-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ فروردین ۱۷, پنجشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 04/05/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



ندای سبز آزادی_ ریحانه موسوی: در حالی که اقتصاد ایران سخت ترین روزهای خود را سپری می کند، رهبر جمهوری اسلامی با تاکید مجدد بر جهاد اقتصادی خواستار حمایت از  تولید ملی و کار و سرمایه ملی شد.

آیت الله خامنه ای در پیام به مناسبت سال ۹۱، مجاهدت اقتصادی و حضور جهادگونه ملت ایران در عرصه های اقتصادی را یک ضرورت دانست و اعلام کرد: بخش مهمی از جهاد اقتصادی مسئله‏ ى تولید ملی است که اگر ملت با همت، عزم و آگاهی و با همراهی برنامه ریزی درست مسئولان بتواند شکل تولید داخلی را حل کند بدون تردید بر چالشهایی که دشمن ایجاد می کند غلبه خواهد کرد.

این در حالی است که سال 88 با عنوان سال اصلاح الگوي مصرف شروع شد و بعد از آن نيز سال همت و كار مضاعف عنواني بود كه سال 89 به خود گرفت و در آخر نيز سال 90 كه مزين به سال جهاد اقتصادي شد.

سه سالی که اقتصاد ایران بدترین و بحرانی ترین شرایط  خود را پشت سر گذاشت. تورم لجام گسیخته از یک سو به گرانی دامن زده و با گسترش خط فقر به اقشار بیشتری از جامعه، سفره مردم را هر روز کوچک تر از قبل کرد و ارزش پول ملی به پایین ترین سطح در تاریخ اقتصاد ایران رسیده است.

در کنار همه نابسامانی های اقتصادی، بی انضباطی های دولت و دولتمردان در کنار امتیازهای کلان نهادهای نظامی و امنیتی و بیت رهبری عرصه را برای ریخت و پاش ها و اختلاس و مفاسد مالی تا جایی باز گذاشت که در سال جهاد اقتصادی رهبرجمهوری اسلامی  بزرگترین اختلاس تاریخ کشور به وقوع پیوست. 

اختلاس که حتی رهبری جمهوری اسلامی اجازه نداد رسانه ها به عمق آن بپردازند و با توصیه اینکه آن را " کش ندهید" دست متخلفان را برای غارت بیشتر بیت المال باز گذاشت. پرونده ای که مهر پایانی بود بر نظام بانکی کشور. پرونده این اختلاس در حالی برای انحراف افکار عمومی در دادگاه بررسی شد که متهمان اصلی حضور نداشته و افرادی دست چندم به محکمه سپرده شده بودند.

در سالی که مسئولان اقتصادی و رییس بانک مرکزی نسبت به پیامد های تحریم های گسترده غرب هشدار داده بودند، رهبری ایران و نظام سیاسی را در وضع فتح بدر و خیبر خواند؛ و در حالی که مردم قادر به تامین مایحتاج ضروری خود هم نبودند، جشن پپروزی به راه افتاد و هر روز که گذشت خط فقر اقشار بیشتری از مردم را به زیر کشید.

 به دلیل مشکل بیکاری، ‌تورم و نیز عدم کنترل نقدینگی با وجود منابع عظیمی که در کشور وجود دارد، بیش از ۱۰ میلیون نفر از جمعیت  کشور زیر خط فقر مطلق و بیش از ۳۰ میلیون نفر آن‌ها زیر خط فقر نسبی به سر می‌برند. به گونه ای که حتی افزایش حقوق ها کفاف پر کردن شکاف عظیمی که بین هزینه ها و در آمدها ایجاد شده را نمی دهد.

به جای این که نفت بعنوان یک دارایی بین نسلی فروخته شود و درآمد آن برای ایجاد ارزش افزوده، تولید و ثروت استفاده شود، این درآمد صرف هزینه‌های جاری شده است. وقتی ۷۸ درصد رشد تولید ناخالص داخلی، حاصل فروش منابع داخلی به ویژه نفت است هر لحظه این اقتصاد در معرض تهدید قرار می گیرد چه رسد به اینکه در حال حاضر تحریم های گسترده بین المللی توان فروش را هم هر روز محدودتر می کند.

خودکفایی یا وابستگی

رهبری جمهوری اسلامی در حالی شعار تولید ملی می دهد که دولت مدعی است در بخش کشاورزی به خودکفایی رسیده، ولی هر روز شاهد از بین رفتن بیشتر محصولات کشاورزی در کشور، و بی کار شدن کشاورزان هستیم.

میرحسین موسوی که در زمان تبلیغات انتخاباتی یکی از محورهای اصلی مباحثش مسایل کشاورزی بود بارها نسبت به واردات بی رویه مواد غذایی هشدار داده بود. او با اشاره به جمعیت بالای 20 میلیون روستایی گفته بود: " شايد مساله راي براي ما بسيار مهم باشد، ولي نه به قيمت خاك سياه كشاندن برنج‌كاران شمال كشور". میر جنبش سبز گفته بود:خوب عمل نكرده‌ايم و قيمت‌ها بالا و پايين رفته، ولي چوب آن را برنج‌كاران نبايد بخورند. اين مساله عدم تعادل‌هايي ايجاد مي‌كند و در نتيجه نيز وقتي به شرايط فعلي مي‌رسيم با عجله شب انتخابات براي اين‌كه مشكلي ايجاد نشود سيل واردات را دنبال مي‌كنيم كه به قيمت مشكلات بيشتر براي كشاورزان تمام مي‌شود. درمورد مسائل صنعتي هم مخالف واردات بي‌رويه‌ محصولات هستم؛ چراكه اين مساله هم صنعت و هم كشاورزي ما را زمين‌گير مي‌كند و هم روستاهاي ما را تهي خواهد كرد.

 در حال حاضر حدود ۷۰ درصد از برنج وارداتی مورد نیاز کشور که سالانه بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌شود از هند خریداری می شود.

هند هم مدعی است بابت صادرات 200 هزار تن برنج 144 میلیون دلار از ایران طلب دارند که به دلیل تحریم ها نتوانسته اند آن را دریافت کنند. به گزارش رویترز، صادر کنندگان هندی گفته اند، با افزایش فشارها و سخت تر شدن انجام مبادلات تجاری بین دو کشور هند و ایران به دنبال تحریم های غرب، خریداران ایرانی بابت خرید حدود 200 هزار تن برنج از هند به صادر کنندگان این کشور بدهکارند.

 این در حالی است که گندم که از اصلی ترین مواد غذایی بشمار می آید نیز با میزان گسترده وارد کشور می شود و قرار است 400 تن از 5 میلیون تن گندم مورد نیاز کشور از امریکا وارد شود..  در این خصوص رویترز گزارش داده است که به خاطر ریسک بالای حمل گندم به ایران و تنش‌ها در منطقه قیمت آن ۲۵ تا ۳۰ درصد در هر تن بالا‌تر از بازارهای جهانی تعیین شده است. 

در همین حال با شروع زمان تحریم های اتحادیه اروپا وضعیت واردات مواد غذایی به کشور با مشکلات بیشتری رو به رو خواهد شد. علاوه بر مشکلات ناشی از چگونگی خرید و فروش همانطور که بیزینس ریپورت در باره آثار فشارهای بین المللی نوشته: "ضربه نهایی به اقتصاد ایران زمانی وارد می آید که این کشور نتواند روزانه 2.6 میلیون بشکه نفت خود را بفروش برساند و یا مجبور باشد آن را با تخفیف های قابل ملاحظه به فروش برساند."

کارشناسان معتقدند که اقتصاد ایران نسبت به سایر کشورهای خلیج فارس از تنوع بیشتری برخوردار است ولی همچنان برای وارد کردن موارد خوراکی و سایر نیازهای خود وابسته به صادرات نفت و گاز است و این می تواند زنگ های خطر را برای دولتمردان به صدا در آورد.

قربانیان اصلی بی کفایتی دولت

روزنامه ایندیپندنت چندی پیش در تحلیلی از اوضاع اقتصادی ایران نوشته بود که خوشبختي ايرانيان رو به تنزل است! سياست هاي عاميانه احمدي نژاد پس از انتخاب وي به رياست جمهوري به تورم فزاينده و بيكاري در سطح بالا منجر شده است و قربانيان اصلي، طبقه فقير و كساني هستند كه بزرگترين حاميان آقاي احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري بودند.

 همانطور که کارشناسان معتقدند گرانی و تورم، قاتل مردم فقير است. ساختار اجتماعي شكننده شده و میلیون ها نفر از مردم به خاطر نرخ تورم در زير خطر فقر قرار گرفته اند و شکاف طبقاتی روز به روز بیشتر می شود.

کشوری که بواسطه منابع طبیعی و نیروی انسانی متبحر می توانست در میان کشورهای منطقه حرف اصلی را بزند به خاطر ولخرجي ها و بی انضباطی ها احمدی نژاد به "مرض هلندي"* مبتلا شده، ارزش پول ملی به پایین ترین حد خود رسیده و کشور برای همه چیز وابسته به خارج شده است.

اجرای سیاست خصوصی‌سازی که می‌توانست اقتصاد ایران را شکوفا کند و تحولی اقتصادی را رقم زند به دست دولتیان به "شبه دولتی‌سازی" تبدیل شده و  پروژه‌های عمرانی و  بنگاه های بزرگ اقتصادی هم به نورچشمان و  نهادهای خاص واگذار گردیده و اقتصاد دولتی و نظامی ناشی از حضور سپاه در لایه های اصلی اقتصاد کشور میدان فعالیت را از بخش خصوصی و شهروندان گرفته است.

در همین حال هدفمند کردن یارانه‌ها که به گفته کارشناسان به لحاظ زمان، مجریان و بستر اجرایی در بدترین شرایط ممکن قرار دارد نه تنها کمکی به مردم نکرده بلکه منجر به افزایش صد درصدی قیمت ها و کاهش قدرت خرید مردم شده است.

در کشوری که دولتمردانش حتی خود را ملزم به اجرای قوانین مصوب نمی دانند چه انتظاری می توان داشت که برنامه های توسعه 5 ساله و سند چشم انداز بیست ساله و اهداف دراز مدت و استقلال از دلارهای نفتی در دست بررسی قرار گیرد.

اینک باز برای خوشامد رهبری، کتاب های از پیش نوشته شده، منتشر می شوند و سمینارهای  فرمایشی برای کار و کالای ایرانی برگزار می گردد؛ در حالی که دروازه های کشور برای ورود همه نوع کالای چینی از لوله های نفت تا سبزه چینی باز باز است و هر روز با بسته شدن کارخانه ای ده ها کارگر از کار بیکار می شوند.

برای منتقدان سیاست های اقتصادی دولت احمدی نژاد، شعار آیت الله خامنه ای برای سال 91 نیز تداوم سیاستهای اقتصادی تجربه شده دولت نهم و دهم است؛ سیاست هایی که نتیجه ای جز گسترش فقر و تورم و افزایش نرخ بیکاری و گرانی و اضمحلال صنعت و کشاورزی کشور در بر نداشته و نخواهد داشت. سیاستی که طی سال های گذشته آثار زیانبارش بیش از پیش دامن همه مردم عادی را گرفته و طبقه متوسط را فقیرتر کرده است. حال باید دید وقتی ثمره سالی که جهاد اقتصادی بود اختلاس سه هزار میلیارد تومانی است و ارزش دلار 2200 تومانی و سقوط ارزش پول ملی، در سالی که رهبری وعده کالای ایرانی را داده کدامیک از معدود صنایع به جا مانده در کشور در معرض نابودی قرار خواهد گرفت و کدامیک از بخش های عمده اقتصادی بعد از نفت و گاز و ساختمان سازی و .... از دست مردم ستانده و به نهادهای نزدیک به قدرت سپرده خواهد شد.

 اقتدارگرایی نفتی صاحبان قدرت در جمهوری اسلامی، با هدف قرار دادن توسعه سیاسی و بی اعتنایی به مشارکت سیاسی و لوازم اقتصادملی (ازجمله جامعه مدنی و فضای آزاد و امن برای کارشناسان و صاحب نظران) بنیان های اجتماعی و اقتصادی ایران را به قیمت تداوم نظام سیاسی غیردموکراتیک، فرسوده تر و نحیف تر و چشم انداز ایران فردا را نگران کننده تر کرده است. 

 

 

* مرضی كه اقتصاد هلند را در دهه 1960 به دنبال كشف گاز طبيعي در اين كشور واژگون كرد.

 

 

 


 


 

دیدار نوروزی با عبدالله نوری خانواده های زندانیان سیاسی، فعالان و چهره های سیاسی، دانشگاهی و مذهبی، برخی از وزیران، مدیران و استانداران دولت های اصلاحات و سازندگی، تعدادی از نمایندگان پیشین مجلس و نیز خبرنگاران و اهالی مطبوعات حضور یافتند.

به گزارش کلمه، طبق سنت هرساله شامگاه ۱۵ فرودین ماه سال جاری، عبدالله نوری بیش از ۴ ساعت و تا پاسی از شب در فضایی صمیمی و با نشاط در منزل خود پذیرای مهمانان پر شمارش بود.

این نشست و گپ و گفت فرصتی فراهم کرده بود برای تبادل نظر در خصوص مسائل و مشکلات پیش رو و تحلیل اوضاع و احوال امروز ایران، نگرانی از بحران های پیش رو که عمدتا محصول سوء مدیریت می باشد دغدغه اکثریت حاضران بود. بحران ناشی از مشکلات شدید اقتصادی که مردم روز به روز بیشتر در آن گرفتار می شوند و صنعت و تولید هم از آسیب دیدگان این بحران می باشند، بحران ناشی از مشکلات، تهدیدات و تحریم های روز افزون بین المللی، نگرانی در حوزه های اجتماعی و فرهنگی، مسیر سختی که امروز در پیش روی جوانان است و بحران ناشی از آسیب هایی که به باورهای دینی جامعه خصوصا نسل جوان وارد شده و می شود و … از محورهای مباحث طرح شدن در این دیدار بود.

برخی از میهمانان عبدالله نوری در این دیدار: حسین کروبی، بیژن زنگنه، مرتضی الویری، ماشاءالله شمس الواعظین، خانم شفیعی همسر عماد بهاور، نعمت احمدی، محمد علی ابطحی، محمد نوری زاد، صفدرحسینی، محمود علیزاده طباطبایی، امین سازگارنژاد، خانم بنی یعقوب همسر بهمن احمدی امویی، عباس علیخانی، جعفر گلباز، مرتضی مبلغ، محمدحسن ملک مدنی، حاج رسولیها، محمدرضا بهزادیان، محمد معزالدین، یحیی محمد زاده، احمد عزیزی، پنجه فولادگران، غلامرضا صحرائیان، جواد اطاعت، مهدی خزعلی، احمد خرم، جلیل سازگارنژاد، خانم امرآبادی همسر مسعود باستانی، محمد علی نجفی، محمود حجتی، غلامحسین کرباسچی، محمدجواد مظفر، محمد عطریانفر، سعید شریعتی، محمدحسین عادلی، خانم خلفی همسر حسن اسدی زید آبادی و …


 


در حالی که دولت سید محمد خاتمی با درآمد نفتی بسیار پایین تر از دولت محمود احمدی نژاد، صندوق ذخیره ارزی با موجودی تقریبی پانزده میلیارد دلار را برای او به ارث گذاشت، احمدی نژاد در تازه ترین اظهارات خود گفته است که "دولت​های قبل تا یک دلار آخر فروش نفت را مصرف می کردند اما من برای سال بعد ذخیره کرده​ام "

با این حال این ادعا که "دولت های قبل تا دلار آخر فروش نفت را مصرف می کردند" تنها دروغی که آقای احمدی نژاد گفته نیست بلکه علاوه بر اینکه دولت خاتمی با درآمد ناچیز نفتی یک صندوق ذخیره پانزده میلیارد دلاری به ارث گذاشت، بر اساس اظهارات خود رییس دولت در جلسه مجلس، دولت احمدی نژاد تا دلار آخر صندوق ذخیره ارزی را خرج کرده و این حساب هم اکنون خالی است.

این در حالی است که درآمد دولت های نهم و دهم ، تنها ازمحل صادرات نفت خام، مالیات، خصوصی سازی و اوراق قرضه بالغ بر ۷۲۰ میلیارد دلار بوده است و به شهادت آمار دولت نهم و دهم تنها از فروش نفت خام، بیشترین درآمد را در دولت‌های پس از انقلاب داشته است. درحالی که کل درآمد نفتی دولتهای اول تا هشتم(سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۸۳) معادل ۴۳۳ میلیارد دلار بوده است.

دولت احمدی نژاد همچنین رقمی معادل ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد و از این نظر مقروض ترین دولت پس از انقلاب به شمار می رود.

در این شرایط، محمود احمدی​نژاد در دیدار نوروزی جمعی از نمایندگان مجلس گفته است: تمامی دولت‌ها تا یک دلار فروش نفت خود را در بودجه همان سال مصرف می‌کردند و هیچگاه یک دلار برای سال بعد ذخیره نمی‌کردند اما برای اولین بار در تاریخ این کشور و از زمانی که صندوق توسعه ملی تاسیس شد تنها در سالها۹۰-۸۹ ، ۳۵ میلیارد دلار ذخیره شده است.

وی همچنین ادعا کرده است که در سال گذشته کشور در بخش تولید ملی شاهد رشد خوبی بوده است.


 


نمایندگان مجلس امروز  مصوبه ای را تصویب کردند که درصورت تائید نهایی شورای عالی حفظ حقوق بیت‌المال در امور اراضی و منابع طبیعی به ریاست دادستان کل کشور تشکیل می شود.

درصورت تصویب نهایی این مصوبه غلامحسین محسنی اژه ای که درحال حاضر دادستانی کل کشور را عهده دار است رئیس شورای عالی حفظ حقوق بیت‌المال در امور اراضی و منابع طبیعی می شود.

طبق مصوبه مجلس، شورای عالی حفظ حقوق بیت‌المال در امور اراضی و منابع طبیعی مرکب از دادستان کل کشور (به عنوان رئیس) و وزیران اطلاعات،‌ کشور و جهاد کشاورزی، رؤسای سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان منابع طبیعی کشور، فرمانده نیروی انتظامی کشور در سطح ملی و در سطح استان‌ها نیز با ترکیب بالاترین مقام متناظر استانی تشکیل می‌شود.

مجلس همچنین قوه قضائیه را مکلف کرد همه ساله بودجه لازم را برای ایجاد و فعالیت‌های دبیرخانه شورای عالی و شوراهای استانی موضوع این ماده به منظور پیشگیری در بودجه برای تصویب هیئت وزیران ارائه کند.


 


میرحسین موسوی در یکی از دیدارهای خود با فرزندان کتاب «وجدان بیدار» را برای مطالعه به آنها و مردم معرفی کرده است.

به گزارش خبرنگار کلمه کتاب «وجدان بیدار» روایت زندگی مردی است که در سده شانزدهم میلادی به مبارزه علیه انحراف کلیسا و ظلم و دروغگویی ارباب دین بر می خیزد؛ آنها که با تفسیری خشک و سختگیرانه از دین، ستمگری بر مردم را به اوج رسانده اند و همه زشتکاری هایشان را نیز به نام خدا و پیامبرخدا مسیح توجیه می کنند.

 

«سباستین کاستلیو»، بزرگمرد قهرمان داستان، اما خواستار بازخوانی آموزه های دین و راه یافتن به حقیقت آنهاست. او اگرچه فکر خود را بی عیب و نقص نمی داند، اما از جوانی به فکر ایستادگی علیه دنیاپرستی پاپ هاست و ظلم و جور آنها را که رنگ و لعاب دینی گرفته بر نمی تابد.

 

کاستلیو معلمی است فقیر که از همان آغاز به فرجام خود در مبارزه با قدرت استبدادی آگاه است چرا که با دستی تهی مقابل کالونی ایستاده است که با  قدرت سازمان دهی خود  همه شهر را یکسره فرمانبردار کرده بود. اما روشنگری آغاز می‌کند.

 

اشتفان تسوایگ، نویسنده سرشناس آلمانی زبان و اتریشی تبار، در رمان وجدان بیدار به جنبه ای پنهان و دردناک از تاریخ روشنگری در اروپا اشاره می کند: کالون که خود پیشتر نهضتی آزادی خواهانه علیه سلطه کلیسای کاتولیک شکل داده بود، خود به شکلی تازه به سرکوب آزادی ها می پردازد و از قضا همانند پاپ، همگان را وادار به اعتراف به ایمان می کند و در غیر این صورت تهدید به تبعید. در نظامی که او شکل داده، همه متهم اند، همه باید منتظر هجوم ماموران حکومتی برای تفتیش عقیده باشند و همه به طور منظم باید به بازجویان جواب پس دهند. شکنجه و اعتراف گیری در این نظام همچنان رواج دارد و هنر و زیبایی، دشمن کالون و دشمن خدا قلمداد می شود.

 

کالون که استاد اخلاق است، ناگهان احساس می کند که وظیفه دارد مردم را تربیت و هدایت کند، و در این مسیر هر ناروایی را روا می شمرد. زندانی یا تبعید کردن مخالفان و شکنجه ی آنها برای اعتراف، ضرورتی گریزناپذیر می شود. آزادی اندیشه که نقطه شروع حرکت او و یارانش بود، اکنون که آنها به قدرت رسیده اند، ممنوع می شود و دورانی شاید سیاه تر از قبل آغاز می شود.

 

پاسداران حکومت کالون نه فقط از دعاهای حفظ شده و حضور مردم در مجالس مذهبی می پرسند، بلکه حتی لباس زنان را هم اندازه می گیرند تا کوچک و بزرگ نباشد، و همچنین موی آنها را، و نیز بر ترانه های شاد و ممنوعی نظارت می کنند که شاید مردم در خیابان بخوانند. از همه می خواهند که جاسوسی یکدیگر را بکنند، و فی الجمله شهر پر از آزادی را یکباره و به طرزی باورنکردنی، زیر سقفی از استبداد و خودکامگی دینی می برند؛ و این چیزی نیست که سباستین کاستلیو، آن را برتابد. او می خواهد از آموزه های دین خدا قرائتی راستین ارایه کند که با آن مردمان را تحقیر نکنند و ظلم و استبداد را با دین پیوند ندهند

 

کتاب وجدان بیدار، دو بار به فارسی ترجمه شده است: یکی توسط سیروس آرین پور که نشر فرزان روز منتشر کرده، و دیگری توسط عبدالله توکل که نشر مرکز آن را منتشر کرده است.

 

میرحسین موسوی که اکنون این کتاب را برای مطالعه پیشنهاد کرده، پیش از این هم کتاب گزارش یک آدم ربایی را برای مطالعه معرفی کرده بود. کتابی که اقبال گسترده به آن، واکنش های جالبی را در پی داشت.


 


هاشمی رفسنجانی بار دیگر از تاثیر مخرب تحریم ها ابراز نگرانی و بر تنش زدایی با همسایگان تاکید کرد.

براساس خبری که یک عضو فراکسیون اقلیت مجلس از دیدار با هاشمی رفسنجانی اعلام کرده وی از تحریم ها و فشارهای اخیر به ایران  اظهار نگرانی بسیار زیادی داشته و معتقد است اگر در مجموعه نظام تعامل خوبی در مورد روابط خارجی صورت گیرد می توان به آینده امیدوار بود.

هاشمی رفسنجانی تاکید کرد که  رابطه خوب با همسایگان فشارها به کشور را کمتر می کند.

براساس این گزارش هاشمی گفت: باید با کشورهای اطراف مدارا داشته باشیم و به گونه ای نشود که رابطه مان با کشورهای اطراف در حداقل باشد."

به گزارش مهر فاضل موسوی عضو فراکسیون اقلیت با اشاره به دیداراین  فراکسیون با هاشمی رفسنجانی گفت:در این دیدار رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به اعضای فراکسیون اقلیت گفت که اگر بحث هایم در مورد رابطه با آمریکا در آن نامه مورد ایراد بود، حتما حضرت امام در همان زمان پاسخ من را می دادند.

هاشمی رفسنجانی در سخنانی که بازتاب فراوانی داشت گفته بود: من در سالهای آخر حیات امام(ره) نامه‌ای را خدمتشان نوشتم، تایپ هم نکردم. برای اینکه نمی‌خواستم کسی بخواند و خودم به امام دادم. در آن نامه هفت موضوع را با امام مطرح کردم و نوشتم که شما بهتر است در زمان حیاتتان، اینها را حل کنید، در غیر این صورت ممکن است اینها به صورت معضلی سدّ راه آینده کشور شود. گردنه‌هایی است که اگر شما ما را عبور ندهید، بعد از شما عبور کردن مشکل خواهد بود... یکی از این مسایل رابطه با آمریکا بود. نوشتم بالاخره سبکی که الان داریم که با آمریکا نه حرف بزنیم و نه رابطه داشته باشیم، قابل تداوم نیست. آمریکا قدرت برتر دنیا است. مگر اروپا با آمریکا، چین با آمریکا و روسیه با آمریکا چه تفاوتی از دید ما دارند؟ اگر با آنها مذاکره داریم، چرا با آمریکا مذاکره نکنیم؟ معنای مذاکره هم این نیست که تسلیم آنها شویم. مذاکره می‌کنیم اگر مواضع ما را پذیرفتند و یا ما مواضع آنها را پذیرفتیم، تمام است.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از این گفت و گو دولت احمدی نژاد را مسوول تخریب روابط با عربستان سعودی معرفی  و نسبت به تاثیر تحریم نفت ایران ابراز نگرانی کرده بود.


 


در نخستين روز كاری سالی که توسط رهبر جمهوری اسلامی سال "تولید ملی و حمایت از کار" نامیده شده، تمام کارگران کارخانه تولید شمش چدن شرکت ذوب آهن غرب کشور (کوره بلند) اخراج شدند.

نماینده کارگران اخراجی در گفتگو با ایلنا از اخراج ۲۰۰ کارگر کارخانه تولید شمش چدن شرکت ذوب آهن غرب کشور خبر داد و گفت: کارگران این واحد تولیدی که طی آزمون کتبی و مصاحبه تخصصی و ارائه مدارک فنی و حرفه‌ای و تحصیلی و با طي كردن دوره‌ آموزش‌های ایمنی و فنی توسط يك شرکت پیمانکاري از تاریخ یکم خرداد سال ۹۰ مشغول به كار شده بودند، در آغاز سال جديد با عدم تمديد قرارداد كاری شان اخراج شدند.

نماينده كارگران افزود: متاسفانه در آبان سال جاری به علت کمبود ماده اوليه کک و فقدان ساير مواد اولیه، فعاليت کارخانه متوقف شد و شرکت ذوب آهن غرب کشور به صورت یک جانبه قرارداد خود را با پیمانکار در تاریخ سی دیماه ۹۰ فسخ کرده و از همین تاریخ با کلیه پرسنل و کارگران مستقیما تا تاریخ بیست نهم اسفند ۹۰ به مدت ۲ ماه و تنها در یک نسخه و با به امضا ء رساندن برگ تعهد سلب اختیارات از کارگران، قرارداد تنظیم کرده بود.

او ادامه داد: پس از تعطیلات نوروز و مراجعه کارگران جهت ادامه كار، از ورود تمامی کارگران توسط نگهبانی ممانعت به عمل آمد و تنها به سه تن از مهندسین اجازه ورود داده شد.

او گفت: مراجعه کارگران به جهت آگاهی از علت اخراج به دفتر ذوب آهن در شهر همدان نتیجه‌ای نداشت و جواب قانع کننده‌ای از طرف مسوولان کارخانه به آنان داده نشد و تنها عنوان شد كه به دليل ورشكستگي، این کارخانه توجیه اقتصادی ندارد و زیان ده ‌است.

به گفته وی این بهانه موضوع در شرايطي عنوان مي‌شود که کار احداث کارخانه کنسانتره به پایان رسیده است و همچنین کار احداث کارخانه کوره بلند این شرکت که بیش از ۱۵ سال طول کشیده است در مراحل پاياني است.

نماینده کارگران معترض با بیان اینکه عده‌ای از کارگران اخراجی از روز گذشته و امروز - چهارشنبه - در مقابل استانداری همدان تجمع کرده‌اند، اظهار داشت: در صورتی که وضعیت کاری ما مشخص نشود به تهران آمده و در مقابل مجلس تجمع خواهیم کرد.

او در ادامه افزود: استانداری همدان در جواب تجمع کارگران عنوان کرد، که قرارداد شما با شرکت به اتمام رسیده و طبق قانون ‌می‌توانند با شما قرارداد منعقد نکنند و کاری از دست ما بر نمی‌آید.

نماينده كارگران ذوب آهن غرب كشور تصريح كرد: از جانب دولت به این شرکت در اواخر سال ۹۰ بیش از ۱۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش پرداخت شده است.

اين كارخانه در ۷ کیلومتری جاده قروه – اسد آباد قرار دارد. 


 


فعالان حقوق بشر از استان خوزستان می گویند، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در هفته گذشته ۵۰ تن از کشاورزان عرب ایرانی را به دلیل اعتراض به مصادره زمین هایشان توسط شرکت نفت دستگیر کردند.

به گزارش "العربیه" به دنبال اعتراض های پی در پی کشاورزان ساکن روستاهای " عچیسه " و " شاکریه " از توابع شهرهای حمیدیه و سوسنگرد نیروهای امنیتی ۵۰ تن از آنان را دستگیر و به بازداشتگاه ها منتقل کردند.

بر اساس این گزارش، مصادره زمین های کشاورزان توسط شرکت ملی نفت ایران، پس از کشف یک میدان نفتی در این منطقه صورت گرفته است.

فعالان مدنی در شهرهای حمیدیه و سوسنگرد می گویند پس از آغاز اعتراض های کشاورزان ، شرکت ملی نفت ایران به آنها قول داد در مقابل زمین های مصادره شده، قطعات کشاورزی دیگری را به آنان واگذار خواهد کرد و به همین منظور از تمامی کشاورزان نام نویسی کرده اما نیروهای امنیتی در یک حمله شبانه همه کشاورزان را دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

در این گزارش آمده است شرکت ملی نفت ایران در این راستا به ساکنان روستاهای " عچیسه " و " شاکریه " ابلاغ کرد تا در مقابل دریافت مبلغی از این شرکت، هر چه زودتر نسبت به تخلیه منازل خود اقدام و از این منطقه به جای دیگری کوچ کنند.

فعالان مدنی عرب ایرانی به نقل از روستائیان می گویند : " مبلغ اعلام شده از سوی شرکت ملی نفت ایران حتی برای خرید یک خانه مسکونی روستایی کفاف نمی دهد و تنها می توان با آن برای مدتی کمتر از سه ماه در مناطق حاشیه شهرها زندگی کرد."

این گزارش می افزاید چندی پیش نیز تعداد زیادی از کشاورزان عرب در شهرک های ویس و ملاثانی در ۴۵ کیلومتری شمال شرق اهواز به دلیل قطع سهمیه آب کشاورزی دست به اعتراض های وسیعی زدند.


 


هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق اعلام کرد، ایران پیشنهاد داده است مذاکرات اتمی با گروه قدرت های غربی به جای ترکیه به میزبانی عراق برگزار شود.

 

وزیر خارجه عراق در گفتگو با رویترز تاکید کرد یک هیئت ایرانی روز سه شنبه این درخواست را به بغداد ارائه کرده و قرار است با سفیران گروه پنج به علاوه یک در مورد این درخواست گفتگو کند.

این مذاکرات پیش از این به میزبانی ترکیه برگزار می شد.

 

جمهوری اسلامی از مواضع منطقه ای ترکیه خصوصا درباره سوریه و حمایت این کشور از مخالفان رژیم اسد ناخشنود است. در حالی که ترکیه از اعتراضات مردمی علیه رژیم خاندان اسد پشتیبانی می کند و اخیرا کنفرانس " دوستان سوریه " را میزبانی کرده است ایران از رژیم سوریه حمایت می کند و کشورهای خارجی را به توطئه گری علیه این کشور متهم می کند.

نارضایتی ایران از مواضع ترکیه در اجلاس دوستان مردم سوریه تا آنجا پیش رفت که محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، دو روز پیش پیشنهاد داد مذاکرات اتمی ایران به جای ترکیه در دمشق و به میزبانی رژیم اسد برگزار شود. 

 


 


خبرگزاری مهر با انتشار گزارشی از قیمت میوه های نوبرانه در بازار نوشته است: قیمت این میوه‌ها به شیوه باورنکردنی بالا رفته و در نقاطی از شهر، هر کیلوگرم از آنها با قیمت ۳۰ هزار تومان تا حتی ۴۰ هزار تومانی نیز عرضه می‌شود.

این خبرگزاری با اشاره به عمر کوتاه برخی میوه های نوبرانه و اشتیاق مردم به مصرف آن می نویسد: یکی از این انواع میوه نوبرانه که این روزها بر سر گاری‌هایی که دست‌فروشان به دست گرفته‌اند، به وفور دیده می‌شود و مغازه‌داران نیز با جملاتی خاص، مردم را به خرید آن تشویق می‌کنند، چاغاله بادام است؛ میوه‌ای که خیلی زود فصل آن تمام می‌شود و اگر دیر بجنبید طعم تازگی آنها را حداقل امسال دیگر حس نخواهید کرد.
اما در این میان، اگرچه همه مردم رغبت دارند که میوه‌های نوبرانه را هرچند اندک هم که شده تجربه کنند و هرچه زودتر طعم آن را بچشند، اما قیمت هم به عاملی تبدیل شده است که شاید پای برخی از آنها را در خرید این میوه، سست می‌کند.

هر کیلوگرم چاغاله بادام ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان

بررسی‌های میدانی این خبرگزاری نشانگر این است که قیمت هر کیلوگرم چاغاله بادام در مناطق مختلف شهر بسیار متفاوت است و البته کیفیت‌ها نیز به مراتب تغییر می‌کند، اما این میوه در میدان کاج سعادت‌آباد به قیمت هر کیلوگرم ۴۰ هزار تومان عرضه می‌شود و در مناطقی از نارمک هم قیمتی در حدود ۳۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم دارد.

در کنار این میوه‌ نوبرانه، توت فرنگی و زردآلو هم در برخی مناطق به چشم می‌خورد که آنها هم قیمت‌های گرانی دارند، البته هرچه از شمال شهر به سمت جنوب شهر بیایید، قیمت‌ این میوه‌‎های نوبرانه کاهش می‌یابد.
قیمت هر بسته توت فرنگی که معمولا وزنی بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم دارد، نیز از ۲۵۰۰ تومان تا ۵۰۰۰ تومان متغیر است و البته کیفیت هم اندکی متفاوت است. برخی از دست‌فروشان می‌گویند که این میوه نوبرانه متعلق به بیرجند است و از کیفیت مناسبی برخوردار است، به همین دلیل هم قیمت بالایی دارد.

زردآلو کیلویی ۲۰ هزار تومان

زردآلو هم در برخی مغازه‌های شمال شهر تهران به قیمت هر کیلوگرم ۲۰ هزار تومان عرضه می‌شود که البته برای اینکه این قیمت به چشم مشتریان نیاید، تعدادی از آن در ظرف‌‎های کوچک بسته بندی شده است و به همین دلیل هم، هر بسته قیمتی معادل ۵ تا ۶ هزار تومان دارد.

اما یکی دیگر از مواردی که در بازار به چشم می‌خورد، ورود میوه‌های خارجی و ناشناخته‌ای از کشورهای آمریکای لاتین است که تا به حال در بازار دیده نشده است.

این میوه‌‎ها نیز به صورت بسته‌بندی شده عرضه شده و در هر بسته چند دانه از این میوه‌ها گذاشته شده و هر بسته به قیمت ۵ هزار تومان به فروش می‌رسد، این در شرایطی است که با بالا رفتن قیمت دلار و محدودیت‌هایی که بر سر راه واردات میوه گذاشته شده است، باز هم آنقدر واردات این میوه‌ها برای برخی صرفه اقتصادی دارد که حاضرند تعرفه‌ها را بپردازند و محموله‌های خود را ترخیص کنند. اما به هرحال، شاید چشیدن این طعم‌های جدید هم خالی از لطف نباشد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.
Email Marketing Powered by MailChimp

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته