱۳۷۱ بازداشت شد.  محمدجانی به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان محاکمه و به ۲۰ سال زندان محکوم شده است. وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگه‌داری می‌شود و از آخرین وضعیت وی اطلاعی در دستی نیست.

……………………………..

ساعد بنفشی در تیرماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی به اتهام هم‌کاری با احزاب کردی به یک سال و نیم زندان محکوم شد و هم اکنون در زندان مرکزی سنندج به‌سر می‌برد.

……………………………..

جهاندار محمدی در سال ۱۳۸۶ دستگیر شد. وی به اتهام ارتباط با احزاب کردی به ۱۶ سال زندان محکوم شد. محمدی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگه‌داری می‌شود.

……………………………..

فردین محمدی به اتهام ارتباط با احزاب کردی به ۱۵ سال زندان محکوم شده است. وی هم اینک در زندان مرکزی سنندج نگه‌داری می‌شود.

……………………………..

سیروان محمدی در اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ به اتهام ارتباط با احزاب کردی دستگیر و به ۶ سال زندان محکوم شد. وی هم اینک در زندان مرکزی سنندج نگه‌داری می‌شود.

……………………………..

روناک صفارزاده فعال کرد و فعال حقوق زنان و عضو کمپین یک میلیون امضا برای رفع قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان است. وی هم‌چنین از اعضای انجمن «آذر مهر» در کردستان ایران بود که در مورد آموزش زبان مادری فعالیت می‌کرد.

روناک صفارزاده در تاریخ ۱۶ مهر ماه سال ۱۳۸۶ در حین پخش اعلامیه‌ای در مورد «تحصیل زبان کردی و اعتراض به قتل‌های ناموسی» که به مناسبت روز جهانی کودک صادر شده بود،‌ توسط ماموران امنیتی بازداشت و از ادامه کار وی ممانعت به عمل آمد. وی بعد از دقایقی آزاد می‌شود، اما فردای آن روز در تاریخ ۱۷ مهر ماه ۱۳۸۶ ماموران امنیتی ساعت ۷ صبح با ورود به منزل وی و بازرسی  آن و ضبط وسایل شخصیش او را بازداشت می‌کنند.

وی نزدیک به یک سال در بازداشت به سر برد و دادگاه رسیدگی به اتهاماتش یک سال و نیم بعد و در ۲۲ اسفند ماه ۱۳۸۷ برگزار شد. صفارزاده در تاریخ ۲۴ فروردین ماه ۱۳۸۸ از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی شهر سنندج در کردستان به شش سال و هفت ماه زندان محکوم شد. در کیفرخواست صادره حکم «محاربه» برای وی در نظر گرفته شده بود که در دادگاه از این اتهام تبرئه شد. وی هم‌چنین اتهام عضویت در پژاک (حزب حیات آزاد کردستان) را نیز در پرونده داشته است که محمد شریف، وکیل وی در این مورد بعد از دادگاه گفته بود: «فعالیت‌های روناک صفارزاده محدود به فعالیت‌های انجمن زنان آذرمهر بوده و فعالیت‌های ایشان در پژاک با همین هدف صورت پذیرفته است.»

اما بنابر همین‌ اتهام‌ها که در کیفرخواست دادستانی مطرح شد، دادگاه به استناد ماده ۴۹۹ قانون مجازات اسلامی روناک صفارزاده را به پنج سال حبس تعزیری و ازحیث فعالیت‌های تبلیغی علیه نظام و به نفع پژاک به یک سال حبس تعزیری محکوم کرد.

حکم صادر شده برای این فعال کرد در دادگاه بدوی در مرداد ماه ۱۳۸۸ در دادگاه تجدید نظر عینن به تایید رسید و به علت رای دادگاه مقرر شد وی دوران محکومیتش را در زندان مرکزی شهر سنندج سپری کند.

گفته می‌شود در خرداد ماه ۱۳۸۸ روناک صفارزاده که در زندان مرکزی سنندج  و هم‌راه مجرمان خطرناک و بزه‌کار برای سپری کردن دوران محکومیت به سر می‌برد، به تحریک ماموران امنیتی و بر اساس دستور دادستان کردستان، چندین بار توسط تعدادی از هم‌بندی‌هایش در داخل زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفت و از چندین ناحیه دچار آسیب دیدگی جدی شد.

……………………………..

امیر سورسوری در اسفند ماه ۱۳۸۶ بازداشت شد. وی به اتهام هم‌کاری با احزاب کردی به ۳ سال زندان محکوم شد. هم اکنون سورسوری در زندان مرکزی سنندج زندانی است.

……………………………..

مجید ویسی در سال ۱۳۷۹ بازداشت شد. این فعال کرد به اتهام ارتباط با دولت بی‌گانه (عراق)  به ۱۸ سال زندان محکوم شده است. بر اساس آخرین اخبار وی در زندان مرکزی سنندج زندانی است.

……………………………..

عدنان حسن‌پور در آذر ماه ۱۳۸۵ بازداشت شد. وی ابتدا به اعدام محکوم شد و طی یک پروسه طولانی قضایی حکم او از اعدام به ۳۱ سال زندان تقلیل یافت. عدنان حسن‌پور هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگه‌داری می‌شود.

در تاریخ دوم فروردین ماه گزارش شد دکتر صالح نیکبخت وکیل حسن پور اتهامات جدید موکلش را «جاسوسی برای دول متخاصم و گروهای مخالف ایران» ،  «در اختیار قرار دادن مشخصات و موقعیتهای جغرافیایی»، «واردشدن و ارتباط با احزاب مخالف ایران»، «تبانی و هم‌کاری افراد دیگر بر علیه امنیت داخلی  و خارجی ایران» و «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» عنوان کرد. وی‌ با اشاره به این‌که اتهاماتی که برای عدنان حسن پور در نظر گرفته شده در قانون ایران اصلا قابل اجرا نیست گفت: «موکلم تبرئه نخواهد شد ولی امیدوارم به مجازات سبک‌تری محکوم بشود.»

درتاریخ ۹ خرداد ماه گزارش شد دادگاه تجدید نظر استان کردستان رای صادره را در دو مورد هم‌کاری با دول متخاصم و تبانی بر علیه نظام نقض کرده و مجموع مجازات عدنان حسن پور به ۱۵ سال زندان کاهش یافته است. صالح نیکبخت ابراز امیدواری کرد که درمراحل بعدی بتواند میزان این مجازات را از ۱۵ سال حبس نیز کاهش دهد. وی هم‌چنین با اشاره به سابقه محکومیت مطبوعاتی این روزنامه نگار کرد گفت: «لازم به توضیح است در پرونده دیگری آقای عدنان حسن پور به اتهام مطبوعاتی و هم‌کاری با یک روزنامه محلی دو زبانه به نام «آسو» به دو ملیون ریال جزای نقدی محکوم شده و حکم مجازات وی نیز قطعیت یافته است.»

……………………………..

جهانبخش احمدی در اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی به اتهام ارتباط با احزاب کردی به ۶ سال زندان محکوم شده است.

……………………………..

ئاسو کلاه قوچی  وی به اتهام ارتباط با احزاب کردی به 10 سال زندان محکوم است.

……………………………..

حسین حمزه شجاع  به اتهام عضویت در مجاهدین به ابد محکوم است.

……………………………..

سعید سنگر  به اتهام عضویت در مجاهدین به ابد محکوم است.

……………………………..

امجد زارعی به اتهام صلفیت به 15 سال زندان محکوم است.

……………………………..

شیرزاد آسم   به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 15 سال زندان محکوم میباشد.

……………………………..

صباح خیاط  به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 11 سال زندان محکوم است.

……………………………..

نعمت اسحاقی به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 12 سال زندان محکوم میباشد.

……………………………..

احمد امینی  به اتهام ارتباط با احزاب کرد  به 18 ماه زندان محکوم است.

……………………………..

حاتم فتاحی ا به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 30 ماه زندان محکوم است.

……………………………..

لقمان منفردی  به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 12 سال زندان محکوم است.

……………………………..

شهریار صادقی  به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 4 سال سال زندان محکوم است.

……………………………..

طه احمدی به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 10 سال زندان محکوم است.

……………………………..

سامان منصوری  به اتهام ارتباط  با احزاب کرد به 2 سال زندان محکوم است.

……………………………..

تحسین کوپک به اتهام  ارتباط با احزاب کرد به 2 سال زندان محکوم است.

……………………………..

انور رحمانی به اتهام  ارتباط با احزاب کرد به 12 سال زندان محکوم است.

……………………………..

رحمت اورامی به اتهام ارتباط با احزاب کرد با 3 سال زندان محکوم است.

……………………………..

بنا به اظهارات یکی از زندانیان سیاسی کرد که اکنون خارج از ایران است و یک برادرش اعدام و 2 برادر دیگرش هم‌چنان در زندان به سر می‌برند‌: «زندانی‌های کرد عمومن به دلیل مشکلات مالی از داشتن وکیل محروم هستند و وکلای تسخیری آنان متاسفانه با وزارت اطلاعات هم‌کاری کرده و عملن بر علیه آنان نه در دفاع از آنان مشغول جمع آوری مدارک می‌شوند.»

آقای خلیل بهرامیان‌، نعمت احمدی و صالح نیکبخت وکلایی هستند که تنها پرونده‌هایی که حکم اعدام را گرفته‌اند می‌پذیرند و بابت دست‌مزد پولی دریافت نمی‌کنند اما هزینه‌های سفر و …. به‌عهده زندانی خواهد بود تا زمانی که حکم کاهش پیدا کند و پس از وکیل پرونده را رها می‌کند.


 


خبر / رادیو کوچه

فرمانده سپاه صاحب‌الامر قزوین، شام‌گاه پنج‌شنبه، در اظهار نظری رهبران معترضان به دولت را سامری و حامیان آن‌‌ها را «گوساله» خوانده و اظهار داشت که «اگر نتیجه انتخابات مجلس نتیجه‌ای نباشد که در راستای ارزش‌های ما باشد سال 91 سالی بسیار خطرناک و حتا خونین است.»

به گزارش خبرگزاری فارس، سالار آبنوش، فرمانده سپاه صاحب‌الامر استان قزوین در همایش ناظران شورای نگهبان استان که در سالن مطهری قزوین برگزار شد، گفت: «در عصر حضرت موسی کسانی منحرف و گوساله‌پرست شدند در حالی که خورشید تابانی چون موسی وجود داشت و این گوساله‌پرستی ننگی است که پاک نمی‌شود.»

وی در ادامه عنوان کرد: «در آن زمان با وجود حضرت موسی و آن همه نشانه و دلیل مردم گوساله ‌پرستیدند و در عصر ما نیز آدم‌هایی مانند موسوی و کروبی سامری ما بودند که عده‌ای گوساله آن‌ها را پرستیدند.»

آبنوش در خصوص تحرکات مخالفان اعلام کرد: «ما مسوولیت خطیری داریم، باید مواظب باشیم که این انقلاب به انحراف کشیده نشود، تا چند روز قبل وحشت‌مان از فتنه بود، البته فتنه واقعی و عمیقی بود و خداوند متعال عنایت کرد و در سایه مدیریت و صفای وجود موسای زمان، فتنه خاموش شد.»

آبنوش، با اشاره به دوران اصلاحات خاتمی، دوم خردادی‌ها را طرف مقابل خود دانسته و تاکید کرد‌: «ما گروهی داشتیم که با عناوین اصلاحات، دوم خرداد و فتنه که همه یکی بود طرف مقابل ما بودند و امروز چیزی وسط به نام انحراف درست شده که باید با چشمان تیز و ارتباط صاف با خدا از پروردگار مدد بخواهیم زیرا پیچیدگی آن‌قدر بالاست که تشخیص دادن بسیار سخت است.»

فرمانده سپاه صاحب‌الامر قزوین در بخش مهمی از سخنان خود بدون اشاره به برخورد نیروهای امنیتی و انتظامی با معترضان تصریح کرد: «اگر نتیجه انتخابات مجلس نتیجه‌ای نباشد که در راستای ارزش‌های ما باشد سال 91 سالی بسیار خطرناک و حتا خونین است به طوری‌که صاحب‌نظرانی که قدرت تحلیل دارند و تاکنون مسایل را به درستی پیش‌بینی کردند، بیان داشتند که اگر مجلس بعد مجلس سالمی نباشد سال 91 فتنه، خونین است زیرا با هم می‌جنگیم و جریان انحراف سردرمی‌آورد.»

این فرمانده سپاه ضمن دستور به ناظران شورای نگهبان برای دقت بیش‌تر تاکید کرد‌: «اسناد و مدارک و اطلاعات صحیح در این خصوص جمع شود و کسی که باید پذیرفته نشود، رد شده و به کسی که باید تذکر داده شود نیز تذکر داد.»

بیشتر بخوانید:

«روز زن، روز حمایت از همسران موسوی و کروبی»


 


خبر / رادیو کوچه

روز جمعه، سیزدهم اسفندماه، شورای هماهنگی راه سبز امید، که پیش از این فرخوان‌های مربوط به جنبش مردمی ایران موسوم به جنبش سبز را اعلام کرده است در آستانه روز جهانی زن، 8 مارس، بیانیه‌ای را منتشر کرده است.

متن این بیانیه بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مشارکت پرشور مردم در اعتراض به زندانی کردن رهبران جنبش سبز و همسرانشان از سوی حاکمیت در روز 10 اسفند در خیابان‌های تهران و شهرستان‌ها پویایی و زنده بودن این جنبش مدنی و حقوق محور را به رغم فضای پلیسی و امنیتی حاکم و تمهید هزاران نیروی نظامی و شبه نظامی برای جلوگیری از این حضور به نمایش گذاشت‌.

جنبشی که بیش از بیست ماه است به رغم همه سرکوب‌ها و زندان‌ها و شکنجه‌ها با صبر و استقامت راه به‌سوی آزادی و عدالت و حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش و نفی هرگونه استبداد و خود‌کامگی را به مدنی‌ترین وجه هم‌پای رهبران خود پیموده و در رسیدن به این اهداف لحظه‌ای تردید به‌خود راه نداده است و قطعن تا دست‌یابی به نتیجه از پای نخواهد نشست‌. شورای هماهنگی راه سبز امید وظیفه خود می‌داند از این‌ همه احساس وظیفه و شور نسبت به وضعیت رهبران جنبش آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی و حضور خیابانی سبزها تقدیر و تشکر نموده و براین امر تاکید نماید که تا آزادی این رهبران باید به اعتراضات به هر شیوه‌ای که ممکن است ادامه داد تا حاکمیت در‌یابد که فکر و اندیشه آنان در ذهن و دل ما جاری است و به بند کشیدن آن‌ها جز این‌که برگ سیاه دیگری بر کارنامه حاکمیت اقتدارگرا اضافه کند اثر دیگری ندارد و فقط یک مطالبه دیگر بر فهرست مطالبات تاریخی جنبش سبز می‌افزاید و آن‌هم آزادی رهبران جنبش است که درستی راه و انگیزه پای‌داری سبزها را در برابر وضعیت نامطلوب کنونی دامن می‌زند‌.

در روزهای پیش روی « روز جهانی زن » را داریم‌. حضور فعال زنان در جنبش سبز را می‌توان با شهادت «‌ندا آقاسلطان‌» در روزهای آغازین و در پیشانی آن شناسایی کرد به‌گونه‌ای که به نماد این جنبش در سراسر جهان تبدیل شد‌، و این حضور را در همه روزهای سخت پشت سر گذاشته شده می‌توان در همه جا دید‌، از کهریزک تا اوین‌، از صبوری مادران وهمسران هزاران زندانی‌، و از هم‌راهی دکتر زهرا رهنورد و فاطمه کروبی هم‌پای رهبران جنبش میرحسین موسوی و مهدی کروبی‌، که این‌ روز به همین دلیل به بند اسارت و زندان گرفتار آمده‌اند‌.

این دو بانوی سبز جلوه‌ای نو به جنبش داده و آن‌را از همه جنبش های تاریخ معاصرمان متمایز ساخته‌اند و این‌که این جنبش در پی دست‌یابی به جامعه‌ای است که در آن زنان هم‌پای مردان از همه حقوق انسانی و منزلت اجتماعی و سیاسی برخوردار شوند و هیچ‌گونه تبعیضی آن‌ها را از حضور فعال درعرصه عمومی محروم نکند.

در ویراست دوم منشور جنبش که به امضای دو رهبر زندانی رسیده‌، تصریح شده است‌: «حضور موثر زنان در جنبش سبز را باید فرصتی برای برداشتن گام‌هایی بلندتر در جهت رفع تبعیض‌های جنسیتی و تحقق مطالبات برحق آنان شمرد. جنبش سبز حمایت همه جانبه و هم‌راهی با جنبش زنان را در زمره اولویت‌های بنیادین خویش می‌داند و معتقد به این ضرورت تاریخ اجتماعی ایران است که زنان علاوه بر ایفای نقش مهم خود در خانواده، به‌عنوان هویتی مستقل، جای‌گاه بایسته خویش را در جامعه بازیابند. «روزسه‌شنبه 17 اسفند(8 مارچ) فرصت دیگری برای پیوند «‌روزجهانی زن‌» با جنبش سبز مردم ایران در پی‌گیری مطالبات جامعه زنان ماست‌، از این‌رو شورای هماهنگی راه سبز امید هم‌راهی و همگامی خود را با برنامه‌های فعالان و نهادهای حوزه زنان برای پاس‌داشت این روز اعلام و از تبدیل آن به تجمع‌های اعتراضی نسبت به زندانی بودن دو بانوی سبز و رهبران جنبش حمایت می‌نماید و از هم‌راهان سبز می‌خواهد که فعالانه در برنامه‌های این روز شرکت نمایند.»

شورای هماهنگی راه سبز امید

بیشتر بخوانید:

«موسوی و کروبی به میل خودشان در خانه نیستند»


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌ها از ایران، کارگران مجتمع پتروشیمی تبریز و کارخانه لاستیک البرز تهران دست به تجمعی اعتراضی زده‌اند. حدود ۱۸۰۰ کارگر پیمان‌کار مجتمع پتروشیمی تبریز به قراردادی نشدن خود از سوی مدیران این مجتمع دست به اعتراض زده‌اند.

به گزارش ایلنا، این اقدام مدیریت مجتمع پتروشیمی تبریز، برخلاف مصوبه هیت دولت در زمینه تبدیل وضعیت استخدام کارگران متخصص و فنی پیمانی به وضعیت قراردادی بوده است.

بر اساس این گزارش، ۱۸۰۰ کارگر مجتمع پتروشیمی تبریز در روزهای گذشته اقدام به تجمع در مقابل این واحد تولیدی کرده‌اند.

بر اساس برخی گزارش‌های غیر رسمی، کارگران مجتمع پتروشیمی تبریز هم‌چنین خواستار افزایش دست‌مزد متناسب با رشد تورم و افزایش قیمت کالاها و خدمات و برخورداری از امکانات رفاهی و بیمه شده‌اند.

تاکنون خبری در مورد واکنش مقام‌های دولتی و نیز مدیریت مجتمع پتروشیمی تبریز در قبال این اعتراض کارگران منتشر نشده است.

هم‌زمان، به گفته یک فعال کارگری در تهران، صدها تن از کارگران کارخانه لاستیک البرز، کیان تایر سابق، روز چهارشنبه در مقابل این کارخانه، در حاشیه آزاد راه آیت‌اله سعیدی تجمع و تحصن کردند.

این اقدام دو روز پس از تحصن صدها کارگر این کارخانه هم‌راه با خانواده‌هایشان در مقابل این کارخانه صورت گرفت.

به گزارش سحام نیوز، به دلیل جمعیت زیاد تحصن‌کنندگان در روز دهم اسفند، نیروهای پلیس و یگان ویژه از درگیر شدن با آن‌ها خودداری و تنها از پیوستن مردم به آن‌ها جلوگیری کردند.

پیشتر نیز به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، بیش از ٣۰۰ نفر از کارگران لاستیک البرز روز هفتم اسفند در مقابل بخش‌داری چهاردانگه در اعتراض به شرایط خود دست به تجمع اعتراضی زدند و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.

این اعتراض ها در واکنش به پرداخت نشدن حداقل ۵۰ درصد عیدی و نیز حقوق معوقه کارگران صورت گرفته است.

لازم به اشاره است در ماه‌های اخیر، گزارش‌های بسیاری در مورد اعتراض‌ها و اعتصاب‌های کارگران در آبادان، کرمانشاه، رشت، اهواز، اصفهان و شیراز انتشار یافته است.

بیشتر بخوانید:

«اعتصاب کارگران کارخانه پتروشیمی تبریز»

«اخراج کارگران معترض آبادانی به تاخیر در پرداخت حقوق»


 


علی انجیدنی/ رادیو کوچه

فکر می‌کردم که با این ترفند از گیر صاحب‌خانه پرنفوذ و «ملا‌محمد عمر» تحریک‌شده خلاص شده و احتمالن برای مدتی در بازداشت‌گاه بهشت خواهم بود و سپس آزاد می‌شوم. ولی مثل این‌که قرار نبود من روی آرامش را در بهشت ببینم و بازی‌های بیش‌تری از سرنوشت در انتظارم بود. به محض ورود به انتظامات مرکزی بهشت مامور ارشد گزارشی از نحوه دستگیری من را به رییس داد و سفارش پیرمرد را به‌جا آورد.

بیچاره رییس تا اسم صاحب‌خانه را شنید از جا بلند شد و گفت: «فورا ایشان را به سرجای خود بر گردانید و از طرف من از جناب استاد عذرخواهی کنید. ضمنا بفرمایید انشااله سعی می‌کنیم که دیگر مزاحم خانه‌ی آن‌ها نشویم.» رو به من کرد و گفت: «اگر یک‌بار دیگر کاری کنی که ما مجبور شویم مزاحم استاد شویم تلافی تمام این مزاحمت‌ها را بر سرت در خواهم آورد و کاری می‌کنم که دعا کنی هیچ‌وقت بهشت نمی‌آمدی.» گفتم : «وله ما دعای هر روزمان همین است ولی کسی اجابت نمی‌کند.»

دنیا پیش چشمانم تیره و تار شد. در مسیر برگشت هرچه داد و بیداد کردم که آخه بابا جان، من همه رو فحش دادم چرا شما مجازاتم نمی‌کنید؟ کسی گوشش بدهکار نبود.» داد زدم: «پس این عدالت الهی کجاست؟ ترازویش چرا کج شده؟ من گناه‌کارم، من یک نامرد به تمام عیارم، من عده زیادی را بی‌آبرو کرده‌ام، من آدم کشته‌ام، جان مادرتان مرا در بازداشت‌گاه نگه دارید.» یکی از مامورها در حالی‌که کیسه‌ای را روی سرم می‌کشید گفت‌: «فعلن یکی از کشته مرده‌های شما در زیر زمین خانه استاد منتظرتان است.» مدتی بعد با برداشتن کیسه از سر، چشمم به جمال رشید ملا محمد عمر که از عصبانیت در حال دست‌کشیدن به ریش‌های بلندش بود روشن شد.

با لکنت زبان گفتم‌: ملا جان سلام،خوبی‌؟ شرمنده مجبور شدم بدون اجازه شما منزل را ترک کنم. آخه یه کار اورژانس پیش آمد. ملا که رنگ چهره‌اش از قرمزی به کبودی زده بود رو به صاحب‌خانه کرد و گفت‌: «حاج اقا، درسته که ما این‌جا در حال گذراندن مجازات معصیت‌مان هستیم ولی می‌دانید که غیرت ما اجازه نمی‌دهد که همسر شرعی‌مان بدون اجازه بخواهد از خانه بیرون برود. این‌بار به احترام شما چشم‌پوشی می‌کنم ولی اگر دوباره تکرار شود به ذات اقدس قسم‌، خونش را جلوی پای شما خواهم ریخت.»

من که از ترس رنگم مثل گچ سفید شده بود آب دهانم را به زور قورت دادم و گفتم‌: «ملا جان، خودت را ناراحت نکن، حالا یه ماجرایی پیش اومد شما به دل نگیر.»  با خودم فکر کردم: «عجب گرفتاری شده‌ام تا الان می‌ترسیدم از اون‌ام حالا باید بترسم از جون‌ام، این بهشت هم مصیبت شده برای من. ای بمیری علی، نمی‌شد چند تا گند بیش‌تر تو دنیا می‌زدی تا نازنین و هفت جد و آبادش نتونند سهمیه یه روزه بهشت برات بگیرند. همون جهنم مگه چه‌اش بود؟ به قول قدیمی‌ها حالا گیرم نرم نبود ولی گرم که بود‌. فوق فوقش چند تا عذاب داشت که اون هم بعد از مدتی عادت می‌شد و دردی هم حس نمی‌کردی.» تو همین فکر‌ها بودم که دیدم همه رفته‌اند و من مانده‌ام و ملا محمد عمر، شوهر عزیز، با عصبانیت گفت‌: «مثل بچه آدم برو تو اتاق خواب روی تخت بخواب‌.

من دو رکعت نماز ترک معصیت می‌خوانم و می‌آیم آن‌جا. وای به حالت بخوای ادا در بیاوری.» رفتم داخل اتاق خواب و منتظر شدم تا شوهر دیلاقم‌، لخت از راه برسد و یک بلای اساسی سرم بیاورد. به فکر حوری افتادم. گفتم: «این حوری می‌تونه بدون این‌که کسی متوجه‌اش بشه بیاد این‌جا و به من سر بزنه‌. شایدم بتونه یه کاری برام انجام بده، ای خدا، کاشکی الان پیداش بشه.» یک‌دفعه حوری جلوی من سبز شد و گفت‌: «اینم از آرزوی تو که بر آورده شد.

باز نگی من بدبختم و کسی به حرفم گوش نمی‌کنه، می‌خواستی یه آرزوی بزرگ‌تر بکنی؟» گفتم‌: «الان وقت این حرف‌ها نیست، تا چند دقیقه دیگه نماز ترک معصیت‌اش تموم می‌شه و می‌آد برای بردن ثواب آن. باید فوری دست به‌کار بشیم. یک‌سری قرص آرام‌بخش و مسهل و شل‌کننده عضلات رو برات نسخه می‌کنم به سرعت برق و باد می‌ری از داروخانه بیمارستان می‌گیری و می‌آی این‌جا.» چند دقیقه‌ای طول کشید تا راضی‌اش کردم‌. بلافاصله غیب‌اش زد و بعد از چند دقیقه با بسته قرص‌ها ظاهر شد. فوری رفتم آشپزخونه و یک معجون شیر و خرما و پسته و عسل و گردو درست کردم و قرص‌ها رو خورد کردم و با آن‌ها قاطی کردم.

یک لیوان از معجون رو با خودم به داخل اتاق خواب آوردم. حوری گفت‌: «ببین عالیه جان، این یارو سرش بلایی نیاد‌ها، نمیرد روی دست‌مان بماند، میگن طرف‌دار زیاد داره که عذاب‌اش رو به بهشت منتقل کردند.» گفتم‌: «نه بابا، فقط چند جاش شل می‌شه و بعد خوابش می‌گیره و در ادامه اسهال می‌شود همین.» هنوز حرفم تمام نشده بود که ملا وارد اتاق شد و گفت‌: «با کی صحبت می‌کردی زن‌؟» حوری بلافاصله غیب‌اش زده بود. گفتم‌: «با هیچ‌کس آقا، داشتم با خودم دعای قربت می‌خوندم.» ملا داشت بند نخی شلوار گشادش را شل می‌کرد که گفتم‌: «عزیزم، برات یک معجون درست کرده‌ام که هم رفع خستگی باشد و هم تقویت قوا، مخلوطی از خرما و عسل و پسته و گردوست، خیلی مقوی است.»

ملا محمد لبخندی حاکی از رضایت بر لبان‌اش ظاهر شد و گفت‌: «فدای زن عزیزم بشوم که به فکر سلامتی شوهرش است‌، خوبه آدم زنش دکتر باشه حسابی تقویتش می‌کنه. بده لیوان رو تا یک نفس سر بکشم و بریم سراغ بقیه قضایا.» معجون را لاجرعه خورد و لباس‌هایش را در‌آورد و خودش را روی من انداخت. برای این‌که فرصتی داشته باشم تا قرص‌ها اثر کند شروع کردم به عشوه و ناز کردن و گفتم‌: «میدونی عزیزم، بهتره یکی یکی لباس‌هایم رو در بیاری تا من هم حسابی تحریک بشم.» ملا محمد که فکر می‌کرد من زن سر به‌راهی شده‌ام از خوش‌حالی در پوست خودش نمی‌گنجید و هر‌چه می‌گفتم را مو به مو اجرا می‌کرد. حتمن تو دلش می‌گفت که چه خوبه آدم هم‌چین عذابی داشته باشه و در حالی‌که آخرین لباس من رو در آورده بود از جا بلند شد کمی تلو تلو خورد و مثل درخت پیر تبر خورده‌ای روی زمین افتاد.( ادامه دارد…)


 


سیمین/ رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

«… وای فردا یک مصاحبه خیلی مهم دارم. … باید برای استخدام در یک شرکت با مدیر کارگزینی اون‌جا مصاحبه‌ای داشته باشم…. می‌دونی از توانایی‌های خودم اطمینان دارم اما خوب … استرس دارم با کمی اضطراب …می‌دونم که رزومه خوبی دارم اما اگه مدیره از من خوشش نیاد؟!… اگه هول بشم؟!… اگه ….»

این‌ها همه نگرانی‌هایی است که هر یک ازما ممکن است در روبه رو شدن با موقعیت‌هایی که اغلب سرنوشت‌ساز هم هست، درگیر آن بشویم. این‌طور به‌نظر می‌رسد که انگار در آن زمان درست همه عوامل دست‌به‌دست هم می‌دهند تا مانع موفقیت ما بشوند… ساعت به موقع زنگ نمی‌زند، به ترن دیر می‌رسیم، پاشنه کفش‌مان ناگهان از جا در می‌آید و هزار اتفاق ناخوش‌آیند دیگر…تازه وقتی به محل مصاحبه می‌رسیم قلب‌مان در تلاش هر چه بیش‌تر برای جهیدن از درون سینه است و آن‌قدر سرخ و سفید و خیس از عرق می‌شویم که انگار در مجلس خواستگاری قدم گذارده‌ایم…

اما باید دانست همه این شرایط چیزی نیست جز احساس خود ما نسبت به کاری که قصد داریم انجام دهیم. اگر این‌طور در نظر بگیریم که یک مصاحبه نه یک بازجویی که یک گفت‌و‌گوی کاری است شاید کمی اوضاع بهتر شود. در این هنگام می‌توان به خوبی از زبان بدن استفاه کرد تا با وجود تمام دانش و آگاهی که داریم به بهترین نتیجه نیز برسیم.

باید دانست که چگونه حرفه‌ای بودن خود را از طریق رفتار و کلام نشان داد. در نظر داشته باشید «شیوه بیان‌کردن» گاه بسیار مهم‌تر از آن‌چه بیان می‌شود، است. زبان بدن به طورکامل بیان‌گر احساسات است اما زمانی که فرد درگیر استرس و اضطراب باشد نمی‌تواند به خوبی آن چه را که هست نشان دهد.

در این برنامه با بهره‌گیری از نظرها و توصیه‌های متخصصین علوم رفتاری و روان‌شناسان به راه‌هایی در زمینه به کارگیری زبان بدن در انجام مصاحبه‌های شغلی می‌پردازم.

جذب با کلام نخست

توصیه می‌شود که بهتر است مصاحبه‌کننده را با همان کلام اول مجذوب کنید.

فکر کنید قبل از این‌که وارد محل مصاحبه شوید، کارهای زیر را انجام داده‌اید: «با خواندن اخبار و اطلاعات مربوط به شرکت، خود را از کار و امور آن آگاه ساخته، خود را با تمرین برای پاسخ به سوالات احتمالی و معمول مصاحبه آماده کرده و با دقت لباس مناسبی بر تن کرده و با روی و مویی به اندازه آراسته در محل حاضر شده‌اید. به این ترتیب شما آماده هستید، درست است؟

گروهی از مسوولان کارگزینی و مدیران مدعی هستند که در عرض ۳۰ ثانیه و حتا کم‌تر، می‌توانند یک کاندیدای مناسب برای کار پیشنهادی را تشخیص دهند، که به‌طبع مقدار بسیار زیادی از این تشخیص، برپایه ظاهر شخص و زبان بدن اوست.

پس هرگز هنگام ورود به اتاق مصاحبه در حال مرتب کردن کراوات یا بالا کشیدن شلوار و صاف کردن دامن نباشید. این کارها را باید قبل از ورود انجام داده باشید. هنگام دست دادن مراقب باشید که دست‌تان سرد و بی روح نباشد، محکم و با اعتماد به نفس دست بدهید و در حالی که سلام می‌کنید در چشمان طرف مقابل نگاه کنید.

نبایدها

1. در نظر داشته باشید اگر روی صندلی به جلو و عقب تاب بخورید، پای خود را بلرزانید، با انگشتان خود ضرب گرفته و بدن خود را بخارانید، درست مانند کارمندی به‌نظر می‌رسید که نمی‌تواند حتا برای چند دقیقه متمرکز باقی بماند و مطمئنن هیچ‌کس از چنین کارمندی استقبال نمی‌کند.

2. اگر سر یا گردن خود را بمالید، حتا اگر به واقع دچار گرفتگی گردن شده‌اید این حرکت شما را بی‌علاقه نشان می‌دهد.

3. لمس بینی در عین‌حال که چندان مودبانه نیست، موجب می‌شود که کاملن صادق و روراست به نظر نرسید.

4. دست به سینه نشستن شما نیز ظاهری غیردوستانه و غیرمتعهد به شما می‌دهد.

5. پا روی هم انداختن و با بی‌خیالی لرزاندن پای رویی نیز توجه شخص مقابل را منحرف کرده و در ضمن نشان میزان ناراحتی و ناامنی شماست.

6. متمایل کردن بدن خود به سمت درب نیز این‌گونه نشان می‌دهد که هر لحظه آماده فرار هستید.

7. قوزکردن در هنگام نشستن نیز شما را بی‌علاقه و بدون آمادگی نشان می‌دهد.

8. در هنگام مصاحبه باید مراقب نگاه نیز بود. چنان‌چه با نگاهی تهی از هر حسی به مصاحبه‌شونده خیره شوید حالت فردی را پیدا می‌کنید که می‌خواهد خود را از شخص مقابل دور نگه‌دارد.

بایدها

1. بهتر است در هنگام مصاحبه صاف بنشینید و اندکی به جلو خم شوید. این حالت نه تنها نشان‌دهنده علاقه و توجه شما به این گفت‌و‌گوست، بلکه تنظیم هماهنگی بدن شما با شخص مصاحبه‌کننده، نشانه تحسین و موافقت شما با اوست.

2. با حفظ حالت علاقه‌مند چهره خود، اشتیاق‌تان را نمایش دهید. به موقع سر تکان داده و حرکاتی متناسب با آن‌چه می‌شنوید نشان دهید.

3. فاصله مناسب بین خود و طرف مقابل را حفظ کنید. فاصله ایمن از طرف مقابل حداقل ۵۰ سانتی‌متر است.

4. تلاش کنید در حد بسیار متعادل از عطر استفاده کنید. بسیاری از افراد نسبت به عطر حساسیت دارند. اگر از هر لحاظ مناسب باشید اما موجب سردرد مصاحبه‌کننده شوید، همه‌چیز خراب خواهد شد.

5. اگر در آن واحد با بیش از یک مصاحبه‌کننده روبه‌رو هستید، مراقب باشید که نگاه‌تان در حین پاسخ‌دادن به کسی که از شما سوال کرده است، لحظاتی نیز متوجه شخص دیگر شود و سپس دوباره به سمت نفر اول برگردید. فقط مراقب باشید که مانند تماشاچی تنیس به نظر نرسید.

6. همیشه امکان وقفه در مصاحبه وجود دارد. در چنین مواقعی، از خیره شدن به مصاحبه‌گر که درحال انجام کاری فوری است، خودداری کنید و با اشاره او را متوجه کنید که در صورت لزوم، می‌توانید بیرون منتظر بمانید.

7. در انتهای مصاحبه، حتا در زمانی که در حال مصاحبه تلفنی هستید، بایستید و لبخند بزنید. ایستادن موجب افزایش میزان هوش‌یاری شما شده و موجب می‌شود که شما با تمرکز بیش‌تری به گفت‌و‌گو ادامه دهید و هنگام خداحافظی تعارف‌ها و جملات بی‌ربط بر زبان نیاورید. همواره موقرانه خداحافظی کنید.

خوب، حالا پس از انجام چند پرسش و پاسخ فکرده و سنجیده با شخص مصاحبه‌کننده، کار تقریبن تمام می‌شود، اما هم‌چنان باید خون‌سردی خود را حفظ کنید. دست‌دادن شما هنگام خداحافظی باید به همان قدرت و اعتماد به‌نفس ابتدای کار باشد. این حالت را در طی خروج از دفتر و ساختمان شرکت و ورود به خیابان حفظ کنید. هنگامی که سوار اتوموبیل خود یا تاکسی شده و یا فاصله مناسبی از محل دور شدید، می‌توانید بدن خود را رها کنید. زیرا اگر همه موارد را عالی انجام داده و در طی مصاحبه درخشیده باشید، آخرین چیزی که به آن نیاز دارید این است که رئیس آینده تان، شما را در حال بشکن زدن ببیند.

منبع

برداشتی از کاریزما


 


سیمین/ رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

«… وای فردا یک مصاحبه خیلی مهم دارم. … باید برای استخدام در یک شرکت با مدیر کارگزینی اون‌جا مصاحبه‌ای داشته باشم…. می‌دونی از توانایی‌های خودم اطمینان دارم اما خوب … استرس دارم با کمی اضطراب …می‌دونم که رزومه خوبی دارم اما اگه مدیره از من خوشش نیاد؟!… اگه هول بشم؟!… اگه ….»


این‌ها همه نگرانی‌هایی است که هر یک ازما ممکن است در روبه رو شدن با موقعیت‌هایی که اغلب سرنوشت‌ساز هم هست، درگیر آن بشویم. این‌طور به‌نظر می‌رسد که انگار در آن زمان درست همه عوامل دست‌به‌دست هم می‌دهند تا مانع موفقیت ما بشوند… ساعت به موقع زنگ نمی‌زند، به ترن دیر می‌رسیم، پاشنه کفش‌مان ناگهان از جا در می‌آید و هزار اتفاق ناخوش‌آیند دیگر…تازه وقتی به محل مصاحبه می‌رسیم قلب‌مان در تلاش هر چه بیش‌تر برای جهیدن از درون سینه است و آن‌قدر سرخ و سفید و خیس از عرق می‌شویم که انگار در مجلس خواستگاری قدم گذارده‌ایم…

اما باید دانست همه این شرایط چیزی نیست جز احساس خود ما نسبت به کاری که قصد داریم انجام دهیم. اگر این‌طور در نظر بگیریم که یک مصاحبه نه یک بازجویی که یک گفت‌و‌گوی کاری است شاید کمی اوضاع بهتر شود. در این هنگام می‌توان به خوبی از زبان بدن استفاه کرد تا با وجود تمام دانش و آگاهی که داریم به بهترین نتیجه نیز برسیم.

باید دانست که چگونه حرفه‌ای بودن خود را از طریق رفتار و کلام نشان داد. در نظر داشته باشید «شیوه بیان‌کردن» گاه بسیار مهم‌تر از آن‌چه بیان می‌شود، است. زبان بدن به طورکامل بیان‌گر احساسات است اما زمانی که فرد درگیر استرس و اضطراب باشد نمی‌تواند به خوبی آن چه را که هست نشان دهد.

در این برنامه با بهره‌گیری از نظرها و توصیه‌های متخصصین علوم رفتاری و روان‌شناسان به راه‌هایی در زمینه به کارگیری زبان بدن در انجام مصاحبه‌های شغلی می‌پردازم.

جذب با کلام نخست

توصیه می‌شود که بهتر است مصاحبه‌کننده را با همان کلام اول مجذوب کنید.

فکر کنید قبل از این‌که وارد محل مصاحبه شوید، کارهای زیر را انجام داده‌اید: «با خواندن اخبار و اطلاعات مربوط به شرکت، خود را از کار و امور آن آگاه ساخته، خود را با تمرین برای پاسخ به سوالات احتمالی و معمول مصاحبه آماده کرده و با دقت لباس مناسبی بر تن کرده و با روی و مویی به اندازه آراسته در محل حاضر شده‌اید. به این ترتیب شما آماده هستید، درست است؟

گروهی از مسوولان کارگزینی و مدیران مدعی هستند که در عرض ۳۰ ثانیه و حتا کم‌تر، می‌توانند یک کاندیدای مناسب برای کار پیشنهادی را تشخیص دهند، که به‌طبع مقدار بسیار زیادی از این تشخیص، برپایه ظاهر شخص و زبان بدن اوست.

پس هرگز هنگام ورود به اتاق مصاحبه در حال مرتب کردن کراوات یا بالا کشیدن شلوار و صاف کردن دامن نباشید. این کارها را باید قبل از ورود انجام داده باشید. هنگام دست دادن مراقب باشید که دست‌تان سرد و بی روح نباشد، محکم و با اعتماد به نفس دست بدهید و در حالی که سلام می‌کنید در چشمان طرف مقابل نگاه کنید.

نبایدها

1. در نظر داشته باشید اگر روی صندلی به جلو و عقب تاب بخورید، پای خود را بلرزانید، با انگشتان خود ضرب گرفته و بدن خود را بخارانید، درست مانند کارمندی به‌نظر می‌رسید که نمی‌تواند حتا برای چند دقیقه متمرکز باقی بماند و مطمئنن هیچ‌کس از چنین کارمندی استقبال نمی‌کند.

2. اگر سر یا گردن خود را بمالید، حتا اگر به واقع دچار گرفتگی گردن شده‌اید این حرکت شما را بی‌علاقه نشان می‌دهد.

3. لمس بینی در عین‌حال که چندان مودبانه نیست، موجب می‌شود که کاملن صادق و روراست به نظر نرسید.

4. دست به سینه نشستن شما نیز ظاهری غیردوستانه و غیرمتعهد به شما می‌دهد.

5. پا روی هم انداختن و با بی‌خیالی لرزاندن پای رویی نیز توجه شخص مقابل را منحرف کرده و در ضمن نشان میزان ناراحتی و ناامنی شماست.

6. متمایل کردن بدن خود به سمت درب نیز این‌گونه نشان می‌دهد که هر لحظه آماده فرار هستید.

7. قوزکردن در هنگام نشستن نیز شما را بی‌علاقه و بدون آمادگی نشان می‌دهد.

8. در هنگام مصاحبه باید مراقب نگاه نیز بود. چنان‌چه با نگاهی تهی از هر حسی به مصاحبه‌شونده خیره شوید حالت فردی را پیدا می‌کنید که می‌خواهد خود را از شخص مقابل دور نگه‌دارد.

بایدها

1. بهتر است در هنگام مصاحبه صاف بنشینید و اندکی به جلو خم شوید. این حالت نه تنها نشان‌دهنده علاقه و توجه شما به این گفت‌و‌گوست، بلکه تنظیم هماهنگی بدن شما با شخص مصاحبه‌کننده، نشانه تحسین و موافقت شما با اوست.

2. با حفظ حالت علاقه‌مند چهره خود، اشتیاق‌تان را نمایش دهید. به موقع سر تکان داده و حرکاتی متناسب با آن‌چه می‌شنوید نشان دهید.

3. فاصله مناسب بین خود و طرف مقابل را حفظ کنید. فاصله ایمن از طرف مقابل حداقل ۵۰ سانتی‌متر است.

4. تلاش کنید در حد بسیار متعادل از عطر استفاده کنید. بسیاری از افراد نسبت به عطر حساسیت دارند. اگر از هر لحاظ مناسب باشید اما موجب سردرد مصاحبه‌کننده شوید، همه‌چیز خراب خواهد شد.

5. اگر در آن واحد با بیش از یک مصاحبه‌کننده روبه‌رو هستید، مراقب باشید که نگاه‌تان در حین پاسخ‌دادن به کسی که از شما سوال کرده است، لحظاتی نیز متوجه شخص دیگر شود و سپس دوباره به سمت نفر اول برگردید. فقط مراقب باشید که مانند تماشاچی تنیس به نظر نرسید.

6. همیشه امکان وقفه در مصاحبه وجود دارد. در چنین مواقعی، از خیره شدن به مصاحبه‌گر که درحال انجام کاری فوری است، خودداری کنید و با اشاره او را متوجه کنید که در صورت لزوم، می‌توانید بیرون منتظر بمانید.

7. در انتهای مصاحبه، حتا در زمانی که در حال مصاحبه تلفنی هستید، بایستید و لبخند بزنید. ایستادن موجب افزایش میزان هوش‌یاری شما شده و موجب می‌شود که شما با تمرکز بیش‌تری به گفت‌و‌گو ادامه دهید و هنگام خداحافظی تعارف‌ها و جملات بی‌ربط بر زبان نیاورید. همواره موقرانه خداحافظی کنید.

خوب، حالا پس از انجام چند پرسش و پاسخ فکرده و سنجیده با شخص مصاحبه‌کننده، کار تقریبن تمام می‌شود، اما هم‌چنان باید خون‌سردی خود را حفظ کنید. دست‌دادن شما هنگام خداحافظی باید به همان قدرت و اعتماد به‌نفس ابتدای کار باشد. این حالت را در طی خروج از دفتر و ساختمان شرکت و ورود به خیابان حفظ کنید. هنگامی که سوار اتوموبیل خود یا تاکسی شده و یا فاصله مناسبی از محل دور شدید، می‌توانید بدن خود را رها کنید. زیرا اگر همه موارد را عالی انجام داده و در طی مصاحبه درخشیده باشید، آخرین چیزی که به آن نیاز دارید این است که رئیس آینده تان، شما را در حال بشکن زدن ببیند.

منبع

برداشتی از کاریزما


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

ده‌ها سلسله فیلم ترکی به زبان تاجیکی برگردان شده، در میدان خالی سنیمای تاجیک برای خود جای پا می‌جویند. این فیلم‌ها را در سال گذشته ۲۰۱۰ استودیو محلی «هم‌صدا» به تاجیکستان وارد و به زبان تاجیکی برگردان کرده است.

اکنون در بازار و خیابان‌های «دوشنبه»، پایتخت تاجیکستان، بدون مشکل فیلم‌های ترکی را پیدا و خریداری می‌توان کرد، که هر کدام ۵ «سامانی» برابر به ۱ دلار آمریکای قیمت دارند. تاجیران می‌گویند که در دوام یک روز حدود صد نسخه از این سی‌دی فیلم‌های ترکی را به ساکنان می‌فروشند.

این سلسله فیلم‌ها بیش‌تر از بی‌عدالتی، فساد مالی، اختلاف در خانواده و مناسبت آموزگار با محصلین قصه می‌کنند. حالا در میان جوانان تاجیک فیلم ترکی «حامیان» معروف و «نجیب سردار»، «حلیمه» و «مندو» قهرمان‌های این فیلم به ایده‌آل آن‌ها تبدیل شده‌اند.

برخی‌ از جوانان حتا خود را در نقش قهرمان‌های دوست داشته خود در این فیلم تصور کرده و با استفاده از تلفن‌های موبایل و عکاسی‌ها برای‌شان فیلم درست می‌کنند. به گفته هنرپیشگان تاجیک، بی‌توجهی مقامات برای رشد ساحه فیلم‌سازی در تاجیکستان باعث شده، که مردم به سلسله فیلم‌های ترکی و روسی بیش‌تر روی آرند.

اکثریت موفقیت و محبوبیت فیلم‌های ترکی میان ساکنان تاجیکستان را به ترجمه حرفه‌ای آن به زبان تاجیکی می‌دانند. اما گروهی از روشن‌فکران تاجیک به فیلم‌های ترکی با نگاه شبهه می‌نگرند و از آن بوی «پانترکسم» را احساس می‌کنند.

اکثریت موفقیت و محبوبیت فیلم‌های ترکی میان ساکنان تاجیکستان را به ترجمه حرفه‌ای آن به زبان تاجیکی می‌دانند. اما گروهی از روشن‌فکران تاجیک به فیلم‌های ترکی با نگاه شبهه می‌نگرند و از آن بوی «پانترکسم» را احساس می‌کنند.

این در حالیست، که ۶ مکتب مشترک تاجیکی و ترکی در «دوشنبه»، «سغد»، «کولاب»، قورغان تیپه» و «ترسن زاده» تاجیکستان فعالیت می‌کنند. گذشته از این حالا ۶۰۰ نفر از جوان‌های تاجیک در ترکیه مشغول تحصیل‌اند.

نخستن مکتب‌های ترکی در کشورهای آسیای مرکزی در میانه سال‌های ۹۰ پیدا شده‌اند. اما مکاتب ترکی در این اواخر تحت نظرات افزاینده مقامات کشورهای آسیای مرکزی قرار گرفته‌اند. دولت‌های منطقه و همین‌طور محافل و مطبوعات گمان می‌کنند، که برنامه مکتب‌های ترکی خیلی‌ بیش‌تر از تنها یک برنامه تعلیمی است.

بخش اعظم مکتب‌های ترکی را در خارج از ترکیه «صندوق فتح الاه گلین» تاسیس داده است. «صندوق گلین» امور در مجموع ۵۰۰ تعلیم‌گاه در حدود ۹۰ کشور جهان را در اختیار داشته، وجود هر نوع اهداف سیاسی در برنامه تعلیمی این مکتب‌ها را به‌شدت رد می‌کند.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌های منتشر شده، فریدون صیدی‌راد، عضو ستاد مهدی کروبی شاخه اراک روز دهم اسفندماه توسط ماموران امنیتی بازداشت شده است.

به گزارش کمیته گزارش‌گران حقوق بشر، این فعال مدنی روز دهم اسفند به هم‌راه مهسا امرآبادی بازداشت و بلافاصله به زندان اوین منتقل شده است. این در حالی است که ماموران پس از بازداشت فریدون صیدی‌راد، به منزل وی رفته و اقدام به تفتیش و توقیف برخی لوازم وی کرده‌اند.

گفتنی است که فریدون صیدی‌راد دهم اسفند طی تماس تلفنی، موضوع بازداشت خود را به خانواده اطلاع داده است، اما از آن زمان تا‌کنون خبر دیگری از او در دست نیست.

روز دهم اسفندماه، تعدادی از فعالان مدنی، سیاسی، از جمله فخرالسادات محتشمی‌پور، مهسا امرآبادی و شهین جهادی نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

مسوولان قوه قضاییه در اظهار نظرهای اخیر خود، اعلام کرده‌اند که در روز دهم اسفندماه هیچ اتفاق خاصی در تهران رخ نداده است، اما برخی منابع اطلاع‌رسانی از بازداشت صدها تن از شهروندان در این روز خبر داده‌اند که به دلیل کم‌بود جا در بازداشت‌گاه‌های تهران، به اماکن دولتی از جمله پادگان جی منتقل شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت امرآبادی همسر مسعود باستانی»


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

مسئله بسیار پیچیده‌ای که اکنون از مباحث مناقشه‌انگیز در نظام جمهوری اسلامی و وجه اشتراکی این نظام با حکومت‌های پادشاهی استبدادی و وجه تمایز اساسی آن با نظام‌های دموکراسی است، ولایت فقیه مورد علاقه آقای «خمینی» است، ولایت فقیه پس از انقلاب ۵۷ با مصوبه مجلس خبرگان به قانون اساسی جمهوری اسلامی اضافه شد و روز به روز اختیاراتش افزایش یافت. به بیان دیگر ولایت فقیه در متون شیعه تداعی‌کننده «فقاهت فقیه» است، در حالی‌که پس از انقلاب مقصود «آیت‌اله‌روح اله‌خمینی» و هم‌فکرانش از کلمه «ولایت فقیه» در اختیار گرفتن حاکمیت سیاسی با تمام اختیاراتی است که برای پیامبر و امام معصوم در مذهب شیعه وجود دارد.

در پیش‌نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی که در زمان دولت «مهدی بازرگان» تدوین شده بود اشاره‌ای به ولایت‌فقیه نشده بود، آیت‌اله‌خمینی نیز بدون اشاره به آن، پیش‌نویس را تایید کرد و با تصویب شورای انقلاب به جای رای‌گیری عمومی مجلس خبرگان به بررسی و تدوین نهایی قانون‌اساسی پرداخت. ولایت فقیه و مجلس خبرگان در مجلس ۷۵ نفره‌ای که ریاست‌اش را دکتر «بهشتی» بر عهده داشت، به این پیش‌نویس اضافه شده‌اند. گرچه اعضای مجلس خبرگان اطلاعات دقیقی از مذاکرات پشت پرده به دست نداده‌اند، اما بنا به متن رسمی مذاکرات «که در سال ۱۳۶۳ انتشار یافت» اول‌بار در جلسه سوم مجلس خبرگان «سیدمحمد کیاوش» نماینده «خوزستان» و پس از او «عبدالرحمن حیدری» نماینده ایلام و سپس «حسن آیت» به طرح موضوع پرداختند.

در بازنگری قانون اساسی درسال ۶۸ شرط مرجعیت از شرایط ولی فقیه حذف و عبارت مطلقه اضافه و اختیارات وی گسترده‌تر شد

بنا به روایتی که «ابوالحسن بنی‌صدر» نقل می‌کند، پس از آگاهی از آن‌که مجلس خبرگان تصمیم دارد قانون اساسی را بر مبنای ولایت فقیه تنظیم کند، او به هم‌راه ۷ تن دیگر از جمله «آیت‌اله طالقانی»، «عزت‌اله سحابی»، «علی گل‌زاده غفوری»، «آیت‌اله مکارم شیرازی»، «نوربخش» و «مقدم مراغه‌ای» تصمیم به استعفا در اعتراض به این موضوع داشتند اما نهایتن ماندن در مجلس خبرگان و مخالفت با اصل ولایت فقیه را به مصلحت می‌بینند. بنا به روایت وی «مرتضی حائری یزدی» فرزند بنیان‌گذار حوزه علمیه قم نیز با ولایت فقیه مخالف بود اما به بهانه کسالت از مطرح‌کردن مخالفت خود خودداری کرد. به گفته بنی صدر، مکارم شیرازی نیز سخت بر علیه ولایت فقیه سخن‌رانی کرد و گفت: «امروز روز سیاه تاریخ ایران است.»

«عزت‌اله‌سحابی» می‌گوید که «آیت‌اله بهشتی» نیز با ولایت فقیه مخالف بوده اما به وی گفته ‌است‌: «الان شرایطی نیست که بتوانیم این مباحث را مطرح کنیم.» اما آن‌گونه که در متن منتشر شده از مذاکرات دیده می‌شود، در جلسه رای‌گیری پیرامون ولایت فقیه پس از سخن‌رانی مهندس مقدم مراغه‌ای در مخالفت با ولایت فقیه، بهشتی در دفاع از آن سخن‌رانی کرده‌ است.

آن‌گونه که از سخنان «هاشمی رفسنجانی» بر می‌آید، علت آن‌که آیت‌اله خمینی و سایر روحانیون در ابتدا ولایت فقیه را در پیش‌نویس قانون اساسی وارد نکردند، سردرگمی آنان از چگونگی طرح آن بوده‌است، نه آن‌که آیت‌اله‌خمینی ولایت فقیه را مد‌نظر نداشته‌ است. از سویی آیت‌اله‌خمینی طی سخنانی تاکید دارد که اختیارات ولی فقیه به مراتب بیش از این است و برای جلوگیری از انتقاد روشن‌فکران به این مقدار قناعت کرده‌اند.

در بازنگری قانون اساسی درسال ۶۸ شرط مرجعیت از شرایط ولی فقیه حذف و عبارت مطلقه اضافه و اختیارات وی گسترده‌تر شد. «اصل ۵۷ و ۱۱۰ قانون اساسی»

«آیت‌اله سید کاظم شریعت‌مداری» مخالف اختیارات نامحدود ولی فقیه بود و به اصل ۱۱۰ قانون اساسی رای نداد.

«آیت‌اله‌ حسین‌علی منتظری» ولایت فقیه جامع‌الشرایط را تایید می‌کند ولی ولایت مطلقه فقیه را از مصادیق شرک می‌داند.

«آیت‌اله ‌سید‌ابوالقاسم‌ خویی» نظریه ولایت فقیه را یک «بدعت عاری از هرگونه پشتوانه در قوانین و حکمت شیعی» می‌دانست. او می‌گوید: «ولایت در زمان غیبت با هیچ دلیلی برای فقها اثبات نمی‌شود. «ولایت» تنها به پیامبر و امامان اختصاص دارد. آن‌چه از روایات برای فقها، اثبات می‌شود دو امر است، «نفوذ قضاوت»، «حجیت فتوای‌شان.» اما حق تصرف در اموال قاصران و غیر ایشان، که از شئون «ولایت» است، ندارند مگر در امور حسبیه و فقها در این محدوده «ولایت» دارند، اما نه به معنای ادعا شده «یعنی نه به معنای ولایت» بلکه به معنای نفوذ تصرفاتش یا تصرفات وکیلش… بنابراین، آن‌چه برای فقیه، ثابت است «جواز تصرف» است، نه «ولایت»

«آیت‌اله‌ سید‌حسن طباطبایی قمی» با نظریه ولایت فقیه مخالف بود، او براین اعتقاد بود که در شرایط کنونی امکان برقراری حکومت اسلامی وجود ندارد.

«آیت‌اله سید‌علی سیستانی» درباره ولایت فیقه چنین بیان می‌کند که ولایت در آن چه  به اصطلاح فقها  امور حسبیه خوانده می‌شود برای هر فقیهی که جامع شرایط تقلید باشد ثابت است و اما در امور عامه که نظم جامعه اسلامی بر آن‌ها متوقف است هم در شخص فقیه و هم در شرایط به کار بستن ولایت امور دیگری معتبر است از جمله مقبول بودن نزد عامه مومنین.

علامه محمدجواد مغنیه، فقیه و مفسر قرآن لبنانی معتقد بود کسی که قایل به ولایت فقیه به این شکل باشد یا جاهل است و یا قصد بدعت در دین را دارد.

«آیت‌اله مرتضی مطهری» در کتاب پیرامون انقلاب اسلامی می‌گوید: «ولایت فقیه به این معنا نیست که فقیه خود در راس دولت قرار گیرد و عملن حکومت کند. نقش فقیه در یک کشور اسلامی … نقش یک ایدئولوگ است نه نقش یک حاکم…. مردم آن روز دوره مشروطیت و نیز تصور مردم ما از ولایت فقیه این نبود و نیست که فقها حکومت کنند و اداره مملکت را به‌دست گیرند…»

علامه «سیدعلی‌ امین‌فقیه لبنانی»، عذرخواهی «آیت‌اله منتظری» از مردم و اعتراض فرزندان انقلاب ایران و دوستان آیت‌اله خمینی به «ولی فقیه» را نشانه آن می‌داند که این نظریه آزمون خود را پس داده و در آزمون اجرا مردود شده‌است.

«آیت‌اله مصباح یزدی» عضو مجلس خبرگان از مدافعین ولایت فقیه است و می‌گوید‌: «کسانی که هنوز معنای ولایت‌فقیه را نفهمیده و یا قصد سویی دارند، اختیارات ولی‌فقیه را محدود به موارد ذکر شده در قانون اساسی می‌دانند و معتقدند که رهبری حق ندارد در قانون‌گذاری دخالت کند.»


 


خبر / رادیو کوچه

در روزهای اخیر، یک شهروند اهل اشنویه  به نام محسن جلدیانی و یک شهروند اهل پیرانشهر به نام جمال علیزاده در دادگاه‌های جداگانه با صدور حکمی از سوی دادگاه انقلاب به ترتیب به ۶ سال و ۱۵ ماه حبس تعزیری محکوم شده‌ند.

به گزارش آژانس خبری موکریان، دادگاه انقلاب اراک یک شهروند اهل اشنویه به نام محسن جلدیانی را که بهمن ماه سال ۸۸ توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده بود به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و هم‌کاری با احزاب غیرقانونی، به ۶ سال حبس محکوم کرد.

گفتنی است این شهروند که مدتی را در زندان اراک به‌سر برده، هم اکنون در زندان مرکزی شهر مهاباد دوران محکومیت خود را سپری می‌کند.

هم چنین دادگاه انقلاب اسلامی جمال علیزاده را به اتهام هم‌کاری با احزاب غیرقانونی به ۱۵ ماه حبس محکوم که این حکم در دادگاه تجدید‌نظر استان آذربایجان غربی عینن تایید شد.

گفتنی است این شهروند که سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی با قرار وثیقه آزاد شده بود، هم اکنون در زندان مرکزی ارومیه دوران محکومیت خود را سپری می‌کند.


 


دکتر آویده مطمئن‌فر/ رادیو کوچه

avideh@koochehmail.com

خشونت، سلامت و زندگی را از راه‌های مختلف و بسیار پیچیده تهدید می‌کند. هر سال، بیش از یک‌میلیون نفر جان خود را با خشونت از دست می‌دهند. علاوه بر این، خشونت یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان برای افراد بین ۱۵ تا ۴۴ سال است. در اغلب جوامع، خشونت فیزیکی، لفظی، جنسی و یا روانی، که توسط افراد، نهادها، سازمان‌ها و یا دولت‌ها تحمیل می‌شود، در اشکال و سطوح مختلف وجود دارد و هزینه انسانی آن به لحاظ ایجاد غم و درد، بی‌اندازه بالاست.

خشونت در سطح گروه، جمعی می‌شود و از یک دینامیک منحصر به فرد برخوردار است. خیلی اوقات، وقتی که افراد بر این باورند که به‌نام یک علت بزرگ، دین یا هر عقیده و ایدیولوژی دیگری عمل می‌کنند، کم‌تر احساس مسوولیت می‌کنند و در نتیجه تمایل بیش‌تری برای ارتکاب جنایت دارند. درست است که اعمال خشونت، همواره بخشی از جوامع بشری بوده است، اما نباید به‌عنوان بخش اجتناب‌ناپذیر از وضعیت بشر در نظر گرفته شود.

اثرات روانی ویران‌گر خشونت در کودکان، اینک به اثبات رسیده است. خشونت تحمیل‌شده و یا حتا شاهد خشونت‌بودن، اثر بسیار قابل توجهی در سلامت بزرگ‌سالان و کودکان دارد. مطالعه جدیدی در دانش‌گاه میشیگان اثر خشونت تحمیل‌شده بر کودکان «اسراییلی» و «فلسطینی» را توضیح می‌دهد. بر اساس این مطالعه، کودکانی که شاهد خشونت بوده‌اند، سطح بالاتری از ترس، اضطراب، کابوس و افکار مخرب ناتوان‌گر را تجربه می‌کنند. «روول هویزمن» ‌(Rowell Huesmann)، روان‌شناس و مدیر مرکز تحقیقات دینامیک گروه در موسسه تحقیقات اجتماعی دانش‌گاه مریلند (ISR) و محقق اصلی این پروژه گفت که قرار گرفتن کودکان در معرض خشونت با افزایش رفتار پرخاش‌گرانه آن‌ها نسبت به هم سالان خود رابطه مستقیم دارد و تجزیه و تحلیل‌ها نشان داده است که در مواردی، بروز علایم استرس پس از «تروماتیزم» و رفتار پرخاش‌گرانه نیز نتیجه مستقیم قرار گرفتن در معرض خشونت است.

مطالعه جدیدی در دانش‌گاه «میشیگان» اثر خشونت تحمیل‌شده بر کودکان اسراییلی و فلسطینی را توضیح می‌دهد.

علاوه بر این، مطالعه دیگری در دانش‌کده پزشکی دانش‌گاه «استنفورد» و بیمارستان کودکان «لوسیل پاکارد» نشان می‌دهد که سطح بالای قابل توجه استرس می‌تواند به مغز یک کودک آسیب برساند. اندازه «هیپوکامپ»، بخشی از ساختار مهم مغز که در حافظه و احساسات اثر دارد، می‌تواند در کودکان مبتلا به اختلال استرس بعد از «تروماتیزم» با سطوح بالای هورمون استرس، یعنی کورتیزول، کاهش یابد. کودکانی که از اذیت و آزار فیزیکی، عاطفی و جنسی رنج می‌برند و شاهد خشونت بوده و یا جدایی طولانی از مادر را تجربه کرده‌اند، اغلب در برخوردهای اجتماعی، پیش‌رفت علمی و برخورداری از آرامش عاطفی ناکام هستند و در معرض خطر بالاتر ابتلا به اختلال اضطراب و افسردگی در بزرگ‌سالی قرار دارند.

خشونت علیه زنان نیز عواقب جدی برای بقای کودکان، رشد و سلامت آن‌هاست. دکتر «مونمی»  (Kajsa Asling Monemi)  متخصص اطفال، بهداشت و درمان گروه زنان و کودکان از دانش‌گاه «آپسالا» بیش از سه‌هزار بچه در «بنگلادش» را از آغاز بارداری مادر تا زمانی که آن‌ها دو ساله شوند، زیر نظر داشته است. مطالعه نشان می‌دهد که کودکانی که مادرشان در معرض خشونت‌های خانوادگی قرار داشته‌اند، وزن پایین‌تری در هنگام تولد و رشد کم‌تری نسبت به نوزادان و کودکان نوپای دیگر دارند. آن‌ها هم‌چنین اغلب اوقات به بیماری‌هایی مانند اسهال و ذات‌الریه مبتلا می‌شوند. گزارش می‌شود که مرگ کودکان در سن قبل از پنج‌سال نیز با مادرانی که در معرض خشونت هستند در ارتباط است.

یک توضیح قابل قبول برای اثر خشونت بر سلامتی، سیستم پاسخ بدن به استرس است. هنگامی که ما تحت فشار هستیم، سیستم عصبی ما دستور انتشار هورمون‌ها و انتقال‌دهنده‌های عصبی تنظیم‌کننده‌های سطح استرس بالا مانند «کورتیزول»، «نوراپی‌نفرین»، «اپی‌نفرین»، «دوپامین» و «سروتونین» را می‌دهد. این پاسخ طبیعی و سالم بدن به‌منظور مقابله با وضعیت استرس شدید است. در شرایط عادی، پس از اتمام یک اتفاق استرس‌زا، ترشح هورمون و انتقال‌دهنده‌های عصبی متوقف می‌شود و بدن به حالت بدون تنش باز می‌گردد، ولی اگر ما تحت فشار و استرس پی در پی باشیم، بدن قادر به بازگشت به حالت طبیعی نیست و هم‌چنان انتشار هورمون‌ها و انتقال‌دهنده‌های عصبی تنظیم استرس، که منجر به خرابی سیستم غدد درون ریز، سیستم عصبی و اختلال متابولیک می‌شود، ادامه پیدا خواهد کرد.

خستگی غدد آدرنال، مشکلات عصبی و عدم تعادل هورمونی مرتبط به استرس، شرایطی است که به بروز علایم ناتوان‌کننده، مانند: افسردگی، اضطراب، اختلالات قلبی، ناتوانی در از دست دادن وزن اضافی، بیش‌فعالی، کاهش توانایی‌های شناختی، بی‌خوابی، دردهای مزمن، خستگی مفرط، آلرژی‌های گوناگون و اعتیاد منجر می‌شود.


 


Avideh Motmaen-Far, Osteopath D.O. /Radio Koocheh

avideh@koochehmail.com

Violence threatens health and life in different and very complex manners. Each year, more than a million people lose their lives to violence. Moreover, violence is one of the leading causes of death worldwide for people aged 15 to 44 years. In most societies, violence, whether physical, verbal, sexual, or psychological, whether inflicted by individuals, institutions, or nations, exists in many forms and at various levels and the human cost in terms of grief and pain are immeasurable.

Violence at a group level becomes collective and has a unique dynamic. Very often, when individuals believe that they act in the name of a greater cause, religion or any other belief, they feel less responsible and therefore more willing to commit atrocities. It is true that violence has always been a part of human societies but it cannot be considered as an inevitable part of human condition.

A new study at the University of Michigan explains the impact the violence has been inflicting on the Israelis and Palestinians children.

The psychological impact of violence on children is proven to be devastating. Witnessing violence as much as inflicted violence have very significant effect on adults and children's health. A new study at the University of Michigan explains the impact the violence has been inflicting on the Israelis and Palestinians children. According to the study, Children who witnessed violence experienced the highest levels of fear, anxiety, nightmares, and incapacitating thoughts. The psychologist Rowell Huesmann, director of the Research Center for Group Dynamics at the U-M Institute for Social Research (ISR) and principal investigator of the project said that the exposure to violence is associated with increase in aggressive behavior towards peers and analyses showed that the effects on symptoms of post-traumatic stress and on aggressive behavior were a direct result of exposure to violence.

Moreover, another study at the Stanford University School of Medicine and Lucile Packard Children’s Hospital shows that significant high level of stress can damage a child’s brain. The size of the hippocampus, an important brain structure involved in memory and emotions, could decrease in children with post-traumatic stress disorder with high levels of the stress hormone cortisol. Children, who suffer from physical, emotional or sexual abuse, witnessed violence or experienced lasting separation and loss show often impaired ability to reach social, emotional and academic milestones and are at higher risk of developing anxiety disorder and depression as adults.

Violence against women also has been shown to have serious consequences for the children’s survival, growth, and overall health. Kajsa Åsling Monemi, paediatrician, the Department of Women’s and Children’s Health, monitored more than 3,000 children in Bangladesh from the beginning of their mother’s pregnancy till when they were two years old. The study shows that children whose mother were exposed to domestic violence had lower birth weights and grew less as infants and toddlers. They were also often sick with diseases such as diarrhea and pneumonia. Juvenile death before the age of five was also reported to be connected to mothers who have been subject of violence.

A plausible explanation for these effects is that the body’s stress-response system is overwhelmed. When we are under stress, our nervous system command high stress regulating hormones and neurotransmitters such as cortisol, norepinephrine, epinephrine, dopamine and serotonin to be released. This is the natural and healthy response of the body in order to cope with the situation. In normal circumstances, after having been through a stressful event, the secretion of hormones and neurotransmitters stop and the body returns to a state of non-stress. However, if we are under ongoing, incessant stress, then the body can never return to a normal state and continue to release stress-regulating hormones and neurotransmitters which leads to malfunction of the endocrine system, nervous system and metabolic disorder. Adrenal fatigue, neurotransmitter deficiencies and hormone imbalance are stress related conditions which lead to a long list of debilitating symptoms such as depression, anxiety, Cardiac dysfunctions, inability to lose weight, hyperactivity, declining cognitive abilities, insomnia, chronic pain, excessive fatigue, allergies, and addiction.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های منسوب به اصلاح‌طلبان، در حالی که فخرالسادات محتشمی‌پور، همسر مصطفی تاجزاده بازداشت ‌شده، نیروهای امنیتی با ورود به منزل آن‌ها کلیه اسناد و مدارک باقی‌مانده را جمع‌آوری کرده‌اند.

به گزارش تحول سبز، ماموران پیش‌تر لپ‌تاپ‌ها و کامپوتر‌های شخصی خانواده تاج‌زاده را ضبط کرده، این‌بار پرینتر و اسکنر موجود در منزل و کلیه وسایل مرتبط با رایانه را با خود برده‌اند.

این در حالی است که گفته می‌شود پس از گذشت بیست ماه از بازداشت تاجزاده، ماموران موفق به یافتن مدرکی بر علیه وی نشده‌اند.

از سویی دیگر مصطفی تاجزاده در این مدت بر مواضع پیشین خود و انتشار مستمر نامه‌ها و مقالات در حمایت از جنبش سبز پافشاری و عمل‌کرد دولت جمهوری اسلامی را  محکوم کرده است.

لازم به ذکر است روز سه‌شنبه، دهم اسفند و هم‌زمان با درگیری‌های به‌وجود آمده در تهران بین معترضان به دولت و نیروهای امنیتی و انتظامی فخرالسادات محتشمی‌پور، همسر مصطفی تاجزاده در این تظاهرات بازداشت شده است.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت همسر مصطفی تاجزاده در تهران»

«ممنوع‌الملاقات شدن تاج‌زاده و نوری‌زاد»


 


جمعه  13 اسفند  1389 /  4 مارس  2010

note3اجرا: دامون

note3استودیو: دامون

note3تقویم تاریخ

note3مهارت‌های زندگی – «زبان بدن در مصاحبه کاری» – سیمین

note3روزنگاشت – «مقیاس دمای کلوین» – محبوبه شعاع

note3مجله جاماندگان – ‌«امروز روز سیاه تاریخ ایران است‌» – شراره سعیدی

note3بخش اول خبرها

note3رادیو لیچار – ( گزیده‌ی هفته)-  فرورتیش

note3مجله خبری تاجیکستان – «محبوبیت فیلم های ترکی» – کیومرث

note3طنز در پزشکی- «‌سه‌شنبه‌ها با حوری» - (قسمت سی‌و‌هشتم) – علی انجیدنی

note3بخش دوم خبر‌ها

note3کوچه سلامتی – «برمودایی به‌نام خشونت، ایدیولوژی، جنایت» – آویده مطمئن‌فر

note3بخش سوم خبرها


 


خبر / رادیو کوچه

محسن هاشمی مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) با ارسال نامه‌ای به محمدباقر قالیباف ضمن تشریح عمل‌کرد خود و قدردانی از حمایت‌های شهردار تهران‌، محدودیت‌هایی را که مانع توسعه خدمات مطلوبتر به شهروندان تهرانی است را برشمرد و از سمت خود استعفا کرد‌.

به گزارش خبرنگار «تهران سما» دربخشی از نامه استعفای محسن هاشمی خطاب به شهردار تهران آمده است‌: «عطف به استعفاهای مکرر گذشته و پیرو مصوبه اخیر در مورد ابقای این جانب برای یک دوره جدید‌، ضمن قدردانی از عنایات و اطمینان مجدد آن بزرگواران‌، همان‌گونه که مستحضر می‌باشید‌، 17 سالی است که به عنوان عضو‌، رییس هیت مدیره و مدیرعامل شرکت مترو تهران انجام وظیفه می‌کنم‌. خوش‌بختانه با حمایت اعضای محترم مجمع‌، هیت مدیره و هم‌کاری و تلاش کارگران‌، کارکنان‌، مشاوران‌، پیمان‌کاران و صنعت‌گران موفق به راه‌اندازی حدود 125 کیلومتر از خطوط مترو در 4 خط با 75 ایستگاه شده‌ایم‌. اخیرن هم انجام 3 میلیارد سفر با حدود 800 واگن در شهر تهران را جشن گرفتیم‌. در طول این سال‌ها هم سیستم حمل و نقل ریلی تهران توانست کارایی خود را نشان داده و مورد استقبال هم‌شهریان قرار گیرد‌.»

در بخش دیگری از این نامه آمده است‌: «هم‌اکنون نیز 15 کیلومتر از تونل و ایست‌گاه‌های مترو آماده ریل‌گذاری و نصب تجهیزات بوده و در صورت حمایت‌، راه‌اندازی حدود 15 کیلومتر مترو در سال به راحتی امکان‌پذیر خواهد بود و سرعت ساخت تونل با 4 دست‌گاه حفار اتوماتیک به بیش از 20 کیلومتر در سال خواهد رسید.»

در ادامه این نامه آمده است‌: «متاسفانه علی‌رغم حمایت مجلس شورای اسلامی‌، شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران برای تامین نقدینگی از طرق مختلف از جمله بودجه سالیانه‌، فاینانس بین‌المللی‌، حساب ذخیره ارزی و اوراق مشارکت‌، به دلایل مختلف از جمله تحریم خارجی و مشکلات داخلی امکان استفاده از اعتبارات قانونی فراهم نمی‌گردد و با وجود درآمد ارزی در سال‌های اخیر‌، برنامه‌های مهم مترو در امر توسعه خطوط با عدم هم‌کاری دولت دچار تاخیر در تجهیز می‌شود.»

وی در این نامه با اشاره به مشکلات نقدینگی برای خدمت‌رسانی به مردم آورده است‌: «متاسفانه هم اکنون به دلیل کمبود و تجهیز ناقص واگن از نصف ظرفیت خطوط استفاده می‌شود‌، این در حالی است که واگن‌ها و تجهیزات آن در گمرک در حال خاک خوردن هستند.»

در این نامه تاکید شده است‌: «اکنون مردمی که خدمت‌رسانی عزت‌مدارانه به آن‌ها آرزوی نظام اسلامی و بالاترین عبادت برای مسوولان است و زنان‌، کودکان و سال‌خوردگان که از آلودگی هوا و ترافیک به ایست‌گاه‌های مترو پناه آورده‌اند از فشار و ازدحام که ناشی از کم‌لطفی مسوولان دولتی در تامین خواسته‌های قانونی مترو است‌، رنج می‌برند و تمام پی‌گیری‌ها از وزارت کشور‌، ستاد مدیریت حمل و نقل و مصرف سوخت‌، شورای اسلامی شهر‌، مجلس و دولت به نتیجه مناسبی که در شان پروژه حیاتی چون مترو باشد نرسیده است.» ( گزارش دقیق‌تر مشکلات و پی‌گیری‌ها به پیوست این نامه تقدیم می‌شود)

هاشمی در ادامه این نامه ضمن عرض پوزش‌، با بیان این‌که قطعن قبول مسوولیت مجدد در این وضعیت به نفع توسعه و بهره‌برداری از خطوط مترو نخواهد بود و با اشاره به این‌که برخی مشکلات به وجود آمده و عدم حمایت‌ها از مترو ممکن است به دلیل حضور وی در مدیریت این شرکت باشد آورده است‌: «برای این که بیش‌تر از این مردم‌، مسافران و توسعه مترو در فشار قرار نگیرند‌، علی‌رغم اعتقاد به خدمت و اعتماد به توان جناب‌عالی و هم‌کارانم خواهش‌مند است موافقت فرمایید فرد دیگری که امکان ایجاد هماهنگی بیش‌تر خواهد داشت در راس مدیریت این شرکت قرار گیرد‌. بدیهی است این‌جانب از ادامه هرگونه هم‌کاری با شهرداری و شرکت مترو دریغ نخواهم کرد.»

گفتنی است شهردار تهران با استعفای هاشمی موافقت کرده است.


 


شورای هم‌بستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران پس از حصر خانگی رهبران معترضان به دولت جمهوری اسلامی اقدام به انتشار نامه‌ای خطاب به ‌بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، کرده است. هم‌چنین این نامه به کاترین اشتون نماینده اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امنیت نیز ارسال شده است.

متن این نامه در زیر آمده است:

جناب آقای بان‌کی‌مون

دبیرکل سازمان ملل متحد

رونوشت‌: بارونس کاترین اشتون نماینده اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امنیت

عالی‌جناب

بی‌گمان اطلاع دارید که دو شخصیت بنام اپوزیسیون ایران آقایان موسوی و کروبی با همسرانشان پس از تحمل مزاحمتهای غیرقانونی فراوان بدون هیچ مجوز قانونی توسط ماموران دولتی حصر و یا دستگیر وزندانی شده‌اند. اعتراضات آقایان موسوی و کروبی برعلیه تقلب در انتخابات خردادماه 1389 کاملن در محدوده قوانین جمهوری اسلامی بوده و ایشان همیشه بر وفاداری خود به انقلاب و ارزش‌های اسلامی تاکید داشته‌اند.‌

اکثریت اپوزیسیون معترض ایران خواهان برقراری دمکراسی واجرای بی‌چون و چرای حقوق بشر می‌باشند و شخصیت‌های مبارزی چون وکیل دادگستری خانم ستوده‌، آقایان زعیم‌، تبرزدی‌، مومنی وصدها آزای‌خواه دیگر مدت‌های مدیدی است که در شرایط غیرانسانی در سخت‌ترین شرایط زندانی حکومت جمهوری اسلامی هستند.

جناب دبیرکل

بی‌شک بارها به‌ شما از سرکوب و کشتار وحشیانه آزادی‌خواهان و نقض عریان حقوق بشر از طرف مزدوروان و حاکمان جمهوری اسلامی ایران به‌نام الله اطلاع‌رسانی شده است.

رهبری حکومت ایران گمان دارد که با گرفتارکردن آقایان موسوی وکرروبی که آن‌ها را «سران فتنه» می‌نامد، می‌تواند به اعتراضات و مطالبات مردم خط بطلان بکشد و جهانیان را با این خبر که «فتنه‌گری تمام شد» فریب داده و با سرکوب مردم نوید «نظم وامنیت» دهد.

عالی‌جناب

به شما اطمینان می‌دهیم که صدای اعتراض گسترده ملت ایران بر علیه استبداد تا زمان برقراری حکومتی مردم‌سالار و سکولار که عضوی وفادار به مقررات صلح‌آمیز جامعه بشری باشد، خاموش نخواهد شد.

ما هم‌چنین از هم‌وندان خود درخواست کرده‌ایم تا در کشورهای آزاد جهان با نمایندگان ملت‌ها و سازمان‌های حقوق بشری برای آزادی آقایان موسوی و کروبی و همسرانشان بکوشند.

جناب آقای دبیر کل

با توجه به اختیارات و قدرت شما، خواهشمندیم برای آزادی آقایان موسوی وکروبی و همسرانشان اقدام فرمایید.

با احترامات فائقه

شورای هم‌بستگی برای دموکراسی وحقوق بشر در ایران


 


خبر / رادیو کوچه

حشمت‌اله طبرزدی، فعال سیاسی و دبیر کل جبهه دموکراتیک ایران از سوی دادگاه تجدید‌نظر به هفت سال حبس تعزیری محکوم شده است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، حکم مذکور پس از تجدید‌نظرخواهی از سوی یکی از شعب دادگاه انقلاب استان تهران صادر و به نام‌برده در زندان ابلاغ شده است.

آقای طبرزدی پیش‌تر در دادگاه بدوی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی پیر‌عباسی به ۹ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.

موارد اتهامی این زندانی سیاسی از سوی دادگاه بدوی یک سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی به جهت فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و دو سال حبس تعزیری به جهت توهین به رهبری و پنج سال حبس تعزیری به جهت اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور و یک سال حبس تعزیری و تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری به اتهام اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی اعلام شده است.

این موارد با استناد به مواد ۵۰۰، ۵۱۴، ۶۱۰ و ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی صادر شد.

با توجه به حکم صادره طبرزدی در دادگاه تجدید‌نظر از اتهام تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی تبرئه شده است.

حشمت‌اله طبرزدی در تاریخ ۶ دی ماه ۱۳۸۸ و به فاصله کوتاهی از حوادث این روز (عاشورا) بازداشت و به سلول‌های انفرادی بندهای امنیتی ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین منتقل و تحت بازجویی و شکنجه قرار گرفت. او پس از انتقال به بند عمومی زندان اوین، در اردی‌بهشت‌ ماه هم‌زمان با اعتراض به اعدام پنج زندانی سیاسی از جمله فرزاد کمانگر معلم کرد، جهت محدودیت بیش‌تر به زندان رجایی‌شهر کرج تبعید شد.

بیشتر بخوانید:

«به شکایت من علیه آقای خامنه‌ای رسیدگی کنید»

«اعتراض طبرزدی به حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب»

«بازداشت یکی از نزدیکان حشمت‌اله طبرزدی»


 


خبر /  رادیو کوچه

یوسف فتوحی زندانی سیاسی کرد محبوس در زندان کارون اهواز به دلیل عدم رسیدگی پزشکی در وضعیت نامساعد جسمانی به سر می‌برد.

بنا به اطلاع گزارش‌گران هرانا، هم‌چنین یوسف فتوحی نزدیک به یک سال است که به دلیل ضعف بینایی و  تشدید آن، از هرگونه رسیدگی پزشکی در زندان محروم مانده است.

از سویی دیگر این زندانی سیاسی به بیماری قلبی نیز مبتلاست.

شایان ذکر است که یوسف فتوحی سال گذشته به اتهام ارتباط با یکی از احزاب کردی در ماکو دستگیر شد. وی که از سوی دادگاه انقلاب به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم است، مدتی است که به زندان کارون منتقل شده است.


 


خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، معترضان در لیبی اعلام کردند تا زمانی که سرهنگ معمر قذافی از قدرت کناره‌گیری نکند و از کشور خارج نشود، با حکومت مذاکره نخواهند کرد. «شورای ملی لیبی» خواهان دخالت نظامی خارجی برای ممانعت از ادامه حمله هوایی ارتش علیه مواضع معترضان شده است.

هم‌زمان، دادگاه بین‌المللی کیفری از تحقیق درباره اتهام شرکت سرهنگ قذافی و بعضی از پسران او در جنایت علیه بشریت خبر داده است.

از سویی دیگر باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده هم خواهان استعفای آقای قذافی شده است.

در پی انتشار گزارش‌هایی درباره دستور آقای قذافی به رییس سازمان امنیت این کشور برای گفت‌و‌گو با معترضان، شورای ملی لیبی اعلام کرد تا زمانی که او بر سر قدرت است، موضوعی برای مذاکره وجود ندارد.

این در حالی است که مصطفی عبدالجلیل، وزیر کشور سابق معمر قذافی رهبری شورای ملی لیبی را برعهده دارد. او پس از آغاز قیام مخالفان علیه آقای قذافی، به معترضان پیوست.

به گزارش رویترز، آقای عبدالجلیل عنوان کرد اگر موضوعی برای گفت‌و‌گو وجود داشته باشد، درباره نحوه کناره‌گیری معمر قذافی و خروج از کشور است تا به این وسیله جلوی خون‌ریزی بیش‌تر گرفته شود.

بیشتر بخوانید:

«بروز جنگ داخلی در لیبی احساس می‌شود»


 


هیت اجرایی سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور

برخورد حکومت‌ها با آزادی و گوهر وجود انسانی معرف خصلت آنان است. نگاهی کوتاه به رفتار جمهوری اسلامی با آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی معرف رفتار خودسرانه و قانون شکنی دولت جمهوری اسلامی است.

سران جمهوری اسلامی آقایان موسوی و کروبی را به‌دلیل اعتراضشان به تقلب در آرا‌ مردم، سران فتنه نامیدند، سپس ادعا کردند که سران فتنه مبالغ هنگفتی از خارج دریافت کرده‌اند و بالاخره نمایندگان مجلس شورای اسلامی بدون این‌که حتا جرم آن‌ها روشن باشد و یا این‌که خواهان رسیدگی دادگاهی به عمل‌کرد ایشان باشند، به نحوی شرم‌آور و با مشت‌های گره کرده خواهان اعدام ایشان شدند. رفتاری بدور از اعتبار و حیثیت کسانی که خود را نماینده مردم می‌دانند.

چند روز است که آقایان موسوی و کروبی و همسرانشان خانم زهرا رهنورد و خانم فاطمه کروبی توسط عاملان جمهوری اسلامی ربوده شده‌اند و مقامات مسوول حتا خود را موظف به اعلام محل اقامت آنان نمی‌دانند و دادستان تهران، وزیر امور خارجه و دیگر مقامات مسوول، مشتی دروغ و لاطائلات آشکارا ضد و نقیض تحویل مردم می‌دهند. از یک‌طرف ادعا می‌کنند که آن‌ها زندانی نشده‌اند ولی از طرف دیگر به فرزندانشان اجازه داده نمی‌شود که والدین خود را ملاقات نمایند. به این اقدام نمی‌توان جز «آدم‌ربایی حکومتی» نامی نهاد.

بدون شک رفتاری که با آقایان موسوی و کروبی که همواره طرف‌داری خود را از نظام جمهوری اسلامی اعلام نموده‌اند، می‌شود، در مورد مخالفین نظام به‌مراتب شدیدتر است. سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور که طرف‌دار آزادی، دموکراسی و جدایی دین از حکومت و رعایت حقوق و آزادی‌های کلیه شهروندان است، آدم‌ربایی حکومت را به‌شدن محکوم نموده، از دادستان دادگاه کیفری بین‌المللی می‌خواهد که در گزارش اولیه خود پیرامون برخوردهای اخیر جمهوری اسلامی، اسامی متهمان به این جنایات علیه بشریت را منتشر نمایند. ما هم‌چنین از کلیه سازمان‌های سیاسی آزادی‌خواه و طرف‌دار حقوق بشر اتنظار داریم که برای آزادی این هم‌وطنان مبارز و سایر زندانیان سیاسی ایران از هیچ کوششی دریغ نورزند.

کامبیز قائم مقام ـ بهمن مبشری – همایون مهمنش

دوازدهم اسفند 1389 برابر سوم مارس 2011

فایل پی‌دی‌اف را از این‌جا دانلود کنید.


 


آن‌چه در این بخش می‌آیدانتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

منبع: کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران روز پنج‌شنبه گفت مقامات ایران باید فورن به بازداشت غیر‌قانونی و قطع کامل ارتباط با دنیای خارج  چهار چهره شناخته شده معترض، زهرا رهنورد، فاطمه کروبی، مهدی کروبی و میر‌حسین موسوی خاتمه دهند.

کمپین هشدار می‌دهد که ماهیت بازداشت و ناپدیدی هجده روز این افراد بدون ارتباط با دنیای خارج و در مکانی نامعلوم، این امکان را افزایش می‌دهد که این چهار تن با شکنجه‌های جسمی و روانی به قصد گرفتن اعتراف‌های دروغین از آن‌ها روبه‌رو باشند.

هادی قائمی، سخن‌گوی کمپین گفت: «بازداشت خودسرانه و همراه با قطع کامل ارتباط با دنیای خارج در مکان‌های نامعلوم در ایران، اغلب با شکنجه و بدرفتاری و حتا با اعدام‌های فراقضایی‌ هم‌راه بوده است.»

کمپین هشدار می‌دهد که ماهیت بازداشت و ناپدیدی هجده روز این افراد بدون ارتباط با دنیای خارج و در مکانی نامعلوم، این امکان را افزایش می‌دهد که این چهار تن با شکنجه‌های جسمی و روانی به قصد گرفتن اعتراف‌های دروغین از آن‌ها روبه‌رو باشند.

وی گفت: «در ایران، چهره‌های سیاسی بارها و بارها بدون ارتباط با خانواده‌ها و وکلای خود بازداشت شده‌اند، و پس از تحمل شکنجه، هفته‌ها بعد در تلویزیون ظاهر شده‌اند و به اتهاماتی بی‌اساس اعتراف کرده‌اند.»

سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی ایران دارای سابقه زیادی در اخذ اعترافات دروغین از طریق شکنجه مخالفان، در حالی که این افراد در بازداشت‌ با قطع ارتباط کامل از دنیای خارج نگه‌داری می‌شوند، هستند.

فرزندان موسوی و کروبی تا به‌حال هیچ دست‌رسی به پدران و مادران خود نداشته‌اند و به‌شدت نگران سلامتی آن‌ها هستند. در بیانیه‌ای که امروز منتشر شد، دختران آقای موسوی می‌گویند که در غروب 11 اسفند تلاش کرده‌اند تا پدر و مادر خود را در منزلشان ببینند، اما نگه‌بانان آن‌ها را راه نداده‌اند.

از تاریخ 25 بهمن، وقتی که هزاران ایرانی به‌ دعوت این رهبران به اعتراضات پیوستند، مقامات ایران مهدی کروبی، میر‌حسین موسوی، فاطمه کروبی، و زهرا رهنورد را در قطع ارتباط کامل از دنیای خارج نگه‌ داشته‌اند و آنان را از آزادی‌های اولیه  محروم کرده‌اند.

چندین منبع گزارش داده‌اند که این چهار تن یا به زندان حشمتیه در شرق تهران و یا به محل نامعلوم دیگری منتقل شده‌اند.‌ اما دادستان کل ایران، غلامحسین محسنی اژه‌ای، در تاریخ 9 اسفند به خبرگزاری نیمه رسمی ایسنا گفت: «اخبار منتشره از سوی برخی رسانه‌های معاند مبنی بر انتقال آقایان موسوی و کروبی به بازداشت‌گاه حشمتیه صحت ندارد.»

غلامحسین محسنی اژه‌ای ادعا کرد که چهار رهبر در منزل‌هایشان حصر شده‌اند و از ارتباط با دنیای خارج‌، شامل ارتباط با خانواده‌هایشان، منع شده‌اند. ‌وی به ایسنا گفت: «پس از اتمام حجت‌ها، در قدم اول ارتباطات آن‌ها اعم از رفت و آمد و ارتباطات تلفنی و غیر‌تلفنی آنان مسدود شده و اگر چنان‌چه اقتضائات فراهم شود قدم‌های بعدی نیز برداشته خواهد شد و اکنون آن‌ها در محدودیت به سر می‌برند.»

در 11 اسفند، دادستان تهران، عباس جعفری دولت آبادی، که اخیرن نام  وی به عنوان یکی از مقامات ایرانی ناقض حقوق بشر روی لیست سیاه تحریم‌ها قرار گرفته، ادعا کرد که «استفاده از واژه حصر خانگی صحیح نیست.»

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران تاکید می‌کند که بدون در نظر گرفتن محل نگه‌داری بازداشت‌شدگان، مقامات ایران اینک ناقض حقوق این افراد نسبت به رعایت آیین دادرسی در مورد آن‌ها هستند، چراکه آن‌ها اکنون هفته‌هاست که بدون دستگیری رسمی و یا تفهیم اتهام، و بدون دست‌رسی به خانواده‌ها و وکلایشان در حبس به سر می‌برند.

چندین منبع که در محله‌های آقایان موسوی و کروبی زندگی می‌کنند به کمپین گفته‌اند که آن‌ها دیگر در منازل خویش زندگی نمی‌کنند و از آن‌جا منتقل شده‌اند.

در قواعد حداقلی رفتار با زندانیان، مصوب سازمان ملل متحد آمده است:  «به یک زندانی محاکمه نشده باید فورن اجازه داده شود تا خانواده‌اش را از دستگیری خویش مطلع سازد و باید به او کلیه امکانات مناسب برای ارتباط برقرار کردن با خانواده و دوستانش داده شود، و وی باید مجاز به ملاقات با آن‌ها باشد، و تنها محدودیت این موضوع، رعایت محدودیت‌ها و نظارت‌های ضروری در جهت اجرای عدالت و امنیت و نظم می‌باشد.»

کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد در سال 2005 اعلام کرد: «بازداشت طولانی در محل‌های پنهانی با قطع ارتباط کامل با دنیای خارج ممکن است ارتکاب شکنجه و سایر رفتارها و مجازات‌های بی‌رحمانه، غیر‌انسانی، یا اهانت‌آمیز را تسهیل کند و خود می‌تواند یک نوع از این رفتارهای شکنجه‌آمیز باشد.»

کنوانسیون بین‌المللی محافظت از همه افراد علیه ناپدید شدن اجباری روشن می‌سازد که ناپدید شدن «همان دستگیری، بازداشت، ربایش، و هر نوع دیگری از محروم کردن فرد از آزادی توسط ماموران حکومتی…و در پی آن عدم قبول محروم ساختن فرد از آزادی‌هایش از طریق پنهان کردن سرنوشت فرد و یا محل نگه‌داری فرد ناپدید شده، به نحوی که شخص را خارج از حمایت قانون قرار بدهد» می‌باشد.

قوانین ایران، مقامات را ملزم به مطلع ساختن فرد بازداشت شده از اتهاماتش ظرف 24 ساعت از زمان دستگیری، و دادن اجازه به وی برای دست‌رسی به وکیل می‌کنند، اما این قوانین به قضات اجازه می‌دهند که تا پایان تحقیقات، بازداشت‌شدگان را از دست‌رسی به وکیل محروم کنند.

هادی قائمی گفت:  «مقامات ایران به وضوح در حال نوشتن قوانین سرخودی لحظه‌به‌لحظه می‌باشند، امری که در تضاد کامل با حاکمیت قانون می‌باشد.»

کمپین مقامات ایرانی را مسوول امنیت و سلامتی چهار چهره معترض می‌داند.


 


خبر / رادیو کوچه

در پی تلاش‌های اسراییل برای اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، تل‌آویو خود به صف تحریم‌کنندگان تهران پیوسته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ییگال پالمور سخن‌گوی وزارت خارجه اسراییل روز پنج‌شنبه اظهار داشت که دولت این کشور در حال تهیه لایحه‌ای برای تحریم شرکت‌هایی است که با ایران معامله می‌کنند.

وی افزود: «معلوم شده که منفذی در قوانین اسراییل در مورد ایران وجود دارد.»

آقای پالمور جزییات بیش‌تری از این لایحه نداده و تنها گفته است که تل آویو را با «تلاش‌های آمریکا، اتحادیه اروپا و قطع‌نامه‌های جهانی هم‌گام می‌کند.»

پیش از این نیز اروپا و آمریکا تحریم‌های یک‌جانبه بیش‌تری علیه بخش‌های مالی و انرژی ایران اعمال کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«تحریم بانک رفاه کارگران از سوی آمریکا»


 


محبوبه‌ شعاع / رادیو کوچه

mahboobe@koochehmail.com

چهارم مارس برابر با زادروز «ویلیام تامسون»، مشهور به «لرد کلوین» است. وی زاده سال 1824 است و ریاضی‌دان و فیزیک‌دان و مهندس بریتانیایی و یکی از پیش‌گامان مهم علوم طبیعی در قرن نوزدهم بوده است. ویلیام توانست در سن بیست‌و‌سه سالگی کرسی استادی علوم طبیعی «دانشگاه گلاسکو» به دست آورد.

«ویلیام تامسون» معروف به «کلوین» در چهارم مارس سال 1824 در «ایرلندشمالی» متولد شد. پدرش در آن زمان استاد ریاضی «دانش‌گاه گلاسکو» بود و ویلیام هم از ده سالگی، تحصیل در دانش‌گاه گلاسکو را شروع کرد. در آن زمان، دانش‌گاه بسیاری از امکانات تحصیل مدارس ابتدایی را برای دانش آموزان بااستعداد فراهم می‌کرد.

تامسون خیلی زود به ریاضیات و مبانی فیزیک علاقه‌مند شد و مقاله‌هایی درباره حرکت اجسام نوشت. او به خاطر پیش‌نهاد مقیاس «دمای مطلق» معروف است. این واحد اندازه‌گیری دما که مستقل از خواص فیزیکی ماده است، به افتخار او، «مقیاس دمای کلوین»، نام گرفته است.

باورهای دینی کلوین، او را به اندیشه درباره مرگ گرمایی جهان، سوق داد و به این ترتیب، بیان اولیه‌ای از قانون دوم ترمودینامیک را ارایه داد. از نظر او گرمای خورشید و دیگر منابع گرمایی در جهان، با هیچ روشی قابل ذخیره‌سازی نیست و گرمای کل جهان در حال اتلاف است.

کلوین در حوزه زمین‌شناسی هم صاحب نظریه بود و به خاطر اعتقادش به مسیحیت، خلقت‌گرا به حساب می‌آمد. او با کمک دانسته‌هایش در ترمودینامیک توانسته بود عمر خورشید و هم‌چنین زمین را تخمین بزند.

او کارهای مهمی در تحلیل ریاضی الکتریسیته و ترمودینامیک انجام داد و تلاش‌های زیادی برای وحدت بخشیدن به حوزه‌های مختلف فیزیک به شکل مدرن آن کرد. اما آن چه باعث شهرتش شد، کار دومش یعنی «مهندسی تلگراف» بود. طرح جالب او یعنی انتقال اطلاعات به آن سوی «اقیانوس اطلس» از طریق کابل‌های زیردریایی برای زمان خودش زیادی تازه و دور از دسترس بود. شهرتی که از این راه به‌دست آورد حتی با کسب کرسی استادی علوم طبیعی دانش‌گاه گلاسکو در سن بیست و‌ سه سالگی به دست نیاورده بود.

ویلیام تا زمان مرگ‌اش یعنی در سال ۱۹۰۷ جوایز و افتخارات زیادی مانند نشان «شوالیه» را از آن خود کرد. اما مهم‌ترین آن‌ها گرفتن لقب اشرافی «لرد کلوین» بود. نام کلوین، برگرفته از نام رودخانه‌ای است که از زمین‌های دانش‌گاه گلاسکو رد می‌شود.

منبع‌ها:

گوگل

ویکی‌‌پدیا


 


رادیو کوچه

530 پیش از میلاد - سال‌روز درگذشت «کوروش بزرگ» بنیان‌گذار کشور ایران، مردی که عموم تاریخ‌نگاران او را «اندیش‌مند، انسان‌دوست، دادگستر و مهربان» است. وی یازده‌سال پس از ایجاد دولت واحدی از سه طایفه مهاجر «پارس»، «ماد» و «پارت»، شهر «بابل» در جنوب غربی «بغداد» امروز و پایتخت یک امپراتوری به همان نام را تصرف و در آن‌جا در اکتبر سال 539 پیش از میلاد ایجاد امپراتوری مشترک‌المنافع ایران را اعلام کرده بود.

1852میلادی - سال‌روز درگذشت «نیکلای گوگول» (Nikolai Gogol) نویسنده روس است. گوگول که واقعی‌نگاری را وارد کار قصه‌نویسی روسیه کرد، در عین‌حال یک طنزنگار و درام‌نویس بود. در تاریخ عمومی ادبیات از گوگول به‌عنوان یکی از پدران «واقع‌نویسی» یاد شده است.   یکی از داستان‌های او،«خاطرات یک زن» است و هم‌چنین معروف‌ترین داستان‌های کوتاه او «پالتو» و «بینی» هستند.

1917 ‌میلادی - «ژانت رانکین» (Jeannette Pickering Rankin) به عنوان نماینده ایالت «مونتانا» وارد کنگره آمریکا شد. او نخستین زنی است که به عضویت «قوه مقننه آمریکا» درآمده بود. در آن زمان زنان هنوز در همه ایالات آمریکا حق مشارکت در انتخابات را به‌دست نیاورده بودند. ایالت مونتانا (واقع در شمال‌غربی ایالت متحده و دیوار به دیوار کانادا) حق رای‌دادن و رای‌گرفتن را به زنان این ایالت داده بود. او یک فعال سیاسی، مبارز تامین حقوق مدنی شهروندان و مخالف هرگونه جنگ و جدال بود.  وی تا پایان عمر از مبارزه برای تامین حقوق مدنی و آزادی‌ها و نیز مخالفت با جنگ و خون‌ریزی دست نکشید و از راه‌اندازان به‌نام تظاهرات ضد جنگ «ویتنام» بود. وی پیش از ورود به سیاست، مددکار اجتماعی بود و در همین رشته تحصیل کرده بود.

892‌ خورشیدی - زادروز «تهماسب» در روستای «شهاباد اصفهان» است. پس از مرگ «شاه اسماعیل یکم صفوی» «شاه تهماسب یکم»، در سن ۱۰ سالگی به سلطنت رسید. روشن است که به علت کم‌بودن سن‌و‌سال، شاه جدید فرصتی برای کسب قدرت برای امرای قدرت طلب «قزلباش» فراهم شد. ۱۰ سال اول سلطنت شاه طهماسب در واقع عرصه رقابت امرا قزلباش برای کسب قدرت بود. شاه جوان به‌علت شجاعت و تدبیر، کم‌کم توانست خود را به عنوان شاهی مقتدر برای ایران مطرح کند و زمام قدرت را در دست گیرد. شاه تهماسب در دوره بلند حکومت خود توانست با وجود کم‌بود منابع به‌خوبی تهدیدات مکرر ازبکان و سپس عثمانیان را دفع کند و سپس دوره‌ای از صلح و ثبات را برای کشور به ارمغان آورد. دوره‌ای که تا از مرگ وی در سال ۹۸۴ و به سلطنت رسیدن فرزند تندخوی خود «شاه اسماعیل دوم» ادامه داشت.

1975 میلادی - نشست‌های تنظیم قرار‌داد «الجزایر» میان دولت‌های «ایران» و «عراق» آغاز شد. به موجب این اعلامیه طرفین توافق کردند که مرزهای آبی خود را بر اساس  خط تالوگ (‌خط فرضی که از عمیق‌ترین قسمت قابل کشتی‌رانی بستر رودخانه عبور می‌کند‌) تعیین نمایند و در مرزها نیز یک کنترل دقیق و موثری به‌منظور رفع ‌ونه نفوذی که جنبه خراب‌کارانه داشته باشد اعمال نمایند. با هدف اجرای این اعلامیه وزاری خارجه ایران‌، عراق‌، و الجزایر از چنین روزی در سال 1975 تا سیزدهم ژوئن به ترتیب در تهران‌، بغداد‌، الجزایر و عراق گرد هم آمدند. نتیجه این چهار نشست امضای عهدنامه مربوط به مرز مشترک و حسن هم‌جواری میان ایران و عراق بود که در سیزدهم ژوئن سال 1975 صادر شد.

—————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1975 میلادی - «چارلی چاپلین» به‌دست «ملکه الیزابت‌دوم» به دریافت نشان شوالیه‌گری انگلستان نایل شد.

1916 میلادی - در‌ پی کناره‌گیری «فرمانفرما» از ریاست وزرا، «محمد ولیخا تنکابنی» (سپهسالار) مامور تشکیل کابینه شد. علت کناره‌گیری فرمانفرما اختلاف‌نظر او با «روس‌ها» بود.

1754  میلادی – دکتر «بنژامین واتر هاوس» سازنده واکسن آبله به دنیا آمد.

1932 میلادی - «ضراب‌خانه» ایران پس از تعمیر اساسی، با ماشین‌های تازه در جاده قدیم شمیران کار خود را از سرگرفت و کار دادن سفارش تهیه سکه به کشورهای دیگر پایان یافت.


 


خبر / رادیو کوچه

فواد المبزع رییس جمهوری موقت تونس جزییات انتخابات تازه که قول آن در پی سقوط زین‌العابدین بن‌علی رییس جمهوری سابق داده شده بود را اعلام کرده است. وی گفت که رای‌گیری برای انتخاب شورایی از نمایندگان برای بازنویسی قانون اساسی روز 24 جولای انجام خواهد شد.

او هم‌چنین تصریح کرد که دولت موقت تا آن زمان کشور را اداره خواهد کرد.

به گزارش رویترز، آقای مبزع تاکید کرد او هم‌چنان کفیل ریاست جمهوری باقی خواهد ماند، هرچند قانون اساسی جاری دوره قدرت رییس جمهوری موقت را به 60 روز محدود می‌کند.

او در یک سخن‌رانی تلویزیونی اظهار داشت: «برخلاف آن‌چه شایع شده قصد دارد تا زمان برگزاری انتخابات با کمک و حمایت همه» در قدرت باقی بماند.

شورای قانون اساسی پس از انتخاب می‌تواند دولتی تازه را منصوب کند یا از رییس دولت موقت بخواهد تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یا پارلمانی کنترل امور را در دست داشته باشد.

لازم به ذکر است محمد غنوشی، نخست وزیر، روز یک‌شنبه از دولت موقت استعفا داد. از آن زمان شش وزیر دیگر کناره‌گیری کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«تونس در پی استرداد بن‌علی از عربستان سعودی»


 


خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی یورونیوز در خصوص وضعیت رهبران معترضان به دولت جمهوری اسلامی اظهار داشت که هر دو رهبر مخالفان و همسرانشان آزاد هستند و «ممکن است به میل و تصمیم خود در حال حاضر در خانه نباشند.»

به گزارش ایسنا، آقای صالحی در مورد علت «بازداشت» میرحسین موسوی و مهدی کروبی گفت: «این‌طور که شما می‌گویید نیست و این کسانی که شما به آن‌ها اشاره داشتید در خانه‌هایشان مشغول زندگی معمولی خود هستند.»

این در حالی است که فرزندان آقای موسوی و کروبی با صدور بیانیه‌های جداگانه نگرانی خود را از بی‌خبری در 18 روز گذشته از والدین خود اعلام کرده و شواهد متعدد از عدم حضور آن‌ها در خانه حکایت دارد.

از سویی دیگر مقامات قضایی جمهوری اسلامی هم بر حضور دو رهبر معترضان دولت و همسران آن‌ها در خانه‌هایشان تاکید می‌کنند، اما ایجاد «محدودیت‌هایی در ارتباطات» را علیه آن‌ها تأیید کرده‌اند و ادعا نمی‌کنند که آن‌ها برای رفت و آمد و دیدار دیگران آزاد هستند.

در این حال آقای صالحی تصریح کرد: «تا آن‌جا که من می‌دانم، آن‌ها در منازل خود هستند، همیشه از جایی به جای دیگر می‌روند و آزاد بوده‌اند که خانواده و بستگانشان را ملاقات کنند.»

در ایران هم علاوه بر این که شخصیت‌ها، مراجع مذهبی و نهادهای منتقد دولت از حصر خانگی یا بازداشت رهبران مخالفان انتقاد کرده‌اند، گروهی از هوداران آن‌ها هم در روز دهم اسفند در چند شهر، از جمله تهران به خیابان آمدند و به این حصر یا بازداشت اعتراض کردند.

بیشتر بخوانید:

«بدنه سپاه آمادگی پیوستن به مردم را دارد»


 


خبر / رادیو کوچه

هفته بیست و پنجم رقابت‌های لیگ بر‌تر فوتبال ایران از روز جمعه و با چهار بازی آغاز خواهد شد. حضور چهار باش‌گاه استقلال، سپاهان، ذوب‌آهن و پرسپولیس در بازی‌های لیگ قهرمانان این هفته برگزاری رقابت‌های این هفته لیگ ایران را به تعویق انداخته است.

نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا از روز یک‌شنبه به میدان می‌روند و بازی‌های این هفته روز دوشنبه و بعد از چهار روز به پایان می‌رسد.

برنامه هفته بیست و پنجم‌ در روز جمعه با دیدارهای‌ استیل آذین تهران – صبای قم، ملوان بندرانزلی – راه آهن شهرری، شاهین بوشهر – سایپای البرز، فولادخوزستان – نفت آبادان، روز شنبه با دیدار نفت تهران – پیکان قزوین و روز یک‌شنبه ذوب آهن اصفهان – تراکتورسازی تبریز، استقلال تهران – مس کرمان و روز دوشنبه، شهرداری تبریز – سپاهان اصفهان و پاس همدان – پرسپولیس تهران پی‌گیری خواهد شد.

در حال حاضر ذوب آهن با ۴۸، استقلال با ۴۴ و سپاهان با ۴۳ امتیاز تیم‌های اول تا سوم جدول هستند.

بیشتر بخوانید:

«صعود یک پله‌ای پرسپولیس در جدول»


 


پس از برگزاری دادگاه تجدید‌نظر،

«محکومیت قطعی طبرزدی به هفت سال حبس»

خبر / رادیو کوچه

حشمت‌اله طبرزدی، فعال سیاسی و دبیر کل جبهه دموکراتیک ایران از سوی دادگاه تجدید‌نظر به هفت سال حبس تعزیری محکوم شده است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، حکم مذکور پس از تجدید‌نظرخواهی از سوی یکی از شعب دادگاه انقلاب استان تهران صادر و به نام‌برده در زندان ابلاغ شده است.

آقای طبرزدی پیش‌تر در دادگاه بدوی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی پیر‌عباسی به ۹ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.

موارد اتهامی این زندانی سیاسی از سوی دادگاه بدوی یک سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی به جهت فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و دو سال حبس تعزیری به جهت توهین به مقام معظم رهبری و پنج سال حبس تعزیری به جهت اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور و یک سال حبس تعزیری و تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری به اتهام اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی اعلام شده است.

این موارد با استناد به مواد ۵۰۰، ۵۱۴، ۶۱۰ و ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی صادر شد.

با توجه به حکم صادره طبرزدی در دادگاه تجدید‌نظر از اتهام تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی تبرئه شده است.

حشمت‌اله طبرزدی در تاریخ ۶ دی ماه ۱۳۸۸ و به فاصله کوتاهی از حوادث این روز (عاشورا) بازداشت و به سلول‌های انفرادی بندهای امنیتی ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین منتقل و تحت بازجویی و شکنجه قرار گرفت. او پس از انتقال به بند عمومی زندان اوین، در اردی‌بهشت‌ ماه هم‌زمان با اعتراض به اعدام پنج زندانی سیاسی از جمله فرزاد کمانگر معلم کرد، جهت محدودیت بیش‌تر به زندان رجایی‌شهر کرج تبعید شد.

…………………………………………………………..

لیگ بر‌تر فوتبال ایران،

«آغاز هفته بیست و پنجم با قعر نشین لیگ»

خبر / رادیو کوچه

هفته بیست و پنجم رقابت‌های لیگ بر‌تر فوتبال ایران از روز جمعه و با چهار بازی آغاز خواهد شد. حضور چهار باش‌گاه استقلال، سپاهان، ذوب‌آهن و پرسپولیس در بازی‌های لیگ قهرمانان این هفته برگزاری رقابت‌های این هفته لیگ ایران را به تعویق انداخته است.

نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا از روز یک‌شنبه به میدان می‌روند و بازی‌های این هفته روز دوشنبه و بعد از چهار روز به پایان می‌رسد.

در حال حاضر ذوب آهن با ۴۸، استقلال با ۴۴ و سپاهان با ۴۳ امتیاز تیم‌های اول تا سوم جدول هستند.

برنامه هفته بیست و پنجم‌ در روز جمعه با دیدارهای‌ استیل آذین تهران – صبای قم، ملوان بندرانزلی – راه آهن شهرری، شاهین بوشهر – سایپای البرز، فولادخوزستان – نفت آبادان، روز شنبه با دیدار نفت تهران – پیکان قزوین و روز یک‌شنبه ذوب آهن اصفهان – تراکتورسازی تبریز، استقلال تهران – مس کرمان و روز دوشنبه، شهرداری تبریز – سپاهان اصفهان و پاس همدان – پرسپولیس تهران پی‌گیری خواهد شد.

هم‌اکنون تیم‌های ذوب آهن، استقلال و سپاهان در رده‌های اول تا سوم قرار دارند.

…………………………………………………………..

توسط نیروهای امنیتی صورت گرفت،

«ورود به منزل تاجزاده و ضبط وسایل شخصی»

خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های منسوب به اصلاح‌طلبان، در حالی که فخرالسادات محتشمی‌پور، همسر مصطفی تاج زاده بازداشت ‌شده، نیروهای امنیتی با ورود به منزل آن‌ها کلیه اسناد و مدارک باقی‌مانده را جمع‌آوری اقدام کرده‌اند.

به گزارش تحول سبز، ماموران پیش‌تر لپ‌تاپ‌ها و کامپوتر‌های شخصی خانواده تاج‌زاده را ضبط کرده، این‌بار پرینتر و اسکنر موجود در منزل و کلیه وسایل مرتبط با رایانه را با خود برده‌اند.

این در حالی است که گفته می‌شود پس از گذشت بیست ماه از بازداشت تاجزاده، ماموران موفق به یافتن مدرکی بر علیه وی نشده‌اند.

از سویی دیگر مصطفی تاجزاده در در این مدت بر مواضع پیشین خود و انتشار مستمر نامه‌ها و مقالات در حمایت از جنبش سبز پافشاری و عمل‌کرد دولت جمهوری اسلامی را  محکوم کرده است.

لازم به ذکر است روز سه‌شنبه، دهم اسفند و هم‌زمان با درگیری‌های به‌وجود آمده در تهران بین معترضان به دولت و نیروهای امنیتی و انتظامی فخرالسادات محتشمی‌پور، همسر مصطفی تاجزاده در این تظاهرات بازداشت شده است.

…………………………………………………………..

با رای دادگاه انقلاب اراک،

«صدور حکم حبس برای دو شهروند اهل اشنویه و پیرانشهر»

خبر / رادیو کوچه

در روزهای اخیر، یک شهروند اهل اشنویه  به نام محسن جلدیانی و یک شهروند اهل پیرانشهر به نام جمال علیزاده در دادگاه‌های جداگانه با صدور حکمی از سوی دادگاه انقلاب به ترتیب به ۶ سال و ۱۵ ماه حبس تعزیری محکوم شده‌ند.

به گزارش آژانس خبری موکریان، دادگاه انقلاب اراک یک شهروند اهل اشنویه به نام محسن جلدیانی را که بهمن ماه سال ۸۸ توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده بود به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و هم‌کاری با احزاب غیرقانونی، به ۶ سال حبس محکوم کرد.

گفتنی است این شهروند که مدتی را در زندان اراک به‌سر برده، هم اکنون در زندان مرکزی شهر مهاباد دوران محکومیت خود را سپری می‌کند.

هم چنین دادگاه انقلاب اسلامی جمال علیزاده را به اتهام هم‌کاری با احزاب غیرقانونی به ۱۵ ماه حبس محکوم که این حکم در دادگاه تجدید‌نظر استان آذربایجان غربی عینن تایید شد.

گفتنی است این شهروند که سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی با قرار وثیقه آزاد شده بود، هم اکنون در زندان مرکزی ارومیه دوران محکومیت خود را سپری می‌کند..

…………………………………………………………..

توسط ماموران امنیتی صورت گرفت،

«بازداشت یکی از اعضای ستاد کروبی در اراک»

خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌های منتشر شده، فریدون صیدی‌راد، عضو ستاد مهدی کروبی شاخه اراک روز دهم اسفندماه توسط ماموران امنیتی بازداشت شده است.

به گزارش کمیته گزارش‌گران حقوق بشر، این فعال مدنی روز دهم اسفند به هم‌راه مهسا امرآبادی بازداشت و بلافاصله به زندان اوین منتقل شده است. این در حالی است که ماموران پس از بازداشت فریدون صیدی راد، به منزل وی رفته و اقدام به تفتیش و توقیف برخی لوازم وی کرده‌اند.

گفتنی است که فریدون صیدی‌راد دهم اسفند طی تماس تلفنی، موضوع بازداشت خود را به خانواده اطلاع داده است، اما از آن زمان تا‌کنون خبر دیگری از او در دست نیست.

روز دهم اسفندماه، تعدادی از فعالین مدنی، سیاسی، از جمله فخرالسادات محتشمی‌پور، مهسا امرآبادی و شهین جهادی نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

مسوولان قوه قضاییه در اظهار نظرهای اخیر خود، اعلام کرده اند که در روز دهم اسفندماه هیچ اتفاق خاصی در تهران رخ نداده است، اما برخی منابع اطلاع‌رسانی از بازداشت صدها تن از شهروندان در این روز خبر داده‌اند که به دلیل کم‌بود جا در بازداشت‌گاه‌های تهران، به اماکن دولتی از جمله پادگان جی منتقل شده‌اند.

…………………………………………………………..

مشاور ارشد میرحسین موسوی:

«بدنه سپاه آمادگی پیوستن به مردم را دارد»

خبر / رادیو کوچه

اردشیر امیرارجمند، مشاور ارشد میرحسین موسوی روز پنج‌شنبه، سوم مارس با حضور در یک کنفرانس خبری در خصوص وضعیت رهبران معترضان به دولت جمهوری اسلامی به سوالات خبرنگاران فرانسوی و ایرانی پاسخ داده است.

به گزارش جرس، امیرارجمند با تاکید بر «حبس غیرقانونی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و هم‌رانشان خبرهای ضد و نقیض دولت را دلیلی بر ترس و دروغ‌گویی آن‌ها دانست» و گفت «هیچ‌کس حتا خانواده این عزیزان از وضعیت آنان خبر ندارد و حاکمیت هم در انتشار این خبر اقدام به دروغ‌گویی و فرافکنی کرده است به طوری‌که ابتدا دادستان تهران اعلام کرد که رهبران جنبش مردمی ایران در منزلشان محبوس‌اند و تنها وسایل ارتباطی آنان قطع شده است در حالی‌که خبر انتقال مهدی کروبی و همسرش پیش از انتقال میرحسین موسوی و زهرا رهنورد تایید شده بود و از سوی دیگر وب‌سایت فارس که وابسته به سپاه ایران است چنین خبری را از قول منبع معتبری که نخواست نامش فاش شود کذب خواند در حالی‌که اگر حاکمیت جرات اعلام این خبر را داشت حداقل ترتیب دیدارشان با خانواده‌شان را می‌داد».

مشاور ارشد میرحسین موسوی در بخش دیگری از پاسخ به پرسش‌ها، راه‌های مبارزه با اشاره به‌ این‌که فقط تظاهرات خیابانی نیست و مردم نیز روش‌های خود را تغییر داده‌اند اظهار داشت «حاکمیت ایران در روند سرکوب نتوانست به موفقیت دست‌ یابد که اگر چنین بود بعد از قریب به دو سال سرکوب، زندانی کردن و حبس رهبران جنبش، سران احزاب، دانش‌جویان، خبرنگاران و به کار بردن اعمال شنیعی مثل تجاوز، نتوانست این جنبش را متوقف کند و البته باید گفت که نیرو و امکانات بالایی دارند که به جای هزینه برای توسعه ایران صرف سرکوب مردم می‌شود اما ما باید بدانیم که تظاهرات خیابانی تنها نوع ابراز اعتراض نیست و تظاهرات خیابانی هم میتواند مانند قبل نباشد و با به وجود آوردن شبکه‌های جدید محلی و انوع دیگر مقاومت مدنی، تحصن و اعتصاب وضعیت را تغییر داد».

وی با اشاره به اعتصاب بازاریان در مقابل افزایش مالیات بر درآمد افزوده تاکید کرد «اقشار متفاوت، منافع و مطالبات خاص خودشان را دارند و باید بین مطالبات و مجموعه حرکت جنبش هماهنگی ایجاد کرد و این کار جز با ایجاد شبکه‌ و اطلاع‌رسانی مستمر ممکن نیست».

اردشیر امیر ارجمند درخصوص دعوت گروه‌ها برای تجمع اعتراضی هم‌زمان با 8 مارس روز جهانی زن گفت «مهم این است که جنبش سبز تاثیر زیادی از شبکه‌های زنان و ابتکارات هسته‌های آنان گرفته و این دو جنبش بر یک‌دیگر تاثیرگذار بوده‌اند و طبیعتن حامی هم هستند در نتیجه اگر در هشتم مارس اقدامی از سوی فعالان جنبش زنان طرح‌ریزی شود مردم با قرارگیری در کنار آن‌ها از اصل برابری‌خواهی حمایت خواهند کرد».

امیرارجمند هم‌چنین در مورد برخورد معترضان با نیروهای امنیتی و انتظامی هرگونه خشونتی را محکوم کرد و گفت «مردم با صبوری نشان خواهند داد که راه‌کار حاکمیت در سرکوب مردم در خیابان‌ها دوامی نخواهد داشت اما از نظر حقوقی برای دفاع از خود دو مسئله‌ی تفکیک شده از هم وجود دارد؛ یک بحث مقابله به مثل است و دیگری دفاع مشروع. دفاع مشروع یک حق ذاتی است و کسی نمی‌تواند از دیگری سلب کند، اگر کسی خواست دیگری را بکشد طرف مقابل نباید بایستد و مقاومتی نشان ندهد و لزومن باید از خود دفاع کند و اجازه چنین کاری را ندهد اما اگر این روش بخواهد بستری برای توجیه خشونت در لوای دفاع شود، ما با آن مخالفت خواهیم کرد».

در بخش دیگری از کنفرانس، خبرنگار دیگری، سوال خود را مبنی بر تاثیر حمایت خارجی از مردم و موفقیت معترضان درمصر و تونس مطرح کرد که مشاور ارشد میرحسین موسوی در پاسخ گفت: «ارتش مصر وابسته به آمریکا است و فشار آمریکا بر ارتش مصر تعیین کننده است، اگر ارتش مصر به دیگران وابسته بود فشارها از او برداشته می‌شد و به راحتی سقوط می‌کرد اما نمی‌توان عنوان کرد که سپاه پاسداران ایران مانند ارتش مصر است لذا وضعیت ایران با مصر کاملن متفاوت است و مقایسه این دو با هم اشتباه استراتژیک خواهد بود، ما نیز همه افرادی را که با مردم مخالفند را دشمن نمی‌دانیم، برخی افراد بینش متفاوتی با ما دارند و از آن‌جا که ما نمی‌خواهیم مانند احمدی‌نژاد عمل کنیم خواستار این هستیم که آن‌ها نیز چنین تفاوتی را باور کنند، من معتقدم که بحث نیروهای انتظامی ما با سپاه پاسداران متفاوت است به طوری‌که نیروهای انتظامی دسته‌ای از افراد هستند که آلوده به منافع اقتصادی شده‌اند به طوری‌که کاری به ایدئولوژی، دین و منافع ملی ندارند و دستشان نیز به خون مردم آلوده شده است اما از نظر من بدنه سپاه آمادگی پیوستن به مردم را دارد و به همین دلیل نیز امروز حکومت به نهادهای غیررسمی روی آورده است و بچه‌های ۱۴ ساله را همه‌جوره مجهز می‌کند و به خیابان‌ها می‌فرستد».

اردشیر امیرارجمند در پایان کنفرانس خبری در پاسخ به پرسشی درباره هویت اعضای شورای هماهنگی جنبش سبز گفت: «شورا با پیش‌بینی و نظر رهبران جنبش تشکیل شده است و سعی می‌کند که نقش هماهنگ‌سازی را اجرا کند اما اطلاعات بیش‌تر با توجه به ملاحظات امنیتی نمی‌توان داد و باید چنین مسئله‌ای درک شود، زیرا ممکن است جان این افراد مورد خطر قرار گیرد، باید صبور بود و شورا نیز در موقعیت مناسب حتمن اطلاعات بیش‌تری در اختیار همه قرار خواهد داد».

…………………………………………………………..

فرزندان موسوی با صدور بیانیه اعلام کردند:

«می‌گویند پدر و مادر ما زندانی نیستند»

خبر / رادیو کوچه

پس از گذشت چند روز بی‌خبری از وضعیت میرحسین موسوی یکی از رهبران معترضان به دولت جمهوری اسلامی و همسر وی، زهرا رهنورد، و بی‌اطلاعی فرزندان آن‌ها از وضعیت جسمانی و محل نگه‌داری ایشان، دختران موسوی در این خصوص اقدام به انتشار بیانیه‌ای اعتراضی کرده‌اند.

به گزارش کلمه، دختران وی که شب چهارشنبه، برای چندمین بار به خانه پدری مراجعه کردند، با درهای بسته و سخنان نامناسب ماموران مواجه شدند.

به گزارش کلمه متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

دوستان و یاران مهربان ما

این روزها

ما نگرانیم، مانند هر فرزند دیگری که به ناگهان همه‌ی ارتباطاتش با خانواده‌ی خود قطع شده و در بی‌خبری مطلق از عزیزترین‌های زندگیش به‌سر می‌برد.

عزیزترین‌هایی که بر همه روشن است در بند کسانی هستند که جز تنفر و کینه به خاطر آرمان‌هایشان از ایشان به دل ندارند.

ما نگرانیم که در روزنامه ها می‌خوانیم: پدر و مادر ما زندانی نیستند، در حصر هم نیستند. در خبر ها می‌خوانیم آنان اسکورت هم می‌شوند‌ و ما یعنی فرزندان می‌توانیم آن‌ها را ببینیم.

اما هرگز چنین نبوده است. ما پدر و مادرمان را ندیده‌ایم، صدایشان را نشنیده‌ایم. و آن‌چه هر لحظه بر نگرانی‌هایمان می‌افزاید همین تناقض‌گویی‌هاست.

برایتان بگوییم که ما برای اتمام حجت و روشن شدن واقعیت، که این روزها کم‌یاب شده، پس از این همه خبر بی‌اساس، همگی در شب پنج‌شنبه بازهم به در خانه مراجعه کردیم و از نیروهای درون کوچه، از پشت آن در آهنی که از پس آن کوچه و خانه و پدر و مادر باهم گم شده‌اند، پرسیدیم اگر پدر و مادر ما این‌جا هستند، آیا می‌توانیم آن‌ها را ببینیم؟ گفتند چه کسی گفته؟ گفتیم کیهان، دادستان، وزیر امور خارجه. و ما فکر می‌کردیم برخی از این مراجع خبر، قاعدتن باید آن‌قدر محکم باشند که بشود باورشان کرد که دیدار میسر گردد و این نگرانی‌ها رفع گردد.

گفتیم شاید واقعا می‌شود ببینیمشان و ما نمی‌دانستیم. بی‌خبر بودیم.

جواب سوال ما باز هم نه بود. نه، نمی‌توانید. خبرها اشتباه بوده است‌ هرکسی گفته اشتباه گفته است. بروید دادگاه انقلاب. بروید پیش قاضی.

اما پدر و مادر ما که مجرم نیستند و آن‌ها گم شده‌اند. ما پیش قاضی خواهیم رفت. اما قاضی واقعی، قاضی عادل دنیای این روزهای ما خداست. ما از او می‌خواهیم حکم کند.

ما فرزندان پدر و مادری که بیش از دوهفته است که چنان در اسارت‌اند و ربوده شده‌اند، که گویی نیستند و نبوده‌اند، به حکم فرزندی نگرانیم. اما صبر می‌کنیم که خودش گفته است: «وَاصْبِرْ نَفْسَکَ مَعَ الَّذِینَ یَدْعُونَ رَبَّهُم بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِیِّ یُرِیدُونَ وَجْهَهُ»

ما صبر ‌نیم هم چون دو عزیز گم‌شده‌مان که تا‌کنون بر این همه جفا، راست قامت، صبر کرده‌اند و خدا را خوانده‌اند و به او پناه آورده‌اند و ایمان داریم اکنون نیز به یقین صبر می‌کنند.

ما هم یارشانیم و یاورشان در این راه حق که سختی آن از ابتدا بر همه روشن بود.

برای شما که در این روزهای تلخ بی‌خبری از والدین و دل نگرانی از گم شدن عجیبشان و حصر و زندان و هرچه که هست یا بگویند، از سر محبت مرهم دردهای جانمان بودید و هستید، می‌نویسیم که با اطمینان به استقامت و همت و مهرورزی مردم بود که والدینمان خرداد ۸۸ دل و جان به راهی دادند که ناهمواری و تلخیش از پیش حدس زدنی بود آ‌ن‌ها چنان که می‌بایست و سزاوار راست‌گویان بود بر عهد دیرین خود با خدای خود و شما باقی مانده‌اند‌.

اگر از آن روزها می‌گوییم تنها درددلی است دوستانه با شما درد آشنایان. به همین دلیل بود که در تمام این روزها نه شکوه‌ای از آن‌ها شنیدیم و نه واگویه‌ی دردی و نه حدیث ستم‌ها و تلخی‌هایی که بر آنان رفت و شما خود بیش از ما می‌دانید.

به یاد می‌آوریم شب ۲۲ خرداد پس از آن حمله‌هایی که مدام تکرار می‌شد، دل نگران از پدر پرسیدیم که فردا چه خواهد شد؟ او با همان آرامش و شرافت و صلابت دوست‌داشتنی پاسخمان داد که آن‌چه بیش از نتیجه مهم است سربلندی نزد خدا و مردم و تاریخ است. فردا آمد، روزهای سخت و سخت‌تر هم از پس آمدند. باران رنج و تهمت و افترا بر جانشان نشست. اما آن دو، هم چون شما یارانشان، ایستادند تا سربلند نزد خدا، مردم و تاریخ خود باشند. و این امید و آرزوی ماست.

…………………………………………………………..

با ارسال نامه‌ای به شهردار تهران،

«محسن هاشمی از مدیریت مترو تهران استعفا کرد»

خبر / رادیو کوچه

محسن هاشمی مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) با ارسال نامه‌ای به دکتر محمدباقر قالیباف ضمن تشریح عمل‌کرد خود و قدردانی از حمایت‌های شهردار تهران‌، محدودیت‌هایی را که مانع توسعه خدمات مطلوبتر به شهروندان تهرانی است را برشمرد و از سمت خود استعفا کرد‌.

دربخشی از نامه استعفای محسن هاشمی خطاب به شهردار تهران آمده است‌: «عطف به استعفاهای مکرر گذشته و پیرو مصوبه اخیر در مورد ابقای این جانب برای یک دوره جدید‌، ضمن قدردانی از عنایات و اطمینان مجدد آن بزرگواران‌، همان‌گونه که مستحضر می‌باشید‌، 17 سالی است که به عنوان عضو‌، رییس هیت مدیره و مدیرعامل شرکت مترو تهران انجام وظیفه می‌کنم‌. خوش‌بختانه با حمایت اعضای محترم مجمع‌، هیت مدیره و هم‌کاری و تلاش کارگران‌، کارکنان‌، مشاوران‌، پیمان‌کاران و صنعت‌گران موفق به راه‌اندازی حدود 125 کیلومتر از خطوط مترو در 4 خط با 75 ایستگاه شده‌ایم‌. اخیرن هم انجام 3 میلیارد سفر با حدود 800 واگن در شهر تهران را جشن گرفتیم‌. در طول این سال‌ها هم سیستم حمل و نقل ریلی تهران توانست کارایی خود را نشان داده و مورد استقبال هم‌شهریان قرار گیرد‌.»

در این نامه تاکید شده است‌: «اکنون مردمی که خدمت‌رسانی عزت‌مدارانه به آن‌ها آرزوی نظام اسلامی و بالاترین عبادت برای مسوولان است و زنان‌، کودکان و سال‌خوردگان که از آلودگی هوا و ترافیک به ایست‌گاه‌های مترو پناه آورده‌اند از فشار و ازدحام که ناشی از کم‌لطفی مسوولان دولتی در تامین خواسته‌های قانونی مترو است‌، رنج می‌برند و تمام پی‌گیری‌ها از وزارت کشور‌، ستاد مدیریت حمل و نقل و مصرف سوخت‌، شورای اسلامی شهر‌، مجلس و دولت به نتیجه مناسبی که در شان پروژه حیاتی چون مترو باشد نرسیده است.»

گفتنی است شهردار تهران با استعفای هاشمی موافقت کرده است.

…………………………………………………………..

پس از انتقال به زندان کارون اهواز،

«وضعیت نامساعد جسمی زندانی سیاسی کرد»

خبر /  رادیو کوچه

یوسف فتوحی زندانی سیاسی کرد محبوس در زندان کارون اهواز به دلیل عدم رسیدگی پزشکی در وضعیت نامساعد جسمانی به سر می‌برد.

بنا به اطلاع گزارش‌گران هرانا، هم‌چنین یوسف فتوحی نزدیک به یک سال است که به دلیل ضعف بینایی و  تشدید آن، از هرگونه رسیدگی پزشکی در زندان محروم مانده است.

از سویی دیگر این زندانی سیاسی به بیماری قلبی نیز مبتلاست.

شایان ذکر است که یوسف فتوحی سال گذشته به اتهام ارتباط با یکی از احزاب کردی در ماکو دستگیر شد. وی که از سوی دادگاه انقلاب به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم است، مدتی است که به زندان کارون منتقل شده است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی:

«موسوی و کروبی به میل خودشان در خانه نیستند»

خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی یورونیوز در خصوص وضعیت رهبران معترضان به دولت جمهوری اسلامی اظهار داشت که هر دو رهبر مخالفان و همسرانشان آزاد هستند و «ممکن است به میل و تصمیم خود در حال حاضر در خانه نباشند.»

به گزارش ایسنا، آقای صالحی در مورد علت «بازداشت» میرحسین موسوی و مهدی کروبی گفت: «این‌طور که شما می‌گویید نیست و این کسانی که شما به آن‌ها اشاره داشتید در خانه‌هایشان مشغول زندگی معمولی خود هستند.»

این در حالی است که فرزندان آقای موسوی و کروبی با صدور بیانیه‌های جداگانه نگرانی خود را از بی‌خبری در 18 روز گذشته از والدین خود اعلام کرده و شواهد متعدد از عدم حضور آن‌ها در خانه حکایت دارد.

از سویی دیگر مقامات قضایی جمهوری اسلامی هم بر حضور دو رهبر معترضان دولت و همسران آن‌ها در خانه‌هایشان تاکید می‌کنند، اما ایجاد «محدودیت‌هایی در ارتباطات» را علیه آن‌ها تأیید کرده‌اند و ادعا نمی‌کنند که آن‌ها برای رفت و آمد و دیدار دیگران آزاد هستند.

در این حال آقای صالحی تصریح کرد: «تا آن‌جا که من می‌دانم، آن‌ها در منازل خود هستند، همیشه از جایی به جای دیگر می‌روند و آزاد بوده‌اند که خانواده و بستگانشان را ملاقات کنند.»

در ایران هم علاوه بر این که شخصیت‌ها، مراجع مذهبی و نهادهای منتقد دولت از حصر خانگی یا بازداشت رهبران مخالفان انتقاد کرده‌اند، گروهی از هوداران آن‌ها هم در روز دهم اسفند در چند شهر، از جمله تهران به خیابان آمدند و به این حصر یا بازداشت اعتراض کردند.

…………………………………………………………..

پس از استعفای نخست وزیر،

«رییس جمهوری موقت تونس برنامه انتخابات را اعلام کرد»

خبر / رادیو کوچه

فواد المبزع رییس جمهوری موقت تونس جزییات انتخابات تازه که قول آن در پی سقوط زین‌العابدین بن‌علی رییس جمهوری سابق داده شده بود را اعلام کرده است. وی گفت که رای‌گیری برای انتخاب شورایی از نمایندگان برای بازنویسی قانون اساسی روز 24 جولای انجام خواهد شد.

او هم‌چنین تصریح کرد که دولت موقت تا آن زمان کشور را اداره خواهد کرد.

به گزارش رویترز، آقای مبزع تاکید کرد او هم‌چنان کفیل ریاست جمهوری باقی خواهد ماند، هرچند قانون اساسی جاری دوره قدرت رییس جمهوری موقت را به 60 روز محدود می‌کند.

او در یک سخن‌رانی تلویزیونی اظهار داشت: «برخلاف آن‌چه شایع شده قصد دارد تا زمان برگزاری انتخابات با کمک و حمایت همه» در قدرت باقی بماند.

شورای قانون اساسی پس از انتخاب می‌تواند دولتی تازه را منصوب کند یا از رییس دولت موقت بخواهد تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یا پارلمانی کنترل امور را در دست داشته باشد.

لازم به ذکر است محمد غنوشی، نخست وزیر، روز یک‌شنبه از دولت موقت استعفا داد. از آن زمان شش وزیر دیگر کناره‌گیری کرده‌اند.

…………………………………………………………..

معترضان در لیبی:

«مذاکره با دولت پس از استعفای قذافی صورت می‌گیرد»

خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، معترضان در لیبی اعلام کردند تا زمانی که سرهنگ معمر قذافی از قدرت کناره‌گیری نکند و از کشور خارج نشود، با حکومت مذاکره نخواهند کرد. «شورای ملی لیبی» خواهان دخالت نظامی خارجی برای ممانعت از ادامه حمله هوایی ارتش علیه مواضع معترضان شده است.

هم‌زمان، دادگاه بین‌المللی کیفری از تحقیق درباره اتهام شرکت سرهنگ قذافی و بعضی از پسران او در جنایت علیه بشریت خبر داده است.

از سویی دیگر باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده هم خواهان استعفای آقای قذافی شده است.

در پی انتشار گزارش‌هایی درباره دستور آقای قذافی به رییس سازمان امنیت این کشور برای گفت‌و‌گو با معترضان، شورای ملی لیبی اعلام کرد تا زمانی که او بر سر قدرت است، موضوعی برای مذاکره وجود ندارد.

این در حالی است که مصطفی عبدالجلیل، وزیر کشور سابق معمر قذافی رهبری شورای ملی لیبی را برعهده دارد. او پس از آغاز قیام مخالفان علیه آقای قذافی، به معترضان پیوست.

به گزارش رویترز، آقای عبدالجلیل عنوان کرد اگر موضوعی برای گفت‌و‌گو وجود داشته باشد، درباره نحوه کناره‌گیری معمر قذافی و خروج از کشور است تا به این وسیله جلوی خون‌ریزی بیش‌تر گرفته شود.

…………………………………………………………..

اسراییل،

«تهیه لایحه جهت تحریم یک‌جانبه ایران»

خبر / رادیو کوچه

در پی تلاش‌های اسراییل برای اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، تل‌آویو خود به صف تحریم‌کنندگان تهران پیوسته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ییگال پالمور سخن‌گوی وزارت خارجه اسراییل روز پنج‌شنبه اظهار داشت که دولت این کشور در حال تهیه لایحه‌ای برای تحریم شرکت‌هایی است که با ایران معامله می‌کنند.

وی افزود: «معلوم شده که منفذی در قوانین اسراییل در مورد ایران وجود دارد.»

آقای پالمور جزییات بیش‌تری از این لایحه نداده و تنها گفته است که تل آویو را با «تلاش‌های آمریکا، اتحادیه اروپا و قطع‌نامه‌های جهانی هم‌گام می‌کند.»

پیش از این نیز اروپا و آمریکا تحریم‌های یک‌جانبه بیش‌تری علیه بخش‌های مالی و انرژی ایران اعمال کرده‌اند.


 


خبر / رادیو کوچه

اردشیر امیرارجمند، مشاور ارشد میرحسین موسوی روز پنج‌شنبه، سوم مارس با حضور در یک کنفرانس خبری در خصوص وضعیت رهبران معترضان به دولت جمهوری اسلامی به سوالات خبرنگاران فرانسوی و ایرانی پاسخ داده است.

به گزارش جرس، امیرارجمند با تاکید بر «حبس غیرقانونی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و همسرانشان خبرهای ضد و نقیض دولت را دلیلی بر ترس و دروغ‌گویی آن‌ها دانست» و گفت «هیچ‌کس حتا خانواده این عزیزان از وضعیت آنان خبر ندارد و حاکمیت هم در انتشار این خبر اقدام به دروغ‌گویی و فرافکنی کرده است به طوری‌که ابتدا دادستان تهران اعلام کرد که رهبران جنبش مردمی ایران در منزلشان محبوس‌اند و تنها وسایل ارتباطی آنان قطع شده است در حالی‌که خبر انتقال مهدی کروبی و همسرش پیش از انتقال میرحسین موسوی و زهرا رهنورد تایید شده بود و از سوی دیگر وب‌سایت فارس که وابسته به سپاه ایران است چنین خبری را از قول منبع معتبری که نخواست نامش فاش شود کذب خواند در حالی‌که اگر حاکمیت جرات اعلام این خبر را داشت حداقل ترتیب دیدارشان با خانواده‌شان را می‌داد».

مشاور ارشد میرحسین موسوی در بخش دیگری از پاسخ به پرسش‌ها، راه‌های مبارزه با اشاره به‌ این‌که فقط تظاهرات خیابانی نیست و مردم نیز روش‌های خود را تغییر داده‌اند اظهار داشت «حاکمیت ایران در روند سرکوب نتوانست به موفقیت دست‌ یابد که اگر چنین بود بعد از قریب به دو سال سرکوب، زندانی کردن و حبس رهبران جنبش، سران احزاب، دانش‌جویان، خبرنگاران و به کار بردن اعمال شنیعی مثل تجاوز، نتوانست این جنبش را متوقف کند و البته باید گفت که نیرو و امکانات بالایی دارند که به جای هزینه برای توسعه ایران صرف سرکوب مردم می‌شود اما ما باید بدانیم که تظاهرات خیابانی تنها نوع ابراز اعتراض نیست و تظاهرات خیابانی هم میتواند مانند قبل نباشد و با به وجود آوردن شبکه‌های جدید محلی و انوع دیگر مقاومت مدنی، تحصن و اعتصاب وضعیت را تغییر داد».

وی با اشاره به اعتصاب بازاریان در مقابل افزایش مالیات بر درآمد افزوده تاکید کرد «اقشار متفاوت، منافع و مطالبات خاص خودشان را دارند و باید بین مطالبات و مجموعه حرکت جنبش هماهنگی ایجاد کرد و این کار جز با ایجاد شبکه‌ و اطلاع‌رسانی مستمر ممکن نیست».

اردشیر امیر ارجمند درخصوص دعوت گروه‌ها برای تجمع اعتراضی هم‌زمان با 8 مارس روز جهانی زن گفت «مهم این است که جنبش سبز تاثیر زیادی از شبکه‌های زنان و ابتکارات هسته‌های آنان گرفته و این دو جنبش بر یک‌دیگر تاثیرگذار بوده‌اند و طبیعتن حامی هم هستند در نتیجه اگر در هشتم مارس اقدامی از سوی فعالان جنبش زنان طرح‌ریزی شود مردم با قرارگیری در کنار آن‌ها از اصل برابری‌خواهی حمایت خواهند کرد».

امیرارجمند هم‌چنین در مورد برخورد معترضان با نیروهای امنیتی و انتظامی هرگونه خشونتی را محکوم کرد و گفت «مردم با صبوری نشان خواهند داد که راه‌کار حاکمیت در سرکوب مردم در خیابان‌ها دوامی نخواهد داشت اما از نظر حقوقی برای دفاع از خود دو مسئله‌ی تفکیک شده از هم وجود دارد؛ یک بحث مقابله به مثل است و دیگری دفاع مشروع. دفاع مشروع یک حق ذاتی است و کسی نمی‌تواند از دیگری سلب کند، اگر کسی خواست دیگری را بکشد طرف مقابل نباید بایستد و مقاومتی نشان ندهد و لزومن باید از خود دفاع کند و اجازه چنین کاری را ندهد اما اگر این روش بخواهد بستری برای توجیه خشونت در لوای دفاع شود، ما با آن مخالفت خواهیم کرد».

در بخش دیگری از کنفرانس، خبرنگار دیگری، سوال خود را مبنی بر تاثیر حمایت خارجی از مردم و موفقیت معترضان درمصر و تونس مطرح کرد که مشاور ارشد میرحسین موسوی در پاسخ گفت: «ارتش مصر وابسته به آمریکا است و فشار آمریکا بر ارتش مصر تعیین کننده است، اگر ارتش مصر به دیگران وابسته بود فشارها از او برداشته می‌شد و به راحتی سقوط می‌کرد اما نمی‌توان عنوان کرد که سپاه پاسداران ایران مانند ارتش مصر است لذا وضعیت ایران با مصر کاملن متفاوت است و مقایسه این دو با هم اشتباه استراتژیک خواهد بود، ما نیز همه افرادی را که با مردم مخالفند را دشمن نمی‌دانیم، برخی افراد بینش متفاوتی با ما دارند و از آن‌جا که ما نمی‌خواهیم مانند احمدی‌نژاد عمل کنیم خواستار این هستیم که آن‌ها نیز چنین تفاوتی را باور کنند، من معتقدم که بحث نیروهای انتظامی ما با سپاه پاسداران متفاوت است به طوری‌که نیروهای انتظامی دسته‌ای از افراد هستند که آلوده به منافع اقتصادی شده‌اند به طوری‌که کاری به ایدئولوژی، دین و منافع ملی ندارند و دستشان نیز به خون مردم آلوده شده است اما از نظر من بدنه سپاه آمادگی پیوستن به مردم را دارد و به همین دلیل نیز امروز حکومت به نهادهای غیررسمی روی آورده است و بچه‌های ۱۴ ساله را همه‌جوره مجهز می‌کند و به خیابان‌ها می‌فرستد».

اردشیر امیرارجمند در پایان کنفرانس خبری در پاسخ به پرسشی درباره هویت اعضای شورای هماهنگی جنبش سبز گفت: «شورا با پیش‌بینی و نظر رهبران جنبش تشکیل شده است و سعی می‌کند که نقش هماهنگ‌سازی را اجرا کند اما اطلاعات بیش‌تر با توجه به ملاحظات امنیتی نمی‌توان داد و باید چنین مسئله‌ای درک شود، زیرا ممکن است جان این افراد مورد خطر قرار گیرد، باید صبور بود و شورا نیز در موقعیت مناسب حتمن اطلاعات بیش‌تری در اختیار همه قرار خواهد داد».

بیشتر بخوانید:

«می‌گویند پدر و مادر ما زندانی نیستند»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته