-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ اردیبهشت ۱۲, یکشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 05/02/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، در جریان مراسم گرامیداشت روز جانی کارگر تعدادی از عابرین و شرکت کنندگان دستگیر وبه نقطه نامعلومی منتقل شدند.

روز شنبه 11 اردیبهشت ماه تعداد از عابرین و شرکت کنندگان در مراسم روز جهانی کارگر در نقاط مختلف تهران دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شدند. دستگیریها توسط نیروی سرکوبگر انتظامی صورت گرفت . حوالی ساعت 17:30 دو تن از بانوان عابر در خیابان آزادی مورد یورش نیروهای حکومتی قرار گرفتن که دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شدند.
اسامی دو بانوی دستگیر شده به قرار زیر می باشد:خانم میترا 40 ساله و خانم فرزانه 37 ساله می باشند.این 2 بانو در حالی که در خیابان آزادی عبور می کردند دستگیر و توسط یک خودروی نیروی انتظامی به محل نامعلومی انتقال یافتند.
هنوز از اسامی و آمار دقیق دستگیر شدگان امروز رقمی در دست نیست.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران یورش به عابرین و شرکت کنندگان بی گناه در خیابان و دستگیری خودسرانه آنها را در روز جهانی کارگر را که برای ایجاد رعب و وحشت در بین مردم است را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد و سازمانهای حقوق بشری خواستار اقدامات عملی برای آزادی فوری و بی قید و شرط بازداشت شدگان امروز است.

 


 


به دنبال بازداشت مسئولان مجامع صنفي معلمان در روزهاي اخير،پيامک هاي داراي مضامين مربوط به معلم و دبيرو آموزگار هم به صف محدوديت ها شبکه پيامک کشور پيوست.در استانه روزمعلم،نگراني مقامات امنيتي و مخابراتي کشور از استفاده از پيامک به عنوان يک رسانه براي دعوت به تجمع و بيان نارضايتي معلمان موجب شد سانسور هدفمند پيامک ها در دستور کار قرار گيرد.

بنابر گزارش خبرنگار جرس از روز شنبه 11 اردبيهشت ماه سيستم مخابرات کشور با استفاده از نرم افزارهاي وارداتي هرگونه پيامک مربوط به روزمعلم،با مضامين هاي سياسي يا حتي بدون مضمون سياسي راسانسور مي کنند.سانسور گسترده پيامک حتي شامل تبريک روز معلم نيز مي شود.
اين در حالي است که در رسانه هاي رسمي نيز در قياس با سال هاي گذشته کمتر نامي از روز معلم
برده مي شود.گفتني است بازداشت مسئولان انجمن صنفي معلمان و سازمان معلمان بازتاب گسترده ای در میان این قشر داشته است.


 


در روز جهانی کارگر، دانشجویان سبز دانشگاه سیستان و بلوچستان از کارگران تقدیر کردند.

دانشجویان سبز دانشگاه سیستان و بلوچستان در روز جهانی کارگر، درحرکتی نمادین با یک شاخه گل مزین به روبانی سبز و یک کارت تبریک و همچنین شیرینی از زحمات کارگران در این دانشگاه تقدیر کردند.

این دانشجویان از نگهبان‌های دانشگاه نیز تقدیر کردند.


 


سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران به مناسبت روز کارگر با انتشار بیانیه ای ضمن گرامیداشت روز کارگر و حمایت از مشارکت مؤثر و نهادینه کارگران در فرایندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری اقتصادی از طریق تشکیل و فعالیت قانونمند تشکل های کارگری مصرانه خواهان آزادی بی قید و شرط فعالان و نمایندگان جامعه کارگری است.

به گزارش جرس متن کامل این بیانیه بدین شرح است:

فرارسیدن روز کارگر را به همه کارگران سخت کوش و زحمت کش کشورمان تبریک می گوییم. هرساله روز کارگر فرصتی مغتنم است تا در سطحی گسترده تر به بررسی مشکلات و مطالبات و راه های ارتقاء امنیت شغلی، امور معیشتی و منزلت اجتماعی کارگران پرداخته شود.

امسال در حالی روز کارگر را گرامی می داریم که جامعه کارگری ایران عزیز از مشکلات فراوان و نگران کننده ای رنج می برد. مشکلاتی که متأسفانه به علت بی توجهی و پنهان کاری و نفی و انکار ناشی از رویکرد به شدت سیاست زده جریان حاکم نه تنها رو به سوی حل ندارد بلکه روز به روز دامنه وعمق بیشتری می یابد.

واقعیت این است که از دهه ۴۰ به این سو و در پی افزایش سهم نفت در اقتصاد ملی، و در نتیجه دولتی تر شدن اقتصاد، دولت رفته رفته در جهت تبدیل به کارفرمایی بزرگ گام برداشته و متقابلاًبخش خصوصی به عنوان زائده بخش دولتی و به مثابه بخش وابسته ای درآمده است که برای ادامه حیات نیازمند به تغذیه از دولت است. از این رو به موازات گسترده شدن اقتصاد دولتی، دولت به تدریج از موضع حامی و مرجع رسیدگی کننده به مطالبات جامعه کارگری به عنوان بخشی از شهروندان کشور، به موضع کارفرمایی که مخاطب و طرف مطالبات کارگری است نزدیک تر شده است.

واگذاری بنگاه های اقتصادی و تولیدی بزرگ کشور به نهادهای شبه دولتی و نظامی تحت عنوان اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی طی سال های اخیر و در نتیجه افزایش و گستردگی چشمگیر اقتصاد شبه دولتی، روند تبدیل دولت به کارفرمای بزرگ را تکمیل و موجب شده است که دولت بیش از پیش خود را هدف و ثقل اعتراضات کارگری ببیند.

این همه در حالی است که جامعه ایران یکی از نامطلوب ترین شرایط اقتصادی خود طی دوران پس از انقلاب را تجربه می کند. تصمیمات اقتصادی ناصواب و غیرکارشناسانه، سیاست های پولی خسارت بار، قطع همکاری های اقتصادی کشورهای توسعه یافته و دارای تکنولوژی پیش رفته با ایران ،عدم توفیق در جذب سرمایه های خارجی و اتخاذ سیاست یافتن حامی از طریق اعطای امتیازات چشمگیر اقتصادی و بازرگانی به عنوان نتایج محتوم سیاست خارجی غلط و ستیزه جویانه، موجب توقف پروژه های ملی، تعطیلی کارخانجات و یا فعالیت کمتر از ظرفیت در بسیاری از واحد های تولیدی، افزایش بی رویه واردات و نهایتاً افزایش نرخ بیکاری و جمعیت زیر خط فقر و … شده است.

این نحوه مدیریت و اداره کشور موجب شده ست تا درآمد افسانه ای و بادآورده ناشی از افزایش قیمت نفت طی سال های اخیر به جای آن که در خدمت اجرای طرح های عمرانی و تولیدی و افزایش ظرفیت و توان تولیدی و ایجاد اشتغال به کار گرفته شده رشد و رونق اقتصادی را برای کشور به همراه آورد، از طریق افزایش بی رویه واردات طی چهارسال اخیر به خارج از کشور انتقال یافته و درخدمت ایجاد اشتغال و ممانعت از ورشکستگی واحدهای تولیدی و رونق اقتصادی دیگر کشورها قرار گرفته است.

علاوه بر سه عامل ساختار اقتصادی بیمار، سیاست ها و تصمیمات غلط اقتصادی و ناکارآمدی و ناتوانی دولت کنونی در اداره امور کشور و حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی، آن چه بر تشدید معضلات کارگری موجود می افزاید حاکمیت دیدگاه های اقتدارگرایانه و آزادی ستیز و رویکردهای امنیتی در مواجهه با مطالبات قانونی و در نتیجه کم تحملی و نابردباری این کارفرمای بزرگ در برابر اعتراضات کارگری است.

مجموعه عوامل و زمینه های فوق به وضعیتی کم سابقه در مواجهه با اقشار و طبقات ضعیفی انجامیده است که در شرایط نامساعد اقتصادی موجود فشار و آسیب بیشتری را متحمل می شوند.

حاکمان جدید در برابر اعتراضات کارگری نسبت به بیکاری و ماه ها عدم دریافت حقوق، بهترین و ساده ترین راه را در پاک کردن صورت مسئله می بیند و در استفاده از روش های سخت گیرانه امنیتی و انتظامی برای خاموش کردن این اعتراضات درنگ به خود راه نمی دهند. بازداشت ها و اخراج ها و محکومیت های طولانی مدت نمایندگان و فعالان صنف کارگر، تحت فشار قرار دادن و انحلال نهادهای صنفی کارگری مستقل و همزمان تلاش برای تشکیل نهادهای صنفی کارگری وابسته به دولت از جمله راه کارهای ناصواب در مواجهه با مطالبات و اعتراضات جامعه کارگری است.

به گمان ما معضلات اقتصادی کشور که به اجمال بدان اشاره شد عظیم تر و گسترده تر از آن است که حتی یک دولت توانمند و مدبر و دارای هدف گذاری های صحیح قادر به حل آن ها باشد. حل معضلات مذکور و دستکم کاهش آن ها علاوه بر توانمندی و تدبیر و جهت گیری صحیح که متأسفانه درحال حاضر کشور فاقد آن است، در گرو استفاده از تجارب، نظرات کارشناسانه و ظرفیت های عظیمی است که در بدنه جامعه کارگری و نیز در بخش کارآفرینان کشور وجود دارد. استفاده بهینه و مؤثر از این تجارب و ظرفیت ها جز از طریق شکل گیری نهادها و تشکل های صنفی اقشار مذکور و به رسمیت شناختن و مشارکت دادن آن ها در تصمیمات امکان پذیر نیست.

متأسفانه باید گفت حاکمیت دیدگاه های اقتدارگرا و تنگ نظر و رویکردهای امنیتی درکشور چنین امکانی را اساساً منتفی ساخته است. تضعیف و از بین بردن نهادهای مدنی و صنفی طی سال های اخیر ظرفیت و توان فراوان اقشار مختلف به ویژه کارگران را در کنش مشارکت جویانه برای حل مشکلات کشور از بین برده است.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران ضمن گرامی داشت روز کارگر و حمایت از مشارکت مؤثر و نهادینه کارگران در فرایندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری اقتصادی از طریق تشکیل و فعالیت قانونمند تشکل های کارگری مصرانه خواهان آزادی بی قید و شرط فعالان و نمایندگان جامعه کارگری است.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران

۱۰/۲/۱۳۸۸


 


تنی چند از هنرمندان سرشناس سينما در هاليوود ضمن انتشار بيانيه ای، خواستار آزادی سريع و بی قيد و شرط جعفر پناهی شدند.

به گزارش دانشجو نيوز، اين هنرمندان ضمن انتقاد شديد از سرکوب هنرمندان توسط دولت ايران در ابتدای بيانيه خود آورده اند: " ما با همکار فيلم سازمان اظهار همبستگی کرده و ضمن محکوم کردن اين بازداشت، قويا از دولت ايران درخواست داريم تا آقای پناهی را آزاد کند".

همچنين در بخشی ديگر از بيانيه آمده است:" فيلم سازان ايرانی چون تمامی هنرمندان در اقصی نقاط دنيا می بايست گرامی داشته شوند نه آنکه مورد سانسور و سرکوب و بازداشت قرارگيرند".

گفتنی است در ميان امضا کنندگان اين بيانيه اسامی چون استيون اسپيلبرگ، مارتين اسکورسيزی، فرانسيس کاپولا، پائول اندرسون، برادران کوهن، جاناتان دم، رابرت دنيرو، کريس هانسن، جيم جارموش، مايکل مور، استيون سودربرگ، اليور استون وجود دارد.


 


ندای سبز آزادی:  پویش راه سبز دانش آموختگان و دانشجویان ایرانی -رسا - در بیانیه ای به مناسبت روز کارگر و معلم به ارائه دیدگاههای خود در خصوص این روزها پرداخته اند.

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

راهکار دیرینه خودکامان برای تداوم حکومتشان، نهداشتن مردم در فقر و نادانی بوده‌است. روزهای ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت ماه هر سال فرصتی است برای مرور وضعیت کارران و معلمانی که یشقراولان از میان برداشتن فقر و نادانی در جامعه ایران هستند. با وجود مراسم مختلف و وعده‌های متنوعی که به صورت سالیانه در این ایام از جانب حاکمیت ایران به این دو قشر داده می‌شود، نه تنها بهبود شمیری در وضعیت این اقشار دید نمی‌آید، بلکه حاکمان با محروم کردن ایشان از حقوق اولیه‌شان، تلاششان برای مهار فقر و نادانی را دشوارتر می‌سازند.

اغراق نیست ار سیاست کلی حاکمیت ایران در سالهای اخیر را تضعیف اقتصادی بخشهای مستقل جامعه، و توزیع درآمدهای نفتی بر اساس رتبه‌بندی‌های ایدئولوŽیک دانست. بخشی از ضعف اقتصادی موجود، که به صورت افزایش بیکاری و کاهش درآمد حقیقی شاغلین تجلی یافته، به دلیل بی‌کفایتی دولت و موسسات اقتصادی تحت وشش بنیادها و نهادها است. اما بخش قابل توجه دیری از آن، نتیجه رویکرد تمامیت‌خواهی است که اجازه فعالیت اقتصادی قابل توجه را تنها به نیروهایی می‌دهد که وابستی همه‌جانبه‌شان به حاکمیت را اثبات کرده‌باشند.

در همین حال تعقیب سیاست‌های خارجی که به جای تامین منافع ملی، بر اساس تامین نیازهای ایدئولوŽیک، و ماجراجویی‌های کودکانه حاکمان ایران طراحی می‌شود، کشور را هر روز منفردتر و محجورتر می‌سازد. در نین وضعیتی، نه تنها امکان سرمایه‌ذاری بین‌المللی و انتقال فن‌آوری منتفی شده، بلکه حتی ذخیره‌سازی درآمدهای نفتی نیز ناممکن شته‌است. از این روست که نتیجه افزایش درآمدهای نفتی تنها افزایش واردات و ناتوانی رقابتی تولیدکنندان داخلی بوده، که تنها به افزایش بیکاری، به خصوص در بخشهای تولیدی، منجر شده‌است.

بیکاری، یا احتمال بالای از دست‌دادن شغل و ائین رفتن درآمد حقیقی کارران و معلمان، زندی این اقشار را که در مجموع حدود یک هارم سررستان خانوارهای ایرانی را تشکیل می‌دهند، به شدت تحت فشار قرار داده‌است. در نین شرایطی حاکمیت با برخوردهای امنیتی-قضایی، از هرونه فعالیت تشکلهای صنفی‌ای که برای بهبود وضعیت این اقشار فعالیت کنند، به شدت جلویری می‌کند. بازداشت و زندانی کردن سترده فعالان کارری و معلمانی که به تعقیب خواسته‌های صنفی روشن و به حقی مانند اصلاح نظام استخدامی و بهبود نظام رداختی می‌ردازند، همه نشانر ترس حاکمیت از هرنوع فعالیت مستقل و اشراف آن به ضعف ایاه مردمی‌اش است.

رویکرد ایدئولوŽیک حاکمیت، در مسائل فرهنی مربوط به معلمان تجلی بیشتری می‌یابد. باوجود اعمال انواع فرآیندهای زینشی، حاکمیت همنان از وفاداری معلمان نسبت به اهداف ایدئولوŽیک خود مطمئن نیست. از این رو در سالهای اخیر تلاش مجدد برای بازرداندن معلمان «رورشی» به مدارس از سوی بالاترین سطح حاکمیت آغاز شده‌است. ویا تجربه شکست‌خورده معلمان «رورشی» برای سیستم ایدئولوŽیکی که از دیدن واقعیت‌ها ناتوان است، اهمیتی ندارد.

در طی ماههای ذشته، حرکت سبز مردم ایران، از اعتراضی فرایر به تخلفات و تقلبات انتخابات خرداد ۱۳۸۸، تبدیل به جنبشی فرایر شته، که به دنبال احیای ارزشهای بنیادین انقلاب ۱۳۵۷، بالاخص آزادی و عدالت است. فعالان و یشقراولان این جنبش نیز به جای زدوبندهای بی‌ثمر سیاسی با حاکمیت، اینک در کنار مردم خواهان دستیابی به حقوق اساسی ایشان هستند. یکی از این حقوق اساسی، حق فعالیت تشکلهای مستقل صنفی، مصرح دراصل ۲۶ قانون اساسی، است. حاکمیت با تعدی به این حق مسلم و برخوردهای امنیتی-قضایی با فعالان صنفی، عدم ایبندی‌اش به قانون اساسی کشور را بیش از یش نشان داده است. بی‌شک نین حاکمیتی نمی‌تواند تجلی حاکمیت ملی باشد. از این‌رو رسا از تمام فعالان جنبش سبز مردم ایران می‌خواهد تا ضمن شتیبانی از خواسته‌های صنفی کارران و معلمان، با افزایش آاهی عمومی نسبت به مشکلات این اقشار، ایشان را در دست‌یابی به اهداف صنفی‌شان یاری دهند. آزادی فوری تمام فعالان صنفی کارری و معلمی دربند، که تعدادشان اینک به دهها تن می‌رسد، اولین خواسته بدیهی تمام فعالان سبز در این زمینه است. ما بر این باور هستیم که مبارزه مسالمت‌جویانه مردم ایران، جز با افشاری بر حقوق اساسی اقشار مختلف و همکاری ایشان با یکدیر به ثمر نخواهد رسید.
 


 


ندای سبز آزادی: دانشجویان دانشگاه تهران در روز جهانی کارگر با سر دادن شعارهایی همبستگی خود را با آنان اعلام کردند و خواستار اتحاد شدند.

 

 


 


دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از مخالف مسئولان این دانشگاه با سخنرانی حجت الاسلام قدرت الله علیخانی در دانشگاه گرگان خبر داد.

به گزارش «پارلمان‌نیوز»، این عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه قرار بود در مورد سیاست‌های داخلی دولت نهم و دهم به سخنرانی بپردازد که هیات نظارت دانشگاه تاکید کرد که چون این سخنرانی به صورت مناظره نیست امکان برگزاری آن وجود ندارد.

این انجمن اسلامی همچنین تلاش کرد تا مناظره‌ای را با حضور غلامحسین امیری قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین و نصرالله ترابی عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس برگزار کند که این برنامه نیز به دلیل انصراف و حاضر نشدن امیری در مناظره اجرایی نشد.

بر اساس اعلام دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با توجه به عدم حضور امیری و به دلیل اینکه مجوز برنامه به صورت مناظره بود، امکان سخنرانی ترابی نیز در این دانشگاه فراهم نشد.

در همین راستا انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه اطلاعیه‌ای بدین شرح صادر کرد:

دانشجویان محترم دانشگاه

با سلام

احتراماً؛ به استحضار می‌رساند انجمن اسلامی دانشجویان در نظر داشت مناظره‌ای با موضوع” بررسی عملکرد فرهنگی دولت نهم ودهم” درمورخ ۱۱/۲/۱۳۸۹ و با حضور جناب آقای مهندس غلامحسن امیری قائم مقام محترم جامعه اسلامی مهندسین و جناب آقای مهندس نصراله ترابی نماینده محترم مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی برگزار نماید که عدم حضور جناب آقای مهندس امیری سرانجام موجب عدم برگزاری مراسم گردید.

لازم به ذکر است که تمامی مراحل هماهنگی از قبیل ارسال دعوتنامه به شماره الف/د/۴۸۸ مورخ ۲۸/۱/۱۳۸۹ و بلیط رفت و برگشت به گرگان به شماره ۰۰۰۴۲۰۴۰۷۳۶۵۴۴ مورخ ۹/۲/۱۳۸۹ به دفتر جناب آقای مهندس امیری ارسال گشت اما متاسفانه در روز برگزاری مراسم ایشان با امتناع از پرواز به سوی گرگان، دلیل عدم حضورشان را شرکت در جلسه‌ای مهم بیان داشتند و ساعت پرواز را مقارن با آن جلسه عنوان کردند، سرانجام این تشکل برای خرید بلیط در ساعتی دیگر اقدام نمود که باز هم ایشان از آمدن خودداری نمودند، لذا این سوالات در ذهن دانشجویان تداعی می‌شود که آیا زمان جلسه هماهنگ نشده بود؟ آیا جلسه مذکور از پول بیت المال هدر رفته برای برگزاری این مراسم مهم‌تر است؟ آیا این جلسه از وقت هدر رفته صدها دانشجوی مدعو مهم‌تر است؟ و آیا های دیگری که شاید این بهانه‌ها را برنتابند.

انجمن اسلامی دانشجویان لازم می‌داند این عمل را که همانا خلف وعده است تقبیح نموده و از جناب آقای مهندس ترابی که تا آخرین لحظه در فرودگاه تشریف داشتند تشکر و عذر خواهی نماید.

امیدواریم این جلسه مهم، که جناب آقای مهندس امیری بدان اشاره نمودند برای برداشتن گامی در راستای اعتلای هر چه بیشتر جمهوری اسلامی ایران بوده باشد.


 


گروهی از فعالان حوزۀ حقوق و سیاست، با هدفِ بررسی و تحلیل قوانینِ فعلیِ جمهوری اسلامی و شرح چگونگیِ اجرایِ قوانین موجود، تارنمایی تحت عنوان «قـــانون ما» راه اندازی و افتتاح کردند.

این گروه که مرحلۀ آغازین حرکت خود را با وبلاگی تحت همین نام و بصورت باز(از جهت نظردهیِ کاربران) واردِ حوزۀ مجازی نموده، کار خود را با معرفیِ قانون اساسی جمهوری اسلامی شروع کرده و در صدد هستند با بررسی و درج تک به تکِ اصولِ قوانین موجود در نظام فعلی کشور، زمینه های بیشترِ افزایش آگاهی شهروندان از قوانین را فراهم آورده و آنها را با حقوق طبیعی شان آشنا تر نمایند.

تارنمای «قانون ما» همچنین در نظر دارد در مناسبت های گوناگون، چگونگی اجرای قوانینِ مربوطه را نیز بر روی خروجی خود قرار داده و مطابق با شرایط زمانی، راهکارها و ضعف های قوانین را مورد بررسی قرار دهد.


 


براساس گزارش سایت آژانس ايران خبر در ابتداي منطقه جيحون در خیابان آزادی درگیری میان معترضان و نیروهای انتظامی رخ داده است.

براساس این گزارش ضرب شتم حاضران در اطراف وزارت کار ادامه دارد و معترضان شعار مرگ بر دیکتاتور سر می دهند.


 


سخنراني دكتر حقيقت، مدرس دانشگاه مفيد قم و استاد حقوق بشر اين دانشگاه كه قرار بود ديروز به دعوت انجمن حاميان حقوق بشر اصفهان در محل اين انجمن برگزار شود، توسط نيروهاي امنيتي لغو شد.

اولين جلسه ماهيانه انجمن حاميان حقوق بشر اصفهان در سال جديد كه قرار بود توسط كميته آموزشي و پژوهشي اين انجمن با هدف آشنا كردن مباني حقوق بشر با حضور دكتر حقيقت با عنوان "حقوق بشر از سه منظر" برگزار شود، به علت عدم حضور ايشان به نحو ديگري ادامه يافت.
در اين جلسه كه به علت اقدامات نهادهاي امنيتي دكتر حقيقت قادر به سخنراني نشدند، دبير انجمن دكتر بهزاد حق پناه با ارايه گزارش كوتاهي از فعاليتهاي انجمن به ايراد سخنراني در زمينه مسئله اعدام پرداختند و جلسه با پرسش و پاسخ حضار ادامه يافت.


 


محمد اولیایی‌فرد حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری صبح امروز بازداشت شد.

به گزارش رسانه های داخلی ایران، وکیل دادگستری كه امروز صبح جهت ملاقات با ریاست دادگاه انقلاب به اين مكان مراجعه كرده بود،توسط "ستاری" مدیر دفتر شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران به بخش اجرای احکام دفتر شعبه 26 به اجرای احکام معرفی و بازداشت شد.

گفتنی است، این وکیل پایه یک دادگستری در پی اعدام بهنود شجاعی در مصاحبه ای اجرای حکم موکلش را به دلیل صغر سنی وی غیرقانونی خوانده بود، ابتدا به دادسرای کارکنان دولت احضار و پس از تشکیل پرونده در شعبه 26 دادگاه انقلاب به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال مجازات محکوم شد


 


ندای سبز آزادی: در برنامه ایران از نگاه دوم دکتر ابراهیم یزدی دبیرکل نهضت آزادی ایران به بررسی سیاست خارجی‌ ایران در خلیج فارس و نقد و بررسی‌ جنبش سبز پرداخته است.

متن کامل این گفت و گو را در زیر می توانید مشاهده کنید:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


همزمان با کارگرانِ تبریز و شیراز، تجمع گرامیداشتِ روز جهانیِ کارگر و اعتراض به وضعیتِ موجود، در قزوین نیز برگزار شد و بنا به گزارش خبرگزاری و شاهدان عینی، هزاران تن از کارگرانی که در ورزشگاه آن شهر گردهم آمده بودند، با شعار "کارگر اتحاد اتحاد"، علیه اخراج کارگران و سایر مشکلات کارگری مراتب اعتراض خود را اعلام کردند.
بنابه گزارش آژانس ایران خبر، هزاران نفر از کارگران قزوین، جهت برگزاری روز جهانی کارگر، در ورزشگاهِ یادگار امام آن شهر تجمع کرده و علیه اخراج کارگران و سایر مشکلات کارگری دست به اعتراض زدند.
این تجمع که از حوالی ساعت نه صبح شنبه، یازدهم اردیبهشت (اول ماه مه) و با شرکت هزاران نفر از کارگران قزوین برگزار شد، نمایندگان کارگران طی سخنرانیهای خود خواستار پایان دادن به قرار دادهای موقت و رسمی شدن کارگران، حق بیمه، و سایر مشکلات کارگری شدند.
این گزارش خاطرنشان می سازد کارگران شعارهایی علیه شرایط بد کارگران و شعارهایی چون "کارگر اتحاد اتحاد" و "حمایت از کارگر حمایت از اسلام است" سر داده و گروهی از آنان نیز با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون "ما کارگران کارخانه چینی البرز خواهان نقض انحلال کارخانه هستیم. ما کارگران چینی البرز ۷ ماه است که حقوق دریافت نکرده ایم.ما عیدی سالهای ۸۷ و ۸۸ را دریافت نکرده ایم"، اعتراض خود را بیان داشتند.
سامانه خبر فعالان حقوق بشر و دموکراسی اعلام کرده بود از صبح امروز نیروهای انتظامی و شبه نظامی، در نقاط مختلف شهر قزوین مستقر شده و با خودروها و موتورهای خود در سطح شهر گشت می زدند و حاکمیت جو پلیسی در سطح شهر بی سابقه گزارش شده است.
این تجمع تا ساعت 13:00 ادامه داشت و قرار است طبق فراخوان گروهی از کارگرانِ فعال کشور، همزمان با تهران و شهرستانها، مقابل اداره کار تجمعاتی رای ساعت 17 برگزار کنند.
از تبریز، شیراز و تهران، حاکمیت جو پلیسی گزارش شده و همزمان در مقابل استانداری فارس و اداره کار تبریز، تجمعاتی در حال برگزاری است.


 


شماری از جانبازان ۷۰ درصد جنگ تحمیلی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گزارش فارس حدود ۲۰ تن از جانبازان ۷۰ درصد دوران دفاع مقدس امروز دوشنبه به نمایندگی جمعی از جانبازان ۷۰ درصد مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گفته نماینده جانبازان مذکور عدم تصویب لایحه خدمات جامعه ایثارگران علیرغم بررسی ۱۰ ساله، مشکلات بیمه بهداشت و درمان جانبازان و نیز لغو معافیت گمرکی خودروی جانبازان از جمله مواردی است که جانبازان ۷۰ درصد در اعتراض به آن تجمع کردند.

براساس این گزارش جانبازان مذکور پس از بیان اعتراضات خود از سوی مسئولان اجازه یافتند تا با حضور در مجلس با نمایندگان خود دیدار و درخصوص مشکلاتشان با آنان به گفت‌وگو بنشینند.


 


تحقیق و تفحص از وضعیت بازداشتگاه‏های کشور، بررسی عملکرد سازمان تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی و میزان حضور و سهم تاثیر ایران در سازمان ها و مجامع بین المللی در دستور کار این هفته مجلس قرار دارد.

در این هفته وزرای امور اقتصادی و دارایی و وزیر جهادکشاورزی با حضور در صحن علنی مجلس، پاسخگوی سوالات نمایندگان خواهند بود.

همچنین در این هفته نمایندگان مجلس طرح حمایت از بازسازی بافتهای فرسوده، لایحه پیش فروش ساختمان ها را مورد بررسی قرار می دهند. در ادامه نمایندگان مجلس به بررسی لایحه نحوه رسیدگی به تخلفات و اخذ جریمه های مربوط به امور حمل و نقل و عبور و مرور وسایل نقلیه خواهند پرداخت.

از دیگر برنامه های این هفته مجلس می توان به طرح اصلاح ماده ۷۷ قانون شهرداری ها مصوب ۱۳۴۴، لایحه استفساریه تبصره ۲ درخصوص قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشو و انتخاب شهرداران و طرح اصلاح مواد قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی و انتخابات شهرداران اشاره کرد.

در جلسه علنی این هفته، طرح اصلاح قانون احداث تونل مشترک شهری مصوب ۱۳۷۲، لایحه مستثنی شدن شهرداری های کشور در واگذاری قسمتی از پارکها و میادین و اموال عمومی اعم از عرصه و اعیان از شمول قوانین مربوط به مالک و مستاجر و طرح الحاق یک تبصره به ماده ۹۴۶ قانون مدنی مصوب ۱۳۸۷ و لایحه تسری حکم ماده ۱۹۱ قانون مالیات های مستقیم مورد بررسی قرار می گیرد.

نمایندگان مجلس سپس گزارش کمیسیون اجتماعی درخصوص چگونگی اجرای بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی را به بحث می گذارند.

این هفته تقاضای عده ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص رسیدگی به لایحه امور گمرکی طبق اصل ۸۵ قانون مورد بررسی قرار می گیرد.

در ادامه لایحه الحاق یک تبصره به قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه و اجرای اصل ۴۴، لایحه چگونگی حفاظت دریا و رودخانه های مرزی از آلودگی به مواد نفتی، لایحه حمایت از شرکت های دانش بینان و تجاری سازی نوآوری و اختراعات و لایحه آیین دادرسی دیوان عدالت اداری به بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

نمایندگان مجلس این هفته همچنین لایحه موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مصاعف و تبادل اطلاعات در مورد مالیات های بر درآمد و سرمایه بین دولت ایران و یمن را به رای قرار خواهند داد.

سپس لایحه الحاق ایران به مقاوله نامه کار دریایی مصوب سازمان بین المللی کار و لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بین المللی درباره مسئولیت مدنی برای خسارت آلودگی نفت سوخت کشتی و همچنین لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بازنگری کننده کنوانسیون مدارک شناسایی دریانوردان نیز بررسی می شود.

در این هفته مجلس طرح افزایش بهره وری بخش کشاورزی و طرح الحاق یک تبصره به قانون راجع به منع توقیف اموال منقول و غیرمنقول شهرداران مصوب ۱۳۶۱ و لایحه الحاقی ایران به کنوانسیون بین المللی نایروبی درباره انتقال لاشه کشتی ها را به رای خواهد گذاشت.

نمایندگان لایحه موافقتنامه بین ایران و مونته نگرو و ایران، صربستان درخصوص اجتناب از اخذ مالیات مضاعف در مورد مالیات بر درآمد و … را مورد بررسی قرار می دهند.

در ادامه لایحه انصراف دولت ایران از عضویت در قرارداد بین المللی مربوط به خط شاهین کشتی ها مصوب ۱۹۳۰ میلادی و لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بین المللی کنترل سامانه های سیستم های مضر ضد خزه بر روی کشتی ها مصوب سال ۲۰۰۱ میلادی بررسی می شود.


 


گزارش‌ها از تهران حاکی است که برخی مناطق مرکزی این شهر، همزمان با روز کارگر، چهره امنیتی به خود گرفته است.

وب‌سایت کلمه از استقرار ماموران امنیتی و نظامی، در حدفاصل میدان انقلاب تا نزدیک میدان آزادی خبر می‌دهد.

در اطراف وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی (در خیابان آزادی) نیز تعداد نیروهای امنیتی، قابل‌ توجه گزارش شده است.

میدان فاطمی از دیگر مناطقی است که حضور نیرو‌های پلیس در آن گسترده است.
به نقل از شاهدان عینی نیروهای یگان ویژه در حال حرکت به سمت خیابان نواب و بهبودی هستند.
گزارش‌های تائید نشده‌ای نیز از برگزاری تجمع‌های کارگری در برخی شهرستان‌های ایران و درگیری‌های پراکنده میان کارگران و نیروهای امنیتی حکایت دارد.

در تهران آن‌طور که برخی سندیکاهای کارگری اعلام کرده‌اند، قرار است ساعت پنج عصر امروز شنبه، به مناسبت روز جهانی کارگر، تجمعی مقابل وزارت کار برگزار شود و راهپیمایان سپس به سمت میدان انقلاب و خیابان فاطمی حرکت کنند.
 


 


آقای استاندار آیا فکر نمی‌کنید اقدام به دستوری کردن قیمت نان ضمن کاهش رقابت ریسک‌پذیری در بین نانوایان تنوع و کیفیت نان را نیز کاهش می‌دهد و همچنین آقای استاندار ممکن است در مورد گندم آلوده و یابه عبارت دیگر آرد آلوده می‌توانید توضیح بدهید؟

این سوالی بود که خبرنگار ایلنا در جلسه گفت‌وگوی آزاد با شورای سیاست گذاری آرد و نان استان تهران در محل استانداری تهران و در حضور خبرنگاران از استاندار پایتخت پرسید.

مرتضی تمدن در پاسخ به این سوال با دفاع از اعلام قیمت واقعی نان از سال گذشته تاکنون گفت: اعلام قیمت دوگانه نان یعنی قیمت یارانه‌ای ونانوایی‌های آزاد پز در حقیقت به معنای تعادل در نحوه قیمت‌گذاری بوده و دست مصرف‌کننده را برای انتخاب بازگذاشتیم.

استاندار تهران که خود رئیس شورای سیاست گذاری آرد و نان استان است افزود: اتفاقا این موضوع ضد قیمت دستوری و افزایش تنوع و قیمت رقابت در تهران است و امیدوارم الگویی برای سایر نقاط در کشور باشد.

استاندار تهران همچنین با استنباط از سوال خبرنگار ایلنا که در مورد کیفیت گندم و آلودگی آن از وی سوال کرده بود در یک اشتباه واژه‌ای این پرسش را با آرد آلوده جواب داد و گفت: آرد آلوده هیچ وقت در صنایع نانوایی ما وجود نداشته است.

وی برای توضیح بیشتر در این مورد آقای علوی رئیس غله منطقه یک کشور را مورد خطاب قرار داد و از او در این مورد توضیح خواست.

علوی با تاکید بر اینکه آرد در تمام نقاط کشور یک دست تولید می‌شود و در این ارتباط تنوع و سلیقه و مشتری محور بودن آرد مورد توجه قرار دارد تاکید کرد: آرد آلوده در هیچ دوره‌ای وجود نداشته است و برای اطمینان از عدم آلودگی آرد آزمایشات مختلفی بانظارت دقیق انجام می‌گیرد.

وی در عین حال و از جمله تناقض آمیز اظهار داشت: ممکن است در کیفیت آرد مشکلاتی وجود داشته باشد و آن هم مربوط به خط تولید است.

خبرنگار در ادامه پرسش خود را بار دیگر این گونه تکرار و استاندار تهران را خطاب قرار داد و گفت: جناب آقای تمدن من هرگز از واژه‌ای آرد آلوده سخن به میان نیاوردم اما گویا شما دوست دارید که این واژه بر سر زبان خبرنگارها جاری شود و یک واژه جدید به وجود بیاید من در مورد کیفیت آرد و این‌که براساس گفته‌های معاون وقت وزیر کشاورزی و وزیر فعلی وزارت کشاورزی در مورد بیماری‌های گندم اشاره کردند، سئوال کردم. در این هنگام تمدن، کریمی عضو هیات مدیره سازمان بازرگانی دولتی کشور را مورد خطاب قرار داد و از او دراین باره توضیح خواست.

کریمی گفت: مطلقا آرد آلوده وجود ندارد و اما گفته شما در مورد کیفیت گندم صادق است چرا که کیفیت آرد نسبت به نوع ساختار گندم کاملاً بستگی دارد از آنجا که کیفیت گندم به واریت‌های مختلف آن بستگی دارد. این واریت‌ها هستند که کیفیت آرد را زیر سوال می‌برند. به گفته کریمی خوشبختانه در حال حاضر از ۳۰۰ واریته تنها ۵۰ الی ۶۰ واریته گندم مانده است و الباقی اصلاح شده‌اند.

وی همچنین خبر داد: با اقدامات انجام گرفته برای بالا بردن کیفیت آرد و مطلوب بودن آن اختلاف گندم مورد بررسی قرار گرفته و براین اساس با اختلاف گندم کیفیت آرد مطلوب‌تری در آینده به دست خواهد آمد.

درادامه این گفت‌وگوی آزاد خبرنگاری در مورد چگونگی نرخ نان درسال‌جاری سوال کرد و کیارشی معاون برنامه‌ریزی استانداری تهران تعیین نرخ نان را بستگی به اعلام نحوه برخورد دولت و آزاد‌سازی یارانه‌ها مربوط دانست و استاندار تهران در تکمیل جواب پرسش گفت: تاکنون در مورد تعیین نرخ نان هنوز تصمیم گیری نشده است.


 


حسن اسدی زیدآبادی، عضو شورای مرکزی و دبیر کمیته حقوق بشر سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) ممنوع الخروج شد.

حسن اسدی زیدآبادی در گفتگویی با ادوارنیوز با بیان این خبر گفت: “در حالی که برای شرکت در یک دوره کوتاه مدت آکادمیک و آموزشی در خصوص نهادهای مبتنی بر معاهدات جهانی حقوق بشری سازمان ملل قصد سفر به ژنو را داشتم، ساعاتی قبل از سفر با ابلاغ قرار ممنوع الخروجی مواجه شدم”.

عضو شورای مرکزی ادوار تحکیم وحدت افزود: “قرار ممنوع الخروجی از سوی دادسرای انقلاب واقع در اوین صادر شده و در ارتباط با پرونده مفتوحی است که در شعبه پنجم پس از بازداشت در آبان ماه سال گذشته تشکیل شده بود”.

اسدی زیدآبادی ضمن انتقاد از اعمال این محدودیت ها گفت: “قرار ممنوع الخروجی یک قرار مشدد تامین است که تنها در موارد استثنایی قابل صدور است و وقتی وثیقه و یا کفالت پیش از این اخذ شده است دیگر توجیهی برای این قرار وجود ندارد”.

وی ادامه داد: “این اقدام را کاملا خلاف قانون می دانم و نمونه ای آشکار از نقض حقوقی همچون حق تحصیل و حق رفت و آمد است”.

دبیر کمیته حقوق بشر ادوار تحکیم ادامه داد: “این رفتارها نشان دهنده آن است که حاکمیت اساسا با پدیده حقوق بشر در تمامی ابعاد آن سر مخالفت و عناد دارد و در واقع شاید از نظر آقایان یکی از جرایم من این است که در همین کشور و با استفاده از منابع ملی در رشته حقوق بشر فارغ التحصیل شده ام که اگر اینگونه است بهتر است صادقانه با جامعه دانشگاهی برخورد کنند و رشته حقوق بشر را که ورود آن در دوره تحصیلات تکمیلی یادگار دوره اصلاحات است رسما تعطیل کنند”.


 


در حالیکه طبق فراخوانِ اعلام شده، قرار است مراسم روز جهانی کارگر، راس ساعت ۱۷ امروز توسط کارگران و برخی حامیانِ سبزِ آنها - همزمان با تهران- در مقابل ادارات کار در شهرستانها صورت پذیرد، صبح امروز تعدادی از کارگران تجمع اولیه و اعتراضِ خود را در مقابل استانداری فارس در خیابان آزادی شیراز آغاز کردند.
به گزارش اخبار واصله از شیراز، هسته اولیۀ تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی تاکید کرده بودند که اخراج کارگران، آن ها را به "سرنوشت سیاه" دچار می کند. همچنین در پلاکارد دیگری نوشته شده بود:"کارگر،روز بیکاریت مبارک، تا حق خود را نگیریم از پا نمی نشینیم".
یکی از کارگران حاضر در این تجمع خاطرنشان کرده است حدود چند ماه است از مجتمع صنعتی گوشت فارس اخراج شده و هفت ماه است که حقوق نگرفته است.
گزارش مذکور که از طرف یکی از خبرنگاران مستقل استان ارسال شده همچنین می افزاید "این کارگر که نام خود را اعلام نکرد، تاکید کرد بیش از دو ماه است که مجتمع صنعتی گوشت فارس به دلیل خصوصی سازی تعطیل شده و نزدیک به ۱۲۰۰ کارگر این واحد صنعتی از کار بیکار شده اند."
لازم به ذکر است کارگران این واحد صنعتی و همچنین کارگران صنایع مخابراتی راه دور ایران، دی ماه سال گذشته و به هنگام سفر محمود احمدی نژاد به شیراز، با حضور در محل سخنرانی رئیس دولت دهم (مقابل ورزشگاه حافظیه)، خواستار توجه هیأت دولت به مشکلات واحدهای صنعتی شده بودند.


 


صدها نفر از کارگران و مردمِ حامیِ آنها، امروز شنبه یازدهم اردیبهشت ماه، جهت برگزاری مراسمِ روز جهانی کارگر، در مقابل اداره کار شهر تبریز تجمع کرده و علیه اخراجهای گسترده ، بیکاری و فقرِ موجود، دست به اعتراض زدند.
به گزارش اولیۀ سامانه خبری فعالین حقوق بشر و دموکراسی، صدها نفر از کارگران و مردم تبریز، جهت گرامیداشت روز جهانی کارگر، در مقابل اداره کار تبریز در خیابان امام خمینی، نیمه راه – راه آهن، تجمع کرده و کارگران حاضر در محل نیز، اعتراضات خود را آغاز کردند.
این گزارش خاطرنشان می کند این تجمع از حوالی ساعت 11:00 صبح آغاز شده و تا لحظه ارسال گزارش صدها نفر در آن شرکت دارند و هر لحظه بر تعداد شرکت کنندگان افزوده می شود.
حاضران پلاکاردهایی در گرامیداشتِ روز کارگر و اعتراض به وضع موجود، در دست دارند.

گزارش مذکور می افزاید نیروهای انتظامی ، سپاه پاسداران، بسیج و لباس شخصی ها، در منطقه حضور گسترده ای دارند و بنا به گفته شاهدان عینی، بیش از 40 خودروی نیروهای نظامی و انتظامی، در آنجا مستقر شده اند. همچنین تعداد زیادی از نیروهای موتور سوار که باتون بدست هستند در منطقه در حال گشت زدن هستند.مامورین لباس شخصی وزارت اطلاعات و سپاه نیز حضور گسترده ای دارند .
طبق این گزارش، مراسم مذکور علیرغم حضور گسترده نیروهای انتظامی همچنان ادامه دارد.
لازم به ذکر است فراخوانی از طرف کارگران سبز و حامیانِ آنها صادر شده است تا جهت گرامیداشتِ روز کارگر، امروز تجمعاتی مقابل اداره کار (در شهرستانها) و وزارت کار در تهران (راس ساعت 17 )برگزار کنند.
در همین رابطه حاکمیت جو پلیسی در تهران و آغاز تجمعاتی در شیراز گزارش شده است.


 


دانشجویان دانشگاه تهران ظهر امروز پس از آنکه از حضور بی سرو صدای احمدی نژاد در دانشگاه خود مطلع شدند، با اجتماع در مقابل محل سخنرانی به حضور وی به اعتراض پرداختند.

بنا بر اخبار رسیده از دانشگاه تهران به جرس، صبح امروز محمود احمدی نژاد بدون اطلاع قبلی و تبلیغات به تالار ابن سینای دانشگاه تهران رفته و به مناسبت روز معلم به سخنرانی پرداخت.

دانشجویان که از این حضور بدون اطلاع و ناگهانی اطلاع یافتند نسبت به حضور احمدی نژاد معترض شده و با تشکیل تجمع بزرگی مقابل محل سخنرانی وی به اعتراض و سردادن شعار علیه وی و دولتش پرداختند.

به گزارش خبرنگار ما از تهران، این مراسم در تالار ابن سینای دانشگاه برگزار شد و حضور گارد ویژه نیروهای انتظامی بسیار چشمگیر بود.

نیروهای گارد اجازه ورود دانشجویان را به داخل سالن نمی دادند .

گفته می شود تنها دانشجویان بسیجی اجازه حصور در تالار را داشتند که با هماهنگی قبلی وارد سالن می شدند.

این دانشجویان که تعدادشان بیش از 2000نفر بود، سپس به سمت سردر دانشگاه تهران رفته و شعارهایی نظیر«دولت کودتا، نمی خواهیم، نمی خواهیم»، «نصرمن الله و فتح قریب، مرگ بر این دولت مردم فریب»، «احمدی حیا کن، دانشگاه رو رهاکن»،«مرگ بر دیکتاتور»، «یا حسین، میرحسین»،«موسوی زنده باد، کروبی پاینده باد» ؛»دیکتاتور بدونه به زودی سرنگونه » و... پرداختند.

حضور مسوولان و ماموران حراست دانشگاه در این بین قابل توجه بود به طوری که در اوایل تجمع آنها با اتومبیل های خود به میان تجمع دانشجویان رفته و سعی در پراکنده کردن آنها داشتند که موفق نشدند و دانشجویان دقایقی بعد دوباره شروع به تجمع کردند.

قابل ذکر است پس از انتخابات 22خرداد سال گذشته و اعتراضات فراوان مردم و دانشجویان به تقلب گسترده، احمدی نژاد به دانشگاه تهران نیامده بود و حضور بی سرو صدای وی در روزکارگر امسال نیز که با عجله نیز پایان یافت بسیار جالب توجه است.


 


در فاصله کمتر از یک روز پس از کودتای انتخاباتی در خرداد ماه سال گذشته ، شاهد برخورد کودتاچیان با احزاب اصلاح طلب بوده ایم از بازداشت گسترده اعضا دو حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی تا پلمپ غیر قانونی دفتر مرکزی حزب مشارکت انجامید.
اما برخورد با احزاب اصلاح طلب به دستگیری و پلمپ دفتر پایان نیافت و کودتاچیان مرحله به مرحله عزم بر حذف رقیب سیاسی خود کرده بودند و در ادامه اعمال فشارها بر این دو حزب در تاریخ 27 مرداد ماه سال گذشته از طرف کمیسیون ماده 10 احزاب برای این دو سازمان اخطار کتبی صادر شد.
همچنین در دادگاههای نمایشی و ساختگی برگزار شده پس از کودتای انتخاباتی، در دادگاهی ساختگی کیفرخواستی مفصل در خصوص جبهه مشارکت قرائت گردید و این حزب سیاسی که سابقه اکثریت یافتن در پارلمان کشور را نیز دارد به انواع اتهامات مانند براندازی و تشویق مردم به شورش و غیره متهم گردید و این کیفرخواست بدون اینکه به متهم اجازه دفاع داده شود قرائت گردید.
البته هر دو حزب اصلاح طلبی که پس از انتخابات آماج تیز حملات کودتاگران قرار گرفته بودند بارها و بارها از عملکرد و مرامنامه و فعالیت سیاسی خود دفاع کردند و در پاسخ های تفصیلی به اتهامات ذکر در کیفرخواست های دادگاههای نمایشی پاسخ گفتند.

در اواسط فروردین 89 خبری مخابره شد که کمیسیون احزاب پرونده دو حزب عمده اصلاح طلب کشور را برای رسیدگی در اختیار دستگاه قضایی قرار داده است اما پیگیری رسانه ها در خصوص محتوای این پرونده به نتیجه ای نرسید و حتی اسدالله بادامچیان عضو کمیسیون ماده 10 احزاب از وجود چنین مسئله ای اظهار بی اطلاعی کرد.

اما در 30 فروردین دبیر این کمیسیون در نامه ای جداگانه به احزاب از توقیف پروانه فعالیت این دو حزب اصلاح طلب خبر داد. وی در پایان این نامه به سازمان مجاهدین و حزب مشارکت تاکید کرده است که تا تعیین تکلیف پرونده آنها در مرجع قضایی ، از هرگونه فعالیت خودداری کنند.

انتشار این نامه و خبر انحلال این دو حزب سیاسی اصلاح طلب واکنش های مختلفی را در بر داشت. در این میان حتی کارشناسان، حقوقدانان و برخی شخصیت های اصولگرا نیز، اعلامِ ممنوعیت و توقیفِ احزاب و تشکلها را درحوزه اختیارِ دستگاه قضایی و بعد از تشکیل محکمه ای عادلانه و با حضور هیئت منصفه (ماده ۱۹ همان قانون و اصل ۱۶۸ قانون اساسی) دانسته و از اقدام کمیسیون ماده 10 انتقاد کردند.
در همین رابطه سخنگوی خانه احزاب نیز از اقدام کمیسیون ماده 10 انتقاد کرد و گفت«ايجاد محدوديت براي احزاب قانوني، فضاي سياسي را محدودتر مي كند» در پی تصمیم این کمیسیون ، مجاهدین انقلاب و جبهه مشارکت طی نامه هایی جداگانه ، ضمن اعتراض به این اقدام، اعلام کمیسیون مبنی بر "عدم وجاهت قانونی فعالیت پس از توقیف پروانه" را اعلامی فاقد وجاهت قانونی دانسته و اعلام کردند به فعالیت های خود براساس قانون ادامه می دهند.
در همین ارتباط محمد عباس زاده مشکینی دبیر ماده 10 احزاب ومدیر کل سیاسی وزارت کشور در برنامه ای رادیویی به همراه علی شکوری راد عضو شورای مرکزی حزب مشارکت شرکت کرده و اعلام کرد «به استناد بندهای الف، یعنی ارتکاب افعالی که به نقض استقلال کشور منجر می شود. بند واو،یعنی ایراد تهمت،افترا و شایعه پراکنی ،نقض وحدت ملی، و بند ح :نقض موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی، به استناد این 5 بند ماده 16 قانون احزاب، احزاب باید از ارتکاب آن ها خودداری کنند و این تصریح قانون است، به استناد این چند بند ، کمیسیون ماده 10 احزاب، حکم به توقیف پروانه فعالیت این دو حزب اصلاح طلب داده است.»
در ادامه این برنامه رادیویی شکوری راد نسبت به این تصمیم اعتراض کرده و آن را فاقد وجاهت قانونی دانست و ادامه داد« ما از همه مواردی که گفته ایم دفاع می کنیم و فکر می کنیم که اینها هیچ کدام تهمت، افترا و شایعه پراکنی نبوده. ما واقعیتهایی را بیان کردیم و به مقتضای اینکه یک حزب باید موضع سیاسی داشته باشد در قبال تحولات جامعه موضع گیری کردیم. ما هیچکدام از اینها را خلاف نمدانیم»
وی ادامه داد «من فکر می کنم که اینها رفتارهای سیاسی باشد و نه قانونی ، از جمله موارد سوءاستفاده از قدرت ،همین است که آقای عباس زاده مشکینی در پایان نامه اخیرشان، نوشته اند که بدیهی است که هر گونه فعالیت جبهه مشارکت تا صدور رأی دادگاه محمل قانونی ندارد ، این محمل قانونی ندارد یعنی چه؟ یعنی غیرقانونی است یا در قانون ذکر نشده. آنچه که در قانون ذکر نشده به این معنا نیست که کسی از حقی محروم شود. و همانطور که قبلاً هم توسط جبهه مشارکت اعلام شده و در قانون اساسی ، صراحتاً درماده 26 ذکر شده ، فعالیت احزاب آزاد است.»
اما باز در همین ارتباط با گذشت دو هفته از تصمیم کمیسیون ماده 10 احزاب و اعتراض تشکلات اصلاح طلب ،مدیر کل سیاسی وزارت کشور نسبت به نامه اعتراضی حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب واکنش نشان داده و اعتراض این دو حزب را معیار قانون گریزی معرفی کرد.
وی طی گفتگویی با پایگاه اینترنتی باشگاه خبرنگاران جوان، اعلام کرد: "اعتراض به تصمیمات کمیسیون ماده ده احزاب، اصولا باید به مرجع قضایی مطرح شود. به تعبیر دیگر متولیان حزب توقیف شده در دادگاه حق دفاع از عملکرد خود را دارند و اعتراض آنها به کمیسیون مذکور، خود بیانگر نوعی قانون گریزی از سوی آنها تلقی می شود»
به نظر میرسد اینگونه برخورد ها از طرف کمیسیون ماده 10 احزاب که وجه قانونی ندارد ، یک نوع رفتار کاملا جناحی و نوعی تصفیه حساب سیاسی باشد تا عملکردی قانونی، به هر حال شکایت احزاب اصلاح طلب از عملکرد کمیسیون ماده 10 احزاب و نحوه رسیدگی به آن ، میتواند آزمونی دیگر برای قوه قضائیه و نشان دهنده میزان برخورداری از حقوق شهروندی برای منتقدان حکومت باشد.

 


 


پس از حمله آمریکا به افغانستان و عراق روزی نبود که رسانه های رسمی و حکومتی ایران خبر یا گزارشی را راجع به زندان های " گوانتانامو" و " ابوغریب " منتشر نکنند و وجود این زندانها و رفتار خشن برخی نیروهای آمریکایی با افراد زندانی را نشانه نقض حقوق بشر توسط دولت آمریکا ندانند و محکوم نکنند!

با اینکه همه می دانند این رفتار خشن و غیرانسانی، که قطعا نقض حقوق بشر و محکوم است، از سوی نیروهای آمریکایی با کسانی انجام می شد که شهروند آمریکا نبوده و به زعم آنها تروریست بودند. البته قبل از اینها هم رفتار رژیم صیهیونیستی با زندانیان فلسطینی همواره در متن اخبار رسمی ایران زیر ذره بین بوده و کوچکترین رفتار خشن آنها برجسته سازی و محکوم می شده است.

طبعا در یک چنین کارزار تبلیغاتی انتظار می رود که حاکمیت جمهوری اسلامی ایران خود الگویی از رفتار انسانی و اسلامی را در رابطه با زندان و زندانیانی ، که شهروند خودش هستند ، به نمایش گذارد که ناقض این تبلیغات شبانه روزی اش نباشد و ظاهرا قرار بر این بوده است، شهید مطهری در کتاب « پیرامون انقلاب اسلامی » اینگونه می آورد:" در دولت اسلامی نباید به هیچوجه ظلم و اجحافی به کسی بشود حتی اگر این فرد یک مجرم واجب القتل باشد . اینجا باید از بعضی دوستان جوان گله بکنیم که در عین اینکه احساسات پاک آنها قابل تقدیر است ، ولی گاهی با منطقی با قضایا برخورد می کنند که بیشتر با منطق احساس جور در می آید تا با منطق اسلام . چند روز پیش بمناسبتی به نخست وزیری رفته بودم ، شنیدم که پاسدارانی که آنجا بودند از اعدام های انقلابی گله می کردند و می گفتند این جانی ها ارزش گلوله خوردن ندارند و باید آنها را زنده زنده به دریا انداخت . باید به این دوستان جوان تذکر داد که از نظر منطق اسلام حتی اگر کسی هزاران نفر را کشته باشد و مجازات صدبار اعدام هم برای او کم باشد ، بازهم حقوقی دارد که آنها باید رعایت شوند . دراین زمینه ها ما بهترین سرمشق ها را از مکتب علی (ع) می آموزیم . شما رفتار حضرت را با قاتلش ببینید ، دنیایی از انسانیت و رافت و محبت درآن وجود دارد . من تاکید می کنم اگر انقلاب ما درمسیر برقراری عدالت اجتماعی به پیش نرود ، مطمئنا به نتیجه نخواهد رسید و این خطر است که انقلاب دیگری با ماهیت دیگری جای آنرا بگیرد ."

در اینجا می شود یادآور شد که بحث « زندان » و رفتار با زندانیان همواره در متن ادبیات شیعی بوده است چرا که چند تن از ائمه شیعه به بدترین وجه طعم زندان و شکنجه و حصر را چشیده اند و شیعیان بدلیل اقلیت و مبارز بودن در حکومتهای مختلفی که بنام اسلام حاکم بوده اند ، همواره در معرض زندان و شکنجه و اعدام بوده اند که کتاب « شیعه و زمامداران خودسر » و بسیاری کتابهای تاریخی دیگر به این موضوع پرداخته اند و بحث « زندان » و « زندانیان سیاسی » در زمان رژیم استبدادی پهلوی یکی از مباحث کانونی برای برانگیختن مردم به انقلاب و سرنگونی این رژیم بود . بنابرآنچه آمد هم بدلیل تبلیغاتی و هم به دلیل آموزه های دینی و شیعی، که در جمهوری اسلامی باید مبنای هرگونه سیاستگزاری و رفتار باشد، مقوله «زندان» و رفتار با زندانیان چگونه بوده و می باشد ؟

سوگمندانه باید گفت که به رغم انتظاری که می رفت استفاده وحشتناک و فاجعه بار حاکمیت جمهوری اسلامی از «زندان» ، البته نه برای تادیب مجرمان واقعی بلکه برای مهار منتقدان و مخالفان حاکمیت ، آنچنان بوده است که امروز این موضوع را به بحث کانونی مرتبط با ایران در داخل و خارج تبدیل نموده و نام « زندان اوین » برند جهانی یافته است ! و البته چون رفتار حاکمیت با مخالفان و منتقدان به این « زندان کوچک » ختم نشده و حتی دامن افرادی همچون خاتمی رئیس جمهور دو دوره را برای خروج از کشورگرفته و جمهوری اسلامی ایران را به یک «زندان بزرگ» تبدیل کرده است و طنز تلخ اینکه زندانیان عقیدتی و سیاسی را در حرکت بین این دو زندان ببازی گرفته اند ! حاکمیتی که قرار بود حقوق یک فرد واجب القتل را محترم شمارد از این زندانیان می خواهد که برای زندگی در این «زندان بزرگ» تن به مصاحبه دهند و آنچه را بگویند که زندانبانان این زندان می خواهند .

به ضرس قاطع می شود گفت این وضعیت حتی در مقایسه با رفتار رژیم دیکتاتوری و طاغوتی شاه با مخالفان و منتقدان سابقه و مشابه ندارد چراکه شاه در سالهای آخر حکومتش ، که گرفتار غرور فراوان و اوج استبداد شده بود و دیگر تاب تحمل هیچ مخالف و منتقدی حتی دولت ساخنه را نداشت، با انحلال دو حزب بی خاصیت ایران نوین و مردم و تشکیل حزب رستاخیز اعلام کرد هرکس مرا قبول ندارد و نمی خواهد عضو این حزب شود بیاید پاسپورت بگیرد و از کشور خارج شود اما در شرایط کنونی حاکمیت جمهوری اسلامی ایران با ممنوع الخروج کردن مخالفان و منتقدان حتی در سطح فردی چون خاتمی به صراحت اعلام می دارد که نه تنها اینها را در «زندان کوچک» به بند و زنجیر و شکنجه و ... می گیرد بلکه بقیه آنها را هم در «زندان بزرگ» به بند کشیده است و جمهوری اسلامی که قرار بود الگویی نو از حکومتداری را به جهان عرضه کند اینگونه شده است و لابد اینهم الگویی نو است !

در مثال این زندان بزرگ می تواند به پرونده جالب خردادیان که چند سال پیش از آمریکا به ایران آمده بود و آموزش حرکات موزون می داد اشاره کرد که در دادگاهی به ده سال اقامت اجباری در ایران محکوم شد و لابد قاضی این دادگاه می خواست به همه ایرانیانی که در این سرزمین مانده اند این پیام را بدهد که اینجا «زندان بزرگ» است که امروز به احسن وجه تحقق یافته است .

متاسفانه در این زمینه ما شاهد تکرار تجربه برخی کشورهای انقلابی یا رها شده از استعمار شده ایم که رهبرانش از درون زندانها به قدرت رسیدند اما خود همان شیوه حکومتهای قبلی را در به زندان کشیدن مخالفان و منتقدان پی گرفتند و سرانجام خود نیز قربانی این رفتار شدند !

امروز خانواده بسیاری از ایرانیان بین «زندان بزرگ» و «زندان کوچک» در رفت و آمدند و رنجی به وسعت ایران در جریان است و قطعا این بزرگترین عامل مشروعیت بخش به جنبش سبز برای رهایی بخشیدن مردم از این دو زندان و آزاد سازی آنهاست.

مردم ایران در تاریخ معاصر نشان داده اند که بخوبی بند و زندان را می شناسند اما راه رهایی از آن را هم بخوبی می شناسند و می یابند ، فقط آنچه برجای می ماند یک تجربه شکست خورده از حکومتی بنام دین است و اینکه قرائت حاکم بر جمهوری اسلامی ایران با آنچه انقلاب اسلامی می خواست و مراد کرده بود دیگر هیچ قرابت و همخوانی ندارد چراکه تبدیل میهن به زندان هنری است که فقط از حاکمیت استبداد دینی برمی آید که هم اکنون به وجه کامل بر این انقلاب چنگ انداخته و قدرت را قبضه کرده اند.

اینکه روزگاری برخی عالمان دینی همچون آیت الله نائیینی و طالقانی حاکمیت استبداد دینی را از بدترین نوع حکومتها و استبداد ها قلمداد کردند امروز بخوبی می شود ردش را از «زندان کوچک» تا «زندان بزرگ» دید و اینکه این نوع استبداد هیچ مخالف و منتقدی را تحمل نمی کند و راحت نمی گذارد و حتی اجازه خروج هم به آنها نمی دهد و آز آنها می خواهد همان کنند که حاکمیت می خواهد.
 


 


در راستای دعوتِ «كانون حمایت از خانواده های جان باختگان و بازداشتی ها» برای گلباران مزارِ شهدای کارگری که طی ماههای بعد از انتخابات جان باخته اند، امروز اول ماه مه (۱۱ اردیبهشت) و روز جهانی کارگر، مردم و جوانان، مزار آنها را گلباران كردند.

در این فراخوان که اوایل هفته گذشته در اختیار رسانه ها قرار گرفته بود، ضمن انتشار اسامی تعدادی از شهدای کارگری که طی حوادث و اعتراضاتِ ماههای پس از انتخابات ریاست جمهوری در شهرهای مختلف کشور به شهادت رسیده اند، خواسته شده بود که مردم با حضور و نثار گل بر مزارِ آنها، یاد و نامشان را گرامی بدارند.

به گزارش تارنمای رسمی كانون حمایت از خانواده های جان باختگان و بازداشتی ها، امروز نیز گروهی از مردم و جوانان، با حضور بر مزارِ این شهدای كارگر د و گلباران مزار آنها، یادشان را گرامی داشته و به آنها ادای احترام كردند.

لازم به ذکر است اسامی تعدادی از شهدای کارگری که در جریان اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته به شهدات رسیدند، به قرار زیر می باشد:

۱- محمود رئیسی نجفی، كارگر ساده
۲- بهمن جنابی خوش، ۱۹ ساله كارگر لوله كش و تاسیسات لوازم برقی
۳- احمد نجاتی ، فرزند علی ۲۲ ساله، كارگری كه با ضربات باطوم به شهادت رسید
۴- سجاد قائد رحمتی، اهل درود لرستان، كارگر ساده
۵- حسین اختر زند، اهل اصفهان، كارگر
۶- فرزاد جشنی ۱۹ ساله، فرزند جعفر، اهل ایلام ، که برای كا ر به تهران رفته بود
۷- ابوالفضل عبدللهی، برق كار ، بر اثر اصابت گلوله به سرش به شهادت رسید
۸- سعید عباسی، ۲۸ ساله در اثر شلیك گوله جانیان به شهادت رسید
۹- میثم عبادی، ۱۷ساله ، كارگر فرش فروش در فلكه صادقیه با اصابت گلوله به شكمش به شهادت رسید
۱۰- عباس دیسناد، كارگر بازار، ۴۸ ساله در اثر ضربات باتوم بر سرش به شهادت رسید


 


در موج سوم برخورد با دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد و در آستانه خرداد ماه 15 تن از دانشجویان منتقد دانشگاه آزاد مشهد با احکام سنگین کمیته انضباطی این دانشگاه روبرو شدند.

 

به گزارش دانشجونیوز، برای 5 نفر از این دانشجویان حکم تذکر کتبی و درج در پرونده صادر شده است ، اما برای بیش از 10 تن دیگر احکام محرومیت از تحصیل به مد یک و دو نیمسال صادر شده است. پیش از این نیز طی دو مرحله برای بیش از 40 دانشجوی این دانشگاه احکام سنگین محرومیت از تحصیل صادر شده بود.

همچنین گفتنی است ، در روزهای گذشته نهاد های امنیتی شهر مشهد بارها فعالان دانشجویی دانشگاه های مختلف مشهد را احضار و بازجویی کرده اند. در همین راستا در دو هفته گذشته نهاد های امنیتی شهر مشهد فعالان دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد و خانواده های آنها را به صورت تلفنی تهدید به بازداشت در صورت ادامه فعالیت دانشجویی نموده اند.

شایان ذکر است در پی حمله وحشیانه نیروهای انصار در روزهای 10 و 11 دیماه سال گذشته به دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد ، بیش از 210 دانشجو این انشگاه بازداشت شدند که هم اکنون دادگاه برخی از این فعالان دانشجویی در حال برگزاری است.

فشار های اخیر بر دانشجویان دانشگاه های مشهد با توجه به نزدیک شدن به خرداد ماه و احتمال بروز تجمعات دانشجویی در این ماه ها ، ارزیابی می شود.
 


 


امروز روز جهانی کارگر است؛ روزی که کارگران بر سر حقوق اجتماعی، سیاسی و اقتصادی خود یکبار دیگر به میثاق می‌رسند. از همین منظر کارگران ایرانی نیز امروز گرداگرد یکدیگر خواهان به رسمیت شناخته شدن حقوق اولیه خود شدند.

به گزارش ایلنا متن کامل بیانیه کارگران به این شرح است:

۱۱ اردیبهشت در ایران مصادف با اول ماه مه در جهان روز جهانی کارگر است این روز یادآور تلاش کارگرانی است که در جدال برای به دست آوردن حداقل معیشت و ساعت کار عادلانه رو در روی سرمایه‌داری و حامیان دولتی آنها ایستادند و با نثار خون خود تاریخ را ورقی دیگر زدند تا حقانیت کارگران را به اثبات برسانند از آن تاریخ به بعد شرایط کار برای کارگران تحت تاثیر رشد صنعت و تغییر شکل جریان سرمایه‌داری، تغییرات اساسی کرد و لزوم فعالیت کارگران و تشکل‌های آنها برای مقابله با استثمار نوین نیروی کار،‌ شکل تازه‌ای به خود گرفت امروز ده‌ها سال از این واقعه می‌گذرد و جریان سرمایه‌داری از حد وحدود مرزهای جغرافیایی کشور عبور کرده و جهانی شده است.

منافع سرمایه‌داری در هم تنیده شده و سرمایه‌داری جهانی با این‌که فرهنگ‌ها زبان‌ها و ملیت‌های متفاوت دارند ولی هیچ‌گاه منافع مشترک‌شان را فراموش نمی‌کنند و خود را یک خانواده بزرگ می‌دانند به همین جهت است که سازمان جهانی تجارت درست می‌کنند تا بتوانند منافع جهانی خود را تضمین کنند تا سرمایه‌داران منابع خود را در مقابل هم نبینند. امروز ما شاهدیم که جریان حرکت سرمایه آزادی کامل دارد و برای تضمین و تامین سود آن مسیران را ضمانت کرده و اصل و فرع آن را بیمه می‌کنند و حتی اگر لازم باشد حقوق کارگران را در پای آن قربانی می‌کنند.

به طور مثال قوانین حمایتی کار و تامین اجتماعی را تغییر می‌دهند حق اخراج را آزادانه در اختیار کارفرمایان قرار می‌دهند معافیت‌های مالیاتی طولانی مدت وضع می‌کنند و در مجموع همه نوع رانتی به سرمایه‌داران می‌دهند تا آنها تشریف فرما شوند.

ولی در شرایط برابر،‌ کارگران حق جا به جایی ندارند تحت شرایطی دولت‌ها در جهت تضعیف حقوقشان قوانین وضع می‌کنند و آنها برای دفاع از حداقل حقوقشان باید مبارزه کنند.

مبارزاتی که بعضا باخشونت نیروهای نظامی و امنیتی کشورشان مواجه می‌شود همچنین در جریان بحران‌های اقتصادی، کارگران اولین گروه آسیب پذیر هستند که باید تاوان بلند پروازی و منفعت طلبی سرمایه‌داری را بدهند. با توجه به وضعیت اقتصادی و شرایط کشورها مشکلات جامعه کارگری می‌تواند شرایط متفاوتی داشته باشد. به کارگیری کودکان، تبعیض جنسیتی در خصوص حقوق برابر، عدم رعایت اصول ایمنی و بهداشت محیط کار، عدم رعایت ساعت کار، مقاومت در ایجاد و شکل گیری تشکل های صنفی کارگران و مانع تراشی در جهت فعالیت تشکل های مذکور و از همه مهمتر کاهش حمایت‌های اجتماعی و سخت‌گیری در این زمینه از سوی دولت‌ها از مواردی است که معمولا به طور گسترده در این کشورها اتفاق می‌افتاد همین نابرابری‌ها کافی است که کارگران را معترض کند و آنها را برای تامین حداقل‌های حقوق خود به خیابان‌ها بیاورد.

روز جهانی کارگر روزی‌است که باید با همه این ویژگی‌هایش گرامی‌اش بداریم این روز بر همه کارگران آزاده ایران و جهان مبارک باد. در عین حال فراموش نمی‌کنیم که اکنون کارگران بسیاری از شرکت‌ها ماه‌هاست حقوق دریافت نکرده‌اند اما برای پیگیری حقوق خود هیچ ابزار مشخصی ندارند. در کشور ما قراردادهای سفید امضای بدون تاریخ با اخذ ضمانت از کارگران همچنان گرفته می‌شود و تا زمانی که حقوق خود را مطالبه می‌کنند آنها را اخراج می‌کنند و از آن بدتر این‌که کارگران رامتهم به کم کاری و بی انضباطی و سایر اتهامات نیز می‌کنند.

۱- حمایت قلبی و عملی خود را از انقلاب شکوهمند اسلامی و رهبری عظیم الشان آن حضرت آیت الله خامنه‌ای (مد ظله العالی) ابراز نموده و بار دیگر اعلام می‌نماییم که در صورت هرنوع تعرض به ارگان نظام مقدس تا پای جهان ایستادگی خواهیم نمود.

۲- ما از دولت می‌خواهیم هر چه سریعتر نسبت به تدوین تصویب واجرای آیین نامه قانون بیمه کارگران ساختمانی که مدت‌هاست معطل مانده حسب درخواست‌های نمایندگان و موافقت وزیران مرتبط و دستور ریاست محترم جمهوری اقدام نمایند.

۳- ما خواهان اعلام و محاسبه سابقه بیمه‌ای کارگران ساختمانی از زمان تصویب قانون یعنی اسفند ۸۷ می‌باشیم.

۴- ما خواهان رسیدگی کامل به حقوق کار کارگران صنفی نظیر کارگران ساختمانی، کارگران خباز و حرف و مشاغل آزاد که غالب آنها فاقد ساعت مشخص کار و دیگر حمایت‌های قانون کار و تامین اجتماعی می‌باشند، هستیم.

۵- ما از دولت می‌خواهیم هر چه سریعتر نسبت به برچیدن شرکت‌های تامین نیروی انسانی که عمدتا طرف قرارداد شرکت‌های دولتی هستند و فقط برای بهره‌کشی از نیروی کار به وجود آمده‌اند اقدام کند.

۶- جامعه کارگری ایران خواستار تقویت مذاکرات و امضای پیمان‌های جمعی فی مابین کارگران و کارفرمایان برای حل مشکلات پیش رو و پذیرش آن از سوی دولت به عنوان قوانین روابط کار می‌باشد.

۷- سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیر دولتی است که باید با مشارکت کارگران کارفرمایان و حضور حاکمیتی دولت تشکیل شود.

ما خواهان ترکیب سه جانبه در ارگان این نهاد و همچنین استقلال کامل اداری و مالی آن می‌باشیم. هرگونه اقدامی در خصوص دولتی کردن این نهاد و ارگان این سازمان از نظر ما غیر متعارف و محکوم است.

۸- تعهدات سازمان تامین اجتماعی از جمله پرداخت مستمری به بیش از ۱،۴۰۰،۰۰۰نفر تحت پوشش این سازمان از محل پرداخت‌های کارفرما، کارگر و دولت به دلیل عدم پرداخت نزدیک به ۲۱ هزار میلیارد تومان بدهی از سوی دولت امکان پذیر نیست.

متاسفانه این سازمان بامشکل جدی منابع رو برو شده و بیم آن می‌رود که تعهدات آن در آینده دچار اختلال شود که خود یک معضل جدی اجتماعی به شمار می‌رود لذا ما خواستار پرداخت تدریجی بدهی دولت در یک برنامه زمان بندی شده کوتاه مدت می‌باشیم.

۹- قانون هدفمندکردن یارانه‌ها هنوز اجرایی نشده، قیمت بسیاری کالاها و خدمات با تایید دولت افزایش یافته است. یقینا اجرای این قانون به طور قابل توجهی به بار تورمی آن خواهد افزود لذا ما خواستار تزریق به موقع منابع کافی به حساب کارگران شاغل و صندوق تامین اجتماعی جهت تقویت قدرت خرید مستمری بگیران و بیکاران تحت پوشش می‌باشیم. اشتباه احتمالی یقینا هزینه‌ای اجتماعی غیر قابل بازگشت از خود بر جای خواهد گذاشت.

۱۰- الحاق صندوق‌های بازنشستگی و همچنین اقشار مختلف جامعه به سازمان تامین اجتماعی که منابع مورد نیاز آن از سوی دولت پرداخت نمی‌شود مورد اعتراض جامعه کارگری است و ما از دولت و مجلس می‌خواهیم از تحمیل چنین تعهدی به سازمان تامین اجتماعی جدا خودداری کنند.


 


ساعت ۱۰ صبح امروز ۱۱ اردیبهشت(اول می)کارگران در شیراز به مناسبت روز کارگر،تجمع اعتراضی برپا کردند.

به گزارش خبرنگار کلمه، این تجمع که در دقایق اولیه نزدیک به پنجاه کارگر در آن حضور داشتند در مقابل استانداری فارس در خیابان آزادی شیراز در حال برگزاری است.

تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی تاکید کرده بودند که اخراج کارگران، آن ها را به “سرنوشت سیاه” دچار می کند.همچنین در پلاکارد دیگری نوشته شده بود:”کارگر،روز بیکاریت مبارک،تا حق خود را نگیریم از پا نمی نشینیم”.

یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت که حدود چند ماه است از مجتمع صنعتی گوشت فارس اخراج شده و هفت ماه است که حقوق نگرفته است.

این کارگر که نام خود را اعلام نکرد،تاکید کرد بیش از دو ماه است که مجتمع صنعتی گوشت فارس به دلیل خصوصی سازی تعطیل شده و نزدیک به ۱۲۰۰ کارگر این واحد صنعتی از کار بیکار شده اند.

کارگران این واحد صنعتی ۲۲ فروردین گذشته و پنجم اردیبهشت نیز مقابل دفتر مجتمع صنعتی گوشت تجمع کرده بودند.

همچنین اول دی ماه سال گذشته و به هنگام سفر محمود احمدی نژاد به شیراز،کارگران این واحد صنعتی و کارگران صنایع مخابراتی راه دور ایران با حضور در مقابل ورزشگاه حافظیه،محل سخنرانی رئیس دولت دهم، خواستار توجه هیأت دولت به مشکلات این واحدهای صنعتی شده بودند.

کارکنان مجتمع گوشت فارس در همین روز در ورزشگاه حافظیه، به دلیل وابسته بودن این واحد صنعتی به وزارت جهاد کشاورزی،با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار توجه وزیر جهاد کشاورزی به وضعیت خود شده بودند.


 


همزمان با اعتصاب غذای زندانیان سیاسی در ایران، ایرانیان آزادیخواه روز دوشنبه در شهرهای مختلف اروپا و آمریکا تجمعاتی را برگزار خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار جرس، این تجمعات در شهرهای کلن، هامبورگ، آمستردام، تورین، رم، فلورانس، تورنتو، ونکوور و اوتاوا زنجیره های انسانی همبستگی با زندانیان سیاسی بر گزار خواهد شد.

گفنی است ایرانیان آزادیخواه مقیم ایتالیا با صدور بیانیه ای حمایت خود را از زندانیان سیاسی اعلام کردند و خواستار ":آزادي فوري كليه بازداشت شدگان و لغو احكام صادره عليه زندانيان سياسي ، امنيتي و مطبوعاتي در دادگاههاي فرمايشی شدند."

متن کامل این بیانیه بدین شرح است :

ما تعدادی از فعالان سیاسی، دانشجویی و انسان های خواهان تامين حقوق بشر و برقراری دموکراسی در ايران، به نشان همبستگی با زندانيان بازداشتگاه و بند های زندان اوین که از ابتدای ارديبهشت ماه ۱۳۸۹ اعتصاب غذای خود را اعلام کرده اند همچون دیگر دوستان مان که هم اکنون و همزمان با هم در شهرهای دیگر جهان تجمعاتی را بر پا کرده اند اعلام حمایت بی قید و شرط خود را از خواست های زندانیان و مردم ایران که بر علیه دیکتاتوری در ایران برپاخاسته اند اعلام کرده و از کشورها، فعالان سیاسی و حقوق بشر و نهاد های بین المللی خواستاریم حکومت خودکامه ایران را که تا کنون از کشتار ، اعدام ، زندانی کردن و تضییع حقوق معترضان فروگذار نکرده است به آزادی بی قید و شرط زندانیان سیاسی و نظارت نهادهای بین المللی و رعایت حقوق بشر ملزم کند.

خواست های ما:

جلوگیری از بازداشت های غیر قانونی وخودسرانه
آزادي فوري كليه بازداشت شدگان
حق انتخاب آزادانه وکیل و حق دسترسی وکلا به پرونده زندانی
رسيدگي به روند غير قانوني و غير عادلانه بازجويي ها ، دادرسي ها و مجازات متخلفان در تمامي سطوح
بهبود وضعيت غذايي ، بهداشتي ، رفاهي و تفريحي كليه زندانيان و بازداشت شدگان
جلوگیری از توهین و آزار و اذیت خانواده های زندانیان و بازداشت شدگان
جلوگیری از هرگونه شکنجه، آزار و اذیت و اجبار و اعتراف اجباری
رسیدگی سریع به وضعیت پرونده ها و جلوگیری از طولانی شدن زمان بازداشت (هر چند که بی گناهی آنها معتقدیم)
لغو احكام صادره عليه زندانيان سياسي ، امنيتي و مطبوعاتي در دادگاههاي فرمايشی


 


مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص عفاف و حجاب در دانشگاهها گفت: بر اساس دستورالعمل شورا در جایی که امکان برگزاری کلاسهای مجزا وجود داشته باشد تفکیک کلاسها صورت می گیرد.

به گزارش مهر، جلیل دارا در پاسخ به این پرسش که طرح دانشگاهها در خصوص عفاف و حجاب در راستای طرح عفاف و حجاب جامعه است، افزود: نظر وزیر علوم در بحث عفاف و حجاب این است که در این زمینه قانون وجود دارد و تنها مشکل در عدم اجرای آن است از این رو تدوین اساسنامه و دستورالعمل برای عفاف و حجاب در دانشگاهها ضرورت ندارد و تنها باید دستورالعمل قبلی که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است اجرایی شود.

وی با تشریح راهکارهای اجرای دستورالعمل شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص عفاف و حجاب اظهار داشت: در بخش عفاف و حجاب باید فضاسازی مطلوبی در دانشگاهها صورت گیرد و اهمیت آن متذکر شود. همچنین باید برای دانشجویان تبیین کرد که منظور از پوشش اسلامی چیست.

مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم همچنین اضافه کرد: سیاست واحدی در این زمینه در دانشگاهها باید اجرایی شود تا هر دانشگاهی رویکردی متفاوت نداشته باشد.

وی با اشاره به یکی از بندهای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص عفاف و حجاب در دانشگاهها افزود: بر اساس این دستورالعمل اگر در جایی امکان برگزاری کلاسهای مجزا نیز وجود داشته باشد این کار صورت می گیرد.

دارا در خصوص اجرای این بند از مصوبه در دانشگاهها به مهر گفت: برخی افراد بحثهای مختلفی را در خصوص تک جنسیتی کردن دانشگاهها مطرح می کنند اما نیازی نیست که دانشگاهها را به سمت تک جنسیتی برد تنها کافی است که در دانشگاهها فضای اسلامی حاکم باشد.

وی افزود: اگر در دانشگاهی آمار دانشجویان زیاد بود برخی کلاسها می توانند به صورت تفکیکی برگزار شوند اما تأکیدی بر این موضوع نیست که تمام کلاسهای دانشگاهها تفکیک شوند و سیاست کلی این نیست.

مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم با اشاره به شرایط تفکیک دختر و پسر در دانشگاهها گفت: بستگی به دانشگاهها و آمار دانشجویان دارد. مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز دانشگاهها را به تفکیک جنسیتی ملزم نکرده و تنها عنوان کرده در جاهایی که لزومی دیده می شود تفکیک صورت گیرد.

وی افزود: تفکیک جنسیتی در این راستا که مباحث در کلاس به صورت راحت تری مطرح شود صورت می گیرد.


 


علی مطهری با تاکید بر اینکه شهید مطهری درباره آزادی بیان و تفکر ایده هایی داشتند که نمی توانیم بگوییم مطابق آنها موفق عمل کرده ایم، گفت: در بعضی دوره ها توجه خوبی شده و در برخی نه.

خبرآنلاین نوشت:

این نماینده اصولگرای مجلس ضمن بیان این موضوع در گفت وگو با روزنامه شرق، به نکات ذیر هم اشاره کرد:

• الان وضعیت مطلوب نیست. قبل از دولت دهم هم شرایط بد نبود.

• دولت نهم به آزادی بیان اهمیت قابل قبولی می داد و وضعیت نسبتا خوب بود اما بعد از حوادث انتخابات تا امروز وضعیت نامطلوب شد.

• بعد انتخابات ریاست جمهوری دهم، اگر رسانه های آزاد وجود داشتند باعث تسکین خاطر معترضان می شد.

• من هم با این توقیفها موافق نیستم. دلایلی که از طرف دولتی ها آورده می شود آنچنان که معاونت مطبوعاتی ارشاد در کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کرد، قانع کننده نیست.

• شهید مطهری تاکید داشت که این طور نباشد که استادان مثلا مارکسیست دانشجو را فریب دهند. می گفتند حرفشان را صریح و روشن با همان تابلو و پرچم بیان کنند و ماهم پاسخ دهیم. اما اینکه استادی از فرصت کلاسی که ربطی به آن عقاید ندارد استفاده کند تا افکار خود را با استفاده از اضطرار دانشجو در کسب نمره بیان کند، درست نیست.

• اگر مقصود این باشد که مثلا کلاس فیزیک به محل تبلیغ سکولاریسم تبدیل نشود، به نظر درست می رسد اما اگر مقصود این باشد که هیچ فرصتی برای بیان عقاید مخالف داده نشود، حرف درستی نیست.

• دولت فعلی بدون تردید علاقه و حرص به برقراری عدالت داشته اما کارش را با یک برنامه بنیادین کارشناسی شده و علمی انجام نداده و بیشتر دنبال کارهایی بوده که سریع نتیجه دهد.

• دولت فعلی باید دنبال تولید و طبعا اشتغال بیشتر می رفت اما گاهی به جای این کار شاهد کمکهای نقدی به فقرا بودیم که این آثار منفی دارد. عادت دادن مردم به دریافت پول آنها را از فرهنگ کار و تلاش دور می کند. ضمن اینکه این کار دولت برای دولتهای بعدی هم مشکل آفرین خواهد شد.


 


دبیرکل جامعه زنان انقلاب اسلامی با بیان اینکه پس از انتخابات میل به اصلاح‌طلبی در جامعه روبه گسترش است،گفت:کسی نمی‌تواند جریان اصلاح‌طلب را زمین‌گیر کند.

اعظم طالقانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درخصوص آینده جریان اصلاحات در کشور با بر حق دانستن اصلاح‌طلبان و با بیان اینکه کسی نمی‌تواند جریان اصلاح‌طلب را زمین‌گیر کند اظهار داشت: اگر اصلاح‌طلبان در مسیر حق و عدالت حرکت‌شان را ادامه دهند پایدار خواهند بود و این قانون آفرینش است که حق را پایدار کند و جریانی که در مقابل حق قرار می‌گیرد محکوم به زوال می‌شود.

وی افزود: اگر کسانی واقعا در جریان صالح حرکت کنند و برنامه‌ها و اندیشه‌هایشان در جهت اصلاح باشد این‌ها انسان‌هایی الهی‌اند که توکلشان به خداست و خدا هم کمکشان می‌کند.

فرزند مرحوم طالقانی با اشاره به حوادث پس از انتخابات و دستگیری‌ پس از گفت: حوادث پس از انتخابات و نشان داد که اصلاح‌طلبی چیزی نیست که بشود به راحتی به کسی تزریق کرد و یا به راحتی آن‌را از ذهن افکار عمومی پاک کرد.

وی ادامه داد: جریان اصلاح‌طلبی بعد از انقلاب توسعه پیدا کرد در کشور نهادینه شد به خصوص در حوادث پس از انتخابات اگر در برخی شهرها و روستاهایی مردم متوجه مسائل نبوده‌اند اکنون متوجه شدند که صداقت نزد چه کسانی است.

طالقانی با بیان اینکه حوادث پس از انتخابات باعث روشن‌تر شدن مواظع اصلاح طلبان برای مردم شد گفت: آنچه اتفاق افتاد موجب بالا رفتن آگاهی‌های مردم شد و اگر در جای‌هایی شاهد عکس‌العمل‌هایی از طرف مردم در مقابل رفتارهای نادرست برخی افراد هستیم این بازتاب رفتار آنهاست که مانند آتش زیر خاکستر در مناسبت‌های مختلف گل می‌اندازد.

بازرس خانه احزاب درخصوص برخورد کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی با بیان اینکه ادعای دولت این است که طرفدار فعالیت‌های سیاسی مردم در قالب احزاب است اما احزابی را که منتقد آنها هستند توقیف می‌کند، گفت: ما می خواهیم برای مردم خدمتگزار باشیم و مردم را هم خدا به عنوان انسان خلق کرده که دلبستگی و علایق آنها باید از طریق فعالیت‌های جمعی در قالب گروه‌های صنفی،مدنی و سیاسی شکل بگیرد.

وی تصریح کرد:اگر ما می خواهیم اجتماع گسسته‌ای نداشته باشم و همبستگی اجتماعی ما از طریق نهاد خانواده و سپس از طریق نهادهای جمعی استحکام یابد باید با نهادهای صنفی،مدنی و حزبی همراه باشیم و آنها را تقویت کنیم نه آنکه در صدد زمنگیر کردن آنها باشیم.

دبیرکل جامعه زنان انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: می‌گویند طرفدار فعالیت احزاب هستند اما یارانه‌ای را که در مجلس در سال ۸۸ برای احزاب تصویب شده بود را در اختیار آنها قرار نمی‌دهند. آیا این حقوق ملت نیست که از آنان سلب شده است و به نهادهایی کمک می‌شود که خودشان قبول دارند؟ آیا این‌گونه می‌خواهند از حقوق مردم دفاع کنند؟ چه کسی باید به مردم جواب بدهد؟

وی با بیان اینکه ادعای آنها مبنی بر اینکه ما برای مردم و با مردم هستیم ادعای کذبی است تصریح کرد: حوادث پس از انتخابات به خوبی نشان داد که چه جریانی با مردم تقابل دارد، آقایان ادعا می‌کنند که مستحبات‌شان ترک نمی‌شود اما انواع وعده های نادرست و غیرعملی را به مردم می‌دهند.

نماینده دور اول مجلس شورای اسلامی ادامه داد: می‌گویند به روز جزاء و کتاب خدا ایمان داریم، آیا کسی که واقعا به معاد و روز جزاء ایمان دارد نمی‌داند که هر کاری که در دنیا می‌کند در آخرت نتیجه‌اش را می‌گیرد. اگر واقعا ایمان داشتند حق دیگران را ضایع نمی‌کردند و بیت‌المال را بدون اینکه پاسخ‌گو باشند خرج نمی‌کردند، آقایان فکر می‌کنند تافته جدا بافته‌اند و این همان حس برتری‌جویی است.

طالقانی با بیان اینکه عده‌ای در فکر زمین‌گیر کردن اصلاحات هستند و فکر می‌کنند پس از انتخابات اصلاحات را زمین‌گیر کرده‌اند گفت: پس از انتخابات میل به اصلاح‌طلبی در جامعه و بخصوص در میان جوانان روبه گسترش است و کسانی‌که تا قبل از انتخابات فقط سرگم کار خودشان بودند و چیزی از جریان اصلاح‌طلبی نمی‌دانستند با اتفاقات پس از انتخابات چشم گوششان باز شد و نه تنها در ایران بلکه جهانیان متوجه جنبش اصلاحات شد و بیش از گذشته به ملت آگاه و غیور ایران احترام می‌گذارند.

فرزند مرحوم آیت‌الله طالقانی با بیان اینکه طرفداران اصلاحات یکی دو نفر و یا ۱۰۰ نفر نیستند که با این برخوردها از پا در آمده و زمین‌گیر شوند گفت: با این رفتارها برای خودشان دشمن‌تراشی می‌کنند.

وی با بیان اینکه به هیچ‌وجه نگران حذف جریان اصلاح‌طلب از عرصه سیاسی کشور نیستم تصریح کرد: کسانی باید نگران حذف شدن از عرصه سیاسی کشور باشند که وعده‌هایی به مردم می‌دهند که پشتوانه عقلی ندارد و با واقعیت‌های جامعه مطابقت نداشته و تنها برای جلب افراد به دادن وعده‌های دروغین روی می‌آورند.

دبیرکل جامعه زنان انقلاب اسلامی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه با توجه به محدودیت‌هایی که اصلاح‌طلبان برای بازگشتن به قدرت با آن روبرو هستند آیا بازگشت آنها به قدرت را امکان‌پذیر می‌دانید؟ گفت: هدف اصلی برای به قدرت رسیدن نیست و فقط تلاش برای داشتن جامعه‌ای صالح و سالم و عاری از دزدی، دروغ و تهمت است. جامعه‌ای که در آن حقوق بشر رعایت شود و مردم از حق فعالیت‌های مدنی، سیاسی ،اقتصادی و صنفی برخوردار باشند.

طالقانی معتقد است دولتی که نتواند حقوق مردم را رعایت کند قدرت ندارد. قدرت داشتن یعنی اداره کردن جامعه نحو مطلوب. جامعه‌ای که در آن منابع ثروت حیف و میل نشود. به گفته وی برنامه‌ریزی و آینده‌نگری برای نسل آینده و ایجاد انگیزه برای فعالیت جوانان و جهت بخشیدن به افکار آنها از مهمترین رویکزدهای هر دولت است.

این فعال سیاسی در خصوص انحلال احزاب مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی و دلایل مطرح شده از سوی کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مبنی بر نقش داشتن این احزاب در حوادث پس از انتخابات با بیان اینکه این دو حزب از جمله احزابی هستند که دارای پایگاه مردمی می‌باشند و انحلال آنها یک اشتباه محض است، اظهار داشت: کسانی که تحمل صدای مخالف را ندارند متوجه پایگاه اجتماعی این احزاب در میان مردم و تاثیر آنها به افکار عمومی شدند و ترس از توسعه روزافزون این احزاب و هماهنگ بودن خواسته‌های آنها با خواست مردم این احتمال را می‌داد که روزی این احزاب به قدرت برسند به همین دلیل هم کسانی که تحمل نقد را ندارند به فکر انحلال این دو حزب افتاده‌اند که این خلاف قانون اساسی کشور است که به فعالیت احزاب توجه ویژه دارد.

وی معتقد است که تجربه نشان داده احزابی که منحل می‌شوند گرایش مردم به آنها افزایش میابد.

بازرس خانه احزاب تصریح کرد: برخی از اصولگرایان معتدل و منتقد دولت هم به دلیل اینکه می خواهند مناسباتی که با قدرت دارند حفظ شود،برای جلوگیری از اقدامات خلاف قانون هیچ کاری نمی‌کنند و سکوت کرده‌اند.

نماینده دور اول مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح تجمیع انتخابات با بیان اینکه مخالف طرح تجمیع انتخابات هستم گفت: به نظر من انتخابات به صورت جداگانه برگزار شود بهتر است چون در تجمیع انتخابات امکان سوء استفاده از آراء مردم بیشتر است.

وی با اشاره به ماجرای ممنوع‌الخروج شدن سید محمد خاتمی رئیس جمهور سابق کشورمان در خصوص تاثیر این ممانعت در فضای بین‌المللی گفت: این ممانعت‌ها از لحاظ بین‌المللی به نفع آقای خاتمی و موجب افزایش اعتبار بین‌المللی ایشان می‌شود.

فرزند مرحوم طالقانی با اشاره به توطئه‌هایی که علیه آقای خاتمی در حال شکل گرفتن است هشدار داد:‌ آقای خاتمی هیچ مشکلی از لحاظ فکری و رفتاری در مسائل زندگی شخصی ندارد که بتوانند موقعیت او را زیر سوال ببرند.


 


اطلاعات رسیده حاکی از آن است که همزمان با ۱۱ اردیبهشت ماه روز جهانی کارگر در سطح شهر تهران به خصوص در مناطق مرکزی شهر، فضای امنیتی حاکم شده است.

به گزارش خبرنگار کلمه، تجمع ماموران نظامی و انتظامی در میدان انقلاب تا نزدیک میدان آزادی بیشتر مشهود است و خودروهای ون در اطراف میدان انقلاب مستقر شده اند.

گزارش های رسیده حکایت از آن دارد که در اطراف وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی (در خیابان آزادی ) نیروهای امنیتی به طور پررنگ سازماندهی و مستقر شده اند و آن نقطه از شهر کاملا شبیه منطقه نظامی شده است.

همچنین از میدان فاطمی نیز خبر رسیده که نیروهای امنیتی روبروی وزارت کشور نیز مستقر شده اند.

از سوی دیگر بسیاری از کارفرمایان، کارگران خود را تهدید به اخراج کردند که در این روز هیچ اقدام یا اعتراضی را صورت ندهند.


 


جمعی از اعضای هیأت علمی و دانشگاهیان دانشگاه های سراسر کشور با انتشار بیانیه ای خواستار آزادی دکتر قربان بهزادیان نژاد از اساتید دانشگاه تربیت مدرس و مشاور میرحسین موسوی شدند.

«قربان بهزادیان نژاد» روز ۷ دی ۱۳۸۸ به همراه سه مشاور دیگر مهندس موسوی بازداشت شد و هنوز در بازداشت به سر می برد. او رئیس ستاد انتخاباتی موسوی بود که سابقه ۲۲ سال دوستی و همکاری را با نخست وزیر دوران دفاع مقدس دارد.

این بیانیه که نسخه ای از آن در اختیار «کلمه» قرار گرفت به مناسبت روز معلم و همچنین نزدیک شدن به سالگرد انتخابات ۲۲ خرداد صادر شده و به شرح زیر است:

بنام خدا

دانشگاهیان عزیز

در آستانة روز معلم و سالگرد انتخابات ۲۲ خرداد یعنی نقطة عطف نورانی در سرنوشت بزرگ ملت ایران هستیم، اگرچه جریان های جاه طلب و غافل همچنان با اسارت آزادمردانی همچون دکتر قربان بهزادیان نژاد، عضو هیأت علمی دانشکدة علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس، به اقدامات سرکوبگرانة خود ادامه داده و موجبات دوری هر چه بیشتر فرهیختگان این مرز و بوم از نظام را فراهم می سازند. آشنایی اجمالی بیشتر با شخصیت علمی و مدیریتی دکتر بهزادیان نژاد برای پاسداشت خدمات ایشان و اعتراض جامعة دانشگاهیان به زشتی زندان نمودن یکی از خدمتگزاران دانشگاهی این کشور و ابراز نگرانی نسبت به ادامة این اسارت است.

فعالیت های دانشگاهی دکتر بهزادیان نژاد به محض ورود به مقطع تحصیلات تکمیلی آغاز و تا قبل از دستگیری ادامه داشت. نگارش هشت کتاب، بیست مقاله، شرکت در بیش از بیست و پنج همایش علمی، انجام پروژه های کشوری و راهنمایی بیش از بیست رسالة دکتری و کارشناسی ارشد، تنها بخشی از فعالیت های دانشگاهی ایشان است. همچنین در حوزة مدیریتی و اجرایی کشور از سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی و دوران جنگ تاکنون مسئولیت های متعدد و متنوعی مانند عضویت در شورای پژوهشی و برنامه ریزی وزارت بهداشت تا عضویت هیأت امنای جهاد دانشگاهی و نیز عضویت شورای راهبردی ساختار وزارت بهداشت را عهده دار بوده اند.

دکتر بهزادیان نژاد در کنار این خدمات علمی، دانشگاهی و اجرایی، در چند سال گذشته فعالیت های فرهنگی- علمی را نیز در کارنامة فعالیت خود دارد که نتیجة آن، دهها کنفرانس و سمینار علمی و دانشگاهی در زمینة علوم انسانی است که به همت مؤسسة تحقیقات و توسعة علوم انسانی که مدیریت آن را بر عهده داشته برپا گردیده است.

دکتر بهزادیان نژاد با چنین گذشتة پرافتخار و با آگاهی از مشکلات کشور در سطح ملی، مسئولیت ستاد انتخاباتی مهندس میرحسین موسوی را پذیرفت تا با همکاری دیگر نیروهای مستعد و با تکیه بر عقل جمعی، به اصلاح شیوه ها و سیاستگذاری ها بپردازد و به گسترش راهکارهای بومی مطابق با استانداردهای بین المللی کمک کند.

دکتر بهزادیان نژاد در زمرة علاقمندان به جمهوری اسلامی، دوستداران نظام و خواهان اصلاح امور با حفظ تمام شئونات و منافع ملی بوده و نقش ایشان و همراهانشان در تشویق مردم برای حضور در پای صندوق های رأی در انتخابات ریاست جمهوری دهم از جمله خدمات بی بدیل ایشان به ایران اسلامی بوده است.

قاطبة دانشگاهیان با توجه به حسن سابقة ایشان و به دلیل حضور موفق در زمینه های گوناگون علمی و مدیریتی، ایشان را فردی دارای ظرفیت های انسانی فوق العاده، مسلمانی متدین با سابقة روشن انقلابی، حق مدار و مسئول می دانند و خواستار آزادی هر چه سریعتر ایشان از اسارت هستند.

جمعی از اعضای هیأت علمی و دانشگاهیان دانشگاه های سراسر کشور


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته