-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ اردیبهشت ۱۲, یکشنبه

Latest News from Kaleme for 05/02/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



کلمه:سید مصطفی تاجزاده از اعضای بلند پایه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت ایران اسلامی که چند روز پیش تحت عمل جراحی دیسک کمر قرار گرفت همچنان از درد شدید در ناحیه گردن رنج می برد.

به گزارش تحول سبز ، پزشک معالج آقای تاج زاده عمل دیسک کمر وی را عملی بسیار سنگین دانست ، چرا که به موقع مورد جراحی و درمان قرار نگرفته است و به همین دلیل وی می بایست در شرایط استراحت مطلق نگهداری شود . همچنین وی از وضعیت بیماری آرتروز گردن تاجزاده بشدت ابراز نگرانی کرد .

گفتنی است بیماری آرتروز تاجزاده در دوران اسارت به صورت وخیم در آمده است .


 


کلمه: سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران به مناسبت روز کارگر با انتشار بیانیه ای ضمن گرامیداشت روز کارگر و حمایت از مشارکت مؤثر و نهادینه کارگران در فرایندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری اقتصادی از طریق تشکیل و فعالیت قانونمند تشکل های کارگری مصرانه خواهان آزادی بی قید و شرط فعالان و نمایندگان جامعه کارگری است.

به گزارش جرس متن کامل این بیانیه بدین شرح است:

فرارسیدن روز کارگر را به همه کارگران سخت کوش و زحمت کش کشورمان تبریک می گوییم. هرساله روز کارگر فرصتی مغتنم است تا در سطحی گسترده تر به بررسی مشکلات و مطالبات و راه های ارتقاء امنیت شغلی، امور معیشتی و منزلت اجتماعی کارگران پرداخته شود.

امسال در حالی روز کارگر را گرامی می داریم که جامعه کارگری ایران عزیز از مشکلات فراوان و نگران کننده ای رنج می برد. مشکلاتی که متأسفانه به علت بی توجهی و پنهان کاری و نفی و انکار ناشی از رویکرد به شدت سیاست زده جریان حاکم نه تنها رو به سوی حل ندارد بلکه روز به روز دامنه وعمق بیشتری می یابد.

واقعیت این است که از دهه ۴۰ به این سو و در پی افزایش سهم نفت در اقتصاد ملی، و در نتیجه دولتی تر شدن اقتصاد، دولت رفته رفته در جهت تبدیل به کارفرمایی بزرگ گام برداشته و متقابلاًبخش خصوصی به عنوان زائده بخش دولتی و به مثابه بخش وابسته ای درآمده است که برای ادامه حیات نیازمند به تغذیه از دولت است. از این رو به موازات گسترده شدن اقتصاد دولتی، دولت به تدریج از موضع حامی و مرجع رسیدگی کننده به مطالبات جامعه کارگری به عنوان بخشی از شهروندان کشور، به موضع کارفرمایی که مخاطب و طرف مطالبات کارگری است نزدیک تر شده است.

واگذاری بنگاه های اقتصادی و تولیدی بزرگ کشور به نهادهای شبه دولتی و نظامی تحت عنوان اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی طی سال های اخیر و در نتیجه افزایش و گستردگی چشمگیر اقتصاد شبه دولتی، روند تبدیل دولت به کارفرمای بزرگ را تکمیل و موجب شده است که دولت بیش از پیش خود را هدف و ثقل اعتراضات کارگری ببیند.

این همه در حالی است که جامعه ایران یکی از نامطلوب ترین شرایط اقتصادی خود طی دوران پس از انقلاب را تجربه می کند. تصمیمات اقتصادی ناصواب و غیرکارشناسانه، سیاست های پولی خسارت بار، قطع همکاری های اقتصادی کشورهای توسعه یافته و دارای تکنولوژی پیش رفته با ایران ،عدم توفیق در جذب سرمایه های خارجی و اتخاذ سیاست یافتن حامی از طریق اعطای امتیازات چشمگیر اقتصادی و بازرگانی به عنوان نتایج محتوم سیاست خارجی غلط و ستیزه جویانه، موجب توقف پروژه های ملی، تعطیلی کارخانجات و یا فعالیت کمتر از ظرفیت در بسیاری از واحد های تولیدی، افزایش بی رویه واردات و نهایتاً افزایش نرخ بیکاری و جمعیت زیر خط فقر و … شده است.

این نحوه مدیریت و اداره کشور موجب شده ست تا درآمد افسانه ای و بادآورده ناشی از افزایش قیمت نفت طی سال های اخیر به جای آن که در خدمت اجرای طرح های عمرانی و تولیدی و افزایش ظرفیت و توان تولیدی و ایجاد اشتغال به کار گرفته شده رشد و رونق اقتصادی را برای کشور به همراه آورد، از طریق افزایش بی رویه واردات طی چهارسال اخیر به خارج از کشور انتقال یافته و درخدمت ایجاد اشتغال و ممانعت از ورشکستگی واحدهای تولیدی و رونق اقتصادی دیگر کشورها قرار گرفته است.

علاوه بر سه عامل ساختار اقتصادی بیمار، سیاست ها و تصمیمات غلط اقتصادی و ناکارآمدی و ناتوانی دولت کنونی در اداره امور کشور و حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی، آن چه بر تشدید معضلات کارگری موجود می افزاید حاکمیت دیدگاه های اقتدارگرایانه و آزادی ستیز و رویکردهای امنیتی در مواجهه با مطالبات قانونی و در نتیجه کم تحملی و نابردباری این کارفرمای بزرگ در برابر اعتراضات کارگری است.

مجموعه عوامل و زمینه های فوق به وضعیتی کم سابقه در مواجهه با اقشار و طبقات ضعیفی انجامیده است که در شرایط نامساعد اقتصادی موجود فشار و آسیب بیشتری را متحمل می شوند.

حاکمان جدید در برابر اعتراضات کارگری نسبت به بیکاری و ماه ها عدم دریافت حقوق، بهترین و ساده ترین راه را در پاک کردن صورت مسئله می بیند و در استفاده از روش های سخت گیرانه امنیتی و انتظامی برای خاموش کردن این اعتراضات درنگ به خود راه نمی دهند. بازداشت ها و اخراج ها و محکومیت های طولانی مدت نمایندگان و فعالان صنف کارگر، تحت فشار قرار دادن و انحلال نهادهای صنفی کارگری مستقل و همزمان تلاش برای تشکیل نهادهای صنفی کارگری وابسته به دولت از جمله راه کارهای ناصواب در مواجهه با مطالبات و اعتراضات جامعه کارگری است.

به گمان ما معضلات اقتصادی کشور که به اجمال بدان اشاره شد عظیم تر و گسترده تر از آن است که حتی یک دولت توانمند و مدبر و دارای هدف گذاری های صحیح قادر به حل آن ها باشد. حل معضلات مذکور و دستکم کاهش آن ها علاوه بر توانمندی و تدبیر و جهت گیری صحیح که متأسفانه درحال حاضر کشور فاقد آن است، در گرو استفاده از تجارب، نظرات کارشناسانه و ظرفیت های عظیمی است که در بدنه جامعه کارگری و نیز در بخش کارآفرینان کشور وجود دارد. استفاده بهینه و مؤثر از این تجارب و ظرفیت ها جز از طریق شکل گیری نهادها و تشکل های صنفی اقشار مذکور و به رسمیت شناختن و مشارکت دادن آن ها در تصمیمات امکان پذیر نیست.

متأسفانه باید گفت حاکمیت دیدگاه های اقتدارگرا و تنگ نظر و رویکردهای امنیتی درکشور چنین امکانی را اساساً منتفی ساخته است. تضعیف و از بین بردن نهادهای مدنی و صنفی طی سال های اخیر ظرفیت و توان فراوان اقشار مختلف به ویژه کارگران را در کنش مشارکت جویانه برای حل مشکلات کشور از بین برده است.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران ضمن گرامی داشت روز کارگر و حمایت از مشارکت مؤثر و نهادینه کارگران در فرایندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری اقتصادی از طریق تشکیل و فعالیت قانونمند تشکل های کارگری مصرانه خواهان آزادی بی قید و شرط فعالان و نمایندگان جامعه کارگری است.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران

۱۰/۲/۱۳۸۸


 


کلمه:علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران می‌گوید که امام (ره) نگفته نیرو‌های سپاه فعالیت سیاسی نداشته باشند.

به گزارش  فارس، سعیدی امروز شنبه در یک نشست خبری گفت که «امام (ره) نفرموده سپاه وارد مسائل سیاسی نشود، بلکه گفته وارد احزاب نشود، سپاه پایبند به هیچ حزب و گروهی نیست و برای هیچ حزب و گروهی هم کار نمی‌کند.»

برخی جریان‌های سیاسی معتقدند که نیرو‌های مقاومت بسیج و سپاه پاسداران، برخلاف دستور امام خمینی در انتخابات و مسائل سیاسی دخالت می‌کنند، اما فرماندهان سپاه این اظهارات را رد می‌کنند.

این برای نخستین ‌بار است که نماینده رهبری در سپاه، تفسیر تازه‌ای از سخنان بنیانگذار جمهوری اسلامی در رابطه با فعالیت‌های سیاسی سپاه پاسداران ارائه می‌کند.پیش‌تر سپاه در جریان انتخابات جنجال‌برانگیز ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ماه سال گذشته، در اطلاعیه‌ای، بر لزوم حضور بخشی از بسیجیان در عرصه‌های سیاسی تاکید کرده بود. «امام (ره) نفرموده سپاه وارد مسائل سیاسی نشود، بلکه گفته وارد احزاب نشود، سپاه پایبند به هیچ حزب و گروهی نیست و برای هیچ حزب و گروهی هم کار نمی‌کند»

سعیدی در بخش دیگری از سخنان خود با دفاع از عملکرد بسیج و سپاه در حوادث پس از انتخابات گفت: «سپاه می‌خواهد استراتژی رهبری را عملی کند و کاری به اشخاص ندارد.»

وی افزود که برای سپاه پاسداران، «ملاک جهت‌گیری رهبری است که حکم او حکم امام زمان (عج) است و مدیریت و سیاست‌گذاری عالی نظام به عهده رهبری است.»

سعیدی اظهار داشت: «هر فردی که رابطه‌اش با فرمایشات رهبری بیشتر باشد، ارزشش بیشتر است و اگر فاصله گرفت سپاه هم به همین میزان با او فاصله می‌گیرد.»


 


کلمه: گروهی از فعالان حوزۀ حقوق و سیاست، با هدفِ بررسی و تحلیل قوانینِ فعلیِ جمهوری اسلامی و شرح چگونگیِ اجرایِ قوانین موجود، تارنمایی تحت عنوان «قـــانون ما» راه اندازی و افتتاح کردند.

این گروه که مرحلۀ آغازین حرکت خود را با وبلاگی تحت همین نام و بصورت باز(از جهت نظردهیِ کاربران) واردِ حوزۀ مجازی نموده، کار خود را با معرفیِ قانون اساسی جمهوری اسلامی شروع کرده و در صدد هستند با بررسی و درج تک به تکِ اصولِ قوانین موجود در نظام فعلی کشور، زمینه های بیشترِ افزایش آگاهی شهروندان از قوانین را فراهم آورده و آنها را با حقوق طبیعی شان آشنا تر نمایند.

تارنمای «قانون ما» همچنین در نظر دارد در مناسبت های گوناگون، چگونگی اجرای قوانینِ مربوطه را نیز بر روی خروجی خود قرار داده و مطابق با شرایط زمانی، راهکارها و ضعف های قوانین را مورد بررسی قرار دهد.


 


کلمه: دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از مخالف مسئولان این دانشگاه با سخنرانی حجت الاسلام قدرت الله علیخانی در دانشگاه گرگان خبر داد.

به گزارش «پارلمان‌نیوز»، این عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه قرار بود در مورد سیاست‌های داخلی دولت نهم و دهم به سخنرانی بپردازد که هیات نظارت دانشگاه تاکید کرد که چون این سخنرانی به صورت مناظره نیست امکان برگزاری آن وجود ندارد.

این انجمن اسلامی همچنین تلاش کرد تا مناظره‌ای را با حضور غلامحسین امیری قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین و نصرالله ترابی عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس برگزار کند که این برنامه نیز به دلیل انصراف و حاضر نشدن امیری در مناظره اجرایی نشد.

بر اساس اعلام دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با توجه به عدم حضور امیری و به دلیل اینکه مجوز برنامه به صورت مناظره بود، امکان سخنرانی ترابی نیز در این دانشگاه فراهم نشد.

در همین راستا انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه اطلاعیه‌ای بدین شرح صادر کرد:

دانشجویان محترم دانشگاه

با سلام

احتراماً؛ به استحضار می‌رساند انجمن اسلامی دانشجویان در نظر داشت مناظره‌ای با موضوع” بررسی عملکرد فرهنگی دولت نهم ودهم” درمورخ ۱۱/۲/۱۳۸۹ و با حضور جناب آقای مهندس غلامحسن امیری قائم مقام محترم جامعه اسلامی مهندسین و جناب آقای مهندس نصراله ترابی نماینده محترم مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی برگزار نماید که عدم حضور جناب آقای مهندس امیری سرانجام موجب عدم برگزاری مراسم گردید.

لازم به ذکر است که تمامی مراحل هماهنگی از قبیل ارسال دعوتنامه به شماره الف/د/۴۸۸ مورخ ۲۸/۱/۱۳۸۹ و بلیط رفت و برگشت به گرگان به شماره ۰۰۰۴۲۰۴۰۷۳۶۵۴۴ مورخ ۹/۲/۱۳۸۹ به دفتر جناب آقای مهندس امیری ارسال گشت اما متاسفانه در روز برگزاری مراسم ایشان با امتناع از پرواز به سوی گرگان، دلیل عدم حضورشان را شرکت در جلسه‌ای مهم بیان داشتند و ساعت پرواز را مقارن با آن جلسه عنوان کردند، سرانجام این تشکل برای خرید بلیط در ساعتی دیگر اقدام نمود که باز هم ایشان از آمدن خودداری نمودند، لذا این سوالات در ذهن دانشجویان تداعی می‌شود که آیا زمان جلسه هماهنگ نشده بود؟ آیا جلسه مذکور از پول بیت المال هدر رفته برای برگزاری این مراسم مهم‌تر است؟ آیا این جلسه از وقت هدر رفته صدها دانشجوی مدعو مهم‌تر است؟ و آیا های دیگری که شاید این بهانه‌ها را برنتابند.

انجمن اسلامی دانشجویان لازم می‌داند این عمل را که همانا خلف وعده است تقبیح نموده و از جناب آقای مهندس ترابی که تا آخرین لحظه در فرودگاه تشریف داشتند تشکر و عذر خواهی نماید.

امیدواریم این جلسه مهم، که جناب آقای مهندس امیری بدان اشاره نمودند برای برداشتن گامی در راستای اعتلای هر چه بیشتر جمهوری اسلامی ایران بوده باشد.


 


کلمه: محمد اولیایی‌فرد حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری صبح امروز بازداشت شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این وکیل دادگستری که امروز صبح به دادگاه انقلاب رفته بود، توسط “ستاری” مدیر دفتر شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به بخش اجرای احکام دادگاه معرفی و پس از جلب به زندان اوین منتقل شد.

محمد اولیایی فرد در اسفند ماه گذشته نیز به بهانه ‌بررسی پرونده‌ چند تن از موکلانش به دادگاه فراخوانده شده بود، توسط مدیر دفتر شعبه ۲۶ به اجرای احکام معرفی و بازداشت شد.

این وکیل پایه یک دادگستری در پی اعدام بهنود شجاعی در مصاحبه ای اجرای حکم موکلش را به دلیل صغر سنی وی غیرقانونی خوانده بود ابتدا به دادسرای کارکنان دولت احضار و پس از تشکیل پرونده در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام تبلیغ علیه نظام به اشد مجازات محکوم شد.

طی سه ماه گذشته این دومین بار است که این حقوقدان توسط بخش اجرای احکام دادگاه انقلاب تهران به بهانه‌ گذراندن محکومیت یک ساله‌اش به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق مصاحبه بازداشت و روانه‌ زندان می‌شود، این در حالی ست که حکم مذکور تا به این لحظه به اولیایی فرد و هیچ یک از وکلایش به طور قانونی ابلاغ نشده است و در واقع بازداشت ایشان به شیوه‌ای کاملا غیرقانونی و بدون رعایت مهلت بیست روزه‌ی اعتراض و تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان صورت گرفته است.

گفتنی است، محمد اولیایی فرد وکیل بسیاری از افراد زیر ۱۸ سال محکوم به اعدام است و همچنین فعالان سیاسی، مدنی و دانشجویی است که پیش از این نیز در پی طرح مسئله‌ شکنجه توسط بازجویان وزارت اطلاعات در سال ۸۷ به سیاه نمایی و توهین و افترا علیه وزارت اطلاعات متهم شده بود.


 


کلمه:عباسعلی کدخدایی در نشست خبری امروز، شنبه، گفت که اگر مصوبه مجلس درباره تعویق انتخابات شوراها مغایر قانون باشد، در این شورا رد خواهد شد و احتمال داد مجلس از طریق مجمع تشخیص به رفع مشکل دراین زمینه مبادرت کند.

به گزارش ایلنا وی همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر این که آیا به لحاظ ایجاد تنگنا برای قشر آسیب پذیر از سوی قانون هدفمند کردن یارانه ها، می توان اقدام خاصی در جهت بازنگری آن انجام داد، گفت: مباحث کارشناسی این قانون انجام شده و مراحل قانونی آن نیز طی شده است و در شورای نگهبان نیز بررسی دقیقی بر روی هدفمند کردن یارانه ها انجام شد و البته یک مرتبه نیز به خاطر ایرادی به مجلس باز گردانده شد و پس از رفع ایراد شورای نگهبان عدم مغایرت آن را اعلام کرد.

وی تنها ایراد وارد در زمینه اجرای این قانون را تشکیل سازمان هدفمند سازی یارانه ها عنوان کرد و گفت: امیدواریم این ایرادها به زودی رفع و برای اعلام نظر نهایی شورای نگهبان به ما عودت داده شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوال دیگری در رابطه با تمدید دوره فعلی شورای شهر و نظر شورای نگهبان در آن زمینه، گفت: هنوز این اقدام به مرحله تصویب نرسیده است و طبعا قانون گذار باید آن را به تصویب برساند تا شورای نگهبان در آن زمینه اعلام نظر کند.

وی افزود: اگر مصوبه مغایر با قانون اساسی باشد شورای نگهبان رای منفی به آن می دهد.

وی در عین حال تصریح کرد: در بحث قانون انتخابات شوراها در نوبت پیش نیز مغایرت هایی از نظر شورای نگهبان وجود داشت که مجلس برای تعیین تکلیف آن را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داد. در این نوبت نیز ممکن است مجلس از طریق مجمع تشخیص به رفع این مشکل مبادرت کند.

کدخدایی در ادامه تصریح کرد: ولی چنانچه قرار باشد انتخابات شورای شهر برگزار شود بایستی انتخابات میاندوره ای مجلس و خبرگان رهبری نیز همزمان با آن برگزار شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوال دیگری درباره دیدار برخی از اعضای فراکسیون اقلیت مجلس با موسوی و کروبی و همچنین فعالیت حزبی دو تشکل لغو مجوز شده در انتخابات آینده گفت: اظهارنظرهای سیاسی بسیاری در خارج از مجموعه شورای نگهبان انجام می شود که هیچ تاثیری در روند بررسی صلاحیت افراد ندارد.

وی افزود: صلاحیت افراد برابر با قانون انتخابات بررسی می شود و چنانچه اقدامی غیر قانونی از سوی کسی سر نزند در روند بررسی صلاحیت آن شخص تاثیری نخواهد داشت.

کدخدایی تاکید کرد: ملاک برای ما قانون بوده و شورای نگهبان در همه ادوار نکته دیگری را در بررسی صلاحیت افراد وارد نکرده است.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا احتمال انتصاب وی به ریاست دانشگاه تهران وجود دارد، گفت: گویا شوخی های ۱۳ همچنان ادامه دارد.


 


کلمه:شماری از جانبازان ۷۰ درصد جنگ تحمیلی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گزارش  فارس حدود ۲۰ تن از جانبازان ۷۰ درصد دوران دفاع مقدس امروز دوشنبه به نمایندگی جمعی از جانبازان ۷۰ درصد مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گفته نماینده جانبازان مذکور عدم تصویب لایحه خدمات جامعه ایثارگران علیرغم بررسی ۱۰ ساله، مشکلات بیمه بهداشت و درمان جانبازان و نیز لغو معافیت گمرکی خودروی جانبازان از جمله مواردی است که جانبازان ۷۰ درصد در اعتراض به آن تجمع کردند.

براساس این گزارش جانبازان مذکور پس از بیان اعتراضات خود از سوی مسئولان اجازه یافتند تا با حضور در مجلس با نمایندگان خود دیدار و درخصوص مشکلاتشان با آنان به گفت‌وگو بنشینند.


 


کلمه: دانشجویان دانشگاه تهران ظهر امروز پس از آنکه از حضور بی سرو صدای احمدی نژاد در دانشگاه خود مطلع شدند، با اجتماع در مقابل محل سخنرانی به حضور وی به اعتراض پرداختند.

به گزارش کلمه محمود احمدی نژاد بدون هیچ گونه اطلاع رسانی و اعلام قبلی امروز به صورت ناگهانی در همایش حکمت که به مناسبت بزرگداشت شهید آیت الله مطهری در دانشگاه تهران برگزار شده بود حاضر شد.

سایت جرس گزارش داده دانشجویان که از این حضور بدون اطلاع و ناگهانی اطلاع یافتند نسبت به حضور احمدی نژاد معترض شده و با تشکیل تجمع بزرگی مقابل محل سخنرانی وی به اعتراض و سردادن شعار علیه وی و دولتش پرداختند.

این مراسم در تالار ابن سینای دانشگاه برگزار شد و حضور گارد ویژه نیروهای انتظامی بسیار چشمگیر بود.

نیروهای گارد اجازه ورود دانشجویان را به داخل سالن نمی دادند .گفته می شود تنها دانشجویان خاص اجازه حضور در تالار را داشتند که با هماهنگی قبلی وارد سالن می شدند.

جرس گزارش داده  دانشجویان که تعدادشان بیش از ۲۰۰۰نفر بود، سپس به سمت سردر دانشگاه تهران رفته و شعارهایی نظیر«دولت …، نمی خواهیم، نمی خواهیم»، «نصرمن الله و فتح قریب»، «…حیا کن، دانشگاه رو رهاکن»،«مرگ بر دیکتاتور»، «یا حسین، میرحسین»،«موسوی زنده باد، کروبی پاینده باد»  و… پرداختند.

حضور مسوولان و ماموران حراست دانشگاه در این بین قابل توجه بود به طوری که در اوایل تجمع آنها با اتومبیل های خود به میان تجمع دانشجویان رفته و سعی در پراکنده کردن آنها داشتند که موفق نشدند و دانشجویان دقایقی بعد دوباره شروع به تجمع کردند.

قابل ذکر است پس از انتخابات ۲۲خرداد سال گذشته و اعتراضات فراوان مردم و دانشجویان به تقلب گسترده، احمدی نژاد به دانشگاه تهران نیامده بود.بسیاری  حضور بی سرو صدای وی در روزکارگر امسال را برای کاهش اعتراضات دانشجویی عنوان کرده اند.


 


کلمه:جمعی از کارگردانان و هنرپیشگان آمریکایی از جمله استیون اسپیلبرگ، رابرت ردفورد، مارتین اسکورسیزی، فرانسیس فورد کوپولا، رابرت دنیرو با امضای نامه‌ای خواستار آزادی فوری جعفر پناهی، کارگردان ایرانی در بند شدند.

به گزارش فردا،این نامه که روز جمعه انتشار یافت، ۲۰ چهره مطرح هالیوود ضمن اعلام حمایت از آقای پناهی، بازداشت وی را بشدت محکوم کردند.

جعفر پناهی، شامگاه دهم اسفندماه سال ۸۸ پس از یورش نیروهای امنیتی به منزلش به همراه همسر، دختر و ۱۲ نفر از مهمانانش بازداشت شد و گرچه همراهان آقای پناهی پس از چندی آزاد شدند، خود او همچنان بدون امکان ملاقات با خانواده‌اش در زندان به سر می‌برد.

آقای پناهی خالق آثاری چون «بادکنک سفید»، «دایره»، و «آفساید» است که تاکنون از جشنواره‌های معتبری چون کن، ونیز و برلین جوایز معتبری دریافت کرده، اما از اکران اغلب فیلم‌هایش در ایران جلوگیری شده است.

بازداشت این فیلمساز معروف ایرانی با اعتراض های گسترده داخلی و خارجی مواجه شده است.


 


کلمه: حسن اسدی زیدآبادی، عضو شورای مرکزی و دبیر کمیته حقوق بشر سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) ممنوع الخروج شد.

حسن اسدی زیدآبادی در گفتگویی با ادوارنیوز با بیان این خبر گفت: “در حالی که برای شرکت در یک دوره کوتاه مدت آکادمیک و آموزشی در خصوص نهادهای مبتنی بر معاهدات جهانی حقوق بشری سازمان ملل قصد سفر به ژنو را داشتم، ساعاتی قبل از سفر با ابلاغ قرار ممنوع الخروجی مواجه شدم”.

عضو شورای مرکزی ادوار تحکیم وحدت افزود: “قرار ممنوع الخروجی از سوی دادسرای انقلاب واقع در اوین صادر شده و در ارتباط با پرونده مفتوحی است که در شعبه پنجم پس از بازداشت در آبان ماه سال گذشته تشکیل شده بود”.

اسدی زیدآبادی ضمن انتقاد از اعمال این محدودیت ها گفت: “قرار ممنوع الخروجی یک قرار مشدد تامین است که تنها در موارد استثنایی قابل صدور است و وقتی وثیقه و یا کفالت پیش از این اخذ شده است دیگر توجیهی برای این قرار وجود ندارد”.

وی ادامه داد: “این اقدام را کاملا خلاف قانون می دانم و نمونه ای آشکار از نقض حقوقی همچون حق تحصیل و حق رفت و آمد است”.

دبیر کمیته حقوق بشر ادوار تحکیم ادامه داد: “این رفتارها نشان دهنده آن است که حاکمیت اساسا با پدیده حقوق بشر در تمامی ابعاد آن سر مخالفت و عناد دارد و در واقع شاید از نظر آقایان یکی از جرایم من این است که در همین کشور و با استفاده از منابع ملی در رشته حقوق بشر فارغ التحصیل شده ام که اگر اینگونه است بهتر است صادقانه با جامعه دانشگاهی برخورد کنند و رشته حقوق بشر را که ورود آن در دوره تحصیلات تکمیلی یادگار دوره اصلاحات است رسما تعطیل کنند”.


 


کلمه:نوه بنیانگذار انقلاب تاکید کرد:باید مراقب بود تا “حرفه‌یی شدن” منش پهلوانی را با خدشه روبرو نکند.

به گزارش سایت جماران حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سید حسن خمینی در دیدار جمعی از قهرمانان رشته بدنسازی و وزنه‌برداری قدرتی ضمن ابراز خرسندی از دیدار با این گروه از ورزشکاران، گفت: موفقیت در یک بعد از زندگی بسیار ارزشمند است اما باید تمام تلاش همه‌ی ما بر این باشد که بتوانیم در تمام ابعاد انسانی موفق باشیم.

وی در ادامه با اشاره به سابقه این ورزش افزود: خوی پهلوانی همیشه با بیشتر قهرمانان همراه بوده است و باید مراقب باشید تا “حرفه‌یی شدن” منش پهلوانی را با خدشه روبرو نکند.

در ابتدای این جلسه، قهرمانان رشته پاورلیفتینگ طی سخنانی به بیان برخی از مشکلات خود پرداختند.

یکی از حاضرین از طرف جمع نسبت به میزان جوایز اختصاص داده شده به قهرمانان این رشته انتقاد کرد و گفت: صدا و سیما بخش بسیار کمی از درآمدهایی که از پخش مسابقه این رشته به دست می‌آورد را برای قهرمانان اختصاص می دهد و این در شرایطی است که هزینه این ورزش سنگین و درآمد آن در کشور ما ناچیز است.


 


کلمه: آقای استاندار آیا فکر نمی‌کنید اقدام به دستوری کردن قیمت نان ضمن کاهش رقابت ریسک‌پذیری در بین نانوایان تنوع و کیفیت نان را نیز کاهش می‌دهد و همچنین آقای استاندار ممکن است در مورد گندم آلوده و یابه عبارت دیگر آرد آلوده می‌توانید توضیح بدهید؟

این سوالی بود که خبرنگار ایلنا در جلسه گفت‌وگوی آزاد با شورای سیاست گذاری آرد و نان استان تهران در محل استانداری تهران و در حضور خبرنگاران از استاندار پایتخت پرسید.

مرتضی تمدن در پاسخ به این سوال با دفاع از اعلام قیمت واقعی نان از سال گذشته تاکنون گفت: اعلام قیمت دوگانه نان یعنی قیمت یارانه‌ای ونانوایی‌های آزاد پز در حقیقت به معنای تعادل در نحوه قیمت‌گذاری بوده و دست مصرف‌کننده را برای انتخاب بازگذاشتیم.

استاندار تهران که خود رئیس شورای سیاست گذاری آرد و نان استان است افزود: اتفاقا این موضوع ضد قیمت دستوری و افزایش تنوع و قیمت رقابت در تهران است و امیدوارم الگویی برای سایر نقاط در کشور باشد.

استاندار تهران همچنین با استنباط از سوال خبرنگار ایلنا که در مورد کیفیت گندم و آلودگی آن از وی سوال کرده بود در یک اشتباه واژه‌ای این پرسش را با آرد آلوده جواب داد و گفت: آرد آلوده هیچ وقت در صنایع نانوایی ما وجود نداشته است.

وی برای توضیح بیشتر در این مورد آقای علوی رئیس غله منطقه یک کشور را مورد خطاب قرار داد و از او در این مورد توضیح خواست.

علوی با تاکید بر اینکه آرد در تمام نقاط کشور یک دست تولید می‌شود و در این ارتباط تنوع و سلیقه و مشتری محور بودن آرد مورد توجه قرار دارد تاکید کرد: آرد آلوده در هیچ دوره‌ای وجود نداشته است و برای اطمینان از عدم آلودگی آرد آزمایشات مختلفی بانظارت دقیق انجام می‌گیرد.

وی در عین حال و از جمله تناقض آمیز اظهار داشت: ممکن است در کیفیت آرد مشکلاتی وجود داشته باشد و آن هم مربوط به خط تولید است.

خبرنگار در ادامه پرسش خود را بار دیگر این گونه تکرار و استاندار تهران را خطاب قرار داد و گفت: جناب آقای تمدن من هرگز از واژه‌ای آرد آلوده سخن به میان نیاوردم اما گویا شما دوست دارید که این واژه بر سر زبان خبرنگارها جاری شود و یک واژه جدید به وجود بیاید من در مورد کیفیت آرد و این‌که براساس گفته‌های معاون وقت وزیر کشاورزی و وزیر فعلی وزارت کشاورزی در مورد بیماری‌های گندم اشاره کردند، سئوال کردم. در این هنگام تمدن، کریمی عضو هیات مدیره سازمان بازرگانی دولتی کشور را مورد خطاب قرار داد و از او دراین باره توضیح خواست.

کریمی گفت: مطلقا آرد آلوده وجود ندارد و اما گفته شما در مورد کیفیت گندم صادق است چرا که کیفیت آرد نسبت به نوع ساختار گندم کاملاً بستگی دارد از آنجا که کیفیت گندم به واریت‌های مختلف آن بستگی دارد. این واریت‌ها هستند که کیفیت آرد را زیر سوال می‌برند. به گفته کریمی خوشبختانه در حال حاضر از ۳۰۰ واریته تنها ۵۰ الی ۶۰ واریته گندم مانده است و الباقی اصلاح شده‌اند.

وی همچنین خبر داد: با اقدامات انجام گرفته برای بالا بردن کیفیت آرد و مطلوب بودن آن اختلاف گندم مورد بررسی قرار گرفته و براین اساس با اختلاف گندم کیفیت آرد مطلوب‌تری در آینده به دست خواهد آمد.

درادامه این گفت‌وگوی آزاد خبرنگاری در مورد چگونگی نرخ نان درسال‌جاری سوال کرد و کیارشی معاون برنامه‌ریزی استانداری تهران تعیین نرخ نان را بستگی به اعلام نحوه برخورد دولت و آزاد‌سازی یارانه‌ها مربوط دانست و استاندار تهران در تکمیل جواب پرسش گفت: تاکنون در مورد تعیین نرخ نان هنوز تصمیم گیری نشده است.


 


کلمه: پس از اما و اگرهایی که درباره احتمال عدم صدور مجوز برای حضور احمدی‌نژاد در اجلاس نیویورک مطرح شد، یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: به صلاح نیست که رئیس‌ دولت ایران در این اجلاس حضور پیدا کنند.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه عضو فراکسیون اصولگرایان در گفتگو با ایلنا، در واکنش به اینکه اجلاس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح های کشتار جمعی نیویورک در سطح وزرای خارجه برگزار می‌شود، گفت: اگر این اجلاس در این سطح و یا پایین‌تر از آن است، صلاح نیست که رئیس‌ دولت ایران در آن شرکت کند.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس پاییزه سازمان ملل، از امکان حضور احمدی‌نژاد در آن اجلاس سخن گفت و افزود: رئیس‌ دولت ایران در آن اجلاس که با حضور سران بسیاری از کشورها برگزار می‌شود می‌تواند مواضع جمهوری اسلامی ایران را تبیین کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در عین حال یادآور شد که آمریکا به دلیل استقرار سازمان ملل متحد در نیویورک، طبق معاهده «مقر» باید امکان حضور مقامات دیگر کشورها در اجلاسیه سازمان ملل را فراهم آورد به عبارت دیگر برخورد آمریکا با کشورهای دیگر در برگزاری برنامه‌های سازمان ملل فارغ از برخوردهای سیاسی و دوجانبه آمریکا با این کشورهاست و نباید هیچ منعی برای حضور سران آن کشورها در اجلاسیه‌های سازمان ملل ایجاد کند.

نماینده اسلام‌آباد غرب با اظهار تاسف از اینکه طی دو دهه اخیر مانع‌تراشی‌های بسیاری برای حضور سران ایران و برخی دیگر کشورها در اجلاسیه‌های سازمان ملل به وجود آمده است، این رویکرد آمریکا را خلاف معاهده مقر دانست.

فلاحت‌پیشه در پاسخ به سوالی که به قانون مصوبه مجلس مبنی بر لزوم تلاش وزارت امور خارجه برای تغییر محل سازمان ملل اشاره داشت، تصریح کرد: بنده هم معتقدم که آمریکا به معاهده مقر پایبند نیست اما اینکه وزارت خارجه را موظف به تغییر محل سازمان ملل از آمریکا کنیم امکان‌پذیر نیست چون امکان تنها ماندن ایران در عرصه بین‌المللی برای پیگیری این موضوع به وجود می‌آید و نمی‌توان چنین چیزی را پیگیری کرد.

وی افزود: البته می‌توان از وزارت خارجه خواست تا در قالب معاهده "مقر"، در حاشیه‌های اجلاس سازمان ملل نسبت به رفتار آمریکا در عدم صدور روادید تذکر دهد و آن را پیگیری کند.


 


کلمه:در موج سوم برخورد با دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد و در آستانه خرداد ماه ۱۵ تن از دانشجویان منتقد دانشگاه آزاد مشهد با احکام سنگین کمیته انضباطی این دانشگاه روبرو شدند.

به گزارش دانشجونیوز، برای ۵ نفر از این دانشجویان حکم تذکر کتبی و درج در پرونده صادر شده است ، اما برای بیش از ۱۰ تن دیگر احکام محرومیت از تحصیل به مد یک و دو نیمسال صادر شده است. پیش از این نیز طی دو مرحله برای بیش از ۴۰ دانشجوی این دانشگاه احکام سنگین محرومیت از تحصیل صادر شده بود.

همچنین گفتنی است ، در روزهای گذشته نهاد های امنیتی شهر مشهد بارها فعالان دانشجویی دانشگاه های مختلف مشهد را احضار و بازجویی کرده اند. در همین راستا در دو هفته گذشته نهاد های امنیتی شهر مشهد فعالان دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد و خانواده های آنها را به صورت تلفنی تهدید به بازداشت در صورت ادامه فعالیت دانشجویی نموده اند.

شایان ذکر است در پی حمله وحشیانه نیروهای لباس شخصی در روزهای ۱۰ و ۱۱ دی ماه سال گذشته به دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد ، بیش از ۲۱۰ دانشجو این انشگاه بازداشت شدند که هم اکنون دادگاه برخی از این فعالان دانشجویی در حال برگزاری است.

فشار های اخیر بر دانشجویان دانشگاه های مشهد با توجه به نزدیک شدن به خرداد ماه و احتمال بروز تجمعات دانشجویی در این ماه ها ، ارزیابی می شود.


 


کلمه: رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان با ارسال نامه ای به استاندار خواستار برخورد قاطع و سریع با عوامل خود سر حمله به دفتر نماینده جیرفت و خود شد.

محمد علی کریمی در گفتگو با «پارلمان‌نیوز» و گفتارنو، در واکنش به تجمع ظهر جمعه در مقابل دفتر وی با ابراز تاسف از اینکه «بعد از انتخابات ملاحظه می‌شود که عده‌ای افراد تندرو و بی‌منطق در بسیاری از جاها از روی خودسری صحنه‌گردان جریانات سیاسی هستند»، گفت:« انتظار ما این بود کسانی که فضای سیاسی کشور را مهندسی می‌کنند جلوی این‌گونه حرکات خودسرانه را بگیرند.»

نماینده اصلاح‌طلب مردم کرمان با بیان اینکه «چندی پیش یکی از چهره‌های دلسوز نظام مصاحبه‌ای کرد وگفت که جلوی این تندروی ها را بگیرید تا خواص به حرف آیند» افزود:« آن‌چیزی که امروز جای آن در عرصه سیاسی کشور ما بسیار خالی است، حضور چهره‌های دلسوز، معتقد و متعادل است.»

عضو فراکسیون خط امام(ره) مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:« حرکتی که امروز در هجوم افراد ناشناس به دفتر این‌جانب اتفاق افتاد، به جز این‌که در این راستا تحلیل بشود هیچ توجیه دیگری نمی تواند پیدا کند.»

برخی حرف‌هایی می‌زنند که از آن خشونت استنباط می‌شود

کریمی افزود:«حق گلایه کاملا محفوظ است که چرا بعضی از چهره‌های سیاسی و کسانی که مورد توجه رسانه‌ها هستند حرف‌هایی می‌زنند که گاهی این‌گونه استنباط می‌شود که این حرکت‌های تند‌و‌خشونت آمیز به نوعی دارد توصیه و یا تئوری پردازی می شود.»

نماینده مردم کرمان افزود:«حمله عده‌ی معدودی به دفتر بنده و شکستن و پائین آوردن تابلو موضوع بسیار کوچکی است و از منظر خود من هم دارای اهمیت چندانی نیست که بخواهم راجع به آن صحبت کنم ولی این انتظار را از مسئولان دارم که بررسی و شناسایی کنند و بگویند این‌ها که بودند و آیا مجوز داشته و یا نداشته‌اند.»

کریمی تصریح کرد:« اگر مجوز نداشتند چرا دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی شهر و استان جلوی‌شان را نگرفتند.»

بسیج و روحانیت چنین حرکاتی را بر نمی‌تابند

نماینده مردم کرمان گفت:« نکته قابل توجه اینکه در اطلاعیه محدودی که پخش کردند این حرکت را به بسیج و بسیجیان و جامعه روحانیت کرمان نسبت داده‌اند، دو نهادی که از نظر من بسیار محترم و ارزشمندند و باشناختی که من از آنها دارم هیچ‌گاه چنین حرکاتی را بر نمی‌تابند و سئوال هم که شد جواب همین بود لذا انتظار دارم که خودشان پاسخ دهند و نسبت به تنویر افکار عمومی اقدام بکنند.»

نماینده مردم کرمان تصریح کرد: مسئولان هم باید جلوی اینگونه حرکت ها را بگیرند.اگر کسانی باور خود را در حد قانون مطلق بدانند و فراقانونی رفتار کنند وبخواهند با تحریک ، عده‌ای را همراه نمایند، جز هرج و مرج هیچ حاصلی نخواهد داشت.

اگر طرفداران نظام و انقلاب را حذف کنیم آیا خدمت کرده‌ایم؟

عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس با اشاره به تجمع کوچک روز جمعه تصریح کرد:«درباره این حرکت، مردم شریف و نجیب کرمان به خوبی قضاوت خواهند کرد،بنده هم از کسی شکایت ندارم و موضوع را کوچک تر از آن می‌دانم که درباره آن مصاحبه کنم اما فرصتی شد که بعضی درد دل ها را بگویم.»

رئیس دوره‌ای مجمع نمایندگان استان کرمان در خصوص حملات صورت گرفته به وی و سایر نمایندگان دیدار کننده با موسوی و کروبی گفت:« مستمسک آقایان برای همه این تهاجم و تخریب این بود که چرا اینجانب یا آقای اسلام پناه به اتفاق جمعی دیگر از نمایندگان با آقای مهندس موسوی و دیگران به مناسبت عید نوروز دیدار داشتیم،سوال بنده این است آیا بهتر نبود قبل از هرگونه قضاوت و ایراد تهمت و افترا کم و کیف موضوع را از خودم می‌پرسیدید و به جای این همه فضا سازی کمی هم به محتوا و حرف هایی که در این نشست‌ها زده شد که همگی دلسوزی برای کشور، انقلاب و اسلام بود توجه می‌کردید؟ کما اینکه بسیاری از عزیزان چنین کردند،نه حرمت‌ها را شکستند،نه تهمت روا داشتند و نه خود را به گناه آلوده کردند.»

کریمی با طرح این پرسش که چرا وضعمان در جامعه به گونه‌ای شده است که باب گفت‌و‌گو و مفاهمه بسته شده است؟ افزود:«به سادگی به خود اجازه می‌دهیم در مورد افراد مختلف و کسانی که عمر خود را در خدمت به این انقلاب سپری کرده‌اند قضاوت کنیم، مگر در آموزه های قرآنی نداریم که اِنَّ بَعضَ الظَنِّ اِثمٌ؟»

کریمی گفت:«اگر بدین‌گونه و یکی یکی یا دسته جمعی عده‌ای از طرفداران نظام و انقلاب را از صحنه حذف کنیم آیا خدمتی به نظام و انقلاب کرده‌ایم؟ آیا عمل به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر جذب حداکثری و دفع حداقلی یعنی این؟»

به سادگی به مطبوعات و دلسوزان تهمت معاند و ضدیت با نظام را می‌زنند

محمدعلی کریمی با بیان این‌که متاسفانه شاهد هستیم جریانی خودآگاه یا ناخودآگاه دارد تلاش می کند باب انتقاد را در کشور ببندد تصریح کرد:« به همین دلیل هست که می‌بینیم در مطبوعات هیچ حرف متفاوتی یا انتقادی برتافته نمی‌شود و با سایت‌هایی که به نوعی برای مملکت دلسوزی می کنند برخورد می‌شود.»

نماینده مردم کرمان و راور اضافه کرد:«به سادگی تهمت ضدیت و معاند با نظام و انقلاب و اسلام به مطبوعات و دلسوزان زده می‌شود.»

وی تاکید کرد:« بدون تردید این برخوردها و صحبت‌های نابجا به نفع اسلام ،کشور و انقلاب نیست.»

جای آن است که خون موج زند در دل لعل

استاندار اسبق کرمان تصریح کرد:« ما اگر طرفدار انقلاب هستیم باید این را بدانیم که بهرحال انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود و بنیان‌گذار کبیر آن زمانی توانست آن را پی‌ریزی کند که حاکم بر قلب ها و دل‌ها شد.»

وی اضافه کرد:« اگر این روال ادامه پیدا کند بدون تردید انسان‌های صاحب نظر و دل‌سوز به خاطر هزینه‌ای که بابت حرف‌های‌شان باید بپردازند از حرف زدن خودداری می‌کنند و آن‌وقت “جای آن است که خون موج زند در دل لعل”.»

عقبه اجتماعی مرعشی نسبت به زندان رفتن او توجیه نیست

کریمی در پاسخ به سوالی درباره حکم صادر شده برای سید حسین مرعشی گفت:«واقعیتی که در مورد آقای سید حسین مرعشی باید به آن توجه جدی کرد، این است که مرعشی دارای دو عقبه بزرگ در استان کرمان است؛ عقبه‌ای از سی‌سال کار و تلاش و خدمت که آثارش در جای جای استان پیداست و عقبه‌ فکری و اجتماعی که در آن جمع کثیری از اقشار مختلف مردم که سال‌ها با او زندگی و کار کرده‌اند و به همه زوایای فکری‌اش کاملا آشنایی دارند و او را به عنوان یک انسان مسلمان، آزاده، انقلابی و طرفدار خط ‌امام می شناسند جای دارند و امروز به هیچ وجه توجیه نیستند که چرا ایشان باید در زندان به سر ببرد آن هم به خاطر یک مصاحبه.»

وی با بیان این‌که قبول دارم ممکن است با عنایت به شفاهی بودن مصاحبه به نظر بعضی لحنش قدری تند باشد، گفت:«اما همه آنچه که گفته شده اولا در چارچوب ارزش های اسلام و انقلاب اسلامی و مرزهای پذیرفته شده‌ آن بوده و ثانیا از سرِ دل‌سوزی.چرا باید هزینه حرف زدن در جامعه این‌قدر سنگین باشد.»

کریمی گفت:« مگر آقای مرعشی کدام یک از خطوط قرمز نظام را در هم نوردیده که باید امروز این گونه از عرصه سیاست و خدمت فاصله پیدا کند؟»

استاندار کرمان در دولت اصلاحات افزود:« آقای مرعشی در کنار همه این ویژگی‌ها اتفاقا از جنبه اخلاقی،مالی و کاری نیز همیشه در نهایت سلامت زندگی کرده است.»

کریمی افزود:« البته مردم تهمت هایی که طی این سال‌ها به ایشان زده شد را فراموش نکرده‌اند و به خوبی آگاهند که هیچ‌کدام از آن ها دارای پایه و اساس نبود و البته که قضاوت نهایی را مردم خواهند نمود.»

وی مجددا تاکید کرد:« مملکت به نقد و منتقد به شدت نیازمند است و مطمئنا منافع کشور هم در گرو نقادی درست است.»

علی رغم قول استاندار جلوی تجمع گرفته نشد

عضو فراکسیون اقلیت مجلس درپاسخ به این سؤال که چه اقدامی کرده‌اید؟ گفت:« البته مشابه این اتفاق به گونه‌ای دیگر در جیرفت برنامه ریزی شده بود که ما مطلع شدیم، در همین زمینه من با آقای ابوترابی نایب رئیس محترم مجلس تماس گرفته و تاکید کردم اگر این حرکت مجوز ندارد، باید جلوگیری شود که ایشان هم با آقای استاندار صحبت کرده اند.بعلاوه صبح چهارشنبه با آقای استاندار صحبت کردم و به صراحت عرض کردم این قابل قبول نیست که دستگاه اطلاعاتی و امنیتی و فرمانداری شما در جیرفت در جهت جلوگیری از حرکت خودسرانه عده‌ معدودی عاجز باشد و نتواند جلوی آنها را بگیرد متذکر شدم که اگر جلوی‌شان را نگیرید اتفاقات بعدی هم به دنبالش خواهد آمد،همان چیزی که متاسفانه شد.»

وی با بیان اینکه به آقای استاندار گفتم اگرچه همه تلاش‌مان این بوده که فضا را آرام نگه داریم اما از آنجائی‌که دوستان بسیار ناراحت هستند ممکن است عکس‌العمل هایی را نشان دهند و این به نفع استان نیست گفت:« علی‌رغم قولی که ایشان دادند این اتفاقات در جیرفت و امروز هم در کرمان افتاد.»

کریمی در پایان گفت:« در همین زمینه نامه‌ای به استاندار محترم نوشته و پی‌گیری جدی موضوع را خواستار شده‌ام که امیدوارم ایشان نیز به طور قاطع و سریع با مسئله برخورد کرده و این‌جانب و مردم عزیز را از نتیجه مطلع نمایند.»


 


کلمه: بر اساس گزارشات برخی از سایت های خبری صدها نفر از کارگران تبریز با تجمع در مقابل اداره کار روز جهانی کارگر را گرامی داشتند.بنابه گزارشات رسیده به “فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران”،صدها نفر از کارگران و مردم در مقابل اداره کار شهر تبریز تجمع کردندو ضمن گرامیداشت روز جهانی روز کارگر علیه اخراجهای گسترده ،بیکاری و فقر اعتراض کردند.

روز شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه صدها نفر از کارگران و مردم تبریز در مقابل اداره کار تبریز در خیابان خمینی ،نیمه راه –راه آهن برای گرامی داشت روز جهانی کارگر تجمع کردند. کارگران علیه اخراجهای گسترده،بیکاری و فقر اعتراض می کردند.این تجمع از حوالی ساعت ۱۱:۰۰ صبح آغاز شده است و تا لحظه ارسال گزارش صدها نفر در آن شرکت دارندو هر لحظه بر تعداد شرکت کنندگان افزوده می شود.مراسم گرامیداشت روز جهانی کارگر علیرغم حضور گسترده نیروهای نظامی -انتظامی همچنان ادامه دارد.

نیروهای  انتظامی ،گارد ویژه و لباس شخصی در منطقه حضور گسترده ای دارند. بنابه گفته شاهدان عینی بیش از ۴۰ خودروی نیروهای نظامی در آنجا مستقر شده اند. همچنین تعداد زیادی از نیروهای موتور سوار که باتون بدست هستند در منطقه در حال گشت زدن هستند.

تجمع کارگران شیرازی مقابل استانداری فارس؛کارگر،روز بیکاری ات مبارک

محمدرضا نسب عبداللهی خبرنگار از شیراز گزارش داده است که ساعت ۱۰ صبح امروز ۱۱ اردیبهشت(اول می)کارگران در شیراز به مناسبت روز کارگر،تجمع اعتراضی برپا کردند.

این تجمع که در دقایق اولیه نزدیک به پنجاه کارگر در آن حضور داشتند در مقابل استانداری فارس در خیابان آزادی شیراز در حال برگزاری است.

تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی تاکید کرده بودند که اخراج کارگران، آن ها را به “سرنوشت سیاه” دچار می کند.همچنین در پلاکارد دیگری نوشته شده بود:”کارگر،روز بیکاریت مبارک،تا حق خود را نگیریم از پا نمی نشینیم”.

یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت که حدود چند ماه است از مجتمع صنعتی گوشت فارس اخراج شده و هفت ماه است که حقوق نگرفته است.

این کارگر که نام خود را اعلام نکرد،تاکید کرد بیش از دو ماه است که مجتمع صنعتی گوشت فارس به دلیل خصوصی سازی تعطیل شده و نزدیک به ۱۲۰۰ کارگر این واحد صنعتی از کار بیکار شده اند.

کارگران این واحد صنعتی ۲۲ فروردین گذشته و پنجم اردیبهشت نیز مقابل دفتر مجتمع صنعتی گوشت تجمع کرده بودند.

همچنین اول دی ماه سال گذشته و به هنگام سفر محمود احمدی نژاد به شیراز،کارگران این واحد صنعتی و کارگران صنایع مخابراتی راه دور ایران با حضور در مقابل ورزشگاه حافظیه،محل سخنرانی رئیس دولت دهم، خواستار توجه هیأت دولت به مشکلات این واحدهای صنعتی شده بودند.

کارکنان مجتمع گوشت فارس در همین روز در ورزشگاه حافظیه، به دلیل وابسته بودن این واحد صنعتی به وزارت جهاد کشاورزی،با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار توجه وزیر جهاد کشاورزی به وضعیت خود شده بودند.

از سوی دیگر گزارش شده هزاران نفر از کارگران معترض در قزوین شعارمیدهند " کارگر اتحاد , اتحاد "

تجمع کارگران قزوین در ورزشگاه  یادگار امام برگزار شد .کارگران  پلاکاردهایی در دست داشتند که بر آن نوشته شده بود:ما کارگران کارخانه چینی البرز خواهان نقض انحلال کارخانه هستیم.

ما کارگران چینی البرز ۷ ماه است که حقوق دریافت نکرده ایم.ما عیدی سالهای ۸۷ و ۸۸ را دریافت نکرده ایم.


 


کلمه: “بر سر مجسمه های تهران چه آمده است؟” خبرهای رسمی ، این سوال را چنین پاسخ می دهند: “به سرقت رفته اند.” ؛ از جمله مدیر هنرهای تجسمی سازمان زیباسازی شهرداری تهران در این باره چنین می گوید: سارقان ، گروهی با دستگاههای برش و جرثقیل هشت مجسمه را سرقت کرده اند.

با این حال این که گفته می شود مجسه ها به سرقت رفته اند ، نمی تواند مانع گمانه زنی های دیگر در این باب شود.

چند روز پیش ، خبرنگارعصرایران ، وقتی متوجه می شود مجسمه ستارخان سرجایش نیست ، از مسوولان پارک علت را می پرسد و آنها جواب می دهد: “برده ایم برای تعمیرات.” و البته این سخن قابل باور بود زیرا مجسمه درست مقابل دفتر پارک و نگهبانی آن نصب شده بود.

اما بعد که تعداد دیگری از مجسمه ها غیب شان زد ، اعلام شد که مجسمه ستارخان را هم ربوده اند!

حال سوال جدی که کسی بدان نپرداخته این است که آیا واقعاً این مجسمه ها را دزدیده اند یا آن که به این اسم در حال جمع کردن مجسمه های مشاهیر ایرانی از سطح شهر هستند؟

اگر دزدیده اند که باید تن همه پایتخت نشینان بلرزد که در شهری چنین نا امن زندگی می کنند ؛ شهری که پلیس در آن حضور شبانه روزی (فیزیکی و از طریق دوربین ها)دارد اما نه یک مجسمه و دو مجسمه کوچک و جیبی ، که هشت مجسمه بزرگ برنزی را به صورت گروهی ، با دستگاه های برش و جرثقیل و لابد با کلی سر و صدا ، آن هم در خیایان ها و پارک های مرکز شهر و نه از پستوها ، می دزدند و کسی هم متوجه نمی شود!

اگر در معابر عمومی ، سرقت هایی به این بزرگی می شود و پلیس متوجه نمی شود ، وای بر ما و خانه ها و ماشین ها و بچه های مان که دزدها برای بردن این ها نه دستگاه برش می خواهند و نه جرثقیل!

اگر هم دزدیده نشده اند ، پس ماجرا چیست؟

آیا مسوولان دستور داده اند مجسمه های مشاهیر جمع آوری شوند و برای آن که اعتراضات مردم بلند نشود ، به گردن دزدها بیندازند؟!

اگر هم این گونه نیست ، دو گروه دیگر را می توان مظنون دانست: دزدها و خودسرها.

دزدها که مشخص است هدف شان چه می تواند باشد و اخبار رسمی هم همه تقصیر ها را متوجه آنها می داند ، اما نباید در تحقیقات مربوط به این پرونده ، از کنار خودسرهایی که اجتهاد شخصی می کنند و وارد گود عمل می شوند ، با بی اعتنایی گذشت.

آیا این بار نیز شاهد شاهکار دیگری از آنها با بهانه هایی مانند حرام بودن مجسمه سازی یا مخالفت با مشاهیر ایرانی و ایرانیت زدایی و نظایر این هستیم؟!

به هر حال ، غیب زدن های زنجیره ای مجسمه های تهران را نباید دستکم گرفت ، چه آن که اگر واقعاً قضیه “سرقت” بوده ، پلیس باید پاسخگو باشد و اگر مساله دیگری در میان است باید برای مردم مشخص شود.


 


کلمه-محسن ایزدخواه*:قریب یکصد و بیست و چهار سال پیش در اول ماه می سال ۱۸۸۶ میلادی، پلیس آمریکا تحت فشار سرمایه‌داران، کارتل‌ها و تراست‌های آمریکایی برای در هم شکستن و فرو ریختن مقاومت کارگران در شهر شیکاگو که در اعتراض به شرایط سخت و طاقت فرسای کار در کارخانجات و بی‌توجهی به پیگیری کارفرمایان ودولت دست به اعتصاب زده بودند همگام با چند شهر دیگر، متوسل به زور و خشونت شد که در نتیجه این یورش جمع زیادی از کارگران کشته و مجروح شده و خیابان‌های شیکاگو به خون کارگران رنگین شد و این روز سرآغازی برای همبستگی بیشتر میان کارگران جهان شد و از این پس روز اول ماه می به عنوان روز جهانی کارگر در میان همه کارگران دنیا فارغ از نژاد، مذهب، رنگ، ایدئولوژی و عقاید سیاسی گسترش یافت.

تا قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ایران مراسم روز کارگر برگزار نمی‌شد و یا گاها به صورت تشریفاتی و فرمایشی برگزار می‌شد اما با استقرار نظام جمهوری اسلامی از سال ۱۳۵۸ یازدهم اردیبهشت که مصادف با اول ماه می است مراسم روز کارگر و قدردانی از این جامعه عظیم و مولد به هر حال با افت و خیزهایی برگزار می‌شود و این روز جزو تعطیلات رسمی کارگران کشور نیز قرار گرفته است. از سوی دیگر، پاسداشت روز جهانی کارگر در جمهوری اسلامی ایران برخاسته از مبانی اعتقادی و ارزش‌های ملی است چرا که به لحاظ آموزه‌های دینی در اسلام برای کارگر ارزش و اعتباری بسیار فراتر از سایر مکاتب و مذاهب در نظر گرفته شده و به تعبیر حضرت امام خمینی(ره) از منظر اسلامی حق تعالی مبدا کار و کارگر است.

پیشینه کهن تاریخ و تمدن ایران نیز گواهی می‌دهد که ایران از نخستین بنیان‌گذاران حقوق و بزرگداشت کارگران جهان بوده است. بنابراین، ضمن گرامیداشت روز جهانی کارگر و تبریک این روز به تمامی کارگران و سنگر‌نشینان تولید و خدمت، فرصت این روز را مغتنم شمرده و به آسیب‌شناسی دلایل عدم ارتقای جایگاه و منزلت واقعی نیروی کار در نظام تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کشور اشاره‌ای کوتاه خواهد شد: رویکرد کلی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که در چارچوب اسلام و با توجه به تجربیات سایر کشورها برای اداره کشور تدوین شده است اهمیت و جایگاه ویژه‌ای را با حضور و دخالت اقشار مختلف جامعه در تعیین سرنوشت خود تبیین کرده است تا جایی که حضرت امام‌خمینی‌(ره) در چارچوب همین آموزه‌های دینی و براساس باور و اعتمادی که ایشان همواره به آرا و نظارت مردم داشته‌اند با این جمله تاریخی خود که «میزان، رای ملت است»

این جایگاه رفیع را به رخ حکومت‌های استبدادی پیشین و همچنین متحجرانی که رای مردم را فقط زینت تلقی می‌کردند، کشاندند. در تفکر و اندیشه دینی وحکومتی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی اثرگذاری آرای مردم تا جایی ارزش و منزلت پیدا می‌کند که یکی از معماران بزرگ تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آیت‌الله شهید دکتر بهشتی حتی برقراری حکومت اسلامی را در چارچوب یک قرارداد اجتماعی و براساس آرای مردم اجتناب‌ناپذیر و پایدار تلقی می‌کند.

بنابراین، در چارچوب اندیشه یادشده همه مردم حق تعیین سرنوشت خود را دارند و براساس اصول مطرح در قانون اساسی کسی نمی‌تواند مانعی در برقراری و ایجاد چنین حقی ایجاد کند، اما به طور طبیعی حضور بخشی از اقشار جامعه به دلایل گوناگون در اکثر کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه با توجه به نگرش‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی پررنگ‌تر از سایر اقشار جامعه خودنمایی می‌کند.

به طور مثال؛ در ایران جنبش دانشجویی و دانشگاهیان به علت حس آزادی و عدالت‌خواهی در کنار شجاعت و پاکی رفتاری که دارند همواره نقش تعیین‌کننده‌ای در مسیر سه دهه انقلاب اسلامی و همچنین فعالیت‌های سیاسی و انتخاباتی و به عبارتی دخالت در سرنوشت ملک و ملک داشته‌اند. البته در کنار جنبش دانشجویی و روشنفکری، کارگران وکشاورزان هم بالقوه می‌توانند نقش تاثیرگذار و بسزایی را در راهبردهای اساسی کشور ایفا کنند. همان‌طوری که در شکل‌گیری و پیروزی انقلاب اسلامی نیز با وارد شدن کارگران و صنعتگران چرخ‌های اقتصاد رژیم فلج و با بستن شیرهای نفت، کارگران و متخصصان نفتی آخرین میخ را بر تابوت رژیم گذشته کوبیدند.

اما به دلایل گوناگون به‌‌رغم پتانسیل‌ بالقوه‌ای که نیروی کار با توجه به رویکرد کشور به سمت صنعتی شدن دارد، نتوانسته است متناسب با این ظرفیت و قدرت چانه‌زنی که می‌تواند به همراه داشته باشد در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری کشور حداقل در یک دهه گذشته اثرگذار و نقش موثری را ایفا کند.

۱- پایین بودن قدرت چانه‌زنی: داگلاس نورث یکی از برجسته‌ترین اقتصاددانان نهادگرا اعتقاد دارد نهادها توسط قدرت‌های چانه‌زنی شکل می‌گیرند. آنهایی که قدرت چانه‌زنی از یک سو و از سوی دیگر رفتار جمعی ندارند، نمی‌توانند از منافع خود به نحو احسن دفاع کنند. متاسفانه به علت خصلت‌هایی که تقریبا اکثر دولت‌ها به ویژه در کشورهای در حال توسعه دارند، چندان رغبتی به تقویت اتحادیه‌ها و تشکل‌های صنفی به ویژه کارگری وجود ندارد.

متاسفانه این مساله کاملا در ایران نیز اتفاق افتاده و اغلب دولت‌ها در طول دوران مسئولیت‌های خود با تشکل‌های دست‌آموز توانسته‌اند در کنار کم‌رنگ دیده شدن منافع کارگران به بسیاری از خواسته‌های متداول و معقول جامعه کارگری حداقل بی‌اعتنا باشند. برای مثال، در دوران اجرای سیاست‌های تعدیل که یکی از آثار زیانبار آن اخراج گسترده کارگران در قالب به اصطلاح خصوصی‌سازی بود و در تمام دنیا کارگران در مقابل این‌گونه سیاست‌ها واکنش نشان می‌دهند. تشکلات صنفی کارگری هیچ واکنش معقول و معنی‌دار را همراه با راهکارهای عملی درباره به حداقل‌رساندن آسیب‌های این نحوه خصوصی‌سازی از خود نشان می‌‌دهد.

متاسفانه در دوران اصلاحات نیز به‌رغم فرصت‌های مناسبی که برای تغییر و تحول در قانون کار در چارچوب تطبیق قوانین و مقررات این قانون با مقاوله نامه‌های بین‌المللی به منظور شکل‌گیری اتحادیه‌های کارگری صنفی جامع و فراگیر ایجاد شده بود هیچ بهره‌ای حاصل نشد، به ویژه در کنار تعلل وزارت کار و امور اجتماعی وقت بعضی از تشکل‌های جزئی که سال‌ها در قالب فعالیت صنفی خودنمایی می‌کردند مانع بزرگی در راه این تغییرات اساسی و کلیدی شدند و عملا فرصتی که در این دوران به وجود آمده بود تا کارگران بتوانند نهادهای صنفی خود را بر اساس نرم‌های سازمان بین‌المللی سازمان دهند، از بین رفت و در واقع زمینه‌های رشد و بالندگی نیروهای کار از بین رفت.

متاسفانه در دولت‌های نهم و دهم وضعیت تشکل‌های کارگری و حتی کارفرمایی که بر اساس بنیان‌های غلطی که در گذشته بنا شده بود به راه خود ادامه داد و فقط بازیگران در چارچوب سیاست‌های جدید به ایفای نقش پرداختند که درمجموع عدم دفاع از منافع قانونی و مشروع جامعه کارگری و کارفرمایی را به دنبال داشته است و تقلیل و تنزل جایگاه شرکای اجتماعی دولت تا جایی پیش‌رفته است که به اصلاح موادی از قانون خدمات کشوری عملا نقش کارگران و کارفرمایان را در شورای عالی تامین اجتماعی بی‌خاصیت و بی‌معنی کردند.

۲- ضعف رفتارهای جمعی : آدام اسمیت و داگلاس نورث دو اقتصاددان برجسته در دو عصر متفاوت و با دو رویکرد اقتصادی جدا دیدگاه‌های مشترکی دارند که گویا برای شرایط امروز گفته شده است. این دو اقتصاددان می‌گویند،‌ سرمایه‌داران کم هستند ولی دو مشخصه بارز و قوی دارند که همواره رمز موفقیت آنها است. واکنش بازاریان در چند شهر کشور و تعطیلی بازار در اعتراض به قانون مالیات بر ارزش افزوده و عقب‌نشینی دولت نمونه‌بارزی از تایید سخنان این دو اقتصاددان است.

اما به دلیل عدم رفتار جمعی وضعف ساختارهای قانونی صنفی و مالی همواره در تامین منافع خود عقب‌تر از سرمایه‌داران بوده‌اند. حال سوال این است که چه باید کرد تا این نیروی عظیم، مولد و شریف بتوانند در چارچوب مصالح ملی در صحنه‌های مختلف حضور هدفمند و یکپارچه داشته باشد.

۳- توقف در تامین نیازهای اولیه معیشتی: متاسفانه به دلیل مشکلات معیشتی و درگیر شده اکثر نیروی کار در به دست آوردن و تامین حداقل‌های زندگی مجموعه فعالیت‌های آنان در کسب و ارتقای ‌سطح بینش سیاسی و اجتماعی با مشکل مواجه شده است و در قدم‌های اولیه نیازهای اولیه زیستی متوقف شده‌اند.

به قول مولوی که می‌گوید:«آدمی اول اسیر نان بود/ چون که قوت و نان ستودن جان بود»متاسفانه این کاستی این خطر را افزایش می‌دهد که این خیل عظیم در مقاطعی به جای ژرف‌اندیشی و آینده‌نگری بیشتر توجه خود را به مسایل احساسی معطوف کند؛ بنابراین ضروری است با بسترسازی لازم برای تشکیل سازمان‌های مدنی و نهادهای مسئول، این قشر عظیم از این حالت انفعال خارج شود.

۴- شکل‌گیری تشکل‌های صنفی با معیارهای بین‌المللی: ایران از اولین کشورهایی بوده است که به عضویت سازمان بین‌المللی کار درآمده است اما متاسفانه به علت عدم پیوستن به مقاوله‌نامه‌های ۷۸ و۹۸ که درباره آزادی‌های صنفی و سندیکایی است این فرصت برای حضور واقعی و کارآمد نیروی کار در تعیین سرنوشت خود تا حد بسیار زیادی سلب شده است؛ بنابراین لازم است دولت با توجه به مسئولیت‌هایی که در چارچوب قانون اساسی و همچنین تکالیف بین‌المللی دارد زمینه لازم را برای برگزاری تشکل‌های کارگری فراگیر و مقبول فراهم کند که خود این مساله اولا موجب می‌شود که نیروی کار تمرین لازم را برای به دست گرفتن سرنوشت خود داشته باشد.

ثانیا ورود افراد شناسنامه‌دار مانع از اقدامات افراطی و زیرزمینی می‌شود و ثالثا نیروی کار را آماده‌تر می‌کند تا بهتر بتواند در چارچوب منافع و مصالح خود در سطوح کلان تصمیم‌گیری حضور فعال و هدفمند داشته باشند.

۵- استفاده ابزاری از کارگران: متاسفانه باید اذعان کرد به لحاظ پیشینه تاریخی و کارکردهای احزاب موسمی که معمولا با قدرت‌ها شکل می‌گیرند و با از دست دادن قدرت فرو می‌ریزند در این سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی هرگز احزاب فراگیر، با برنامه و ماندگار وجود نداشته است که بتواند با تدوین برنامه‌های خود در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مخاطب‌شناسی و سپس آرا را به سمت اهداف هدایت کند و باید اذعان کرد در انتخابات مختلف به ویژه انتخابات ریاست جمهوری بیش از آنکه برنامه‌محور باشد اشخاص محور می‌شود که با شعارهای تند و احساسی اقشار مختلف را به سمت و سوی خود می‌کشانند و پس از مدتی چون این شعارها فاقد مبانی علمی و تئوریک بوده است به ضد خود تبدیل می‌شود. متاسفانه در این وادی جامعه کارگری به دلایل پیشین برشمرده به دلیل نبود نهادی لازم بیش از دیگران متضرر می‌شود.

۶- ضرورت هم افزایی کارگران با سایر طبقات اجتماعی: در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته پیوند و رابطه تنگاتنگی بین بخش‌های مختلف جامعه در چارچوب منافع مشترک و کلیدی وجود دارد. به طور مثال؛ در فرانسه وقتی دولت‌ها در چارچوب سیاست‌های باز اقتصادی برآنند که محدودیت‌هایی را در بخش‌های مختلف استخدام، تامین اجتماعی یا تسهیلاتی را برای اخراج نیروی کار به وجود آورند. دانشجویان و دانشگاهیان همپای کارگران در صحنه‌های مختلف به یاری نیروی کار می‌شتابند و با انسجام و همبستگی باورنکردنی از منافع آنان و آینده خود دفاع می‌کنند تا جایی که دولت‌ها در بسیاری از موارد وادار به عقب‌نشینی می‌گردند.

منبع:روزنامه پول

*پژوهشگر


 


کلمه: خانواده های سه آمریکایی بازداشت شده در ایران ، خواستند تا آزادی فرزندانشان شرط دادن ویزا به احمدی نژاد برای سفر به نیویورک باشد.

به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن، خانواده های سه آمریکایی بازداشت شده در ایران از باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا خواستند به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران اجازه ورود به آمریکا داده نشود مگر اینکه سه فرزند آنها را نیز به همراه خود داشته باشد.

اخیرا رسانه های ایران گزارش داده اند که احمدی نژاد قرار است برای حضور در نشست های بازنگری معاهده عدم انتشار هسته ای در نیویورک به آمریکا سفر کند. این نشست از روز دوشنبه آینده آغاز می شود.

روزنامه” اوکلاند تربیون ” آمریکا در این باره نوشت: خانواده های سه آمریکایی بازداشت شده در ایران یعنی سارا شورد (۳۱ ساله)، شین بویر (۲۷ ساله) و جوش فاتال (۲۷ ساله) علاوه بر اوباما، این درخواست خود را در نامه ای خطاب به احمدی نژاد نیز ارسال کردند و از او خواستند تا بدون فرزندانشان پا به آمریکا نگذارد.

در این نامه آمده است: از شما (احمدی نژاد) می خواهیم که فرزندانمان، تاریکی و یأس سلول های زندان را ترک کنند و در سفرتان به نیویورک، به شما بپیوندند.

آنها خطاب به احمدی نژاد اضافه کرده اند: اگر این اقدام را انجام دهید ، عمل شما رحمت ومحبت خواهد بود در جهانی که هم اکنون نیازمند چنین اقداماتی است.

این روزنامه آمریکایی همچنین از زبان مادر “شورد” در واکنش به اعلام خبر اعتصاب غذای سه آمریکایی بازداشت شده در ایران نوشت: برایم سخت است که حتی فکرش را کنم که آنها در زندان اعتصاب غذا کرده اند. معتقدم آنها در وضعیت خطرناکی هستند و زندگی آنها در خطر است.

وی ادامه داد: بسیاری از آمریکایی ها با ارسال نامه هایی تایید کرده اند یا اینکه در روزنامه های آمریکایی مطلب نوشته اند و تایید کرده اند که آزادی سه شهروند آمریکایی، شرط دادن ویزا به احمدی نژاد باشد.

از جمله این افراد می توان به “گیل مانفورد” اشاره کرد که در روزنامه آمریکایی “لاس وگاس تایمز” نوشت: می بایست در هنگام مذاکره با ایران قدرت بیشتری داشته باشیم . در این حالت می توان آزادی سه شهروند آمریکایی به علاوه تعدادی از ایرانی – آمریکایی های موجود در زندان های ایرانی را شرط کرد.

وی افزود: همه آنچه را که سه آمریکایی انجام دادند این بود که به اشتباه مرز را رد کرده اند.

این سه شهروند آمریکایی در مرداد ماه گذشته در مرزهای غرب کشور توسط نیروهای مرزبانی ایران بازداشت شدند.

چندی پیش نیز یک مقام ارشد قضایی ایران، اتهام این سه شهروند آمریکا را جاسوسی اعلام کرد.

خانواده سه شهروند آمریکایی پیش از این نیز خواستار صدور روادید برای سفر به ایران و ملاقات با فرزندان خود شده بودند.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به kaleme-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به kaleme@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته