-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ خرداد ۱۳, شنبه

Latest News from Iran Free for 06/02/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



صدیقه دولت آبادی، سردبیر اولین نشریه زنان ایرانخانم الهه بقراط برای اطلاع شما از بی اطلاعی جانبدار از تاریخ جنبش زنان در ایران و عملکرد رضاخان میرپنج, لازم میدانم که توضیحی به اختصار در این مورد بدهم.

نطفه فعالیت زنان از جنبش مشروطه شروع و بدنبال آن تشکیل انجمن های مخفی ونیمه مخفی در ایران که زنان نیز در آن شرکت داشتند, شکل گرفت. جنبش تنباکو وشورش نان که زنان در این حرکت نقش داشته وبا استقلال بیشتری به فعالیت دست زدند را میشود نام برد که در طی این دوران برخی زنان نیز در نبرد مسلحانه برای مشروطیت شرکت داشتند که اجساد ۲۰ تن از زنان در لباس مردانه ( بدون حجاب و خارج از خانه برای اطلاع شما) بعد از درگیریهای آزادیخواهانه در تبریز دیده شده.

بر خلاف نظر شما که سعی در وارونه جلوه دادن حقیقت را دارید. درسال ۱۲۸۹ یعنی ۱۰ سال قبل از روی کار آمدن رضا شاه دیکتاتور در دوران قاجار نخستین نشریه زنان بیرون آمد بنام «زبان زنان» در اصفهان به سردبیری صدیقه دولت آبادی که در آن وضعیت زنان را به صراحت مورد انتقاد قرار میداد و با فعالیت های پیگیرخود دست به ایجاد یک مدرسه دخترانه زد که دولت وقت مدرسه را بسته و اورا به زندان میاندازد و دولت آبادی  وصیت می کندپس از مرگش هیچ زنی نباید با حجاب در مراسم تدفینش شرکت کند. پس ملاحظه می فرمایید که تمام مطالبات زنان قبل از حکومت رضاخان در جامعه مطرح بود و آزادیخواهان برایش مبارزه میکرده اند ولی بدلیل وجود حکومتهای مستبد ودیکتاتور این خواستها تا همین امروز هم تحقق نیافته است.
 برخلاف تاریخ من درآوردی شما, زنان در عرصه خارج از خانه بسیار فعال بوده ویکی از مطالبات آنان آموزش , کار وحق رای زنان بوده و ضاخان به فکر کشف حجاب اجباری زنان و ایجاد مدرسه و دانشگاه افتاد تا بتواند با کنترل سیاسی- فرهنگی به عمر حکومت خود بیافزاید
در این دوره چندین نشریه و انجمن زنان بوجود آمد که بعد از دوازده سال از حکومت رضاخان این مطالبات آزادیخواهانه به اوج خود رسید که در دهه ۱۳۰۰ یعنی اوج قدر قدرتی رضاخان همه آنها بدلیل همراه نبودن با سیاستش سرکوب ومنحل اعلام شدندو همزمان نیز تمام تشکل های کمونیستی, کارگری و سندیکاها غیر قانونی اعلام شدند و دستور زندانی کردن شکنجه و کشتار فعالین از جانب ایشان داده شد وتازه پس از این قتل عام و پاکسازی بود که رضاخان برای جلوگیری از رشد جنبش های انقلابی مبادرت به ایجاد نشریات وسازمانهایی ولبسته به حکومت جهت برآورده کردن اهداف دولت کرد.

در نتیجه برخلاف تاریخ من درآوردی شما, زنان در عرصه خارج از خانه بسیار فعال بوده ویکی از مطالبات آنان آموزش , کار وحق رای زنان بوده که همانطور که گفته شد برای جلوگیری از اوجگیری مطالبات آزادیخواهانه , رضاخان به فکر کشف حجاب اجباری زنان و ایجاد مدرسه و دانشگاه افتاد تا بتواند با کنترل سیاسی- فرهنگی به عمر حکومت خود بیافزاید. وگرنه کشف حجاب اجباری و حجاب اجباری, دوقلوهایی اند که از یک جنین نامیمون بیرون آمده اند.

در مورد جمهوری خواهی رضاخان هم باید خاطر نشان کنم که که او با سازش با اریستوکراتهای فئودال آن زمان موافقت کرد که رژیم سلطنتی بماند و پس از آن به قم رفته وبا روحانیان بلندپایه نیزدر این مورد به توافق رسید وپس از بازگشت اعلام کرد که او همیشه برای رونق دین اسلام وحفظ موقعیت روحانیان کوشش کرده و میکند که این کوشش ملوکانه ! نیز تا زمان انقراض پهلوی ها یعنی سال ۱۳۵۷ ادامه یافت تا ایران را دو دستی تقدیم روحانیت جموری اسلامی کردند.

در خاتمه اینکه من معتقدم که نه فقط کشف حجاب اجباری و اجبار حجاب بلکه حکومت شاه و دین همیشه درتاریخ جفت دوقلوی هم بوده اند و هستند.

مقاله مورد اشاره در این یادداشت:  باز هم در دفاع از کشف حجاب، الاهه بقراط


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به iranfree-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به iranfree@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته