خبر / رادیو کوچه
بر اساس برخی گزارشهای منتشر شده در سایتهای منسوب به اصلاحطلبان روز سهشنبه، دهم اسفند و همزمان با درگیریهای بهوجود آمده در تهران بین معترضان به دولت و نیروهای امنیتی، انتظامی، و موسوم به لباس شخصی تعدادی از معترضان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
همچنین خبرها حاکی از بازداشت فخرالسادات محتشمیپور، همسر مصطفی تاجزاده در تظاهرات امروز تهران دارد.
به گزارش سحام نیوز، وی در هنگام بازداشت تنها توانسته بود با تلفن همراه دخترش تماس بگیرد و موضوع را به وی اطلاع دهد.
دختر وی در گفتوگویی کوتاه با این رسانه، عنوان کرد که صدای اعتراض مادرش را شنیده که خطاب به ماموران منسوب به دولت بوده است.
آفتاب رو
ما میایستیم و تا آخرش میمونیم و اعتماد میکنیم به امید و به هدف و هر قدم پیشرفتمون.
ما میمونیم
تو میبینی یه فقیه کفتارو باز
تو میبینی شهوت کشتارو باز
تو میبینی خون روی دیوارو باز
تو میمونی
تو میبینی رایت که دزدیدن
هموطنات که به خون غلتیدن
پاسدارایی که تو شهر جولون میدن و
باز می مونی
اگه شب و روز بر عکس نشون میدن، تو میدونی که راست چیه دروغ چیه
اگه جایزه یه ساندیس بشون میدن، تو میدونی که حق مردمت چیه
اگه کورن و کر یا که لج کردن، همت مضاعف بار کج کردن
تو میدونی به منزل نمیرسن، اگه یه کوه دروغ رج به رج کردن
تو میدونی، آره میدونی
تو میدونی که ترسیدن که میترسونن، تو میدونی که
«آن کس که تا نیمه میکند، تنها گور خود را میکند.»
مدیونم، اگه فکر کنم که خسته شدی
مدیونی، اگه فکر کنی که خسته شدم
ما که صد ساله پای آزادی وایسادیم
از مشروطه تا به امروز بها دادیم.
اگه قاضی فاسد و مجلس فرمایشی، پلیس لاشخور و ولایت مطلقه
جای عدالتخونه و مجلس ملی و امنیه باغیرت و حکومت مشروط نشست!
اگه ضحاک زمونه نفرین ابدی خدا و خلق رو به جون خرید و
به خون کشید و زد و کشت و بست و شکست
یادمون نمیره که چی میخواستیم
یادمون نمیره که چی میخواهیم
مشروطه، 57 یا که امروز
میمونیم، پی این حق واسه هر روز
تو میبینی یه فقیه …
اینه قانون زمین زمون ما، حق دادنی نیست گرفتینه همهجا
اینه تکیه کلام برندهها، بساز آینده رو از گذشتهها
به یاد شهدامون برپا
خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، غلامحسین محسنی اژهای دادستان کل و سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی خبر منتشر شده در رسانهها مبنی بر انتقال مهدی کروبی و میرحسین موسوی و همسرانشان فاطمه کروبی و زهرا رهنورد به زندان حشمتیه تهران را تکذیب کرده است.
به گزارش ایسنا، محسنی اژهای اظهار کرده است که «اخبار منتشره از سوی برخی رسانههای معاند مبنی بر انتقال آقایان موسوی و کروبی به بازداشتگاه حشمتیه صحت ندارد.»
محسنی اژهای در یک گفتوگوی کوتاه به وضعیت کنونی این افراد اشارهای نکرده، هرچند که پیش از این اعمال محدودیتهای ارتباطی علیه کروبی و موسوی را تایید کرده بود.
شامگاه دوشنبه، یکی از رسانههای وابسته به اصلاحطلبان از بازداشت و انتقال مهدی کروبی، میرحسین موسوی به همراه همسرانشان به زندان حشمتیه خبر داده بود.
لازم به یادآوری ست که پس از صدور فراخوان تظاهرات ۲۵ بهمن ماه، نیروهای امنیتی اقدام به حصر خانگی موسوی و کروبی به همراه همسرانشان کرده که شواهد طی روزهای اخیر از تخلیهی منزل و انتقال ایشان به مکانی دیگر را دارد.
بیشتر بخوانید:
«نقش آیتاله خامنهای در بازداشت موسوی و کروبی»
رادیو کوچه
سهشنبه – 10 اسفند ماه 1389 – 1 مارچ 2011
خبر/ رادیو کوچه
همزمان با انتشار خبر بازداشت میرحسین موسوی و مهدی کروبی و انتقالشان به زندان حشمتیه، فعالان سیاسی و رسانههای نزدیک به موسوی و کروبی، آیتاله خامنهای را مسوول و مرجع صادر کننده این دستور معرفی کردهاند.
روز دوشنبه وبسایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، اعلام کرد که «عوامل اصلی حصر اگر رسمن از رهبری دستور نگرفته باشند، قطعن ریشهای در بیت رهبری دارند. تنها جایی که میتواند فرمان آتش را به این همه افراد صادر کند، بیت رهبری است». اما پس از انتشار این تحلیل، سیدمجتبی واحدی مشاور مهدی کروبی جزییات بیشتری از این خبر را منتشر کرد.
به گزارش فیسبوک ۲۵ بهمن که اخبار مربوط به سهشنبههای اعتراض را پوشش میدهد سیدمجتبی واحدی گفت: «صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه در مورد تبعات دستگیری میرحسین موسوی و مهدی کروبی تردید داشته، اما آقای خامنهای به او گفته است که جمعبندی انجام شده در دفتر رهبری نشان داده که این اقدام، مسئلهای ایجاد نخواهد کرد.»
مشاور مهدی کروبی تاکید کرد که به گفته آیتاله خامنهای، مسوولیت جمع بندی هزینههای دستگیری رهبران معترضان به انتخابات، با مجتبی خامنهای فرزند رهبر جمهوری اسلامی بوده است.
در همین رابطه، وبسایت جرس، از سایتهای اصلی جنبش سبز، گزارش داد که یکی از مدرسان حوزه علمیه قم نگرانی برخی از استادان حوزه را از پیامدهای بازداشت موسوی و کروبی به اطلاع آقایان حقانی و ملکان از مسوولان برجسته دفتر رهبری در تهران و قم رسانده و پاسخ شنیده است که: «پیش و بیش از شما جناب آقای لاریجانی رییس قوه قضاییه این نگرانی را به محضر آقا رساندند و ایشان فرمودند: «اشراف بر این پرونده و محاسبه پیامدهای سیاسی و امنیتی آن را آقا سیدمجتبی و کارشناسان مورد اعتماد بنده برعهده دارند و از این جهت جای نگرانی نیست.»
بیشتر بخوانید:
«محل حبس رهبران معترضان در ایران را اعلام کنید»
خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، گزارشگران بدون مرز با صدور بیانیهای از مقامات جمهوری اسلامی خواست «محل بازداشت رهبران معترضان به دولت، میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همسرانشان را به فوریت و بهطور رسمی اعلام کند.»
بر اساس بیانیه گزارشگران بدون مرز «بنا بر اصل ٣٢ قانون اساسی ایران» موضوع اتهام با ذکر دلایل باید «به متهم ابلاغ و تفهیم شود… و حداکثر ظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه در اسرع وقت فراهم گردد.»
این بیانیه با اشاره به اینکه موسوی و کروبی صاحب امتیاز و مدیرمسوول دو روزنامه توقیف شده «کلمه» و «اعتماد ملی» بودهاند ، تاکید کرده است «بازداشتهای خودسرانه و مخفی نگاه داشتن محل بازداشت زندانیان سیاسی نقض قوانین بینالمللی است این روش مصداق «ناپدید» کردن اجباری است که از سوی مسوولان دولت جمهوری اسلامی بهطور معمول مورد استفاده قرارمیگیرد.»
این سازمان همچنین از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواسته است «در اجلاس آینده خود در ماه مارس ٢٠١١ ایران را برای نقض فاحش حقوق بشر محکوم و گزارشگر ویژهای را برای بررسی و گزارش از وضعیت حقوق بشر در ایران تعیین کند.»
بیشتر بخوانید:
«بازداشت رهبران معترضان غیرقابل پذیرش است»
خبر / رادیو کوچه
بر اساس برخی گزارشهای منتشر شده سیاوش چیتگر و علی غلامپور دو تن از فعالان شهرستان بابل در حوادث یکم اسفند توسط نیروهای امنیتی و انتظامی بازداشت شدهاند.
به گزارش جرس، بیشتر فعالینی که در حوادث ۲۵ بهمن و ۱ اسفند توسط نهادهای امنیتی و انتظامی دستگیر شدند به زندان متی کلای انتقال یافتند.
شایان ذکر است که در حوادث هفتههای اخیر تعدادی از فعالان دانشجویی و مدنی در بابل توسط نهادهای امنیتی و انتظامی بازداشت شدند.
بیشتر بخوانید:
«بازداشت دو تن از فعالان شهرستان بابل»
خبر / رادیو کوچه
بامداد روز دوشنبه، نهم اسفندماه، ۹ نفر از زندانیان محبوس در زندان ارومیه در محوطه زندان مرکزی این شهر به دستور مراجع قضایی جمهوری اسلامی و پس از ارجای حکم اعدام به دایره اجرای احکام بهطور گروهی اعدام شدهاند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، از ۹ نفری که روز گذشته اعدام شدهاند، ۷ تن از آنها از شهروندان کرد و ۲ تن دیگر نیز آذری بودهاند و هم چنین دو زن نیز در میانشان دیده میشوند.
اتهام تمامی افراد اعدام شده از سوی مراجع قضایی «جرایم مربوط به مواد مخدر» عنوان شده است.
شایان ذکر است که برخی منابع خبری پیشتر از انتقال ۱۲ تن از زندانیان عادی به سلولهای انفرادی جهت اجرای حکم خبر دادهاند.
رادیو کوچه
با توجه به اطلاعرسانی مردمی و ارزشهای شهروند خبرنگاری، رادیو کوچه جهت وقایع روز دهم اسفند صفحهای را با هدف انتشار و به مشارکت گذاردن دیدههای مردم در سطح شهرهای ایران به راه انداخته است. این صفحه منعکس کننده دیدهها و شنیدههای شماست. اگر با موضوعی بر میخورید میتوانید برای کوچه ارسال کنید.
جهت ارسال مطالب، گزارش و خبر میتوانید با این آدرس در تماس باشید: contact@koochehmail.com
…………………………………………
«افزایش جمعیت علیرغم سرمای هوا»
تهران / ساعت 20:45: (گزارش مردمی) پس از پایان بازی استقلال تماشاگران هم به جمع معترضان اضافه شدند و دارن به سمت میدان آزادی حرکت میکنند. همینجور به تعداد جمعیت اضافه میشه. هوا به شدت سرده.
Click here to view the embedded video.
«در تهران از ساعت 5 تا 8 بعدازظهر هیچ خبری نبود»
تهران / ساعت 20: (گزارش مردمی) من الان تو خوابگاه دانشگاه شریفم. خبر خاصی نیست. مثلن تو چهارراه ولیعصر مامورا گاز میدادن و به مردم عابر حمله میکردن. اینا مینویسن درگیری مردم با ماموران. خب خیلی فرق میکنه. بازم اگه خبر دیگهای شده باشه من بیخبرم. ولی از 5 تا 8 تو اون محدوده خبری نبود.
«پرتاب نارنجک دستساز در پمپبنزین خوش»
تهران / ساعت 20: (گزارش مردمی) خیابان آزادی از انقلاب تا سر یادگار حضور پرشور مردم و حاضرین با حرکات رفت و آمد در پیادهرو ماموران را کلافه کردهاند و پرتاب نارنجک دستساز در محدوده پمپبنزین خیابان خوش که باعث ترس و وحشت شدید مزدوران شد.
«15 مجروح در درگیری پل کالج»
تهران / 19:15: (گزارش مردمی) در چهار راه مصدق و کالج جمع کثیری از مردم با مزدوران رژیم درگیر شدند. جنگ و گریز ادامه دارد و تا لحظه دریافت این گزارش بیش از 15 نفر از مردم مجروح شدهاند . مردم شجاعانه در مقابل حملات مزدوران از خود دفاع میکنند.
«شعار ماشااله، حزباله در خیابان مطهری»
تهران / ساعت 19: (گزارش مردمی) مردم در حالی که در خیابان ولیعصر شعار میدادن تعدادی از بسیجیها با شعار ماشااله، حزباله در خیابان مطهری پاسخگویی میکردن البته بعید نیست صدا و سیما همین صحنه رو نشون بده.
«افزایش درگیری در مشهد»
مشهد / ساعت 19: (گزارش مردمی) مشهد میدان احمدآباد درگیری بین معترضان و نیروهای امنیتی آغاز شده است.
Click here to view the embedded video.
«بازداشت 50 نفر در میدان انقلاب»
تهران / ساعت 19: (هرانا) روز سهشنبه تعداد 50 نفر از معترضان به دولت توسط نیروهای امنیتی در میدان انقلاب بازداشت شدهاند.
«تعطیلی ایستگاههای مترو»
تهران / ساعت 18:25: (گزارش مردمی) خیلی از ایستگاههای مترو هم در مسیر انقلاب تعطیل شدن.
«کسی برای خرید نیامده برای تظاهرات آمدند»
تهران / ساعت 18:15: (گزارش مردمی) پیادهروها پر بودن از جمعیت ولی واقعن نمیتونستم بفهمم خرید میکنن یا راهپیمایی. به نظرم ترس مردم داره کمتر میشه. تو اشکآور هم شعار میدادن و خیلی هم فرار نمیکردن.
«جمعیت بیشتر از یکم اسفند»
تهران / ساعت 18: (گزارش مردمی) تجمع در میدان انقلاب و حمله به مردم با گاز اشکآور و شعار «مرگ بر دیکتاتور» و تجمع هنوز هم ادامه دارد. جمعیت خیلی بیشتر از اول اسفند بودن و کمتر از 25 بهمن.
«جنبش سبز نیروهای امنیتی را سرکار گذاشته است»
تهران / ساعت 18: (گزارش مردمی) فردا روز تولد میرحسین موسوی است و امروز نیروهای امنیتی آمدند تا جلوی تظاهرات امروز را بگیرن ولی نمیونن که اصل تظاهرات فرداست.
«بازداشت دو نفر در میدان انقلاب»
تهران / ساعت 17:45: (گزارش مردمی) بازداشت دو خانم در میدان انقلاب که شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.
«شیشه ماشینهایی که بوق میزنند شکسته میشود»
تهران / ساعت 16:25: (گزارش مردمی) ماموران شیشه اتومبیلهایی را که با زدن بوق یا دادن شعار با معترضان همراهی میکنند را میشکنند.
«صدای آمبولانس در فضای تهران»
تهران / ساعت 16:30: (گزارش مردمی) موتوریها زیاد نمی تونن مانور بدن و فعلن صدای آمبولانسهاشون رو راه انداختن.
«خیس شدن ماموران امنیتی برای سرکوب در زیر باران»
تهران / ساعت 15: (گزارش مردمی)روز سهشنبه دهم اسفند ماه برخلاف روزهای گذشته هوای سردی بر تهران حاکم شده و بارش شدید باران که در مناطق شمالی با برف همراه بوده تا این لحظه همچنان ادامه دارد. با این حال حکومت از بیم حضور گسترده مردم و معترضین از حدود ساعت 12 جمع زیادی از ماموران امنیتی به ویژه نیروی انتظامی را در خیابانهای اصلی و مرکز شهر از جمله در میدانهای امام حسین، انقلاب و آزادی مستقر نموده است که خیس شدن آنها زیر باران با آن همه ادوات نظامی و ابزار سرکوب جالب توجه است.
«فضای امنیتی تهران از روز دوشنبه»
تهران / روز دوشنبه، ساعت 22: (گزارش مردمی) اوضاع تهران به شدت امنیتی است. وارد منازل شده و ماهوارهها را جمع کردند. پلیس در اکثر خیابانها ایستاده است
«فراخوان در حمایت از جنبش سبز در لندن»
لندن / روز دوشنبه، ساعت 14:50: فراخوان «انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در ایران»، سهشنبه ۱۰ اسفند ماه ۸۹ همگام با مردم بهپا خاسته ایران، انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در ایران عموم هموطنان و شهروندان آزادیخواه ایرانی و ایراندوست را به شرکت در تجمع اعتراضی مقابل سفارت ایران در شهر لندن فرامیخواند.
…………………………………………
بیشتر بخوانید:
گزارشهای مردمی به رادیو کوچه در روز یکم اسفند
گزارشهای مردمی به رادیو کوچه در روز 27 بهمن
گزارشهای مردمی به رادیو کوچه در روز 25 بهمن
سهشنبه 10 اسفند 89 / 1 مارس 2011
اجرا: اعظم
استودیو: دامون
تقویم تاریخ
گزیدهی اخبار مطبوعات سهشنبه ایران
پسنشینی تند- «طفلی به نام غم»- اکبر ترشیزاد
بخش اول خبرها
مجله جاماندگان- «نفرت با خون برون شود»- شراره سعیدی
روز نگاشت- «محبوبترین پارک ملی در آمریکا» – محبوبه
مجله خبری کابل- آرین
کوچه رندان- «یک حس نوستالژیک»- مهسا
بخش دوم خبرها
گزارش روز- «مهم در صحنه ماندن است»- آویده مطمئنفر
دایرهی شکسته- «در امتداد تاریکیهای شگفت»- مهشب تاجیک
بخش سوم خبرها
مطلب وارده
به گمان من نکته قابل توجه در ارتباط با اتفاقات بیست ماه اخیر ایران حضور (یا بهتر بگویم عدم حضور) علمای اعلام و حجج اسلام است، غیبتی معنیدار.
شاید برای اولین بار در طول چهار صد سال اخیر ایران است که نهاد روحانیت نقش چندانی در یک حرکت اعتراضی ندارد.
شاید چون اغلب افرادی که در خیابانها بر علیه حاکمیت شعار میدهند اساسن اعتقادی به مفهوم تقلید یا مرجعیت ندارند و اصولن این میان نقش سیاسی نهاد روحانیت است که خود منشا مناقشه است.
این چند روز میشنویم که مثلن حضرات آیات آقایان صانعی یا دستغیب پیام صادر کردهاند و چنین و چنان.
فرزندان کروبی و موسوی نیز دست به دامن مراجع شدهاند و در نامهای خطاب به مراجع تقلید شیعیان، با انتقاد شدید از «زندانی کردن» پدران و مادرانشان، اعلام کردهاند، بیش از دو هفته است، هیچ اطلاعی از سرنوشت آنها ندارند.
غافل از این که گویی این عزیزان هرم جنبش را معکوس میبینند.
با کمال احترام و ابراز همدردی، باید از فرزندان مهدی کروبی و میرحسین موسوی پرسید: «به راستی علمای اعلام در کجای مختصات اعتراضی ملت ایران قرار دارند که داد خود را به جای اینکه به پیشگاه ملت ایران ببرید راه را به سوی قم کج کردهاید؟»
آیا تلاش ملت ایران برای رهایی از مفهوم توهینآمیز ولایتپذیری نیست؟ که حالا برای دادستانی خود مرجع تقلید جستوجو کردهاید؟
به گمان من حتا شعارهای مثل الله اکبر یا دیگر شعارهای مذهبی الزامن به معنی جلوداری مراجع رسمی مذهبی نیست بلکه بیشتر ریشه در روحیات عمومن مذهبی ایرانیان دارد و اگر هم کمی بدبین باشیم شاید بیشتر یک تاکتیک باشد تا استراتژی.
هرچند حقطلبی هر طبقه و گروهی تحسینآمیز خواهد بود اما این امر به هیچ روی نباید به معنای در نظر گرفتن جایگاه خاصی برای آن گروه باشد، بهخصوص اگر آن گروه از نهاد روحانیت باشند.
به راستی روا نیست که بعد از این همه سال روی کار بودن صالحین بخواهیم این جنبش مدنی طبقه متوسط را به ریش علما ببندیم، جنبشی که (با توجه اجتماعی و تاریخی اش به خصوص در سه دهه گذشته) جدایی نهاد دولت و سیاست از نهاد دین از اصلیترین دغدغهها آن است.
تجربه بیست ماه گذشته نشان داد که نهاد روحانیت آخرین فرصتهای خویش را هم برای بازگشت به جایگاه اجتماعی گذشتهاش را از دست داد و آیندهاش را فدایی منافع صنفی زود گذر کردند.
به گمان من با این جفایی که نهاد روحانیت در طول این سه دهه در حق مردم و بیشتر در حق حسن شهرت خویش کرد بسیار دور از انتظار است که به این زودیها این کارنامه نه چندان قابل دفاع از حافظه اجتماعی پاک شود، حتا اگر حافظه اجتماعی ملتی به فراموش کاری ایرانیان باشد.
خبر / رادیو کوچه
روز دوشنبه نهم اسفندماه حبیباله راشدی رییس شورای سابق خلفآباد در شمالشرق اهواز و هادی راشدی از فعالان سیاسی و فرهنگی این شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند.
به گزارش اهواز نیوز، بازداشت این افراد چند روز پس از بازداشت ۶ نفر از فعالان سیاسی و فرهنگی در این شهر صورت گرفته است.
پیش از این منابع محلی اعلام کرده بودند که عبدالرحمن عساکره، هاشم شعبانی، محمدعلی عموری، شهید عموری، عقیل عقیلی و عبدالامیرعموری از فعالان سیاسی و فرهنگی عرب در خلف آباد توسط اداره اطلاعات این شهر بازداشت شده و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
بر اساس این گزارش بازداشتشدگان طی سالهای گذشته به فعالیت فرهنگی و سیاسی مانند برگزاری مراسم شعرخوانی و بزرگداشت شاعران محلی و همچنین تشکیل کلاسهای کمک درسی رایگان برای داوطلبان شرکت در کنکور سراسری میپرداختند و در انتخابات محلی و پارلمانی فعالیت سیاسی داشتهاند.
خانوادههای دستگیرشدگان میگویند تاکنون نتوانستهاند با فرزندان خود ملاقات داشته باشند و یا برای آنها وکیل انتخاب کنند.
شراره سعیدی/ رادیو کوچه
درک تاریخی عناد میان جمهوری اسلامی و سازمانها و گروههای متفاوت غیر قابل فهم نیست، به خصوص که از یکسو با توجه به سیاست و مشی «صد در صدی» و یا صد در صد حذفی که پس از پیروزی جمهوری اسلامی بر ایران حاکم شد، و از طرف دیگر به سنت خشونتورزی و مبارزه مسلحانهای که به دلایل مختلف بر فعالیتهای سیاسی دهههای قبل از انقلاب سایهافکن شده بود. تحلیل جامع و قابل قبولی هم از دلایل باب شدن مبارزه مسلحانه در اواخر دولت پهلوی، و هم از این واقعیت که اندیشه و مشی سیاسی بانیان جمهوری اسلامی از آغاز بر منطق «سیاه و سفید» پایه داشت، دلیل اول چشمه ظاهرن بیانتهایی از خشم شخصی، تاریخ خونباری از خشونت، زندان و قتل افراد مخالف، به خصوص فرزند خود آیتالهخمینی، توسط دولت پهلوی و خشم گروهی ناشی از پدیدههایی مثل فقر، به حاشیه راندگی و تحقیر اجتماعی روزافزون مذهبیون و به خصوص روحانیون در طی چند دهه قبل از انقلاب که موتور عاطفی پرقدرتی در پایهگذاران جمهوری اسلامی شد، و دلیل دوم طبیعت «اتوپیایی» ایدئولوژی بانیان جمهوری اسلامی، که از آغاز سرشت ایدئولوژیک جمهوری را بر پایه دو اصل «امکان» و «لزوم» رسیدن به یک مدینه فاضله اسلامی رقم زد و چنانکه رسم ایدئولوژیهای اتوپیایی است، سیستم را خود به خود به دیدگاه «سیاه یا سفید» و اجرای سیاست «با ما یا برما» سوق داد، ایدئولوژی که تاکنون بر نظام جمهوری اسلامی حاکم است و بلوغ ذهنی گذر از محدودیتهای دیدگاه «بامن یا برمن» هنوز فرا نرسیده و با منظره پیشرو امیدی به زاده شدن دیدگاهی فراگیرتر نیز نمیرود.
با اینکه تقریبن تمامی جامعه ایران در پیروزی سال 57 نقشی ایفا کرده و به نوعی درگیر این افتخار بودند و قاعدتن از گروههایی متفاوت پشتیبانی میکردند، اما آنچه از آن روزگار خاطره مانده، نعشهای یاران آن مبارزه است، گروههایی که به اجبار در حاشیه قرار گرفتند و یا پاشیدند و یا به بیراهه رفتند، انسانهایی که سرخورده دچار احساس فریبخوردگی شدند و خشم خود را به روشهای گوناگون یا بدل به عقده نموده و به نسلهای بعدی منتقل کردند و یا با نفرت خونین شد، راهی که میتوانست به دموکراسی بیانجامد در نهایت به تصرف گروه روحانیون درآمد و دایره قدرت تا به امروز همچنان کوچک و کوچکتر میشود.
در سالهای پیش از انقلاب گروههای بسیاری درگیر مبارزه با پهلوی دوم بودند، گروههایی که هرکدام در ضربه زدن به پیکره پادشاهی نقشی ایفا کردند، با شناخت این گروهها و نحوه برخورد با آنها توسط آیتاله خمینی و جانشینش میتوان به چگونگی استقرار نظام حاکم و شیوه تصاحب قدرت توسط روحانیون، بیش از پیش پی برد:
ابتدا حزب توده ایران، حزب توده نقشی کوچک در انقلاب ایفا کرد، پس از کودتا، هدف سرکوب و ضربههای سخت نیروهای امنیتی، جنگ روانی شدید و شایعهسازی دولت بر علیه آن قرار گرفت و در اواخر دهه ۱۳۳۰ تنها شبحی از قدرت پیشینش بازماند. دگرگونیهای اجتماعی حاصل از نوسازی، موجب شد تا رفته رفته، هواداران حزب توده به خانوادههایی با پیشینه چپگرایانه محدود شوند. رهبری حزب نیز در نتیجه مرگ رهبران، سستی حاصل از کهولت و کنارهگیری آنان، تضعیف شد. افزون بر این، مسئله مناقشات چین و شوروی، پیدایش گرایشهای مائوییستی و انتقاد از سیاستهای گذشته حزب از جمله آنچه منتقدان پیروی کورکورانه آن از شوروی مینامیدند، موجب وقوع انشعاباتی در این حزب شد. با اینحال، حزب توده در سالهای نخست دهه پنجاه فعالیتهای موفقی را آغاز کرد. از جمله اداره ایستگاه رادیویی پیک ایران، انتشار منظم دو مجله «مردم و دنیا» و بعدها نشریه «نوید» و همچنین ایجاد هستههای زیرزمینی کوچکی در دانشگاه تهران و مناطق نفتی.
جبهه ملی و نهضت آزادی گروه بعدیست، بیشتر رهبران جبهه ملی بازداشت شده در شهریور 1332، سال بعد آزاد شدند، ولی بسیاری از آنان یا از سیاست کنار کشیده و یا از ایران رفتند. اما برخی چون «کریم سنجابی»، «شاپور بختیار»، «داریوش فروهر» و «خلیل ملکی» به صحنه فعالیت سیاسی بازگشته و در سالهای 1339-1342 با کاهش نسبی نظارتها و سختگیریهای دولت، به سازماندهی چند اعتصاب و راهپیمایی و انتشار یک روزنامه پرداختند. همچنین دو هوادار جبهه ملی، به نامهای «محمود طالقانی» و «مهدی بازرگان» به همراه چند تن از اصلاحطلبان همفکرشان مانند «یداله سحابی»، نهضت آزادی ایران را تشکیل دادند.
نهضت آزادی همچون دیگر گروههای وابسته به جبهه ملی، پس از قیام خرداد سال 42، منحل و فعالیت آن غیرقانونی شد، با این وجود، همچنان به برگزاری گردهماییهای مخفی در تهران و سازماندهی نیروها در خارج از کشور، به ویژه آمریکای شمالی و فرانسه ادامه داد
بازرگان که فرزند یک بازاری ثروتمند و بسیار مذهبی بود، پس از تحصیل در رشته مهندسی راه و ساختمان در پاریس، برای تدریس در دانشکده فنی به ایران بازگشت و در دوران مصدق، به عنوان نخستین مدیرعامل شرکت نفت ایران راهی آبادان شد. او که عقایدی عمیقن ضد کمونیستی داشت، نظریه جدایی امور معنوی و دنیوی را رد میکرد و بر این باور بود که سیاست باید توسط مذهب، هدایت شود. «طالقانی» که بعدها به مقام آیتاللهی رسید و به خاطر مخالفت با حکومت رضاشاه، سابقه زندانی شدن داشت، پس از کودتا، بر خلاف دیگر روحانیون، به عنوان روحانی سرشناس پشتیبان جبهه ملی در تهران شناخته میشد. او به عنوان رابط و حلقه ارتباطی دو گروه مخالف متفاوت، یعنی روحانیون و جبهه ملی نقش مهمی ایفا کرد و شاید به دلیل همبند بودن با انقلابیون غیرمذهبی در دوران حبسهای طولانیاش، قادر به درک آنان بود. طالقانی در آثارش بر این هدف بود تا نشان دهد که تشیع اساسن با استبداد مغایر و با دموکراسی و همچنین سوسیالیسم موافق و سازگار است. در واقع او نیز مثل بازرگان، به دنبال از بین بردن شکافهای اسلام با جهان معاصر و همچنین اختلاف بین طبقه سنتی و محافظهکار با طبقه روشنفکر و مدرن بود، «اختلافی که در شکست نهضت مشروطه و مبارزات ملی، اثری به سزا داشت».
نهضت آزادی همچون دیگر گروههای وابسته به جبهه ملی، پس از قیام خرداد سال 42، منحل و فعالیت آن غیرقانونی شد، با این وجود، همچنان به برگزاری گردهماییهای مخفی در تهران و سازماندهی نیروها در خارج از کشور، به ویژه آمریکای شمالی و فرانسه ادامه داد. از بین گروههای وابسته به جبهه ملی، نهضت آزادی بیشترین نقش را در انقلاب سال 57 داشت و این موفقیت بیشتر مرهون روابط نزدیک نهضت با خمینی و تا حدودی هم تواناییهای بازرگان و طالقانی در جذب گروهی از متخصصان جوان و تکنوکراتهای رادیکال بود که درصدد تلفیق علوم جدید با اسلام بودند. نهضت آزادی را در آمریکای شمالی، چهار روشنفکر مقیم خارج به نامهای «محمد نخشب»، «ابراهیم یزدی»، «مصطفا چمران» و «عباس امیرانتظام» رهبری میکردند و در فرانسه نیز «صادق قطبزاده» و «ابوالحسن بنیصدر» از سازماندهان اصلی این نهضت بودند که میبایست مثل بازرگان، نقشهای حساسی را در سالهای نخست پس از انقلاب 1357، ایفا کنند.
خبر / رادیو کوچه
در روزهای اخیر بدیعاله لهراسب شهروند بهایی ساکن سلمانشهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
به گزارش هرانا، این شهروند بهایی که اهل استان یزد است، حدود ۱۰ روز پیش بازداشت شد.
بدیعاله لهراسب سابقه تدریس در دانشگاه، پیش از انقلاب اسلامی را نیز در پرونده خود دارد.
وی در این مدت ۲ بار با همسرش شهناز لهراسب تماس تلفنی برقرار کرده و وی را از سلامت جسمانیاش باخبر کرده است.
خبر / رادیو کوچه
جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه به خبرهای منتشر شده در خصوص بازداشت میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو رهبر مخالفان در ایران، واکنش نشان داده و ضمن «غیرقابل پذیرش» خواندن این بازداشت، خواهان آزادی آنها شده است.
به گزارش رویترز، جی کارنی در واکنش به اخبار منتشر شده توسط رسانههای مخالفان در ایران موضعگیری کرده است.
این در حالی است که صدراعظم آلمان نیز خواستار آزادی میرحسین موسوی و مهدی کروبی شده و این عمل را بسیار نگرانکننده اعلام کرده است.
بیشتر بخوانید:
«احضار کاردارایران در آلمان واعتراض به حبس رهبران معترضان»
خبر / رادیو کوچه
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در خصوص انتخابات مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد احتمال اینکه آیتاله هاشمی رفسنجانی برای ریاست این مجلس نامزد نشود بسیار قوی است چرا که وی پیش از این اعلام کردند که برای هیچ مسوولیتی بدون دعوت دیگران اقدام نمیکنند.
به گزارش مهر، غلامرضا مصباحیمقدم عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز روز سهشنبه در جمع خبرنگاران در مورد ارزیابی از رقابت برای ریاست مجلس خبرگان، عنوان کرد: «به نظر من رقابت جدی وجود نخواهد شد چرا که رقیب جدی برای آیتاله مهدوی کنی نیست به این دلیل که به احتمال بسیار قوی آیتاله هاشمی رفسنجانی برای ریاست مجلس خبرگان کاندیدا نمیشود.»
وی در ادامه افزود آیتاله هاشمی رفسنجانی در ملاقات با اعضای حزب موتلفه اسلامی تاکید کرده است که برای هیچ مسوولیتی خودش داوطلب نشده و در قضیه خبرگان نیز همینگونه بوده است
وی همچنین تاکید کرد: «به دلیل اینکه تقاضای نامزدی برای ریاست خبرگان از سوی هیت رییسه به آیتاله مهدوی کنی بسیار بالا بوده است ایشان این ریاست را پذیرفتهاند.»
این در حالی است که چندی پیش رییس دفتر آیتاله هاشمی رفسنجانی از شرکت وی در انتخابات ریاست مجلس خبرگان خبر داده بود و عنوان کرد که آیتاله هاشمی بهطور حتم در این انتخابات شرکت خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
«هیچگاه به دنبال ریاست نبودهام»
«حضور قطعی آیتاله هاشمی در انتخابات هیت رییسه»
خبر / رادیو کوچه
پس از انتشار گزارشهایی درباره انتقال میرحسین موسوی و مهدی کروبی به زندان، خانم مرکل، صدر اعظم آلمان از این اقدام انتقاد کرده و وزارت امور خارجه آلمان نیز کاردار سفارت جمهوری اسلامی را فراخوانده است.
به گزارش خبرگزاری آلمان، دولت آلمان روز دوشنبه نسبت به انتشار گزارشهایی درباره انتقال میرحسین موسوی و مهدی کروبی به زندان ابراز نگرانی کرده و صدر اعظم این کشور نیز تاکید کرده است، این گونه اقدامها که با هدف ارعاب صورت گرفته است، مغایر حقوق بشر و حقوق شهروندی است.
این در حالی است که در تازهترین تحول نیز سایت اطلاعرسانی کلمه، منسوب به اصلاحطلبان روز دوشنبه از انتقال این دو رهبر مخالفان حاکمیت جمهوری اسلامی و همسرانشان به زندان حشمتیه تهران خبر داده است.
به دنبال فراخوان میرحسین موسوی و مهدی کروبی، برای برگزاری یک راهپیمایی در روز ۲۵ بهمن، مقامهای جمهوری اسلامی با افزایش محدودیتها برای این دو رهبر مخالفان، آنها را به طور کامل در حصر خانگی قرار داده و شماری از نمایندگان مجلس نیز در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی خواستار اعدام آنها شده بودند.
در این میان گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان، نیز گزارشها درباره انتقال میرحسین موسوی و مهدی کروبی به زندان را «بسیار نگرانکننده» خوانده است.
وی که در حاشیه نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو سخن میگفت، در این باره اظهار داشته است: «حفاظت از مخالفان و تحت فشار قرار ندادن آنها نیز بخشی از حقوق بشر است.»
وزیر امور خارجه آلمان همچنین در دیدار خود با علیاکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در ژنو نیز به این موضوع پرداخته و خواستار تضمین سلامت رهبران مخالفان دولت این کشور شده است.
آقای وستروله همچنین از انتقال میرحسین موسوی و مهدی کروبی به «زندان» انتقاد کرده و از مقامهای جمهوری اسلامی خواسته است، امکان دسترسی رهبران مخالفان را به وکیل فراهم کند.
بیشتر بخوانید:
«میرحسین موسوی و مهدی کروبی در زندان حشمتیه»
رادیو کوچه
…………………………………
مارچ 2011
…………………………………
بر اساس برخی گزارشها،
«میرحسین موسوی و مهدی کروبی در زندان حشمتیه»
خبر / رادیو کوچه
روز دوشنبه، سخنگوی قوه قضاییه و دادستانی کل کشور جمهوری اسلامی، در نشستی و در خصوص وضعیت رهبران معرتضان به دولت، میرحسین موسوی و مهدی کروبی که از انتقال آنها به خانه امن خبر دادهاند، اظهار داشت «در قدم اول، ارتباطات سران فتنه، کاملن محدود شده است.»
به گزارش خبرآنلاین، غلامحسین محسنی اژهای، ، سخنگوی قوه قضاییه عنوان کرد: «در قدم اول، ارتباطات سران فتنه، کاملن محدود شده و برای برخی از افرادی که به خصوص بعد از روشن شدن این مرزها، همچنان فتنهگری میکنند، ارتباطات تلفنی، رفت و آمد و اینترنتشان کاملن قطع شده است.»
به گفته وی در صورتی که این افراد از موضع خود دست برندارند، اقدامات بعدی انجام خواهد شد.
از سوی دیگر به گزارش رسانههای منسوب به اصلاحطلبان، دو رهبر معترضان به دولت از روز دوشنبه، به زندان حشمتیه منتقل شدهاند.
این در حالی است که از چندی پیش رهبران معترضان در خانههای خود در حصر بهسر میبرده و از چند روز اخیر از انتقال آنها به خانههای امن توسط نیروهای امنیتی خبر دادهاند. ازسوی دیگر نزدیکان آقایان موسوی و کروبی از وضعیت جسمانی آنها بیخبر هستند.
……………………………………………….
در پی عدم رضایت کارگران از نهادهای دولتی،
«اعتصاب کارگران کارخانه پتروشیمی تبریز»
خبر / رادیو کوچه
از روز دوشنبه 9 اسفندماه، بیش از هزار و چهارصد نفر از کارگران قراردادی کارخانه پتروشیمی تبریز در اعتراض به بیتوجهی مدیران و مسوولان و نهادهای دولتی از جمله معاون رییس جمهوری و وزیر نفت به درخواستهای آنها دست به اعتصاب زدهاند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، آنها در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند. خواستهای کارگران کارخانه پتروشیمی تبریز که بیش از سه سال است برای تحقق آن دست اعتراض زده عبارتند از: 1)انعقاد قرارداد دستهجمعی و حذف پیمانکار خصوصی 2) افزایش دستمزد متناسب با رشد تورم و افزایش قیمت کالاها و خدمات 3) عدم تبعیض با کارکنان رسمی کارخانه و برخورداری از امکانات رفاهی و بیمه.
این در حالی است که پیشتر نیز این کارگران به برگزاری تجمع اعتراضی و اعتصاب برابر کارخانه اقدام کرده بودند.
……………………………………………….
پس از بازداشت در حوادث یکم اسفند،
«انتقال دو دانشجوی دانشگاه شریف به زندان اوین»
خبر / رادیو کوچه
در روزهای اخیر، دو تن از دانشجویان بازداشتشده دانشگاه شریف به زندان اوین منتقل شدهاند.
به گزارش دانشجونیوز، پوریا نادری دانشجوی کامپیوتر و سامان فرهت دانشجوی برق دانشگاه صنعتی شریف که در جریان درگیریهای دانشگاه در روز یکم اسفند ماه بازداشت شده بودند، به زندان اوین منتقل شدهاند.
بنابر گزارشات منابع دانشجویی، این دانشجویان توسط ماموران حراست دانشگاه به نیروهای امنیتی تحویل داده شده و تاکنون امکان برقرار تماس با نزدیکان خود را نیافتهاند.
گفتنی است در هفتههای اخیر تعدادی از دانشجو در دانشگاههای تهران، شیراز، مازندران، مشهد و چند شهر دیگر بازداشت شدهاند.
……………………………………………….
روز دوشنبه روی داد،
«درگذشت ودادیان، بازیگر تاتر، سینما و تلویزیون»
خبر / رادیو کوچه
مهری ودادیان، بازیگر قدیمی تاتر، سینما و تلویزیون، عصر روز دوشنبه، 9 اسفندماه، در سن 74 سالگی درگذشته است.
به گزارش ایسنا، این هنرمند چندی قبل به دلیل عفونت شدید ریه بالا بودن قند خون و نارسایی قلبی در بیمارستان «سجاد» بستری بود.
ودادیان متولد 1315 است و از عمده فیلمهایش میتوان از «شوهر آهوخانم»، «کمیته مجازات» علی حاتمی، «معادله» ابراهیم وحیدزاده، «مرد آفتابی» همایون اسعدیان، «شازده احتجاب» بهمن فرمانآرا، «صبح روز چهارم» کامران شیردل،«رگبار» بهرام بیضایی نام برد.
……………………………………………….
دادستان کل کشور:
«پرونده بیمه متهم دیگری هم دارد»
خبر / رادیو کوچه
روز دوشنبه، غلامحسین محسنی اژهای دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در خصوص اختلاس در شرکت بیمه ایران، گفت که پرونده اختلاس این شرکت غیر از ۵۴ نفری که اتهامات آنها در حال رسیدگی است، «متهم دیگری نیز دارد.»
به گزارش ایسنا، آقای محسنی اژهای ۹ اسفند در یک نشست خبری اظهار داشت که تحقیقات در مورد متهم دیگر پرونده بیمه ادامه دارد و «پرونده همه متهمان این پرونده به دادگاه ارسال نشده است.»
اظهارات دادستان کل کشور، همزمان با برگزاری دومین جلسه پرونده شرکت بیمه تهران در مجتمع قضایی امام خمینی تهران منتشر شده است.
روز گذشته در پی برگزاری نخستین جلسه رسیدگی به پرونده اختلاس در شرکت بیمه ایران، برخی خبرگزاریها حروف اول نام و نامخانوادگی متهمان را ذکر کردند که ظاهرن در میان آنها، محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهوری اسلامی، که شاخصترین متهم پرونده محسوب میشود، قرار نداشت.
در اواخر آذرماه، غلامحسین محسنی اژهای در نشستی خبری گفته بود: «اتهام فساد مالی متوجه آقای رحیمی معاون اول رییس دولت است و وی پس از بررسیهای قضایی و دریافت اظهارات سایر متهمان، به دستگاه قضایی احضار خواهد شد.»
در واکنشی دیگر، در ابتدای آذرماه، صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه با بیان اینکه ۵۰ تن از متهمان پرونده اختلاس در بیمه به زودی دادگاهی میشوند، بدون نام بردن از کسی اظهار داشته بود: «پشت این پرونده افراد مهمی حضور دارند.»
این در حالی است که نماینده دادستان در بخشی از جلسه اول دادگاه اظهار داشت که متهمان اول تا چهارم، کارمند بیمه هستند.
……………………………………………….
اعتراض ایران به نشان المپیک ۲۰۱۲ لندن:
«آرم المپیک به معنای کلمه صیهون است»
خبر / رادیو کوچه
کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی اعلام کرد در نامه به ژاگروگ، رییس کمیته بینالمللی المپیک، به طراحی نشان بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن اعتراض کرده است.
کمیته ملی المپیک ایران مدعی است انگلستان، میزبان بازیهای ۲۰۱۲، نشان بازیها را به شکل کلمه زایون به معنای صهیون طراحی کرده است.
در نامهای که به امضای محمدعلیآبادی، رییس کمیته ملی المپیک، و بهرام افشارزاده، دبیر این کمیته، رسیده است، مسوولان ورزش جمهوری اسلامی این اقدام انگلستان را خلاف منشور المپیک دانستهاند.
……………………………………………….
صدر اعظم آلمان:
«حبس رهبران معترضان در ایران ضدحقوق بشر است»
خبر / رادیو کوچه
پس از انتشار گزارشهایی درباره انتقال میرحسین موسوی و مهدی کروبی به زندان، خانم مرکل، صدر اعظم آلمان از این اقدام انتقاد کرده و وزارت امور خارجه آلمان نیز کاردار سفارت جمهوری اسلامی را فراخوانده است.
به گزارش خبرگزاری آلمان، دولت آلمان روز دوشنبه نسبت به انتشار گزارشهایی درباره انتقال میرحسین موسوی و مهدی کروبی به زندان ابراز نگرانی کرده و صدر اعظم این کشور نیز تاکید کرده است، این گونه اقدامها که با هدف ارعاب صورت گرفته است، مغایر حقوق بشر و حقوق شهروندی است.
این در حالی است که در تازهترین تحول نیز سایت اطلاعرسانی کلمه، منسوب به اصلاحطلبان روز دوشنبه از انتقال این دو رهبر مخالفان حاکمیت جمهوری اسلامی و همسرانشان به زندان حشمتیه تهران خبر داده است.
به دنبال فراخوان میرحسین موسوی و مهدی کروبی، برای برگزاری یک راهپیمایی در روز ۲۵ بهمن، مقامهای جمهوری اسلامی با افزایش محدودیتها برای این دو رهبر مخالفان، آنها را به طور کامل در حصر خانگی قرار داده و شماری از نمایندگان مجلس نیز در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی خواستار اعدام آنها شده بودند.
در این میان گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان، نیز گزارشها درباره انتقال میرحسین موسوی و مهدی کروبی به زندان را «بسیار نگرانکننده» خوانده است.
وی که در حاشیه نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو سخن میگفت، در این باره اظهار داشته است: «حفاظت از مخالفان و تحت فشار قرار ندادن آنها نیز بخشی از حقوق بشر است.»
وزیر امور خارجه آلمان همچنین در دیدار خود با علیاکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در ژنو نیز به این موضوع پرداخته و خواستار تضمین سلامت رهبران مخالفان دولت این کشور شده است.
آقای وستروله همچنین از انتقال میرحسین موسوی و مهدی کروبی به «زندان» انتقاد کرده و از مقامهای جمهوری اسلامی خواسته است، امکان دسترسی رهبران مخالفان را به وکیل فراهم کند.
……………………………………………….
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز:
«عدم حضور هاشمی در انتخابات ریاست مجلس خبرگان»
خبر / رادیو کوچه
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در خصوص انتخابات مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد احتمال اینکه آیتاله هاشمی رفسنجانی برای ریاست این مجلس نامزد نشود بسیار قوی است چرا که خودشان پیش از این اعلام کردند که برای هیچ مسوولیتی بدون دعوت دیگران اقدام نمیکنند.
به گزارش مهر، غلامرضا مصباحیمقدم عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز روز سهشنبه در جمع خبرنگاران در مورد ارزیابی از رقابت برای ریاست مجلس خبرگان، عنوان کرد: «به نظر من رقابت جدی وجود نخواهد شد چرا که رقیب جدی برای آیتاله مهدوی کنی نیست به این دلیل که به احتمال بسیار قوی آیتاله هاشمی رفسنجانی برای ریاست مجلس خبرگان کاندیدا نمیشود.»
وی در ادامه افزود آیتاله هاشمی رفسنجانی در ملاقات با اعضای حزب موتلفه اسلامی تاکید کرده است که برای هیچ مسوولیتی خودش داوطلب نشده و در قضیه خبرگان نیز همینگونه بوده است
وی همچنین تاکید کرد: «به دلیل اینکه تقاضای نامزدی برای ریاست خبرگان از سوی هیت رییسه به آیتاله مهدوی کنی بسیار بالا بوده است ایشان این ریاست را پذیرفتهاند.»
این در حالی است که چندی پیش رییس دفتر آیتاله هاشمی رفسنجانی از شرکت وی در انتخابات ریاست مجلس خبرگان خبر داده بود و عنوان کرد که آیتاله هاشمی بهطور حتم در این انتخابات شرکت خواهد کرد.
……………………………………………….
سخنگوی کاخ سفید:
«بازداشت رهبران معترضان غیرقابل پذیرش است»
خبر / رادیو کوچه
جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه به خبرهای منتشر شده در خصوص بازداشت میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو رهبر مخالفان در ایران، واکنش نشان داده و ضمن «غیرقابل پذیرش» خواندن این بازداشت، خواهان آزادی آنها شده است.
به گزارش رویترز، جی کارنی در واکنش به اخبار منتشر شده توسط رسانههای مخالفان در ایران موضعگیری کرده است.
این در حالی است که صدراعظم آلمان نیز خواستار آزادی میرحسین موسوی و مهدی کروبی شده و این عمل را بسیار نگرانکننده اعلام کرده است.
……………………………………………….
توسط نیروهای امنیتی صورت گرفت،
«بازداشت یک شهروند بهایی ساکن سلمانشهر»
خبر / رادیو کوچه
در روزهای اخیر بدیعاله لهراسب شهروند بهایی ساکن سلمانشهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
به گزارش هرانا، این شهروند بهایی که اهل استان یزد است، حدود ۱۰ روز پیش بازداشت شد.
بدیعاله لهراسب سابقه تدریس در دانشگاه، پیش از انقلاب اسلامی را نیز در پرونده خود دارد.
وی در این مدت ۲ بار با همسرش شهناز لهراسب تماس تلفنی برقرار کرده و وی را از سلامت جسمانیاش باخبر کرده است.
……………………………………………….
روز دوشنبه در اهواز روی داد،
«بازداشت دو فعال سیاسی اهوازی در خلفآباد»
خبر / رادیو کوچه
روز دوشنبه نهم اسفندماه حبیباله راشدی رییس شورای سابق خلفآباد در شمالشرق اهواز و هادی راشدی از فعالان سیاسی و فرهنگی این شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند.
به گزارش اهواز نیوز، بازداشت این افراد چند روز پس از بازداشت ۶ نفر از فعالان سیاسی و فرهنگی در این شهر صورت گرفته است.
پیش از این منابع محلی اعلام کرده بودند که عبدالرحمن عساکره، هاشم شعبانی، محمدعلی عموری، شهید عموری، عقیل عقیلی و عبدالامیرعموری از فعالان سیاسی و فرهنگی عرب در خلف آباد توسط اداره اطلاعات این شهر بازداشت شده و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
بر اساس این گزارش بازداشتشدگان طی سالهای گذشته به فعالیت فرهنگی و سیاسی مانند برگزاری مراسم شعرخوانی و بزرگداشت شاعران محلی و همچنین تشکیل کلاسهای کمک درسی رایگان برای داوطلبان شرکت در کنکور سراسری میپرداختند و در انتخابات محلی و پارلمانی فعالیت سیاسی داشتهاند.
خانوادههای دستگیرشدگان میگویند تاکنون نتوانستهاند با فرزندان خود ملاقات داشته باشند و یا برای آنها وکیل انتخاب کنند.
……………………………………………….
با حکم مراجع قضایی جمهوری اسلامی،
«اعدام ۹ نفر در زندان مرکزی ارومیه»
خبر / رادیو کوچه
بامداد روز دوشنبه، نهم اسفندماه، ۹ نفر از زندانیان محبوس در زندان ارومیه در محوطه زندان مرکزی این شهر به دستور مراجع قضایی جمهوری اسلامی و پس از ارجای حکم اعدام به دایره اجرای احکام بهطور گروهی اعدام شدهاند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، از ۹ نفری که روز گذشته اعدام شدهاند، ۷ تن از آنها از شهروندان کرد و ۲ تن دیگر نیز آذری بودهاند و هم چنین دو زن نیز در میانشان دیده میشوند.
اتهام تمامی افراد اعدام شده از سوی مراجع قضایی «جرایم مربوط به مواد مخدر» عنوان شده است.
شایان ذکر است که برخی منابع خبری پیشتر از انتقال ۱۲ تن از زندانیان عادی به سلولهای انفرادی جهت اجرای حکم خبر دادهاند.
……………………………………………….
در راهپیمایی اعتراضی یکم اسفند،
«بازداشت چیتگر و غلامپور دو فعال دانشجویی»
خبر / رادیو کوچه
بر اساس برخی گزارشهای منتشر شده سیاوش چیتگر و علی غلامپور دو تن از فعالان شهرستان بابل در حوادث یکم اسفند توسط نیروهای امنیتی و انتظامی بازداشت شدهاند.
به گزارش جرس، بیشتر فعالینی که در حوادث ۲۵ بهمن و ۱ اسفند توسط نهادهای امنیتی و انتظامی دستگیر شدند به زندان متی کلا منتقل شدند.
شایان ذکر است که در حوادث هفتههای اخیر تعدادی از فعالان دانشجویی و مدنی در بابل توسط نهادهای امنیتی و انتظامی بازداشت شدند.
……………………………………………….
گزارشگران بدون مرز:
«محل حبس رهبران معترضان در ایران را اعلام کنید»
خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، گزارشگران بدون مرز با صدور بیانیهای از مقامات جمهوری اسلامی خواست «محل بازداشت رهبران معترضان به دولت، میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همسرانشان را به فوریت و بهطور رسمی اعلام کند.»
بر اساس بیانیه گزارشگران بدون مرز «بنا بر اصل ٣٢ قانون اساسی ایران» موضوع اتهام با ذکر دلایل باید «به متهم ابلاغ و تفهیم شود… و حداکثر ظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه در اسرع وقت فراهم گردد.»
این بیانیه با اشاره به اینکه موسوی و کروبی صاحب امتیاز و مدیرمسوول دو روزنامه توقیف شده «کلمه» و «اعتماد ملی» بودهاند ، تاکید کرده است «بازداشتهای خودسرانه و مخفی نگاه داشتن محل بازداشت زندانیان سیاسی نقض قوانین بینالمللی است این روش مصداق «ناپدید» کردن اجباری است که از سوی مسوولان دولت جمهوری اسلامی بهطور معمول مورد استفاده قرارمیگیرد.»
این سازمان همچنین از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواسته است «در اجلاس آینده خود در ماه مارس ٢٠١١ ایران را برای نقض فاحش حقوق بشر محکوم و گزارشگر ویژهای را برای بررسی و گزارش از وضعیت حقوق بشر در ایران تعیین کند.»
……………………………………………….
به گزارش رسانههای منسوب به رهبران معترضان،
«نقش آیتاله خامنه ای در بازداشت موسوی و کروبی»
خبر / رادیو کوچه
همزمان با انتشار خبر بازداشت میرحسین موسوی و مهدی کروبی و انتقالشان به زندان حشمتیه، فعالان سیاسی و رسانههای نزدیک به موسوی و کروبی، آیتاله خامنهای را مسوول و مرجع صادر کننده این دستور معرفی کردهاند.
روز دوشنبه وبسایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، اعلام کرد که «عوامل اصلی حصر اگر رسمن از رهبری دستور نگرفته باشند، قطعن ریشهای در بیت رهبری دارند. تنها جایی که میتواند فرمان آتش را به این همه افراد صادر کند، بیت رهبری است». اما پس از انتشار این تحلیل، سیدمجتبی واحدی مشاور مهدی کروبی جزییات بیشتری از این خبر را منتشر کرد.
به گزارش فیسبوک ۲۵ بهمن که اخبار مربوط به سهشنبههای اعتراض را پوشش میدهد سیدمجتبی واحدی گفت: «صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه در مورد تبعات دستگیری میرحسین موسوی و مهدی کروبی تردید داشته، اما آقای خامنهای به او گفته است که جمعبندی انجام شده در دفتر رهبری نشان داده که این اقدام، مسئلهای ایجاد نخواهد کرد.»
مشاور مهدی کروبی تاکید کرد که به گفته آیتاله خامنهای، مسوولیت جمع بندی هزینههای دستگیری رهبران معترضان به انتخابات، با مجتبی خامنهای فرزند رهبر جمهوری اسلامی بوده است.
در همین رابطه، وبسایت جرس، از سایتهای اصلی جنبش سبز، گزارش داد که یکی از مدرسان حوزه علمیه قم نگرانی برخی از استادان حوزه را از پیامدهای بازداشت موسوی و کروبی به اطلاع آقایان حقانی و ملکان از مسوولان برجسته دفتر رهبری در تهران و قم رسانده و پاسخ شنیده است که: «پیش و بیش از شما جناب آقای لاریجانی رییس قوه قضاییه این نگرانی را به محضر آقا رساندند و ایشان فرمودند: «اشراف بر این پرونده و محاسبه پیامدهای سیاسی و امنیتی آن را آقا سیدمجتبی و کارشناسان مورد اعتماد بنده برعهده دارند و از این جهت جای نگرانی نیست.»
……………………………………………….
سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی:
«موسوی و کروبی به زندان حشمتیه منتقل نشدند»
خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، غلامحسین محسنی اژهای دادستان کل و سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی خبر منتشر شده در رسانهها مبنی بر انتقال مهدی کروبی و میرحسین موسوی و همسرانشان فاطمه کروبی و زهرا رهنورد به زندان حشمتیه تهران را تکذیب کرده است.
به گزارش ایسنا، محسنی اژهای اظهار کرده است که «اخبار منتشره از سوی برخی رسانههای معاند مبنی بر انتقال آقایان موسوی و کروبی به بازداشتگاه حشمتیه صحت ندارد.»
محسنی اژهای در یک گفتوگوی کوتاه به وضعیت کنونی این افراد اشارهای نکرده، هرچند که پیش از این اعمال محدودیتهای ارتباطی علیه کروبی و موسوی را تایید کرده بود.
شامگاه دوشنبه، یکی از رسانههای وابسته به اصلاحطلبان از بازداشت و انتقال مهدی کروبی، میرحسین موسوی به همراه همسرانشان به زندان حشمتیه خبر داده بود.
لازم به یادآوری ست که پس از صدور فراخوان تظاهرات ۲۵ بهمن ماه، نیروهای امنیتی اقدام به حصر خانگی موسوی و کروبی به همراه همسرانشان کرده که شواهد طی روزهای اخیر از تخلیهی منزل و انتقال ایشان به مکانی دیگر را دارد.
……………………………………………….
همزمان با تظاهرات 10 اسفندماه،
«بازداشت همسر مصطفی تاجزاده در تهران»
خبر / رادیو کوچه
بر اساس برخی گزارشهای منتشر شده در سایتهای منسوب به اصلاحطلبان روز سهشنبه و همزمان با درگیریهای بهوجود آمده در تهران بین معترضان به دولت و نیروهای امنیتی، انتظامی، و موسوم به لباس شخصی تعدادی از معترضان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
همچنین خبرها حاکی از بازداشت فخرالسادات محتشمیپور، همسر مصطفی تاجزاده در تظاهرات امروز تهران دارد.
به گزارش سحام نیوز، وی در هنگام بازداشت تنها توانسته بود با تلفن همراه دخترش تماس بگیرد و موضوع را به وی اطلاع دهد.
دختر وی در گفتوگویی کوتاه با این رسانه، عنوان کرد که صدای اعتراض مادرش را شنیده که خطاب به ماموران منسوب به دولت بوده است.
……………………………………………….
خبر / رادیو کوچه
روز دوشنبه، غلامحسین محسنی اژهای دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در خصوص اختلاس در شرکت بیمه ایران، گفت که پرونده اختلاس این شرکت غیر از ۵۴ نفری که اتهامات آنها در حال رسیدگی است، «متهم دیگری نیز دارد.»
به گزارش ایسنا، آقای محسنی اژهای ۹ اسفند در یک نشست خبری اظهار داشت که تحقیقات در مورد متهم دیگر پرونده بیمه ادامه دارد و «پرونده همه متهمان این پرونده به دادگاه ارسال نشده است.»
اظهارات دادستان کل کشور، همزمان با برگزاری دومین جلسه پرونده شرکت بیمه تهران در مجتمع قضایی امام خمینی تهران منتشر شده است.
روز گذشته در پی برگزاری نخستین جلسه رسیدگی به پرونده اختلاس در شرکت بیمه ایران، برخی خبرگزاریها حروف اول نام و نامخانوادگی متهمان را ذکر کردند که ظاهرن در میان آنها، محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهوری اسلامی، که شاخصترین متهم پرونده محسوب میشود، قرار نداشت.
در اواخر آذرماه، غلامحسین محسنی اژهای در نشستی خبری گفته بود: «اتهام فساد مالی متوجه آقای رحیمی معاون اول رییس دولت است و وی پس از بررسیهای قضایی و دریافت اظهارات سایر متهمان، به دستگاه قضایی احضار خواهد شد.»
در واکنشی دیگر، در ابتدای آذرماه، صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه با بیان اینکه ۵۰ تن از متهمان پرونده اختلاس در بیمه به زودی دادگاهی میشوند، بدون نام بردن از کسی اظهار داشته بود: «پشت این پرونده افراد مهمی حضور دارند.»
این در حالی است که نماینده دادستان در بخشی از جلسه اول دادگاه اظهار داشت که متهمان اول تا چهارم، کارمند بیمه هستند.
بیشتر بخوانید:
«معاون رییسجمهوری اسلامی در لیست متهمان بیمه نیست»
خبر / رادیو کوچه
مهری ودادیان، بازیگر قدیمی تاتر، سینما و تلویزیون، عصر روز دوشنبه، 9 اسفندماه، در سن 74 سالگی درگذشته است.
به گزارش ایسنا، این هنرمند چندی قبل به دلیل عفونت شدید ریه بالا بودن قند خون و نارسایی قلبی در بیمارستان «سجاد» بستری بود.
ودادیان متولد 1315 است و از عمده فیلمهایش میتوان از «شوهر آهوخانم»، «کمیته مجازات» علی حاتمی، «معادله» ابراهیم وحیدزاده، «مرد آفتابی» همایون اسعدیان، «شازده احتجاب» بهمن فرمانآرا، «صبح روز چهارم» کامران شیردل،«رگبار» بهرام بیضایی نام برد.
خبر / رادیو کوچه
در روزهای اخیر، دو تن از دانشجویان بازداشتشده دانشگاه شریف به زندان اوین منتقل شدهاند.
به گزارش دانشجونیوز، پوریا نادری دانشجوی کامپیوتر و سامان فرهت دانشجوی برق دانشگاه صنعتی شریف که در جریان درگیریهای دانشگاه در روز یکم اسفند ماه بازداشت شده بودند، به زندان اوین منتقل شدهاند.
بنابر گزارشات منابع دانشجویی، این دانشجویان توسط ماموران حراست دانشگاه به نیروهای امنیتی تحویل داده شده و تاکنون امکان برقرار تماس با نزدیکان خود را نیافتهاند.
گفتنی است در هفتههای اخیر تعدادی از دانشجو در دانشگاههای تهران، شیراز، مازندران، مشهد و چند شهر دیگر بازداشت شدهاند.
بیشتر بخوانید:
«بازداشت ۱۶ نفر از دانشجویان دانشگاه شریف»
«بازداشت فعال دانشجویی دانشگاه شریف»
مهسا / رادیو کوچه
به قول استاد نازنینم، آقا توکای نیستانی «روزهایی هست که فکر میکنی نوشتن بیفایده است، لبخند زدن بهتر از لبخند نوشتن است و اخم کردن مؤثرتر از اخم نوشتن و دوست داشتن گویاتر از دوست نوشتن… »
امروز هم از آن روزهاست، از آن روزهای عجیبی که هزار حرف برای گفتن داری و انگار هیچکدام آن حرفها حاضر به بیان شدن و یا نوشته شدن نیستند .
این روزها که بیشتر ساعات عمرم را در جمع دوستانی میگذرونم که همه برای رفتن عزمشون را جزم کردن، به آسمونی نگاه میکنم که گویی بر بلندای آن فوج فوج پرستو در حال کوچ کردن هستند و از اینکه من هم دارم به جمع این دوستان در راه میپیوندم، قلبم میگیره و دلتنگ میشم و به فردایی فکر میکنم که در راهه و نمیدانم باید از آمدنش خوشحال باشم یا غمگین .
این روزها بیشتر از هر روز دیگهای به غریبههای آشنا فکر میکنم و آشنایان غریبه، به شهری که روزگاری به قول معمارها خط آسمونش کوههای شمرون بودند و امروز دود حتا بهت اجازه نمیده که بتونی دو تا کوچه بالاتر را ببینی. اما درست برخلاف این شهر بزرگ که دود را در آغوش کشیده و آدم گاهی مطمئن نیست در قدم بعدی آیا پاش را روی زمین سفت میگذاره یا توی یه چالهی پرشده از بارون شب قبل فرو خواهد رفت، آدمهایی در این شهر دودی هستند که نگاهشون به افقیست که خوب میدانند روزی خورشید از آنجا طلوع خواهد کرد .
ما آدمها همیشه با گفتن اینکه هزار و یک دلیل برای رفتن داریم، خودمون را گول میزنیم و وانمود میکنیم که رفتن تنها چاره برای ادامه دادن. در حالی که خودمون هم خوب میدانیم که همیشه رفتن بیهیچ دلیلی اتفاق میافته و فقط ماندن که به جای هزار و یک بهانه، تنها و تنها به یک دلیل نیاز داره .
هر چند گذار از شهرها و مردمان نادیده کمک بزرگیه برای قد برافراشتن اما رفتن و ماندن و برنگشتن و فقط گاهی، گاهی با تکیه بر آن حس نوستالژیک معروف یادی از سرزمین مادری کردن هم، خیلی با خوی گرم و مهربون ایرونی جماعت جور نیست و من هنوز هم موفق به حل این مسئله نشدم که چرا همه ما تو فکر فرار از این سرزمینیم، فکر کنم این روزها بیش از پیش به استاد مهربون ریاضیاتم در دانشگاه نیاز دارم که بیاد و این سوال من را مثل آن انتگرالهای سختی که برامون به راحتی آب خوردن حل میکرد، حل کنه. هرچند فکر کنم من باز هم درست راه حل را نفهمم و آن هم باز به من بخنده.
به راستی که گذار از این روزها، با این لحظههای سرکش و این هفتههای عجیب کاریست بس دشوار که نه تنها با کفشهایی آهنین که حتا اگر بال هم داشته باشی نمیتوانی به راحتی آن را پشت سر بگذاری و به قول «خانم انصاری»: «میان این جمعه و آن جمعه چه شکاف بزرگی بود! پریدن از روی چنین شکافی فقط کار شخصیتهای غولآسای طرحهای توکا نیستانی بود.» [1]
شاید بدین خاطر است که این روزها تمام پیامهای ما بیپاسخ میمانند و شاید هم باید بیهیچ انتظاری تنها چمدانهایمان را ببندیم، ببندیم و راهی شویم، راهی شویم تا ناکجاآبادی در دور دستهای انتظار.
………………………………………………
1- شبیه عطری در نسیم- رضیه انصاری – نشر آگه
دکلمه ابتدای برنامه بخشی از فیلم «شبهای روشن» با صدای «مهدی احمدی» و شعری از «استاد سخن سعدی »
آویده مطمئنفر/ عکس / تورونتو/ رادیو کوچه
بار دیگر میدان «مل لستمن» تورونتو شاهد حضور دهها تن از هموطنان همیشه در صحنه تورونتو شد. امشب، ایرانیان مقیم تورونتو ساعت پنج بعدازظهر ۲۸ فوریه یعنی تقریبن ساعت یک صبح روز سهشنبه اول مارس در ایران در میدان مل لستمن گرد هم آمدند تا با حضور خود حمایت همیشگی خود را از هموطنان داخل کشور در سهشنبههای اعتراض نشان دهند.
هموطنان بر این باورند که ایرانیان خارج از کشور، تا سرنگونی استبداد، باید به پشتی بانی از ملت ایران با حضور هرچه پررنگتر خود در خارح از کشور ادامه دهند.
مهشب تاجیک/ رادیو کوچه
غار «علیصدر» یکی از بینظیرترین و خوشمنظرهترین غارهای طبیعی قابل قایقرانی جهان است که در روستای علیصدر از توابع بخش «گل تپه» شهرستان کبودرآهنگ در 75 کیلومتری شمال غربی شهر همدان، واقع شده است. این غار در کوه نه چندان مرتفع «ساری قیه» به معنای صخره زرد ایجاد شده که در قسمت جنوب روستای علیصدر و چسبیده به آن قرار گرفته است. در این کوه دو غار دیگر به نامهای «سراب» و «سوباشی» وجود دارد که به ترتیب 7 و 11 کیلومتر با غار علیصدر فاصله دارند و چنانکه در منابع جغرافیایی آمده آب غار علیصدر از غار سراب سرچشمه میگیرد.
شگفتیهای این غار به خاطر دریاچه پرآبی است که در زیر کوه و پنهان از چشم در دل صخرهها و سنگها پیش رفته است. فضای غار از دالانهای بزرگ و کوچک و پیچ در پیچ فراوانی شکل گرفته که به یکدیگر راه دارد و درازای هر یک از آنها متفاوت و گاه به پیش از چند صدمتر میرسد. ترکیبات کربنات کلسیم در بدنهی غار چشماندازهای زیبایی پدید آورده که با قرار گرفتن در آب دریاچه و در بالای آن، بر زیباییهای غار افزوده است.
این منطقه دارای آب و هوای نیمهخشک است و میزان متوسط بارش سالانهی آن حدود ۳۰۰ میلی لیتر است. رشته غارهای علیصدر قسمتی از واحدهای شکل گرفته در غرب ایران موسوم به تشکیلات متعلق به دوران ژوراسیک است و با رشتههای متناوب از شیستها و سنگهای شنی در لابهلای پایه آن و یک رشته از ترکیبات آهکی که مثل خاک رس خاکستری تیره بوده و به صورت لایههای نازک قرار گرفته و یک لایه سبکتر از کریستالهای آهکی در بالا قرار گرفته است که محصول تغییراتی است که ناشی از حرارت و فشار بالای مربوط به فعالیتهای آتشفشانی در غرب رشته کوه علیصدر است.
آب دریاچه غار بدون رنگ و بو است و دارای مزه معمولی و بسیار زلال است به گونهای که تا چند متری عمق آب به خوبی و با کمترین نور دیده میشود. آب دریاچه از آبهای بیکربنات است. سطح آب غار دارای نوسان است و نشانههای آن بر روی بدنه غار دیده میشود. این آب توسط رشتههایی از غار بیرون میرود. به سبب رطوبت آب و نمناکی هوای درون غار و چکیدن آب از سقف، چکندهها و چکیدههای فراوان و زیبایی در غار پدید آمده است. انتهای همه راهروها و دالانهای غار علیصدر کشف نشده است و گفته میشود در برخی از شبکههای آن تا 11 کیلومتر پیشروی شده است. اکنون 2100 متر از غار شناسایی و بهرهبرداری شده است. بلندی سقف غار بین 1 تا 35 متر، پهنای گذرگاهها 2 تا 15 متر و گودی دریاچه از یک تا 17 متر است. هوای درون غار در حالت ایستا و با دمای به نسبت ثابت به 14 درجه میرسد. درون غار جریان هوا و باد احساس نمیشود.
تمام شعبات اصلی غار در دو جهت شمالی جنوبی و جنوب شرقی است و سایر شعبات بن بست است و یا بعداز طی مسافتی به شعبات فوق میپیوندد. طول غار با احتساب پیچ و خمهای شعبه اصلی اندکی کمتر از1000متر است و اگر طول تمام شعبات اصلی و فرعی را با هم جمع کنیم حدود دو کیلومتر میشود. این غار هیچ منبع زایندهای ندارد و آب آن از جای مشخصی خارج نمیشود.
غار تاریک در دل تپهای ست منفرد که بهوسیله دو گردنه از سایر تپهها بهطور کامل جداست. به همین دلیل امکان اینکه آبی از درون تپههای دیگر داخل این غار شود نیست. در نتیجه ترکیب آب حاصل از بارش قطرات باران با گاز دیاکسید کربن موجود در هوا تشکیل اسید کربنیک ضعیف و نفوذ آن در زمینهای آهکی و انجام واکنش شیمیایی ترکیبی ناپایدار به نام بیربنات کلسیم به وجود آورده است. چون این ماده در آب محلول است در درون لایههای آهکی ضخیم فضاهای خالی ایجاد کرده و این فضاهای خالی میلیونها سال گسترش پیدا کرده و به مرور به هم پیوستهاند.
در سال 1370توسط کوهنوردان کلوپ سینا نقشهای تهیه شد که ترسیم آن مدت یک ماه طول کشید. با تهیه این نقشه به کلیه ذهنیاتی که در مورد طول و عرض جغرافیایی غار وجود داشت پاسخ داده شد. کلیه شعبات اصلی و فرعی به یکدیگر مرتبط هستند و هیچگونه دلیلی بر اتصال این غار به غار سراب وجود ندارد. شکل غار بهصورت عصا است و انتهای آن قندیلی بزرگ است. قبل از تهیه نقشه تصور میشد از منطقهی قندیل بزرگ شعبات دیگری وجود دارد که عبور از آنها غیرممکن است اما پس از تهیه نقشه مشخص شد که کلیه آبها به یکدیگر ارتباط داشته و با قایق قابل عبور و مرور است.
برای بازدید از غار پس از طی مسیر قابل قایقرانی، مسیری به نسبت طولانیای در خشکی طی میشود و پس از آن دوباره گردش با قایق ادامه مییابد. از 14 کیلومتر مسیر کشف شده، 4 کیلومتر از معابر که با پرژکتور نورپردازی شدهاند مورد بازدید قرار میگیرند. محوطهی اصلی غار از تعداد زیادی تالار بزرگ و کوچک و پیچ در پیچ تشکیل شده است که به وسیله دهلیزها و دالانهای مشبک با یکدیگر مرتبط میشوند و برخی از آنها وسعتی بیش از چند صد متر مربع دارند.
سقف غار که در برخی قسمتها تا 10 متر از سطح آب ارتفاع دارد پوشیده از رسوبات کربنات کلسیم خالص و مخلوط با عناصر شیمیایی دیگر است. این رسوبات به صورتهای مختلف فرمهای جذاب ایجاد کردهاند و در کف غار و در جاهایی که آب وجود ندارد نیز منظره زیبایی بهوجود آوردهاند. بر اساس ردهبندی حرارتی، آب غار جزو آبهای سرد حدود 12 درجه محسوب میشود.
غار علیصدر یکی از جاذبههای گردشگری ایران است که رازها و شگفتیهای زیادی در دل خود دارد، که میتواند با درایت و فهم به یکی از بزرگترین جادبههای گردشگری جهان تبدیل شود.
اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه
سالهای پایانی جنگ بود و من نوجوانی 15 ساله و پر از شور و احساس. مثل خیلی دیگر از همنسلانم دایم به جنگ فکر میکردم و جبهه و فضای معنوی که دربارهاش شنیده بودم. عاشق برنامهی «روایت فتح» بودم و صدای «آوینی» و بیحرکت در برابر تلویزیون مینشستم و اشک میریختم و به سبب عدم حضورم در جبهه به خودم و بیایمانیام لعنت میفرستادم.
در کلاسهای آموزش نظامی مسجد ثبت نام کرده بودم و بعد از گذراندن آنها وقتی نتوانستم رضایت پدر و مادرم را برای رفتن به جبهه بگیرم، بدون اطلاع آنها برای اعزام نوبت گرفتم و قرار شد که قبل از اعزام رضایتنامهی آنها را به مسجد ببرم و فکر آنجایش را هم کرده بودم. سه چهار ماهی تا تاریخ نوبت اعزامم مانده بود و من برای خودم برنامهای تعیین کردم تا بیشتر با فضای جبهه آشنا شوم و ترسم از برخی چیزها بریزد.
نخست آنکه هفتهای یکی دو بار با کمک پسر عمهام که پدرش در یکی از بیمارستانهای بزرگ مشهد کار میکرد، به بخش مجروحان جنگی میرفتیم و از نزدیک وضعیت آنها را میدیدیم. صحنههای دلخراش و تاسفباری بود. انبوه جوانانی که دست، پا و یا چشم خود را از دست داده بودند و نمیدانستند، که روزگار سختی آنان سالها بعد تازه شروع خواهد شد. صدای ناله از هر سو به گوش میرسید و بستگان این مجروحان بر بالینشان اشک میریختند. این تصاویر بر ذهن و روان من تاثیرات مخربی میگذاشت، که خود متوجه آن نبودم. بعد از یک ماهی تصمیم گرفتم تا یک مرحله پیشتر بروم و آزمایش سختتری را برای خودم در نظر بگیرم. اینبار باز هم به کمک پسر عمهام، که خودش هم در بیشتر مواقع همراه من بود، به سردخانهی همان بیمارستان میرفتیم تا از نزدیک شاهد یکی از غمانگیزترین مشاهدات زندگیمان باشیم.
روزهای یکشنبهی هر هفته پیکر شهدا را به این سردخانه منتقل میکردند و بعد خانوادههای آنان برای شناسایی اجسادشان مراجعه میکردند. مادران، پدران و خواهران و برادرانی که میدانستند عزیزشان کشته شده و حالا باید جسد او و چند تن دیگر از همرزمانش را میدیدند، تا کشتهشدن دلبندشان را تایید کنند. مادری را دیدم که صورت پسرش کاملن متلاشی شده بود و او عزیزش را از زخمی که از دوران کودکیاش بر بازو داشت شناخت و یا خواهری که نشسته بود و مویهکنان با دستمالی خون خشک شده بر چهرهی برادرش را پاک میکرد.
تنها چند روز به اعزام من به جبهه مانده بود که جنگ تمام شد، اما آن تصاویر وحشتناک هیچگاه از خاطرم زدوده نشد که نشد. آن روزها گذشت و من روز به روز تنفرم از جنگ بیشتر و بیشتر شد. پس از سالها و با جریانات و اعتراضهای پیشآمدهی پس از انتخابات، دوباره در خیابانها صحنههایی دیدم که یادآور همان رنجهایی بود که مردم ما در زمان جنگ کشیدند. کشتهها و مجروحان و مصیبتدیدگان را که میبینم از خودم میپرسم، آیا این سرزمین بالاخره روزی را به خود خواهد دید که خبرهای هر روزهاش به جز رنج و درد و مصیبت چیز دیگری باشد؟ آرزوی بزرگی نیست برای مردمی که دیگر خستهاند از هر چه جنگ و کشته و جنازه.
«طفلی به نام شادی دیریست گم شده است
با چشمهای روشن براق
با گیسویی بلند به بالای آرزو
هرکس از او نشانی دارد
ما را کند خبر
این هم نشان ما
یک سو خلیجفارس
سوی دگر خزر»
دکتر «محمدرضا شفیعیکدکنی»
خبر / رادیو کوچه
کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی اعلام کرد در نامه به ژاگروگ، رییس کمیته بینالمللی المپیک، به طراحی نشان بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن اعتراض کرده است.
کمیته ملی المپیک ایران مدعی است انگلستان، میزبان بازیهای ۲۰۱۲، نشان بازیها را به شکل کلمه زایون به معنای صهیون طراحی کرده است.
در نامهای که به امضای محمدعلیآبادی، رییس کمیته ملی المپیک، و بهرام افشارزاده، دبیر این کمیته، رسیده است، مسوولان ورزش جمهوری اسلامی این اقدام انگلستان را خلاف منشور المپیک دانستهاند.
آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه
نمایندگان مجلس افغانستان یک بار دیگر ایجاد دادگاه ویژه انتخابات را غیرقانونی خوانده و بر لغو آن تاکید کردند.
عبدالروف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان افغانستان در آغاز جلسه امروز مجلس گفت به اساس آنچه از سوی تمام اعضای مجلس نمایندگان فیصله شد، کار دادگاه ویژه انتخاباتی غیرقانونی است.
وی پیشنهاد کرد که یک هیت از سوی مجلس نمایندگان تعیین گردیده تا برای بحث روی لغو این دادگاه با رییس جمهوری کرزی صحبت کند.
رییس مجلس نمایندگان افغانستان افزود که وی نیز در اولین نشست خود با رییس جمهوری کرزی، این موضوع را مطرح خواهد ساخت.
این درحالی است که باز شماری آرای از سوی دادگاه ویژه انتخابات مجلس، در دوازده ولایت آغاز شده و نزدیک به پایان است و احتمال میرود خواهان حذف برخی از نمایندگان شود.
بیشتر بخوانید:
«پس از بنبست یکماهه رییساش را انتخاب کرد»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر