ایام سوگواریت فرا رسید فاطمه جان ، ای اسوۀ صبر و استقامت ، و جهان به عزایت نشسته، ای مادر پدر!
چه کسی می داند علی(ع) در فراقت چه رنجها کشید و چه ناله ها سر داد در خلوت خود تا ستون حنانه، حنانه شد و چاه از اشکهایش پر آب ...
خدایا! تاریخ را چگونه رقم زده ای که این مصائب هیچگاه فراموش نمی شود و در حافظۀ بشریت مدفون نمی گردد؟ شاید تأثیر رفتارهای ظالمانه است و تکرار نامردمی ها و حق کشی ها در زمان های مختلف که تاریخ ، زنده است و ستم، منفور همیشگی آن .
امروز من در برگی از همین تاریخ و در سیصدمین روز از تقویم بی عدالتی وارده بر خویش و خانواده ام ، برای دختر معصوم پیامبر گرامی اسلام می گریم . می دانم که می داند و می بینم که می بیند و جز این از معصوم ، انتظار نمی رود .
یقین دارم اشک مادری که فرزندش را در راه حق از دست داده ، بی تابی زنی در فراق ناحق همسر قهرمانش ، و تب و تاب کودک دلتنگ از دوری اجباری پدر، قلب معصوم فاطمه(س) را نیز به درد می آورد و هموست که حس می کند لرزش عرش خدا را .
دیر نیست آن روز که ناله های مادران و نفرین های ستمدیدگان ، ریشه های ظلم را خشکانده و نابود سازد و آن روز جز فریاد "واحسرتا" از حلقوم تبهکاران نخواهیم شنید ، اما چه سود که دیر است و چه زود دیر می شود !
بانوی من !
چه خوب درک می کنی حال مادر پیر دو شهید را که فرزند دیگرش نیز به جرم حق خواهی، اسیر دست های جور و ستم گشته و شب هنگام که خواب از چشمان منتظرش رخت بربسته و جای خویش به اشک های سوزان می دهد، توشه ای جز دعا ندارد و این یاد خدا و مصیبت های رفته بر شماست که آرامش را به او باز می گرداند.
ای همسر علی(ع) !
می دانم با تأثر می نگری تب و تاب همسری نگران را که از همۀ لذات زندگی چشم پوشیده و از دردهای همسر بال و پر بسته اش در زندان جور و جفا، لحظه ای آرام و قرار ندارد که می داند شریک زندگیش، فیض الله محبوبش از درد دندان ، توان غذاخوردن نداشته و درخواست هایش برای درمان ، بی جواب مانده و این رنج نیز بر دردهای زانو و مفاصل که از موهبت های زندان بوده ، اضافه شده است .
ام ابیها !
می دانم غمگین می شوی وقتی که دختران من هم می خواهند برای پدرشان مادری کرده و خستگی سی سال تلاش و کار بی وقفه در راه نظام و آرمان های مقدس اسلام را از تن او بیرون کنند و گرد آزردگی ناشی از اینهمه جفا را از قلب پاکش بزدایند، اما آنچه می بینند شاه ماهی زیبائی است که در آکواریوم ملاقات های کابینی محصور شده و امکان دسترسی وجود ندارد.
بانوی دو عالم !
می دانم تو که از نزدیک ، شاهد رفتارهای پیامبر گرامی اسلام بوده ای و برخوردهای انسانی و بزرگواری های ایشان را در مقابل مخالفان، حتی کفار ،نظاره گر بوده ای ، خشمگین می شوی بر اعمالی که با نام دین مقدس پدرت بر دوستداران و پیروان آن حضرت روا می دارند .
امسال ایام فاطمیه مانند تمام مناسبت های دیگر در سرزمین ما با حوادثی مصادف است که بار دیگر، نگاه ها را متوجه مظلومیت خاندانتان کرده و دعاها پرسوزتر شده است . در این ایام که همه در سوگ تو نشسته ایم ، اطمینان دارم تو نیز ماتمزدۀ ازدست رفتن عدالت و ارزش ها هستی.
و اینک که جز دادخواهی به درگاه ایزد منان و توسل به شما خاندان مطهر، سلاحی ندارم ، استقامتم را بیشتر می کنم و منتظر می مانم تا روزگار بگذرد که فرزند معصومت امام جواد(ع) فرمود :
" روزگار و گذشت زمان ، پرده از رازهای نهفته بر می دارد . "
پس ایمان دارم روزی پرده ها کنار رفته و حقایق آشکار می شود . روزی که جز رسوائی و روسیاهی، برای ستمکاران نصیبی نخواهد بود و آتش آه مظلومین ، گریبانگیر آنان خواهد شد که این وعدۀ پیامبر امین خداست :
" از نفرین مظلوم بترسید که چون شعلۀ آتش بر آسمان می رود. "
مهدی تاجیک، فعال مطبوعاتی ، در پی دستگیریهای گسترده پس از وقایع روز عاشورا توسط نیروهای امنیتی در منزل خود دستگیر و بعد از جابجایی مکرر از چند زندان امنیتی مختلف نهایتا اواخر سال گذشته به بند عمومی ۳۵۰ زندان اوین منتقل و چند روز مانده به نوروز با قرار وثیقه از زندان اوین مرخص شد.
به گزارش خبرنگار رهانا، مهدی تاجیک پیش از این نیز در اوایل سال ۸۵ توسط نیروهای امنیتی دستگیر و ماهها در بازداشت به سر برده است . نامبرده در همان سال در دادگاه انقلاب به ۲ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده بود.
تاجیک از فعالان عرصهی خبری و خبرنگار یکی روزنامههای توقیف شده است.
مراسم تولد علی ملیحی، روزنامه نگار و عضو دربند شورای سیاستگذاری سازمان دانش آموختگان ایران همزمان با سومین ماه بازداشت او با حضور تعدادی از اعضای سازمان ادوار تحکیم و همچنین روزنامه نگاران در مقابل زندان اوین برگزار شد. علی ملیحی نیز در جریان برگزاری این مراسم طی تماس تلفنی کوتاهی که هدیه همبندانش به او بود با دوستان خود گفتگو کرد.
به گزارش ادوار نیوز، علی ملیحی، روز 20 بهمن ماه سال گذشته بازداشت شد و پس از گذراندن بیش از دو ماه در بند امنیتی 240 اندکی پس از اغاز سال جدید به بند 350 زندان اوین منتقل شد. پرونده علی ملیحی با صدور کیفرخواست چندی پیش به شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی ارسال شده و او در انتظار محاکمه در این دادگاه است.
جبهه مشارکت ایران اسلامی در بیانیه به مناسبت یازدهم اردیبهشت روز جهانی کارگر ضمن تبریک این روز به همه کارگران زحمت کشان ایران و همبستگی با آنان دیدگاههای خود را در خصوص مسائل کارگری منتشر کرد.
به گزارش نوروز، متن کامل بیانیه جبهه مشارکت به شرح زیر است:
روز 11 اردیبهشت (اول ماه می ) در سایه مبارزه و تلاش کارگران برای استیفای حقوق خود بنام « روز کارگر » نامگذاری شده است . در این روز در سراسر جهان کارگران با انجام گردهم آیی و راهپیمایی ضمن نمایش اتحاد و همبستگی صنفی خود و اعلام مطالبات بر زمین مانده شان ، به پاسداشت مقام کارگران مبارزی می پردازند که در راه احقاق حق این طبقه شریف و زحمتکش از هیچ کوششی دریغ نداشتند و بسیاری شان تا مرز بذل جان به پیش رفتند. جبهه مشارکت با بزرگداشت و تبریک این روز به همه کارگران و اعلام همبستگی با آنها در پیگیری مطالباتشان یادآوری نکات دیل را در این باره ضروری می داند :
تولید ثروت در کشور مرهون فعالیت و تلاش کارگران در سطوح مختلف است و چرخ اقتصاد بدون حضور کارگران چرخشی ندارد اما سوگمندانه و به رغم همه تلاشها و مبارزاتی که کارگران برای احقاق حق خود داشته اند بدلیل مناسبات ناعادلانه حاکم برجامعه ما تاکنون به سهم مناسب با زحمت و تلاش خود را از تولید ملی دست نیافته اند و همچنان خانواده های این طبقه زیر خط فقر قرار دارند و تاسف بارتر اینکه نزدیک به چهار میلیون از نیروی کار جامعه ما بدلیل اجرای سیاست های نادرست اقتصادی و فقدان سرمایه گذاری فاقد شغلی هستند که بتوانند گذران زندگی کنند و از نیروی کارشان برای سازندگی و توسعه کشور بهره برند . کاهش نرخ رشد اقتصادی کشور در دوسال اخیر و به صفر رسیدن آن در سال جاری زنگ خطری را بصدا درآورده است که بیشترین آسیبش متوجه کارگران بوده و روزبروز بر تعطیل شدن کارخانه ها و خیل بیکاران می افزاید ، و این درحالی است که دولت مستقر با تکیه بر درآمد میلیاردها دلار نفتی سیاست درهای باز برای واردات را در پیش گرفته و رقم واردات را تا مرز 70 میلیارد دلار در سال بالا برده است . درآمد نفتی که باید صرف سرمایه گذاری و اشتغال و توسعه کشور شود عملا به خدمت سرمایه گذاری و اشتغال و توسعه دیگر کشورها درآمده است . دولت مستقر سرخوش از این وضعیت که با واردات گذران عمر می کند و بی توجه به اینکه در روزگار کاهش درآمد نفت گذران عمر چگونه می شود؟ ایران را همچنان در دام توسعه نیافتگی و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات کارگری و اجتماعی نگه داشته و چشم اندازی مثبتی برای افق پیش رو باقی نگذاشته است و دراین شرایط کارگران جز حفظ و گسترش دامنه همبستگی و اتحاد و فریاد زدن برای احقاق حق خود چه می توانند بکنند؟ و این درحالی است که بدلیل اعمال سیاست های دولت آنها فاقد تشکل های صنفی مستقل اند که بتوانند بطور مدنی و مسالمت آمیز فریاد اعتراض این قشر زحمتکش وشریف را بازتاب دهند و راه را بروی حل آنها بگشایند . برای آنکه فاصله آنچه هست برای کارگران با آنچه باید می بود ، پس از سی سال استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران و اجرای قانون اساسی ، روشن شود نقل دواصل از قانون اساسی در این باره بسیار قابل تامل و توجه می نماید و اینکه عملکرد حاصله چه فاصله ای را به نمایش می گذارد :
اصل 43 :" برای تأمین استقلال اقتصادی جامعه و ریشهکن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد، با حفظ آزادی او، اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر اساس ضوابط زیر استوار میشود:
1. تأمین نیازهای اساسی: مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده برای همه.
2. تأمین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل و قرار دادن وسایل کار در اختیار همه کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند، در شکل تعاونی، از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر که نه به تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروههای خاص منتهی شود و نه دولت را به صورت یک کارفرمای بزرگ مطلق درآورد. این اقدام باید با رعایت ضرورتهای حاکم بر برنامهریزی عمومی اقتصاد کشور در هر یک از مراحل رشد صورت گیرد.
3. تنظیم برنامه اقتصادی کشور به صورتی که شکل و محتوا و ساعت کار چنان باشد که هر فرد علاوه بر تلاش شغلی، فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی، سیاسی و اجتماعی و شرکت فعال در رهبری کشور و افزایش مهارت و ابتکار داشته باشد.
4. رعایت آزادی انتخاب شغل، و عدم اجبار افراد به کاری معین و جلوگیری از بهرهکشی از کار دیگری.
5. منع اضرار به غیر و انحصار و احتکار و ربا و دیگر معاملات باطل و حرام.
6. منع اسراف و تبذیر در همه شیون مربوط به اقتصاد، اعم از مصرف، سرمایهگذاری، تولید، توزیع و خدمات.
7. استفاده از علوم و فنون و تربیت افراد ماهر به نسبت احتیاج برای توسعه و پیشرفت اقتصاد کشور.
8. جلوگیری از سلطه اقتصادی بیگانه بر اقتصاد کشور.
9. تأکید بر افزایش تولیدات کشاورزی، دامی و صنعتی که نیازهای عمومی را تأمین کند و کشور را به مرحله خودکفایی برساند و از وابستگی برهاند."
اصل 28 :" هر کس حق دارد شغلی را که بدان مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند. دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون، برای همه افراد امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد نماید. "
دولت و مجلس اصلاحات برای عملیاتی کردن این نگاه و بازیابی جایگاه شایسته و بایسته کارگران در چرخه اداره کشور و اقتصاد در قالب قانون برنامه چهارم توسعه موادی را تصویب کردند که اجرای آنها می توانست مسیر دستیابی کارگران به حقوق حقه خود را هموار و آنها را در جایگاه مناسب و بایسته خود بنشاند اما با کنارنهادن این قانون از سوی دولت نهم و عدم اجرای این مواد امروز وضعیت کارگران بدتر از گذشته شده و بر دامنه بیکاری در جامعه افزوده شده است .
جبهه مشارکت همچنان راه حل مسائل کارگری در اجرای این مواد می داند و ازجمله ماده 102 که بیان می دارد :" دولت موظف است برنامه ملی توسعه کار شایسته را به عنوان گفتمان جدید عرصه کار و توسعه ، براساس راهبرد « سه جانبه گرایی » که متضمن عزت نفس ، برابری فرصت ها ، آزادی و امنیت نیروی کار ، همراه با صیانت لازم باشد و مشتمل بر محورهای ذیل تهیه و از سال دوم برنامه چهارم به مرحله اجرا درآورد :
الف - حقوق بنیادین کار ( آزادی انجمن ها و حمایت از حق تشکل های مدنی روابط کار ، حق سازماندهی و مذاکره دسته جمعی ، تساوی مزدها برای زن و مرد در مقابل کار هم ارزش ، منع تبعیض در اشتغال و حرفه ، رعایت حداقل سن کار ، ممنوعیت کار کودک ، رعایت حداقل مزد متناسب با حداقل معیشت )
ب - گفتگوی اجتماعی دولت و شرکای اجتماعی ( نهادهای مدنی روابط کار )، ارتقای سرمایه انسانی و اجتماعی ، ارتقای روابط صنعتی و روابط کار ، نقش شرکای اجتماعی ، مذاکرات و چانه زنی جمعی ، انعقاد پیمانهای دسته جمعی ، تشکیل شورای سه جانبه مشاوره ملی ، گسترش مکانیزمهای سه جانبه در روابط کار ، اصلاحات ساختاری ، ترویج گفت و گوی اجتماعی و تقویت تشکل های مدنی روابط کار .
ج - گسترش حمایت های اجتماعی ( تامین اجتماعی ، بیمه بیکاری ، ایجاد توسعه و تقویت ساز و کارهای جبرانی ، حمایت های اجتماعی از شاغلین بازار کار غیررسمی ، توانبخشی معلولین و برابری فرصت ها برای زنان و مردان و توانمندسازی زنان از طریق دستیابی به فرصت های شغلی مناسب)
د - حق پیگیری حقوق صنفی و مدنی کارگری
ه – اصلاح و بازنگری قوانین و مقررات تامین اجتماعی و روابط کار (تغییر در قوانین تامین اجتماعی و روابط کار براساس سازوکار سه جانبه « دولت ، کارگر و کارفرما» به منظور تعامل و انعطاف بیشتر در بازار کار)
و – اشتغال مولد (ظرفیت سازی برای اشتغال در واحدهای کوچک و متوسط ، آموزش های هدف دار و معطوف به اشتغال ، برنامه ریزی آموزشی با جهت گیری اشتغال ، آموزشهای کارآفرینی ، جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات بازار کار ، ارتباط و همبستگی کامل آموزش و اشتغال ، رفع موانع بیکاری ساختاری ، توسعه آموزشهای مهارتی فنی و حرفه ای معطوف به نیاز بازارکار)
ز – اصلاح قوانین و مقررات در جهت انطباق قوانین و مقررات ملی با استاندارها و مقاوله نامه های بین المللی ، کنسولی ، تحولات جهانی کار و امحای تبعیض در همه عرصه های اجتماعی به ویژه در عرصه روابط کار و اشتغال
ح – اتخاذ تدابیر لازم برای اعزام نیروی کار به خارج از کشور. "
در شرایط کنونی نیز جبهه مشارکت درقالب جنبش سبز راه حل مسائل کارگری را در بازگشت به اجرای بدون تنازل قانون اساسی از سوی حاکمیت می داند چراکه تا مسائل بنیادینی همچون حاکمیت قانون ، آزادی ، عدالت ، مردمسالاری ، انتخابات آزاد و رقابتی ،...و حقوق شهروندی در سطح کلان و ملی تکلیفشان روشن نشود نمی توان انتظار داشت دولتی در سطح خرد پاسخگوی مطالبات کارگران و عدم اجرای قانون برنامه چهارم توسعه در این باره باشد . امروزه پیوند جنبش کارگری با جنبش سبز و طرح مطالباتی مشترک و ملی می تواند راهگشای جامعه ایران بسوی آینده ای بهتر باشد و روز کارگر فرصتی برای به نمایش گذاشتن این همبستگی سبز و ملی و قوت قلب دادن به همه آنانی است که در این مسیر دچار آسیب شده اند و اینکه سرنوشت و آینده جامعه ما با کار و تلاش و مبارزه دستان پرتوان کارگران ساخته می شود و هر گره کوری با همت و کار مضاعف آنان باز خواهد شد .
جبهه مشارکت ایران اسلامی
10/2/89
شورای فعالان ملی مذهبی با انتشار بیانیه ای، ضمن تبریک روز کارگر و معلم، از خواستههای آنها همچون آزادی بیقید و شرط کلیه معلمان و کارگران زندانی، حق تشکل صنفی مستقل، حق تجمع مسالمتآمیز، حق مشارکت در تصمیمگیریهای مربوط، حق برخورداری از توازن بین حقوق و هزینههای زندگی و ... حمایت کرده دذاو نیز خطاب به حکومت گفته به جای نگرش امنیتی – سیاسی به این تشکلها، بپذیرد که رفع مشکلات اقشاری که میلیونها ذینفع دارد جز با به رسمیت شناختن شخصیت حقوقی آنها امکانپذیر نمیباشد و در پایان به آنها توصیه کرده با خواستههای صنفی کارگران و معلمان برخورد امنیتی نکنند.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
بنام خدا
روز جهانی کارگر - اول ماه می - و روز ملی معلم فرا میرسد و ما این دو روز را به دو قشر زحمتکش جامعه ایران تبریک میگوییم.
جامعه ایران تعلیم وتربیت فرزندان خود را به دست معلمان سپرده و مسئولیت چرخاندن چرخهای نه چندان روان تولید را به دست کارگران. از این رو وظیفه مان حکم می کند که در روزی که جهت بزرگداشت این عزیزان درنظر گرفته شده است از خود بپرسیم که به راستی اکنون وضعیت زندگی آنان چگونه است؟
معلمان علاوه بر تحمل شرایط عمومی حاکم بر جامعه و آسیبپذیری از کمبودها، تنگناها و فشارهای موجود و محرومیت از بسیاری حقوق اجتماعی و سیاسی خود، دو مشکل اساسی ناپایداری سیاستهای حاکم بر سیستم آموزشی و عدم توازن شدید بین درآمد و هزینههای رشدیابنده زندگی را بصورت مضاعف بر خود هموار میکنند و به همین دلیل کمتر قادر به ایجاد ثبات و ارامش در زندگی خود هستند.
کارگران جامعه ما نیز دارای شرایط مشابهی بوده و علاوه بر تحمل مصایب عمومی گریبانگیر جامعه از عدم تامین شغلی منبعث از سیاستهای حاکم برمحیط کسب وکار و باز عدم توازن شدید بین درآمد و هزینههای زندگی متحمل بیشترین فشارها میشوند.
به راستی نقطه آغازین و گام نخست درمان دردهای بیشمار این دو قشر زحمتکش کجاست؟ تجربه دیگر جوامع که در آنها معلمان و کارگران دارای زندگیای در شأن خود و برخوردار از ثبات و آرامشاند نشان میدهد که سازماندهی صنفی و ایجاد تشکلهای کارگری و کارمندی نخستین گام برای رفع مشکلات موجود و دست و پنجه نرم کردن با معضلاتی است که بر سر راه زندگی این دو قشر اجتماعی قرار میگیرد. بدون تشکلهای صنفی و حضور مستقیم این اقشار در تصمیمگیریها، حتی فهرست کردن نابسامانیهای موجود توسط دیگران امکانپذیر نیست.
متأسفانه درست در همین نقطه اساسی است که حکومت مدعی طرفداری از محرومین، بزرگترین ستم آشکار خود را به این دو قشر اعمال میکند. حکومت با وارد کردن فشار مستمر بر تشکلهای صنفی معلمان و کارگران و خفه کردن این تشکلها در نطفه میکوشد که جامعهی آنها را پراکنده و متفرق سازد. سیاستهای فشار و تفرقهافکنی حکومت و زیر پا نهادن حقوق قانونی آنها برای داشتن تشکلهای صنفی، تجمع و اعتراضهای مسالمتآمیز نه تنها از دو قشر مذکور جمعی پراکنده و متفرق میسازد، که حکومت را نیز از نیروی لایزال آنها برای رفع نابسامانیها محروم مینماید. بیجهت نیست که امروز جمع کثیری از فعالان صنفی معلمان و کارگران به کیفر تلاش برای حل مشکلات همکارانشان یا در زندان بسر می برند ویا تحت تعقیب نیروهای امنیتی قراردارند.
در پایان سخن ما با شما عزیزان این است که دردها و رنجهای حاکم بر جامعه ی میلیونی شما تنها با همت و درایت و در سایهی مبارزهای مسالمتآمیز برای کسب حقوقی که قانون اساسی نیز بر آن تأکید ورزیده قابل درمان خواهد بود و ما به عنوان بخشی از فعالان حوزههای سیاسی و مدنی نیز از خواستههای شما حمایت میکنیم. خواستههایی همچون: آزادی بیقید و شرط کلیه معلمان و کارگران زندانی، حق تشکل صنفی مستقل، حق تجمع مسالمتآمیز، حق مشارکت در تصمیمگیریهای مربوط، حق برخورداری از توازن بین حقوق و هزینههای زندگی و ... و نیز سخنمان با حکومت آن است که به جای نگرش امنیتی – سیاسی به این تشکلها، بپذیرد که رفع مشکلات اقشاری که میلیونها ذینفع دارد جز با به رسمیت شناختن شخصیت حقوقی آنها امکانپذیر نمیباشد و به آنها توصیه میکنیم با خواستههای صنفی کارگران و معلمان برخورد امنیتی نکنند.
شورای فعالان ملی – مذهبی
10/2/138
دکتر علی اکبر سروش پس از تحمل 47 روز بازداشت انفرادی با قرار وثیقه آزاد شد.
دکتر علی اکبر سروش عضو هیئت علمی دانشگاه، استاد دانشگاه های بابل، با سابقه طولانی در تدریس تاریخ اسلام.
وی عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی استان مازندران است که در دوران اصلاحات در سمت ریاست آموزش و پرورش شهرستان بابل را بر عهده داشت.
دکتر سروش در تاریخ 22 اسفند 1388 در پی ارسال احضاریه از طرف دادسرای انقلاب بابل بازداشت شده بود.
منابع دانشجویی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفتند که دادگاه افتخار برزگریان فعال دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد روز دوازدهم اردیبهشت ماه به ریاست قاضی کاووسی برگزار خواهد شد. به گفته یکی از نزدیکان وی درحالی برزگریان به اتهام شرکت در تجمعات غیرقانونی محاکمه میشود که برزگریان در هیچیک از تجمعات دانشجویی و مردمی پس از انتخابات ۲۲ خرداد حضور نداشته است و بازجویان و مقامات قضایی نیز هیچ سندی مبنی بر شرکت این دانشجو محروم از تحصیل در این تجمعات در اختیار ندارند و به طرز غیر قانونی وی را به مدت ۸ ماه در زندان وکیل آباد مشهد نگه داشتند.
طی روزهای گذشته افتخار برزگریان دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه فردوسی مشهد، پس از تحمل هشت ماه بازداشت، از زندان وکیل آباد مشهد با قرار کفالت آزاد شد. او پیش از این به چهار ترم محرومیت از تحصیل با احتساب سنوات منجر به اخراج از دانشگاه محکوم شده بود
.
برزگریان در تاریخ چهار شهریور سال گذشته دستگیر شده بود و پس از تحمل بیست و هشت روز انفرادی، علی رغم تعیین قرار کفالت و وجود کفیل، با ممانعت بازپرس پرونده اش در زندان ماند و پس از گذشت یک ماه به بند ۵ زندان وکیل آباد، بند مجرمین خطرناک منتقل شد. در طی این مدت بارها به بیماری های سخت مبتلا شد اما چندین بار حفاظت زندان مانع دسترسی وی به دارو شده بود.
جمعی از اعضای شورای سیاستگذاری ادوار تحکیم وحدت و دیگر فعالان دانشجویی، عصر پنجشنبه با حجت الاسلام مهدی کروبی دیدار کردند. روند فعالیت جنبش سبز، راهکارهای پیش رو و بررسی وضعیت دانشجویان در بند از جمله محورهایی بود که در این جلسه مورد بررسی و بحث قرار گرفت.
دیدار اعضای شورای سیاستگذاری ادوار تحکیم وحدت در شرایطی با مهدی کروبی برگزار شد که احمد زیدآبادی، دبیرکل و عبدالله مومنی، سخنگوی ادوار به همراه تعدادی دیگر از اعضای این نهاد سیاسی در زندان به سر میبرند.
به گزارش خبرنگار جرس، مهدی کروبی در این دیدار به روند رو به رشد جنبش سبز در جامعه اشاره کرد و گفت:« وقتی بر جنبش های اجتماعی فشار وارد می شود، پوست انداختن اقشار مختلف مردم طبیعی است. افراد جامعه پوست می اندازند و جوهره شان را نشان می دهند. در شرایط کنونی می بینیم که با وجود فشار زیادی که بر شهروندان حاکم است، روند رو به رشد جنبش در جامعه کاملا به چشم می آید. با وجود همه این فشارها مردم روز به روز نسبت به عملکرد دولت حساس تر می شوند.»
او همچنین تاکید کرد:« نگرانی حکومت از وضع موجود نیز خود حاکی از آن است که از فعالیت ها و عملکرد آینده می ترسد. به زندان افکندن آنهایی که به تازگی از زندان رها شده اند و اصرار بر عدم آزادی عده ای دیگر به وضوح نشان می دهد که رعب و وحشتی از مردم و حرکت های مردمی در حاکمیت وجود دارد.»
به گفته وی، جنبش سبز حق طبیعی مردم است و حاکمیت باید به این حق تن دهد و هرچه این پذیرش به تعویق افتد هزینه کار برای روحانیون، نظام و اسلام بیشتر خواهد شد.
او همچنین تاکید دارد که باید برای پاسخگویی به مردم حداقل به وعدههایی که در اوایل انقلاب به مردم می دادیم، عمل شود. به هر صورت اگرچه در شرایط حاضر می بینیم که بسیاری افرادی که هیچ هزینه ای برای انقلاب پرداخت نکرده اند، در قدرتاند، اما شناسنامه کاری و عملکردی بسیاری دیگر از همان ها نشان میدهد که حضورشان ریشه در انقلاب دارد و باید بتوانند افکار عمومی را برای شعارهایی که پیش از این میدادند، قانع کنند، چرا که مردم ایران حافظه تاریخی خوبی دارند و هنوز آن شعارها و وعده ها را به یاد می آورند.
کروبی همچنین افزود:« باید با تمامی نهادهایی که در نظام هستند و برای گفت و گو موثراند وارد مذاکره شویم.»
او تصریح کرد:« وقتی از سوی خانواده زندانیان سیاسی به آیت الله وحید نامه مینویسند و درخواست دیدار میشود و ایشان هم پذیرای خانوادهها میشوند و وعده همکاری میدهند مراجع نیز در دیدار چهره به چهره با این افراد متوجه موضوع می شوند و میبینند که خانوادههای پایبند به اسلام و حکومت اینطور باید دنبال احقاق حقوق زندانیانی باشند که بخشی از حکومت و جامعه اسلامی ایران به شمار میآیند.»
دبیرکل حزب اعتماد ملی در بخش دیگری از صحبتهایش تاکید کرد:« گریز از قانون نزد آنهایی که الان در قدرت هستند، امری طبیعی و عادی شده و نمود عینی آن هم برچیده شدن تمامی دستگاههای نظارتی و بیتوجهی به گزاشهایی است که نشان دهنده ضعف و زوال وضعیت اقتصادی جامعه ایران است. چنانچه میبینیم سازمان مدیریت، دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور دیگر یا وجود خارجی ندارند و یا کارکرد گذشته خود را از دست داده اند.»
وی همچنین به نقل قولی یکی از مسئولان اشاره کرد که گفته بود ایران کارگاه بزرگی شده و تاکید کرد:« وضعیت بیکاری به عنوان واقعیتی اجتماعی همیشه در جامعه ما وجود داشته اما در شرایط کنونی بیشتر از گذشته لمس می شود و وقتی میبینیم که هر روز خبر تعطیلی کارگاه و کارخانهای به گوش می رسد و آنگاه آقایان میگویند ایران کارگاه بزرگی شده است.»
او همچنین خطاب به حاکمیت گفت:« مردم سی سال است که به خاطر نظام اسلامی هر نوع فداکاری می کنند آنوقت چطور حاکمیت به اشتباهاتش اعتراف نکرده و از مردم عذرخواهی نمی کند.»
عبدالرضا شیخ الاسلامی وزیر کار و امور اجتماعی در اولین همایش کشوری روز بسیج کارگری و تجلیل از شهدای کارگر که روز گذشته در مشهد برگزار شد، به تفسیر آیه سوم سوره بقره و تبیین مفهوم غیب و ایمان پرداخت و به دلیل اینکه در این همایش که به مناسبت روز کارگر برگزار شده بود سخنی درباره وضعیت کارگران به زبان نیاورد مورد اعتراض قرار گرفت.
به گزارش ایسنا ،وی تقدم به غیب بر نماز و زکات را نشان از اهمیت این مفهوم دانست و در خصوص تفاوت دین اسلام با سایر مکاتب فکری دنیا، ادامه داد: براخلاف سایر مکاتب فکری به غیب معتقدیم و میدانیم علاوه بر مولفههای مادی، اسباب و لوازم دیگری هم در زندگی ما موثرند.
شیخ الاسلامی افزود: در کشورمان هیچ کس را نمیتوان پیدا کنید که حاضر باشد عشق به اهل بیت(ع) را با تمام ثروتهای دنیا عوض کند این امر نشانه ثروتمندی و برخورداری ماست.
وزیر کار و امور اجتماعی با استناد به آیات و روایات متعدد و اشاره به موقعیت ممتاز ایران در منطقه و جهان تصریح کرد: اگر خدا بخواهد ما را یاری کند چه کسی میتواند به ما آسیب برساند و اگر او بخواهد ما را واگذارد، چه کسی قادر خواهد بود به ما یاری برساند؟
شیخ الاسلامی با اشاره به آیه شریفه «و لاتحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا» افزود: شهادت بالاترین مقام قرب بشری و حیات جاوید است.
بعد از سخنرانی وزیر کار و امور اجتماعی، گروهی از کارگران با اجتماع در محوطه مجتمع “آیهها” نسبت به سخنان وزیر و بیتوجهی به مشکلات کارگران اعتراض کردند.
یکی از کارگران در این خصوص گفت: انتظار داشتیم از وزیر حرفهای بهتری در مورد بهبود اوضاع کارگران بشنویم اما وی در سخنانش حتی یک کلمه در مورد کارگر نگفت.
کارگر دیگری ادامه داد: وقتی وزیر بهداشت یا آموزش و پرورش حرف میزنند، بخشی از صحبتهایشان در خصوص مژده به پرستاران و معلمان است اما وزیر کار صحبت کرد و از کارگر هیچ نگفت.
محمد کریمی گفت: حداقل انتظار ما از وزیر کار این بود که پس از تفسیر قرآن به بازگویی برخی مشکلات کارگران و ارائه راه حل در این خصوص بپردازد.
وی مدعی شد: متاسفانه در کشور ما برای کارگر هیچ ارزشی قایل نیستند و دلیل بنده برای ادعایم مکاتبات و نامهنگاریهایی است که از فروردین ۸۸ با وزارت کار داشتم اما به سرانجام نرسیده است.
این تجمع کارگران بعد دقایقی بدون حضور مسوولان پایان یافت.
ابوالفضل قاسمی از بازداشتی های روز عاشورا به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.
ابولفضل قاسمی که فوق لیسانس خود را در رشته حقوق عمومی از دانشگاه علامه گرفته و در حال حاضر کاآرموز وکالت است، ظهر عاشورا در میدان انقلاب دستگیر و به زندان اوین منتقل می شود.
به گزارش خبرنگار «تا آزادی زندانیان سبز» چندی پیش قاضی مقیسه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب او را به جرم فعالیت تبلیغی علیه نظام،تبانی و اجتماع به قصد برهم زدن امنیت ملی و توهین به رهبری به تحمل سه سال حبس محکوم کرد و پرونده اش در مرحله تجدید نظر قرار دارد.
هم اکنون ابوالفضل قاسمی در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برد.
دفتر ارتباطات مردمی مهندس محمدعلی کریمی نماینده مردم کرمان وراور و عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس بعد از ظهر امروز مورد هجوم قرار گرفت.
گفتارنو گزارش داد تجمع کنندگان به دیدار اخیر نماینده کرمان و عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس با میرحسین موسوی و مهدی کروبی اعتراض داشتند.
در این تجمع که بنا به گفته شاهدان عینی کمتر از 90 نفر حضور داشتند تابلوی دفتر نماینده اصلاح طلب مردم کرمان و راور شکسته و به پائین کشیده شد.
برپایه همین گزارش اطلاعیه ای با امضای جامعه روحانیت وبسیجیان استان نیز در محل توزیع شده بود.
شایان ذکر است در ابتدای این اطلاعیه بخشی از مصاحبه نماینده اصولگرای کرمان و راور در گفتگو با خبرگزاری فارس درج شده بود.
درحالی که مصطفی تاج زاده از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب و جبهه مشارکت از چند روز پیش تحت عمل جراحی دیسک کمر قرار گرفته و در شرایط استراحت مطلقِ اعلام شده توسط پزشکان قرار دارد، برخی رسانه های متعلق به حامیانِ دولت، علت این بستری شدن را "تمارض" تاج زاده برای "عدم معرفی خود به زندان و حفظ تماس های تشکیلاتی" اعلام کرده اند.
تاج زاده که پیش از این بالغ بر نه ماه را در سلول های انفرادی و عمومیِ زندان اوین به سر برده بود و بنا به گزارش منابع خبری و شواهد عینی، از وضعیت خود نیز گله نکرده بود، اسفندماه سال گذشته از زندان آزاد و بدلیل بیماریهای مختلف و عود درد مزمن کمر، بعد از چندی به بیمارستان و آی سی یو منتقل شد.
همزمان با توصیه اکید پزشکان مبنی بر ضرورت عمل جراحیِ مصطفی تاج زاده، ابوالقاسم صلواتی قاضیرئیس شعبهٔ ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، خواستار بازگشت هرچه سریع تر وی به زندان اوین شد.
بنا به گزارش های واصله، تاج زاده نیز بلافاصله آمادگی خود را برای بازگشت به زندان اعلام کرده و خاطرنشان ساخته بود بعد از دیدار و مشورت با پزشکان معالج، به زندان باز خواهد گشت؛ اما کادر پزشکی بدلیل عمیق بودن و خطرناکی بیماریِ وی، سریعا دستور به عمل جراحی دادند و با توجه به اینکه پزشک تاج زاده عمل دیسک کمر وی را عملی بسیار سنگین دانست - چرا که بموقع مورد جراحی و درمان قرار نگرفته است- برای وی شرایط استراحت مطلق اعلام کرد. سامانه خبری تحول سبز نیز، با انتشار آخرین تصاویر این فعال اصلاح طلب در بیمارستان، آخرین وضعیت جسمی وی را نیز همراه با درد آرتروز و گردن درد شدید ذکر کرد.
همزمان با این موارد، سایت جوان (متعلق به سپاه)، سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی (زیرنظر روح الله حسینیان) و دیگر سایتهای حامیِ دولت، با الصاق عکسهایی از چند سال پیشِ مصطفی تاج زاده و ادعای سلامتی کاملِ وی، وضعیت فعلی او را "تمارض" جهت نشان دادن شدت بیماری ذکر کرده و نوشتند: "تاج زاده با بهانه قرار دادن بیماری خود و تمارض، سعی در عدم بازگشت به زندان و ادامه تماس های تشكیلاتی خود داشته است. "
این سایت ها و رسانه های خبرساز، همچنین تحلیلِ خود را بعنوان خبر روی خروجی های خود قرار داده و ادعا کردند: "در حالی كه برخی از متهمان حوادث بعد از انتخابات به بهانه های مختلفی همچون بیماری به مرخصی آمده بودند،اخبار دریافتی حاكی از آن است كه این افراد ضمن برگزاری جلسات مختلف با دوستان حزبی و تشكیلاتی خود ، بر برخی از مواضع ساختارشكنانه خویش اصرار كرده اند و این سوال را در افكار عمومی بوجود آوردند كه این افراد چرا هم اكنون مواضعی تندتر از گذشته رااتخاذ كرده اند؟ از جمله این افراد مصطفی تاج زاده بوده كه به رغم تعهداتی كه گویا داده بوده است،خلاف آن عمل كرده و در دیدارهای مختلفی كه داشته بر مواضع نادرست گذشته خود كه باعث بروز پاره ای از اغتشاشات و شورشهای پس ازانتخابات شده بود تاكید كرده است؟"
لازم به ذکر است شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی، مصطفی تاج زاده، محسن میردامادی (دبیرکل جبهه مشارکت) و داود سلیمانی (عضو دیگرِ آن حزب) را، به اتهام "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام" ، هر کدام به ۶ سال حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از فعالیت در احزاب و مطبوعات محکوم کرده است.
عبدالله مومنی، سخنگوی ادوار تحکیم وحدت روز گذشته در تماسی تلفنی با مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی گفت و گو کرد.
به گزارش جرس؛ مهدی کروبی در این گفت و گوی کوتاه تلفنی به مومنی گفت که حال خانواده او خوب است و آنها با او دیدار داشته اند.
او همچنین از وضعیت دوگانه خانواده های منتسب به انقلاب که حتی در راه آن شهید داده اند اعلام ناراحتی کرد و گفت:« چگونه است که عده ای که در جنگ حضور داشته اند و خانواده شهدا امروز وضعیت دوگانه ای دارند و عده ای از آنها در مناصب سیاسی هستند و برخی دیگر در پشت میله های زندان به سر می برند.»
او همچنین نسبت به اینکه یکی از دلایل بازگشت مومنی به زندان دیدار با مهدی کروبی قلمداد شده اظهار تاسف و نگرانی کرد.
عبدالله مومنی شب ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران در ساختمان ستاد شهروند آزاد در میدان ونک تهران که ریاست ستاد شهروند آزاد (حامیان کروبی) را بر عهده داشت بازداشت شد.او و سازمان ادوار تحکیم در این انتخابات از حامیان کاندیداتوری مهدی کروبی بودند .
عبدالله مومنی به ۶ سال حبس تعزیری و ۲ سال حبس تعلیقی محکوم شد.
مهدی کروبی همچنین بازداشت مجدد افرادی که برای مرخصی از زندان خارج شده اند را نشانه ضعف حاکمیت و ترس آنها از وضعیت آینده دانست.
او همچنین در ادامه با فیض الله عرب سرخی صبحت کرد و از احوال او جویا شد.
فیض الله عرب سرخی ، عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از زندانیان پس از حوادث انتخابات به شمار می آید که او نیز همانند عبدالله مومنی در دوران مرخصی از سوی وزارت اطلاعات احضار و پس از آن مجددا به زندان منتقل شد.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری معتقد است مسوولیت سقوط برخی احزاب اصلاحطلب با خود آنهاست.
حبیبالله عسگراولادی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در تحلیل خود از امکان جایگزینی اصولگرایان منتقد به جای اصلاحطلبان در فضای سیاسی کشور ، با بیان اینکه باید دید چه اتفاقی برای اصلاحطلبان افتاده است، اظهار داشت: برخی از اصلاحطلبان به دلیل رویگردانی از مردم و رهبری و پشت کردن مردم به آنها در چند انتخابات اخیر بهویژه انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، با همگرایی با آمریکا و دوری از اصول انقلاب در حال انتقام گیری از مردم هستند.
وی با بیان این اعتقاد که آقایان کروبی و موسوی هر روز پردهای از روابط خود با نامحرومان انقلاب و لیبرالها را بالا میبرند و از دوستان انقلاب و خط امام (ره) دور میشوند، ادامه داد: این افراد اکنون نیز درصدد آغاز دور جدیدی از بیمهریهای تحریککننده هستند،در حالیکه رهبری معظم انقلاب، دولت و ملت به فکر پیشرفت کشور هستند، آنها میخواهند گفتمان آشوب و اخلال در چرخ حرکت مردم نمایندگی کنند.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه این آقایان نباید دنبال اختلافافکنی و اخلال در امنیت ملی و وحدت ملی باشند، تصریح کرد: با اینکه احزاب اصولگرا دنبال خدمت در مسیر پیشرفت مردم و نظام در بسط عدالت علوی در جامعه هستند، نباید آقایان بهدنبال دعوت غرب بهویژه آمریکا برای فشار بیشتر به ایران باشند و در ضربهزدن به منافع ملی با اوباما تشریک مساعی داشته باشند، اینها را مردم میبینند و درک میکنند.
به گفته عسگراولادی این آقایان و احزاب موسوم به اصلاحطلب شعور مردم را دستکم گرفتهاند.
وی ادامه داد:مردم در ۹ دی و ۲۲ بهمن سال گذشته پاسخ قاطع، روشن و به یادماندنی به آنها دادند، اما آنها همچنان بر طبل خصومت با مردم و نظام میکوبند. طبیعی است این رویکرد آنها را از عرصه سیاسی نه تنها حذف میکند بلکه مردم را از آنها متنفر میکند.
عضو ارشد حزب موتلفه اسلامی در عین حال تاکید کرد: در عرصه سیاسی هیچکس جای دیگری را نمیگیرد، هرکس در مکان خود مستقر است، اگر کسی به دلیل عدم شناخت زمان خود و گفتمان مردم سقوط کرد،مسئولیت این سقوط با خود اوست بهویژه آنکه از سوی مردم به عنوان خائن و وطنفروش شناخته شوند، این دیگر خیلی تاسفآور است.
وی با تاکید بر لزوم درک درست از فضای سیاسی کشور گفت: همه باید در شناخت گفتمانهای موجود و نیز درجه حقانیت این گفتمانها تلاش کنند و بدانند مردم انتخاب خود را کردهاند، هیچکس حق ندارد انتخاب مردم را تخطئه کند.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در مورد توقف فعالیت احزاب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از سوی وزارت کشور نیز گفت: قانون احزاب درخصوص شرایط و صلاحیت فعالیت احزاب مواد صریح و روشنی دارد، برخی احزاب که نام برده شد ،مشروعیت قانونی خود را از دست دادهاند.
عسگراولادی در تشریح این گفته خود معتقد است: حزبی که با ایجاد آشوب، امنیت مردم را به خطر بیندازد و برای دشمن جهت مداخله در امور داخلی ایران بستر مهیا کند ، نمیتواند مشروعیت قانونی داشته باشد. حزبی که رای مردم را به رسمیت نشناسد و بر طبل استبداد و همگرایی با دشمن بکوبد نمیتواند ادعا کند که قانونا مشروع است.
وی ادامه داد:حزبی که قانون اساسی را برنتابد و به دنبال ساختارشکنی باشد و سوابق خروج از حاکمیت را داشته باشد و در تاملات راهبردی خود به فکر تغییر ساختار سیاسی نظام باشد ، قانونا مشروع نیست. حزبی که به دنبال ترویج سکولاریسم و لیبرالیسم و تخطئه مبانی اسلام است از نظر مردم و قانون و نظام فعالیتش نمیتواند تداوم یابد.
عسگراولادی تاکید کرد: کادرهای اصلی برخی از احزاب اصلاحطلب و بخشی از رجال سیاسی آنها باید به مردم توضیح دهند که آن سوی مرزهای کشور درکشورهای مخاصم ایران، در رادیوها و تلویزیونهای آمریکا و انگلیس و برخی کشورهای اروپایی چه میکنند.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری خاطرنشان کرد: وزیر ارشاد دولت اصلاحات در لندن چرا هر روز نشر اکاذیب، تشویش اذهان و اهانت به مسئولان نظام میکند. مردم این مسایل را میبینند و طبیعی است از مسئولان نظام و نهادهای نظارتی بخواهند در صیات از حقوق مردم و نظام به قانون احزاب عمل کنند.
در ادامه جلوگیری از تدریس استادان اصلاحطلب و روشنفکر در دانشگاههای کشور، یکی دیگر از اساتید باسابقه، اینبار در دانشگاه سیستان و بلوچستان ممنوعالتدریس شد.
به گزارش «پارلماننیوز»، رحمتالله باستانی، استاد ۵۱ ساله دانشگاه که در تاریخ هشتم فروردین ماه سال جاری و در جریان مراسم تشییع همسر آیتالله العظمی منتظری در قم دستگیر و روانه انفرادی شده بود، اخیراً با حکم شفاهی یکی از مسئولین دانشگاه سیستان و بلوچستان از تدریس منع شد.
این استاد الهیات و علوم قرآنی، که سابقه ۲۱ سال تدریس را در سوابق خود دارد، پس از طی ۹ روز انفرادی، با قید وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.
باهنر معتقد است حذف اصلاح طلبان از صحنه سیاسی كشور و جایگزینی اصولگرایان منتقد تحلیلی و ساده اندیشانه و غیر ممكن است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایلنا، در ارتباط با برخی نظریهها مبنی بر حذف جریان اصلاحطلبی و جایگزینی اصولگرایان منتقد در عرصه سیاسی كشور یادآور شد: اصلاحطلبی و اصولگرایی دارای تعاریفی هستند و به بیان مقام معظم رهبری در تعریف علمی این دو جریان اصولگرای واقعی اصلاحطلب است و اصلاحطلب واقعی اصولگرا است.
محمدرضا باهنر ادامه داد: گروههایی كه به جریان اصولگرایی و اصلاحطلبی وابسته هستند از ابتدای انقلاب تا به الان وجود داشتهاند و همواره این دو جریان با یكدیگر كار كرده و تعامل داشتهاند و رقابت نیز در تعاملات آنها دیده میشد كه لازم است ادامه پیدا كند.
نماینده مردم تهران خاطرنشان كرد: رقابت میان این دو جناح موجب نشاط و سرزندگی در كشور است و البته این دو جناح میتوانند در سایه قانون یكدیگر را نقد كنند.
وی تحلیل حذف اصلاحطلبان از جریان سیاسی كشور و جایگزینی اصولگرایان منتقد را تحلیل درستی ندانست و گفت: ممكن است تندروییهایی و همچنین بیرون روی از مرزهای منافع ملی شكل گیرد و هر جناحی كه چنین اعمال را انجام دهد، چه اصولگرا و چه اصلاحطلب باید پاسخگو باشد اما نمیتوان گفت به علت آنكه عده قلیلی از یك جناح تندروییهایی را انجام دادند و با آنان برخورد شد باید آن جناح را حذف كرد بلكه آن جریان فعالیت خود را ادامه میدهد و حتی شاید رئیس جدیدی پیدا كند.
به گفته وی اینكه یك جریان سیاسی حذف شود و جناحی خود را به دو قسمت تقسیم كرده و جایگزین آن شود، مفهوم بسیار سادهاندیشانه است.
باهنر در پایان تاكید كرد: بیشك چنانچه از سوی یك جناح تندروییهایی صورت گیرد عقلای آن جناح شاكله آن را شكل خواهند داد و نمیتوان به حذف آن فكر كرد.
حمزه کرمی ،مدیر سایت جمهوریت و از مدیران سابق سازمان بهینه سازی مصرف سوخت پس از تحمل ده ماه حبس در بندهای ۲۰۹ و ۳۵۰ اوین همچنان بلاتکلیف است.
به گزارش خبرنگار کلمه ،در واپسین روزهای سال گذشته با تودیع وثیقه برای آزادی وی از سوی دادستانی تهران موافقت شد ،اما در روزهای بعد از پذیرش وثیقه تامین شده از سوی خانواده کرمی مخالفت شد و همچنان نیز با درخواست آزادی با وثیقه و یا مرخصی وی مخالفت می شود.
خانواده کرمی در این مدت بارها با حضور در دادستانی ،دادگاه انقلاب و دیگر مراجع قضایی نسبت به طولانی شدن روند دادرسی پرونده حمزه کرمی اعتراض کرده اند.وی در دادگاه بدوی به شانزده سال زندان محکوم شده است و ماههاست که درخواست تجدینظرخواهی وی در انتظار صدور رای دادگاه تجدید نظر است.
هادی عرب قبادی ،امیرعلی آقایاری و محمدرضا رجبی دیگر هم پرونده ای های حمزه کرمی نیز شرایط مشابهی را می گذرانند و پس از ماهها تحمل زندان ،همچنان بلاتکلیف هستند و با آزادی و یا مرخصی آنها مخالفت می شود.
حمزه کرمی فرماندار ورامین در سالهای ۶۸ تا ۷۴ و مدیرکل سیاسی نهاد ریاست جمهوری دولت های هاشمی و خاتمی بوده است که در حوادث پس از انتخابات بازداشت و به بند ۲۰۹ اوین منتقل شد.وی پس از چند ماه به بند ۳۵۰ و هفته قبل به بند هفت اوین منتقل شد.کرمی سابقه سالها حضور در جبهه های جنگ را دارد و از فرماندهان لشگر ۲۷ رسول الله بوده است.
مهدی کروبی امروز جمعه در بیانیه ای روز کارگر و معلم را تبریک گفته و ضمن انتقاد از وضعیت اقتصادی و فرهنگی کشور اظهار کرده است که آیا نظامی کردن اقتصاد در راستای اصل 44 قانون اساسی و منافع کارگری است؟
متن کامل این پیام به شرح زیر است:
بسم اله الرحمن الرحیم
ملت شریف و بزرگوار ایران
سالگرد شهادت مظلومانه صدیقه طاهره و اسوۀ حسنه بانوان جهان را به شما و تمامی دوستان و پیروان اهل بیت عصمت و طهارت تسلیت می گویم. این روزها، مصادف با گرامیداشت ایام دو قشر مهم اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور است. این دو قشر برزگ و فهیم نقش برجسته ای در پیروزی انقلاب اسلامی، هشت سال جنگ تحمیلی و دوران سازندگی و نیز ارتقاء سطح علمی و آگاهی جامعه ایفا نموده اند. در ارتباط با روز جهانی کارگر و روز معلم لازم می دانم نکاتی را به اجمال بیان کنم.
روز جهانی کارگر یادآور تلاش بی وقفه افرادی است که همواره حقوق آنان از سوی صاحبان سرمایه و اصحاب قدرت نادیده گرفته می شد. بدنبال تلاش بی وقفه کارگران و صاحبان اندیشه وخرد زمینه به رسمیت شناختن حقوق کارگران در جهان صنعتی فراهم و سپس با تعامل جامعه جهانی و دولت ها قوانین و مقررات کشورها در این زمینه تدوین گردید. شان و منزلت کارگر درشریعت اسلامی بارها مورد تاکید قرار گرفته است. همه مردم و مسئولان وظیفه دارند در این روز نسبت به این قشر زحمتکش و فداکار که با صرف انرژی های خویش موتور تولید، کشاورزی و صنعت را به حرکت درآورده و با بذل عزیزترین سرمایه خود به کالبد جامعه جانی روح تازه می دهند سر تعظیم فرود آورده و حقوق و نیازهای مادی و معنوی آنها را باز شناسند و در احقاق حقوق و اجرای عدالت در مورد آنان قیام کنند. تحقق این هدف منوط است به تدوین و اجرای سیاستهای اقتصادی، اجتماعی صحیح و همه جانبه که به اقتصاد کشور رونق بخشیده و فرصتهای شغلی را بدون تبعیض برای نیروهای کارآمد گسترش دهند. در چنین شرائطی توسعه همه جانبه کشور را در ابعاد مختلف شاهد خواهیم بود.
اما چه بگویم که علم ستیزی و اتخاذ سیاست های غیر کارشناسی و علمی، برخوردهای شخصی و سلیقه ای و تصمیمات یک شبه انگیزه و امید را از مردم بطور عام و کارگران، تولید گران و صاحبان سرمایه بطور خاص سلب می کند. علاوه بر آن منابع، ذخایر و نیروهای انسانی کشور را که باید در مسیر توسعه قرار گیرد را تلف خواهدکرد. تاسف انگیز است که قانون شکنی و خروج از دایره برنامه توسعه و بی توجهی به سند چشم انداز بیست ساله و روی آوردن به استبداد اقتصادی و تصمیمات عجولانه و نسنجیده، نتیجه ای جز افزایش بی رویه تورم، نابود کردن کشاورزی، رکود صنایع و متوقف ساختن چرخ اقتصاد نخواهد داشت.
در چنین شرائطی ارائه آمارهای دروغین و نادیده گرفتن واقعیت جامعه آنچنان نهادینه گردیده که مقام ارشد اجرایی کشور برخلاف آمارهای رسمی و درک روزمره مردم ادعا می کند که "در این سال ها حجم کارها و فعالیت ها به اندازه 25 سال گذشته بوده و کشور تبدیل به کارگاه بزرگی گردیده که در سطح گسترده ای در همه بخش ها کار صورت می پذیرد." همگان می دانند که در این سال ها علیرغم درآمدهای نجومی نفتی (قریب بر 400 میلیارد دلار) چه بر سر پروژه های ملی آمده، وضعیت اشتغال و نرخ بیکاری چگونه است،سطح سرمایه گذاری داخلی و خارجی به چه وضعیتی در آمده، شرکای صنعتی و تجاری کشور چه کشورهایی هستند، اصل مسلم رقابت و تجارت آزاد در اقتصاد به اصل اختصاصی بودن در این عرصه تبدیل گردیده است. آیا براستی نظامی کردن اقتصاد در راستای اصل 44 قانون اساسی، چارچوب سیاست های کلی نظام و سند چشم انداز است ؟ آیا با حاکمیت مطلق نظامیان بر اقتصاد که مغایر قانون اساسی است دیگر می توان از منافع و حقوق کارگران سخن گفت؟ این امر نه تنها در تعارض با اهداف سند چشم انداز است بلکه وضعیت معیشتی و آینده حرفه ای کارگران را به مخاطره خواهد افکند.
اینجانب و سایر اصلاح طلبان، دفاع از حقوق کارگران و کشاورزان را در همه زمینه ها، جزء اهداف اصلی خود دانسته و با هرگونه فشار، بی عدالتی و تضییع حقوق این قشر گسترده جامعه مخالفیم و تصمیمات یک شبه و غیر کارشناسی و اقتصاد صدقه ای را کاملاً مردود می شماریم. تحول در وضعیت فعلی را منوط به احترام و انجام تعهدات کشور در قبال کنواسیون های بین المللی دانسته و نقش اصناف و استقلال اتحادیه های کارگری را کلید اصلی حل مشکلات فعلی می دانم. تامین امنیت کامل شغلی، آزادی سیاسی و حمایت از آنان در تشکیل مجامع صنفی شوراهای کارآمد و نیز اصلاح قانون کار وبرداشتن مقررات دست و پاگیر از حقوق اساسی این قشر عظیم است.
و اما گرامیداشت مقام معلم
روز 12 اردیبهشت مصادف با سالگرد شهادت معلم بزرگ انقلاب آیت الله شهید مطهری است، آزاد مردی که با اندیشه های بلند و مترقّی خود به فرهنگ اسلامی و علمی انقلاب و جمهوری اسلامی عمق ویژه ای بخشید. اینجانب که خود افتخار فرهنگی بودن را تا آستانه انقلاب اسلامی داشته و بیشترین ارتباط را با عزیزان فرهنگی دارم به خوبی مسائل و مشکلات این قشر فهیم و مظلوم کشور را درک می کنم.
فرهنگیان و معلّمان جامعه، قشری بی نظیر و بی بدیل اند و زیر ساخت های فکری، اخلاقی و رفتاری نسل امروز و فردا به دست توانای آنان پی ریزی می گردد.
احترام به معلم تنها با اختصاص روزی در سال و برگزاری مراسم تشریفاتی نیست که حرمت او با ارج نهادن به اندیشه او، رأی و خواست او، گشودن فضای اندیشیدن وبیان آن و رفع نیازهای مادی و معنوی اوست. اگر اندیشه و دانش معلمان بر جامعه حاکم شود و اگر معلمان به مدیران ومسئولان مشاوره دهند و اگر مسئولان و مدیران کشور از خود کامگی و خود بزرگ بینی برهند و به فکر و نظر صاحبان اندیشه به ویژه اساتید دانشگاه ها و معلمان توجه کنند، هرگز خطر استبداد و خود رأیی جامعه ما را تهدید نخواهد کرد.
در آستانه این روز گرامی هنوز تعداد قابل توجهی از معلمان عزیزی که باید فرزندان این کشور را در کلاس درس یاری دهند به جرم آزاد اندیشی و ابراز عقیده در زندان ها به سر می برند. یکی از این عزیزان آقای محمد داوری است که متاسفانه بیش از 8 ماه تحمل حبس و فشار، بازداشت غیر قانونی وی ادامه پیدا کرده است. داوری و داوری ها نمونه هایی از قشر فهیم و بزرگ فرهنگی کشور است که برای اعاده حقوق مردم تلاش و هزینه تلاش خود را می پردازند. قدر شناسی از معلمان، دانشجویان و کارگران در بند را وظیفه خود دانسته و امیدوارم مسولان قضایی هر چه سریع تر به این رفتارهای غیر قانونی پایان بخشند.
اینجانب راه حل مشکلات موجود کشور و رفع معضلات اقشار گوناگون از فرهنگی، کارگر و کشاورز تا سایر قشرها را در اجرای تمامی اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی میدانم. قانون اساسی میراث امام بزرگوار و شهدای والا مقام است و مسئولان بلند پایه کشور اعم از رئیس جمهوری و نمایندگان مجلس سوگند یاد کرده اند که حافظ و مجری آن باشند. مگر طبق اصول مختلف از جمله اصل سوم، دولت موظف نیست برای آزادی، رفاه، عدالت، رشد آگاهی و ... جامعه همه امکانات خود را به کار برد ؟! پس چرا بسیاری از اصول و بندهای قانون اساسی معطل مانده است ؟! و چرا با تفسیرهای غلط و غیر کارشناسی، روح ومحتوا را از قانون اسای سلب می کنیم ؟!
تنها راه برو ن رفت از بحرانهای و نابسامانیهای موجود، بازگشت به قانون اساسی و التزام عملی همه مسئولان نظام و مردم به عمل بر وفق آن است و به اینکه هیچ کس خود را فراتر از قانون نداند و به خود اجازه قانون شکنی و قانون گریزی تحت هر عنوان را ندهد.
مهدی کروبی
10 اردیبهشت 1389
هنگامه شهیدی روزنامه نگار و فعال اجتماعی خواهان ارسال پرونده اش به دیوان عدالت اداری شد.
مادر این روزنامه نگار در گفتگو با کلمه، با اشاره به ملاقاتی که روز سه شنبه و به صورت کابینی با او داشته اظهار داشت: هنگامه در این ملاقات از ما خواست با توجه به روند غیر قانونی بازداشت وی و اعمال بازجویی های غیر قانونی و حکم ناعادلانه ۶ سال حبس تعزیری برای او از رئیس قوه قضاییه در خواست کنیم تا ضمن پذیرش اعمال ماده ۱۸ در مورد این پرونده آن را به دیوان عدالت اداری ارجاع دهند.
خانم شهیدی وضع جسمی دخترش را نامساعد توصیف کرده و ضمن ابراز نگرانی درباره وضعیت جسمانی هنگاه شهیدی گفت: وضع روحی هنگامه خیلی خوب بود و او روز گذشته از بند عمومی زندان اوین، از اندرزگاه ۴ با آقای مهدی کروبی تماس گرفت و صحبت کرده است.
به گفته مادر هنگامه شهیدی، این روزنامه نگار در تماس تلفنی با آقای کروبی گفته است: بازجویان وزارت اطلاعات که در پی تایید حکم محکومیت سنگین از دادگاه تجدیدنظر بودند برنده این بازی نیستند و این روزها خواهد گذشت و روسیاهی به ذغال خواهد ماند.
هنگامه شهیدی همچنین در این گفتگوی تلفنی به مهدی کروبی گفته است: برای شما عمری طولانی از خداوند طلب می کنم تا نتیجه تلاش هایتان را برای تحقق آرمانهای جنبش سبز ببینید و عمر کسانی کوتاه شود که در مسیر این یار دیرینه امام راحل سنگ اندازی می کنند.
هنگامه شهیدی در جریان انتخابات سال گذشته در ستاد انتخاباتی مهدی کروبی فعالیت داشت.
هنگامه شهیدی که به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است روز دوشنبه از بند ۲۰۹ به بند عمومی منتقل شده و در اندرزگاه ۴ به سر می برند.
آخرین نتیجۀ نظرسنجی بین المللی مجله تایم برای انتخاب تاثیرگذارترین شخصیت سالِ ۲۰۱۰، میرحسین موسوی را برنده و شخصی سال اعلام کرد. به گزارش این نشریه بین المللی، آراء ثبت شدۀ نهایی در آخرین لحظات از آخرین روزِ این نظرسنجی نشان از این دارد که میرحسین موسوی ازجنبش دموکراتیکِ سبز مردمِ ایران، با تعداد آرایی بالغ بر یک میلیون و چهارصد و نود هزار رای، در صدر لیست و با فاصلۀ ۶۰۰ هزار رای بالاتر از نفر دوم قرار گرفته است.
به گزارش جرس ، در نظرسنجی و رای گیریِ نشریۀ شاخصِ تایم - همانند هرساله- از خوانندگان و مردم خواسته شده بود تا "از میان ۱۰۰ تن از هنرمندان، سیاستمداران و شخصیتهای هنری و سیاسیِ شاخصِ جهان، یک نفر را بعنوان شخصیت تاثیرگذار سال جدید انتخاب کنند. صفحه اصلیِ تایم، در آخرین لحظه، میرحسین موسوی را نفر اولِ این نظرسنجیِ معرفی کرده و همزمان دو شخصیت دیگر ایرانی، یعنی دکتر زهرا رهنورد، فعال سیاسی، رییس سابق دانشگاه الزهرای تهران و همسر میرحسین موسوی، در رتبه دهم و دکتر شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل (۲۰۰۳) در رتبه هفدهم فهرست نهایی قرار گرفتند.
در آستانۀ اول ماه مه (۱۱ اردیبهشت) روز جهانی کارگر، پرونده جدیدی علیه منصور اسانلو، فعال کارگریِ دربند و رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت اتوبوس رانی تهران، در دادگاه انقلاب گشوده شد.
منصور اسانلو، از ۱۹ تیر ماه ۱۳۸۶ برای اجرای حکم ۵ سال زندان خود در زندان گوهردشت به سر می برد و دچار بیماریهای صعب العلاجِ قلبی، کمر درد و چشم، شده است.
به گزارش سامانه خبری فعالان حقوق بشر و دموکراسی در ایران، یکشنبه هفته جاری (۵ اردیبهشت) این فعال مدنی- کارگری زندانی، با دست بند و پابند به شعبه شش بازپرسی دادگاه انقلاب کرج برده شد و پرونده جدیدی علیه او مفتوح گردید.
شاکیان وی در این پرونده علی حاج کاظم و علی محمدی رئیس و معاون زندان گوهردشت کرج می باشند و اتهامی که به این فعال کارگری نسبت داده شده، "ارتباط با معاندین نظام در زندان" می باشد.
اسانلو طی ماههای اخیر به بند پنج که «متادون» نام دارد و محل نگهداریِ زندانیان معتاد و اکثرا مبتلا به بیماریهای خطرناک مانند هپاتیت، ایدز و سایر بیماریهای خطرناک می باشد، منتقل شده است.
در آستانه روز کارگر، تعدادی از فعالین کارگری و کارگران معترض، از جمله منصور اسانلو، ابراهیم مددی، علی نجاتی، فریدون نیکو فرد، جلیل احمدی، قربان علی پور و چندین نفر دیگر در زندان به سر می برند.
پایگاه اینترنتی فعالین حقوق بشر و دموکراسی در ایران، پیرامون سوابق و عملکرد دو شاکیِ اسانلو گزارش داده بود: علی حاج کاظم و معاونش علی محمدی در پرونده شکنجه و قتل زندانیان سیاسی مانند امیر حسین حشمت ساران،ولی الله فیض مهدوی و عبدالرضا رجبی، فروش اندام زندانیان، تشکیل باندهای مافیایی برای توضیع و فروش مواد مخدر و سرکوب زندانیان، گرفتن رشوه از زندانیان عادی در ازای مرخصی و حتی آزادی آنها نقش دارند. میرشکاری رئیس قبلی زندان گوهردشت و عموی همسر علی حاج کاظم که در جریان افتضاح سوء استفاده جنسی از زنان و دختران و صدور آنها به دبی دستگیر شده بود، در دفتر علی حاج کاظم رئیس زندان گوهردشت کرج محکومیت خود را طی می کند.
سید احمد میری، استاد دانشگاه و قائم مقام جبهه مشاركت استان مازندران، بعد از گذشت بیش از یک ماه بازداشت در سلول انفرادی، پنجشنبه نهم اردیبهشت ماه، با قرار وثیقه از زندان ساری آزاد شد.
دكتر میری از چهرهای شناخته شدۀ جنبش سبز و جریان اصلاحات در مازندران، جانباز جنگ هشت ساله ایران و عراق، فرماندار نمونه بابلسر و رامسر، استاد دانشگاه و قائم مقام جبهة مشاركت مازندران می باشد، که هشت فروردین ماه امسال، بطور ناگهانی دستگیر و به بازداشتگاه اداره اطلاعات بابل منتقل شده بود.
گزارش ارسالی به جرس خاطرنشان می کند میری طی این مدت تحت فشارهای سنگین جهت اعترافات بر علیه خود و دوستانش قرار داشت که در نهایت به رغم تمام این فشارها، بازجویی از میری به منظور اعتراف گیری و تفهیم اتهامات از پیش طراحی شده بی نتیجه ماند و اداره اطلاعات مازندران و دادگستری بابل سرانجام مجبور به آزادی این استاد دانشگاه شدند.
هم اکنون محسن میردامادی، عبدالله رمضان زاده، آذر منصوری، سیدمصطفی تاجزاده، محسن صفایی فراهانی، محسن امین زاده، شهاب طباطبایی، داود سلیمانی، علیرضا فلاحتی، حسین نورانی نژاد، مهدی محمودیان، سعید نورمحمدی، ابراهیم شریف پور، علی اکبر سروش و احمدرضا احمدپور، اعضای محبوسِ جبهه مشارکت هستند.
در حالی که طی چند روز گذشته معاونت وزارت علوم تنها از صدور حکم محرومیت از تحصیل برای پنجاه دانشجو در سراسر کشور خبر داده بود، روز گذشته هشت دانشجوی دانشگاه یاسوج، به دلیل شركت در تجعماتِ اعتراضیِ آبان و آذر سال گذشته، توسط کمیته انضباطی مشمول احكام تعلیقی و محرومیت ازتحصیل شدند.
به گزارش سامانه خبری دانشجو نیوز، این هشت دانشجو از طریق كمیته انضباطی و اداره حراست احضار، و برای آنها احكام تعلیق از تحصیل صادر شد و همزمان با دستور ریاست دانشگاه به حراست، این دانشجویان به دانشگاه و خوابگاه ها ممنوع الورود شدند.
اسامی دانشجویانِ مشمول حکم، به این شرح است:
امین خسروی دانشجوی رشته جامعه شناسی، دوترم تعلیق قطعی و حكم بدوی تغییر محل تحصییل با ارجاع به كمیته انظباطی مركزی.
داریوش جلالی،رشته مهندسی مواد: دو ترم تعلیق.
علی امینیان، رشته جامعه شناسی: یکترم تعلیق.
سجاد جعفری، رشته ادبیات: یک ترم تعلیق.
فرج الله طاووسی، رشته جامعه شناسی: یک ترم تعلیق.
هم چنین دانشجویان الهام صالحی، فرهاد كوه پیما و محمد رضا مباركی در كمیته انضباطی بدوی هر كدام به یک ترم تعلیق محکوم شده اند و منتظر رای كمیته تجدید نظر هستند.
امین خسروی اولین بار در ۲۴ خرداد ماه گذشته، توسط نیروهای امنیتی به اتهام اغتشاش در شهر و دانشگاه دستگیر و پس از یك ماه با قرار وثیقه آزاد شده بود و بار دوم در اواسط آبان و پس ازاتمام تجمع اعتراضی دانشجویان، توسط مامورین وزارت اطلاعات در صحن دانشگاه دستگیر و پس از بازجویی در اداره اطلاعات به زندان مركزی یاسوج منتقل شد و پس از حدود یكماه با قرار وثیقه آزاد شد.
طی روزهای اخیر دهها دانشجو از دانشگاههای سراسر کشور، مشمول احضار، صدور احکام حبس و زندان، محرومیت از تحصیل و ممنوع الورودی به دانشگاه شده اند.
ماموران اطلاعات از همسر سابق یک روزنامه نگار زندانی خواستند به خاطر پرداخت نکردن مهریه از او شکایت کند.
به گزارش خبرنگار کلمه، هفته گذشته ماموران وزارت اطلاعات تماسی با همسر سابق «مهدی محمودیان» روزنامه نگار زندانی می گیرند و از او می خواهند تا از «مهدی» به خاطر پرداخت نکردن مهریه شکایت کند تا آنها بتوانند علاوه بر ۵ سال حکم زندانش بین ۱۰ تا ۱۵ سال دیگر او را در زندان نگه دارند.
بنا بر اطلاعات رسیده همسر سابق محمودیان در این تماس به ماموران اطلاعاتی یادآور می شود که او و همسر سابقش پیش از این جریانات و به علت مسائل شخصی و در کمال رعایت احترام طرفین و با توافق جدا شدند.
همسر سابق محمودیان در این تماس تلفنی تاکید کرده است که راه و اهداف مهدی ده ها برابر مادیات برایش ارزش دارد و برای مسیری که در پیش گرفته بسیار احترام قائل است و هرگز این کاری را که از او می خواهند را انجام نمی دهد.
همچنین نکته ای که در این تماس تلفنی مطرح شد این بود که با توجه به اینکه هنوز دادگاه محمودیان برگزار نشده و حکمی از سوی قاضی صادر نشده اما تماس گیرندگان حکم او را ۵ سال عنوان کرده اند .
محمودیان بیش از ۷ ماه است که در زندان اوین به سر می برد . اتهام او افشاگری درباره بازداشتگاه کهریزک است.
او نخستین کسی بود که دو سال قبل درباره اعمال روش های غیرانسانی و غیرقانونی با با متهمان در این بازداشتگاه، اطلاع رسانی کرد.
همچنین او بیش از دو ماه است که در زندان از بیماری تنفسی رنج می برد ولی رسیدگی لازم به وضعیت او صورت نگرفته است و هنوز با این بیماری درگیر است.
بنا به گزارش رسانه ها و فعالان حقوق بشری، وضعیتِ نامعلوم و ادامه بازداشتِ سه زندانی سیاسی به نامهای مسعود لواسانی روزنامه نگار، رضا خندان نویسنده و رضا جوشن فعال سیاسی، سبب ایجاد نگرانی های زیادی در خانواده های آنان و کنشگران حقوق بشری گردیده و نسبت به خطراتی که آنان را تهدید می کند، هشدار داده شده است.
به گزارش خبرگزاری حقوق بشر ایران (رهانا)، خانواده مسعود لواسانی، روزنامهنگار و وبلاگنویس زندانی که از چهارم مهرماه گذشته در زندان به سر می برد، از چندی پیش وثیقه ای معادل ۵۰۰ میلیون تومان تودیع کرده اند، اما پس از ۸ ماه، هیچ خبری از اعطای مرخصی یا آزادی او در دست نیست.
این گزارش همچنین از وضعیت بسیار نگران کنندۀ روحیِ فرزند خردسال وی و نگرانی مضاعف خانواده خبر می دهد.
این روزنامه نگار دربند،بیش از۱۰سال از همکارانِ مطبوعاتِ اصلاح طلب،از جمله شرق،کارگزاران و اعتمادملی بوده است.
پایگاهِ اینترنتی فعالین حقوق بشر و دموکراسی نیز، از وضعیتِ وخیم جسمانی و بلاتکلیفیِ رضا خندان، نویسنده و فعال حقوق کودکان خبر می دهد که علی رغم تودیع وثیقه و ابتلا به بیماری های جسمی حاد، پس از گذشت بیش از سه ماه، کماکان در بازداشت به سر می برد و بازجوی پرونده از آزادی وی ممانعت به عمل می آورد.
خندان نویسنده، فعال حقوق کودکان و از اعضای هیئت مدیره کانون نویسندگان ایران می باشد که دچار ناراحتی حاد قلبی است، بطوری که دستها و پاهای او بی حس می شوند ولی تاکنون مسئولان زندان از درمان جدی وی خوداری کرده اند.
این گزارش خاطرنشان می سازد خندان علیرغم تبدیل قرار موقت بازداشت به سپردن وثیقه و تودیع آن، می بایست اواخراسفند ماه آزاد می شد اما بازجوی وی از آزادی ایشان ممانعت به عمل می آورد و دلیل آن را رسیدگی به قسمت دوم اتهامات که فعالیت های وی در کانون نویسندگان ایران می باشد، عنوان می کند.
رضا خندان مهابادی، هفتم بهمن ماه سال گذشته با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد و بیش از چهل روز را در سلول های انفرادی به سر برد و اخیرا به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شده است.
این سامانه خبری همچنین وضعیتِ زندانی سیاسی رضا جوشن را بدلیل اینکه در سلولی همراه با قاتلین خطرناک نگهداری می شود و از هرگونه ملاقات، تماس و حقوق اولیه محروم است، وخیم گزارش کرد.
وزارت امور خارجۀ اين کشور با صدور بيانيه ای، خواهان آزادی وی شد و اعلام کرد که وی بايد بتواند به معالجات لازم دسترسی داشته باشد.
وزارت امور خارجۀ فرانسه در بيانیۀ خود، به طور کلی از اعمال فشار به مدافعان حقوق بشر در ايران، و زندانی بودن کسانی که فقط در تظاهرات شرکت داشته اند، ابراز نگرانی می کند.
سخنگوی وزارت امور خارجۀ فرانسه، آقای برنارد والرو گفت: "به مناسبت چهارمين ماه زندانی بودن عمادالدين باقی، فرانسه رسماً از مقامات ايرانی می خواهد که وی را ازاد نمايند تا وی بتواند به معالجات پزشکی لازم، دسترسی داشته باشد".
او افزود: "آقای باقی بيمار است و وضعيت جسمی او در زندان بدتر هم شده".
سایت گویا نیوز به نقل از رادیو فرانسه گزارش داد؛ بيانیۀ وزارت خارجۀ فرانسه اضافه می کند که "فراخوان فرانسه به طور کلی بيانگر نگرانی هايی است که در مورد ادامۀ سرکوب مدافعان حقوق بشر توسط مقامات ايرانی وجود دارد. اين نگرانی همچنين به خاطر هزاران نفر از کسانی است که به دليل عقايد سياسی خود در آرامش دست به تظاهرات زده اند و زندانی شده اند".
عمادالدين باقی، روزنامه نگار و رييس انجمن دفاع از حقوق زندانيان، طی سال های اخير به ويژه عليه مجازات اعدام فعاليت کرده و تحقيقات گسترده ای نيز در اين باره انجام داده است.
در سال ٢۰۰۵، فرانسه جايزۀ حقوق بشر را به عمادالدين باقی اعطا کرد. همچنين در سال ٢۰۰٨، وی جايزۀ انگليسی "خبرنگار بين المللی سال" را ربود و بالاخره در سال ٢۰۰٩، جايزۀ مارتين انالز* به خاطر دفاع از حقوق بشر به او تعلق گرفت.
عمادالدين باقی تاکنون چندين بار به زندان افتاده است. بار آخر، به دنبال بحرانی که پس از انتخابات رياست جمهوری در ايران آغاز شد و به دليل مصاحبه ای که باقی با آيت الله منتظری انجام داد، وی به زندان افتاد.
نزديکان او تاکنون چندين بار به خاطر وضعيت بد جسمی او ابراز نگرانی کرده اند.
در آستانه روز معلم، علی رضا هاشمی، دبیر کل سازمان معلمان ایران مورخ چهارشنبه 8 اردی بهشت ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ماموران امنیتی بعدازظهر روزچهارشنبه با ورود به منزل شخصی آقای هاشمی ضمن تفتیش منزل و ضبط کامپیوتر و برخی وسایل شخصی ایشان، وی را دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
پیش تر علیرضا هاشمی از احضار تلفنی خود به دادگاه نیز خبر داده بود.
علی رضا هاشمی، دبیر کل سازمان معلمان ایران، چندی قبل و در اسفند ماه سال 1385 نیز بازداشت و روانه ی زندان اوین شده بود. وی به مدت 19 روز در انفرادی نگهداری می شد و سرانجام حکم تحمل سه سال حبس تعزیزی برای ایشان صادر شد.
هم چنین پس از انتخابات 22 خرداد نیز حوالی پارک لاله توسط نیروهای لباس شخصی دستگیر و حدود 14 روز در انفرادی بود.
شایان ذکر است که تاکنون هیچ تماسی از طرف ایشان با خانواده برقرار نشده است.
گفتنی است صبح چهارشنبه 8 اردی بهشت ماه نیز، علی اکبر باغانی دبیرکل کانون صنفی معلمان و محمد بهشتی لنگرودی سخنگوی این کانون با مراجعه ی ماموران وزارت اطلاعات به منزلشان بازداشت شدند. ایشان در حال حاضر در بند 209 زندان اوین نگهداری می شوند.
جمعی از نویسندگان و خبرنگاران زندانی به مناسبت روز جهانی مطبوعات از زندان اوین پیامی را منتشر کردند.
به گزارش کلمه ، متن این پیام به شرح زیر است:
بنام خداوند جان و خرد
گفتم این جام جهان بین به تو کی داد حکیم/ گفت آنروز که این گنبد مینا می کرد
گفت آن یار کزو گشت سر دار بلند / جرمش این بود که اسرار هویدا می کرد
فیض روح القدس اگر باز مدد فرماید / دیگران هم بکنند آنچه مسیحا می کرد
روز جهانی مطبوعات در شرایطی فرا می رسد که خود سانسوری و سانسور سازمان یافته ی گسترده ای علیه رسانه های مختلف ایران اعمال می گردد و دامنه آن تا حد اعمال تیترهای تحمیلی و عکس های منتخب حکومتی گسترش یافته است . روز جهانی مطبوعات در اوضاع سیاسی و اجتماعی خاص کشورمان به گونه ای فرا می رسد که تعداد روزنامه های مستقل و آزاد بویژه آن گروه که در اختیار دگراندیشان ، تحول خواهان و اصلاح طلبان است در پی تعطیلی های اخیر اکنون به اندازه انگشتان یک دست نیز نمی رسد.
طرفه آنکه این گروه از نشریات از حداقل ظرقیت های اطلاع رسانی آزاد و آگاهی بخشی عمومی آنگونه که حتی در موارد ۴ و ۵ قانون مطبوعات تاکید شده است محرومند و فشارها و اجبارهای غیر قانونی حاکمیت هرروز راه را بر فعالیت های حرفه ای می بندد. همچنین شاهد این مسئله هستیم که هرروز تعداد بیشتری از مدیران ، سردبیران و روزنامه نگاران در بازداشتگاه ها و زندان های مختلف ایران جای داده می شوند و این روند باعث شده که ایران به بزرگترین زندان روزنامه نگاران در جهان تبدیل شود .
روز جهانی مطبوعات در شرایطی فرا می رسد که ما اهالی رسانه ها اعم از روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان محبوس در زندانهای ایران به صورت فزاینده ای با وثیقه های سنگین تر و احکام غیر منصفانه ی وسیعتری مواجه هستیم و شرایط زیست و حیاتمان به دلیل خبر رسانی ، مقاله نویسی ، مصاحبه و شرکت در میز گرد های حرفه ای در خصوص آزادی ، دمکراسی و حقوق بشر و در مجموع انجام رسالت مطبوعاتی و انتقاد از حاکمان در زمینه های سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی هرروز محدودتر و سخت تر می شود.
ما روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان محبوس در زندان و بازداشتگاه ها روز جهانی مطبوعات را به اهالی رسانه های همگانی ایران و جهان تبریک و تهنیت عرض می نمائیم.
جادارد که از این فرصت استفاده کنیم و از کلیه اقشار و گروهها بخصوص نهاد ها و انجمن های صنفی و حرفه ای که در ایام بازداشت و محاکمه و زندانی شدن غیر قانونی اهالی مطبوعات ایران از آنان حمایت کرده اند و با قلم و قدم به یاری و مدد آنها برخاسته اند سپاسگزاری کنیم.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۹
۳۰ آوریل ۲۰۱۰
میلاد اسدی – علی بهزادیان نژاد – علی بیکس – سید مسعود حسینی لواسانی- عباس خلیلی درمنکی- مجید دری- رضا رفیعی فروشان – عیسی سحرخیز- حسن سرشاری- کیوان صمیمی – حشمت الله طبر زدی- جهانگیر عبد اللهی – نادر کریمی جونی- کوهیار گودرزی- جواد ماهزاده- سعید متین پور- مهدی حیدریان – حجت الله ملکی – علی ملیحی – ضیا نبوی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر