-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ خرداد ۱۴, یکشنبه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 06/03/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



چه کسی در پشت حملۀ ویروسی به تأسیسات اتمی ایران قرار دارد؟ گزارشگرِ «نیویورک تایمز» در واشینگتن مدعی است طراحان ویروس استاکش نت را شناسایی کرده است: ایالات متحده و اسرائیل. استاکس نت هزار سانتریفوژ ایران را نابود کرد. آیا باراک اوباما اولین فرماندۀ سایبریِ تاریخ است؟

تأسیسات اتمی نطنز در اعماق زمین است. سانتریفوژها که برق می زنند با سرعتی بالا می چرخند تا اورانیوم غنی کنند. نظامیان اسرائیل و آمریکا از سالها پیش برآنند نقشۀ اقدام هایی را علیه این تأسیسات بکشند که برای برنامۀ اتمی ایران محوری است– حتی در اسرائیل در مورد حمله با سلاح اتمیِ تاکتیکی اندیشه شده است.

اما روشی که در نهایت کارآیی داشت، گرچه موقت، چیز دیگری بود: با ویروس استاکس نت جنگجویان سایبری آمریکا و اسرائیل توانستند حدود هزار سانتریفوژ غنی سازی اورانیوم را به گونه ای تخریب کنند که تعمیرپذیر نیست. مدتها حدس زده می شد که واشینگتن و تل آویو در پشت دقیق ترین حملۀ سایبری در تاریخ قرار دارند – اکنون کتابی منتشر می شود که می خواهد ماجرای این حملۀ پیشگیرانۀ دیجیتال را با ریزه کاری نشان دهد. کتاب قبل از انتشار هم رویدادی شورانگیز است – و کمکی فوق العاده به کارزار تبلیغاتیِ رئیس جمهور باراک اوباما. اما احتمال دارد مناسبات آمریکا و اسرائیل را با ایران که همینطوری هم متشنج است بیشتر تیره کند.

نویسندۀ کتاب دیوید ای سنجر گزارشگر «نیویورک تایمز» در واشینگتن است. عنوان کتاب اینگونه است: «مقابله و کتمان– جنگ های مخفی اوباما و استفادۀ غافلگیرانه اش از قدرت آمریکا.» به گفتۀ سنجر در شمارۀ تازۀ نیویورک تایمز، ماجرای استاکس نت برپایۀ «مصاحبه های انجام شده در ۱۸ ماه گذشته با دست اندرکاران سابق و فعلی آمریکایی و اروپایی و اسرائیلی است.» نام هیچیک از منابع نمی آید زیرا به گفتۀ سنجر بخش هایی از برنامه «تا امروز»«کاملاٌ محرمانه» است.

دومین مؤفقیت نظامی دولت اوباما؟

بنا بر روایتِ سنجر، کار روی سلاح سایبری با نامِ رمزی «بازی های المپیک» در دولت جورج بوش شروع شد. به گفتۀ سنجر بیشتر تلاش های خرابکاری سازمان سیا تا آن زمان نامؤفق بودند. می گوید ابتدا متخصصان نرم افزاری به نام «بیکن» (فانوس دریایی) ساخته بودند که قرار بوده از سیستم کامپیوتری تأسیسات نظنز نقشه برداری کند و نتایج را به سازمان سیا بفرستد. مؤفق هم شده اند – البته نمی توان از مطلب «نیویورک تایمز» فهمید که بیکن چگونه به نطنز رسیده و طعمۀ خود را از این تأسیسات که به اینترنت وصل نیست خارج کرده است.

نویسندۀ کتاب اظهار می دارد سپس براساس دانسته هایی که از این راه به دست آمده، سازمان اطلاعاتی آمریکا ان اس ای با همراهی یک واحد مخفی اسرائیلی شروع به طراحی ویروس بسیار پیچیدۀ استاکس نت کرده است. سنجر می نویسد یک واحد نظامی اسرائیل به نام ۸۲۰۰ به دو دلیل جذب این برنامه شده است: از طرفی اسرائیل داده های فنی و اطلاعات محرمانه از تأسیسات نطنز در اختیار داشته و از طرف دیگر موضوع سیاست مطرح بوده است. «چندین مقام» به سنجر گفته اند خواسته اند با همکاری نزدیک با اسرائیل این کشور را از حملۀ متعارف به ایران بازدارند.

به گفتۀ سنجر سپس اولین نمونه های ویروس کامپیوتری درسانتریفوژهایی که از نظر ساخت شبیه سانتریفوژهای نطنزند به آزمایش گرفته شده اند، کاملاٌ محرمانه و با مؤفقیت فزاینده. سنجر: «روزی در آخرهای دورۀ آقای بوش باقیمانده های سانتریفوژی را روی میز کنفرانس مرکز اطلاعاتی( در کاخ سفید) چیدند تا قدرت بالقوۀ سلاح سایبری را نشان دهند.» تصمیم گرفته شد ویروس را به نطنز بفرستند.

فریب نرم افزارهای نظارتی در نطنز

به روایت سنجر اولین ویروس ها از طریق استیک وارد تآسیسات شدند که به اینترنت متصل نیست، بعدها روش های دیگری هم که دقیقاٌ نامشان نیامده به کار رفتند. روزنامه نویس از یکی از آگاهان بدون ذکر نام می آورد: «معلوم شد همیشه احمقی پیدا می شود که خیلی دربارۀ استیکی که در دست دارد فکر نمی کند.»

در سال ۲۰۱۰ ناشی گری مهمی اتفاق افتاد: کرم از تأسیسات نطنز بیرون آمد و به سیستم های دیگر سرایت کرد. به گفتۀ سنجر مهندسی، وقتی با سانتریفوژها مربوط بوده، نرم افزار را بر اثر اشتباهِ یک برنامه نویس بر روی کامپیوترش آورده است. بعد وقتی این کامپیوتر به اینترنت متصل شده استاکس آزاد شده و خود را گسترش داده است.

ویروس پیچیده سرانجام کاری کرد سانتریفوژها ناگهان سرعت چرخش تناوبی خود را تغییر دهند که باعث شد این دستگاه های حساس از بین بروند. به نوشتۀ سنجر ایرانی ها از میزان خسارت غافلگیر شده و کاملاٌ مستأصل بوده اند، بویژه به این دلیل که استاکس نت تأثیر خود را می پوشاند. همانطور که از چندی پیش معلوم شده ویروس پیام های جعلیِ «همه چیز مرتب است» به مرکز هدایت تأسیسات می فرستاده است. سنجر از قول منبعی بدون ذکر نام می گوید: «می خواستیم فکر کنند که احمقند، و مؤفق شدیم.»

البته به گفتۀ سنجر با اولین نمونه ها خسارت زیادی به بارنیامد. جورج بوش هنگام تحویل قدرت به اوباما اصرار کرده «دو برنامۀ مخفی را ادامه دهد. بازی های المپیک و برنامۀ هواپیماهای بدون سرنشین در پاکستان.» سنجر می گوید اوباما توصیۀ بوش را پذیرفته است.

در ماه های بعد نمونه های دیگر استاکس نت همواره مؤفق تر بودند. اما در سال ۲۰۱۰ ناشی گری مهمی اتفاق افتاد: کرم از تأسیسات نطنز بیرون آمد و به سیستم های دیگر سرایت کرد. به گفتۀ سنجر مهندسی، وقتی با سانتریفوژها مربوط بوده، نرم افزار را بر اثر اشتباهِ یک برنامه نویس بر روی کامپیوترش آورده است. بعد وقتی این کامپیوتر به اینترنت متصل شده استاکس آزاد شده و خود را گسترش داده است.

در نتیجه تولید کنندگان ضد ویروس آن را کشف کرده اند – مؤفق ترین اسلحۀ سایبری آمریکا اکنون دیگر مخفی نیست. سنجر می گوید اوباما در مرکز اطلاعاتی پرسیده: «باید کار را متوقف کنیم؟» دست آخر به گزارش نویسنده تصمیم گرفته اند با این وجود ادامه دهند. سنجر در ادامه می نویسد بعد از لو رفتن، نطنز با دو نمونۀ دیگر از استاکس نت مورد حمله قرار گرفته است، با مؤفقیت زیاد. سنجر می نویسد: «چند هفته بعد بعد از اینکه استکاس نت در همۀ دنیا ردش گرفته شده بود آخرین موج حمله حدود ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سانتریفوژ را موقتاً غیرقابل استفاده کرد.»

استاکس نت اعلام جنگ است؟

از چند روز نام پیش ویروس کامپیوتری دیگری و ظاهراٌ بسیار پیچیده ای برسر زبانهاست که به گفتۀ کارشناسان آن هم کار نظامیان یا سازمان های اطلاعاتی است. سنجر از قول مقام هایی بی ذکرِ نام می آورد: ویروس جاسوسیِ تازه کشف شدۀ فلیم که آن هم ظاهراٌ در خاورمیانه فعال است بخشی از برنامۀ «بازی های المپیک» نیست. اما نمی خواهند بگویند که آیا آن هم آمریکایی است یا نه. اسرائیل تازگی تکذیب کرده که در ساخت فلیم دست دارد – این تکذیب بعد از آن بود که معاون نخست وزیر موشه یالون چهارشنبه با اظهارات ستایشگرایانۀ خود این ظن را تقویت کرده بود که ساخت اسرائیل است.

از بهار ۲۰۱۱ آمریکا آماده است حمله با نرم افزارها را به عنوان اقدامی جنگی تلقی کند و در صورت لزوم حتی با سلاح های متعارف به آن پاسخ دهد. اگر کشوری ویروس یا کرم یا تروآ به کار برد خطر حمله با جنگنده و تانک و نیروهای زمینی به خود را به جان می خرد. یک سخنگوی پنتاگون آن موقع گفت: «کسی که در شبکه های برق کشور ما خرابکاری کند باید انتظار موشک در دودکش های خود داشته باشد.»

این پرسش می ماند که چرا همۀ این آگاهان اصولاٌ با سنجر گفتگو کرده اند. در جلد این کتاب می توان به پاسخی رسید. روی این جلد عکسی از رئیس جمهور آمریکاست که فکورانه اما مصمم به پیش می رود. بعد از کشتن اوسامه بن لادن قرار است حملۀ پیشگیرانۀ دیجیتالی علیه ایران ظاهراٌ به عنوان دومین مؤفقیت جنگی دورۀ اول ریاست جمهوری اوباما مطرح شود. رئیس جمهور نمی توانست از این بهتر کمکی برای مبارزۀ انتخاباتی خود تصور کند.

یک نکته مشخص است: روایت قانع کنندۀ سنجر از ماجرای استاکس نت نقطۀ عطفی را در تاریخ جنگ نشان می دهد. توضیحات او شکی باقی نمی گذارد که ایالات متحده و اسرائیل سلاحی تازه علیه ایران به کار گرفته اند.

این افشاگری از منظر «دکترین اوباما» در مورد موضع آمریکا در برابر حمله های سایبری هم که در سال گذشته مطرح شد جالب است: از بهار ۲۰۱۱ آمریکا آماده است حمله با نرم افزارها را به عنوان اقدامی جنگی تلقی کند و در صورت لزوم حتی با سلاح های متعارف به آن پاسخ دهد. اگر کشوری ویروس یا کرم یا تروآ به کار برد خطر حمله با جنگنده و تانک و نیروهای زمینی به خود را به جان می خرد. یک سخنگوی پنتاگون آن موقع گفت: «کسی که در شبکه های برق کشور ما خرابکاری کند باید انتظار موشک در دودکش های خود داشته باشد.» وقتی ایران هم همین ملاک هایی را داشته باشد که آمریکا، در این صورت ممکن است استاکس نت را اعلام جنگِ آمریکا و اسرائیل ارزیابی کند.

* از: کریستیان اشتوکر/ در: اشپیگل آنلاین

عکس از REUTERS/ The White House


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته