کلمه: مجمع حزب الله و پویندگان طریق ولایت زرند که سابقه تاسیس آن به اوائل انقلاب می رسد و از تشکل های موثر و اصلاح طلب این شهرستان به شمار می رود با صدور اطلاعیه ای به بازدداشت سید حسین مرعشی و ممنوع الخروج شدن خاتمی واکنش نشان داد.
به گزارش کلمه، متن کامل بیانیه این تشکل به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
«من خود را زندانی جمهوری اسلامی ندانسته و گذران دوران محکومیت را ماموریتی جدید برای خود تلقی می کنم.»
بخشی از آخرین نوشته سید حسین مرعشی در وبلاگ شخصی ایشان
هم استانی عزیز
فصل بهار را در حالی آغاز کرده ایم که نه آسمان نشانی از رحمت دارد و نه زمین نشانی از رویش.انگار همه به آنچه ایمان داشتهاند شک کردهاند.جمهوری اسلامی،حرمت امام و بیت ایشان،ساحت رهبری،حریم و جایگاه مراجع تقلید،تاسوعا وعاشورای حسینی،حرمت مزار و مرقد آیات عظام،قدرشناسی و تکریم انقلابیون و مسئولین اولیه نظام…از جمله باورهای بلاشک مردم اسلامی ایران زمین بود.
اما انتخابات دهم ریاست جمهوری به علت عدم مدیریت و پاسخگویی صحیح در وقایع پس از انتخابات و خبر رسانی یک طرفه مسئولان صداوسیما ،نبود تشکّل و حزب های سازمان یافته و پاسخگو،عدم پیگیری و مجازات سریع متخلفین کهریزک و برخوردهای سلیقه ای با مردم ومعترضین باعث شد که این باورهای شکسته شود و متاسفانه فرصت طلبان و بیگانگان نیز از این وضعیت سوءاستفاده نمودند.
امروز ۲ دیدگاه غلط مطرح است :جمهوری ایرانی و تخطئه مدیران دو دهه اول انقلاب .
اگر جمهوری ایرانی از سوی چند جوان نا آگاه مطرح می شود اما تخطئه مدیران ارشد گذشته از سوی مسئولان ونهادهای اجرایی مطرح می گردد.این دو دیدگاه برگشت از اصول اولیه امام و انقلاب را تاکید دارند و صد البته دارای منشا خارجی و بیگانه میباشند.
اگر آن گروه از جمهوری اسلامی نه یک کلمه کمتر نه یک کلمه زیاد عدول کرده است گروه دیگر به اندیشه و تفکر اجرایی دولتمردان زمان امام (ره) نگاه خیانت آمیز دارد. و آیا می توان باور کرد که امام خمینی (ره) اندیشمند قرن، بدون دلیل از دولتمردان حمایت مینموده؟و یا قبول کرد ناگهان پس از انتخابات دهم تمام مدیران اجرایی ۳۰ سال گذشته از مواضع خود و عملکرد خود برگشتهاند و امروز در صف معاندان نظام قرار گرفتهاند؟
حاشا و کلا از فرزندان و یاوران امام که از آرمانهای خود گذشته باشند . تنها یک شائبه را می توان باور داشت که در بازی سیاست برای حذف رقیب یک راه وجود دارد و آن تخریب است.
اگر در تمام دنیای امروز روسای جمهور سابق حامل پیام های کشورشان در سفرهای برون مرزی می باشند اما بخل ورزان نگذاشتند مبتکر اندیشه گفتگوی تمدنها و فرزند فاضل و متعهد امام، جناب سید محمد خاتمی در یک سمینار بین المللی در رد جنایات آمریکا شرکت نماید و زهی خیال باطل که اندیشه خاتمی فراتراز مرز و حذف است و اگر ما فراموش کردیم محبوبیت ملی و بین المللی ایشان را جهان در انتظار تحقق آرمان صلح و دوستی ایشان میباشد و این دلسوز نظام چه عاقلانه برای حفظ نظام جمهوری اسلامی در قبال این ممنوعیت و همچنین هتک حرمت مرقد پدر بزرگوارشان سکوت اختیار کرده اند و این بی حرمتی ها را به خداوند حکیم واگذار کردند.
آیا می توان باور کرد که مدیری که حتی در آخرین نوشته خود پس از اعلام رای دادگاه بازهم آرزوی سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی را می کند و این بازدداشت را ماموریت جدید می داند ۱ معاند نظام جمهوری اسلامی باشد.؟
آیا مدیری که چه بعد و چه قبل از انقلاب در قرار گرفتن و به ثمر رسیدن و پاسداشت آن از هیچ کوششی دریغ نکرده می تواند خود نافی آن باشد؟
امروز دشت های حاصل خیز کهنوج و جیرفت به بی گناهی اولین مدیر جهاد سازندگی اعتراف می کنند.امروز کلوتهای به ثبت جهانی رسیده شهداد به بی گناهی معرف خود اعتراف می کند.امروز نخل ها و کارخانجات ارگ جدید بم به بی گناهی موسس خود اعتراف می کند.امروز منطقه عظیم تجاری سیرجان شاهد بی گناهی تفکر مرعشی است.امروز مس شهید باهنر اندیشه حمایت از تولید داخلی مرعشی است.امروز هواپیمایی ماهان افتخار ایران اسلامی است.حضور کارخانجات مختلف برای صنعتی شدن و جلوگیری از خروج مواد معدنی اولیه استان نشان از اندیشه سبز و دور اندیش مرعشی است.اما چه سود که یک جمله ایشان و انتقاد ایشان از مسئولان اجرایی باعث ندیده شده این خدمات شده است.
و چه زود کلام امام در سال ۶۶ خطاب به رئیس جمهور وقت را فراموش کرده ایم که”البته ما نباید گمان کنیم که هرچه می گوئیم و می کنیم کسی را حق اشکال نیست.اشکال بلکه تخطئه یک هدیه الهی برای رشد انسانها”۲ ست.
از جنگ تخمیلی و حماسه آفرینی مدیریت استان در حمایت از لشگر ۴۱ ثارالله نمی گوئیم زیرا مرعشی را جدا از فرماندهان سابق لشگر نمی توان معرفی کرد،از هفت باغ علوی نمی گوئیم زیرا هیچ کس هفت باغ را بدون مرعشی نمی شناسد.از حضور اولیه مرعشی در شهر زلزله زده بم نمیگویئم چرا که مدیران تلویزیونی هر گز نتوانستند این تصویر را ببینند.
از سادگی و بی تکلفی مرعشی نمی گویئم زیرا زندانی سیاسی امروز اوین از همه موسسات عام المنفعه ای که بنا نهاده است بنام ایشان هیچ گونه سهامی به ثبت نرسیده است و صد حیف که امروز ما قدر امیر کبیر را می دانیم ولی امیر کبیر را نمی شناسیم.
گرچه به زندان رفتن بهشتی،نبوی،مرعشی،میردامادی،تاج زاده ضایعه است و متاسفیم که پاک ترین فرزندان انقلاب را به سخیف ترین جرم متهم می کنند که ناکارآمدی های خودشان را توجیه نمایند،اما خرسندیم علی رغم شایعات هدفمند، پرونده مالی نداشتند و این پرونده های سیاسی گواه سلامت اقتصادی ایشان است و امیدواریم که مسئولین قوهقضائیه هرچه سریعتر اختلاس کنندگان دانه درشت و متخلفین کهریزک که به گفته مسئولین حراست قوه قضائیه از مسئولان رده بالای اجرایی کشور نیز هستند به مردم معرفی نمایند و همانطور که در رسیدگی به پرونده اصلاح طلبان سرعت عمل خاصی دارند در پرونده دیگر متخلفین با حفظ استقلال رای رسیدگی عاجل به عمل آورند.
درپایان آروزی سید حسین مرعشی تحقق احساس امنیت،مشارکت،صحت برای اکثریت و اقلیت و تبدیل منازعات به همکاری را از خداوند متعال خواستاریم و رجا واثق داریم که اندیشه پاک امام (ره) ماندنی است و هرگز حصر وحبس نمی تواند این اندیشه را محدود نماید.
بیگناهی کم گناهی نیست در دیوان عشق
یوسف از دامان پاک خود به زندان رفته است
مجمع حزب الله
پویندگان طریق ولایت شهرستان های زرند و کوهبنان
۱-آدرس وبلاگ شخصی مرعشی +
۲-صحیفه نور جلد بیست صفحه ۱۷
کلمه:عبدالله مومنی سخنگوی دربند سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی (ادوار تحکیم وحدت) در تماسی تلفنی با خانواده از انتقال خود به بند عمومی (اندرزگاه شماره ۸) خبر داد.
گفتنی است عبدالله مومنی ۲۴ فروردین امسال پس از آنکه مرخصی اش تمدید نشد به دادگاه انقلاب تهران احضار و مجددا بازداشت و روانه بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین شده بود.
کلمه:مهدی کروبی در گفتوگویی با مجله “اشپیگل”، بر ادامه مبارزه علیه احمدینژاد به صورت مسالمتآمیز اما با تمام قدرت تاکید کرد. کروبی، خواستار برپایی تظاهرات در سالروز انتخابات شد.
به گزارش سحام نیوز متن این گفت و گو تهیه شده بشرح زیر است:
مجله آلمانی “اشپیگل” در گزارشی به بازگویی دیداری با مهدی کروبی، یکی از نامزدهای معترض به نتایج انتخابات ریاستجمهوری ایران پرداخته است. در این گزارش نظرات کروبی در رابطه با انتخابات و شرایط کنونی جنبش اعتراضی نیز بازتاب یافته است.
“اشپیگل” مینویسد که کروبی در پی اعتراض به نتایج انتخابات تحت شدیدترین فشارها قرار گرفته و جمهوری اسلامی با تعطیلی حزب و روزنامه “اعتماد ملی”، کروبی را عملاً از نهادهای اجرایی و خبری محروم کرده است. بیش از ۵۰ نفر از همکاران کروبی در حوادث پس از انتخابات دستگیر شدهاند. هر سه فرزند وی (حسین، تقی و علی) نیز با فشارهای حکومتی از قبیل ممنوعیت خروج از ایران و ضرب وشتم مواجه بودهاند.
به گفته گزارشگر “اشپیگل”، اما هیچیک از این اقدامات روحیهی مبارز کروبی را تضعیف نکرده است. کروبی در گفتوگو هیچگاه از احمدینژاد به عنوان رئیسجمهور ایران نام نبرده است و «آقای دکتر احمدینژاد» را به عنوان رئیسجمهور قانونی ایران به رسمیت نمیشناسد، اما او را مسئول رویدادهای پس از انتخابات میداند.
مرگ دستکم چهار تن بر اثر شکنجه
“اشپیگل” مینویسد زندانهای تهران مملو از «زندانیان سیاسیاند». به گفته “اشپیگل”، کروبی برغم تهدیدات همچنان مدعی است که تظاهرکنندگان بازداشتی در زندانها، تا سر حد مرگ شکنجه شدهاند.
به گزارش دویچه له کروبی تایید کرده است که دستکم چهار تن بر اثر شکنجه جان خود را از دست دادهاند. کروبی بار دیگر ضمن تکرار اتهام تجاوز به زندانیان، این وقایع را درست دانسته و به پنج مورد، از جمله تجاوز به دو مرد جوان، اشاره کرده است. کروبی با لحنی کنایهآمیز شکنجهگران زمان شاه را «کارشناس» خطاب میکند، زیرا آنان بدرستی میدانستند، در مورد چه کسی و چرا باید خشونت اعمال کنند، اما در زندانهای جمهوری اسلامی، «خودسری ناب» حاکم است.
استقرار استبداد موثر در ایران
“اشپیگل” مینویسد، گرچه پاسداران و نیروهای بسیجی در خیابانهای تهران همواره دیده نمیشود، اما ترس از انتقاد آزاد و خطر دستگیری در همه جا احساس میشود و زندگی آزادانه در دوران خاتمی مدت زمانی است در نطفه خفه شده است. استقرار این شرایط خاموشی رهبران سبز را در پی داشته است.
کروبی میگوید: «هر کس که با من ملاقات میکند، باید پیامدهای آن را قبول کند، حداقل هزینهی آن، پاسخگویی به نیروهای امنیتی است.» به گفته “اشپیگل”، انزوای رهبران معترض و قطع ارتباط آنان با مردم کاملاً آشکار است.
رضایی جانشین احتمالی احمدینژاد
“اشپیگل” درباره محسن رضایی، دیگر نامزد ریاستجمهوری مینویسد، که اعتراضات اولیه رضایی به نتایج انتخابات، سریعاً به سکوت گرایید. بیشک ترس دلیل اصلی برای بازپس گیری اعتراضات وی نبوده است. برغم مقامات مهمی که تاکنون رضایی داشته، از دست دادن مقامی همچون دبیری شورای مصلحت نظام هر آن امکان دارد.
اما از سوی دیگر رضایی مورد لطف رهبر نظام قرار داشته وبرخی حتا وی را جانشین احتمالی احمدینژاد در آینده میدانند. رضایی در پاسخ به امکان جانشینی احمدینژاد، با لبخند گفته است: «من هر جا که بتوانم به مردم خدمت خواهم کرد.» به گفته “اشپیگل”، رضایی نیز از بکارگیری عنوان رئیسجمهور برای احمدینژاد خودداری کرده و به صراحت گفته است: «این وضعیت نمیتواند ادامه یابد.»
درخواست برپایی تظاهرات در سالگرد انتخابات
به گفته کروبی مبارزه کنونی به پایان نرسیده و «مردم تنها در انتظار یک جرقه هستند»، جرقه ای که بزودی زده خواهد شد. کروبی خواهان برپایی تظاهرات در سالگرد انتخابات است. به گفته وی، درخواست مجوز نیز به نهادهای مسئول فرستاده شده است.
گرچه کروبی به صدور مجوز برای برگزاری تظاهرات خوشبین نیست، اما میگوید: «مهم این است، نشان دهیم که مبارزه علیه جمهوری نبوده، بلکه به خاطر پاسداری از قانون اساسی است که در آن آزادی بیان و دمکراسی نیز مندرج است.»
توافق گسترده میان کروبی و موسوی
کروبی وجود هرگونه اختلاف نظر با میرحسین موسوی را رد کرد. به گفته کروبی، هر دو در ارتباط دائمی با یکدیگر بوده و درباره موضوعات مهم به تبادل نظر میپردازند. کروبی تصریح کرد که نامهنگاری و ارسال آن، از طریق افراد مورد اعتماد صورت میگیرد و دستکم یک بار در ماه دیداری میان رهبران جنبش صورت میگیرد. کروبی در اینباره میافزاید: «ما در تمامی موضوعات تا حد زیادی دارای نظراتی یکسان هستیم.»
کروبی در پاسخ به امکان دستگیری خود میگوید: «آماده پرداخت هرگونه هزینهای هستم.»
کلمه:به پیوست تصویر، حکم صادر شده توسط هیأت بدوی انتظامی اعضای هیأت علمی دانشگاه مبنی بر تعلیق کلیه فعالیتهای دکتر بهزادیان نژاد استاد میکروب شناسی دانشگاه تربیت مدرس و رییس ستاد انتخاباتی مهندس میرحسین موسوی در اختیار سایت کلمه قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار کلمه دانشگاه تربیت مدرس در اقدامی عجیب در فروردین ماه امسال فعالیت دکتر علیرضا بهشتی و دکتر قربان بهزادیان نژاد از اساتید این دانشگاه و از مشاوران میرحسین موسوی را به حالت تعلیق در آورد.
ریاست دانشگاه تربیت مدرس برعهده فرهاد دانشجو برادر کامران دانشجو وزیر علوم فعلی و رئیس ستاد انتخابات ریاست جمهوری دوره قبل در وزارت کشور است.
تعلیق فعالیت دکتر قربان بهزادیان نژاد
علاوه بر دکتر علیرضا بهشتی فعالیت دکتر قربان بهزادیان نژاد استاد دیگر تربیت مدرس که هم اکنون در بازداشت بسر می برد هم به حالت تعلیق درآمد.در نامه ای که برای خانواده وی از طرف دانشگاه ارسال شده به تعلیق فعالیت تا نتیجه حکم قضائی اشاره شده است.بهزادیان نژاد از اساتید برجسته رشته باکتری شناسی در دانشگاه تربیت مدرس است. وی دکترای میکروبیولوژی پزشکی دارد.
قربان بهزادیان نژاد مشاور میرحسین موسوی و رئیس ستاد انتخاباتی او بود. وی از تاریخ ۷ دی ماه ۱۳۸۸ در بازداشت به سر می برد و به گفته خانواده او تنها اتهامش مشاورت و دوستی ۲۲ ساله با مهندس میر حسین موسوی است. هنوز دادگاهی برای این استاد دانشگاه برگزار نشده .
این حکم که تنها در صورت ابلاغ رسمی به شخص آقای دکتر بهزادیان نژاد قابلیت اجرا دارد، حدود ۱ ماه پیش در دفتر کار ایشان دردانشگاه تربیت مدرس گذاشته شده است. حقوق این استاد دانشگاه واسیر سبز نیز از حدود ۵ ماه پیش قطع شده است.
کلمه: محمد رضا جلایی پور ،سخنگوی کمپین موج سوم و از اعضای ستاد انتخاباتی مهندس میرحسین موسوی طی تماس تلفنی مجددا احضار شد.
به گزارش تحول سبز موج جدید احضار اسرای آزاد شده تحت وثیقه پس از پایان تعطیلات نوروزی آغاز گردیده است ،پبش از این نیز هنگامه شهیدی،عبدالله مومنی ،سید حسین مرعشی ، سخنگوی حزب کارگزاران و خانجانی سخنگوی وزارت کشور اصلاحات بازداشت شده اند . تهدید ها علیه تاجزاده نیز ادامه دارد.
گفتنی است ، محمد رضا جلایی پور از جوانان نخبه کشور و حائز رتبه یک کنکور سراسری در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می باشد.وی پس از انتخابات به مدت ۸۸ روز بازداشت شد.۵۰ روز در انفرادی بسر بود و پس از آزادی اجازه خروج از کشور و ادامه تحصیل را نیافت.
وی دانشجوی دروه دکترا در دانشگاه اکسفورد است که جهت شرکت در فعالیت های انتخاباتی به کشور بازگشته بود.
کلمه:رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، بر لزوم رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی و برخورد بدون واهمه حتی با افراد صاحب منصب متهم در این پروندهها تاکید کرد.
به گزارش ایسنا احمد توکلی در سالگرد صدور فرمان هشت مادهای مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی اظهار کرد: من فکر میکنم تعلل ما مسوولان در برخورد و مبارزه با فساد باعث شده فاسدان هم از نظر تعداد، هم از نظر وقاحت و هم از نظر مصادری که در دست گرفتند رشد کنند و کار مبارزه را سخت کردهاند. اگر همان سالهایی که افرادی مثل من در اوایل دههی هفتاد در روزنامهها یا نطقهای انتخاباتی در این باره هشدار میدادیم، سیاستمدارانی که کم کم داشتند آلودگی پیدا میکردند از نظر سیاسی، اجتماعی و قضایی تعقیب میشدند، الان کار به اینجا نمیکشید که افرادی در مصادر بالا متهم باشند و یا در تعقیب افرادی که وابستگان مسوولان بلندپایه کشور هستند، تعلل شود.
وی افزود: اگر الان هم به این مسایل رسیدگی نشود، فردا خیلی دیر است. قوه قضاییه درحال حاضر در معرض آزمایش سختی قرار گرفته است، چرا که برای بررسی دو پرونده مهم قدم پیش گذاشته است. یکی از آنها مربوط به یکی از مقامات دولتی و دیگری یکی از وابستگان سران کشور است، که اگر در بررسی هر کدام از اینها تعلل یا کوتاهی کند به نظر من نزد مردم رفوزه است و آبرویی برای موضوع مبارزه با فساد باقی نخواهد ماند.البته تا الان به نظر میرسد رییس قوهی قضاییه در برخورد با مفاسد جدی است و انشاءالله با فشار مردم، فشار کسانی که طرفدار افراد فاسد هستند خنثی میشود.
نمایندهی تهران در خانهی ملت، با اشاره به بند سه فرمان هشت مادهای در خصوص سلامت و امانتداری افرادی که وظیفهی مبارزه با مفاسد اقتصادی را دارند، یادآور شد: نباید در مصادر مربوط به مبارزه با مفاسد اقتصادی کسانی مسوولیت داشته باشند که خود در معرض اتهام هستند؛ چرا که به هر حال اگر این اتهامات درست باشد مصداق همان فرمایش رهبری است که فرمودند با دستمال کثیف نمیتوان شیشه را پاک کرد.
توکلی در ادامه تصریح کرد: ما به مرتبهای رسیدهایم که فساد سیاسی وجود دارد و حتی تلاش میشود تا در مسوولان تصمیمگیرنده به وسیله پول، تطمیع یا تهدید نفوذ شود. این نوع فساد خیلی بدتر از فساد اقتصادی است، چرا که در فساد اقتصادی افراد طماع و مزور با استفاده از عبور از قانون و نقض قانون به دنبال منافع مادی پست میگردند، اما در مفاسد سیاسی ممکن است تصمیمات قانونی برای تسهیل امور فسادآمیز عدهای اتخاذ شود و عدهای در توزیع منابع عظیم نفت دخالت کنند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، یادآور شد: مفاسد سیاسی که گرفتار شدن سیاستمداران در مفاسد مالی است و از این طریق خرید و فروش قانون و مقررات صورت میگیرد موضوعی به مراتب مهمتر است که الان عدهای به آن مبتلا هستند و تلاش میکنند به وسیله پول، تهدید و تطمیع، در مجلس نفوذ کنند، اما متاسفانه ما برای مفاسد سیاسی قانون مدون نداریم و همین باعث میشود چه در پرونده شهرام جزایری و چه در پروندههای دیگری که به مراتب بدتر از پرونده شهرام جزایری است و سیاستمداران در آن دخیل هستند، قضات در رسیدگی به پرونده مفاسد سیاسی فعالیت کافی نکنند.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، درباره بند هفت فرمان هشت مادهای در خصوص لزوم برخورد یکسان و عدم اعمال تبعیض در امر مبارزه با فساد، یادآور شد: مقام معظم رهبری در واقع بر این حقیقت واضح تاکید دارند که اگر قاضی صرفا به دنبال ضعفا برود عدل اجرا نمیشود، بلکه فساد زمانی ریشهکن میشود که اگر صاحب قدرت یا صاحب منصبی متهم شد رسیدگی به پرونده او به صورت قانونی و بدون هیچ واهمهای صورت گیرد؛ خواه این فرد معاون رییس جمهور، خواه نماینده مجلس و یا از منصوبان مقامات بلند پایه کشور باشد.
توکلی در پایان خاطرنشان کرد: اگر آیین دادرسی در مورد کسی که در بانکی با مشتری ساخت و پاخت کرده و چند میلیون را بالا و پایین کرده یک جور اجرا شود، و نسبت به متهمی که صاحبمنصب بلندپایه دولتی یا غیردولتی است به گونهی دیگری اجرا شود، این یک ظلم و فساد است و به وسیله فساد هم نمیتوان با فساد مبارزه کرد، چرا که تبعیض بدتر از فساد است.
کلمه: سه نفر از معلمان و فعالان صنفی معلمان توسط اداره اطلاعات همدان بازداشت شدند.
به گزارش کلمه، براساس گزارش های دریافتی، اطلاعات همدان از آقایان علی نجفی و محمد خانی و سعید جهان آرا طی تماس های تلفنی به صورت جداگانه خواسته شده بود که خود را ساعت ۸ صبح روز شنبه به اداره اطلاعات معرفی نمایند .
این افراد با حضور در اداره اطلاعات همدان با بازجویی های طولانی مواجه شدند و در نهایت به بازداشتگاه های انفرادی اداره اطلاعات منتقل شدند و تا زمان مخابره این خبر از وضعیت آنها اطلاعی در دست نیست .
کلمه: عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به روند نگران کننده خروج نخبگان از کشور از تشکیل جلسه ویژه برای بررسی مهاجرت نخبگان با حضور ۱۲ نماینده وزارت خانه و دستگاه ها خبر داد و گفت: در این جلسه سیاست های کلی در ارتباط با مقابله با خروج نخبگان بررسی شد و راهکارهایی از جمله افزایش حمایت های مالی، اجتماعی، حمایت های معنوی و سیاسی برای برون رفت از این وضعیت پیشنهاد شدو به نظر می رسد کوتاهی دستگاه هایی از جمله وزارت علوم و بنیاد نخبگان در ارائه حمایت ها و ناهماهنگی بعضی وزارت خانه ها باعث تشدید این معضل شده است.
در پی انتشار گزارش هایی مبنی بر افزایش روند مهاجرت نخبگان، کمیته ویژه ای برای بررسی این موضوع تشکیل شد. به گفته سلیمی، بررسی ها نشان می دهد از ابتدای سال ۸۸ در هر روز ۳ دانش آموخته دوره دکترا و ۵ دانش آموخته کارشناسی ارشد به خارج از کشور مهاجرت کرده اند که این وضعیت بسیار نگران کننده است.
بنا به گزارش صندوق بین المللی پول نیز سالانه ۱۸۰ هزار تحصیل کرده از کشور خارج می شوند که این روند سالانه ۵۰ میلیارد دلار به کشور خسارت وارد می کند.
علیرضا سلیمی در گفت وگو با خراسان هم چنین افزود: کمیته بررسی علل خروج نخبگان که از مدتی قبل ایجاد شده اولین جلسه خود را با حضور ۱۲ نماینده از سازمان ها و نهادهای مختلف از جمله وزارت خانه های علوم، اطلاعات، بهداشت، امور خارجه، بنیاد ملی نخبگان و اعضای کمیسیون آموزش تشکیل داد. این کمیته کار خود را به صورت هفتگی ادامه می دهد.
وی با اشاره به بررسی ۳ مسئله عمده در اولین جلسه کمیته بررسی وضعیت خروج نخبگان تاکید کرد: اولین موضوع تعیین یک دورنمای کلی از وضعیت خروج و مهاجرت نخبگان و دستیابی به یک آمار دقیق از میزان خروج نخبگان است تا بتوانیم در تصمیم گیری ها و حل این مسئله دقیق تر عمل کنیم.
وی تصریح کرد: اغلب نخبگان به اشکال گوناگون از جمله گردشگری، تجارت، تحقیق و پژوهش، از کشور خارج می شوند در این صورت برای دریافت ویزا نیازی به ارائه مدرک تحصیلی ندارند به همین دلیل نمی توان به راحتی آمار خروج نخبگان را استخراج کرد.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در بحث جلوگیری از خروج نخبگان بین سازمان ها و دستگاه های مختلف ناهماهنگی وجود دارد به طوری که در حال حاضر وزارت امور خارجه با سهولت ویزا در اختیار نخبگان قرار می دهد و یا وزارت علوم حمایت های لازم را برای ماندن نخبگان در کشور به عمل نمی آورد.
سلیمی هم چنین با تاکید بر این که باید امتیازاتی برای نخبگان در کشور در نظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: به نظر می رسد در شرایط کنونی باید تسهیلات و مشوق هایی برای نخبگان در نظر بگیریم تا انگیزه ماندگاری و ادامه تحصیل و تحقیق و پژوهش در کشور را داشته باشند.
وی هم چنین تصریح کرد: یکی دیگر از مباحث مهم در این کمیته بررسی علل داخلی خروج نخبگان است که باید به طور خاصی مشخص شود که چه عواملی باعث خروج نخبگان از کشور می شود. البته در این مسیر ممکن است که نیاز به اتخاذ تصمیماتی داشته باشیم که اصلاح برخی قوانین از این جمله است.وی اضافه کرد: یکی از موضوعات مهم دیگر تقویت سیستم اطلاع رسانی است. در حال حاضر این احتمال وجود دارد که نخبگان خارج از کشور با مشکلات فراوانی روبه رو باشند. در این میان اگرچه برای برخی از نخبگان زمینه مناسب برای کار و فعالیت در خارج از کشور فراهم شده است اما عده کثیری از آنان با گرفتاری های پیچیده شغلی و تحصیلی در خارج از کشور مواجه هستند که برای آگاهی یافتن از این وضعیت و یافتن راهکارهایی برای حل مشکلات آنان نیازمند ایجاد یک سیستم اطلاع رسانی قوی هستیم.
کلمه: «بلاگر» به عنوان یکی از پرمخاطب ترین سرویس های وبلاگ نویسی دنیا، در ایران فیلتر شد.
به گزارش کلمه، شب گذشته این سرویس که خدمات مجانی برای ساخت وبلاگ ارائه می کند و در سراسر دنیا مخاطبان فراوانی دارد فیلتر شد.
فیلتر شدن این سایت در حالی صورت گرفته که بسیاری از ایرانیان در این سرویس اقدام به وبلاگ نویسی می کنند و به نظر می رسد مسئولان امر اینبار به جای فیلتر کردن تک تک وبلاگ ها در اقدامی جدید و فله ای کل سرویس دهنده وبلاگ را مسدود کردند.
بلاگر از جمله سایت هایی است که در سال ۲۰۰۲ در تعاملی با گوگل خدمات خود را ارتقا بخشید و زبان فارسی را در صفحه خود اضافه کرد. بسیاری از وبلاگ نویسان قدیمی ایرانی وبلاگ نویسی خود را با این سرویس آغاز کردند چراکه در آن دوران سرویس های فارسی وبلاگ وجود نداشت .
هم اکنون سرویس های فارسی وبلاگ بعد از اینکه وبلاگ توسط مقامات امنیتی – اطلاعاتی فیلتر شد ، تمام آرشیو وبلاگ نویس را نیز از بین می برند که نمونه مهم آن وبلاگ محمد نوری زاد است.
کلمه:تحولات بازار مواد لبنی در حالی است که مقامهای مسئول سعی در توجیه این افزایش قیمت دارند. جالبترین این توجیهات، افزایش راحتی مردم است.پیش از این برخی شرکتهای لبنی قیمت محصولات خود را در سکوت مسئولان افزایش داده بودند؛ بهنحوی که قیمت شیر یک لیتری کم چرب دامداران از چند هفته گذشته از ۷۵۰ به ۸۵۰ تومان افزایش یافته و برخی شرکتهای لبنی نیز شیوههای تازهای را برای افزایش قیمت محصولات خود اتخاذ کردهاند.
به گزارش وب سایت آفتاب افزایش قیمت کره پاک، دوغ، برخی انواع پنیر بستهبندی و انواع بستنی با وجود نارضایتی توزیعکنندگان این محصولات و بدون هیچگونه اطلاع رسانی صورت گرفته و در برخی فراوردههای لبنی مانند پنیر پگاه شیوه تازهای برای افزایش قیمت اعمال میشود.
هر کارتن ۲۴ تایی پنیر شبنم ۴۰۰ گرمی که در سال گذشته با قیمت ۲۴ تا ۲۶ هزار تومان به خوار بار فروشیها عرضه میشد، در چند هفته اخیر براساس فاکتور رسمی شرکت بهسامان پگاه به نرخ بیش از ۲۹ هزار تومان به توزیعکنندگان عرضه میشود.
همچنین قیمت بطری ۵/۱ لیتری دوغ کفیر با افزایش قیمت ۱۱۰ تومانی از ۸۵۰ به ۹۶۰ تومان افزایش یافته است. این شیوه افزایش قیمت در شرایطی اعمال شده که فروشندگان مجبور به عرضه محصولات لبنی با نرخ درج شده هستند و در واقع با کاهش حاشیه سود عرضهکنندگان لبنیات، زمینه افزایش غیرقانونی این محصولات فراهم شده است.
توجیه مسئولان
رئیس سازمان بازرگانی استان تهران نیز اعلام کرده است: با این تصمیم، میزان دسترسی مردم به شیر یارانهای راحتتر خواهد بود؛ ضمن اینکه عرضه شیر یارانهای از ۲ میلیون تن به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش یافته است.
عباس قبادی با تایید خبر افزایش ۱۰۰ تومانی قیمت شیر یارانهای در سراسر کشور گفت: افزایش میزان توزیع شیر یارانهای در کشور موجب صرف زمان کمتر از سوی مصرفکنندگان برای دریافت این کالا خواهد شد. این درحالی است که بسیاری از مردم بهدلیل صفهای طولانی موفق به دریافت شیر نمیشدند.
به گفته مسئولان وزارت بازرگانی افزایش ۱۰۰ تومانی قیمت شیر یارانهای با تصمیم معاونت بازرگانی داخلی این وزارتخانه اتخاذ شده است. گرچه محمدمهدی مفتح از هرگونه اظهارنظر در این زمینه خودداری کرده اما یک مقام مسئول با بیان این مطلب به مهر گفت: این تصمیم به نفع مصرفکنندگان نیست و تنها برای حمایت از تولیدکننده و دامدار اتخاذ شده است.
وی افزود: قرار بر این است که یک میلیون تن بهمیزان توزیع شیر یارانهای در کشور اضافه شود اما بهدلیل اینکه سقف یارانهها ثابت است و امکان افزایش آن وجود ندارد، اضافه خرید شیر از دامداران باید توسط مردم پرداخت شود.
از سوی دیگر معاون وزیر بازرگانی در توجیه علت افزایش ۴۰ درصدی قیمت شیر یارانهای با بیان اینکه میخواستیم شیر یارانهای به جمعیت بیشتری برسد، به ایسنا گفت: میزان لیتر شیر یارانهای قابل افزایش نبوده و از آنجا که میخواستیم شیر یارانهای به جمعیت بیشتری برسد قیمت شیر یارانهای زیادتر شد.
به اعتقاد احسان ظفری، مدیرعامل تعاونی دامداران، افزایش قیمت شیر یارانهای تاثیر مثبتی بر فعالیت شرکتهای لبنی نداشته و این شرکتها نیز نقشی در این کار نداشتهاند. در واقع با افزایش قیمت مذکور تنها سهم دولت و مصرفکننده در پرداخت یارانه شیر یارانهای تغییر کرده است اما شرکتهای لبنی همان قیمت سال گذشته را برای عرضه شیر یارانهای اعمال میکنند.
با این افزایش قیمت، دولت که پیش از این برای تامین شیر یارانهای مورد نیاز مردم مبلغ ۳۳۷ تومان یارانه پرداخت میکرد اکنون سهم خود را از این یارانه کم کرده و سهم مصرفکننده را از ۲۵۰ به ۳۵۰ تومان افزایش داده است. این تغییر قیمت در واقع فقط به نفع دولت و به زیان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان بوده و حتی یک ریال در افزایش درآمد کارخانههای لبنی مؤثر نبوده است.
کلمه:جلسه رسیدگی به پرونده مدیرمسوول روزنامه آفتاب یزد در شعبه ٧۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی مدیرخراسانی و با حضور هیات منصفه مطبوعات برگزار شد.
به گزارش ایسنا، در ابتدای جلسه فلاح نماینده دادستان اتهامات منصور مظفری مدیرمسوول روزنامه آفتاب یزد را بر اساس کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران افترا به مقامات و نهادهای رسمی، اشاعه فحشا و انتشار مطالب خلاف عفت عمومی، پخش شایعه و مطالب خلاف واقع، تبلیغ علیه نظام و ترویج مطالبی که به اساس جمهوری اسلامی لطمه وارد میکند و نقض مصوبهی مورخ ٢٨/٨/٧٩ شورای عالی امنیت ملی عنوان کرد.
نماینده حقوقی ستاد مشترک نیروهای مسلح با قرار گرفتن در جایگاه در طرح شکایت ستاد مشترک نیروهای مسلح از روزنامه آفتاب یزد به علت افترا به مقامات و فرماندهان عالی رتبه نظامی مبنی بر دخالت در انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: روزنامه مذکور در سرمقاله مورخ ١٩/۵/٨٨ با عنوان “کهریزک را بی خیال موسوی و کروبی محاکمه شوند” اقدام به افترا به مقامات و فرماندهان عالی رتبه نظامی کرده است.
وی به قرائت بخشهایی از سرمقاله مذکور پرداخت و یادآور شد: این سرمقاله همچنین مصوبه مورخ ٢٨/٩/٧٩ شورای امنیت ملی را نقض کرده است.
نماینده حقوقی ستاد مشترک نیروهای مسلح افزود: روشن است که در آن مقطع حساس عدهای در صدد بسترسازی برای حمله نظامی آمریکا بودند اما به لطف خدا و سکانداری رهبر فرزانه و هوشیاری مردم ایران این حیله برملا شد. با توجه به تخلفات صورت گرفته از سوی روزنامه آفتاب یزد تقاضای مجازات مدیرمسوول را داریم.
در ادامه این جلسه منصور مظفری، مدیر مسوول روزنامه آفتاب یزد با قرار گرفتن در جایگاه در دفاع از خود با بیان اینکه روزنامه آفتاب یزد در شرایطی توزیع گسترده و سراسری خود را آغاز کرد که بعد از انتخابات سال ٧۶ بود، ادامه داد: آفتاب یزد در آن زمان به مجموعه مطبوعات سراسری پیوست و از میان نحلههای مختلف اصلاحطلبی، جریان نزدیک به خط امام و کسانی که در برابر تندروها در جریان اصلاحات ایستادگی میکردند مورد حمایت قرار گرفتند و در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ٨۴ نیز تنها روزنامه اصلاحطلب بود که از میان کاندیداهای وابسته به جریان اصلاحات، حمایت از اصولگراترین اصلاحطلب – در آن زمان- را انتخاب کرد.
مدیرمسوول روزنامه آفتاب یزد تصریح کرد: در ابتدای کار دولت دکتر محمود احمدینژاد اصلا به پیشداوری نپرداختیم چون رای ١٧ میلیونی ایران را با خود داشت و در حال حاضر رویه انتقادی منصفانه در دستور کار است و بعضی از سوژهها انتقاد از دولت همان مواردی بود که در دوران مسوولیتهای آقای خاتمی نیز بوده است.
وی افزود: در تمام دوره فعالیت آفتاب یزد و از جمله دوره اول مسوولیت دکتر احمدینژاد حتی یکبار خطوط قرمز مورد تاکید دلسوزان انقلاب و نظام یعنی اصل ولایت فقیه، ولی معظم فقیه، اسلام و انقلاب مشمول بیتوجهی یا خدایی ناخواسته بیمهری اینجانب و همکارانم قرار نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: آفتاب یزد از روز نخست با مدیرمسوولی اینجانب انتشار یافته است و تعلق و نزدیکی به جناح اصلاحات در گذشته نیز هیچگاه مجوزی برای حمایت از برخی از ساختارشکنان نشد و از میان اصلاحطلبان که رهبر معظم انقلاب بارها جناح متبوع آنها را به مثابه یکی از بالها برای حرکت سیاسی کشور دانستهاند- تنها کسانی از دیدگاههای حمایتی آفتاب یزد بهرهمند شدند که نسبت تعریف شدهای با خط اصیل امام راحل داشتند و تا زمانی که مورد تایید نظام بودند و خواهند بود.
مظفری یادآور شد: نگاهی به مطالب آفتاب یزد به ویژه در چهار سال اول فعالیت که استناد و افتخار به دیدگاههای امام راحل سکه رایج در میان برخی از مدعیان اصلاحطلبی- و نه اصلاحطلبان واقعی- نبود، نشان میدهد که این روزنامه چه هدفی را تعقیب میکرد برای رسیدن به هدف خود، رهسپاری در کدام راهها را مجاز میشمرد و اینجانب بارها در برابر ساختارشکنیهای تندروهای اصلاحطلب مطلب نوشتم و برای نمونه اولین روزنامهای که به سخنان هاشم آغاجری اعتراض و آن را محکوم کرد، آفتاب یزد بود.
مدیر مسئول روزنامه آفتاب یزد خاطرنشان کرد: در طول این ده سال بنده یک مرتبه به هفت هزار تومان و یک ریال جریمه شدم و این جریمه تنها سابقه غیرموثر کیفری برای بنده است و سابقه ١١٠ ماه فعالیت آفتاب یزد نشان میدهد که این روزنامه همیشه تلاش کرده آزادی موجود در فضای رسانهیی کشور که البته باید برای گسترش هدفمند و منطقی آن تلاش کرد، را ناشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و مطابق دیدگاههای دینی معرفی کرده است.
وی خاطر نشان کرد: پس از انتخابات ٢٢ خرداد و حوادث مرتبط با آن که برخی از آنها موجب تالم همه دلسوزان نظام و در راس آنها مقام معظم رهبری شد، رسانههای خارجی با برنامهریزی دقیق بر اهداف خاصی متمرکز شدند بر همین اساس در ایام پس از انتخابات آفتاب یزد که گرایش سیاسی آن را مخفی نمیکنیم به دنبال آن بود که به مردم ثابت کنند که منتقدان برخی حواشی انتخابات بخشی از نظام هستند و میتوانند مخالفت یا انتقادهای خود را در چارچوبهای داخلی نظام منعکس کنند.
مظفری افزود: در عین حال آفتاب یزد مراقبت داشته است که پس از اعلام نظر قطعی رهبر معظم انقلاب، به هیچ وجه اصل انتخابات زیر سوال نرود این مبنا ما را بر آن داشته که پس از اعلام رسمی نتایج انتخابات، حتی به نقل از سایر افراد، کلامی که القا کننده تقلب در انتخابات باشد را در روزنامه درج نکنیم و اعتقاد داریم روزنامه آفتاب یزد خط اعتدال را مطابق با اهداف نظام در پیش گرفته است که میتوانم بگویم در اغتشاشات و دستگیریها احدی از روزنامه دستگیر نشده است.
وی تاکید کرد: اگر مطلبی نوشته شده قصدمان در جهت استحکام پایه های نظام بوده و قصد تخریب نداشتیم.
وی در خصوص سرمقالهای با عنوان “اراذل و اوباش واقعی” که موضوع شکایت بود، اظهار کرد: مقدمه، متن و نتیجهگیری این سرمقاله نشان میدهد که نگارنده به دنبال آن بود تا رفتار تاسف انگیز چند مامور متخلف که فرمانده انتظامی تهران صراحتا بر خودسرانه بودن اقدامات آنها تاکید داشت، از مجموعه نظام جدا شود.
مظفری ادامه داد: این خبر به نقل از یکی از خبرگزاریهای رسمی و مجاز در صفحه اول روزنامه مورخ ٨/۶/٨٨ درج شده است.
وی افزود: البته فرماندهان نیروی انتظامی، مخاطب سر مقاله قرار گرفتند تا گمان نکنند صرفا با یک خبررسانی کوتاه میتوانند مسئولیت خود را خاتمه یافته تلقی کنند. همچنین به صورت ظریف این نکته به مخاطب تفهیم شده که در برابر همه بیقانونیها و خودسریها نظام مدعی اصلی بوده و عالیترین مقام نظام پاسدار مقابله با این اقدامات هستند.
وی در مورد شکایت ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: هر دو مقاله در مورد شکایت تنها یک موضوع را مورد توجه قرار داده است که لزوم عدم دخالت هر نهادی خارج از قوه قضائیه و قضات است. در یادداشت “کهریزک را بیخیال” نکته مورد اعتراض این است که چرا یک مقام نظامی که البته نظامی بودن آن فرع است و اصل، ورود یک مقام غیرقضایی در اظهار نظر قضایی است، در یک سخنرانی که بازتاب عمومی دارد به صراحت اظهارنظر قضایی مینماید.
مظفری به عنوان آخرین دفاع اظهار کرد: اگر در این جلسه برای دفاع از خود وکیل نگرفتم به این دلیل است که هیچ کس جز خودم نمیتواند نیتم را بیان کند. من در این جلسه اعضای هیات منصفه و هیات قضایی را وکیل خود میدانم.
رییس شعبه ٧۶ دادگاه کیفری استان تهران پس از استماع اظهارات مدیرمسئول روزنامه آفتاب یزد ختم جلسه رسیدگی را اعلام کرد.
کلمه:مدبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر فقط به سیاست اکتفا کنیم و از اقتصاد و فرهنگ و معنویت غافل شویم دچار عدم تعادل در زندگی جمعی و اداره کشور خواهیم شد.
به گزارش ایلنا محسن رضایی که به دعوت تشکل های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و در جمع دبیران و هسته مرکزی این تشکلها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران سخن می گفت ،اظهار داشت: امیدوارم این جنب و جوش شما دانشجویان عزیز همواره ادامه پیدا کند و ملت ایران از ظرفیت دانشجویان و جوانان خود بیش از پیش بهرهمند گردد.
وی ضمن تبریک به مناسبت سالروز شکست نیروهای آمریکایی در صحرای طبس، گفت: این عملیات از پیچیده ترین و مخفی ترین عملیات های نظامی جهان بود که به فضل الهی به شکست انجامید.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اما مساله این بود که ملت ایران تحمل حضور آمریکایی ها را نداشت و در اوایل انقلاب علیرغم مخالفت دولت موقت، دانشجویان پیرو خط امام طی یک اقدام خودجوش مردمی، سفارت آمریکا در ایران را تسخیر و دیپلمات های آن کشور را دستگیر کردند و در حقیقت عملیات طبس به جهت آزاد سازی این گروگان ها بود که به شکست انجامید.
رضایی در ادامه خاطرنشان کرد: در راستای این فعالیت انقلابی بود که ملت ایران پس از ۵ یا ۶ دهه امریکائیها را تحقیر کردند و به همین دلیل آنها بعد از آنکه از فعالیت دیپلماتیک نا امید شدند، عملیات طبس را طراحی کردند.
وی با اشاره به حوادثی که پس از عملیات طبس برای انقلاب اسلامی بوجود آمد، گفت: ملت ایران با شکست دشمنان خود برای تثبیت استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی کمال استفاده را برد. البته با فرض این تثبیت یک بنای جدیدی برای آینده ایران گذاشته شد که بتواند به آرمان های خود دست پیدا کند و این آرمانها عبارت بودند از استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی، مردم سالاری دینی و
رضایی در ادامه با تاکید بر اینکه “نباید فقط به آرمان های سیاسی اکتفا کرد”، اظهار داشت: اگر فقط به سیاست اکتفا کنیم و از اقتصاد و فرهنگ و معنویت غافل شویم دچار عدم تعادل در زندگی جمعی و اداره کشور خواهیم شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت جایگاه نسل سوم و چهارم انقلاب، گفت: نسل سوم و چهارم انقلاب وارد عصر جدیدی از ایران شدند که من آن را عصر اجتماعی قلمداد می کنم البته این به معنی نادیده گرفتن عرصه سیاست نیست بلکه به معنی آن است که به جای تاکید بر سیاست باید جامعه، خانواده، فرهنگ و اقتصاد را سامان داد.
رضایی به جوانان کشور توصیه کرد که دست از دامن روحانیت و ولایت فقیه نکشند زیرا که این دو ضامن آزادی و استقلال هستند و سد دیکتاتوری و استعمار در ایران بودهاند و اگر روزی این دو ضعیف شوند، آزادی و استقلال هم ضعیف خواهد شد.
رضایی تاکید کرد: یک زمان کار ما سیاست سازی بود اما امروز تقویت جامعه، خانواده، روستا، شهر، استان و تنظیم مجدد رابطه معنویت و اخلاق با جامعه در اولویت است. منظورم این است که باید در پی جامعه سازی باشیم و لذا در این راستا قدرت اقتصادی، علمی، فناوری و فرهنگی در عرصه اجتماعی بسیار مورد توجه قرار خواهد بود. بنابراین معتقدم که ما به عصر جدیدی وارد شده ایم و قهرمانان آینده ما نخبگانی هستند که جامعه ایرانی و اسلامی را خواهند ساخت .
رضایی خاطرنشان کرد: برای ساختن جامعه ایرانی و اسلامی دو رکن اساسی پیشرفت و عدالت لازم است؛ بنابراین بدون این دو عامل جامعه ایده ال دست نیافتنی خواهد بود. لذا ما در جامعه ایرانی اسلامی نیازمند پیشرفت عادلانه در همه ابعاد خواهیم بود.
وی اضافه کرد: ما نیازمند الگوهای ایرانی و اسلامی برای زنده کردن آرمان های خود هستیم اگر چه از سایر الگوهای موجود در دنیا نیز استفاده خواهیم کرد. بنابراین از پیشرفت های موجود در دنیا استفاده می کنیم بدون اینکه دچار از خود بیگانگی شویم و در همین راستا نیازمند آن هستیم که در ابعاد فرهنگی و اقتصادی پیشرفت نماییم.
رضایی درباره نقش و جایگاه عدالت گفت: آیا بدون وجود عدالت می توان شهرها، استانها و اقوام ایرانی را بازسازی کرد؟ قطعا این گونه نیست و از طریق گسترش عدالت است که همه اقوام ایرانی در اداره اقتصادی کشور مشارکت خواهند داشت و در همین راستا بود که بنده فدرالیسم اقتصادی را که در آن عدالت و پیشرفت رعایت خواهد شد را مطرح کردم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: عدالت و پیشرفت به صورت توامان موجب می شود تا همه اقوام ایرانی در اداره کشور شریک و سهیم باشند زیرا پیشرفت و عدالت دولتی به نتیجه نخواهد رسید.
رضایی گفت: نسل سوم و چهارم انقلاب رسالت جدیدی خواهند داشت و دیگر مقهور عصر سیاست نخواهند بود و دغدغه اصلی آنها بهبود بخشیدن شاخص های اجتماعی خواهد بود واگر از این امر غفلت شود جوانان بر اساس استعداد و درک خودشان به دنبال حل مشکلات اجتماعی خواهند بود.
کلمه: در پی درج خبری با عنوان «موج استعفای استانی گریبان مجاهدین انقلاب را گرفت»در یکی از رسانهها ،مسئول روابط عمومی سازمان مجاهدین انقلاب این خبر را تکذیب کرد.
علی باقری در گفتگو با ایلنا ضمن اعلام این خبر گفت:خبر استعفای اعضای سازمان مجاهدین انقلاب در استانها صحت ندارد و هیچگونه استعفایی از سوی نمانیدگان استانی سازمان دریافت نشده است.
گفتنی است در یکی از رسانهها خبری درج شده بود مبنی بر اینکه بدنبال توقیف پروانه فعالیت سازمان مجاهدین انقلاب از سوی کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برخی از اعضای استانی سازمان مجاهدین انقلاب استعفا کردند.
کلمه:فرزند مرحوم آیت الله منتظری با غیر قانونی خواندن تصمیم جامعه مدرسین ابراز امیدواری کرد که عقلای نظام مانع از بسته شدن دفتر آیت الله منتظری شوند. حجت الاسلام و المسلمین احمد منتظری در گفت و گو با جرس با اعلام این مطلب تصریح کرد که باز بودن دفتر علما سنت همیشگی بوده است.
وی تاکید نمود: معمولا پس از رحلت مراجع تقلید، مقلدان برای پاسخ سوالات شرعی خود به آن دفاتر مراجعه می کنند و طبق روال مرسوم این روند حدود دو سال ادامه دارد.
فرزند آیت الله منتظری در پاسخ به تصمیمات اخیر جامعه مدرسین قم مبنی بر تعطیل کردن دفاتر مراجع، آن را فاقد ارزش قانونی دانست و گفت: کسی نمی تواند اقدام به بستن دفاتر مراجع نماید. نهاد مرجعیت مستقل از حکومت بوده و این یک روال است که دفاترمراجع برای پاسخگویی باز می باشد.
وی افزود: اگر بخواهند اقدامی فراقانونی در این رابطه داشته باشند مساله دیگری است که امیدوارم عقلای قوم اجازه ندهند چنین امری صورت بگیرد و استقلال دفاتر مراجع به خطر بیفتد.
منتظری با اشاره به سخنان آیت الله مکارم نسبت به بسته شدن دفاتر مراجع اظهار داشت: این اظهارات بر بستن دفاتر مراجع در شهرستانها تاکید داشته است نه قم. ضمن اینکه با اطلاعاتی که از دفتر آیت الله مکارم در دست است، منظور ایشان دفتر آیت الله منتظری نبوده است.
هفته گذشته آیتالله ناصر مکارم شیرازی پیش از ظهر امروز در درس خارج از فقه خود اظهار داشت: من به عنوان خیرخواهی حوزه علمیه قم و به خاطر آبروی شیعه و احساس مسئولیتی که دارم و پس از استخاره به قرآن کریم این مسئله را مطرح میکنم.
استاد حوزه علمیه قم اضافه کرده بود که سابق بر این بزرگان مراجع که از دنیا میرفتند برنامههای مرجعیت در خانههایشان تعطیل میشد و این امانت الهی را نسل گذشته به آینده و آینده به بعد از خود تقدیم میکردند.
اما احمد منتظری بر این باور است که این سخنان در رابطه با دفاتری است که شامل دفتر آیت الله منتظری نمی شود.
فرزند آیت الله منتظری خاطر نشان کرد که با توجه به فتوای برخی از مراجع مبنی بر بقای بر میت، دفتر آیت الله منتظری همه روزه پاسخگوی مراجعانی است که برای انجام امور شرعی خود به این دفتر مراجعه می کنند.
گفتنی است چندی پیش دفتر آیت الله منتظری با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که شورایی از فضلای حوزه که زیر نظر آیت الله منتظری کار می کردند، همچنان پاسخگویی سوالات شرعی مقلدان هستند.
در این اطلاعیه پیرامون وجوهات شرعی نیز آمده بود که کلیه علما پرداخت وجوهات برای مصرف مقرره شرعی به دفتر را مجازدانسته اند.
از سوی دیگر چندی پیش دفتر آیت الله منتظری در فراخوانی از مردم دعوت کرد تا در جمع آوری آثار مربوط به ایشان ، شامل مطالب مخالف یا موافق ، قبل یا بعد از انقلاب ، ایام قائم مقامی و پس از آن ، دوران حصر خانگی و بعد از آن ، و هر مطلبی که به نحوی مرتبط با معظم له است ، گردآوری و سامان دهی شود”، این دفتر را یاری دهند.
در حال حاضر احمد قابل، مجتبی لطفی و عماد الدین باقی در زندان هستند و برخی دیگر از شاگردان همانند میراحمدی و احمد پور خلع لباس شده اند.
کلمه:عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس گفت:« متاسفانه شاهد هستیم که ابتدا با احزاب و گروههای سیاسی و روزنامهها برخورد میشود و حکم به توقف فعالیت آنها میدهند بعد از آن دادگاه برگزار میکنند که ببینید آیا این احزاب و رسانهها تخفلی انجام دادهاند یا خیر!»
نصرالله ترابی در گفتگو با «پارلماننیوز»، در خصوص رای به توقف فعالیت دو حزب اصلاحطلب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب، اظهار داشت:«در کشور ما به دلیل آنکه احزاب شکل نگرفته است، هر کس که بخواهد کار سیاسی انجام دهد با هزینههای سنگین مواجه است و در این شرایط نباید با احزاب حداقلی که شکل گرفته و افرادی که پذیرفتهاند برای ارتقا کشور هزینه فعالیت سیاسی را بپردازند، اینگونه برخورد شود.»
وی ادامه داد:« اینکه قبل از تشکیل دادگاه و صدور حکم رای به تعطیلی احزاب دادهاند، مانند نحوه برخورد با مطبوعات است که میگویند فعلا ببندیم تا در یک روند و پروسه دادگاهی تشکیل شود که در نتیجه آن افراد متفرق شده نشریه منتشر نمیشود و دادگاه هم گاهی سالها بعد برگزار میشود و حکم میدهد.»
نماینده اصلاحطلب شهرکرد تصریح کرد:« اگر طبق قانون اساسی، فعالیت احزاب را قبول داریم باید با سعه صدر بیشتر برخورد کرد نه اینکه بدون هیچ حکمی، جلوی فعالیت آنها را گرفت.»
ترابی تاکید کرد:« همه سیاسیون کشور از چپ و راست معتقد هستند ما فعالیت حزبی در کشور نداریم، اما آیا راه کمک به این مساله بستن همان اندک احزاب موجود است؟»
عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس یادآور شد:«در کشور ما متاسفانه مردم سابقه خوبی از برخورد حکومتها با احزاب ندارند و همواره در هر دورهای با احزاب سیاسی برخورد شده است و به صلاح نظام جمهوری اسلامی ایران نیست که چنین سابقهای از خود در تاریخ باقی بگذارد.»
کلمه: :یکی از شهدای جنبش سبز که کمتر از او صحبت شده است کاوه است. کاوه سبز علی پور . بعضی جاها از کاوه با اسم سجاد سبز علی پور هم یاد شده است .اما اسم واقعی این شهید کاوه است . کاوه ۲۴ ساله یکی دیگر از شهدای جنبش سبز است که در روز ۳۰ خردادماه و در درگیری مسجد لولاگر به خاطر اصابت گلوله به سرش به شهادت رسید.
به گزارش سایت رای ما کجاست،کمتر کسی حتی توانسته بر سر مزار کاوه هم حاضر شود چون او نه در تهران که در زادگاهش شهر رشت به خاک سپرده شده است پدر کاوه سرایدار یک ساختمان پزشکی در تهران است. جایی درست در مرکز شهر تهران که شاید همه ما بارها و بارها از کنارش بی تفاوت گذشته ایم .اما نمی دانیم که در دل این واحد سرایداری کوچک که خانه آرزوهای کاوه بوده چه دردی نهفته است هنوز ماهها پس از رفتن کاوه مادرش نمی تواند این واقعه دردناک را باور کند .
مادر کاوه که هنوز بغض یک لحظه رهایش نکرده می گوید :« هیچ وقت باورم نمی شد که پسرم آن روز از خانه برود و دیگر هرگز به منزل بازنگرد. اگر می دانستم حتما مانع رفتنش می شدم . کاوه و خانواده ما هیچ وقت آدمهای سیاسی نبوده ایم . او فقط از سر کنجکاوی و اینکه می خواست بداند رای اش کجاست به خیابان رفت و هیچ وقت هم باز نگشت »
هق هق های مادر پایانی ندارد . او فقط دردهایش را با خدایش در میان می گذارد «:به هیچ مرجعی شکایت نکردم چون می دانم فریاد رسی نیست و دیگر فرزندم هرگز با هیچ شکایتی به این جهان باز نمی گردد .اما دایم با خدایم گفت و گو می کنم و از او می خواهم عاملان این کار را به مجازات برساند .»
مادر کاوه این روزها و روزهای پس از شهادت پسرش هرگز از سجاده اش جدا نشده است. دخترانش می گویند تنها کارش راز و نیاز با خدایش است چون معتقد است هیچ چیز و هیچ کس نمی تواند فرزند از دست رفته اش را به او بازگرداند .
کاوه روز ۳۰ خرداد مثل همیشه عازم محل کارش بود . او در صدا و سیما کار می کرد. آن روزبعد از ظهر از خانه خارج شد که بعد از تظاهرات به محل کارش برود .او هرگز به محل کارش نرسید و شب جنازه اش را به خانواده اش تحویل دادند.
مادرش بارها این جمله رازیر لب زمزمه می کند «: نمی دانستم این بیرون رفتن بازگشتی ندارد و گرنه مانع اش می شدم.»
دو خواهر کاوه هم هنوز نمی توانند از دست دادن او را باور کنند در گوشه ای از اتاق کوچک شان عکسی از کاوه را گذاشته اند و دور تا دورش چنین نوشته اند «: بشکند دست کسانی که با آتش گلوله تو را از ما گرفتند نمی توانیم هر گز آنها را ببخشیم .»
مادر به این نوشته ها اشاره می کند «: کار دخترانم است که هرگز نتوانسته اند از دست دادن برادرشان را یک لحظه نیز از یاد ببرند .این غم هرگز از ما دور نخواهد شد »
اشک می ریزد و می گوید « : باور کنید کاوه پسر خیلی پاک و خوبی بود اصلا هیچ گناهی نداشت این حرفها را برای این نمی گویم که او پسرم بوده است این پسر واقعا هیچ گناهی نداشت .»
او روزهای نزدیک انتخابات را هم به یاد می آورد روزهایی که کاوه و دو دخترش مچ بند سبز می بستند و شور و حال وصف ناپذیری داشتند .:«این بچه ها اصلا سیاسی نبودند نمی دانم چرا این اتفاقات به این سرعت رخ داد و این بلا بر سر ما آمد در لحظه لحظه مناجات هایم با خدا آنهایی که پسرم را فقط برای کنجکاوی و شرکت در یک تجمع از بین بردند نفرین می کنم و مطمئنم که روزی آه مادرانه ام آنها را خواهد گرفت .»
مادر کاوه و خواهرانش به زحمت درباره برادر از دست رفته شان سخن می گویند انگار که هر کلام برایشان بار سنگینی است .بار سنگین از دست دادن پسری که جز حق و حقیقت خواسته ای نداشت .مادر خیلی زود به سجاده اش باز می گردد چرا که هیچ پناهگاه دیگری برای خود نمی بیند . او راز و نیاز می کند و تنها از خدا برای ظلمی که بر او رفته کمک می خواهد.
کلمه:جمعی از ایثارگران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با نخست وزیر امام (ره) دیدار کردند . در این دیدار مهندس موسوی سخنان مهمی را بیان کرد.
به گزارش خبرنگار “کلمه”، میرحسین موسوی در ابتدای این دیدار ضمن تشکّر از ایثارگران گفت: شما افراد ارزشی هستید و برای حل مشکلات کشور دلی سوخته دارید، نه دنبال پست و مقامید و نه دنبال نفع شخصی و نه می خواهید چیزی از اوضاع برای خود برداشت کنید. به همین دلیل سخنان و نظرات شما مهم است خصوصا که ریشه در انقلاب دارید و دلتان برای آن فضای نورانی و معنوی که انقلاب اسلامی بشارت آن را داد تنگ شده است و دنبال آن فضایید.
انقلاب شد تا به آراءوعقاید مردم اهمیت داده شود و فضا باز شود
نخست وزیر دوران دفاع مقدس تاکید کرد: مشکل امروز ایران ما تهدید همین فضای نورانی است. دلیل اصلی آن هم روشن است، اگر نظام ما کارآمدی لازم را داشت و متوجه این مهم بود که انقلاب شده تا به آراء و عقاید مردم اهمیت بدهیم و فضا را باز کند، بیشتر آحاد ملت – که حالا ممکن است افراد جامعه عقاید گوناگون به این سو و آن سو داشته باشند- در جهت مصالح انقلاب و مصالح ملی حرکت می کنند چنانکه در دوران دفاع مقدس چنین سابقه ای را می توان یافت که از دورافتاده ترین روستاهای کشور تا تهران و سایر شهرها همه جبهه ای پیوسته بودند و همه می دانستندکه برای چه حرکت می کنند.
نخست وزیر امام ضمن با ذکر خاطره ای گفت: در اوایل جنگ به بشاگرد رفته بودیم؛ منطقه ای که قبل از انقلاب برده فروشی در آن رواج داشت. منطقه ای فقیر با فضایی بسته. تنها سرمایه ای که آن مجموعه داشت و ما از درون کپر می دیدیم چند بزغاله و مرغ بود. اما از همین بشاگرد افرادی بودند که خودشان را به جبهه رساندند. وقتی از آنها خواستیم که بگویند چه کاری برایتان انجام دهیم، می گفتند یک حسینیه برایمان بسازید و آن فضا برای بنده فراموش نشدنی است چرا که این فرهنگی بود که در آن وضعیت کشور، شایع شده بود و به حق سرمایه ای عظیم بود. همین پدیده ها بود که در زمان جنگ معجزه ها آفرید.
با گذشت زمان ارتباطمان را با مردم از دست دادیم
موسوی با ابراز دلتنگی نسبت به زمان نورانی از دست رفته اظهار داشت: ما متأسفانه با گذشت زمان ارتباط خودمان را با این مردم از دست دادیم و فکر کردیم که بیشتر از آنها می دانیم و می توانیم به آنها هر چه خواستیم بگوییم و مردم هم باید اطاعت کنند . از عقل جمعی استفاده نکردیم. موقعیت ها و مقام ها و ساخت قدرتی که بر پایه ی منافع و فساد در بعضی ها شکل گرفت موجب شد رجوعمان به توده و اکثریت مردم کاهش پیدا کند و کم کم آن را از دست دادیم و در این زمینه متأسفانه ضعیف شدیم، و فقط پوسته ی اسلامی را نگه داشتیم.
با این شیوه ناکارآمدی و هر مشکل را به نام اسلام تمام می کنند
نخست وزیر امام تصریح کرد: ای کاش این تغییر به نام اسلام نبود و این قدر خسارت نمی داشتیم، چرا باید امروز هر کاری که انجام می شود و هر ناکارآمدی و هر مشکلی که وجود دارد به نام اسلام تمام شود؟ مخصوصاً که با اغراق از اسلام نام می بریم و مدام در اشارات خود از آیات و روایات دم می زنیم حتی در مورد زلزله تهران که امکان وقوع آن وجود دارد و ما هم قبول داریم اما دولت که نباید در این خصوص از اسلام خرج کند. ما همیشه باید فکر کنیم که تهران در خطر زلزله است و برایش همواره راه حل داشته باشیم.
برداشت های شخصی و فرقه ای را به دین وصل می کنند
وی با اشاره به کتاب قانون ابن سینا که یک کتاب پزشکی است گفت: نکته ای در این کتاب هست که روی من خیلی اثر گذاشت. بخشی از کتاب راجع به دیوانه ها صحبت می کند و اینکه چگونه باید علاجشان کرد. ابتدا می گوید که درمانش چنین و چنان است ولی بعد بحث روح را می کند و می گوید: روح این افراد را جن تسخیر کرده و به اینجای بحث که می رسد می گوید جایش در این کتاب نیست. آنچه مربوط به پزشکی بود و مداوای آن گفته شد و بعد بحث علمی اش را به آخر می برد.
موسوی افزود:دولت برداشت های شخصی و فرقه ای را به دین وصل می کند و اگر به این موضوع ناکارآمدی هم اضافه شود آن وقت هر نوع مشکلی به اسلام نسبت داده خواهد شد.
وقتی جوان از ما روی برمی گرداند باید مشکل را در خودمان بیابیم
موسوی با اشاره به خیل عظیم جوانان و دانشجویان کشور گفت :جوانی را ببینید که در دانشگاه، خودش و یا دوستانش را کتک می زنند، به نام اسلام افراد را بازداشت می کنند ، به نام اسلام جلوی فعالیت احزاب را می گیرند، به نام اسلام رسانه ها را توقیف می کنند ، صنعت کشور هم که در حال متلاشی شدن است و وضع کارگران و کارآفرینان هم تعریفی ندارد. همه اینها به نام اسلام صورت می گیرد بعد هم اگر فسادی مطرح شد همه می گویند این فساد! و نامه می نویسند، یک دفعه می بینیم که تمام بحث راجع به فساد محدود شد به اسلام. این موارد روی جوان مملکت چه تاثیری می گذارد؟
وی افزود: وقتی جوان از ما روی برمی گرداند باید مشکل را در خودمان بیابیم. مگر جوان چقدر تحلیل دارد؟ و چقدر می تواند موضوعات را برای خودش توجیه کند؟ باید این نکته را به وضوح روشن کنیم که مشکلاتی داریم ولی ربطی به اسلام ندارد.
وی این سوالات را مطرح کرد که آیا اسلام دنبال فساد است یا دنبال از بین بردن صنعت؟ ما که می گوییم راهی برای تسلط کفار بر خود قرار ندهید نه به این معنا که به طور مثال تجارت خارجی را قبول نداشته باشیم و یا نباید با جهان ارتباط داشته باشیم، اما چرا اجرای ناقص این کار آن هم به قیمت نابودی محصولات داخلی؟ باز گذاشتن دروازه ها به روی اجناس بنجل خارجی کجایش اسلامی است؟ این موضوع با آموزه های اسلامی در تضاد است.
موسوی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وقایع بعد از انتخابات گفت: مردم برادران و خواهران هم هستند. صحنه های زدن، کشتن یا خبرهایی که درباره ی زندان ها هست و توقیف روزنامه ها روی آنان تاثیر بد می گذارد. بنده اصلا به این روزنامه یا آن روزنامه متمایل نیستم ولی مگر چکار کردند که آنها را قیچی کردید و بستید؟
به جای جلوگیری از فعالیت احزاب جوانمردانه با آنان رقابت کنید
وی با اشاره به جلوگیری از فعالیت دو حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی گفت : شما اگر می گویید این حزب ها خوب نیستند یک حزب خوب تشکیل دهید که با اینها جوانردانه رقابت و مقابله کنند تا اگر توانستند خود به خود زمینه اش را در جامعه از بین ببرند.
وی تاکید کرد : قرار بود رقابت سیاسی داشته باشیم و این مرّ قانون اساسی در مورد آزادی تشکل های سیاسی است و به نفع ماست. این به آن معنا نیست که همه تشکل ها خیلی خوب باشند. ممکن است حزبی در کشور شکل بگیرد که تشکل بدی باشد ولی راه حل آن حذف شدن در فرآیند رقابت است که ابواب جمعی مردم در یک فضایی بهترین را انتخاب کنند. این هم متأسفانه به نام اسلام تمام شده است و به همین دلیل کسانی که با این رفتار مخالفند و پایبند ارزش های انقلاب و راه امام هستند باید به شکل های مختلف نشان بدهند که این اسلامی که ما می شناسیم این نیست.
این اسلام نیست…
موسوی افزود:اسلام، کسی را نمی زند، کسی را نمی گیرد، تهمت نمی زند، کسی را در زندان نگه نمی دارد و محدودیت ایجاد نمی کند، اسلام یقیناً مدافع نیرومند اقتصاد ملی و عظمت و استقلال کشور است، این وظیفه ی فوق العاده مهمی است که در رفتار و کردارمان نشان بدهیم که این اسلام مدافع استقلال ماست و حاضر نیست یک ذره از استقلال ما از دست برود. منتها ما که در حکومت نیستیم در کنار حکومتیم.
می گویند از کشتی نظام پیاده شده اید…
وی خاطر نشان کرد : می گویند شما از کشتی(نظام) پیاده شده اید از کشتی مسلمانی که پیاده نشده ایم. به عنوان یک مسلمان می خواهیم طوری رفتار کنیم که جوانها را مأیوس نکنیم و حداقل بگوییم اسلامی که می شناسیم این نیست، اسلامی که می شناسیم رحمت دارد، رئوف است، سعه صدر دارد، همه را می پذیرد. با زبان استدلال با افراد روبه رو می شود. اسلام دینی است که می تواند با پیشرفت های جامعه بشری همسو و پیشتاز شود.
توصیه ای از علی(ع) که برای امروز بسیار آموزنده است
موسوی با اشاره به دهه اول انقلاب گفت : در آن زمان در این زمینه ها مشکلی نداشتیم ، ما ابداعاتی در سیاست خارجی، سیاست داخلی، اقتصاد جنگ و … داشتیم و احساس نمی کردیم از قافله بشری در زمینه تلاش برای دستیابی به تکنولوژی، تمدن، سیاست و امثالهم عقب ماندگی داریم. لذا من معتقد بودم در هر موقعیتی که هستیم باید بین همسایه ها، همشهری ها و در سطح ملی این قضیه را نشان دهیم. فکر می کنم آن وصیتی که حضرت علی(ع) در آخرین لحظات داشتند(کونوا لظالم خصما و للمظلوم عونا) حامی مظلومین و مخالف ستمگران باشید یک توصیه ی فوق العاده است. یک نیروی مسلمان و دینی باید شهرت به این پیدا کند که در کنار مظلومین است هر جا که باشد و مخالف ظلم است هر جا که می خواهد باشد.
استقلال در نزد ایرانیان یک ارزش جا افتاده است
به جنبش سبز تهمت وابستگی می زنند و خود دنبال نامه نگاری و جلب توجه هستند
وی این موضوع را دارای اهمیت بسیار عنوان کرد و افزود: همین موضوع هویت اسلامی ما را نگه می دارد. ما واقعا نیازمند آن هستیم که اسلام را خوب معرفی کنیم تا جوان ها و ملت خودمان را نجات بدهیم وگر نه دلیلی ندارد که گرایش ضد دینی گسترده ای را خدای ناکرده در جامعه شاهد باشیم.
موسوی درباره استقلال جنبش سبز گفت: این حرکت(جنبش سبز) صد در صد یک حرکت مستقل است ولی مخالفان به جنبش سبز نسبت ناروا می دهند و آن را به سلطنت طلبها، منافقین، آمریکا و اسراییل منتسب می کنند. در حالی که آنها خودشان با یک حالت زیگزاگی که بیشتر به سیاست خارجی ما لطمه می زند نامه نگاری هایی با سرکرده های قدرت های جهانی دارند. از یک طرف فحش می دهند و از طرف دیگر دنبال جلب نظر چین، روسیه و یا دیگری هستند. آنگاه ما را به رابطه خارجی متهم می کنند. این به این دلیل است که استقلال یک ارزش جاافتاده ای در میان ملت ماست. ملت ما نسبت به این مسئله حساسیت دارد و اگر یک حرکتی را به خارجی ها منتسب کنند طبیعی است که آن حرکت لطمه می خورد و چهره اش مکدر می شود.
آنچه اعتقادات مردم را قربانی می کند
وی افزود: وقتی حکومت می آید روزنامه ها، سخنرانی ها، هیئت ها و احزاب را می بندد و حتی یک کانال نمی توانیم داشته باشیم و یا یک مناظره نمی توانیم انجام بدهیم و … در چنین حالتی است که صدای بیگانه در کشور بزرگ می شود. از یک طرف دولت و از طرف دیگر آنها، سرانجام این وسط چیزی که در دو لبه قیچی از بین می رود همان اعتقادات اصیل است که به نظر من در بدنه اصلی جنبش سبز وجود دارد. ما فکر می کنیم چیزی که در این جنبش مهم است تجربیات خوب سی ساله انقلاب است که باید تلاش کنیم جمع بشود. سپس یک حرکت جمعی داشته باشیم. این فضای پیرامونی ماست که ترسیم کردم، فضایی که هر روز با یک مشکلی روبرو هستیم.
آنها می خواهند جمعیت ما متفرق شود و مردم باید مراقب هم باشند
شمشیر نمی کشیم تنها عنصر پیش برنده ما آگاهی است
موسوی گفت: امروز یکی از نشریات سپاه را خواندم که نوشته باید امتیاز فعالیت مجمع روحانیون مبارز را هم لغو کرد. آنها نگاهشان اینطوری ست، می خواهند تمام تشکل ها را از بین ببرند و یقیناً بعد به حساب بقیه ی تشکل ها و گروه ها خواهند رسید. در چنین حالتی شبکه ها و هیئت ها اهمیت فوق العاده ای پیدا می کنند. مواظب خود بودن، مواظب خانواده بودن، مواظب محله بودن، مواظب جامعه و هر چه پیرامون ما هست بودن، اهمیت زیادی پیدا می کند. ما در این مصاف ، نمی خواهیم که شمشیر بکشیم و با یک حالت رزمی به میدان برویم. ما تنها عنصری که داریم و قدرتش از همه اینها بیشتر است ایمان و آگاهی است. باید این دو را تقویت کنیم. ایمان به یک دین رئوف و دینی که امام مطرح کرد :پیشتاز و روشن، که بتواند در سطح جهانی و در سطح داخل پاسخگوی مشکلات باشد. از طرف دیگر آگاهی نسبت به حقوق اساسی مردم. مردم باید بدانند که حقوقی دارند و حقوق آنها دارد ضایع می شود.
در انتخابات حکومکت نباید برای مردم تصمیم بگیرد
اینگونه نمی شود کشور را اداره کرد…
وی یکی از حقوق مردم را برگزاری انتخابات آزاد عنوان کردو گفت: نباید حکومت برای مردم تصمیم بگیرد. وقتی از دور نگاه می کنیم به زشتی این کار پی می بریم که مثلا چهار پنج نفر که به فرض خیلی آدم های عالی که تمام حسن های جهان در آنها جمع شده باشد، بنشینند یک عده ای را کنار بزنند، عده ای را انتخاب کنند و بعد به یک ملت هفتاد و پنج ملیونی بگویند از داخل اینهایی که ما انتخاب کردیم انتخاب کنید. این بدترین حالت برخورد با یک ملت است. زشتی این کار را نمی-فهمیم ، چون داخل آن هستیم و لمس نمی کنیم. بله وقتی که یک نماینده ای خائن از آب درآمد با او باید با شدت و غلظت برخورد کرد و او را بیرون کرد. از گذشته هم برای این کار راه داشتیم اما حالا انتخابات را به این شکل انجام می دهیم که مدام گزینش انجام دهیم، تمام دهان ها را ببندیم، تمام مراکز اطلاع رسانی را توقیف کنیم تا آن کسی که ما می خواهیم، رأی بیاورد و بعد صندوق ها را هزار جور دستکاری بکنیم و تخلفات عجیب و غریب انجام بدهیم. اینطور که نمی شود کشور را اداره کرد(دراینصورت) کشور به اینجا میرسد که الان تهدیدات خارجی پشت دروازه کشور ماست و از لحاظ سیاسی، امنیتی، اقتصادی تهدیدات داخلی بیشتر است.
وی در فراز دیگری از سخنان خود با اشاره به مسائل اقتصادی کشور گفت: یکی از مهمترین شاخص های اقتصادی، میزان سرمایه گذاری است که الان پنج،شش درصد است در حالی که باید بین دوازده تا چهارده درصد باشد. این کاهش به معنای ، بیکاری، فقر، فساد، فشار آمدن روی طبقات حقوق بگیر و امثالهم است. یا مثلا گفته شد رشد اقتصادی کشور امسال صفر خواهد شد.البته اطلاعات شفاف وجود ندارد، یک دفعه عده ای می نشینند تصمیم می گیرند و تمام اطلاعات مربوط به فساد و نیز اطلاعات راجع به لایحه ی هدفمند کردن یارانه ها قطع می شود. افرادی به دنبال آمار و اطلاعات هستند تا برای آینده کشور پیش بینی داشته باشند، عوض اینکه این افراد فرصت شمرده شوند به عنوان تهدید مطرح می شوند. سعی می شود که تمام اطلاعات قیچی شود و نتیجه این می شود که شرایط بسیار وخیمی داشته باشیم.
گسترش آگاهی مهمترین زمینه تغییر به نفع اسلام
وی افزود: کار ما آگاهی دادن به مردم نسبت به این مشکلات و بسط و گسترش آن است. حقوقی که مردم دارند گسترش این آگاهی ها و اطلاع از حقوق خود یعنی همان اصلی ترین و مهم ترین عنصری است که می تواند زمینه تغییر را به نفع اسلام و انقلاب و آتیه ی کشور ایجاد کند به شرطی که حالت اجماع نسبت به این مسأله بوجود بیاید. من فکر می کنم بعد از انتخابات در این زمینه پیشرفت کرده ایم.
میزانی برای سنجش موفقیت جنبش سبز
وی میزان حضور مردم در تجمع های خیابانی را معیار درست برای سنجیدن جایگاه جنبش سبز عنوان نکرد و گفت : ما نباید بگوییم که خیابان ها زمانی از جمعیت زیاد و در زمانی کم بود و بر این اساس بسنجیم که جنبش سبز در کدام نقطه ایستاده است. باید شاخص و اطلاعاتی داشته باشیم که ببینیم آگاهی از این حقوق چقدر است تا اینکه بدانیم در آینده چگونه باید کشور اداره شود؟ آیا این آگاهی در سطح جامع گسترده تر شده یا کم کم دارد دایره اش تنگ تر می شود. اگر ما نسبت به این موضوع پیشرفت داشتیم زمینه ی تغییر جدی را در کشور ایجاد کرده ایم.
آنچه جریان حاکم را به رسانه ها حساس کرده است…
موسوی تاکید کرد دلیل حساسیت جریانی که برسر کار است نسبت به رسانه ها همین است و این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر هیچ بحرانی نداشتیم که روزنامه ای مانند بهاربسته نمی شد و یا یکی دو مناظره ای که بیشتر نگذاشتند پا بگیرد و برنامه قطع یا یکطرفه شد. تمام این ها نشانگر اهمیت این مطلب است که قدیم می گفتند پاشنه آشیل و یا چشم اسفندیار.
دامنه آگاهی را به روستائیان و کارگران و کشاورزان بکشانیم
همه باید در صدا و سیما تریبون داشته باشند
وی آگاهی را مهمترین مسئله عنوان کرد و گفت: باید آگاهی را گسترش دهیم، باید دامنه آگاهی را به روستاییان، کشاورزان، صنعتگران، کارگران و معلمان بکشانیم به آنها بگوییم این زندگی، شایسته شما نیست. شما حق دارید که یک نماینده بفرستید.شما حق دارید که صنعت مستقل داشته باشید، اقتصاد ملی خوبی داشته باشید. از چنین حقوقی برخوردارید. شما حق دارید در جامعه صحبت و نظر خودتان را اعلام بکنید و به نظر شما باید اهمیت داده شود این صدا و سیما از پول جیبی شما اداره می شود. شما باید پشت این تریبون ها باشید.
وی با اشاره به خاطره ای از حضرت امام (ره) گفت: یادم هست که حضرت امام رحمه الله علیه میگفتند چرا اینقدر عکس من در روزنامه ها چاپ می شود . اصلاً غدغن کردند. در یک جلسه خصوصی به آقای محمد هاشمی رئیس وقت صدا و سیما از بابت زیاد نشان دادن تصویر ایشان گلایه و ابراز ناراحتی زیاد کردند. خود بنده از میدان امام مقابل ساختمان مخابرات رد می شدم دیدم شیشه هایش از بالا تا پایین عکس امام را زده اند، ناراحت شدم زیرا آن حالت اغراق آمیز، وضعیت آن اداره را به هم می زد و با اعتقادات ما هم ناسازگار بود. نمی دانم نبوی یا غرضی وزیر مخابرات بود، تماس گرفتم و گفتم جمع شود و جمع شد. خیلی طول نکشید حاج احمد آقا با من تماس گرفت و از قول امام از من تشکر کرد و خب این وضعیت آن موقع امام بود.
با این انتخابات واتفاقات بعد از آن ، ایده برگشت به حقوق اساسی متولد شد
وی خاطرنشان ساخت: باید به مردم اینها را انتقال بدهیم و اینکه حکومت دینی و جمهوری اسلامی به معنای باز شدن تمام راه ها برای ابراز نظر و خلاقیت آنها و بودن آنها در صحنه واقعی است نه اینکه آنها نتوانند از این صدا و سیما و امکانات عادی هم استفاده کنند.برداشت من این است با این انتخابات واتفاقات بعد از آن یک ایده ای در داخل کشور مبنی بر برگشت به حقوق اساسی متولد شد که برگشت ناپذیر است. کافیست که از این، مثل یک گیاه و گل پاسداری کنیم وبگذاریم تناور وگسترده شود. در قرآن آمده است که خداوند سرنوشت قومی را تغییر نمی دهد مگر آنکه خودشان تغییر دهند. این آگاهی زمینه تغییرات وسیعی را در جامعه و حکومت ایجاد خواهد کرد.
جرقه آگاهی را به همه اقشار ملت برسانیم
موسوی تاکید کرد، باید برای راهمان برنامه داشته باشیم و بیش از همیشه باید به این مسئله معطوف شویم که این جرقه آگاهی را به همه اقشار ملت برسانیم و با گسترش آگاهی ارتباط به روزی با آنها داشته باشیم و به آنها بگوئیم وضعیت کارگری و اقتصادی و… موقعی خوب می شود که نمایندگان واقعی شان در مجلس باشند ونمایندگان مردم هم بتوانند در صدا و سیما نظرات آنها را نقل کنند و مردم هم بتوانند مواظب فساد باشند.
نخست وزیر دوران دفاع مقدس با اشاره به دوران ابتدایی پیروزی انقلاب گفت: در ابتدای این انقلاب اینجور نبود که بگویند شما چرا ریخت و پاش کردید؟ بلکه همه مراقب یکدیگر بودند. آن ایمان و اعتقاد گسترده باعث می شد مراقب خویش باشند. کافی بود در اداره ای کسی کمی پایش را از گلیم اش جلوتر بگذارد خود کارمندان بر خورد می کردند و خود جامعه این حالت را داشت. جدا شدن شما از این نوع نظارت ها یقینا باعث فساد می شود که البته این به منشوری نیاز دارد که تهیه شود.
سینه به سینه و با خلاقیت انتقال اطلاعات کنیم
وی موضوع مهم دیگر را در ارتباط با فعالیت های رسانه ای برشمرد و گفت: ما باید روش هایمان را به روزتر کنیم. حالا که روزنامه نداریم باید راه های تازه ای پیدا کنیم ضمن آنکه دنبال روزنامه هستیم تا از طریق قانونی رسانه داشته باشیم اما از طریق رسانه های مجازی که یقیناً جزء حقوق ماست از طریق هیأت ها از طریق خانواده و سینه به سینه باید اطلاع رسانی کنیم. این اطلاع رسانی هم باید حول مسئله ای که در آن اجماع داریم با روش های جدیدی که در حین کار به دست می آوریم انجام دهیم .دائم باید فکرهای نویی ارائه دهیم که یک جمع خلاق را داشته باشیم و روش های نو برای جامعه مان داشته باشیم.
وی با ذکر مثال از یک تئوری که در هنر مطرح هست گفت : در نظریات فلسفی هنری بحثی است مبنی بر این که یک طیفی از هنرمندان نگارگر وقتی می خواهند نقاشی کنند اول می نشینند راجع به آن فکر می کنند ،اجزاء، حجم و رنگ را در ذهن می آورند در ذهن که تکمیل شد هنرمند در جلوی بوم قرار میگیرد و شروع به نقاشی کردن می کند. یک طیف دیگر هستند که می گویند، با احساس زیبا شناسی و با تناسب رنگها کار را آغاز می کنیم اما از اول حاصل کار را تعریف نمی کنند .در نظریات سیاسی مشابه این دو را می توانید پیدا کنید.قبل از انقلاب مارکسیست ها خیلی فعال بودند. دلیل انشقاق آنها این بود که سعی می کردند یک حکومت بی طبقه ای را با تمام ابعاد و ویژگی هایش ترسیم بکنند و به طرف آن حرکت کنند. برای همین طرح چینی استالینی داشتیم که متمایل به آلبانی انورخوجه و یا حکومت از نوع کاسترو و امثال اینها بود.در گروههای اسلامی هم همینطور بود آنها هم ترسیم کاملی از حکومت داشتند که در نتیجه یک نوع جدایی و انشقاق و یک دید افراطی در اینها ایجاد کرده بود.
وی تصریح کرد: اگر ده سال قبل از انقلاب به حضرت امام (ره) می گفتند حکومت شاه که سرنگون شد ابعاد حکومت شما چیست؟ ایشان مثل کمونیست ها و مارکسیست ها نظر مشخص نمی دادند مبنی بر اینکه ابعادش، مشخصاتش این باشد مجلسش این باشد، بعد براساس آن باید حرکت بکنیم.
معیاری که جنبش سبز بر اساس آن حرکت می کند
موسوی با اشاره به جنبش سبز خاطر نشان کرد: جنبش سبز بر اساس معیارها و الگوهای دوم حرکت می کند، معیاری که می گوید حقوق اساسی مردم باید رعایت شود، عدالت و آزادی باید باشد. این کار تحقق نمی پذیرد مگر آنکه همه ملت را دور هم جمع بکنیم. این ملت و شهروندی که مالیات می دهد محترم است و هر کس که قوانین داخلی کشور را رعایت می کند محترم است.از اول هم اساس بر همین بود. روزهای اوّل پیروزی انقلاب گروههای چپ و راست حتی غیر مذهبی ها خدمت امام می رسیدند و دائم با ایشان ملاقات می کردند.برای اینکه تصور بر این بود نظامی داریم که تمام اقشار را می تواند در بر گیرد. این هیچ نوع منافاتی با جمهوری اسلامی حکومت اسلامی و حکومت دینی نداشت.
نخست وزیر امام افزود: هم اکنون هم تصور و ایده ایی که جنبش سبز باید ارائه دهد این است که بتواند بیشترین نیروی ممکن را در خودش جمع کند.همان جوانی که امروز به خاطر بد کار کردن حکومت از دین بیزار شده است وقتی درست عمل کنیم راه بازگشت او را فراهم کرده ایم و این برای ما اهمیت زیادی دارد. یعنی بازگشت وسیع مردم به سمت دین موقعی است که از دین شعارهای خوب و سعه صدر ببینند، کار آمدی ببینند. در آن حالت ما کمترین روی گردانی را از دین و از اسلام و ارزشها و میراث های فرهنگی و قدیمی مان خواهیم داشت.
وی به روشن شدن بیشتر مشخصات جنبش و این حرکت تاکید کرد و گفت: با این مشخصات و این حرکت را به مردم منتقل کنیم .باید به مردم بگوییم ما دنبال قدرت و دسترسی به قدرت نیستیم. حکومت مال همان کسانی باشد که الان هست اما این معیارهایی که مطابق اسلام و فطرت است را رعایت کنند. مردم را کتک نزنند و بگذارند مردم آراء خودشان را راحت در صندوق ها بریزند ، بگذارند مردم حرف بزنند، همان که قانون اسلامی تصریح دارد، بگذارند رسانه ها آزاد باشند. ما نمی خواهیم رسانه ایی باشد که به دین فحاشی کند.
زندانیان گمنام …
به راحتی انگ محارب می زنند
وی با اشاره به زندانیان گمنام گفت: الان در زندان متأسفانه غیر از افرادی که شناخته شده اند زندانی های عجیب و غریبی می بینید که پنج سال – شش سال به دلیل اینکه در ۲۵خرداد در راهپیمایی شرکت کرده اند محکوم شده اند. ما می گوییم این را دین نمی پذیرد، اسلام نمی پذیرد،این با هیچ مبنای دینی که ما می شناسیم سازگاری ندارد. بیایید ثابت کنید که دین اسلام چنین است. تا یکی کوچکترین تکانی می خورد زود یک مارک محارب میزنند. الان زندانیانی هستند که ناشناس هستند، پرونده بعضی شان اصلا گم می شود ،برخی هستند ماهها اصلا کسی سراغشان نمی رود. آنکه مشهور است به او می رسند چون بالاخره اسمش در سایت ها مطرح است. افرادی هستند که تکلیفشان واقعاً روشن نیست، ما می گوییم اسلام با این مسئله سازگاری ندارد.
موسوی افزود: می گوییم مرّ اسلام را بگویید، آیا مرّ اسلام با اینها سازگار است. ما چنین چیزهایی نداریم.این حرف ها را مردم می پسندند دلیلش این است که با فطرت آنها و اعتقادات دینی آنها و با تجربه روزانه آنها سازگار است. در خصوص مسائل سیاسی اقتصادی هم همین طور است. کجای اسلام گفته شما دائم در تمام دنیا بگردید و برای خودتان دشمن ایجاد بکنید. در دنیا در سطح بین الملل تقریباً هیچ کشوری نیست که در داخل یک بلوک رسمی نداشته باشند تا درآن جمع، تصمیم گیری جمعی بکنند. درآمریکا که ابرقدرت است و نیروی نظامی، بمب اتم، رسانه و سرمایه وسیعی دارد که در تمام دنیا در گردش است به عنوان یک قدرت بزرگ در رابطه با مسئله هسته ای با ما مشکل دارد ببینید با این مشکل چگونه مواجه می شود.یعنی کشوری که یقینا از لحاظ قدرت مادی، استغنایش از ما بیشتر است. او سعی میکند بین متحدینش وفاق ایجاد کند حتی رقبایش چین و روسیه را راضی کند تا درباره پرونده هسته ای ایران به یک اجماع حداکثری برسد.حال، ما که به این روش ها توجهی نداریم هیچ، کارمان این شده است که دشمن گیری کنیم.
از حقوق اساسی ملت نباید بگذریم
مهندس موسوی تصریح کرد: از حقوق اساسی خودمان نباید بگذریم اما ضعف و ناتوانی و عدم تدبیرمان را هم نباید به اسلام نسبت بدهیم. این اصلاً ربطی به اسلام ندارد ما می توانیم کشوری اسلامی و بهترین موقعیت و دوستان را در جهان داشته باشیم و از طرق سیاسی در جاهایی که لازم است از خودمان دفاع کنیم .چنانچه ملت ما در دفاع مقدس نشان دادند بر سر ارزش ها حاضرند تا آخرین قطره خون بایستند. با این که به طور قطع بهترین فرصت های توسعه کشور را با افزایش قیمت نفت از دست دادیم و درآمدهای عظیمی که در چهار پنج سال اخیر به دست آوردیم همه را به باد فنا دادیم و متأسفانه برعکس موقعیت کشور را به سمت بدتر شدن با بد استفاده کردن از درآمدها بردیم. من میگویم اینها باید شناخته شود و دوستان، آنهایی که در زمینه اقتصاد نظریه پردازند به یک شکل، آنهایی که از نظر فرهنگی صاحب نظرند به شکل دیگر، این آیتم ها را به اطلاع مردم برسانند تا زمینه دگرگونی در این وضع ایجاد شود.
مشفقانه حاکمان را نصیحت کنیم
کم هزینه ترین راه برای نجات کشور از مشکلات…
راه حلها را با قید اینکه دنبال قدرت و منفعت نیستیم دائم باید اعلام بکنیم
موسوی خاطرنشان کرد :از طرف هم باید دلسوز باشیم و مشفقانه حاکمان را نصیحت کنیم و بگوییم راهی که شما می روید بیراهه است. در اطلاعیه شمارۀ هفده یک موضوع اساسی را طرح کردیم که خیلی توجه نشد، گفتیم شما فکر نکنید وقتی با کسی قرارداد می بندید اصلاً جنبش سبز وجود ندارد. شما همین چهار پنج تا کار را بکنید خواهید دید این آب گل آلود کشور و این وضعیت بحرانی کشور به سمت بهبود خواهد رفت. ما راه حل ها را با قید اینکه دنبال قدرت و منفعت دیگری نیستیم دائم باید اعلام بکنیم. بگوییم که کم هزینه ترین راه برای اینکه کشور از این مشکلات نجات پیدا کند این است که شما در رویه تان تغییراتی ایجاد کنید.
هر کس که بر خلافشان حرف بزند را صهیونیست و منافق می نامند
وی این موضوع را مطرح کرد که در سیاست خارجی وقتی یک رویه مهم در یک کشور می خواهد اتفاق بیفتد و می خواهند تصمیم بگیرند حتی درآن کشورها سعی میکنند نظر اپوزسیون را هم جلب کنند. لااقل از دشمنان تان درس بگیرید که هیات دولتش در کنار حزب رقیب می نشینند و در مورد یک موضوع بزرگ بحث می کنند . این جلسات هر سال بک بار دو بار در سال پیش می آید و در همه دنیا این وجود دارد.
مرده هایی سیاسی که توسط حکومت زنده شدند
به اعتقاد موسوی، این روشی که هر کس بر خلاف شما صحبت کند و راه حلی ارائه دهد را صهیونیست یا منافق می نامید و او دلبسته به آمریکا، برانداز و محارب می شود این به نفع شما و به نفع کشور نیست ،این تقویت محارب و منافق است. منافقین با این جنایت هایی که در داخل کشور داشته اند ، با این همکاری هایی که با صدام داشتند مرده ای شده بودند که ننگ ابدی بر پیشانی انها مانده است. شما وقتی فرزندان این ملت که دو سه میلیونشان در یک روز یک خیابان را پر می کنند به منافقین نسبت می دهید ، آیا شما منافقین را تضعیف می کنید؟ یا نفاق را تقویت می کنید؟از آنطرف جریان سالمی که در کشور جامعه را متمایل به اسلام می کند، شما پیشانی بند جبهه آنها را که به عنوان یادگاری حفظ کرده اید پنهان می کنید که به آنها نگویند بسیجی و طرفدار امام.
باید به حضرات گفت ببینید فضای جامعه را به چه سمتی برده اید؟
وی با اشاره به خاطره ای از دیدار با خانواده یکی از شهدای سبز گفت : آنجا موضوع جالبی را دیدم . عکس های قبل و بعد از انتخابات این شهید برای من خیلی تکان دهنده بود، زیرا نشان می داد که یک جوان دانشجوی آنچنانی ، با آن طبع جوانی در جریان بحث های انتخاباتی و راه پیمایی ها چنان تغییر کرده بود که با ته ریش و پیشانی بند یاحسین(ع) یعنی همان چهره ی بسیجیان در طول دوران دفاع مقدّس که مادران آنها را می بوسیدند و روانه ی جبهه می کردند عکس گرفته بود. خب وقتی یک جریان سالمی در کشور وجود دارد به این حضرات باید گفت: ببینید فضای جامعه را به چه سمتی برده اید؟
برخی اشکالات به دلیل محدودیت هاست
موسوی همچین در تبین خطوط و چارچوب جنبش سبز گفت: در عین حال من قبول دارم که کمی با عدم تعیین ها روبرو هستیم با توجه به اینکه ما تشکیلات نداریم چون هر تشکیلاتی را بر می چینند، روزنامه نداریم و… می تواند خطر ساز باشد. لکن باید یک خطوط کلی انشاا… تبیین شود.الان هم در جامعه مخصوصا در فضای دانشگاه وضعیت بهتری ایجاد شده و جامعه دانشجویی به سمت عقلانیت بیشتری رفته است. طبیعی هم هست ، در یک دانشگاه پنجاه دانشجو را ممنوع التحصیل کرده و ده نفر را گرفته اند . بچه ها محتاطتر شده،این به معنای بازگشت نیست به معنای بیشتر فکر کردن است و به دنبال راه حل های تازه تر رفتن است.
خشونت هرگز؛ راه حل ها فقط مسالمت آمیز باشد
موسوی اظهار امیدواری کرد تا راه حل های اسلامی مسالمت آمیز خدای نکرده در این جریانات فراموش نشود و جوانان هرگز به راه حل های خشن روی نیاورند. چون با این همه دستگیری و سرکوب و زدن و گرفتن به جامعه نمی توان مطمئن بود. در آینده حرکت های خشن و تند یقیناً به ضرر ملت ماست و به ضرر جنبش سبز است که باید مراقب باشیم این اتفاق نیفتد .
وی در پایان با یاد دوباره روزهای جبهه و جنگ گفت: ملت کم قربانی نداده است و بنده در انتها باز هم برمی گردم به صحنه های جبهه ها. من همیشه غبطه می خوردم به آن فضاهای نورانی، طوری نشود که از آن فضاهای روحانی نتوانیم به راحتی در جامعه صحبت کنیم. زیرا الان چنین حالتی بوجود آمده که کم کم این ارزش ها هم دارد زیر سؤال می رود.
میرحسین موسوی دعا کرد تا انشاالله خداوند این بحران را در نهایت به نفع ملت و انقلاب ختم کند تا ما شرمنده ی خون شهدا نباشیم.
کلمه:عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس با بیان اینکه همچنان منتظر بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از وضعیت بازداشتگاههای کشور در صحن علنی مجلس است، تاکید کرد: «اگر این طرح به تصویب برسید هیاتی مسئول بررسی و انطباق وضعیت بازداشتگاهها با شرایط استاندارد جهانی میشود.»
مصطفی کواکبیان در گفتگو با «پارلماننیوز»، در خصوص اخباری که درباره وضعیت جسمانی زندانیان سیاسی و ناراحتیهایی که در زندان برای آنها همچون بیماری قلبی، عصبی- عضلانی، تنفسی و… ایجاد میشود، اظهار داشت: «موضوع سلامت جسمانی و بیماریهایی که زندانیان در طول دوران بازداشت به آن دچار میشوند میتواند زیر مجموعه طرح تحقیق و تفحص از بازداشتگاههای کشور مورد بررسی قرار گیرد.»
وی در پاسخ به این سئوال که سرنوشت طرح تحقیق و تفحص از بازداشتگاههای کشور به کجا انجامیده است، تصریح کرد: «متاسفانه تا مدتی هیات رییسه اصلا این طرح را در دستور کار قرار نداده بود.»
نماینده اصلاحطلب سمنان ادامه داد: «با پیگیریهای صورت گرفته، اکنون این طرح در دستور کار مجلس قرار دارد، گرچه این طرح باید خارج از نوبت بررسی شود اما گفتهاند پس از پایان طرحی که مربوط به کشاورزی است، نوبت بررسی این طرح میرسد.»
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتن یادآور شد: «تقاضای تحقیق و تفحص از بازداشتگاههای کشور در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به تصویب رسیده است.»
عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس ادامه داد: «اگر این طرح در صحن علنی به تصویب برسد هیاتی از نمایندگان تشکیل و مسئول انطباق وضعیت بازداشتگاهها با استانداردها میشوند.»
کواکبیان در خصوص رسیدگی به سلامت و علت برخی بیماریهای مشترک در زندانیان سیاسی که دچار حملات قلبی شدهاند و یا بیماریهای عصبی- عضلانی، خاطر نشان کرد: «رسیدگی به وضعیت جسمانی زندانیها و علت بروز این بیماریها نیز میتواند توسط هیات مذکور در بررسی و انطباق شرایط بازداشتگاهها با استانداردهای موجود، مورد بررسی قرار گیرد.»
کلمه:مصطفی محمد نجار از آغاز اجرای طرح عفاف و حجاب در کشور خبر داد و اعلام کرد که مردان نیز مشمول این طرح می شوند.
مصطفی محمدنجار وزیر کشور در حاشیه گردهمایی مدیران کل امور زنان استانداریهای کشور با اعلام این خبر افزود: این طرح با تشکیل ۶ کارگروه آغاز شده است و اجرای آن از سازمانها و ادارات کشور شروع میشود.
وی با بیان انیکه مهمترین موضوع در زمینه اجرای طرح عفاف و حجاب در کشور فرهنگسازی در این زمینه است، افزود: اجرای این برنامه از سوی رسانه ملی و با توجه به فرهنگسازی در این زمینه و توجه به مد و لباس اجرا میشود.
نجار با تاکید بر اینکه برنامههای اجرایی طرح عفاف و حجاب از سال گذشته در کشور جریان داشته است، ادامه داد: ستاد صیانت از حقوق شهروندی با همکار سازمانهای مختلف این موضوع را پیگیری کردند و ۶ کارگروه تخصصی در زمان حاضر برای اجرایی شدن برنامههای طرح عفاف و حجاب در وزارت کشور فعالیت میکنند.
وزیر کشور تصریح کرد: طرح عفاف و حجاب با تقویت باورهای اسلامی در کشور محقق خواهد شد و باید با تدابیر لازم و به دور از هیاهو این طرح اجرایی شود.
وی تاکید کرد: مجریان طرح عفاف و حجاب باید آموزشهای لازم در زمینه امر به معروف و نهی از منکر را دیده باشند و از صلاحیت لازم برای مشارکت در این طرح برخوردار باشند.
نجار یکی از دغدغههای امروز کشور را اجرای این طرح به صورت صحیح عنوان کرد و افزود: حجاب نیمه دیگر عفاف است و باید تلاش شود تا در جامعه نهادینه شود.
وی ادامه داد: طرح عفاف و حجاب تنها شامل زنان نمیشود بلکه مردان نیز باید در این زمینه اقداماتی انجام دهند.
کلمه:حداقل ۸ نفر از دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز از تحصیل محروم شده و به دستور ریاست دانشگاه به دانشگاه ممنوع الورد شدند.
به گزارش دانشجونیوز، پس از اعتراضات گسترده دانشجویی در ده ها دانشگاه کشور در ماه های اول سال تحصیلی جاری برخوردهای امنیتی وانضباطی از سوی نهادهای داخل و خارج دانشگاه ها با دانشجویان معترض شدت گرفته است. دانشجویان دانشگاه چمران اهواز نیز از این برخوردها در امان نمانده اند به طوریکه پس از تجمع اعتراضی۱۶ آذر دانشگاه اهواز حدود ۴۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه به کمیته انضباطی احضار شدند.
هم اکنون نیز اخبار رسیده به دانشجو نیوز حاکی از صدور حکم تعلیق برای۸ نفر از دانشجویان و ابلاغ دستور از سوی ریاست دانشگاه به پرسنل انتظامات مبنی بر جلوگیری از ورود آنان به محوطه دانشگاه و خوابگاه ها است. ظاهراً احکام تعلیق برای دانشجویان دیگری نیز صار شده که از اسامی آنان اطلاعی در دست نیست.
اسامی دانشجویان محروم از تحصیل دانشگاه چمران بدین شرح است:
جواد علیخانی(دامپزشکی) ۲ ترم تعلیق، آرمان ممبینی(دامپزشکی)، محمد موسوی رحیمی(مهندسی)، محسن جعفر پور (مهندسی)، فرانک اصولیان (مهندسی)، فاطمه تقوی زاده (ادبیات) و احمد کشتکار(کشاورزی) هر کدام یک ترم تعلیق.
لازم به ذکر است این اسامی مربوط به دانشجویانی است که حکم تعلیق آنان قطعی شده است و دانشجویان بسیاری در انتظار حکم نهایی انضباطی به سر می برند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر